counter
Архів Повернутись назад 19 Серпня 2016
19 Серпня
Суспільство оформление ленты  У Миколаєві комунальники зафарбовують рекламу наркотиків, яка заполонила місто На вимогу місцевої прокуратури Миколаєва комунальники почали зафарбовувати написи з рекламою сайтів, які розповсюджують наркотики, повідомляє прес-служба відомства. «Останнім часом на території південних регіонів України, зокрема на території міста Миколаєва, набирає дедалі більшого суспільного резонансу агресивна реклама інтернет-сайтів, на яких кожен бажаючий має змогу придбати синтетичні та інші наркотичні засоби. Такі написи розміщено практично в кожному подвір'ї, напроти дитячих майданчиків, біля навчально-виховних закладів та студентських гуртожитків, що є неприпустимим та несе загрозу в кожну родину», - йдеться у повідомленні. Водночас інформації, яким чином прокуратура бореться із самими розповсюджувачами наркотиків, не надається.
Події Доба в АТО: Ситуація складна, але контрольована. Активізувалася повітряна розвідка ворога Ситуація на Донбасі залишається неспокійною, але контрольованою, повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці у Facebook. Так, станом на 6:00, російські окупанти 73 рази застосовували зброю проти українських захисників. Найбільше, 38 обстрілів, зафіксовано на донецькому напрямку. Заборонену Мінськими угодами артилерію 152 мм калібру противник застосував по позиціях у Троїцькому та Семігір’ї, під обстріли 122-мм калібру потрапили Луганське та Ленінське. На ділянці Торецьк - Авдіївка протягом доби ворог вів обстріли з мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. У Новоселівці, Новгородському, Верхньоторецькому та Луганському окупанти застосували БМП, поблизу Троїцького - танк. На маріупольському напрямку зафіксовано 23 випадки ведення вогню супротивником. Зокрема, ще до світанку російські окупаційні війська з гаубичної артилерії 122 калібру обстріляли опорні пункти сил АТО в Мирному. Мар’їнка, Павлопіль та Красногорівка потрапили під вогонь мінометів та гранатометів. По позиціях у Новотроїцькому та Широкиному противник застосував гранатомети та кулемети великого калібру. Поблизу Широкиного, Мар’їнки й Талаківки ворог задіяв бронетехніку. Ворожу ДРГ відкинуто в районі Богданівки. Поблизу Новотроїцького активізувався снайпер. На луганському напрямку артилерійським вогнем 122-мм калібру противник накривав Новозванівку та Калинове-Попасне. По позиціях у Золотому ворожий вогонь відкривався зі 120-мм мінометів та автоматичних станкових гранатометів. Поблизу Новоолександрівки, Новотроїцького, Попасної, Кримського та Золотого ворог відкривав здебільшого гранатометний вогонь. У Станиці Луганській збройні провокації тривали із застосуванням гранатометів різних систем та кулеметів великого калібру, а у Новозванівці – стрілецької зброї. Знову активізувалася повітряна розвідка противника, за добу зафіксовано сім прольотів БПЛА над позиціями українських військових.
Суспільство Президент зустрівся з матерями і дружинами заручників Президент України Петро Порошенко напередодні ввечері зустрівся з матерями і дружинами українських заручників. Глава держави вкотре гарантував жінкам, що звільнення всіх українських полонених є для нього пріоритетом. «Ми наполягаємо на безумовному звільненні всіх заручників, яких утримують як на окупованій території, так і в Російській Федерації. Я порушую це питання на всіх міжнародних зустрічах, і його вирішення залежить безпосередньо від РФ, яка має натиснути на бойовиків», - написав Петро Порошенко на своїй сторінці в соцмережі. Водночас глава держави зазначив, що для нього було важливо зустрітися з цими жінками особисто. «Дякую матерям та дружинам за їхню мужність, мудрість та витримку. Важливо тримати спільну лінію в питанні звільнення всіх українських полонених», - зазначив Президент.
