counter
Архів Повернутись назад 22 Серпня 2016
22 Серпня
Політика оформление ленты  Саакашвілі назвав результати української команди в Ріо катастрофічними і чекає відставки міністра спорту Одеський губернатор Міхеїл Саакашвілі назвав спортивні результати української команди на Олімпіаді в Ріо катастрофічними. Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі. «Катастрофічно погані результати України на Олімпіаді. Нас випередили Азербайджан, Казахстан, Угорщина, Куба, Кенія, Ямайка та інші країни набагато менші, ніж Україна і за розміром, і за потенціалом. У Грузії, яка в десять разів менше, майже стільки ж медалей, скільки у України. Найкумедніше, що наші результати абсолютно не відображають величезний спортивний потенціал України. Зазвичай після такого провалу як мінімум міністр спорту повинен піти у відставку. Я підозрюю, що в умовах договірняка, за яким був утворений уряд, цього не станеться», - написав Саакашвілі. На літній Олімпіаді в Ріо де Жанейро олімпійська збірна України завоювала в цілому 11 медалей: 2 золотих, 5 срібних і 4 бронзових медалі. У загальному заліку наша команда посіла 31-ше місце.  
Розвідники скинуть на окуповані міста листівки до Дня Незалежності України Три тисячі агітаційних листівок безпілотником на окуповану територію відправляють волонтери Фонду «Сестри перемоги» на Луганщині. Так закликають місцевих боротися з російськими окупантами і нагадують, що Донбас - це Україна, повідомляє «5 канал». «Літак проходить на висоті. І просто до тих пір, поки вони спускаються на землю, він вже далеко. Цей момент ми вже побачити не можем. Но приходить інформація, що листівки наші доходять до адресантів. І люди їх читають», - розповів телеканалу аеророзвідник Фонду «Сестри перемоги» «Снігур». Безпілотники Фонду «Сестри перемоги» здійснюють розвідку  у небі над Луганщиною. Міні-літак здатний долати відстань до сотні  кілометрів й фіксувати ворожі позиції. Також на їхньому рахунку майже 100 000 скинутих листівок.
Події У Маріуполі чиновник у знайомого закуповував старе обладнання за ціною нового Колишній керівник «Маріупольтепломережа» відповідатиме в суді за привласнення майже 1 млн грн бюджетних коштів. Як повідомила прокуратура Донецької області,перебуваючи на посаді директора комунального комерційного підприємства «Маріупольтепломережа», 62-річний чоловік вирішив збагатитись за рахунок свого службового становища. Так, посадовець приблизно у листопаді-грудні 2014 року вступив у змову зі своїм знайомим підприємцем та уклав з ним договір на постачання продукції для ККП «Маріупольтепломережа». Металеві суцільнотягнуті труби, насосне обладнання та запірна арматура в бухгалтерській документації відображалась як нова продукція і мали відповідну ціну, натомість всі перелічені товари були у вжитку. Протягом 2015 року за товари, які неможливо використовувати в системах тепломереж за призначенням, на банківський рахунок підприємця перераховано 975 тис грн. В подальшому вказані грошові кошти підприємець отримував готівкою та розподіляв між собою та посадовцем. На сьогоднішній день прокуратура Донецької області скерувала обвинувальний акт до суду для розгляду по суті. Сам посадовець знаходиться під домашнім арештом. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі. %MCEPASTEBIN%
Суспільство 31 місце: У збірної України на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро 2 золотих, 5 срібних і 4 бронзових медалі На літній Олімпіаді в бразильському Ріо де Жанейро олімпійська збірна України завоювала в цілому 11 медалей: 2 золотих, 5 срібних і 4 бронзових медалі. У загальному заліку наша команда посіла 31-е місце. Таким чином пройшла Олімпіада в Ріо принесла найгірші для України результати як за кількістю завойованих золотих медалей, так і за загальною сумою медалей. До нинішньої Олімпіади найнижчим результатом України було Ігри в Сіднеї у 2000 році - 3 золотих, 10 срібних і 10 бронзових медалей. Всього 23 нагороди. А найкращим виступом - Ігри в Атланті - в 1996 році: 9 золотих, 2 срібних і 12 бронзових медалей. Всього 23 нагороди.   Нагадаємо, напередодні Одеський губернатор Міхеїл Саакашвілі назвав спортивні результати української команди на Олімпіаді в Ріо катастрофічними
За кордоном Поліція Бразилії вилучила паспорти у олімпійських чиновників із Ірландії Бразильська поліція вилучила паспорти у трьох представників Олімпійської ради Ірландії в рамках розслідування випадків незаконного продажу квитків на Ігри в Ріо-де-Жанейро. Паспорти були вилучені у виконавчого директора ради Стівена Мартіна, почесного казначея Кевіна Кілті і почесного генерального секретаря Дермота Хеніхана. Їхні паспорти, а також телефони і комп'ютери були вилучені в ході обшуків у неділю. Також напередодні було отримано постанову суду про вилучення паспорта ще у трьох чиновників Олімпійської ради Ірландії - віце-президента організації Вільяма О'Брайена, особистого асистента президента ради Патріка Хікі - Лінди О'Райлі, а також у другого віце-президента Джона Делейні. 71-річний Хікі, який також був главою Європейських олімпійських комітетів, раніше був заарештований у справі про незаконний продаж квитків і перебуває у в'язниці суворого режиму в Бразилії.
