counter
Архів Повернутись назад 20 Липня 2016
20 Липня
Події оформление ленты  У Широкиному бойовики застосували заборонену артилерію Минулої доби зафіксовано 54 випадки відкриття вогню бойовиками. Про це повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції. Так, на маріупольському напрямку із забороненої Мінськими угодами 122-мм артилерії ворог випустив 12 снарядів по опорних пунктах ЗСУ в Широкиному. Крім цього, застосував 82-мм міномети, гранатомети і великокаліберні кулемети. «По українських військових у Талаківці противник бив зі 120- і 82-мм мінометів. Під мінометні обстріли також потрапили наші захисники в Красногорівці, Гнутовому і Водяному, а з інших видів стрілецької зброї - в Мар'їнці, Славному, Старогнатівці і Новогригорівці», - йдеться в повідомленні. На донецькому напрямку, в Авдіївці, ворог задіяв проти наших військ 120- і 82-мм міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Також зі 120-мм мінометів противник обстріляв Майорськ, а з мінометів калібру 82 мм - шахту «Бутівка», Опитне і Зайцеве. На Луганщині з 82-мм мінометів, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів окупанти стріляли по Станиці Луганській, зенітні установки було застосовано у Новозванівці, а БМП - під Новоолександрівкою.
Економіка оформление ленты  Україна і Румунія підписали угоду про підключення газотранспортних систем Оператори газотранспортних систем України і Румунії підписали угоду про підключення газотранспортних систем у точці Ісакча, розміщеної на українсько-румунському кордоні поблизу Орлівки (територія України) і Ісакчі (територія Румунії). Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю та пресою ВАТ «Укртрансгаз». Ця угода поширюється на маршрут газопроводу, який використовується для транспортування газу з України до Болгарії через територію Румунії. «Оператори систем планують забезпечити постійну і безперебійну потужність для транспортування газу в напрямку з України до Болгарії і безперебійну потужність для транспортування газу в реверсному режимі», - йдеться в повідомленні. У прес-службі зазначили, що історично даний маршрут використовувався «Газпромом» для постачання газу до Болгарії. Однак після закінчення дії договору на використання газопроводу, оператори газотранспортних систем України і Румунії прийняли рішення у своїй діяльності керуватися нормативно-правовим регулюванням ЄС.
Суспільство оформление ленты  Гройсман вимагає від поліції швидко і ефективно розслідувати вбивство Шеремета Прем'єр-міністр Володимир Гройсман звернувся до поліції з вимогою забезпечити швидке та ефективне розслідування вбивства Павла Шеремета. Про це Гройсман написав на своїй сторінці у Facebook. «День почався з жахливої новини. Сьогодні вранці загинув відомий в Україні журналіст Павло Шеремет. Мої глибокі співчуття близьким, друзям і всім шанувальникам журналістського таланту Павла. Я вже звернувся до міліції з вимогою забезпечити швидке і ефективне розслідування інциденту», - написав Гройсман. Читайте також: Геращенко не виключив російський слід у вбивстві Шеремета Нагадаємо, У Києві вранці 20 липня внаслідок вибуху машини загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Вибух стався о 7:45 ранку, коли Шеремет від'їхав від будинку і проїхав кілька десятків метрів.
Суспільство оформление ленты  На Донбасі загинули шестеро російських солдатів За добу шестеро російських військових загинули на Донбасі в зоні АТО. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України на своїй сторінці у Facebook. Сімох було поранено. «Протягом доби підтверджені втрати противника - шестеро загиблих і семеро поранених військовослужбовців 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) і 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1-го АК (Донецьк) ЗС РФ, а також 4-ї (Алчевськ ) і 7-ї (Дебальцеве) окремих мотострілецьких бригад 2-го АК (Луганськ) ЗС РФ», - сказано в повідомленні. Найбільші втрати у 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1-го АК ЗС РФ внаслідок знищення силами АТО вогнем вогневого взводу зі складу мінометної батареї 2-го мотострілецького батальйону полку.
