counter
Архів Повернутись назад 19 Квітня 2017
19 Квітня
За кордоном У Таджикистані імена дітей обиратимуть зі спеціального каталогу У Таджикистані був виданий каталог з більш ніж 3000 національних імен, якими влада запропонувала нарікати немовлят. Про це інформує російська служба ВВС. Мета каталогу - зберегти культурні цінності та національні традиції таджиків. У ньому було зібрано понад 3 тисяч імен, тираж склав 10 тисяч примірників. Влада Таджикистану вважає, що реєстр полегшить для батьків пошук імен, що відповідають національним цінностям. У список, над яким рік працював урядовий комітет з мови і термінології, увійшли імена святих, пророків, учених і класиків. За інформацією представників комітету, з часом реєстр може доповнюватися і змінюватися. У 2016 році в Таджикистані набув чинності закон, що настійно рекомендує громадянам країни дотримуватися національних традицій і культури, вибираючи імена і прізвища для своїх дітей.
За кордоном Міноборони РФ підтвердило повідомлення про перехоплення двох Ту-95 у Аляски У Міноборони РФ підтвердили, що винищувачі F-22 (США) супроводжували російські стратегічні бомбардувальники Ту-95 в районі Аляски. Про це передає РБК. У повідомленні сказано, що йдеться про події 17 квітня. Тоді два стратегічні бомбардувальники Ту-95МС авіабази Українка (Амурська область, Росія) виконали завдання за планом повітряного патрулювання. Маршрут польоту бомбардувальників проходив через нейтральні води уздовж Алеутських островів, над акваторією Тихого океану. «Тривалість польоту склала понад сім годин. У районі Аляски над міжнародними водами бомбардувальники Ту-95МС супроводжувалися винищувачами F-22 ВПС США протягом 27 хвилин», - сказано в повідомленні. Останній інцидент наближення бомбардувальників РФ до кордонів США був 4 липня 2015 року, в ході святкування Дня незалежності США.
За кордоном оформление ленты  Опубліковано відео допиту підозрюваних у вбивстві Нємцова Підозрювані у вбивстві опозиціонера Бориса Нємцова повідомили, що мотивом вбивства стали політичні погляди жертви, а також заяви, які ображають почуття віруючих мусульман. Два відеозаписи допитів Анзора Губашева і Заура Дадаєва опублікувала Новая газета. Попередньо, під відеозапис Заур Дадаєв розповідає, що він стріляв у Бориса Нємцова. За його словами, рішення про вбивство опозиціонера пов'язано з тим, що той «підтримав» карикатури Charlie Hebdo на пророка Мухаммеда, а також «хотів опублікувати їх на території РФ». Дадаєв повністю заперечує, що вбивство було замовним і що мотивом були гроші. За його словами, стеження за політиком почалося після теракту в редакції Charlie Hebdo, в січні 2015 року. Як стверджує звинувачення, підготовка до вбивства почалася за кілька місяців до цього, тобто в 2014 році. Інший фігурант справи Анзор Губашев каже, що мотивом злочину стали нібито допущені Борисом Нємцовим висловлювання проти мусульман, а також пророка Мухаммеда.
За кордоном Дональд Трамп підписав указ про перегляд видачі робочих віз іноземцям У США буде переглянута програма видачі тимчасових робочих віз для іноземних співробітників. Про це передає Російська служба ВВС. Президент Трамп підписав указ, який відомий як «Купуй американське, наймай американців». В рамках передвиборчої кампанії Дональд Трамп обіцяв закрити програму отримання тимчасової робочої візи H-1B. «Цим заходом ми посилаємо сигнал всьому світу, що ми будемо захищати американських працівників, захищати робочі місця і нарешті поставимо США на перше місце», - сказав Трамп. В адміністрації президента заявили, що візи мають видаватися висококваліфікованим працівникам, однак у США часто приїжджають люди з невисокою кваліфікацією, які заробляють менше, ніж ті, кого вони повинні замінити. Американський уряд розподіляє 85 тис. тимчасових робочих віз H-1B серед іноземців за допомогою лотереї. Переважно програма використовується в технологічній галузі. Майже 15% співробітників Facebook працюють за робочою візою. Таким способом в Америку колись приїхала Меланія Трамп - дружина президента США.
За кордоном При обваленні багатоповерхового будинку в Китаї загинули шестеро людей В результаті зсуву в провінції Шеньсі на північному заході Китаю стався обвал семиповерхового житлового будинку, загинуло шість осіб. Про це передає місцева влада, повідомляє агентство «Сіньхуа». Зсув, який був викликаний тривалими дощами, зійшов у понеділок, 17 квітня, близько 12:00 за місцевим часом в повіті Байхе. В результаті інциденту сталося обвалення семиповерхового будинку, в якому проживало 39 осіб. Напередодні рятувальники виявили під завалами тіла трьох загиблих, зокрема жінки і двох дітей. Ще троє значилися зниклими безвісти. «До 4:43 середи, 19 квітня, рятувальники знайшли тіла ще трьох загиблих, зокрема  двох жінок і хлопчика», - передає агентство, посилаючись на заяву рятувальників. До 5-ї ранку за місцевим часом рятувальні роботи завершені.
Події На Харківщині та в Дніпрі ввели обмеження на рух транспорту через негоду У Харківській області через снігопад і різке зниження температури в 18 районах і містах місцева влада прийняла рішення ввести додаткові канікули - до початку наступного тижня. Про це передає Інтерфакс-Україна. Канікули не вводяться в школах, які обладнані котельними на альтернативному паливі, не будуть також закриватися дитячі сади, які в обладнані котлами на альтернативному паливі. У Харкові поки рішення про припинення навчального процесу не приймалося. Нагадаємо, мер Дніпра Борис Філатов розпорядиться зупинити навчальний процес у школах до кінця цього тижня через погіршення погодних умов. За його словами, причиною стихійного лиха стали снігопади. «Мер винен у всьому. У тому, що в квітні моторошний сніг, що Гідрометцентр дав неправильний прогноз. Що з усієї комунальної техніки зняті відвали й ковші, що в МНС не беруть трубку, що фури пруть через місто... Вибачте», - пише Філатов у Фейсбуці. Також у зв'язку з погіршенням погодних умов у Дніпрі вводиться тимчасове обмеження на рух вантажівок, передає управління безпеки дорожнього руху департаменту превентивної діяльності Нацполіції. «Для забезпечення належної роботи снігоприбиральної техніки з 7:00 ранку був тимчасово обмежений в'їзд вантажівок у Дніпро", - сказано в повідомленні. «На території Харківської області частково дотримується рух автомобілів на ділянках підйомів і спусків для подолання наслідків стихії», - повідомили в УБС.
За кордоном У Мексиці виконавець ролі Іуди випадково повісився під час вистави У Мексиці молодий актор, який виконував роль Іуди у великодній постановці, повісився просто на сцені. Незважаючи на зусилля, врятувати чоловіка так і не вдалося. Трагедія сталася в районі Барранкільяс біля міста Танчітаро, де на Великдень була поставлена ​​п'єса, яка присвячена останнім годинам життя Христа, передає Daily Mail. По ходу п'єси 23-річний актор, який виконував роль Іуди, хотів імітувати повішення. Чоловік просунув голову в петлю, а другий кінець був прив'язаний до дерева. Він встав на підставку, але несподівано ноги актора зісковзнули і він виявився підвішеним у повітрі насправді. Глядачі тільки через деякий час зрозуміли, що повішення сталося по-справжньому і актор вже не дихає. Чоловіка намагалися врятувати, робили штучне дихання, але все марно.
