counter
Архів Повернутись назад 24 Січня 2018
24 Січня
Політика Порошенко і Волкер поговорили про врегулювання ситуації на Донбасі Президент України Петро Порошенко і спецпредставник Держдепу США з питань нашої країни Курт Волкер обговорили питання, які стосуються проблем на Донбасі. Про це сказано в повідомленні, яке було опубліковано на сторінці президента в соцмережі Facebook. «Москва нарешті повинна показати політичну волю до мирного врегулювання ситуації, а також погодитися на розміщення миротворців ООН на окупованій території, в тому числі на неконтрольованій ділянці російсько-українського держкордону», - сказано в заяві. Волкер і Порошенко відзначили звільнення заручників в кінці 2017 року, а також важливість завершення даного процесу. «Консолідація режиму всеосяжного і стійкого припинення вогню, а також виведення з країни окупаційних військ Росії залишається нашим абсолютним пріоритетом», - йдеться в повідомленні.
Події ЗМІ: Димінський просив Інтерпол не оголошувати його в розшук Президент футбольного клубу «Карпати» Петро Димінський, який підозрюється в скоєнні смертельного ДТП, поскаржився в комісію Інтерполу, щоб його не оголошували в розшук. Такі документи від Інтерполу надійшли главі департаменту Василю Неволі, передає «Українська правда» з посиланням на директора Департаменту комунікацій МВС Артема Шевченка. «Начальник департаменту Василь Неволя заявив, що на адресу його підрозділу прийшли документи від комісії контролю за файлами Інтерполу про надання інформації по справі Петра Димінського. Бізнесмен поскаржився в комісію за прикладом наших втікачів, щоб його не оголошували в розшук з виставленням картки в інформаційній системі організації», - каже Шевченко. За його даними, Генпрокуратура України надала пакет документів для оголошення Димінського в міжнародних розшук. Після цього він вирішив поскаржитися.
Політика ПАРЄ визнала Росію винною у відновленні депортації в Криму ПАРЄ затвердила резолюцію про гуманітарні наслідки війни на території України, в якій підкреслюється відповідальність РФ за масові порушення прав людини в окупованому Криму і на Донбасі. Про це інформує Європейская правда. За резолюцію проголосували 56 осіб, десять утрималися, жодного проти. Були затверджені всі поправки, які пропонувалися делегатами. У резолюції сказано, що політика Росії переслідування українців і кримських татар в окупованому Криму - порушення конвенції Організації Об'єднаних Націй, яка забороняє депортацію. «Російську політику потрібно розглядати як порушення ст. 49 Женевської конвенції VI, відповідно до якої примусове масове переселення і депортація людей з окупованої території заборонена, незважаючи на мотивацію таких дій», - сказано в резолюції.
Суспільство оформление ленты  У Китаї за ніч побудували залізничну розв'язку: опубліковано відео У п'ятницю, 19 січня, в міському окрузі Лун'янь в Китаї робітники почали будувати залізничну розв'язку, яка повинна була пов'язати кілька великих гілок в одну залізну дорогу Наньлонг. У суботу, 20 січня, робота була закінчена. На все про все у них пішло дев'ять годин. Про це інформує LADbible. Півтори тисячі робітників працювали над масштабною спорудою всю ніч. Робочі розділилися на сім груп і одночасно виконували різні завдання. Також будівельникам допомагали 23 екскаватора і сім поїздів. Робочі встигли виконати не тільки розв'язку, але навіть встановити світлофори і системи контролю руху. Повністю залізницю Наньлонг закінчать до кінця цього року. Вона буде стане основним транспортним вузлом між південно-східною і центральною частинами Китаю.
Політика Сенат США затвердив нового главу Федеральної резервної системи Сенат США затвердив на пост глави Федеральної резервної системи федерального губернатора Джерома Пауелла. Про це інформує Reuters. За затвердження 64-річного інвестиційного банкіра Пауелла в контрольованому Республіканською партією Сенаті свої голоси віддали 84 представника, ще 13 осіб проголосували проти. «Пауелл стане центром забезпечення надійної і безпечної фінансової системи, підтримуючи енергійну зростаючу економіку. Він зіграє ключову роль в закріпленні федеральних правил», - зазначає на засіданні Сенату голова банківського комітету, сенатор Айдахо Майк Крейпо. У Центральному банку Америки зараз назріває дискусія, чи варто Пауеллу переосмислювати підхід США до інфляції, а також вплив недавньої податкової реформи на економіку держави.
Політика Байден: Корупція - найбільша проблема для України Екс-віце-президент Сполучених Штатів Джозеф Байден зазначив, що корупція продовжує залишатися найбільшою проблемою для України. У зв'язку з цим він порекомендував представникам АП Дональда Трампа уважно спостерігати за тим, що замовчують і говорять представники влади України, та перевіряти, як вони виконують обіцянки. Про це Джозеф Байден повідомив в ході виступу в Раді з міжнародних відносин Сполучених Штатів, інформує Голос Америки. «Я схвильований регресом у боротьбі з корупцією в Києві», - зазначає Байден. Під час свого виступу він також згадав про Антикорупційний суд України. «Вони зробили дуже важливі потрібні інституційні та кадрові зміни. Але один з трьох потрібних інститутів відходить зараз назад. Антикорупційний суд. Вони обіцяли, що цього не буде», - додав Байден.
Політика Парубій на суді про держзраду президента-втікача: Янукович з 2010 року діяв за вказівкою РФ Четвертий президент Віктор Янукович від самого початку своєї президентської каденції опинився під впливом політичного керівництва Російської Федерації. Про це заявив спікер Верховної Ради Андрій Парубій в ході судового засідання в Києві, передав кореспондент АСН. "На моє переконання, від самого початку обрання президентом Янукович перебував під впливом політичного керівництва Російської Федерації, і це почало проявлятися з 2010 року, й ініційоване ним рішення про згортання курсу в НАТО. Це, на мою думку, було явним впливом політичного керівництва Російської Федерації , яка робила все можливе, щоб Україна звернула свій курс на Європу і на НАТО", - зазначив чиновник. За його словами, Харківські угоди, укладені в 2010 році, фактично стали підготовкою до початку агресії з боку РФ, оскільки дозволили розширити російські війська на території України. При цьому захист обвинуваченого Януковича спробував опротестувати заяву свідка, посилаючись на необхідність викладати факти, а не свої припущення, але протест був відхилений суддею. Також захисник отримав чергове попередження від головного судді. Нагадаємо, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження стосовно четвертого президента України Віктора Януковича. За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.
Політика Стало відомо, які проблеми відчувають люди з вищою освітою в Україні В Україні складно отримати роботу людям з вищою освітою. Про це на прес-конференції заявив в.о. голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко, передає кореспондент АСН. "Ситуація на ринку праці в 2017 році дійсно була напруженою. Поряд з проблемами легалізації ринку праці, природно, впливали явища трудової міграції та дисбалансу ринку праці", - заявив він. Ярошенко зазначив, що на сьогодні в Україні 80% випускників шкіл йдуть отримувати вищу освіту в ВНЗ, і тільки 20% - отримувати професійну освіту. Тоді як у Європі картина протилежна - тільки 30% йдуть здобувати вищу освіту, а 70% - освіту, як кажуть, "з інструментом". "Це призводить до того, що сьогодні на обліку в службі зайнятості України стоїть близько 45% тих, хто має вищу освіту. А в Києві, Харкові та Запоріжжі - таких майже 80%. У нас більше вакансій якраз для професійних працівників, тих, хто працює з інструментом. І великий дисбаланс ринку праці не дозволяє швидко влаштуватися на роботу тим, хто має вищу освіту", - підкреслив він.
Культура оформление ленты  Культовий співак зізнався у невиліковній хворобі і припинив концерти Культовий американський виконавець і музикант Ніл Даймонд скасував всі заплановані концерти та оголосив про припинення туру через важку хворобу. Співак повідомив, що невиліковно хворий. На сайті артиста повідомляється, що у нього виявили хворобу Паркінсона. Саме сьогодні, 24 січня Нілу Даймонду виповнюється 77 років. Зараз він якраз проводив тур, присвячених 50-річчю кар'єри. Волночас артист пообіцяв своїм шанувальникам, що продовжить писати і співати пісні в студії. Ніл Даймонд свого часу був поміщений на третє місце журналу Billboard в категорії найуспішніших виконавців Adult contemporary - "сучасної музики для дорослих". Його випередили лише Елтон Джон і Барбра Стрейзанд. В цілому Даймонд записав 30 альбомів. Найвідомішим його хітом є пісня "Girl, You'll Be a Woman Soon", яка використовувалася у фільмі Квентіна Тарантіно "Кримінальне чтиво".
Кримінал оформление ленты  НАБУ обшукує житло скандального заступника голови Міграційної служби Пімахової Національне антикорупційне бюро України на даний момент обшукує житло першого заступника голови Державної міграційної служби Діни Пімахової. Як повідомляє видання INSIDER з посиланням на власні джерела в правоохоронних органах, не виключено, що Пімахову буде затримано. Зараз офіційно ця інформація не підтверджена. Нагадаємо, з операції НАБУ, в якій фігурувала Діна Пімахова почався черговий виток конфронтації між НАБУ, САП і ГПУ. 29 листопада був затриманий детектив НАБУ, який, як заявили в ГПУ, провокував на одержання хабара заступника голови Державної міграційної служби Пімахову. Після цього НАБУ звинуватило ГПУ і СБУ в "диверсії" і зриві загалом більше десяти спецоперацій. ГПУ обшукала всіх таємних агентів НАБУ, які брали участь в цій операції, опублікувавши пізніше відео їхніх переговорів. Сама ж Пімахова заперечує, що вимагала хабар у 30 тисяч за легалізацію іноземців, незважаючи на те, що ці випадки зафіксовані на відео.
Політика Парубій підтвердив факт відсутності загроз для життя Януковича перед його втечею Загроз для життя і здоров'я четвертого президента України Віктора Януковича перед його втечею не було. Про це заявив спікер Верховної Ради Андрій Парубій в ході судового засідання в Києві, передав кореспондент АСН. "Мені відомо, що з 19 лютого 2014 року розпочався збір вивезення цінностей з резиденції "Межигір'я". І також мені відомо, що 21 лютого президент України, навіть не поінформувавши своїх політичних соратників, покинув своє робоче місце і вилетів з Києва", - зазначив чиновник. За його словами, йому не відомо будь-якої інформації про загрозу життю і здоров'ю екс-глави держави, а всі повідомлення про подібні погрози неправдиві, оскільки Янукович цілодобово перебував під державною охороною - аж до моменту втечі з України. При цьому Парубій додав, що будь-яка інформація про можливі загрози президенту миттєво стала б відома правоохоронним органам. Причому, як підкреслив спікер ВР, це ж підтвердили й охоронці Януковича. Нагадаємо, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження стосовно четвертого президента України Віктора Януковича. За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.
