counter
Архів Повернутись назад 22 Травня 2015
22 Травня
Суспільство оформление ленты  Київ «одягнувся» у вишиванки У День вишиванки, 21 травня, кожен охочий зміг сфотографуватися для історії. Для цього треба було одягнути вишиванку і прийти на Майдан Незалежності. Саме так зробили кілька сотень киян. «Для мене вишиванка - це символ українців. Ми тут зібралися всі разом, ми - єдина нація. У нас своя культура і своя держава. Путін нас не здолає», - говорить шістдесятирічний Іван Олександрович. Жінка, яка стояла поруч, зауважує: «Як же мені всього цього не вистачало! Я два дні як із Криму приїхала». Африканець у блакитно-бежевій вишиванці (він просить називати його Максимом) на питання про те, що для нього українська вишиванка, відповідає: «Це - частина української культури. У вишиванці я відчуваю себе українцем». Учасників масової фотосесії вже незабаром можна буде побачити на фотографіях у музеях історії Києва та Івана Гончара.
оформление ленты  Блог: 
Політика Олег Березюк Порошенко гідно веде дипломатичну боротьбу За рік після президентських виборів було досягнуто багато успіхів, але й була низка поразок. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив голова фракції «Самопоміч» Олег Березюк.   «Президент взяв на себе колосальну відповідальність за дипломатичну боротьбу. І Порошенко її витримує. Президент, як Головнокомандувач, взяв на себе питання оборони. І, на мій погляд, він намагається працювати на успіх - є низка перемог, але водночас є і поразки», - сказав Олег Березюк.   Парламентарій підкреслює, що йому особисто імпонує, що Петро Порошенко намагається бути поінформованим в деталях з тієї чи іншої проблеми.  «Дуже подобається, що коли ми спілкуємося з Президентом, то він обізнаний в деталях ситуації, за якої він дискутує. Це означає, що людина відповідально підходить до своїх зобов'язань», - озвучив думку Березюк.   Лідер «Самопомочі» також зазначив, що строго судити Петра Порошенка і чекати від нього швидких рішень не варто, адже «він (Петро Порошенко, - авт.) отримав державу в тому стані, в якому б ніхто не хотів отримати: у війні, потужним розвалом економіки і соціальної депресією».   «Проте водночас він отримав державу, в якій люди не тільки мріють жити як в європейській розвиненій країні, але і важко працюють, щоб Україна була саме такою. А це - дуже важливо», - зазначив він.
Суспільство Російські спецпризначенці заперечують своє звільнення з армії РФ Двоє російських військовослужбовців, затриманих у Щасті Луганської області, заперечують своє звільнення з лав збройних сил РФ. Про це вони розповіли в інтерв'ю «Новой газете».   За словами Олександра Александрова, ніяких рапортів на звільнення він не писав і вважає себе чинним військовослужбовцем. Він розповів, що приїхав на Донбас за наказом і, як військовий, його виконував. При цьому він зазначив, вперше чує від журналіста про заяву Міноборони РФ про те, що більше не є військовослужбовцем з грудня 2014 року.                     СБУ опублікувала відео із зізнаннями російських військових   Інший затриманий, Євген Єрофєєв також заявляє, що не звільнявся зі збройних сил РФ. За його словами, в районі Щастя він виконував завдання зі спостереження за сторонами конфлікту.   «Перебував я в статусі військовослужбовця, виконував наказ, нікого не вбивав. Так вже сталося, що події набули такого розвитку», - сказав Єрофєєв.   Нагадаємо, 16 травня в Щасті було затримано двох російських військових. Пізніше Міністерство оборони РФ виступило із заявою, що затримані звільнилися з лав збройних сил у грудні 2014 року.
Події Бойовики обстріляли Щастя з танків, а Новоласпу - з «Градів» Бойовики «ЛНР» і «ДНР» продовжують постійно обстрілювати населені пункти Донбасу із заборонених калібрів зброї - важкої артилерії, мінометів і танків. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці Facebook.  Позиції силовиків і населені пункти в ніч на 22 травня були обстріляні з мінометів калібру 120 мм і 122, які повинні були бути відведені від лінії розмежування згідно з Мінськими домовленостями. Під вогонь потрапили Водяне, шахта Бутівка, Авдіївка, Мар'їнка, Опитне, Піски, Північне, Славне і Гранітне. В Авдіївці мінометний вогонь вели і по Авдіївському коксохіму. Крім того, Новоласпу обстріляли з «Градів».   З мінометів такого калібру бойовики обстріляли і Новгородське, Ленінське, Золоте, Троїцьке. За Кіровим і Широкій Балці вогонь вели з самохідної артилерії. Дісталося вночі і Широкиному - його поливали вогнем з мінометів, гранатометів і стрілецької зброї. По Горлівці теж вівся вогонь з 122 мм артилерії з Залізної Балки. Щастя бойовики «ЛНР» обстрілювали дві години з танків.
