counter
Архів Повернутись назад 21 Липня 2017
21 Липня
Кримінал Папуга допоміг розкрити вбивство, повідомивши останні слова жертви Американку Гленну Дарем визнали винною у вбивстві її чоловіка Мартіна. Це стало відомо після того, як папуга жако на прізвисько Бад повторив останні слова жертви, передає ВВС. За даними слідства, в травні 2015 року 47-річна Гленна випустила в чоловіка п'ять куль, після чого спробувала застрелитися. Суд визнав жінку винною, вирок буде оголошено вдові в серпні. Папугу віддали попередній дружині покійного Христині Келлер. Саме вона звернула увагу, що птах повторює голосом свого колишнього господаря фразу «Не стріляй!», супроводжувану нецензурною лайкою. Батьки Мартіна підтвердили, що жако не втрачає нагоди відтворити людську мову, не соромлячись при цьому і міцних виразів. Обоє батьків підтвердили, що птах постійно повторював за людьми вимовлені ними слова.
Кримінал Гиркин зізнався Навальному, де взяв зброю, щоб захопити Слов'янськ, і скільки йому за це заплатили Колишній ватажок бойовиків ДРУшник Ігор Стрєлков (псевдонім Гиркин), який утік з Донбасу, на дебатах з російським опозиціонером Олексієм Навальним заявив, що гроші і зброю, за допомогою яких захоплювалося українське місто Слов'янськ в 2014 році, були вкрадені ним у Криму. Відповідаючи на питання "На чиї гроші ви зайняли Слов'янськ і де взяли зброю?", Стрєлков відповів: "Зброю взяв у Криму, гроші там же", а на питання про причини його втечі з Донбасу відповів ухильно: "Я пішов з Донбасу, тому що мені були виставлені такі умови. Які умови, я вам сказати не можу. Як офіцер", - заявив він, поскаржившись, що йому не заплатили за роботу.  "Єдине, чим я можу виправдатися перед соратниками. Їм я теж не можу розповісти про умови, які мені пред'явили. Але я нічого не отримав ні за свою так звану втечу, ні за службу. Я зараз живу так само, як до Криму і навіть гірше. Живу на зарплату і військову пенсію", - сказав Гиркин.  
Події Поліція повідомила деталі самогубства вокаліста Linkin Park Вокаліст групи Linkin Park Честер Беннінгтон скоїв суїцид, коли залишився вдома один. Про це повідомляє TMZ з посиланням на джерела в правоохоронних органах. Повідомляється, що в момент його смерті рідні відпочивали за містом. Поліція близько 9 ранку за місцевим часом знайшла його тіло на другому поверсі в спальні його маєтку в Палос-Вердес-Естейтс (Лос-Анджелес). Рідні стверджують, що ніщо не віщувало біди - Честер повернувся в Лос-Анджелес у середу з Арізони, де відпочивав з дружиною, однак через якийсь час обіцяв повернутися. Повідомляється, що один із його колег по групі з'явився в резиденції незабаром після прибуття поліції. Відомо, що вокаліст Linkin Park важко переживав смерть свого найближчого друга Корнелла Беннінгтона, який теж наклав на себе руки. Багато років Беннінгтон не міг побороти алкогольну та наркотичну залежність.
Політика Лукашенко приїде до Києва для зустрічі з Порошенком Президент Білорусі Олександр Лукашенко 20-21 липня відвідає Україну з офіційним візитом, в рамках якого відбудеться зустріч з Президентом України Петром Порошенко. Про це повідомляє сайт українського Президента. У повідомленні наголошується, що в п'ятницю, 21 липня, відбудеться офіційна зустріч двох президентів у резиденції Порошенка на Банковій. Після зустрічі лідерів двох країн вони виступлять із заявою для ЗМІ. Прес-служба президента Білорусі повідомляла, що глави держав обговорять розвиток політичного, торговельно-економічного та гуманітарного співробітництва між Білоруссю і Україною. За підсумками зустрічі буде підписано ряд документів, що стосуються співпраці в економіці, науково-технічній галузі, а також у сферах культури і міжнаціональних відносин.
Події оформление ленты  Потужний землетрус і цунамі обрушилося на грецький острів Кос Жертвами потужного землетрусу і викликаного ним цунамі на грецькому острові Кос стали як мінімум дві людини, ще не менше сотні постраждали. У свою чергу турецький телеканал NTV заявив, що до лікарень Бодрума звернулися близько 70 осіб. Багато людей постраждали через те, що вистрибували з вікон у паніці. Поки що немає даних, чи є серед постраждалих іноземці. Епіцентр землетрусу магнітудою 6,7 бала був у відкритому морі - за 10,3 кілометрів від курортного міста Бодрум і 16 кілометрів від популярного серед туристів грецького острова Кос. Поштовхи від землетрусу відчувалися на всьому узбережжі Егейського моря, в тому числі і в Греції. Jul 21, 2017. 6.7 magnitude Earthquake. Dodecanese region, Aegean, #Greece. pic.twitter.com/h53LpUzsv9 - Το Ρωμέικο (@RomeikoCalendar) 20 липня 2017 р Так мер Бодрума заявив, що під час землетрусу пішла тріщинами місцева лікарня, так що довелося вивозити з неї пацієнтів. Постраждало багато інших старовинних історичних будівель. Так на острові Кос наполовину зруйнована середньовічна фортеця лицарів Ордена святого Іоанна, відомих як госпітальєри, яка була побудована на острові в XIV-XVI століттях для захисту від османських завойовників і зіграла вирішальну роль у боротьбі з ними. Також постраждав мінарет місцевої мечеті. 2. #Greece 6.7 or 6.9 magnitude Earthquake. 2 dead. First images out of #Kos, credit: https://t.co/GfmXtx6DDD pic.twitter.com/PngaswiUWt - Το Ρωμέικο (@RomeikoCalendar) 21 липня 2017 р
Події Бойовики біснуються: За минулу добу загинули 5 військових ЗСУ, 8 поранені За минулу добу в зоні проведення так званої антитерористичної операції бойовики 29 раз обстріляли позиції українських військових, у результаті загинули 5 військовослужбовців, ще 8 отримали поранення, повідомляє прес-служба штабу АТО на сторінці в Facebook. У той же час наші солдати відповідали на напади, і бойовики теж зазнали серйозних втрат. Увечері четверга терористи посилили активність на Донецькому напрямку - майже до півночі обстрілювали з мінометів калібру 120 і 82 міліметри, гранатометів і стрілецької зброї позиції ВСУ під Авдіївкою. Кожен раз, у відповідь, українські військові відкривали щільний вогонь, змушуючи супротивника ретируватися. Також бойовики обстріляли опорні пункти в районі шахти Бутівка, на що отримали у відповідь вогонь з гранатометів і великокаліберних кулеметів. Стріляли і біля Станиці Луганській і Водяного. ВСУ відривали вогонь 16 разів.
Політика Siemens розриває договір з компаніями з Росії через кримські турбіни Компанія Siemens виступила із заявою, що всі 4 газотурбінні установки, переправлені з Росії в тимчасово окупований Крим, були переміщені незаконно. У Siemens послалися на надійну інформацію, отриману компанією. У заяві сказано, що компанія має намір продовжувати кримінальне переслідування керівництва спільної з росіянами компанії «Технопромекспорт», яке відповідальне за перевезення турбін в Крим. Мало того, Siemens припинить поставки нового обладнання на півострів і забезпечить повернення вже поставленого. У компанії заявили, що запропонували викупити те обладнання, яке передавалося електростанції в Тамані в Росії і анулювати контракт. Нагадаємо, з 2015 року по відношенню до Криму діють санкції ЄС, відповідно до яких Siemens не міг здійснювати поставки своїх турбін на півострів. Проте 6 липня 2017 року стало відомо, що на споруджуваних електростанціях в Криму планується встановити турбіни виробництва компанії Siemens. Коли їх доставили, з'ясувалося, що російська сторона сама вирішила направити турбіни в Крим, хоч спочатку планувалося їх встановити на Таманському півострові Росії. А в компанії Siemens повідомили, що не укладали контракт з Росією на поставку обладнання в окупований Крим. 13 липня, агентство Reuters повідомило про постачання в анексований Крим ще двох турбін, схожих на ті, які виробляє німецький Siemens. Пізніше в компанії «Технопромекспорт» заявили, що купили всі турбіни на вторинному ринку.
