counter
Архів Повернутись назад 24 Листопада 2017
24 Листопада
Події Школярка вбила себе після публікації її інтимних фото в Мережі 15-річна школярка з Бразилії Карина Сайфер Олівейра наклала на себе руки після того, як її колишній хлопець опублікував її інтимні фотографії в Мережі. Про це повідомляє видання The Independent. За словами батька Олівейри, дівчина страждала від знущань в школі. Школярка зайнялася сексом з 17-річним хлопцем, коли їй виповнилося 14, але після їхнього розлучення він вирішив помститися їй. Дівчина розповіла рідним, що через публікацію знімків почувала себе нікчемною. Правоохоронці з'ясують, чи правда фото дівчини циркулювали в соціальних мережах. Відзначимо, за бразильським законодавством передбачається відповідальність "порнопомста" — публікація знімків інтимного характеру без дозволу зображеної на них людини. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Українці в Обухівського району Київської області 14-річна школярка скоїла суїцид, викинувшись з балкона загального користування, розташованого на 6-му поверсі багатоповерхівки.
Суспільство оформление ленты  Француз рік їв прострочену їжу і помічав галюцинації Французький активіст переплив Атлантичний океан, харчуючись продуктами виключно з вичерпаним терміном придатності. Про це повідомляє видання Daily Mail. 29-річний Баптист Дубаншет дев'ять місяців плив з Парижа в Нью-Йорк. Спочатку він з Франції поїхав в Іспанію на велосипеді, а в Марокко пересів на човен з педальним приводом. На ньому він перетнув Атлантичний океан і потрапив в американське місто Майамі. А потім на велосипеді доїхав до Нью-Йорка. В дорозі чоловік їв сочевицю, термін придатності якої закінчився дев'ять років тому, рис, зіпсований з 2011 року, і мед, котрий купили приблизно 50 років тому. Він хотів показати, що прострочену їжу викидають даремно. Дубаншет повідомив, що в океані його переслідували галюцинації, йому ввижалися люди в воді і голоси.
Здоров`я Убивчий грибок атакував мозок американця У 70-річного громадянина США, який звернувся до медиків зі скаргою на сплутаність свідомості, виявили грибкову інфекцію, яка вразила мозок. Про це повідомляє портал Science Alert. Як повідомляється, чоловік розповів медикам, що почав дивно себе почувати. Лікарі помітили, що пацієнт виглядав "розгубленим". Йому призначили магнітно-резонансну томографію, яка показала новоутворення в мозку і внутрішніх органах чоловіка. Медики припустили, що у хворого метастатичний рак, але біопсія тканини наднирників виявила наявність дріжджових клітин. З'ясувалося, що захворювання було викликано вдиханням спор грибів Histoplasma capsulatum, що провокує гістоплазмоз, який може виявитися летальним. Вивчаючи історію пацієнта, лікарі прийшли до висновку, що чоловік заразився грибком 30 років тому, під час поїздки на схід США. Унікальним цей випадок робить той факт, що протягом десятиліть у нього не було ніяких симптомів хвороби.
Політика Туск пообіцяв, що ЄС ніколи не визнає окупацію Криму Голова Європейської ради Дональд Туск заявив, що Євросоюз ніколи не визнає анексію Криму Росією. Про це він повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter. За його словами, він зустрівся з президентом України Петром Порошенко в рамках підготовки до саміту Східного партнерства."З сумом згадали про смерть легендарної активістки Веджіє Кашка і висловили солідарність з кримськотатарським співтовариством і всією Україною. ЄС ніколи не визнає незаконну російську анексію Криму", — повідомив Туск.   Зустрівся з Президентом @Poroshenko у рамках підготовки #самітСхП. З сумом згадали про смерть легендарної активістки Веджіє Кашка та висловили солідарність з кримськотатарською спільнотою і всією Україною. ЄС ніколи не визнає незаконну російську анексію Криму. pic.twitter.com/e6r5m1g1gR — Donald Tusk (@eucopresident) 23 листопада 2017 р. Як відомо, Росія окупувала Крим після незаконного референдуму в березні 2014 року.
Наука і технології оформление ленты  Гаррі Поттер змусив вчених поліпшити лікування хвороб мозку Унікальна технологія по створенню комп'ютерної графіки дозволить вченим створити революційний спосіб сканування мозку. Про це повідомляє видання Scientific American. Як повідомляється, на щорічній конференції неврологів представили технологію, яка дозволяє об'єднати програмне забезпечення для створення ефектів у фільмах і технології магнітно-резонансної томографії в єдиний інструмент вивчення головного мозку людини. За словами вчених з Університету Південної Каліфорнії в Лос-Анджелесі (США) відзначають, на інтеграцію однієї технології до іншої їх надихнули фантастичні фільми про Гаррі Поттера, в яких велика частина фільму була домальована за допомогою комп'ютерної графіки. Нова технологія дасть можливість не тільки вивчати будову мозку, а й біохімічні процеси всередині життєво важливого органу.
Суспільство В Україні затримали і віддали росіянам представника Рамзана Кадирова В Україні був затриманий представник глави Чечні Рамзана Кадирова — Рамзан Ціцулаєв. Про це «Українській правді» повідомили джерела. Затримання проводив спецназ СБУ. Ціцулаєва на кордоні передали росіянам, після чого російські правоохоронці затримали Ціцулаєва вже в Брянській області та відвезли в Москву. За даними ЗМІ РФ, затриманого кадировця утримують у СІЗО «Матроська тиша». Ціцулаєву пред'явили звинувачення в шахрайстві і опорі представникам влади. Раніше Ціцулаєв був оголошений у федеральний розшук. Нагадаємо, в 2014 році Ціцулаєв отримав більше 50 тисяч євро від дружини арештованого бізнесмена Андрія Новікова. За ці гроші він обіцяв організувати звільнення чоловіка з СІЗО. У листопаді 2014 року його хотіли затримати в Москві, але йому на допомогу прийшли охоронці. Між ними і оперативниками сталася бійка, в результаті якої кілька правоохоронців постраждали.
Кримінал Кривава доба в АТО: загинули 5 українських військових, ще 4 були поранені За добу 23 листопада в зоні проведення АТО на Донбасі загинули 5 українських військових, ще 4 отримали поранення. Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО на своїй сторінці в Facebook. Відзначається, що найбільш гаряче протистояння з російськими терористами сталося на Луганському напрямку, на підступах до Кримського. Там близько 8 годин тривав бій, були знищені 4 бойовики і 5 поранені. Однак саме тут були найбільші втрати в рядах ВСУ за добу: загинули 4 українських солдата, 2 отримали поранення. Біля Кримського терористи застосували 82-мм міномети, великокаліберні кулемети. На Світлодарській дузі під гранатометний вогонь потрапили захисники Луганського. На Донецькому напрямку бойовики стріляли з гранатометів і стрілецької зброї поблизу Павлополя і Водяного. Нагадаємо, 21 листопада президент України Петро Порошенко скликав позачергове засідання Військового кабінету Ради національної безпеки і оборони України через загострення ситуації на окупованих територіях Луганської та Донецької областей.
Спорт «Динамо» програло «Скендербеу» в Лізі Європи Київське «Динамо» програло в першому матчі Ліги Європи проти албанського «Скендербеу». Гра закінчилася з рахунком 2:3. Першими забили українські футболісти, після комбінації м'яч в ворота албанців відправив Циганков. Однак майже відразу рахунок зрівнявся — Ліляй пробив і м'яч з рикошетом влетів за спину Бущана. Другий тайм видався вдалим для албанців, які забили ще 2 голи. Відзначилися в воротах «Динамо» Аденійі і Соу. В кінці гри вперше в кар'єрі відзначився «динамівець» Русин, який забив другий для нашої команди гол у ворота суперника. Перед цим туром кияни забезпечили собі путівку в 1/16 фіналу і втратили ряд лідерів: Дениса Гармаша, Домагоя Віда, Дьємерсі Мбокані, Дерліса Гонсалеса, а Віталій Буяльський відбував дискваліфікацію. Мабуть, це стало причиною поразки в Лізі Європи. Відзначимо, що для албанців це перша перемога в груповому етапі.
Політика Росія вимагає від США закрити український сайт «Миротворець» Дипломати країни-агресора направили ноту в Держдепартамент США з вимогою закрити український сайт «Миротворець», який знаходиться на американських серверах. Про це заявила речник МЗС РФ Марія Захарова, повідомляє ТАСС. За її словами, від американців вимагають відмовити українському сайту в американській прописці, так як «від діяльності цього так званого миротворчого сайту постраждав вже не один журналіст». Захарова додала, що відповідь їм поки не надходила. Нагадаємо, «Миротворець» був створений навесні 2014 року, він встановлює особи російських терористів, які воюють на Донбасі. Не залишає сайт без уваги і подільників бойовиків. Туди також потрапляють всі порушники державного кордону України, які незаконно в'їжджають до Криму, а також відкрито і публічно підтримують російську агресію і окупацію території України.
Культура В СБУ відповіли на обурення Зеленського можливою забороною серіалу «Свати» Прес-секретар Служби безпеки України Олена Гітлянська погодилася з обуренням, висловленим актором і продюсером Володимиром Зеленським з приводу можливої ​​заборони серіалу «Свати». Пост з підтримкою вона написала на своїй сторінці в Facebook. «Можу особисто від себе погодитися з обуренням відомого шоумена. На жаль, сьогодні найбільший інтерес преси становлять саме питання заборони в'їзду російських співаків і акторів», — зазначила Гітлянська. За її словами, СБУ не може забороняти фільми або серіали, так як це — компетенція Мінкульту. Нагадаємо, раніше СБУ заборонила в'їзд в Україну відомому актору з серіалу «Свати» Федору Добронравову на 3 роки за публічну підтримку анексії Криму. Однак користувачі соцмереж не побачили логіки заборони на в'їзд, якщо актора кожен день спостерігають на екранах телевізорів. Після цього в Держкіно заявили, що не можуть в даний момент заборонити демонстрацію в Україні серіалу «Свати» з тієї причини, що не має відповідних документів Міністерства культури. При наявності дозволу Держкіно відкличе прокатне посвідчення серіалу.
Суспільство «Миротворець» попереджає про можливі вбивства журналістів Спецслужби країни-агресора планують спецоперацію, в рамках якої може бути показово убитий журналіст, прізвище якого є в «Чистилищі» сайту «Миротворець». Про це заявив керівник «Миротворця» Роман Зайцев, передають «Факти». Коментуючи заяву МЗС РФ до Держдепу США з вимогою закрити сайт «Миротворець», сервери якого знаходяться в Америці, Зайцев сказав: «Ми розглядаємо цю акцію з використанням МЗС, як одну з ланок запланованої спецслужбами Росії якоїсь операції. Наприклад, в її рамках буде показово убитий або побитий який-небудь журналіст, який в даний момент знаходиться в «Чистилищі» «Миротворця». За словами Зайцева, журналіст може постраждати, нібито порушник держкордону України, або як пособник терористів, або звичайний кремлівський пропагандист. «І після того, як буде покалічений або ліквідований якийсь представник ЗМІ, Росія вийде з новою заявою:« Ми ж вас попереджали, що «Миротворець» — це сайт-вбивця », — підкреслив глава сайту. Зайцев уточнив, що мета керівництва РФ — знищити дуже небезпечний для них ресурс. «Користуючись нагодою, від імені центру «Миротворець» звертаюся до всіх журналістів, чиї прізвища є в «Чистилищі»: будьте дуже обережні. Я говорю про це цілком серйозно і відповідально. У російських спецслужб планок немає, в Кремля, загнаного в кут, — теж», — додав він.
