counter
Архів Повернутись назад 25 Січня 2017
25 Січня
За кордоном Вчені розробили програму з розпізнавання дерев за формою крони Вчені з Технологічного університету в Тампере та Інституту природних ресурсів розробили програму, яка розпізнає види дерев на основі результатів лазерного сканування, повідомляє N+1. Система може розпізнавати в лісах три види дерев в автоматичному режимі: березу ​​повислу (Betula pendula), сосну звичайну (Pinus sylvestris) і європейську ялину (Picea abies). Результати перевірки системи показали, що вона може розпізнавати дерева в лісах з точністю до 95%. Програма була навчена за допомогою бази даних, яка містила результати лазерного сканування для 30 дерев кожного виду. Дерева система являє у вигляді тривимірної моделі, яка будується на основі хмари точок, складеної лазерним сканером. Потім комп'ютер аналізує модель за 15 критеріями, включно з діаметром стовбура, обсягом крони і кутом нахилу гілок, і визначає, представник якого виду знаходиться перед ним. Вчені припускають, що програма може бути в майбутньому використана для розпізнавання більшого числа видів, а також для визначення кількості різних дерев у лісі.
Суспільство Бойовики за добу здійснили 55 обстрілів позицій ЗСУ на Донбасі За минулу добу на Донбасі сталося 55 обстрілів. Один військовослужбовець отримав поранення, повідомив у середу, 25 січня, вранці представник прес-центру штабу АТО полковник Леонід Матюхін. На Маріупольському напрямку зі стрілецької зброї і гранатометів бойовики обстрілювали Талаківку, Водяне, Лебединське, Гнутове, Новотроїцьке, Широкине, Красногорівку, Павлопіль і Новогригорівке. По Широкиному, Лебединському і Гнутовому вогонь вели снайпери. На Луганському напрямку з 122-міліметрової артилерії і 120-міліметрових мінометів російсько-окупаційні війська обстріляли Троїцьке і Новозванівку. З 82-міліметрових мінометів обстріляли Богуславське. По Троїцькому вели вогонь зі стрілецької зброї і гранатометів. На Донецькому напрямку - з 120-міліметрових мінометів обстріляли Невельськ, з 82-міліметрових мінометів Авдіївку, зі стрілецької зброї і гранатометів - Луганське, Зайцеве, Авдіївку і Кам'янку.
Політика оформление ленты  При формуванні громадської ради при Міністерстві окупованих територій сталося побоїще Під час обрання членів громадської ради, яка буде працювати при Міністерстві з питань окупованих територій, відбулися зіткнення між кандидатами. Відео конфлікту опублікувала у себе в Facebook волонтер Валентина Варава. Інцидент відразу прокоментував заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука. За інформацією юриста благодійного фонду «Право на захист» Олени Виноградової, кандидати побилися через кількість членів у громадській раді. У постанові міністерства сказано, що має бути не більше 35 членів цієї ради, але частина кандидатів вирішила, що це рішення носить рекомендаційний характер, і членами насправді можуть бути всі. Після того, як голова установчих зборів Людмила Чайковська-Додонова заявила, що не піде на цю пропозицію, в залі почалася бійка. Ситуацію прокоментував Георгій Тука: «Шокований! Сам брав участь двічі в створенні Громадських рад. Ніколи подібного не відбувалося. Ніколи! З того що побачив, м*рло, яке вдарило людину, порога міністерства не перетне ніколи і ні за яких обставин! Поки я працюю в Міністерстві, ти, м*рло, будеш за порогом», - написав Тука.
Політика Троян відмовився від участі в конкурсі на посаду очільника Нацполіції України Т.в.о. голови Національної поліції України Вадим Троян відмовився від участі у конкурсі на посаду голови відомства. Про це він написав у себе в Facebook. За його інформацією, для «беззастережного проходження всіх критеріїв відбору» йому не вистачило близько 20 місяців стажу. «Так буває - треба поважати закон. Я прийняв рішення не продовжувати участь у конкурсній процедурі на посаду очільника Нацполіції України. Кваліфікаційні вимоги, стаж роботи в галузі права: комісія уважно порахувала мій стаж роботи в галузі права і попросила у мене довідку про сферу діяльності в одній з приватних компаній, де я працював. Я не стану готувати цю довідку. Моя думка - голова поліції України повинен бути легітимним, відповідати всім вимогам Закону - без поправок, дописок і натяжок. Мені не вистачило близько 20 місяців стажу для беззастережного проходження всіх критеріїв конкурсу», - пише Вадим Троян. Нагадаємо, напередодні кандидати на посаду глави Нацполіції України проходили тестування на логіку.
За кордоном Топ-менеджеру Лабораторії Касперського шиють держзраду Голова відділу розслідування комп'ютерних інцидентів «Лабораторії Касперського» Руслан Стоянов був заарештований в рамках справи про державну зраду. Про це інформує Коммерсант, посилаючись на джерела в ФСБ. Стоянов перебуває в СІЗО Лефортово з грудня минулого року. Факт арешту підтвердили в компанії Касперського. Також у цій справі був заарештований керівник одного з підрозділів центру інформаційної безпеки ФСБ Сергій Михайлов. Управління безпеки ФСБ Російської Федерації перевіряє своїх співробітників, які вступили за службовим обов'язком у контакт з приватними компаніями при проведенні експертиз з кіберзлочинів. Сказано, що співробітник ЦІБ отримав кошти від іноземної організації, а посередником в угоді виступив працівник російської компанії, яка спеціалізується на інформаційній безпеці.
Події оформление ленты  П'яний водій збив жінок під час оформлення ДТП у Києві Під час оформлення ДТП у Києві п'яний водій збив групу людей, зокрема і поліцейську, які перебували на проїзній частині. Про це інформують Вартові.Еспресо. Працівники патрульної поліції прибули на місце аварії і почали оформлення. Співробітниця поліції і водій автомобіля, який потрапив у ДТП, перебували на проїжджій частині. У цей момент Volkswagen Transporter на великій швидкості збив їх і рушив далі. Інший працівник поліції, який перебував в автомобілі, почав переслідування. Через кілька кілометрів йому вдалося заблокувати водія мікроавтобуса. Чоловік був з ознаками алкогольного сп'яніння. Травми отримала жінка-водій - її в критичному стані госпіталізували. Лікарі діагностували у неї перелом хребта, жінка перебуває в комі. Дівчину-поліцейську госпіталізували з забоєм колін. Винуватець ДТП заснув.
Суспільство Підозрюваний у вбивстві поліцейських у Дніпрі хоче суду присяжних Олександр Пугачов, підозрюваний у вбивстві працівників поліції у Дніпрі 25 вересня 2016 року, попросив, щоб його справу розглядав суд присяжних. Про це «Українській правді» заявив прес-секретар Нацполіції Ярослав Тракало. За його даними, минулого тижня пройшов суд, який розглянув питання і продовжив Олександру Пугачову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою ще на два місяці. Крім цього, Пугачову письмово було повідомлено про підозру за ст. 348, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 262, а також про кримінальне провадження за фактом вбивства двох працівників поліції і замах на вбивство водія маршрутки - 115 стаття КК України. Матеріали справи будуть направлені до суду. «Суд вивчить матеріали справи, після чого буде призначено судовий розгляд. Справа буде розглядатися в суді за територіальностю вчинення кримінального правопорушення», - сказав Тракало.
