counter
Архів Повернутись назад 19 Квітня 2022
19 Квітня
Суспільство Про ситуацію на фронті станом на вечір 54 дні війни від Олексія Арестовича На вже традиційному міні-інтерв'ю радник Президента України Арестович розповів в ефірі Фейгін LIVE про ситуацію на фронті і, зокрема, про другу фазу агресії російських убивць на сході України. Він зазначив, що у них (холопів бункерного карлика, схибленого на нумерології – прим. ред.) є дві дати – Великдень та 9 Травня. За його словами, до цих днів керівництво армії ґвалтівників та мародерів російської федерації хоче показати суспільству на Росії хоч якісь результати. Також Арестович позначив три напрямки, за якими найближчим часом будуть йти складні артилерійські бої. Це Миколаїв, Ізюм, Маріуполь. Олексій Арестович розповів про початок другої фази війни та цілі РФ: "Це Рубіжне, Попасна, Сєверодонецьк. Вони сьогодні Кремінну оголосили, що взяли, насправді нічого не взяли, звичайні вуличні бої. Вони хочуть її взяти, щоб відрізати вищеназвані міста від "великої землі". Це виступ Луганської області, вони хочуть його відрізати". , ізолювати та взяти в оперативне оточення наші війська. Другий напрямок - від Ізюма у напрямку Луганська та Краматорська" Радник Президента України зазначив, що "в зоні ООС у нас найсерйозніше і боєготове угруповання ЗСУ". А також дав свіже зведення щодо ситуації на сході України: - від Ізюма вони намагаються тактично просунутися у бік Слов'янська; - Наступ розпочався ще вчора, зараз триває найпотужніший артобстріл; - В ОСС у нас найсерйозніше і боєготове угруповання ЗСУ; - Кремінну не взяли, там вуличні бої; – На Херсонському та Харківському напрямку ЗСУ проводять тактичний наступ, – Арестович.
Суспільство оформление ленты  Путінські посіпаки розпочали мобілізацію на захоплених територіях У вечірній розмови за підсумками п'ятдесят четвертого дня війни російських окупантів на nbsp; YouTube каналі Марка Фейгіна, радник глави Офісу президента України Олексій Арестович повідомив, що є інформація про черговий найтяжчий військовий злочин російських військових убивць: на захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей вороги вже почали проводити мобілізацію. Українських чоловіків хочуть змусити воювати.   "Почали набирати наших чоловіків, мобілізувати на захоплених територіях. Херсонська область, Запорізька область", – сказав Арестович. Він наголосив, що подібні дії росіян є порушенням як Женевської Конвенції, так і ще цілої низки міжнародних законів. Також він розповів, що найближчим часом окупанти будуть вести важкі артилерійські бої за трьома напрямками в Україні. Йдеться про Миколаїв, Маріуполь та Ізюм. У свою чергу Збройні сили України вже пішли в тактичний наступ на Херсонському та Харківському напрямках.  
