counter
Архів Повернутись назад 24 Лютого 2017
24 Лютого
Суспільство Брата Кім Чен Ина вбили сильною отрутою VX Брата лідера Північної Кореї Кім Чен Нама вбили отрутою VX Nerve Agent. Про це повідомив голова поліції Майлайзіі Халід Абу Бакар. За його словами, поліція країни вже почала пошук постачальника цієї отрути, передає Reuters. «Ми проводимо розслідування. У разі якщо кількість хімікату виявиться занадто малою, встановити джерело буде дуже складно», - сказав Халід Абу Бакар. У попередньому висновку після розтину тіла Кім Чен Нама йдеться, що він був отруєний хімікатом, відомим як VX. До такого висновку експерти прийшли, проаналізувавши речовину, що залишилося на обличчі і очах загиблого. VX - це речовина, що володіє сильною нервовопаралітичною дією. ЇЇ називають найбільш токсичною з усіх штучно синтезованих людиною. Цей газ зарахований ООН до хімічної зброї масового ураження. Згідно з наявною інформацією, на даний момент запасами VХ володіє лише обмежене число країн, серед яких США і Росія. Нагадаємо, Кім Чен Нам помер минулого тижня після того, як в аеропорту Куала-Лумпур йому на голову накинули хустку, просочену отрутою. У вбивстві брали участь дві жінки. Одна відвернула увагу Кім Чен Нама, а інша в цей час ззаду накинула йому на обличчя отруєний хустку.
Події Бойовики 83 рази за добу обстріляли ЗСУ на Донбасі, один військовий загинув У зоні АТО протягом останньої доби один український військовий загинув, ще двоє отримали поранення. Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО на своїй сторінці в Facebook. «Двоє наших військовослужбовців були поранені, один - загинув», - повідомили в штабі. Відзначається, що бойовики на Донбасі за минулу добу 83 рази обстріляли позиції ЗСУ. Так, за даними штабу, на донецькому напрямку танк бойовиків неодноразово вів вогонь по Авдіївці. По Пісках, Зайцевому, Троїцькому, Кам'янці стріляли з мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстріляли Новгородське, Піски, Авдіївку, Верхньоторецьке, Новоселівку, Луганське, Зайцеве. Снайпер обстрілював позиції в районі Новгородського. Попасна і Новозванівка на Луганському напрямку були обстріляні з мінометів різних калібрів, а з гранатометів, великокаліберних кулеметів - Троїцьке, Кримське і Новоолександрівка. По Новозванівці вогонь вели БМП противника, а по Троїцькому - зенітні установки. На маріупольському напрямі з мінометів різних калібрів обстріляли Красногорівку, Новотроїцьке, Тарамчук, а з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - Водяне, Павлопіль, Гнутове, Широкине, Новотроїцьке. По Широкиному вогонь вів снайпер.
Політика Трамп зібрався розширити ядерний арсенал США Президент США Дональд Трамп заявив про намір розширити ядерний арсенал США і затвердити ядерну перевагу Америки, щоб не відставати в цій сфері навіть від дружніх країн. «Це було б чудово, це була б мрія - жодної країни з ядерною зброєю. Але якщо вже вона є, то ми хочемо бути по цій частині першими», - заявив Трамп, передає ВВС. Президент США підкреслив, що угода з Росією за договором про скорочення та обмеження стратегічних ядерних озброєнь (СНО-3) виявилася односторонньою, тому нова адміністрація Білого дому «почне укладати хороші угоди». Раніше ЗМІ повідомляли про казус, що стався в ході телефонної розмови Трампа і президента РФ Володимира Путіна. Коли Путін підняв питання про продовження договору СНО-3, Трамп почав уточнювати у радників, про який договір ідеться. Потім він, як повідомлялося, назвав угоду вигідниою для Росії, а не для США. Угода СНО-3 набрала чинності після ратифікації парламентами обох країн 5 лютого 2011 року. Термін її дії - 10 років. За договором, до лютого 2018 року сторони повинні скоротити ядерні боєзаряди до 1550 одиниць кожна, а балістичні ракети на підводних човнах і важких бомбардувальниках - до 700 одиниць.Разом з тим попередня адміністрація Білого Дому звинувачувала Росію в порушенні цього договору.
Суспільство Білорусу, який воював на Донбасі, дали в Польщі статус біженця Польський суд постановив надати статус біженця громадянину Білорусі з прізвищем Рустам Док, який воював на боці ЗСУ на Донбасі. В Україні білорусу відмовили в наданні такого статусу. Як повідомив Рустам Док на своїй сторінці в Facebook, зі статусом біженця він починає в Польщі нове життя. Білорус розповів, що воював на Донбасі з 2014 року, і українська влада прийняла його документи, необхідні для отримання громадянства, але вони потрапили до бойовиків і були опубліковані в інтернеті.«Через це на моєму навчанні, роботі, квартирі і житті в Білорусі можна було поставити хрест. Повернутися можна було в тюрму, бо завдяки українській владі на батьківщині на всіх нас заведені кримінальні справи за статтею «найманство», незважаючи на те, що ми не просто воювали безкоштовно, але ще і витрачали на це свої гроші», - підкреслив Рустам док. Він зазначив, що безрезультатно подавав документи для отримання українського громадянства. «Тому в серпні 2016 року мені довелося нелегально перейти кордон з Польщею, а після тижневого походу по лісах і горах вже на польській стороні звернутися з проханням про надання притулку. Сьогодні я отримав лист про те, що мені Республіка Польща, чужа ще країна, за яку я не воював і для якої я був ніким, надала мені статус біженця, за що я безмежно вдячний», - написав він.
За кордоном Сеул закликав Сенат США включити Північну Корею до списку терористичних держав Парламентський комітет з оборони Південної Кореї заявив, що звернувся з листом до Сенату США з проханням визнати Північну Корею державою, яка спонсорує тероризм, після передбачуваного вбивства зведеного брата лідера КНДР Кім Чен Ина Кім Чон Нама, передає Yonhap. «Я надіслав листа в Сенат США з проханням, щоб Північну Корею визнали державою-спонсором тероризму», - сказав конгресмен Кім Ен У, голова Національного комітету зборів з питань національної оборони. За його словами, недавнє вбивство Кім Чон Нама, поряд з іншими вбивствами, показує жорстокість північнокорейського режиму. Нагадаємо, 14 лютого Кім Чон Нам був убитий в аеропорту в Малайзії. Його отруїли, він помер дорогою в найближчу лікарню. Поліція заарештувала двох жінок і одного чоловіка. Поліція Малайзії підозрює, що Кім Чон Нама вбили спецслужби КНДР. Кім Чон Нам втік з КНДР після страти свого дядька і переховувався в Малайзії. Його колишня дружина зараз проживає в Пекіні з сином, а друга дружина з двома дітьми перебуває в Макао. Всім їм надали охорону з боку китайської влади.
Суспільство У Бразилії розпочався карнавал Традиційний видовищне свято в п'ятницю, 24 лютого, стартувало в Бразилії. Відкриється карнавал символічною передачею ключів від Ріо-де-Жанейро мером міста вигаданому персонажу - королю Момо. Ним стане один з чоловіків, головна умова, щоб він був великий і високий. Найяскравішим і наймасштабнішим свято буде в столиці, проте карнавал проводять багато бразильських міст, передає ТАСС. Бразильці попри економічну кризу в країні до останнього моменту готуються до важливої ​​події. Головні атрибути карнавалу - оригінальні костюми, маски та запальні танці. Традиційно кульмінацією стане конкурс-парад шкіл самби, який проходить на самбодромі «Маркіз де Сапукаї». Тисячі танцюристів з кращих шкіл самби покажуть свою майстерність. Передбачається, що карнавал у Ріо відвідають близько шести мільйонів осіб. Карнавал у Бразилії триватиме до кінця місяця.
За кордоном Глава Єврокомісії заявив про відсутність перспектив розширення ЄС до 2020 року Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що розширення Європейського Союзу за рахунок нових держав-кандидатів малоймовірно до 2020 року, передає Інтерфакс-Україна. «Не буде нових членів до 2019 року, коли я піду (з поста глави Єврокомісії. - Ред.)», - сказав він, додавши, що говорив це ще в 2014 році, коли вступив на посаду. На його переконання, жодна з країн-кандидатів не відповідає Копенгагенським критеріям, необхідним для вступу в ЄС, які включають дотримання демократичних принципів, принципів свободи і поваги прав людини, а також принципів правової держави. «Але я не бачу, щоб хоч одна з країн-кандидатів була готова вступити в ЄС до 2020 року. Але, безперечно, в майбутньому розширення будуть», - сказав він. При цьому Юнкер наголосив, що Туреччина, якій ЄС вже обіцяв «європейську перспективу», все більше віддаляється від Європи.