Політика Яценюк Євросоюзу: Не бійтеся Росії Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вважає, що Росія намагається розколоти ЄС, але закликав Європу не боятися РФ і продовжити розширення на Схід, повідомляє прес-служба КМУ. Яценюк в інтерв'ю Finantial Times закликав європейських лідерів не боятися РФ і розширення Євросоюзу на Схід. Прем'єр зазначив, що Росія діє «як міжнародний злочинець, намагаючись залякати світ і розколоти ЄС». Яценюк повідомив про те, що Росія навряд чи буде наступати до кінця червня. До 29 червня ЄС повинен буде прийняти рішення про продовження санкцій проти РФ. Проте Прем'єр підкреслив, що ймовірність наступу все ж є. Яценюк розповів, що РФ зосередила на кордоні з Україною і на Сході тисячі своїх військових. «Не бійтеся Росії (звернення до ЄС, - авт.). Це Росія повинна боятися вас, кожного з нас. Не лякайтеся слова розширення. Чим ми більші, тим ми сильніші й успішніші, тим більше можливостей ми отримуємо - всі наші народи», - сказав Яценюк.
Події Податківці ліквідували «конвертцентр» з оборотом у 220 мільйонів гривень У Львівській області Державна фіскальна служба припинила існування «конвертаційного центру» з восьми активних співучасників злочинної групи. Про це повідомляє прес-служба відомства. Оборот «конверцентру» становив 220 мільйонів гривень, центр надавав послуги підприємствам реального сектору економіки з незаконного формування податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку. При своїй незаконній діяльності центр використовував реквізити семи транзитно-конвертаційних суб'єктів. В офісах, будинках і авто зловмисників провели 24 обшуки. У результаті вилучили понад 520 тисяч гривень і докази протиправної діяльності. Щоб відшкодувати державі збитки на 62 розрахункових, в 15 банках на рахунки наклали арешт. У результаті - заблокували 1,1 мільйона гривень. Трьом учасникам «конвертцентру» вже обрали запобіжний захід - утримання під вартою на 60 діб з можливістю внести заставу.
оформление ленты  Блог: 
Політика Володимир Огризко Щоб перемагати в інформвійні, треба вести дії на полі супротивника В Україні інформаційна політика «шкутильгає на обидві ноги» і потребує доопрацювання. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив дипломат, екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко.   «Питання не в Міністерстві інформполітики, а в тому, що у нас інформаційна політика «шкутильгає на обидві ноги». Її варто було б робити саме з акцентом на російську аудиторію. Ми, на жаль, весь час говоримо про те, що програємо інформаційну війну, неадекватно реагуємо. І це тому, що ми постійно ведемо політику оборони. А для того щоб перемагати, необхідно вести інформативні дії на полі супротивника. Ми навіть не наблизилися до цього», - розповів Огризко.   На думку дипломата, це завдання МЗС, Міноборони, спецслужб, РНБО і всього Міністерства інформації. Відомства повинні в цій сфері організовувати інформаційну роботу, щоб ті, хто йде на нас зі зброєю були роззброєні ментально. У такому разі, переконаний Огризко, Україні легше буде воювати і на справжньому полі бою.
Економіка Гройсман: Можливості для індексації зарплат немає Коштів, щоб індексувати зарплати і пенсії українцям, у держави поки немає. Про це заявив спікер Верховної Ради Володимир Гройсман в ефірі «5 каналу». «Ми всі на це націлені і хочемо цього досягти. Але треба ретельно підійти до можливостей, оскільки таких можливостей сьогодні немає, а хтось буде робити вигляд, що вони є - це може дуже погано позначитися на економічній стабільності», - сказав Гройсман. Спікер зазначив, що зараз потрібно навчитися виживати, а структурні реформи в економіці дадуть зростання вже в наступні роки. «Наша позиція сьогодні така - потрібно людям віддати все, що можливо сьогодні, щоб пом'якшити ті страждання, які нині є. Але структурні реформи, які мають відбутися, повинні привести до зростання економіки та через її зростання люди зможуть отримати більше грошей ніж сьогодні», - зазначив спікер. Нагадаємо, що раніше низка нардепів наполягали на індексації. Про готовність до неї говорив і Прем'єр Арсеній Яценюк.
