counter
Архів Повернутись назад 23 Березня 2017
23 Березня
Події оформление ленты  Під Харковом вибухають склади зі зброєю, оголошена евакуація У Балаклії Харківської області на складі боєприпасів стався потужний вибух. Про це сказано на сайті м Балкалея. Саме там міститься найбільший в Україні склад боєприпасів. Мобільний зв'язок відсутній або перевантажений, стаціонарний телефон - в деяких місцях відсутній. З Балаклеї їде величезний потік машин, виїхати майже неможливо. Крім цього, один з евакопунктів розташований на площі Ростовцева. Місцеві жителі заявили, що в районах, наближених до військових складів, майже не залишилося цілих вікон. Повідомляється, що в Балаклії була оголошена евакуація. Деяких жителів вивозять в бік селища Савинці. У свою чергу жителі Савинців їдуть із селища. В бік с. Петрівського з Балаклії утворився затор. 50 кілометрова зона від епіцентру вибухів оголошена надзвичайною зоною. З центральної площі м. Балаклія людей на автобусах евакуюють в Шевелівку, де їх розміщують в школі. «Площа арсеналу - 368 гектар і 138 000 тон боєприпасів. Від місця детонації організовано умовний 7-кілометровий кордон зони небезпеки розльоту снарядів. Інформація про загиблих не надходила», - пише військовий прокурор Анатолій Матіос у себе Facebook.
За кордоном Теракт у Лондоні: кількість жертв нападу зросла Кількість жертв теракту в центрі Лондона, який стався вчора, 22 березня, зросла до п'яти осіб. Про це заявив керівник контртерористичного напрямки діяльності Скотланд-Ярду Марк Роулі, передає Інтерфакс-Україна. За його інформацією, п'ятеро людей загинули, ще близько 40 отримали поранення в результаті нападу. Серед постраждалих троє поліцейських. Голова антитерористичного підрозділу Скотланд-Ярду додав, що поліцейські поки не будуть розкривати особистість злочинця, але допустив, що правоохоронцям відомо про те, хто був нападником. За його даними, за нападом стоїть ісламський екстреміст, виконавець, швидше за все, був пов'язаний з міжнародним тероризмом. «Як запобіжний захід протягом наступних днів ми збільшили кількість чергових офіцерів - озброєних і неозброєних - по всій Великій Британії», - заявив Роулі.
За кордоном ФБР має в своєму розпорядженні дані про зв'язки членів команди Трампа з РФ Члени виборного штабу президента США Дональда Трампа ділилися з представниками РФ інформацією, яка використовувалася під час передвиборної гонки для підриву позицій Гілларі Клінтон, кандидата від Демократичної партії. Про це інформує телеканал CNN, посилаючись на американського офіційного представника, передає Інтерфакс-Україна. За твердженням телеканалу, це є частиною того, про що говорив директор ЦРУ Джеймс Комі під час слухань у конгресі з питань зв'язків команди президента з РФ. Зараз ФБР «розглядає повідомлення, яке включає в себе дані агентурної розвідки, бізнес контакти, відомості про поїздки, записи особистих зустрічей і телефонних переговорів», - сказано в повідомленні CNN. Ця інформація підвищує рівень підозр Федерального Бюро розслідувань в тому, що координація команди Трампа і РФ мала місце.
Суспільство Журналісти дізналися, хто керує бізнесом коханки Януковича Бізнес коханки Віктора Януковича Любові Полежай перебуває в руках Ірини Табули, Катерини Іщенко та Олени Галиней, які керують спа-салоном, «будинком Януковича» і санаторієм, передає ТСН. Ірина Табула з Тореза (Донецька область) завідує спа-салоном «Престиж» на Оболонській набережній у столиці. Адміністрація заявила, що Полежай орендувала салон в 2012 році за $2 тисячі щомісяця, однак після подій на Майдані договір втратив чинність. «Будинок Януковича» на Подолі, де зареєстрований благодійний фонд Любові Полежай, був проданий Катерині Іщенко, уродженці Донецька. «Для нас будинок цікавий як інвестиційний актив, на якому можна заробити. Про те, що це будинок Віктора Януковича, ми не знали», - сказала Іщенко. За її даними, угода обійшлася в десятки мільйонів гривень. Зараз один із поверхів здано в оренду юристам за 100 тисяч гривень. Ще одна власність Любові Полежай - санаторій «Славутич», який розташований за годину їзди від столиці. Прокуратура відсудила зазначену установу у коханки екс-президента і суд зобов'язав виплатити їй 17 млн ​​гривень за ремонт. Директором числиться Олена Галиней із Вугледара (Донбас). Вона не виходить на зв'язок.
Закон і Право Рада сьогодні може заборонити використовувати квартири як офіси Сьогодні, 23 березня, народні депутати планують розглянути законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання квартир у багатоквартирних житлових будинках». Проектом закону пропонується заборонити використання не за призначенням квартир у багатоповерхівках, зокрема під офіси, готелі та інші заклади тимчасового проживання. Водночас дозволяється здійснювати в квартирах господарську діяльність без використання найманої праці, тільки особами, які є власниками житла або прописані в цій квартирі. Однак така діяльність не повинна порушувати права та інтереси інших власників приміщень у житловому будинку.Зараз Цивільним кодексом заборонено здійснювати в квартирах тільки промислове виробництво. У пояснювальній записці до законопроекту зазначено, що в більшості випадків переобладнання приміщень здійснюється без дотримання встановлених правил і норм, зокрема правил пожежної безпеки. Разом з тим щоденне відвідування офісів і установ тимчасового проживання громадян великою кількістю осіб призводить до підвищеного навантаження на комунікації і встановлене обладнання, зокрема ліфти. Разом з тим проектом закону пропонується посилити адміністративну відповідальність за використання квартир у багатоквартирних будинках не за призначенням. Якщо зараз штраф за таке порушення становить від 17 до 51 грн, то документом пропонується його підняти в тисячу разів - до 51 тис. грн, а за повторне порушення протягом року до 85 тис. грн.
Події оформление ленты  Перед вибухами військових складів у Балаклії було чути гул безпілотника - Матіос Перед тим, як почалися вибухи і пожежа на військових складах Міноборони в Харківській області, свідки чули шум безпілотного літального засобу (безпілотника). Про це під час прес-конференції в Києві повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, передає кореспондент АСН. «За результатами перших допитів, перед пожежею на складах було чути гул безпілотного літального апарату. Після чого пролунали вибухи в двох місцях складів», - повідомив військовий прокурор. За словами Матіоса, зараз слідство розглядає як пріоритетну версію інциденту диверсію. Також розглядається і версія про недбалість посадових осіб. Нагадаємо, військові склади почали горіти близько 2-ї години ночі. Вогнем охоплена третина приміщень. Навколо небезпечної території створена 7-кілометрова буферна зона.  
Політика БПП проти е-декларування для журналістів і редакторів БПП проти е-декларування для редакторів та журналістів. Про це в інтерв'ю журналістам сказав заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко, передає кореспондент АСН. «Позиція нашої фракції щодо пропозиції нардепа ("Народного фронту" Тетяни Чорновол про необхідність подачі е-декларацій редакторами і журналістами. - АСН) наступна - ми не підтримаємо цю пропозицію. Я вважаю, що це неправильно щодо журналістів. Така ж позиція у нашої фракції. Ми вважаємо, що ця пропозиція точно неактуальна зараз. Ми за неї голосувати не будемо», - заявив він. Гончаренко вважає, що «для військових мають бути внесені зміни в закон, які забезпечать особливий порядок декларування... На рівні військових, командирів роти і офіцерів точно не варто боротися з корупцією таким чином».
