counter
Архів Повернутись назад 22 Лютого 2017
22 Лютого
Політика Медексперти в США не змогли визначити причину смерті Чуркіна Треба провести більше досліджень, щоб визначити причину смерті постійного представника Росії в ООН Віталія Чуркіна. Про це повідомили медичні експерти США, що проводили розтин тіла дипломата, який захворів у власному кабінеті, після чого помер. Міські медичні експерти зробили висновок, що смерть Чуркіна вимагає подальшого вивчення, зокрема, треба провести токсикологічні та інші дослідження. Вони можуть зайняти кілька тижнів, пише Associated press. За інформацією журналістів, медичний експерт відповідальний за розслідування випадків смерті в результаті насильства, нещасного випадку, самогубства, при будь-яких незвичайних і підозрілих обставин. Разом з тим, більшість смертельних випадків, які розглядає бюро, не є підозрілими. Нагадаємо, Віталій Чуркін помер 20 січня в Нью-Йорку за день до свого 65-річчя. Ймовірною причиною смерті називався серцевий напад. Чуркін працював постійним представником РФ в ООН з 2006 року. Рада Безпеки ООН прийняла заяву для ЗМІ в зв'язку зі смертю постійного представника РФ при ООН Віталія Чуркіна.
Суспільство оформление ленты  У Петербурзі після конфлікту з поліцією закрили «музей Новоросії» У Санкт-Петербурзі перестав працювати так званий «музей Новоросії». Заклад закрили після конфлікту з поліцією міста. Експонати «музею» були опечатані після того, як поліція штурмувала його 28 січня. У мережі з'явилися фото погрому в залі «музею», передають «Новости Донбасса». Причини безладу в «музеї» в даний момент невідомі, проте «керівництво» закладу заявило, що після конфлікту охоронців з поліцією, правоохоронці провели обшуки в самому «музеї», в квартирах його керівництва. Як відомо, в січні сторож «музею» побився з двома перехожими. До нього на допомогу вийшли інші охоронці «музею», інша сторона конфлікту також викликала друзів в підмогу. В результаті «сторожів» довелося відступати в «музей», де вони забарикадувалися. Коли прибула поліція і почала зламувати двері, то один із зловмисників вистрілив через неї з мисливської рушниці. Картеччю був поранений співробітник поліції. В даний час власниця підвалу, де розташований «музей», погрожує його виселити. Директор «музею» Герман Владимиров заявив, що деякі експонати не можуть переїхати, зокрема, є несуча колона, на якій бойовики залишали свої автографи. Нагадаємо, «музей» відкрився в Петербурзі 9 травня 2015 року. Рух активно підтримує дії бойовиків на Донбасі.
Події Окупанти обстріляли Водяне і Широкине з «Градів» і артилерії - штаб На Донбасі вранці в середу, 22 лютого, бойовики російської гібридної армії обстріляли позиції Збройних Сил України з забороненої Мінськими домовленостями зброї, повідомили в прес-центрі штабу АТО. «Кілька годин тому позиції українських військ у Водяному були обстріляні окупантами із застосуванням реактивних установок Град "П", 122-мм артилерії, 120-и і 82-мм мінометів. Крім того, з 122-мм артилерії противник обстріляв наші позиції в Широкиному», - йдеться в повідомленні штабу в Facebook. За даними українських військових, терористи випустили щонайменше три реактивні снаряди з «Граду», сім снарядів калібру 122 мм і 30 мін різного калібру. У штабі АТО підкреслили, що російсько-окупаційні війська намагаються зробити все можливе, щоб зірвати процес відведення важкого озброєння від лінії розмежування.
Події оформление ленты  З України до Болгарії везли 244 ящики цигарок, захованих у замороженій свинині З України до Болгарії намагалися незаконно вивезти 244 ящики сигарет, заховавши їх серед замороженої свинини. Про це повідомили в прес-службі Державної прикордонної служби України. У Чернівецькій області, на україно-румунському кордоні цей вантаж затримали прикордонники на пункті пропуску «Порубне». «Оглядаючи вантажний автомобіль, який прямував до Болгарії з м'ясною продукцією, як зазначалося в задекларованих документах, були виявлені ящики з сигаретами різних марок. Коробки з цигарками марок NZ і «Фест» іноземного виробництва винахідливі ділки намагалися переправити через кордон, сховавши серед мороженої свинини», - розповіли прикордонники. Сигарети, свинина і автомобіль були вилучені у водія в законному порядку. За попередньою оцінкою, загальна сума контрабандного товару склала понад 2 мільйони гривень.
Події У Житомирській області викрили групу місцевих «авторитетів», які збували бурштин на Далекий Схід Працівники Служби безпеки України ліквідували великий канал збуту і контрабанди незаконно добутого бурштину в Житомирській області, повідомили в прес-центрі СБУ. В рамках слідчих дій правоохоронці провели обшуки і затримання. В одному з ресторанів Коростеня затримали шістьох місцевих кримінальників і чотирьох іноземців. Вилучено травматичну зброю, готівкові кошти і більше 5 кг добірного бурштину різних фракцій орієнтовною вартістю майже 1 млн грн. «Кілька жителів Коростенського району - місцеві кримінальні «авторитети» через розгалужену мережу скуповували бурштин-сирець великої фракції, незаконно видобутий у північних районах області», - заявили в СБУ. За даними слідства, зловмисники реалізовували бурштин громадянам однієї з країн Азії, які через своїх посередників переправляли його в країни Далекого Сходу. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 198 (придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.
Політика Янукович просить створити спецкомісію Ради Європи для розслідування подій на Майдані У Раді Європи треба створити спеціальну незалежну комісію для контролю за проведенням розслідування злочинів, скоєних під час Євромайдану в Києві. Таку думку з Росії висловив екс-президент України Віктор Янукович. Свою пропозицію він виклав у зверненні до лідерів ФРН, Франції, Польщі, керівників Ради Європи, ПАРЄ та Європарламенту, а також у листах до президентів РФ і США, передає ТАСС. Янукович просить представників ЄС і США «вжити заходів, спрямованих на захист основних прав людини в Україні, відновлення демократії і верховенства права», зокрема «ініціювати створення спеціальної комісії Ради Європи для проведення моніторингу розслідування злочинів, скоєних на Майдані». Екс-президент підкреслив, що це особисто його ініціатива, мета якої - розслідувати «злочини» за всі три роки в Україні. Він вважає, що українська влада за 3 роки «не змогла провести професійне й об'єктивне розслідування подій на Майдані», а, навпаки, «на протязі всього цього часу вона знищувала докази і фабрикувала справи проти правоохоронців, які виконували свої обов'язки з охорони правопорядку». Янукович закликав вимагати від української влади почати «реальне» розслідування вбивств та інших тяжких злочинів, скоєних на Євромайдані проти «Беркута», а також вимагати скасувати закон про амністію щодо учасників тих подій.