Дозвілля оформление ленты  Джинси від Оptas для справжніх шанувальників красивого одягу Джинси - універсальний одяг, який обов'язково має бути присутній у базовому гардеробі кожної модниці. Якщо ви хочете купити стильні джинси за оптовою ціною, то вам варто зазирнути на сайт інтернет-магазину Оptas. У продажу трендові джинси найактуальніших кольорів і фасонів. Вони відмінно сидять на фігурі, підкреслюючи її переваги і приховуючи найменші недоліки.  Джинси - стиль і якість перш за все  До недавніх пір джинси асоціювалася з молодіжним одягом. Сьогодні ці вироби все частіше можна зустріти в гардеробі чоловіків і жінок різного віку. Класичні моделі відрізняються від брюк універсальністю, зносостійкість і практичністю. Вони допомагають створити бажаний образ і виглядати в ньому просто незрівнянно. До найпопулярніших фасонів варто віднести: скіни, джинси-бойфренди, легінси, дудочки, укорочені, кльош. При виборі джинсів особливу увагу потрібно приділити пропорціям своєї фігури та індивідуальному стилю. У каталозі інтернет-магазину Оptas ви зустрінете велику різноманітність цікавих варіантів, які відразу вас зацікавлять. Тут найкраща колекція, яка дозволить представницям прекрасної статі знайти свої «ідеальні» джинси на всі випадки життя, наприклад: · - джинси з потертостями; · - завужені; · - з завищеною і заниженою талією; · - з вишивкою, стразами, візерунками тощо. Вибрати якісні жіночі джинси оптом оригінального дизайну можна просто зараз, пройшовши за посиланням https://optas.com.ua/zhenskie-dzhinsy-optom/. Всі представлені моделі відрізняються неперевершеною якістю та зручністю. Вони легко поєднуються з майками і блузами, з кофтами та піджаками, з кросівками та туфлями на високих підборах. Інтернет-магазин Оptas допоможе вибрати і купити ексклюзивні джинси, в яких ви відчуєте максимальний комфорт. Купити одяг тут можна за найвигіднішими оптовими цінами в Україні та при цьому добре заощадивши свої кошти. Красиві джинси: створи класний look Сучасні джинси - це різноманітність незвичайних фасонів і вишуканого дизайну. Сьогодні модницям не складно підібрати цей популярний предмет гардероба для роботи, навчання, відпочинку та вечірок. Він грає важливу роль у формуванні привабливого жіночного образу. Джинси, представлені в каталозі Оptas, будуть виконувати наступні функції: - виглядати вишукано і дорого; - правильно формувати солідний образ і імідж; - дарувати приємні тактильні відчуття; - добре виглядати з будь-яким одягом. У будь-який час доби ви можете замовити шикарний одяг оптом зовсім недорого, відвідавши сайт https://optas.com.ua/. Оptas піклується про економію і зручність своїх покупців, тому ціни, терміни доставки і асортимент, безперечно, порадують будь-якого покупця. Всі моделі розраховані на впевнених і цілеспрямованих жінок, які стежать за модними тенденціями і люблять речі відмінної якості.    
Політика Парубій: Українська влада не давала дозволу на введення військ РФ до Криму в 2014 році Жоден орган української влади не давав дозволу на введення російських військ, крім тих, що вже перебували там в рамках Харківських угод, до Криму в лютому 2014 року. Про це заявив спікер Верховної Ради Андрій Парубій в ході судового засідання в Києві, передав кореспондент АСН. "Жоден орган української влади не давав дозволу на переміщення збройних сил РФ на територію України. І це достеменно відомо, що передислокація сталася незаконно. І Російська Федерація повинна була виступати гарантом безпеки, територіальної цілісності і суверенітету. Ця гарантія була порушена, так само, як і резолюція ООН", - зазначив чиновник. За його словами, низка політичних сил Криму заявляла про можливість приєднання до РФ ще під час Євромайдану. З 20 лютого російські війська, більша частина з яких перебувала на півострові у рамках Харківських угод, почали здійснювати захоплення будівель органів місцевої влади, а також блокувати військові частини. При цьому Парубій додав, що йому відомо також і про передислокацію військ до Криму з території РФ. Нагадаємо, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження стосовно четвертого президента України Віктора Януковича. За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.
Економіка Топ-10 найбільш затребуваних професій в Україні В Україні найбільший попит на ринку праці на швачок, електромонтерів, слюсарів і мулярів. Про це на прес-конференції заявив в.о. голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко, передає кореспондент АСН. "На українському ринку праці немає такої великої пропозиції вакансій менеджерів, юристів, економістів, як це продукує вища школа. Я назву найбільший попит на вакансії. Серед кваліфікованих робіт у них: швачка, електромонтери, електрозварники, слюсарі, токарі, пекарі, водії, монтери, мулярі, оператори котельні", - заявив він. У сфері послуг: кухарі, офіціанти, бармени, медсестри, перукарі. У сільському господарстві зараз економічно стабільна ситуація і тут гідний рівень зарплат. При цьому є попит на птахівників, трактористів, фахівців з осаджування техніки."Професіонали та фахівці теж у попиті. Досвідчений юрист, бухгалтер і економіст знайде роботу. Але я підкреслю, що досвідчений і кваліфікований", - підкреслив він.
Події "Люди просто зникають": як окупанти витісняють жителів Донбасу приїжджими У той час, як багато хто з жителів Донецька намагається виїхати із зони окупації, на їхнє місце приїжджають люди з «депресивних регіонів» Росії. Про це інформує портал Донбасс. Реалії. «Я знаю кілька таких сімей. Чоловіків зазвичай відправляють воювати, а їхнім дружинам і дітям надають тим часом житло. До слова, ті, хто приїжджає з вимираючих сіл (Росії. - Ред.), де зовсім немає роботи, а «зручності» часто на вулиці, раді опинитися в облаштованому місті, де розвинена інфраструктура. Найчастіше їх заселяють у колишні гуртожитки інститутів, училищ і технікумів, у побудовані до війни новобудови, в які не встигли нікого заселити раніше. Звичайно, забирають і квартири у місцевих жителів», - каже місцева жителька Олена Некрасова (ім'я змінено). За її інформацією, після смерті матері жінки в 2014 році квартиру, яка дісталася їй у спадок, зайняв терористи «ДНР». «Зараз там живе якийсь бойовик, я не маю туди доступу. На під'їзді був змінений код, я не могла зайти, а коли запитала код у терориста, який виходив з під'їзду, і сказала, що хочу потрапити до себе в квартиру, він у прямому сенсі слова мені погрожував зброєю. У мами стояли броньовані двері, ключ був тільки у мене. Її просто розкрили. Там були сімейні реліквії, які зберігалися ще з дореволюційного часу, сучасна побутова техніка та цінні речі. Мене позбавили всього цього. Скаржитися не можна нікому, це небезпечно для життя. Люди, які ставили питання, на якій підставі у них відібрали житло, зникали, і їх ніхто не знаходив», - сказала вона.
Політика Euronews показав сюжет про школярів-мінерів у Криму без згадки про анексію півострова Справжній скандал спалахнув після того, як європейський телеканал Euronews випустив в ефір сюжет про навчання школярів у Криму. При цьому канал ні словом не обмовився про незаконну анексії Криму Росією. Як повідомила Європейська правда, цей сюжет досі розміщений  на сайті каналу. У ньому розповідається про навчання молодших кримських школярів встановлювати і знешкоджувати міни. Також дітям розповідають про саморобні вибухові пристрої, пояси шахідів і маскування бомб. Таким чином, ідеться в сюжеті, військові намагалися заохотити дітей вступати в інженерні війська. Школярі в сюжеті були з Євпаторії. При цьому і дітям, і місцевим жителям ініціатива "сподобалася", бо виховує "патріотизм у дітей". У двохвилинному сюжеті жодного разу не згадується про те, що російські війська в Криму перебувають незаконно. Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, назвав сюжет "промиванням мізків". Досить скромно відреагувала речник МЗС України Мар'яна Беца - вона заявила, що журналістський матеріал повинен ґрунтуватися на достовірних фактах, чого не було у Euronews. Телеканал працював в Україні кілька років. У 2015 році стало відомо, що олігарх Дмитро Фірташ вирішив фінансувати українську службу Euronews. 5 квітня 2017 року Київський апеляційний господарський суд залишив без задоволення апеляційну скаргу ВАТ НСТУ і залишив чинним рішення Господарського суду міста Києва від 17 жовтня 2016 року. Тоді суд ухвалив стягнути з українського мовника 251 млн 76 тис. 179 грн і 73 тис. 80 грн судового збору з боргів за ліцензії. Українська служба Euronews після майже 6 років роботи припинила мовлення 21 травня 2017 року.
Політика Парубій на суді розповів, як Жириновський погрожував ввести війська в Україну У лютому-березні 2014 року депутат Держдуми Володимир Жириновський особисто погрожував введенням військ РФ на материкову частину України Андрію Парубію. Про це заявив спікер Верховної Ради Андрій Парубій в ході судового засідання в Києві, передав кореспондент АСН. "Єдина розмова, яку я мав [з представниками російської влади в період лютого-березня 2014 року], була розмова з Володимиром Жириновським, який зателефонував до мене в кабінет, і під час цієї розмови від нього лунали погрози, зокрема і про введення військ на материкову частину України в тому випадку, якщо Україна буде захищати свій суверенітет", - зазначив чиновник. За його словами, звучали "дуже емоційні й хаотичні" погрози, які стосувалися і особисто персони Парубія, і державної безпеки. При цьому він додав, що в той період українське тимчасове керівництво усвідомлювало загрозу з боку РФ, війська якої були зосереджені уздовж всієї спільного кордону. Нагадаємо, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження стосовно четвертого президента України Віктора Януковича. За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.