Суспільство Напад на голову ВРП Бенедисюка був замовним - Матіос Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив, що напад на голову Вищої ради правосуддя (ВРП) Ігоря Бенедисюка - замовне. Про це він сказав під час брифінгу, передає кореспондент АСН. «Напад на голову Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка і його дружину мав замовний характер. Замовники використовували студентів і школярів, якими керували члени радикальних націоналістичних організацій. Напад було організовано для залякування і тиску, що, за планом організаторів, мало перешкодити переобранню Ігоря Бенедисюка на посаду голови ВРП, а також здійсненню його обов'язків у частині розгляду дисциплінарних проваджень щодо понад 200 суддів у 2017 році», - сказав Матіос. За його даними, слідство має напрацювання за допомогою оперативних служб і встановлює замовників інциденту.
Політика Геращенко: Без боєприпасів Україна загине Україна без боєприпасів загине. Про це в інтерв'ю журналістам у кулуарах Верховної Ради 23 березня заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Антон Геращенко, передає кореспондент АСН. «Зараз у Харківській області твориться справжнє пекло. Згоряють сотні тисяч боєприпасів. Шукати винних і міркувати в стінах Верховної Ради - непрофесійно. Своє слово повинні сказати фахівці і професіонали. Вони повинні відновити все, що відбулося по секундах. На жаль, це вже не перша трагедія подібного характеру. Були загоряння в Новобогданівці. Завжди виникає питання: чи мала місце диверсія», - сказав він. Геращенко нагадав, що в Україні немає виробництва патронів і мін. «Єдиний завод з виробництва патронів розташований у Луганську, він був захоплений у травні 2014 року, а все обладнання - вивезено до Росії. Тому вибух боєприпасів негативно відіб'ється на нашій армії. Ми не зможемо навчати наших солдатів і офіцерів. У нас просто закінчаться для цього міни та патрони. Щоб вони влучали в ціль, потрібні боєприпаси. З огляду на те, що в Україні відсутнє виробництво боєприпасів, кілька таких вибухів - просто позбавлять нас можливості гідно чинити опір». Він закликав Кабмін виділити кошти на будівництво нового заводу в Україні з виробництва боєприпасів. «Без нових патронів і мін наша країна просто загине», - підсумував він.
Суспільство оформление ленты  Біля яких міст в Україні розташовані потенційно небезпечні військові склади. Мапа Мапу складів боєприпасів в Україні свого часу публікувало інформаційне агентство УНІАН. На мапі Міністерства оборони показані схематично найбільші склади боєприпасів, а також - загальна вага боєприпасів, що зберігаються там. На мапі показані також і інші об'єкти, НП на яких може нести загрозу жителям прилеглих населених пунктів. Це - нафтопереробні заводи, підприємства хімічної та нафтохімічної промисловості, атомні і гідроелектростанції тощо. Так що людям варто знати про потенційну загрозу і продумати свої дії на випадок, якщо трапиться якась надзвичайна подія. Всього станом на дату публікації (2008 г.) цієї карти в Україні налічувалося 37 великих складів вибухових речовин і боєприпасів, загальний тоннаж яких складає 133 306 т. Вони небезпечні не тільки ймовірністю вибуху, а й можливими викидами в атмосферу хімічних речовин.  
Події У Києві горе-мати покинула візочок із двома дітьми на вулиці У Києві в хостелі на вулиці Гончара була затримана горе-матір, яка вночі посеред вулиці кинула візочок з двома дітьми. Про це інформує столична поліція. Сказано, що до правоохоронців звернулася жінка, яка повідомила про ймовірне місце знаходження «матері-зозулі». 20-річну уродженку Рівненській області затримали в хостелі. Вона пояснила, що приїхала до Києва, щоб працевлаштуватися, але маленькі діти заважали їй, і вона вирішила таким чином позбутися їх. Напередодні ввечері вона йшла по проспекту Перемоги, після чого звернула на подвір'я і залишила візочок із дітьми там. В ході спілкування з поліцією горе-матір заявила, що відмовляється від дітей. Вирішується питання про відкриття кримінальної справи за ст. 135 ч. 1 (Залишення в небезпеці) КК України. Затриманій загрожує обмеження волі строком до двох років. Діти перебувають під наглядом лікарів. Нагадаємо, в Києві горе-мати на дев'ять днів залишила вдома своїх дітей.
Суспільство В нападі на Бенедисюка брали участь неповнолітні – Матіос В нападі на голову Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка брали участь неповнолітні, слідством встановлені всі виконавці цього зухвалого нападу. Про це на брифінгу у четвер повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос. Зокрема, за його словами, слідством встановлені всі виконавці цього нападу, серед них 7 студентів, наймолодшими із нападників виявилися двоє 16-річних школярів. За його словами, цей факт окремо кваліфіковано слідством як втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність. «Слідством буде направлено лист до Міністерства освіти та навчальних закладів, де навчаються ці неповнолітні, щоб звернути увагу на негативну тенденцію з залученням неповнолітніх до скоєння замовних акцій, що закінчується порушенням законодавства», - розповів Матіос. Крім того, він розповів, що під час допитів виконавці нападу не змогли пояснити, чому в темну пору доби та із застосуванням закритого обличчя шарфами, масками здійснили напад на голову ВРП, чому чекали біля його будинку, звідки знали, де він живе.  Раніше ми повідомляли, що напад на голову ВРП Бенедисюка було замовним.
Політика Порошенко викликав до себе Грицака і Турчинова через стрілянину в центрі Києва Президент України Петро Порошенко викликав до себе голову Служби безпеки України Василя Грицака, секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова за вбивство людини в центрі Києва, також планується обговорення вибуху і ситуації на складі боєприпасів у Харківській області. Про це Грицак повідомив виконуючому обов'язки голови Консультативної місії ЄС Жоель Вахтер перед початком спільної прес-конференції на тему: «Шляхом європейських спецслужб: перший звіт СБУ за європейськими практиками», передає кореспондент АСН. Він уточнив, що вбивство сталося біля готелю "Прем'єр-Палац" і Президет викликає всіх.Нагадаємо, очевидці повідомляють, що на вулиці Пушкінській у центрі Києва сталася перестрілка, в результаті якої є як мінімум одна людська жертва. За попередньою інформацією, убитим є колишній депутат держдуми Денис Вороненков.
Суспільство Військовим після повернення з передової дали три місяці на заповнення е-декларації Верховна Рада проголосувала за Закон України "Про внесення зміни до статті 3 Закону "Про запобігання корупції" щодо електронного декларування військовослужбовцями. За відповідне рішення на ранковому засіданні 23 березня проголосували 268 народних депутатів, передає кореспондент АСН. "Закон стосується військовослужбовців... Він дає можливість військовослужбовцям, які перебувають на передовій, не заповнювати електронні декларації. А для тих, хто повернувся, гарантується три місяці для подання декларацій", - заявив народний депутат, голова Комітету ВР з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв. Також, відповідно до закону, тепер заповнювати електронні декларації повинні громадські діячі, які працюють на гранти. Пропозиція щодо е-декларування для журналістів і редакторів не була підтримана, оскільки її ініціатор, нардеп "Народного фронту" Тетяна Чорновол, зняла його з розгляду. "Тепер антикорупціонери повинні декларувати все, а також вказувати конкретні програми, на які виділяються кошти... Крім ЗМІ", - сказала вона.