Події В окупованому Луганську школярів змушують отримувати «паспорти» «ЛНР» - ЗМІ Терористи «ЛНР» чинять психологічний тиск на вчителів та старшокласників в окупованому Луганську для подальшого отримання так званого «паспорта» «ЛНР», повідомили LIGA.net в одній зі шкіл міста. «На класній годині вчитель вела пропаганду і говорила, що тепер потрібно в обов'язковому порядку отримувати «документи» в Луганську. На багатьох подіяло. Тільки дві людини на всю школу вирішили отримувати українські паспорти», - сказала учениця луганської школи. За словами вчительки однієї зі шкіл, директор на зборах провела з викладачами розмову з цього приводу, пригрозивши в разі опіру звільненням. Нагадаємо, 18 лютого президент РФ Володимир Путін підписав указ, яким визнаються «документи», що засвідчують особу, видані терористами окупованого Донбасу.  
Суспільство Населення Донбасу переживає, що власників «паспортів ДНР» позбавлять громадянства України Серед населення окупованої частини Донбасу ходять чутки про те, що після визнання Росією так званих паспортів «ДНР» і «ЛНР» місцевих жителів будуть позбавляти українських документів. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив координатор групи «Інформаційний спротив», народний депутат України Дмитро Тимчук. За його словами, в «ДНР» і «ЛНР» чекають посилення «офіційних» зв'язків з РФ, і навіть «встановлення дипломатичних відносин» після того, як президент РФ Володимир Путін підписав указ про визнання «паспортів», які видаються терористами. Нардеп повідомив, що кількість поданих від населення заяв на отримання «паспортів» «ДНР» і «ЛНР» в останні дні різко збільшилася. «Разом з тим відзначається поява серед місцевого населення чуток про те, що після визнання РФ «паспортів» «ЛДНР» Україна буде позбавляти їх власників українського громадянства (в тому, що всі відповідні бази даних за допомогою хакерів є у Києва, мало хто сумнівається)», - розповів парламентарій. Він також повідомив, що подібна перспектива викликає негативний резонанс у населення, оскільки від наявності громадянства України залежать різні соцвиплати з українського бюджету.
Економіка Хакери зламали низку організацій з України - CyberX Більше 70 організацій в Україні, Росії, Австрії та Саудівській Аравії стали жертвами масштабних кібератак, повідомляє Fox News з посиланням на дані компанії CyberX, що спеціалізується на кібербезпеці. Як зазначає телеканал, більшість цілей перебували в Україні. Зокрема серед них були компанії, які беруть участь у проектуванні нафто- і газорозподільних об'єктів, організації з прав людини, ЗМІ. За даними CyberX, хакери отримали доступ до аудіозаписів, скриншотів, документів і паролів. Відзначається, що йдеться про сотні гігабайт інформації. Проникнення з систему здійснювалося за допомогою шкідливої ​​програми, яка потрапляла на комп'ютери через заражені документи Microsoft Office. CyberX назвала цю атаку однією з наймасштабніших. Їй присвоєно ім'я «операція BugDrop». Експерти з кібербезпеки вважають, що провести таку операцію могла тільки дуже потужна організація. При цьому цілком імовірно, що за цими атаками може стояти держава.
Політика Бахтеєва про скандального помічника Житомирського: Проросійських поглядів за ним не помічала Помічник народного депутата Юрій Житомирський, якого СБУ підозрює у співпраці з російськими спецслужбами, не виявляв проросійських поглядів. Про це в кулуарах Верховної Ради України 22 лютого заявила народний депутат «Опозиційного блоку» Тетяна Бахтеєва, передає кореспондент АСН. «Треба змінювати законодавство, щоб народний депутат знав: хто його помічник (Юрій Житомирський, якого звинуватили в антиукраїнській діяльності. - АСН). Моїм помічником він пропрацював 16 днів. Швидше за все, він отримає 8 або 10 тис. грн. Ці гроші йому має нарахувати Верховна Рада», - заявила вона. Зараз, з її слів, Житомирський вже звільнений. «Він не є моїм помічником. Очевидно, що телефон у нього вилучили, хоча я йому дзвонила, але телефон його не відповідав», - додала вона. Бахтеєва зазначила, що «проросійських настроїв у нього не помічала, навпаки, він говорив про єдину Україну».
Події Поліція повідомила про зникнення сотень картин українського художника Івана Марчука Радник міністра внутрішніх справ України Михайло Апостол заявив про зникнення 101 полотна відомого українського художника сучасності Івана Марчука. За його словами, інформація про зникнення надійшла від віце-президента міжнародної торгової палати ICC-UKRAINE Тараса Демкура. «Ще влітку минулого року він передав свої найкращі полотна для чергової зарубіжної виставки в Іспанії, як це було і раніше, своєму агенту. Останній обіцяв влаштувати «художній переворот» у свідомості європейців. На жаль, ні обіцяної вересневої, ні будь-якої іншої виставки видатний художник з тих пір так і не відкрив», - заявив Апостол на своїй сторінці в Facebook. Він додав, що за цим фактом Національною поліцією відкрито кримінальне провадження. Голова МВС України Арсен Аваков особисто контролює хід розслідування.
Політика Ляшко: У багатьох депутатів у Раді - паспорти інших держав, зокрема РФ У багатьох народних депутатів України всупереч українському законодавству є паспорти інших держав. Про це в інтерв'ю журналістам у кулуарах Верховної Ради України 22 лютого заявив голова «Радикальної партії» Олег Ляшко, передає кореспондент АСН. «Я також знаю, що в парламенті ще є велика кількість депутатів, які мають інші паспорта і громадянства. З цим повинні розібратися... Всі, хто зайшов до парламенту з російськими або іншими паспортами, мають бути вичищені з парламенту», - заявив він. Ляшко повідомив, що вчора написав заяву на ім'я голови СБУ, щоб там розібралися з екс-радикалом Андрієм Артеменком. «За моєю інформацією, він має паспорт Канади ... Але всім зрозуміло, що Артеменко - це ширма Кремля. Він кілька разів літав до Москви через Мінськ, за моєю інформацією», - повідомив Ляшко. Голова «Радикальної партії» сподівається, що вже в четвер у парламент буде внесено подання про позбавлення депутатського мандата Андрія Артеменка.
Політика оформление ленты  У Раді вимагали відставки Насірова. Нардепи - в очікуванні маршу націоналістів під стінами парламенту Спікер Андрій Парубій відкрив ранкове засідання парламенту 22 лютого, в залі зареєструвалися 338 народних депутатів, передає кореспондент АСН. «Я прошу зняти плакат!» - закликав нардепів спікер Парубій зняти плакат з трибуни парламенту з написом: «Насірова - у відставку!» За словами Парубія, парламент - не місце для політичної агітації. Після чого плакат був прибраний нардепами з коаліції. Слід зазначити, що народні депутати в середу за регламентом почали роботу з виступів. У самій сесійній залі, незважаючи на реєстрацію більше 300 парламентаріїв, в реальності  - не більше 200 нардепів. Така низька явка викликана тим, що під парламент повинні прийти учасники маршу націоналістичних сил. Охорона парламенту повідомила АСН про посилені заходи безпеки. Кількість представників спецпідрозділів, які забезпечують безпеку Ради, збільшено.
За кордоном У Росії скасували вирок опозиційному активісту Дадіну Президія Верховного суду Російської Федерації скасувала вирок і закрила справу щодо опозиційного активіста Ільдара Дадіна, якого засудили нібито за неодноразове порушення правил пікетування, передає Інтерфакс. «Дадіна звільнити з-під варти, визнати за ним право на реабілітацію», - йдеться в рішенні президії, оголошеному 22 лютого. Згідно з Конституцією РФ, рішення Президії ВР РФ про звільнення Дадіна з колонії набрало чинності і оскарженню не підлягає. Напередодні Генеральна прокуратура РФ виступила за скасування вироку Ільдару Дадіну в зв'язку з відсутністю в діях активіста складу злочину. Активіст Ільдар Дадін неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за участь у несанкціонованих мітингах. У грудні 2015 року його засудили до трьох років позбавлення волі, згодом покарання було знижено до 2,5 року.