Суспільство В Одесі перед Великоднем були попереджені фейкові демонстрації, організовані Кремлем Перед Великоднем в Одесі вдалося запобігти фейковим демонстраціям, які були організовані РФ. Про це в ході брифінгу заявив керівник апарату глави СБУ Олександр Ткачук, передає телеканал 112 Україна. Координатор акції, який прибув до Одеси з Харкова, вже затриманий. Ткачук заявив, що провокації планувалися на 13 квітня. «Перед великодніми святами наша служба у взаємодії з іншими правоохоронними органами виявила чергову провокацію з боку Росії, яка повинна була пройти в Одеському регіоні. Зокрема, 13 квітня при фінансуванні Москви і організації з РФ, в Одесі планувалося проведення протесту нібито болгарської етнічної національної меншини, що проживає в Одеському регіоні. Акція була організована і профінансована з території Росії. Акцію побудували на неіснуючій проблемі нібито утисків болгарської національної меншини в Україні. РФ цілеспрямовано намагається створити картинку, що в Україні відбуваються постійні утиски нацменшин», - заявив Ткачук.
За кордоном У РФ висунули чергові звинувачення українським військовим за «обстріли Донбасу» Слідчий комітет Росії висунув заочне звинувачення двом українським військовим, які нібито обстрілювали мирних жителів окупованої частини Донбасу. Про це повідомляє офіційний представник СКР Світлана Петренко. За її словами, «заочно було висунуто звинувачення в скоєнні злочину, передбаченого ст. 33 ч. 3, ст. 356 ч. 1 КК Росії («Організація застосування заборонених засобів і методів ведення війни»), командиру 58-ї окремої мотопіхотної бригади Збройних Сил України полковнику Сергію Заболотному, а також командиру 16-го окремого мотопіхотного батальйону 58-ї окремої мотопіхотної бригади Збройних Сил Україна підполковнику Олегу Громадському». За словами російських слідчих, в 2016 році в районі Авдіївки Заболотний вступив у змову з Громадським, а також іншими невстановленими особами з числа бійців ЗСУ, щоб «застосувати артилерійські гармати для обстрілів об'єктів цивільної інфраструктури і мирних жителів».
Суспільство В Україні через негоду залишилися без світла 150 населених пунктів 150 населених пунктів через негоду в Україні залишилися без світла. Про це на засіданні Кабміну 19 квітня заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. «На сході у нас нетипові погодні умови... Влада на місцях організувала роботу. Важливо, щоб були створені всі умови роботи установ охорони здоров'я, освіти. Наскільки мене поінформували, ситуація контролюється. Всі служби працюють. Я прошу відповідних міністрів контактувати і повідомляти про необхідну допомогу. На даний момент додаткової допомоги не потрібно. Зараз там 150 знеструмлених населених пунктів. Всі бригади обленерго працюють. Думаю, що найближчим часом буде відновлено забезпечення електроенергії», - заявив він. Також прем'єр доручив вивчити погодні прогнози. «На п'ятницю на Кіровоградщині прогнозується зниження температур. Тому необхідно вжити всіх необхідних заходів, щоб попередити негативні наслідки», - зазначив він.
Політика Українці отримають безвіз на початку червня - МЗС Українці отримають безвіз на початку червня. Про це на засіданні Кабміну 19 квітня заявив перший заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко, передає кореспондент АСН. «12 років минуло після того, як ЄС починає відкриватися для нас. Ми маємо на увазі 30 країн Європи, всі 26 країн - учасниць ЄС, крім Ірландії і Великої Британії, а також 4 країни, асоційовані з ЄС... 26 квітня - це наступна дата, коли постійний комітет представників при ЄС підтвердить результати цього діалогу... 11 травня це рішення буде винесено на розгляд до Ради ЄС та, швидше за все, вже 15-18 травня - відбудеться підписання цього акта», - заявив він. Потім акт має бути надрукований в перебігу 2 тижнів і тільки тоді набере чинності. «З цього моменту Україна офіційно стане державою, громадяни якої зможуть перетинати кордон Шенгенської зони без віз», - додав він. Він нагадав, що для перетину Шенгенської зони без віз українці повинні мати біометричний паспорт і весь пакет інших необхідних документів.
Політика Міграційна служба оформила більше 3 млн біометричних паспортів У Міграційній службі визнали: черги при отриманні біометричних паспортів є. Про це на засіданні Кабміну 19 квітня заявив голова міграційної служби Максим Соколюк, передає кореспондент АСН. «На 9:00 ранку сьогоднішнього дня Міграційною службою України вже оформлено більше 3 млн біометричних паспортів. При цьому іноземними дипломатичними установами - 145 тис. Всього видано 3 млн 240 тис. 705 паспортів», - заявив він. За прогнозами служби, в поточному році ще 2 млн українців отримають біометричні паспорти. «Це приблизно на 15% перевищує показники попереднього року», - зазначив він. З його слів, вже закуплено 230 додаткових робочих станцій, але ще необхідно як мінімум 470 таких станцій. Працюють 18 адмінцентрів, де видають паспорти. Найближчим часом буде відкрито ще 10 київських центрів, 2 - в Харкові, Дніпрі та інших містах. «Кожен день як мінімум 10 тис. громадян України, а іноді і 12 тис. громадян, оформляють паспорти... Іноді є черги». У відповідь прем'єр Володимир Гройсман доручив збільшить кількість центрів адмінпослуг, де видаватимуть такі паспорти.
Суспільство Шкіряна шапка-вушанка і хутряний комір. Кабмін доповнив уніформу поліції Кабмін доповнив уніформу поліцейських. Про це заявив на засіданні Кабміну 19 квітня прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. "Є пропозиція прийняти постанову", - заявив він. Рішення прийнято без обговорення. Ці зміни поширюються на вищий склад Нацполіції: генералів першого-третього рангів. Згідно зі змінами, уніформу поліцейських доповнили новими погонами для генералів. Нові генеральські погони мають зигзагообразне шиття нитками темно-синього кольору з вишитим зображенням малого Державного герба України в обрамленні гілок дуба сріблястого кольору, з однією - трьома восьмикутними променистими зірками сріблястого кольору, а по боках й у верхньому краї погона - кант сріблястого кольору. А також передбачено зимове пальто для вищого складу поліцейських, аналогічне такому для інших працівників Національної поліції, за винятком змінного коміра з натурального чорного хутра. Також уніформа поліцейських доповнена шапкою-вушанкою зі шкіри.
Політика Порошенко: Росія не зацікавлена у мирі РФ не зацікавлена ​​у мирі, вважає президент України Петро Порошенко. Про це він повідомив під час свого виступу в Королівському інституті міжнародних відносин Chatham House в Лондоні, передає 112 Україна. «Російська Федерація сьогодні порушує тисячу обіцянок. Я безпосередній учасник Мінського процесу, і багато разів я зустрічався з Володимиром Путіним, обговорював з ним, разом з Ангелою Меркель і Франсуа Олландом. Нескінченне число обіцянок з боку Путіна, нічого не сталося. Немає ефективного припинення вогню, відведення важких військ, повернення заручників, які були нелегально затримані не тільки на окупованих територіях, а й в РФ», - сказав Порошенко. За його словами, в Україні немає миру, так як росіяни не зацікавлені в мирі. Крім того, апетити РФ не обмежуються Україною. «Треба зрозуміти, що гегемонія Росії не закінчиться на Україні. Вчора це були Молдова, Грузія, Осетія і Абхазія. Сьогодні це Сирія і Україна. Ви знаєте, хто буде наступним? Це не проблема голоду, а проблема відносин. А ставлення РФ дуже відрізняється не тільки від нашого, але і від радянського. Радянський союз вважав, що ми хороші, а «вони» погані. У Кремлі думають по-іншому: «вони» погані, тому нам можна бути поганими», - додав президент України.
