counter
Архів Повернутись назад 22 Травня 2017
22 Травня
Суспільство Дві команди з України увійшли в ТОП-25 конкурсу NASA У ТОП-25 щорічного міжнародного Хакатона NASA Space Apps Challenge 2017 відібрані відразу дві українські команди. Про це повідомляє агентство «Інтерфакс Україна». Команда школярів з Одеси представить проект розумного поселення Autonomous Smart Village. «Інтелектуальні системи управління поселення Autonomous Smart Village дозволять зробити життя землян на інших планетах максимально комфортним і безпечним. Також ці системи дозволяють дуже ефективно використовувати всі ресурси», - повідомили автори проекту. А команда інженерів з Дніпра Spacer представить проект Diversity. «Мета цього амбітного проекту - підготовка космічних дослідників. Команда інженерів Spacer пропонує модель орбітальної станції, побудованої на Землі. Ця станція стане лабораторією для досліджень з точною імітацією умов космосу», - йдеться в повідомленні.
Політика У Раді готуються ввести візовий режим з Росією - Тетерук Народні депутати активно обговорюють і підраховують можливі підписи для введення візового режиму з Російською Федерацією. Про це в ефірі каналу «112 Україна» заявив депутат від «Народного фронту» Андрій Тетерук. Він назвав введення візового режиму з країною-агресором адекватною відповіддю України. «Зараз підводяться підсумки і підраховується кількість голосів народних депутатів, які готові за це голосувати, проводиться роз'яснювальна робота, і ми повинні здійснити цей відповідальний крок і ввести візовий режим з РФ», - сказав депутат. Нагадаємо, раніше з'ясувалося, що цього тижня Верховна Рада може проголосувати за введення візового режиму з Російською Федерацією. Ще в 2015 році на цьому наполягав секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов. При цьому міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловлював сумнів у тому, що візовий режим з РФ дозволить більш ефективно фільтрувати агентів ФСБ. Як відомо, в 2015 році була введена норма, що росіяни можуть в'їжджати на територію України тільки за закордонними паспортами.
Політика У Північній Кореї назвали успішним новий пуск балістичної ракети У Північній Кореї назвали успішним черговий пуск ракети середньої дальності, який стався 21 травня.За пуском ракети Pukguksong-2 особисто спостерігав лідер КНДР Кім Чен Ин, передає Reuters. Після запуску він дав розпорядження починати серійне виробництво ракет цього виду, які призначені для стратегічних військ. Журналісти з'ясували, що метою запуску була перевірка роботи твердопаливного двигуна і відділення ступенів ракети. Тепер же ракета готова до того, щоб її поставили на бойове чергування. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що нова балістична ракета пролетіла близько 500 км і піднялася в висоту на 560 км. Запуск проходив на східному узбережжі КНДР. У вівторок, 23 травня, відбудеться нарада Ради безпеки ООН у зв'язку з останніми ракетними випробуваннями Північної Кореї.
Політика У США зібралися замінити безоплатну допомогу Україні на кредити У проект бюджету Білого дому внесена міра, яка передбачає згортання програми безвідплатної допомоги на оборонні потреби десяткам країн, серед яких є і Україна. Як повідомили в The Wall Street Journal з посиланням на чиновників адміністрації президента США Дональда Трампа, замість безоплатної допомоги буде пропонуватися кредитування. Ця міра, крім України, може торкнутися також Пакистану, Тунісу, Лівану, Колумбії, Філіппін і В'єтнаму. У документах наголошується, що щорічно США надають близько $6 млрд безоплатної військової допомоги. Левова частка цієї суми йде в Ізраїль ($3,1 млрд), Єгипет ($1,3 млрд) і Йорданію ($350 млн). У новому проекті бюджету витрати на надання військової допомоги цим країнам збережуться, але для більшості інших країн видача грантів буде замінена на видачу кредитів, які мають бути витрачені на закупівлю військового обладнання в США. Нагадаємо, в бюджеті США на 2017 фінансовий рік передбачено виділення Україні $560 млн. Раніше також повідомлялося, що лідери Республіканської партії США вели таємні переговори про Донбас.
Політика Пєсков пообіцяв своєчасно оголосити про візит Путіна у Францію до Макрона Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков не підтвердив і не спростував інформацію про можливий візит президента РФ Володимира Путіна 29 травня у Париж. «Ми своєчасно зробимо оголошення», - сказав Пєсков, передає ТАСС. Нагадаємо, раніше російські ЗМІ повідомили з посиланням на джерела, що Путін має намір 29 травня відвідати Францію, де пройде виставка, присвячена Петру Першому. Візит дозволить лідеру Кремля зустрітися з новим президентом Франції Еммануелем Макроном. За даними джерела в Кремлі, порядок денний візиту Путіна «буде насиченим» і не обмежиться урочистою церемонією у Версалі. Він також підкреслив, що навряд чи Путін летів би в Париж, не отримавши згоди приймаючої сторони. Як відомо, в цей же період часу президент США Дональд Трамп перебуватиме у сусідній з Францією Бельгії на саміті НАТО.
Суспільство У Скадовську знайшли дітей-«мауглі», яких у лісосмузі покинули жительки Кривого Рогу У Скадовську жителі міста знайшли у лісосмузі трьох дітей, старшому з яких було 10 років. Дітей помітили після того, як старший хлопчик вийшов на вулицю Незалежності і просив їжу у перехожих. У лісосмузі місцеві жителі знайшли сильно виснажених 3-річного хлопчика і 6-річну дівчинку. Обидві дитини ледве могли розмовляти. Їх забрали в лікарню з симптомами гострої респіраторної вірусної інфекції, передає сайт kherson.net.ua. Правоохоронці міста знайшли матерів дітей, залишених у лісосмузі. Ними виявилися мешканки Кривого Рогу 28 і 29 років. Вони розповіли, що знайшли сезонну роботу в селі Тарасівка Олешківського району Херсонської області, приїхали туди, проте на місці отримали відмову і вирішили пошукати вакансії в Скадовську. Так як грошей у жінок не було, вони покинули дітей у посадці, а самі поїхали. Зараз вирішується питання про позбавлення їх батьківських прав.