Суспільство оформление ленты  Прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо вбивства Шеремета Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом убивства журналіста Павла Шеремета. Про це написала прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець. «Вбивство журналіста інтернет-видання «Українська правда» Павла Шеремета кваліфіковано за ч. 2 п. 5 ст. 115 КК України (умисне вбивство, скоєне у спосіб, небезпечний для життя багатьох осіб)», - написала Максимець. Злочин доручили розслідувати слідчому управлінню столичної поліції. Процесуальне керівництво здійснюватиме прокуратура міста Києва. Нагадаємо, що вранці 20 липня, в центрі Києва вибухнув автомобіль керівника інтернет-видання «Українська правда» Олени Притули. У машині був лише журналіст Павло Шеремет. Він загинув. Причиною вибуху став вибуховий пристрій.
Суспільство оформление ленты  У Києві на стоянці вибухнула граната РГД-5, постраждали авто У Святошинському районі в Києві вночі на автостоянці вибухнула граната. Про це повідомляє прес-служба ГУ НП. Граната вибухнула близько першої години ночі на автостоянці біля одного з будинків на вул. Чаадаєва. За попередніми даними, граната - РГД-5. Чотири авто було пошкоджено. Потерпілих немає. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом хуліганства. «На місці пригоди працюють слідчо-оперативна група і фахівці вибухо-технічної служби. Правоохоронці встановлюють свідків і очевидців події, з'ясовують усі обставини і мотиви скоєного. Зібрані відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчим відділом Святошинського управління столичної поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Розпочато досудове розслідування. Зусилля правоохоронців спрямовані на встановлення і затримання осіб, причетних до цього кримінального злочину», - сказано в повідомленні.
За кордоном оформление ленты  Могеріні і Гройсман обговорили співпрацю у сфері безпеки Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні обговорили порядок денний відносин Україна-ЄС. Про це повідомили в прес-службі КМУ. «Сторони обговорили порядок денний відносин Україна-ЄС, зокрема стан справ із введенням безвізового режиму для громадян України, ратифікацію Угоди про асоціацію, а також отримання макрофінансової допомоги. Могеріні запевнила в готовності вже найближчим часом врегулювати зазначені питання», - сказано в повідомленні. Могеріні зазначила, що вона високо цінує зусилля та проведену роботу за перші 100 днів уряду. Крім того, в центрі уваги переговорів була тематика політики безпеки, в першу чергу врегулювання ситуації на сході України та імплементація Мінських домовленостей.
Суспільство оформление ленты  Парубій: Убивство Шеремета - це виклик українській демократії та правоохоронній системі Вбивство журналіста Павла Шеремета - це виклик українській демократії та правоохоронній системі. Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Верховної Ради Андрій Парубій. «Українців укотре хочуть залякати, хочуть залякати українських журналістів. Показово цинічне вбивство журналіста - це виклик українській демократії та правоохоронній системі. Як голова Верховної Ради України закликаю правоохоронні органи невідкладно розслідувати цей злочин і покарати замовника і виконавців. Зло має бути покарано», - написав Парубій. Він також висловив співчуття родині загиблого. Читайте також: Геращенко не виключив російський слід у вбивстві Шеремета Нагадаємо, У Києві вранці 20 липня внаслідок вибуху машини загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Вибух стався о 7:45 ранку, коли Шеремет від'їхав від будинку і проїхав кілька десятків метрів.
Суспільство оформление ленты  В Авдіївці чотири будинки пошкоджено через обстріл В Авдіївці Донецької області через обстріли бойовиків було пошкоджено чотири будинки. Про це повідомили в прес-службі поліції області. Чотири будинки пошкоджено на вулиці Червоноармійській і в провулку Лісному, місто залишилося без водопостачання та енергозабезпечення. «Внаслідок обстрілу було пошкоджено будинки №№95, 102, 104 по вулиці Червоноармійська та один будинок, розташований у провулку Лісному. Через обстріл прифронтова Авдіївка залишилася без водопостачання та енергозабезпечення, а Авдіївський коксохімічний завод був змушений зупинити виробництво. Інформація про інші руйнування уточнюється», - сказано в повідомленні. На місцях обстрілів працює слідчо-оперативна група поліції, яка документує всі факти нічного обстрілу і надає допомогу місцевим жителям. Відомості за цими фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.
