counter
Архів Повернутись назад 26 Травня 2016
26 Травня
оформление ленты  Блог: 
Політика Богдана Бабич Скандал із «Миротворцем» стався через невизначеність: у нас АТО чи війна Ситуація навколо сайту «Миротворець», який виклав особисті дані журналістів, акредитованих у «ДНР» і «ЛНР», а також дані журналістів, що мають акредитацію в країні - агресорі РФ, склалася через те, що в Україні немає чіткого визначення: у нас АТО чи війна. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловила керівник Інституту практичної політики Богдана Бабич. «Треба проаналізувати подібний досвід в інших країнах. Як правило, журналісти воюючих країн не їздять один до одного знімати події, це роблять іноземні кореспонденти. Але так як у нас не оголошена війна, а у нас іде АТО, то виходить, що журналісти можуть їздити і знімати сюжети. Проблеми гібридної війни викликали цей скандал. І фактично ми знаємо, принаймні Геращенко натякає, що він має пряме відношення до цього сайту, який публікує таку інформацію. Це, в принципі, неправильна ситуація, бо іноземні журналісти нічим не завинили, якщо туди їздили. Однак важко уявити, що під час Другої світової війни до Німеччини їздили б радянські журналісти. Важко уявити, щоб ізраїльські журналісти їздили в Палестину, бо це провокує брати їх у заручники і загострювати ситуацію», - зазначила експерт. Однак Бабич переконана, що сайт «Миротворець» повинен працювати - це його місія, але слід враховувати загальну ситуацію.«Цей скандал виник через невизначеність: у нас війна чи АТО. Питання в тому, чи порушив законодавство сайт, коли виклав приватну інформацію. Фактично - порушив», - підсумувала фахівець.
Події Ситуація в районі АТО: бойовики здійснили 28 обстрілів За минулу добу бойовики 28 разів відкривали вогонь по українських військових. Як повідомляє прес-центр штабу АТО, не припиняються обстріли противником позицій ЗСУ в передмістях Донецька та Горлівки. Увечері бойовики двічі били по позиціях сил АТО південніше Авдіївки з гранатометів, великокаліберних кулеметів і мінометів калібру 82 мм. З мінометів такого ж калібру проросійські банди обстріляли наші укріплення в районі Зайцевого. А по захисниках Мар'їнки загарбники вели вогонь зі стрілецької зброї. Крім того, на Світлодарському плацдармі противник тричі відкривав вогонь по укріпленнях ЗС України поблизу Луганського з озброєння бойових машин піхоти. «Неспокійно було і на Маріупольському напрямі. По Широкиному НЗФ відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів і гранатометів», - йдеться в повідомленні. Також активізувалися підрозділи російсько-окупаційних військ і в Луганській області. По опорних пунктах ЗСУ під Новозванівкою противник відкривав вогонь з кулеметів, зенітних установок і озброєння БМП. По Станиці Луганській окупанти били з гранатометів.
Економіка Володимир Орлов: Нам необхідно вводити інститут уповноважених економічних операторів Україні вкрай необхідно вводити інститут уповноважених економічних операторів, як це пропонує Державна фіскальна служба. Про це «Аналітичній службі новин» (АСН) заявив експерт з питань податкової та митної політики, кандидат економічних наук Володимир Орлов. «Статус УЕО - це вищий ступінь довіри митниці до підприємства і, як наслідок, найбільший перелік пільг і спрощень митних процедур для нього. До УЕО застосовується мінімум митних формальностей, а репутація надійного контрагента дозволяє стати повноцінним учасником міжнародних ланцюгів поставок», - сказав Орлов. Експерт зазначив, що сьогодні 33 країни світу, серед яких країни ЄС, США, Канада, Китай, Японія, користуються перевагами взаємного визнання УЕО. «На відміну від «шедевральних» законопроектів ДФС нормативна база для введення в Україні інституту уповноважених економічних операторів, що розробляється Мінфіном, нам дуже потрібна», - резюмував Орлов.