Економіка Кабмін визначився, на що витратить 11 млрд грн, конфіскованих у корупціонерів Кабмін України затвердив постанову "Про порядок розподілу між головними розпорядниками бюджетних коштів конфіскованих коштів та коштів, отриманих від реалізації майна, конфіскованого за рішенням суду за вчинення корупційних і пов'язаних з корупційними правопорушень у 2017 році". Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабміну 19 квітня, передає кореспондент АСН. Державний бюджет на 2017 рік передбачає 11,579 млрд гривень надходжень від конфіскованих із корупційних правопорушень засобів. Виділені кошти передбачені в надходженнях до цільового фонду для забезпечення оборони і безпеки держави. Крім того, в інших неподаткових надходженнях передбачені 52,1 млн гривень від реалізації майна, конфіскованого за рішенням суду, крім вчинення корупційного і пов'язаного з корупцією правопорушення.
Політика Відповідати за дотримання прав людини в Криму і ОРДЛО буде Росія. Кабмін створив комісію Кабінет міністрів України створив міжвідомчу комісію з питання покладання на Росію повну відповідальність за дотримання прав людини та виконання відповідних міжнародних договорів у Криму і на непідконтрольній Україні частині території Донецької та Луганської областей. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабміну 19 квітня без обговорення, передає кореспондент АСН. Згідно з документом, в зв'язку зі збройною агресією Росії проти України і підвищенням рівня терористичної активності в районі проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях, що становлять суспільну небезпеку, яка загрожує життю нації, Україна вживає заходів щодо відступу від її окремих зобов'язань за Міжнародним пактом про громадянські і політправа і Конвенції про захист прав людини і основних свобод. Право на відступ застосовується Україною на період до повного припинення збройної агресії Росії, відновлення конституційного ладу і порядку на окупованій території країни. Держава бере на себе зобов'язання забезпечувати належний рівень захисту прав національних меншин та корінних народів, сприяти задоволенню їхніх етнокультурних і релігійних потреб.
Політика На закупівлі вакцин Україна заощадила за 2016 рік $17 млн Україна заощадила на закупівлі вакцин за 16 рік $17 млн. Про це на засіданні Кабміну 19 квітня заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. «Є повідомлення. Через механізми міжнародних закупівель лікарських засобів ми заощадили тільки через закупівлю вакцин, через ЮНІСЕФ, $17 млн. Хочу сказати, що раніше ніхто б не заощадив ці 17 млн! Вони б осіли в кишенях тих, хто завжди грів руки на цьому», - заявив він. У 2017 році майже 6 млрд грн буде спрямовано на закупівлю лікарських засобів. «Це на 2 млрд грн більше, ніж у минулому році». Гройсман нагадав, що йому відомі ті ділки, які намагалися дискредитувати цю роботу... «Але я хочу, щоб вони знали, що ось так ми і будемо діяти. Нехай всі, хто намагається нас збити, знають про це», - сказав він.
Економіка Держрезерв створює з 10 своїх підприємств величезний агрохолдинг За даними незалежного аудиторського аналізу, який провела компанія Бейкер Тіллі Україна, оцінка необоротних активів 10 підприємств аграрного спрямування Держрезерву України станом на 30 червня 2016 року становить 1 млрд грн. Про це 19 квітня на прес-конференції заявив Генеральний директор аудиторської компанії Олександр Почкун, повідомляє кореспондент АСН. У той же час голова Державного агентства резерву Вадим Мосійчук зазначив, що вже в 2017 році планується всі 10 агропідприємств, на яких може зберігатися до 1 млн тонн зернових, об'єднати в єдиний агрохолдинг. «Створення державного підприємства з подальшою його корпоратизацією. Це підвищить ефективність діяльності цих підприємств, так як будуть прибрані окремі адміністративні витрати по кожному з підприємств. А також це дозволить залучити інвесторів в ці підприємства. Тобто ми розглядаємо десь на 19-20 роки часткову реалізацію пакета акцій, десь 25%, на фондових майданчиках», - зазначив Мосійчук. У Держрезерві прогнозують, що після такого об'єднання вартість необоротних активів агропідприємств може вирости до 1,5 млрд грн. Разом з тим Мосійчук додав, що 5 нафтосховищ Держрезерву теж планується об'єднати в єдиний нафтохолдинг. «Починаємо процес в цьому році, процес оцінки цих активів та подальшої консолідації цих організацій в єдине підприємство», - додав голова Держрезерву. Сумарний обсяг зберігання світлих нафтопродуктів на нафтосховищах Держрезерву складає до 1 млн тонн.
Події У Києві масово виготовляли документи для ватажків бойовиків «ЛДНР» У Києві контррозвідка СБУ розкрила «друкарню», яка виготовляла і друкувала фальшиві документи для вищого керівництва терористів «ДНР» І «ЛНР». Про це в Facebook  пише журналіст Андрій Цаплієнко. «Не Луганськ, не Донецьк, і навіть не Москва. Саме в Києві виготовляють документи для ватажків бойовиків «ЛДНР». Контррозвідка СБУ накрила сервіс документальної підтримки ОРДЛО. Справа була поставлена ​​на широку ногу. Свідоцтва про право власності, паспорти і диплом вчителя історії. Паперовий супровід сепаратистам забезпечували в одній з київських квартир», - йдеться в повідомленні. Офіс працював протягом двох років, і грошей на фальшиві документи не шкодували. Фінансування відбувалося через «Міністерство державної безпеки ДНР», яке контролюється ФСБ РФ. Були виявлені підроблені дипломи про вищу освіту для начальника 2 управління («військова контррозвідка») так званої «МДБ ДНР» Каминіна Валерія на прізвисько «Док», начальника служби безпеки бригади «Привид» організації «ЛНР» Ковальова Леоніда («Борець»), а також співробітника підрозділу агентурної розвідки цього ж закладу Галані Олександра («Майор»).
Суспільство У Запоріжжі через негоду зупинені заняття в школах, в області знеструмлено 26 населених пунктів Через негоду в Запорізькій області було знеструмлено 26 населених пунктів, в школах припиняють заняття. Про це передає Інтерфакс-Україна. «Щодо ситуації на ранок середи, 19 квітня, в Запорізькій області через складні погодні умови - дощ, шквальний вітер з поривами до 20 м/с і сніг знеструмлені 26 населених пунктів. Найбільше постраждав Запорізький район - тут знеструмлені 18 населених пунктів, а також Вільнянський район - шість населених пунктів», - заявили в прес-службі компанії ПАТ «Запоріжжяобленерго». За інформацією відомства, через сильний вітер у Запоріжжі було пошкоджено декілька 10кВ ліній електропередач Запорізьких електричних мереж. Знеструмлено споживачів Шевченківського та Дніпровського районів Запоріжжя.
За кордоном Названо головну версію катастрофи «Героїв Арсеналу» За інформацією російських ЗМІ, суховантаж «Герої Арсеналу», швидше за все, затонув через грубе порушення капітаном правил судноплавства. Експерти впевнені, що судно зазнало аварії через порушення капітаном правил судноплавства: суховантаж «річка - море» мав перечекати сильний шторм у бухті. Судно могло розколотися навпіл, наскочивши на велику хвилю. Зараз рятувальна операція в районі корабельної аварії триває. Рятувальники дістали з води п'ятьох із 12 членів екіпажу. Пошуки решти ускладнюються великими хвилями та сильним вітром. «Суховантаж «Герої Арсеналу» належить до типу суден «річка - море», тому під час шторму корабель має зайти в укриття, а не продовжувати хід», - заявив голова профспілки моряків РФ Ігор Ковальчук. За його даними, при штормі у 3-4 бали - а він був саме такої сили в ніч на 19 квітня в районі Керченської протоки, ризик аварії зростав.