Політика Парубій на суді підтвердив, що Янукович надсилав листа Путіну з проханням ввести війська в Україну Лист четвертого президента Віктора Януковича з проханням до російського керівництва про введення військ РФ мав катастрофічні наслідки для України. Про це заявив спікер Верховної Ради Андрій Парубій в ході судового засідання в Києві, передав кореспондент АСН. "Мені відомо, що на одному із засідань Ради безпеки ООН 3 березня, якщо не помиляюся, було зачитано лист до російського президента Путіна з проханням ввести російські війська на територію України. Власне, цей лист Януковича і додало легітимності діям російських військ на території України... Цей лист призвів до деморалізації українських підрозділів і вплинув на позицію багатьох органів місцевої влади, які відмовлялися виконувати законні рішення української держави. Наслідки його були катастрофічними", - зазначив чиновник. За його словами, таким чином, війська РФ на території України діяли вже у відкриту, а представники органів місцевої влади в цілому ряді областей південного сходу країни вивішували російські прапори і відмовлялися виконувати розпорядження центральної української влади, називаючи її "хунтою". При цьому Парубій додав, що з джерел йому пізніше стало відомо, що ще з 2012 року на території України, зокрема в південно-східних областях, формувалася мережа організацій, які контролювалися спецслужбами РФ і нібито займалися реконструкцією подій Другої Світової війни. Саме ці організації повинні були захопити органи місцевої влади та підготувати міста для введення російських військ. "Лист Януковича і став тією легітимною підставою, що агресія РФ була здійснена відкрито в Криму, а потім почалася в Донецькій і Луганській областях. В 7 областях агентура РФ почала захоплювати владу на підставі листа Януковича. Я в Луганську бачив це: лист Януковича був для них легітимною підставою для керівників середньої і вищої ланки, щоб говорити, що влада в Києві - нелегітимна, тому не потрібно виконувати її накази", - додав політик. За його словами, багато представників правоохоронних органів, посилаючись на цей лист, відмовлялися виконувати розпорядження київської влади, тому багато підрозділів, які повинні були захищати територіальну цілісність країни, почали саботаж і перехід на сторону противника з українською ж зброєю. Причому ця зброя, за словами Парубія, обернулося проти громадян України.
Політика оформление ленты  Акції протесту проти візиту Трампа пройшли в Швейцарії У Швейцарії в деяких містах активісти влаштували протести проти візиту президента США Дональда Трампа на економічний форум у Давосі. Про це інформує агентство Reuters. Масові заходи в Швейцарії пройшли перед візитом американського лідера Дональда Трампа в Давос напередодні, 23 січня. Акції протесту відбулися в Лозанні, Женеві, Фрібурі і безпосередньо самому Давосі. Крім цього, десятки активістів змогли прорватися через кордон поліції і дістатися до конгрес-центру в Давосі. Розмахуючи прапорами, противники Дональда Трампа вигукували там антиглобалістські заклики. У підсумку працівники правоохоронних органів вивели їх за межі території, яка перебуває під охороною. Відзначимо, що візит Дональда Трампа в Давос запланований на п'ятницю, 26 січня.  
Суспільство У Vodafone зробили гучну заяву щодо відновлення зв'язку на Сході Керівництво оператора мобільного зв'язку Vodafone натякнуло, що особливо не горить бажанням працювати на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, але продовжує свою роботу в регіоні з міркувань гуманності. Про це заявив директор з корпоративного управління і контролю Vodafone-Україна Олег Проживальський, передає ДонПресс. За його словами, Vodafone зараз працює на окупованій частині Донбасу дистанційно. У разі неполадок, компанія звертається до підрядників за домовленістю зі сторонами конфлікту. Вона просить відремонтувати об'єкти. Олег Проживальський також повідомив, що зараз на Донбасі не працюють понад третини базових станцій, які в компанії не можуть і не будуть відновлювати. "Шановні клієнти! Попри те, що зв'язок у Луганській області був відсутній у результаті форс-мажору, всім абонентам, що перебувають на цій території, будуть нараховані бонуси в розмірі 10 грн, щоб ви смоли повідомити про це своїм близьким. Під бонусним рахунком мається на увазі знижка на послуги зв'язку на суму 10 грн з урахуванням ПДВ і ПФ», - йдеться в повідомленні компанії.
Здоров`я Нові автоаптечки доведеться укомплектувати арсеналом сучасних засобів Нові автомобільні аптечки потрібно укомплектувати цілим арсеналом сучасних засобів. Про це на прес-конференції заявив інструктор Центру спеціалізованої підготовки, викладач, сертифікований Європейською радою з реанімації, Українським науково-практичним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров'я України, а також Emergency First Response Олег Картавий, передає кореспондент АСН. "Зараз автомобільна аптечка в нашій країні, в залежності від автомобіля: легкового або вантажного, затверджена постановою Кабміну під номером 187 від 1998 року. Цей наказ 1998 року - основний і чинний. І перелік цієї аптечки - такий же, як був у СРСР. Її хочуть зараз змінювати, і ми це вітаємо", - заявив він. Картавий розповів, що в аптечка повинна бути доповнена медичними рукавичками в кількості 2 штук. "Ці рукавички необхідні для надання першої медичної допомоги. Адже потрапляння інфекцій на шкіру, тим більше при травмуванні, дуже небезпечно. Також, на мою думку, обов'язково в аптечці повинен бути арсенал кровоспинних засобів. Зараз в арсеналі аптечки є тільки гумовий джгут . Тепер же МОЗ рекомендує замінити такий простий гумовий джгут більш міцним з полімерів. Його не потрібно міняти щороку. Цей джгут не гумовий, його можна довго зберігати. Також на ньому є фіксатори, які дозволять водієві в разі травми, самостійно зафіксувати його на собі і зупинити кровотечу у себе. Це дуже важливо", - підкреслив він. З його слів, у нову аптечку варто обов'язково покласти налобний ліхтарик, ножиці з тупими кінцями, щоб уникнути додаткових травм. "Але найголовніше - чим надавати допомогу. Зазвичай - це прості бинти, які марлеві і ні до чого не годяться. Зараз ці бинти будуть замінені на еластичні бинти. Вони не рвуться на тілі потерпілого. Якщо ми говоримо про незначні травми, то тут потрібні марлеві серветки. Вони бувають різні, різних розмірів. Вони повинні бути стерильні. Також в аптечці повинні бути кровоспинні бинти зі спеціальним ліками, що зупиняють кровотечу, адже кровотеча може вбити людину. В Україні можна купити такі бинти виробництва США, вони використовуються нашими військовими. Хоча у нас вже деякі виробники також виробляють такі бинти, якість яких буде з кожним днем ​​поліпшуватися. Такий бинт може врятувати при наскрізних пораненнях, коли частини авто при ДТП пробивають тіло. І такий бинт зараз повинен бути в новій аптечці", - зазначив він. За словами експерта, у новій аптечці також буде світловідбиваючий жилет, а також - маска зі спеціальним клапаном для штучної вентиляційних легенів. "Заключним етапом надання першої медичної допомоги після зупинки кровотечі повинно стати безпечне транспортування і забезпечення тепла. Для цього потрібна м'яка шина з твердим сердечником. У разі пошкодження руки або ноги можливо накладення шини. І тут не потрібно шукати палички, дощечки або підручні засоби. Тут потрібна шина. І вона виробляється в Україні. І останнє - потрібно зберегти тепло людини, адже при травмі вона втрачає не тільки кров, а й тепло. Тому в аптечці має бути теплопокривало", - підкреслив він.
Політика Парубій розповів, коли Янукович самоусунувся від влади Четвертий президент України Віктор Янукович самоусунувся від влади 21 лютого 2014 року. Про це заявив спікер Верховної Ради Андрій Парубій під час судового засідання у Києві, передав кореспондент АСН. "На мою думку, президент Віктор Янукович самоусунувся 21 лютого, коли покинув свій пост і виїхав з Києва... Думаю, тоді він припинив виконання своїх обов'язків", - зазначив чиновник. За його словами, 22 лютого Україна прийняла низку важливих рішень, однак чинного на той час президента не виявилося на робочому місці для їх підписання - він зник у невідомому напрямі. Як зауважила сторона захисту Януковича, четвертий президент України того дня ще перебував у Харкові. За словами спікера ВР, тоді вже почалася збройна агресія з боку РФ, і через загрози і необхідності швидкого реагування на них на засіданні парламенту був обраний в.о. президента - Олександр Турчинов. При цьому Парубій додав, що тоді треба було, перш за все, спробувати врегулювати конфлікт, що розгорався, дипломатичним шляхом - апелюючи до західних партнерів України.
Економіка Держслужба зайнятості перейшла на онлайн-співбесіди і відеорезюме здобувачів Держслужба зайнятості перейшла на онлайн-співбесіди і відеорезюме здобувачів. Про це на прес-конференції заявив в.о. голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко, передає кореспондент АСН. "У нас працює електронна черга. Також кожен, хто шукає роботу, може надіслати нам відеорезюме. Ми його подивимося і відправимо роботодавцям. Також у нас запрацювала така нова форма співпраці, як онлайн-співбесіда. Безробітний може через інтернет спілкуватися з роботодавцем. І не потрібно приїжджати на виробництво або в компанію", - сказав він. З його слів, нещодавно запрацювала "гаряча лінія". "Щодня ми отримуємо по 100 тис. дзвінків. Це вже дозволило нам у 2017 році влаштувати на роботу більше 800 тис. осіб. І це більше на 5%, ніж у 2016 році", - підкреслив він. Також минулого року на 9% скоротилася кількість безробітних по країні, на 10% тих, хто отримує допомогу з безробіття. "За рахунок того, що оперативно влаштовуємо на роботу, не надаючи статус безробітного, минулого року ми зекономили майже 1 млрд грн коштів фонду", - сказав він. При цьому середня зарплата минулого року за вакансіями зросла на 45% в порівнянні з 2016 роком.
Суспільство Опубліковані цифри: стало відомо про суму соцдопомоги колишнім АТОвцям Колишні АТОвці отримують допомогу з безробіття 7400 грн на місяць. Про це на прес-конференції заявив в.о. голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко, передає кореспондент АСН. "Надзвичайно складна категорія здобувачів роботи - це наші бійці, які повертаються фронту. Насамперед  природно, постає питання про психологічну реабілітацію, медичну допомогу. Якщо таку молоду або не молоду людину не адаптувати через роботу, ви знаєте, що відбувається далі", - зазначив він. Ярошенко додав, що у учасників АТО досить високе матеріальне забезпечення з безробіття. "У них висока виплата. Вони іноді отримують максимальну виплату - 7400 грн. І мотивація повернутися до роботи низька... Тому ми працюємо з кожним персонально і робимо що можемо з такою категорією безробітних", - підкреслив він.