Суспільство ОБСЄ: з морозом на Донбасі загострюється конфлікт З настанням холодів на Донбасі починається ескалація конфлікту. Про це заявив перший заступник голови місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, передає DW. «Коли замерзає земля, на жаль, стає ще легше переміщати важке озброєння», — зазначив Хуг. За його словами, в останні тижні постійно зростає число перестрілок. В ОБСЄ з кінця вересня говорять про посилення зіткнень на лінії розмежування із застосуванням мінометів, артилерії, стрілецької зброї та кулеметів. З початку 2017 року в зоні конфлікту загинули 68 мирних жителів, більше 320 отримали поранення. Хуг констатував, що конфлікт далеко не «заморожений», він знаходиться в активній фазі. Нагадаємо, за останню добу відбулося зіткнення біля Кримського Луганської області. Російські терористи продовжують нападати на ВСУ, бій тривав 8 годин. В результаті загинули 5 українських військових, ще 4 отримали поранення.
Суспільство Принци в Саудівській Аравії обміняли мільярди на свободу Багато принців і мільярдерів Саудівської Аравії, звинувачені в корупції, передали частину своїх мільярдів в обмін на свободу. Про це повідомив спадковий принц Мухаммед бен Сальман Аль Сауд, передає The New York Times. Спадковий принц додав, що корупцію в країні ще не перемогли. З 2015 року влада розбиралися з проблемою хабарів «на самому верху», був складений перелік з 200 імен. «Ми показали їм всі документи, які у нас є, і після того, як вони ознайомилися з ними, 95% зважилися на досудове врегулювання», — сказав Мухаммед бен Сальман. За його словами, багато хто зі списку обміняв частину своїх коштів або частку в своїх компаніях на свободу. Ще 1% обвинувачених в корупції в підсумку визнали невинними, а 4% мають намір довести це в суді. Дії влади поповнили казну Саудівської Аравії на близько $100 млрд.
Суспільство Після втечі Плотницького, в "ЛНР" можуть початися масові зачистки Після «перевороту» в окупованому Луганську місцеві «чиновники» почали боятися кадрових чисток після переходу під управління донецьких бойовиків так званої «ДНР». Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат, координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук. Тимчук зазначив, що втеча в РФ ватажка так званої «ЛНР» Ігоря Плотницького викликала паніку у «чиновників» Луганська. Ходять чутки про об'єднання двох терористичних анклавів на Донбасі з центром в Донецьку. «Чиновники «ЛНР» побоюються, що перехід під керівництво «ДНР» може супроводжуватися чистками серед керівників структур «ЛНР» зі звинуваченнями їх в сприянні діяльності спецслужб України», — підкреслив нардеп. Нагадаємо, раніше «міністр внутрішніх справ» «ЛНР» Ігор Корнет заявив, що окупований Луганськ мав всі шанси повернутися до складу України. Корнет також назвав терміни можливого повернення — залишалося чекати «буквально 2 тижні».
Культура Ума Турман - Гарві Вайнштейн: Рада, що ситуація розгортається повільно, ти не заслужив кулі Знаменита голлівудська актриса Ума Турман привітала з Днем подяки всіх, крім неодноразово викритого в сексуальних домаганнях продюсераГХарві Вайнштейна. Поздоровлення актриса написала у себе в Instagram. Турман побажала всім щасливого свята, подякувала, що жива, а також за «всім тим, кому вистачило сміливості виступити за інших». Вона зазначила, що гнівається, і у неї «є кілька причин, #metoo, на той випадок, якщо ви не змогли зрозуміти з виразу мого обличчя». У соцмережах хештег #metoo використовують останнім часом для повідомлень про випадки насильства та домагань. «Щасливого Дня подяки всім! (Крім тебе, Гарві, і всіх твоїх порочних спільників - я рада, що ситуація розгортається повільно - ти не заслуговуєш кулі)», - додала актриса.
Кримінал Бойовики Плотницького говорять про збройний опір терористам «ДНР» Лояльні до ватажка так званої «ЛНР» Ігоря Плотницького бойовики не виключають можливість збройного опору «ДНР». Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив нардеп Дмитро Тимчук. Він зазначив, що деякі «чиновник» «ЛНР» пішли за Плотницьким, якого бачили в аеропорту Москви, і також стали виїжджати в РФ. Деякі ж не виключають можливість збройного протистояння бойовикам «ДНР». «Активно мусується теза про те, що рішення про об'єднання «ЛНР» і «ДНР» може бути прийнято в зв'язку з діяльністю Захарченка, який останнім часом постійно повідомляв російським кураторам про нездатність Плотницького ефективно управляти територією і про перманентний перерозподіл сфер впливу між ватажками «ЛНР», - додав Тимчук. Нагадаємо, ватажок терористів Ігор Плотницький 23 листопада був помічений в московському аеропорту Шереметьєво. У Москву з Ростова він вилетів звичайним рейсом. У Плотницького була маленька сумка на плечі і піджак у чохлі.
Суспільство Дівчинці в школі Львова влаштували цькування через гроші У Львові другокласниці Яні в класі влаштували цькування через 495 гривень, які батьки не здали на нові меблі. Про це передає ТСН. Мати школярки Тетяна розповіла, що вчителька поставила в класі нові шафки, перед тим вивісив в чаті проект меблів та кошторис. Мати дівчинки здавати гроші відмовилася, бо минулого року здала 600 гривень на парти. У неї є ще й старша дитина, на яку також постійно потрібні гроші в школу. Коли поставили нові меблі, то дівчинці не дали туди повісити одяг, їй демонстративно видали стільчик. У батьківському комітеті заявили, що рішення придбати нові меблі схвалили більшістю голосів, здавати гроші ніхто нікого не змушував, тим більше не принижував дітей. У конфлікт вже втрутилася міське управління освіти, де призначили службове розслідування. У Львівському міськуправлінні освіти заявили, що ситуація з грошима в родині не повинна впливати на психологічний стан дітей. Після втручання міськуправління дирекція школи винесла заборону на збори грошей з батьків.
Суспільство Все дуже серйозно: синоптики спрогнозували, якою буде зима в Україні В Україну йде штормовий циклон зі Скандинавії. Про це на прес-конференції заявила завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів Українського науково-дослідного метеорологічного інституту НАН України Вазіра Мартазінова, передає кореспондент АСН. «У ці дні зима займе всю територію України. Зараз наша територія буде схильна до проникнення фронтальних систем, які пов'язані з дуже великим циклоном зі Скандинавії. Цей циклон принесе багато неприємностей. Він дуже активний і штормовий», - додала вона. Протягом всієї зими, за її словами, таких циклонів буде багато. «Це буде пов'язано зі зниженням температури і снігом», - попередила Мартазінова. Також вона звернула увагу на те, що температурні показники в кінці осені постійно змінювалися. «Така ж буде і зима: окремі дні будуть морозними, а окремі - теплими. Тобто постійно буде змінюватися погода. Це вже реальність», - сказала вона.
Події Сильна пожежа сталася на Поштовій площі в Києві На Поштовій площі в Києві палає пожежа. Про це повідомив користувач Twitter Тарас. «На Поштовій щось добре горить», - зазначив користувач. Він показав фото, на якому видно, як дим затягнув небо і проїжджу частину на Набережно-Хрещатицькій. Сильна задимленість заважає руху транспорту. Однак зараз невідомо, де знаходиться осередок пожежі. Нагадаємо, 13 листопада в Києві на бульварі Дружби Народів сталася надзвичайна пригода. Посеред дороги спочатку несподівано раптово заглох, а потім загорівся автомобіль Hyundai Tucson. Моторний відсік іномарки повністю вигорів. Причини пожежі з'ясовуватимуть слідчі. На Поштовій щось добре горить pic.twitter.com/G5WPTNNQZr - Тарас (@tarasmi) 24 листопада 2017 р Напомним, 13 ноября в Киеве на бульваре Дружбы Народов произошло чрезвычайное происшествие. Посреди дороги сначала неожиданно внезапно заглох, а потом загорелся автомобиль Hyundai Tucson. Моторный отсек иномарки полностью выгорел. Причины пожара будут выяснять следователи. На Почтовой что-то хорошо горит pic.twitter.com/G5WPTNNQZr — Тарас (@tarasmi) 24 ноября 2017 г.
Політика Медведчук розповів, як вплине переворот у Луганську на обмін полоненими Віктор Медведчук в інтерв'ю КП розповів, як буде проходити обмін полоненими. Нагадаємо, днями стало відомо, що українська сторона погодилася обміняти 306 осіб, яких шукають бойовики на 74 наших полонених. За словами Медведчука, можливо, бойовики будуть готові вже наступного тижня провести обмін. Однак українська сторона швидше за все так швидко не встигне, припустив політик. На запитання, чому саме таку кількість полонених було вирішено обміняти, Медведчук повідомив, що зараз відомі імена 386 осіб, яких розшукують окупанти. А на захопленій території утримується 94 людини, в цілому розшукується 157 наших громадян. Також Медведчук серед проблем обміну назвав кримінальне минуле деяких осіб зі списку бойовиків - за чинним законодавством, Україна не може їх звільняти. "Також є особи, які звинувачуються в скоєнні злочинів, не пов'язаних з АТО. Вони залишаються в Україні. Ми їх не звільняємо", - уточнив політик. Також він негативно відповів на запитання, чи вплинуть події в Луганську на обмін полоненими. При цьому Медведчук повідомив, що ніяких імен зі списку розголошувати не може.
Події З'явилися подробиці кривавого бою на Донбасі, в якому загинуло 5 бійців ЗСУ Стали відомі подробиці кривавого бою на Донбасі, в результаті якого загинуло п'ятеро українських військових. Протягом четверга, 23 листопада, в зоні проведення бойових дій ситуація залишалася напруженою. Як ми повідомляли раніше, на підступах до Кримського бій тривав близько восьми годин. За інформацією штабу АТО, обидві сторони зазнали втрат. «Сили ЗСУ знищили чотирьох окупантів, ще п'ятеро отримали поранення. На жаль, загинули четверо наших бійців, двоє отримали поранення. Всього за минулу добу загинуло п'ятеро військовослужбовців ЗСУ, ще четверо були поранені», - йдеться в повідомленні. За уточненими даними, стан здоров'я одного бійця залишається важким, ще троє перебувають у задовільному стані. Втрати окупантів за минулу добу склали 17 осіб: вісім загиблих і дев'ять поранених. За його інформацією, противник обстрілював поліції сил ЗСУ з легкого піхотного озброєння і 82-мм мінометів. Великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю застосовувалися біля Новоолександрівки, а на Світлодарській дузі під вогонь гранатометів потрапили захисники Луганського. Неспокійно було на Приазов'ї на Донецькому напрямку, в цьому напрямі бойовики випустили понад 20 мін різних калібрів. Озброєння БМП, стрілецька зброя і гранатомети застосовувалися біля Павлополя, поблизу Водяного окупанти вели вогонь з гранатометів і великокаліберних кулеметів.
