counter
Архів Повернутись назад 30 Вересня 2016
30 Вересня
Суспільство У Донецькій області виявили канал постачання залізницею товарів до «ДНР» У Донецькій області співробітники Служби безпеки України (СБУ) перекрили нелегальний канал постачання залізницею товарів на території, окуповані терористами «ДНР», повідомляє прес-центр СБУ. За повідомленням СБУ, у районі залізничної станції Костянтинівка виявили два вагони, готові до відправлення проросійським бойовикам. За документами до т.зв. «ДНР» перевозилася сировина для одного з підприємств, зареєстрованого на контрольованій Україною території. «Правоохоронці виявили в одному з вагонів під задекларованою продукцією партію товарів, у тому числі медикаменти та одяг, у другому – 4000-літрові цистерни з рідким склом та понад 20 тонн сировини для виготовлення тютюнових виробів», - заявили в СБУ. Під час обшуків на складах, які належать відправнику, співробітники спецслужби виявили ще понад 40 тонн сировини для виробництва цигарок.
Суспільство У Кабміні прогнозують довгі черги за субсидіями В опалювальному сезоні 2016/2017 рр. житлові субсидії отримають близько 9 млн українських сімей, очікується величезний наплив в управління соцзахисту для її оформлення. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, передає прес-служба уряду. «Ми прогнозуємо, що в цьому опалювальному сезоні субсидії отримають близько 9 млн українських сімей. Тому краще звертатися в управління соцзахисту вже зараз, щоб у листопаді-грудні не було ажіотажу і великого напливу людей», - сказав він. За його словами, в держбюджеті передбачено достатньо коштів для надання субсидій всім, хто цього дійсно потребує. «Кошти в бюджеті на субсидії є. Їх вистачить, щоб держава адресно допомогло всім тим, чий рівень доходів не дозволяє в повному обсязі самостійно оплатити за газ і житлово-комунальні послуги », - сказав Розенко.
Суспільство На Донбасі бойовики 33 рази порушили режим тиші – штаб АТО За минулу добу, 29 вересня, у районі проведення антитерористичної операції (АТО) російсько-окупаційні війська 33 рази відкривали вогонь по позиціях українських захисників, повідомляє прес-центр штабу АТО. На Донецькому напрямку бойовики з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї вели вогонь в районі Авдіївки та Новгородського. Також по Авдіївці ворог відкривав вогонь з міномету 82-го калібру, а по Верхньоторецькому вів вогонь снайпер. На Маріупольському напрямі в районі Мар’їнки, Талаківки, Старогнатівки, Широкиного та Павлополя бойовики обстрілювали сили АТО з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї. Окрім того, окупанти обстріляли позиції українських захисників Павлополя з БМП. На Луганському напрямі противник вдавався до збройних провокацій з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї в районі Новоолександрівки, Новозванівки та Попасної. По Новоолександрівці ворог відкривав вогонь з міномету 82-го калібру та зенітної установки. 
Суспільство Пожежа на «Інтері»: Аваков озвучив основні версії слідства Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що слідство про пожежу в будівлі телеканалу «Інтер» в Києві не виключає версію про самопідпал. Про це він повідомив в ефірі одного з українських телеканалів, передає Ліга.net. «Існують різні версії. Починаючи від самопідпалу, закінчуючи(...) дивною історією надання відеоспостереження, яке нам телеканал «Інтер» із запізненням надав практично через добу», - розповів він. Нагадаємо, 4 вересня в Києві на вулиці Щусєва 26 почалася пожежа в будівлі телеканалу «Інтер». У ДСНС заявили, що пожежа виникла в результаті підпалу спочатку на першому, а потім і на другому поверхах. За даними телеканалу, в результаті підпалу повністю згоріла студія програми «Подробиці». Керівництво телеканалу «Інтер» відмовилось надати відео з камер відеоспостереження слідчо-оперативній групі, яка приїхала за «гарячими слідами» на місце подій. Його довелося вилучати в рамках постанови слідчого.
Політика В Україні стартувала судова реформа У п'ятницю, 30 вересня, набрали чинності зміни до Конституції України щодо правосуддя, а також нова редакція закону «Про судоустрій і статус суддів». Зміни до Конституції в частині правосуддя передбачають: реорганізацію Вищої ради юстиції в Вищу раду правосуддя (ВРП); позбавлення Президента України права створювати суди; закріплення за Верховною Радою повноважень щодо створення, ліквідації та реорганізації судів; позбавлення Ради повноважень призначати суддів безстроково та давати згоду на їхнє затримання і арешт з передачею останніх повноважень до ВРП; позбавлення Президента, парламенту і з'їзду суддів права звільняти суддів Конституційного суду - суддя зможе бути звільнений тільки за рішенням не менше двох третин складу КС. Основним завданням закону про судоустрій є імплементація оновлених конституційних принципів здійснення правосуддя для забезпечення незалежності та деполітизації судової влади, посилення її відповідальності перед суспільством, впровадження нових принципів формування суддівського корпусу, посилення ролі громадськості з контролю за доброчесністю та етичністю представників суддівського корпусу та оптимізація системи судоустрою. Зокрема, закон удосконалює процедуру кваліфікаційної оцінки всіх суддів, розпочату відповідно до Закону України «Про забезпечення права на справедливий суд». Оцінювання буде проводитися за критеріями компетентності (професійної, особистої, соціальної тощо), професійної етики і доброчесності. Кваліфікаційне оцінювання за критерієм професійної компетентності буде проводитися з урахуванням принципів інстанційності і спеціалізації.
За кордоном Обама і Меркель назвали авіаудари російської авіації по Алеппо «варварством» Президент США Барак Обама і канцлер Німеччини Ангела Меркель рішуче засудили авіаудари, які здійснюються урядовими силами Сирії за підтримки російської авіації по контрольованих повстанцями районах сирійського Алеппо. Про це інформує Адміністрація американського президента за підсумками телефонної розмови між главами двох країн 29 вересня. «Президент і канцлер рішуче засудили варварські авіаудари російської і сирійської авіації по східних районах Алеппо, по районах, де проживають сотні тисяч мирних жителів, половина з яких - діти», - йдеться в заяві. Відзначається, що президент США і канцлер Німеччини погодилися з тим, що Росія і сирійський режим Башара Асада «несуть особливу відповідальність за припинення бойових дій у Сирії і надання гуманітарного доступу ООН до обложених і важкодоступних районів у Сирії». Нагадаємо, що держсекретар США Джон Керрі пригрозив припинити подальшу співпрацю з Росією щодо Сирії в разі, якщо російська авіація продовжить наступ на Алеппо. За даними ЮНІСЕФ, за останній тиждень у результаті бомбардувань по Алеппо загинули близько 100 дітей, ще понад 200 отримали поранення.
За кордоном оформление ленты  У Єрусалимі проводжають в останній шлях екс-президента Ізраїлю У п’ятницю, 30 вересня, у Єрусалимі проходить офіційна церемонія прощання з лауреатом Нобелівської премії миру, колишнім президентом держави Ізраїль Шимоном Пересом. Колишнього главу ізраїльської держави поховають на горі ім. Теодора Герцля в місті Єрусалим, де розташований головний національний меморіал Ізраїлю і на якому ховають лідерів країни та людей, які віддали за неї свої життя. Як інформує прес-служба Президента України, на церемонії прощання присутній глава Української держави Петро Порошенко. «Ми прощаємось з добрим другом України. Шимон Перес – видатна постать у глобальному масштабі, адже він завжди докладав максимальних зусиль для підтримки миру та ставив принципи честі та поваги до людської гідності понад усе! Тому це втрата не лише Ізраїлю, але й усього світу», – цитує прес-служба слова Петра Порошенка. У жалобній церемонії також беруть участь глави держав та урядів багатьох держав світу, велика кількість іноземних політиків та державних діячів. Зокрема, присутні президент США Барак Обама та державний секретар США Джон Керрі, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, прем’єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл, прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, президент Польщі Анджей Дуда, президент Литви Даля Грибаускайте, президент Європейської Ради Дональд Туск, принц Чарльз та інші офіційні особи.