Події У Хмельницькій області розвіднику «ДНР» дали 10 років в'язниці У Хмельницькій області Шепетівський міжрайонний суд засудив стрільця-розвідника «ДНР» до 10 років в'язниці. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.   Житель Шепетівки вступив до «ДНР» у червні 2014 року через представника в Інтернеті. Він отримав посвідчення, зброю і форму «ДНР», позивний «Фіма». Бойовики навчили його спецпідготовці з проведення розвідки і диверсій. «Фіма» брав участь у боях проти силовиків в якості стрільця-розвідника в Донецькій області.   До речі, 38-річний бойовик раніше був неодноразово судимий за насильницькі злочини. Бойовик отримав поранення на Донбасі, лікуватися приїхав додому на Хмельниччину. У телефонному режимі підтримував зв'язок з бойовиками і планував повернутися до «ДНР», щоб продовжити воювати проти ЗСУ.   Вирок йому винесли 21 травня.  
оформление ленты  Блог: 
Політика Олексій Гончаренко За рік армія стала надзвичайно потужною За рік після президентських виборів Україна продемонструвала справжній прорив у двох напрямах - на міжнародній арені та у сфері безпеки. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Олексій Гончаренко.   «Президент у нас відповідає за зовнішню політику і безпеку. І за цей рік Петро Порошенко провів титанічну роботу за цими напрямками. Навіть прорив здійснив, - сказав Олексій Гончаренко. - У нас з'явилися надійні союзники. Санкції проти Росії не ослаблені, а навпаки, посилені. Багато в чому, це його (Порошенка, - авт.) заслуга. За рік армія стала потужною. Служба безпеки воскресла з попелу, вона дійсно може захистити людей і держбезпеку».   Політик також зазначив, що в діяльності Президента Порошенка були і деякі помилки, але деталізувати не став.   «Нехай на огріхи вказують наші політичні опоненти, можливо, так буде об'єктивніше», - підкреслив парламентарій.
оформление ленты  Блог: 
Політика Степан Кубів До Президента є багато питань Низку позитивних змін у зовнішній політиці та повернення позитивного іміджу України в світі підтверджують правильність вектора відкритості, прозорості та миру, якого дотримується Президент Порошенко. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив представник Президента в парламенті Степан Кубів.   Кубів зазначив низку досягнень Порошенка за рік.   «Є «Стратегія-2020», сформована коаліція, є новий уряд, формується армія, яка може сьогодні гідно протистояти агресору», - сказав Кубів.   Водночас він зазначив, що до Президента залишилися питання.  «Так, є багато питань, які можна поставити як Президенту, так і уряду, і Верховній Раді. Але парламент став більш відкритим, у ньому є дискусії. Настав час проведення системних реформ в економіці й соціальному захисту людей. Над цим мінусом треба працювати, проте Рада реформ при Президентові має системний і сильний характер», - сказав Кубів.   Крім того, Кубів наголосив на важливості проведення децентралізації та конституційної реформи.
оформление ленты  Блог: 
Політика Сергій Толстов Намагатися зробити з Ризького саміту інтеграційний інструмент - безглуздо Ризький саміт «Східного партнерства» необхідно розглядати з практичного боку, а не як євроінтеграційний інструмент. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог-міжнародник Сергій Толстов.   «Все, що говорилося у нас на політичному рівні - навряд чи буде зроблено. «Східне партнерство» потрібно розглядати з точки зору, що воно може дати. Наприклад, програми, які стосуються покращення системи управління, розвитку малого та середнього бізнесу, регіональних питань. Намагатися зробити з нього інтеграційний інструмент - це абсолютно безглуздо», - сказав він.   Крім того, політолог зазначив, що Україні не варто очікувати візової лібералізації з ЄС до припинення конфлікту на Донбасі.   «У 2015 році скасування віз точно не буде, в 2016 році залежно від того, чи будуть виконані всі вимоги та чи закінчиться війна на Донбасі. Проте після виконання всіх вимог, потрібно буде підписувати нову угоду з ЄС про лібералізацію візового режиму, оскільки в нинішній немає ні єдиного слова про обмін віз», - додав він.