Суспільство Активістка Femen перервала прес-конференцію Марін Ле Пен Активістка руху Femen перервала прес-конференцію кандидата в президенти Франції Марін Ле Пен, присвячену її політичній програмі. Оголена до пояса дівчина вигукувала: «Марін - фальшива феміністка», передає Euronews. У прес-службі партії Ле Пен «Національний фронт» заявили, що за перфомансом спостерігали журналісти, а також представники 42 країн, включно з низкою послів. Дівчину із залу виніс охоронець Ле Пен і вона продовжила свій виступ. Кандидат в президенти Франції, зокрема, заявила про необхідність покінчити з Європейським Союзом, «бюрократичним монстром, який робить Францію менш значною і відокремлює її від світу». Також вона привітала «реалізм і прагнення до змін нового президента США» і назвала Росію «ключовим елементом балансу сил, який може повернути процес глобалізації в мирне русло».
За кордоном Кандидата в канцлери Німеччини Шульца підозрюють у фінансових махінаціях Голова комітету Європейського парламенту з контролю за бюджетом Інге Гресле звинуватила нинішнього кандидата в канцлери Німеччини, колишнього главу ЄП Мартіна Шульца в «фаворитизмі чистої води», передає DW. «Шульц у перший день своєї роботи як голова Європарламенту підписав розпорядження про те, що місцем роботи Енгельса (менеджера його нинішньої передвиборної кампанії Маркуса Енгельса. - Ред.) значився Брюссель, хоча той жив і працював у Берліні», - заявила вона в інтерв'ю газеті Ruhr Nachrichten. За її словами, Енгельса в 2012 році відправили в тривале службове відрядження до Берліна, але, оскільки місцем його роботи вважався Брюссель, він отримував різні надбавки і відрядні. На цей час Європейське відомство по боротьбі з шахрайством ініціювало перевірку цих заяв. За підсумками перевірки може бути розпочато офіційне розслідування. Сам Шульц досі не прокоментував ці звинувачення.
За кордоном Канадська опозиція закликала дати Україні летальну зброю Канадська парламентська опозиція запропонувала план допомоги Україні для протистояння російській військовій агресії на Донбасі, передає Укрінформ. «Оскільки насильство і напруженість на сході України продовжують рости, Україна потребує збільшення канадської підтримки, а не зменшення», - заявив тіньовий міністр закордонних справ Канади Пітер Кент під час презентації плану допомоги. За його словами, Канада була і продовжує бути надійним союзником і помічником України. Тому канадський уряд має вжити конкретних заходів для підтримки українців перед обличчям російської агресії, додав Кент. План канадської опозиції передбачає заклик до уряду негайно вжити сім конкретних кроків для підтримки України. Зокрема, йдеться про передачу Україні летальної зброї, розширення військової тренувальної місії UNIFIER. Також опозиція закликала уряд вжити «акт Магнітського», підписати угоду про співпрацю в сфері оборони тощо.
Політика Іванка Трамп вмовила батька не виводити США з Паризької угоди по клімату США не будуть виходити з Паризького угоди по клімату, прийнятого в рамках конвенції ООН про зміну клімату. Дочка президента США Дональда Трампа - Іванка Трамп вмовила батька не підписувати відповідний указ. Джерела The Wall Street Journal повідомили, що Іванка Трамп разом із чоловіком Джаредом Кушнером мали «помірний вплив» на Дональда Трампа в цьому питанні. Як відомо, в ході передвиборної кампанії Трамп заявляв про необхідність переглянути Паризьку хартію про зміну клімату, а також вивести країну з-під її дії. Сім'я Трампа вважає, що одним із пріоритетних напрямків його адміністрації має стати вирішення екологічних проблем і боротьба зі зміною клімату. Офіційно в Білому домі цю інформацію не прокоментували. Нагадаємо, раніше ЗМІ писали, що Іванка Трамп з чоловіком запобігли скасуванню Трампом захисту ЛГБТ-спільнот. 4 листопада набула чинності Паризька кліматична угода. Всього угоду ратифікували 72 країни, на які припадає понад 56% викидів парникових газів у світі. Україна підписала кліматичну угоду 23 квітня 2016 року.
Суспільство «Куратори» з РФ можуть поміняти ватажка «ДНР» Захарченка на екс-регіонала Бобкова - Тимчук У «ДНР» поширюється інформація про можливе усунення на початку літа цього року Олександра Захарченка з посади ватажка «ДНР». Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат України, керівник групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук. «Причини появи цих чуток неясні. При цьому, згідно з тими ж чутками, нібито російськими кураторами на посаду глави «ДНР» розглядається кандидатура Бобкова - народного депутата України VII скликання (Партія регіонів), кол. директора Горлівського коксохімічного заводу; в 2015-2016 рр. проходив «службу» в «1-му АК ДНР» на командних посадах», - повідомив Тимчук. Він також розповів, що з 18 лютого в обох «армійських корпусах» російсько-терористичних військ на Донбасі працює інспекторська група з Центру територіальних військ Південного військового округу ЗС РФ. «У рамках «інспекторської перевірки» в штабах, а також окремих частинах «1 АК ДНР» і «2 АК ЛНР» здійснюється заміна командування. Ватажок «ДНР» Захарченко зажадав від російських «кураторів» узгодження з ним кандидатур нових начальників і командирів, однак йому було відмовлено», - додав парламентарій.
Суспільство В окупованому Луганську бюджетникам і «поліції» затримують зарплату - ЗМІ В окупованому терористами «ЛНР» Луганську спостерігаються затримки виплати зарплати бюджетникам і так званій «поліції», гроші від початку 2017 року дають частинами, повідомляє LIGA.net з посиланням на джерела в місті. «Раніше ми отримували все відразу, без авансу, одним платежем, а зараз дали частину - 25-30% і сказали, що наступних надходжень поки не чекайте, звичайно, важко так виживати», - повідомив агентству учитель однієї зі шкіл Луганська. За його словами, проблеми з виплатою зарплат є і у працівників «поліції», яких керівництво «просить потерпіти і почекати». При цьому, як зазначає джерело LIGA.net, визнання Росією «паспортів» втихомирило обурення місцевого населення: «Багато хто готовий чекати і ніхто не буде обурюватися і щось вимагати, адже вони сліпо вірять, що ось-ось їх забере Росія». Агентство підкреслює, що, за даними джерел, на окупованих територіях не затримують зарплату тільки на тих підприємствах, які перереєструвалися на підконтрольній Україні території.
Політика Гончаренко з посмішкою з'явився в Раді: «Я щасливий!» Заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко після інсценування його викрадення в Одесі прийшов на засідання Верховної Ради України 24 лютого, передає кореспондент АСН. «Я не обговорював деталі спецоперації в Одесі ні з дружиною, ні з депутатами. Я просто повідомив, що їду в Одесу у справах, де наступного дня і було інсценоване моє викрадення... Я дізнався про спецоперацію за кілька днів і співпрацював зі слідством. Тим більше що злочин планувався на 23 лютого, в сакральний день. Як я почуваюся? Абсолютно нормально. Адже зі мною нічого не сталося. Я був у безпечному місці. Просто півдня провів без телефону. Але можу сказати, що я щасливий, сьогодні світить сонце, і я щасливий, що живий і здоровий», - розповів Гончаренко, посміхаючись, у кулуарах Верховної Ради України 24 лютого перед засіданням парламенту. Нардеп підтвердив, що замовниками його викрадення є три людини, один з яких - громадянин Росії і пан Кушнарьов. «Всі вони затримані. Основна їхня мета - це терористичний акт», - додав він.
Політика Підозрюваний у державній зраді нардеп Артеменко прибув на допит у ГПУ Народний депутат України Андрій Артеменко в п'ятницю вранці, 24 лютого, прибув на допит до Генеральної прокуратури у справі про план врегулювання конфлікту на сході України, передає Інтерфакс-Україна. «Я в Києві, я йду на допит на підставі повідомлення в пресі, тому що повістку так і не отримав», - сказав він. При цьому він підкреслив, що не збирається залишати Україну. «Не дочекаєтесь», - заявив він. «Я розумію, що з тієї ініціативи, яку я оприлюднив у Нью-Йорку (публікація в газеті The New York Times. - Ред.), преса витягла тільки одну фразу, яка була розкручена, - оренда Криму, і не звернула уваги на все то, що я насправді хотів донести нашому народові», - додав він. Нагадаємо, газета The New York Times повідомила, що в складанні документа про те, як Дональд Трамп міг би зняти санкції з РФ, брав участь депутат Андрій Артеменко. У документі говорилося про виведення всіх російських військ з Донбасу, українським виборцям пропонувалося на референдумі вирішити, чи слід здати Росії Крим в довгострокову оренду терміном на 50 або 100 років. Після оприлюднення цього матеріалу прокуратура АР Крим 21 лютого відкрила кримінальне провадження про державну зраду з боку народного депутата Андрія Артеменка. Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що позиція Артеменка не збігається з його позицією і позицією політсили. Тому його виключили з фракції Радикальної партії. Також радикали вимагають від Артеменка скласти депутатський мандат.