Події Доба в АТО: 46 обстрілів, бойовики вели повітряну розвідку, - штаб За минулу добу бойовики на Донбасі 46 разів обстрілювали позиції українських військових, повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook. Зокрема на Донецькому напрямі зафіксовано 21 обстріл, на Маріупольському - 15 і 10 - на Луганському. На Донецькому напрямі з 152-мм і 122-мм артилерії противник обстрілював позиції ЗСУ в районі Авдіївки. Також із мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів бойовики обстрілювали українських військових у Новоселівці-2 і Луганському. З 82-мм мінометів вогонь вівся поблизу Верхньоторецька і Світлодарська, а з БМП - неподалік Майорська і Луганського. Крім того, в Верхньоторецькому вогонь вів ворожий снайпер. У Новотроїцькому (Маріупольський напрям) вогонь вівся з заборонених Мінськими домовленостями 122-мм артилерії і 120-мм мінометів. Красногорівка обстрілювалася з мінометів і бронетехніки, а Широкине - з 120-мм і 82-мм мінометів, автоматичних станкових гранатометів і кулеметів, пізніше там застосовувалися БМП. Поблизу Гранітного ворог вів кулеметний вогонь, а в Мар'їнці застосував гранатомети і великокаліберні кулемети, там же «працював» снайпер. У Луганській обл. обстріли позицій ЗСУ велися поблизу Новоалександровки і Троїцького з 82-мм мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів. У Попасній застосовувалися гранатомети, а в Новозванівці і Новоолександрівці - стрілецька зброя. «Ближче до півночі поблизу н.п. Тошківка бойовики відкрили неприцільний вогонь з артилерійської установки 122-мм калібру», - відзначили в штабі АТО.
Події У Запорізькій області автобус потрапив у ДТП, 9 дітей госпіталізовані У неділю, 21 серпня, поблизу села Григорівка в Запорізькій обл. о 1:35 на автодорозі Харків - Сімферополь сталася ДТП за участю туристичного автобуса, в результаті якої 9 дітей отримали травми. Про це повідомляє «112 канал» з посиланням на прес-службу ДСНС у Запорізькій обл. Як повідомляється, водій мікроавтобуса Mercedes Vito виїхав на смугу зустрічного руху і допустив зіткнення з автобусом Mercedes 309, який перевозив туристичну групу. Всього в автобусі перебувало 37 осіб, 16 з яких діти. Всі вони поверталися зі Святогірської Лаври в Генічеськ. В результаті дорожньо-транспортної пригоди 9 дітей (2002-2008 р.н.) госпіталізовано з травмами різного ступеня тяжкості. На місце події виїхала оперативна група Головного управління ДСНС в Запорізькій області. За фактом події правоохоронними органами проводиться розслідування.
Політика оформление ленты  Російський активіст заявив про бажання продовжити боротьбу проти режиму Путіна в Україні Російський активіст Роман Рословцев прокоментував своє прохання отримати політичний притулок в Україні. У коментарі Громадському  він зазначив, що хоче продовжити боротьбу з режимом російського президента Володимира Путіна вже в Україні. «Я б хотів потрапити в будь-яку армійську частину, в Нацгвардію або в будь-який добровольчий батальйон. Для мене головне - продовжити боротьбу проти режиму Путіна», - сказав він. Рословцев також не виключив, що займатиметься політичною діяльністю. Нагадаємо, в неділю, 21 серпня, на українському-білоруському кордоні в пункті пропуску «Нові Яриловичі» російський активіст і письменник Роман Рословцев попросив політичного притулку. Він звернувся до прикордонників Чернігівського загону із заявою про отримання статусу біженця на території України у зв'язку з політичним переслідуванням в Росії.  