Політика оформление ленты  Будні нардепа: Вілкул купує хліб, кефір і сирки тільки в маленьких магазинах Народний депутат Олександр Вілкул розповів, як у рідному місті Кривий Ріг заходить за продуктами виключно в маленькі магазини, щоб не давати «заробіток на яхти та літаки» власникамвеликих мереж. На своїй сторінці в Facebook Вілкул вивісив фото і підписав, що купив у невеликому магазинчику хліб, кефір і сирки. «Намагаюся не робити покупки у великих мережах, бо заробіток піде на яхти та літаки їхніх власників. А заробіток малого бізнесу піде на оплату гуртків дітям і життя міст», - написав Вілкул. У свою чергу бізнесмен і політик Геннадій Корбан, коментуючи слова Вілкула, зазначив, що «хліб, кефір і сирки» той купив відразу після продажу особистого літака Hawker Beechcraft. «Во как жизнь Шурика покрутила ...! Вже бачу, як Вілкул несе хліб і кефір до під'їзду своєї багатоповерхівки. Пішки піднімається по сходах, і притискаючи однією рукою до грудей сирки, іншою рукою шарить під гумовим килимком в пошуках ключа. І лише одна думка терзає його - як дотягнути до чергової депутатської зарплати», - підкреслив Корбан.
Політика оформление ленты  Порошенко відвідав «Биківнянські могили» під крики «Ганьба» декількох десятків людей Декілька десятків людей кричали «Ганьба» й «У відставку» під час відвідування президентом України Петром Порошенком заповідника «Биківнянські могили» 21 травня. Порошенко прибув в історико-меморіальний заповідник «Биківнянські могили», щоб вшанувати пам'ять загиблих у Биківнянському лісі, передає «Громадське радіо». Коли глава держави вже збирався йти, у нього виникла суперечка з представниками ОУН та іншими громадянами. Активісти заявили, що в найбіднішій країні Європи не може бути багатого президента. Люди вимагали у Порошенка «притримати суддів, щоб не крали», на що президент відповів, що зараз для цього і проводиться судова реформа. Однак спроби Порошенка відповідати на запитання викликали перепалку, а потім і просто крики «Ганьба!» Нагадаємо, 20 травня представники Національного корпусу, Правого сектора, С14 і ВО «Свобода» влаштували автопробіг до маєтку Петра Порошенка. Однак самого президента вдома не було - 21 травня він перебував у Німеччині, де проводив переговори з канцлером Ангелою Меркель.
Суспільство оформление ленты  До Києва зайшов круїзний теплохід із Румунії Круїзний теплохід «Принцеса Дніпра» з Румунії вперше за 3 роки зайшов до Києва в неділю, 21 травня. Про це повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури з посиланням на міністра Володимира Омеляна. Чотирипалубний теплохід типу річка-море виконує маршрут Фетешті (Румунія) - Одеса - Миколаїв - Херсон - Дніпро - Київ. Судно «Принцеса Дніпра» довжиною 125 метрів і шириною 16,7 метра. Як зазначив міністр Омелян, Україна відновлює пасажирське сполучення з країнами ЄС річкою і морем. «Це гарний початок для відновлення міжнародного сполучення. Ми маємо величезний потенціал Дніпра і Південного Бугу, який ми повинні реалізувати.Минулого року завдяки приватній ініціативі компанії кияни та гості столиці мали можливість знову здійснювати прогулянки на «Ракетах», які ходять по Дніпру. Цього року такий проект запрацює на Південному Бузі», - додав Омелян.
Політика ГПУ просить суд дозволити розслідування проти екс-прем'єра Азарова Генеральна прокуратура України направила до суду клопотання про дозвіл на заочне розслідування проти екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова. Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко. «Що стосується Азарова, ми завершили розслідування і передали до Печерського суду клопотання про дозвіл на заочну форму засудження», - сказав він, передає Інтерфакс-Україна. Також, за словами Луценка, прокуратура просить суд дозволити розслідування щодо екс-міністра ПЕК Едуарда Ставицького. Нагадаємо, Азаров і Ставицький в Україні є фігурантами низки кримінальних проваджень. Від правосуддя вони ховаються в Росії і Ізраїлі. Ставицький зараз живе під ім'ям Натан Розенберг. В Україні йому інкримінують незаконне привласнення, розтрату держвласності шляхом зловживання владою, вчинене щодо особливо великої суми. Під час обшуку його місць проживання правоохоронці вилучили 4,8 млн дол. і 42 кг золота. Нагадаємо, екс-прем'єр-міністр України Микола Азаров відвідав на початку лютого зібрання представників бойовиків «ДНР» і «ЛНР», а також так званих донських козаків, що відбулося в Росії. На зборах Азарова називали «майбутнім президентом України».
Економіка В Україні змінять ширину залізничної колії під стандарти ЄС і Китаю В Україні мають намір змінити ширину залізничної колії, щоб активізувати вантажоперевезення з Євросоюзом і Китаєм. Про це повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури. В ході засідання україно-французької Робочої групи з питань транспорту зазначалося, що французька сторона розгляне можливість експертно-консультаційної допомоги та сприятиме залученню коштів Європейського Союзу для зміни ширини колії в Україні. Найпоширенішою в світі шириною колії є 1435 мм (4 англійських фути і 8,5 дюйма). Таку колію мають залізниці Північної Америки, Китаю і Європи (за винятком країн СНД, Балтії, Фінляндії, Ірландії, Іспанії та Португалії). В Україні поки експлуатуються колії шириною 1520 мм. Так, з середини XIX століття стандартом на залізницях Російської імперії (пізніше. - СРСР), Фінляндії та Монголії була ширина колії 1524 мм. З травня 1970 року до початку 1990-х залізниці СРСР були переведені на колію 1520 мм.
Політика Маккейн: Лавров - маріонетка бандита і вбивці Міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову не місце в Овальному кабінеті. Про це заявив сенатор США Джон Маккейн. У передачі Fox News Sunday Маккейн прокоментував недавню скандальну зустріч Лаврова і Трампа. Сенатор підкреслив, що Лавров є пропагандистом і ставлеником президента Росії Володимира Путіна, пише The Hill. «Містер Лавров є маріонеткою бандита і вбивці, який використовував російську високоточну зброю, щоб завдати удару по лікарнях в Алеппо, порушувати права людини всюди», - сказав Маккейн. Він також нагадав про анексію українського Криму. Нагадаємо, зустріч Лаврова, президента США Дональда Трампа і посла Росії в США Сергія Кисляка відбулася 10 травня. Пізніше американські ЗМІ з'ясували, що в ході зустрічі Трамп повідомив Лаврову про звільнення «несамовитого» - директора ФБР Джеймса Комі.