Політика В окупованому Криму почалася нова хвиля обшуків у кримських татар Вранці 26 травня в окупованому Криму силовики проводять нові обшуки в будинках кримських татар. Про це, зокрема, інформують адвокат Еміль Курбедінов і голова ЦВК Курултаю кримських татар Заїр Смедляєв. Як розповів Крим.Реалії Смедляєв, обшуки проходять у сімферопольському мікрорайоні Кам'янка, де переважно проживають кримські татари. Курбедінов повідомляє про обшуки в мікрорайоні Хошкельди, а також в Алупці. Причини обшуків невідомі. «Будуть шукати традиційно заборонену літературу, зброю, боєприпаси, наркотики. Є заборонена література - значить буде справа по «Хізб ут-Тахрір», немає такої літератури, значить - іншу справа припишуть», - припустив Смедляєв. Офіційні коментарі кримських правоохоронців щодо нових обшуків поки відсутні.
Політика Тандіт: Ляшка викликали на допит в СБУ у справі Парасюка Голову Радикальної партії Олега Ляшка на допит у Службу безпеки викликали в рамках кримінального провадження у справі про замах на Володимира Парасюка. Про це заявив радник голови СБУ Юрій Тандіт в ефірі «112 Україна». «Його запрошують як свідка, враховуючи, що в перші дні після замаху на народного депутата Олег Ляшко зробив кілька заяв. Про конкретні речі він говорив у парламенті. Якщо уважно подивитися його заяви, то, звичайно ж, в рамках цього кримінального провадження СБУ буде з ним проводити зустріч і як свідка його буде опитано», - розповів Тандіт. Нагадаємо, що раніше Ляшко повідомляв про те, що його викликають на допит в СБУ. Також нещодавно на допиті в СБУ був його колега по партії Андрій Лозовий. Його теж викликали у справі щодо замаху на нардепа Парасюка.
Суспільство У Львові довелося евакуювати жителів будинку через «мінування» У Львові повідомили про замінування житлового будинку, мешканців довелося евакуювати. Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації. 30 осіб було евакуйовано з будівлі, поки поліцейські перевіряли повідомлення про мінування. Серед дорослих було і четверо дітей. «Увечері 25 травня поліцейським надійшло повідомлення від жительки Львова, 1946 року народження, про мінування невідомою особою її квартири на четвертому поверсі п'ятиповерхового житлового будинку (вул. Б. Хмельницького). При цьому вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалося. На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова у складі 23 осіб та 6 одиниць техніки. Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб», - сказано в повідомленні. Вибухотехніки і кінологи обстежили приміщення будинку і прилеглої території. Пошукові роботи закінчилися о 20:50, вибухового пристрою не виявлено.
Суспільство Семерак: Вилучення ядерного палива з усіх енергоблоків на ЧАЕС скоро закінчиться Україна незабаром закінчить вилучати ядерне паливо з усіх енергоблоків на Чорнобильській АЕС. Про це заявив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, передає «112 Україна». «Я теж стурбований екологічною та ядерною безпекою. Цей проект, про який ви запитуєте, веде «Енергоатом» Міненергетики, але на території Зони відчуження, яка підпорядковується Міністерству природи. Це, до речі, правильний підхід, коли зона екологічної небезпеки підпорядковується Міністерству природи. Ми контролюємо і стежимо для того, щоб процеси, які там відбуваються, були прозорими. Я хочу зробити сьогодні максимально прозорим погляд українського суспільства на те, що відбувається там. Я вважаю дуже позитивним те, що ЄБРР і «Велика Сімка» є учасниками будівництва безпечних об'єктів там, це арка, яка закриє 4-й енергоблок, це нове сховище відпрацьованого ядерного палива з Чорнобильської станції. Тому що є старе сховище, яке закінчить свій термін експлуатації в 2026 році, і ми сьогодні з міжнародними партнерами завершуємо будівництво», - сказав міністр. Він зазначив, що протягом двох тижнів Україна завершить вилучення ядерного палива з усіх енергоблоків на Чорнобильській АЕС. «У нас залишилося ще відпрацьоване ядерне паливо, пошкоджене ядерне паливо на першому енергоблоці, ми цей процес завершимо, і ми зробимо мінус одну ядерну установку і підвищимо рівень безпеки», - сказав він.