Культура Нова композиція від українських акторів. Слухаємо українське Популярні українські виконавці презентували нову патріотичну композицію «Україна победе». У записі треку взяли участь Олександр Пономарьов, Тарас Тополя, Михайло Хома (Dzidzio), Юрій Ткач, Євген Кошовий та Петро Чорний. Разом з піснею був презентований відеокліп, де під задерикувату мелодію, написану Олександром Пономарьовим, показані дорогі для кожного українця кадри: згорілі та знищені окупанти, кинута техніка російських убивць, дбайливо експропрійована "тракторними" військами, Чорнобаївський "портал" на концерт армії ґвалтівників і мародерів і відправлений вірним шляхом крейсера «Москва».Слова та музика Олександра Пономарьова. Також був задіяний оркестр та хор Заслуженого академічного ансамблю пісні та танцю ЗСУ під керівництвом диригента Дмитра Антонюка. "Горить, палає техніка ворожа рідна Україна переможе Горить, палає і ще спалахуй руський корабель іди…Гей, Гей" Слухаємо українське
Події оформление ленты  Екс-депутат міської ради Ізюма Микита Каракай повідомив про застосування російськими окупантами хімічної зброї На своїй сторінці у Facebook колишній депутат міської ради Ізюма Микита Каракай повідомив, що за його інформацією в Ізюмському районі Харківської області російські окупанти використовували хімічну зброю «В Ізюмському районі орки застосували хімічну зброю. За моїми даними заряди з речовиною були випущені з РСЗВ «Град». Газ, що утворюється після вибухів, стелиться по землі, – написав Каракай. Він додав, що симптомами отруєння таким газом є почервоніння очей, нудота, блювання, порушення дихання, непритомність. За його словами, потерпілі вже здали аналізи. «У потерпілих взято аналізи крові, одяг відправлений на експертизу. По звільненим селам інформація уточнюється, – додав Каракай. На установках РСЗВ «Град» можуть використовуватися такі види хімічних снарядів як 9М23 і 9М21, в яких можуть бути використані отруйні речовини Р-31 VR (так званий "радянський V-газ"), Р-33 зарин, Р-35 зоман. Варто відзначити, що отруйна речовина «радянський V-газ», застосовуваний у снарядах 9М23 був розроблений і вироблений ще в СРСР сумарним обсягом 15 557 тонн.  Його запаси, напрацьовані в СРСР і залишилися на росії, відповідно до міжнародних угод були знищені на спеціальному Щучанському заводі зі знищення хімічної зброї в районі міста Щуче Курганської області.  Так само варто зазначити, що за заявою керівництва окупантів, росія повністю позбулася запасів зарину ще в 2017 році. Запаси бойової отруйної речовини на росії були знищені в рамках виконання міжнародних зобов'язань і відповідно до федеральної програми "Знищення хімзброї в Росії", проте, такі заяви зазнали сумнівів у зв'язку із застосуванням зарину в Сирії, що були видані мляві спростування від представника запорібрикового військового відомства. Зоман - це бойова отруйна речовина нервово-паралітичної дії. За багатьма властивостями дуже схожий на зарин, проте токсичніший його більш ніж у 2,5 рази. Стійкість зомана дещо вища, ніж у зарину.  27 вересня 2017 року росія офіційно повністю знищила всю свою хімічну зброю. Ключове слово у цій інформації - якщо вірити російським. Де "російські" та де "вірити"!
Західні експерти стверджують, що наступ окупантів на сході України ще не розпочався - NYT Вчора Президент України Володимир Зеленський та інші високопосадовці заявили, що другий етап ескалації війни - «битва за Донбас» розпочалася після того, як окупаційні війська Росії посилили артилерійські та ракетні обстріли на ділянці фронту довжиною приблизно 300 миль, а сухопутні війська. Але деякі аналітики вважають, що первісне російське бомбардування може бути лише початком повномасштабного наступу, повідомляє видання New York Times. Аналітики звертають увагу, що перекидання сил в Україну ще триває, і «наземні пересування, що спостерігаються в понеділок, не відповідали очікуваному великомасштабному наступу», повідомив видання високопоставлений український військовий. Він додав, що наступ може розпочатися найближчими днями. Експерти також вважають, що росія, хоч і має більший потенціал, ніж Україна, може розтратити його на Донбасі. «Я думаю, за будь-якого результату на Донбасі російська армія буде вичерпана», – заявив Майкл Кофман, співробітник американського центру військово-морського аналізу
Політика Україна починає готувати військових фахівців із використання американських гаубиць На кордон з Україною прибула перша партія нового пакету військової допомоги США Вже прибули чотири рейси зі Штатів, найближчим часом чекають на п'ятий. До пакету вперше увійшли 18 155-мм гаубиць останнього покоління, 40 тисяч артилерійських снарядів, 200 бронетранспортерів М113, 11 вертольотів Мі-17 та 100 броньованих багатоцільових машин. Американські військові розраховують найближчими днями розпочати навчання українських колег використанню американських гаубиць, заявив високопоставлений представник оборонного відомства США. Представник Пентагону, який говорив на умовах анонімності, сказав, що підготовка до поводження з гаубицями проходитиме за межами України. США планують навчити українських інструкторів використанню деяких видів військової техніки, зокрема гаубиць і радарів, щоб ці інструктори потім навчили їх застосуванню своїх колег в Україні.