За кордоном У РФ з двигунів для ракет-носіїв «Протон-М» крали дорогоцінні метали Російські конструктори двигунів для ракет-носіїв «Протон-М», швидше за все, замінювали в них деталі з дорогоцінних металів більш дешевими. Про це інформує «Коммерсантъ». Двигуни ракет-носіїв «Протон-М», які були зроблені на Воронезькому механічному заводі в останні кілька років, будуть відкликані. У слідчих є підозра в порушенні технології виробництва двигунів. За попередньою інформацією, замість компонентів із використанням дорогоцінних металів, в двигунах застосовувалися більш дешеві і менш якісні матеріали, хоча в документах це не відображалося. Найближчим часом на завод можуть повернути десятки двигунів, зокрема ті, що поставлені на космодром Байконур. Фахівці вважають, що з аферою при виробництві двигунів може бути пов'язана аварія ракети-носія «Союз-У», що сталася у грудні 2016 року. Повторна перевірка двигунів може зрушити терміни запланованих на 2017 рік 27 запусків. Це загрожує Роскосмосу виплатою великої неустойки за підписаними контрактами.
Події Щодо директора ДП «Конярство України» ГПУ направило в суд обвинувальний акт Головним слідчим управлінням ГПУ спільно з управлінням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генпрокуратури завершено досудове розслідування і направлено до суду обвинувальний акт за обвинуваченням директора ДП «Конярство України» в одержанні неправомірної вигоди (хабара) в особливо великому розмірі, з використанням свого службового становища, поєднаного з його вимаганням. Про це сказано на сайті ГПУ. Керівник держпідприємства у вересні минулого року з корисливих мотивів одержав хабар у розмірі $30 тис. від директора однієї з філій державного підприємства за незвільнення останнього з займаної посади. Для забезпечення виконання санкції ст. 368 ч. 4 КК України щодо конфіскації майна обвинуваченого органом попереднього розслідування було накладено арешт на житловий будинок, ділянку землі, розташовані на території Сумської області, та автомобіль Honda Accord. Щодо обвинуваченого обрано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 4 млн 134 тис. грн. Чоловіка відсторонили від посади директора державного підприємства.
Політика Міністр інфраструктури: Протести водіїв авто з іноземною реєстрацією - небажання платити податки Протести водіїв авто з іноземною реєстрацією - небажання платити податки.  Про це перед засіданням Уряду 25 січня заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає кореспондент АСН.  «Я вважаю, що тут є бажання окремої групи людей просто не платити податки. Це не зовсім чесно до усього суспільства», - заявив він.  Омелян наголосив, що ТЗ на іноземних номерах мають завозиться до України «на сучасній податковій базі»:  «Я сподіваюсь, що буде взятий приклад зі законопроектів, які ми готуємо, щодо електромобілів. Щоб це було конкурентне середовище», - додав він.  Нагадаємо, що вчора водії авто з іноземною реєстрацією перекрили в'їзди до Києва і запалили шини. На в'їзді до Києва з боку Житомирської траси протестувальники заблокували дорогу і запалили шини, густий дим заважає руху автомобілів. Також частково було заблоковано рух з боку Борисполя. Автомобілісти вимагають прийняти закон про зміни Митного кодексу, які значно пом'якшують умови перебування в Україні авто з іноземною реєстрацією.
За кордоном Додон виступив за виведення російських військ і референдум про статус Придністров'я Президент Молдови Ігор Додон виступив за проведення референдуму про статус сепаратистського регіону держави - невизнаної «Придністровської молдавської республіки». Про це повідомляє «Блокнот-Молдова». «З питання придністровського врегулювання не повинно бути різних позицій на рівні президента, уряду і парламенту... Реінтеграція регіону - це аспект національного значення... Рішення має бути загальним, прийнятим більшістю населення шляхом проведення референдуму», - заявив Додон в ході прес-конференції 24 січня. Президент Молдови відзначив, що не проти ініціювати плебісцит в рамках своїх повноважень. Додон додав, що на території Молдови не повинно бути і в результаті не залишиться російських військ. «Виведення іноземних військ з території Придністров'я пов'язане з політичним розв'язанням придністровського конфлікту. Сподіваємося, що найближчим часом відновиться діалог з цієї проблеми... Під час обговорень ми виробимо прийнятне рішення, і з ним вийдемо до народу і запитаємо за допомогою референдуму. Так - добре, ні - ні. Останнє слово буде за громадянами Молдови», - зазначив Додон.
Політика Омелян реформа в «Укрзалізниці» провалена Реформа в «Укрзалізниці» - провалена.  Про це перед засіданням Уряду 25 січня заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає кореспондент АСН.  «Держава знову попадає в полосу некерованості "Укрзалізницею". Ми бачимо, що реформа не відбувається. Корпоратизація - зупинена. Ми бачимо, що фінансові показники - погіршуються. Ситуація з корупцією - не покращується. Ми тісно співпрацюємо з правоохоронними органами, ми не будемо збавляти темпи, які були розпочаті», - сказав він.  Омелян підкреслив, що «на протоках у нас змінюються лише обличчя... Задекларована головою "Укрзалізниці" Бальчуном економія у 7 млрд. грн, насправді мала бути набагато більше. Насправді нема жодного результату. Ці показники насправді блеф та підтасовка звітності», - долав він.  Міністр нагадав, що у 2016 році були підвищені тарифи на перевезення на 15%:  «Це дало плюс 3,8 млрд. грн. Куди поділася ще 3 млрд?» - спитав він.
Політика Гройсман обіцяє підвищити тривалість життя українців Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман наголошує, що середньостроковий план пріоритетних дій уряду на 2017-2020 роки передбачає забезпечення соціальної справедливості та створення заходів, щоб підвищити тривалість життя українців.   Як передає кореспондент АСН, про це він заявив під час засідання уряду в середу. «Ми передбачаємо, що цей план дій буде передбачено на 4 роки», - сказав глава уряду. За його словами, це буде реальний документ, в якому дуже чітко буде визначено, що має зробити кожне міністерство в своєму секторі відповідальності, щоб забезпечити економічне зростання, соціальну справедливость, реформування в системі інфраструктури, підвищення якості освіти, сфери охорони здоров'я.  «На момент завершення обговорення ми маємо отримати об'єднуючий документ, я всіх буду закликати об'єднатися навколо виконання цього документу", - наголосив Гройсман.  «Я думаю, що за три-чотири роки в середньостроковій переспективі ми можемо досягти тут успіху: і підвищити зарплати, і підвищити конкурентоздатність нашої економіки, залучати більше інвестицій, ми можемо створити заходи, які допоможуть продовжити тривалість життя для українців», - наголосив він.  
Політика В «Укрзалізниці» пообіцяли безкоштовний Wi-Fi, але поки на вокзалах Керівник «Укрзалізниці» спростував критику Мінінфраструктури.  В 2017 обіцяють безкоштовний wi fi в українських вокзалах та «м'який ребрендінг» компанії- перевізника.  Про це на засіданні Уряду 25 січня заявив керівник «Укрзалізниці» Войцех Бальчун, передає кореспондент АСН.  «Ми зустрічали протидію, саботаж і провокації... Але вважаю, що нам вдалось зробити  багато... Ми зменшили зобов'язання «Укрзалізниці» на 6,5 млрд грн. Ми повністю перейшли на закупівлі через Prozzoro. І економія від проведення тендерів у 2016 році ми оцінюємо приблизно у 500 млн грн», - сказав він.  Бальчун додав, що прискорені проекти, які були започатковані раніше.  «Ми розпочали роботи щодо встановлення систем живлення на поїзди у 380 Вольт. Таких пунктів буде 149, вони призначені та підігріву та охолодження вагонів», - розповів він.  За його словами, продовжується боротьба з корупцією в компанії. Були проведені більше 70 службових розслідувань, встановлено, що збитки в результаті таких дій сягають 1 млрд грн у 2016 році.  Щодо планів на 2017 рік, то Бальчун повідомив про початок продажу металобрухту, що дуже важливо для економіки країни в цілому.  «Ми плануємо продати 130 тис. тон у цьому році», - повідомив він.  Також «Укрзалізниця» планує продовжити співпрацю з ЄБРР та Світовим банком, а також суттєве оновлення вагонів відповідно до сучасних стандартів.  «Ми плануємо оновлення нашого логотипу та м'який ребрендинг... На всіх вокзалах ми хочемо встановити безкоштовний Wi-Fi. Та оголошуємо конкурс на новий дизайн вагонів майбутнього, які будуть відповідати світовим стандартам», - підкреслив він.  Перевезення також будуть збільшені. «Перевезення вже на 30% більше, якщо порівняти перші 20 днів січня 17 року та перші 20 днів 2016 року», - доповів Бальчун.  Нагадаємо, що перед засіданням Уряду міністр інфраструктури Володимир Омелян розкритикував роботу керівництва «Укрзалізниці».            