Суспільство Виявлено нові уламки, які, можливо, належать зниклому два роки тому літаку У Маврикії і Мозамбіку виявлені нові фрагменти, які можуть належати зниклому два роки тому малайзійському авіалайнеру. Про це повідомив міністр транспорту Австралії Даррен Честер, пише Росбалт. За його словами, один уламок було знайдено в Мозамбіку і ще два на Маврикії. «Фрагменти можуть бути пов'язані зі зниклим літаком авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH370», - сказав Честер. «Очікується, що фрагменти будуть відправлені до Австралії для експертизи», - додав він. Boeing 777-200, на борту якого перебувало 227 пасажирів і 12 членів екіпажу, пропав із радарів у ніч на 8 березня 2014 року. Він слідував рейсом MH370 з Куала-Лумпура в Пекін. Пізніше уламки літака було знайдено на острові Реюньон в Індійському океані. Також про знахідки повідомляли в Мозамбіку і ПАР.
Суспільство У Росії хочуть, щоб Україна забрала своїх ув'язнених із Криму У Росії заявили, що Україна не забирає своїх ув'язнених громадян у Криму, хоча РФ і неодноразово пропонувала їй це зробити. Про це повідомила уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова, передають РІА Новини. «Хочу звернутися до уповноважених з прав людини України щодо громадян України, що утримуються сьогодні в Криму, яких сьогодні не забирає батьківщина. Вони вчинили злочини як громадяни України на території раніше України, і сьогодні немає підстави утримувати їх на території іншої держави, але реакції такої поки не було», - сказала вона. Москалькова зазначила, що вважає важливим відправити їх додому. «Це питання гуманізму, соціалізації і просто законності з точки зору утримання засуджених», - сказала уповноважений. Вона повідомила, що отримує безліч листів від українських уповноважених з прав людини, і всі вони містять «антиросійську риторику».
Суспільство Екс-голові Держлісагентства оголошено про підозру Генеральна прокуратура України повідомила про підозру колишньому голові Державного агентства лісових ресурсів України. Про це повідомляє прес-служба ГПУ. Так, 23 травня повідомлено про підозру колишньому голові Державного агентства лісових ресурсів України, який обіймав цю посаду за часів президентства Віктора Януковича, і його дружині за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Зараз встановлено, що колишній чиновник за попередньою змовою зі своєю дружиною та іншими невстановленими особами систематично отримували неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів від іноземних суб'єктів підприємницької діяльності за отримання можливості закупівлі в Україні деревини та лісопродукції на загальну суму понад 140 млн грн, які надалі були легалізовані через схему використання підконтрольних офшорних компаній. «Вжитими заходами, в тому числі в рамках міжнародного співробітництва, вдалося виявити зазначені рахунки і надалі заарештувати кошти, отримані злочинним шляхом, в сумі понад три мільйони доларів США», - йдеться в повідомленні. У ГПУ зазначили, що вживається процесуальних заходів для оголошення підозрюваних у розшук і обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Посаду голови Держлісагентства в зазначений період обіймав Віктор Сівець.
Події За кілька днів у районі АТО загинуло вісім російських військових За останні кілька днів у районі проведення антитерористичної операції загинуло вісім російських військових. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони. За інформацією розвідки, 24 і 25 травня в морг Донецької обласної клінічної лікарні ім. Калініна доставлено сімох загиблих, в Донецьку клінічну лікарню №6 - дев'ятьох поранених російських військовослужбовців, а в Донецьку клінічну лікарню №14 - сімох поранених військовослужбовців, які намагалися атакувати підрозділи АТО на Донецькому напрямі. Крім того, 25 травня було поранено трьох військовослужбовців 3-ї окремої мотострілкової бригади (Горлівка). «24 травня в результаті неузгоджених дій із передовими позиціями 2-го мотострілецького батальйону 11-го окремого механізованого полку (Макіївка) загинув один військовослужбовець і один отримав поранення. Військовослужбовці розвідувальної роти полку намагалися здійснити вихід у тил сил АТО в складі диверсійно-розвідувальної групи», - йдеться в повідомленні.