Політика Китай попросив у США 100 днів на «упокорення» Північної Кореї Глава Китаю Сі Цзіньпін під час свого візиту в США попросив у президента Дональда Трампа не робити жорстких дій проти Північної Кореї протягом 100 днів. Як з'ясувало японське видання The Asahi Shimbun, за цей час Китай має намір використовувати свої важелі тиску на Пхеньян з метою домогтися пом'якшення агресивної політики КНДР. У свою чергу Трамп пообіцяв ввести санкції проти китайських компаній, які співпрацюють з КНДР, якщо Пекін не вживатиме жорстких заходів у зазначений термін. За даними журналістів, 100 днів закінчуються в липні. Тоді ж відбудеться саміт G20 в Німеччині, на якому може відбутися нова зустріч Сі Цзіньпіна і Трампа. Нагадаємо, 21 травня Північна Корея провела запуск нової балістичної ракети, яка пролетіла близько 500 км і піднялася у висоту на 560 км. Запуск проходив на східному узбережжі КНДР. За пуском ракети Pukguksong-2 особисто спостерігав лідер КНДР Кім Чен Ин.
Політика За тиждень Рада розбереться з квотами на ТБ і реформою парламенту Народні депутати розглянуть поточного тижня закон про квоти на ТБ і реформу Верховної Ради. Про це на погоджувальній раді 22 травня заявив спікер парламенту України Андрій Парубій, передає кореспондент АСН. «У вівторок ми розглянемо перший блок питань щодо ЗМІ та реклами. Це комітет зі свободи слова. Ключовим буде законопроект про мову і квоти використання української мови на українському телебаченні. Другий блок, який пропонується на вівторок, - це питання екологічної політики. Понад рік до розгляду цього блоку готувалися і Міністерство, і профільний комітет», - заявив Парубій. У середу, 24 травня, депутати розглянуть питання ратифікації і блок з охорони здоров'я. «У четвер я проситиму, щоб ми розглянули питання про реформу парламенту. Це той законопроект, який передбачає співвідношення комітетів і міністерств. Цей законопроект ми можемо розглянути в першому читанні. Цей законопроект знайшов підтримку в комітетах парламенту», - додав Парубій. Також у четвер, 25 травня, нардепи розглянуть питання щодо кібербезпеки у блоці інформатизації.
Події оформление ленты  У Дніпрі на підлозі зачиненого відділення «Альфа-Банку» знайшли чоловіка У Дніпрі в зачиненому відділенні «Альфа-Банку» на проспекті Олександра Поля перехожі побачили чоловіка, який лежав на підлозі. Інцидент стався близько 20:00. Очевидці повідомили, що невідомий чоловік лежить на підлозі у приміщенні банку біля банкомата. Двері в кімнату банкоматів були зачинені, передає сайт dnepr24.com.ua.. Люди звали чоловіка, але він не реагував на стукіт і крики. Стурбовані громадяни викликали «швидку допомогу» і поліцію. Правоохоронці, які прибули на місце пригоди, з'ясували, що п'яний чоловік зайшов у банкоматну кімнату, щоб поповнити рахунок. Успішно впоравшись з операцією, він вирішив вийти, але не зміг знайти кнопку і відчинити двері. В результаті чоловік приліг на підлогу і заснув. Поліція переконалася, що чоловік виспався і протверезів, а тому може самостійно дістатися додому.
Політика На українському телебаченні пропонують ввести 75-відсоткові мовні квоти На ТБ треба ввести квоти - 75% української мови. Про це на погоджувальній раді 22 травня заявив голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, передає кореспондент АСН. "Закриття московських онлайн-сервісів має не тільки політичний сенс, але й втрати для економіки агресора. Це безпека кожного з нас. Розширення санкцій проти Росії - це постійна вимога "Народного фронту", - заявив він. Бурбак нагадав про необхідність посилення "санкцій щодо Кремлівських медіа в Україні, через які Шувалови і Столярови одурманюють українських громадян", - підкреслив він. Тому "Народний фронт" закликає за введення квот на українському ТБ. "Ми закликаємо підтримати законопроект про мову й аудіовізуальну продукцію під номером 5313 - щодо введення 75% квот української мови на українському телебаченні. Ми також закликаємо ухвалити закон про візовий режим з агресором", - додав він.
Суспільство З травня пенсіонери отримуватимуть пенсії за фактичним місцем проживання, а не за пропискою 17 травня 2017 року Кабінет міністрів вніс зміни до Порядку виплати пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки в банках. Згідно з прийнятою постановою, пенсії і грошова допомога громадянам України буде виплачуватися за фактичним місцем проживання, а не як раніше, за місцем прописки. Для цього пенсіонерам та громадянам, які претендують на отримання грошової допомоги, потрібно вказати в заяві адресу фактичного проживання в населеному пункті в межах України. Єдина умова, щоб у цьому населеному пункті була філія, відділення або представництво обраного одержувачем банку. Розв'язання цього питання буде дуже корисно переселенцям, які залишилися на старій прописці, а пенсію хочуть отримувати за місцем тимчасового проживання.
Політика У віснику Євросоюзу опубліковано рішення про безвізовий режим з Україною Офіційний вісник Європейського Союзу в понеділок, 22 травня, оприлюднив рішення про безвізовий режим для українців, передає Інтерфакс-Україна. Згідно з ухваленим рішенням, українці зможуть в'їжджати в країни Євросоюзу через 20 днів - з 11 червня. Рішення про надання безвіза Рада ЄС прийняла на своєму засіданні 11 травня. Депутати Європарламенту підтримали це рішення ще 6 квітня. Крім того, 17 травня глава Європарламенту Антоніо Таяні і представник головуючої в Євросоюзі Мальти підписали законодавче рішення про введення безвізового режиму для громадян України. На урочистій церемонії підписання документа в Страсбурзі був присутній і президент України Петро Порошенко. Це рішення дуже не подобається Кремлю. Так, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив про «візову дискримінацію» росіян у ними ж окупованому українському Криму.