Економіка Вчитися і працювати в Польщу "виїхали" дві області і чотири університети У Польщі працює вже ціла "армія" трудових мігрантів з України. Про це на прес-конференції заявив голова ГО "Моя Вітчизна" Іван Кокуца, передає кореспондент АСН. За словами активіста, близько 1,5 млн українців працює зараз у Польщі. "Це вже ціла Тернопільська та Закарпатська області разом узяті", - заявив Кокуца. Водночас, з його слів, у Німеччині сьогодні працює - 300 тис. українців, 400 тис. - в Іспанії, 300 тис. - у Португалії, 2 млн - у Польщі і 2 млн - в Росії. При цьому, близько 80 тис. наших студентів навчається сьогодні тільки в Польщі. "Це чотири наших національних університети в сукупності. І це дуже багато. З одного боку - вони вчаться для отримання знань, які будуть їм потрібні для отримання кваліфікованої освіти", - підкреслив він. Але з іншого - Українська держава повинна робити все, щоб наші громадяни поверталися додому. За оцінками Кокуци, права українців за кордоном мають бути захищені. "Тому наша організація хоче "озброїти" знаннями, правовим захистом наших українців, які виїжджають за кордон, щоб наші люди там сам-на-сам не залишалися", - зазначив він.
Суспільство На Поштовій площі у Києві створять музей археології Земкомісія Київради підтримала створення музею історії та археології столиці на Поштовій площі. Про це інформує портал 44.ua. Як наголошується, проекту належить тепер пройти бюджетну комісію. Хочемо зазначити, що, згідно з проектом рішення, який передбачає створення музею, організація «Музей історії Києва» має оформити право користування ділянкою площею 0,82 гектара, що розташована в межах Набережного шосе, вулиці Набережно-Хрещатицької, а також Боричевого та Володимирського узвозів. Для цього потрібне розірвання договору з інвестором будівництва підземного торгового центру на Поштовій площі. Крім цього, в документі сказано про необхідність проведення відкритого міжнародного конкурсу на найкращий проект майбутнього музею. Підготовка до будівництва ТЦ почалася ще в 2013 році. Згідно із законодавством, потрібно провести розкопки, але в підсумку археологи виявили під площею унікальні артефакти, що збереглися з часів Київської Русі.
Економіка Держслужба зайнятості закликає роботодавців піднімати зарплати працівникам Держслужба зайнятості бореться з трудовою міграцією в міру власних можливостей, але основна причина виїзду працівників з України - низькі зарплати. Про це заявив в.о. голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко, передає АСН. "Більшість підприємців України вже усвідомили, що за кваліфікованих фахівців з хорошою освітою і досвідом треба платити. Ми живемо в демократичній країні, у нас є безвіз, і так влаштований світ, що люди будуть виїжджати і шукати кращих умов і зарплат", - заявив він . З його слів, наприклад, статистика Закарпатської області, звідки виїжджає багато українців на заробітки, показує необхідність підвищення зарплат безпосередньо в області, на місцях. І це завдання роботодавців. "Ми, як державна структура, вже почали кампанію "Живи і працюй в Україні", звертаємося до роботодавців, щоб вони платили гідну зарплату", - повідомив він. Він повідомив, що Держслужба зайнятості буде фінансово підтримувати тих роботодавців, які створюватимуть нові робочі місця, працевлаштовувати інвалідів або внутрішньо переміщених осіб. "Якщо роботодавець бере на роботу внутрішньо переміщених осіб, один місяць зарплату платить роботодавець, другий місяць - зарплату платить наша Служба", - підкреслив він.
Політика НАБУ хочуть через суд змусити показати меморандум з ФБР В Окружний адміністративний суд міста Києва надійшов позов від громадської організації до Національного антикорупційного бюро України. Позивач просить зобов'язати НАБУ надати йому належним чином засвідчені копії Меморандумів про взаєморозуміння, укладений між Федеральним бюро розслідування Сполучених Штатів Америки і Національним антикорупційним бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратурою. Зараз судом вивчається питання про відкриття провадження в адміністративній справі, повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва. Також у провадженні суду перебуває позов народного депутата Борислава Розенблата до директора НАБУ Артема Ситника, Служби безпеки України, і третьої особи - Генеральної прокуратури України. Позивач просить суд визнати протиправними дії директора НАБУ Артема Ситника із залучення  до оперативно-розшукової діяльності на території України працівників ФБР без попереднього укладення міжнародного договору, відповідно до Закону України «Про міжнародні договори».
Кримінал Пімахова розповіла про обшук, який провело в її квартирі НАБУ Перший заступник голови Державної міграційної служби Діна Пімахова розповіла про обшук, який зранку провели в її будинку працівники НАБУ, передає кореспондент АСН. При цьому вона повідомила, що двері в її квартиру було зламано, хоча вона просила почекати кілька хвилин до приїзду її адвокатів. "Ми повідомили, що зараз, через 10-15 хвилин, повинні приїхати адвокати. На що співробітники НАБУ сказали, що чекати не будуть, почали зламувати двері. Двері вони зламали і зайшли. Я надала доступ абсолютно до всіх речей. Працівники НАБУ провели дуже детальний обшук. Можу сказати, що ніяких незаконних речей як не було, так і не може бути. Бо з мого боку незаконних дій не було", - заявила Пімахова. Слідчі дії, за її словами, зараз вже закінчені. "Далі буде проводитися слідство, і це стосується питання щодо поданої мною заяви про те, що Сергій Тютюнков (детектив НАБУ. - АСН) пропонував мені винагороду в розмірі $30 тис. Після цієї моєї заяви правоохоронні органи його затримали", - додала вона. Пімахова запевнила, що готова співпрацювати зі слідством. Також вона заперечує, що насправді просила дати їй хабар. Чиновниця стверджує, що говорила це, щоб затримати злочинця. "Я робила все, щоб викрити хабарника. І я це зробила... В моєму домі немає ніяких речей, грошей або ще якихось предметів, які могли б свідчити про злочин", - підкреслила вона. Пімахова повідомила, що їй не вручали підозру, а також висловила впевненість - що обшуки і справа проти неї - "помста НАБУ". Водночас вона відмовилася впустити журналістів у квартиру після обшуку, заявивши, "що у неї там маленькі діти, які травмовані" (морально. - АСН).
Події Стало відомо про стан поліцейських, яких підірвали гранатою в Бердянську Двох поліцейських, які вчора отримали поранення в результаті вибуху в Бердянську Запорізької області, прооперували. Про це інформує МВС України у себе на сторінці в Facebook. «Двох поліцейських, поранених напередодні в Бердянську, прооперували. У 30-річного старшого лейтенанта осколками був розбитий весь живіт, також у нього осколковий перелом стегна. Постраждалого вертольотом доставили в операційну ім. Мечникова. Лікарі вилучили два осколки, які застрягли в районі хребта», - йдеться в повідомленні. У 32-річного старшого лейтенанта поранений осколками кишечник, його оперували більше трьох годин. Також у нього осколком порізана шия. «У поліцейського відрив трахеї від гортані, осколок біля сонної артерії зліва. Чоловікові зробили ангіографію, його готують до операції - пластика пошкоджених тканин», - додали в МВС.
Економіка Затвердження Смолія головою НБУ може зупинити падіння гривні - думка Затвердження Якова Смолія на посаді голови Національного банку України (НБУ) зупинить падіння гривні. Таку думку висловив керівник центру економічно-правового аналізу та досліджень політичних ризиків CLAPRI Михайло Дяденко на прес-конференції, переда кореспондент АСН. "Пан Смолій користується досить хорошою репутацією, він свого роду технократ, і якщо парламент затвердить його кандидатуру на посаду голови Нацбанку, то це матиме певний стабілізуючий вплив на курс гривні", - зазначив експерт. За його словами, на сьогодні український валютний ринок завмер в очікуванні рішення МВФ про надання Україні чергового траншу. Також на курс гривні впливає відсутність дієвого і легітимного голови Національного банку. На думку Дяденка, Валерія Гонтарева сама по собі є великою проблемою для банківської системи України. Як пояснив експерт, голова НБУ у відставці "поховала" залишки своєї репутації, коли заявила, що курс долара відкотиться назад до показника 14-15 грн. Нагадаємо, національна валюта України встановила новий історичний антирекорд щодо євро. Гривня подорожчала на одну копійку і зараз курс становить 35,35 грн за один євро.
Спорт Визначено суперників України у Лізі націй УЄФА Згідно з відбором, збірна України з футболу розпочне шлях у Лізі націй УЄФА в другому дивізіоні, де зіграє з командами Чехії та Словаччини. Про це пише sobkor.net. Основний раунд відбудеться восени 2018 року, перший тур - 6-8 вересня, а завершення - 18-20 листопада. Відзначається, що в класі будуть підвищені переможці кожної групи, в той час, як 4 гірші команди, навпаки, опустяться на сходинку вниз. У результаті жеребкування Ліги націй у дивізіон А увійшли: група 1 - збірні Нідерландів, Франції, Німеччини, група 2 - збірні Ісландії, Швейцарії, Бельгії, група 3 - збірні Польщі, Італії, Португалії та група 4 - збірні Хорватії, Англії, Іспанії. У дивізіоні В грають: в 1 групі - збірні Чехії, України та Словаччини, в групі 2 - збірні Туреччини, Швеції та РФ, в групі 3 - збірні Північної Ірландії, Боснії і Герцеговини, а також Австрії; в групі 4 - збірні Данії, Ірландії та Уельсу. Крім того, в дивізіоні С гратимуть: в 1 групі - команди Ізраїлю, Албанії, Шотландії; в 2 групі - Естонії, Фінляндії, Греції та Угорщини, в 3 групі - команди Кіпру, Болгарії, Норвегії та Словенії, а в 4 групі - Литви, Чорногорії, Сербії і Румунії. У дивізіоні D гратимуть: в групі 1: Андорра, Казахстан, Латвія, Грузія, в групі 2: Сан-Марино, Молдова, Люксембург, Білорусь, в групі 3: Косово, Мальта, Фарерські острови, Азербайджан і в групі 4: Гібралтар , Ліхтенштейн, Вірменія і Македонія.
Економіка Без кредитів МВФ вже навесні істотно підніметься курс долара Без чергового траншу кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ) курс долара в Україні вже навесні істотно збільшиться. Таку думку висловив керівник центру економічно-правового аналізу та досліджень політичних ризиків CLAPRI Михайло Дяденко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "При оптимістичному сценарії - затвердження голови НУБ і відкриття фінансування від МВФ - курс навесні становитиме 29,5 до 30, а якщо ми не досягнемо угоди з МВФ, будуть в зв'язку з наближенням виборів політичні потрясіння, то курс може опуститися до 32-33 грн за долар до весни", - зазначив експерт. За його словами, кредитування МВФ необхідно для України як індикатор безпеки вкладення коштів у країну - так, інвестування в українську економіку відбуватиметься активніше, якщо міжнародні фінансові інституції продемонструють довіру Києву. При цьому він додав, що найбільш нищівний удар українська економіка отримала в зв'язку з блокадою Донбасу, що і спровокувало додатковий тиск на курс гривні. Нагадаємо, національна валюта України встановила новий історичний антирекорд щодо євро. Гривня подорожчала на одну копійку і зараз курс становить 35,35 грн за один євро.