Економіка Насалик обіцяє скоротити споживання антрациту на 3,5 млн тонн Міністерство палива та енергетики України підготувало план зі скорочення обсягів споживання вугілля антрацитної групи на 3,5 млн т. Про це в ході години запитань і відповідей до уряду у Верховній Раді України заявив міністр палива і енергетики України Ігор Насалик, передає кореспондент АСН. «Я хочу розвіяти кілька міфів... Міф номер один - українська влада не зробила нічого для диверсифікації поставок вугілля антрацитної групи в Україні. Це не так. Міністерство палива та енергетики підготувало чотири проекти для диверсифікації та зменшення обсягів споживання вугілля... В цілому ці проекти дозволять скоротити обсяги споживання вугілля антрацитної групи на 3,5 млн т. Тобто на одну третину поставок, які йдуть з непідконтрольної території» , - заявив він. Другий міф, з його слів, полягає в тому, що влада не підготувалася до опалювального сезону. Третій міф - влада ввела надзвичайні заходи в енергосистемі, що призведе до віялових відключень. "Це не так. Ми тому і ввели надзвичайні заходи, щоб мінімізувати віялові відключення внаслідок блокади», - заявив міністр. Ще один міф - це ціна на вугілля за формулою «Роттердам плюс». «Але я не хочу про це довго дискутувати», - додав міністр. Нагадаємо, раніше Насалик вже назвав цю формулу «профанацією».
Економіка МЕРТ скасує санкції щодо 15 імпортерів паливно-мастильних матеріалів Міністерство економічного розвитку і торгівлі України заявило про припинення дії санкцій стосовно 15 імпортерів паливно-мастильних матеріалів і їхніх контрагентів, повідомили в прес-службі відомства. Мінекономрозвитку 6 лютого ввело санкції щодо 15 компаній на підставі подань Служби безпеки України. Однак за підсумками перевірки було встановлено, що «первинні дані про правопорушення, які здійснюють імпортери і їхні контрагенти, доведені частково, а причетність суб'єктів господарювання до заподіяння шкоди інтересам України не доведена». Тому СБУ запропонувала Мінекономрозвитку скасувати дію спеціальної санкції щодо 15 компаній: ПП «НП-Трейдинг», ТОВ «Нафтопродукт-Трейдинг», ТОВ «Віолана-Тек», ТОВ «Логістик Системс Менеджмент», ТОВ «Галон-Груп», ТОВ «СВГ Плюс», ТОВ «Євростандарт Автогаз», ПП «Компанія «Надія», ПП «Олан», ПП «Род-Ник», «West Trading & Marketing Oil Corp», «Restimpex System LLP», «Tarone Trade LLP», «Ameralda Trading Limited», «Danier Holdings LLP».
Політика Рада вітає ратифікацію Нідерландами Угоди про асоціацію Верховна Рада України вітає ратифікацію нижньою палатою парламенту Нідерландів Угоди про асоціацію Україна - ЄС та сподівається на позитивний прогноз щодо голосування верхньою палатою.  Про це заявив спікер парламенту Андрій Парубій, відкриваючи засідання 24 лютого, передає кореспондент АСН.  «Я хотів би, щоб ми разом вітали позитивне рішення нижньої палати парламенту Нідерландів, Палати представників щодо ратифікації Угоди про асоціацію Україна - ЄС. За ратифікацію угоди проголосували 89 з 150 депутатів палати. Це голосування не є кінцевим кроком до ратифікації, очікуємо рішення Сенату. Проте у мене є впевненість, що Сенат теж підтримає ратифікацію Угоди про асоціацію Україна - ЄС», - заявив Парубій. Спікер запевнив, що особисто вже провів переговори за власними дипломатичними каналами, що дає впевненість ратифікації угоди в цілому. 
Суспільство ВООЗ: Від депресії в Україні страждає 6,3% населення Депресія є поширеним психічним розладом. У світі понад 300 мільйонів людей різного віку страждають від депресії. Про це повідомили у Всесвітній організації охорони здоров'я. Депресія є основною причиною інвалідності в усьому світі і є основним фактором глобального тягаря хвороб. Від цієї недуги більше страждають жінки, ніж чоловіки. У гіршому випадку депресія може привести до самогубства. Депресія відрізняється від звичайних коливань настрою і швидких емоційних реакцій. Тривала і затяжна вона може стати причиною серйозної хвороби і привести до самогубства. Щорічно через депресію зводять рахунки з життям 800 000 чоловік. Самогубство - друга за чисельністю причина смерті у 15-29-річних. Незважаючи на те, що відомі ефективні методи лікування депресії, менше половини хворих нею (а в багатьох країнах -навіть менше 10%) отримують це лікування. Бар'єри для ефективного лікування включають брак ресурсів, відсутність підготовлених медичних працівників і забобони. Залежно від кількості і тяжкості симптомів депресивний епізод може бути класифікований як помірний, помірний або важкий. Ключове відмінність також робиться між депресією у людей, які мають або не мають до неї схильності. Обидва типи депресії можуть бути хронічними (тобто протягом тривалого періоду часу) з рецидивами, особливо якщо їх не лікувати. Рекуррентное депресивний розлад: це розлад включає повторні депресивні епізоди. Під час цих епізодів людина відчуває пригнічений настрій, втрату інтересу і задоволення, занепад сил, зменшення активності протягом як мінімум двох тижнів. Багато людей з депресією також страждають від симптомів тривоги, порушення сну, пропажу апетиту, можуть відчувати почуття провини або низьку самооцінку, погану концентрацію і навіть незрозумілі симптоми. Залежно від кількості і тяжкості симптомів депресивний епізод може бути класифікований як помірний, помірний або важкий. Людина з помірним депресивним епізодом буде мати деякі труднощі в продовженні звичайної роботи і соціальної діяльності, але, ймовірно, не перестане функціонувати повністю. Під час важкого депресивного епізоду дуже малоймовірно, що хворий зможе продовжити соціальну, трудову або домашню діяльність. Біполярний афективний розлад: цей тип депресії зазвичай складається з маніакальних і депресивних епізодів, розділених періодами нормального настрою. Маніакальні епізоди включають підвищений або дратівливий настрій, надмірну активність, збій мови, завищену самооцінку і зниження потреби у сні. Провокуючі фактори і профілактика Депресія є результатом складної взаємодії соціальних, психологічних і біологічних факторів. Люди, які пережили несприятливі життєві події (безробіття, втрата, психологічна травма), з більшою ймовірністю хворіють депресією. Депресія, в свою чергу, може привести до більшого стресу і дисфункції і погіршити життєву ситуацію потерпілого. Існують взаємозв'язку між депресією і фізичним здоров'ям. Наприклад, серцево-судинні захворювання можуть приводити до депресії і навпаки. Також в ВООЗ нагадали, що в світі існують дуже ефективні методи лікування помірної і важкої депресії а також, що профілактика -дуже ефективна для таких станів.
Події оформление ленты  У Києві патрульні затримали суддю Солом'янського суду, яка перекрила вулицю своїм авто і відмовлялася від'їхати Начальник департаменту патрульної служби МВС України Євген Жуков повідомив, що в Києві поліцейські затримали суддю Солом'янського районного суду столиці Вікторію Кицюк за порушення правил дорожнього руху. «Людина зупинилася посеред вузької вулиці і тим самим заблокувала рух в обидва боки. Екіпаж, який проїжджав цією ділянкою дороги, став, як і всі інші учасники руху», - заявив він на своїй сторінці в Facebook. Жуков повідомив, що спочатку суддю просили перепаркувати автомобіль, просили як співробітники патрульної поліції, так і водії інших автомобілів. За його словами, Кицюк заперечувала, що це її автомобіль заважає руху, але паралельно почала дзвонити в Генеральну прокуратуру. «Власне, звідти і почалися дзвінки в Управління патрульної поліції», - додав він. «У підсумку, після неодноразових повторень прохання показати які-небудь документи, «Свята Вікторія» була затримана. Приїхав бухий «друг» і подруга, що далеко від нього не відстала (напевно, теж суддя)», - розповів він далі. Жуков також підкреслив, що працівники поліції будуть покарані за те, що не оформили матеріали щодо затримання до кінця. Однак, «на превеликий жаль, вони можуть понести кримінальну відповідальність за перевищення». «Ну, в загальному, як завжди, винен простий патрульний, якого, як кажуть, з колгоспу понабирали. Так, ми з колгоспу, але хочемо жити і працювати чесно», - заявив він.