Події Нацгвардія затримала чоловіка, який здійснював незаконну відеозйомку на території Інституту ядерних досліджень у Києві Військовослужбовцями Національної гвардії України, які охороняють Інститут ядерних досліджень НАНУ, було затримано громадянина, котрий фіксував режимний об’єкт на відеокамеру. Він мав при собі підроблене посвідчення журналіста одного з телеканалів, повідомляє прес-служба Північного оперативно-територіального об’єднання НГУ. «Вартовий боєць помітив поблизу поста підозрілого чоловіка та викликав тривожну групу, яка й затримала правопорушника. Чоловік намагався відзняти контрольно-пропускний пункт та територію Інституту ядерних досліджень. Після затримання він відверто плутався у свідченнях щодо свого місця роботи, а згодом надав посвідчення журналіста, що при подальшій перевірці виявилося підробленим», - ідеться у повідомленні. Наразі затриманого разом з вилученими речовими доказами передано співробітникам поліції Голосіївського управління Національної поліції для подальшого з’ясування обставин події. Про інцидент повідомлено Службі безпеки України.
Економіка Гройсман закликав місцеву владу «не гріти газом повітря» Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав органи місцевого самоврядування на їхньому рівні перебудовувати міське господарство на основі енергоефективності. Про це він написав на свій сторінці в Facebook. «Уряд прийняв дуже важливе і непросте рішення щодо ціни на газ, зупиняє розкрадання, яке роками процвітало в газовому секторі, і виводить Україну на шлях повної енергетичної незалежності за рахунок перспективи нарощування власного видобутку. У свою чергу органи місцевого самоврядування, як я писав кілька днів тому, можуть і повинні на своєму рівні перебудовувати міське господарство на основі енергоефективності, щоб і людям було тепло, і не гріти дорогим газом просто повітря», - зазначив глава уряду. А далі, за його словами, «кожен з нас може і повинен вживати заходів з енергоефективності у своєму будинку». «Держава і місцева влада повинні і можуть у цьому допомагати. І в результаті у виграші - прості громадяни і держава. Це і є той підхід, коли кожен на своєму рівні робить по-хазяйськи. Підхід, який дозволить нам відродити нашу країну і відстояти її незалежність», - наголосив Гройсман. 
Суспільство оформление ленты  Сенат штату Каліфорнія ухвалив резолюцію щодо України Сенат штату Каліфорнія ухвалив резолюцію з нагоди Дня Незалежності України, повідомили в посольстві України у США. «Підтримана вищою палатою законодавчого органу Каліфорнії резолюція вказує на значний внесок американських громадян українського походження у збагачення політичної, економічної та культурної спадщини Каліфорнії», - йдеться в повідомленні посольства. У документі також акцентується увага на одвічній боротьбі українського народу за волю і незалежність і досягненні демократичних ідеалів, що залишається актуальним і на нинішньому етапі розвитку України. У зв'язку з цим сенат Каліфорнії підтримав проведення заходів з нагоди Дня Незалежності України у штаті. Зазначається, що резолюцію сенату штату Каліфорнія стосовно України було ухвалено в присутності посла України в США Валерія Чалого. Участь у зустрічі також брали участь губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі й нардеп Надія Савченко.
Суспільство оформление ленты  У зоні АТО затримали бойовика банди «Схід», який штурмував донецький аеропорт Співробітники Служби безпеки України (СБУ) в районі АТО затримали бойовика терористичного угруповання «Схід», який брав участь у бойових зіткненнях у районі донецького аеропорту, повідомили в прес-центрі СБУ. Зазначається, що житель Авдіївки приєднався до терористів так званої ДНР у травні 2014 року, брав участь у боях проти українських підрозділів у районі донецького аеропорту. Однак, отримавши завдання від одного з ватажків «ДНР» підготувати низку терактів, бойовик відмовився його виконувати і повернувся до Авдіївки. «Зловмисник продовжив співпрацювати з терористами, надаючи їм інформацію про українські війська, розташовані вздовж лінії розмежування», - йдеться в повідомленні. Поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 256 (сприяння учасникам злочинних організацій) та ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом воєнізованих формувань) Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчі заходи. Нагадаємо, що недавно співробітники СБУ затримали ще одного бойовика терористичного угруповання «Схід» у місті Селидове Донецької області.
Суспільство Аваков озвучив причини зростання злочинності Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що зростання злочинності в країні пов'язане із тим, що поліція припинила закривати нерозкриті справи, через доступність зброї з фронту та низький рівень достатку населення, передає телеканал «112 Україна». «За статистикою, на 30-40% (зріс рівень злочинності. - Ред.). Але правда також і в тому, що ми припинили, як раніше, закривати нерозкриті злочини. Ми припинили не вносити в обліки, тобто ми реєструємо все і закриваємо лише ті справи, за якими завершили провадження чи немає складу злочину. Це дає коливання у статистиці», - заявив міністр. Також, за словами Авакова, кількість злочинів зростає за рахунок доступності зброї. «Крім того, війна завдає шкоди емоційному стану. А ще це економічні злочини, пов'язані з низьким достатком людей», - сказав він.