Суспільство На Луганщині СБУ ліквідувала агентурну мережу бойовиків На Луганщині ліквідовано агентурну мережу терористів «ЛНР». Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, було затримано колишнього міліціонера, якого бойовики завербували на початку цього року. Використовуючи широкі зв'язки серед жителів Новоайдарського району, агент терористів збирав інформацію про переміщення військової техніки ЗСУ, дислокацію підрозділів і чисельність їхнього особового складу, режим охорони лінії розмежування, розташування і функціонування блокпостів, види озброєння тощо. «Також, починаючи з лютого, зловмисник організовував проникнення на українську територію диверсійних груп бойовиків. Він проводив розвідку місцевості, вибирав зручні місця і час переправлення, надавав допомогу в проведенні диверсійних акцій », - йдеться в повідомленні. В даний час тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.
Економіка У Порошенка пропонують створити групу, яка моніторитиме хід виконання плану дій уряду На майданчику Нацради реформ треба сформувати незалежну моніторингову експертну групу, яка проводитиме на постійній основі аудит стану виконання плану дій уряду. Про це заявив перший заступник голови Адміністрації Президента Віталій Ковальчук під час засідання Національної ради реформ, повідомляє прес-служба глави держави. За його словами, зараз в Україні сформувалося потужне експертне співтовариство, яке здатне неупереджено і кваліфіковано оцінити результати проведення міністерствами реформ. «Пропоную створити на майданчику Національної ради реформ незалежну моніторингову експертну групу, яка проводитиме на постійній основі аудит стану виконання плану дій уряду», - зазначив Ковальчук. Він також висловив упевненість, що зі свого боку Кабмін повинен раз на місяць заслуховувати результати цього моніторингу та приймати оперативні рішення для виправлення проблемних питань.
Суспільство В окупованому Криму «в.о. голови адміністрації» Коктебеля ув'язнили за хабар Підконтрольний Росії Феодосійський міський суд окупованого Криму виніс вирок у кримінальній справі щодо «виконуючого обов'язки голови адміністрації» Коктебеля Сергія Падюкова та головного спеціаліста цього органу місцевого самоврядування Миколи Єрмуракії. Як пише Крим.Реалії, їх визнали винними в отриманні хабара групою осіб за попередньою змовою у великому розмірі. «Встановлено, що чиновники отримали хабар у розмірі 4,2 ​​тис. доларів США від місцевого підприємця за сприяння його діяльності з надання екскурсійних послуг», - йдеться в повідомленні. Суд призначив їм покарання у вигляді 8 років позбавлення волі зі штрафом у розмірі 60-кратної суми хабара - 16,4 млн рублів кожному. Вони також позбавлені права обіймати посади на державній службі і в органах місцевого самоврядування, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих, адміністративно-господарських функцій і повноважень представника влади, строком на три роки. Відбувати покарання засуджені будуть у виправній колонії суворого режиму.
Економіка Експерт: Кадрові чистки в ДФС призводять до «витоку мізків» Бездумне ставлення до питання персоналу і кадрові чистки в Державній фіскальної службі призводить до «витоку мізків». Про це заявив експерт з питань податкової та митної політики, кандидат економічних наук Володимир Орлов. За його словами, про це свідчить той факт, що ініціатива про запровадження принципу «єдиного вікна» виходила не від ДФС, а від Міністерства фінансів, як, втім, і ініціатива про розробку й ухвалення нормативної бази щодо уповноважених економічних операторів. «Скорочувати теж потрібно з розумом, приділяючи максимальну увагу і дбайливо ставлячись до «мізків»- аналітичних підрозділів. Крім того, потрібно посилити оперативні підрозділи, при цьому, можливо, провівши ревізію служб, які мають значення забезпечення», - зазначив Орлов.