Суспільство Глава Луганської ОВВ закликає терміново евакуюватися, щоб не бути вбитими окупантами Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай закликав жителів області терміново евакуюватися, щоб не наражати своє життя на небезпеку з боку російських убивць і ґвалтівників. Він попереджає, що на окупованих територіях росіяни використовують місцевих жителів як заручників та джерело безплатної робочої сили, а чоловіків силою мобілізують воювати на своєму боці. Він попередив, що всіх, хто відмовився, російські розстрілюють. "Часу на роздуми не залишилося. Рішення слід приймати швидко. Їдьте! Тисячі мешканців Кремінної не встигли і тепер перебувають у заручниках у росіян", - наголосив він. Гайдай просить місцевих жителів рятуватися, щоб не стати дешевою робочою силою чи мобілізованими до окупаційних військ. А тих, хто не погоджується, росіяни вбивають на місці. "Евакуюйтеся в безпечні регіони України – вам допоможуть з пошуком житла, отриманням грошової допомоги від держави та міжнародних партнерів, вирішать інші побутові проблеми. Автобуси чекають", - додав голова Луганської ОВД.
Суспільство Проект допомоги дітям війни: спільний волонтерський проект трьох українських медіа Три українські інтернет-видання ініціювали загальний збір допомоги на потреби дітей війни. Усі зібрані кошти в рамках волонтерського проекту буде використано на придбання апаратури до дитячої лікарні "Охматдит". Також адресна допомога надаватиметься дітям і дорослим, які лікуються в медзакладі. Про це повідомила одна із ініціаторів проекту, волонтерка Тетяна Сохар. За її словами, зараз в "Охматдиті" дуже часто проходять лікування тяжко поранені хлопчики та дівчатка. Деякі з них втратили батьків унаслідок бойових дій. Раніше лікарня вже отримувала допомогу від волонтерів, проте для надання ефективного та швидкого лікування установа ще потребує допомоги небайдужих. Тетяна Сохар зазначила, що основними інформаційними партнерами проекту будуть інтернет-видання Obozrevatel, РБК-Україна та Телеграф. Усіх небайдужих просять приєднатися до збору коштів дітям та надати допомогу. Волонтери обіцяють надавати усі фотозвіти. Крім того, вже зараз адміністрація "Охматдиту" надала список із необхідними для лікування засобами. Фінансову допомогу можна надати, перерахувавши гроші на банківську картку або на розрахунковий рахунок у гривні, а також у доларах США чи євро. Сохар Тетяна Олександрівна 4731 2191 1435 7381 Мапа Приват Paypal: tetiana.sokhar@gmail.com Платіжні реквізити: СОХАР ОРЕСТ ТАРАСОВИЧ (приватний підприємець), ЄДРПОУ 2618202593 АТ КБ "ПРИВАТБАНК" (ЄДРПОУ банку 14360570, код банку 305299) UA153052990000026006006805444 валюта EUR (євро)
Успіхи нашої армії. Як українські десантники знищили елітну бронегрупу ворога Українські десантники розбили та знищили елітну бронегрупу одного з підрозділів 21-ї окремої гвардійської червонопрапорної Омсько-Новобузької мотострілецької бригади Центрального ВО ЗС Росії (м. Томськ). Підрозділи цієї військової частини раніше виборювали призові місця на міжнародних навчаннях. Про успішний бій повідомило командування Десантно-штурмових військ ЗСУ. Операцію наші воїни провели в районі інтенсивних бойових зіткнень, де саме не уточнюється. Відомо, що того дня багато окупантів згоріли у своїх бойових машинах. Лише декого вдалося ідентифікувати за наявними документами. Серед ліквідованих – молодший сержант Саккузієв Кайрат Муханмадійович з Оренбурга. Він був снайпером та навідником-командиром танка, закінчив інтенсивні курси за програмою виживання при Вольському військовому інституті матеріального забезпечення. Також закінчив своє недовге життя на війні проти України та лейтенант Кочановський О.М. Його ідентифікували за нарукавними знаками та погонами. «Мабуть, ніхто з елітної мотострілецької бригади з Томська не розраховував на такий розвиток подій. країни.