Економіка Україна найближчим часом отримає новий транш від ЄС - Порошенко Україна найближчим часом отримає черговий транш фінансової допомоги від Європейського союзу. Про це повідомив Президент України Петро Порошенко під час відкриття нової станції харківського метрополітену «Перемога» під час робочої поїздкою до Харкова, передає кореспондент АСН. «Я переконаний у тому, що найближчим часом Євросоюз прийме рішення, вже лічені тижні залишилися до того, як відкриє безвізові двері об'єднана Європа для українців. Я переконаний у тому, що найближчим часом ми отримаємо потужну фінансову подушку для реформ у вигляді траншу Євросоюзу. І я переконаний у тому, що і перемога буде за нами, за об'єднаною сильною Україною», - сказав Порошенко. Раніше повідомлялося, що, на думку директора інформаційно-аналітичного центру «Перспектива» Павла Рудякова, фінансова допомога від міжнародних партнерів не припиниться, але можуть виникнути певні проблеми. Складнощі будуть через те, що допомога надається під реформи, а ось уявлення про реформи є різним.
Суспільство У Києві 5000 силовиків охоронятимуть правопорядок у День Незалежності У зв'язку з проведенням заходів з нагоди 25-ї річниці незалежності України в Києві охоронятимуть правопорядок 5000 поліцейських, спецназівців та бійців Національної гвардії. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник глави МВС Зорян Шкіряк. «З 22 серпня 2016 року всі підрозділи Національної поліції та Національної гвардії буде переведено на цілодобовий, посилений, варіант несення служби. Зокрема, в Києві охорону громадського порядку здійснюватимуть 5000 поліцейських, спецназівців і бійців Нацгвардії», - написав він. Шкіряк заявив, що у разі спроб провокацій правоохоронці діятимуть «чітко, жорстко і адекватно». Нагадаємо, в середу, 24 серпня, відзначається День Незалежності України. У Києві заплановане проведення військового параду. На параді у центрі столиці проїде близько 200 одиниць військової техніки. Також участь у параді візьмуть демобілізовані бійці АТО.
Події оформление ленты  ‪СБУ‬ затримала чиновника і бізнесмена, які наживалися на реабілітації воїнів АТО Співробітники Служби безпеки України впіймали у Києві на хабарі посадовця Державної служби у справах ветеранів війни і учасників антитерористичної операції та бізнесмена-посередника, які наживалися на реабілітації військових, повідомляє спецслужба на своїй сторінці у соцмережі. Правоохоронці встановили, що чиновник за 230 тисяч гривень обіцяв комерційній структурі забезпечити перемогу в конкурсних торгах з надання послуг психологічної реабілітації та санаторно-курортного лікування учасникам антитерористичної операції. Під час обшуків за місцем проживання посадовця та посередника правоохоронці вилучили понад один мільйон гривень, оригінали документації з конкурсних торгів, печатки, факсиміле та інші документи, які свідчать про здійснення оборудок з грошима, виділеними на реабілітацію учасників АТО. Обом зловмисникам повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.
Політика Путін призначив колишнього міністра освіти спецпредставником зі зв'язків з Україною Президент Росії Володимир Путін призначив колишнього міністра освіти РФ Дмитра Ліванова спецпредставником з торгово-економічних зв'язків з Україною, передає ТАСС. Згідно з повідомленням, новим главою міністерства освіти й науки РФ призначено заступницю начальника управління Адміністрації президента з суспільних проектів Ольгу Васильєву. Дмитро Ліванов став міністром у 2012 році і був не найпопулярнішим міністром у РФ. Зокрема, 19 вересня 2012 року указом президента РФ Ліванову було оголошено догану. За рік, 1 жовтня 2013 року, Володимир Путін зняв дисциплінарні санкції, анулювавши таким чином власний указ. Раніше повідомлялося, що 12 серпня російський президент Володимир Путін звільнив Сергія Іванова з посади керівника Адміністрації президента. Новим керівником Адміністрації президента РФ призначено Антона Вайна.