Політика оформление ленты  Компанія «Антонов» відкрила представництво в США Державне підприємство України «Антонов» відкрило представництво в Х'юстоні, штат Техас у США. Про це повідомили в прес-службі компанії. Відзначається, що компанія отримала замовлення від космічної корпорації Orbital ATK на транспортування супутників. Так, Orbital ATK розробила і створила великий супутник Al Yah 3, а українська компанія буде займатися перевезенням цього супутника на літаку АН-124-100 Руслан Супутник був поміщений у контейнер, розміри якого склали 11,4 м в довжину, 4,6 м завширшки і 4,1 м у висоту, загальна вага супутника - 23 тонни. Український літак доставив супутник із Вашингтона в столицю французької Гвіани Кайєнну, звідки він вирушив на космодром Куру. Запуск Al Ayah 3 на борту французької Ariane 5 призначений на 25 січня. Літак після доставки вантажу повернувся до Вашингтона для перевезення ще одного супутника Orbital ATK.
Суспільство оформление ленты  Дипломати забрали тіла загиблих в Афганістані українців Українські дипломати в середу, 24 січня, забрали тіла 7 громадян України, які загинули в столиці Афганістану Кабулі під час теракту. Про це передає «5 канал». У присутності дипломатів двох країн в аеропорту Кабула пройшла траурна церемонія. Тіла передали консулу України в Таджикистані і Афганістані Віктору Молотку. Тіла доставили в аеропорт вже в трунах, на кожній з яких була фотографія загиблого і український прапор. «На жаль, це був теракт. Його організували терористи і їхні спільники. Загинули кілька наших співвітчизників. Однак серед жертв є й іноземці. Ми висловлюємо глибокі співчуття сім'ям загиблих і їхнім країнам», - сказав глава консульського департаменту МЗС Афганістану Мірваїз Самаді. Нагадаємо, в результаті збройного нападу на готель Intercontinental у Кабулі 20 січня загинули 7 українців. Двоє громадян України, які загинули в результаті теракту, були пілотами приватної авіакомпанії  «Українські крила», також загинули стюардеси. Перша група громадян України, які вижили під час теракту, вже прибула до Києва.
Суспільство оформление ленты  Найгірша робота. Українець розповів про поневіряння на зборі ягід у Польщі Ролик про важку працю українців у Польщі набирає популярності в Мережі. Відео під час своїх заробітків знімав молодий закарпатець (зважаючи на вимову). Хлопець виклав ролик на свій YouTube-канал, який називається «Життя Коваля». Юнак розповідає, що восени їздив з товаришами в Польщу на збір ягід. За його словами, працівників у Польщі тримають у дуже жорстких умовах - вони живуть у тісному готелі, встають о 6-й ранку, приїжджають з поля - близько 20:00. За найменші провини, зокрема за те, що працівник їв ягоду - штраф близько 1000 гривень. При тому, що заробити на зборі ягід можна в середньому 200-300 гривень на день, а харчуються люди - за власний рахунок. "Наш перший робочий день добігає кінця. Ми взагалі офігєвші. За цілий день зібрали по три ящики - я і мій друг. Це всього 30 злотих (200 гривень. - АСН). Найбільший прикол у тому, що ти повинен збирати тільки зрілу, синю ягоду. Якщо десь щось не так, червона там, змусять все перебрати", - розповідає хлопець. Раз на кілька днів працівників возять на закупівлю продуктів. Хлопець каже, що величезну кількість часу вони проводять в автобусі, а працюють до повної знемоги на спеці.
Суспільство З полону бойовиків «ДНР» звільнений український військовий Роман Савков З полону російських терористів на Донбасі звільнений старший солдат 92-ї бригади Роман Савков. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Президент України Петро Порошенко. «Тільки що особисто привітав звільненого з полону старшого солдата 92-ї бригади Романа Савкова, якого взяли в полон під Красногорівкою», - розповів Порошенко. Глава держави привітав солдата, який повернувся додому, «з другим днем ​​народження». Порошенко підкреслив, що вже доручив провести необхідне медичне обстеження і лікування Романа. Нагадаємо, заради звільнення військового президент помилував громадянку К., яка вчинила злочин проти України. Як відомо, 27 грудня 2017 року відбувся наймасштабніший за час російської агресії на Донбасі обмін утримуваних в ОРДЛО заручників і полонених. Пізніше з'ясувалося, що в числі 73 звільнених з полону російських терористів не всі герої. Щодо 14 осіб є кримінальні провадження  за фактом самовільного залишення військових частин. На цих 14 осіб не поширюється виплата одноразової матеріальної допомоги до остаточного рішення суду.
Економіка Експерт вказав на важливу причину зростання долара в Україні Відсутність валютного кредитування в Україні та інші непродумані обмеження з боку Національного банку (НБУ) призводять до девальвації гривні. Таку думку висловив екс-заступник голови правління НБУ, економіст Олександр Савченко на прес-конференції, переда кореспондент АСН. "На мою думку, діє абсолютно абсурдна політика заборони валютного кредитування українських імпортерів. Це призводить до того, що банки ставлять мінімальні відсоткові ставки за депозитами по долару, бо вони не можуть кредитувати в доларах. Таким чином, вони стимулюють девальвацію гривні", - зазначив експерт. За його словами, в той час, як український уряд змушений позичати на зовнішніх ринках валюту під більш ніж 7% річних, комерційні банки пропонують населенню ставки для валютних депозитів на рівні в 1-1,5%. Таким чином, населення не хоче розміщувати валюту на депозитах і береже її у себе вдома. "Таким чином на руках у населення і бізнесу акумулюються величезні ресурси - близько 100 млрд доларів. І така заборона, яка веде до того, що українські комерційні банки не працюють з валютою і не конвертують її в кредити, викликає обурення", - додав Савченко. При цьому він сказав, що будь-які обмеження операцій з валютою дуже небезпечні для економіки, оскільки вони блокують приплив іноземних інвестицій і валютні кредити. НБУ зараз ніяк не впливає на курс, займаючи нейтральну позицію. Нагадаємо, національна валюта України встановила новий історичний антирекорд по відношенні до євро. Гривня подорожчала на одну копійку і на даний момент курс становить 35,35 грн за один євро.
Кримінал На Світлодарській дузі два підрозділи терористів обстріляли один одного Найманці двох підрозділів російських терористів на Світлодарській дузі відкрили «дружній вогонь» по своїх позиціях. Про це повідомляє група «Інформаційний спротив». Згідно з оперативними даними, бойова охорона одного з підрозділів 3-ї омсбр сприйняла за «укропську ДРГ» своїх «колег» з розвідгрупи 7-ї омсбр. В результаті одні терористи накрили інших щільним вогнем з автоматів і кулеметів в районі правого флангу Світлодарської дуги. Відзначається, що після «дружньої перестрілки» у розвідгрупи 2 поранених. Нагадаємо, перший заступник голови моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг заявив, що на Донбасі йде нарощування сил і військової техніки, що говорить про підготовку до активізації конфлікту. У спостерігачів викликає особливе занепокоєння ситуація на Світлодарському напрямі. Крім того, волонтер Юрій Мисягін повідомив, що на Світлодарській дузі з обіду в понеділок, 22 січня, оголошено перемир'я на прохання терористів. Він уточнив, що ЗСУ йдуть на перемир'я, бо багато роботи на передовій є.
Економіка Вибори і заборони НБУ ще більше "накрутять" долар - економіст Вибори і заборони Національного банку України (НБУ) накрутять долар до 31-32 грн під кінець 2018 року. Таку думку висловив екс-заступник голови правління НБУ, економіст Олександр Савченко на прес-конференції, переда кореспондент АСН. "На кінець року мій прогноз 31-32 грн за один долар, на жаль. Якщо не буде значних фінансових помилок і політичних катаклізмів", - зазначив експерт. За його словами, економічне становище в країні ускладнюється, насамеперед непродуманою політикою національного регулятора в плані валютних обмежень, а з іншого боку, складною політичною обстановкою, яка визначається тим, що партії поступово входять у передвиборну кампанію. При цьому він додав, що в такій ситуації інвестори і кредитори перестають працювати з Україною. Все це призводить до усталених тенденцій девальвації національної валюти. Нагадаємо, національна валюта України встановила новий історичний антирекорд щодо євро. Гривня подорожчала на одну копійку і зараз курс становить 35,35 грн за один євро.
Суспільство оформление ленты  Опубліковані фото звільнення з полону військового Романа Савкова Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко опублікувала фото, як звільнили з полону російських терористів на Донбасі українського військового Романа Савкова. Фото Геращенко виклала у себе в Facebook. «Роман Савков, перші кроки на волі. КПВВ «Майорськ», поблизу якого сталося звільнення нашого військовослужбовця», - написала політик. Раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що був звільнений старший солдат 92-ї бригади Роман Савков. Українця утримували в Макіївській колонії разом зі звільненими раніше Олійником, Герасименком та іншими військовими. Савков потрапив у полон під час бою під Красногорівкою в липні 2017 року. Зазначалося, що у Савкова підвищений рівень цукру в крові і в полоні він практично перестав ставати на ноги. Як розповів один із раніше звільнених військових Микола Герасименко, Савков різко почав худнути, але в санчастину не звертався. У колонії йому почали колоти інсулін.
Економіка Експерти назвали області, у яких платять найвищі зарплати в Україні За статистикою, найвищу зарплату в Україні отримують кияни. Про це на прес-конференції заявив в.о. голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко, передає АСН. "Ми можемо впевнено сказати, що середня зарплата минулого року за вакансіями зросла на 45% в порівнянні з 2016 роком. Як відомо, мінімальна зарплата в Україні - 3200. Але ми бачимо регіональні відмінності. Так, найвищі зарплати в Україні в 2017 році були в Києві. Тут середня зарплата була на рівні 11,6 тис. грн", - заявив він. Після столиці, за словами експерта, найбільші зарплати виплачуються у Київській, Дніпропетровській, Запорізькій, Полтавській областях. "Тут в середньому 7,4 тис. грн", - сказав Ярошенко. При цьому він вказав, що найменші зарплати до цього часу в Закарпатській області. Вона йде після Одеської та Миколаївської, де середня зарплата - 6,7 тис. гривень.