Політика У Авакова хочуть скоротити термін дії водійських прав до 5-15 років У головному сервісному центрі МВС готують законопроект, який внесе серйозні зміни в ПДР, зокрема зменшення терміну дії водійських прав до 5-15 років, впровадження мікрочіпа як складової цього посвідчення і унормування віку отримання прав для різних категорій транспорту. Про це заявила заступник голови МВС з питань євроінтеграції Анастасія Дєєва у себе в Facebook. За її словами, для просування процесу Євроінтеграції необхідно виконати вимоги директив Євросоюзу, зокрема Директиви 2006/126/ЄС про водійські права. Йдеться про нормування віку для допуску до управління певними категоріями транспортних засобів, гармонізації категорій і підкатегорій транспортних засобів, а також впровадження мікрочіпа як складової частини водійського посвідчення і нові терміни дії посвідчень. «Чого ж чекати від нововведень? Більшої безпеки і свободи дорожнього руху. Нормування віку отримання прав розширить доступ до управління деякими категоріями транспорту, мікрочіпи зможуть забезпечити захист від підробок, а перегляд термінів дії посприяє більшій безпеці дорожнього руху. Зараз посвідчення водія дає право на керування транспортним засобом протягом 30 років з дати його отримання. За вимогами Директиви нормами будуть встановлені нові терміни від 5 до 15 років в залежності від категорії транспорту з метою періодичної перевірки відповідності здоров'я водіїв встановленим психофізичним і медичним вимогам. Категорії транспорту також будуть переглянуті», - пише Дєєва.
Політика Керівник «Укрзалізниці» звинуватив уряд у піарі, а не реформах На засіданні Кабміну відбувалася публічна сварка міністра інфраструктури Омеляна та поляка - керівника «Укрзалізниці».  На засіданні Кабінету міністрів України 25 січня після звіту та представлення планів керівника «Укрзалізниці» міністр інфраструктури Володимир Омелян вкотре звинуватив Войцеха Бальчуна в провалі реформи та корупції.  «У мене є запитання до вас особисто, пане Войцеху!» - сказав Омелян.  «Треба передати всю цю інформацію в НАБУ, щоб від суспільства не приховували ці факти», - закликав прем'єр Володимир Гройсман.  Після цього керівник «Укрзалізниці» Войцех Бальчун відреагував дуже різко: «Я сюди приїхав, щоб працювати за тими стандартами, до яких я звик. І я, чесно кажучи, некомфортно почуваюся в щоденному діалозі з паном міністром (Омеляном. - АСН), який не сприяє ні реформам, ні Україні. Ми, як іноземці, змушені були познайомитися з тією дійсністю, в якій ми працюємо... Ми почали виконувати щоденні практичні дії. Ми не займаємося піаром, якби про це не розповідали. Більше того, мої радники мені постійно кажуть, що потрібно більше піару, бо в цій країні найважливіше - це піар. Але ми цим не займаємося, а займаємося вирішенням проблем».
Політика «Укрзалізниця» буде підпорядкована уряду - премьер-министр  «Укрзалізниця» буде підпорядкована Уряду. Про це на засіданні Уряду 25 січня заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. «Уряд прийняв рішення, і я його підпишу. Рішення про підпорядкування «Укрзалізниці» уряду. Ви, як міністерство інфраструктури, можете абсолютно  повністю готувати нормативні акти, бути регулятором усієї інфраструктури України... Я дуже радий, що «Укрзалізниця» не буде заручницею ваших особистих стосунків (міністра інфраструктури та керівника «Укрзалізниці». - АСН)… Чвари залишайте дома! Коли краватку одягаєте, то чвари витягайте та кладіть на поличку!.. Краще чвари за вікно викинути!» - сказав він.  Слід зазначити, що під час засідання відбувалася публічна сварка міністра інфраструктури Омеляна та поляка - керівника "Укрзалізниці". Так, після звіту та представлення планів керівника «Укрзалізниці» міністр інфраструктури Володимир Омелян вкотре звинуватив  Войцеха Бальчуна в провалі реформи та корупції. У свою чергу Бальчун звинуватив міністра в піарі.  Голова Уряду Гройсман, вислухавши міністра та керівника компанії, спитав щодо останніх п'яти років роботи кожного. Так, міністр Омелян наголосив, що працював в органах виконавчої влади. А Бальчун розповів, що займав керівні посади в польських компаніях LOT та залізничної компанії. Прем'єр Гройсман порадив Омеляну звернути увагу на ці факти.
Політика Уряд створив робочу групу для розробки порядку перевірки е-декларацій через саботаж НАЗК Уряд створив робочу групу для розробки порядку перевірки е-декларацій через саботаж Національного агентства з питань запобігання корупції. Про це на засіданні уряду 25 січня заявив міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент АСН.   «Щодо питання про електронні декларації, офіційна позиція Міністерства юстиції наступна. Склалася ситуація, коли Національне агентство з запобігання корупції як орган, відповідальний за перевірку електронних декларацій, має розробити порядок перевірки таких декларацій. Протягом останніх кількох місяців ми декілька разів не мали можливості зареєструвати цей порядок через системні та серйозні невідповідності Конституції... І цей порядок з'явився на кінець того року. Щоб цей процес закінчився без чвар, я звернувся до уряду, щоб на майданчику КМУ сформували робочу групу, яка оперативно та самостійно розробить порядки та запропонує НАЗК їх прийняти», - сказав він. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду. «Бо це вже соромно, коли протягом такого часу не розроблені порядки перевірки декларацій. Якщо НАЗК не прийме ці порядки, то це вже буде інше питання до відповідності НАЗК», - додав він.
За кордоном Суд ЄС визнав поставки зброї РФ в Україні Суд Євросоюзу визнав законними санкції проти російського виробника систем ППО концерну «Алмаз-Антей». Концерн хотів оскаржити замороження своїх активів, пише Meduza. У своєму рішенні суд зазначає, що Рада Євросоюзу представила достатні свідчення того, що Російська Федерація відправляє зброю сепаратистам на Донбас. «Алмаз-Антей», який виробляє озброєння для РФ, тим самим опосередковано підтримує порушення територіальної цілісності України, встановив суд. Там відзначили, що Рада Європейського Союзу не зобов'язана доводити пряме використання сепаратистами зброї, яке вироблене концерном, щоб обґрунтувати санкції. Також на прийняття рішення про санкції не вплинула аварія малазійського «Боїнга». Слідство вважає, що літак був збитий ракетою комплексу «Бук», виробленою концерном.
Політика Кабмін затвердив новий порядок ведення реєстру відшкодування ПДВ Кабінет міністрів України затвердив новий порядок ведення реєстру відшкодування податку на додану вартість. Як передає кореспондент АСН, відповідне рішення прийнято в ході засідання уряду у середу. Міністр фінансів України Олександр Данилюк зазначив, що механізм відшкодування буде зведено до декількох кроків, зокрема: подача заявки на відшкодування, публікація цієї заявки в реєстрі, проведення перевірок і погоджень. Також, за його словами, пердбаче відшкодування податку в автоматичному режимі. Передбачається, як додав Данилюк, що термін проведення перевірок і погоджень становитиме не більше 30 днів, а подача заявок повинна відбуватися не пізніше 20 числа кожного місяця. «Відшкодування стане автоматизованим, щоденним і прогнозованим, громадськість зможе контролювати процес», - сказав міністр,  Зі свого боку прем'єр-міністр України Володимир Гройсман наголосив, що у сфері відшкодування ПДВ завжди були можливості для зловживань але «тепер Міністерство фінансів зможе запровадити новий порядок відшкодувань, всі це бачитимуть».