Суспільство Луценко: Вбивство Вороненкова - звичайна для Кремля показова страта свідка Вбивство колишнього депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова в центрі Києва - це «показова страта свідка». Так прокоментував подію Генпрокурор України Юрій Луценко у себе в Facebook. Він нагадав, що Денис Вороненков був основним свідком у справі про державну зраду колишнього президента Віктора Януковича. «У центрі Києва серед білого дня був застрелений колишній депутат Держдуми РФ Денис Вороненков. Він надав слідчим військової прокуратури важливі свідчення у справі. Це звична для Кремля показова страта свідка», - пише Луценко. Він додав, що вбитий екс-депутат був не єдиним свідком з числа російських чиновників. Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що охорону колишнього депутата Держдуми РФ Іллі Пономарьова буде посилено.
Події Розвідка попереджала про недостатню безпеку складів у Балаклеї - Грицак Голова Служби безпеки України Василь Грицак заявляє, що Головне управління військової контррозвідки в лютому цього року інформувало керівництво складу боєприпасів в Балаклії про недоліки, пов'язані з безпекою і охороною цього об'єкта. Про це він сказав 23 березня під час прес-конференції, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє кореспондент АСН. За його словами, керівництво 65-го арсеналу, зокрема командир військової частини, швидко відреагувало на виявлені недоліки та протягом тижня вжило відповідних заходів. «Було вжито низку заходів, які спрямовані на посилення безпеки цього об'єкта», - сказав Грицак. Але, як пояснив голова СБУ, система, яка фіксує літальні апарати в повітряному просторі України, може зафіксувати не всі безпілотники. «Є способи, починаючи від того, щоб гасити хвилі, на яких працює цей безпілотник, але, на жаль, таких коштів не вистачає в нашій армії... Міністерство оборони теж бачить ці прогалини», - додав Грицак.
За кордоном У Путіна чекають, що Україна пустить Самойлову на Євробачення Росія очікує, що рішення СБУ про заборону на в'їзд в Україну співачці Юлії Самойловій буде переглянуте до початку пісенного конкурсу Євробачення, який пройде в травні в Києві. Навіть незважаючи на те, що росіянка порушила законодавство України, відвідавши анексований Крим. Про це повідомляє УНІАН, посилаючись прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова. «Безумовно, рішення України серйозно девальвує майбутній пісенний конкурс, напевно, це завдає удар по престижу Євробачення. Ми знаємо, що представники конкурсу висловили занепокоєння через таке рішення. Ми вважаємо це рішення невдалим і насправді, звичайно, чекаємо, що це рішення буде переглянуте до конкурсу і учасниця з РФ зможе взяти в ньому участь», - заявив Пєсков. Він додав, що Самойлова не зможе взяти участь у конкурсі через рішення саме української влади.
Суспільство Майно Київського метрополітену заарештовано. Метро може зупинитися Мер Києва Віталій Кличко закликав депутатів Київради в терміновому порядку звернутися до Верховної Ради, Кабінету Міністрів та СБУ з проханням ініціювати розгляд питання по боргу "Київського метрополітену" на РНБО. За його словами, ситуація настільки серйозна, що метро в Києві може повністю зупинитися. Під час виступу на початку, що робота метрополітену може бути зупинена так як виконавча служба заарештувала рахунки КП "Київський метрополітен" через борги перед російською компанією "Укррослізинг". За його словами, в 2009 році влада Києва уклала договір про купівлю 100 вагонів метро на умовах фінансового лізингу з компанією "Укррослізинг". А тепер Київ має за цим договором 2 мільярди гривень. Кличко повідомив, що вже звертався до центральної влади за допомогою, однак не отримав її.
За кордоном У Путіна прокоментували вбивство екс-депутата Держдуми Вороненкова У РФ прокоментували вбивство колишнього депутата Держдуми Дениса Вороненкова в центрі Києва. Як заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, Володимиру Путіну доповіли про вбивство екс-депутата Держдуми Вороненкова. Кореспондентам телеканалу Дождь Дмитро Пєсков зазначив, що «це не наша тема». У свою чергу, Слідчий комітет Росії не отримував жодної інформації про смерть колишнього депутата Вороненкова. Представник СК Росії Світлана Петренко в коментарі ТАСС  сказала: «У разі отримання офіційного підтвердження загибелі Дениса Вороненкова законом передбачено припинення кримінальної справи з нереабілітуючих підстав за згодою родичів або при відсутності цієї згоди - направлення кримінального провадження до суду для розгляду по суті».
Суспільство На телебаченні і в кінотеатрах стане більше українських фільмів. Рада ухвалила закон Рада ухвалила Закон "Про державну підтримку кінематографії в Україні". За відповідне рішення проголосували на ранковому засіданні 23 березня 270 народних депутатів, передає кореспондент АСН. Закон передбачає збільшення обсягу вироблених в Україні фільмів, зокрема національних. Планується, що частка українських фільмів у касових зборах України з сьогоднішніх 2,5% має зрости до 25%, а частка українських фільмів і серіалів в ефірі загальнонаціональних телеканалів повинна збільшитись утричі.Законом також заплановано розвиток сучасної інфраструктури для виробництва та розповсюдження кіно і серіалів для залучення іноземних виробників контенту. Прогнозується, що інвестиції в кіновиробництво на території України можуть скласти не менше 100 млн доларів у найближчі п'ять років. Мета закону - створення більш сприятливих умов для виробництва кінопродукції і розвитку кінематографії в цілому. "Дія цього Закону поширюється на суб'єктів кінематографії, юридичних осіб незалежно від форми власності, фізичних осіб - підприємців та фізичних осіб, які здійснюють діяльність, пов'язану з кінематографією, які здійснюють виробництво, зберігання, розповсюдження, демонстрацію, інше використання фільмів, інших аудіовізуальних творів на території Україна. Метою державної підтримки кінематографії є ​​створення належних правових і економічних умов, необхідних для розвитку кінематографії", - заявив голова профільного Комітету Микола Княжицький.
Суспільство Депутат: Вбивство екс-нардепа РФ - підтвердження того, що ФСБ у Києві Вбивство екс-нардепа РФ - підтвердження того, що ФСБ в Києві. Про це в кулуарах Верховної Ради України 23 березня заявив народний депутат фракції БПП Дмитро Білоцерковець, передає кореспондент АСН. «Наша партійна приймальня розташована фактично навпроти готелю "Прем'єр Палас", де був застрелений Денис Вороненков. Коли пролунали постріли, мої помічники вийшли, зробили фото й відправили їх мені», - розповів нардеп, показуючи фото на телефоні. Білоцерковець додав: «Мої помічники буквально відразу повідомили про це. Вони були на місці подій. Про що це говорить? Про те, що ФСБ - в центрі Києва». Нардеп нагадав, що Вороненков давав свідчення проти Віктора Януковича і керівництва РФ щодо анексії Криму. «Це показове вбивство», - сказав нардеп.