Кримінал Незаконна легалізація іноземців: у НАБУ розповіли про причини обшуку у Пімахової Обшук у квартирі заступника голови Державної міграційної служби Діни Пімахової пройшов у рамках справи про корупцію в Державній міграційній службі і незаконну легалізацію іноземців в Україні. Про це повідомила керівник прес-служби НАБУ Світлана Оліфіра. "Мета обшуків - відшукання і вилучення грошових коштів, ймовірно, отриманих посадовою особою ДМС та іншими як неправомірної вигоди. Також виявлення і фіксація інших відомостей, які можуть вказувати на обставини про вчинення кримінального злочину", - сказала вона. За словами прес-секретаря, слідство має дані, про те, що посадові особи ДМС і керівництво служби за грошову винагороду видавали іноземцям посвідчення для тимчасового проживання в Україні, оформляли громадянство і закордонні паспорти іноземцям. Також вона повідомила, що зараз про підозру не йдеться. У свою чергу на сторінці НАБУ в соцмережі повідомляється, що прокуратура здійснюють обшуки в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактами прийняття пропозиції, а також отримання неправомірної вигоди - правова кваліфікація - ч.4 ст.368 КК ( «Прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою»). За даними слідства, організована злочинна група осіб (до складу якої, ймовірно, входили посадові особи Державної міграційної служби) із залученням керівників і працівників Головного управління ДМС у Києві, ввела злочинну схему легалізації іноземних громадян на території України, зокрема вихідців з країн Близького Сходу. При цьому використовувалися фальшиві документи. Детективи шукали в оселі Пімахової гроші, ймовірно, отримані від таких операцій, а також - інші свідчення можливих злочинів.
Політика Порошенко доповнив список кандидатів у ЦВК Президент Петро Порошенко поповнив перелік затверджених напередодні кандидатів у члени нової Центральної виборчої комісії ще одним кандидатом. Як повідомляється на сайті глави держави - ним став Олег Конопольський. Імовірно, Конопольський є креатурою від "БПП". Тепер у списку кандидатів у члени ЦВК містяться 14 кандидатур: Басалаєва Алла ("Відродження"); Єфремова Ірина ("НФ"); Бернацька Наталія (до заміжжя Севостьянова, "НФ"); Кустова Світлана ("БПП"); Вербенський Михайло ("БПП"); Лотюк Ольга ("БПП"); Плукар Віталій  ("БПП"); Шипілов Леонтій ("НФ"); Желтова Ольга ("БПП"); Синиця Надія; Юзькова Тетяна ("РПЛ"); Сліпачук Тетяна ("Воля народу"); Радченко Євген ("Самопоміч"); Конопольський Олег ("БПП"). Нагадаємо, вчора, 23 січня президент Петро Порошенко під час зустрічі зі спікером парламенту Андрієм Парубієм підписав подання на нових членів Центральної виборчої комісії, також Порошенко відправив у відставку членів ЦВК, термін повноважень яких закінчився. За кандидатів тепер повинна проголосувати Верховна Рада. Причому затягування термінів переобрання членів Центральної виборчої комісії буде підривати довіру до майбутніх виборів. Таку думку висловила напередодні координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська.
Політика Могильов про захоплення адмінбудівель у Криму: Жодних зрозумілих команд із Києва не надходило Українська влада в Києві не відреагувала на повідомлення про захоплення адміністративних будівель у Криму в останніх числах лютого 2014 року. Про це повідомив голова Ради міністрів Автономної Республіки Крим (у 2011-2014 роках) Анатолій Могильов під час судового засідання в Києві, передав кореспондент АСН. "Інформацію (про захоплення адмінбудівель. - Ред.) я повідомив на той момент голові СБУ Наливайченку, крім цього, ми переправили сюди, в Київ, файли відеозйомки захоплення цих будівель. Після цього жодних зрозумілих команд із Києва не надходило", - зазначив екс-чиновник. За його словами, захоплення будівлі Радміну і Верховної Ради АР Крим сталося в ніч з 26 на 27 лютого 2014 року. У зв'язку з цим Могильов, за його власними словами, зібрав усіх силовиків Криму, хоча за посадовими інструкціями такими повноваженнями він на той момент не володів. Їм вдалося отримати частину записів з камер відеоспостереження, на яких було зафіксовано проникнення невідомих до адміністративних будівель. "З огляду на те, що там були практично всі генерали - люди, які розуміють військову підготовку - з екіпіровки цих осіб, з їхніх рухів і розстановки ми визначили, що це професійні військові, які знають свою справу", - додав він. При цьому Могильов зазначив, що особисто ходив у будівлю Радміну АРК для переговорів з невідомими, які захопили будівлю, проте поспілкуватися зміг лише з "людиною в балаклаві", яка заявила про те, що не уповноважена вести переговори. Нагадаємо, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження стосовно четвертого президента України Віктора Януковича. За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.
Спорт Шевченко: Україна потрапила до важкої групи Головний тренер збірної України Андрій Шевченко заявив, що задоволений результатом жеребкування Ліги націй. Про це пише sport.ua. «Не скажу, що група фартова. У нас важка група, але в суперниках команди, проти яких ми можемо грати і показувати результат», - зазначив тренер. Як відомо, українській команді дісталися матчі зі збірними Чехії та Словаччини. Загалом Шевченко заявив, що «задоволений жеребкуванням. Словаччина і Чехія - хороші команди, які намагаються грати в комбінаційний футбол». Тренер нагадав, що українці недавно провели товариський матч із командою Словаччини. «В обох командах є хороші виконавці, тому, думаю, нас чекають цікаві матчі. Обидві країни є сусідами України, тому уболівальникам буде легше добиратися на матчі», - додав Шевченко. Він також розповів, що з нетерпінням чекає початку цього турніру.
Політика Могильов на суді розповів, про що говорив на останній зустрічі з Януковичем у Києві Четвертий президент України Віктор Янукович вранці 21 лютого 2014 року повідомив, що в Києві йому залишатися небезпечно. Про це на суді щодо державної зради президента-втікача повідомив голова Ради міністрів Автономної Республіки Крим (у 2011-2014 роках) Анатолій Могильов, передав кореспондент АСН. "З Януковичем востаннє я бачився 21 лютого (2014 року. - Ред.). Я приїхав до Києва і близько 11-ї години ранку, ми з ним зустрілися в Адміністрації президента. Розмова була дуже коротка - буквально кілька хвилин", - зазначив екс-чиновник. За його словами, Янукович під час останньої їхньої зустрічі повідомив, що йому загрожує небезпека, що в Києві дуже багато озброєних людей, незаконних формувань. При цьому Могильов додав, що після 21 лютого з президентом не бачився і, зокрема, вже в Криму з ним не зустрічався. Пізніше він дізнався "від когось із силовиків", що Янукович  у період з 21 по 23 лютого був у Криму і потім поїхав в РФ, проте ніяких офіційних документів з цього приводу не було. Нагадаємо, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження стосовно четвертого президента України Віктора Януковича. За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.
Кримінал Мати залишила немовля на морозі в копиці сіна на Харківщині Горе-матір викинула 2-місячне немовля у копиці сіна біля двору сусідів. Про це повідомили в прес-службі Нацполіціі Харківської області. Інцидент стався у вівторок, 23 січня. У поліцію звернулася 67-річна жителька села Нова Мерефа і розповіла, що вранці її чоловік знайшов у копиці сіна немовля. На місці події працівники поліції встановили, що дитину залишила її 30-річна мати. Згідно з медичним свідоцтвом про народження, дівчинка з'явилася на світ 17 листопада 2017 року, але до теперішнього часу цей факт офіційно не зареєстрований. Як з'ясувалося, вранці співмешканець жінки поїхав на роботу до Харкова. Близько 6-ї ранку мати погодувала дитину, одягла і пішла гуляти на вулицю. Як розповіла жінка, вона відчула сильну втому від сімейних турбот і вирішила залишити дитину сусідам. Жінка підійшла до сусідського двору, побачила неподалік господаря і поклала дитину в копицю сіна. Потім втекла. Зараз життю дитини нічого не загрожує. За цим фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 135 (залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 2 років позбавлення волі.
Суспільство Серед шахтарів у «ДНР» оголосили загальну мобілізацію Гірників шахт окупованої російськими терористами частини Донецької області призивають на масштабні військові навчання. Про це пише видання «Остров». Зокрема, гірникам всіх шахт «Макіїввугілля» були під розпис вручені повістки з військкомату. Чоловікам наказано 24 січня в терміновому порядку з'явитися на медогляд. На наступний день після проходження медогляду, в четвер, 25 січня, гірники мають з речами, документами і сухим пайком на один день прибути до військкомату. Відзначається, що явка для всіх обов'язкова. Відзначається, що шахтарям ніхто не пояснює, куди їх забирають і навіщо. Вказано і перелік речей, які потрібно взяти з собою: паспорт, водійське посвідчення (якщо є), медичну карту, туалетні приналежності, кілька комплектів речей, нижню білизну, нитки з голками, сухий пайок на перший час. За попередніми даними, будуть проходити масштабні польові навчання, які триватимуть мінімум тиждень.
Політика Захоплений Крим масово заселяють росіянами - Джемілєв Окупанти масово заселяють анексувати Крим росіянами. За 4 роки окупації на півострів в'їхало від 500 тисяч до 1 млн громадян країни-агресора. Про це заявив уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв в ході свого виступу 22 січня на сесії ПАРЄ у Страсбурзі. Він підкреслив, що корінне населення Криму витісняється. «Дані про переміщення населення ретельно засекречені владою, але аналіз навіть відкритих джерел свідчить про переміщення у Крим за 4 роки окупації від 500 тис. мінімум до 1 млн громадян РФ», - заявив лідер кримськотатарського народу. Джемілєв уточнив, що тільки офіційно зафіксовані 49 випадків викрадень людей, з них 19 вдалося звільнитися і втекти на материкову частину України. Ще 6 осіб (всі кримські татари) знайдені мертвими і зі слідами тортур. Також двох викрадених пізніше знайшли в тюрмах, вони були засуджені за політичними мотивами. 16 осіб досі вважаються зниклими безвісти, але за багатьма ознаками їх вже давно немає в живих.
Економіка Залежимо від погоди: бюджет України тримається виключно на експорті аграрної продукції Значна частина бюджету України формується виключно за рахунок доходів від експорту аграрної продукції. Таку думку висловив експерт Економічної дискусійного клубу Юрій Турянський на прес-конференції, переда кореспондент АСН. "Металурги і машинобудівники виробляють несезонну продукцію, але вони позбавляються ринків збуту. А у нас на сьогодні істотно зросло агровиробництво і дуже часто нам витягує економічні параметри. Це велика експортна складова, без якої ми б бюджет точно не зліпили" , - зазначив експерт. За його словами, недолік такого виду експорту, як джерела припливу валюти в країну - його сезонність, зокрема, те, що він працює в червні-серпні. Зараз же, після затвердження фінансових планів на рік у приватних компаніях, пожвавилися імпортери, які забирають з ринку всю валюту. Таким чином, на думку Турянського, українська економіка працює на зміцнення американської та європейської валют, а не на зміцнення гривні. При цьому він додав, що 18 млрд доларів золотовалютних запасів України на сьогодні дозволяють регулятору мінімізувати вплив цих факторів, здійснюючи інтервенції на ринку і утримуючи падіння курсу гривні. Нагадаємо, станом на ранок середи, 24 січня, національна валюта України встановила новий історичний антирекорд щодо євро. Гривня подорожчала на одну копійку і зараз курс становить 35,35 грн за один євро.
