counter
Архів Повернутись назад 23 Липня 2017
23 Липня
Політика Глава СБУ: в роті, де воював Агеєв, було 15 російських військових У складі роти четвертої окремої мотострілкової бригади 2 АК «ЛНР», в якій служив взятий e полон російський військовий Віктор Агеєв, значилися ще як мінімум 15 російських військовослужбовців. Про це на брифінгу 22 липня заявив глава СБУ Василь Грицак. «Встановлено, що, крім знищеного в бою капітана Щерби і взятого в полон єфрейтора Агеєва, в складі тільки однієї розвідувальної роти 4-ї бригади 2 АК "ЛНР" воюють 15 громадян Росії. У цьому підрозділі все командні пости займають кадрові та контрактні військові ЗС РФ. До складу цього підрозділу, крім Агеєва, Щерби, входять начальник разведбрігади, майор ЗС Росії Сергій Данилов (позивний Мангуст), командир розвідроти Олексій Калугін (позивний Калуга), Анатолій Кандауров (Веселий), Володимир Архипов (позивний Тайга), Ігор Стрижевський (Стриж ), Валерій Карасьов (Карась), Михайло Хилько (Скіф), а також Антон Нечайка, Олександр Бублеєв, Андрій Букреєв, Олександр Демченко, Микола Ширина, Сергій Капітоненко, Юрій Лісіцин та Олександр Петров. Все це також підтверджується показаннями Віктора Агеєва», - повідомив глава СБУ.
Політика оформление ленты  ВМС США отримали авіаносець-гігант за 13 млрд доларів У суботу на військово-морській базі Норфолк у штаті Вірджинія президент США Дональд Трамп взяв участь у церемонії введення в дію найбільшого авіаносця військово-морських сил США «Джеральд Форд», вартість якого склала 12,9 мільярдів доларів. «Повністю з американської сталі і зроблений американськими руками. Ми побудували стотисячотонний меседж для світу, американська сила не поступається нікому. Побачивши це судно, американські союзники будуть засинати спокійно, а вороги тремтітимуть від страху», - заявив Дональд Трамп під час церемонії. Авіаносець «Джеральд Форд» важить 100 тисяч тонн і має палубу, на якій можуть розміститися 75 літаків. За один день він здатний запустити з двох злітно-посадкових смуг до 220 літаків. Максимальна швидкість корабля досягає 30 вузлів (55,6 км/год).
Наука і технології Вчені: Місяць може виявитися штучним супутником Землі Вчені не можуть прийти до єдиної думки щодо утворення Місяця в Сонячній системі. За однією версією, супутник Землі утворився з пропланетного диска планети. Ще одна версія - Місяць створилвся з великої кількості астероїдів. А деякі вчені вважають, що Місяць був частиною Землі і відколовся після зіткнення нашої планети з метеоритом. Також Місяць може бути штучним супутником Землі - таку теорію висуває велика кількість авторитетних учених. Припущення про те, що Місяць є штучним супутником нашої планети, регулярно підтверджуються. За словами експертів, Місяць народився на іншому кінці Сонячної системи, а потім якимось поки незрозумілим чином перелетів до нашої планети. Це підтверджується складом Місяця, який за хімічними властивостями кардинально відрізняється від інших небесних тіл нашої Галактики. Також учені підкреслюють, що Земля через свої невеликі розміри не могла притягнути до себе Місяць.
Суспільство В Авдіївці військові зіграли зворушливе фронтове весілля В ЗАГСі прифронтової Авдіївки в Донецькій області одружилися військові медики, які допомагають рятувати поранених бійців АТО. Фронтове весілля вразило місцевих жителів, які з посмішками зустрічали оригінально прикрашені авто. Військові прикрасили санітарні автомобілі кульками і надутими медичними рукавичками, повідомляє прес-служба штабу АТО. Наречений - водій санітарного авто механізованої бригади Олександр, наречена - медсестра в складі мобільного госпіталю Василиса. Наречена розповіла, як їх у АТО звела доля. дівчина приймала поранених бійців, яких з передової привозив її майбутній чоловік. «Зазвичай ми просто віталися при зустрічі, а коли Саша довго не приїжджав, то було дуже двояке відчуття. Хотілося його бачити частіше, а з іншого боку, я розуміла, що якщо він приїде, то привезе поранених, а це так важко. Так він і приїхав, змучений, весь брудний і в «броннику» з автоматом. Побачив мене і кинувся обійматися, а потім спіткнувся і під вагою бронежилета ми впали на землю, в цей момент наші погляди зустрілися  - і все, весілля», - розповіла щаслива дружина.