оформление ленты  Блог: 
Політика Геннадій Кривошея Законопроект про видобуток бурштину найближчим часом має з'явитися в парламенті Необхідно, щоб якомога швидше було ухвалено у другому читанні законопроект щодо видобутку бурштину. З незаконним видобутком сонячного каменю вже давно час наводити лад і встановлювати чіткі правила. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив голова підкомітету з питань підприємництва та технічного регулювання парламентського Комітету з питань промислової політики та підприємництва, народний депутат Геннадій Кривошея. «Лише в Рівненській області близько п'яти тисяч осіб цим займається, і вони жодним чином не готові залишати свої лопати. Гадаю, якби швидше вийшов законопроект, тоді б принаймні всі зрозуміли, яким буде порядок і це не виглядало б перерозподілом корупційних зв'язків. Треба просто ухвалити закон і показати всім, що будуть чіткі правила. Кошти мають іти в бюджет. Якщо не помиляюся, коли затверджували бюджет, ми планували, що додатково надійде близько 15-20 мільярдів гривень від грального бізнесу і від того, що запрацює закон з видобутку бурштину», - розповів нардеп. Кривошея зазначає, що закон щодо бурштину є цілком реальним, про це неодноразово заявляли і міністр внутрішніх справ, і народні депутати. «Тому я думаю, що він найближчим часом з'явиться в залі. Але ви ж бачите, як у нас ходять на сесію - навіть за найпростіші питання не можуть проголосувати. А це дуже серйозне питання, причому в другому читанні його треба доопрацювати. Там були певні правки, їх доопрацьовують у комітеті. Закон щодо бурштину - це те, що реально потрібно в сьогоднішній реальності. Це проблема окремих округів, а не всієї території України, ми говоримо про три-чотири області, але люди, котрі займаються видобутком, мають бути в якихось законних підставах, сплачувати податки», - підсумував нардеп.
За кордоном оформление ленты  Столтенберг гадає, що витрати на оборону країн НАТО зростуть через Росію НАТО наростило колективну оборону. І такі оборонні витрати тільки збільшаться. Про це генсекретар Альянсу Йенс Столтенберг написав у статті для The Wall Street Journal. «У відповідь на натиск Росії НАТО здійснив таке зростання колективної оборони, якого не було з часів «холодної війни». І витрати на оборону європейських союзників зростатимуть цього року. Росія незаконно анексувала Крим, вона підірвала європейську безпеку. Москва продовжує підтримувати бойовиків у Східній Україні в конфлікті, який коштував уже понад 10 тисяч життів. Росія регулярно провокує НАТО і союзників Альянсу, коли російські реактивні винищувачі гудуть над кораблями США в Балтійському морі», - написав він. Також генсек зазначив, що якщо нападу зазнає одна з країн НАТО, це трактуватиметься як напад на об'єднання: агресію буде зустрінуто військами від усього Альянсу.
Події оформление ленты  У Луганській області ситуація на лінії розмежування загострюється 19 липня бойовики продовжили обстрілювати населені пункти Луганської області. Про це повідомляє прес-служба обласної військово-цивільної адміністрації. Увечері бойовики з підствольних гранатометів і великокаліберних кулеметів відкривали вогонь у напрямку села Новозванівка Попаснянського району. Водночас терористи з БМП, гранатометів різних типів і зенітної установки обстрілювали позиції українських військовослужбовців поблизу села Новоолександрівка. Крім того, 20 липня після півночі бойовики з 82-мм мінометів, гранатометів різних типів і великокаліберних кулеметів били в напрямку КПВВ «Станиця Луганська». Внаслідок обстрілу один наш військовослужбовець дістав легке осколкове поранення. «Обстріл з боку збройних бандформувань мають систематичний характер. Понад те, ми констатуємо, що останнім часом ситуація на лінії розмежування загострюється», - зазначив заступник голови Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко.