Суспільство Послуги ЖКГ для переселенців, які проживають групами, подешевшають Верховна Рада виключила зі списку документів, в які вносяться відомості про місце перебування, довідку про взяття на облік переселенців. За відповідний законопроект 23 березня проголосував 281 народний депутат. Також парламентарії спростили життя переселенцям, врегулювавши питання оплати комунальних послуг для них. Тепер внутрішньо переміщені особи, які живуть у містечках зі збірних модулів, гуртожитках, оздоровчих таборах, будинках відпочинку, санаторіях, пансіонатах і готелях, будуть оплачувати комунальні послуги, електроенергію, опалення, природний газ за тарифами, встановленими на такі послуги для населення. Також законом заборонили постачальникам комунальних послуг, електроенергії та теплової енергії, природного газу встановлювати внутрішньо переміщеним особам інші тарифи, ніж для населення, а власникам житла, де розміщуються переселенці, стягувати з таких осіб компенсацію вартості комунальних послуг. Останніх також зобов'язали встановити лічильники на газ, воду, електро- і теплоенергію.
Суспільство Угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за теракт у Лондоні Терористичне угрупування «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за теракт біля будівлі парламенту Великої Британії в Лондоні 22 березня, в результаті якого загинули 4 людини і близько 40 отримали поранення. Як повідомило агентство Associated Press в своєму мікроблозі Twitter, бойовики ІДІЛ через інформаційне агентство Aaamaq заявили, що лондонський нападник був їхнім солдатом. Нагадаємо, напередодні, 22 березня, невідомий нападник на своєму автомобілі в'їхав у натовп пішоходів на Вестмінстерському мосту. Після того, як автомобіль врізався в огорожу біля будівлі парламенту, терорист вийшов з авто й накинувся з ножем на поліцейського, який згодом помер від отриманих ран. Інші правоохоронці, які охороняли парламент, відкрили вогонь по нападнику. Очевидці описали нападника: це був одягнений у чорне бородатий чоловік азіатської зовнішності віком близько 40 років, озброєний 20-сантиметровим ножем. В ході поліцейських рейдів було затримано сімох підозрюваних.
Події оформление ленты  80 грн літр бензину і 2500 грн - за вивезення з міста. Знайшлися охочі нажитися на трагедії в Балаклії Поліція перевіряє інформацію, яка з'явилася в місцевих ЗМІ та соціальних мережах про те, що в районі Балаклеї, де сьогодні, нагадаємо, сталася детонація і пожежа на складах з боєприпасами, різко зріс у ціні бензин. Зокрема перевіряються факти, викладені  користувачами соцмереж про подорожчання бензину до 80 грн за літр на автозаправних станціях на виїзді з м.Балаклея Харківської області, передає Інтерфакс-Україна. Перевірку здійснюють спеціальні мобільні групи з числа працівників Управління захисту економіки в Харківській області Національної поліції України. Поліція просить людей повідомляти і далі про подібні випадки. Також користувачі соцмереж повідомляють, що з'явилося багато охочих вивезти із зони лиха людей за чималі гроші. Наприклад, один із користувачів запропонував вивезти на своєму авто пасажирів у безпечний населений пункт за 2500 грн.
Суспільство Без забобонів: Патріарх УПЦ КП Філарет отримав біометричний паспорт Патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет підтримав введення в Україні біометричних документів і сам отримав такий паспорт з відбитками пальців для виїзду за кордон. Про це повідомив глава Державної міграційної служби України Максим Соколюк на своїй сторінці в Facebook. За словами Соколюка, процес введення в Україні біометричних документів впливає на безпеку громадян і всієї держави. «Не може якийсь пластик або номер впливати на волю і віру людини», - написав Соколюк. Він повідомив, що Патріарх Філарет не бачить в отриманому біометричному паспорті жодної загрози або проблеми. Нагадаємо, Європейський парламент 6 квітня буде голосувати за безвізовий режим для України. Після голосування в Європарламенті український безвіз повинні схвалити в Раді ЄС. Очікується, що безвіз для України фактично може набрати чинності на початку червня.
Суспільство Вбивця екс-депутата Держдуми Вороненкова помер. Його 10 разів повертали до життя Вбивця екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова помер під час операції в київській лікарні. Як повідомило видання «Цензор», про це розповів один із правоохоронців, які перебувають у лікарні. Офіційного підтвердження цієї інформації поки немає. Вбивці екс-депутата Державної думи РФ Дениса Вороненкова робили трепанацію черепа і 10 раз запускали серце. Про це розповів Ігор Дьомін, головний лікар Київської міської лікарні №17, де помер вбивця. Водночас директор департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ (МВС) Артем Шевченко раніше заявив, що були особи, які допомагали кілеру вчинити злочин. «Стрілець був один, але з великою часткою ймовірності, у нього були спільники. Не можемо сказати скільки, але були особи, які допомагали йому в скоєнні злочину», - розповів він. У свою чергу генпрокурор України Юрій Луценко на брифінгу в четвер у Києві повідомив, що співробітники спецпідрозділу Служби безпеки України візьмуть під охорону вдову вбитого Вороненкова, теж екс-депутата Держдуми оперну співачку Марію Максакову, а також депутата Держдуми Іллю Пономарьова. Луценко також повідомив, що вдова російського політика «дивом не пішла з ним». Нагадаємо, під час замаху охоронець Вороненкова встиг поранити нападника, якого екстрено відвезли в Київську міську лікарню №17, у провулку Лабораторному. Туди ж перевезли і пораненого охоронця. Лікарі робили вбивці трепанацію черепа, намагаючись склеїти голову, пошкоджену пострілом охоронця. В ході операції у чоловіка 10 разів зупинялося серце.
Події оформление ленты  На Борщагівці у Києві при зіткненні з Ford перекинулась маршрутка У Києві на Софіївській Борщагівці сталася ДТП, під час якої перекинулося маршрутне таксі. Аварія сталася на вулиці Соборній, 46, передає «Київ Оперативний» на сторінці в Facebook. Як відзначили очевидці, маршрутка № 744 на швидкості вилетіла з дороги і врізалася в припаркований на узбіччі автомобіль Ford. Легковий автомобіль від удару відкинула на 15 м, а «мікроавтобус» від удару перекинувся на бік. Правоохоронці повідомили, що в аварії є постраждалі. На місці ДТП працюють рятувальники ДСНС. Нагадаємо, в мікрорайоні Троєщина у Києві сталася лобова ДТП за участю маршрутного таксі і легкового автомобіля. ДТП сталася у четвер, 23 березня, вранці на вулиці Драйзера. Попередньо, в результаті аварії водій легкового автомобіля був госпіталізований з серйозними травмами в лікарню.
Події Шебелинський нафтозавод зупинений на три доби через вибухи на складі боєприпасів у Балаклії У зв'язку з вибухами на складі боєприпасів біля Балаклії було зупинено Шебелинське відділення з переробки газового конденсату і нафти компанії «Укргазвидобування». Як повідомили в прес-службі компанії, в зв'язку з безпосередньою загрозою життю і здоров'ю працівників та відповідно до рекомендацій Харківської ОДА від 23 березня, «Укргазвидобування» прийняло рішення про невідкладне зупинення з 23 березня терміном на три доби Шебелинського ВПГКН відповідно до технічних регламентів. Крім того, з розташованих неподалік газових свердловин були евакуйовані 80 осіб. Нагадаємо, Шебелинський завод розташований у селищі Андріївка Балаклійського району Харківської області. Як відомо, вночі в четвер, 23 березня, в місті Балаклія на території найбільшого в Україні військового складу Міністерства оборони виникла пожежа з подальшою детонацією танкових і артилерійських снарядів 125 і 152 мм. За даними військової прокуратури, причиною пожежі стала диверсія - на склади з безпілотника скинули запалювальні пристрої.