Політика Очільник Мін'юсту назвав прізвища причетних до анексії Криму чиновників Росії Міністр юстиції Павло Петренко назвав прізвища п'ятьох російських чиновників, які в ході анексії Росією Криму здійснювали агітацію українських військовослужбовців до переходу на службу в Збройні сили РФ. «Інформація, яку я можу розкривати на цьому етапі слідства, - це список осіб... Галкін О.І. (Командувач військами Південного військового округу, генерал-полковник), Куликов В.В. - заступник командувача ЧФ РФ, контр-адмірал), Мирнов В.В. - заступник начальника центру зв'язку ЧФ РФ), Остриков О.Л. - начальник берегових військ ЧФ РФ в АР Крим, генерал-майор) і низка інших», - заявив він в інтерв'ю LIGA.net. Петренко сказав, що ці імена вже додані в перший позов до ЄСПЛ як докази підготовки захоплення Криму в 2013 році. Ці докази були отримані від спецслужб і Міноборони, а також зі свідчень свідків. «Всі говорить про те, що план із захоплення Криму в активній фазі реалізовувався вже в 2013 році. І про це точно знав Янукович. Він не міг не знати, будучи президентом», - підкреслив очільник Мін'юсту.
Суспільство Командування ЗС РФ відправляє на Донбас офіцерів, які проштрафились У ЗС РФ продовжують відбирати офіцерів для ротації в з'єднаннях і частинах 1 АК (Донецьк) і 2 АК (Луганськ) ЗС РФ. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України на своїй сторінці в Facebook. В розвідці підкреслили, что командуванням Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного ПО (Ростов-на-Дону) ЗС РФ віддає пріоритет тим офіцерам, які плануються для просування по службі та відібрані як кандидати для вступу на навчання до військових навчальних закладів оперативного і стратегічного рівнів. Разом з тим, за даними розвідки, російське командування продовжує практику відбору тих офіцерів, які вчинили правопорушення або мають дисциплінарні стягнення, і тому виявили бажання реабілітуватися шляхом участі в бойових діях на Донбасі. Крім того, набір російських громадян для укомплектування частин окупаційних військ проводять військові комісаріати т.зв. «ДНР» і «ЛНР». Зокрема, у військовому комісаріаті Макіївки оформлялися документи на призов групи російських громадян із Татарстану, Осетії і міста Самари. Також розвідка повідомила про зростання випадків грубого порушення військової дисципліни і правопорядку в підрозділах 2 АК. Так, 21 лютого були заарештовані 14 військовослужбовців 4-ї окремої мотострілкової бригади (Алчевськ), які після вживання алкогольних напоїв влаштували між собою перестрілку з автоматичної зброї.
Політика оформление ленты  Учасники маршу націоналістів запалили димові шашки біля парламенту Учасники мітингу "Національного корпусу", "Свободи" і "Правого сектора", перемістившись з алеї Героїв Небесної Сотні до парламенту, запалили димові шашки. Але в цілому ситуація спокійна, повідомляє кореспондент АСН. Периметр навколо Верховної Ради охороняють посилені наряди правоохоронців. Водночас у самому парламенті, де після обіду розпочнеться робота в комітетах, залишилося дуже мало депутатів. Тому увага багатьох журналістів і парламентаріїв зосередилась на події на площі Конституції перед парламентом. У самому ж мітингу беруть участь більше 10 тисяч людей. Учасники акції не вчиняють ніяких протизаконних дій і не провокують поліцію і правоохоронців. Нагадаємо, учасники акції вимагають припинити торгівлю з окупованими територіями, побороти корупцію і реалізувати реформи в країні.    
Економіка У Державіаслужбі спростували повідомлення про закриття повітряного простору України для приватних літаків Державна авіаційна служба України спростувала заяву народного депутата від «Опозиційного блоку» Миколи Скорика про те, що повітряний простір України закрили для приватних літаків, передає Інтерфакс-Україна. «Ця інформація не відповідає дійсності. Повітряний простір відкрито», - повідомили у відомстві. Депутат Скорик заявив, що за вказівкою Служби безпеки України авіаційна влада закрила повітряний простір України для приватних літаків. Нардеп припустив, що повітряний простір закрили, щоб не допустити повернення в країну олігарха Дмитра Фірташа. Нагадаємо, що 21 лютого у Відні затримали українського олігарха Дмитра Фірташа відразу після програшу апеляційного суду у справі про його екстрадицію в США.
Політика Клімкін: Потрібно обмежити право вето в РБ ООН постійним членам Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час відкритих дебатів у Раді безпеки ООН закликав реформувати роботу цього органу для усунення зловживань правом вето постійними членами. За словами міністра, серед постійних представників РБ ООН є країна, «яка створює на континенті багато гарячих точок, застосовуючи стратегію: спонукати до конфлікту, взяти в ньому участь, підтримати його, а потім підірвати мирні зусилля замість посередництва в них», передає «Радіо Свобода». Клімкін зазначив, що зараз пункт Статуту ООН про те, що «сторона спору має утримуватися від голосування», не виконується. «Росія використовує на свою користь слабкості інших. І одна з таких інституційних слабкостей, якою вона зловживає, - право вето в Раді безпеки ООН і правило консенсусу в ОБСЄ. А дієвий механізм притягнення зловмисника до відповідальності за його порушення ще не створено», - заявив Клімкін. Голова МЗС України також підкреслив, що за часів системної кризи і геополітичної невизначеності світу необхідні сильні інститути, які захищають міжнародний правопорядок. Він закликав ООН не уникати активного підходу до врегулювання і вирішення конфліктів. «Для того, щоб ООН могла вдатися до необхідних дій, вона потребує підтримки і політичної волі своїх членів. Коли ця воля існує, ООН може зробити свою роботу», - сказав дипломат. Нагадаємо, Росія неодноразово блокувала в Раді Безпеки ООН рішення, що стосуються війни на Донбасі і анексії Криму.
Суспільство Радник Авакова: Марш і акції протесту закінчаться без провокацій На Марші націоналістів у Києві провокацій немає. Про це в кулуарах Верховної Ради України 21 лютого заявив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, передає кореспондент АСН. «Я впевнений, що всі акції закінчаться спокійно. Без провокацій. Порядок нами забезпечений... А що стосується заяв сил, то це, скоріше, прямо політичні вимоги», - сказав він. Він також додав, що особисто брав участь у марші націоналістичних сил, щоб уникнути провокацій. «Зброї сьогодні не виявлено», - запевнив він. Нагадаємо, що 22 лютого в центрі Києва проходить Марш націоналістів, організований активістами і учасниками «Національного корпусу», «Свободи» та «Правого сектора». У самому ж мітингу беруть участь більше 10 тисяч людей. Вони вимагають припинити торгівлю з окупованими територіями Донбасу, побороти корупцію і реалізувати реформи в країні.