За кордоном Північна Корея пригрозила «превентивним» ядерним ударом по Вашингтону і Сеулу Північна Корея в понеділок, 22 серпня, пригрозила завдати «попереджуючого ядерного удару» по Південній Кореї і США, повідомляє південнокорейське агентство Yonhap  із посиланням на заяву Центрального телеграфного агентства КНДР. Відзначається, що заява північнокорейської влади опублікована у відповідь на старт спільних військових навчань Ulchi Freedom Guardian армії США і Південної Кореї. У заяві говориться, що військові навчання є «проявом порочної змови». «Ситуація на Корейському півострові є настільки напруженою, що ядерна війна може вибухнути в будь-який момент», - стверджують у КНДР. У військових маневрах Ulchi Freedom Guardian беруть участь 25 тисяч американських військовослужбовців і 50 тисяч південнокорейських військових. Навчання стартували 22 серпня і триватимуть до 2 вересня.
Політика Україна може отримати безвізовий режим із ЄС в найближчі місяці, - Клімкін Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що Україна може отримати безвізовий режим з країнами Європейського союзу в найближчі місяці. Про це він заявив під час наради керівників закордонних дипломатичних установ України (ЗДУ) сьогодні у Києві, передає кореспондент «АСН». «Після того, як ми отримаємо безвізовий режим з Європейським Союзом... Ми працюємо над тим, щоб це відбулося протягом найближчих місяців», - наголосив Клімкін. Раніше повідомлялось, що Президент Петро Порошенко підписав Закон №1474-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо документів, які підтверджують громадянство України, засвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України». 
Суспільство Савченко «на голодуванні» дегустує вино і іноді робить перерви Савченко іноді перериває свої голодування та вживає алкоголь. Про це вона зізналася журналісту видання uapost, під час відвідування у Сакраменто фестивалю Ukrainian Fair:Together for Freedom. «Матері, які були зі мною, більше не голодують. (Раніше Надія Савченко оголосила голодування як протест проти бездіяльності влади у питанні звільнення полонених. - Ред.) Я ж залишаюсь голодувати і це має суто символічний характер. Для мене це не проблема. Я хочу показати,  привернути увагу до того, через що треба пройти людям, аби отримати свободу», - сказала нардеп на запитання, чи голодує вона зараз. Водночас на уточнююче запитання, чи харчується вона зараз лише водою, Надія Савченко заявила: «Так, на воді, без їжі. Ну, я можу продегустувати трішки вина і все… Я переривала на певний час голодування, а зараз знову відновила. Іноді в житті треба відмовлятись від чогось заради самого цінного – життя людей. На волі можна і не поїсти!» - сказала нардеп.
Політика Посол України в ЄС озвучив нові терміни безвізового режиму для українців Представник України при Європейському Союзі Микола Точицький заявляє, що очікує у жовтні 2016 року прийняття ЄС позитивного рішення про безвізовий режим для України. Про це він сказав сьогодні журналістам, передає кореспондент АСН. Він нагадав, що Єврокомісія надала позитивний висновок щодо надання безвізового режиму Україні і передала цей висновок до Європарламенту та Європейської ради. «Тепер ці дві інституції паралельно працюють для того, щоб виробити спільний висновок», - сказав він.  За його словами, перше читання висновку Європейського парламенту відбудеться 6 вересня. «Ми передбачаємо, що Європарламент прийме рішення до кінця вересня - початку жовтня. І, відповідно, Європейська рада, країни-члени Євросоюзу також будуть схильні до того, що в жовтні буде прийнято також позитивне рішення», - заявив Точицький.
Суспільство Прокуратура викрила багатомільйонну аферу з житловим комплексом, побудованим на землях Міноборони Військова прокуратура викрила посадовців одного з комерційних товариств, які за попередньою змовою із чиновниками Міністерства оборони України  заволоділи землею у Києві та побудували на ній житловий комплекс, повідомили у Генпрокуратурі України. За даними ГПУ, підприємці заволоділи частиною земельної ділянки площею 1,4 га вартістю понад 21,5 млн грн військового містечка, що розташоване в Голосіївському районі столиці. При цьому у побудованому на цій землі житловому комплексі жоден військовослужбовець квартири не отримав. В ГПУ не вказали назву житлового комплексу, побудованого на цій землі. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.
Суспільство Сбушникам сьогодні видали рекордну кількість нових квартир - Порошенко Співробітникам Служби безпеки України з нагоди 25-ї річниці Дня Незалежності України видали рекордну кількість ключів від квартир - 192 - у новому житловому комплексі в Голосіївському районі Києва. Урочиста церемонія відбулася за участю вищого керівництва країни, в тому числі і Президента Петра Порошенка.   «Сьогодні ми передаємо співробітникам СБУ рекордну кількість квартир. Левова частка тих, хто сьогодні отримує ключі від нового житла, - це учасники АТО. Коли наші захисники відчувають, що про них піклуються, що з сім'єю все добре, а діти мають можливість виховуватися в патріотичних традиціях - то і на серці спокійніше і воюється легше. Дякую кожному працівнику Служби. Ви разом зі ЗСУ та іншими військовими формуваннями є надією нашої держави і незалежності!», - написав на своїй сторінці в соцмережі Президент України.  