Політика Генпрокуратура не повідомляла Фірташу про підозру - Луценко Генеральна прокуратура України не повідомляла українському олігарху Дмитру Фірташу про підозру в будь-якому злочині. Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко. «У нас є серйозні справи, пов'язані з підприємствами Фірташа. Станом на зараз процесуальну підозру йому не оголошено», - сказав він журналістам, передає Інтерфакс-Україна. Також Луценко уточнив, що стосовно підприємств олігарха розслідуються справи, пов'язані з відмиванням коштів, несплатою податків і, ймовірно, розкраданням державних грошей. «Кілька місяців тому ми вийшли на цю справу і активно працюємо», - додав генпрокурор. Нагадаємо, у квітні Військова прокуратура закликала Мінекономрозвитку накласти санкції на компанію «Юкрейніан Кемікал Продактс», яка входить у холдинг олігарха Фірташа. Зараз Дмитро Фірташ перебуває у Відні, де суд розглядає справу про екстрадицію його до Сполучених Штатів.
Суспільство оформление ленты  В Аргентині собака обіймав чоловіка до тих пір, поки не прибула «швидка» У Мережі розлетілися зворушливі фотографії молодого чоловіка і його собаки, що обіймав господаря, який упав з висоти кількох метрів. Відзначається, що інцидент стався в місті Баїя-Бланка в Аргентині. 28-річний місцевий житель Йесус Хузе обрізав гілки дерев, коли його страховка порвалася і він впав з висоти на землю. Його пес Тоні обіймав господаря до тих пір, поки не прибула «швидка допомога», передає Yahoo. Пізніше Хузе розповів, що підібрав бродячого пса на вулиці кілька років тому. Пес дуже вірний і ні на крок не відходить від господаря. «Я називаю його сином. Він не відходить від мене навіть уночі. Дружині доводилося не раз виганяти його з нашого ліжка», - розповів аргентинець. На даний момент молодий чоловік знаходиться в лікарні, його життю ніщо не загрожує. Нагадаємо, у Новосибірську п'яний водій повідомив поліції, що за кермом був його пес
Суспільство У Туреччині ув'язнили імовірного вбивцю пілота російського Су-24 У Туреччині суд засудив до 5 років тюремного ув'язнення Альпарслана Челіка, який узяв на себе відповідальність за вбивство пілота Су-24 РФ Олега Пєшкова. Про це пише Медуза. Чоловікові винесли вирок за незаконне володіння зброєю. Під час обшуку у нього, а також його співучасників було виявлено п'ять гвинтівок і чотири пістолети. Разом з Челіком до аналогічного терміну були засуджені ще сім осіб. Один фігурант кримінальної справи отримав 1,5 в'язниці, ще двоє - по 10 місяців колонії. Розслідування проти Альпарслана Челіка було відновлено влітку минулого року після того, як турецький президент Реджеп Ердоган вибачився перед родичам загиблого пілота Росії. До цього звинувачення в причетності чоловіка до вбивства росіянина були зняті. Штурмовик Су-24 був збитий 24 листопада 2015 року сирійським літаком.
Політика Луценко: США обіцяють передати Україні конфісковані у Лазаренка мільйони Профільні служби США запевнили владу України, що в разі прийняття судовою інстанцією рішення про конфіскацію коштів екс-прем'єра Павла Лазаренка, більша їх частина буде передана Києву. Про це повідомив генпрокурор України Юрій Луценко. «Ми співпрацюємо і у справі Лазаренка... Ми сподіваємося, що цього року нарешті вийдемо на фінал і Україна має запевнення відповідних служб США в тому, що вона може розраховувати на отримання більшої частини, ймовірно, конфіскованих коштів», - сказав генпрокурор, передає Інтерфакс-Україна. Раніше заступник генпрокурора Євген Єнін повідомляв, що Україна розраховує отримати $280 млн з коштів, незаконно виведених за кордон Павлом Лазаренком. Крім того, за словами Луценка, в 2017 році сума коштів, конфіскованих за рішенням судів у справах, які веде Генеральна прокуратура, стане рекордною. «За темпами 1-го кварталу я бачу, що ми поставимо ще один рекорд навіть без $1,5 млрд «общака» Януковича» - сказав він. Генпрокурор зазначив, що в 2016 році завдяки зусиллям Генпрокуратури за рішеннями судів було конфісковано близько 12 млрд грн.
Політика Скарги РФ до СОТ на введені санкції говорять про їхню ефективність - очільник Мін'юсту Те, що Російська Федерація направила до органу з розв'язання суперечок Світової організації торгівлі (СОТ) запит на проведення консультацій у зв'язку санкція, які вводить Україна щодо Росії, говорить про ефективність дій Києва. Про це заявив очільник Міністерства юстиції України Павло Петренко, передає Інтерфакс-Україна. «Наша позиція чітка: ми маємо право робити такі обмеження (санкції), і ці обмеження стосуються національної безпеки країни. Якщо РФ істерить про те, що їхні економічні права були порушені тим, що ми ввели чергові обмежувальні заходи і заблокували частину, контрольовану ФСБ («Однокласники» і «Вконтакте»), то, швидше за все, ці обмежувальні заходи ефективні, якщо РФ так збудилася на ці дії влади України», - сказав Павло Петренко. При цьому керівник Міністерства юстиції додав, що «їхні скарги в СОТ отримають належну юридичну оцінку з українського боку так само, як і членів організації».
Політика БПП закликала інші фракції доопрацювати медичну реформу Фракція БПП закликала інші фракції Верховної Ради взяти участь у доопрацюванні законопроектів щодо медичної реформи. Про це на погоджувальній раді 22 травня заявив голова фракції БПП Артур Герасимов, передає кореспондент АСН. «Наша фракція БПП неодноразово обговорювала на своїх засіданнях спільно з Міністерством охорони здоров'я та профільним комітетом парламенту урядові законопроекти про медичну реформу. Ми усвідомлюємо, наскільки це важливе і чутливе для суспільства питання. Тому ми розуміємо, наскільки відповідально ми повинні підійти до нього», - заявив політик. Герасимов нагадав, що фракція БПП виступила ініціатором створення робочої групи для якісного й оперативного доопрацювання цих законопроектів. «Щоб ще на цій сесії ми встигли їх розглянути і прийняти в цілому. Для консолідації депутатських груп і фракцій ми просимо делегувати ваших представників до цієї групи до 18:00 сьогоднішнього дня, щоб вже завтра о 14:30 ця група могла зібратися на своє засідання і почати розглядати ці законопроекти, щоб не затягувати цей процес», - додав він.