Суспільство оформление ленты  Чи правда, що ця зима буде найхолоднішою за сторіччя? Відповідь синоптиків Найближчими днями денна температура в Україні почне знижуватися і зима вступить у свої права практично вчасно. Про це на прес-конференції заявила завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів Українського науково-дослідного метеорологічного інституту НАН України Вазіра Мартазінова, передає кореспондент АСН. "Якщо в Україні ще в останні дні була плюсова температура вдень, то найближчими днями вже вдень буде мінусова температура. Над Скандинавією вже формується фронтальний циклон, який пов'язаний з опадами з мокрого снігу. Цей циклон рухається на територію України", - заявила вона. Дефіцит снігу При цьому середня температура в грудні буде в межах норми. "У межах мінус 3-4 градусів на більшій частині території України. На деякій території температура буде близько нуля. Що стосується опадів, то в Одеській, Миколаївській, Харківській, Сумській, Чернігівській і Київській областях, тобто в центрі і на півдні, опади також будуть в межах норми. В Тернопільській, Полтавській та Кіровоградській, тобто в західних областях, ситуація буде напруженою, тут опадів буде менше, ніж зазвичай. А ось на сході країни і на півночі опадів буде більше норми", - попередила вона. У січні на більшій частині України середня температура буде вище на 1-2 градуси, якщо порівнювати з попередніми роками і нормою. "Це в середньому мінус 5-7 градусів... Надлишок опадів ми очікуємо на півночі, північному заході. В цілому опадів у січні ми очікуємо дещо більше за норму", - сказала вона. В цілому, професор зазначила, що всі прогнози про найхолоднішу зими мало не за останні сто років не мають під собою об'єктивних підтверджень. "Тобто ми очікуємо переважно по всій території України середню температуру повітря, а на деяких територіях навіть на 1-2 градуси вище норми. Що ж стосується опадів, то тут ми бачимо більший розкид: деякі території будуть схильні до дефіциту опадів, а на деяких буде надлишок", - сказала вона.
Політика Турчинов: Україна поліпшить свої позиції на Донбасі Попри збільшення російського контингенту в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі, українська сторона контролює ситуацію і зможе "навіть поліпшити свої позиції". Про це заявив голова Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов під час брифінгу, передав кореспондент АСН. "Збройні сили України контролюють ситуацію, і я переконаний, що ми не тільки дамо відсіч провокаціям російських військ, а й значно покращимо наші позиції", - зазначив голова РНБО. За його словами, у зв'язку із загостренням на окупованій території Донбасу російське керівництво збільшило чисельність військового контингенту, який там розташований. Саме через це збільшення, на думку чиновника, і відбулися військові зіткнення і тривалий бій під Кримським. Також Турчинов висловив співчуття з приводу втрат української армії в боях минулої ночі - він повідомив про п'ятьох загиблих військовослужбовців з українського боку. Нагадаємо, в прес-центрі штабу АТО повідомили, що найбільш гаряче протистояння з російськими терористами за останню добу сталися на Луганському напрямку, на підступах до Кримського. Там близько 8 годин тривав бій, були знищені 4 бойовики і 5 поранені. Однак саме тут були найбільші втрати в лавах ЗСУ за добу: загинули 4 українських солдати, 2 отримали поранення.
Політика Повертатися до бойовиків відмовилася чверть обмінного списку Досить значна кількість людей, яких бойовики внесли в список на обмін, відмовилася повертатися на підконтрольну їм територію. Про це в інтерв'ю КП  повідомив Віктор Медведчук. За його словами, раніше ці списки були значно більші і скоротилися після того, як багато хто відмовився повертатися на Донбас. "Тих, кого хотіли отримати як звільнених осіб представники ОРДО і ОРЛО, було більш ніж на 100 осіб більше. Вони відмовилися повертатися на непідконтрольну територію", - сказав Медведчук. При цьому він повідомив, що на підконтрольну Україні територію вирішив не повертатися одна людина. Також журналіст повідомив, що нібито раніше в списках з боку ОРДО була і Неля Штепа, але вона відмовилася виїжджати на окупований Донбас. Однак Медведчук не уточнив, чи правда це.
Події Українці хочуть відправити Зеленського в армію через звернення до СБУ Українські користувачі соцмережі Facebook обговорюють шоумена і актора Володимира Зеленського, який записав звернення до СБУ через можливої ​​заборони серіалу «Свати». Блогер Катерина Золотарьова вважає, що в нинішній ситуації в країні не може залишатися людей «поза політикою», як позиціонують себе деякі артисти, пише Обозреватель. «Від творців «гумористи поза політикою», «шоу-бізнес поза політикою»і «ресторани/повари поза політикою». Таке відчуття, що в політиці самі військові і політики, які вирішують тупикові питання цієї політики на війнах, ну і купка інших небайдужих. А для решти політики немає і війни немає. Немає мільйонів переселенців і тисяч убитих. Немає покалічених доль і поламаних життів. Ви нікчемне слабохарактерне стадо, позаполітичні пристосуванці. Зневажаю. Просто зневажаю», - пише блогер. Військовий журналіст Мирослав Гай заявив, що в Україні потрібно заборонити російський пропагандистський продукт, зокрема серіал «Свати» Зеленського. Блогер Роман Кулик повідомив, що захисників Зеленського можна знайти і в патріотично налаштованому сегменті суспільства. «Плачевно. Немає сил реагувати на публіку, яка підтримує Володимира Зеленського - словами нам до них не пробитися, тільки «клин-клином» у сенсі заміни контенту. Але в частині нібито патріотичного сегмента є захисники Зеленського. У нас часто так буває, коли особисті симпатії і переваги несподівано натикаються на патріотичні - тут кожен для себе вирішує», - пише він. Деякі користувачі мережі відзначили, що Володимира Зеленського час відправити в армію, щоб той поміняв свою думку.
Суспільство Стало відомо, коли нашим водіям знову почнуть приходити «листи щастя» Протягом першого півріччя 2018 року в Україні буде впроваджена відеофіксація порушень правил дорожнього руху. Про це в ефірі радіостанції «Голос Столиці» заявив пресс-секретар Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко. Він зазначив, що в новій системі будуть враховані всі помилки, які були виявлені при впровадженні цього механізму контролю за правилами дорожнього руху в 2006-2007 роках. Тоді нововведення було, по суті, знищено позовами до судів різних інстанцій. «Я закликаю всіх водіїв готуватися до того, що наступного року в першій половині, а можливо, навіть і в першому кварталі наступного року система почне працювати, і так звані листи щастя, які були в 2006-2007 році і які досить негативно сприйняли тоді, повернуться. Альтернативи цьому немає», - підкреслив Шевченко. Правоохоронець уточнив, що всього на українських дорогах планується встановити 4 тис. камер. Він також додав, що після запуску відеофіксації порушники ПДР знову стануть отримувати так звані «листи щастя». «Позови будуть у будь-якому випадку. Психологія наших водіїв розрахована на те, щоб якомога більше порушувати, як можна менше підкорятися... Це психологія безкарності», - зазначив прес-секретар МВС. При цьому Шевченко підкреслив, що альтернативи відеофіксації немає і за цим принципом працює вся Європа. Він зазначив, що, наприклад, у Польщі, де було встановлено всього 500 камер на дорогах, за останні роки істотно скоротилася кількість аварій.
Політика Україна почне серійне виробництво унікальних ракет У 2018 році Україна планує почати серійне виробництво унікальних ракет для систем залпового вогню. Про це заявив голова Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов під час брифінгу, передав кореспондент АСН. "Це дуже серйозний для нас прорив, який забезпечить якісні, ефективні українські ракети з повною технологічною лінією їх виробництва. Це дуже серйозний крок, який зробила українська промисловість для забезпечення оборонного щита нашої країни", - зазначив голова РНБО. За його словами, унікальність такого обладнання в тому, що корпус формується одночасно з внутрішнього і зовнішнього боку, з надміцних матеріалів, причому потужність двигунів всередині цих корпусів значно вища. "Унікальність обладнання полягає в тому, що ми можемо з надміцних сплавів виробляти деталі для наших ракет, що забезпечить їх ефективне використання за точністю і дальністю", - підкреслив він. Така технологія дозволить забезпечити корпусами весь спектр ракет залпового вогню - від 300-міліметрових і менше. На думку чиновника, технологічна лінія буде повністю завантажена, а серійне виробництво почнеться з наступного року. При цьому голова РНБО підкреслив, що питання організації виробництва боєприпасів є для України одним з пріоритетів. Особливе ж місце серед боєприпасів займають ракети, які повинні бути кращими за своїми характеристиками, ніж російські аналоги. "Це те завдання, яке РНБО поставило перед нашими виробниками і чітко і послідовно це завдання виконується", - додав він. При цьому він уточнив, що навіть у радянські часи Україна не мала технології виробництва таких корпусів. Подібні боєприпаси раніше вироблялися тільки в РФ, але зараз український ВПК дозволив зняти дефіцит, який утворився в 2014 році, а також періодично виникав після масштабних вибухів на складах боєприпасів по всій країні.
Кримінал Пенсіонер до смерті забив пасинка під час сварки у Львові Під час побутового конфлікту з вітчимом у Львові був важко травмований 54-річний чоловік, який помер від важких травм у кареті швидкої допомоги. Про це передає поліція області. Лікарі повідомили працівникам поліції, що на вул. Пулюя від численних травм голови помер чоловік. На місце події прибула слідчо-оперативна група. «Як було встановлено, загиблий, 54-річний місцевий житель, проживав у квартирі разом зі своєю дружиною і 78-річним вітчимом. Близько четвертої години ночі між чоловіками стався побутовий конфлікт, в ході якого старий завдав пасинку кілька ударів по голові металевою палицею, після чого викликав лікарів. Але попри зусилля медиків потерпілий помер від отриманих травм», - говорить заступник начальника Франківського відділу поліції майор поліції Юлія Куницька. Суд обрав для зловмисника запобіжний захід у вигляді арешту в нічний час доби. За цим фактом було розпочато кримінальну справу за ст. 121 ч. 2 (умисне тяжке тілесне ушкодження) КК України.
Суспільство оформление ленты  Волочкова зізналася, що головне кохання її життя - Керімов Російська зірка соцмереж і балерина Анастасія Волочкова написала «сповідь» про «головне кохання свого життя», яким виявився скандальний сенатор РФ Сулейман Керімов. Волочкова зробила пост у себе в Instagram. Сповнена відчаю Настя благає тих, «у кого ще збереглася душа», допомогти мільярдерові, затриманому днями в Ніцці за звинуваченням у відмиванні грошей, а також несплату податків. «Питання стосується головного кохання всього мого життя ... Сулеймана Керімова... Ніколи я не називала імені цієї людини... Я простягаю руку підтримки! У книзі, написаній мною сім років тому, я називала його пан С.... Протягом трьох років нас пов'язувало багато кохання... це все було таємно і приховано... Щастя любить тишу», - пише Волочкова. «Я щиро зізнаюся, що нікого не кохала в цьому житті так, як Сулеймана... І ще не полюбила ... Я знаю, що він кохав мене... Це чоловік, який навчив мене кохати! Чоловік, який став для мене ідеалом», - додала вона.