Політика У ПАРЄ хочуть внести правки до української резолюції - російську агресію замінити на громадянську війну До звіту моніторингової місії Парламентської асамблеї Ради Європи про стан демократичних інститутів в Україні вже зареєстровані 24 поправки, повідомляє «Європейська правда». Українська делегація запропонувала внести десять правок, які стосуються термінології, окремих досягнень України. Також українські делегати пропонують вказати в резолюції, що рішення про заборону в'їзду в Україну російських пропагандистів відповідають міжнародному праву, а російська агресія є «головним ризиком для дестабілізації і погіршення ситуації з безпекою». Група проросійських вкрай лівих депутатів з різних країн запропонувала внести вісім поправок - пропонують замінити згадки про російську агресію на «громадянську війну». Депутати з Угорщини, Румунії та Польщі спільно подали три поправки, що стосуються захисту прав мовних меншин в Україні. Проект резолюції про стан демократичних інститутів в Україні буде розглянуто на засіданні ПАРЄ в середу ввечері, 25 січня.
За кордоном РФ заявила про наміри зміцнювати війська на кордоні з Україною Голова Міноборони Росії Сергій Шойгу повідомив, що РФ продовжить зміцнювати війська Південного військового округу на кордоні з Україною, і додав, що ведення війни в сучасних умовах неможливо без повномасштабного застосування авіації. Про це повідомляє УНІАН. Шойгу заявив, що військово-політична обстановка на південно-західному стратегічному напрямі нестабільна. «Негативний вплив на обстановку має ситуація на Донбасі і діяльність міжнародних терористичних організацій і угрупувань на території Північного Кавказу», - заявив Шойгу. За його словами, в таких умовах «потрібно продовжити роботу: щодо вдосконалення бойового складу військ Західного військового округу; набору військовослужбовців за контрактом; оснащення військ новим озброєнням і військовою технікою; а також розвитку військової інфраструктури». Шойгу повідомив, що за минулий рік бойові можливості округу були збільшилися на 10%, триває набір контрактників, надходить нова зброя, поліпшується військова інфраструктура.
Економіка Розенко назвав перевізників «подонками» за зростання вартості проїзду В уряді обіцяють «дати по руках» усім, хто безпідставно піднімає ціни на товари та послуги. Про це в інтерв'ю журналістам після засідання уряду 25 січня заявив віце-прем'єр Павло Розенко, передає кореспондент АСН. «Давайте не лякати людей! Ми всі чудово знаємо, що завжди протягом 25 останніх років під час новорічних свят тимчасово зростають ціни на продукти харчування тощо», - заявив він. Щодо зростання вартості проїзду, то Розенко вважає, що у перевізників немає жодних підстав піднімати ціни на проїзд у громадському транспорті: «Зрозуміло, що завжди знайдуться деякі подонки, які хочуть на цій ситуації нажитися, заробити собі зайвий гешефт». Він наголосив, що в кожній області та кожному районі, а не лише в Києві, створені робочі групи. «Які перевіряють, щоб законодавство про 3200 грн мінімальної зарплатні виконувалося. І друге - щодо зловживань у тарифній політиці. Щоб давати по рукам тим, хто хоче нажитися на соціальній проблемі громадян. Я на сьогодні маю інформацію, що в абсолютній більшості міст та селищ України не відбувається підвищення цін на транспорт. Є окремі випадки, зокремау Київській області. Але я знаю позицію голови обласної адміністрації. Тому я думаю, що будуть прийняті відповідні рішення і ціни повернуться на попередні показники», - прогнозує він.   Розенко також додав, що жодних підстав для збільшення цін на товари, послуги та проїзд у транспорті немає. 
Політика Фейгін розповів подробиці затримання адвоката Полозова в Криму Затриманого в окупованому Криму адвоката Миколу Полозова доставили на допит у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, повідомив Інтерфаксу адвокат Марк Фейгін. «Микола Полозов був затриманий сьогодні працівниками ФСБ у Сімферополі для примусової доставки в управління, де зараз проводиться його допит у справі Умерова», - сказав він. Фейгін висловив припущення, що затриманий Полозов відмовиться від дачі свідчень, згідно зі ст. 51 Конституції РФ, після чого його відпустять. «Тим не менше, мета позбавити його можливості бути захисником Умерова, на жаль, буде досягнута, бо він стане свідком у справі», - сказав Фейгін. Нагадаємо, що 25 січня в окупованому Криму працівники ФСБ РФ затримали адвоката Миколу Полозова, який представляє інтереси заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова.
За кордоном ЗМІ: Найближчими днями Габріель може змінити Штайнмайєра на посаді голови МЗС ФРН Віце-канцлер ФРН Зігмар Габріель в п'ятницю може зайняти посаду голови МЗС Німеччини. Про це пише німецька газета Süddeutsche Zeitung. Таким чином, він замінить Франка-Вальтера Штайнмайєра, який претендує на посаду президента держави. Вибори президента ФРН пройдуть 12 лютого цього року. А 24 вересня пройдуть вибори в бундестаг, за підсумками яких буде сформовано новий уряд. Федеральний президент є в Німеччині главою держави, але функції, які він виконує, носять репрезентативний характер. Відповідно до Основного закону Німеччини, президент представляє Німеччину в міжнародних відносинах. Зокрема, він від імені країни здійснює державні візити, укладає договори з іншими країнами, приймає вірчі грамоти у послів і так далі. Реальне управління країною перебуває в Німеччині в руках канцлера і уряду.
Політика Порошенко вважає, що Росія докладає всіх зусиль до послаблення ЄС Петро Порошенко вважає, що керівництво Росії робить усе, щоб послабити і роз'єднати Євросоюз. «Хто не отримує вигоду від існування Євросоюзу? Франція отримує користь, так само як Німеччина і Британія, навіть незважаючи на Brexit. Фінляндія і фіни теж. РФ спрямовує діяльність на ослаблення Європейського Союзу. Путін хоче підірвати довіру і роз'єднати ЄС, здійснюючи вплив на деякі країни», - заявив Петро Порошенко в інтерв'ю фінському виданню Helsingin Sanomat. Президент України стурбований нинішнім розвитком ситуації в Євросоюзі. «Кажуть, що Володимир Путін сказав, що для нього розпад СРСР став найбільшою трагедією 90-х років. Для мене це був би колапс ЄС», - сказав Порошенко. Він переконаний, що фіни прекрасно розуміють, що відбувається на сході України, бо самі пережили «зимову війну».
Політика У Москві продовжили арешт українського журналіста Сущенка Лефортовський суд Москви задовольнив клопотання російського слідства і продовжив арешт до 30 квітня українського журналіста Романа Сущенка, повідомляє Інтерфакс. «Суд постановив: клопотання слідства задовольнити, продовжити запобіжний захід у вигляді взяття під варту щодо обвинуваченого Сущенка на три місяці, тобто до 30 квітня 2017 року», - йдеться в резолютивній частині постанови судді Анни Журман. Слухання справи проходило в закритому режимі за клопотанням прокурора, так як справа має гриф «цілком таємно». Нагадаємо, 30 вересня 2016 року в Москві працівники ФСБ Росії затримали журналіста агентства «Укрінформ» Романа Сущенка. Роман Сущенко підозрюється в шпигунстві - нібито «збирав відомості про діяльність збройних сил і військ Національної гвардії РФ, витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності держави».