Політика Соболєв раптом відмовився підписувати ухвалений Радою закон про е-декларування Голова комітету Верховної Ради з питань запобігання корупції Єгор Соболєв заявив, що не збирається підписувати закон про електронне декларування, який народні депутати прийняли в четвер 23 березня. Про це він заявив журналістам в парламенті, передає Інтерфакс-Україна. Нардеп запевняє, що внесені зміни в закон про протидію корупції, якими уточнено категорії осіб, зобов'язаних заповнювати електронні декларації про майно і доходи, суперечать законодавству. "Я не буду підписувати закон, якщо він суперечитиме законодавству, а його норми будуть виключати одна одну", - сказав Соболєв. Народний депутат пояснив, профільний комітет підготував узгоджене рішення, але парламентарії прийняли закон не в тій редакції, яка була схвалена на засіданні комітету. "Фракції "Народного фронту", "Блоку Петра Порошенка", "Опозиційного блоку" і "Радикальної партії" сьогодні зробили "дірки" в законодавстві про декларації: дозволили частині посадових осіб прикриватися погонами або прикриватися виконанням завдань для оборони держави", - сказав він . Згідно з регламентом Верховної Ради, ухвалений парламентом закон має спочатку підписати голова профільного комітету, а потім його передають на підпис голові Верховної Ради.
Події СБУ обшукала компанію YouControl, яка обіцяла відкрити доступ до інформації про панамські офшори Служба безпеки провела обшук у квартирі генерального директора інформаційно-аналітичної платформи YouControl, а також у комерційного директора компанії, повідомляє Лівий берег. Причиною слідчих дій є постанова судді Шевченківського районного суду за ст. 359. (незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) від 3 березня. Нагадаємо, в кінці минулого року компанія YouControl пообіцяла надати своїм клієнтам доступ до реєстрів Ofshorliks ​​і Panama Papers, які мають інформацію про офшорні активи представників бізнесу, влади і політикуму, зокрема громадян України. YouControl позиціонувала себе як інформаційно-аналітична платформа для бізнес-аналітики, конкурентної розвідки та перевірки контрагентів.
Суспільство Екс-депутата Держдуми РФ вбив громадянин України - МВС Виконавцем вбивства екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова став громадянин України. Про це заявив директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко. «Його особа встановлена, він громадянин України», - сказав Шевченко в коментарі Інтерфакс-Україна.Разом з тим він не повідомив імені вбивці. Нагадаємо, 23 березня екс-депутат Держдуми РФ Денис Вороненков був убитий у Києві біля готелю «Прем'єр Палас». Політик загинув на місці. Охоронець Вороненкова також був поранений, але встиг відкрити вогонь і поранити кілера. Пізніше стало відомо, що кілер помер у київській лікарні під час операції. Раніше видання «Обозреватель» з посиланням на свої джерела повідомило, що вбивця 1988 року народження перебував у розшуку. Його розшукували дніпровські правоохоронці за вчинення злочинів, передбачених статтями 205 і 209 КК України (фіктивне підприємництво та легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).
Суспільство Самойлова все-таки виступить на «Євробаченні-2017» Російська співачка Юлія Самойлова все-таки зможе взяти участь у пісенному конкурсі «Євробачення-2017», який пройде в Києві. Як повідомили на сайті конкурсу, представниця Російської Федерації зможе виступити по супутниковому зв'язку. Це рішення було прийнято організаторами конкурсу. Європейський мовний союз розглянув варіант віддаленої участі Самойлової в конкурсі, щоб їй не довелося перетинати кордон України. «Беручи до уваги, що ця заборона може бути залишена чинною українською владою, а також з метою підтримки неполітичного характеру Євробачення, ЄВС працює над вирішенням цієї ситуації, і прийняв безпрецедентний крок - запропонувати «Первому каналу» Росії можливість, щоб Юлія брала участь у конкурсі цього року на концертах у другому півфіналі через супутник. Якщо виступ Росії буде претендувати на гранд-фінал, буде застосовуватися таке ж рішення. Це те, чого ніколи не було зроблено раніше за 60-річну історію конкурсу, але в дусі цінностей всеосяжності Євробачення», - підкреслили організатори. Нагадаємо, напередодні, 22 березня, Служба безпеки України заборонила на три роки в'їзд в Україну представниці Росії на «Євробаченні» Юлії Самойлової. Як відомо, в 2015 році Самойлова незаконно відвідала окупований український Крим і брала участь там в концерті. Раніше кореспондент Всеросійської державної теле-радіокомпанії (ВГТРК) заявив, що в 2017 році музичний конкурс «Євробачення», який пройде в Києві, не транслюватиме жоден телеканал РФ.
Події оформление ленты  У Бельгії невідомий намагався наїхати автомобілем на пішоходів У центрі бельгійського міста Антверпена невідомий чоловік на автомобілі, який рухався з високою швидкістю, намагався протаранити пішоходів. Як повідомили в місцевій поліції, водій був затриманий, передає Reuters. Інцидент стався на одній з найжвавіших вулиць міста близько 11-ї ранку. Пішоходи встигли відскочити з-під коліс автомобіля. Після цього в центрі Антверпена розгорнули додаткові патрулі поліції і військових. Нагадаємо, терористичне угрупування ІДІЛ взяло на себе відповідальність за вчорашній теракт у Лондоні. Біля будівлі парламенту Великої Британії терорист на автомобілі наїхав на перехожих, після чого врізався в огорожу, вибіг з авто і напав із ножем на поліцейських. В результаті теракту загинули 4 людини, близько 40 отримали поранення. Verdachte auto getakeld, veel politie, pers en ramptoeristen (toegegeven, waaronder ikzelf), verder is het hier rustig #Antwerpen #aanslag pic.twitter.com/Qzay1GRfIB — Linde Vaes (@LindeVaes) 23 березня 2017 р.
Політика Кремль дав Україні ляпаса - нардеп Кремль дав Україні ляпаса, прибравши важливого свідка анексії Криму Росією. Про це в кулуарах парламенту на вечірньому засіданні 23 березня заявив народний депутат від фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук, передає кореспондент АСН. «Я обурений тим, що Кремль дав нам ляпаса, прибравши такого важливого свідка анексії Криму - пана Вороненкова. Які можуть бути ще варіанти? Коли головний свідок у справі Януковича був розстріляний у центрі столиці. Тільки Кремль і ФСБ», - заявив він. Тетерук вважає, що так само в Лондоні був убитий Олександр Литвиненко, потім олігарх Борис Березовський, пізніше постпред РФ в ООН Віталій Чуркін. «Росія відчуває себе невпевнено, розуміючи, що це важливий свідок, тому вдається до вбивства, прибираючи важливих свідків», - сказав парламентарій. У свою чергу представник президента в парламенті Артур Герасимов зазначив, що вбивство екс-депутата Держдуми - теракт проти України. «Правоохоронні органи роблять усе можливе, щоб цю справу було розкрито. Але я глибоко впевнений, що це теракт проти України», - заявив він. Герасимов додав, що вибух боєприпасів у Балаклеї, що кваліфікуються як диверсія, а тепер і вбивство в центрі Києва екс-депутата Державної Думи - диверсія і теракт проти України.