оформление ленты  Блог: 
Події Майже 300 кримських суддів підозрюються у держзраді   276 суддям Автономної Республіки Крим оголошено про підозру у державній зраді. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.   За інформацією прес-служби, повідомлення про підозру підписав головний військовий прокурор Анатолій Матіос.     Як повідомляється, перед Верховним Судом України і Верховною Радою України ініціюється питання про позбавлення недоторканності цих суддів, тобто надання згоди на їх затримання і обрання запобіжного заходу  -утримання під вартою.  У Генпрокуратурі зазначили, що досі згадані судді не були звільнені зі своїх посад і, як наслідок, користувалися недоторканністю, могли вільно пересуватися територією України. Ці судді, всупереч вимогам законодавства України, порушуючи присягу судді, після анексії Криму з березня 2014 року почали здійснювати «правосуддя» в так званих судах Республіки Крим та протиправно ухвалювали судові рішення.
оформление ленты  Блог: 
Політика Ганна Гопко ГПУ має якнайшвидше опублікувати докази вини чиновників Януковича Генпрокуратура має якнайшвидше подати докази провини колишніх чиновників команди Віктора Януковича до списку санкцій, щоб унеможливити зняття санкцій з їх активів. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловила народний депутат від фракції «Самопоміч» Ганна Гопко.  За її словами, активна позиція засобів масової інформації щодо необхідності продовження санкцій проти екс-чиновників також може вплинути на Європу і не дозволить скасувати санкції. Вона також зазначила, що дуже важливо, що вже є подання на зняття з Сергія Клюєва недоторканності.   «Це вже певний сигнал Європі, що Генпрокуратура працює в цьому напрямку», - сказала Гопко.  При цьому депутат не виключає, що можливість зняття санкцій з'явилася завдяки «бездіяльності правоохоронних органів». Вона додала, що спільно з Єгором Соболєвим було подано звернення до ГПУ про те, щоб якомога швидше додати докази провини екс-чиновників до списку санкцій.   «Можливо потрібно порушити провадження щодо колишнього Генпрокурора за фактом бездіяльності, інакше, буде мати місце колективна безвідповідальність», - сказала Гопко.
оформление ленты  Блог: 
Політика Юрій Луценко Ніхто не буде брати з повітря докази провини чиновників Януковича Переслідування чиновників з команди Януковича необхідно, в першу чергу, українському суспільству. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив лідер фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко.   За його словами, Генеральна прокуратура зробила дуже багато для того, щоб довести провину екс-чиновників і продовжує робити все необхідне. Однак є й інший бік медалі.   «Перший постмайданівський прокурор подав ЄС список санкцій без жодного обґрунтування, без доказової бази. Брати з повітря докази ніхто не буде. Все має ґрунтуватися на законі», - сказав Луценко.   При цьому він зазначив, що хотів би повернення в Україну втікачів екс-чиновників часів правління Януковича і запевнив, що «їх повернення НЕ БУДЕ тріумфальним».   «Я не відповідаю за дії ЄС, але переслідування потрібно, в першу чергу, українському суспільству», - сказав Луценко.
оформление ленты  Блог: 
Політика Олег Ляшко Розслідування злочинів екс-чиновників Януковича саботується навмисно Розслідування щодо колишніх чиновників з команди екс-президента Віктора Януковича навмисно саботують, щоб мати змогу скасувати санкції щодо їхніх активів. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив глава фракції «Радикальної партії» Олег Ляшко. За його словами, якщо команда Януковича отримає «легалізацію» своїх злочинів, то це буде вирок усій правоохоронній системі. «Це стане поразкою Революції гідності, і відповідальність за це нестиме влада і правоохоронні органи, які за півтора року саботажу розслідувань дали змогу врятуватись їм (екс-чиновникам, — авт.)», — розповів Ляшко. Депутат також дивується, чому колишній керівник державного управління справами Андрій Кравець досі перебуває на волі. «Ось у мене запитання: Кравець, колишній завгосп Януковича, який за крадені гроші будував Януковичу Межигір'я, чому досі по ньому немає кримінальної справи, і він спокійно ходить Києвом? А ця людина знає всі потоки, всі корупційні схеми. Цілком очевидно, що це домовленість, як і щодо інших, проти яких закрили кримінальні провадження», — наголосив Ляшко.