Кримінал оформление ленты  У Кривому Розі хлопець помер від операції з виправлення носової перегородки У Кривому Розі під час операції по виправленню носової перегородки помер 20-річний хлопець. Про це повідомляють fakty.ua. Причиною смерті став перелом основи черепа і відкрита черепно-мозкова травма, отримані на операційному столі. Денису Столярчуку операція потрібна була за медичними показаннями, він задихався і страждав від сильних головних болів. Викривлення перенісся у хлопця було вродженим, однак до 18 років лікарі не наважувалися робити операцію. Денис пройшов обстеження у відділенні отоларінгологіі Криворізької лікарні № 1, протипоказань не було, операція здавалася простою, проте після неї Денис впав у кому. Хлопця доставили в обласну лікарню в Дніпро, де і поставили діагноз «перелом основи черепа, відкрита черепно-мозкова травма», проте через набряк мозку повторну операцію не можна було проводити. Мама загиблого хлопця розповіла, що під час операції в Кривому Розі був пробитий череп Дениса, а також зачеплені сонна артерія і канал правого ока. Через 12 днів після операції Денис помер, так і не прийшовши до тями. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом смерті Дениса Столярчука, лікаря, який проводив операцію, відсторонили від роботи, змінили і головлікаря лікарні.
Кримінал оформление ленты  Україна просить Росію видати одного з ватажків «ДНР», вбивцю Погодіна Генеральна прокуратура України направила звернення до Генпрокуратури РФ з проханням видати одного з ватажків терористів так званої «ДНР» Вадима Погодіна. Його звинувачують у звірячому вбивстві під Донецьком в 2014 році 16-річного футболіста з Краматорська Степана Чубенко. Як повідомила прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган, звернення в прокуратуру РФ було направлено в п'ятницю, 21 липня. Сарган додала, що звернення за видачею Погодіна не означатиме визнання окупованого Криму російським. Прес-секретар Юрія Луценка наголосила, що Погодін був затриманий і утримується на тимчасово окупованій території АР Крим. «Панове російські прокурори! Якщо у вас ще є хоч якісь залишки совісті і честі, не покривайте вбивцю дитини! Погодін повинен постати перед судом і понести законне покарання за особливо тяжкий злочин», - резюмувала Сарган. Нагадаємо, Погодіна також звинувачують в тортурах полонених. Влітку 2014 бойовики Погодіна катували і вбили українського підлітка за стрічку кольору українського прапора. Розстріляв хлопчика сам Погодін і Сухомлинов. Після скоєних на Донбасі злочинів Погодін втік до Криму, де і був затриманий за запитом Інтерполу.
Події Число постраждалих від потужного землетрусу в Греції зросла до 120 осіб Від землетрусу на острові Кос в Греції постраждали вже понад 120 людей. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на місцеву владу. У результаті землетрусу були пошкоджені деякі будівлі, мечеть, головний порт острова, а також фортеця 14 століття, яка розташована біля порту. Були затоплені деякі дороги, з'явилися тріщини в будівлях. Рятувальники займаються пошуком людей, які можуть бути заблоковані в будинках. Влада відзначає, що постраждали не тільки місцеві жителі, але і туристи. Разом з тим, департамент консульської служби Міністерства закордонних справ в Twitter повідомив, що за попередніми даними громадяни України від землетрусу в Греції не постраждали. «Консул в Греції повідомляє, що за попередніми даними українці не постраждали в результаті землетрусу», - відзначили в МЗС. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що землетрус магнітудою 6,7 стався вночі біля узбережжя Туреччини. Епіцентр стихії знаходився в 10 км від міста-курорту Бодрум у турецькій провінції Мугла, а також в 16 км від острова Кос. Осередок підземних поштовхів залягав на глибині 10 км.
Події оформление ленты  Хакери зламали Twitter вдови соліста Linkin Park і залишили повідомлення про вбивство співака Хакери, які зламали Twitter вдови соліста Linkin Park, залишили на її сторінці повідомлення про умисне вбивство її чоловіка і про її зраду, повідомляє Уніан. Зокрема, в одному з повідомлень сказано, що Честер Беннінгтон не вчинив самогубство, а причиною його смерті могло бути вбивство. Співак нібито вже був мертвий до того, як повісився, і у Талінди є докази цього. У другому повідомленні наголошується, що вдова соліста зраджувала чоловікові з його другом і колегою по групі Майком Шинодою. Також сказано, що Талінда нібито була з Беннінгтона тільки через гроші і ніколи по справжньому його не кохала. Як раніше повідомляло АСН, лідера американської рок-групи Linkin Park Честера Беннінгтона знайшли повішеним у власному будинку в Лос-Анджелесі.
Події оформление ленты  Штаб АТО розповів подробиці нападу терористів на ЗСУ під Красногорівкою Штаб АТО повідомив подробиці бою під Красногорівкою недалеко від окупованого Донецька, який стався 20 липня. Тоді загинули 3 військових, 7 - отримали поранення, один український вояк потрапив в полон. За даними штабу, вранці 20 липня до наших позицій підійшла диверсійно-розвідувальна група терористів в кількості 10-15 осіб. За попередніми даними, це були бойовики батальйону «Оплот». Двоє українських солдатів загинули в перші хвилини бою, командир прийняв рішення відійти на проміжну позицію. Коли підійшло підкріплення, з'ясувалося, що одного військового немає, він був контужений і потрапив у полон. «Життя ще одного солдата не вдалося врятувати, він отримав смертельне поранення», - додали в штабі. Крім того, були поранені ще 3 бійця. Однак бойовики продовжили обстріл: біля групи евакуації поранених розірвалася 120 мм міна, поранення отримали ще 4 людини. Втрати бойовиків, за попередніми даними, становлять 6 осіб. У свою чергу журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці в Facebook підкреслив, що бойовики «ДНР» не ставили мету захопити український опорний пункт, «це був напад, щоб нанести нам втрати і по можливості взяти полоненого». Бутусов впевнений, що такі вилазки бойовиків можливі тільки тому, що противник звик до безкарності. «Звик, що можна виїжджати на танках постріляти, що можна підбиратися до опорнику піхотою, в упевненості, що наша артилерія не прочеше підозрілу зеленку. Відповідні активні дії могли б це попередити. Але для цього має бути управління і планування. Для цього треба відповідати ударом на удар. А не привчати бійців до абсурдної тактики - терпіти танкові обстріли. Загрозливі напрямки, там, де проводяться обстріли танками противника, повинні прикриватися нашими танками!»- заявив журналіст. Він додав, що українські військові будуть гинути до тих пір, поки не буде відповідних дій, російським найманцям такі вилазки «спускати не можна».
Суспільство оформление ленты  Безпілотник США знову пролетів біля окупованих Криму і Донбасу Безпілотний літак ВПС США Global Hawk вночі пролетів над окупованими Донбасом і Кримом. Про це повідомили у фонді «Вернись живим», який відстежив траєкторію польоту літака. У Facebook також продемонстрували карту польоту американського безпілотника, який летів через Болгарію і Чорне море, обійшов анексований Крим, біля Одеської та Херсонської областей залетів на територію України. Після цього він попрямував до Маріуполя і окупованих частин Донецької та Луганської областей. Після цього безпілотник через Дніпро полетів далі до Кропивницького. Уздовж Чорного моря дрон встиг долетіти до Новоросійська.  Нагадаємо, 16 липня стратегічний безпілотний літальний апарат ВПС США RQ-4A Global Hawk з позивним UAVGH000 зробив багатогодинний розвідувальний політ вздовж лінії розмежування на Донбасі.
Події Під Печерським судом в Києві нардепи Радикальної партії і БПП влаштували бійку Народні депутати від Радикальної партії і БПП вранці в п'ятницю, 21 липня, влаштували бійку біля будівлі Печерського районного суду в Києві. Про це повідомляє «Еспрессо.TV». У суді розпочався розгляд справи щодо лідера радикалів Олега Ляшка, якого звинувачують в поєднанні депутатської діяльності та роботи головного редактора видання «Політика». Підтримати Ляшка прийшли нардепи Ігор Мосійчук, Дмитро Лінько та Андрій Лозовий. Під судом Ляшка з товаришами чекав нардеп від БПП Сергій Каплін, у якого недавно вже сталася бійка з парламентарієм Мосійчуком. Прибутки та інші депутати БПП, які принесли півня, написавши на ньому ім'я Ляшка. Вони кидали в нього гроші, намагалися облити водою. Нагадаємо, Мосійчук заплював Каплина 18 липня під час першого засідання суду у цій справі.