Суспільство оформление ленты  ГУР ідентифікувало російських розвідників на Донбасі Головне управління розвідки Міністерства оборони України ідентифікувало військовослужбовців Збройних сил Росії, які беруть участь у бойових діях на території окупованого Донбасу. Зокрема, розвідка опублікувала дані розвідників 5 окремої мотострілецької бригади 1 АК (Донецьк) ЗС РФ. За даними ГУР, військові брали  безпосередню участь у диверсійних діях у районах н.п.Новотроїцьке, Старогнатівка, Богданівка Донецької області. Зокрема, вони мінували шляхи пересування мирного населення та цивільні об’єкти, обстрілювали автівки та помешкання мирних жителів у т.зв. «сірій зоні» з метою подальшого звинувачення сил АТО. «Достеменно відомо, що саме диверсійною групою розвідувальної роти 5 омсбр в ніч на 27 квітня ц.р. поблизу контрольного пункту «Новотроїцьке» у т.зв. «сірій зоні» здійснено підрив двох цивільних автомобілів, внаслідок чого загинуло четверо та поранено сім мирних жителів», - заявили в ГУР. Чергова спроба проникнення диверсантів на територію, підконтрольну силам АТО, була зафіксована 16 серпня у районі н.п.Богданівка, додали в розвідці.  
Політика оформление ленты  Суд став на сторону Лещенка, який назвав Іванющенка «смотрящим Януковича» Народний депутат Сергій Лещенко заявив, що виграв суд у Юрія Іванющенка, який подав на нього позов після гучних звинувачень у причетності до незаконної діяльності екс-Президента - втікача Віктора Януковича. «Сьогодні я виграв суд у Іванющенка. Точніше, це "Юра Єнакіївський" подав проти мене позов - і програв. Соратник Януковича взявся судитися після мого ефіру на Savik Shuster Studio від 20 листопада 2015 року, де я нагадав, що Іванющенко був "смотрящим" Януковича і перевірявся слідством у справі Майдану на причетність до підвозу до Києва "тітушок", - повідомив Сергій Лещенко на своїй сторінці в соцмережі. Іванющенко доводив у позові, що слово "смотрящий" є жаргоном ув'язнених, а оскільки сам Іванющенко ще жодного разу не сидів у в'язниці, то і "смотрящим" він бути не може. Також у позові Юрія Іванющенка стверджувалося, що щодо «тітушек» йому не оголошувалася підозра. «Справа потрапила до судді Печерського суду Литвинової, яка вже кілька разів виносила постанови в інтересах Юри Єнакіївського або його соратників. Сьогодні я прийшов до суду і особисто зачитав клопотання про відвід Литвинової в цій справі. В результаті Литвинова не «відвелася", але одночасно ... винесла рішення на мою користь по суті позову Іванющенка», - повідомив нардеп.
Політика Група впливових людей хоче повернути Росію до ПАРЄ - Кулеба Представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба заявив, що в Парламентській асамблеї Ради Європи йде кулуарна підготовка до того, щоб повернути РФ. Про це він розповів у інтерв'ю «Європейській правді». «У Парламентській асамблеї Ради Європи відбуваються, скажу дипломатично, дуже непрості і, на нашу думку, дуже неконструктивні процеси. Їх мета - повернення російської делегації до зали ПАРЄ без виконання нею умов резолюцій, що їх сама ж асамблея і приймала», - заявив дипломат. За його словами, в ПАРЄ є група людей, які хочуть повернути Росію будь-якою ціною. «Про повернення росіян у жовтні не йдеться, але саме жовтнева сесія асамблеї продемонструє, наскільки реальними є шанси на повернення росіян до ПАРЄ в січні 2017 року», - додав Кулеба. Нагадаємо, що в 2014-2015 роках у зв'язку з російською агресією на Донбасі й анексією Криму ПАРЄ прийняла ряд резолюцій, якими позбавила російську делегацію частини повноважень: права голосу, права участі в роботі статутних органів і права участі в моніторинговій місії асамблеї.