Політика Справа втікача Януковича: Росія завдає удару у відповідь Басманний суд Москви на основі клопотання Слідчого комітету Росії прийняв рішення заочно заарештувати військового прокурора України Руслана Кравченка і слідчого з особливо важливих справ Генпрокуратури України Вадима Приймачка, які ведуть справу екс-президента - втікача Віктора Януковича, повідомляє Інтерфакс-Україна. За рішенням Басманного суду Москви, Руслан Кравченко і Вадим Приймачок звинувачуються за статтею «Притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності». Нагадаємо, 5 липня Віктор Янукович, що втік до Росії, заявив, що не бажає брати участь в ініційованому в Україні судовому процесі у справі про держзраду і відкликає своїх адвокатів. Після цього суд прийняв рішення надати Януковичу безкоштовного адвоката. Під час судового засідання у справі Віктора Януковича 12 липня його новий адвокат попросив дати екс-президенту час для ознайомлення з матеріалами справ, після цього суд було перенесено на 3 серпня.
Економіка В Україну прибуло друге судно з вугіллям із ПАР У неділю, 23 липня, до причалу морського торгового порту Південний в Одеській області пришвартувалося судно з південноафриканським вугіллям. Це вже друге за останній час судно з вугіллям із ПАР. До кінця 2017 року на підприємстві планують прийняти ще шість таких судів, повідомляє прес-служба порту Південний. На прибулому судні 75 тисяч тонн антрациту, який належить енергетичній компанії ДТЕК. Розвантаження судна відбуватиметься 2-3 діб, потім вугілля відвантажать у вагони для відправки енергетикам на Криворізьку і Придніпровську ТЕС. «ДТЕК реалізує програму з накопичення антрацитового вугілля для підготовки ТЕС до зими. Прихід другого судна збільшує запас міцності для наших ТЕС, що працюють на антрациті. В Україні вже прибуло 150 тисяч тонн антрациту в рамках контракту на поставку вугілля з ПАР», - повідомив директор ДТЕК Енерго Віталій Бутенко.
Політика Нормандський формат: Порошенко розповів, чого зажадає від Путіна Глава Української держави Петро Порошенко в неділю, 23 липня, повідомив, що вимагатиме від російського президента Володимира Путіна під час переговорів у «нормандському форматі», які заплановано провести в телефонному режимі. Про це президент України написав на своїй сторінці у Facebook. «В ході телефонних переговорів у «нормандської форматі», які заплановані на наступний тиждень, буду вимагати від Росії негайного забезпечення режиму тиші на Донбасі. У разі невиконання цієї умови - посилення санкцій проти Росії згідно з нещодавнім рішенням саміту «Великої Сімки», - написав Петро Порошенко. Раніше агентство Reuters повідомило, що президент Франції Еммануель Макрон анонсував телефонну розмову з лідерами «Нормандське четвірки» для обговорення ситуації на Донбасі  24 липня.
Події СЦКК: ДФС знеструмлена в результаті обстрілу бойовиків У суботу, 22 липня, близько 19:20 у результаті обстрілу бойовиків була знеструмлена і припинила свою роботу Донецька фільтрувальна станція. Про це повідомила українська сторона Спільного центру контролю і координації, передає прес-центр штабу АТО. «Зупинка 22 липня Донецької фільтрувальної станції - це чергова провокація з боку «ДНР». Про припинення роботи ДФС українській стороні СЦКК повідомили співробітники станції, а через 20 хвилин бойовики заявили про нібито початок обстрілу з боку ЗСУ, в результаті якого було пошкоджено лінію електромереж, яка живить фільтрувальну станцію. Донецька фільтрувальна станція, що забезпечує водою майже 600 тисяч осіб, не вперше стає об'єктом спекуляцій з боку бойовиків з метою скомпрометувати українських військових», - зазначають представники української сторони СЦКК.