Політика оформление ленты  Порошенко і Лукашенко обнялися під Адміністрацією президента і пішли розмовляти Президент Білорусі Олександр Лукашенко приїхав з візитом у Київ, передає кореспондент АСН. Згідно з протоколом, першим на ганку Адміністрації президента з'явився український гарант Петро Порошенко, якого привітав урочистий караул. Лукашенко ж порушив допустимий «протокольний зазор» в 15 хвилин. Кортеж глави Білорусі з'явився під стінами АП не в 11:00, а об 11:40. Порошенко особисто зустрів «бацьку» при виході з мерседеса, привітавшись за руку, а потім міцно обняв. Після виконання гімну Білорусі і України, президенти урочисто пройшли по червоній доріжці, традиційно привітавши воїнів. Потім Порошенко і Лукашенко підійшли до делегації Білорусі, а президент України привітався з кожним за руку. Після протоколу на плацу глави держав пішли в будівлю АП на переговори. Нагадаємо, Лукашенко прибув у Київ увечері 20 липня. Літак приземлився в аеропорту «Бориспіль», проте чиновники делегації летіли іншим рейсом і приземлилися в аеропорту «Київ» в Жулянах. Лукашенко буде знаходиться в Україні з офіційним візитом 20 і 21 липня.
Політика Суд закрив справу про сумісництво проти Олега Ляшка Печерський райсуд Києва відмовив прокуратурі в перенесенні розгляду адмінпротоколу про суміщення Олегом Ляшком посад народного депутата і головного редактора видання «Політика». Справу закрито у зв'язку з відсутністю доказів провини парламентарія. Як повідомив на своїй сторінці в Facebook нардеп Ігор Мосійчук, у Радикальній партії справу вважають повністю сфальсифікованою на замовлення влади. «Тепер будемо вимагати порушення кримінального виробництва проти фальсифікаторів!!» - заявив парламентарій. Сам Ляшко в Facebook також заявив, що Національне агентство з протидії корупції сфальсифікувало справу проти нього. «Докази цього у мене є. Зокрема, мені відомо, що НАПК ще в лютому 2017 року отримало в апараті Верховної Ради копію моєї трудової, в якій чітко зазначено, що в 2006 році, ставши депутатом, я звільнився з газети, тому звинувачувати мене в сумісництві абсурдно. Однак НАПК свідомо не підшило цей документ до справи, щоб сфальсифікувати проти мене протокол», - заявив Ляшко. Він має намір звертатися в Генеральну прокуратуру України з вимогою притягнути НАПК до відповідальності. 18 липня Печерський райсуд Києва переніс на 21 липня розгляд протоколу про адміністративне правопорушення про можливе суміщення Ляшком депутатства і керівництва газетою «Політика». У цей день біля будівлі Печерського райсуду сталася бійка між народними депутатами Сергієм Капліним та Ігорем Мосійчуком.
Кримінал оформление ленты  Керівництво заводу «Мотор Січ» за 4 роки відмило 350 млн гривень - ГПУ Керівництво одного з найбільших в Україні заводів «Мотор Січ» створило злочинну схему для розтрати державних коштів. Про це на своїй сторінці Facebook повідомила прес-секретар Генеральної прокуратури України Лариса Сарган. Прокурори встановили, що в 2013-2016 роках службові особи підприємства «Мотор-Січ» придбали «сміттєві» цінні папери шляхом перерахування грошових коштів на суму понад 350 млн гривень на розрахункові рахунки ряду фіктивних підприємств, які в подальшому переводилися в готівку через банківські установи. На заводі провели обшуки, в результаті яких знайшли і вилучили $ 500 тисяч і значна кількість антикварних цінностей, щодо яких вирішується питання про арешт. Нагадаємо, напередодні стало відомо про проведення обшуків на підприємстві «Мотор Січ» в Запоріжжі. Зазначалося, що обшуки є позаплановими.
Суспільство У Росії заборонили анонімність в месенджерах Невизнана Держдума Росії прийняла в третьому читанні законопроект про регулювання діяльності месенджерів і фактично заборонила анонімне використання таких додатків. Законопроект підтримали 373 депутати, 3 голосували проти, ще 2 утрималися, передає Meduza. Новий закон зобов'язує адміністрацію сервісів встановлювати особу користувачів. Це буде робитися за номером телефону. Крім того, буде обмежуватися передача повідомлень за процедурою, яку визначить уряд. У Держдумі заявляли, що користувачів будуть відключати від месенджерів по суду. Законопроект набуде чинності з 1 січня 2018 року. Паралельно був прийнятий закон про посилення контролю за продажем SIM-карт, щоб їх не можна було купити, не надавши стільниковому оператору достовірні паспортні дані. Закон про заборону засобів обходу блокувань передбачає блокування анонімайзерів і VPN, які не обмежують доступ до сторінок з реєстру заборонених сайтів Роскомнадзора. Виявляти такі анонімайзери будуть ФСБ і МВС. Закон вступить у силу з 1 листопада 2017 року.
Події оформление ленты  Названо громадянство загиблих у результаті землетрусу в Егейському морі Загиблими на острові Кос у Греції в результаті потужного землетрусу в Егейському морі виявилися громадяни Швеції і Туреччини, повідомляє місцева влада. Так громадянину Швеції було 27 років, а загиблому турку - 39 років. Вони загинули під стелею в барі, що обвалилася. Ще в тяжкому стані перебувають п'ятеро туристів. Вони були транспортовані до госпіталів.Також повідомляється, що в цій будівлі серйозні травми отримали ще п'ять туристів. У цілому постраждали близько 200 місцевих жителів і туристів. Потужний землетрус магнітудою 6,5 бала стався вночі поблизу туристичних місць навколо Егейського моря. У той же час місцева влада заявляє, що з огляду на силу поштовхів, збитки і жертви могли бути набагато гіршими, пише Гардіан. На руїнах працюють пошукові команди, урядова делегація, в тому числі міністр захисту громадян Нікос Тоскас і міністр транспорту Христос Спіртзіс прибули на острів і беруть участь в наведенні порядку в постраждалих районах. Не виключено, що кількість жертв збільшиться. Нагадаємо, багато людей постраждали через паніку, яка почалася в містах після поштовхів і прибулої води від цунамі.
Політика Правозахисниця Алексєєва, яка поцілувала руки Путіну, образилася на пресу Відома російська правозахисниця Людмила Алексєєва заявила, що не цілувала руки президенту Росії Володимиру Путіну. Про це вона заявила в коментарі «Обозревателю». Коментуючи момент з поцілунком, Алексєєва запевнила журналістів: «Ніколи цього не було! Ну що я, ідіотка, чи що?!» На резонне питання про те, що на відео зафіксовано поцілунок, правозахисниця сказала: «Значить, якась наволоч зробила підтасовування». За словами Алексєєвої, Путін приїхав до неї додому 20 липня, в день її 90-річного ювілею. Лідер Кремля привітав її і провів у будинку кілька хвилин. «Президент приїхав приблизно в 12-13 годин. Ми тиснули один одному руки, але цілувати!? Не ображайте мене!»- обурилася правозахисниця. Нагадаємо, напередодні в Youtube був опублікований відеоролик з ледь помітним логотипом телеканалу «Дощ», на якому схожа на Людмилу Алексєєву жінка цілує руки чоловікові, дуже схожому на Путіна.
Кримінал оформление ленты  Поліція зловила жорстокого вбивцю двох маріупольських подруг Доба напруженої роботи, пошуки зачіпок, з'ясування всіх обставин і повне відновлення подій того дня - як результат, зловмисник, що позбавив життя двох подруг, затриманий. У спецоперації брали участь представники майже всіх підрозділів місцевої поліції, сищики обласного главку і спецназівці.19 липня після ліквідації пожежі в одній з квартир Маріуполя виявили трупи двох дівчат 1987 і 1989 народження зі слідами удушення. Як виявилося, вбивця, щоб знищити речові докази, підпалив квартиру в декількох місцях. Опитування мешканців будинку, сусідів ніяких корисних відомостей не дав, але слідчі змогли відновити картину дня і з'ясували, де дівчата познайомилися зі своїм убивцею - в розважальному закладі. Туди було направлено поліцейського, опитано персонал і свідків. Однак у слідчого виникли деякі проблеми: раптово один з відвідувачів бару зчинив опір і поліцейський отримав легкі тілесні ушкодження. Незважаючи ні на що особу вбивці було встановлено, оперативники встановили його місцезнаходження. До спецоперації із затримання розшукуваного був підключений спецназівець.Затриманим виявився чоловік 1986 року народження. Він відбував покарання в місцях позбавлення волі протягом 10 років за умисне вбивство, поєднане з розбійним нападом, і звільнився тільки в листопаді 2016 року.  