оформление ленты  Блог: 
Суспільство Порошенко: Сьогодні повинні звільнити з полону комбата кіборгів Кузьміних Командира кіборгів — захисників Донецького аеропорту Олега Кузьміних повинні звільнити з полону 22 травня. Про це сказав Президент Петро Порошенко в Ризі після саміту «Східного партнерства», передає Укрінформ. Олег Кузьміних — комбат 90-го батальйону 81-ї бригади — потрапив у полон до бойовиків «ДНР» 20 січня. Командир кіборгів — той самий полонений, якого бойовики вивели в Донецьку на вулицю і дозволили бити перехожим, видавши за винуватця мінометного обстрілу зупинки «Завод Боссе» (в результаті обстрілу загинуло 9 осіб). Відео з Кузьміних тоді активно поширювали в Інтернеті. «Нині завершується велика робота, яку організували гуманітарні підгрупи Тристоронньої контактної групи. І щойно повідомили, що сьогодні з високою ймовірністю вдасться звільнити командира батальйону, нашого кіборга Кузьміних», — сказав Порошенко.
Події В СБУ відреагували на доповідь Amnesty International Служба безпеки України готова провести розслідування фактів застосування тортур до бойовиків, затриманих під час конфлікту на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба СБУ. Як повідомляється, СБУ пропонує провести зустріч з представниками міжнародної правозахисної організації Amnesty International у зв'язку з інформацією, озвученою в доповіді організації. При цьому в СБУ зауважили, що в України немає жодних полонених, а лише затримані, які підозрюються в посяганні на основи державної безпеки і терористичній діяльності. Правозахисники: Бойовики страчували в'язнів В СБУ також зазначили, що всі міжнародні правозахисні організації, зокрема «Червоний Хрест», Спеціальна місія ООН з прав людини, експерти з прав людини Європейського Союзу та ОБСЄ мають вільний доступ до затриманих.
Події У Міноборони розкритикували доповідь Amnesty International Доповідь міжнародної правозахисної організації Amnesty International містить випадки спотворення фактів і підміни понять. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони. За інформацією прес-служби, ВСУ не утримують «в заручниках» або «в полоні» ні цивільних, ні військових осіб, які підозрюються в терористичній діяльності на території Донецької та Луганської областей. В СБУ відреагували на доповідь Amnesty International Як повідомляється, Міноборони діє відповідно до законодавства, тож не утримують осіб, затриманих під час конфлікту на сході України, і не використовують для цього об'єкти Міністерства оборони України. За інформацією відомства, затримання осіб, підозрюваних у тероризмі, — прерогатива СБУ. Правозахисники: Бойовики страчували в'язнів «За рішеннями суду СБУ застосовує до них заходи — утримання під вартою», — йдеться в повідомленні.
За кордоном У Тольятті затримали українських журналістів  У Тольятті затримано журналістів телеканалів «Інтер» і «Дождь». Про це у себе в Twitter написав журналіст російського каналу Тимур Олевський. «Затримали так само знімальну групу телеканалу «Інтер». Коваленка, Русакова і Олександру Соллогуб із Франції», - написав Олевський. За інформацією телеканалу «Дождь», журналістів було затримано біля військової частини, в якій служать затримані в Щасті Євген Єрофєєв і Олександр Александров.  У Тольятті затримані журналісти телеканалів «Інтер» і «Дощ». Про це у себе в Twitter написав журналіст російського каналу Тимур Олевський. «Затримали так само знімальну групу телеканалу Інтер. Коваленко і Русаков і Олександру Соллогуб з Франції », - написав Олевський. За інформацією телеканалу «Дощ», журналісти були затримані біля військової частини, в якій служать затримані в Щастя Євген Єрофєєв і Олександр Александров.

Гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овни можуть відчувати потребу в пригодах та нових враженнях Будьте ....
Гороскоп від Павла Глоби на 15 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 15 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
15 травня 2024 року обіцяє бути днем, коли можуть виникнути різні труднощі, тому важливо зосередитися на справ....
Любовний гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія може бути спрямована на вирішення спільних завдань із ....
Побутова езотерика: 9 предметів, які не можна зберігати на кухні
Побутова езотерика: 9 предметів, які не можна зберігати на кухні
Кухня вважається сакральним місцем, в якому важливо підтримувати порядок та затишок За старих часів до цієї ча....
Жартівливий гороскоп: яка ти мультяшка за Знаком Зодіаку
Жартівливий гороскоп: яка ти мультяшка за Знаком Зодіаку
Астрологи нерідко порівнюють Знаки Зодіаку чи то з побутовою технікою, чи то з літературними персонажами, чи т....
більше матеріалів




/-1,7102580070496-/ /-pc-/
Top