Суспільство Окупанти в Криму проводять заміну колишніх українських військових-зрадників Командування ЗС РФ продовжує заміну в російських підрозділах на території окупованого Криму колишніх українських військовослужбовців, які зрадили присягу. Про це повідомили в прес-центрі Головного управління розвідки Міноборони України. «З РФ на аеродром Кача (Крим) прибуло 5 нових льотних екіпажів для військово-транспортних літаків Ан-26 і літаків амфібій Бе-12. Новоприбулі льотчики замінять колишніх українських військовослужбовців, які перейшли на службу в ЗС РФ», - повідомили в розвідці. Водночас «українські» екіпажі, що складаються зі зрадників, російські окупанти планують передислокувати для проходження подальшої служби на територію РФ, зокрема до складу частин Північного флоту ВМФ РФ. Крім того, з кінця 2017 року у підрозділах російських окупаційних військ у Криму передбачається скасування більшості посад, які укомплектовані військовослужбовцями-жінками - колишніми громадянками України.
Політика оформление ленты  У Раді з'явився свій Почекун - фото Перед початком ранкового засідання Верховної Ради України позафракційний народний депутат Борислав Береза ​​приніс до сесійної зали м'яку іграшку Почекуна, посадивши її в ложі Кабміну, а потім в залі, передає кореспондент АСН. Поява Почекуна в парламенті не викликала жодної реакції у колег Берези по парламенту. Уряд на чолі з прем'єром Володимиром Гройсманом в ложі Кабміну активно спілкувався з депутатами, які підходили до членів Кабміну після початку години запитань і відповідей до уряду. Сам Береза ​​прокоментував свій вчинок так: «322 депутати зареєструвалося в сесійній залі Верховної Ради. По факту не більше 150 осіб. Але Почекун в залі є... Він, як і більшість українців, чекає відвідування і роботи нардепів. І дуже чекає якісних змін від Кабміну. Терпіння у нього чимало. Часу теж. Чого не можна сказати про Україну», - написав Береза ​​на своїй сторінці в соцмережі.
Суспільство оформление ленты  Прокуратура вилучила в Києві 3 тонни російського «Бояришника» Співробітники прокуратури в Києві вилучили 3 тонни косметичного лосьйону «Бояришник» виробництва Російської Федерації. Про це повідомили в прес-службі відомства. «Бояришник» знайшли під час обшуків, проведених в незаконному цеху з виробництва алкогольних виробів, розташованому на території одного з гаражно-будівельних кооперативів у Голосіївському районі столиці. Правоохоронці припускають, що лосьйон використовували для виготовлення алкогольного сурогату. Крім «Бояришника» були також знайдені 3 тонни готової до реалізації горілки «Пшенична», яка була упакована в «Тетрапак», 500 літрів коньячних виробів, а також пристрої для виготовлення та фасування алкоголю. Обшуки проводилися в рамках вже зареєстрованої за ч.3 ст. 204 КК України кримінальної справи. Нагадаємо, в Іркутську сталося масове отруєння концентратом для прийняття ванн під назвою «Бояришник». На етикетці засобу повідомлялося, що він нібито містить 93% спирту етилового і екстракт глоду. Однак пізніше з'ясувалося, що лосьйон містив метанол і антифриз. Загальна кількість отруєних становить 123 людини, з них 76 померли.
Події Окупанти відзначили 23 лютого обстрілом власних позицій. Убито троє військових, 11 - поранені Російські військові на Донбасі святкували 23 лютого масовим вживанням спиртних напоїв і наркотиків, в результаті чого помилково обстріляли власні передові позиції, повыдомили в прес-центрі Головного управління розвідки Міноборони України в Facebook. За інформацією розвідників, незважаючи на спроби окупаційного командування РФ відновити в своїх частинах дисципліну, військові продовжують напиватися до неосудності. У розвідці уточнили, що в результаті цього обстрілу було вбито троє російських солдатів, 11 військових РФ отримали поранення. «Убитих: троє військовослужбовців (двоє зі складу 3 окремої мотострілкової бригади - Горлівка, 1 АК, один зі складу 7 окремої мотострілкової бригади - Брянка», - уточнили розвідники.
Суспільство Підготовка до Євробачення продовжується в плановому режимі - Кириленко Підготовка до проведення міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2017 у Києві продовжується в плановому режимі. Про це під час години запитань до Уряду в Верховній Раді України 24 лютого заявив віце-прем'єр В’ячеслав Кириленко, передає кореспондент АСН.  «Підготовка до пісенного конкурсу Євробачення-2017 року продовжується... Всі питання взаємодії з Європейською мовною спілкою та європейським менеджерами - вирішені, наголошую. Сформовано остаточно команду Євробачення, її українську частину. Наші партнери з розумінням ставляться до цього», - заявив він.  Наразі, за словами Кириленка, продовжується набір на роботу як іноземних, так і українських професіоналів, які будуть працювати в дирекції пісенного конкурсу.  «Цей процес вже завершується. Жодних нарікань на це немає... Все відбувається в плановому порядку», - заявив він. «Я хочу запевнити, Україна проведе Євробачення на високому організаційному  і змістовному рівні. І як у 2005 році, коли ми вперше проводили Євробачення, ми у 2017 році проведемо Євробачення, яке стане конкурсом найкраще підготовленим за багато років його історії», - продовжив Кириленко.
Події СММ ОБСЄ констатує покращення безпекової ситуації на Донбасі Два останні тижні на Донбасі спостерігається покращення безпекової ситуації, зокрема минулого тижня кількість порушень режиму припинення вогню зменшилась на 20%, у порівнянні з позаминулим тижнем. Про це повідомив перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг в ході брифінгу, передає кореспондент АСН. Зокрема, за його словами, СММ ОБСЄ зафіксувала зниження рівня насильства. «Якщо рахувати кількість випадків застосування забороненого Мінськими угодами озброєння: танків, мінометів та артилерії, було особливо відчутним (зниження рівня насильства. – Ред.)», - сказав він. Хуг уточнив, що минулого тижня СММ ОБСЄ зафіксувала 180 вибухів, спричинених вогнем з танків, мінометів, артилерії. «А кількість таких вибухів за позаминулий тиждень, склала 884, що дає нам 80% зниження (рівня насильства. - Ред.)», - сказав він. Хуг при цьому підкреслив важливість деескалації ситуації, але наголосив, що це не повинно вводити в оману.
Політика Уряд створить фінполіцію В Україні буде створена Служба фінансових розслідувань замість податкової міліції. Про це під час години запитань до Уряду 24 лютого заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН.  «У нас є два шляхи, які ми повинні виправити. Можливо, слід відновити роботу податкової поліції і залишити все, як було раніше. Але я вважаю, що можливо зробити більш прогресивний крок: створити єдину службу, Службу фінансових розслідувань України», - заявив він.  За його словами, Уряд готовий внести на розгляд парламенту відповідні законодавчі ініціативи, щоб створити цивілізовану та якісну службу. «Я тут я хочу встати на бік реального сектора економіки і бізнесу. Я отримую десятками і сотнями скарги на листи податкової поліції, на листи відділу СБУ, на листи Служби економіки МВС, ще якихось контролюючих органів. При першому наближенні 80% я можу розглядати ці звернення як реальний тиск на реальний сектор і на бізнес», - підкреслив Гройсман. 
Суспільство Гройсман визнав: Українці масово вимирають і живуть на 7 років менше, ніж могли б Українці живуть набагато менше, ніж могли б, і вмирають надто рано. Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді України 24 лютого заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. "Українські громадяни повинні жити на 7 років довше, ніж вони живуть сьогодні. І це має бути основа і мета нашої реформи", - заявив Гройсман. Тому в рамках реформи уряд буде пропонувати зміну системи фінансування охорони здоров'я: "Система охорони здоров'я є дуже важливою і ключовою. Це непроста реформа, яка завжди матиме і прихильників, і людей, які будуть її категорично заперечувати. Не повинно бути самоціллю реформи скорочення кількості лікувальних установ", - відповів прем'єр на запитання депутатів щодо створення госпітальних округів. Нагадаємо, раніше ASN повідомляла, що українці вимирають зі швидкістю близько 80 осіб на годину, через цілковитий параліч системи охорони здоров'я зокрема.