Кримінал оформление ленты  Відомий виробник одягу фінансував тероризм - СБУ СБУ викрила відомого виробника одягу у фінансуванні терористичної організації «ЛНР». Про це повідомили в прес-центрі служби. Правоохоронці встановили, що виробництво продукції було організовано на тимчасово окупованій території Луганської області. Далі товар реалізовувався в мережі фірмових магазинів по всій території України. «Податки» платилися в «ЛНР», а гроші використовувалися, зокрема, на фінансування тероризму. Були проведені обшуки в офісах і складських приміщеннях комерсантів у Київській, Харківській, Одеській, Львівській, Дніпропетровській, Запорізькій та Полтавській областях. Знайдена документація і значна кількість готової до реалізації продукції. Аналіз вилучених матеріалів і документів підтверджує факт виробництва продукції саме в «ЛНР». Мало того, частина продукції перевозилася через неконтрольовану ділянку українського кордону на територію країни-агресора. СБУ не називає фірму, що фінансувала тероризм, проте на фото можна розглянути частину назви: «... oria-Jeans».  
Події оформление ленты  Солодка і гола. Активістка Femen влаштувала погром у магазині Roshen У п'ятницю, 24 листопада, активістка Femen Анжеліна Діаш влаштувала дебош у магазині Roshen біля Бессарабського ринку в Києві. Відео перфомансу було опубліковано в Youtube. Активістка кидалася цукерками в охорону, розкидала цукерки навколо себе і скинула з вітрин «Київські торти». Акція тривала не більш п'яти хвилин. Охорона не стала довго спостерігати за тим, що відбувається, дівчину витягли з магазину. У цей момент вона кричала: «Black Friday, Sale Roshen» Аналогічні слова були написані у неї на грудях і спині. Цією акцією Femen закликали Президента України Петра Порошенка продати свій головний актив - компанію Roshen. Нагадаємо, раніше у Вінниці активістка Femen Аліса Виноградова спалила декоративний вагон біля магазину Roshen. Перед тим у Києві були спалені фігури ведмедів біля магазину Roshen.
Кримінал Бойовики «ДНР» катували і вбили місцевого жителя окупованого Кіровського В окупованому Кіровському Донецької області російські терористи жорстоко вбили 33-річного чоловіка. Про це повідомили в прес-службі прес-службі Нацполіції в Донецькій області. Мати загиблого звернулася в поліцію і повідомила, що чоловік зник кілька місяців назад. З сином мати бачилася в травні 2017 року, вона намагалася його знайти сама, але дізналася лише, що він близько 20:00 вийшов купити сигарети і більше не повернувся. Поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.115 ER (умисне вбивство), а чоловіка оголосили в розшук. В ході слідства встановили останнє місцезнаходження чоловіка. «Мати змогла знайти сина мертвим. Тіло зі слідами тортур містилося в лісопосадці окупованого Кіровського», - відзначили в поліції. У чоловіка залишилися 13-річний син і 9-річна дочка. У поліції зазначили, що з квітня 2014 року поліцейські встановили місцезнаходження 1556 зниклих людей. Зниклими в Донецькій області залишаються 1288 осіб, з них 457 - на окупованій території.
Події оформление ленты  У США корови з неба падали на людей і машини В Америці кілька людей отримали травми після того, як на їхні авто впали корови, які випали з вантажівки, що перекинулася на мосту. Про це передає видання Sun. Аварія сталася в м. Рівердейл у штаті Юта. Вантажівка, яка перевозила худобу, перекинулася через перевищення швидкості. В результаті аварії 25 корів випали з пошкодженого кузова фури на дорогу, що проходила за кілька метрів унизу. Деякі тварини загинули, в той час як інші вижили і зникли на околицях. В результаті падіння корови пошкодили авто, що призвело до низки аварій. На щастя, люди, які перебували у постраждалих авто, отримали незначні травми. Поліції довелося перекрити рух на цій ділянці, що призвело до величезних заторів. Водій фури не постраждав. Йому вже було висунуто звинувачення в перевищенні швидкості.
Культура Актор «Сватів» вже «молиться», щоб питання з серіалом в Україні розв'язалося Актор Федір Добронравов заявив, що в Україні з серіалом «Свати» відбулася «якась дурість» і він «молиться», щоб «це все закінчилося». Про це передає RT. Коментуючи звернення українського актора і продюсера Володимира Зеленського до СБУ з приводу можливої ​​заборони серіалу, Добронравов сказав, що перебуває на гастролях за Уралом, де у нього «немає ні доступу до інтернету, нічого». «Про все це й гадки не маю і не хочу. Якщо сталася така дурість, то я молюся тільки, щоб це все закінчилося раз і назавжди», - сказав він. Нагадаємо, раніше СБУ заборонила в'їзд в Україну відомому актору з серіалу «Свати» Федору Добронравову на три роки за публічну підтримку анексії Криму. Однак користувачі соцмереж не побачили логіки заборони на в'їзд, якщо актора кожен день спостерігають на екранах телевізорів. У свою чергу Зеленський зажадав від СБУ не чіпати серіал, а для початку розібратися в своїх проблемах.
Кримінал оформление ленты  Троє іноземців в Одесі викрали юнака задля викупу Правоохоронці Одеси затримала трьох іноземців, які викрали 17-річного студента. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції. Юнака заштовхали в автомобіль на парковці одного з торгово-розважальних центрів. У машині юнака катували, завдали тілесних ушкоджень, відібрали його мобільні телефони, гроші та золоті вироби. Викраденого хлопця сховали в квартирі, заклеївши рот скотчем. Далі викрадачі подзвонили батькові підлітка і зажадали викуп. При цьому вони погрожували вбити хлопця. Чоловік зібрав необхідну суму і передав її зловмисникам, після цього відпустили його сина. Уже після звільнення юнака батько зважився звернутися в поліцію. Злочинців швидко знайшли, при собі у них були всі докази причетності до викрадення. Розпочато відразу три кримінальних провадження - за ч. 2 ст. 187 (розбій), ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ст. 189 (вимагання) КК України.
Події оформление ленты  Молодша дочка одіозного Корнета вчиться в РФ і катається на конях Журналісти в соцмережах виявили другу дочку «міністра внутрішніх справ ЛНР» Ігоря Корнета, який зараз почав активно боротися за владу в Луганську з «главою ЛНР» Ігорем Плотницьким. Раніше повідомлялося, що дочка Корнета вчиться в Харкові на прокурора.   Молодша дочка бойовика, який влаштував переворот у захопленому Луганську, Ксенія Корнет вчиться в школі 175 в Самарі, дівчинка любить кататися на конях. Цей висновок можна зробити з повідомлень на її сторінці в соцмережі, передає "Апостроф". Підліток публікує у себе на сторінці фото з кіньми, яких вона називає своїми, і написала, що здала на третій юнацький розряд з кінного спорту. У неї в школі два спортивних зали, басейн, а також дві спальні, майстерні, кабінет для кулінарії і кабінет домогосподарства. Територія навчального закладу оснащена 16 камерами внутрішнього і зовнішнього спостереження.
Суспільство Синоптик розповіла, якою буде погода на Новий рік На Новий рік в Україні буде відносно тепло. Про це на прес-конференції заявила завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів Українського науково-дослідного метеорологічного інституту НАН України Вазіра Мартазінова, передає кореспондент АСН. «Що нас чекає на Новий рік? До 27-28 грудня нас чекає різке похолодання. Температури нічні можуть бути дуже низькі: від 16-17 з мінусом вночі, а денна температура - близько -6 ... -4 градусів. Але це похолодання буде короткочасним. На початку січня температура буде підвищуватися... На сам Новий рік очікується потепління до нуля градусів... Але до 10 січня нас чекає знову різке похолодання з дуже низькими нічними температурами», - заявила вона. За словами синоптика, сніговий покрив в грудні на буде дуже високим. «В середині грудня очікується потепління, значить - це спричинить дощ», - попередила вона. Тільки в лютому, за її оцінками, очікується сильний сніг, налипання снігових покривів і ожеледь. В цілому, на її думку, саме грудень буде найхолоднішим місяцем зими. Лютий буде теплішим. «Зима не буде такою холодною, як деякі прогнозували», - сказала вона.
Події В СБУ розповіли, чому видали РФ представника Кадирова В СБУ повідомили, що затримали повноважного представника глави Чечні в Україні Рамзана Ціцулаєва і відвезли його на кордон РФ, оскільки той перебував на території нашої країни незаконно. Про це інформує прес-служба відомства. «Правоохоронці з'ясували, що після Революції Гідності чоловік покинув територію України і був у Грозному. В кінці вересня 2017 він повернувся в Україну, використовуючи паспорт громадянина Росії, зі зміненими установчими даними», - сказано в повідомленні. В СБУ також написали, що в ході незаконного перебування в нашій країні він збирав дані про діяльність проукраїнських вихідців з Чечні, які брали участь у проведенні бойових дій на Донбасі. Оскільки дії іноземця загрожували нацбезпеці України, щодо нього було ухвалено рішення про повернення в РФ.
Суспільство «Київгаз» виставив охорону біля Вічного вогню в Києві Компанія «Київгаз» виставила охорону біля Вічного вогню в Києві. Про це повідомили в прес-службі компанії. «Ми в жодному разі не допустимо повторення ганебних актів вандалізму над символом вічної пам'яті. Дуже шкода, що такі вчинки взагалі можуть мати місце в самому центрі столиці нашої держави», - заявили в компанії. У «Київгазі» пообіцяли «з радістю сприяти всім однодумцям, які також приєднаються до охорони меморіалу». Всім небайдужим обіцяють гарячий чай. Нагадаємо, 7 листопада Вічний вогонь перший раз залили цементом. Тоді пошкодження усували працівники комунальних служб. Винних так і не було знайдено. Вдруге інцидент стався в ніч на 20 листопада. Камера відеоспостереження зафіксувала момент, коли група вандалів цементом залила Вічний вогонь у Парку Слави в Києві. Ролик був опублікований в соціальній мережі Facebook на сторінці «Київгазу».
Події Потужний сплеск небезпечного генетичного захворювання виявлено в РФ У 2017 році російські вчені в одному з південних регіонів країни-агресора зафіксували аномально високий рівень поширення фенілкетонурії (ФКУ) - небезпечного захворювання, яке передається у спадок і розвивається з перших років життя людини, а також негативно впливає на інтелектуальні здібності дітей. Про це заявив вчений Олександр Поляков, передає Коммерсант. «У одного з етносів РФ був зафіксований один випадок ФКУ на кожні 330 осіб. Це найвища частота у світі, таких цифр близько немає ніде. Раніше найвища частота реєструвалася в Туреччині: один випадок на 2500 осіб», - говорить він. Поляков зазначив, що назвати регіон і етнос, уражений захворюванням, йому не дозволяють «вимоги професійної етики». «Непоправно страждає інтелект. Процес починається з перших днів життя, разом з материнським молоком, яке також містить фенілаланін. Знижується рівень IQ, дитина не може вчитися в школі, а в найгіршому випадку - не обслуговує себе в побуті. Це дуже небезпечна хвороба», - повідомляє Поляков. Запобігти розвитку ФКУ допомагає процес біохімічного скринінгу новонароджених, але на півдні Росії від нього часто відмовляються через властиві окремим народам погляди.