Економіка Коли зупиниться падіння гривні. Економісти назвали нову дату Падіння курсу національної валюти України буде припинено лише в червні 2018 року. Таку думку висловив експерт Економічної дискусійного клубу Юрій Турянський на прес-конференції, переда кореспондент АСН. "Навесні буде невелике ослаблення [тиску на гривню], тому що вже буде частково задоволений попит на валюту, але навесні також буде потреба в іноземній валюті. А вже зменшиться попит, коли аграрії дадуть валютну виручку", - зазначив експерт. За його словами, в умовах падіння машинобудування, металургійної та хімічної галузей економіки України чи не єдиним фондом держави залишається земля. Відповідно, продукція АПК дає основну частину валютної виручки країни і займає все більшу частку в формуванні державного бюджету. При цьому він додав, що агровиробництво в країні стрімко зростає, і основні інвестиції очікуються якраз у цій галузі. В України є хороші перспективи для будівництва заводів із переробки продукції АПК. Нагадаємо, національна валюта України встановила новий історичний антирекорд по відношенні до євро. Гривня подорожчала на одну копійку і на даний момент курс становить 35,35 грн за один євро. Офіційний курс долара, який встановлює Нацбанк, поки не добрався до 29 грн.
Політика Тука пояснив перебої сигналу українського ТБ на Донбасі Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука пояснив перебої сигналу українського ТБ на Донбасі, передає кореспондент АСН. "Я сам, будучи на Луганщині, бачив, як переважна більшість жителів регіону дивляться супутникове телебачення... Мені відомо, що існують небезпідставні закиди з боку наших співвітчизників, які проживають і на контрольованій території, і, тим більше, на неконтрольованої про те, що вони не мають можливості дивитися українське телебачення", - заявив Тука. Він повідомив, що 2017 року українська влада запустила в роботу 2 телевежі. Але при цьому Тука визнав наявність перебоїв сигналу українського ТБ через географію регіону. "Коли ще за радянських часів будувалася мережа станцій прийому та передачі, то найбільш вигідні висоти з того часу і, на жаль, до цього часу розташовані на окупованих територіях. Зокрема в Луганську і Донецьку. І перебити той сигнал поки неможливо, але реально заглушити шляхом накладення свого сигналу на сигнал протилежного боку. Але в чистому вигляді подавати сигнал неможливо", - підкреслив він.
Політика оформление ленты  Волкер: Перемир'я на Донбасі можливе, була б політична воля Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що якщо минула доба на Донбасі пройшла без стрілянини, значить і в принципі мир в цьому регіоні можливий. Про це він написав у своєму мікроблозі в Твіттер, після зустрічі з журналістом "Радіо Свобода". Також Волкер категорично заявив, що з питання врегулювання ситуації на Донбасі не будуть вестися ніякі переговори без представників України. "Я сказав Яні Полянській, що США не будуть вести переговори про Україну без України. Я залишаюся в тісному контакті з моїми українськими колегами на Банковій, в МЗС і парламенті", - написав політик. Нагадаємо, сьогодні екс-віце-президент Сполучених Штатів Джозеф Байден розкритикував владу нашої країни за те, що корупція продовжує залишатися найбільшою проблемою для України.
Політика Тука повідомив, коли українські паспорти почнуть друкувати на лінії розмежування Українські паспорти для переселенців почнуть друкувати просто на лінії розмежування. Про це на прес-конференції заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, передає кореспондент АСН. "Болючим питанням для переселенців і для людей, які проживають на окупованих територіях, є документообіг, отримання документів, довідок і дозволів. Тому ми вже закупили кілька комплектів обладнання для виготовлення і друку українських паспортів на територіях, наближених до лінії розмежування. Це дозволить молодим людям, які досягли 16 років і проживають на окупованих територіях, отримати легальний документ, не чекаючи черги по кілька місяців", - заявив він. Він також зазначив, що обладнання може запрацювати вже в січні або лютому 2018 року. З його слів, загалом за 2017 рік близько 11,5 млн українських громадян перетнули лінію розмежування на території Донецької та Луганської областей. "При цьому юридична допомога була надана 36 тис. наших громадян, майже 89 тис. осіб звернулися в службу зайнятості. І майже 30 тисяч переселенців, звернувшись до відповідних державних служби, знайшли роботу", - сказав він. На першому місці для переселенців залишається проблема житла, на другому - отримання медичних послуг і на третьому - питання, пов'язані з роботою, каже заступник міністра.
Суспільство ФСБшники висаджують українців, які їдуть поїздами з Білорусі в РФ У країні-агресорі українців висаджують із поїздів, які слідують із Білорусі. Про це повідомляє видання tut.by. Як розповів українець Андрій Максютенко, він їхав з Мінська у відрядження в Санкт-Петербург, однак його висадили з поїзда. Чоловік уточнив, що разом з ним зсадили близько 15 осіб, серед яких були таджики, казахи і вірмени. Таким чином, висадили всіх пасажирів, у яких не було російського або білоруського паспорта. «Автоматично шиють статтю «Незаконне перетинання кордону», 3000 російських рублів штрафу і місяць на оплату. Навіть незважаючи на наявність посвідки на проживання в Москві. На «газельці» відвезли в міграційну службу, потім на вокзал, щоб купити квиток назад, повернули документи - і їдь», - підкреслив постраждалий. У ФСБ РФ заявили, що кордон між Росією і Білоруссю вільно можуть перетинати тільки громадяни цих двох країн. Іншим потрібно користуватися міжнародними пунктами пропуску, яких немає на залізниці.
Спорт У Росії дозволили продавати пиво під час ЧС-2018 Російська влада дозволила продавати пиво на всіх стадіонах і у фан-зонах під час Чемпіонату світу з футболу 2018 року. Про це заявив віце-прем'єр РФ Віталій Мутко, передають «Вести». За словами Мутка, країна-агресор має право на продаж пива на стадіонах. Це право, як зазначив російський віце-прем'єр, є на підставі федерального закону від 2013 року. Відповідно до закону «Про підготовку та проведення в Російській Федерації чемпіонату світу з футболу FIFA 2018 року, Кубка конфедерацій FIFA 2017 року і внесення змін в окремі законодавчі акти Російської Федерації», дозволяється роздрібний продаж і вживання алкогольної продукції, реалізованої FIFA, комерційними партнерами FIFA, постачальниками товарів, робіт, послуг FIFA в місцях проведення заходів ЧС. Нагадаємо, чемпіонат світу з футболу запланований з 14 червня по 15 липня в 11 містах Росії. У списку міст Москва, Санкт-Петербург, Казань, Нижній Новгород, Ростов-на-Дону, Самара, Саранськ, Волгоград, Калінінград, Єкатеринбург і Сочі.
Суспільство У Львові оголосили в розшук 160 автобусів найбільшого перевізника У Львові Міністерство юстиції України оголосило в розшук 160 автобусів найбільшого місцевого перевізника – комунального АТП-1. Про це передає ZAXID.net. Поліцію міста зобов'язали затримувати автобуси і доставляти на штрафмайданчик, а також вилучати документи. Відомо, що 7 автобусів вже були заарештовані. Вилучення міських автобусів пов'язане з відмовою Львівської міськради виплатити борг за придбані в 2009-2010 роках 32 автобуса ЛАЗ. У жовтні суд наклав на всі 160 автобусів АТП-1 арешт, а рішення про оголошення транспорту в розшук було прийнято відділом примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Мін'юсту. Арешт на все майно і рахунки АТП-1 накладено за борг в 28 млн грн перед ТОВ «Львівські автобусні заводи» за придбані в 2009-2010 роках автобуси ЛАЗ. АТП-1 повинен заплатити 19,6 млн грн, а ще 4 млн боргу повинно було бути списано. На засідання сесії Львівської міськради 25 січня винесуть рішення з даного питання. Відзначається, що Львівський автобусний завод викупив і довів до банкрутства російський бізнесмен Ігор Чуркін. Холдинг зупинив виробництво в 2014 році.
Економіка Антимонопольний комітет: тарифи Vodafone на окупованій території не будуть вищими, ніж на вільній В Антимонопольному комітеті України у зв'язку з численними зверненнями громадян через проблеми з наданням оператором мобільного зв'язку Vodafone (ЗАТ «ПФ України») в Донецькій та Луганській областях, прокоментували ситуацію. Так в АМКУ нагадали, що 17 січня 2018 на засіданні Комітету ВРУ з питань прав людини, нацменшин і міжнаціональних відносин обговорили питання відновлення мобільного зв'язку на окупованому Донбасі. При цьому представники Vodafone повідомили, що зміни тарифів пов'язані з питанням використання торгової марки. Однак вони (тарифи) не будуть вищими, ніж на підконтрольній території, а в разі переплати, користувачам зроблять перерахунок. На майбутнє в комітеті попросили звертатися громадян з подібних питань в Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації.
Наука і технології Вчені не рекомендують поспішати з виходом на пенсію Після виходу на пенсію у людини в прискореному темпі втрачається вербальна пам'ять, що відповідає за здатність запам'ятовувати текстову інформацію. До такого висновку прийшли британські вчені з Університетського коледжу і Королівського коледжу Лондона, передає ТАСС. В ході дослідження було проаналізовано стан понад 3 тисячі осіб у віці 45-68 років. Протягом 30 років проводилася перевірка рівня розумових здібностей добровольців. В результаті виявилося, що з моменту, коли людина припиняла працювати, у неї значно прискорювався процес зниження когнітивних функцій. Зокрема, погіршення вербальної пам'яті відбувається у пенсіонерів на 38% швидше, ніж у людей, які продовжують свою робочу діяльність. Таке згасання функцій мозку загрожує раннім розвитком деменції. Вчені прийшли до висновку, що будь-яка інтелектуальна діяльність для людей старшого віку життєво необхідна. Згідно зі статистикою, в світі від хвороби Альцгеймера, однією з найпоширеніших форм деменції, на сьогоднішній день страждають близько 50 млн осіб. До 2050 року це число може перевищити 131 млн.