Суспільство Сайт WikiLeaks опублікував нові документи ЦРУ про злам пристроїв Apple Сайт WikiLeaks опублікував нову частину документів Центрального розвідуправління США під назвою Vault 7. Ця частина документів названа Dark Matter (Темна справа), в ній міститься інформація про зломи пристроїв Apple. Документи описують кілька інструментів і шкідливих програм, за допомогою яких ЦРУ інфікувало і зламувало Mac і iPhone. Відзначається, що йдеться не тільки про смартфони iPhone, але й про стаціонарні комп'ютери. Згідно з даними WikiLeaks, шкідливі програми ЦРУ дозволяють стежити за людьми за допомогою їхніх мобільних телефонів і дають можливість отримати доступ до смартфонів по всьому світу. Нагадаємо, 7 березня сайт WikiLeaks почав публікацію витоків із ЦРУ. Повідомлялося, що це найбільша публікація конфіденційних документів агентства. Перша частина серії витоків під назвою Year Zero складається з 8761 документа і файлу з штаб-квартири ЦРУ в Ленглі.
Суспільство Мер Львова передумав вивозити сміття в Чорнобильську зону Мер Львова Андрій Садовий заявив, що висловлена ​​ним напередодні ідея з облаштування звалища в Чорнобильській зоні була продиктована емоціями. У четвер, 23 березня, Садовий повідомив журналістам, що вже не вважає це за доцільне, передає Укрінформ. «На моє переконання, Чорнобиль - це має бути зона, де треба впроваджувати відновлювані джерела енергії, де треба думати про рекреацію. Це були мої певні емоції. Не мені вирішувати, що там має бути. Є компетентні органи, які цим займаються», - зазначив Садовий. Нагадаємо, під час брифінгу 22 березня Садовий зазначив, що країні потрібен запасний полігон для складування твердих побутових відходів і запропонував облаштувати його в Чорнобильській зоні. Мер навіть заявив, що готовий співфінансувати такий проект за кошти територіальної громади.
Суспільство Пашинський: Армія України зазнає «великих втрат» через вибухи на складі в Балаклії Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки готовий зібратися на позачергове засідання в зв'язку з диверсією на складі Міноборони в Балаклії Харківської області. Про це в інтерв'ю журналістам в кулуарах парламенту заявив голова Комітету з питань нацбезпеки і оборони Сергій Пашинський, передає кореспондент АСН. «Ми зберемо позачергове засідання комітету, де розглянемо це питання... Але я можу сказати, що вже всіх необхідних заходів для локалізації наслідків вибуху вжито. Тому вводити надзвичайний стан - навряд чи від цього щось зміниться», - сказав він. Парламентарій підкреслив, що 20 тисяч жителів вже евакуйовані, є один потерпілий. Пашинський упевнений, що вибух - це диверсія. «Вже евакуйовано 20 тис. осіб, один - потерпілий, поранений. Сподіваюся, що на цьому все закінчиться», - сказав він.На уточнююче запитання преси про втрати, яких зазнає армія України в результаті вибуху, він сказав: «Втрати дуже великі». Водночас нардеп «Народного фронту» Антон Геращенко додав, що, за його інформацією, вибухи тривають. «Поки локалізувати їх не вдається», - додав політик. Нагадаємо, вночі в четвер, 23 березня, в місті Балаклія на території найбільшого в Україні військового складу Міністерства оборони виникла пожежа з подальшою детонацією танкових і артилерійських снарядів 125 і 152 мм. За даними військової прокуратури, причиною пожежі стала диверсія - на склади з безпілотника скинули запалювальні пристрої.
Суспільство «Свідків Єгови» заборонили в Росії через екстремізм У Росії припинена діяльність організації «Свідки Єгови». Про це повідомили в Міністерстві юстиції РФ. За даними Мін'юсту, тепер організація «Управлінський центр Свідків Єгови в Росії» перебуває в списку громадських і релігійних об'єднань, діяльність яких припинена через екстремізм.Остаточне рішення про заборону роботи організації в Росії ухвалить 5 квітня Верховний суд, передає РИА Новости. У міністерстві додали, що у «Свідків Єгови» в РФ регулярно виникають проблеми з законом - від судових постанов про заборону діяльності та ліквідації відділень до штрафів за зберігання екстремістських матеріалів. У свою чергу, на сайті «Свідків Єгови в Росії» виступили із заявою, що заборона цієї релігійної організації в РФ «потягне за собою катастрофічні наслідки для свободи віросповідання в Росії». Відзначається, що заборона торкнеться близько 400 зареєстрованих місцевих релігійних організацій «Свідків Єгови в Росії», а також зачепить всі 2277 релігійних груп по всій країні, які об'єднують 175 тисяч послідовників цієї релігії.
Події Геращенко: Вбитий Вороненков зібрав компромат про корупцію режиму Путіна Убитий 23 березня в центрі Києва колишній російський політик Денис Вороненков зібрав компромат про корупцію режиму Путіна. Про це в кулуарах Верховної Ради України 23 березня під час вечірнього засідання заявив народний депутат фракції "Народного фронту" Антон Геращенко, передає кореспондент АСН. "Я знав Дениса Вороненкова особисто. Ми зустрічалися з ним буквально два дні тому, і він передавав мені відповідні документи", - заявив він. За його словами, Вороненков хотів займатися в Україні "викриттям корупції вищих ешелонів російської влади". Геращенко зазначив, що за екс-депутатом Державної Думи РФ явно велося стеження російськими спецслужбами. "Ми розуміємо, що це вбивство не було спонтанним. А спланованим російськими спецслужбами. Тому і кілер, і організатор знали, де перебуває Вороненков. Що стосується кілера, який помер у лікарні, то я можу сказати, що це особа, яка лише виконала замовлення", - сказав він.
Суспільство оформление ленты  У Запоріжжі у військового комісара-хабарника знайшли печатку з гербом Росії У Запоріжжі на хабарі в 600 доларів був затриманий виконуючий обов'язки військового комісара одного з районних військкоматів. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила спікер Департаменту захисту економіки НПУ Наталія Калиновська. За її словами, зловмисник вимагав і отримав вказану суму за сприяння у прискореному проходженні громадянином військово-лікарської комісії для видачі останньому військового квитка та отримання можливості отримати паспорт громадянина України. За інформацією правоохоронців, в.о. військового комісара заявив, що для отримання паспорта потрібно спочатку пройти військово-лікарську комісію і за її результатами отримати військовий квиток. При цьому комісар зазначив, що для проходження комісії треба надати йому 600 доларів, інакше громадянина взагалі не допустять до проходження комісії і не видадуть військовий квиток. Калиновська зазначила, що військовий комісар був затриманий у своєму робочому кабінеті при отриманні вказаної суми. Під час обшуку, проведеного в кабінеті, було вилучено 600 доларів, патрони до вогнепальної зброї, а також печатку із зображенням герба Російської Федерації.