Суспільство Аеропорт «Бориспіль» продовжує переговори з Ryanair Держпідприємство «Міжнародний аеропорт «Бориспіль», найбільший аеропорт України, продовжує переговори про спільну роботу з провідною лоукост-авіакомпанією Європи Ryanair. Про це передає Інтерфакс-Україна. «Зараз переговори тривають. Ми позначили проблеми і розбили їх на кілька частин - технологічна, яка полягає в обслуговуванні на території аеропорту «Бориспіль» », а також фінансово-організаційна - наші ставки зборів, які їм потрібно платити», - заявив глава аеропорту Павло Рябікін. За його інформацією, підхід авіакомпаній був у тому, що ті хочуть низьку фіксовану суму зборів і не більше, а аеропорт «Бориспіль» пояснив їм, що регулювання передбачає диференційований показник від злітної маси й інші речі. Рябікін вважає, що розроблена «Борисполем» система знижок буде цікава як базовому перевізнику, так і всім іншим.
Політика У Кабміні підтримали пропозицію посилити санкції проти Росії Кабінет міністрів підтримує пропозицію посилити економічні санкції щодо Російської Федерації. Про це на погоджувальній раді 22 травня заявив віце-прем'єр Геннадій Зубко, передає кореспондент АСН. «Ми вважаємо, що захист прав українських громадян є першочерговим. Тому підписання указу президента щодо введення санкцій є абсолютно вчасним», - заявив він. Зубко впевнений, що російську інформаційну й диверсійну агресію, через яку гинуть не тільки українські військові, а й цивільні особи, потрібно і далі припиняти. Нагадаємо, раніше спікер Верховної Ради Андрій Парубій повідомив про те, що парламент цього тижня розгляне законопроект про квоти на українському ТБ. А глава «Народного фронту» Максим Бурбак закликав ухвалити закон про візовий режим з РФ. Як зазначав депутат від «Народного фронту» Андрій Тетерук, народні депутати активно обговорюють і підраховують можливі підписи для введення візового режиму з Російською Федерацією.
Події В Одесі пропонують закрити нічний клуб Ibiza за підозру в сепаратизмі В Одесі запропонували закрити найпопулярніший клуб міста - Ibiza. Причиною цього стало те, що заклад весь час запрошує до себе зірок, які виступали в окупованому Криму. Про це інформує «ВГороде». 18 червня в нічному клубі Ibiza, який розташований на пляжі в Аркадії (Одеса), виступить співак Баста, який у серпні 2015 року співав в окупованому Криму. Крім того, співак популярний антиукраїнськими висловлюваннями. За це він був внесений у базу «Миротворця». Про це заявив одеський громадський працівник Сергій Стерненко у себе в Facebook. «Можливо, буде простіше припинити існування «сепарского» клубу Ibiz ... Якщо власники закладу не поважають Україну, то навіщо нашій державі потрібен розсадник наркоти і гастролерів РФ?» - пише він. Стерненко закликав усіх на найближчі концерти «заборонених» виконавців. «Я не знаю як ви, а я особисто збираюся піти з протестом. Запрошую і вас. І не тільки жителів Одеси. Не можна дозволяти глумитися над пам'яттю людей, які стали жертвами цієї війни», - додав Стерненко.
Політика оформление ленты  Користувачі соцмереж запідозрили Трампа у сатанізмі Користувачі соцмереж порівняли президента США Дональда Трампа з магом Саруманом за участь у церемонії відкриття Міжнародного центру протидії екстремістській ідеології в столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді. Під час церемонії Трамп разом з королем Саудівської Аравії Салманом ібн Абдул-Азіз Аль Саудом тримався за символ центру - скляну кулю, що світиться. Фотографія Трампа, що тримається за кулю, і викликала бурю емоцій. Одні користувачі вирішили, що Трамп за допомогою кулі поклоняється сатані, інші, що він, як маг Саруман з «Володаря кілець», намагається зазирнути у  майбутнє. «Трамп поїхав до Саудівської Аравії, щоб зіграти в гру «Сатанинська лощина» з фільму «Іграшки», - зазначив @ryansarnowski. Хтось порівнював Трампа з суперлиходієм із коміксів, хтось - з героєм «Стартреку». Нагадаємо, Трамп провів перше закордонне турне. Так, 21 травня він прибув у Ер-Ріяд.
Суспільство Цукерберг зворушливо привітав Прісциллу з п'ятою річницею весілля У п'ятницю, 19 травня, американський мільярдер і засновник соцмережі Facebook 33-річний Марк Цукерберг, а також його дружина 32-річна Прісцилла Чан відзначили п'ятиріччя подружнього життя. На честь такої знакової події Цукерберг присвятив Прісциллі зворушливий пост у себе в соцмережі Instagram. «Сьогодні наша 5-річна річниця весілля. Я пообіцяв Прісциллі, що медовий місяць ми будемо відзначати щороку. У 2017 році ми подорожуємо по Сполучених Штатах Америки, а медовий місяць проведемо в сільському штаті Мен. Урок, який я вивчив із шлюбу, полягає в тому, що чим більше часу ви разом, тим краще», - пише Цукерберг. Саме Прісцилла стала однією з небагатьох, хто підтримував його, коли від тільки починав працювати над соціальною мережею. У вересні 2010 року Прісцилла переїхала до Цукерберга в будинок в Пало-Альто (штат Каліфорнія, США), а в березні 2012 року у неї на сторінці в Facebook з'явився статус «Зустрічаюся з Цукербергом», передає Reuters.
Політика «Опоблок» вимагає звіту Кабміну в Раді і програми діяльності за рік уперед Глава фракції «Опозиційний блок» Юрій Бойко на брифінгу заявив, що його фракція вимагає від Кабінету міністрів відзвітувати про роботу за рік, а також представити у Верховній Раді програму подальших дій уряду, передає кореспондент АСН. «Ми вважаємо, що парламент повинен розглядати закони про соціальний захист і про економіку, а не те, що сьогодні є в порядку денному. Ми вважаємо, що пенсійна реформа, яка була представлена, - це фрагментарне розв'язання проблеми... Ми також вважаємо, що уряд повинен відрапортувати про свою діяльність за рік і представити програму діяльності на наступний», - заявив він. Бойко зазначив, що робота Кабміну за рік має бути визнана незадовільною. «Бо економічна ситуація за рік погіршилася, зменшилася кількість робочих місць. Тому ми вважаємо, що Кабмін повинен відзвітувати в парламенті», - зазначив парламентарій.