Суспільство оформление ленты  Порошенко попросив Деканоїдзе очолити групу з розслідування вбивства Шеремета Президент Петро Порошенко зажадав створення оперативної групи з розслідування вбивства Павла Шеремета і попросив главу Національної поліції Хатію Деканоїдзе очолити цю групу. Про це Порошенко заявив під час наради із силовиками, повідомляє прес-служба глави держави. Він звернувся до генерального прокурора Юрія Луценка та голови СБУ Василя Грицака з вимогою відрядити найкращих фахівців і слідчих у групу. Президент також повідомив, що попросив допомоги у міжнародних партнерів і обговорив із посольством США в Україні залучення до слідчої групи експертів ФБР, які володіють унікальними методами в дослідженні вибухової техніки. Порошенко доручив міністру закордонних справ зв'язатися з партнерами з ЄС для того, щоб запросити їхніх експертів для розслідування вбивства журналіста. «Прошу не виключати жодної версії», - звернувся Порошенко до керівництва правоохоронних органів. Читайте також: Геращенко не виключив російський слід у вбивстві Шеремета Нагадаємо, У Києві вранці 20 липня внаслідок вибуху машини загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Вибух стався о 7:45 ранку, коли Шеремет від'їхав від будинку і проїхав кілька десятків метрів.
Суспільство Через убивство Шеремета Луценко пропонує посилити контроль за масовими акціями в Києві Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що створено слідчо-оперативну групу з розслідування вбивства Павла Шеремета. Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар Луценка Лариса Сарган. «Крім версії вбивства через професійну діяльність ми розглядаємо можливість версії дестабілізації ситуації в центрі столиці», - зазначив Луценко. Генпрокурор також запропонував посилити увагу за масовими акціями в столиці найближчим часом. «Я не думаю, що ми повинні щось забороняти, але будь-які акції найближчим часом мають організовуватися із застосуванням рамки металошукачів. Забагато інформації надходить про можливі провокації в найближчі дні, і в зв'язку із сьогоднішньою страшною подією з Павлом це може справді бути частиною якогось великого плану», - сказав генпрокурор.
Суспільство оформление ленты  Російські комуністи злякалися покемонів Депутат Держдуми від КПРФ Денис Вороненков звернувся до голів ФСБ та Мінкомзв'язку з проханням заборонити в Росії гру доповненої реальності Pokemon Go. Про це повідомляє «Медуза». На думку Вороненкова, люди, які грають у Pokemon Go, можуть стати співучасниками шпигунства і теракту. Депутат побоюється, що це станеться через те, що гравцям доводиться фотографувати реальні об'єкти. Крім того, швидке зростання кількості гравців створює «передумови для використання ефективної технології впливу на розум людей», вважає депутат. Все це, на думку Вороненкова, може завдати шкоди безпеці Росії. Читайте також: Як гра про покемонів зводить людей з розуму (відео) «Вважаю, що поширення гри Pokemon Go може завдати шкоди безпеці на території РФ. Користувачі мобільних пристроїв, на яких буде встановлено цю гру, можуть стати співучасниками терористичного акту або шпигунства, самі того не підозрюючи, шляхом фото-, відеозйомки на мобільні пристрої об'єктів і територій», - ідеться в листі депутата.
Суспільство оформление ленты  Суд виніс вирок контрабандисту сильнодіючих ліків Набув законної чинності вирок Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області щодо місцевого жителя, який контрабандою ввіз в Україну партію сильнодіючих речовин. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, зловмисника затримали на місці злочину співробітники Служби безпеки України спільно з працівниками Закарпатської митниці ДФС у пункті пропуску «Тиса» наприкінці минулого року. «Закарпатець придбав в Угорщині майже дві тисячі таблеток і 74 ампули медпрепаратів. Повертаючись додому автостопом, він спробував ввезти лікарські засоби в Україну, приховавши їх серед особистих речей. У рюкзаку контрабандиста правоохоронці виявили приховані коробки з таблетками і загорнуті в поліетиленовий пакет ампули», - йдеться в повідомленні. Згодом експертиза встановила, що вилучені таблетки містять сильнодіючий лікарський засіб метандієнон. Суд визнав зловмисника винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 201 Кримінального кодексу України і призначив йому 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном на три роки.