Події оформление ленты  За порятунок жителів Львова від пожежі військових США представили до нагороди Шестеро військовослужбовців 45-ї Бригадної бойової групи Нацгвардії США зі штату Оклахома були представлені до нагороди за порятунок жителів одного з будинків Львова, в якому сталася пожежа. Про це повідомили в прес-службі Міноборони України. Американські військові брали участь в «Об'єднаній багатонаціональній тренувальній групі - Україна» (JMTG-U). У Львові військові були на екскурсії. Коли вони побачили загоряння в одному з будинків у Львові, вони попередили про небезпеку мешканців. На місці пожежі не було рятувальників, горів другий поверх будівлі, тому Метью Одом, Нельсон Диз, Вінсент Хамерікхаус, Келлар Джексон, Аарон Мур і Кевін Полк почали стукати в усі двері, щоб привернути увагу жителів. До приїзду рятувальників американцям вдалося евакуювати третій поверх. Про геройський поведінці військових повідомили Міністерству національної безпеки США. «Шестеро героїв отримають найвищу солдатську нагороду - бронзову «Медаль для солдата» (Soldier's Medal), затверджену Конгресом США в 1926 році. Слід зазначити, що цієї нагороди удостоюються військовослужбовці армії США за мужній вчинок поза бойових дій, тобто в мирному житті», - відзначили в Міноборони України.
Політика Президентські поправки до е-декларування підводять громадські організації під суд Зміни до антикорупційного законодавства в редакції Адміністрації президента - дискримінаційні відносно громадських організацій. Про це на прес-конференції заявила голова правління ГО "Телекритика" Наталія Лігачова, передає кореспондент АСН. "Перша проблема підготовлених змін до антикорупційного законодавства України полягає в непублічності підготовки цих змін. Не дивлячись на заяви президента про те, що ці зміни будуть підготовлені публічно, за участю громадських організацій, це відбувалося не так ... Це не робота з громадськими організаціями", - заявила вона. З її слів, у змінах до антикорупційного законодавства громадські організації "ставляться в нерівні умови, тут закладений вибірковий підхід до громадських організацій в частині подання звітності. Адже державні ГО в цих зміни до закону виведені з числа всіх громадських організацій, які повинні подавати звітність. Це ставить ГО в абсолютно нерівні умови", - підкреслила вона. Лігачова зазначила, що "запропонований ще цілий ряд дискримінаційних норм, які потрібно виключити". У свою чергу, координатор виборчих і парламентських програм громадянської мережі "Опора" Ольга Айвазовська додала, що в запропонованих законодавчих змінах є дуже багато норм, які можуть спричинити "досить серйозні штрафи в разі несвоєчасного подання звітності або будь-яких неточностей ... Це автоматично поставить громадські організації під загрозу їх подальшого існування, а їх керівників - під загрозу кримінальної відповідальності".
Суспільство оформление ленты  Соцмережі замовкнуть. Російські користувачі в шоці після заборони VPN і Tor Користувачів соцмереж схвилював новий закон, прийнятий невизнаною Держдумою Росії про заборону анонімності в інтернеті - мова йде про використання VPN і Tor. Відзначається, що закон не буде поширюватися на операторів державних інформаційних систем, державні органи та органи місцевого самоврядування і в деяких інших випадках. За невиконання вимоги обмежити протягом 30 днів доступ до інтернет-ресурсів, що використовуються для обходу блокування, передбачений адміністративний штраф. У соцмережах користувачі відзначають, що заборона на анонімні повідомлення не врятує Росію від розвалу, так як не врятували заборони від розвалу СРСР. Однак інші користувачі відзначають, що громадяни Росії і так залякані, а відміна анонімайзерів призведе до ще більшого страху у населення, і більшість перестане користуватися соцмережами.
Політика У Кремлі нервово відреагували на демарш Siemens Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков сам поставив собі питання і сам відмовився коментувати заяву концерну Siemens про призупинення реалізації деяких контрактів в Росії. "Напевно ви будете мене питати про історію з Siemens. Відразу скажу, що я залишаю це без коментарів», - сказав Пєсков, повідомляє агентство ТАСС. Він додав, що коментувати ситуацію, що склалася повинні компанії, які співпрацюють з німецьким концерном. "Це питання до компаній, по лінії яких здійснюється ця співпраця, і по лінії цих компаній буде продовжено взаємодію і діалог", - зазначив Пєсков. Нагадаємо, днями німецький концерн Siemens повідомив, що газотурбінні установки, вироблені компанією для проекту в Тамані, були переміщені в тимчасово окупований Крим незаконно. У зв'язку з цим Siemens прийняла рішення призупинити реалізацію деяких контрактів з фірмами з державною участю в Росії.
Кримінал оформление ленты  Жителі Запорізької області протягом трьох років продавали українок в секс-рабство У Запорізькій області правоохоронці перекрили канал міжнародної поставки громадянок України до Ізраїлю для надання сексуальних послуг. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-служба ГУНП Дніпропетровської області. Протизаконний бізнес організували чоловік і жінка 1960 і 1968 року народження, які проживають в Запорізькій області. Українок вони продавали в секс-рабство з 2014 року. Зловмисники вербували дівчат від 18 до 30 років з Дніпропетровської та Запорізької областей, пропонуючи роботу в сфері надання ескорт-послуг. Тих, хто погоджувався на пропозицію, утримували в борделях, де вони надавали сексуальні послуги до тих пір, поки не будуть оформлені документи на виїзд до Ізраїлю. За кожну дівчину зловмисники отримували від 500 до 1 000 доларів. Уже за кордоном жертв примушували надавати сексуальні послуги, а всі зароблені кошти відбиралися сутенерами. У результаті проведених обшуків правоохоронцям вдалося запобігти «продаж» шести «жертв». Зараз зловмисники затримані і перебувають під вартою. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 8 років. Ведеться досудове розслідування. Правоохоронці намагаються встановити організаторів злочинної групи на території Ізраїлю.
Події На пилорамі в Чернівецькій області кілок, що відлетів, наскрізь пронизав людину На пилорамі в Вижницькому районі Чернівецької області в четвер, 21 липня, з верстата під час роботи вилетів великий кілок і наскрізь пробив чоловіка. Про це повідомляє місцеве видання 0372.ua. Шматок деревини потрапив чоловіку в області паху і вийшов назовні тільки через сідницю. Працівника пилорами терміново привезли в лікарню Чернівців. За словами медиків, чоловік «народився в сорочці», життєво важливі органи не були зачеплені. Цілими залишилися і великі судини, кістки і нерви. В ході операції деревину обережно видалили, чоловік пробуде в лікарні недовго. Нагадаємо, в Харкові 41-річний чоловік наклав на себе руки за допомогою болгарки. Чоловік запустив болгарку і кинувся на неї головою. Від отриманих травм він помер на місці. У чоловіка є сім'я і дитина.
Політика оформление ленты  Зустріч Порошенка і Лукашенка намагалася зірвати гола активістка Правда, охорона її відразу ж вивела із залу, хоча дівчина намагалася чинити опір. При цьому президенти Порошенко і Лукашенко зробили вигляд, що не помітили інцидент. Відзначимо також, що Порошенко і Лукашенко вели переговори за зачиненими дверима більше 2 годин. Хоча, по протоколу, закінчення зустрічі планувалося о 12-30, глави держав вийшли до преси о 14-30 по Києву. В рамках офіційної церемонії міністри культури обговорили Програму співпраці в сфері культури. За підсумками зустрічі підписано: Угоду про співробітництво між академіями наук України і Білорусі, угоду в сфері культури, угоду між Уповноваженими у справах релігії і національності. А також угоду між Мінфіном Білорусі та Першим міжнародним банком України про умови видачі кредитів для покупки Україною сільгосптехніки Білорусі (частину відсотків по кредитах погашає Мінфін Білорусі).