Політика ГПУ повідомила про підозру 18 високопоставленим чиновникам РФ Генеральна прокуратура України (ГПУ) повідомила про підозру міністру оборони РФ Сергію Шойгу і ще 17 російським високопоставленим чиновникам. Про це генеральний прокурор Юрій Луценко заявив в ефірі телеканалу 112 Україна. За його словами, серед підозрюваних - радник президента РФ, колишній повноважний представник президента РФ у так званому Кримському федеральному окрузі, два заступники міністра оборони РФ і ще 10 генералів з числа вищого командного складу ЗС РФ. «На підставі зібраних доказів 8 серпня 2016 року ГПУ повідомила про підозру у вчиненні особливо тяжких злочинів проти основ національної безпеки України, громадської безпеки, миру і міжнародного правопорядку, передбачених частиною ч. 3 ст.110, ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 3 ст. 258-5, ст. 436, ч. 1 і 2 ст. 437, ч. 2 ст. 438 18, особам з числа представників влади та керівництва ЗС РФ», - сказав він. Луценко додав, що повістки про виклик для проведення слідчих дій були доставлені 10 і 15 серпня за місцем роботи підозрюваних. Зокрема, в Адміністрації президента РФ повістку отримав працівник адміністрації Сіменевич, у Міністерстві оборони РФ - працівник міністерства Ізранцева. «Всі підозрювані оголошені в державний розшук, готуються клопотання до суду про надання дозволу на їх затримання з метою доставки до суду для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою», - сказав він. У ГПУ наголосили, що дії підозрюваних привели до загибелі якнайменше 2 263 і поранень не менш ніж 8 394 військових ЗСУ та інших військових формувань, а також до матеріальних збитків у вигляді знищення військової техніки, озброєння та іншого військового майна на суму 1,3 трлн грн.
За кордоном Головного суддю у справі Савченко відправили у відставку Суддя Донецького міського суду Ростовської області РФ Леонід Степаненко пішов у відставку, повідомляє РІА Новини. «Суддя Донецького міського суду Ростовської області Степаненко Леонід Олександрович вийшов у відставку з 29 липня 2016 року за рішенням кваліфікаційної колегії суддів», - повідомило джерело агентства. При цьому причини відставки судді не повідомляються. Леонід Степаненко очолював трійку суддів на процесі у справі української льотчиці, народного депутата Надії Савченко. Суд визнав Савченко винною у вбивстві двох російських журналістів під Луганськом влітку 2014 року і засудив її до 22 років ув'язнення в колонії загального режиму. Згідно з даними на сайті суду, суддя не виніс жодного виправдувального вироку по 187 розглянутих справах.
Політика Луценко розповів, що 39 росіян підозрюються у веденні війни проти України Генеральна прокуратура України (ГПУ) заявляє, що  у військових діях проти України підозрюється 39 громадян Росії. Про це повідомив Генеральний прокурор Юрій Луценко, передає РБК-Україна. «Всього в агресивних військових діях і веденні військових дій проти України підозрюється 39 громадян РФ, з яких 31 військовослужбовець РФ», - повідомив Луценко. Він додав, що щодо 10 підозрюваних російських громадян матеріали справи передані до суду, щодо 6 - вже винесено вирок. Раніше повідомлялося, що ГПУ повідомила про підозру міністру оборони РФ Сергію Шойгу і ще 17 російським високопоставленим чиновникам. На думку відомства, дії підозрюваних призвели до загибелі не менше ніж 2 263 і поранень щонайменше 8 394 військових ЗСУ та інших військових формувань, а також до матеріальних збитків у вигляді знищення військової техніки, озброєння та іншого військового майна на суму 1,3 трлн грн.
Події У Татарстані затримали п'ятьох українців, ФСБ звинувачує їх в збуті наркотиків Співробітники управління ФСБ Росії у Республіці Татарстан затримали п'ятьох громадян України, які ввозили в Казань синтетичні наркотики, повідомляє РІА Новини України. Згідно з повідомленням ФСБ, операція по затриманню була проведена ще 16 серпня, проте повідомили про неї тільки в понеділок, 22 серпня. «Співробітниками управління 16 серпня 2016 року проведено операцію із затримання членів злочинної групи, у яких було вилучено понад два кілограми синтетичної наркотичної речовини, що відненсена до групи PVP (використовується у виробництві «спайсів»)», - йдеться в заяві ФСБ. Відзначається, що заарештовано п'ятеро громадян України у віці від 19 до 30 років. За даним фактом порушено кримінальну справу за статтею про збут і пересилання наркотичних речовин. В агентстві повідомили, що з української сторони офіційних коментарів ще не було.