Суспільство Порошенко нагородив 55 воїнів АТО, більше 20 - посмертно Президент України Петро Порошенко нагородив 55 військовослужбовців Збройних Сил України (ЗСУ), з них 21 – посмертно. Про це він заявив на своїй сторінці в Facebook. «Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня відзначено капітана Руслана Мимріна, ще трьох військових нагороджено орденом посмертно – капітана Віктора Левківського, старшого лейтенанта Олега Дьяченка та старшого сержанта Павла Вождєва», - заявив Президент. За словами Порошенка, старший сержант Павло Вождєв 18 липня 2016 року у ході чергового бою з російськими диверсантами знищив кулеметний розрахунок ворога, але потрапив під мінометний обстріл та загинув. Старший лейтенант Олег Дьяченко загинув 24 серпня 2016 року під час мінометного обстрілу ворогом позицій опорного пункту поблизу Красногорівки. Капітан Віктор Левківський під час оборони табору роти у Новоселівці Донецької області та евакуації постраждалого особового складу отримав мінне поранення, в результаті якого загинув.
Суспільство оформление ленты  Біля «Київської фортеці» відсвяткували випуск перші учні Військової школи імені Коновальця На площі перед будівлею «Київської фортеці» відбувся урочистий перший випуск сержантів Військової школи ім. Євгена Коновальця. Випускникам вручено нагороди та відзнаки. На всіх - портрет полковника з двома схрещеними мечами і цитатою Івана Франка: «Не ридать, а здобувать». У променях вечірнього сонця на символічному плацу 24 випускники-сержанти підняли державний прапор України, виконали гімн і склали присягу на вірність Україні. За їхніми плечима - чотири місяці навчання за стандартами НАТО з посиленою фізичною і психологічною підготовкою. Вони пройшли шлях від рядових бійців до сержантів. «Ці хлопці першими стали на захист країни, говорить начальник школи, колишній командир грузинського спецназу Георгі Купарашвілі. «Не дивлячись на молодість і відсутність досвіду, кожен із них пройшов два роки бойових дій, а лише потім - чотири місяці навчання. Ці сержанти - кістяк нашої армії», - вважає Купарашвілі. Вже незабаром частина випускників школи повернеться на передову, вже як командири підрозділів, інші будуть у Києві навчати наступників.
Суспільство Російські окупанти відмовилися супроводжувати бойові машини ЗРК «Стрела-10М3» на Донбас У Росії зростає супротив військовослужбовців збройних сил РФ проти окупації Донбасу, кількість відмов служити в російсько-окупаційних військах збільшується. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України. За даними української військової розвідки, двоє російських військовослужбовців відмовилися супроводжувати бойову техніку на окуповані території Донбасу під впливом оприлюднення результатів розслідування міжнародної слідчої групи та доказів того, що пасажирський літак малазійських авіаліній рейсу МН-17 був збитий російськими військовослужбовцями із установки ЗРК «Бук». «Механіки-водії зенітно-ракетної батареї 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти Дмітрій ЗАЯЦ та В'ячеслав ГОНЧАРОВ, під час перебування у службовому відрядженні у м.Ростов-на-Дону, відмовились супроводжувати до місця постійної дислокації полку (Новоазовськ) відремонтовані бойові машини зенітно-ракетного комплексу «Стрела-10М3», - повідомили у ГУР. Окрім того, частина військовослужбовців 1 АК (Донецьк) ЗС РФ відмовилася повертатись на тимчасово окуповані території сходу України після відпустки у Росії.
Політика оформление ленты  Суд над ватажком «ЛНР» Ігорем Плотницьким триватиме півроку Суд над ватажком «ЛНР» Ігорем Плотницьким триватиме півроку. Про це перед початком судового засідання колегії Подільського райсуду повідомив державний обвинувач Євген Дудко, повідомляє кореспондент АСН. Він розповів, що в суді заплановано допит 17 свідків, потерпілих, а після дослідження всіх доказів суд прийматиме рішення. "Я планую звернутися до суду, щоб допитати 17 свідків. Це ті, хто безпосередньо був свідком викрадення Надії Савченко, а також свідки здійснення Плотницьким теракту. Більшість свідків - військові. Якщо свідки з'являтимуться на кожне судове засідання, процес пройде швидко. Займе не менше півроку", висловив думку прокурор. Також секретар суду повідомила, що початок засідання затримується через відсутність адвокатів Плотницького. Нагадаємо, сьогодні у Подільському районному суді Києва мало продовжитися підготовче судове засідання по заочному розгляду справи у кримінальному провадженні за обвинуваченням ватажка терористичної організації "ЛНР" Ігоря Плотницького в скоєнні терористичного акту, захоплення в заручники і викрадення старшого лейтенанта Збройних сил України Надії Савченко.   ФОТО:АСН
Події оформление ленты  У Києві горіли п'ять поверхів у багатоповерхівці: рятувальники понад три години гасили пожежу Вночі в п'ятницю, 30 вересня, у Києві горіли п'ять поверхів дев'ятиповерхового будинку. Про це повідомили в ГУ ДСНС України у м.Києві. За словами рятувальників, повідомлення про пожежу в житловому будинку на вул. Генерала Карбишева, 1/29 надійшло о 2:00. Пожежу рятувальникам вдалося локалізувати тільки о 3:57, а ліквідувати о 5:23. «Займання виникло на п'ятому поверсі евакуаційної сходової клітки, з подальшим поширенням полум'я на шостий, сьомий, восьмий і дев'ятий поверхи, в результаті чого на восьмому поверсі вогонь перекинувся на дві однокімнатні квартири, розташовані біля евакуаційної сходової клітки», - розповіли в ДСНС. Пожежникам вдалося врятувати вісьмох осіб, двох з яких з незначними опіками госпіталізовано до опікового центру, 12 осіб евакуювали і ще 18 вивели на свіже повітря. Крім двох однокімнатних квартир, через пожежу отримали пошкодження стіни загального коридору восьмого поверху і особисті речі мешканців будинку, які захаращували евакуаційну сходову клітку з п'ятого по дев'ятий поверхи. Причини виникнення пожежі встановлюються.
Події У Києві невідомі пограбували хлопця на 300 тис. грн У Києві двоє чоловіків пограбували молоду людину, вдаривши її по голові. Злочинці зникли з місця інциденту на автомобілі, сума збитків становить 300 тис грн. Розпочато кримінально справу. Про це інформує прес-службаполіції Києва. В районі 16:00 у четвер, 29 вересня, в поліцію Дарницького району Києва надійшло повідомлення від жінки, за словами якої невідомі побили її сина. На місце інциденту виїхала слідчо-оперативна група і лікарі. Постраждалого доставили в лікарню. Поліцейські встановили: потерпілий через Інтернет домовився про зустріч у сквері на вул. Урлівській, щоб обміняти гривні на валюту. На місці до 27-річної молодої людини підійшли двоє чоловіків, які вдарили його металевою трубою по голові і відібрали сумку з грошима. За словами потерпілого, там було 300 тис. грн. Зловмисники втекли з місця події на автомобілі. Потерпілий не зміг надати детальний опис нападників.