Суспільство оформление ленты  У Москві розраховують на ретельне розслідування вбивства Шеремета Росія розраховує на об'єктивне й ретельне розслідування вбивства російського громадянина Павла Шеремета. Про це заявили в МЗС РФ, пише ТАСС. «Розраховуємо на об'єктивне і ретельне розслідування цього злочину і притягнення до відповідальності всіх винних», - заявили у відомстві. У МЗС РФ також додали, що в Москві вражені вбивством російського громадянина Павла Шеремета в центрі Києва. «Приголомшені цинічним убивством у центрі Києва російського громадянина Павла Шеремета. У Росії його знали і поважали як журналіста та високого професіонала», - зазначили в російському дипвідомстві. Читайте також: Геращенко не виключив російський слід у вбивстві Шеремета Нагадаємо, У Києві вранці 20 липня внаслідок вибуху машини загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Вибух стався о 7:45 ранку, коли Шеремет від'їхав від будинку і проїхав кілька десятків метрів.
Суспільство оформление ленты  У МЗС підтвердили особу українця, який загинув у Ніцці Українське МЗС отримало офіційне підтвердження загибелі українця внаслідок теракту в Ніцці від правоохоронних органів Франції. Про це сказано у повідомленні на офіційній сторінці департаменту консульської служби МЗС України у Facebook. Також було офіційно встановлено ​​особу загиблого. «Посольство України у Франції одержало від місцевих правоохоронних органів офіційне підтвердження факту загибелі 14 липня внаслідок теракту в м. Ніцца громадянина України, особу якого було встановлено ​​за результатами, у тому числі ДНК-експертизи. Найближчим часом тіло загиблого українця буде транспортовано до України», - сказано в повідомленні. Українців, які дістали поранення, вже виписано з лікарень. Нагадаємо, внаслідок теракту у Франції, в Ніцці, загинуло 84 людини.
Суспільство оформление ленты  Морські прикордонники вперше відпрацювали безпарашутне десантування (відео) Сьогодні в рамках активної морської фази багатонаціональних навчань Sea Breeze - 2016 морські прикордонники вперше відпрацювали безпарашутне десантування з вертольота в море. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби. Бійці відділу спеціальних дій на воді Одеського загону морської охорони з 7-метрової висоти на швидкості близько 30 км/год. виконували стрибки в заданому районі. «За легендою навчань, саме так мають висуватися передові штурмові групи, завдання яких з моря взяти під контроль стратегічно важливі об'єкти - порти, гідротехнічні споруди. Штурмова група з восьми бійців у надлегкому спорядженні (гідрокостюм, ласти, маска), десантувавшись з вертольота, мала приховано, використовуючи навички підводного плавання без спеціального обладнання, дістатися до нанесеного об'єкту і нейтралізувати вахтенну службу в режимі «тиші». Озброєння та спорядження дайверів мінімальне, крім водолазного ножа - лише прийоми рукопашного бою та вміння швидко нейтралізувати супротивника, не давши йому викликати допомогу», - йдеться в повідомленні.
Суспільство оформление ленты  У Донецькій області «Фантом» не пропустив на окуповану територію партії промтоварів, срібла і ліків для тварин У Донецькій області співробітники спецпідрозділу податкової міліції ДФС «Фантом» затримали кілька партій товарів, які намагалися незаконно доправити на тимчасово окуповану територію. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби. Так, на контрольно-пропускному пункті в'їзду/виїзду «Мар'їнка» було зупинено автомобіль Hyundai Accent. Під час його огляду було знайдено промислові товари, які водій намагався провезти на непідконтрольну Україні територію. «Крім того, на КПВВ «Зайцеве» в автомобілях KIA Magentis і Audi A6 співробітники спецпідрозділу виявили готові вироби зі срібла, а також лікарські засоби для тварин», - йдеться в повідомленні. За даними фактами складено протоколи про скоєння адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204-3 (порушення порядку переміщення товарів до району або з району проведення антитерористичної операції) КУпАП.