Кримінал Козаки зайшли на територію "ЛНР". Почався новий переділ бізнесу У результаті військового перевороту на окупованій території Луганської області загострилася боротьба різних силових структур за контроль над фінансовими потоками від контрабанди, наркотрафіку та іншої незаконної діяльності. Таку думку висловив відомий активіст, волонтер та керівник благодійної організації Фонд «Мир і Ко» Мирослав Гай в ефірі телеканалу "112". "Одна зі спецслужб РФ дестабілізувала той мінімальний баланс мафіозних структур, який склався в "ЛНР", і їм не вигідно зараз показувати Кремлю, що вони не контролюють ситуацію, а вони її не контролюють", - пояснив активіст. За його словами, в "ЛНР" зараз стався переворот і триває війна між різними спецслужбами РФ, одні з них контролювали структури ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького, інші - керівника "МВС ЛНР" Ігоря Корнета. В результаті цього загострилася боротьба між структурами, які раніше намагалися контролювати "потоки" - зокрема наркотрафік, але жорстоко придушувались ватажком так званої "ЛНР" Ігорем Плотницьким. Тепер же, після його від'їзду, зокрема, козаки почали повертатися, щоб "щось віджати". Так, за його інформацією, цілий загін козаків перетнув кордон з Україною одразу після заходу в Луганськ спецпідрозділів РФ. Як пояснив волонтер, дітей у "ЛНР" звільнили від шкільних занять, а тих, хто працює в центрі міста, відпустили додому, телемовлення припинилося. У такій ситуації невідомості наростають панічні настрої серед місцевого населення, люди намагалися покинути "ЛНР", однак силовики цьому всіляко перешкоджають. "Вони хочуть придушити опір - знову ж будуть "віджимання", захоплення, як це водиться в бандитському світі", - додав Гай. Нагадаємо, 20 листопада Ігор Плотницький відправив у відставку "голову МВС" самопроголошеної республіки Ігоря Корнета. У свою чергу Корнет опублікував заяву, в якій зазначено, що він не йшов у відставку. У нього нібито є "неспростовні докази" причетності окремих високопоставлених представників органів влади до "злочинної діяльності на шкоду інтересам республіки і народу Луганщини". Пізніше стало відомо, що Плотницький поїхав у Москву, а на окуповану територію Луганської області увійшли додаткові підрозділи російської армії.
Політика Геращенко заявляє про 162 полонених українців на окупованій території Донбасу Кількість полонених українців, яких незаконно утримують терористи на окупованих територіях, зросла до 162 осіб. Про це передає перший віце-спікер Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ в Мінську Ірина Геращенко, інформує телеканал 112 Україна. «У нас збільшується число заручників,насамаперед за рахунок проукраїнських осіб, які залишаються на окупованих територіях, їх хапають під надуманими приводами. Згідно з останніми даними, які я отримали від центру звільнення заручників СБУ, на сьогодні у нас 162 заручники перебувають на захоплених територіях - це цивільні, військові, жінки, чоловіки, зокрема журналіст і троє волонтерів. Це люди, чиї родичі звернулися в СБУ, щоб їхніх близьких шукали», - передає Геращенко. За її інформацією, українська сторона змогла встановити місце знаходження 94 осіб, хоча окупанти підтверджують наявність меншого числа полонених. «Зараз запущено серйозну роботу, в якій були задіяні служби, які повинні сприяти тут, щоб відбулося звільнення. До кінця 2017 року мають бути позитивні новини, ми сподіваємось», - повідомила Геращенко.
Політика оформление ленты  Соломатіна опублікувала листування з «куратором НАЗК» з Адміністрації президента Екс-голова Департаменту фінансового контролю Національного агентства з питань запобігання корупції Анна Соломатіна оприлюднила листування в месенджері з чиновником Адміністрації президента Олексієм Горащенковим. Листування вона опублікувала у себе в Facebook. «Якщо у когось ще є сумніви щодо існування куратора щодо НАЗК в Адміністрації Президента чи надія, що СБУ забезпечить неупереджений розгляд справи за заявою викривачів з НАЗК, почитайте фрагменти мого листування в WhatsApp з Олексієм Горащенковим», - написала Соломатіна. За її словами, ніхто не зацікавлений розслідувати її заяви про порушення в НАЗК і «кураторство» з боку Адміністрації президента. «І так, я боюся за своє життя і здоров'я. Особливо після нападу на Ларису Гольник. Втім краще я опублікую це зараз, ніж буду чекати, поки до мене прийдуть «ввічливі люди» з департаменту К», - додала Соломатіна. Вона оприлюднила фрагмент листування з Горащенковим про її звільнення, оскільки ніхто не зацікавлений в розслідуванні. Горащенков говорить Соломатіній, що повинен був доповісти президенту про її звільнення. Нагадаємо, раніше Ганна Соломатіна звинуватила голову НАЗК Наталю Корчак у фальсифікаціях перевірок електронних декларацій і зловживанні становищем. За її словами, «куратор НАЗК» ​​в АП намагався встановити контроль над рішеннями агентства, а коли Соломатіна відмовилась - Корчак фактично підпорядкувала її департамент лояльній собі людині. Тому Соломатіна написала заяву про звільнення.  
Події Донбас - на межі екологічної катастрофи: обстріли пошкодили резервуари з хлором Робота фільтрувальної станції на Донбасі забезпечується під постійними обстрілами, резервуари з хлором на складах вже пошкоджені. Про це заявив заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг під час брифінгу, передав кореспондент АСН. "Фільтрувальна станція забезпечує водою людей на лінії зіткнення, але замість подяки сторони дякують їм погрозами, небезпекою для життя і навіть смертю", - зазначив заступник голови місії. За його словами, недалеко від станції розташовані склади з хлором, які несуть особливу небезпеку для навколишнього середовища. Причому на резервуарах вже є пошкодження, пряме ж потрапляння призведе до викиду небезпечної речовини в ґрунт. За інформацією заступника голови місії, на лінії вогню роботу донецької станції забезпечують близько ста осіб. За словами Хуга, вони ризикують життям й "увійдуть в історію конфлікту героями".
Суспільство оформление ленты  Співробітники Нацполіції професійно зможуть проводити спецоперації на вертольотах У п'ятницю, 24 листопада, підрозділи КОРД Нацполіції і «ДОЗОР» ДПСУ отримали сертифікати про закінчення навчального курсу з висотної підготовки. Навчання вони проходили під керівництвом інструкторів американського Прикордонного патруля США, передає прес-служба НП України. У заході брали участь заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян, голова НП Сергій Князєв, заступник голови НП Олексій Руденко, керівник відділу з правоохоронних питань американського посольства в Україні Крістофер Сміт, а також представник ДПСУ. Протягом місяця правоохоронці вдосконалювали свої навички висотної підготовки. В ході тренінгу бійці відпрацювали спуски з вертольотів і вишок, а також вчилися організації і проведення спецоперацій в повітрі. Навчання пройшли під керівництвом інструкторів з США. Заступник голови МВС Вадим Троян повідомив, що працівник правоохоронних спецпідрозділів у підготовці досягають нових вершин. «Я бажаю бути вам сильними, загартованими і не боятися, що ви не зможете чогось», - сказав Вадим Троян.
Події Екс-голову комунпідприємства "Плесо" звинуватили в будівництві будинку в Гідропарку У Києві колишній генеральний директор КП «Плесо» був звинувачений у передачі в оренду ділянки землі на території Гідропарку, де він потім побудував будинок своїй дочці. Про це інформує прес-служба прокуратури столиці. Йому вже повідомили про підозру. Як було встановлено, гендиректор «Плесо» нібито використовував службове становище і уклав від імені компанії з донькою договір оренди ділянки землі, що знаходиться на Броварському проспекті в межах Гідропарку. У прокуратурі зазначили, що ці землі відносяться до водоохоронної зони, на яких, відповідно до українського законодавства, заборонено будь-яке будівництво. Незважаючи на це, колишній чиновник, діючи всупереч інтересам України і покладенихм на нього обов'язкам, за відсутності дозвільних документів самовільно побудував на території дерев'яний будинок, а також господарські будівлі. За результатами слідства дії колишнього чиновника були кваліфіковані за ст. 197-1 ч. 4 (самовільне зайняття ділянки землі і самовільне будівництво) і ст. 364 ч. 1 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. Вирішується питання про обрання щодо нього запобіжного заходу.
Суспільство Проїзд у маршрутках Житомира подорожчав на гривню У Житомирі з грудня на гривню підвищилася плата за проїзд в міських маршрутках. Таке рішення прийняли на позачерговому засіданні виконкому, передає «Журнал Житомира». Таким чином, проїзд знову коштуватиме 5 гривень. Підвищення вартості проїзду підтримали 14 з 17 присутніх членів міськвиконкому. Маршрутники натомість пообіцяли, що після підвищення вартості проїзду будуть встановлені валідатори. Поки всі перевізники не обладнають свій транспорт системою безготівкової оплати, проїзд у маршрутках залишиться по 4 гривні. Учні шкіл будуть платити 2 грн, безкоштовно їздитимуть 8 категорій пільговиків з 10:00 до 16:00. У травні в місті вже намагалися підвищити вартість проїзду до 5 грн, проте 13 жовтня міськвиконком знизив вартість проїзду в маршрутках Житомира з 5 грн до 4 грн. 21 листопада апеляційний суд скасував рішення виконкому Житомирської міськради про підняття проїзду в маршрутках з 3 до 5 гривень.
Події Порушення режиму припинення вогню на Донбасі значно зросло - Хуг Порушення режиму припинення вогню на лінії розмежування з непідконтрольними Києву територіями зросло на 60% за останній тиждень. Про це заявив Заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг в ході брифінгу, передав кореспондент АСН. "Рівень насильства безперестанку зростає. Наприклад, минулого тижня місія зафіксувала зростання кількості порушень режиму припинення вогню на 60% в порівнянні з попереднім тижнем", - зазначив заступник голови місії. За його словами, минулого тижня місія зафіксувала 9 тис. порушень режиму припинення вогню, що стало найвищим показником з середини червня. При цьому  Хуг додав, що третина із загальної кількості обстрілів доводиться на регіон між Авдіївкою, Ясинуватою та Донецьким аеропортом, 20% - схід і північний схід від Маріуполя, 15% - на південь, південний схід і південний захід від Слободарського , ще 15% - в районі Попасної і Первомайська, 10% - на околицях Горлівки. Причому, на думку заступника голови СММ, особливе занепокоєння викликають бойові дії на Горлівському напрямку, оскільки до цього в районі фіксувався відносний спокій. Також СММ зафіксувала 360 випадків застосування забороненої техніки.
Політика Лукашенко образився на Порошенка за розголос у справі журналіста Шаройка Президент Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив Президента України Петра Порошенка в порушенні домовленості не оприлюднювати подробиці справи арешту українського журналіста Павла Шаройка, якого КДБ заарештував в Мінську. Про це повідомляє агентство «БелТА». «Він (Порошенко) мені поставив це запитання. І я йому відповів фактами. Я йому зізнався, що з першого до останнього дня операції з нейтралізації шпигунської мережі був у курсі. Така практика - голова КДБ мені доповів відразу», - розповів Лукашенко. Він уточнив, що в ОАЕ зустрічався з Порошенком і просив главу України не надавати справі розголосу. Лукашенко обурює, що в Україні «зчинили ґвалт» і що всі подробиці затримання українця дізналися ЗМІ. «Що мені залишалося робити? Я скасував своє рішення і сказав викласти деякі факти у ЗМІ, щоб люди розуміли, що ми не нагнітаємо обстановку в стосунках з Україною», - зазначив Лукашенко. Нагадаємо, 17 листопада стало відомо, що в Білорусі затримали кореспондента «Українського радіо» Павла Шаройка. Йому висунули підозри в шпигунстві. При цьому факт затримання журналіста приховувався кілька тижнів. Як виявилося, його заарештували вдома в Мінську ще 25 жовтня.