Суспільство Проросійські бойовики ведуть обстріли на ділянках розведення військ - Генштаб ЗСУ На Донбасі на визначених для відведення військ ділянках російсько-окупаційні війська не припиняють обстріл і збройні провокації. Про це повідомив начальник Генерального штабу Збройних Сил України генерал армії Віктор Муженко, передає прес-служба Міноборони України. «Відведення військ і важкого озброєння від лінії розмежування можливе тільки за умови сталого припинення вогню. Українські війська суворо дотримуються режиму припинення вогню, однак з боку противника, навіть на визначених для відведення військ ділянках, не припиняються обстріл і провокації», - заявив він. Нагадаємо, 21 вересня в Мінську учасники Тристоронньої контактної групи досягли домовленостей щодо розведення сторін і відведення важкого озброєння на трьох ділянках на Донбасі.
Політика оформление ленты  Луценко заявив, що Росія передала беззаперечні докази вини 229 «кримських» прокурорів Українські слідчі отримали беззаперечний доказ вини 229 колишніх українських прокурорів АР Крим, яких звинувачують у державній зраді. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко. За його словами, Генеральна прокуратура України отримала від російської прокуратури лист щодо кримінального переслідування за державну зраду прокурорів АР Крим. Згідно з даними російських прокурорів, у березні 2014 року у м. Ростов-на-Дону колишній Президент України Віктор Янукович підписав указ про вихід із громадянства України 590 осіб прокурорського складу.  Однак, за словами Луценка, указ недійсний, бо «на справжньому указі Президента Україна, крім підпису, має бути державна печатка». «Завдяки офіційному листу ГП РФ українські слідчі отримали беззаперечний доказ вини 229 колишніх українських прокурорів, яким вже оголошено про підозру. Також ми тепер маємо всі дані ще про 291 зрадника», - заявив генпрокурор України.
Суспільство Названо основні проблеми в пунктах пропуску на Донбасі Великі черги і погані умови - основні проблеми в пунктах пропуску на лінії розмежування з Луганською та Донецькою областями. Про це на прес-конференції 30 вересня заявив представник Управління верховного комісара ООН у справах біженців в Україні Пабло Матеу, передає кореспондент АСН. «Від початку нового року в перебігу 9 місяців агентство проводило опитування людей, які перетинають лінію розмежування, щоб з'ясувати, з якими проблемами вони стикаються (з Луганською та Донецькою областями. - АСН). Згідно зі статистикою, люди найчастіше перетинають кордон через необхідність побачитися з родичами... Одна з основних проблем, з якою стикаються люди під час перетину лінії розмежування, це величезні черги. Особисто я також був вражений тими умовами, коли, наприклад, подружжя літніх людей ​​віком понад 80 років було змушене чекати в черзі більше семи годин, щоб перетнути пункт пропуску», - розповів він. У свою чергу голова громадської організації «Фундація. 101» Андрій Богданович додав, що спільно з Управлінням верховного комісара ООН у справах біженців в Україні з 15-31 серпня 2016 року було проведено опитування 1442 осіб на КПВВ «Зайцеве», «Новотроїцьке», «Мар'їнка», «Гнутове». Дані опитування показують, що 78% людей відзначають наявність великих черг. 27% - обстріли, 18% - називають причиною стурбованості - умови очікування в чергах. Серед основних причин перетину лінії розмежування: 39% - необхідність провідати родичів;29% - здійснення покупок;26% - розв'язання проблем із документами;11% - перевірка власності;7% - зняття готівки;6% - переїзд на постійне місце проживання;5% - навчання;5% - покупка медикаментів.«При цьому, згідно з результатами опитування, 15% тих, хто намагався виїхати на машині, не змогли перетнути лінію розмежування через черги», - додав він.
Політика оформление ленты  Терорист Плотницький не вийшов на контакт зі своїм адвокатом У захисника ватажка терористичного угруповування «ЛНР» Ігоря Плотницького немає з ним контакту. Про це повідомив сам адвокат підсудного Олег Перетятько, повідомляє кореспондент АСН. Його було призначено захисником Плотницького центром безоплатної правової допомоги. Адвокат Петерятько вважає, що процес не буде простим і може затягнутися. "Буду намагатися зв'язатися зі своїм підзахисним. Поки не маю з ним зв’язку. Справа буде нелегка. Вона має багато свідків. Не можу говорити про свою тактику, бо не маю позиції підзахисного", - пояснив адвокат. Нагадаємо, сьогодні у Подільському районному суді Києва мало відбутися підготовче судове засідання із заочного розгляду справи у кримінальному провадженні проти ватажка терористичної організації "ЛНР" Ігоря Плотницького.
Суспільство Один мільйон осіб щомісяця перетинає лінію розмежування з Донбасом - Тука Щомісяця лінію розмежування з Донбасом перетинає близько одного мільйона осіб. Про це на прес-конференції 30 вересня заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, передає кореспондент АСН. «25 тис. осіб на добу перетинають лінію розмежування. Це один мільйон людей на місяць. Тому ми маємо створити належні умови для їхнього пересування», - заявив він. За його словами, зараз жоден КПВВ по лінії з Луганською областю не працює. Він підкреслив, що КПВВ з луганського боку не працюють «не з нашої вини». Тому люди, зокрема літні, мають перетинати лінію розмежування через пропускні пункти Донецької області. Також він повідомив, що зараз ведуться переговори щодо відновлення зруйнованого мосту, а саме його дерев'яної частини, який було підірвано на лінії перетину з Луганською областю. Розглядається можливість участі УВКБ ООН у цьому проекті. Тука також наголосив, що міністерство подало до Кабінету міністрів пропозиції щодо збільшення фінансування у 2017 році пропускних пунктів.
За кордоном В Єрусалимі поховали екс-президента Ізраїлю У п'ятницю, 30 вересня, в Єрусалимі на горі ім. Теодора Герцля поховали лауреата Нобелівської премії миру, колишнього президента держави Ізраїль Шимон Переса. Як інформує прес-служба Президента України, участь у жалобній церемонії прощання взяли Петро Порошенко, а також глави держав і урядів багатьох країн світу, велика кількість іноземних політиків і державних діячів. Зокрема, були присутні президент США Барак Обама і держсекретар США Джон Керрі, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, президент Франції Франсуа Олланд, президент Німеччини Йоахім Гаук, прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці, Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, президент Польщі Анджей Дуда , президент Литви Даля Грибаускайте, президент Румунії Клаус Іоханніс, президент Європейської Ради Дональд Туск, генерал-губернатор Австралії Пітер Косгроув та інші офіційні особи. Також у церемонії взяли участь Принц Чарльз, Король Іспанії Філіп.
Суспільство Кількість людей, які перетинають лінію з Донбасом, збільшилась удвічі Кількість людей, які перетинають лінію розмежування з Донбасом, збільшилась у два рази. Про це на прес-конференції заявив начальник управління прикордонного контролю Державної прикордонної служби України Юрій Лисюк, передає кореспондент АСН. «Від початку року прикордонною службою України зафіксовано перетин лінії розмежування у кількості - 5 млн 400 тис. людей. Якщо порівнювати з минулим роком, то за аналогічний період зафіксовано - 2 млн 100 тис. людей», - сказав він. Тобто, за його словами, кількість людей, які перетинають КПВВ, збільшилася більше ніж у два рази. «Щодо транспортних засобів: зараз КПВВ перетнуло 1 млн 100 тис. ТЗ. За аналогічний період минулого року пропущено 800 тис. ТЗ. Збільшення на 300 тис. Тому є об'єктивні причини збільшення черг», - сказав він. Він підкреслив, що лише від початку року зафіксовано перевезення товарів на загальну суму 59 млн грн. Конфісковані 9 кг вибухових речовин, 3 кг прекурсорів, які незаконно намагалися вивезти з території Донбасу. Також зафіксовано 133 ТЗ з певними порушеннями, коли не співпадали VIN-коди з документами на авто чи були інші порушення. «Лише за минулий тиждень виявлені три особи, громадяни України, які брали гроші у людей за місця у чергах... Також використовують вагітних, літніх людей, щоб пройти КПВВ без черг... Тобто це корупційна складова, яку треба прибрати. Ми розглядаємо можливість, щоб самі волонтери перевіряли: чи дійсно є вагітні у чергах, чи вона підклала собі живіт, щоб перетнути лінію без черг», - додав він.
