counter
Архів Повернутись назад 24 Квітня 2016
24 Квітня
Події На Київщині чоловік з ножем напав на поліцейського На Київщині працівники поліції були змушені застосувати зброю, щоб зупинити чоловіка, який напав на правоохоронців з ножем. Про це повідомляє прес-служба Київського обласного управління Національної поліції. Поліція отримала виклик, що на території садово-дачного кооперативу на території Гнідинської сільської ради чоловік голосно лається і розкидає речі. Коли поліцейські прибули на місце виклику, зловмисник намагався нацькувати на них собаку, а потім з ножем накинувся на жінку-поліцейського. «Правоохоронець вистрілив йому в живіт. Поранений нападник кинувся навтьоки, але патрульні наздогнали його і викликали швидку допомогу. Зараз він перебуває в одній зі столичних лікарень», - йдеться в повідомленні. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.
Події Стало відомо, хто загинув під час масового вбивства в російському селі Колишнього начальника поліції Сизрані Андрія Гошта і членів його сім'ї було вбито в результаті нападу в Самарській області, повідомило РИА Новости джерело в правоохоронних органах регіону. Тіла шести людей - трьох чоловіків і трьох жінок - виявили в селі Івашовка Сизранського району. На місці події знайшли також семирічну дівчинку, яка, ймовірно, була присутня при вбивстві. Її доставили в лікарню у важкому стані. У прес-службі регіонального главку МВС підтвердили факт трагічної загибелі Андрія Гошта, не уточнивши обставин смерті. Читайте також: У російському селі вбили шістьох людей Зараз на місці працює слідча група на чолі з керівником регіонального слідчого управління СК Валерієм Самодайкіним. Слідчі порушили справу за статтями про вбивство двох і більше осіб і про замах на вбивство.
Політика Чубаров повідомив про плани запобігти будівництву Керченського моста Голова Меджлісу кримських татар, народний депутат Рефат Чубаров розповів про те, як перешкодити Росії в будівництві Керченського моста, який з'єднає її з окупованим півостровом Крим. Про це він сказав в інтерв'ю виданню «Апостроф». На запитання про анонсовану в Меджлісі в січні морську блокаду Криму Чубаров зазначив, що знає про деякі теоретичні і практичні розробки щодо морської блокади. «Доставляти проблеми тим чи іншим суднам РФ, що незаконно перебувають у територіальних водах України, або ускладнити будівництво моста (через Керченську протоку. - Ред) - це реалізувати важко, є багато інших шляхів, які можуть істотно ускладнити життя РФ», - повідомив голова Меджлісу. За словами голови Меджлісу, Українська держава і наші правові інститути ще не використовували правові важелі для перешкоджання будівництву моста. «Тут є елемент сюру: з одного боку, Росія порушує всі міжнародні норми, а світ не може її притягнути до відповідальності, але, з іншого боку, є така сфера міжнародного права - морське право, і там передбачені санкції щодо держави, яка порушує інтереси іншої держави. Навіть якщо Росія вважає Крим своєю територією, то далі є Азовське море, яке омиває береги двох держав - РФ і України. І Україна може виступити проти будівництва цього мосту. Якщо нам вдасться створити юридично непереборні перешкоди для Росії, то користь від них буде більш істотною, ніж спроба реалізовувати інші форми морської блокади», - сказав нардеп.
Суспільство Папа Римський розпочав збір коштів для переселенців із Донбасу Папа Римський Франциск оголосив 24 квітня днем ​​збору коштів у всіх католицьких парафіях світу для українців, які постраждали в конфлікті на Донбасі. «Закликаю всіх віруючих підтримати цю ініціативу, покликану висловити солідарність, мою особисту і всієї Церкви, народу України», - цитує папу Франциска «Радіо Ватикану». Ця допомога призначена для всього населення і біженців, незалежно від віросповідання і того, віруючі вони чи ні. МЗС України висловив глибоку вдячність Папі Римському за заклик до благодійної акції. «Розглядаємо зазначену благодійну ініціативу як важливий жест солідарності всіх європейців з українським народом і потужний сигнал на підтримку нашої держави у розв'язанні актуальних внутрішньо- і зовнішньополітичних викликів, спричинених російською військовою агресією», - йдеться в коментарі МЗС України.