Події Бойовики з мінометів обстріляли опорні пункти ЗСУ під Лебединським Лише півтора дня протримався режим припинення вогню в районі АТО. Але сьогодні вдень, російсько-окупаційні війська знову обстріляли позиції Збройних Сил України з озброєння забороненого мінського домовленостями. Як повідомляє прес-центр АТО, на Донецькому напрямку ворог застосував міномети біля Приазов'я. З тимчасово непідконтрольного українському уряду села Саханка противник вів вогонь з мінометів калібру 120 і 82 мм. Вогонь вівся в напрямку опорних пунктів в Лебединському. Більше по лінії розмежування обстрілів не зафіксовано. У штабі зазначили, що українські війська строго дотримуються Мінських домовленостей. Нагадаємо, сьогодні спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що мир на Донбасі можливий, для цього потрібна лише політична воля.
Політика оформление ленты  Могильов стверджує, що саме спалення автобусів "антимайдановців" перелякало кримчан Інформація про спалення автобусів, які перевозили прихильників "антимайдану" з Криму в лютому 2014 роки є достовірною. Про це повідомив голова Ради міністрів Автономної Республіки Крим (у 2011-2014 роках) Анатолій Могильов в ході судового засідання в Києві, передав кореспондент АСН. "Були дійсно напади на два автобуса кримчан. Автобуси були спалені, люди розсіяні. Це ніякий не фейк", - зазначив екс-чиновник. За його словами, кримчани тоді змушені були повертатися додому "обхідними шляхами", і після їх повернення з півострову поповзли тривожні чутки про настрої на материковій частині України. "Крим – це регіон, де дуже швидко чутки розходяться, і цей факт, цей акт агресії, дуже вплинув на моральний стан кримчан", - додав А. Могильов. Нагадаємо, 20 лютого 2014 року в районі міста Корсунь-Шевченківський прихильники Майдану зупинили автобуси з "антимайдановцями". Людей висадили з автобусів і вони добиралися додому хто як міг. Деякі автобуси були спалені. Відео 18+
Економіка Названа дата, коли знову продадуть «Приватбанк» «Приватбанк» буде приватизований у 2021 році, в ході останнього етапу стратегії розвитку банку. Про це повідомив глава наглядової ради «Приватбанку» Енгін Акчакоча, пише FinClub. Стратегію розвитку банку на 5 років розробила компанія McKinsey. «Термін дії стратегії – з 2018 року і до самої приватизації банку. Ми вже маємо конкретні цілі на кінець 2018 року, на кінець 2019 і далі», - заявив він. За словами Акчакоча, приватизацію проведуть, як тільки ринок буде до цього готовий. Він також зазначив, що вибір компанії McKinsey був умовою продовження співпраці МВФ з Україною. «Це була вимога МВФ, щоб стратегію готувала незалежна висококваліфікована компанія. Для деяких проектів важливо, щоб вони були розроблені незалежними компаніями, які спеціалізуються саме на цьому», - підкреслив Акчакоча. Нагадаємо, 18 грудня 2016 року Кабмін прийняв рішення про входження держави в капітал «Приватбанку». Державі належить 100% акцій, «ПриватБанк» був докапіталізований на суму 116,8 млрд грн.
Суспільство оформление ленты  Перспективний бізнес в «ДНР»: поїздки в місця, де ловить Vodafone У ряді окупованих міст Донецької області з'явився перспективний бізнес – перевізники везуть пасажирів в ті місця, де ще працює зв'язок мобільного оператора Vodafone. У містах розклеїли листівки з відповідним оголошенням. Винахідливі підприємці ОРДО організовують поїздки по місцях, де «є зв'язок МТС». «Сучасний донецький стартап XXI століття надворі. П'ять років тому це місто приймало матчі Євро-2012. Спасибі, Росія!» - написав свою думку з цього питання журналіст Денис Казанський. Нагадаємо, зв'язок Vodafone зник на окупованих територіях 11 січня. В районі Оленівки був пошкоджений кабель цього мобільного оператора. Компанія закінчила ремонтні роботи ще 22 січня, однак зв'язок з'явився тільки в так званій «ЛНР». Відсутність зв'язку в ОРДО пояснюється тим, що наказом «міністра зв'язку ДНР» Яценка в Донецьку були знеструмлені вузли зв'язку Vodafone.
Суспільство оформление ленты  Корова в Польщі втекла від господаря до стада зубрів Домашня корова втекла до зубрів і вже кілька місяців живе зі стадом на території Біловезької пущі в Польщі. Про це передає ВВС. Корова втекла з ферми восени 2017 року. Її неодноразово бачили зі стадом з 50 зубрів в лісах заповідника. Корова ще зовсім молода, вона виглядає здоровою і абсолютно не постраждала від набагато більших за розмірами зубрів. Господарі чекали, що взимку корова повернеться на ферму, однак цього не сталося. Місцеві жителі припускають, що зубри всім стадом врятували корову від вовків, які зимують в заповіднику. Однак не тільки стадо може бути загрозою для корови, а й корова – загрозою для зубрів, якщо станеться спаровування, то зараження загрожує всій популяції 600 біловезьких зубрів. Крім того, корова може померти, народжуючи великих гібридних телят. Тварина ще молода для розмноження, проте до початку весни її потрібно повернути на ферму.
Політика Порошенко провів переговори з Лагард і сподівається на ефективну співпрацю з МВФ Президент України Петро Порошенко в Давосі провів переговори з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард. Про це в своєму мікроблозі Twitter написав прес-секретар глави держави Святослав Цеголко. Порошенко заявив журналістам, що в 2018 році Україна продовжить співпрацю з МВФ. «Ми будемо продовжувати ефективну співпрацю в різних сферах і виконувати те, що погодили сьогодні і раніше. Я сподіваюся на дуже хорошу і ефективну співпрацю», - сказав глава держави. Президент також зазначив, що співпраця з МВФ є важливим фактором зміцнення макроекономічної стабільності і індикатором довіри до проведення внутрішніх реформ. У свою чергу директор МВФ Крістін Лагард назвала розмову з Порошенком «продуктивною». Нагадаємо, 24-26 січня Порошенко перебуває з офіційним візитом в Давосі в Швейцарії, де проходить щорічне засідання Всесвітнього економічного форуму.
Кримінал Дядя навчив 2-річного хлопчика з Північної Осетії курити і матюкатися Користувачів соцмереж шокувало відео, на якому 2-річний хлопчик в Північній Осетії курить і лається матом. Журналісти з'ясували, що дитини поганим звичкам навчив дядько. Про це передає НТВ. Відео зняв дядько Тимура, який на своє виправдання заявив, що «вирішив пожартувати» і дав племіннику сигарету. Цей ролик викликав обурення розсудливих користувачів соцмереж. Вражає не тільки той факт, що хлопчик явно не перший раз курить, а те, який у нього словниковий запас нецензурних слів. Тепер ситуацію в родині перевірять представники МВС та прокуратури країни-агресора. Матір Тимура вже викликали до відділку, вимагаючи пояснень. Поки триває розгляд, співробітники органів опіки вимагають від батьків зводити Тимура на обстеження до медиків. У правоохоронців є серйозні побоювання, що це все-таки не перша сигарета в житті хлопчика.
Суспільство оформление ленты  Росіянин в Петербурзі розмалював передвиборний плакат Путіна Невідомий чоловік в Санкт-Петербурзі розмалював один з передвиборних плакатів президента Росії Володимира Путіна. Відео було опубліковано користувачами Twitter. Відзначається, що чоловік написав чорною фарбою слово «брехун». Спочатку він проходжав біля білборду. Після чого взяв палицю і використовував її, як кисть. Все це відбувалося на очах у очевидців, які знімали те, що відбувається на відео. Багатьох в РФ дивує, що ніхто не поспішав викликати поліцію, а лише спостерігали і коментували те, що відбувається. Нагадаємо, вибори президента країни-агресора відбудуться 18 березня. В умовах фактично відсутньої конкуренції з високою часткою ймовірності на них переможе Володимир Путін. "Художник?" В одном из городов России, жители дома наблюдали в окно человека пишущего краской слово [Лжец] на политической рекламе с изображением кандидата Путина. Удивительно, но вызывать полицию очевидцы не спешили, а начали снимать происходящее на камеру и комментировать... pic.twitter.com/KWk3XSTa3V — Press Focus (@Press_Focusnik) 23 января 2018 г.
Суспільство оформление ленты  У Китаї бабуся проходить в день 24 км, щоб відвезти онука з інвалідністю в школу У Китаї 76-річна Ши Юйінг щодня проходить 24 км, щоб відвезти в школу 9-річного онука на інвалідному візку і забрати його. Про це пише The Daily Mail. Бабуся – єдина опікунка хлопчика. Вона запевняє, що возитиме онука до школи доти, поки ходить. У 9-річного Хаовена дитячий церебральний параліч, хлопчик сам не може ходити і потребує цілодобового догляду. ДЦП йому діагностували в 2-річному віці, коли батьки звернулися до лікаря. Коли хлопчикові було 4 роки, батьки розлучилися, так як влізли в борги через необхідність лікувати сина і постійно не знаходили спільної мови. Батько поїхав в інше місто на роботу, мама вийшла заміж вдруге і тепер у неї інша сім'я. Дитина залишилася під опікою бабусі, яка спочатку використовувала велосипед, щоб відвозити хлопчика. Рік тому місцева влада подарували хлопчикові інвалідну коляску і тепер бабуся возить онука на ній. Ши Юйінг каже, що її онук – дуже розумний хлопчик, йому добре дається математика. Вона шукає для онука кращу школу, де йому зможуть дати більше знань.

Як зрозуміти, що вам брешуть: ворожіння на брехню
Як зрозуміти, що вам брешуть: ворожіння на брехню
Усім нам не подобається бути ошуканими Якщо у вас є підозри про те, що вам брешуть, ви можете перевірити це за....
Віщий сон: як його побачити?
Віщий сон: як його побачити?
Считается, что вещие сны – прерогатива избранных С этим утверждением можно поспорить
Що означає побачити себе уві сні
Що означає побачити себе уві сні
Кожен хоча б раз у житті бачив у своїх снах незрозумілі та загадкові події Ми вже не раз писали про те, до чог....
Як запам'ятовувати сни для тлумачень: 5 простих дій
Як запам'ятовувати сни для тлумачень: 5 простих дій
Запам'ятовувати сновидіння може кожен із нас, навіть якщо здається, що це неможливо Проста методика допоможе з....
Улюблені іграшки з дитинства розкажуть про ваш характер
Улюблені іграшки з дитинства розкажуть про ваш характер
Згадайте, яка у дитинстві у вас була найулюбленіша іграшка? Це важливо! Психологи стверджують, що ті чи інші з....
більше матеріалів




/-2,0923309326172-/ /-pc-/
Top