За кордоном Ватажка «ЛНР» Плотницького почнуть судити в Києві 10 жовтня Перше засідання суду по суті у справі Плотницького почнеться о 17:00 10 жовтня. Таке рішення прийняла колегія Подільського райсуду, де сьогодні відбулося підготовче засідання, повідомляє кореспондент АСН. Також суд задовольнив клопотання прокурора Євген Дудка про виклики у суд свідків і потерпілих. Серед свідків нардеп Сергій Мельничук. А потерпілими є родина Савченко: Надія Савченко, її мати та сестра. Ігоря Плотницького викликали у суд через оголошеннв в «Урядовому кур’єрі». Оскільки він не з’явився і не повідомив суд, чи братиме участь надалі, то підготовче засідання 30 вересня відбулося без нього. На всі наступні засідання суду ватажка «ЛНР» викликатимуть також через газету «Урядовий кур’єр».   І. Плотницький обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) та ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.
Політика Російські слідчі завели справу щодо лідерів «Правого сектора» Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу стосовно керівників «Правого сектора» Дмитра Яроша, Андрія Тарасенка, Андрія Стемпіцького, Валерія Воронова, Артема Скоропадського та інших осіб. Про це повідомляється на сайті СК РФ. У повідомленні наголошується, що кримінальну справу порушено за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 282.2 КК РФ, тобто діяльність екстремістської організації. «Встановлено, що створений Дмитром Ярошем в 2013 році «Правий сектор» взяв за основу погляди радикального українського націоналізму, підкресленої русофобії і фашизму, при цьому метою організації стало «здійснення збройним шляхом опору московській агресії», а по суті, виправдання застосування насильства з політичних, расових, національних та релігійних мотивів», - вважають у СК РФ. За даними слідчих, «Правий сектор» регулярно скоює злочини, спрямовані проти РФ, її громадян і дипломатичних установ на території України. Нагадаємо, що в 2015 році Дмитро Ярош склав із себе повноваження провідника «Правого сектора» і очолив добровольчий український корпус «Правий сектор».
Суспільство СММ констатує невиконання зобов'язання щодо повного доступу їхніх патрулів на Донбасі Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ констатує невиконання сторонами на Донбасі забов’язання щодо повного та безперешкодного доступу їхніх патрулів у Петрівському, Золотому та Станиці Луганській для моніторингу розведення сил і засобів, що передбачено Рамковим рішенням від 21 вересня. Про це заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг під час брифінгу сьогодні в Києві. «Ми готові та докладаємо максимум зусиль, забезпечуючи щоденну присутність наших спостерігачів на цих ділянках. Я супроводжував деякі з цих патрулів, намагаючись отримати доступ до району між Золотим і Первомайським у понеділок, до Станиці Луганської у вівторок і до району між Петрівським і Богданівкою у середу, але правда в тому, що нам не було надано повного та безперешкодного доступу до цих трьох визначених ділянок... Сторони не змогли забезпечити безпечний доступ наших спостерігачів, сторони неодноразово зривали спроби СММ ОБСЄ здійснити моніторинг та верифікацію на трьох визначених ділянках розведення сил і засобів», – зазначив він. За його словами, представники СММ ОБСЄ наполегливо намагалися здійснити моніторинг на цих трьох ділянках, але, наприклад, минулого тижня СММ ОБСЄ було відмовлено 16 разів.
Економіка ЄС готовий збільшити квоти на поставки українського зерна, томатів, меду, добрив, взуття та електроніки Про це на прес-конференції 30 вересня заявила комісар ЄС з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом, передає кореспондент АСН. «Моя мета в рамках візиту в Україну - провести зустрічі з представниками Кабміну України. Я вже провела зустріч з прем'єр-міністром України... Вже зараз ми бачимо результати від імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, зокрема, в частині функціонування зони вільної торгівлі... Але ми б хотіли, щоб були використані повною мірою всі можливості від цієї всеосяжної угоди. Я приїхала в Україну з хорошими новинами. Європейська комісія прийняла рішення про надання додаткового доступу України на ринки, це розширення ринкового доступу для низки товарних позицій України, зокрема, для таких сільськогосподарських продуктів як: ячмінь, овес, пшениця, кукурудза, продукти з томатів. Також це стосується низки  позицій промислового виробництва, зокрема це: добрива, взуття та електронні пристрої», - повідомила вона. З її слів, тепер Європейський парламент і Європейська рада повинні будуть прийняти остаточне рішення, схваливши рішення Європейської комісії. «Це щедра пропозиція для української економіки. Ми всіляко підтримуємо реформи, які проводяться українським урядом, ми позитивно оцінюємо всі дії уряду у боротьбі з корупцією», - сказала вона. Сесілія прогнозує, що на 650 тис. т збільшаться поставки кукурудзи, 350 тис. т - ячменю, в два рази буде збільшена квота на постачання вівса, на 100 тис. т - пшениці. На 50% збільшаться обсяги на постачання перероблених томатів. У свою чергу віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України. Іванна Климпуш-Цинцадзе додала: «Це дасть можливість постачати 1 млн 100 тис. т зерна... А також на третину збільшити обсяги поставок меду, враховуючи, що квоти на його постачання ми вже використали від початку року», - сказала вона.
Події Вбивство в стилі шалених 90-х на Львівщині: суд заарештував замовника і виконавців злочину Галицький районний суд Львова заарештував п'ятьох підозрюваних у замаху на вбивство львівського бізнесмена Богдана Копитка без визначення застави. Про це повідомили в прокуратурі Львівської області. За даними прокуратури, серед заарештованих четверо виконавців злочину і один замовник. «Чотирьом затриманим (виконавцям) оголошено про підозру в умисному вбивстві двох і більше осіб, способом небезпечним для життя багатьох людей, за попередньою змовою групою осіб за ознаками злочину, передбаченого п.п. 1,5, п.12 ч. 2 ст. 115 КК України», - йдеться в повідомленні. Замовнику вбивства бізнесмена повідомлено про підозру у вчиненні на замовлення умисного вбивства двох і більше осіб, способом небезпечним для життя багатьох людей, за попередньою змовою групою осіб з п.п. 1,5, п.11, п.12 ч. 2 ст. 115 КК України. Нагадаємо, що правоохоронці затримали замовника злочину, організатора і трьох виконавців. За вбивство бізнесмена замовник заплатив організатору злочину 2,6 млн грн. 29 серпня в Старому Селі Львівської області вибухнув автомобіль з охороною львівського бізнесмена Богдана Копитка, в результаті загинули три людини. При цьому сам підприємець не постраждав, бо їхав в іншому автомобілі слідом за охоронцями.
Події У Києві вночі пограбували відразу чотири офісу У ніч на п'ятницю, 30 вересня, в Києві озброєна банда пограбувала одразу офіси чотирьох фірм в Шевченківському районі столиці. Про це повідомили в київській поліції. За даними поліції, офіси містились в одній будівлі по вулиці Туполєва. В цілому сума викраденого склала близько 94 000 гривень, 22 000 доларів США та понад 9000 євро. За словами 35-річного охоронця, близько 2:00 ночі він зайшов в технічне приміщення, а коли вийшов, побачив трьох невідомих в масках і камуфляжній одязі. Один із зловмисників приставив до його голови пістолет, зв'язав руки і ноги скотчем, закрив йому очі і завів до кімнати охорони. Приблизно через 40 хвилин нападники пішли. Згодом чоловік самостійно звільнився і подзвонив в поліцію. У поліції зазначили, що з заявами про грабежі звернулися четверо громадян - представників різних фірм, які орендували приміщення. У кожного з потерпілих з шаф або сейфів офісів зникли великі суми грошей. Дані про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, кримінальне провадження відкрито за ч. 4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України.