Суспільство оформление ленты  На Луганщині «Фантом» ліквідував перевалочну базу для незаконного переправлення товарів через лінію розмежування На Луганщині працівники спецпідрозділу податкової міліції «Фантом» ліквідували перевалочну базу, на якій накопичувалися товари для незаконного переміщення на тимчасово окуповану територію. Як повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби, між селами Лопаскине і Трьохізбенка на нелегальній переправі через р. Сіверський Донець було затримано автомобіль ВАЗ-2102. В ході його огляду було виявлено партії сиру і електросвітильників. За словами водія, він мав намір переправити вантаж для продажу на непідконтрольній Україні території. Крім того, за інформацією ДФС, у нього було виявлено 230 тисяч гривень готівкою, які водій мав передати громадянину як оплату за поставку і реалізацію продукції. «В ході слідчих дій було встановлено, що чоловік, якому призначалися 200 тисяч гривень, проживає в підконтрольному Україні селі Кряківка. За місцем свого проживання він організував перевалочну базу, де накопичував товари і дрібними партіями переправляв на окуповану бойовиками частину Луганської області. Крім того, затриманий перевізник - житель окупованого Слов'яносербська, який на гумовому човні переплавляв товари через річку», - йдеться в повідомленні. Щодо водія автомобіля ВАЗ складено протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 204-3 (порушення порядку переміщення товарів у район або з району проведення антитерористичної операції). Матеріали про незаконне переміщення 200 тисяч гривень передано в СБУ. Зараз триває перевірка.
За кордоном Росія готується відправляти «гумконвої» в Сирію Російський Центр по примиренню ворогуючих сторін на території Сирії приступив до формування «гуманітарних конвоїв» для жителів населених пунктів провінцій Дамаск і Хама, які приєдналися до процесу примирення. Про це йдеться в інформаційному бюлетені Центру, опублікованому на сайті Міноборони РФ, пише ТАСС. «У російський Центр з примирення надійшли звернення про надання гуманітарної допомоги від керівників адміністрацій і старійшин трьох населених пунктів провінцій Дамаск і Хама, які приєдналися до процесу примирення. Фахівці Центру з примирення приступили до формування гуманітарних конвоїв для жителів цих населених пунктів», - йдеться в повідомленні. Як відомо, напередодні в Сирії в результаті ракетно-бомбових ударів авіації сирійського президента Башара Асада в районах, підконтрольних повстанцям, і обстрілів з боку повстанців загинула щонайменше 31 цивільна особа. Субота стала другим днем ​​масованих бомбардувань з боку урядових військ: напередодні в результаті ракетно-бомбових ударів по об'єктах поблизу Алеппо загинули не менше 25 цивільних осіб, близько 40 осіб отримали поранення. РФ активно формувала і доставляла «гумконвоі» для бойовиків на окупованому Донбасі, без надання дозволу на огляд вантажів митниками та міжнародними спостерігачами, незважаючи на міжнародні норми надання гуманітарної допомоги: після доставки вантажів терористи посилювали обстріл українських збройних сил і мирних жителів.
Політика Чубаров: Збройне звільнення Криму поки неможливо Звільнення Криму тільки військовим шляхом зараз неможливо. Про це лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров сказав в інтерв'ю виданню «Апостроф». «Я належу до тих людей, які виключають звільнення Криму за допомогою військових дій. Це повинно бути поєднання декількох, але дуже істотних чинників - політичного, економічного, дипломатичного і військового теж. Але виключно військовий сценарій звільнення Криму неможливий», - заявив Чубаров. На думку лідера Меджлісу, спроба розв'язання питання тільки силовим шляхом принесла б «багато нещастя тим, хто там живе». «Бо поведінка російських військ на цих територіях щодо людей, які для них не становлять цінності, буде жахливою. Якщо вони на своїй території, на Кавказі, цілі села стирали з лиця землі, то я можу тільки уявити, що вони можуть зробити в Криму», - підкреслив він.