Політика оформление ленты  Активісти «Нацкорпусу» повісили табличку «Кат» на пам'ятник Ватутіну в Києві Активісти «Національного корпусу» на шию пам'ятника генералу Миколі Ватутіну в Маріїнському парку Києва повісили табличку, на якій написано «Кат, знищений українськими націоналістами». «Не дивлячись на біди, які були заподіяні героєм Радянського Союзу українському народу, в Києві досі стоїть його пам'ятник. Це є неприпустимим, особливо коли йде війна, де агресором є Росія. Національний Корпус нагадує суспільству, що це за особистість, щоб привернути увагу небайдужих жителів Києва до реальної проблеми», - сказано в повідомленні на сторінці організації в Facebook. «Ми повісили табличку, щоб люди знали, що це насправді кат. І що б не говорила поліція, зараз ыде процес декомунізації» - зазначив спікер організації Назар Кравченко.
Суспільство Морози знищили 30% урожаю плодових в Україні - Гідрометцентр Укргідромедцент прогнозує втрату 30% урожаю плодових через заморозки, передає Інтерфакс-Україна."Найбільш  несприятливі умови для плодових. Цього року рано зацвіли абрикоси, вишні, груші. У той же час почалися практично по всій території України й інтенсивні заморозки, зниження температури до -1/-4 пошкодили плодові. Втрати складуть 30% - однозначно. Квітучі плодові найбільше постраждають у західних і північних областях", - повідомила керівник агрометеорологічного відділу Гідрометцентру Тетяна Адаменко. У той же час синоптики повідомляють, що озимим культурам нічого не загрожує, скоріше навпаки - для них це лише додаткова волога, так що їхній урожай буде хорошим. Проте певною мірою можуть постраждати ранні ярі зернові. Культури, які ще не дали сходів - соняшник, кукурудза, не будуть пошкоджені холодом. Також синоптики попередили, що в Україну йде ще один циклону з південного заходу, який накриє снігом Одеську область. "В Україні 20-21 квітня на півночі випаде сильний сніг, на півдні пройдуть сильні дощі. Далі циклон буде переміщатися через центральні, південні області на схід", - зазначила вона.
Економіка З 2018 року майже всі організації Держрезерву перейдуть на самоокупність 13 організацій Державного агентства резерву України, які отримують кошти з державного бюджету на зарплату та комунальні послуги, з 2018 року планують відмовитися від державного фінансування і перейти на самоокупність. Про це 19 квітня на прес-конференції заявив голова Держрезерву Вадим Мосійчук, передає кореспондент АСН. «Якщо ми подивимося чисту економіку, то за 2016 рік у порівнянні з 2015-м заробіток цих бюджетних організацій зріс на 54%. За результатами першого кварталу 2017 року в порівнянні з аналогічним періодом 2016-го заробіток зріс ще на 50%. Тому сподіваюся, що це рішення (відмова від державного фінансування. - АСН) буде підтримано і в 2018 році організації вже перейдуть на самоокупність», - зазначив він. За словами Мосійчука, зараз на фінансування заробітної плати та оплату комунальних послуг організаціям Держрезерву виділяють з державного бюджету 70 млн грн. Йдеться, зокрема, про склади, холодильники і нафтові бази, уточнив він.
Суспільство Кабмін дозволив об'єднувати опорну школу і дитячий садок Кабмін дозволив філіям опорних шкіл бути навчально-виховними комплексами. Тепер це будуть установи, які об'єднують початкову школу і дитячий садок. Відповідну постанову було прийнято 19 квітня на засіданні уряду, передає кореспондент АСН. Про це на засіданні уряду заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич, передає кореспондент АСН. "Часто філії опорних шкіл - це заклади, у яких був знижений ступінь, після створення опорної школи. Тобто раніше в приміщенні цього закладу могла повноцінно функціонувати старша, базова і початкова школа. Після створення опорної школи в філії залишилася, наприклад, тільки початкова школа. Часто в таких закладах є вільні приміщення, де можна відкрити повноцінний дитячий садок, але законодавством це не було унормовано. Цим рішенням ми робимо крок назустріч місцевим громадам і даємо їм можливість утворювати в філіях повноцінні навчальної-виховні комплекси", - заявила вона. Також постанова вносить деякі зміни у визначення опорної школи. Зокрема, до таких шкіл тепер можуть відноситися установи, що не мають філій, але до них здійснюється підвезення учнів не менше ніж із трьох селищ і сіл. МОН планує виділити в постанові важливість підвезення до опорних шкіл дітей з особливими потребами. Також Міністерство співпрацюватиме з урядовим уповноваженим з прав людей з інвалідністю над забезпеченням умов для підвезення учнів з особливими потребами в тих населених пунктах, де це необхідно. У Кабміні нагадали, що зараз в Україні функціонує 178 опорних навчальних закладів. З 2013-2014 по 2016-2017 навчальні роки були реорганізовані зі зміною ступеня 485 навчальних закладів, що відповідає політиці МОН, згідно з якою початкова школа повинна бути якомога ближче до місця проживання учня.
Події На полігоні у Львівській області боєць ЗСУ вбив жінку-фельдшера Минулої ночі, 19 квітня, на території військового містечка у Львівській області було виявлено тіло вбитої жінки-фельдшера. Про це повідомляє прес-секретар військової прокуратури Західного регіону Юлія Галущак, передає Zaxid.net. Нині справу розслідують як умисне вбивство, в якому підозрюється військовослужбовець. Інших подробиць вбивства у військовій прокуратурі поки не повідомляють. УНІАН з посиланням на свої джерела повідомляє, що в наметовому містечку на території полігону між двома військовими-контрактниками, які раніше проходили службу на Донбасі, - 26-річним жителем Херсонської області та 31-річною жителькою Херсона лікарем-військовослужбовцем за контрактом - сталася сварка, в ході якої чоловік взяв ніж і завдав кілька поранень жінці в ділянці шиї та грудної клітки. Тіло убитого фельдшера військовий виніс із намету і викинув у вигрібну яму, розташовану неподалік.
Суспільство Семерак не бачить проблем «у подорожах» львівського сміття Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак не бачить проблеми «у подорожах» сміття зі Львова. Про це він заявив  на прес-конференції 19 квітня, передає кореспондент АСН. «Що стосується сміття... Дуже добре, коли міста домовляються між собою і допомагають один одному. Якщо львівське сміття, яке подорожує зі Львова, потрапляє виключно на п'ятий полігон, то я вважаю, що це не така велика проблема, якщо її порівнювати з існуванням невідомих звалищ, невідомого походження, по всій території України. І це велика загроза, якщо сміття вивозиться на непідготовлені і непередбачені території», - сказав він. Семераку журналісти нагадали, що п'ятий полігон у Києві перебуває в аварійному стані. На що він відповів: «Що стосується Києва, то Київ не є унікальним... Тут, як і по всій Україні, потрібно приділяти більшу увагу цій проблемі». Він підкреслив, Мінприроди завершило фактично громадське обговорення концепції Стратегії управління відходами, де одним з семи пунктів є розділ щодо управління твердими побутовими відходами. «Я сподіваюся, що найближчим часом цей документ буде винесено на розгляд Кабміну і буде затверджена нова концепція управління всіма можливими відходами», - сказав міністр.