Політика Агеєв: ГРУшника Єрофеєва, коли він повернувся в Росію, вбили Затриманий на Донбасі російський військовий-контрактник Віктор Агеєв не знає, що з ним буде після повернення на батьківщину. Про це в репортажі «Нової газети» розповів спеціальний кореспондент Павло Канигін. За словами журналіста, Віктор Агеєв повідомив йому, що звільнений в обмін на Надію Савченко співробітник ГРУ Генштабу ЗС РФ Євген Єрофеєв був убитий, коли повернувся в Росію через те, що говорив багато зайвого. «Ти чув, що стало з грушником Євгеном Єрофеєвим, коли він повернувся в Росію? Його прибрали, вбили. Я точно це знаю, про це всі говорять. Всі знають, що з ним це зробили. Тому що Єрофеєв говорив багато зайвого», - передав журналіст слова затриманого Агеєва. Також Павло Канигін припустив, що інформація про смерть Євгена Єрофеєва може бути пропагандою. «Ні, просто так про це не стали б говорити, я впевнений. Хоча зараз уже у мене ні в чому немає впевненості, я просто хочу, щоб мене звідси витягли», - сказав Віктор Агеєв. Нагадаємо, військових ЗС Росії Євгена Єрофеєва і Олександра Александрова взяли в полон у Луганській області в травні 2015 року під час бою з підрозділом ЗСУ. 18 квітня 2016 року Голосіївський районний суд Києва визнав їх винними у веденні війни на території України і здійсненні теракту, після чого засудив до 14 років ув'язнення. У травні 2016 року цих російських військових обміняли на Надію Савченко.
Політика Прокурорам Януковича виділять охорону внаслідок ухвали суду Москви Прокурору Головної військової прокуратури України Руслану Кравченку і слідчому з особливо важливих справ ГПУ Вадиму Приймачку, рішення про заочний арешт яких раніше ухвалив Басманний районний суд Москви, буде виділено охорону. Про це у Facebook повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос. Головний військовий прокурор пояснив, що для вказівки особистих даних у постанові на арешт Слідчий комітет Росії встановив адреси проживання військових прокурорів з відкритого реєстру нерухомості Мін'юсту України за допомогою українського паспорта, раніше виданого на тепер окупованій території Луганської області. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Басманний суд Москви за клопотанням Слідкому Росії заочно заарештував прокурора Головної військової прокуратури України Руслана Кравченка і слідчого з особливо важливих справ Генпрокуратури України Вадима Приймачка.
Суспільство Помер перший легальний радянський мільйонер Артем Тарасов На 68-році життя в Москві помер перший легендарний радянський мільйонер, один з учасників кооперативного руху кінця 1980-х років Артем Тарасов. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив прес-секретар партії «Яблуко» Ігор Яковлєв. «Помер Артем Тарасов, йому було 67 років. Цю інформацію мені підтвердила його помічниця. Про причини смерті і місце прощання його сім'я повідомить завтра. У 2016 році бізнесмен, перший радянський мільйонер Артем Тарасов вступив у партію «Яблуко» і балотувався від нас до Держдуми Росії», - написав Ігор Яковлєв. Артем Тарасов був одним з перших, хто зайнявся кооперативною діяльністю в СРСР. Уже через два роки він з прибутку кооперативу виплатив собі зарплату в сумі трьох мільйонів рублів, з яких віддав 3% в якості партійного внеску в КПРС.
Політика У Москві сотні людей пройшли маршем «За вільний інтернет» У Москві сотні людей 23 липня провели марш «За вільний інтернет». Учасники маршу пройшли від Страсного бульвару, по внутрішній стороні Петровського, Різдвяного, Стрітенського бульварів і до проспекту Сахарова. Як повідомили в головному управлінні МВС РФ по Москві, в марші взяли участь близько 800 осіб. Акція завершилася без порушень громадського порядку. За словами організаторів маршу «За вільний інтернет», в ході взяли участь понад 3 тисячі осіб. Учасники маршу «За вільний інтернет» виступають за скасування цензури в інтернеті, реабілітацію фігурантів кримінальних справ за репости і лайки в соціальних мережах, а також за відставку глави «Роскомнадзора» Олександра Жарова. Учасники маршу йшли з плакатами: «Росія без Путіна, інтернет без цензури», «Свобода слова скрізь і завжди», «Слово правди сильніше за цензуру», «Інтернет не заборонити, краще Думу розпустити», «Геть поліцейську державу», «Раз-два-три, Жаров, йди» і іншими.