Політика Марш під Радою вимагає дострокових виборів президента і парламенту Лідери "Правого сектора", "Свободи" і "Національного корпусу" зайшли в ВР зачитати ультиматум від імені учасників акції. Попередньо Олег Тягнибок зачитав ультиматум зі сцени на площі Конституції, передає кореспондент АСН. Ультиматум містить такі вимоги: «Ніякої торгівлі з окупантом і окупованою територією; забудьте продавати стратегічні підприємства; не торгувати українською землею; ми проти знищення української нації шляхом підвищення тарифів і скасування стипендій; ми - за повне перезавантаження влади - вибори парламенту і президента». У підсумку вимоги учасників мітингу були передані народним депутатам, повідомив позафракційний народний депутат, лідер "Азова" Андрій Білецький. "Влада перейшла червону риску. Ми звинувачуємо нашу владу. Це смертний вирок!.. Як мінімум об'єднаними зусиллями ми будемо домагатися наших вимог», - сказав він. При цьому нардеп від "Свободи" Андрій Іллєнко повідомив, що їх "делегували люди, які прийшли під парламент, щоб ми прийшли до парламенту і передали не просто вимоги, а ультиматум цій владі".
Суспільство Порошенко: Від початку російської агресії загинули 2608 українських військових За час війни на Донбасі загинули 2608 українських військових, з них 2200 осіб входили до Збройних сил України. Про це в ході оперативних зборів ЗСУ заявив Президент України Петро Порошенко. «2608 українських військовослужбовців загинули за час агресії. 2200 з них - зі складу Збройних сил», - зазначив глава держави, передає «Інтерфакс-Україна». Порошенко підкреслив, що зараз зберігається загроза повномасштабного військового вторгнення РФ в Україну, і вона «нависає по всій лінії кордону з Росією, і навіть більше». Президент зазначив, що в безпосередній близькості до українських кордонів РФ розгорнула підрозділи своїх збройних сил чисельністю до 50 тисяч осіб. «Близько 470 танків, понад 1700 бойових броньованих машин, близько 390 артилерійських систем і 220 систем залпового вогню, близько 490 бойових літаків, сотні вертольотів, 24 бойових кораблі», - розповів він. За словами Порошенка, Росія продовжує створювати нові, а також розширювати і модернізувати наявні бази та об'єкти військової інфраструктури. «І жодної гарантії, що це одного дня не посунеться на нас!» - резюмував Порошенко.
За кордоном У МЗС РФ відреагували на пропозицію Клімкіна обмежити право вето в Радбезі ООН Офіційний представник Міністерства закордонних справ Російської Федерації Марія Захарова відповіла на пропозицію міністра закордонних справ України Павла Клімкіна позбавити країну-агресора Росію права вето в Раді безпеки ООН, передає ТАСС. «Хочеться відповісти йому однією порадою: спочатку потрібно навести лад у себе вдома, там все налагодити, там вирішити всі питання, а потім вже братися за поліпшення роботи міжнародних механізмів», - заявила вона. Захарова підкреслила, що міжнародні механізми і так «працюють непогано» без втручання з боку України. Представник МЗС РФ запропонувала Павлу Климкіну зосередитися на вирішенні проблем «у себе вдома». При цьому вона поскаржилася, що російською агресією в Україні «змушене займатися все міжнародне співтовариство». Нагадаємо, що Павло Клімкін в ході відкритих дебатів у Раді безпеки ООН закликав обмежити право вето в РБ ООН постійним членам, зокрема РФ.
Політика Лукашенко не дозволить Кремлю використовувати Білорусь проти України - Порошенко Президент України Петро Порошенко висловив надію, що його білоруський колега Олександр Лукашенко не дозволить використовувати Білорусь для російської агресії проти України, передає Інтерфакс-Україна. «На півночі Кремль посилює тиск на Білорусь. Хоча я впевнений, що президент Лукашенко не дозволить, про що він мені неодноразово говорив, використовувати свою територію для недружніх дій щодо нас», - сказав Порошенко. При цьому він закликав Білорусь і країни Балтії «бути готовими до будь-яких сюрпризів з боку Москви». Нагадаємо, що раніше Олександр Лукашенко заявив, що підтримує Росію, однак воювати проти України не збирається, так як це «слов'янська єдність, яку нікому не дозволено зруйнувати». Він також заявив про готовність надати свою допомогу в організації виборів на Донбасі. Крім того, на території Білорусі вважаються недійсними «документи», видані терористами «ДНР» і «ЛНР», які раніше визнала РФ.
Політика Порошенко: Путін може використати наступ на Україну, щоб виграти вибори у 2018 році Президент України Петро Порошенко в своєму виступі на оперативних зборах керівництва Генштабу ЗСУ заявив, що президентські вибори в РФ, заплановані на 2018 рік, мають стати для України приводом посилити свою боєготовність, передає кореспондент АСН. На думку Порошенка, оскільки антиукраїнський курс і політика активно підтримуються російським суспільством, вони можуть стати основою для майбутньої президентської кампанії Путіна. Так що Україна має бути готова відбивати нові атаки. "Гра м'язами є головною виборчою технологією. Ворожий курс щодо України і всього зовнішнього світу користується, на жаль, підтримкою з боку російських виборців. Як казали колись, "народ і партія єдині", - пояснив глава держави. Також Петро Порошенко висловив упевненість, що загроза повномасштабного вторгнення в Україну з боку РФ зберігається. За його словами, біля українських кордонів РФ розгорнула підрозділи своїх збройних сил чисельністю до 50 тис осіб. "470 танків, 1700 бойових броньовиків, близько 390 артилерійських систем і 220 систем залпового вогню, близько 490 бойових літаків, сотні вертольотів, 24 бойових кораблі".
Політика РФ може застосувати контингент у Придністров'ї для нападу на Україну - Порошенко Росія може застосувати свій контингент у невизнаному Придністров'ї для нападу на Україну. Про це під час оперативних зборів ЗСУ в Києві заявив Президент України Петро Порошенко. «Російський військовий контингент на південному заході - в придністровському районі Молдови, неконтрольованому Кишиневом, теж може бути використаний в будь-який момент для атаки на нашу територію і загрожує нашим кордонам», - зазначив Президент, передає «Інтерфакс-Україна». Порошенко підкреслив, що для президента РФ Володимира Путіна кордону з Україною не існує. Він упевнений, що Путін не вважає українців окремим народом, «тобто заперечує саме наше існування». «І це не ідеологічна риторика! Такі заяви - це загроза, серйозніше якої бути не може. Саме невизнанням деяких європейських народів нацисти, - згадаймо історію, - мотивували їхню окупацію. Саме невизнання права українців на самовизначення є зараз і в основі російської політики щодо України. Підстав вважати, що ці основи, або як там у них називається, «скрєпи», найближчим часом здригнуться - ніяких», - заявив Порошенко. Також Президент України додав, що ворожий курс щодо України і всього зовнішнього світу користується, як це не прикро, високою підтримкою з боку російських виборців.