Суспільство Затримано беркутівця, який побив автомайданівців під час Майдану Вчора, 24 січня, був затриманий екс-співробітник спецпідрозділу міліції Беркут, який у ніч з на 23 січня 2014 року затримував і застосовував силу до активістів Автомайдану на вул. Щорса і вул. Грушевського у Києві. Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури. Екс-беркутівець довгий час був у розшуку за підозрою в перевищенні влади і незаконне затримання активістів за попередньою змовою з іншими співробітниками розформованого підрозділу міліції особливого призначення. Крім того, затриманому інкримінується службова фальсифікація рапорту і надання завідомо неправдивих показань, які з'єднані з обвинуваченням активістів у тяжких злочинах, на підставі яких вони були затримані, притягнуті до кримінальної відповідальності за «хуліганські дії» і застосовані запобіжного заходи у вигляді арешту. Затриманому було вручено повідомлення про підозру.
Економіка Бальчун прокоментував перепідпорядкування «Укрзалізниці» уряду Рішення про перепідпорядкування «Укрзалізниці» безпосередньо Кабінету міністрів дозволить стабілізувати ситуацію в компанії і реалізувати плани реформ.  Про це заявив глава «Укрзалізниці» Войцех Бальчун під час брифінгу сьогодні в Києві, передає кореспондент АСН. «Я розраховую, що суперечки відійдуть у минуле і ми будемо говорити про те, як ми поліпшили стандарти роботи підприємства... Ми очікуємо спокою. Це дозволить стабілізувати ситуацію в компанії і реалізувати плани реформ. Вони дуже складні, вони вимагають концентрації і глибокого аналізу», - сказав Бальчун. Очільник «Укрзалізниці» наголосив, що керує компаніє згідно зі своїм досвідом. «Мене найняли, щоб управляти компанією, і я роблю це якомога краще. Умови, звичайно, відрізняються від тих, які були в моїй країні, і я гарантую, що опір є... Ми намагаємося працювати незалежно, але кожен день відчуваємо протидію», - розповів він. Нагадаємо, Кабмін прийняв рішення про підпорядкування державного оператора залізниць компанії «Укрзалізниця» безпосередньо уряду.
Події оформление ленты  На Харківщині у екс-чиновника знайшли зброю і форму ЗС РФ Правоохоронні органи затримали Олексія Руднєва з Нової Водолаги, радника голови однієї з районних рад Харківської області. У нього був виявлений арсенал боєприпасів і російська військова форма. Про це сказано на сайті СБУ. Під час обшуку в будинку чоловіка було вилучено шість гранат Ф-1 і РГД-5, запали до них, магазин і понад 600 патронів до автомата Калашникова та нарізної дрібнокаліберної гвинтівки, димову шашку і чотири електродетонатори. Оперативники СБУ виявили у чиновника більше $23 тисяч, бронежилет і військову форму російського зразка з шевронами Збройних Сил Росії. Затриманому було повідомлено про підозру по ст. 263 ч. 1 КК України (незаконне поводження зі зброєю). Видання Newsroom повідомляє, що затриманим виявився 60-річний Олексій Руднєв, який минулого року займав посаду першого заступника голови Нововодолазької райадміністрації.
За кордоном Цукерберг заперечує бажання стати президентом США Творець Facebook Марк Цукерберг поки не планує балотуватися в президенти Америки і стверджує, що його новорічна обіцянка відвідати цього року30 штатів, в яких він ще не побував, не пов'язана з політичними амбіціями. В інтерв'ю BuzzFeed Цукерберг заявив, що збирається зосередитися на розвитку Facebook і роботі благодійного фонду Chan Zuckerberg Initiative, який він створив разом зы дружиною - Прісциллою Чан. Минулого тижня Цукерберг почав перший етап туру Америкою, під час якого він збирається краще пізнати і зрозуміти, як глобалізація і нові технології впливають на життя людей далеко від Кремнієвої долини. Коли на початку січня 2017 року у Facebook з'явився пост Цукерберга про плани поїздки по США, місцеві ЗМІ почали колекціонувати ознаки, які говорять про президентські амбіції мільярдера.
Суспільство оформление ленты  Киянин спотворив ремонтом історичний будинок у центрі. Будівля всередині пішла тріщинами На перетині вулиць Володимирської та Жилянської може незабаром впасти будинок 1908 року. Про це заявляють місцеві жителі. Можлива причина - один із сусідів взявся робити ремонт «по-новому» в будівлі, яка є пам'яткою архітектури. «У нашому парадному сусіди почали ремонт, - розповідає мешканка будинку на вулиці Володимирській, 92/39 Ірина Апостолова. - Стало так гамірно, що здалося, стіни руйнуються. Спочатку все відбувалося в квартирі. А наприкінці грудня ми побачили, що з боку внутрішнього двору у нас нависла дуже велика балконна конструкція. Ми почали телефонувати в інстанції, бо вдома стало страшно перебувати. Але підтримки не знайшли. Сусіди теж не йшли на контакт. Тим часом з'явилися перші тріщини». «Балки протикають будинок, - обурюється сусідка Ірини Марина Стрельникова. - Так, з фасадного боку будівлі все акуратно, але якщо зайти у двір, там велика конструкція, яка залита бетоном. Там навантаження - тонни дві-три. Думаю, якщо випаде велика кількість опадів, вони можуть призвести до жертв. А хто за це відповідатиме?». «За будівельним нормативам, реконструкція цієї квартири мала відбуватися з дослідженням фундаменту будинку. Крім того, у тих, хто проводить роботи, має бути висновок Управління охорони культурної спадщини, - упевнений експерт з будівництва та реконструкції Віктор Лещинський. - Мав бути затверджений проект паспорта фасаду. Але ми бачимо зараз явні порушення всіх містобудівних норм. Балки і навантаження, які вони дадуть згодом, можуть призвести до руйнування зовнішніх і внутрішніх дворових стін». Мешканці будинку на Володимирській, 92/39 вже звернулися до міського голови з пропозицією створити тимчасову робочу комісію із залученням представників Державної архітектурно-будівельної інспекції, Управління культурної спадщини та інших контролюючих структур, у компетенції яких є порушена проблема.
За кордоном У МЗС Китаю назвали спекуляцією повідомлення про розміщення ракет біля кордонів з РФ У Міністерстві закордонних справ Китаю спростували повідомлення про розміщення міжконтинентальних балістичних ракет Dongfeng-41 біля кордонів з Росією в провінції Хейлунцзян, передає РБК. Зокрема, офіційний представник МЗС Китаю Хуа Чуньїн назвала появу таких публікацій у пресі спекуляціями. «Згідно з інформацією, наданою Міністерством оборони, повідомлення про так зване військове розгортання є не більше ніж спекуляціями, які циркулюють в інтернеті», - заявила вона. Раніше видання Global Times з посиланням на китайські ЗМІ повідомило, що Китай розмістив в північно-східній провінції Хейлунцзян, що межує з Росією, ядерну міжконтинентальну балістичну ракету Dongfeng-41. У Кремлі заявили, що не розглядають як загрозу, що Китай збільшує стратегічні ракетні сили біля кордонів із РФ.