В Изюме российские войска применяют химическое вещество В Ізюмському районі Харківської області російські окупанти нібито застосували хімічну зброю. У потенційних потерпілих вже взяли необхідні аналізи. Про це повідомив депутат Ізюмської міської ради 7 скликання Микита Каракай. Зазначимо, що дані не підтверджені офіційно та вимагають перевірки. За інформацією Каракая, заряди з речовиною нібито були випущені з РСЗВ "Град". "Газ, що утворюється після вибухів, стелиться по землі. Симптоми отруєння: почервоніння очей, нудота, блювання, порушення дихання, втрата свідомості. У потерпілих взято аналізи крові, одяг відправлений на експертизу", - написав він. Ситуацію в Ізюмі прокоментував боєць ТРО Юрій Корсунов. Його джерела також підтверджують, що ворог застосував заборонену хімічну зброю. "Документального підтвердження немає, але є інформація від бійців, які після обстрілу мали певні ознаки хімічного впливу. Була у них реакція на ці обстріли. Люди мали блювотні рефлекси, кров'ю деякі (кашляли – Ред.), запаморочення, опіки обличчя в деяких" , – зазначив він. Нагадаємо, що 11 квітня в Telegram-каналі полку "Азов" повідомили, що росіяни застосували у Маріуполі отруйну речовину невідомого походження. Загарбники використовували його проти військових та мирного населення міста. Засновник полку "Азов" Андрій Білецький заявив, що в результаті атаки постраждали троє людей. У них виникли дихальна недостатність та вестибуло-атактичний синдром. Невідому речовину окупанти застосували над заводом "Азовсталь", який містять "азовці".
На Київщині загинуло понад 1000 мирних жителів, у Бучі знайшли вже понад 420 тіл У Київській області внаслідок російської агресії загинуло понад 1000 цивільних осіб, переважну більшість людей було застрелено, тіла продовжують виявляти. Про це повідомив голова поліції Київської області Андрій Небутов у коментарі журналістам 19 квітня, передає Цензор.НЕТ із посиланням на Українську правду. "На Київщині внаслідок російської агресії загинуло вже понад 1000 цивільних осіб", - розповів він. За його словами, лише у місті Буча вже виявлено понад 420 тіл загиблих. Тіла продовжують виявляти, тому що люди повертаються додому та знаходять будинки, у підвалах або у колодязях загиблих. Лише за добу правоохоронці провели огляд та доставили у морги Київщини тіла 48 людей. Говорячи про процес ідентифікації осіб, він наголосив, що особи більшості цих громадян встановлюють. "І дуже багато людей, понад 200 (на Київщині. – Ред.) – це зниклі безвісти, це за заявами, які ми зараз маємо. Розуміємо, що це далеко не всі заяви, тому що люди, наприклад, виїхали та звертаються, по всій Україні, у тому числі і з-за кордону. Також багато, більше 300 тіл, не ідентифіковані (на Київщині. – Ред.)", - поінформував він. Правоохоронець зазначив, що процедура ідентифікації цих тіл відбувається відповідно до процесуального законодавства. "Ми обов'язково відбираємо ДНК. І дуже багато родичів заявляють про зникнення своїх знайомих або близьких, але вони перебувають за кордоном, тому взяти у них зразки ДНК поки що не можливо. Але ми сподіваємось, що ми встановимо 100% усіх людей, які були вбиті армією Росії на території Київської області", - сказав Небутов. Крім того, за словами Небытова, тільки за квітень зафіксовано 12 випадків травмування і загибелі вибухонебезпечних предметів, що підірвалися на залишених окупантами. Вибухівку росіяни залишали всюди – у будинках на дверях, у пральних машинах, холодильниках, мікрохвильовій печі. Мінували навіть цвинтарі. Лише на одному цвинтарі на Київщині вибухотехніки виявили 13 розтяжок. Загалом в області зараз працює понад 400 правоохоронців, вони вже опитали понад 27 тисяч людей щодо злочинів, скоєних росіянами.