Політика оформление ленты  ГПУ опублікувала докази причетності радника Путіна до підготовки до війни проти України Генеральна прокуратура України (ГПУ) опублікувала докази причетності представників влади РФ до посягань на територіальну цілісність України. Згідно з опублікованими ГПУ даними, ключовим виконавцем в організації злочинів проти України був радник президента РФ Сергій Глазьєв. Зокрема, ГПУ опублікувала фрагменти розмови Глазьєва з депутатом Держдуми РФ Костянтином Затуліним, згідно з якими Затулін доповідав Глазьєву, що «їде в Крим з метою контролю призначення в «самопроголошений уряд» так званих довірених осіб, які сприятимуть подальшій окупації півострова». Також наголошується, що Глазьєв погоджував із Затуліним організацію масових зіткнень в Херсоні та Одесі.   Нагадаємо, Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що у військових діях проти України підозрюються 39 громадян Росії. ГПУ повідомила про підозру міністру оборони РФ Сергію Шойгу і ще 17 російським високопоставленим чиновникам. На думку відомства, дії підозрюваних призвели до загибелі не менше ніж 2 263 і поранень щонайменше 8 394 військових ЗСУ та інших військових формувань, а також до матеріальних збитків у вигляді знищення військової техніки, озброєння та іншого військового майна на суму 1,3 трлн грн.
Політика Проект «Новоросія» похований, - Порошенко Президент України Петро Порошенко заявив, що проект російської влади «Новоросія» похований, зокрема і завдяки підтримці російськомовних співвітчизників. «Ми з вами поховали проект «Новоросії», зокрема і завдяки тому, що переважна більшість наших російськомовних співвітчизників висловило рішуче «так» єдиній незалежній соборній Україні», - сказав Президент під час урочистої академії «Українці світу - Україні», присвяченій українській діаспорі в світі, яку транслював телеканал 112 Україна. За його словами, саме завдяки злагодженості всіх українців вдалося звільнити велику частину Донбасу і «локалізувати східну орду в південно-східних районах Донецької та Луганської областей». Нагадаємо, Генеральна прокуратура України опублікувала докази причетності представників влади РФ до посягання на територіальну цілісність України. За даними ГПУ, ключовим виконавцем в організації злочинів проти України був радник президента РФ Сергій Глазьєв
Суспільство Оприлюднено нові вимоги до оцінювання школярів 1-4 класів Міністерство освіти і науки України опублікувало нові вимоги до оцінки знань школярів 1-4 класів, які вводяться з 1 вересня. Згідно з оновленими нормами, оцінки стали конфіденційною інформацією, яка стосується лише вчителя, дитини та її батьків, і вони не повинні озвучуватися на батьківських зборах або вивішуватися публічно у вигляді різних рейтингів. Щодо оцінки каліграфії залишено тільки вимогу, що письмо має бути охайним і розбірливим, учням не будуть знижувати оцінки за «неправильні» відступи кількості клітинок і рядків. У початковій школі учнів звільнили від домашніх завдань на вихідні і канікули. Також обмежено їх обсяг. «У перших класах домашнього завдання не повинно бути взагалі, у 2 класі - не більше, ніж дитина може виконати самостійно за 45 хвилин, в 3 класі - за одну годину і 10 хвилин, в 4 класі - за одну годину і 30 хвилин», - повідомили в міністерстві. Відтепер учителям не рекомендується використовувати червону ручку під час перевірки письмових робіт учнів 1 класу.
Політика Генпрокуратура оприлюднила список російських чиновників, яких звинувачують у злочинах проти України Генеральна прокуратура України (ГПУ) опублікувала перелік військових посадових осіб командного складу Збройних сил і представників влади Російської Федерації, яким повідомлено про підозру у справі про ведення військових дій проти України: 1. Радник Президента Російської Федерації Глазьєв 2. Колишній повноважний представник президента Російської Федерації в "Кримському федеральному окрузі" Белавенцев 3. Міністр оборони Російської Федерації генерал армії Шойгу 4. Заступник міністра оборони РФ генерал армії Булгаков 5. Заступник міністра оборони РФ генерал армії Панков 6. Начальник Генерального штабу ЗС РФ - перший заступник Міністра оборони РФ генерал армії Герасимов 7. Перший заступник начальника Генерального штабу ЗС РФ генерал-полковник Богдановський 8. Заступник начальника Південного військового округу ЗС РФ генерал-лейтенант Турченюк 9. Заступник Головнокомандувача ВМФ РФ віце-адмірал Федотенков 10. Командувач Чорноморським флотом РФ адмірал Вітко 11. Перший заступник командувача ЧФ РФ віце-адмірал Носатов 12. Заступник командувача - начальник берегових військ ЧФ РФ генерал-майор Остриков 13. Начальник управління бойової підготовки ЧФ РФ капітан першого рангу Чесноков 14. Заступник командира 810-ї бригади морської піхоти ЧФ РФ підполковник Карпушенко 15. Командир 41 бригади ракетних кораблів ЧФ РФ капітан першого рангу Толмачов 16. Командувач 20 загальновійськової армії Західного військового округу ЗС РФ генерал-майор Кузовлев 17. Командир 200-ї окремої мотострілкової Печенегськоі бригади ЗС РФ генерал-майор Цеков 18. Командир 34 окремої мотострілкової бригади ЗС РФ генерал-майор Зусько 19. Заступник командувача 58-ї армії Південного військового округу ЗС РФ генерал-майор Никифоров 20. Командувач 58 армії Південного військового округу ЗС РФ генерал-лейтенант Гурульов Нагадаємо, Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що у військових діях проти України підозрюються 39 громадян Росії. ГПУ повідомила про підозру міністру оборони РФ Сергію Шойгу і ще 17 російським високопоставленим чиновникам. На думку відомства, дії підозрюваних призвели до загибелі не менше ніж 2 263 і поранень щонайменше 8 394 військових ЗСУ та інших військових формувань, а також до матеріальних збитків у вигляді знищення військової техніки, озброєння та іншого військового майна на суму 1,3 трлн грн.