Політика У Авакова пояснили, навіщо планують скоротити термін дії водійських посвідчень У МВС України мають намір зобов'язати водіїв проходити медогляд кожні 15 років, так як сьогодні в Україні є велика проблема з медичними довідками та з небезпекою для громадян. Про це заявила заступник міністра МВС Анастасія Дєєва, передає УНІАН. За її словами, зараз у МВС України працюють над гармонізацією законодавства з законодавством країн Євросоюзу, так як ці зобов'язання взяла на себе Україна при підписанні угоди про асоційоване членство в ЄС. «Йдеться про імплементацію директив ЄС, які стосуються перевезення небезпечних вантажів, а також щодо водійського посвідчення. Коли ми говоримо про посвідчення водія, то мається на увазі повний його захист від підробки та екзаменаційна система, яка повинна стимулювати людину до чесного складання іспиту. Також це перегляд класифікації категорій і підкатегорій транспорту і це те, що викликало певне занепокоєння - термін дії водійського посвідчення. Тут я хочу сказати, що мається на увазі огляд стану здоров'я водія, так як на сьогодні у країні є велика проблема з медичними довідками та з небезпекою для громадян, особливо від транспортних засобів, які перевозять людей або небезпечні вантажі», - заявила Дєєва. За її словами, йдеться не про періодичне переекзаменування водіїв, а про періодичний медогляд. При цьому пропонується, що для водіїв категорії «В» встановити періодичність медогляду раз на 15 років, а для водіїв, які перевозять людей або небезпечні вантажі, термін буде коротшим. За словами Дєєвої, нововведення в сфері ПДР вже обговорюється на рівні МВС, комітетів парламенту і громадського сектора.
Суспільство На регулярних медобстеженнях водіїв зароблятимуть 7 млрд грн - експерт Зобов'язавши водіїв систематично повторно походити медичне обстеження, чиновники виймуть з кишень українських водіїв мінімум 7 мільярдів гривень. Про це на своїй сторінці в Фейсбук написав політичний експерт Дмитро Раїмов. «У МВС вирішили ввести (і вже законопроект проголосований у першому читанні) обов'язкове проходження медкомісііі для всіх водіїв: раз на 5 років. Якщо не пройшов - водійське посвідчення анулюють. І будеш, друже, знову йти в ДАІ за новим. Довідки всі 14 млн автомобілістів будуть брати за гроші», - припускає експерт. За підрахунками Раїмова, всього 14 мільйонів українських автомобілістів заплатять за меддовідки (по 500 гривень за штуку) 7 мільярдів гривень. Нагадаємо, сьогодні заступник Арсена Авакова з євроінтеграції Анастасія Дєєва в своєму пості в соцмережі повідомила, що в головному сервісному центрі МВС готують законопроект, який внесе серйозні зміни в ПДР, зокрема обмежить термін дії водійських посвідчень до 5-15 років, які будуть продовжуватися після обстеження стану здоров'я водія.
Події Україна перекрила наркотрафік із Бразилії: ошукані українці перевозили по 5-6 кг кокаїну Україна перекрила наркотрафік з Бразилії. Злочинна група молодих українців з 2014 року вербувала співвітчизників, яких змушували перевозити по 5-6 кг кокаїну. Про це на брифінгу 25 січня у прокуратурі Київської області заявив прокурор Київської області Дмитро Чібісов, передає кореспондент АСН. «Ми змогли вперше не тільки на просторі Київської області, але і на території всієї України викрити групу осіб, яка займалася вербуванням людей для використання їх у наркотрафіку... Ця група вербувала в Україні людей і переправляла їх до Бразилії. Ці завербовані люди туди приїжджали, селилися у готелі, але через декілька днів їх селили в менш зручні місйя... Через деякий час до цих людей приходили представники з організованої злочинної групи, які ставили умову: якщо ви хочете повернутися до України, ви маєте перевезти валізу начебто із дорогоцінним камінням... А насправді - з кокаїном», - повідомив він. Українцям, які були завербовані для проведення екскурсій у Бразилії, перевезення картин чи коштовностей, забороняли відкривати ці валізи, в яких насправді злочинці ховали один із найнебезпечніших наркотиків - кокаїн - у великих розмірах, по 5-6 кг. Вартість таких вантажів - це мільйони доларів США. Деякі завербовані були затримані під час проходження митного контролю через те, що у валізах, які їх змушували перевозити, знаходили кокаїн. Ошуканих українців відправляли з кокаїновим вантажем, про який вони навіть не здогадувалися, до Таїланду, де за перевезення наркотиків передбачено суворе тюремне покарання. «По суті, нам вдалося перекрити один із міжнародних наркотрафіків... Ми затримали вже 4 особи у Київській області та місті, їм вже обрано запобіжний захід - тримання під вартою. Цю групу вдалося затримати позавчора. Всі організатори та виконавці - чоловіки. Вони обирали та вербувала людей. Вони молоді люди, раніше не судимі. Зараз встановлено також 8 постраждалих, серед яких були чоловіки та жінки. Одна з них засуджена до ув'язнення у Таїланді на 20 років», - наголосив він. Чібісов підкреслив, що українські органи вже розпочали переговори з міжнародними партнерами для того, щоб звільнити постраждалих. А також знайти інших організаторів наркотрафіку. Наразі до України із постраждалих повернулися 4 особи. З них - одна постраждала, яка втекла з в'язниці. За його словами, злочинна група займалася незаконним вербуванням людей для подальшого наркотрафіку з 2014 року. «Потерпілі - це молоді люди, інфантильні, які вірили в казки про Бразилію та були легко завербовані», - наголосив він. Злочинці обіцяли потерпілим заробітки по $2-4 тис. за проведення екскурсій чи перевезення коштовностей. При цьому чоловіки, які вербували людей, входили у довіру, були, як правило, у дружніх стосунках з потерпілими на території України.
Події Прокурор просить наркокур’єрів мимоволі «здатися» Прокуратура Київської області просить людей цілодобово повідомляти про факти вербування для наркотрафіку кокаїну. Про це на брифінгу 25 січня у прокуратурі Київської області заявив прокурор Київської області Дмитро Чібісов, передає кореспондент АСН. «Ми просимо ЗМІ розповсюдити інформацію про вербування людей для незаконного наркотрафіку (АСН: кокаїну з Бразилії злочинною групою з 4 людей, які вже затримані). Щоб до нас зверталися можливі інші потерпілі люди», - заявив він. Чібісов додав, що інформацію про вербування чи факти злочинної діяльності групи чоловіків, які вербували українців для перевезення по 5-6 кг наркотиків у закритих валізах під виглядом коштовностей, можна повідомляти цілодобово. «В онлайні, в прокуратуру області, на будь-який телефон, на черговий, на прямий зв'язок. У нас цілодобово працюють. Будь ласка, можете повідомляти, приїхати особисто. Ми обов'язково поспілкуємося, з'ясуємо обставини та будемо допомагати», - наголосив він. Нагадаємо, що прокуратура Київської області затримала злочинну групу, яка вербувала в Україні людей, переправляючи їх до Бразилії.
За кордоном У ФСБ мені пригрозили криміналом, моє життя під загрозою - Полозов Адвокат Микола Полозов, який був допитаний сьогодні працівниками ФСБ в окупованому Сімферополі, вважає, що в Криму його можуть притягнути до кримінальної відповідальності. Про це він повідомив в ефірі телеканалу 112 Україна. «Мене відпустили через 2,5 години. Слідчий заявив, що за відмову від дачі свідчень у кримінальному провадженні я можу бути за ним притягнутий», - сказав Полозов. Він також підозрює, що силовикам у Криму могли наказати з Москви не давати захищати кримських татар. «Слідчий хотів допитати мене як свідка у справі Ільмі Умерова, запитання було поставлено так, що я мав би розкрити адвокатську таємницю, яка стосується моментів юридичної допомоги між Умеровим і мною. Я відмовився відповідати», - сказав Полозов. Він додав, що адвокатська таємниця захищена конституцією РФ. Полозов сумнівається, що тепер йому дадуть захищати заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу зазначив, що на його прикладі хочуть налякати інших. Дія співробітників ФСБ він розцінює як викрадення.