Політика Нардеп Розенблат вже 3 дні носить електронний браслет - прокуратура Народний депутат України Борислав Розенблат з середи, 19 липня, носить електронний браслет. Про це в Солом'янському райсуді Києва заявив прокурор Спеціальної антикорупційної прокуратури Максим Кравченко, передає Укрінформ. «Надягли за місцем проживання в Житомирі», - сказав Кравченко. Однак заставу в 7 млн гривень Розенблат поки не вніс. Політик зазначив, що сподівається його внести, так як його родина зможе знайти цю суму. Нагадаємо, 18 липня Солом'янський суд призначив депутату Розенблата заставу в 7 млн грн. Також суд зобов'язав його носити електронний браслет із забороною виїжджати з Києва і Житомира без дозволу слідчого. Раніше Верховна Рада позбавила нардепів Борислава Розенблата і Максима Полякова недоторканності, проте не дозволила їх затримання і арешт. 13 липня Розенблату і Полякову вручили підозри. Обидва парламентарія підозрюються прокуратурою в отриманні коштів і лобіюванні інтересів іноземної компанії «Фуджейра», яка видобуває бурштин.
Політика Молдова вимагає від Росії вивести війська зі своєї території Парламент Молдови в п'ятницю, 21 липня, прийняв декларацію з вимогою до керівництва Російської Федерації вивести війська з території країни - з невизнаного Придністров'я. Про це повідомляє видання Noi.md. Документ підтримав 71 депутат (з 101) від правлячої коаліції, Ліберальної і Ліберально-Демократичної партії. Разом з тим депутати від опозиційної Партії соціалістів в знак протесту покинули зал засідань заявивши, що «документ є геополітичною провокацією в кінці сесії парламенту». «Дислокація на території Молдови значної кількості зброї та боєприпасів з Російської Федерації є постійною загрозою на адресу країни», - йдеться в декларації. Нагадаємо, раніше Молдова заборонила віце-прем'єру Росії Дмитру Рогозіну посадку в Кишиневі і Тирасполі. Крім того, в Молдові вважають недоцільним проводити заходи, присвячені 25-річчю підписання угоди про принципи мирного врегулювання збройного конфлікту в Придністров'ї. Саме на ці урочистості летів Рогозін. У Молдові додали, що оскільки немає узгодженого плану спільних заходів Молдови і Придністров'я, недоцільно проводити такі заходи в односторонньому порядку.
Події оформление ленты  Під час виступу Лукашенка зомлів глава Держприкордонслужби Під час заяви президента Білорусі Олександра Лукашенка одному з членів української делегації - главі Держприкордонслужби України Віктору Назаренку - стало погано. Чоловік втратив свідомість. Його в прямому сенсі слова "зловив на руки" віце-прем'єр Геннадій Зубко. Інцидент на час зупинив виступ Лукашенко."Завершено дводенні переговори. Вже зараз можна говорити про їх продуктивність. Наші переговори були гранично короткі, предметні, що ще раз підтверджує дружність наших відносин з президентом України Петром Порошенком", - виступав президент Білорусі. Присутні в залі почали просити води, щоб надати першу допомогу людині, яка, очевидно, через тривале очікування знепритомніла.Через кілька хвилин охорона винесла його з зали. "На перший план, за словами президента Білорусі, "вийшли економічні", - продовжував Лукашенко. При цьому, як повідомив АСН один із співробітників АП," у Назаренка високий тиск. Вже краще. Пішов своїми ногами", - сказав один з апаратників.   
Політика Порошенко вимагатиме від країн «Нормандського формату» реального припинення вогню на Донбасі У ході переговорів лідерів країн «Нормандського формату» президент України Петро Порошенко буде вимагати реального припинення вогню на Донбасі. Якщо ж ця вимога не буде виконана, він зажадає посилення санкцій, передає кореспондент АСН. Порошенко уточнив, що телефонні переговори в «Нормандському форматі» пройдуть у понеділок, 24 липня. «Уже в понеділок відбудуться телефонні переговори в «Нормандському форматі». І я буду вимагати негайного реального забезпечення режиму припинення вогню вздовж всієї лінії зіткнення», - заявив Порошенко в ході спільної заяви з білоруським колегою Олександром Лукашенком. Глава держави попередив, що в разі невиконання рішень «Великої сімки», які були досягнуті в Італії, в тому числі щодо посилення санкцій, «ми не можемо і не будемо спостерігати за грубим порушенням Мінських домовленостей. Кожна смерть українського героя не повинна залишатися без дуже жорсткої реакції», - підкреслив він. Нагадаємо, в зоні АТО два дні відбувається загострення ситуації. За минулу добу на Донбасі загинули 9 українських військовослужбовців, за цю добу - 5 солдатів.
Політика Луценко розповів, скільки отримуватимуть прокурори Генеральний прокурор України Юрій Луценко на нараді з регіональними прокурорами в Дніпрі повідомив, що зарплата регіональних і місцевих прокурорів збільшиться на 70%, а адміністративних керівників - на 30%. Про це повідомляє «Еспрессо.TV». За словами Луценка, регіональні прокурори раніше отримували 23-33 тисячі гривень зарплати, тепер будуть отримувати 27-44 тисячі гривень. Сума буде залежати від стажу. «Прокурор регіональної прокуратури, який сьогодні отримує на руки в межах від 10 до 15 тисяч, планується від 15 тис. до 26 тис.», - уточнив Луценко. Крім того місцеві керівники будуть отримувати від 22 до 35 тисяч гривень, в залежності від вислуги. Зараз їх зарплати коливаються від 21 до 29 тисяч гривень. Не оминуло підвищення зарплат і самого Юрія Луценка. Так генпрокурора і його заступників чекає підвищення зарплат на 30%, як і все адміністративне керівництво регіональних і місцевих прокуратур.
Політика Держдеп США шокований загостренням ситуації на Донбасі США засуджують спалах насильства в Україні, так як останні 24 години стали найсмертоноснішими на Донбасі в 2017 році. Про це заявила прес-секретар Держдепартаменту США Гедера Науерт. Вона нагадала, що були вбиті 8 українських військових, включаючи 5 смертей під час нападу ДРГ терористів так званої «ДНР» під Красногорівкою, якими управляли росіяни, передає «Голос Америки». «Ми знову закликаємо Росію і сили, які вона озброює, навчає і якими керує на сході України, невідкладно розпочати режим припинення вогню», - заявили в Держдепі. Науерт зазначила, що відповідно до Мінських домовленостей, терористи повинні відвести все важке озброєння, відійти від лінії розмежування і дати повний доступ спостерігачам ОБСЄ. Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що 24 липня відбудуться переговори в «Нормандському форматі», в ході яких він зажадає реального припинення вогню на Донбасі. Якщо ж цього не буде зроблено, то Україна буде вимагати посилення санкцій проти РФ. . @ Statedeptspox: US urges # Ukraine's government to ensure the perpetrators of journalist Pavel Sheremet's murder face justice. pic.twitter.com/3YRjiwWt2h - Department of State (@StateDept) 20 липня 2017 р