Політика У ГПУ зізналися, що затриманий хабарник проходить у справі як екс-працівник НАБУ Генпрокурор Юрій Луценко зізнався, що його відомство назвало затриманого днями хабарника працівником НАБУ лише тому, що той сам так сказав. Про це він заявив журналістам 21 травня, передає УП. На запитання журналістів, чи є докази, що хабарник працює в НАБУ, Юрій Луценко відповів: «Ні. Це визначить слідство». При цьому, за словами генерального прокурора, у ГПУ достатньо підстав робити заяву, що за хабар був затриманий саме член Національного антикорупційного бюро, так як людина сама представилась працівником агентства. «Під час законного прослуховування його телефонів той каже, що зараз працює з правовими напрямами НАБУ, а також не подав декларацію, що перестав бути працівником НАБУ, що є обов'язковим з точки зору законодавства», - сказав Луценко. Він також розповів, що згідно з підписаним підозрою хабарник кваліфікується як «екс-працівник правоохоронних органів, який вимагав хабар для діючих співробітників правоохоронних органів». Луценко вважає, що затриманий є шахраєм, проте не вважає, що для закону є значення, чи є він нинішнім або колишнім Антикорупціонер.
Політика У Раді з кандидатурою нового омбудсмена визначаться 24 травня Кандидатури на посаду омбудсмена будуть визначені 24 травня на профільному комітеті. Про це на погоджувальній раді 22 травня заявив голова Комітету питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорій Немиря, передає кореспондент АСН. «З огляду на завершення п'ятирічного терміну перебування на посаді чинного уповноваженого з прав людини у Верховній Раді наш комітет в середу, 24 травня, розгляне питання про надання висновку щодо кандидатур на посаду уповноваженого», - заявив він. Він додав, що в питанні обрання омбудсмена треба уникнути політичних призначень і партійних угод. Немиря закликав взяти участь у засіданні комітету представників правозахисних організацій для визначення кандидатів на цей пост. Нагадаємо, в березні цього року омбудсмен Валерія Лутковська побувала в анексованому Криму, де зустрілася з засудженими та політв'язнями, які просили про передачу їх на материкову частину.
Події У Петербурзі знешкодили чоловіка, який погрожував підірвати гранату У Санкт-Петербурзі чоловік, який закрився в житловому будинку з, імовірно, гранатою, вийшов до працівників поліції після переговорів. Зараз приміщення обстежують на наявність вибухових речовин, пише РИА Новости, посилаючись на слова представника ГУМВС по Петербургу і області. «У поліцію Петербурга надійшло повідомлення, що в квартирі житлового будинку на Товариському проспекті після сімейного скандалу чоловік закрився сам у квартирі, озброївшись ручною гранатою. На місце прибули працівники поліції, мешканці були терміново евакуйовані, а територія повністю оточена. З невідомим було розпочато переговори», - заявив співрозмовник. За його даними, в ході переговорів правоохоронці умовили чоловіка вийти на вулицю, після чого той вийшов з порожніми руками. «З ним працюють співробітники поліції. Експерти перевіряють квартиру на наявність вибухових предметів», - додав співрозмовник.
Політика Луценку 24 травня в Раді «заздритиме навіть Ляшко» Генеральний прокурор України Юрій Луценко - чудовий піарник, тому його виступ у середу, 24 травня, у Верховній Раді України буде феєричним. Таку думку на прес-конференції висловив політолог Кирило Молчанов, передає кореспондент АСН. «Генпрокурор Юрій Луценко - це піарник від бога. Я думаю, що під час його виступу в середу в парламенті навіть Ляшко буде йому заздрити. Прогнозую, що це буде феєричний виступ, не виключено, що Луценко розповідатиме в Раді про те, що висуває підозри Сталіну і Берії», - заявив він. Хоча очевидно, що за рік роботи генпрокурора, на думку експерта, немає жодних реальних результатів щодо розслідування таких резонансних справ, як розстріл Небесної Сотні, підпал Будинку профспілок в Одесі. «Не варто також забувати, що і Янукович знятий з розшуку Інтерполу при Луценку», - підкреслив Молчанов. У політолога немає сумнівів, що Луценко продовжить роботу на посаді генпрокурора попри звіт, реальні результати роботи за рік. «Бо у президента просто немає нікого на лаві запасних», - додав він. Раніше під час погоджувальної ради голова фракції БПП Артур Герасимов повідомив, що, з ініціативи фракції БПП, в середу, 24 травня, до Верховної Ради запросять відзвітувати генпрокурора і прем'єр-міністра. Так, Луценко виступить перед депутатами зі звітом про діяльність за рік. «І ми зможемо не тільки його вислухати, а й поставити багато запитань», - додав він.
Політика Затягування звіту Кабміну в Раді - це підтвердження парламентської кризи Затягування зі звітом Кабміну в Раді - підтвердження парламентської кризи. Про це на прес-конференції заявив політолог Олексій Якубін, передає кореспондент АСН. «Однією з ключових тенденцій поточного пленарного тижня в парламенті є відсутність ключового питання - звіту уряду і програми діяльності на наступний рік», - заявив він. А також нагадав, що імунітет прем'єра Володимира Гройсмана закінчився ще 14 квітня. «Всі чекали, що хоча б після травневих свят уряд представить звіт у парламенті. Парадокс полягає і в тому, що немає ні звіту, ні програми діяльності уряду на наступний рік. Кабмін створив парадокс, намагаючись максимально і всіма можливими способами затягнути звіт. Це говорить про наявність колосальних проблем у парламенті. Ключова проблема полягає у відсутності 226 голосів, самої коаліції в парламенті. Якби парламентська більшість була в парламенті, то ми не спостерігали б затягування зі звітом Гройсмана в Раді. Ситуація в парламенті ще раз показує недієздатність самої Ради, а також відірваність Кабміну від парламенту в парламентсько-президентській республіці», - додав він. При цьому на порядок денний роботи парламенту, за його словами, весь час виносяться законопроекти, які розколюють суспільство. «Минулого тижня це були так звані релігійні закони, а цього - можливе внесення до порядку денного законопроекту про візовий режим з РФ. Це питання, які однозначно викликають різні точки зору, негатив частини населення. На мою думку, внесення до порядку денного таких спірних питань - це спроба прикрити і приховати відсутність економічних законопроектів і рішень, зміни соціальної політики. Нам знову пропонують то боротьбу з соцмережами, то гру з церковними справами і візами за відсутності реальних економічних рішень», - зазначив Олексій Якубін.