Економіка Просто й відкрито: бізнес позитивно оцінив систему держзакупівель ProZorro Майже третина (27%) підприємців вважає, що електронна система державних закупівель ProZorro істотно зменшує корупцію в державних закупівлях. Про це свідчать результати опитування, проведеного за підтримки USAID. Згідно з опитуванням, 53% респондентів вважають, що система ProZorro частково зменшує корупцію. Якщо за традиційної «паперової» системи з корупцією стикалося 54% бізнесменів, то за системи ProZorro цей показник зменшився до 29%. За даними опитування, участь у закупівлях брало понад 80% респондентів. При цьому 64% з них брали участь у закупівлях уже більше трьох разів. Великий відсоток опитаних (80%) зазначив, що ProZorro забезпечує простоту оформлення документів і значною мірою вирішує проблему відкритості, доступності та чіткості інформації про конкурс (68%) і про вибір переможця (57%). Раніше повідомлялося, що завдяки впровадженню системи ProZorro розмір економії бюджетних коштів на держзакупівлі перевищив 3 млрд грн. Зараз до системи ProZorro приєдналося вже 8,18 тис. держзамовників, а кількість учасників тендерів перевищила 26 тис. Нагадаємо, з 1 серпня 2016 року використання системи ProZorro стало обов'язковим для всіх державних замовників в Україні - центральних та місцевих органів влади, державних та комунальних підприємств.
Політика Путін пояснив «кримську диверсію» небажанням України виконувати Мінські угоди Російський президент Володимир Путін заявив, що спробу «диверсії» в анексованому РФ Криму було зроблено через небажання або нездатність української сторони виконувати Мінські домовленості, повідомляє ТАСС. «Зрозуміло, навіщо це було зроблено - тому що (в Україні. - Ред.) не хочуть або не можуть з якихось міркувань виконувати Мінські домовленості», - заявив він на нараді з членами Ради безпеки в Криму. При цьому Путін запевнив, що Росія не збирається згортати дипломатичні відносини з Україною, «незважаючи на небажання сьогоднішньої влади в Києві мати повноцінні дипломатичні відносини на рівні послів». Раніше повідомлялося, що 19 серпня Володимир Путін прибув до окупованого Криму, де проведе оперативну нараду з членами Ради безпеки РФ і відвідає молодіжний освітній форум «Таврида». Нагадаємо, 7 серпня Росія призупинила роботу всіх пунктів пропуску до окупованого Криму через перестрілку, яку було чутно на адмінкордоні. Президент Росії Володимир Путін звинуватив українську сторону в підготовці терактів у Криму. ФСБ також заявила нібито про затримання української диверсійної групи. Українська сторона заперечує всі звинувачення РФ.
Економіка оформление ленты  Запорізька АЕС планує «затаритися» коньяком та горілкою на 34 тис. грн Керівництво Запорізької АЕС ДП НАЕК «Енергоатом» планує через систему державних закупівель ProZorro закупити алкогольні напої на суму 28 417 грн без ПДВ. Про це свідчить документація для проведення допорогової закупівлі через систему електронних закупівель ProZorro. З урахуванням ПДВ на закупівлю алкоголю буде витрачено понад 34 100 грн державних грошей. Згідно з документом, підприємство планує закупити 370 пляшок коньяку та горілки. Зокрема, у специфікації вказано коньяк «Жан-Жак Франс» 4*, «Жан-Жак VS», «Жан-Жак Резерв» 5*, «Жан-Жак Тріумф» 5*, «Клінков VS», «Дюльбер» VSOP , «Аджарія», а також горілка «Зубрівка», «Хреновуха», «Гельсінкі», «Солод» та інші. Нагадаємо, з 1 серпня 2016 року використання системи ProZorro стало обов'язковим для всіх державних замовників в Україні - центральних та місцевих органів влади, державних та комунальних підприємств.
Політика Путін заявив про важливість торгових відносин з Україною Президент Росії Володимир Путін заявив, що розвиток торгово-економічних зв'язків з Україною має бути в полі постійної уваги, повідомляє РИА Новости. «Що стосується дипломатичного представника, посла (в Україні. - Ред.) - поговоримо окремо. Але розвиток торговельно-економічних зв'язків має бути в полі постійної нашої уваги», - зауважив президент РФ під час візиту до окупованого Криму. Раніше Путін призначив колишнього главу міністерства освіти й науки РФ Дмитра Ліванова спецпредставником з торгово-економічних зв'язків з Україною. Він зазначив, що Ліванов - «людина суто цивільна, з великим досвідом державної роботи». «Я думаю, що його особисті ділові якості допоможуть у будівництві, відродження економічних зв'язків з нашою сусідньою державою, що для нас є важливим», - сказав Путін.