Суспільство Луценко втрутився у справу про екстрадицію грузинського добровольця в Росію Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про можливу відмову від екстрадиції в Росію грузинського спецпризначенця Георгія Церцвадзе, який брав участь у грузинсько-російській війні і в бойових діях на сході України. «Вчора я особисто переговорив з грузинським корпусом у складі ЗСУ, з генпрокурором Грузії І.Шотадзе і представником грузинської опозиції Г.Таргамадзе. Їхні звернення, а також аналіз положень міжнародних конвенцій дають підстави не тільки для того, щоб Гія Церцвадзе був звільнений з-під арешту на час екстрадиційної перевірки, а й для подальшого рішення про відмову у видачі РФ людини, яка сприяла обороні України і Грузії від російської агресії», - заявив він на своїй сторінці в Facebook. Нагадаємо, що грузинського добровольця затримали 15 січня в аеропорту «Київ», оскільки він перебував у міжнародному розшуку по лінії Інтерполу з боку Росії. Солом'янський суд Києва 17 січня заарештував його на 40 діб. Церцвадзе є не простим колишнім працівником грузинських силових структур, а колишнім високопоставленим спецпризначенцем, носієм секретної інформації.
Політика Польща направила Україні ноту через осквернення «Биківнянських могил» Посольство Польщі у Києві направило в Міністерство закордонних справ України ноту з вимогою розслідувати факти осквернення заповідника «Биківнянські могили» у Києві, повідомила речник МЗС Польщі Іоанна Вайда. «Посольство Польщі у Києві направило в МЗС України ноту, в якій ми вимагаємо пояснення і розкриття інформації про винуватців осквернення польського військового кладовища в Биківні», - заявила вона у своєму Twitter. Нагадаємо, що у Києві невідомі в ніч на середу, 25 січня, осквернили заповідник «Биківнянські могили», встановлений на місці масового поховання жертв сталінських репресій. У Міністерстві культури України розцінюють інцидент як акт вандалізму.   .@PLinUkraine wystosowała do MSZ Ukrainy notę,w której żądamy wyjaśnienia i ujawnienia sprawców profanacji PL Cmentarza Wojennego w Bykowni. — Rzecznik Prasowy MSZ (@Rzecznik_MSZ) 25 января 2017 г.
Економіка Треба знижувати податкове навантаження на імпорт всіх авто, а не робити виняток для "пересічників" - Орлов В Україні треба знижувати податкове навантаження для імпорту всіх автомобілів, а не робити винятки для власників автомобілів з номерами на іноземній реєстрації.Про це на своїй сторінці в Facebook пише експерт з питань митної політики, заступник голови громадської організації «Сила України» Володимир Орлов. Він додав, що прийняття законопроекту №5567, якого вимагають так звані «пересічники», призведе до появи тіньового ринку автомобілів на іноземних номерах. «Законопроект, до речі, крім іншого, передбачає передачу транспортного засобу іншій особі! Що створює, по суті, тіньовий ринок автомобілів на іноземній реєстрації. Ухвалення цього законопроекту може в принципі вбити всі стимули для легального імпорту автомобілів. Чому вся країна, тобто всі власники авто на українській реєстрації, повинні співчувати, а більш того компенсувати, власникам автомобілів з іноземними номерами? Тобто особливо спритні товариші купили металобрухт на колесах, заплатили податки в іншій країні, але екологію вбивають в Україні», - зазначає Орлов. В цілому, за словами експерта, податкове навантаження на придбання нових автомобілів в Україні потрібно знижувати. «Так, я згоден з тим, що ціни на нові автомобілі високі. Вище навіть, ніж у тій же Росії, де купівельна спроможність вища. Але і працювати потрібно в цьому напрямку. Формувати цивілізований ринок нових автомобілів. Стимулювати покупку саме нових автомобілів, а не тих, що в Європі викинули на смітник. Щоб розвивалася мережа автоімпортерів і автосалонів, які б платили податки і створювали робочі місця. Для цього, природно, треба провести серйозну аналітичну роботу, виробити прийнятний рівень податкового навантаження, який би стимулював і імпортерів, і автолюбителів», - вважає експерт. Нагадаємо, в Києві 24 січня власники автомобілів з іноземною реєстрацією частково перекрили шість контрольно-пропускних пунктів у м.Києві (Одеський, Обухівський, Житомирський, Ірпінський, Броварський, Бориспільський). Таким чином вони вимагали якнайшвидшого прийняття законопроекту №5567 зі змінами до Митного кодексу, які значно спростять перебування авто з іноземною реєстрацією в Україні.
За кордоном У російському концерні «Алмаз-Антей» заявили, що не вірять Суду ЄС Керівництво концерну «Алмаз-Антей» (РФ) повідомило, що не вірить Суду Євросоюзу і не планує подавати апеляцію на рішення суду, яке стосується санкцій щодо компанії. Про це передає ТАСС. «Сьогоднішнє рішення Суду Євросоюзу ми вважаємо політичним і таким, що не базується на правовій оцінці обставин справи», - сказав гендиректор концерну Ян Новіков. «Подавати апеляцію ми не будемо, бо сьогодні було заявлено, що рішення Суду ЄС політизоване і, відповідно, ми не віримо Суду Європейського Союзу», - повідомив представник прес-служби концерну. Він заявив, що «Алмаз-Антей» більше не планує витрачати гроші на засідання суду. Заступник гендиректора концерну з правових питань та корпоративної політики Володимир Коновалов заявив, що включення підприємства у «санкційні списки» необґрунтоване і порушує основоположні права, гарантовані Хартією основних прав ЄС».
Події Поліція відкрила справу за фактом вандалізму на «Биківнянських могилах» Поліція Києва відкрила кримінальне провадження за фактом пошкодження меморіального комплексу «Биківнянські могили» в Дніпровському районі столиці, повідомили в ГУ Національної поліції в м.Києві. Зокрема, поліція інкримінує порушникам ч. 3 ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України. Зараз вилучений на місці злочину пристрій із залишками фарби направили на експертні дослідження. Поліція веде роботи з встановлення та затримання осіб, причетних до злочину. Нагадаємо, що в Києві невідомі в ніч на середу, 25 січня, осквернили заповідник «Биківнянські могили», встановлений на місці масового поховання жертв сталінських репресій. У Міністерстві культури України розцінюють інцидент як акт вандалізму.
Події Вбивство патрульних у Дніпрі: звинувачення проти Пугачова направили до суду Правоохоронці завершили розслідування вбивства двох патрульних поліцейських у Дніпрі і направили звинувачення в суд, сам підозрюваний Олександр Пугачов провину не визнає і від дачі свідчень відмовився, повідомив заступник прокурора Дніпропетровської області Юрій Черкашин, передає УНІАН. Прокурор заявив, що провину Пугачова у вбивстві двох патрульних доведено. Згідно з експертизою, на його взутті виявлено ​​кров убитого патрульного Артема Кутушева, також очевидці готові дати свідчення проти Пугачова в суді. За словами Черкашина, всього було проведено 44 судові експертизи і допитано понад 150 осіб. Однак зброю, з якої стріляли в поліцейських, знайти не вдалося. Слухання у справі відбудеться 27 січня в Кіровському райсуді, судове засідання буде відкритим. Слухання будуть розглядати присяжні. Нагадаємо, вранці 25 вересня 2016 року екс-боєць «Торнадо» Олександр Пугачов розстріляв двох патрульних поліцейських у Дніпрі, які зупинили його за порушення Правил дорожнього руху. Вбивцю поліцейських затримали цього ж дня в обласній лікарні ім. Мечникова.