«Сам дурень»: Міністр спорту порадив Саакашвілі самому щось зробити для олімпійців у Одеській області Перш ніж критикувати виступ олімпійської збірної України, пану Саакашвілі треба відзвітуватися про те, що він особисто, як керівник Одеської області, зробив для розвитку спорту в своєму регіоні. Про це на своїй сторінці у соцмережі написав міністр молоді та спорту Ігор Ждаров у відповідь на звинувачення Михеїла Саакашвілі у невдалому виступі Олімпійської команди України у Ріо. «Скільки було побудовано нових стадіонів із сучасним легкоатлетичним покриттям? Наприклад, у Луцьку такий новенький, сучасний та сертифікований стадіон відкрили в цьому році. Скільки було побудовано та відкрито нових ДЮСШ та ШВСМ? Скільки було придбано нового обладнання та спортінвентарю для цих шкіл, у яких формується резерв для олімпійської збірної? Скільки квартир та стипендій виділено місцевою владою олімпійцям, які представляють Одеську область? Скільки коштів керівник області віднайшов та направив на підготовку олімпійців Одещини до Ігор у Ріо, в т.ч. на забезпечення їх інвентарем та обладнанням?», - оприлюднив міністр список риторичних запитань. За словами Жданова, за офіційним рейтингом з літніх олімпійських видів спорту за 2015 р. Одеська область займає 6 місце у своїй групі. Нижче лише зруйновані війною Донецька та Луганська області.  «За останній рік в Одеській області було знищено 64 об'єкти спортивної інфраструктури. З них: декілька стадіонів, плавальних басейнів, багато футбольних полів, тенісних кортів, спортивних майданчиків та залів. Найкумедніше, такі результати роботи Михайла Саакашвілі, як голови ОДА, абсолютно не відображають величезний спортивний потенціал Одеської області», - перефразував слова зі звинувачення Саакашвілі Жданов.
Події У Харківській області працівниця податкової приторговувала фінансовою інформацією компаній Слідчі прокуратури Харківської області спільно з управлінням СБУ і УВБ ДФС в області викрили при одержанні неправомірної вигоди завідуючу сектора однією з податкових області, повідомляє прес-служба відомства. За словами начальника відділу прокуратури області Івана Тарасова, жінка регулярно вимагала та отримувала хабарі за надання фінансової інформації про суб'єктів господарювання їх бізнес-конкурентам. Останній раз податківець отримала «замовлення» на надання фінансових даних відразу на 21 підприємство. Свої послуги вона оцінила в 5750 грн. Гроші отримувала в два транші. При отриманні другої частини і була викрита. Досудове розслідування проводиться прокуратурою Харківської області за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди). Вирішується питання про оголошення підозри і обрання запобіжного заходу.
Політика Спеціалізована антикорупційна прокуратура шукає 22 нових прокурори 22 серпня розпочався прийом документів для участі у відкритому конкурсі на заміщення 22 вакантних посад прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Про це на своїй сторінці у соцмережі написав Заступник Генерального прокурора України - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький. «Наголошую, що останні зміни до Закону України «Про прокуратуру» відкривають двері САП для усіх небайдужих правників, адже зараз вимоги до прокурорів САП не передбачають обов’язкового стажу роботи на посаді прокурора. За останні дні робоча група отримала сотні дзвінків від юристів, яких цікавить робота в САП. Тож ми чекаємо усіх, хто хоче РЕАЛЬНО долучитися до подолання корупції в нашій державі, має вищу юридичну освіту, стаж роботи в галузі права не менше п’яти років та володіє державною мовою», - зазначив Холодницький. І додав, що обіцяє «надсерйозні кримінальні провадження, працює без вихідних, відпустки у жовтні-грудні в кращому разі, щоденні випробування на міцність та викриття корупціонерів з вищих ешелонів влади». Прийом документів триватиме до 5 вересня включно.