Суспільство оформление ленты  Янукович «сплив» у Волгограді. Президент-утікач зі скандалом прокотився по Волзі (фото, відео) Вдень у четвер, 18 серпня, екс-президента України Віктора Януковича помітили в російському місті Волгоград, повідомляє місцеве видання «СоцИнформБюро». За наявними даними, Янукович приїхав до міста на яхті вартістю кілька мільйонів доларів, яка, за непідтвердженими даними, належить синові Януковича. Зазначається, що у Волгограді Янукович з родиною відвідав музей-панораму «Сталінградська битва» та Мамаєв Курган. Доступ інших гостей міста до музею було цей час обмежено. Зокрема, як повідомляє «Новый день», дві туристичні групи, які прибули до Волгограда на теплоходах, не могли потрапити в музей. «Не витримуючи такої неповаги до себе, туристи стукали кулаками у двері музею», - розповіли у виданні. За словами джерела «СоцИнформБюро» у правоохоронних органах, візит Януковича було підготовано заздалегідь, безпеку забезпечували сили не тільки особистої охорони, а й МВС. Крім того, під час подорожі по Волзі охорона Януковича напала на катер волгоградського журналіста Анатолія Сологубова, головного редактора «СоцИнформБюро». Як стверджує головний редактор агентства, напад стався близько третьої години, коли його катер ішов на малому ході вздовж берега Волги за 20 км від Волгограда. За словами Сологубова, він фотографував об'єкти, розташовані вздовж берега, коли в об'єктив фотоапарата потрапили трипалубна яхта без розпізнавальних знаків та човен поменше. «Помітивши об'єктив фотоапарата, екіпаж судна супроводу, виконавши кілька небезпечних розворотів, при цьому мало не потопивши катер, наблизився до журналістів. Після цього на палубу вийшли троє чоловіків, двоє з них були одягнені у спортивні костюми, третій (водій судна) - з голим торсом», - йдеться в повідомленні. За словами Сологубова, чоловіки представилися деякою прикордонною службою і в грубій формі зажадали пояснень і негайно видалити фотографії.
Суспільство Терориста Гіві, який показово вбивав українських солдатів, оголосили в розшук Правоохоронні органи України оголосили в розшук ватажка збройного формування «Сомалі» терористичної організації «ДНР» на прізвисько Гіві, повідомили в Генеральній прокуратурі України (ГПУ). Як зазначили у відомстві, суд дозволив Головній військовій прокуратурі почати спеціальне досудове розслідування щодо бойовика. У рамках розслідування судом також дано дозвіл на його затримання. «Після проведення необхідних процесуальних дій найближчим часом обвинувальний акт щодо зазначеного терориста буде передано до суду для проведення спеціального судового провадження (заочне засудження)», - заявили в ГПУ. Ватажок незаконного збройного формування «Сомалі» підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 258; ч. 1 ст. 258-3; ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 437; ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438; ч. 2 ст. 146 КК України. Терорист Гіві організував і особисто скоїв у січні 2015 року поблизу Міжнародного аеропорту «Донецьк» терористичні акти проти військовослужбовців сил АТО, а також жорстоко поводився з полоненими, що призвело до загибелі дев'ятьох осіб. Нагадаємо, що помічник начальника Генштабу, представник Міністерства оборони України Тетяна Ричкова розповіла, що бойовик Михайло Толстих, більше відомий на прізвисько Гіві, показово розстрілював поранених українських військових у донецькому аеропорту.