Політика оформление ленты  Міцно обняли, знепритомніли і навіть показали груди. Неофіційні деталі зустрічі Порошенко і Лукашенко З раннього ранку 21 липня в центрі Києва почали підготовку до зустрічі Порошенка і Лукашенка. Глава сусідньої держави прибув до Києва напередодні ввечері. Автомобільний рух традиційно перекрили на центральних вулицях біля АП і Нацбанку. Тут же встановили залізні турнікети і пости охорони, які пропускали тільки за умови наявності завчасної акредитації на офіційні заходи. Пресу почали пропускати за дві години до прибуття "бацьки", традиційно ретельно перевіряючи вміст сумок на наявність заборонених предметів. Білоруську делегацію, яка прибула в повному складі теж завчасно, на вході пропустили без черги. На території Адміністрації, біля Будинку з химерами встановили національні прапори, розіславши "червону доріжку" для президентів. "Ви перевірили каналізацію?", - запитував по рації своїх колег один з охоронців, проходячи швидким кроком уздовж Будинку з Химерами і оглядаючи стоки для дощової води. При тому, що територія адміністрації Президента посилено охороняється і прохід до неї завжди закритий, всі кущі і навіть землю на всіх газонах охоронці ретельно перевірили на дотик і спеціальними детекторами. Усі, хто очікував "бацьку", мучилися у дворі АП разом з пресою близько півтори години. Українські міністри і делегація Білорусі, а також численні журналісти за час очікування потрапили під невеликий дощ. Міністр енергетики Ігор Насалик гаяв час, весело розмовляючи з міністром фінансів Олександром Данилюком на ганку центрального входу Адміністрації. Згідно з протоколом, першим на ганку АП з'явився український гарант, якого привітав урочистий караул. Примітно, що Лукашенко порушив допустимий "протокольний зазор" у 15 хвилин. Кортеж глави Білорусі з'явився під стінами АП в 11-40. Порошенко особисто зустрів "бацьку" при виході з мерседеса, привітавшись за руку, а потім міцно обійняв. Після виконання гімну Білорусі і України президенти пройшли по червоній доріжці, традиційно привітавши українських військових. Потім Порошенко і Лукашенко підійшли до делегації Білорусі, а президент України привітався з кожним за руку. На цьому протокол на плацу був закінчений. Глави держав пішли в АП на зустріч за закритими дверима, яка тривала більше 2,5 годин. У цей час величезна кількість представників медіа вишикувались у довгий ряд. Хтось із колег почав жартувати: "Це така традиція в Білорусі стояти в чергах. У них там і за хлібом, і за ковбасою такі черги. Ось і нас вирішили долучити", - іронізував український журналіст. Тривале очікування позначилося на здоров'ї деяких учасників. Так під час виступу Лукашенка втратив свідомість глава Держприкордонслужби Назаренко, його швидко оточили колеги і винесли в інший зал. Потім пресі повідомили, що у чиновника піднявся тиск. При цьому деякі повідомили, що погано стало академіку Борису Патону, що не відповідає дійсності. Присутні в залі почали просити води, щоб надати першу допомогу людині, яка, втратила свідомість. Через кілька хвилин охорона винесла чоловіка з залу. При цьому, як повідомив АСН один із співробітників АП, "у Назаренко просто тиск. Йому вже краще. Далі пішов своїми ногами", - сказав один з апаратників Адміністрації. Також трохи приголомшила учасників заходу активістка Фемен, яка оголила груди перед камерою, вигукуючи: "Хай Живе Білорусь", аналогічний напис був у дівчини і на тілі. Правда, "шоу" тривало недовго. Охорона президента України її відразу ж вивела з залу, хоча дівчина намагалася чинити опір, продовжуючи викрикувати: "Стоп!" і "Хай Живе Білорусь!".Пізніше в апараті Адміністрації президента АСН повідомили, що скандальна дівчина потрапила на офіційний захід по акредитації "Ділової столиці". І тепер, схоже, журналістів будуть ще більш ретельно перевіряти перед важливими подіями.
Політика Нардепу Полякову суд призначив 304 тисячі гривень застави Народному депутату від фракції «Народний Фронт» Максиму Полякову суд обрав запобіжний захід у вигляді застави в 304 тисячі гривень, носіння електронного браслета і заборону на виїзд за межі Києва та Умані без дозволу слідчих. Прокурори просили суд призначити Полякову 505 тисяч гривень застави, передає «Громадське ТБ». Прокурори також вважають, що Поляков може ховатися від слідства. Нагадаємо, нардеп Борислав Розенблат з середи, 19 липня, носить електронний браслет. Однак заставу в 7 млн гривень Розенблат поки не вніс. Політик зазначив, що сподівається його внести, так як його родина зможе знайти цю суму. Раніше Верховна Рада позбавила нардепів Борислава Розенблата і Максима Полякова недоторканності, проте не дозволила їх затримання і арешт. 13 липня Розенблату і Полякову вручили підозри. Обидва парламентарія підозрюються прокуратурою в отриманні коштів і лобіюванні інтересів іноземної компанії «Фуджейра», яка видобуває бурштин.
Політика Лукашенко пообіцяв, що з Білорусі ніколи не нападуть на Україну Територія Білорусі ніколи не буде використовуватися для агресивних дій проти України. Про це за підсумками зустрічі з президентом Білорусі заявив президент України Петро Порошенко, передає кореспондент АСН. «Ми з паном президентом провели плідні, грунтовні і відверті переговори. Ми обговорили весь спектр актуальних питань взаємодії між Україною і Республікою Білорусь як на двосторонньому, так і багатосторонньому форматі», - заявив президент України. Глава держави підкреслив, що в ході переговорів особливу увагу було направлено на реалізацію і виконання тих домовленостей, які були досягнуті на попередній зустрічі 26 квітня в Лясковічі. «Приємно відзначити, що левова частина цих домовленостей була виконана», - сказав він. Президент України підкреслив, що в результаті переговорів з Лукашенком, українська сторона отримала підтвердження того, що Білорусь не допустить використання її території для військових дій проти України. «Сьогодні я в черговий раз отримав запевнення від вас, пане президенте, що територія дружньої для України Республіки Білорусь ніколи не буде використовуватися для агресивних дій проти України, а україно-білоруський кордон ніколи не буде кордоном війни», - сказав Порошенко.
Економіка У липні ціни на м'ясо і молочку стрімко пішли вгору - експерт За два тижні липня ціни зросли на 14 з 23 позицій соціально-значимих продуктів харчування. Про це 21 липня під час прес-конференції заявив директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, повідомляє кореспондент АСН. Він уточнив, що найбільше за цей час подорожчала м'ясна продукція. Так м'ясо птиці зросло в ціні практично на 4% (1,5 грн на 1 кг), сало - на 3% (1 грн на 1 кг), ковбаси варені - на 1,5%, свинина і яловичина - на 1%. «Після незначного уповільнення зростання цін в червні, в липні знову почалося зростання на молочну продукцію. І це незважаючи на те, що якраз сезон на молокосировинну продукцію», - зазначив експерт. Зокрема, масло вершкове за два тижні зросло в ціні практично на 1% (1,5 грн на 1 кг). Також, за словами Пендзина, продовжують рости ціни на соціальні сорти хліба. «На жаль, є небезпечна тенденція - у нас 7 місяць поспіль зростає ціна на соціальний хліб. З початку цього року ціна на хліб виросла більш ніж на 13%. А оскільки на сьогоднішній день хліб є основним продуктом для українського народу - це загрозлива цифра», - вважає він. У той же час ціни на овочі почали падати. Однак, зі слів експерта, це падіння нівелюється попереднім зростанням вартості цих продуктів харчування. «Якщо ми подивимося на зростання цін на борщовий набір з початку цього року, то ми маємо майже 300% зростання по капусті, а зростання цін на картоплю і цибулю ще плюс 200%», - зазначив він.
Події ЗМІ опублікували повідомлення про смерть соліста Linkin Park за кілька годин до його самогубства Видання Mediamass за кілька годин до самогубства фронтмена американської групи Linkin Park Честера Беннінгтона опублікувало фейкову новину про те, що артист помер, повідомляє Independent. Видання опублікувало новину про смерть артиста, з посиланням на сторінку в Facebook, нібито створену в дань про його загибель: "Близько 11 ранку за східним часом у вівторок (18 липня 2017 року) наш улюблений співак Честер Беннінгтон помер. Честер Беннінгтон народився 20 березня 1976 року в Фініксі. Він буде похований, але не забутий. Будь ласка, проявіть співчуття, прокоментувавши цю сторінку і лайкнушив її", - закликала брехлива сторінка. Незважаючи на сумнівне походження інформації, сторінка миттєво набрала близько мільйона передплатників. Пізніше видання визнало, що вся історія зі смертю вокаліста Linkin Park була містифікацією, проте вже через кілька годин з'явилася справжня новина про самогубство Беннінгтона. Подібні сайти часто публікують фейкові новини, наганяючи трафік і набираючи величезну кількість передплатників в соціальних мережах. Але через трагічну випадковість, цей - напророкував смерть співака, який тривалий час боровся з депресією і залежністю від алкоголю і наркотиків.