Події Макарівського депутата, що спричинив смертельну аварію на Кільцевій у Києві, арештували Апеляційний суд арештував депутата Макарівської райради Матвія Євсеєнка, який спричинив ДТП з тяжкими наслідками на Кільцевій дорозі у столиці. Про це повідомляє Прокуратура Києва у facebook. "Таким чином, Апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції, за яким винуватець ДТП мав перебувати під домашнім арештом", - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, ДТП за участі Євсеєнка, внаслідок якої одна людина загинула, а інша отримала тяжкі травми, сталася в ніч на 29 липня у Києві. Експертиза виявила, що винуватець аварії був нетверезим. 30 липня депутата затримали правоохоронці у Києві. Винуватцю ДТП повідомлено про підозру в порушенні правил безпеки дорожнього руху, що призвело до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 286 КК України). За вчинене депутату загрожує до 8 років тюрми з позбавленням права керувати транспортним засобом до трьох років.
Економіка Мін'юст пропонує покарання за рейдерство у вигляді тюремного ув'язнення до 12 років зі спецконфіскацією Міністр юстиції Павло Петренко анонсував прийняття пакету антирейдерских законів у вересні. Про це він сказав на прес-конференції в Івано-Франківську, передає Укрінформ. "Переконаний, що у вересні буде прийнятий пакет антирейдерских законів. Перше, буде необхідність нотаріального посвідчення волевиявлення власника компанії. Друге, ми обмежимо екстериторіальність в частині реєстрації бізнесу. Первинна реєстрація може бути де завгодно. Втім, якщо ти вносиш зміни до складу учасників або керівника компанії, то тільки в межах області, де ця компанія функціонує. І третє, головне. Ми зробимо дуже жорстку кримінальну відповідальність за рейдерство", - зазначив Петренко. За його словами, Міністерство юстиції пропонує покарання за рейдерство у вигляді тюремного ув'язнення до 12 років зі спецконфіскацією. Покарання, зазначив міністр, буде стосуватися не тільки щодо заявника, а й щодо реєстратора і вигодонабувача.
За кордоном Статок Білла Гейтса досяг рекордних розмірів За підрахунками Bloomberg, статок Білла Гейтса досяг $ 90 млрд, передає РБК. Це максимальна оцінка статку мільярдера в історії. За даними Bloomberg Billionaires Index, статок Гейтса до 19 серпня (останні дані) склало $ 90 млрд. У п'ятницю він виріс приблизно на $ 680 млн за рахунок зростання акцій компаній Canada National Railway Company (CNRC, найбільша в Північній Америці залізнична мережа) і Ecolab Inc. (Спеціалізується на створенні водних і енергетичних технологій). У цих компаніях холдингу Cascade Investment, підконтрольних Гейтсу, належить 12,96 і 9,75% відповідно. Статок в $ 90 млрд, підкреслює Bloomberg, є рекордом для Гейтса. Ця сума, зокрема, еквівалентна 0,5% ВВП США. При цьому Гейтс обганяє свого найближчого переслідувача в списку найзаможніших бізнесменів за версією Bloomberg, засновника компанії Zara Амансіо Ортегу, на $ 13,5 млрд. У списку найбагатших бізнесменів світу, за версією журналу Forbes, Білл Гейтс також посідає перше місце. Але журнал оцінює його статок набагато скромніше - в $ 78,6 млрд. 60-річний Гейтс відомий своєю благодійною діяльністю: він заснував Фонд Білла і Мелінди Гейтс, який працює в галузі поліпшення рівня охорони здоров'я та освіти в країнах, що розвиваються. За даними фонду, в цілому на благодійні цілі бізнесмен спрямував близько $ 36 млрд.
Політика Розроблено новий документ про розведення військ на Донбасі – посол у Німеччині В рамках «нормандського формату» підготовлено проект документу про розведення військ вздовж лінії розмежування на Донбасі. Про це в ефірі Громадського розказав надзвичайний і повноважний посол України у Німеччині Андрій Мельник. «Днями було узгоджено цей проект. І зараз йдеться про те, щоб під час телефонної розмови із Путіним, яка відбудеться найближчим часом, цей документ якось матеріалізувати», – сказав він. За його словами, головними питаннями лишаються проблема безпеки і проведення виборів на Донбасі. В свою чергу, надзвичайний і повноважний посол України у Франції Олег Шамшур сказав, що на даний момент у влади Франції є розуміння, що такі вибори можуть відбутись лише за ряду певних умов. «Але, нажаль, є гіпертрофоване бажання провести вибори будь-що, і обов’язково цього року», – сказав він. На його думку, це продиктовано, виходячи із особливостей внутрішньої політики Франції.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-0,99595904350281-/ /-pc-/
Top