Економіка Підприємства Держрезерву планують обігрівати та освітлювати за допомогою сонця і вітру До кінця 2016 року у всіх підприємствах і організаціях Держрезерву споживання газу було скорочено на 95% за рахунок переходу на альтернативні джерела енергії. Про це 19 квітня на прес-конференції заявив голова Державного агентства резерву України Вадим Мосійчук, передає кореспондент АСН. «Перший або другий рядок у витратах наших підприємств - це енерговитрати. І ці витрати постійно зростають через зростання тарифів. Тому вже в 2016 році для керівників підприємств було поставлено завдання повністю відмовитися від споживання природного газу і перехід на альтернативну енергетику. Це завдання було виконано і на кінець року на 95% споживання газу було скорочено. Я думаю, що в цьому році це буде 100%», - зазначив він. Він додав, що тепер склади, бази, елеватори та інші приміщення Держрезерву обігрівають за допомогою твердопаливних котлів. Також Мосійчук повідомив, що в 2017 році стартує пілотний проект з побудови на окремих підприємствах і організаціях Держрезерву сонячних панелей і вітрогенераторів. Проект планують реалізувати за рахунок власних надходжень. «Здійснити масову побудову цих панелей ми не зможемо, бо дуже багато коштів для цього потрібно, тому ми розглядаємо цей пілотний проект як приклад, яким можна показати потенційним інвесторам, що це можливо робити на державних підприємствах. І залучити в рамках такого співробітництва потенційних інвесторів», - розповів голова Держрезерву.
За кордоном Експерт розповів, чим РФ загрожує ядерний удар у КНДР Екс-радник генерального секретаря ООН з біологічної і хімічної зброї Ігор Нікулін повідомив про наслідки для РФ обмеженої ядерної війни на Корейському півострові. За словами експерта, який виступив в ефірі програми «Особая статья»» з Олексієм Гудошніковим на телеканалі «Звезда», під загрозою зараження радіацією опиняться міста РФ, зокрема Владивосток, Находка і бази Тихоокеанського флоту. «Навіть обмежена ядерна війна на Корейському півострові призведе до колосального збитку. За розрахунком фахівців із США, в разі ядерного конфлікту Південній Кореї буде завдано збитків майже в трильйон доларів... Росії це торкнеться побічно. Близько розташовані Владивосток, бази Тихоокеанського флоту, Находка, а також інші великі міста», - заявив експерт. За його словами, спрогнозувати, куди полетить хмара радіації, неможливо. «Ясно, що екологічні наслідки набагато гірші, ніж від Фукусіми, хоча Фукусіма запаскудили майже весь Тихий океан, так як вона кожен день виробляє 300 тонн радіоактивної води», - додав він.
Суспільство У Чорному морі живуть нові забруднюючі речовини У Чорному морі знайшли нові забруднюючі речовини. Про це на прес-конференції 19 квітня заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, передає кореспондент АСН. «Сьогодні ми презентуємо наукові висновки, які базуються на результатах спільних чорноморських досліджень, що проводяться в Україні та Грузії в 2016 році, в рамках проекту ЄС/ПРООН «Покращення екологічного моніторингу в Чорному морі (EMBLAS-II)»... Результати дослідження показують надмірне збагачення вод Чорного моря - органікою. Результати дослідження показали, що основним джерелом такого типу забруднення є води Дунаю. Для нас це є чітким сигналом для активізації нашої присутності в рамках Дунайської стратегії», - заявив він.Він підкреслив, що в Чорному морі виявлено нові речовини, які забруднюють води. «На сьогодні не тільки нафтопродукти є забруднювачами, а також продукти фармацевтичної і парфумерної промисловості», - зазначив міністр. В цілому, 73% - морського дна, за результатами досліджень в акваторіях, відповідають критеріям «хорошого екологічного стану», 27% - перебувають у незадовільному стані.
Політика оформление ленты  Порошенко порівняв Росію з ненаситним крокодилом. Опубліковано відео Президент України Петро Порошенко порівняв Росію з крокодилом, передає УНІАН з посиланням на канал 112. Під час виступу в Королівському інституті міжнародних відносин Chatham House в Лондоні, президент України процитував слова Вінстона Черчилля, сказані ним в січні 1942-го "Кожен сподівається, що якщо він досита нагодує крокодила, крокодил з'їсть його після інших". Є одне місце, де ці слова особливо актуальні - це Україна. І цей крокодил, якого багато хто хотів би погодувати, щоб він не з'їв їх сьогодні - це Росія", - порівняв Порошенка. За словами президента України, Росія не цінує демократію. "Вони сподіваються, якщо Росія задовольнить свій апетит, то вона не буде поширювати свій вплив далі. Але Росія не наїсться. Вона не вірить у демократію і права людини, вона вірить у домінування над світом і зону впливу, вона не грає за правилами", - сказав Порошенко.
Суспільство Киянам перенесли відключення гарячої води через різке похолодання У зв'язку з різким похолоданням влада Києва на тиждень перенесла відключення гарячої води споживачам, повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації. За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, були проведені переговори з теплопостачальними організаціями та відкоректований графік відключення гарячої води. Чиновник додав, що киянам зараз відновлюють подачу гарячої води. Пантелеєв також зазначив, що в кінці тижня буде підготовлений новий графік відключень. Разом з тим опалювальний сезон у Києві відновлено не буде, оскільки це «недоцільно як з технічної, так і з економічної точки зору». Нагадаємо, вже як мінімум 4 райони столиці залишилися без гарячої води у зв'язку з проведенням профілактичних робіт. Крім того, 18-19 квітня воду повинні були відключити частини жителів Святошинського, Солом'янського та Голосіївського районів.
Економіка Керівники прибуткових підприємств Держрезерву отримують по 200 тис. грн премії Починаючи з 2016 року всі матеріальні цінності Держрезерву зберігаються виключно на підзвітних агентству підприємствах з посиленим режимом зберігання. Про це 19 квітня на прес-конференції заявив голова Державного агентства резерву України Вадим Мосійчук, передає кореспондент АСН. «До 2016 року матеріальні цінності Держрезерву були розкидані по наших підприємствах і не наших, тобто тих, які перебували поза системою Держрезерву. І стан зберігання їх був на дуже низькому рівні. Тому вже з початку 2016 року було визначено політику, що наші матцінності повинні зберігатися тільки на наших підзвітних підприємствах», - зазначив він. Мосійчук додав, що для більш ефективного контролю за матеріальними цінностями, на всіх підприємствах Держрезерву в 2016 році були встановлені системи відеоспостереження, а на підприємствах аграрного спрямування встановлена ​​спеціальна система управління елеваторами. «Ця система дала можливість як на місцях, так і в самому центральному апараті в онлайн режимі бачити повністю рух  по зерну, по якості, по контрагентах, по грошових надходженнях тощо», - пояснив Мосійчук. Також, за його словами, з керівниками підприємств Держрезерву були підписані нові мотиваційні контракти. «Вони, з одного боку, підвищують рівень мотивації і фінансової винагороди для керівників, а по-друге, ставлять їм чіткі завдання, які вони повинні виконати. Наприклад за результатами минулого року наші керівники отримали по 200 тисяч гривень чистої річної премії за результатами своєї діяльності, це крім квартальних премій. Серед співробітників заробітна плата піднялася на 50-100% залежно від підприємства», - розповів голова Держрезерву. Мосійчук зазначив, що в 2016 році прибуток аграрних підприємств Держрезерву склав 10 млн грн, хоча ще в 2014 році зазначені підприємства показували збитки в розмірі 2 млн грн.