Суспільство оформление ленты  СБУ затримала банду кілерів (фото, відео) Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою затримали під час спецоперації в Полтавській та Кіровоградській областях банду кілерів. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, у Горішніх Плавнях 19 липня близько півночі біля одного з супермаркетів чоловік дістав вогнепальні поранення, від яких помер у кареті швидкої допомоги. «Правоохоронці з'ясували, що вбитий є відомим місцевим кримінальним авторитетом, убитим при розподілі сфер впливу. Співробітники спецслужби встановили, що замовив убивство кримінальний авторитет із Донецька, який перебрався до Полтавської області. Для розправи він найняв трьох кілерів зі сходу країни», - йдеться в повідомленні. Після скоєння вбивства зловмисники переховувалися від правоохоронців, але їх оперативно затримали в Полтавській і Кіровоградській областях. Під час обшуків за місцем тимчасового проживання кілерів вилучено дві гранати, понад 50 патронів, вогнепальну і холодну зброю. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України. Кілерів затримано згідно зі ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Вирішується питання про оголошення підозри.
оформление ленты  Блог: 
За кордоном Ігор Семиволос Через глобалізацію здається, що всіма подіями керують з одного центру, але це не так Теракт у Ніцці, заколот у Туреччині, події в Єревані - речі, які зовсім не пов'язані одне з одним, але через інформаційну глобалізацію люди спостерігають за цими подіями майже наживо і тому відчувають до них причетність. Саме тому люди й припускають, що всі ці події одного порядку, але насправді це зовсім не так. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос. «У даному випадку це просто збіг обставин. Я не бачу якихось причинно-наслідкових зв'язків, які могли б зв'язати всі ці події. Вони мають різну природу, відбуваються в різних країнах, у них різні дійові особи. Глобальна безпека тримається на принципах ООН. Ці механізми дозволяли донині уникати якоїсь глобальної світової війни, але вони не ставали перешкодою на шляху локальних конфліктів, втручання у внутрішні справи тієї чи іншої країни, військових переворотів або вторгнень, які ми спостерігали з боку Росії щодо України. Раніше принципи гарантували європейському континенту існування в більш-менш відносній безпеці. А ось увесь інший світ продовжував жити в умовах глобальної небезпеки. Тут доречно згадати інституціональний напрям в економіці, де економісти говорять про різні якісні види держав: розвинені держави, відкриті держави і держави обмеженого доступу. В останній категорії конфлікти неминучі - такі країни постійно опиняються в небезпеці і часто всі питання вирішуються шляхом насильства. Навряд чи можна убезпечити ці території. Це значно більше, ніж Європа, і, в принципі, те, що відбувається в Європі, є відлунням того, що відбувається в інших країнах, наприклад на Близькому Сході», - розповів експерт. Семиволос зазначає, що всі ці фактори й породжують нестабільний мир. Також він переконаний, що не останню роль у цьому відіграє і глобалізація, яка теж впливає на небезпеку. «Якщо ви в рамках інформаційної глобалізації дізнаєтеся про події такого характеру, то ви намагаєтеся їх зв'язати між собою, бо вони мають одну важливу схожість - застосування насильства. Тоді у людей і виникає відчуття, що все це скоординовано і керується з одного центру. Це вплив глобалізації, коли все, що відбувається, дуже швидко поширюється, то створюється ефект постійної причетності до глобальних подій. Всі такі події - теракти, заколоти, революції - практично відбуваються в прямому ефірі», - підсумував експерт.