Суспільство У Кропивницькому аеропорт розібрали за вказівкою з РФ і вивезли до Одеси - СБУ У Кропивницькому керівництво місцевого українсько-російського підприємства, використовуючи підроблені документи, вивезло майно аеродрому, повідомили в прес-центрі Служби безпеки України. За даними слідства, ділки за вказівкою засновника фірми, який перебуває в Росії, демонтували аеродромні плити і за фальшивими накладними вивезли їх нібито в Одесу. При цьому вони прикривалися підробленими документами від одного з органів влади, за якими нібито отримали контракт на реконструкцію непрацюючої злітно-посадкової смуги аеропорту в Кропивницькому. В рамках слідчих дій співробітники СБУ затримали одного з учасників угоди, який перебуває в Кропивницькому. Йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України. Директор підприємства, як з'ясували в СБУ, ховається на території РФ.
Економіка Полторак: З бюджету 250 млн грн витратять на поліпшення навчальних центрів ЗСУ Міністерство оборони України планує витратити майже 250 мільйонів гривень на покращення матеріальної бази навчальних центрів Збройних Сил України. Про це заявив міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак. «Робота щодо поліпшення матеріально-технічного забезпечення навчальних центрів і полігонів триває. З бюджету майже 250 мільйонів гривень заплановано на поліпшення матеріальної бази навчальних центрів ЗСУ», - повідомив Полторак, передає прес-служба Міноборони. За словами міністра, 132,5 млн заплановано на відновлення навчального центру в Старичах у Львівській області, ще майже 100 млн - на будівництво табірного містечка на полігоні «Широкий Лан». Крім того, як зазначив Полторак, майже 13 млн піде на відновлення фондів 169 навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України у Десні. Нагадаємо, раніше в ЗМІ повідомлялося, що чиновники Міноборони витратили 15 млн грн на неякісну військову форму. Також головна військова прокуратура повідомила про підозру 5 чиновникам Міноборони у зв'язку з розкраданням 30 млн грн бюджетних коштів.
За кордоном ЗМІ: У Сирії біля польового штабу бійців сирійської опозиції прогримів вибух: 35 загиблих На півночі Сирії в районі селища Сус'ян поблизу міста Ель-Баб в п'ятницю, 24 лютого, був підірваний замінований автомобіль, в результаті загинули 35 осіб, повідомляє Анадолу з посиланням на місцеві джерела. За даними співрозмовника агентства, вибух прогримів біля польового штабу Сирійської визвольної армії. Більшість загиблих - бійці СВА. Нагадаємо, що напередодні місто Ель-Баб було повністю очищене від терористів «Ісламської держави». В операції зі звільнення міста брали турецькі військові і бійці сирійської опозиції. Перемога над ІДІЛ в Ель-Бабі є стратегічною і має важливе переломне значення у боротьбі з тероризмом. Ель-Баб вважається останнім опорним пунктом «Ісламської держави» в північній провінції Алеппо.
Суспільство В Україні заочно судитимуть «голову центробанку ДНР» Нікітіну Так звану «главу центробанку» терористів «ДНР», 48-річну громадянку України Ірину Нікітіну судитимуть заочно. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області. Прокуратура вже направила до суду обвинувальний акт щодо Нікітіної. За інформацією слідства, в березні 2015 року обвинувачена, діючи умисно, з особистих ідеологічних міркувань, вирішила вступити в терористичну «ДНР». «Жінка обійняла посаду так званого голови «центрального республіканського банку» терористичної організації «ДНР», на якій вона, забезпечуючи реалізацію завдань політичного блоку організації, перебуває по теперішній час», - розповіли в прокуратурі. Слідчі з'ясували, що Нікітіна, зокрема, займається видачею псевдодокументів про діяльність «банку», про створення, реорганізацію та ліквідацію його «відділень», встановленням «курсів валют», стягненням грошей з юридичних і фізичних осіб у вигляді «податків». Всі ці дії кваліфіковані за ч. 1 ст. 258-3 КК України як участь у терористичній організації. У зв'язку з тим, що Нікітіна продовжує перебувати на тимчасово окупованій території і працювати на бойовиків, її судитимуть заочно. За співпрацю з терористами обвинуваченій загрожує до 15 років позбавлення волі.
Політика Ляшко знову заговорив про корову «Радикальна партія» вимагає прямих дотацій за кожну корову в селі та введення мінімальних цін на молоко.  Про це в кулуарах Верховної Ради України 24 лютого голова фракції «Радикальна партія» заявив Олег Ляшко, передає кореспондент АСН.  «Ми вважаємо, що Угода про вільну торгівлю передбачає мізерні квоти на наші товари сільгосппродукції... У нас дві треті зерна просто вивезли. В селі вже нема корови! Нема корови в хліву. Немає поросят, натомість ми весь світ годуємо зерном. Я не проти, щоб ми годували світ нашим зерном, медом, яблуками. Але для цього треба збільшити квоти», - сказав він.  Ляшко вважає, що в кожному селі України треба було б поставити «переробку, щоб виробляти ковбаси, сири, щоб виробляти вже готову продукцію. Але наша сільгосппродукція не може потрапити на європейські ринки».  Натомість в реальності влада байдуже ставиться до українських сільгоспвиробників: «Ми вважаємо, якщо не буде в селі корови, не буде села! В Уряді, президентській Адміністрації і в парламенті сидять бички, а не корови! Ні, навіть не бички, а барани тупоголові, які не знають, що таке корова. А корова - це годувальниця. Ми пропонуємо, щоб була реальна підтримка фермерам, одноосібникам, щоб вони не вирізали корів... Ми пропонуємо пряму дотацію за кожну корову в селі, щоб давали 5 тис. грн за кожну корову... Також ми вимагаємо встановлення Урядом мінімальної ціни на молоко, не менше 5 грн за 1 л».  За оцінками Ляшка, для прямих дотацій та підтримки українських сільгоспвиробників треба 1 млрд євро.
Політика В інтересах Польщі домагатися збереження антиросійських санкцій - Госевська Путін розуміє тільки силу, а тому в інтересах Польщі протистояти тим тенденціям, завдяки яким антиросійські санкції можуть бути скасовані. Про це заявила депутат правлячої в Польщі партії «Право і справедливість» Малгожата Госевська. «Сценарій подій (в Україні. - Ред.) значною мірою залежить від нас, від Заходу. І тут у Польщі є важливе завдання: ми повинні голосно говорити про те, що відбувається на сході України, бути послом цієї країни. Це в наших же інтересах. Ми повинні протистояти тим тенденціям, завдяки яким санкції проти Росії можуть бути скасовані. Володимир Путін розуміє тільки силу», - повідомила політик, передає «Польське радіо». Парламентарій недавно відвідала лінію фронту на сході України, зокрема Авдіївку, вона зазначила, що на Донбасі йде справжня війна. «Ми повинні пам'ятати, що ця війна йде, в принципі, недалеко від нас. Там постійно гинуть люди, які борються не тільки за Україну, але також здебільшого за Європу», - заявила політик. Нагадаємо, Малгожата Госевська є автором доповіді «Російські військові злочини в Східній Україні в 2014 році». У тексті йдеться про військові злочини РФ, такі, як тортури, грабежі, вбивства, згадується кілька подій, що відбулися в окупованому Криму і в Росії, куди вивозили полонених. Доповідь складена на основі понад 60 інтерв'ю, які польські експерти провели з полоненими. Частина матеріалів шокує своєю жорстокістю. У документі 153 сторінки. Госевська особисто передала доповідь про злочини 22 квітня в Міжнародний кримінальний суд у Гаазі. За її словами, вона дуже зацікавила представників суду.
Політика Гройсман відповів на звинувачення депутата в сексизмі в Кабміні Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заперечує, що в Кабінеті міністрів панує сексизм щодо жінок, передає телеканал 112 Украина. «Нас звинувачують у тому, в чому ми не винні. Ну який сексизм в українському уряді? Хто бачив такі прояви в українському уряді, скажіть, будь ласка? У нас, подивіться, який склад уряду прекрасний! А ви говорите про сексизм. Це неприйнятно. Тому, будь ласка, я б просив, що якщо назвалися опозицією, говоріть правду, тому що ми вже звикаємо, що ви звинувачуєте нас у всьому, що не відповідає дійсності», - заявив Гройсман у відповідь на заяву депутата від «Батьківщини» Олексія Рябчина. Звинувачення у бік Кабміну прозвучали в контексті призначення 27-річної Наталії Бойко заступником міністра енергетики та вугільної промисловості щодо євроінтеграції 21 лютого.