Економіка Українські аграрії можуть отримати 200 млн євро на рік Українські аграрії отримають додатково 200 млн євро на рік від збільшення квот на поставки продукції до Європейського Союзу. Про це в інтерв'ю журналістам 30 вересня заявила віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе, передає кореспондент АСН. «Європейська комісія запропонувала Україні додаткові митні преференції, а саме безмитні квоти на групу товарів, які будуть вивозиться з України в ЄС... За попередніми розрахунками Мінагрополітики України, якщо ці квоти будуть затверджені Європарламентом, то вони працюватимуть три роки... А також це принесе додатково приблизно 200 млн євро для України тільки для сільгоспвиробників без промислового виробництва», - заявила вона. Вона нагадала, що у нас є більше 20 таких позицій товарів, але тільки за дев'ятьма ми використовували такі можливості в рамках угоди про зону вільної торгівлі з ЄС. «Ми сподіваємося, що отримаємо додаткові квоти для наших експортерів щодо сільськогосподарської і промислової продукції», - заявила вона. Віце-прем'єр підтвердила, що, наприклад, «квоти щодо поставок меду, курятини, цукру, томатів, вівса в ЄС ми вже вичерпали... Тому саме з цих позицій ми вели переговори... Це процес переговорів, ЄС враховує свої інтереси, ми - свої».
Суспільство ЄС сподівається на «швидке рішення» Нідерландів щодо ратифікації угоди про асоціацію ЄС сподівається на «швидке рішення» Нідерландів щодо ратифікації угоди про асоціацію та безвізовий режим з Україною. Про це на прес-конференції 30 вересня заявила комісар ЄС з питань торгівлі Сесілія Мальмстрmjм, передає кореспондент АСН. «У Нідерландах був проведений референдум, на який повинен дати відповідь прем'єр Нідерландів. Ми вважаємо, що зараз ще не знайдено коректне рішення для того, щоб відповісти на питання про те, чим закінчився референдум. Ми дуже сподіваємося, що рішення буде знайдено якнайшвидше. А угода про асоціацію з Україною вже набула тимчасової чинності, її ратифікували всі інші члени ЄС. Нідерланди є надзвичайно важливим інвестором України. Тому ми будемо сподіватися, що це питання буде вирішене. Але я не можу сказати, про які часові рамки ми можемо говорити», - заявила вона. У свою чергу віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе додала: «У всій нашій пресі, медіа з'явилося повідомлення, де була перекладена лише одна частина висловлювання прем'єр-міністра Нідерландів, який, продовжуючи свою фразу, сказав, що якщо ми не ратифікуємо цю угоду, то ми самі себе, своїх товаровиробників, своїх виробників фактично будемо самі ізолювати і обмежувати в торгових контактах із Україною. Думаю, що це надзвичайно важливо. Я сподіваюся, що саме ця логіка повинна сприяти тому, щоб ми наполягали на позитивному завершенні процедури ратифікації угоди Нідерландами».
За кордоном оформление ленты  Хакери зламали сайт центру національної безпеки України У п'ятницю, 30 вересня, хакери зламали сайт громадської організації «Інформаційно-аналітичний центр національної безпеки України» (mediarnbo.org) і розмістили фейкову новину про проведення термінового брифінгу представника Міноборони Андрія Лисенка щодо деталей катастрофи МН17. Про це повідомив заступник керівника ГО «Інформаційно-аналітичний центр національної безпеки України», модератор сайту mediarnbo.org Андрій Кисельов, передає Укрінформ. «Сьогодні, 30 вересня 2016 року, сайт громадської організації «Інформаційно-аналітичний центр національної безпеки України» - mediarnbo.org був зламаний поки ще невідомою групою хакерів. О 09:01 на сайті з'явилася фейкова новина про нібито проведення сьогодні, 30 вересня, термінового брифінгу представника МОУ Андрія Лисенка. Попереджаємо, що ця інформація не відповідає дійсності», - сказав він. За його словами, доступу до адмінресурсу сайту mediarnbo.org немає з 07:30 ранку п'ятниці, 30 вересня.
Економіка Україна думає над скасуванням мораторію на вивезення деревини в ЄС Україна може скасувати мораторій на вивіз деревини в країни Європейського Союзу. Про це на прес-конференції 30 вересня заявила віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає кореспондент АСН. «Ми обговорили питання, які ускладнюють надання Україні другого траншу макрофінансової допомоги від ЄС. Ми проінформували Європейську комісію про те, що парламент минулого тижня ухвалив закон про енергорегулятора, це зняло одне з питань, яке стояло на шляху надання Україні такої макрофінансової допомоги. Ми обговорили питання мораторію на лісоматеріали, який у нас є в Україні, що розглядається як дискримінаційний акт країнами ЄС, як рішення, що порушує угоду про асоціацію з ЄС», - заявила вона. Віце-прем'єр додала: «Зараз ми активно працюємо в уряді, щоб отримати комплексний підхід міністерств для вирішення питання про мораторій на поставки деревини. Щоб це рішення розглядалося не як дискримінаційний акт в рамках угоди з ЄС. Треба ввести електронний облік обороту деревини, а також забезпечити екологічні компоненти, просувати деревообробну галузь України. Таким чином ми сподіваємося вийти на скасування мораторію».
За кордоном Нідерланди пояснили послу Росії, що критика Кремля щодо катастрофи MH17 неприпустима Міністерство закордонних справ Нідерландів викликало посла Росії в Гаазі для надання пояснень щодо критики Москви на адресу попередніх результатів розслідування міжнародної слідчої групи стосовно катастрофи літака малайзійських авіаліній рейсу МН17 на Донбасі, повідомляє Reuters. Міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс заявив, що російська реакція на висновки слідства «ставить під сумнів чесність, професіоналізм і незалежність» слідчих. «Послу Росії пояснили, що така необґрунтована критика неприпустима», - йдеться в повідомленні міністерства. Нагадаємо, що в МЗС РФ заявили, що висновки міжнародної слідчої групи з розслідування катастрофи літака рейсу МН17 на Донбасі «підтверджують те, що слідство упереджене і політично мотивоване». Згідно з оприлюдненими результатами розслідування, падіння літака було викликано вибухом бойової частини, встановленої на ракеті, випущеної російським зенітно-ракетним комплексом «Бук» на окупованій проросійськими бойовиками території біля селища Первомайське Донецької області.
Політика оформление ленты  Керівник департаменту Генпрокуратури переписав розкішний особняк під Києвом на 80-річну матір Керівник департаменту Генеральної прокуратури України Володимир Бедриківський записав розкішний триповерховий особняк під Києвом на 80-річну маму. Про це йдеться в розслідуванні програми «Схеми», передає видання «Наші гроші».  Згідно з розслідуванням, мати чиновника ГПУ проживає в багатоповерхівці в Чернівцях, а в будинку мами на 583 кв.м під Києвом проживає Бедриківський. У ГПУ повідомили, що будинок і земельна ділянка належить матері, яка не проживає з декларантом і не є членом його сім'ї. Тому Бедриківський не вносить це майно в декларації. Проте яким чином вона придбала таке дороге житло - в ГПУ не відповіли. У 2014 році Володимир Бедриківський, його дружина і син викупили ще чотири ділянки біля особняка. І тепер сім'я чиновника з Генпрокуратури отримала ще й доступ до водойми. Видання зазначає, що Бедриківський - давній знайомий генерального прокурора Юрія Луценка. Він очолив департамент нагляду за дотриманням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності після призначення главою ГПУ Луценко.