Суспільство МОЗ хоче зобов'язати медустанови інформувати пацієнтів про наявність безкоштовних ліків Інформацію про наявність ліків, витратних матеріалів, медичних виробів і харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання, закуплених за кошти державного бюджету, благодійної діяльності або гуманітарної допомоги потрібно розміщувати на інформаційних стендах у кожному медичному закладі. Відповідний проект наказу вже розробили в Міністерстві охорони здоров'я України, повідомляє Інтерфакс-Україна. У документі зазначено, що інформаційний стенд повинен містити торгову назву препарату, назву діючої речовини в ньому, форму випуску та дозування препарату, за які кошти було закуплено медикамент, термін придатності і кількість цього препарату в медустанові. Цю інформацію працівники установи повинні оновлювати кожен день. Зазначений стенд має розміщуватись недалеко від входу в медустанову, в доступному для пацієнтів місці. Аналогічні стенди також повинні бути розміщені в кожному відділенні, де пацієнти перебувають на стаціонарному лікуванні. Інші інформаційні стенди, а також реклама лікарських засобів повинні перебувати від вищевказаного стенду на відстані не менше трьох метрів. Цей проект наказу має ще пройти громадське обговорення.
Політика Ляшко підозрює, що у Тимошенко є громадянство Ізраїлю або Росії Ляшко звинуватив Тимошенко у блокуванні розгяду закону про заборону подвійного громадянства. Про це в кулуарах парламенту 23 березня заявив голова "Радикальної партіі" Олег Ляшко, передає кореспондент АСН. "Фракція Тимошенко, зокрема, комітет Григорія Немирі робить усе, щоб заблокувати розгляд закону про заборону подвійного громадянства. Вони не розглядають цей законопроект, тому він не може й досі бути винесений в зал на голосування", - сказав він. Ляшко допустив, що це пов'язано з "наявністю у Тимошенко громадянства Ізраїлю або Росії за газовий контракт з Путіним", – вважає він. У свою чергу, заступник голови БПП Олексі Гончаренко наголосив, що законопроект потребує доопрацювання. Зокрема, щоб "він не торкнувся громадян, а лише чиновників та депутатів", - сказав він журналістам в кулуарах. Нагадаємо, що Немиря є членом "Батьківшини" та Головою Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин.
Закон і Право Печатка більше не обов'язкова. Парламент скасував норму Верховна Рада України підтримала в другому читанні законопроект №4194 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними - особами підприємцями", передає кореспондент АСН. Щоправда, проголосувати вдалося не з першого разу. Новий закон удосконалить держрегулювання використання печаток у господарській діяльності. Тепер не дійсно вимога щодо обов'язкового використання печаток, а значить - і виключається можливість визнання документа недійсним у зв'язку з відсутністю відбитка печатки. Також більше не буде необхідністю наявність печатки при взаємовідносинах суб'єктів господарювання з держорганами і органами місцевого самоврядування. Тим, хто буде вимагати наявність печатки, загрожує адміністративна відповідальність.
Суспільство Рада прийняла рішення про недопущення банкрутства «Південмашу» Верховна Рада підтримала у першому читанні проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про фінансове оздоровлення державного підприємства Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова», передає кореспондент АСН. За це рішення на вечірньому засіданні парламенту 23 березня проголосували 232 народних депутата. Голова профільного Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк зазначив, що закон хоча й тактичний, але є першим кроком для оздоровлення промисловості, зокрема, ракетної та космічної сфери. «Актуальність розробленого проекту акту зумовлена необхідністю вжиття невідкладних кардинальних заходів для відновлення платоспроможності та збереження Південмашу, як галузеутворюючого підприємства, та створення підґрунтя для його подальшого розвитку в умовах вимушеної переорієнтації напрямів міжнародного співробітництва в сфері космічної діяльності та диверсифікації виробництва», - сказав він. Проект закону, який в парламент подала голова «Батьківщини» Юлія Тимошенко, розроблено у зв’язку з вкрай загрозливою ситуацією, в якій опинилось державне підприємство «Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова» – Південмаш. Головним чинником такої ситуації стало триваюче скорочення надходжень грошових коштів, які за 2011-2014 роки зазнали падіння в 4,1 рази (з 3 386,1 до 814,1 млн гривень). З огляду на ту обставину, що основою виробництва Південмашу (в різні роки від 60% до 80% від загального обсягу) є ракети-носії сімейства «Зеніт», споживачами яких наразі є компанія «Енергія Лоджистик», Центр експлуатації наземної космічної інфраструктури, Федеральне Космічне Агентство (всі – РФ), підстави для сподівань на краще в цьому відношенні відсутні як на сьогодні, так і в найближчі роки.
Закон і Право Рада вирішила, що робити з податком на нерухомість, сплаченим в зоні АТО Рада внесла зміни в Податковий кодекс для усунення дисбалансу  дохідних частин загального фонду бюджетів органів місцевого самоврядування Донецької та Луганської областей. Верховна Рада в цілому прийняла Закон України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо уточнення деяких положень та усунення суперечностей, що виникли при прийнятті Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні" від 21 грудня 2016 року № 1797-VIII", за що проголосували на вечірньому засіданні парламенту 23 березня 240 народних депутатів, передає кореспондент АСН. Голова профільного Комітету з питань митної та податкової політики Ніна Южаніна нагадала, що при прийнятті Верховною Радою України Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні" були внесені зміни, які розбалансували дохідні частини загального фонду бюджетів органів місцевого самоврядування Донецької та Луганської областей, що потребує негайного виправлення. Зокрема, відповідно до чинної редакції підпункту 38.6 пункту 38 підрозділу 10 розділу ХХ Податкового кодексу України об’єкти житлової та нежитлової нерухомості, що розташовані на території населених пунктів, на тимчасово окупованій території та/або території населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення, які перебувають у власності фізичних або юридичних осіб, не є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, відповідно до статті 266 цього Кодексу у період з 14 квітня 2014 року до 31 грудня року, в якому завершено антитерористичну операцію. Нараховані та сплачені за період проведення антитерористичної операції суми податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, відповідно до статті 266 цього Кодексу вважаються надміру сплаченими грошовими зобов’язаннями та підлягають поверненню", - зазначила вона. Враховуючи фактичні обставини справи, велика кількість платників податків вже звертається до відповідних контролюючих органів з вимогою повернення надміру сплачених податкових зобов’язань з місцевого податку на майно у вигляді податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, а також з земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності за період з 14 квітня 2014 року. Оскільки зазначені податкові зобов’язання формували дохідні частини відповідних місцевих бюджетів Донецької та Луганської областей, то весь джерелом їх повернення будуть саме місцеві бюджети, у яких не має ані достатніх власних фінансових ресурсів, ані відповідних субвенцій з Державного бюджету України. Законом передбачено ряд змін до Податкового кодексу України, якими передбачається:- викласти в новій редакції пункт 38 підрозділу 10 розділу ХХ Податкового кодексу України, відповідно до якого, зокрема, його положення будуть розповсюджуватись виключно на платників податків, які станом на 14 квітня 2014 року мали місцезнаходження (місце проживання) на тимчасово окупованій території, яка визнана такою відповідно до Постанови Верховної Ради України "Про визнання окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей тимчасово окупованими територіями", або в населених пунктах на лінії зіткнення; та/або платників податків, які мають об’єкти оподаткування місцевими податками, зборами на цих територіях;- нараховані та сплачені за період проведення антитерористичної операції суми податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, відповідно до статті 266 цього Кодексу за об’єкти житлової та нежитлової нерухомості, розташовані на тимчасово окупованій території та/або території населених пунктів на лінії зіткнення, не підлягають поверненню на поточний рахунок платника податку, не спрямовуються на погашення грошового зобов’язання (податкового боргу) з інших податків, зборів;- нараховані та сплачені за період проведення антитерористичної операції суми плати за землю відповідно до статей 269 - 289 цього Кодексу за земельні ділянки, які розташовані на тимчасово окупованій території та/або території населених пунктів на лінії зіткнення, та/або території проведення антитерористичної операції, не підлягають поверненню на поточний рахунок платника податку, не спрямовуються на погашення грошового зобов’язання (податкового боргу) з інших податків, зборів;- усунення технічної помилки, відповідно до якої був зупинений підпункт 3 пункту 76 вказаного Закону, згідно з яким пункт 167.5 статті 167 Податкового кодексу України доповнювався новим підпунктом 167.5.4, яким в свою чергу передбачалось встановлення ставки ПДФО у розмірі 9 % для доходів у вигляді дивідендів по акціях та/або інвестиційних сертифікатах, корпоративних правах, нарахованих нерезидентами, інститутами спільного інвестування та суб'єктами господарювання, які не є платниками податку на прибуток;- усунення ряд логічних та технічних помилок в пункті 38 підрозділу 10 розділу ХХ Податкового кодексу України.