Суспільство На Житомирщині затримано скупника нелегально видобутого бурштину У Житомирській області біля села Клочевого затримано скупника бурштину з майже чотирма кілограмами незаконно добутого «сонячного каменю». Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, під час огляду авто було вилучено партію добірного бурштину-сирцю, серед якого був камінь вагою понад 1,7 кг вартістю півмільйона гривень. «Скупник придбав «сонячний камінь» у копачів на Олевщині. Зловмисником виявився ревізор Коростенської дирекції залізничних перевезень», - йдеться в повідомленні. У рамках відкритого кримінального провадження за ст.198 Кримінального кодексу України тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності організаторів незаконного видобутку та збуту бурштину-сирцю.
Економіка НБУ знижує облікову ставку до 18% річних З 27 травня облікову ставку буде знижено до 18% річних. Про це повідомляє прес-служба Національного банку. За інформацією НБУ, споживча інфляція в річному вимірі знизилася до рівня в 9,8%. Водночас у місячному вимірі вона була вище, ніж у попередні місяці - 3,5%, перш за все через скасування знижки на природний газ для населення, яка діяла до 31 березня. Незважаючи на це, з початку року інфляція склала 5,1% «Національний банк вважає цілі по споживчій інфляції на рівні 12% +/- 3 п.п. на кінець 2016 року і 8% +/- 2 п.п. на кінець 2017 року досяжними», - йдеться в повідомленні. Нацбанк також прогнозує продовження поступового пом'якшення монетарної політики для підтримки відновлення економічної активності в разі подальшого зниження ризиків для цінової стабільності й уповільнення прогнозної інфляції.
оформление ленты  Блог: 
Політика Артем Петрашкін «Закон Савченко» дозволив убивцям відчути себе безкарними До так званого «закону Савченко», згідно з яким один рік перебування під арештом у СІЗО під час досудового слідства і судового розгляду прирівнюється до двох років тюремного терміну, потрібно терміново вносити правки. Інакше не зупинити кримінальне цунамі, що захлеснуло країну. Таку думку в коментарі «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив кандидат юридичних наук Артем Петрашкін. За словами експерта, цей закон не повинен застосовуватися до тих, хто скоїв тяжкі злочини. «Коли йдеться про вбивства, не може бути жодних «пільгових умов». А вони з'явилися. Злочинці, на рахунку яких не одне людське життя, масово виходять на свободу раніше терміну. Багато з них просто наступного дня вчиняють нове вбивство. З іще більшою жорстокістю. Потрапляючи в СІЗО, вони тепер свідомо затягують розгляд справ, змінюючи покази, щоб потім їм врахували цей час і перерахували терміни відбування покарання», - відзначив Петрашкін. Експерт нагадав, що за даними, оприлюдненими у квітні поточного року ГПУ, з місць позбавлення волі під цей закон звільнили вже 39 тис. 496 ув'язнених. З них - 5 тис. 961 особа відбувала покарання за тяжкі злочини. «Закон Савченко» дозволив убивцям відчути себе безкарними, - вважає Артем Петрашкін. - Його треба міняти. Це питання піднімалося і ГПУ, і Міністерством юстиції. Якщо депутати не прислухаються і продовжать ігнорувати те, що відбувається, ми отримаємо невідворотні наслідки».  
Суспільство Громадянин України намагався вивезти в Росію три кілограми наркотиків У Харківській області на пункті пропуску «Гоптівка» затримано громадянина України, який намагався вивезти в РФ наркотики рослинного і синтетичного походження. Як повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби, під час прикордонно-митного оформлення мікроавтобуса, який прямував із Кривого Рогу в Санкт-Петербург, на одного з пасажирів, 27-річного громадянина України, спрацював службовий собака. При огляді його особистих речей під подвійним дном його валізи було виявлено 13 поліетиленових пакунків у парафіні. У них містилося 2,6 кілограма речовини рослинного походження (попередньо - канабіс) і 1 поліетиленовий пакет з 200 грамами речовини синтетичного походження (можливо - амфетамін). За словами затриманого, він переміщував ці речовини для особистого споживання на території Росії. Зараз товар вилучено та передано відповідним органам.