За кордоном ФБР відмовилося спростовувати інформацію про зв'язки радників Трампа з РФ Федеральне Бюро розслідувань (ФБР) відхилило прохання Білого дому публічно спростувати повідомлення ЗМІ про зв'язки між радниками Трампа і росіянами, про які стало відомо розвідці США під час президентської кампанії 2016 року. Про це інформує CNN, посилаючись на на американських чиновників, знайомих з ситуацією. Але офіційний представник Білого дому напередодні повідомив, що запит був зроблений після того, як ФБР повідомило Білому дому, що вони не вірять, що інформація про зв'язки радників Дональда Трампа з Росією була точною. Сказано, що представники Білого дому за допомогою звернулися в ФБР та інші органи США, які розслідують справу стосовно РФ, щоб ті повідомили, що інформація у ЗМІ була помилковою і що ніяких контактів не було. Запит від Білого дому є порушенням процедури, яка обмежує зв'язок із ФБР на час проведення слідчих заходів. «Ми не намагалися спростувати цю історію. Ми попросили їх розповісти правду», - повідомляє прес-секретар Білого дому Шон Спайсер. У ФБР відмовилися коментувати цю інформацію.
Політика Названо дату зустрічі Ердогана і Путіна Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган 9-10 березня відвідає Російську Федерацію, де відбудеться його зустріч із лідером Кремля Володимиром Путіним. Як повідомляють джерела агентства «Анадолу» в адміністрації глави Турецької держави, президент Ердоган візьме участь у засіданні Ради співробітництва високого рівня Туреччина - Росія. Журналісти припускають, що Ердоган в рамках візиту в Росію має намір обговорити хід нормалізації відносин між країнами, скасування чинних торгових санкцій, врегулювання в Сирії і питання боротьби з тероризмом. Нагадаємо, раніше радник президента Туреччини Ільнур Чевік заявляв, що тісна співпраця між Москвою і Анкарою не є альтернативою відносинам Туреччини з НАТО. «Для нас Росія - дуже цінний і важливий союзник... Наш діалог з Росією не є альтернативою нашої співпраці з Заходом і з НАТО», - підкреслив він. Крім того, за словами Чевіка, розвиток союзницьких відносин між Туреччиною і Росією, а також з Ізраїлем дозволить у майбутньому «упорядкувати міжнародні відносини на Близькому Сході, що перебувають у хаотичному, безладному стані».
Події оформление ленты  Агенти Кремля: в Одесі вилучили 2,5 т фейковий газет пропагандистського змісту В Одесі працівники Служби безпеки України вилучили велику партію фальшивих газет із провокаційним змістом, виготовлених за завданням російських кураторів з метою дестабілізації ситуації в Україні, повідомили в прес-центрі СБУ. «22 лютого в Одесі працівники СБУ вилучили 2,5 тонни фейковий газет, дуже схожих на офіційне видання однієї з політичних партій, представлених у парламенті. Фальшивка містила вихідні дані і тираж, що відповідають справжньому друкованому виданню», - заявили в СБУ. За даними спецслужби, цю друковану продукцію планували розповсюдити на пропагандистських акціях під час вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні. Відзначається, що газети містили інформацію, що дискредитує вище керівництво держави. Оперативники спецслужби встановили, що вантаж був доставлений в Одесу з Києва. Головними виконавцями акції були громадянка України (мешканка Києва) і громадянин Росії (житель Одеси). Вони вже встигли підібрати 30 розповсюджувачів фейковий газет і орендували приміщення для зберігання газет. За свою роботу вони мали отримати 18 тис. гривень.
Події Відомий львівський репер Андрій Левчук загинув у ДТП Відомий львівський репер Андрій Левчук загинув у страшній ДТП, його легковий автомобіль врізався у вантажівку. Трагедія сталася на трасі Київ - Чоп в Макарові. Про це сказано на сторінці місцевого управління ДСНС у Facebook. «21 лютого о 19:54 до рятувальників смт. Макарів від диспетчера швидкої надійшло повідомлення про ДТП на трасі Київ - Чоп, в районі села Копилов (зупинка Заводська), Макарівського району. В аварію потрапив автомобіль Daewoo Lanos, який врізався у вантажівку Scania, що стояла на узбіччі. В результаті аварії водій легковика, чоловік 1987 року народження загинув», - сказано в повідомленні ДСНС. Депутат Львівської міськради Ігор Зінченко в соцмережі написав, що загиблим виявився 29-річний львівський репер Андрій Левчук. На сторінці музиканта зазначено, що він був заручений. Прощання пройшло вчора, 23 лютого, а поховають його сьогодні.
Політика Гройсман: Мільйони українців включилися в децентралізацію Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що в процес реалізації реформи децентралізації, в розвиток нашої держави сьогодні включилися мільйони українських громадян. Про це він заявив під час дискусії з питань децентралізації у рамках конференції «Від утворення об’єднаних територіальних громад – до розумного зростання» сьогодні в Києві, передає кореспондент АСН. За його словами, реформа децентралізації є однією з найважливіших в країні, і вона дала можливість «сьогодні включити в розвиток нашої держави мільйони українських громадян». «Сьогодні уряд приділяє велику увагу змінам... Звісно, у нас не буде легкої прогулянки, нам будуть заважати і заважають сьогодні», - сказав очільник уряду. При цьому Гройсман підкреслив, що у процесі реалізації реформи уряд буде спиратися на парламент, а саме на непопулістичні сили, які дадуть можливість пришвидшити реформу. «Зараз, на моє глибоке переконання, настав новий етап, ми маємо дати чергову хвилю розвитку цієї реформи», - зазначив Гройсман, уточнивши, що йдеться про секторальні реформи.  
Суспільство оформление ленты  На Донецькій фільтрувальній станції немає загрози екологічної катастрофи - Жебрівський Снаряди не влучили у сховище хлору Донецької фільтрувальної станції, пошкодження хлоропроводу усунені, тому загрози екологічної катастрофи немає. Про це повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. «У саме сховище хлору (снаряди. - Ред.) не влучили, був пошкоджений хлоропровід. Зараз той хлор, який проявився, випарувався, хлоропровід запаяний. Екологічної небезпеки немає», - зазначив він, передає телеканал «112 Україна». Жебрівський розповів, що зараз існує одна проблема - люди не зовсім готові йти працювати на Донецьку фільтрувальну станцію. Працівники станції були евакуйовані, і щоб почати роботу, потрібно повернути їх на робочі місця. «На сьогодні вода йде самопливом, але на вул. Черняхівського тиск впав. «Вода Донбасу», керівництво буде підводити воду туди. В інших поки тиск є. Дуже великих проблем немає», - додав глава ОЦГА. Раніше керівник міської ВЦА Авдіївки Павло Малихін повідомив, що працівники станції отримали психологічні травми. Він сказав, що зустрічався з командуванням підрозділів ЗСУ та ті запевнили, що «станція перебуває поза зоною удару наших підрозділів». Нагадаємо, бойовики вночі обстріляли район Донецької фільтрувальної станції. Зафіксовані вісім влучень на території і в приміщенні станції. Пошкоджені будівлі складу хлору, хлоропровід, покрівля будівлі фільтрів, камера перемикання резервуарів чистої води. Частково пошкоджено будівлю адміністративно-побутового корпусу.
Політика У Франції пропонують висунути Барака Обаму в президенти У Франції активісти мають намір висунути кандидатуру екс-президента США Барака Обами на президентських виборах. Як повідомляє телеканал ABC News, в Парижі вже розвісили банери з написом Obama17, на яких зображений екс-президент США, а також розміщено посилання на сайт obama2017.fr. Шанувальники Обами просять французів підписати петицію за те, щоб колишній американський лідер взяв участь у президентських перегонах у Франції, так як доморощені кандидати їх не влаштовують. Для того, щоб Обама зміг взяти участь у виборах, за словами організаторів, потрібно зібрати 1 млн підписів. «Тому що Обама має дуже вдале резюме для цієї роботи», - зазначають активісти. Разом з тим, за законами країни, президент Франції має бути французом, а Барак Обама таким не є. Нагадаємо, раніше Обама зайняв 12-те місце в рейтингу всіх президентів США.