Політика У ЄС офіційно підтвердили: безвіз запрацює в ніч на 11 червня Представництво Євросоюзу відзначило, що візовий режим для короткострокових поїздок українців буде скасовано опівночі в неділю, 11 червня. Про це передає «Європейська правда». «За інформацією профільних служб Європейського Союзу, безвіз почне працювати з початку доби 11 червня. Він діятиме на всіх кордонах Євросоюзу - зокрема в аеропортах, а також на наземному кордоні », - сказав джерелу прес-секретар представництва Давид Стулік. Коментуючи повідомлення деяких ЗМІ, що дія безвізового режиму почнеться тільки в понеділок, 12 червня, він сказав, що такі дані помилкові - допуск українців без віз почнеться вже 11 червня. «З 00:01 неділі, 11 червня, українці з біометричними паспортами отримують право на безвізове перебування в Європейському Союзі тривалістю не більше 90 днів терміном 180 днів», - сказав Стулік.
Політика оформление ленты  «Сенатор розбирається у конях»: українські соцмережі відреагували на сварку Маккейна і Лаврова У соцмережах українці підтримали сенатора США Джона Маккейна, який різко "пройшовся" по міністру закордонних справ РФ Сергію Лаврову. Сенатор підкреслив, що Лавров є пропагандистом і ставлеником президента Росії Володимира Путіна. «Містер Лавров є маріонеткою бандита і вбивці, який використовував російську високоточну зброю, щоб завдати удару по лікарнях в Алеппо, порушувати права людини всюди», - сказав Маккейн. У соцмережах користувачі відзначили, що в Росії озвучену сенатором ідею давно знають, але не говорять вголос. Крім того, блогери зазначають, що Маккейну вдалося «кинути запалений сірник у тополину вату». Не залишили без уваги і відповідь представника МЗС РФ Марії Захарової на коментар Маккейна. «Мабуть, своїх політичних діячів Маккейну мало - отрути виробляється набагато більше. Крім жалю, Маккейн вже давно не викликає жодних емоцій», - заявила Захарова. У відповідь користувачі відзначили, що сама Захарова теж давно не викликає жодних емоцій, «крім відрази».
Суспільство Зрив закупівель ліків-2017: МОЗ досі не підписало необхідні угоди 5% медпрепаратів, які міжнародні організації мали поставити в Україну в рамках державних програм Міністерства охорони здоров'я ще за 2015 рік, до сих пір не закуплені. Про це 22 травня на прес-конференції в Києві повідомила голова комітету ВР з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець, передає кореспондент АСН. При цьому всі 2,2 млрд грн, виділені з держбюджету на закупівлю всіх необхідних ліків, були перераховані міжнародним організаціям ще в 2015 році, додала депутат. За словами Богомолець, схожа ситуація з поставками ліків і за 2016 рік, оскільки МОЗ тільки в жовтні минулого року підписало з міжнародними організаціями угоди, і тільки в листопаді-грудня 2016 року майже 4 млрд грн, виділені на закупівлю ліків, були перераховані на рахунки міжнародних організацій. «Ці кошти перебувають на цих рахунках з листопада минулого року, це кошти, які держава виділила для того, щоб в українських пацієнтів були медикаменти. На сьогодні поставка ліків здійснена лише на 17%, 15% з яких поставлено в регіони.... Ніяких пояснень МОЗ нам не дає, договорів, підписаних з міжнародними організація, міністерство нам не дає», - зазначила Богомолець. Більше того, голова профільного комітету ВР заявляє, що ліки, які закуповуються, мають дуже короткий термін придатності. «На мільйони гривень на сьогодні по всій Україні в закладах охорони здоров'я зберігаються медикаменти, які не можуть бути використані і які не будуть використані в зв'язку з тим, що термін придатності їх закінчився у лютому, у квітні цього року», - зазначила вона. На думку Богомолець, закупівлі ліків на 2017 рік також будуть зірвані, оскільки Міністерство охорони здоров'я досі не затвердив перелік необхідних для закупівлі ліків, а відповідно і не уклало договорів з міжнародними організаціями. «Нічого цього Міністерство охорони здоров'я поки не зробило. Чому це відбувається? Тому що Міністерство охорони здоров'я не виконало рішення парламентських слухань, не затвердило елементарні українські стандарти лікування, які не дозволяють затвердити номенклатури», - пояснила депутат.
Політика РФ і Туреччина зняли обмеження на торгівлю між країнами Туреччина і Росія підписали документ про взаємне зняття між країнами обмежень в торгівлі. Про це сказано в заяві прес-служби уряду РФ. Відзначається, що документи про взаємне зняття санкцій у торгівлі між Туреччиною і Росією були підписані за підсумками зустрічі прем'єрів двох держав Біналі Йилдирима і Дмитра Медведєва. Раніше повідомлялося, що Туреччина скасувала обмеження на ввезення пшениці з Росії. Обмеження в торгівлі між Україною та Російською Федерацією і Туреччиною були введені після того, як у листопаді 2015 року турецький винищувач F-16 збив бомбардувальник РФ Су-24 біля сирійсько-турецького кордону. Надалі президент Росії Володимир Путін підписав указ про застосування спеціальних економічних санкцій щодо Туреччини, чим увів заборону на ввезення в країну деяких видів турецьких товарів. Крім того, було введено заборону або обмеження для організацій, які були під юрисдикцією Туреччини, на виконання ними деяких видів робіт або надання послуг на території РФ.