Політика Кабмін не буде легалізувати дипломи окупантів на українській території Міністерство освіти повідомляє, що воно і Міністерство з питань тимчасово окупований територій виступають проти визнання документів про освіту, виданих в ОРДЛО. Про це повідомляє прес-служба МОН. Ця заява стосується неправильного трактування цитати Міністра Георгія Туки, приведеної ефірі телеканалу «ЗІК». Нагадаємо, Тука заявив, що українська влада не легалізує документи, видані представниками ОРДЛО на територіях, тимчасово непідконтрольних уряду. Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МТОТ) і Міністерство науки і освіти України (МОН) - проти визнання документів про отримання освіти, виданих на тимчасово непідконтрольній території Донецької та Луганської областей. ...Але докладають зусиль і створюють додаткові умови для того, щоб діти з непідконтрольних територій мали можливість отримувати якісну вищу освіту в навчальних закладах України", - йдеться в заяві. Так ув заяві нагадується, що цього року була спрощена процедура вступу до українських ВНЗ, в результаті чого кількість абітурієнтів з непідконтрольних і окупованих території значно зросла. У планах двох відомств введення дистанційної освіти для жителів окупованих територій.
Економіка Ціни на бензин побили історичний рекорд, і це ще не межа Вартість бензину марки А-95 на вітчизняних АЗС зросла до історичного максимуму в 30 грн за літр. Про це повідомляє консалтингова компанія UPECO, посилаючись на дані щоденного цінового моніторингу ринку нафтопродуктів. Водночас варто зауважити, що одна з мереж заправок підвищила ціни вище 30 гривень ще кілька тижнів тому. Протягом останніх двох днів ціна на літр бензину А-95 у великих мережах зросла до 29,99 грн. Наприклад, на АЗС ОККО і WOG всі види бензинів і дизельне пальне подорожчали на 50 коп. за літр. Так, бензин марки А-92 коштує 28,99 грн за літр, А-95 - 29,99 грн за літр, А-95 преміум - 30,99 грн за літр, дизпальне - 27,49 грн за літр. Відзначимо, що в середньому ціни на автозаправках в Україні зросли до А-92 - 26,73 грн за літр, А-95 - 27,49 грн за літр, дизельне пальне - 25,26 грн за літр. Нагадаємо, ще на початку вересня при здійсненні Антимонопольним комітетом України моніторингу ринків світлих нафтопродуктів було виявлено ознаки змови учасників ринку.
Події оформление ленты  Число жертв кривавого теракту в Єгипті зросло до 155 У результаті нападу бойовиків на мечеть на півночі Синайського півострова в Єгипті загинуло 155 осіб, ще близько 120 осіб отримали травми різного ступеня тяжкості. Про це інформує агентство MENA. Напад на мечеть стався під час п'ятничної молитви в н.п. Ер-Рауда, який розташований біля столиці провінції Північний Синай. Спочатку бойовики привели в дію кілька вибухових пристроїв, а потім відкрили вогонь по людях. Жодна з чинних у Єгипті екстремістських організацій ще не взяла на себе відповідальність за це страшний теракт. У зв'язку з цим міністерство внутрішніх справ країни оголосило про введення надзвичайного стану в Каїрі. Силовим структурам було дано розпорядження взяти під охорону суспільно значущі і державні установи. Влада оголосила триденний траур за жертвами нападу.
Події У Москві суд стягнув $10 млн з росіянина на користь "Ощадбанку" Московський міський суд (РФ) стягнув на користь «Ощадбанку» $10 млн з росіянина Віктора Голінки - власника компанії «Виноградівський райагротехсервіс» і консервного заводу «Універ» в Закарпатській області на території України, інформує УНІАН. Як передає прес-служба банку, цей громадянин одночасно є поручителем за кредитами цих компаній перед «Ощадбанком», розмір заборгованості за якими становить майже 300 млн грн. «Рішення набрало чинності і може бути виконано в примусовому порядку», - сказано в повідомленні. У банку при цьому підкреслили, що рішення є першим на користь «Ощадбанку», яке було отримано за межами України. «Ми сподіваємося, що рішення суду буде також підтвердженням, що борги держбанку треба повертати незалежно від того, де перебувають боржники», - коментує рішення суду голова правління «Ощадбанку» Андрій Пишний.
Суспільство оформление ленты  Люди з інвалідністю просять Гройсмана монетизувати їм держдопомогу Біля будівлі Кабміну 24 листопада зібралися люди з обмеженими можливостями, щоб звернути увагу можновладців на свої проблеми. Вони хочуть запропонувати прем'єру Володимиру Гройсману розглянути пропозиції, які б суттєво полегшили їхнє і без того важке життя. Активісти просять про монетизацію певних державних пільг, пояснюючи це тим, що бюджетні гроші, які закладаються щороку в бюджет, до них майже не доходять. «Зараз якщо людині потрібен візок, вона звертається в соціальну службу, де перебуває на обліку, і їй його дають, - говорить президент федерації риболовного спорту інвалідів Анатолій Кислов. - Але ж цей візок має бути суто індивідуальним, а йому дають те, що є, що на тендерах закупили. Або у мене протез, а поставити мені можуть тільки такий, який у них є. Підігнати його під руку або ногу вони можуть, але щоб, як у мене, зробити спортивний протез для стрільби з лука, треба пройти вогонь, воду і мідні труби». Серед інших вимог: обладнати реабілітаційні центри, які сьогодні не пропонують необхідних якісних послуг, і забезпечити можливістю оздоровлення в них. А також - забезпечити людей з інвалідністю транспортними засобами, але не шляхом очікування своєї черги на авто в соцструктури. Активісти пропонують державі дозволити їм за свої особисті гроші купувати машини за межами країни, звільнивши їх від сплати відповідних податків і зборів.
Політика Україна розраховує на "чотири союзи" з ЄС - Порошенко Президент Петро Порошенко повідомив, що Україна розраховує на асоціацію з Шенгенською зоною, приєднання до митного, енергетичного союзу, а також цифрового ринку з ЄС. Про це інформує прес-служба глави держави. Петро Порошенко повідомив про це в ході свого виступу на пленарній сесії саміту «Східного партнерства» в Брюсселі. «Давайте не розглядати «Східне партнерство» як спосіб запобігання прагнення держав регіону до перспективи членства в Європейському Союзі. Поки Євросоюз є еталоном успіху, держави прагнутимуть стати частиною його», - сказав Порошенко. За його словами, ЄС повинен захищати себе від тих, хто кидає виклик йому. Він упевнений, що кожна країна «Східного партнерства» бачить співпрацю з Європейським Союзом по-своєму. «Перш за все Україна розраховує на т.зв. «Чотири союзи»: цифровий єдиний ринок, енергетичний і митний союз, а також асоціацію з Шенгенською зоною. Ми хочемо більше Європи нашій країні. Ці напрями представляються вірним шляхом на цьому етапі», - зазначив Порошенко.
Наука і технології оформление ленты  Чому Аpple варто ремонтувати тільки в AppService. Кілька секретів ремонту «яблучного» друга Відомо, що компанія Аpple дуже серйозно підходить до розробки фірмової техніки, будь то телефон або планшет. Продукція цієї фірми завжди користується високим попитом. Вона радує сучасних користувачів великим набором корисних функцій, стильним дизайном і високою якістю. Але, на жаль, ніяка техніка не вічна і поломка може виникнути будь-якої миті. Чому ламається техніка Аpple? Продукція Apple є предметом обожнювання сотень мільйонів людей у ​​світі. Сьогодні цей відомий бренд вважається одним з найбільш затребуваних і відомих. Статистика сервісних центрів показує, що ламаються як телефони Apple iPhone, так і планшети Apple iPad. Часто в телефонах iPhone ламаються кнопки Home і Power, динаміки, роз'єми, тріскається екран. З такою ж періодичністю потрапляють у ремонт і ноутбуки Apple. Поломки найчастіше викликані необережним і неправильним поводженням, неякісним заводським складанням або зносом запчастин. Так, всесвітньо відомій компанії ще не вдалося створити вічну техніку. Повернути гаджетам, що зламалися, колишню працездатність просто, якщо ремонтом займаються професіонали Якщо «яблучний» гаджет раптово перестав працювати, тріснув екран або девайс став занадто швидко розряджатися, не варто тягнути, зверніться в професійний ремонт. Наприклад, в центр AppService, в якому працюють компетентні фахівці, здатні відновити працездатність телефону за мінімальний термін. Друге життя iPhone 6 можна дати тут: https://appservice.net.ua/remont-iphone-6/ . Яка буде складність ремонту і його ціна, фахівець скаже після проведення ретельної діагностики. Якщо планшету або телефону потрібен терміновий ремонт, професіонали здатні прискориться й усунути несправності в найкоротші терміни. Причому від швидкості якість ремонту не страждає. Чому краще вибрати AppService? Нічого не характеризує компанію краще, ніж її багаторічний досвід. Також цей центр найчастіше згадується в порадах з відновлення працездатності техніки. Адже там гарантують висококваліфікований ремонт, дають гарантію якості на виконані роботи і замінені комплектуючі, пропонують вигідні ціни, завдяки чому ремонт не коштує як половина нового пристрою. Сервісний центр AppService гарантує ще й гарне обслуговування поряд з високою швидкістю робіт. Тут роботи будь-якої складності виконуються досвідченими і сумлінними майстрами. Головне, що сервісний центр іде в ногу з часом і завжди в курсі всіх новацій виробника. Тому якщо вам потрібен швидкий ремонт, то Аpple - AppService  швидко приведе «яблучного» друга до ладу.
Події оформление ленты  Теракт у Єгипті: під час нападу на мечеть загинуло 200 осіб За уточненою інформацією, під час нападу на мечеть на півночі Синайського півострова в Єгипті загинули щонайменше 200 осіб, поранення отримали не менше 130 осіб. Про це інформує Sky News, посилаючись на місцеві ЗМІ. Попередньо, громадян України серед постраждалих і загиблих у результаті нападу бойовиків на мечеть немає. Про це передає прес-служба Департаменту консульської служби МЗС України в Twitter. За повідомленням Bloomberg, напад був спрямований проти осіб, присутніх на п'ятничній молитві в мечеті на заході від м. Ель-Аріш. Терористи на чотирьох авто під'їхали до будівлі, кинули вибуховий пристрій і відкрили стрілянину по людях, які молилися всередині. За інформацією чиновника, який захотів залишитися анонімом, місцеві жителі вдалися до зброї, щоб перешкодити атакуючим, але ті втекли, коли на місце прибули правоохоронці.
Події ГПУ оголосила про підозру чиновникам "Укрзалізниці" Генпрокуратура України оголосила про підозру двом чиновникам «Укрзалізниці». Про це повідомила прес-служба відомства в п'ятницю. Як наголошується, співробітники прокуратури 22 листопада цього року провели обшуки в приміщеннях «Укрзалізниці» і її структурних підрозділах. За результатами дослідження документів було оголошено про підозру за статтею про службову підробку двом керівникам Департаменту приміських пасажирських перевезень ПАТ УЗ. Вони підозрюються в незаконній видачі минулого року матеріально-технічної та кваліфікаційної бази атестата Приватного АТ «Дніпропетровський тепловозоремонтний завод» без проведення належного дослідження. У документ були внесені нібито завідомо неправдиві дані щодо здатності підприємства виконувати ремонти двигунів поїздів, які застосовуються в низці регіонів країни для забезпечення приміських перевезень.