Політика Волкер: Конфлікт на Донбасі є актом агресії Росії Конфлікт на Донбасі - це криза, яку необхідно якомога швидше завершити. Про це в ході свого візиту в зону проведення антитерористичної операції на сході України заявив спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер, повідомляє Інтерфакс-Україна. «Це не заморожений конфлікт, це - гаряча війна. Тут гинуть люди, є знищені школи і лікарні. Тут знищено економіку і промисловість. Я бачу високу ціну, яку заплатили українці і на лінії розмежування, і на окупованій території. До кінця наступного тижня я планую провести зустрічі з представниками сторін «нормандської четвірки», НАТО, ОБСЄ, ЄС і з представниками Британії для обговорення ситуації на Донбасі», - заявив Курт Волкер. Також він підкреслив, що в США добре розуміють, що конфлікт на сході України - не внутрішній, а є саме актом агресії Росії щодо України. «Ми всі бачили, як цей конфлікт починався і ким він контролюється. Зараз ми хочемо, щоб США більше були задіяні в тому, щоб вирішити цей конфлікт. Ми мати можливість рухатися далі і відновити територіальну цілісність України», - додав спецпредставник Держдепу США.
Події ГУР: бойовики на Донбасі масово відмовляються від проходження «служби» На окупованій території Донбасу фіксується все більше випадків відмови бойовиків від проходження так званої «військової служби». Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України. «У з'єднаннях та частинах російсько-окупаційних військ на Донбасі через відсутність мотивації, незадовільних умов і знущання кадрових офіцерів ЗС Росії над підлеглими зберігається тенденція до дезертирства і відмов від продовження контракту на військову службу. У третій окремої мотострілкової бригади (Горлівка) першого армійського корпусу (Донецьк) ВС Росії близько десяти бойовиків відмовилися від продовження служби і укладення нового контракту. Крім того, в одному з підрозділів п'ятої окремої мотострілкової бригади в Макіївці бойовик зі зброєю втік зі свого поста і виїхав у напрямку кордону з Росією», - сказано в повідомленні.
Події У США на стоянці виявлено вантажівку з трупами восьми людей На парковці супермаркету Walmart в американському місті Сан-Антоніо (штат Техас) співробітники поліції виявили вантажівку, в якій знаходилися тіла восьми осіб, ще 30 людей були живі, але всі були травмовані. У вантажівці не працював кондиціонер і не було води. При цьому температура повітря в місті доходила до 37 градусів, повідомляє ABC News. Влада штату повідомили, що група людей у ​​вантажівці включала дорослих у віці від 20 до 30 років і двох маленьких дітей. 17 осіб з вантажівки було госпіталізовано до лікарні в дуже важкому стані, ще 13 осіб доставлено в лікарні з менш тяжкими травмами. Багато людей постраждали зневоднення. Водій вантажівки вже заарештований і дає свідчення. Чиновники з адміністрації штату Техас описали подію як «жахливий випадок торгівлі людьми».
Політика Білий дім: Трамп підтримає нові санкції проти Росії Президент США Дональд Трамп підтримує проект закону, що пропонує введення нових санкцій відносно Російської Федерації, Північної Кореї та Ірану. Про це 23 липня в ефірі телеканалу ABC заявила новий прес-секретар Білого дому Сара Сандерс. «Адміністрація Білого дому підтримує дуже жорстку позицію щодо Росії, особливо в тому, що стосується введення нових санкцій. Вихідна версія даного законопроекту була погано прописана. Ми попрацювали з палатою представників і сенатом, і тепер адміністрація президента США задоволена тим, що змогла внести всі необхідні зміни. Ми підтримуємо законопроект в тому вигляді, в якому він наразі є», - заявила Сара Сандерс. Нагадаємо, Конгресмени США від обох партій узгодили текст проекту закону про посилення санкцій проти РФ, КНДР і Ірану. Голосування з цього законопроекту відбудеться 25 липня. Напередодні прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що Кремль дуже негативно оцінює новий законопроект США про санкції щодо Росії.

Эффективные шепотки на любовь
Эффективные шепотки на любовь
Пошепки — це прості та швидкі змови, але при цьому дуже дієві, якщо скористатися ними правильно Дізнайтеся най....
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Щоб досягти фінансового благополуччя, простої роботи та економії недостатньо — необхідно добре постаратися та ....
Приметы про постельное белье
Приметы про постельное белье
Ми проводимо в ліжку значну частину свого життя, тому існує так багато прикмет про постільну білизну Про те, щ....
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на нашому одязі можуть виступати в ролі магніту для успіху в різних сферах життя Експерти розповіли ....
Гороскоп на тиждень з 22 по 28 квітня 2024 року
Гороскоп на тиждень з 22 по 28 квітня 2024 року
Так уже вийшло, що квітень виявився складним з астрологічної точки зору Настав час дізнатися, яким буде його о....
більше матеріалів




/-0,60631513595581-/ /-pc-/
Top