Суспільство У Волновасі на хабарі затримано працівників військової служби правопорядку Служба безпеки України спільно з військовою прокуратурою Маріупольського гарнізону затримала на хабарі працівників військової комендатури. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, за непритягнення до кримінальної відповідальності за хуліганство офіцер і сержант військової служби правопорядку вимагали у військовослужбовця ЗСУ, який проходить службу в АТО в Донецькій області, неправомірну вигоду в розмірі шести тисяч гривень. «При отриманні останніх чотирьох тисяч гривень неподалік адмінбудівлі комендатури у Волновасі обох вимагачів затримали працівники Управління СБУ в Донецькій області. Вимагачі намагалися чинити опір», - йдеться в повідомленні. В СБУ відзначили, що під час обшуків у їхніх робочих кабінетах вилучено три РПГ-26, сім РГД, дев'ять Ф-1, три протитанкові міни, 25 сигнальних ракет, 5 димових шашок, 2700 патронів до вогнепальної зброї, два штик-ножі. Слідчі дії тривають у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди, поєднане з її вимаганням) Кримінального кодексу України.
За кордоном Лутковська: Україна заявила про готовність забрати ув'язнених із Криму Україна готова забрати в'язнів із окупованого Росією Криму. Про це заявила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська, повідомляє прес-служба омбудсмена. «Зараз я з задоволенням вітаю усвідомлення представниками Російської Федерації, що утримувати громадян України на території незаконно окупованої АР Крим - негуманно, в той час як вони вже два роки висловлюють бажання бути переданими на материкову частину України. Я висловлюю свою повну готовність почати активні дії з переміщення осіб із території окупованої АР Крим. Користуючись нагодою, повторно висилаю проект Меморандуму про введення ad hoc механізму переміщення осіб із території Криму на материкову частину України», - сказано у відкритому зверненні Валерії Лутковської до Уповноваженого з прав людини в Російській Федерації Тетяни Москалькової. Також Лутковська повідомила про те, що Україна використовує виключно правозахисну риторику, яка базується на міжнародних документах таких організацій, як ООН або Рада Європи, а не «антиросійську», як стверджувала Москалькова.
Політика оформление ленты  Саакашвілі про обшук в ОДА: «Таких речей не робив навіть Пшонка» (відео) Голові Одеської обласної державної адміністрації Михайлу Саакашвілі вдалося увійти в ОДА, де проводиться обшук. Саакашвілі заявив, що мав розмову з цього приводу з Луценком. Відео з коментарем одеського губернатора виклав на своїй сторінці в Facebook журналіст Роман Бочкала. «Взагалі з глузду з'їхали всі, таких речей не робив Пшонка, прокуратура Північної Кореї, взагалі з глузду з'їхали. Вони замкнули там наших співробітниць, які сиділи і тремтіли. Останні чотири години, поки мене тут не було, автоматники стоять у них над головою, якісь... прокурори Генеральної прокуратури і виконують цей ганебний політичний указ. Я говорив зараз із Генпрокурором, я зажадав негайно відкликати звідси цю шваль, цих слідчих. Пора Україні вже цю ганьбу забувати, що ці хлопці замість того, щоб воювати, використовуються для зведення політичних дешевих рахунків», - заявив Саакашвілі. Нагадаємо, що в будівлі Одеської обласної державної адміністрації почалися обшуки.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Міка Аалто У рамках судової системи потрібно створити спеціальні департаменти для розгляду фінансових злочинів Концентрація адміністративних і слідчих функцій під дахом одного відомства дозволить ефективніше вести розслідування фінансових злочинів. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив головний експерт Проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» з питань протидії корупції Міка Аалто. За його словами, саме така система працює в Німеччині. «З іншого боку, функції фінансової поліції Італії перетинаються з іншими правоохоронними органами, від чого точно страждає їхня ефективність», - сказав експерт. При цьому він зазначив, що концепція фіскальної поліції реалізована небагатьма країнами - членами Європейського Союзу. Аалто підкреслив, що коли заходить мова про створення спеціалізованого суду з фінансових справ, то зазвичай мається на увазі орган, у якому судді надаватимуть висококваліфіковану експертизу щодо складних правових обставин. Однак цього можна досягти тільки за допомогою призначення добре підготовленої групи суддів. «Спеціалізовані суди самі по собі не є рішенням, хоча було б бажано створити спеціальні палати або департаменти в рамках судової системи. Наприклад, в Україні можна було б створити спеціалізовану судову палату для розслідування фінансових злочинів», - зазначив Аалто.