Суспільство оформление ленты  В Одесі суд заочно засудив терориста «ДНР» до 10 років в'язниці Приморський районний суд міста Одеси заочно засудив терориста «ДНР» до 10 років позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, торік співробітники спецслужби встановили особу жителя Одеської області, який у 2014 році виїхав на тимчасово окуповану територію Донецької області і вступив до лав терористичної організації «ДНР». «Зловмисник «служив» у кількох збройних формуваннях «ДНР». У їхньому складі неодноразово чинив збройний опір правоохоронцям та військовим Збройних сил України, брав участь у бойових діях у Слов'янську, Дебальцевому, Логвиновому, Пісках та інших населених пунктах Донецької області. Він зробив «кар'єру» від охоронця одного з ватажків терористів до «опера міністерства внутрішніх справ ДНР», - йдеться в повідомленні. Вироком суду зловмисника визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, та заочно засуджено до 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна.
Події Сьогодні бойовики 25 разів обстріляли позиції сил АТО Від початку доби бойовики 25 разів відкривали вогонь по українських підрозділах у районі проведення АТО. Про це повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції. Так, на донецькому напрямку під ворожі обстріли зі 122-мм артилерії потрапили українські військові в Авдіївці, Семигір'ї, Кодемі і Кам'янці. З мінометів калібру 120 і 82 мм окупанти били по Новгородському, Дачі та Авдіївці. Також 82-мм міномети ворог застосував біля Зайцевого і Майорська, а гранатомети і великокаліберні кулемети - по захисниках Авдіївки. «На маріупольському напрямку противник зі 120- і 82-мм мінометів обстріляв опорні пункти сил АТО в Красногорівці. По наших укріпленнях поряд зі Старогнатівкою окупанти вели вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Крім того, великокаліберні кулемети противник задіяв під Павлополем, а стрілецьку зброю - в Новотроїцькому», - йдеться в повідомленні. На луганському напрямку з гранатометів та стрілецької зброї протягом доби було обстріляно Станицю Луганську.
Суспільство оформление ленты  У Києві триває спецоперація: машина майора поліції протаранила авто співробітників СБУ Співробітники СБ України спільно з внутрішньою безпекою Нацполіції під час спецоперації викрили двох поліцейських, причетних до наркобізнесу з виготовлення та реалізації амфетаміну. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, у Борисполі правоохоронці вилучили півтора грама наркотику у капрала, який працює в центрі обслуговування підрозділів столичного главку поліції. «Під час другого етапу операції співробітники спецслужби вийшли в столиці на майора - працівника чергової служби одного з райуправлінь Головного управління Нацполіції в Києві. СБ України встановила його причетність до функціонування нарколабораторії з виготовлення амфетаміну в Борисполі. Під час затримання майор, перебуваючи у стані афекту, протаранив машину оперативників. Співробітники СБ України продовжують операцію із затримання поліцейського», - йдеться в повідомленні. Читайте також: У Києві перестрілка, введено план «Перехоплення» В автомобілі, який поліцейський кинув у центрі Києва, правоохоронці вилучили залишки речовини, схожої на амфетамін. Співробітники СБ України продовжують спецоперацію.
оформление ленты  Блог: 
За кордоном Петро Олещук Що ширша зона нестабільності у світі, то більше світова спільнота відволікається від українських проблем На сьогодні головні міжнародні гравці перебувають у кризі, що негативно позначається на ефективності їхніх дій і впливу на міжнародні організації, які повинні забезпечувати безпеку. Події в Ніцці, в Туреччині, Єревані можна об'єднати в один ланцюжок лише за ознакою того, що в усіх країнах було виявлено вразливі місця і невміння протистояти загрозі. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політичний експерт Петро Олещук. «Питання глобальної безпеки потребує окремого вивчення. Але можу сказати, що така слабка система безпеки пов'язана з викликами часу і з кризою традиційних міжнародних інститутів, які були покликані забезпечувати гарантії безпеки. І все це стосується й основних держав - США, країн ЄС. Усі основні світові гравці так чи інакше перебувають у кризі, і це є причиною неефективності їхніх дій», - розповів політолог. Олещук зазначає, що всі останні події - теракти і спроби заколоту - можна об'єднувати лише в контексті ідеї слабкості і відсутності волі у провідних країн-гравців на світовій арені для того, щоб ці проблеми долалися. «Хоча зрозуміло, що в усіх цих проблем є причини, є прояви, тут не можна виділити щось одне. Це може торкнутися й України, бо вона не існує в ізоляції, тому тут може бути багато різнопланових загроз як для самої країни, так і для зовнішньої ситуації загалом. Що ширша зона нестабільності у світі, то більше світова спільнота відволікається від конкретно українських проблем», - підсумував політолог.