Політика оформление ленты  «Хакери-волонтери» зламали систему е-декларування - Геращенко Депутати Верховної Ради Антон Геращенко та Іван Винник заявили, що хакери зламали систему електронного декларування, яку зі скандалом було запущено в понеділок, 15 серпня, передає «Українська правда». «На сайті з'явилася декларація, заповнена невідомими від імені пана Рябошапки, що він отримав 25 мільйонів гривень у 2015 році від розробника програмного забезпечення. Ми впевнені, що це зробив не він», - сказав Геращенко, додавши, що в систему втрутилися «хакери-волонтери». Нардеп наголосив, що система е-декларування є настільки незахищеною, що кожен хакер може втрутитися в неї і змінити дані. «Від самого початку процес розробки програмного забезпечення для такої важливої ​​справи за ґранти посольств робився невідомими організаціями без контролю - це шлях у нікуди», - зазначив депутат. Нагадаємо, що 15 серпня відбувся запуск системи електронного декларування без сертифіката комплексної системи захисту інформації (КСЗІ). У Transparency International заявили, що обробка персональних даних без КСЗІ ставить під удар доказову силу внесеної до системи е-декларування інформації. В Єврокомісії наголосили, що система е-декларування повинна мати сертифікат технічної безпеки.
За кордоном Пол Манафорт пішов у відставку зі штабу Трампа Глава передвиборного штабу кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа Пол Манафорт іде у відставку, повідомляє The Washington Post. Зазначається, що Трамп підтвердив відставку Манафорта у своїй заяві у п'ятницю вранці, 19 серпня. «Сьогодні вранці Пол Манафорт запропонував і я прийняв його відставку. Я вдячний йому за його роботу... Пол - справжній професіонал, і я бажаю йому подальших успіхів», - заявив кандидат від Республіканської партії. Раніше повідомлялося, що Пол Манафорт міг отримати $12,7 млн ​​від Партії регіонів у період з 2007-го по 2012 роки. Виплати були частиною нелегальної системи поза бухгалтерськими книгами, в рамках яких спонсорувалися посадові особи під час виборів. У Національному антикорупційному бюро України підтвердили, що ім'я колишнього радника Віктора Януковича Пола Манафорта фігурує у так званій чорній бухгалтерії Партії регіонів.
Суспільство оформление ленты  У Києві паралімпійська команда презентувала новий склад та форму Цьогорічна українська команда, яка поїде на Паралімпіаду до Ріо-де-Жанейро, буде найбільшою за всю історію – у її складі аж 155 спортсменів. Також цього року у команді - рекордна кількість представниць прекрасної статі – 76 дівчат. У п’ятницю в Києві національна паралімпійська команда презентувала свою спортивну і парадну форму.  Серед членів команди – представники 21 області України, в тому числі Луганської, Донецької областей та Криму. Як наголосив президент Національного паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич, більшість членів команди у світових та європейських рейтингах посідають місця вище десятого, а отже, Україна цілком може розраховувати на медалі.   Нагадаємо, XV літні Паралімпійські ігри розпочнуться у Ріо-де-Жанейро 7 вересня. А урочисті проводи параолімпійської збірної команди України на змагання відбудуться 27 серпня.
Суспільство За день бойовики 21 раз відкривали вогонь по позиціях сил АТО Протягом п'ятниці, 19 серпня, російські окупаційні війська 21 раз відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України в зоні проведення антитерористичної операції, повідомили у прес-центрі штабу АТО. Найбільшу кількість обстрілів було зафіксовано на донецькому напрямку, де бойовики застосовували заборонену Мінськими угодами зброю. «Поблизу населеного пункту Красний Пахар ворог після 9 ранку випустив по українських армійцях сім снарядів із заборонених 122-мм гармат, о 15-й годині один снаряд того ж калібру розірвався в Зайцевому», - заявили в штабі. По позиціях у Майорську, Зайцевому і Луганському бойовики вели мінометний, гранатометний і кулеметний вогонь. По Пісках стріляли з мінометів 82-мм калібру, а по Авдіївці - з великокаліберних кулеметів. Поблизу Луганського терористи застосували бойову машину піхоти. Крім того, БМП було задіяно поблизу Старогнатівки на маріупольському напрямку. По укріпленнях у Мар'їнці відкривався мінометний, а в Широкиному - гранатометний вогонь. У Водяному провокації тривали із застосуванням стрілецької зброї. На луганському напрямку бойовики стріляли по позиціях сил АТО в Станиці Луганській з 82-мм мінометів, у Жовтому - з гранатометів, а в Попасній застосовували стрілецьку зброю. Раніше повідомлялося, що 18 серпня в зоні АТО загинуло двоє українських військових, восьмеро бійців дістали поранення.