Події ГУР: У Новоазовську місцеві жителі намагалися втопити військових РФ Зростає невдоволення місцевого населення тимчасово окупованих територій сходу України присутністю і діями російських окупаційних військ. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міноборони України. «23 квітня ц.р. двоє військовослужбовців мінометного взводу 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1-го АК, виконуючи вказівку командира полку полковника ЗС РФ Д. Бондарєва (прізвище прикриття Коваленко) з розширення скоромного великоднього меню, здійснили обстріл приватного ставка з міномета для вилову приглушеної риби», - йдеться в повідомленні. Після чого, повідомляють у ГУР, обурені місцеві рибалки замотали російських військових мародерів у рибальські сітки і намагалися втопити.
За кордоном В офісі скандальної офшорної компанії Mossack Fonseca знайшли мішки зі знищеними документами Панамські слідчі під час обшуків у приміщенні компанії Mossack Fonseca знайшли сумки з порізаними в шредері документами. Їх використовують як докази. Про це розповів спецпредставник панамської прокуратури Хав'єр Карабалло, передає Reuters. «Ми вилучили велику кількість доказів, знайдених у приміщенні», - сказав Карабалло. У той же час прес-служба компанії Mossack Fonseca опублікувала заяву, в якій стверджується, що паперові документи були знищені через те, що вони вже зберігаються в електронному вигляді. Також представники Mossack Fonseca сказали, що слідчі вже мають копії всіх документів, які були вилучені під час попередніх обшуків. «Якщо експертиза доведе, що документи пов'язані з фактами розслідування, то це може бути витлумачено як прикриття незаконної діяльності та стати приводом для нових звинувачень», - сказав газеті La Estrella de Panama адвокат Ернесто Седеньо.
Політика Сьогодні в Австрії вибирають президента країни В Австрійській республіці сьогодні, 24 квітня, проходять президентські вибори. Як передає AFP, австрійцям доведеться вибирати з шести кандидатів. За найвищу посаду в Австрійській республіці бореться троє незалежних кандидатів: колишній лідер «зелених» Олександр Ван дер Беллен, екс-голова Верховного суду Австрії Ірмгард Грісс і будівельний мультимільйонер Ріхард Лугнер. Крім них, на посаду претендують два представники правлячих партій - соціал-демократ Рудольф Хундсторфер і консерватор Андеас Коль, а також висуванець від правої опозиційної Австрійської партії свободи Норберт Хофер. Результат виборів, швидше за все, вирішуватиметься вже в другому турі, який відбудеться 22 травня. Останні соціологічні опитування показують, що практично гарантував собі місце в ньому Ван дер Беллен, за якого готові проголосувати 25-30% виборців. Так, у лідера правих Хофера і незалежного кандидата Грісса приблизно однаковий рівень підтримки на рівні 20%. Очікується, що перші попередні результати голосування будуть відомі вже в неділю ввечері. Як зазначають оглядачі, низька популярність кандидатів від правлячих партій свідчить про падіння традиційних партій в Австрії. Підтримка двох основних партій знижується протягом останніх кількох років. Як відомо, Австрія - парламентська республіка і посада президента має церемоніальне значення, тому велике значення мають його політичні заяви.
Суспільство Більше мільйона українців отримали біометричні паспорти Більше мільйона громадян України в разі введення безвізового режиму з ЄС зможуть одразу ж скористатися таким правом, оскільки отримали біометричні паспорти. Про це повідомив прес-секретар Державної міграційної служби Сергій Гунько. «Біометричні паспорти, які починали видавати з 1 січня 2015 року, в Україні отримали вже близько мільйона 300 тисяч осіб», - сказав Гунько. Саме при наявності біометричного паспорта в разі введення безвізового режиму можна буде їздити в ЄС громадянам України без віз. Нагадаємо, Єврокомісія 20 липня внесла законодавчі пропозиції до Ради ЄС та Європарламенту про скасування для громадян України, які є власниками біометричних паспортів, візових вимог для короткострокових (до 90 днів за півроку) подорожей Шенгенською зоною.