За кордоном оформление ленты  Естонія головуватиме в Раді ЄС замість Великобританії в 2017 році Постпреди країн - членів ЄС при Євросоюзі вирішили, що Естонія головуватиме в Раді ЄС у другій половині 2017 року замість Великобританії, яка відмовилася від головування у зв'язку із Brexit. Про це повідомив РИА Новости офіційний представник глави Євроради Дональда Туска Пребен Ааманн. «Посли досягли згоди, що естонське головування почнеться на шість місяців раніше, аби зайняти місце Великобританії, і що наступні головування в уже встановленому порядку почнуться на шість місяців раніше», - заявив Ааманн. Він зазначив, що «є надія, що результат буде незабаром підтверджено формальним рішенням». Країни ЄС на ротаційній основі беруть на себе на шість місяців функції головування в Раді ЄС. Нині Раду очолює Словаччина. У першій половині 2017 року вона передасть повноваження Мальті, слідом за якою головою Ради ЄС мала стати Великобританія. За нею за графіком іде Естонія.
Суспільство оформление ленты  SpaceX робить наступний крок у підкоренні космосу (відео) Компанія SpaceX, космічні кораблі якої вже давно виконують місії NASA з доставки вантажів на Міжнародну космічну станцію, а ракетоносії, що виводять транспортники на орбіту, успішно здійснюють посадку на Землю і використовуються повторно, заявила про початок завершального етапу над запуском ракетоносія третьої серії Falcon Heavy. Ракету-носій Falcon Heavy заявлено ​​найпотужнішою діючою ракетою у світі на момент майбутнього запуску. Вона досі перебуває в розробці, перший політ призначено на 2016 рік. У 2012 році SpaceX уклала перший комерційний контракт на запуск супутника Intelsat за допомогою Falcon Heavy в 2017 році. Наразі компанія чекає на рішення дозвільних органів на будівництво двох додаткових посадкових майданчиків на космодромі на мисі Канаверел, хоча має можливість проведення тестового безпілотного запуску на майданчику морського базування. Компанія продемонструвала, як здійснюватиметься процес запуску Falcon Heavy, а також посадки всіх трьох сходинок ракети-носія. Також пропонуємо подивитися, який важкий шлях пройшла SpaceX, аби досягти приголомшливих нас сьогодні результатів.

Шкідливі ранкові звички, від яких вам потрібно терміново відмовитися
Шкідливі ранкові звички, від яких вам потрібно терміново відмовитися
Ранок — це найважливіша частина дня Від того, як ви проведете ранок, залежатиме те, як ви проведете весь день
10 магічних таємниць, які зберігає ваша кішка
10 магічних таємниць, які зберігає ваша кішка
Кішки здавна вважаються загадковими та магічними тваринами Знаючи про їхні здібності, ви по-новому поглянете н....
Сон у ніч з 27 на 28 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 27 на 28 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
28 квітня о 1:03 розпочнеться 20-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Вербна неділя у 2024 році: що можна і що не можна робити 28 квітня
Вербна неділя у 2024 році: що можна і що не можна робити 28 квітня
Велике свято віруючі святкують за тиждень до початку Великодня У Вербну неділю існують не лише традиції, а й з....
Гороскоп на 28 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви будете сповнені енергії та рішучості Це чудовий час для початку ....
більше матеріалів




/-0,97342896461487-/ /-pc-/
Top