Політика У БПП хочуть закрити для громадськості відомості про майно чиновників Лідер фракції «Блок Петра Порошенка» Ігор Гринів пропонує закрити відомості з декларацій для загального користування, залишивши їх виключно для службового користування і детективів Національного антикорупційного бюро України. Як повідомляє «Українська правда», відповідний законопроект №5192 про внесення змін до закону про запобігання корупції зареєстрований у парламенті. За словами Гриніва, законопроект повинен вирішити питання про доступ до інформації про рухоме і нерухоме майно, готівку, а також про отримані подарунки, чиїм оприлюдненням можуть скористатися «хулігани або грабіжники». Крім того, депутат повідомив, що в проекті пропонується скасувати кримінальну відповідальність за помилки в декларації. Також експерт Центру протидії корупції Анастасія Красносільська вважає, що цей законопроект спрямований на приховування статків чиновників. «Готова битися об заклад, що під пафосною назвою про попередження злочинів проти життя і власності - закриття інформації про готівку, годинники, картиночки, хутро всіх чиновничків, а також про їх витрати на покупку всього цього багатства», - зазначила вона.
Події У поліції розповіли деталі стрілянини на залізничному вокзалі Києва Поліція Києва попередньо встановила, що стрілянина на Центральному залізничному вокзалі в п'ятницю, 30 вересня, відбулася внаслідок спроби невідомого пограбувати автомобіль. «Невідомий чоловік підбіг до автомобіля і молотком розбив вікна іномарки. Побачивши це, інший чоловік зробив кілька пострілів (вид зброї встановлюється). Після цього обидва покинули місце події», - повідомили в столичній поліції. Відзначається, що в поліцію звернувся власник обстріляного автомобіля із заявою про пошкодження транспортного засобу. Наразі в поліцію не надходило повідомлень про потерпілих унаслідок стрілянини. Обставини події встановлюються. Поліцією вирішується питання про відкриття кримінального провадження за статтею 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Нагадаємо, що 30 вересня біля Центрального залізничного вокзалу невідомі обстріляли легковий автомобіль Renault.
Суспільство Геращенко розповіла, що Путін говорить про Медведчука Перший віце-спікер українського парламенту Ірина Геращенко в інтерв'ю «Цензор.НЕТ» повідомила про роль Віктора Медчедчука у звільненні українських військовополонених і про те, як він долає ідеологічні розбіжності з переговірником. І. Геращенко нагадала, як у листопаді минулого року СБУ створено спецгрупу зі звільнення. «СБУ виходила з того, що Україна повинна застосовувати всі можливості, щоб витягнути наших полонених; отже, в неї повинні увійти люди, які мають можливість увійти в діалог з тією стороною. Під іншою стороною я маю на увазі і РФ, і представників т.зв. влади захоплених територій. До групи увійшли заступник голови СБУ Василь Грицак, його радник Юрій Тандіт і Віктор Медведчук. Останній веде діалог з іншою стороною. В гуманітарну підгрупу Медведчук був делегований, і головна його місія - звільнення заручників. Він контактує з іншою стороною, це важливо для того, щоб витягувати полонених», - каже перший віце-спікер. За її словами, у неї з В. Медведчуком ідеологічно різні погляди щодо багатьох речей.«Але в гуманітарній групі ми працюємо тільки з питань звільнення заручників. А щодо Віктора Медведчука, то він веде переговори з іншою стороною. У телефонних переговорах з українським президентом Путін каже: «Так, ці досьє треба передати Медведчуку, і він продовжить цю роботу». І він проводив ці переговори», - додала Геращенко. На питання журналістів, як працюється в команді з людиною, яка не розділяє твої ідеологічні переконання, Геращенко відповіла: «Для мене важливо - звільнити хлопців. Мене туди делегували, і якщо для мене в моїй роботі є речі неприйнятні, я повинна піти звідти. А для мене важлива наша країна, без пафосу».
Політика «Чорна бухгалтерія» ПР: Холодницький готується оголосити про підозру «дуже відомим людям» Глава Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький заявив, що у справі про «чорну бухгалтерію» Партії регіонів готові три проекти підозр «дуже відомим людям». «Є (підозри), але підозри ці треба підкріпити доказами, щоб було з чим іти до суду. Проекти підозр у мене на столі лежать. Поки три. Це люди дуже відомі», - заявив Холодницький в ефірі телеканалу «112 Україна». Нагадаємо, 29 вересня Міністерство внутрішніх справ України передало Національному антикорупційному бюро кілька оригіналів документів з «чорної бухгалтерії» Партії регіонів. 28 травня колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак передав НАБУ документи, які підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівки ряду колишніх і нинішніх високопоставлених чиновників. Йдеться про так звану чорну бухгалтерію Партії регіонів із загальними виплатами на суму близько $ 2 млрд.
Політика Найєм відкликає свій «антикорупційний» законопроект Народний депутат Мустафа Найєм заявив про відкликання з Верховної Ради законопроекту №5178 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих положень про запобігання корупції». «З огляду на спекуляції навколо електронного декларування, я відкликаю свій законопроект про внесення змін до закону про запобігання корупції. Мої амбіції не варті того, щоб ставити під загрозу і кидати тінь на сам інститут електронного декларування, незалежно від того, наскільки правильними і потрібними є зміни наразі», - написав він на своїй сторінці у Facebook. За словами Найєма, в проекті закону пропонувалося відображати у відкритому доступі лише загальну суму грошових коштів декларанта, без розбивки по валютах і місцезнаходженню, уточнювалися критерії визначення спільного проживання. Крім того, документом пропонувалося внести зміни в роботу Національного агентства з питань запобігання корупції. Він підкреслив, що після відкликання даний законопроект буде доповнено та заново внесено на розгляд до Верховної Ради. Нагадаємо, що глава фракції «Блок Петра Порошенка» Ігор Гринів пропонує закрити відомості про рухоме і нерухоме майно, готівку, а також про отримані подарунки з декларацій для загального користування.
Суспільство оформление ленты  Російський ведучий влаштував скандал у прямому ефірі через MH17 В ефірі російського телеканалу стався скандал під час обговорення висновків міжнародної слідчої комісії Нідерландів про катастрофу рейсу MH17. Російський ведучий телеканалу НТВ Андрій Норкин на проекті «Місце зустрічі» виштовхав українського блогера Сергія Запорізького зі студії, після чого образив його. Про це передають Новости Донбасса. Російський пропагандист обурився, що блогер сказав «Ви обманюєте» у відповідь на його слова про те, що Міноборони РФ не висувало версію щодо того, що Боїнг був збитий українськими винищувачами. Норкин почав кричати: «Пішов геть!» і «Не треба мене лікувати!» Він накинувся на українця і силою виштовхав його зі студії. Глядачі телешоу підтримали його дії оплесками. Потім розлючений ведучий повідомив, що «працює в журналістиці 26 років» і назвав українця «бараном».
Суспільство Справедливий суд в Україні стане важливим елементом в боротьбі з корупцією, - Гройсман Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман наголосив на необхідності справедливого суду в країні як елементу успішної боротьби з корупцією. Про це він заявив під час спілкування зі студентами та науковцями в бібліотеці Національного університету ім. І. Франка. Він наголосив, що наразі створені всі умови для боротьби з корупцією. «Законодавство національне зроблено, інституції, які борються з корупцією, – всі створені. І от зараз ми з вами є свідками початку кінця корупції в Україні», - підкреслив він. За словами Гройсмана, слабка ланка у цій боротьбі – це суд. «Декілька важливих рішень, які ми маємо з вами реалізувати. Одне із них – ми маємо створити в країні справедливий суд. Це має ключове значення для нашої держави», - сказав глава уряду.