Економіка У Росії зізнались, що керують українськими підприємствами в «ДНР» і «ЛНР» Росія управляє підприємствами на окупованій території українського Донбасу. Про це повідомив голова Федерального агентства з державних резервів РФ Дмитро Гогін. У відомстві назвали поставку сировини і матеріалів на підконтрольні терористам підприємства «гуманітарної підтримкою», передає ТАСС. Зокрема, голова міжвідомчої комісії з надання гуманітарної підтримки окупованим територіям Донецької та Луганської областей України Сергій Назаров заявив, що поставки сировини і матеріалів нібито здійснюється тимчасово, «в порядку гуманітарної підтримки території». «Тільки відновлення економічних зв'язків з Україною зі скасуванням блокади відповідно до Мінських угод дозволить скасувати тимчасове управління підприємствами з відновленням прав власників», - додав Назаров.
Суспільство У пологових будинках і дитсадках Запоріжжя увімкнуть опалення Опалювальний сезон заново почнеться в пологових будинках, лікарнях та дитячих установах Запоріжжя. Про це заявив мер міста Володимир Буряк. «З сьогоднішнього дня особливим розпорядженням буде максимально відновлено опалення у пологових будинках, лікарнях, дитячих садках і інтернатах міста», - написав він на своїй сторінці в Facebook. Крім того, в школах міста 19 квітня буде скорочено уроки, а з 20 квітня навчання призупинять у зв'язку з поганими погодними умовами. Мер додав, що через аномальні холоди рятувальники ДСНС у Запорізькій області перейшли на посилений режим роботи, встановлено цілодобове чергування 299 рятувальників і 85 одиниць спецтехніки. За даними синоптиків, поліпшення погоди відбудеться після 26 квітня. Поки в Запорізькій області оголошено штормове попередження.
Події Рятувальники: Невідома доля 9 моряків із затонулого в Чорному морі суховантажу Зараз невідома доля 9 з 12 членів екіпажу затонулого в Керченській протоці суховантажу «Герої Арсеналу». Як повідомили представники МНС РФ по Краснодарському краю, в районі катастрофи був знайдений рятувальний пліт і шлюпка без людей, передає Інтерфакс-Україна. Раніше рятувальники знайшли тіла двох загиблих моряків, зараз з'ясовуються їхні особистості. Був врятований один член екіпажу. У МНС РФ зазначили, що в рятувальній операції задіяні 13 морських суден і два вертольоти МІ-8 МНС. Нагадаємо, о 3:30 за київським часом в Чорному морі за 19 морських миль від мису Залізний Ріг зазнав аварії суховантаж «Герої Арсеналу». Корабель перевозив зерно з порту Азов Ростовської області в Туреччину. На борту було 12 осіб, з яких 9 - українці, 2 росіяни і один грузин.
Події оформление ленты  Поліція заарештувала співробітника ООН, який грабував банки в США У Нью-Йорку за підозрою в пограбуванні декількох банків затримали працівника газетного агентства, що займалося питаннями Організації Об'єднаних Націй. За інформацією поліції, 53-річний Абдуллах Шуайба під час обідніх перерв на роботі встигав грабувати банки, передає NBC. Чоловіка затримали в його офісі в Центрі іноземної преси. Так, у понеділок, 17 квітня, Шуайба встиг пограбувати банк HSBC, після чого повернувся на роботу. Його звинувачують ще в трьох пограбуваннях протягом 1,5 місяця. Видання зазначає, що на сторінці в Facebook у Шуайба розміщена фотографія, де він тисне руку чиновнику в Генеральній Асамблеї. Нагадаємо, в штаті Юта в США була заарештована жінка, що пограбувала в піжамі шість банків у Солт-Лейк-Сіті. Правоохоронці зазначають, що п'ять банків жінка змогла пограбувати за менш ніж 2 години.
Політика Пентагон: Авіаносна група США через чотири дні буде біля Корейського півострова Авіаносна ударна група ВМС США на чолі з атомним авіаносцем «Карл Вінсон» тільки зараз попрямувала до берегів Корейського півострова. Як повідомив командувач групою контр-адмірал Джеймс Кілбі, термін далекого походу кораблів продовжений на 30 днів, щоб забезпечити стійку присутність у водах поблизу Корейського півострова, передає Інтерфакс-Україна. За його словами, авіаносна ударна група «Карла Вінсона» може підійти до Корейського півострова на початку наступного тижня. За розрахунками журналістів, при максимальній швидкості ходу в 34,5 милі на годину кораблям потрібно близько чотирьох днів, щоб підійти до півострова. Як відомо, 12 квітня президент США Дональд Трамп заявив про відправлення «армади» до берегів Корейського півострова, проте, як з'ясувалося, на той момент це не відповідало дійсності. Група рухалася в абсолютно протилежному напрямі, щоб узяти участь у навчаннях з австралійським флотом, в 3,5 тис. миль на північний захід від Корейського півострова. До складу авіаносної групи ВМС США, крім авіаносця, входять ракетний крейсер «Лейк Чемплейн» і два есмінці - «Майкл Мерфі» і «Вейн Мейєр».
Політика Порошенко попросив британців лібералізувати візовий режим для українців Президент України Петро Порошенко закликав Велику Британію лібералізувати візовий режим для українців, повідомили в прес-службі глави держави. Президент перебуває з офіційним візитом в Британії, де пройшли його зустрічі з лідером фракції правлячої Консервативної партії Девідом Лідінгтоном, главою «групи дружби» зі зв'язків з Україною в британському парламенті сером Джеральдом Говартом, також головою комітету парламенту з закордонних справ Кріспін Блант. Порошенко позитивно відзначив відвідування Донбасу делегацією комітету Палати громад парламенту Великої Британії і підготовлені за підсумками цієї поїздки рекомендації про необхідність продовження санкцій проти Росії. Нагадаємо, раніше перший заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що українці отримають безвіз на початку червня. «26 квітня - це наступна дата, коли постійний комітет представників при ЄС підтвердить результати цього діалогу... 11 травня це рішення буде винесено на розгляд до Ради ЄС та, швидше за все, вже 15-18 травня - відбудеться підписання цього акта», - заявив він.
Політика Суд зняв арешт із паспортів Насірова, але залишив під арештом гербову печатку ДФС і золоті злитки Апеляційний суд Києва частково задовольнив скаргу Романа Насірова на рішення Солом'янського районного суду столиці про арешт його майна, передає кореспондент АСН із зали суду. За словами кореспондента, сам Роман Насіров на суді не був присутній, його інтереси представляв адвокат. Суд постановив зняти арешт Насірову з паспорта громадянина України, двох закордонний паспортів, дипломатичного паспорта та інших документів. Але в той же час під арештом залишилися вилучені у Насірова золоті злитки, кілька годинників різних марок, гроші і гербова печатка "ДФС". У коментарі журналістам прокурор повідомив, що зняття арешту з документів Романа Насірова не зобов'язує прокуратуру повернути їх йому, поки триває слідство. Водночас прокурор уточнив, що теоретично Насіров може отримати нові документи. Нагадаємо, раніше Антикорупційна прокуратура планувала заарештувати все майно Романа Насірова.