Політика Комітет нацбезпеки і оборони Верховної Ради готовий до повномасштабної війни і вторгнення РФ Парламент України ухвалить рішення про воєнний стан у разі повномасштабної війни з РФ. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив народний депутат фракції "Народний фронт", член Комітету з питань національної безпеки і оборони Андрій Тетерук, передає кореспондент АСН. "Наш комітет з питань нацбезпеки і оборони приймає рішення, згідно з фактом... Коли відбудуться події, вони будуть проаналізовані, якщо відбудеться засідання РНБО, яке буде радити Президенту як головнокомандувачу ті чи інші рішення. Якщо буде прийнято Президентом рішення про введення воєнного стану в Україні, то Верховна Рада планово або позапланово збереться. І ухвалить це рішення", - заявив він. Тетерук так само прокоментував заяву Петра Порошенка про загрозу повномасштабної військової агресії і вторгнення в Україну. "Президент очікує негативного розвитку подій. Ми такого розвитку подій очікуємо, починаючи з серпня 2014 року, коли Росія, не приховуючи, ввела свої збройні сили на нашу територію", - сказав нардеп.
Суспільство оформление ленты  Кобзон запевнив, що у нього немає «паспорта ДНР» Депутат Держдуми РФ, герой «ДНР» Йосиф Кобзон заявив, що у нього є тільки паспорт Росії і немає ніяких документів «ДНР». «У мене немає ніякого паспорта, крім російського. Я пишаюся тим, що я герой Донецької народної республіки, це моя земля, це моя батьківщина», - сказав Кобзон в інтерв'ю «Дождю». Разом з тим журналісти нагадали російському депутату, що в червні 2016 року «Комсомольская правда» опублікувала інтерв'ю з Кобзоном, який хвалився наявністю у нього «паспорта ДНР» з пропискою в Донецьку. За інформацією видання, «документ» Кобзону вручав сам ватажок бойовиків Олександр Захарченко. Були також опубліковані фото розворотів документа. Коментуючи цю публікацію, Кобзон заявив: «Немає там такого, я читав статтю, немає там написаного, що у мене є паспорт». Нагадаємо, раніше заступник керівника Центрального виконкому партії «Единая Россия» Костянтин Мазуревський заявляв, що Кобзон не є громадянином іноземної держави, тому що самопроголошена республіка - не держава. Він додав, що «треба розуміти різницю між визнанням окремих документів і міжнародним визнанням держави». Як відомо, президент Росії Володимир Путін 18 лютого підписав указ про визнання документів, виданих громадянам України та особам без громадянства, які проживають у «ДНР» і «ЛНР».
Суспільство У Росії створено інформаційні війська - Шойгу У Росії створено війська інформаційних операцій. Про це в ході виступу в Держдумі РФ заявив міністр оборони Росії Сергій Шойгу. «За цей час створені війська інформаційних операцій, що набагато ефективніші й сильніші... за те управління, яке називалося контрпропагандою», - сказав Шойгу, передає РИА «Новости». Шойгу розповів російським депутатам, що «пропаганда має бути розумною, грамотною і ефективною».Нагадаємо, в листопаді 2016 року Європарламент прийняв резолюцію про боротьбу з пропагандою з боку Росії і ісламістських терористичних угруповань, які мають на меті «спотворити правду, посіяти страх, сумніви і розкол в Євросоюзі». Цей документ підтримали 304 депутати, проти були 179, 208 осіб утрималися. У документі міститься рекомендація зміцнити «крихітну» структуру ЄС зі стратегічних комунікацій та посилити фінансування місцевих і інтернет-ЗМІ, журналістських розслідувань і заходів щодо підвищення рівня інформаційної грамотності. Крім того, на початку січня в ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що Росія входить у топ-5 держав світу за чисельністю і фінансуванням кібервійськ після США, Китаю, Великої Британії та Південної Кореї.
Політика Турчинов: Росія готується до великої війни Війна з Україною є етапом у підготовці Росії до великої війни. Про це на засіданні керівного складу Збройних сил України заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов. За словами Турчинова, Росія намагається продемонструвати свої претензії на світове лідерство, передає Укрінформ. «Попри санкції та економічні проблеми Росія ще довго буде залишатися джерелом військової агресії, погроз безпеки і генератором нестабільності», - сказав Турчинов. Він зазначив, що ситуація в світі і Європі швидко ускладнюється, стратегічна невизначеність зростає, а це ставить особливі вимоги до якості державної політики. А Росія на розгортання військ, їх переозброєння і підготовку свідомо викидає величезні кошти, нехтуючи проблемами економічного розвитку і вирішення гострих соціальних проблем. Нагадаємо, в середу, 22 лютого, в ході виступу в Держдумі міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що в 2017 році завершується роботи з захисту берегової лінії РФ за допомогою ракетних комплексів «Бал» і «Бастіон». Ця програма вже завершена в окупованому Криму. Крім того, за словами Шойгу, Міноборони РФ планує завершити формування чотирьох нових дивізій. Міністр оборони також повідомив Держдумі, що російська армія в 2017 році повністю завершить переозброєння на оперативно-тактичні ракетні комплекси «Іскандер-М».
Політика Через прогульників парламент знову відклав питання про переселенців Спікер Верховної Ради Андрій Парубій достроково закрив засідання парламенту через відсутність народних депутатів. З тієї ж причині він був змушений перенести на інший день розгляд низки законопроектів, що стосуються прав і забезпечення вимушених переселенців, передає кореспондент АСН. "Питання, які стосуються прав внутрішньо переміщених осіб, переносяться на інший день. У зв'язку з цим порядок денний на сьогодні вичерпаний", - сказав Парубій, закриваючи пленарне засідання. Нагадаємо, сьогодні після обіду депутати повинні працювати в комітетах. Зокрема розгляд деяких важливих питань відбудеться на засіданні Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення (про закриття ФОП), Комітету з питань сім'ї, молодіжної політики (про фінансування шкіл ДСШ), а також - Комітету ВРУ з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності . Зокрема, на порядку денному останнього - питання: Про проект Постанови ВРУ «Про звільнення А.Авакова з посади міністра внутрішніх справ України», «Про самоусунення міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова від виконання повноважень» тощо.
Економіка Київський суд зобов'язав «Газпром» виплатити Україні штраф у 172 млрд грн Київський апеляційний господарський суд залишив без змін рішення господарського суду Києва, який задовольнив позов Антимонопольного комітету України про примусове стягнення з російського ВАТ «Газпром» 85,9 млрд грн штрафу і стільки ж пені. Про це повідомив глава Антимонопольного комітету Юрій Терентьєв. Голова АМКУ повідомив, що рішення суд ухвалив сьогодні, 22 лютого. За його словами, штраф був накладений на «Газпром» у січні 2016 року за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу магістральними трубопроводами території України. Ще 85 965 927 000 грн пені суд зобов'язав сплатити за несвоєчасну сплату штрафу, а також за виконання зобов'язання припинити порушення. Терентьєв додав, що від сьогодні набрало чинності рішення господарського суду Києва від 5 грудня 2016 року, воно підлягає обов'язковому виконанню. У сумі «Газпром» зобов'язаний сплатити 171 931 854 000 грн штрафу і пені до державного бюджету України.
Політика Через три місяці НАЗК нарешті почне перевіряти декларації Президента і членів уряду 22 лютого Нацагентство з питань запобігання корупції прийняло рішення про початок перевірки поданих декларацій державних чиновників. Агенство, нагадаємо, буде перевіряти електронні декларації за 2015 рік. Почне з президента Петра Порошенка, прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та всіх членів уряду, повідомив заступник голови НАЗК Руслан Радецький. Він нагадав, що, згідно з порядком проведення контролю, перевірка починається наступного дня (тобто 23 лютого) після прийняття Нацагентством рішення і триватиме 60 календарних днів. Нагадаємо, чиновники подавали електронні декларації до 30 жовтня 2016 року. На останньому засіданні антикорупційного комітету Верховної Ради його голова Єгор Соболєв заявив, що Національне агентство з протидії корупції - вкрай неефективна структура.