Суспільство ЗМІ: У Харкові хочуть видати щоденник Геббельса У Харкові велике видавництво «Фоліо» видасть щоденник одного з лідерів нацистської Німеччини Йозефа Геббельса українською мовою. Про це повідомляє місцеве видання «KharkivToday». За даними видання, мемуари охоплюють останні роки життя міністра пропаганди - 1944-1945 років. «Ідеолог нацизму, всемогутній міністр пропаганди тривалий час вів щоденник. До початку 1945 року таких записів налічувалося близько 15 тисяч сторінок. Сьогодні вони зараховуються до числа тих документів, без знання і осмислення яких важко створити якесь повне уявлення про німецький націонал-соціалізм. Щоденники 1944-1945 років - найцінніша частина записів Йозефа Геббельса», - йдеться в анотації до видання. Директор видавництва «Фоліо» Олександр Красовицький заявив, що «ця книга потрібна суспільству України». «Секрети сучасної пропаганди Росії мають коріння тут. Книга поки не вийшла, а я вже отримав кілька жорстких листів щодо цього», - додав він.
Події оформление ленты  Поліція викрила найбільшу банду автовикрадачів в Україні Правоохоронці викрили злочинне угруповання колишніх міліціонерів, які по всій Україні займалися викраденням дорогих автомобілів з подальшим їх викупом, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. «Нацполіція викрила злочинне угруповання - «монополіста» в сфері викрадень авто в Україні... За наявною у слідства на цей час інформацією, угруповання «працювало» в Києві, Львові, Хмельницькому, Житомирі, Івано-Франківської та Рівненської областях. Крім того, тільки в 2016 році і лише в Києві цією «фірмою» було повернуто за винагороду власникам 67 авто, викрадених іншими злочинними угрупованнями», - заявив він на своїй сторінці в Facebook. За словами голови МВС, правоохоронці затримали п'ятьох ключових фігурантів. Їм оголошено обвинувачення у скоєння правопорушень, передбачених ст. 255 (створення злочинної організації), 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), 190 (шахрайство), 263 (незаконне поводження зі зброєю) та 309 (незаконне зберігання наркотичних засобів без мети збуту) КК України. Аваков заявив, що організатором афери є колишній курсант Академії внутрішніх справ України, якого виключили з вишу за вживання наркотичних речовин. Його основний «партнер» - колишній співробітник карного блоку Голосіївського райуправління міліції Києва, який до виходу на пенсію в 2013 році займався розкриттям злочинів, пов'язаних з викраденнями авто. Схема викрадення була наступна: зловмисники за допомогою пристрою для зчитування інформації з електронного ключа іномарки розблоковували авто (переважно автомобілі VIР-класу) і відганяли у підготовлене неподалік гаражне приміщення. З огляду на те, що за допомогою пристрою для перехоплення електронного ключа автомобіль можна завести тільки раз, викрадачі не вимикали мотор, попередньо запасаючись пальним. У цей час жертва викрадення, як правило, просить про допомогу у своїх знайомих, серед яких "випадково" рпиняється один зі зловмисників. Він і погоджується допомогти вирішити проблему - виключно з добрих намірів. «І диво трапляється! Автомобіль, виявляється, можна повернути негайно, щоправда, за «символічну» винагороду - 20-35 тисяч доларів... Не проходить і трьох годин з моменту викрадення, як абсолютно неушкоджений автомобіль повертається до законного господаря. В результаті - заяву про викрадення в поліцію ніхто не пише», - заявив Аваков.  
Політика У Кабміні хочуть прив'язати зарплату держслужбовців до ефективності праці Міністр Кабінету міністрів України Олександр Саєнко вважає доцільним прив'язати заробітну плату державних службовців до оцінювання ефективності їхньої діяльності. Про це він заявив під час круглого столу, присвяченого обговоренню пріоритетів реформування державного управління у рамках Середньострокового плану пріоритетних дій уряду на 2017-2020 роки, передає кореспондент АСН. «Мені здається, дуже важлива система оплати праці держслужбовців. Ми зараз над цим працюємо... Ми маємо розуміти, що державна служба має належним чином бути оплачена, але вона має належним чином демонструвати результат», - сказав міністр.  Тому, за його словами, необхідна прив'язка оплати праці державних службовців до оцінювання ефективності їхньої діяльності. «Ми маємо цього року до цього повернутися», - зазначив він. Саєнко повідомив також, що зараз вже призначено державних секретарів. За його словами, виникло багато запитань щодо внутрішньої організації міністерств, тому це питання вирішуватиметься в січні-лютому. «Ми маємо змінити й саму структуру міністерств, бо ми маємо дуже різний досвід того, як побудовані міністерства - одні за функціональним принципом, інші за галузевим», - сказав він, додавши, що міністерство має мати чітко визначену сферу відповідальності, місію і роль.
Суспільство оформление ленты  У костюмі і краватці. Мер Кличко віджався 22 рази і передав естафету братові Мер Києва Віталій Кличко підтримав воїнів АТО і ветеранів бойових дій, приєднавшись до флешмобу #22PushupChallenge. «Сьогодні взяв участь у флешмобі #22PushUpChallenge на підтримку ветеранів АТО, отримавши естафету від патрульної поліції Києва. Це - акція на підтримку українських воїнів, ветеранів, які повернулися зі сходу України. Її мета - привернути увагу до проблем адаптації військовослужбовців у мирному житті», - написав він на своїй сторінці в Facebook. Зробивши 22 віджимання, Кличко-старший передав виклик своєму братові Володимиру Кличку, який, за його словами, «зможе поширити акцію на підтримку наших воїнів і нашої країни за межами України».   Флешмоб #22PushupChallenge з'явився в США як акція, щоб звернути увагу суспільства на проблему бійців із посттравматичним синдромом і боротьбу з суїцидом серед військових. Суть флешмобу #22PushUpChallenge - 22 рази віджатися і передати естафету іншому. Цифра 22 - не випадкова. За даними департаменту у справах ветеранів у США, близько 22 ветеранів щодня накладають на себе руки.
Політика Клімкін засудив наругу над меморіалом у Биківні Міністр закордонних справ України Павло Клімкін рішуче засудив осквернення меморіального комплексу «Биківнянські могили» у Дніпровському районі Києва. «Рішуче засуджую наругу над українським і польським меморіалами у Биківні. Для провокаторів немає нічого святого, і вони понесуть відповідальність», - заявив він у своєму Twitter. Нагадаємо, що в Києві невідомі в ніч на середу, 25 січня, осквернили заповідник «Биківнянські могили», встановлений на місці масового поховання жертв сталінських репресій. Посольство Польщі у Києві направило в МЗС України ноту з вимогою розслідувати факти осквернення меморіалу.   Рішуче засуджую наругу над укр. і пол. меморіалами в Биківні. Для провокаторів немає нічого святого, і вони понесуть відповідальність. — Pavlo Klimkin (@PavloKlimkin) 25 января 2017 г.
Політика оформление ленты  ПАРЄ прийняла резолюцію щодо України: «друзям РФ» не вдалося «проштовхнути» брехню про громадянську війну Парламентська асамблея Ради Європи у середу, 25 січня, прийняла резолюцію «Функціонування демократичних інститутів в Україні», повідомив народний депутат України, віце-президент ПАРЄ Георгій Логвинський. «Рахунок 106 на 11 знову на користь України! Важливо, що нашим опонентам не вдалося поміняти терміни «російська агресія» на «внутрішній конфлікт», підмінити поняття «вільні вибори» на «вибори під дулом автомата» і виборчою комісією на чолі з автомийником! Сила права вище права сили!» - заявив він на своїй сторінці в Facebook. Раніше повідомлялося, що до звіту моніторингової місії ПАРЄ про стан демократичних інститутів в Україні зареєстрували 24 поправки. Зокрема, група проросійських лівих депутатів запропонувала замінити згадки про російську агресію на «громадянську війну».

Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Короткі змови, звані шепітками, здавна використовувалися знахарями та цілителями для досягнення певних цілей Е....
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
Всі хочуть бути щасливими, але часом ми зустрічаємо на шляху перешкоди, що заважають нам це зробити Експерти р....
більше матеріалів




/-1,4090509414673-/ /-pc-/
Top