Суспільство Кабмін схвалив закупівлю ліків через міжнародні організації Кабінет міністрів схвалив проект закупівлі ліків через міжнародні організації за кошти держбюджету 2017 року. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк, передає кореспондент АСН. МОЗ виключив з проекту застарілі та неефективні ліки. «Це документ, який дозволить офіційно проводити закупівлі на 2017 рік в повному обсязі через міжнародні організації. При цьому формування номенклатур закупівель за кошти бюджету 2017 року, на відміну від номенклатур попередніх років, здійснюється групою експертів, завдяки чому застарілі препарати з недоведеною ефективністю замінені на сучасні медикаменти, згідно з новими міжнародними протоколами», - підкреслив Ковтонюк. В цілому затверджено 20 номенклатур, громадське обговорення ще 16 завершується вже сьогодні, 19 квітня, а завтра-післязавтра будуть затверджені нові номенклатури. За словами чиновника, вже погоджено близько 80% кошторисів з програмою розвитку ООН. «Важливо, що вперше в історії ми закуповуємо не тільки медикаменти, а й вироби медичного призначення: все, що стосується гемодіалізу, коронарографії та стентування. Тут все трохи складніше. Обіцяють здійснити поставки в червні. Уже здійснюються поставки препаратів для новонароджених», - сказав він. Також він додав, що в Міністерстві є проект внутрішнього наказу, який передбачає новий механізм розподілу витратних матеріалів для коронарографії та стентування.
Політика Суд ООН зажадав від Росії відновити права татар і навчання українською мовою в Криму Міжнародний суд ООН виніс проміжну ухвалу і задовольнив позов України про попередні заходи щодо Росії за Міжнародною конвенцією про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Як заявив під час відкритих слухань у Гаазі голова суду Ронні Абрахам, тимчасові заходи за позовом України проти РФ за Конвенцією про ліквідацію форм расової дискримінації будуть сформульовані в іншій формі, ніж просила Україна, передає Громадське ТБ. «Росія, до винесення фінального рішення у цій справі, повинна зняти обмеження прав кримських татар, зокрема щодо здійснення діяльності їхніх представництв, включно з Меджлісом. Також Росія повинна забезпечити наявність освіти українською мовою», - заявив представник колегії суду під час оголошення рішення щодо тимчасових заходів в позові України проти Росії. Нагадаємо, Україна подала позов до Міжнародного суду ООН 16 січня 2017 року. Наша країна просить притягнути Росію до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації. Позов поданий у рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Слухання пройшли 6-9 березня 2017 року.
Події Через дівчину за кермом у Миколаєві зіткнулися Dodge і Ford У Миколаєві сталася ДТП, в якій зіткнулися Dodge Ram Van та інкасаторський мікроавтобус Ford Transit. Аварія сталася вдень у середу, 19 квітня, на вул. Адміральській, передає місцеве видання «Новости N». Відзначається, що перед Dodge вулицею їхала дівчина в Daewoo Matiz. Очевидці повідомили, що навпроти музею «Старофлотські казарми» дівчина різко загальмувала, щоб припаркуватися біля поліклініки. Водій Dodge, який їхав слідом, був змушений різко повернути вправо. Ford, що їхав у зустрічному напрямку, також уникаючи зіткнення, вивернув вліво, в результаті обидва автомобілі зіткнулися на узбіччі. У ДТП травми отримали 3 людини: водій і пасажир Dodge з черепно-мозковими травмами доставлені в лікарню, черепно-мозкову травму також отримав співробітник поліції охорони, що перебував у салоні Ford. Нагадаємо, 17 квітня в Житомирській області на 240 км траси Київ - Ковель зіткнулися автомобілі Suzuki і ВАЗ-2109. В результаті аварії загинули двоє водіїв і троє пасажирів, ще двоє пасажирів отримали травми.
Політика Суд ООН у Гаазі відмовив у заходах щодо Росії за фінансування тероризму Міжнародний суд ООН у Гаазі відмовив у тимчасових заходах щодо Росії за позовом України за Конвенцією про боротьбу з фінансуванням тероризму. «Суд прийшов до висновку, що умови, необхідні для визначення додаткових заходів щодо прав на підставі Конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму не відповідають вимогам», - сказав в ході засідання голова суду Ронні Абрахам, передає Інтерфакс-Україна. За словами Абрахама, Україна не змогла довести, що запитані тимчасові заходи повинні зупинити заподіяння невідновлюваної шкоди, а також навмисність дій держави - учасниці конвенції. Нагадаємо, 6-9 березня в Гаазі відбулися слухання за позовом Україна проти Росії. Українська сторона просила міжнародний суд ООН зобов'язати Росію припинити фінансування, постачання зброї, обладнання та проведення навчання незаконним збройним формуванням на Донбасі. Російська ж сторона заявила, що Україна не має конкретних свідчень про постачання озброєння Росією бойовикам.
Події Моряк, що вижив, розповів подробиці аварії суховантажу "Герої Арсеналу" Поки що єдиним, хто вижив у катастрофі судна "Герої Арсеналу", який перевозив зерно, виявився моторист, українець Костянтин Черненко. Також рятувальники підняли з води тіла двох членів екіпажу, що потонули, передає РБК з посиланням на "Российскую газету". "У потерпілого сильне переохолодження, але зараз його стан задовільний. Врятований розповів, що за сигналом SOS всі члени екіпажу зібралися на містку корабля, одягли гідрокостюми. Коли судно зазнало аварії, вони намагалися врятуватися на шлюпках і плотах", - відзначають у повідомленні. За інформацією джерела газети в правоохоронних органах, пройшовши Керченську протоку, судно з невідомих причин саме на місці катастрофи вирішило перечекати шторм і кинуло якір. Однак через сильну хвилю знятися з якоря вже не змогло, шторм натягнув ланцюг і цей натяг практично розколов корабель. Судно розламалося близько 3 годин 30 хвилин: точний час відомо за сигналом SOS. Експерти заявили, що фатальною помилкою екіпажу стало рішення перечекати шторм у відкритому морі, а не в безпечній бухті.
Суспільство Зима протримається в Україні як мінімум до 22 квітня Холодну погоду в Україні в найближчу добу визначатиме новий циклон із центром над Румунією. За даними Укргідрометцентру, в Карпатах, більшості південних і центральних областей продовжиться мокрий сніг і дощ. У Чернівецькій, Одеській та Миколаївській областях залишаться складними погодні умови - з сильними опадами, налипанням мокрого снігу. На решті території України опадів не буде. Температура повітря буде залишатися низькою: вночі заморозки 0-5° (на крайньому півдні країни 1-6° тепла, на поверхні ґрунту заморозки 0-3°); температура вдень 4-9° тепла, в Криму та Приазов'ї до 12°, в Харківській, Одеській та в більшості центральних областей місцями 1-3° тепла; на високогір'ї Карпат вночі та вдень 3-8° морозу. У Києві опадів не буде, вночі заморозки 0-2°, температура вдень 6-8° тепла. Також в Укргідрометцентрі зазначили, що 21 квітня в Чернівецькій, Хмельницькій, центральних, південних і східних областях продовжиться випадання мокрого снігу, можливий дощ, налипання мокрого снігу. На решті території без опадів. Вночі заморозки в повітрі 0-5°, у північних і західних областях на поверхні ґрунту до 8°, вдень 4-9 ° тепла, в більшості центральних і східних областей 1-3° тепла.
Політика оформление ленты  З'явився повний текст рішення суду ООН за позовом України проти Росії Опублікований повний текст рішення Гаазького суду за позовом Україна проти Росії, передає ТСН. У позові українська сторона зазначила, що Росія порушила дві конвенції ООН - з протидії фінансуванню тероризму та щодо ліквідації всіх форм расової дискримінації. Україна просила суд ООН ввести тимчасові заходи проти Росії, що передбачали "заморожування" розвитку конфлікту до того, як суд не винесе остаточне рішення. Росія, в свою чергу, звинувачення України відкидала. Сьогодні, 19 квітня Міжнародний суд ООН погодився ввести заходи проти РФ для захисту національних меншин в Криму: відновити права татар, а також зобов'язав забезпечити освіту українською мовою. Водночас через недостатність доказів суд відхилив прохання України вжити заходів проти Росії за фінансування тероризму.