Суспільство оформление ленты  У Києві через Дарницький залізничний міст запустять дві лінії швидкісних трамваїв У травні 2017 року буде готове техніко-економічне обґрунтування проекту Tram-Train, розробленого в співпраці Світового банку та адміністрації Києва, повідомив радник мера Києва Дмитро Білоцерковець. За його словами, проект передбачає використання трамваями інфраструктури залізниць і з'єднає швидкісним сполученням спальні райони Лівого берега з бізнес центром столиці. Загалом мають запрацювати два нових маршрути: «Милославська» - «Північна» і «Дарниця» - «Кільцева дорога». Однак обидва шляхи будуть проходити через Дарницький залізничний міст. Потрібно ще добудувати примикання, що з'єднує Троєщинську лінію швидкісного трамвая із залізницею і примикання Борщагівській лінії швидкісного трамвая з залізницею в районі Повітрофлотського шляхопроводу. Також доведеться побудувати розводку на Березняках, повідомив Білоцерківець. Як сподівається київська влада, послугами «Tram-Train» буде користуватися близько 240 тис. пасажирів. Однак точно невідомо, коли саме вона запрацює.
Політика Жданов: Чиновники не хотіли віддавати 50 млрд грн на розвиток ДЮСШ та соцсфери Минулого рокуна депозитах органи місцевого самоврядування тримали близько 50 млрд грн, не віддаючи їх на розвиток соціальної сфери, зокрема і ДЮСШ.  Про це під час слухання в Комітеті з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму на тему «Функціонування дитячо-юнацьких спортивних шкіл, зокрема підпорядкованих фізкультурно-спортивним товариствам в умовах децентралізації влади» заявив міністр молоді та спорту Ігор Жданов.  Він нагадав, що раніше було виділено субвенцію з державного бюджету на підтримку ДЮСШ в розмірі 100 млн грн. «Були попередження, що, відповідно до бюджетного кодексу, починаючи з 2016 року основним джерелом фінансування ДЮСШ будуть кошти місцевих бюджетів. В принципі, як ви знаєте, гроші на місцях на ДЮСШ є. Протягом 2015-2016 рр. доходи місцевих бюджетів зростали до 50% щороку. Ви знаєте, що минулого року на депозитах наші органи місцевого самоврядування тримали близько 50 млрд грн, не віддаючи їх на розвиток соціальної сфери, в тому числі і спорту, резервного спорту, ДЮСШ і т.д.», - сказав він. Жданов навів приклад, що Дніпро поклав на депозит 1 млрд грн, по 300-600 млн грн – Полтава, Харків, Львів.
Політика Комітет ВРУ відхилив постанови про відставку міністра внутрішніх справ Авакова Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності відхилив проект постанови про відставку міністра внутрішніх справ Авакова. Відповідні рішення прийняті більшістю голосів членів парламентського комітету, повідомив його голова, нардеп "Батьківщини" Андрій Кожем'якін, передає кореспондент АСН. "Постанова Верховної Ради України "Про звільнення Авакова А.Б. з посади Міністра внутрішніх справ України"(реєстр. №2846), подана народними депутатами України Соболєвим Є.В., Добродомовим Д.Є., Костенком П.П. та іншими - втратила актуальність, вона була зареєстрована ще в 2015 році. ЇЇ треба зняти з розгляду", - заявив Кожем'якін. Те ж саме стосується другої аналогічного проекту постанови Верховної Ради України "Про самоусунення Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова від виконання повноважень" (реєстр. №5486), поданої народним депутатом України Капліним С.М. На думку голови комітету, питання про відставку міністра внутрішніх справ зараз не актуальне. "У нас були відсутні на засіданні комітету автори постанови: пан Соболєв і пан Каплін. Ці проекти, на жаль, розписані на наш комітет. Вони зареєстровані з порушенням регламенту, як зараз пояснює апарат Верховної Ради. Чому на жаль? Я поясню. Коли злочинність піднімає голову або загострюється політична ситуація... піднімається питання про відставку міністра внутрішніх справ пана Авакова", - вважає він. При розгляді питання один із членів, нардеп "Народного фронту" Євген Дейда закликав автора однієї з постанов - Єгора Соболєва - не займатися піаром. "Я б рекомендував пану Соболєву отримати хоча б одну вищу освіту, не кажучи про юридичну, перед тим як подавати постанови такої якості, щоб не засмічувати наш комітет", - вважає він.
Політика Жданов розповів про махінації зі спортивними школами на місцях Виявлено непоодинокі випадки приписок та функціонування ДЮСШ лише на папері. Про це під час слухання  в Комітеті з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму на тему «Функціонування дитячо-юнацьких спортивних шкіл, зокрема підпорядкованих фізкультурно-спортивним товариствам в умовах децентралізації влади» заявив міністр молоді та спорту Ігор Жданов. «Гіркою правдою є те, що на місцях було виявлено непоодинокі випадки приписок та функціонування ДЮСШ лише на папері. Зокрема, у спортивних школах тренери працювали на 0,5 ставки і не могли підтвердити наявну кількість спортгруп та наявну кількість вихованців. В деяких регіонах тренери-сумісники працювали в декількох спортивних закладах, де-юре складали різні списки вихованців, а де-факто у них тренувалися одні і ті ж діти. Маємо розуміти, що потім це призводить до спотворення статистики, і в нас починають зникати учні, які насправді двічі чи тричі обліковувалися», - сказав міністр. Нагадаємо, за словами міністра, минулого року на депозитах органи місцевого самоврядування тримали близько 50 млрд грн, не віддаючи їх на розвиток соціальної сфери, зокрема і ДЮСШ.  
Політика ВРП відмовила ГПУ у відстороненні від посади підозрюваного в шахрайстві свого члена Гречківського Вища рада правосуддя увечері 22 лютого відмовила Генеральній прокуратурі у відсторонення свого члена Павла Гречківського від виконання повноважень члена ВРП, передає кореспондент АСН. Таким чином не задоволено прохання заступника генерального прокурора Юрія Столярчука, в якому він говорив про необхідність на 4 місяці, до закінчення проведення щодо Гречківського досудового розслідування, відсторонити його від посади. При цьому члени Ради ніяк не аргументували свою позицію, повідомляє наш кореспондент. Сам Павло Гречківський заявляє, що провокацію проти нього організували "люди не з влади, але які її використовують". "Ці люди не перебувають ні на яких державних посадах. І це якось недобре, що люди, які нібито не мають відношення, можуть дозволити використовувати органи влади, щоб здійснювати такий тиск. Ну, можна сказати і так, що це бізнес-середовище", - сказав Гречківський. Члену ВРП Павлу Гречківському, який підозрюється в отриманні $500 тис. хабара, 22 вересня вручили клопотання про обрання запобіжного заходу.