Суспільство Від початку року правоохоронці заарештували декілька десятків посібників терористів На блокпостах Донеччини за неповні чотири місяці правоохоронці затримали 30 злочинців, які перебували в розшуку, зокрема за тяжкі злочини. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в Донецькій області. «Правоохоронці діють відповідно до Тимчасового порядку з контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів і вантажів, затвердженого штабом АТО. Ретельні перевірки автомобілів, документів і багажу - це перш за все безпека самих мирних жителів і бар'єр для злочинності. Адже від пильності поліцейських залежить життя людей. Тільки за тиждень на блокпостах регіону співробітниками поліції було вилучено чотири РПГ, 16 бойових гранат різної модифікації і понад тисячу патронів. Протягом семи днів правоохоронці припинили 12 спроб провезення нелегальної зброї і боєприпасів. Крім того, затримано трьох бойовиків та їхніх посібників і 12 осіб, які підтримували зв'язок з терористами. Серед них - штурмовик Горлівського міськуправління міліції», - йдеться в повідомленні. Зловмисники перетинали лінію розмежування під виглядом пересічних громадян. Однак у поліцейських на блокпостах є всі можливості, щоб викрити зрадників. Але для цього потрібно перевіряти кожного проїжджаючого. Декілька витрачених хвилин - це запорука того, що особи, причетні до окупації і злочинів проти мирного населення, не залишаться безкарними. Всього від початку 2016 року на блокпостах Донецької області поліція затримала 19 бойовиків і 88 громадян, які тісно контактували з терористами. «Тільки за тиждень поліцейські блокпости розкрили 67 злочинів. Зокрема припинили вісім наркозлочинів, вилучили шість мобільних телефонів, які перебували в розшуку як викрадені, затримали чотири автомобілі, які мали ознаки викрадених, і зупинили 67 тонн нелегального металобрухту. Всього перевірено понад 12,5 тисячі транспортних засобів та 47 тисяч громадян», - уточнюється в повідомленні. Територія, підконтрольна Україні, досі залишається під загрозою окупації, терористи будують далекоглядні плани і не залишають спроб дестабілізувати ситуацію, особливо в прифронтових населених пунктах. Зрадники і диверсанти залишають «закладки» зброї і вибухівки на лінії розмежування. Всього від початку 2016 року перевірку на блокпостах Донецької області пройшли більше 22,2 тисячі легкових автомобілів, більше 194 тисяч вантажівок і 878 тисяч громадян. Розкрито 798 злочинів, з них 126 - спроби незаконного провезення зброї і боєприпасів, затримано 30 злочинців, які перебували в розшуку.
Події На Закарпатті після ДТП в реанімацію потрапили четверо людей Сьогодні вночі жахлива ДТП сталася біля смт Буштино Тячівського району. Автомобіль «БМВ» з чеськими номерами, в якому їхала молода компанія, злетів у кювет. Четверо постраждалих у реанімації, передає прес-служба ГУ Національної поліції в Закарпатській області. «Сьогодні вночі в Тячівську поліцію надійшло повідомлення з районної лікарні про те, що до них доправлено у важкому стані чотирьох хлопців, які отримали травми в ДТП. У лікарню прибула слідчо-оперативна група», - йдеться в повідомленні. Як з'ясувалося, трагедія сталася вночі на автодорозі біля смт Буштино. Автомобіль «БМВ», в якому їхала компанія хлопців із Буштина і Грушева, влетів на швидкості в кювет. В результаті ДТП в лікарні опинилися четверо пасажирів автомобіля віком 15 - 22 роки. Стан двох наймолодших пасажирів особливо важкий, за їхнє життя борються реаніматологи. Авто доставили на спеціальний майданчик поліції. Правоохоронці встановлюють, хто власник «БМВ» і хто перебував за кермом, адже ніяких документів у салоні не знайшли. Обставини буштинської трагедії з'ясовує слідство.