Політика оформление ленты  НАБУ: Перші звинувачення у справі «чорної бухгалтерії» ПР можуть передати до суду в жовтні Перші звинувачення у справі «чорної бухгалтерії» Партії регіонів можуть бути передані до суду в жовтні 2016 року. Про це йдеться в повідомленні Національного антикорупційного бюро України в Twitter. «Перші звинувачення у справі «чорної бухгалтерії» можуть бути передані до суду в жовтні», - заявили в НАБУ. Напередодні глава Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що у справі про «чорну бухгалтерію» ПР вже готові три проекти підозр «дуже відомим людям». Нагадаємо, 28 травня колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак передав НАБУ документи, які підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівки ряду колишніх і нинішніх високопоставлених чиновників. Йдеться про так звану чорну бухгалтерію Партії регіонів із загальними виплатами на суму близько $ 2 млрд.
Суспільство Україна готова до дискусії з ЄС щодо питання відновлення експорту лісу, - Гройсман Україна готова до дискусії з Європейським Союзом з питання відновлення експорту лісу, який наразі перебуває під забороною. Про це сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час спілкування зі студентами та науковцями в бібліотеці Національного університету ім. І. Франка. «З Євросоюзом ми ведемо дискусії з цього питання», - зазначив глава уряду. Гройсман пояснив, що це питання є однією з умов отримання Україною чергового траншу макрофінансової допомоги від ЄС у розмірі 600 млн євро. «600 млн євро - це макрофінансова допомога, яка має свої бенч-марки - умови, які ми маємо виконати, і ось одне з таких питань - це питання лісу. І ми готові до дискусії», - сказав Гройсман. При цьому він наголосив, що  в даній дискусії українська сторона буде виходити з національних інтересів. Разом з тим,  зазначив Гройсман, країні треба виробити стратегію розвитку та програму відновлення лісових фондів. Нагадаємо, рішенням Верховної Ради України від 9 квітня 2015 року  запроваджено десятирічний мораторій на вивезення цієї продукції за межі митної території України.
Події У Броварах п'яний чоловік завдав 70 ударів ножем своєму знайомому Поліцейські Броварського відділу затримали чоловіка, який підозрюється в скоєнні жорстокого вбивства. За інформацією відділу комунікації поліції Київської області, жертві було нанесено 70 колото-різаних поранень. «Протягом двох днів співробітники Броварського відділення поліції провели слідчі дії, після чого затримали підозрюваного у вбивстві 41-річного чоловіка. Тіло убитого з множинними колото-різаними пораненнями виявили нещодавно в приміщенні одного з гаражних кооперативів Броварів», - сказано в повідомленні. Т.в.о начальника поліції області Дмитро Цінового заявив, що поліцейські вийшли на слід і затримали підозрюваного у вбивстві, це 31-річний місцевий житель, знайомий загиблого. Під час спільного розпивання алкоголю між чоловіками сталася суперечка, в ході якого один вихопив ніж і завдав числених поранень опонентові.
Суспільство оформление ленты  Коли старі машини красивіше нових. У Києві відкрилася виставка ретро авто Земля старих машин або OldCarLand - це масштабний фестиваль ретротехніки. Відкрився він сьогодні, 30 вересня, на території Державного музею авіації в Києві. Всього представлено близько 700 одиниць техніки з України та зарубіжжя. На головній алеї - техніка, яку виробляли в Україні. Це і вантажівка КрАЗ, і легендарний «Запорожець». Приїхав до Києва і автобус із Чернігова. Виявляється, там свого часу такі випускали. КП «Київпастранс» привіз до музею авіації один з перших трамваїв в Україні. Замість двигуна для нього використовували кінську тягу. Символ ж фестивалю - автобус ЛАЗ 1973 року випуску. Подібних в Україні тільки два. «Українські авто - основна тема цього фестивалю», - говорить один з організаторів фестивалю і керівник клубу технічної класики Павло Лозовенко. «Крім машин, у музеї представлені і мотоцикли, і велосипеди. Є і спецавтомобілі», - розповідає він, показуючи машину для кіношників. Азовець із позивним «Голд» розповідає про свій КАМАЗ, із якого зробили броньовик і назвали лагідно «Пряник». «Назвали так, тому що роздавав він епарам пряників, - пояснює «Голд». - Його вага - 40 тонн. Брав участь у боях за Маріуполь, у боях за Мар'їнку, був під Іловайськом. Он, видно, «вію» пошкоджено (показує на решітку, що захищає лобове скло, - Авт.) - Це 12,7 калібр. Коли тільки з'явилися снайперські гвинтівки у сепаратистів, то говорили, що немає такого калібру у них. Ми вирішили перевірити, виявилося - є. Пробило «вію», кабіну, кузов і вивело з ладу нам «Утес», який стояв на ньому». За словами азовців, «Пряник» - перша «бойова» машина в батальйоні. «Нічого іншого не було. Зараз уже справжня техніка з'явилася. А «Пряник» став музейним експонатом», - каже той. Крім цих машин, на фестивалі можна побачити німецькі, французькі, чеські, американські авто. Деяких із них у світі залишилося всього кілька одиниць. У цьому сенсі цікава, наприклад, Skoda-100 1975 року випуску або Chevrolet Impala 1973 го. Забитий машинами і ангар. Там є «Перемога» -кабріолет і «Москвич-408». Останній майже новий, навіть сидіння в целофані.
Суспільство В Одеській області в таємниці від преси перепоховають тіло Григорія Котовського До одеського обласного військомату ніхто на звертався з приводу забезпечення військових почестей для перепоховання тіла Котовського. Про це корреспонденту АСН повідомив речник військового комісаріату одеської області Владислав Мусейко. «Те, що остнаки Котовського мають перепоховати, мені відомо, але з приводу почестей нічого не можу сказати. В одеський облвійськомат ніхто не звертався з цим питанням і ніяких пропозицій не надавав. Мабуть влада Подольська щось там сама організовуватиме, чи, можливо, за участі Саакашвілі», - сказав він. Нагадаємо, що сьогодні на місцевому сайті зявилася інформація про плани влади Подільська (в минулому Котовськ) захоронити тіло Григорія Котовського таємно від громадськості, але з військовими почестями. Голова ІНП Володимир Вятрович звернувся через пост у ФБ до міністра оборони степана Полторака не допустити військових почестей для «бандита та активного учасника боротьби проти української держави». Також нагадаємо, що тіло Котовського знаходяться у склепі, який у 90-х роках прийшов у занепад через відсутність фінансування для підтримання тіла у належному стані.