Політика Міністр пояснив, чому відбулося скорочення спортивних шкіл минулого року Міністр молоді та спорту Ігор Жданов пояснив, чому відбулося скорочення дитячо-юнацьких спортивних шкіл у минулому році.  Про це він заявив під час слухання в Комітеті з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму на тему «Функціонування дитячо-юнацьких спортивних шкіл, зокрема підпорядкованих фізкультурно-спортивним товариствам в умовах децентралізації влади».  Він наголосив, що у зв’язку з реформою децентралізації здійснюється переформатування мережі ДЮСШ. «Іде процес укрупнення спортивних шкіл... Однак не всі області та місцеві керівники відповідально поставилися до усвідомлення свого прямого обов’язку щодо забезпечення фінансування ДЮСШ за рахунок коштів місцевих бюджетів та недопущення безпідставного скорочення існуючої мережі закладів. Багато хто, на жаль, ігнорував численні звернення міністра та спортивної спільноти, і це призвело до закриття окремих спортивних шкіл або замороження їх діяльності», - сказав Жданов. Інші, за його словами, пішли шляхом оптимізації. «У зв’язку з цим та іншими фактами дійсно відбулося скорочення шкіл в Україні в минулому році. Їх було 1366, стало 1293. Але все-таки у нас іде боротьба не за кількість ДЮСШ, а за кількість учнів та тренерів», - сказав Жданов.
За кордоном У Білорусі пояснили, кого впускатимуть з папірцями «ЛДНР» Білорусь в індивідуальному порядку ухвалюватиме рішення про допуск на територію держави людей з «паспортами» терористичних організацій «ДНР» І «ЛНР». Про це ВВС  повідомили в МВС Білорусі. У міністерстві повідомили, що Білорусь не визнає псевдореспубліки, тому документи, які були видані «відповідними органами» терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР», не є дійсними на території республіки. Водночас у МВС додали, що більшість людей, які приїжджають до Білорусі з такими «документами», підпадають під указ президента від серпня 2014 року «Про перебування громадян України в Республіці Білорусь». Указ звільняє переселенців від надання деяких документів, які необхідні для влаштування в школу дітей, а також отримання допомоги, якщо ці документи «не можуть бути надані з об'єктивних причин». Тобто при в'їзді в Білорусь з території РФ людей з «документами» псевдореспублік спочатку проводитиметься ідентифікація людини, а потім в індивідуальному порядку, залежно від життєвої ситуації, ухвалюватиметься рішення про допуск її на територію Білорусі.
Політика Одну з постанов про звільнення Авакова все-таки винесуть на розгляд Ради Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності ухвалив рішення про винесення на розгляд в зал постанови про відставку міністра МВС Авакова. Більшість членів комітету на засіданні 22 лютого проголосували за рішення "дати можливість визначитися Верховній Раді України шляхом голосування за відхилення або розгляд Проекту Постанови про звільнення Авакова А.Б. з посади міністра внутрішніх справ України (номер, дата реєстрації: 5041 від 26.08.2016, автори законопроекту: Каплін Сергій Миколайович (VIII скликання), Немировський Андрій Валентинович (VIII скликання), передає кореспондент АСН. "Парламент повинен визначитися. І ніхто не закриває тут шлюзи", - сказав голова комітету Андрій Кожем'якін. Згідно з регламентом, проект постанови буде винесено на розгляд погоджувальної ради парламенту, де спікер Андрій Парубій "визначиться з внесенням питання до порядку денного, щоб сесійний зал визначився голосуванням".
Політика оформление ленты  Свідчення «за піґулку» і подвійна трепанація черепа. Подробиці засідання ВРП у справі Гречківського Вища рада правосуддя в середу, 22 лютого, розпочала розгляд подання Генеральної прокуратури щодо відсторонення члена ВРП Павла Гречківського з посади на 4 місяці у зв'язку з висунутою йому підозрою в замаху на шахрайство. Під час засідання адвокат Гречківського Петро Бойко заявив, що інший затриманий підозрюваний у цій справі - арбітражний керуючий на прізвище Шкляр - недієздатний і не усвідомлює, що говорить. "Ця людина перенесла дві трепанації черепа і зараз перебуває у закладах психіатричної допомоги. Зі своїм захворюванням вона не може належним чином ідентифікувати і достовірно розуміти, що стоїть за поведінкою і словами інших людей", - сказав Бойко. Він також додав, що Шкляр дав потрібні слідству свідчення «за таблетку». «Вони затримують Шкляра і показують, як він каже, що брав гроші для Гречківського. Але перед цим записом нам невідомо, що відбувалося, бо не було адвоката. Але, як тільки він з'явився, Шкляр відмовився від своїх свідчень. І що робить слідчий? Він дає трубку Шкляру. А там невідомий чоловік каже йому, про те, що він буде арештований, якщо не виконає домовленості. Я думаю, що тут було не тільки психологічне насильство. Ця людина хвора, їй потрібна була таблетка, і тільки після того, як він сказав те, що його змусили, йому дали таблетку, без якої йому погано», - заявив адвокат Гречківського. У свою чергу прокурор ГПУ Андрій Паршутін зазначив, що заяви адвоката про тиск на Шкляра з метою обмовити Гречківського - це лише тактика захисту."Зараз триває експертиза, і висновки робити ще не час. Експертиза покаже реальне самопочуття підозрюваного, і після цього будуть прийняті процесуальні рішення. А поки сторона захисту не надає доказів, що підозрюваний Шкляр не усвідомлював свої дії", - сказав прокурор.Також він додав, що на Шкляра не чинилося тиск, що він підтвердив на судовому засіданні. Нагадаємо, у підсумку Вища рада правосуддя увечері 22 лютого відмовила Генеральній прокуратурі у відстороненні свого члена Павла Гречківського від виконання повноважень. При цьому члени Ради ніяк не аргументували свою позицію, повідомляє кореспондент АСН.   Нагадаємо, раніше прокурор Генеральної прокуратури Андрій Паршутін повідомив, що досудове розслідування у справі члена Вищої ради правосуддя Павла Гречківського, якому інкримінують замах на шахрайство, перебуває на завершальній стадії. За його словами, розслідування затримується через проведення психіатричної експертизи спільника Гречківського. Члену Вищої ради юстиції (ВРЮ) Павлу Гречківському, який підозрюється в отриманні $500 тис. хабара, 22 вересня вручили клопотання про обрання запобіжного заходу.
Події У Дніпрі чоловік заради хворої дружини заводив коханок і обкрадав їх У Дніпрі чоловік знайомився з жінками, щоб їх обікрасти. За словами затриманого, він робив це, щоб врятувати свою хвору дружину, передає прес-служба поліції. 29-річний чоловік, житель іншої країни, знайомився з майбутніми жертвами на сайтах знайомств, після чого входив до них у довіру. Далі зловмисник запрошував їх на побачення на орендовану квартиру і пропонував прийняти душ. Коли дівчина закривала двері, він забирав усі прикраси, які вона зняла, і йшов. Жертвами чоловіки стали самотні жінки з різних областей України. У Дніпрі було зафіксовано три подібних випадки. У поліції впевнені, що молодик причетний до подібних злочинів у Запоріжжі, Чернігові, Харкові та Києві. Його спіймали «на живця». Підозрюваного затримали під час чергового побачення. Це житель іншої країни, який п'ять років проживає на території України. Злочинець раніше був судимий за крадіжку. Після звільнення він був на випробувальному терміні. Грабіжник розповів, що вкрадені речі здавав у ломбард, а гроші йому були потрібні на лікування хворої дружини.