Суспільство У ГПУ розповіли, з чим пов'язані обшуки в Одесі Слідчими Генеральної прокуратури України спільно з працівниками СБУ в Одесі проводяться обшуки в рамках кримінального провадження за фактом незаконних операцій з відшкодування ПДВ посадовими особами Генерального консульства Грузії в Україні в 2012-2013 роках. Про це повідомляє прес-служба ГПУ. Як повідомляється, зазначені слідчі дії проводяться, зокрема, в службових та житлових приміщеннях екс-Генконсула Грузії Теймураза Нішніанідзе. «За результатами проведених обшуків вилучено чорнову документацію, що свідчить про можливе здійснення незаконних фінансових операцій», - йдеться в повідомленні. Читайте також: Саакашвілі про обшук в ОДА: «Таких речей не робив навіть Пшонка» (відео) У ГПУ також зазначили, що найближчим часом Генпрокурор Юрій Луценко заслухає доповідь керівників слідчого підрозділу щодо підстав проведення слідчих дій, дотримання Закону при їх проведенні та попередніх результатів.
Події Нападнику на дружину Турчинова повідомлено про підозру у замаху на вбивство Чоловікові, який учора з ножем напав на співробітницю столичного університету, дружину Секретаря Ради національної безпеки і оборони Ганну Турчинову, повідомлено про підозру в незакінченому замаху на умисне вбивство. Про це повідомляє прес-служба прокуратури м.Києва. У прокуратурі нагадали, що 25 травня о 16:00 підозрюваний зайшов у приміщення столичного університету і з ножем накинувся на одну з працівниць закладу. Дії нападника вдалося припинити працівникові Державної служби охорони, який і затримав зловмисника. «З огляду на те, що затриманий громадянин є адвокатом, відповідно до КПК і Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» письмове повідомлення про підозру цій особі складено та вручено виконуючим обов'язки прокурора міста Києва Олегом Валендюком в присутності захисника підозрюваного», - йдеться в повідомленні. Читайте також: Стало відомо, хто з ножем напав на жінку Турчинова Зараз готується клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Антон Геращенко Фінансова поліція повинна бути окремим органом у структурі Кабміну Фінансова поліція повинна бути окремим незалежним органом у структурі Кабінету міністрів, а не входити до складу Національної поліції або Державної фіскальної служби. На сьогодні у нас занадто багато департаментів у різних відомствах, які займаються схожою діяльністю. Таку думку в коментарі «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив народний депутат, секретар Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Антон Геращенко. «Коли працював уряд Арсенія Яценюка, то розробляли подальші дії щодо зниження тиску на підприємництво і упорядкування роботи правоохоронних органів, пов'язаних із боротьбою з економічними злочинами. Як одна з таких пропозицій був варіант змінити законодавство, щоб вивести зі структури Національної поліції службу по боротьбі з економічними злочинами, об'єднати її з податковою міліцією. А її в свою чергу вивести з-під Міністерства фінансів і фіскальної служби і зробити окремий незалежний орган, який би займався тільки економічними розслідуваннями. Як у США, там є окреме агентство, яке займається саме питаннями фінансових злочинів - ухилення від сплати податків, різного роду шахрайство тощо. У нас сьогодні СБУ займається економічними злочинами, податкова міліції, департамент по боротьбі з економічними злочинами в Нацполіції і раніше було ще, на додачу до всього, УБОЗ. Тобто у нас дуже багато людей: на одного з сошкою - семеро з ложкою. Для створення фінансової поліції потрібна політична воля для зміни законодавства. Якби це сталося, то в Україні залишилося б лише дві структури, які займалися б розслідуванням економічних злочинів - це департамент СБУ з розслідування злочинів, що стосуються державних