За кордоном У Нагірному Карабаху було знищено один танк разом із екіпажем В ході відбиття атаки вірменських військовослужбовців на лінії зіткнення військ було знищено один танк разом із екіпажем, заявило Міністерство оборони Азербайджану. Про це пише видання Кавказький вузол. За інформацією представника Міноборони Азербайджану, вірменські військовослужбовці з вечора 23 квітня почали обстрілювати азербайджанські населені пункти в Тертерському районі. «Обстріли велися з великокаліберних кулеметів, гранатометів, мінометів і артилерійських установок», - повідомив представник Міноборони Азербайджану. За його словами, також вірменські військові обстріляли позиції азербайджанської армії з 122-мм гаубиці Д-30. «При цьому вночі 24 квітня азербайджанські позиції почали обстрілювати вірменські танки. Із залученням додаткової живої сили вірменська сторона спробувала перейти в атаку. Однак атаку було відбито. При відбитті наступу було знищено один ворожий танк разом із екіпажем», - заявив представник Міноборони Азербайджану. Азербайджанська сторона «не зазнала втрат ні в живій силі, ні у військовій техніці», стверджує представник військового відомства Азербайджану.
Суспільство оформление ленты  Вербно-пальмова неділя За тиждень до Великодня православні і греко-католики відзначають Вербну неділю. У великих монастирях і крихітних церквах на ранкову службу люди приносять вербу і пальмове листя. У Євангелії описано, як Ісус воскресив Лазаря з мертвих, а люди, які це побачили, повірили - він син Божий. І коли Христос в'їжджав наступного дня на віслюку в Єрусалим, народ на честь Царя стелив дорогу своїм одягом і вітав пальмовими гілками. І поки чутка про диво швидко розносилася околицями, первосвященики і фарисеї приймали рішення вбити Ісуса. На згадку про ті події священик і сьогодні освячує гілочки пальми, а у нас - верби. Це дерево обрано не випадково, адже вважається, що верба - живуча і сильна рослина. Перед тим як принести вербу в храм, її треба було зрізати до світанку з молодих дерев, на яких немає засохлих гілочок. Але зараз рідко хто ходить за вербою в ліс, частіше її купують просто біля храмів. Потім з нею йдуть у храм на службу. А потім священик щедро поливає зелені гілки й усміхнені обличчя святою водою. Кажуть, що потім ці гілочки захищають людину від нечистої сили і різних хвороб. Тому і сьогодні після служби можна було побачити, як батьки злегка б'ють своїх дітей освяченою вербою.
За кордоном Не менше 27 осіб стали жертвами бомбардувань урядових військ Сирії Щонайменше 27 людей загинуло, ще 22 поранені в результаті ударів, які бомбардувальники сирійського уряду завдали по містах, підконтрольних опозиції. Про це повідомляє сирійський моніторинговий центр з прав людини. Найбільше постраждали місто Дума, недалеко від Дамаска - там 13 загиблих, і передмістя Алеппо, де бомбардування забрали життя 12 мирних жителів. Ще двоє - загинули в центральній частині провінції Хомс. Всі ці смерті - тільки за суботу, 23 квітня. Інформація - приблизна і часто суперечлива, адже йде від очевидців. Субота стала другим днем ​​активних урядових авіаударів. Натомість сірійська влада заявляє про обстріл повстанцями підконтрольних їй районів Алеппо, а також передмість Дамаска. За офіційними даними, через це в Алеппо загинули шестеро людей. Обстріли означають фактичний зрив перемир'я, яке з незначними порушеннями тривало від 27 лютого.
За кордоном У Молдові демонстранти вимагають відставки уряду і нових виборів У столиці Молдови Кишиневі тривають антиурядові протести, організаторами яких є «Платформа істини і гідності». Учасники демонстрації 24 квітня вимагають відставки уряду і призначення на осінь президентських виборів, передає молдавська служба «Радіо Свобода». Організатори протесту звинувачують владу в блокуванні автобусів із демонстрантами, які прибувають з-за меж Кишинева. Національна поліція в Facebook заперечує ці звинувачення, заявивши, що не має «жодного впливу на рух людей, які приходять протестувати мирно». Кілька представників громадянського суспільства і лідерів політичних партій оголосили, що приєднаються до протесту. Директор Transparency International в Молдові Лілія Каращук із трибуни Великих національних зборів (парламенту Молдови) вказала на відсутність з боку влади прогресу в розгляді справи про банківське шахрайство і застій у просуванні реформи правосуддя.