Політика оформление ленты  Савченко підбурювала військових покинути позиції і їхати в Київ - Ричкова Народний депутат Надія Савченко 22 і 23 лютого перебувала в районі Донецького аеропорту і підбурювала військовослужбовців 79 і 80 ОДШБр залишити позиції. Про це з трибуни Верховної Ради заявила народний депутат від фракції БПП Тетяна Ричкова. Про виступ Ричкової на своїй сторінці в Facebook повідомив нардеп Віктор Чумак. «Тільки що нардеп від БПП Тетяна Ричкова з трибуни ВРУ зробила повідомлення про злочин у діях іншого народного депутата. Суть наступна. За її словами, вчора і позавчора нардеп Надія Савченко перебувала в районі Донецького аеропорту і підбурювала військовослужбовців 79 і 80 ОДШБр «залишити позиції і їхати в Київ скидати злочинну владу», - написав Чумак. Як відомо, в жовтні 2016 року Савченко зізналася, що була на окупованих територіях Донбасу і вела переговори з ватажками бойовиків. Вона стверджувала, що змогла поговорити з представниками «ЛДНР» настільки детально, що відчула зміну їхніх настроїв.
Суспільство Папа Римський: Краще бути атеїстом, ніж лицемірним католиком Краще бути атеїстом, ніж одним із лицемірних католиків, які вважають себе віруючими, але живуть не по-християнськи. Про це 23 лютого під час ранкової меси в своїй резиденції у Ватикані заявив Папа Римський Франциск. «Стільки католиків поводяться таким чином. Вони кажуть: я дуже віруючий, я завжди ходжу на месу, я перебуваю в такій-то асоціації », - зазначив він, передає «Голос Америки». Однак, за словами понтифіка, цим людям слід було б також визнати: «Я живу не по-християнськи, я не плачу своїм працівникам гідну зарплату, я експлуатую людей, я займаюся брудними справами, я відмивав гроші, я веду подвійне життя». Після цього Франциск процитував слова, які часто чув: «Чим бути таким католиком, краще вже бути атеїстом». Позиція понтифіка щодо атеїстів здивувала церкву. Менше двох місяців після свого обрання в 2013 році Папа Франциск сказав, що християни повинні вважати атеїстів хорошими людьми, якщо ті роблять добрі справи.
Суспільство оформление ленты  У Красногорівку із закуплених державою «буржуйок» довезли тільки половину, а палива взагалі не закупили - народний депутат У місті Красногорівка, Мар'їнського району Донецької області, де під час минулого опалювального сезону на смерть замерзли 11 людей, так як місцева влада не поклопоталася вчасно про те, щоб забезпечити людей альтернативними видами опалення, і через рік питання вирішено не було. Про це з трибуни парламенту заявила народний депутат від БПП Ольга Червакова, повідомляє кореспондент АСН. «Під час минулого опалювального сезону в Красногорівці на смерть замерзло 11 людей. Що повинна була зробити влада? Щось, щоб захистити місцеве населення від таких ризиків у подальшому. Але напередодні нинішнього опалювального сезону 2016-2017 років ми неодноразово зверталися до місцевої влади Донецької ВЦА з вимогою забезпечити місцеве населення. І буквально вибити на цей крок Донецьку військово-цивільну адміністрацію нам вдалося тільки під тиском депутатів і Кабінету міністрів України», - повідомила народний депутат. За словами Червакової, в кінці листопада 2016 року на придбання«буржуйок» і палива для них було виділено 1,188 млн грн. І незважаючи на те, що ситуація в Красногорівці була визнана надзвичайною, ніяких зрушень у вирішенні питання не відбулося. «Далі вони повинні були без тендерів закупити ці «буржуйки» і роздати людям, щоб не мерзли знову під час лютих холодів. Але вийшло так, що за документами виділені буржуйки Мар'їнка - 296 штук, Красногорівка - 264, почали привозити людям лише після нового року. Це ганьба, але ще більша ганьба те, що не всі вони прийшли людям. У Красногорівку - тільки 126! І жодної тонни вугілля! Взагалі ніякого палива», - заявила Червакова. Народний депутат закликала місцеву владу більш відповідально ставиться до своїх обов'язків.
Політика Заява Ричкової - це провокація проти патріотів - Купрій Заява Ричкової - провокація проти патріотів. Про це в кулуарах Верховної Ради України 24 лютого заявив народний депутат від партії «УКРОП» Віталій Купрій, передає кореспондент АСН. «Ричковій я б не довіряв. Вона нещодавно ініціювала на засіданні Дніпровської міськради питання про засудження людей, які блокують торгівлю на крові. Тобто Ричкова вважає, що патріоти, які не дають збагачуватися окупантам, скоюють злочини. На жаль, Дніпровська міськрада з її ініціативи разом з Опоблоком прийняла таке рішення, засудивши блокаду», - заявив він. Нардеп вважає, що Ричкова зараз будь-якими способами намагається роздути скандал. «Природно, солдатам не треба залишати свої позиції. Але настрої такі є. Поки Порошенко не назве війну війною, все може небезпечно вибухнути», - припустив він.
Суспільство оформление ленты  Юні кадети і маленькі панянки пекли млинці, збираючи кошти для хворих дітей У державному ліцеї-інтернаті №23 у кулінарній битві зійшлися кадети і панянки. Дорослі і діти визначали кращий рецепт млинців на Масляну. А ще розписували пряники і готували яблука в карамелі, малювали паперові долоньки з побажаннями і в мікрофон могли сказати теплі слова одне одному. Крім цього, кожен клас ліцею за допомогою учнів та їхніх батьків приготував і інші смачні страви - вареники, пиріжки, тістечка. Всі дитячі кулінарні шедеври потім були розпродані на благодійному ярмарку, а отримані кошти незабаром передадуть дітям з онкологічними захворюваннями. «Кулінарна битва» відбулася напередодні посту і прощеної неділі, коли, згідно з давніми традиціями, люди просять пробачення один у одного, щоб стати кращими, добрішими, терплячішими.
Політика Ричкова вимагає порушити кримінальну справу проти Савченко Ричкова вимагає порушення кримінальної справи за ст.109 КПК проти Савченко. Про це в інтерв'ю журналістам в кулуарах парламенту заявила народний депутат фракції БПП Тетяна Ричкова, передає кореспондент АСН. «До мене звернулися військовослужбовці ЗСУ, повітряно-десантних військ, які стоять на позиціях в зоні АТО. Цього тижня до них приїжджав наш народний депутат - Надія Савченко. Вони мені зателефонували із зони АТО і доповіли, що Савченко проїхала блокпости, де вона закликала залишити свої блокпости і приїхати зі зброєю на Київ», - заявила вона. Ричкова зазначила, що військовослужбовці хотіли зняти відео з Савченко, де вона закликає до подібних дій. Але Савченко відмовилася, щоб її знімали. «Військовослужбовці жорстко відреагували на її заклики... Я сподіваюся, що ГПУ і СБУ займуться цим. Я направила вже депутатський запит. І це 109 ст. Кримінально-Процесуального Кодексу України... Я, як військовослужбовець, знаю, як заважають депутати такими заявами».
Події У Києві затримано наркоманів, які вбили і пограбували жінку Пацівники поліції Києва в п'ятницю, 24 лютого, повідомили про затримання трьох 27-річних наркозалежних чоловіків, яких підозрюють у вбивстві жінки, чиє тіло з розбитою головою було знайдено 18 лютого на вулиці Декабристів. Як сказано на сайті поліції, підозрювані мали судимість за майнові злочини і злочини, які пов'язані з незаконним обігом наркотиків. Всі вони були затримані за місцем проживання. В ході обшуків їхніх квартир поліція знайшли багато викрадених речей. Як з'ясували правоохоронці, злочинці помітили на вулиці жінку і почали приставати до неї. Після цього чоловіки взяли металеву трубу і почали бити жертву. Коли жінка знепритомніла, злочинці зняли з неї золото і пішли додому, а наступного дня здали прикраси в ломбард. Затримані зізналися, що крали особисті речі з автомобілів.
Суспільство оформление ленты  Волонтери показали полігон у Черкаському, що потопає у воді Український волонтер Юрій Мисагін показав, в яких умовах служать військові на полігоні Черкаське. Він опублікував кілька фотографій жахливих умови, в яких перебувають українські військові. Волонтер зазначає, що полігон перебуваэ у веденні ОК «Схід» і генерал-майора Сергія Наєва. За його даними, тільки 300 осіб із 53-ї бригади тимчасово відселили, поки не буде відкачано воду з наметів. «Полігон розташований не в зоні проведення бойових дій, а за 200 км від неї. Йде четвертий рік війни, а полігони ніби живуть у кам'яному столітті. Брезентовий намет стоїть на землі і не потрібно мати інженерної освіти, щоб зрозуміти, що вода буде стояти в наметі коли почнеться танення снігу. У наметах продовжують жити тисяч військових. Посередині прокладена дерев'яна «стежка», ліжка стоять просто на голій землі у воді», - пише волонтер.