інтересів, і єдина структура, яка б займалася боротьбою з несплатою податків і питаннями, пов'язаними з різного роду економічними махінаціями, шахрайством тощо», - розповів Геращенко. Він зазначив, що новий орган повинен переслідувати осіб, які ухиляються від сплати податків, притягати їх до кримінальної відповідальності. Але він не повинен бути в одній структурі з фіскальною службою, тільки окремо. «Фіскальна служба не каральний орган, а статистичний, вона перевіряє підприємців. Якщо підприємець не платить і є склад злочину, то зараз голова фіскальної служби телефонує начальнику податкової міліції і каже: «Займіться цією справою». В такому випадку є певна залежність, яка не надто хороша з точки зору демократії. А має бути так, що фіскальна служба направляє в інший незалежний орган свої дані. Цей незалежний від фіскальної служби орган приймає рішення, чи є тут факт ухилення від податків, або це не факт ухилення, а спроба необґрунтованого тиску. Йдеться про те, що це обов'язково має бути окремий орган. Він повинен бути окремо в структурі Кабінету міністрів і не під Міністерством фінансів. Для країни це було б правильно. Але поки це тільки проект», - резюмував Геращенко.
Суспільство На Харківщині діяв канал поставки зброї з району АТО У Харківській області ліквідовано канал постачання зброї з районів проведення антитерористичної операції. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, до організації зазначеного каналу причетні троє жителів Ізюмського району Харківської області. «25 травня 26-річного організатора злочинної групи було затримано «на гарячому» під час спроби збуту близько тисячі патронів до автомата Калашникова різного калібру, а також гранати РГД-5. В ході обшуків за місцями проживання злочинців правоохоронці також вилучили вогнепальну зброю і боєприпаси», - йдеться в повідомленні. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне придбання та збут вогнепальної зброї, бойових припасів і вибухових речовин). Зараз тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.
Суспільство У НАТО побачили поліпшення в процесі підготовки українських молодших командирів В Україні суттєво покращився процес підготовки молодших командирів. Про це заявив головний сержант Стратегічного командування НАТО з операцій сержант-майор Девор Петек, повідомляє прес-служба Генерального штабу. В рамках зустрічі гостя з першим заступником начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенантом Ігорем Колесником обговорювалися питання розвитку професійного сержантського і старшинського складу Збройних Сил України і впровадження стандартів НАТО в систему їхньої підготовки. Іноземні гості в рамках п'ятиденного візиту відвідали 197-й центр підготовки сержантського складу в Чернігівській області, 184-й навчальний центр на Львівщині і коледж підготовки сержантського складу, де зустрілися з інструкторами та слухачами Об'єднаної багатонаціональної тренувальної групи.

Кішки в будинку: успіх чи прокляття
Кішки в будинку: успіх чи прокляття
До кішок у всі часи завжди ставилися по-різному Для когось вони були божеством, а хтось вважав їх помічниками ....
Тамара Глоба пообіцяла трьом знакам шалене везіння у травні
Тамара Глоба пообіцяла трьом знакам шалене везіння у травні
Гороскоп Тамари Глоби на травень обіцяє чимало можливостей для всіх без винятку знаків зодіаку Але є серед ни....
Гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваше прагнення до самовираження та дії буде ос....
Сон у ніч з 30 квітня на 1 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 30 квітня на 1 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
1 травня о 3:08 розпочнеться 23-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливу енергію у вашій романтиці Це чудовий ч....
більше матеріалів




/-1,371248960495-/ /-pc-/
Top