Події П'яний студент у Харкові ліз через балкон у гуртожиток, зірвався і загинув Студент Харківського індустріально-педагогічного коледжу намагався потрапити в гуртожиток через балкон, але зірвався з висоти третього поверху. Як повідомило джерело в правоохоронних органах Харкова, подія трапилася вночі у вівторок, 18 квітня, передає NewsRoom. П'яний хлопець 1996 року народження намагався злізти на балкон своєї кімнати в гуртожитку, але не втримав рівноваги і зірвався вниз. У 25-ту міську лікарню студента привезли близько 3-ї години ночі. У нього була відкрита черепно-мозкова травма, переломи кісток основи черепа і носа, забиття м'яких тканин обличчя. Через п'ять годин потерпілий помер, не приходячи до тями. За цим фактом відкрили кримінальне провадження за статтею 115 КК України («вбивство») з поміткою «нещасний випадок».
Закон і Право За знущання і вбивство тварин депутати пропонують саджати за ґрати на 8 років Народні депутати пропонують суттєво збільшити як адміністративну, так і кримінальну відповідальність за знущання над тваринами і умисне їх вбивство. Відповідний законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо впровадження гуманного ставлення до тварин)» був проголосований в першому читанні 4 квітня. Зокрема, документом передбачається збільшення штрафу за жорстоке поводження з тваринами, що спричинило їх мучення або каліцтво, в більш ніж 20 разів. Мінімальний штраф складе 3400 грн, а максимальне стягнення сягатиме 8500 грн. Зараз максимальний штраф за знущання над тваринами становить 357 грн. Також законопроектом пропонується внести зміни до Кримінального кодексу України і збільшити відповідальність за каліцтво і вбивство тварин. Зараз за знущання над тваринами, вчинене із застосуванням жорстоких методів або з хуліганських спонукань, порушнику загрожує максимум півроку арешту, а в разі якщо таке з твариною вчинять у присутності малолітніх дітей - 2 роки обмеження волі. Цим законопроектом депутати пропонують збільшити термін обмеження свободи до 3 років, а якщо жорстоке ставлення до тварин пропагується серед малолітніх - обмежувати зловмисникові волю на строк від 3 до 5 років або садити його за ґрати на той самий строк. У законопроекті також передбачена ще одна частина статті про жорстоке поводження з тваринами, якої немає в нинішній редакції Кримінального Кодексу України. Вона передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 8 років тим особам, які знущалися над тваринами з особливою жорстокістю, або якщо їхні дії призвели до каліцтва чи загибелі тварини. Така ж відповідальність загрожує за жорстоке поводження з тваринами, вчинене групою осіб. «Сьогодні дуже рідко вдається порушити кримінальну справу за жорстоке поводження з тваринами, а ті що відкриваються - не доходять до суду під різними приводами. У чинній законодавчій системі такі злочини вважаються легкими, і органи правопорядку не зацікавлені проводити слідчі дії. Зараз тільки одна людина за всю історію незалежної України була засуджена на 4 роки, це столичний догхантер Олексій Відулов, але і це тому, що до нього були застосовані дві статті Кримінального Кодексу: жорстоке поводження з тваринами, а також пропаганда культу насильства» , - зазначив помічник народного депутата Данило Юрченко.
Суспільство На ремонт доріг у Києві перед «Євробаченням» витратять 91 млн гривень На ремонт доріг у Києві перед пісенним конкурсом «Євробачення-2017» з бюджету виділять 91,3 мільйона гривень, передає телеканал «112 Україна». За інформацією департаменту інфраструктури КМДА, роботи будуть проведені на наступних вулицях: - капітальний ремонт Русанівської набережної (2 млн грн);- капітальний ремонт вул. Р. Окіпної (30,2 млн грн);- капітальний ремонт вул. Митрополита Андрея Шептицького (48,5 млн грн);- будівництво трьох світлофорних об'єктів біля Міжнародного виставкового центру (3,1 млн грн);- ремонт автодорожнього моста №2 через Русанівський канал (502 тис. грн);- ремонт асфальтобетонного покриття моста Метро з фарбуванням перильного огородження (3,1 млн грн);- ремонт асфальтобетонного покриття моста Метро з ремонтом перильного огородження (2 млн грн);- ремонт Каховського шляхопроводу №2 на перетині пр. Броварської і вул. Митрополита Шептицького (605,4 тис. Грн);- ремонт Каховського шляхопроводу №1 на перетині пр. Броварської і вул. Є. Сверстюка (605,4 тис. Грн). Нагадаємо, головною ареною «Євробачення-2017» обраний Міжнародний виставковий центр. Півфінали Євробачення-2017 Києві відбудуться 9 і 11 травня, фінал - 13 травня.
Суспільство У Києві планують побудувати сучасний центр захисту тварин У 2018 році в Києві на вул. Автопарковій планують почати будівництво сучасного центру захисту тварин. Про це 19 квітня на прес-конференції повідомив директор департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Київської міської державної адміністрації Андрій Фіщук, передає кореспондент АСН. «Центр буде поєднувати в собі не тільки притулок, але й приміщення для перетримки тварин, вигульні майданчики, пункти надання первинної медичної допомоги, а також потужну систему адаптації тварин до передачі їх у сім'ї», - зазначив він. За словами Фіщука, до кінця 2017 року планується завершити коригування проекту цього центру. «Буде коригуватися проект для того, щоб він був максимально сучасним і вкладався в норми, які є зараз передовими в Європі і світі. Думаю, що до кінця року ми вже вийдемо на відкоригований проект і наступного року почнемо будувати цей центр захисту тварин», - додав він. У той же час перший заступник директора комунального підприємства «Київська державна лікарня ветеринарної медицини» Поліна Баліцер повідомила, що найближчим часом у Києві буде впроваджена нова система реєстрації домашніх тварин і створена служба «Зоодопомога», яка буде реагувати на виклики, пов'язані як з бездомними, так і домашніми тваринами.
Політика Журналіста, який образив Путіна, хочуть звільнити за приставання до жінок Американський телеканал Fox News може звільнити журналіста Білла О'Райлі, який відкрито назвав президента Росії Володимира Путіна вбивцею в інтерв'ю з президентом США Дональдом Трампом. Як повідомили в редакції The Wall Street Journal, причиною звільнення О'Райлі можуть стати звинувачення в домаганнях до жінок. Поки рішення про звільнення остаточно не прийнято. Білла О'Райлі звинувачують у сексуальних домаганнях до колишніх колег Джулієт Хадді, Андреа Тантарос і екс-продюсера каналу Андреа Макріс. 5 лютого ведучий телеканалу в бесіді з Трампом заявив, що «Володимир Путін є вбивцею». Після цього прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков зажадав вибачень від журналіста. На це О'Райлі сказав: «Я працюю над цим вибаченням, але воно може бути досить тривалим. Можливо, ви захочете перевірити, як воно, в районі... 2023 року».

Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли вам варто виявити більше терпіння та витримки ....
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на високому рівні, що зробить вас....
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 22:19 розпочнеться 18-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба 25 квітня 2024 року радить виявляти обережність, контролювати свої емоції та дії, оскільки необдум....
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Четвер, 25 квітня 2024 року, був оголошений відомим астрологом Анжелою Перл днем чудес та вигідних пропозицій ....
більше матеріалів




/-2,0237040519714-/ /-pc-/
Top