Політика Можливе введення віз з РФ дуже стривожило Кремль Розмови про можливе введення візового режиму з РФ на території України піднімалася кілька разів. Щоразу тон реакції Кремля на ці розмови змінюється. Якщо восени минулого року прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков повідомив, що від цього постраждають звичайні громадяни, то тепер розмови навколо цього він пов'язує з русофобськими настроями. У 2016 році в більшості ЗМІ РФ приводили слова Дмитра Пєскова щодо ініціативи Києва стосовно можливого введення візового режиму з Росією. Тоді він говорив, що це «обмежить інтересів звичайних людей», але якщо в Україні підуть на такий крок, то «відповідь» буде такою, яка відповідатиме інтересам Москви. Якою саме, Пєсков не уточнив. Після закінчення процедури щодо безвізу з Євросоюзом депутати України повернулися до теми РФ. Голова «Народного фронту» Максим Бурбак висловив думку, що цей захід, як введення візового режиму для перебування громадян РФ в Україні, необхідний. Реакція Дмитра Пєскова виявилася більш різкою. Прес-секретар Володимира Путіна нагадав про «величезний збиток» для України, і про те, що раніше у Верховній Раді для цього не вистачало голосів. Однак не став робити прогнозів і просто обурювався: «Це з розряду: відморожу вуха бабусі на зло. Важко буде переоцінити негативний ефект для самих українців».
Політика Пенсійна реформа Гройсмана - це спроба «підлатати» систему, але не реальна реформа - експерт Пенсійна «реформа» прем'єр-міністра Володимира Гройсмана - спроба «підлатати» систему, але не реальна реформа. Про це на прес-конференції 22 травня заявив економіст Олександр Охріменко, передає кореспондент АСН. «Кабмін представив уже шостий варіант пенсійної реформи в Україні. Якщо хтось пам'ятає, «реформа» була ще в 2014 році, яку пропонував ще Тігіпко. Але те, що представив зараз Гройсман, це теж не реформа. Це спроба підлатати систему», - заявив він. Економіст нагадав, що в Україні майже 13 млн пенсіонерів. «А офіційно працюючих - 7,1 млн. Навіть з військовослужбовцями, СПДшниками, ця цифра не перевищує 9 млн. І резонно виникає запитання: як утримувати всю армію пенсіонерів? Саме тому Гройсман запропонував новацію: мовляв, ми не збільшуємо пенсійний вік, але враховуємо тепер стаж роботи! Тобто пропонується мінімальний стаж - 25 років, без наявності якого вік виходу на пенсію збільшується на 3 або 5 років», - зазначив він. На практиці, з його слів, це призведе до того, що "багато хто просто не зможе вийти на пенсію без підвищення пенсійного віку". Кабмін також запропонував, по суті, поміняти базу розрахунку пенсії. «Якщо зараз за базу розрахунку у нас використовують 1200 грн, то пропонують - 3600 грн. Це насправді автоматично переглядаємо кофіціент розрахунку пенсій: з 1,6 до 1,1. На практиці це означає: якщо зараз у вас пенсія менше 1 тис. грн, то вона виростає на 400 грн, а якщо у вас пенсія більше 2 тис., то вона не виросте взагалі. Тобто більше 60% нинішніх пенсій взагалі не виростуть», - додав він. За його прогнозами, «до масового вибілювання зарплат ця т.зв. реформа теж не призведе. Тому в цілому порадувати нинішніх пенсіонерів і майбутніх, на жаль, нічим».
Суспільство Житель США звинуватив Джеймса Кемерона у крадіжці у нього сюжету «Титаніка» Стівен Каммінгс, житель Флориди звинуватив кінорежисера Джеймса Кемерона в тому, що той використав одну з розказаних ним історій для створення історії Джека Доусона, якого зіграв ДіКапріо у фільмі «Титанік». Про це інформує портал TMZ. Екс-яхтсмен Каммінгс заявив, що розповів цю історію друзям у 1988 році, а Джеймс Кемерон дізнався про це випадково. Крім того, чоловік наполягає, що творець «Титаніка» використовував при роботі над кінострічкою не тільки підслухану біографію Доусона, але й історію аварії корабля. Каммінгс також нібито переказав друзям історію своїх двох родичів, які пливли на судні. При цьому чоловік потонув, як це й було в сюжеті фільму, а жінка вижила. Каммінгс вимагає від Камерон 300 млн дол. через суд, а також 1% від усіх доходів від кінострічки.
Суспільство Гроші, виділені в 2017 році на лікування дітей за кордоном, вже закінчилися - Охматдит Бюджетні кошти, виділені Міністерством охорони здоров'я на програму з лікування дітей за кордоном на 2017 рік, вже вичерпані. Про це 22 травня на прес-конференції повідомив завідувач відділення трансплантації кісткового мозку Центру дитячої онкогематології і трансплантації кісткового мозку Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" Олег Рижак, передає кореспондент АСН. «Фактично ті діти, які стають в чергу на отримання грошей, вони невідомо коли отримають ці гроші. Тобто вони фактично приречені на загибель», - зазначив лікар. Він уточнив, що йдеться про трансплантацію кісткового мозку від нерідного донора, яку в Україні поки не роблять. Рижак додав, що при бажанні і необхідній організації, яка займе декілька місяців, подібні операції можна робити і в Україні. До того ж вони будуть втричі дешевші, ніж у Європі. «Зараз виділяється на направлення дітей за кордон десь приблизно втричі більше, ніж потрібно, щоб зробити таку ж трансплантацію в Україні. Собівартість трансплантації кісткового мозку в Україні 50 тис. доларів, в Європі це близько 150 тис. євро», - зазначив він.

Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
На роботі людина проводить майже 30 відсотків усього життя Щоб забезпечити себе удачею, необхідно правильно на....
Змова на гроші та удачу
Змова на гроші та удачу
Змови на залучення грошей та удачі читаються у тому випадку, коли людина зазнає матеріальних труднощів і хоче ....
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Вплив Місяця можна і потрібно використовувати собі на благо Залучити удачу цього дня допоможуть точні рекоменд....
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
За допомогою перевірених грошових прикмет кожна людина зможе залучити в своє життя удачу та грошовий достаток,....
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли вам варто виявити більше терпіння та витримки ....
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на високому рівні, що зробить вас....
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 22:19 розпочнеться 18-й місячний день Фаза Місяця – спадна
більше матеріалів




/-1,5986008644104-/ /-pc-/
Top