Суспільство Новіков розповів, як змінилося його життя після справи Савченко Адвокат засудженої в Росії української льотчиці і народного депутата Надії Савченко Ілля Новіков розповів, що змінилося в його житті через її справу. Про це він повідомив в інтерв'ю «5 каналу». «Моїм рідним стало важче зі мною спілкуватися. Кажуть, що я став більш різким, більш жорстким, нездатним на компроміси. Мені шкода, але я нічого з цим не можу вдіяти. Коли займаєшся такою справою, здатність до компромісів кудись зникає», - розповів Новіков. Також він висловив упевненість, що російська влада прослуховує його телефон. Водночас адвокат думає, що це почалося раніше, до справи Савченко, тому не є для нього проблемою. «Я просто живу в такому режимі, що вважаю, що все, що я говорю по телефону, не по телефону, в присутності телефону, у відсутності - є публічним», - додав він. Однак «помсти Путіна», за його твердженням, він не боїться, хоча загрози йому надходили. Новіков також зазначив, що з російським президентом йому було б «нецікаво розмовляти» і йому Володимиру Путіну сказати нічого. У свою чергу у відповідь на запитання, чи збирається він жити в Україні, адвокат Савченко відповів: «Я не знаю, чесно кажучи. Бо я розумію, що після цієї справи і після того, як я поводився, моє життя в Росії не може залишитися таким, яким воно було раніше. Але, виїхавши з Росії, не залишившись російським громадянином, російським адвокатом, я теж не зможу допомагати людям, які перебувають у такому ж стані, як Надія. Тому поки я збираюся залишатися в Росії і працювати так, як працював». Водночас, за його словами, відповідні пропозиції йому вже надходили. «Але питання в тому, що я за професією адвокат. І хоча мене вже прийняли до лав українських адвокатів, ще не так у нас багато в Росії адвокатів, які можуть захищати українців. Ці справи - вони радіоактивні. Варто один раз доторкнутися до цієї справи або будь-якої іншої, і ти залишаєшся радіоактивним на весь час напіврозпаду. Тому якщо немає на кого залишити ці справи, які веду зараз, а також інші нові, які будуть, а вони, напевно, будуть, то краще я залишуся там і спробую щось зробити для цих людей», - заявив Новіков. При цьому адвокат зазначив, що справу Савченко він може назвати найважливішою у своєму житті.
Суспільство Фірташ постачає українську сировину для виробництва титану в Крим Міжрічинський гірничо-збагачувальний комбінат, що належить українському олігарху Дмитру Фірташу, поставляє ільменіт, сировину для виготовлення титану, на «Кримський титан», який розміщений на території анексованого Росією Криму. Про це йдеться в розслідуванні Олександра Гуменюка «Шлях до Криму» для програми «Слідство.Інфо». Як зазначається, «Кримський титан», який раніше належав Дмитру Фірташу, після анексії Росією Криму, було передано в оренду московській компанії ТОВ «Титанові інвестиції», засновником якої є кіпрська компанія «Летан Інвестментс Лімітед». «На цю ж фірму зареєстрована австрійська компанія Group DF International. Отже, де-факто завод залишався власністю українського олігарха, а де-юре тепер працює за російським законодавством», - йдеться в розслідуванні. Після блокади півострова і офіційного закриття портів на ключове підприємство Фірташа «Кримський титан» стало фактично неможливо постачати з України ільменіт.