Політика У ГПУ спростували інформацію про відмову Януковичу в очній ставці з Порошенком У Генеральній прокуратурі України (ГПУ) спростували інформацію ЗМІ про відмову відомством екс-президенту Віктору Януковичу в очній ставці з Президентом України Петром Порошенком та іншими високопосадовцями. Про це заявила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, передає УНІАН. «Інформація не відповідає дійсності. Напевно, хтось неправильно зрозумів і витлумачив слова Юрія Луценка, сказані ним на вчорашній прес-конференції», - сказала Сарган. Раніше видання ZN.UA із посиланням на джерело в ГПУ повідомило, що Януковичу відмовили в клопотанні про очну ставку з керівниками держави. Нагадаємо, що адвокат екс-президента Віталій Сердюк заявив, що його підзахисний вимагає очної ставки з Петром Порошенком та іншими високопоставленими особами в режимі відеоконференції. Зазначається, що йдеться про осіб, яких прокуратура викликала для надання свідчень у «справі Майдану».
Суспільство У Києві створять патрульний спецназ - Деканоїдзе Глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе повідомила, що незабаром у патрульній поліції з'являться групи швидкого реагування. «Незабаром, коли ми оголосимо набір до патрульної поліції, ми також розпочнемо набір до посиленого патруля», - цитується заява Деканоїдзе на сторінці Патрульної поліції України у Facebook. За словами глави Нацполіції, в Києві буде близько 600 осіб так званих тактичних груп, які допомагатимуть патрульним і яких задіюватимуть під час громадських заходів. «Бувають виклики, на яких патрульним потрібна посилена допомога. Відтепер у патрульній поліції будуть групи швидкого реагування, які їм допомагатимуть», - пояснила Деканоїдзе. Раніше повідомлялося, що найближчим часом до патрульної поліції буде оголошено додатковий набір.
Політика Мін'юст схвалив старт е-декларування з 1 вересня Міністерство юстиції затвердило рішення Національного агентства по запобіганню корупції  про старт системи електронного декларування з 1 вересня. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр юстиції Павло Петренко. «Міністерство юстиції сьогодні оперативно провело державну реєстрацію рішення НАПКА про запуск системи електронного декларування з 1 вересня», - заявив міністр. Він зазначив, що 1 вересня система повинна запрацювати повноцінно і без будь-яких форс-мажорів. Раніше повідомлялося, що 15 серпня відбувся запуск системи електронного декларування без сертифіката комплексної системи захисту інформації (КСЗІ). У Transparency International заявили, що обробка персональних даних без КСЗІ ставить під удар доказову силу внесеної в систему е-декларування інформації. У НАПК попросили у Кабінету міністрів виділити додаткове фінансування з бюджету на покупку серверів під електронне декларування.
Суспільство оформление ленты  Більше половини працюючих українців ладні змінити роботу, якщо буде краща пропозиція - дослідження За минулі півроку кожен шостий офісний співробітник став лояльнішим до роботодавця. Понад половину намагаються зберегти робоче місце, однак готові розглядати більш цікаві пропозиції від інших компаній. І ще шоста частина опитаних має намір змінити роботу за першої ж можливості. Про це свідчать результати опитування, проведеного Міжнародним кадровим порталом hh.ua. Щомісячне зростання кількості нових вакансій та зниження конкуренції свідчать про подолання кризового дна і впевнене зростання ринку, стверджують аналітики НН. Тим часом більшість компаній хоч і підвищують зарплати своїм співробітникам, однак роблять це вибірково, в більшості випадків заохочуючи лише цінних для бізнесу фахівців. Це позначилося на настроях «білих комірців», а також на їхній лояльності до роботодавця - офісні співробітники стали трохи рішучішими у власних намірах змінити роботу. Згідно з даними опитування hh.ua, за минулі півроку кожен шостий став більш лояльним до роботодавця. Перш за все йдеться про IT-фахівців та працівників консалтингових компаній, які надають послуги бізнесу. Решта займає двоїсту позицію. З одного боку, хоче зберегти своє робоче місце, з іншого - ладна розглядати пропозиції роботи від інших компаній. При цьому кожного шостого до таких думок підштовхують реальні кроки з боку роботодавця - збільшення навантаження, зниження заробітної плати і т.д. Також варто зазначити, що восьма частина опитаних уже звільнилася за власним бажанням, а це вдвічі більше, ніж півроку тому, повідомляють в агентстві. Дані було одержано в результаті опитування, проведеного дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua у червні 2016 року. В опитуванні взяли участь 1593 шукачі роботи і 214 роботодавців з різних регіонів України.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-0,94797420501709-/ /-pc-/
Top