Економіка Дешевої їжі вже не буде ніколи. Експерт розповів про наслідки скасування регулювання цін Скасування з 1 липня держрегулювання цін на соціально-значимі продукти харчування може привести до регулярних змов учасників ринку, а через 2 роки ще й значного збільшення цін на ці продукти. Таку думку 21 липня під час прес-конференції висловив аналітик громадської організації «Громадський аудит» Максим Котенко, передає кореспондент АСН. «Ні для кого не секрет, що всі ключові продукти харчування в Україні представлені трьома-чотирма місцевими виробниками. А в невеликих містах - взагалі одним або двома. В таких умовах ніякої здорової конкуренції не може бути. Якщо в місті один хлібзавод, ціни якого ніхто не регулює, що заважає підняти йому ціни в два-три рази? І люди будуть змушені купувати за тією ціною, яку намалював постачальник, оскільки іншого хліба немає. Навіть якщо заводів два або три, вони завжди можуть домовитися синхронно підняти ціну», - зазначив він. Експерт вважає, що скасування регулювання цін на продукти харчування може бути результативним лише при найжорстокішому антимонопольному контролі, якого, на його думку, в Україні немає.
Суспільство оформление ленты  В Одеському СІЗО ув'язненому на межі смерті не надають медичну допомогу, а рани заклеюють скотчем В Одеському СІЗО ув'язнений Олег Фесенко знаходиться на межі життя і смерті, проте на його лікування грошей немає. Про це повідомляє «7 телеканал».Нещодавно Фесенко пройшов неповне лікування в 11-й міській лікарні, де йому запустили нирки і відправили назад в СІЗО. Хвороба проявилася знову, але на цей раз його не випускають, так як за лікування в лікарні треба платити. Як заявив адвокат ув'язненого Олександр Непомнящий, ув’язненим не пропонують ніякого лікування. «Відмерлі ділянки шкіри місцевий хірург, під силу своїх можливостей, вирізав. Утворилася рана. Закривати рану вони намагаються канцелярським скотчем», - повідомив адвокат. У СІЗО підкреслили, що у в'язня є родичі, а у пенітенціарної служби на лікування Фесенко грошей немає.
Суспільство оформление ленты  Поліція Лондона довела до сліз 5-річну дівчинку, що продавала лимонад У східній частині Лондона поліцейський оштрафував на 150 фунтів стерлінгів 5-річну дівчинку, яка продавала лимонад без спеціального дозволу. Про цей інцидент повідомило видання The Daily Mail. Правоохоронець довів дитину до сліз. Дівчинка намагалася заробити під час музичного фестивалю Lovebox. Вона продавала лимонад всього за 1 фунт за стакан.Дитина поскаржився батькові, який виявився професором місцевої бізнес-школи. Той звернувся в поліцію і зажадав пояснити, невже правоохоронці побачили в діях дитини злий умисел, адже це не були продажі в особливо великих розмірах, це був перший досвід маленької дівчинки. «Моя дитина не робила нічого протизаконного і не порушувала правил безпеки. Тільки після того, як ми повернулися додому, вона трохи заспокоїлася, і ми разом зробили висновки з ситуації», - розповів чоловік. У результаті правоохоронні органи вибачилися за інцидент і скасували грошове стягнення.
Події оформление ленты  У яких країнах Європи можуть трапиться землетруси. Інфографіка Після найсильнішого нічного землетрусу в Греції і Туреччині експерти попереджають, в яких країнах ЄС також можливі катаклізми. На грецькому острові Кос - пік сезону відпочинку, там знаходиться близько 200 000 туристів. Багато хто з них тепер бояться заходити в приміщення.ТСН.uа вирішив скласти карту можливих землетрусів в Європі і показати, де є найбільша ймовірність підземних поштовхів. На карті добре видно, що найбільш небезпечними є Афіни, Скоп'є і Стамбул. Тут може бути землетрус навіть до страхітливих 10 балів. Загрожують землетруси і Україні, проте, далеко не такі руйнівні. Найпотужніший може статися на Луганщині - до 4,9 бала. На 4 бали може "потрясти" Київ, Одесу, Миколаїв, Херсон і Маріуполь. Далі на відео - наочна демонстрація, як виглядає 10-бальний землетрус. Трагедія трапилася в Китаї минулої зими в провінції Сичуань на південному заході країни. В результаті стихійного лиха загинули більше 260 осіб, майже 10 тисяч отримали поранення.
Економіка У жовтні зварити борщ буде вже в два рази дорожче, ніж в минулому році У 2017 році по деяких продуктах харчування відбудеться скорочення виробництва на 40%. Про це 21 липня під час прес-конференції повідомив президент Асоціації фермерів і землевласників України Іван Томич, передає кореспондент АСН. Зокрема, за словами експерта, передбачається, що відповідне скорочення торкнеться майже всіх овочів. Більш того, за прогнозами, капусти в цьому році буде зібрано взагалі на 50% менше. «У минулому році ціни на овочі були збитковими через гарний врожай. Тому в цьому році посіяли на 30% менше овочів. А весняні заморозки додали ще мінімум 10-15% втрат. Ось і виходить в загальному 40%», - прокоментував Томич. Через це експерт прогнозує істотне подорожчання борщового набору вже в жовтні. «Борщовий набір подорожчає по відношенню до жовтня минулого року від 100 до 200%», - вважає Томич. Він зазначив, що через зменшення виробництва під кінець року досягнуть піку ціни також на молочну і м'ясну продукцію.
Суспільство оформление ленты  Femen розповіли, навіщо показали голі груди Порошенку і Лукашенку У Femen повідомили, що за допомогою оголених грудей під час прес-конференції Петра Порошенка і Олександра Лукашенка вони протестували проти візиту президента Білорусі в Україну. Про це розповіла засновниця руху Femen Ганна Гуцол на своїй Facebook-сторінці. Гуцол підкреслила, що представниця їхньої організації «влаштувала акт секстремізму», щоб висловити своє ставлення до візиту Лукашенка в Україну. «Сотні українців загинули і продовжують гинути за демократію і свободу України, але сьогодні на офіційному рівні в нашій країні приймають людину, яка в своїй країні вбиває, викрадає людей і пригнічує будь-яке інакомислення», - написала Гуцол. Вона нагадала, що в 2011 році активістки Femen стали жертвами білоруського КДБ, над ними знущалися, «катували і викинули голих і без документів в лісі». «Femen хоче нагадати всьому світу: Лукашенко диктатор і ми не повинні приймати його в демократичній країні!» - додала Гуцол. Нагадаємо, офіційну зустріч Порошенка і Лукашенка намагалася зірвати гола активістка з криками «Живе Білорусь!» Охорона її відразу ж вивела із зали, хоча дівчина намагалася чинити опір. При цьому президенти Порошенко і Лукашенко зробили вигляд, що не помітили інцидент.
Політика Я буду робити тільки те, що мене попросять президенти України і Росії - Лукашенко Президент Білорусі Олександр Лукашенко під час офіційного візиту до Києва заявив, що в питанні врегулювання конфлікту на Донбасі готовий робити тільки те, що попросять два президенти - України і Росії, передає кореспондент АСН."Я ніколи не ставив перед собою мету бігти попереду паровоза... я робив, роблю і буду робити тільки те, про що мене попросять два президенти. Мені було доручено Петром Олексійовичем зустріч у Мінську, це не моя була ініціатива, мені сказали, як це зробити, - я це зробив", - сказав Лукашенко, він також додав, що виконав і прохання секретаря РНБО України Олександра Турчинова. "Так буде і надалі. Все, що доручать мені два президенти, більш ніж будь-хто залучені в цей конфлікт, ми, білоруси, будемо робити", - сказав Лукашенко.
Події оформление ленты  В Одеській області соратники Корчинського загрожують спалити будівлю суду Близько 30-ти чоловік намагаються захопити Ширяївський районний суд Одеської області, повідомляє на сторінці в соцмережі прес-центр судової влади."Відбувається фактичне захоплення адміністративної будівлі суду «активістами» і утримання в заручниках суддів Ширяївського районного суду Одеської області. Дії осіб підпадають під ознаки ряду злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України. Група людей вибила вікна і двері будівлі суду, заблокувала входи шинами і загрожує їх підпалити. Всі свої дії особи зухвало демонструють за допомогою відеотрансляції в Facebook". Уточнимо, що трансляцію акції в фейсбуці веде так зване "Всесвітнє Броварське телебачення", посилання на яке залишає на своїй сторінці в соцмережі глава "Братства" Дмитро Корчинський. Активісти протестують проти того, що глава суду Сергій Палій нібито збирає по тисячі доларів з п'яних водіїв. Місцеві жителі стверджують, що суддя виніс виправдувальний вирок дружині місцевого прокурора, яка спровокувала ДТП, через що потерпілий у ньому залишився інвалідом. За словами жителів, за це рішення суддя отримав тисячу доларів.