За кордоном У Кишиневі відбулися сутички поліції і мітингувальників У столиці Молдови Кишиневі почалися зіткнення між учасниками антиурядової акції протесту і поліцією. Про це повідомляє NewsMaker. Повідомляється про сутички між мітингувальниками і поліцією на вулиці Болгарській, де міститься будинок оліграха Володимира Плахотнюка. Після того, як протестувальники закидали поліцію яйцями і пляшками, поліція застосувала силу, у відповідь у поліцейських полетіли камені.  Як відомо, опозиційна партія «Платформа «Гідність і правда» 24 квітня вивела на вулиці Кишинева своїх прихильників на антиурядову акцію протесту. За різними оцінками, в акції взяли участь від двох до п'яти тисяч осіб. Протестувальники ухвалили резолюцію, в якій зажадали проведення одночасно дострокових президентських і парламентських виборів, а також організації референдумів. За резолюцію учасники мітингу проголосували одноголосно. Після цього акція протесту завершилася. Однак через деякий час учасники протесту вирішили йти додому до олігарха Володимира Плахотнюка, який, як вважається, фактично контролює нинішній уряд Молдови на чолі з Павлом Філіпом. Доступ до будинку перекрила поліція. Раніше повідомлялося, що в Кишиневі опозиція заблокувала будівлю уряду.
Події Бойовики здійснили дев'ять обстрілів позицій ЗСУ Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції залишається складною і характеризується збільшенням інтенсивності ворожих обстрілів на окремих ділянках фронту. Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook прес-центр штабу АТО. «Протягом дня в напрямі наших підрозділів бойовики здійснили два вогневих нальоти зі ствольної артилерії калібром 152 мм у районі Правдівки. В результаті застосування важкого озброєння в населеному пункті частково зруйновано декілька будинків мирних жителів і знищено будівлю місцевої церкви», - йдеться в повідомленні. У штабі АТО зазначають, що в порушення Мінських договоренностех бандитські формування ведуть вогонь із забороненої зброї і на інших напрямах. «Зокрема, в районах Авдіївки і Зайцевого проти військовослужбовців Збройних Сил України були застосовані міномети. Поблизу Луганського противник використовував озброєння БМП разом із автоматичними гранатометами і кулеметами великого калібру. А в районі Мар'їнки обстріли велися з ручних гранатометів і стрілецької зброї», - уточнюється в повідомленні. Всього зараз зафіксовано дев'ять обстрілів. Українські воїни змушені були один раз відкривати вогонь, щоб стримати натиск ворога.
Події У Туреччині за критику президента Ердогана було заарештовано голландську журналістку У Туреччині поліція заарештувала голландську журналістку турецького походження, після того як вона в Twitter піддала критиці президента країни Реджепа Таїпа Ердогана, повідомили в редакції газети, де вона працює. Про це передає BBC. Ебру Умар було затримано в курортному місті Кушадаси на заході Туреччини. Міністерство закордонних справ Нідерландів підтвердило повідомлення про її арешт. Умар опублікувала колонку в голландській газеті Dutch Metro, в якій розкритикувала політику Ердогана щодо вільнодумства. Раніше турецьке консульство в Нідерландах закликало турецьких громадян повідомляти про образи президента Ердогана в місцевій пресі. Пізніше ці рекомендації були відкликані. У суботу під час візиту до Туреччини голова Європейської ради Дональд Туск заявив, що свободу преси буде підірвано, якщо політики самі вирішуватимуть, що є критикою, а що наклепом і образою.
Суспільство Україна може заборонити роботу «проросійських» артистів Міністерство культури України має намір створити агентство, яке не допускатиме діяльність у країні артистів, які займають проросійські позиції, заявив в інтерв'ю українському телебаченню міністр культури країни Євген Нищук, передає Громадське.tv. «Є ідея про створення агентства, яке б здійснювало концертну, театральну та гастрольну діяльність. Функція якого ще полягала б у тому, щоб виробити ті закони, які б унеможливлювали гастролі, приїзди і професійну діяльність тих людей, які так висловлюються», - сказав міністр. Він додав, що має намір обговорити це питання з представниками Служби безпеки України. «Звичайно, людям, які принижують гідність Української держави, спотворюють українську історію, наших героїв, - однозначно, не місце тут», - сказав Нищук в інтерв'ю українському телеканалу «Громадське Телебачення».

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-0,95140695571899-/ /-pc-/
Top