Суспільство Депутати, частина з яких не має вищої освіти, не дозволили бути фермером без агродосвіду Соцмережі обурені поведінкою народних депутатів, які відмовилися дозволити українцям, які не мають аграрної освіти та відповідного досвіду роботи, вести фермерське господарство. Проект закону №2028а вже четвертий раз за два роки відправили на доопрацювання. Так експерт Андрій Амосов на своїй сторінці в соцмережі написав: «А ось цікаво, чому депутатам можна бути без елементарної вищої освіти. Генпрокурором, заст. ГП або міністром МВС теж можна без профільної освіти і ДР. Так чому ж на землі працювати не можна?" Далі експерт перерахував депутатів, які не мають вищої освіти: - Ігор Бриченко ("Народний фронт"); - Сергій Висоцький ("Народний фронт"); - Михайло Гаврилюк ( "Народний фронт"); - Мустафа Джемілєв (БПП); - Оксана Корчинська (Радикальна партія); - Ярослав Маркевич ("Самопоміч"); - Ігор Мосійчук (Радикальна партія); - Володимир Парасюк; - Семен Семенченко ("Самопоміч"); - Єгор Соболєв ("Самопоміч"); - Юрій Тимошенко; - Юрій-Богдан Шухевич (Радикальна партія). При цьому в коментарях читачі відзначили, що тільки «Шухевичу і Джемілєву цю обставину можна пробачити». Нагадаємо, каменем спотикання в доопрацюванні законопроекту стала, зокрема, норма про те, щоб дати можливість переоформлення прав оренди земельних ділянок, наданих засновнику фермерського господарства, на юридичну особу. Деякі депутати вважають, що це стане основою для тіньового перепродажу землі.
Політика У суді Чернівецької області підсудних тримають у «страшних шафах» із середньовіччя У Глибоцькому райсуді Чернівецької області підсудні утримуються в металевих шафах, які нагадують середньовічні катівні. Про це інформує прес-служба уповноваженого ВРУ з прав людини Валерії Лутковської. Вони були виявлені 8 лютого цього року регіональним представником уповноваженого з Чернівецької області та регіональним координатором омбудсмена по взаємодії з громадськістю. «Моніторингова група повідомила, що шафа виглядає як середньовічна катівня і складається з двох секцій заввишки два метри і площею два квадратних метри на людину, яка повинна розміститися, перебуваючи на лаві шириною 25 сантиметрів. Нагадаємо, що, згідно з установленими нормами, площа однієї камери для підсудного має бути не менше чотирьох квадратних метрів», - сказано в повідомленні. Людей, яких під конвоєм було доставлено в Глибоцький райсуд, тримають у цих шафах без вентиляції і доступу до освітлення. Світло і повітря потрапляють всередину приміщення через прорізані в шафах отвори 10х20 см. Також стало відомо, що конвойованих у суд не забезпечують харчуванням, немає обладнаних місць для спілкування підсудних із захисниками і для ознайомлення з матеріалами справи, також відсутні пандуси для людей з інвалідністю.
Економіка В Україні можна буде отримати посвідку на проживання за 100 000 євро інвестицій Комітет з питань промислової політики і підприємництва Верховної Ради рекомендує прийняти у другому читанні законопроект №4541 про скасування реєстрації іноземних інвестицій та внесення змін до правил працевлаштування іноземців, про це повідомляється на сайті ВРУ. На засіданні 22 лютого члени Комітету проголосували за відповідне рішення. На думку членів комітету, законопроект сприятиме залученню іноземних інвестицій в Україну. «Зараз іноземець, щоб отримати дозвіл на працевлаштування і тимчасове працевлаштування, повинен подати більше 20 різних документів і обійти 10 установ», - сказав під час засідання заступник голови комітету Сергій Кіраль. Так, законопроектом пропонується надати право іноземним інвесторам засновникам, учасникам або бенефіціарним власникам українських компаній отримати посвідку на проживання в Україні, якщо розмір їхньої частки у статутному капіталі становить не менше 100 000 євро. Також депутати можуть дозволити роботу іноземців на умовах сумісництва. Також депутатам пропонується скасувати звіт про попит на робочу силу, а замість нього ввести мінімальну заробітну плату для іноземців - 10 мінімальних заробітних плат для бізнесу, 5 - для громадських і благодійних організацій. Законопроект вдвічі скорочує перелік документів для оформлення дозволу на застосування праці іноземців, а термін їх дії збільшити з року до трьох років.
Суспільство Борг столичних споживачів тепла досяг 4,7 млрд грн - «Київенерго» Станом на 1 лютого цього року борг київських споживачів теплоенергії перед «Київенерго» становить 4,7 мільярда гривень. З початку 2017 року заборгованість зросла на 896,8 млн гривень. Про це інформує прес-служба «Київенерго». Найбільші борги за опалення і гарячу воду накопичили населення і житлово-експлуатаційні організації Києва - 2,2 мільярда гривень і 888,2 мільйона гривень відповідно. Зараз критична ситуація з розрахунками за тепло, гарячу воду і опалення зберігається в Шевченківському районі (612, 9 мільйона гривень) і Печерському районі (408,6 мільйона гривень). Населення столиці заборгувало за опалення і гаряче водопостачання 2,2 мільярда гривень. Заборгованість жителів Києва за опалення зросла з початку 2017 року на 255,5 мільйона гривень - до 1,8 мільярда, а борг за гарячу воду - на 31,3 мільйона гривень.
Суспільство Скотланд-Ярд вперше в історії очолила жінка Вперше в історії лондонську поліцію Скотленд-Ярд очолила жінка, нею стала Крессіда Дік. Дік, яка раніше очолювала національну контртерористичну службу, змінила на цій посаді сера Бернарда Хоган-Хоу, передає ВВС. «Це дуже велика відповідальність і прекрасні можливості. Я з нетерпінням чекаю можливості захищати жителів столиці і служити їм», - повідомила Крессіда Дік, коментуючи своє призначення. Відзначається, що зарплата глави Скотленд-Ярду становитиме понад 270 тисяч фунтів на рік (близько $335 тисяч) без урахування премій. Журналісти повідомили, що в 2014 році Крессіда Дік залишила роботу в столичній поліції після 31 року служби і перейшла на посаду в міністерство закордонних справ. У 2005 році після вибухів у Лондоні Дік була одним з керівників операції, в ході якої загинув бразилець Хуан Чарльз де Менезес. Як пізніше з'ясувалося, поліцейські помилково прийняли його за смертника. Суд з'ясував, що поліцейські порушили низку правил безпеки, але сама Крессіда Дік була визнана непричетною до загибелі бразильця.

Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Спілкування з негативними людьми спустошує нас, знижує імунітет, викликає тривожність, занепад сил, впливає ви....
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Ще в давнину люди знали, що каміння має цілющі властивості На жаль, у сучасному світі багато хто скептично ста....
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Поліпшити свій добробут і стати щасливою людиною можна за допомогою каменів-талісманів Давно доведено, що енер....
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
У сучасне століття підвищених енерговитрат відновлювати енергетичний баланс важливо кожній людині Нескладний к....
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття втоми чи розчарування через несподіван....
більше матеріалів




/-1,5910618305206-/ /-pc-/
Top