Арестович пояснив, чому Росія почала активніше обстрілювати Харків Російські війська не бачать Харків метою свого наступу. Обстріли міста та його околиць окупанти ведуть для того, щоб запобігти наступу українських захисників.Про це заявив радник глави Офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю російському правозахиснику Марку Фейгіну. За словами чиновника, солдати країни-агресора "працюють" за можливими місцями дислокації військ ЗСУ. "По Харкову, по околицях Харкова працюють зараз дуже сильно. Ні, вони не бачать його метою. Вони бояться, що ми просуваємося. Вони працюють за передбачуваними місцями наших резервів, наших військ, бо від Харкова та від Миколаєва йде рух. Тому вони намагаються перешкодити цьому", – сказав Арестович. Також радник додав, що солдати РФ – близько 25 тис. – рушили від Ізюма у бік Слов'янська та Краматорська, українські військові теж йдуть від Харкова. "На Херсонському та Харківському напрямках наші потопали вперед радісно. Що таке потопали? І наші, і їх. Цей рух на тактичному рівні. Немає у цього настання оперативного розмаху поки що. Чому? Тому що у російської армії традиційно дуже слабка розвідка", — наголосив Арестович.
Українців із тяжкими пораненнями та опіками евакуюють на лікування за кордон, - МОЗ МОЗ у рамках співпраці з Європейською комісією відправляє українців, які постраждали внаслідок військової агресії РФ, на лікування за кордон. Евакуюють як дорослих, так і дітей із тяжкими пораненнями, опіками та іншими захворюваннями, які зараз лікувати в Україні неможливо.Для евакуації за маршрутом "Львів – Жешув – Кельн" вперше був задіяний "летючий шпиталь", який є спеціальним медичним авіарейсом Luftwaffe Збройних сил Німеччини. На борту "летючого госпіталю" є шість модулів інтенсивної терапії до 38 місць для людей із менш серйозними травмами або 56 місць для поранених. Борт оснащений системами штучної вентиляції легень, контролю функцій кровообігу та проведення інфузій, портативним ультразвуковим апаратом. Під час польоту пацієнтів доглядають 25 лікарів та медичних сестер.
Около 1 млрд $ необходимо для восстановление Ирпеня На відновлення знищеного чи пошкодженого житлового фонду Ірпеня, а також інфраструктури міста знадобиться близько $1 млрд. Про це повідомив голова Інвестиційної ради Ірпеня та екс-мер міста Володимир Карплюк у телеграмі. Він зазначив, що, за підрахунками експертів та кошторисників, залучених Інвестиційною радою Ірпеня, для відновлення знищеного чи пошкодженого житлового фонду міста потрібно приблизно 850 млн. доларів. У цій оцінці враховано знищені та пошкоджені квартири та приватні житлові будинки. Крім того, вартість відновлення знищеної міської інфраструктури становить близько 150 млн. доларів. "Таким чином, для відновлення всієї інфраструктури Ірпіньської громади після масштабних руйнувань, заподіяних окупантами, необхідно 1 млрд доларів", – повідомив він.

Гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої особисті стосунки та комунікацію з бли....
Любовний гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на піку, що зробить вас особливо ....
Сон у ніч з 26 на 27 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 26 на 27 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
27 квітня продовжиться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
більше матеріалів




/-0,4792160987854-/ /-pc-/
Top