Політика Зеркаль очолить делегацію України на слуханнях в Гаазі проти РФ Президент України Петро Порошенко підписав указ про створення української делегації для участі в слуханнях Міжнародного суду ООН в Гаазі про порушення РФ Міжнародних конвенцій про боротьбу з фінансуванням тероризму та про ліквідацію форм расової дискримінації. Делегацію очолюватиме заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль. Про це сказано в указі Президента, опублікованому сьогодні на сайті глави держави. До складу делегації увійшли директор департаменту Євросоюзу МЗС України Всеволод Ченцов, керівник головного департаменту зовнішньої політики і євроінтеграції адміністрації українського президента Ігор Жовква, заступник генпрокурора Євген Єнін, голова Секретаріату уповноваженого парламенту з прав людини Богдан Крикливенко, а також начальник апарату глави СБУ Олександр Ткачук. «Слухання пройдуть з 6 по 9 березня 2017 року в Гаазі», - повідомили в прес-службі глави держави.
Суспільство ТЕС України вдвічі знизили споживання антрациту - голова «Укренерго» Українські ТЕС з моменту введення надзвичайних заходів в енергосистемі держави скоротили споживання антрациту (вугілля антрацитної групи) в два рази. Про те заявив т.в.о. директора НЕК «Укренерго» Всеволод Ковальчук, передає Інтерфакс-Україна. «Роблячи попередні розрахунки, ми планували на 40% економії. Фактично ми витрачаємо це паливо в два рази менше, ніж витрачали б його до введення надзвичайного стану», - написав Ковальчук у себе в Facebook. За його інформацією, без урахування Луганської ТЕС, яка зараз працює в «острівному режимі», інші антрацитові блоки теплових електростанцій виробляють 7-8 тисяч тонн вугілля за добу. «Це дає можливість говорити, що ми гарантовано пройдемо осінньо-зимовий період до кінця опалювального сезону без відключень і без обмеження споживачів, якщо не станеться технологічних порушень», - додав Ковальчук.
Суспільство У харківських вишах по десять років «вчилися» нелегальні мігранти У Харківській області прикордонники разом з прокуратурою викрили схему легалізації іноземців в Україні. Про це сказано в повідомленні прес-служби ДПСУ. Співробітники прикордонної служби спільно з представниками прокуратури виявили, задокументували та припинили діяльність осіб, які займалася незаконною легалізацією іноземців в Україні. Легалізація відбувалася шляхом видачі посвідки на тимчасове проживання на території України на період фіктивного навчання у виші. Понад 400 громадян В'єтнаму, Китаю та інших країн - постачальників мігрантів незаконно протягом тривалого часу були на території України і нібито вчилися по 10-15 років. Вартість «послуги» злочинці оцінювали у 850 доларів на рік, сказано в повідомленні. Зараз тривають обшуки.
За кордоном Бойовик «ДНР» розповів, що люди Захарченка обстрілювали Донецьк і звинувачували ЗСУ Терорист «ДНР» Дмитро Редькін на прізвисько «Митяй», який брав участь у бойових діях проти України з перших місяців весни 2014 року, в інтерв'ю розповів, як люди терориста Захарченка з батальйону «Оплот» спеціально обстрілювали з мінометів Донецьк, щоб потім звалити провину за обстріли на ЗСУ. Про це пише Четверта Влада. Бойовик розповів, що в 2014 році Донецьк розділився на сфери впливу між угрупованнями - «Оплот» Олександра Захарченка і «Восток» Олександра Ходаковського, які часто між собою ворогували. Одного разу конфлікт дійшов до того, що терористи «Оплоту» обстріляли позиції «Востока» з РСЗВ «Град». «Кожного тижня, коли я був на передовій, весь час чув із хлопцями - що там «оплотівці» з «востоківцями» один на одного стоволи наставили. Як з'ясувалося пізніше, «оплотівці» по місту (Донецьку. - Ред.) стріляли з мінометів, а потім приписували обстріли Україні. А «востоківці» виловлювали ці міномети. Уявіть яка ситуація. Коли їх спіймали бійці «Спарти», то відправили в підвал», - каже бойовик. За його словами, він весь час чув, що «востоківці» мало стрілялися з «оплотівцями». Одного разу бойовики «Оплоту» підігнали до селища Жовтневого БМ-21 «Град» і відпрацювали по «Востоку». «Це було свідомо, не по «украм» (бійцям ЗСУ. - Ред.), а по « ​Востоку», - сказав він. Редькін додав, що вважає Захарченка зрадником, і звинуватив його в тому, що терористи «Оплоту» на початку конфлікту часто відсиджувалися в тилу.
Політика СБУ перевірить, чи закликала Надія Савченко військових до перевороту Служба безпеки України уточнить, чи дійсно народний депутат Надія Савченко підбурювала військових до перевороту і чи їздила вона в "ДНР", заявив керівник апарату главу СБУ Олександр Ткачук в ефірі "112 Україна". "Контррозвідка поспілкується з свідками таких закликів з боку Савченко. Якщо інформація підтвердиться і буде достатньо підстав, зареєструємо кримінальне провадження, яке стосуватиметься цих вчинків Савченко. Ми будемо говорити з самої Надією і з ініціатором цього звернення», - заявив він. Також Ткачук звернувся до військовослужбовців, які могли бути свідками подібних висловлювань не тільки з боку народного депутата, а й інших людей, із закликом повідомити СБУ про це. Нагадаємо, сьогодні народний депутат фракції БПП Тетяна Ричкова зажадала порушення кримінальної справи за ст.109 КПК проти Савченко за підбурювання до дезертирства. Раніше також СБУ обіцяла розібратися з Надією Савченко з приводу списків військовополонених, які вона поширена в ЗМІ.
Суспільство Понад 86% студентів у Канаді знаходять роботу упродовж шести місяців після навчання Понад 86% студентів у Канаді знаходять роботу упродовж шести місяців після закінчення навчання. Про це розповіла представник Ryerson University Шеріл Ремедж під час прес-конференції сьогодні в Києві. «Саме через те, що вони (студенти) мають таку можливість – поєднати навчання з робочим досвідом, з професійним досвідом, - надає їм  можливість більш ніж 86% наших студентів  знайти роботу, робоче місце протягом найближчих шести місяців після закінчення навчання", - сказала на За її словами, сьогодні спостерігається збільшення студентських груп саме з України. «І саме тому я зараз перебуваю в Україні, щоб дізнатися у студентів – чому саме вони хочуть навчитися, чи хочуть поєднувати навчання з професійним досвідом», Крім того, вона уточнила, що багато українських студентів приходять в університет після закінчення вищих шкіл поблизу Торонто.
За кордоном До 2050 року в океанах пластику буде більше, ніж риби - ООН Якщо люди не відмовляться від пластикових пляшок, посуду, пакетів та косметики з пластиковими мікрочастинками, то вже до 2050 року в Світовому океані пластику буде більше, ніж риби. Про це сказано в повідомленні ООН. Програма ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП) запустила кампанію по боротьбі з морським сміттям, до якої приєдналися виробники всесвітньо відомих брендів і знаменитості, повідомили в прес-службі ООН. За інформацією екологів, забруднення Світового океану через скидання сміття в море призводить до деградації прибережної і берегової зони. 80% такого сміття - це пластик, який накопичує токсичні речовини в океані. Щороку в Світовий океан потрапляє понад 8 млн тонн пластикових відходів. Нинішні обсяги виробництва пластмаси в двадцять разів перевищили показники 1960 років. До 2050 року виробництво пластику може вирости ще в кілька разів.

Гороскоп від Павла Глоби на 8 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 8 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
8 травня 2024 року багато хто може бути схильний до нездужань і загострень різних захворювань, попереджає Павл....
Емоційна «детоксикація»: шлях до внутрішньої гармонії за 5 простих кроків
Емоційна «детоксикація»: шлях до внутрішньої гармонії за 5 простих кроків
Через час кожній людині потрібно звільнення від негативних емоцій, які, на жаль, накопичуються в нашій свідомо....
Мотивуючі цитати для Стрільців
Мотивуючі цитати для Стрільців
Стрільці — одні з найуспішніших людей Це стосується як амурної сфери, так і роботи, бізнесу, захоплень
Просіть поради тільки у них: Наймудріші Знаки Зодіаку
Просіть поради тільки у них: Наймудріші Знаки Зодіаку
Люди, народжені під цими Знаками Зодіаку, наділені природною мудрістю і глибоким розумінням законів життя Пред....
Гороскоп Павла Глоби на тиждень з 6 по 12 травня 2024 року
Гороскоп Павла Глоби на тиждень з 6 по 12 травня 2024 року
Павло Глоба — один із найкращих астрологів сучасності Його особливість — величезний досвід та багатосторонній ....
більше матеріалів




/-1,7685859203339-/ /-pc-/
Top