Суспільство В Україні створили Культурний фонд Верховна Рада ухвалила в цілому Закон України «Про Український культурний фонд», передає кореспондент АСН. За це рішення на вечірньому засіданні 23 березня проголосували 236 парламентарів. Міністр культури Євген Нищук наголосив, що «сьогодні в парламенті - культурний четвер, коли приймаються такі важливі рішення... Цей закон має об'єднати усі фракції, бо створює підстави для фахівців регулювати питання культури». Голова профільного Комітету з питань культури та духовності Микола Княжицький зазначив, що прийняття закону «обумовлено необхідністю активізації розвитку української культури та її інтеграції у світовий культурний простір, створення належних умов для реалізації програм і проектів у сферах культури та мистецтв». Проте не всі депутати підтримали цю ініціативу. Так, нардеп Євген Рибчинський назвав Фонд «приватизацією» культури Міністерством культури, що неприпустимо. Згідно з законом, Фонд є бюджетною установою, що виконує спеціальні функції щодо сприяння національно-культурному розвиткові, діяльність якої спрямовується та координується Міністерством культури України. При цьому важелі впливу на політику Фонду органів державної влади обмежені та чітко визначені. Фонд буде складатись із Наглядової ради Фонду та Дирекції Фонду. Наглядова рада Фонду, яка забезпечуватиме контроль за діяльністю Фонду, формуватиметься з двох осіб, яких визначає Президент України, двох осіб, визначених Міністерством культури України, двох представників від закладів культури, двох представників від громадських об'єднань та Голови Фонду за посадою. Голова Фонду призначатиметься на посаду Міністерством культури України з числа кандидатур (не більше трьох), визначених Наглядовою радою Фонду. Голова та інші члени Наглядової ради Фонду здійснюватимуть свої повноваження на громадських засадах. Важливим напрямом роботи Фонду стане експертний відбір, фінансування та моніторинг виконання культурних і мистецьких проектів, реалізація яких забезпечуватиметься за підтримки Фонду. Серед основних завдань Фонду також сприяння реалізації державної політики у сферах культури та мистецтв, збереженню, актуалізації і популяризації національного культурного надбання, підтримка реалізації міжнародних проектів, популяризація української культури та мистецтв, формування міжнародного позитивного іміджу України. Обов'язковою умовою завершення будь-якого проекту, реалізованого за підтримки Фонду, визначається публічне представлення результатів виконання проекту, а також розміщення звіту про використання коштів у рамках проекту на офіційному веб-сайті Фонду для відкритого доступу у формі відкритих даних відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації». Джерелами формування коштів Фонду передбачено кошти державного бюджету, добровільні внески фізичних і юридичних осіб, зокрема іноземних, інші джерела, не заборонені законодавством України. Передбачається, що розмір фінансування Фонду з державного бюджету щорічно визначатиметься у законі про Державний бюджет України на відповідний рік окремим рядком. З 2018 року фінансування поточної діяльності та матеріально-технічне забезпечення Фонду (крім діяльності експертних рад Фонду) буде обмежено максимальним обсягом, що складає 8 відсотків річних надходжень до Фонду з усіх джерел; фінансування діяльності експертних рад Фонду – обсягом, що складає 8 відсотків річних надходжень до Фонду з усіх джерел.
Політика Гончаренко: Вбивство екс-депутата РФ Вороненкова - помста Кремля Вбивство екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова є помстою Кремля. Про це в кулуарах Верховної Ради України 23 березня заявив заступник голови БПП Олексій Гончаренко, передає кореспондент АСН. «Вороненков - колишній депутат Державної Думи РФ, який отримав не так давно політичний притулок в Україні, давав свідчення проти Януковича, про анексію Криму... Його вбивство кілером - це помста Москви», - заявив парламентарій. Гончаренко вважає, це «показова страта ФСБ». «Це стара традиція російських спецслужб. Всі, хто переходить дорогу Путіну, їх чекає така доля... Ми пам'ятаємо, як у Лондоні не могли впоратися з ФСБ, що говорити про Київ», - додав політик.Нагадаємо, 23 березня екс-депутат Держдуми РФ Денис Вороненков був убитий у Києві біля готелю «Прем'єр Палас». Політик загинув на місці. Охоронець Вороненкова також був поранений, але встиг відкрити вогонь і поранити кілера. Пізніше стало відомо, що вбивця помер у київській лікарні під час операції.
Наука і технології В окупованому Криму знайдено голову статуї Посейдона або Зевса В районі будівництва мосту в окупованому Криму археологи виявили голову теракотової скульптури. Є версія, що вона могла бути частиною статуї Зевса або Посейдона, заявив науковий співробітник відділу охоронної археології Інституту історії матеріальної культури РАН Сергій Соловйов, передає ТАСС. Напередодні, 22 березня, начальник підводного загону Інституту РАН Сергій Ольховський повідомив, що була виявлена ​​частина унікальної теракотової скульптури біля будівництва Кримського моста під час підводних розкопок біля мису Ак-Бурун. «Пам'ятка вимагає досліджень, але можна припустити, що це частина скульптури чоловічого божества. Попередньо, Посейдона (або Зевса), по аналогії з бронзовою скульптурою 460-450 рр. до н.е., яка була виявлена ​​на дні Егейського моря в районі мису Артемисион на півночі о. Евбея », - заявив Соловйов.

Енергетика людини: як дізнатися свій енергетичний потенціал
Енергетика людини: як дізнатися свій енергетичний потенціал
Кожна людина наділена своєю енергетикою Вона буває вроджена та отримана протягом життя
Грошова нумерологія: як розрахувати особистий код фінансового достатку
Грошова нумерологія: як розрахувати особистий код фінансового достатку
За допомогою нумерологічних розрахунків можна легко змінити життя на краще Простий розрахунок особистого коду ....
12 монет: грошовий ритуал на Молодий місяць
12 монет: грошовий ритуал на Молодий місяць
Молод вважається дуже сприятливим для залучення грошей часом Щоб все вийшло, ми пропонуємо вам скористатися ри....
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Якщо ви хочете змінити своє життя до кращого, так швидше, час братися за техніку симорон Симоронський ритуал д....
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Не секрет, що всі речі в будинку мають енергетику — негативною чи позитивною Вчення фен-шуй підкаже, які карти....
більше матеріалів




/-1,8472881317139-/ /-pc-/
Top