Політика оформление ленты  "Ідіть в ж...пу!" Зеленський записав нове звернення Актор і продюсер Володимир Зеленський, який після вчорашнього відеозвернення вислухав на свою адресу і на адресу серіалу "Свати" багато слів підтримки і критики, записав ще одне "послання до народу". У ньому комік спочатку дякує всім, хто підтримав його, каже, що прочитав усі коментарі до свого відео і навіть не спав заради цього. Потім він згадав про "людей, які називають себе блогерами і журналістами": "Слухайте, ну ви ж люди, а не собаки. Що ж вам дали команду фас і ви побігли. Згадайте, хто ви є насправді, загляньте у свій внутрішній світ. В серце, хоч на кілька секунд!" - емоційно говорить Зеленський на відео. Також він спробував відповісти на запитання, найчастіше ставляться. "Кому нахрін потрібен цей серіал. Відповідаю - смаків багато, не подобається - не дивишся. Але у нього 800 мільйонів переглядів на You Tube." Свати"- це пропаганда? Хлопці, окстіться!" Свати - про сім'ю, про кохання, про дітей. Там немає нічого крім гумору!" - заявив Зеленський. Також він словами одного з героїв серіалу звернувся до всіх "хто сварить народ і країну"- "Ідіть в ж ... пу". Нагадаємо, після того, як СБУ заборонила в'їзд в Україну російському акторові Федору Добронравову, з'явилася інформація, що серіал "Свати", в якому він грав головну роль, можуть заборонити.
Політика Україні продовжать програму фіндопомоги Євросоюзу - Порошенко Євросоюз продовжить програму макрофінансової допомоги для нашої країни на 2018-2019 роки. Про це в п'ятницю, 24 листопада, повідомляє президент Петро Порошенко під час підсумкової прес-конференції. «Ми домовилися, що наступного тижня Єврокомісія випустить комюніке про амбітний план макрофінансової допомоги Україні на 2018-2019 роки, буде три транші. Такий же обсяг і працювати починає з січня наступного року», - зазначає глава держави. Порошенко також зазначив, що суть макрофінансової допомоги, це стимуляція реформ в Україні. «У нас є домовленість не розголошувати цифри, але оскільки ви добре обізнані, ми домовилися, що обсяги будуть приблизно ті ж, як і третій транш в обсязі четвертого траншу», - повідомляє президент, відповідаючи на запитання про те, чи буде ця програма фіндопомоги від Євросоюзу відповідати попередній, обсяг якої був 1,8 млрд євро.
Події Вбивча байдужість: лікар, яка довела атовця до суїциду, звільнилася У Херсоні завідувачка неврологічного відділення військового госпіталю Олена Комарова, яку підозрюють у доведенні до самогубства учасника АТО, написала заяву на звільнення. Про це на своїй сторінці в Facebook написав депутат обласної ради Микола Ставицький. «Сьогодні вранці завідувачка неврологічного відділення військового госпіталю  Комарова, написала заяву на звільнення. Саме на неї надійшла величезна кількість скарг від учасників бойових дій щодо хамського ставлення до них з її боку», - написав депутат. Він також додав, що з понеділка в Херсонському госпіталі інвалідів і ветеранів війни, почнеться аудит і комплексна перевірка. Варто відзначити, що попри численні скарги займатися цим питанням місцеві чиновники почали тільки після смерті одного з пацієнтів госпіталю. Нагадаємо, на початку листопада колишній боєць 79-ї десантної бригади Сергій Кочемазов, який отримав важкі поранення в боях за Донецький аеропорт, покінчив життя самогубством, прийнявши велику дозу медикаментів. Він мав пройти в медустанові п'ятий курс лікування, але після спілкування з медиками наклав на себе руки. На думку друзів загиблого, чоловіка "добили" слова медиків про те, що тут йому не курорт і не нічліжка. В ході перевірки, спеціальна комісія Херсонської ОДА з'ясувала, що при спілкуванні з пацієнтами завідувачка неврологічного відділенням Олена Комарова порушувала правила етики і такі дії медика могли довести учасника АТО до самогубства.
Події На Харківщині кішка задушила тримісячне немовля Інцидент трапився 23 листопада ввечері. Жителі села Цупівка Дергачівського району повідомили правоохоронцям про загибель тримісячного хлопчика, повідомляє поліція Харківської області. Співробітники слідчо-оперативної групи, ювенальної превенції, експерти-криміналісти встановили, що трагедія трапилася в будинку, де жили батьки малюка, повідомляє місцевий сайт 057. "Візок із немовлям батьки вивезли на вулицю для прогулянки і залишили. Коли повернулися то побачили, що туди залізла кішка і лягла дитині на обличчя. За попередніми висновками експертів, смерть хлопчика настала в результаті асфіксії", - розповіли в поліції. Проти батьків тепер розслідується справа за статтею про злісне невиконання обов'язків із догляду за дитиною. Можливо, їм загрожує термін від двох до п'яти років.
Події оформление ленты  СБУ викрила на хабарі чиновників райвідділу поліції під Одесою В Одеській області працівники СБУ спіймали на хабарі чиновників райвідділу поліції. Про це інформує прес-служба відомства в Facebook. «Працівники СБУ разом з внутрішньою безпекою НП під процесуальним керівництвом прокуратури на хабарах викрили керівників одного з райвідділів поліції в області», - йдеться в повідомленні. Згідно з даними прес-служби, правоохоронці з'ясували, що працівники поліції систематично вимагали гроші з правопорушників за не притягнення їх до кримінальної відповідальності за вчинення злочину. Оперативники СБУ задокументували факт вимагання злочинцями від місцевого жителя 15 тис. грн за непритягнення його до кримінальної відповідальності за крадіжку комунального майна. Як наголошується, співробітники СБУ затримали підполковника поліції після передачі частини хабара в розмірі 9 тис. грн. Розпочато кримінальну справу за ст. 368 ч. 3 КК України.
Культура оформление ленты  Відомий голлівудський мачо «запалив» свою зірку на голлівудській Алеї слави Відомий голлівудський актор Нік Нолті удостоївся зірки на Алеї слави. На церемонію знакової події, яка відбулася 20 листопада 2017 року в Голлівуді, 76-річний актор прибув разом зі своєю сім'єю. Зніматися Нолті почав в ще 60-х роках. Однак дебют актора у великому кіно відбувся в 1973 році, з виходом на екрани пригодницького бойовика «Хлопці в синій формі», де актор виконав епізодичну роль молодого хіпі. Роль, яка прославила його на весь світ — це сержант Джек Кейтс в трилері «48 годин». Фільм вийшов в 1982 році. У 1991 році за фільм «Повелитель припливів» Нік був вперше номінований на «Оскар» і отримав «Золотий глобус». Пізніше Нолті ще два рази висувався на «Оскар»: у 1998 році за роль Уейда Уайтхаус в драмі «Скорбота» і в 2012 році за роль Педді Конлон в спортивній драмі "Воїн".
Суспільство Дочка одіозного бойовика Корнета зникла з вишу Харкові Харківська студентка Марина Корнет, дочка одного з ватажків бойовиків «ЛНР» Ігоря Корнета після того, як були опубліковані подробиці її біографії, в п'ятницю, 24 листопада, не з'явилася на заняття. Про це передає ТСН. Дівчина також видалила свою сторінку з соціальних мереж і відключила телефон. У харківський виш вона вступила влітку 2014 року, в інституті прокуратури вона вчиться на бюджеті. Однак стипендію дівчина не отримує, в 2016 році мала академічну заборгованість. Однокурсники про Марину говорити з журналістами не захотіли. Де вона зараз, невідомо. Журналісти змогли встановити, що в Харківській області живуть її дід і бабуся. Сергій і Катерина Грамотєєви - батьки дружини сепаратиста Корнета живуть під Харковом, в сел. Башкирівка, на території якого розташована військова частина. Спілкуватися з журналістами вони не хочуть. Сказали тільки, що зятя не бачили кілька років, не спілкуються з ним.
Суспільство оформление ленты  Автори фільму "Кіборги" перерахують частину доходу сім'ям загиблих героїв Творці фільму «Кіборги» розповіли про соціальну ініціативу «Я не байдужий», яка стартує одночасно з виходом в прокат картини — 6 грудня. Дата вибрана спеціально до Дня Збройних сил України. Суть ініціативи — з кожного реалізованого квитка буде перераховано 5 гривень до фонду «Повернись живим», і звідти ці гроші будуть розподілені сім'ям загиблих кіборгів. «Наш фільм — це фільм про народження нової нації, про народження нової країни, про народження нової армії. Це новітня історія України. Всі ми живемо в цей час, стикаємося з людьми, які пройшли через війну, стикаємося з подіями, з сім'ями, яких війна торкнулася. І коли ми створювали сценарій, ми розуміли, наскільки це складне й відповідальне завдання», — пояснює продюсер фільму Іванна Дядюра. «Насправді наша функція тут буде досить не проста, — каже голова благодійного фонду «Повернись живим» Віталій Дейнега. Зараз йде перший етап — це збір інформації про всіх, хто загинув в Донецькому аеропорту. Під Донецьким аеропортом ми розуміємо старий і новий термінали, вишку управління польотами і метеовишку. Ці чотири локації. Всі, хто на них загинув за 242 дні, поки стояв аеропорт, вони всі повинні бути враховані. З цією інформацією ми будемо приблизно розуміти масштаб того, що треба зробити. Наступний крок — фільм вийде в прокат, буде зібрана якась сума грошей. І останнім етапом буде збір комісії з ветеранів-кіборгів Донецького аеропорту, які визначать критерії і те, якою саме буде ця допомога. Нам важливо, щоб люди, які самі були знайомі і стояли пліч-о-пліч з хлопцями, які загинули, прийняли правильне виважене рішення ».Нагадаємо, в основу фільму лягли реальні події, а консультували акторів учасники оборони Донецького аеропорту. «Бійці, більшість з яких сьогодні відомі як кіборги, хоча вони самі не дуже люблять таку назву, безпосередньо брали участь в написанні цього сценарію, потім вичитували його. Кожен знімальний день на майданчику був хтось із них. Це була величезна мотивація для всієї знімальної групи», — каже режисер Ахтем Сеітаблаєв. «Увечері 6-го грудня ми запрошуємо на цю стрічку Президента, прем'єр-міністра, міністрів, дипломатичний корпус, Верховну раду, — бере слово перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова. Фактично всіх тих, хто приймають сьогодні рішення, в тому числі і з точки зору окупованих територій. Цей фільм повинен вплинути на рішення політиків і умовно оживити цю проблему». «По фільму з'являється реакція від російських ЗМІ, які є сьогодні, на жаль, інструментом ведення війни проти України, — продовжує Джапарова. Це найкраща оцінка ефективної якісної роботи, яка є частиною інформаційної безпеки. Це кіно, яке дратує Росію з політичної точки зору».