Події оформление ленты  Вантажівка на великій швидкості врізалась в машину патрульної поліції Києва У Києві 20 липня вантажівка на великій швидкості врізалась в автомобіль патрульної поліції. В результаті ДТП постраждав патрульний-водій. Про це повідомили в прес-службі Міністерства внутрішніх справ на своїй сторінці в Facebook. Автомобіль Toyota Prius зупинився перед пішохідним переходом на вулиці Академіка Заболотного. У цей момент ззаду в автомобіль на великій швидкості врізалася вантажівка Volkswagen Man. В результаті зіткнення 35-річний патрульний поліцейський отримав травму, його госпіталізували в Київську міську клінічну лікарню №17. Поліцейський отримав забій м'яких тканин. В даний момент правоохоронець вже перебуває вдома. Його напарник після ДТП продовжив виконувати свої службові обов'язки. 43-річний водій вантажівки не отримав жодних тілесних ушкоджень.
Економіка Середня українська сім'я витрачає 53% доходу на їжу, малозабезпечена - все 80% Через скасування з 1 липня державного регулювання цін на соціально значущі продукти харчування, ціни майже на весь асортимент продуктів харчування будуть поступово збільшуватися. Таку думку 21 липня під час прес-конференції висловив директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, повідомляє кореспондент АСН.«Буде поступове збільшення ціни майже на весь асортимент продуктів, що ми фактично маємо з початку цього року. За різними позиціями це підняття буде аргументуватися різними речами: десь менше посадили, де отримали додаткові витрати», - пояснив він. У той же час експерт зазначив, що в Україні в середньому 53% витрат сім'ї йде на продукти харчування, а малозабезпечені верстви витрачають на продукти харчування всі 80% своїх доходів. Для того, щоб бідні люди після скасування регулювання цін не голодували, держава має запровадити компенсаторні механізми для таких людей. «Якщо ви відпускаєте ціни на соціально значущі товари, потрібно запровадити механізми компенсації для соціально незахищених верств населення. А скасовувати регулювання, не даючи, наприклад, продуктових субсидій, або механізмів соціальних магазинів - досить небезпечно», - вважає Пендзин.
Події оформление ленты  На Рівненщині мати-героїня ледь не вбила немовля, закривши його в автомобілі На Рівненщині поліцейські врятували життя 5-місячній дитині, яку мати на тривалий час залишила в автомобілі на сонці. 20 липня в місцеву поліцію надійшло повідомлення про те, що в автомобілі «Peugeot» закрите немовля, яке голосно плаче. Патрульні, які прибули на місце, підтвердили цей факт. Малюк був мокрим від спеки і плакав. Поліцейські змогли втиснути всередину дверцят прочинене вікно і, не пошкодивши авто, відкрити його. Була викликана бригада лікарів, яка підтвердила, що 5-місячній дитині нічого не загрожує, але у неї дуже висока температура.Мати дитини, 33-річна жителька Млинівського району, яка з’явилася через півгодини, заявила, що відлучилася усього на кілька хвилин, хоча свідки заявили зворотне. Поліцейські зібрали пояснення свідків та матері. Готуються матеріали про притягнення її до адміністративної відповідальності про невиконання обов'язків по вихованню дітей. Правда, штраф за цією статтею - копійчаний - від 17 до 51 гривні. Примітно, що у жінки є аж п'ятеро дітей.
Політика Лавров дивно пожартував про Трампа і Путіна, згадавши спільний похід в туалет Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров на питання про те, чи було у Володимира Путіна і Дональда Трампа під час саміту G20 більше трьох офіційно заявлених зустрічей, віджартувався в інтерв'ю NBC News. "Ну, можливо, вони пішли в туалет разом. І це був той четвертий раз. Коли батьки приводять вас в дитсадок, ви спілкуєтеся з іншими людьми, які чекають в цій же кімнаті, перш ніж піти в клас", - сказав Лавров. Тоді журналіст парирував Лаврову, мовляв саміт G20 - не дитячий сад, на що міністр закордонних справ Росії відповів, що має на увазі виключно логістичну організацію саміту - мовляв, там учасники можуть, випадково перетинаючись, і неофіційно поспілкуватися. Russia's Foreign Minister Sergei Lavrov tells @KeirSimmons Trump and Putin may have had more meetings at G-20 summit https://t.co/m4lYVHQPTF - NBC News (@NBCNews) 21 липня 2017 р.
Політика оформление ленты  З активісткою, яка оголилася перед Лукашенком, проводять профілактичну бесіду Співробітники поліції та Управління державної охорони проводять профілактичну бесіду з активісткою "FEMEN", яка оголила груди під час церемонії підписання двосторонніх українсько-білоруських договорів в присутності президентів двох країн, передає Інтерфакс-Україна."Співробітники Печерського райуправління поліції і УДО спілкуються з нею на місці", - повідомили в прес-службі ГУ Нацполіціі в Києві, відповідаючи на питання про те, чи затримана дівчина. Нагадаємо, як повідомляла АСН, в п'ятницю вдень, пройшла за підробленим журналістським посвідченням молода дівчина зняла піджак і оголила тіло, на якому було написано "Живе Білорусь!". Пізніше в поліції повідомили, що активістка руху "FEMEN" затримана, вирішується питання про повідомлення її про підозру в хуліганстві.  
Політика Прес-секретар Білого дому Шон Спайсер пішов у відставку Прес-секретар Білого дому Шон Спайсер пішов у відставку в зв'язку з розбіжностями, які виникли у нього з директором з комунікацій. Про це повідомляє New York Times. Журналісти з'ясували, що Спайсер незадоволений призначенням Ентоні Скарамуччі на цей пост. Бізнесмен Скарамуччі частково взяв на себе обов'язки Спайсера. Джерела видання повідомили, що президент США Дональд Трамп просив Спайсера не залишати посаду, але той відповів відмовою. Також журналісти з'ясували, то у Скарамуччі складні відносини не тільки з Спайсером, але і з главою адміністрації Трампа Райнсом Прібусом. Спайсер з 2011 року був офіційним представником Національного комітету Республіканської партії. У 2015 році він також зайняв пост головного спеціаліста з питань стратегії партії. У свою чергу Скарамуччі був радником Трампа з питань бізнесу.
Події Хитра херсонка заробляла вагітністю на контрольному пункті в Крим Прикордонники Бердянського загону прикордонної служби викрили схему шахрайства, що мала на увазі підсаджування вагітних жінок в автомобіль для прискорення переїзду через контрольний пункт в'їзду-виїзду "Чонгар" на адмінкордоні з тимчасово окупованою АР Крим. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України. Одну зі зловмисниць, жительку Херсонської області, прикордонники затримали 20 липня увечері. Автомобіль, в якому їхала вона і подружня пара, прибув на КП позачергово, оскільки вагітні мають право перетинати кордон позачергово. «Прикордонники встановили, що вагітна громадянка останнім часом перетинала адмінкордон 5 раз у різних транспортних засобах. Примітно, що вже через 30-45 хвилин жінка поверталася пішки на материкову частину України і знову сідала в машину», - сказано в повідомленні. Пояснити цю ситуацію громадянка відмовилася.

Чим небезпечні енергетичні вампіри?
Чим небезпечні енергетичні вампіри?
Серед нас багато енергетичних вампірів Але хто ж вони і яку шкоду можуть завдати? Енергетичний вампір – це люд....
Кармічний зв'язок чоловіка та жінки
Кармічний зв'язок чоловіка та жінки
Кармічний зв'язок між чоловіками та жінками будується за допомогою їхніх любовних стосунків Вважається, що кож....
Гімнастика для очей: як покращити зір
Гімнастика для очей: як покращити зір
Очі  — це життєво важливий орган у людському організмі Зіпсувати зір можна кількома способами: читати погано н....
Тибетська гормональна гімнастика для оздоровлення та довголіття
Тибетська гормональна гімнастика для оздоровлення та довголіття
Гормональна гімнастика використовується ченцями Тибету протягом багатьох століть Цей комплекс вправ простий у ....
Що таке біополе
Що таке біополе
Давно відомо, що людина має як матеріальне тіло, а ще й біоенергетичне Біополь – це невидима структура, яка мі....
більше матеріалів




/-1,218493938446-/ /-pc-/
Top