Суспільство оформление ленты  Як багатих та розумних українців виманюють за кордон Нестабільна економічна та політична ситуація в країні стимулює окремих українців шукати «запасний варіант» на випадок ще більшого загострення. Тож про виїзд за кордон як на тимчасове так і на постійне проживання замислюється все більше наших співвітчизників. Як свідчать опитування різних компаній, 65% українцiв у вiцi 14 - 35 рокiв хочуть виїхати за кордон тимчасово або назавжди. Розвинені країни хапаються за це бажання як за відмінний шанс покращити свою економіку.  «Продаж громадянства» Останнікілька років все більше європейських країни створюють програми, які покликані  залучати інвестиції з-за кордону. Директор агентства закордонної нерухомості Hayat Estate В’ячеслав Фоменко вважає, що не в останню чергу такі програми орієнтовані саме на українців.  «Україну багато закордонних забудовників, закордонних агентств нерухомості розглядають як такий яскравий, важливий для себе ринок. Багато хто відкриває тут офіси, представництва, приїжджають на виставки. Це говорить про те, що зростає інтерес і зростає попит», - зазначив Фоменко. Чи не найбільшим стимулом вкласти кошти в нерухомість за кордоном є отримання ще й приємного бонусу - громадянства цієї країни. Приміром паспорт Кіпру «коштує» 2 млн євро. Саме стільки мають складати інвестиції у цю країну, якщо українець хоче стати громадянином Кіпру. До того ж кіпріоти часто спрощують таку процедуру.   «На Кіпрі найшвидша процедура в Європі, яка займає максимум 6 місяців. Згідно зі змінами, які були прийняті 13 вересня цього року, сума інвестицій зменшилася до 2 млн євро, а до цього була 2,5 млн. Громадянство поширюється не тільки на заявника, а й на дружину і дітей до 27 років. Батьки заявника теж можуть отримати громадянство Кіпру при додатковій інвестиції у 500 тис. євро», - зазначив менеджер з розвитку бізнесу у Східній Європі агентства закордонної нерухомості Cybarco Development Памбос Хараламбус. А от австрійський паспорт обійдеться українським інвесторам значно дорожче. Щоб отримати громадянство Австрії закордонному інвесторові потрібно розкошелитись на 10 млн євро. Запасний плацдарм у вигляді «ПМП» та «ТМП» «Продають» громадянство не усі країни. Однак чи не у кожній з країн ЄС за певну суму інвестицій можна отримати посвідки на тимчасове чи постійне проживання. Приміром у Туреччині та Чорногорії обмежень у сумі немає. Купивши будь-яку нерухомість, можна автоматично отримати посвідку на тимчасове проживання. Однак у більшості країн все ж є грошовий ліміт для отримання такої посвідки.   Країни, які надають посвідку на проживання на основі інвестицій Дані компанії Feod Group Приємний бонус для тих, хто інвестує в Угорщину, - вкладені кошти згодом повернуть. «Ми пропонуємо постійну посвідку на проживання за інвестиції в сумі 300 тис. євро. Ці інвестиції ми повертаємо. Інвестор отримує їх назад без відсотків через 5 років. В рамках держпрограми інвестор і члени його сім'ї отримують постійну посвідку на проживання довічно», - зазначила  керівник угорської державної програми «ПМП за інвестиції» Крістіна Шимон. Більше того, отримавши посвідку на проживання, не обов’язково перебувати на території Угорщини.  Хоча у більшості країн таку посвідку можуть відібрати, якщо інвестор не проживатиме в країні. «Ще один, скажімо так, табір - це ті країни, які говорять - так, нерухомість вам купити потрібно, для того щоб отримати посвідку на проживання, але цього недостатньо. Тобто, крім того, що ви купили нерухомість, у вас повинні бути вагомі підстави для того, щоб перебувати у нашій країні. Це, наприклад, Німеччина, Велика Британія. Тобто там потрібно або вести якийсь бізнес, або навчатися, або працювати, або ще чимось займатися» - зауважив В’ячеслав Фоменко.  Інвестиція з метою заробити У компаніях, які займаються закордонною нерухомістю, кажуть, що часто українці  купують оселі, щоб отримувати прибуток. Приміром заробити непоганих грошей можна інвестувавши у нерухомість Таїланду. Тамтешні забудовники заманюють покупців вигідними пропозиціями, одна з яких «гарантована оренда». «Тобто людина купує нерухомість, мало того, що ринок росте, - він вкладає гроші в нерухомість і вона продовжує зростати в ціні, а з іншого боку він отримує ще й постійний річний дохід. Тобто підписується контракт, наприклад на 5 років, і особа щороку отримує 10% річних у валюті» - зазначив Фоменко. Придбати невелику квартиру у комплексі з хорошою інфраструктуро можна мінімум за 30 тис. доларів США. В такому разі інвестор щороку отримуватиме гарантований дохід від здачі житла в оренду 3 тис. доларів США. Державні обмеження Однак з вересня українцям, по суті, заборонили офіційно купувати будь-що за кордоном. За процедурою українці, які планують інвестувати, відкривати рахунки чи здійснювати розміщення валютних цінностей за кордоном, мають отримувати ліцензію від НБУ. Однак 15 вересня Нацбанк видав постанову, якою призупиняється видача таких ліцензій фізичним особам до 15 грудня цього року. Фахівці вважають, що таким чином українців спонукають переїздити жити до інших країн. Адже виїзд на ПМП в іншу країну з офіційним оформленням цієї процедури це один зі способів обійти заборону НБУ. Ще й зважаючи на те, що днями МВС спростив процедуру виїзду українців на ПМП. Тепер у часі вона займатиме не 3 місяці як раніше, а лише 1,5. Відтік «мізків» Та не лише заможних українців чекають за кордоном. Розумних також. Тож стимулюють обдаровану молодь їхати на навчання до них. Найбільшою популярністю в українських студентів користуються польські, німецькі, канадські, французькі і навіть австралійські вищі навчальні заклади. Кожна країна приваблює по-своєму. Наприклад, польські приватні університети поступаються якістю державним, проте в них дуже легко вступити. Натомість у Німеччині чи Чехії більше приваблюють державні університети, які дають гарну якість освіти. Також досить часто освіта за кордоном є доступнішою, аніж в Україні, особливо якщо ви - здібна людина. Чехія та Німеччина пропонують безоплатне навчання для іноземців за своєю Конституцією, а у Франції плата є фактично символічною. А от канадці українців заманюють вже змалечку. «На сьогоднішній день існує програма, де вже школярі в Україні можуть починати цей шлях, навчаючись за канадською системою середньої школи дистанційно, перебуваючи в Україні, і в кінці програми можуть отримувати канадські атестати. З цими атестатами легше вступати до вишів за кордоном», - зазначила засновник компанії Immigration Law Firm of Inna Kogan Інна Коган. Вступаючи в закордоннi вишi, наша молодь сподiвається на краще майбутнє уже за кордоном. Загалом українська діаспора одна з найбільших у світі. За даними ООН, за кордоном проживає 5-6 млн українців. Тоді як Світовий конгрес українців підрахував, що наша діаспора складає… 20 млн. Зважаючи на нинішню слабку соціальну політику влади та привабливі закордонні пропозиції, ця цифра, швидше за все, з кожним роком збільшуватиметься.
За кордоном У 2015 році до Німеччини прибуло 890 тисяч мігрантів Міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр заявив, що в 2015 році в країну прибуло 890 тисяч мігрантів, а не 1 млн 100 тисяч, як вважалося раніше, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі. За його словами, 820 тисяч біженців пройшли реєстрацію. У 2016 році, за підрахунками МВС, в Німеччину в пошуках притулку прибуло 210 тисяч чоловік. У повідомленні наголошується, що в січні 2016 року де Мезьєр озвучив цифру в 1,1 млн, яка була заснована на даних спеціальної системи, що підраховує кількість біженців до того, як ті звертаються до влади за наданням притулку. Нагадаємо, в травні 2016 року Єврокомісія запропонувала нову схему розподілу біженців між країнами - членами ЄС. Згідно з новим планом, біженці будуть розподілятися пропорційно між усіма 28 країнами-членами відповідно до даних про населення кожної країни і рівень ВВП.

Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Короткі змови, звані шепітками, здавна використовувалися знахарями та цілителями для досягнення певних цілей Е....
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
Всі хочуть бути щасливими, але часом ми зустрічаємо на шляху перешкоди, що заважають нам це зробити Експерти р....
більше матеріалів




/-1,6000430583954-/ /-pc-/
Top