Суспільство Догхантерів і господарів, які не прибирають за своїми вихованцями, хочуть залучати до відповідальності Догхантерів пропонують залучати до відповідальності, як і власників, які не прибирають за своїми тваринами на вулицях. У Раді зареєстрували новий законопроект про захист тварин. Про це на прес-конференції заявив засновник експертної платформи «ЗооРеформа», голова ГО «Форум ЮА-ВЕТ» Олексій Коваленко, передає кореспондент АСН. "У 2015 році ми почали працювати над створенням комплексної концепції про власників, відповідальності і благополуччя тварин. Тепер групою експертів і народними депутатами вже підготовлений законопроект, який врегулює ці питання", — заявив він. У свою чергу, Олександр Опанасенко, народний депутат України фракції Самопоміч повідомив, що група парламентаріїв подала до Верховної Ради України Законопроект №7267: "Про власників, відповідальності і благополуччя тварин". "У нас є як мінімум 5 неврегульованих проблем, починаючи з догхантерів, закінчуючи відсутністю відповідальності власників домашніх тварин, за якими не прибирають на вулицях ... Адже ми продовжуємо отримувати відписки правоохоронних органів в частині реагування на дії догхантерів. По суті, правоохоронні органи не займаються цими проблемами. Тому ми залучили депутатів усіх фракцій, щоб підготувати цілісний законопроект, який забезпечить європейські принципи поводження з тваринами ", — сказав він. В першу чергу, з його слів, є проблема обліку популяції домашніх тварин. Законопроект, у разі його прийняття, забезпечить такий облік. Після цього можна говорити про відповідальність власників тварин, які будуть поставлені на облік. Також законопроект передбачає відповідальність власників за утримання тварин та регулює фінансування і утримання розплідників для бездомних тварин.
Політика Кремль не хоче обговорювати втечу Плотницького до Росії Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков не захотів відповідати на питання про втечу до Москви ватажка бойовиків терористичної організації "ЛНР" Ігоря Плотницького. Про це повідомляє видання Інтерфакс. Як повідомляється, під час традиційного спілкування Пєскова з журналістами йому задали питання, чи відомо в Кремлі про приїзд Плотницького в Москву, а також чи узгоджений цей приїзд. "Я як і раніше не коментую ситуацію з Плотницьким і з "ЛНР". Приїзд Плотницького в Москву — це не питання, яким займається адміністрація президента", — заявив прес-секретар Путіна. Нагадаємо, раніше екс-бойовик "ДНР" Захар Прилєпін заявив, що Ігор Плотницький добирався до Москви (Росія) економ-класом і без охорони. Раніше повідомлялося, що ватажок так званої "ЛНР" Ігор Плотницький виїхав з окупованого Луганська на територію країни-агресора.
Події оформление ленты  Центр Лондона оточений і евакуюється. Поліція повідомляє про теракт Поліцейська операція розпочалася в центрі Лондона, в районі станції метро Оксфорд. Точних даних про те, що відбувається немає, але численні свідки пишуть в соцмережах про один постріл або вибух і жінку, яка отримала травму під час термінової евакуації з одного з торгових центрів. Поліція оточила квартал. У небі над Лондоном кружляють вертольоти. Свідки розповідають про паніку і сотні людей, що біжать з центру британської столиці. Деякі повідомляють ще й про задимлення. Інцидент стався в середині Чорної п'ятниці, коли вулиці і магазини були буквально забиті покупцями. Гучний звук спровокував дику паніку. Відомо, що поліція поступово розширює оточення кварталів. Ріджент-стріт також евакуювалися. Пізніше поліція Лондона повідомила, що стрілянина біля станції Oxford Circus може бути пов'язана з тероризмом. Лондонців попросили не наближатися до цієї зони і не виходити на вулицю без подальших розпоряджень
Суспільство Сумська заступилася за Зеленського і "Сватів" Українська актриса театру і кіно Ольга Сумська заявила, що серіал "Свати" не загрожує нацбезпеці України. Про це вона заявила в коментарі виданню "Обозреватель". Актриса прокоментувала відеозвернення Володимира Зеленського на тему серіалу і стала на його бік."Зеленський не відстоює Добронравова, він відстоює свій серіал і люди його підтримують. Нехай він російськомовний, але наш, український! Він дуже позитивний і ніякої політичної пропаганди в ньому немає. Україна повинна пишатися, що Зеленський і його команда прославляє українського виробника, нехай навіть в шоу-бізнесі " — заявила Сумська. Крім того, актриса назвала абсурдною думку, що серіал може загрожувати національній безпеці. "І взагалі, хіба тема" Сватів "є такою нагальною в державі? Для чого ці люди так загострюють цю тему? Можливо, для того, щоб відвернути від головного? Як можуть" Свати "загрожувати національній безпеці? Абсурд!", — додала актриса . Нагадаємо, після того, як СБУ заборонила в'їзд в Україну російському акторові Федору Добронравову, з'явилася інформація, що серіал "Свати", в якому він грав головну роль, можуть заборонити.
Події Поліція пояснила причину паніки в центрі Лондона Поліція Лондона (Великобританія) не знайшла підозрюваних або доказів стрільби на центральній вулиці Оксфорд-стріт. Про це транспортна поліція повідомила на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter. "Ми не знайшли ніяких слідів підозрюваних, доказів стрільби або постраждалих. Офіцери ще знаходяться на місці. Якщо ви перебуваєте в будівлі, то залишайтеся там, якщо ви перебуваєте на вулиці Оксфорд-стріт, то йдіть звідти. Співробітники поліції продовжують досліджувати територію", — йдеться в повідомленні. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліцейська операція почалася в центрі Лондона, в районі станції метро Оксфорд. Точних даних про те, що відбувається немає, але численні свідки пишуть в соцмережах про один постріл або вибух і жінку, яка отримала травму під час термінової евакуації з одного з торгових центрів.
Політика Стало відомо, хто замінить Плотницького на посаді ватажка "ЛНР" Після відсторонення ватажка бойовиків терористичної організації "ЛНР" Ігоря Плотницького новим командиром став екс-працівник Служби безпеки України Леонід Пасічник. Про це повідомляє сайт "Миротворець". Пасічник закінчив Донецьке вище військово-політичне училище і займав посади начальника підрозділу по боротьбі з контрабандою головного відділу "К" Управління СБУ в Луганській області та начальника Стахановського міжрайонного відділу. Раніше він обіймав посаду "міністра держбезпеки" недореспубліки. Нагадаємо, раніше екс-бойовик "ДНР" Захар Прилєпін заявив, що Ігор Плотницький добирався до Москви (Росія) економ-класом і без охорони. Раніше повідомлялося, що ватажок так званої "ЛНР" Ігор Плотницький виїхав з окупованого Луганська на територію країни-агресора.
Події Лондонське метро відкрилося після невідомого інциденту У Лондоні (Великобританія) відкрили станції метро "Оксфорд-Сіркус" і "Бонд-стріт", правоохоронці не знайшли ніяких підтверджень стрільби. Про це повідомив мер міста Садік Хан на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter. Садік Хан зазначив, що немає ніяких підтверджень того, що на жвавій вулиці Лондона була стрілянина, чи будь-хто постраждав. В даний момент станції знову відкриті, а оточення зняли. Але в центрі міста все ще патрулюють посилені наряди правоохоронців. Thanks to our police and emergency services for their swift response at Oxford Street this evening. pic.twitter.com/6lLdbxlC8L — Sadiq Khan (@SadiqKhan) 24 листопада 2017 р. Він подякував поліції, пожежним і службі безпеки за швидку реакцію на інцидент. A big thank you for bearing with us whilst we and @metpoliceuk responded to #OxfordCircus. Armed officers were quickly on scene, no evidence of gunfire found. The area was searched swiftly and we are working to lift cordons and reopen stations. — BTP (@BTP) 24 листопада 2017 р. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліцейська операція почалася в центрі Лондона, в районі станції метро Оксфорд. Точних даних про те, що відбувається немає, але численні свідки пишуть в соцмережах про один постріл або вибух і жінку, яка отримала травму під час термінової евакуації з одного з торгових центрів.
Події оформление ленты  Чотири туристи згоріли в готелі Батумі У Батумі (Грузія) в готелі Леогранд сталася масштабна пожежа, в результаті якого загинули чотири людини. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Аджарської автономної республіки Заал Мікеладзе, повідомляє видання Новини-Грузія. Він зазначив, що в лікарню доставлені десять постраждалих. Більшість постраждалих госпіталізовані з інтоксикацією, двоє людей отримали травми, коли вибиралися з палаючої будівлі. "На цьому етапі з опіками в лікарні не надходять", — сказав міністр, зазначивши, що ні у кого з постраждалих немає пошкоджень не сумісних з життям. Відзначається, що ідентифікація загиблих на даний момент неможлива, так як при них не було виявлено будь-яких документів. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на косметичній фабриці Verla International в штаті Нью-Йорк (США) сталася серія вибухів, в результаті яких постраждали до 75 людей.
Події Заступник міністра оборони Чехії влаштував п'яну бійку з поліцейськими У курортному містечку Шпіндлерув-Млин на півночі Чехії поліція розняла бійку між рядовим військової поліції і заступником міністра оборони країни Павлом Бераном. Про це повідомляє портал Aktuálné. "Заступник міністра оборони Павло Беран на виїзному засіданні керованого ним економічного сектора відомства побився з рядовим військової поліції. Пару п'яних бійців змушені були розтягувати викликані співробітники міської поліції. В результаті бійки у замміністра зламаний ніс, а у його противника зафіксовано струс мозку та інші поранення", — йдеться в повідомленні. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що жінка ногою вибила око поліцейському у Вінницькій області. За інформацією поліції, чоловік ногою почав бити по службовому авто. Коли на нього надягли наручники, жінка ногою вдарила в обличчя одному із співробітників поліції і вибила йому око.
Події Американця засудили до 472 років в'язниці 31-річний громадянин США Брок Френклін отримав 472 років позбавлення волі за викрадення жінок і дівчаток і примушування їх до проституції. Про це повідомляє видання CBS Denver. Варто відзначити, що це найсуворіше покарання за торгівлю людьми в історії США. У штаті Колорадо Френкліна визнали винним в 30 злочинах, які пов'язані з викраденням жінок і дівчаток і примушуванням їх до проституції. Злочинець керував угрупуванням, яке продавало людей у ​​сексуальне рабство. В цей час, як захист запропонував 96 років покарання, обвинувачі запросили 616 років позбавлення волі. Суд прийняв рішення призначити покарання: 472 роки тюремного ув'язнення. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті удару скляними дверима по голові американець отримав забій голови і втратив зуб, за що отримає компенсацію в розмірі 21 мільйона доларів.

Як правильно спілкуватися з енергетичними вампірами
Як правильно спілкуватися з енергетичними вампірами
Проти енергетичного вампіризму існує багато способів захисту: це і амулети, і обереги, і візуалізації та змови....
Найзагадковіші та найпотаємніші Знаки Зодіаку
Найзагадковіші та найпотаємніші Знаки Зодіаку
Загадкові та потайливі люди завжди викликають інтерес у оточуючих Астрологи виділяють п'ять Знаків Зодіаку, як....
Ворожіння на майбутнє: три незвичайні способи дізнатися про долю
Ворожіння на майбутнє: три незвичайні способи дізнатися про долю
Існує безліч способів ворожіння, завдяки яким ви можете дізнатися про своє майбутнє Однак багато хто з них зас....
Що таке свідомий сон і як у нього потрапити
Що таке свідомий сон і як у нього потрапити
Свідоме сновидіння — це стан між фазами сну та неспання Вхід у цей стан є ключем до реалізації бажаного та упр....
Найефективніший ранковий ритуал для підвищення настрою та працездатності
Найефективніший ранковий ритуал для підвищення настрою та працездатності
Ранок — найважливіший час дня, адже день найчастіше минає так, як ми його починаємо Саме тому намагайтеся щодн....
більше матеріалів




/-2,5521018505096-/ /-pc-/
Top