counter
Архів Повернутись назад 18 Серпня 2016
18 Серпня
Суспільство Порошенко підписав закон, за яким роботодавцям повертатимуть ЄСВ за кожного найнятого на роботу учасника АТО Президент Петро Порошенко підписав Закон України №1436-VIII «Про внесення зміни до статті 14 Закону України «Про зайнятість населення» щодо додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення». Зміни до статті 14 Закону України «Про зайнятість населення» розширюють перелік категорій громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, та включають у нього учасників бойових дій, зокрема осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення. Зміни стосуються лише осіб, які зареєстровані в державній службі зайнятості та перебувають на обліку як безробітні. Мета закону – сприяти працевлаштуванню учасників антитерористичної операції. Роботодавцю, який візьме на роботу за направленням Державної служби зайнятості зазначених осіб, строком не менше ніж на два роки, щомісяця компенсуються фактичні витрати у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Закон набирає чинності через місяць з дня його опублікування.
Суспільство оформление ленты  Москалю пошили найбільший прапор на Закарпатті Ужгородські швачки пошили найбільший стяг у Закарпатській області. 100-метровий державний стяг використовуватимуть на найбільших святах в області. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль. «Вчора в Ужгороді закінчили пошиття національного прапора України завдовжки 100 метрів! Ми навмисно попросили виконати цю роботу працівниць Ужгородського навчально-виробничого підприємства №2 Українського товариства глухих (УТОГ), котрі регулярно шиють обмундирування для учасників АТО. Тридцять швачок тиждень працювали над пошиттям прапора, використавши для роботи понад кілометр ниток», - написав Москаль. Також голова Закарпатської ОДА повідомив, що найбільший на Закарпатті прапор вперше використають наступного тижня, 23 серпня, на День Державного Прапора України.
Суспільство оформление ленты  На Луганщині начальник місцевої митниці погорів на хабарі 5,5 тисячі гривень У вівторок, 16 серпня, правоохоронці затримали начальника одного з митних постів у Луганській області під час одержання частини хабара, повідомили в Національній поліції України. 56-річний чиновник вимагав 5,5 тисячі гривень неправомірної вигоди від фізичної особи-підприємця за оформлення і видачу свідоцтва про допущення дорожнього транспортного засобу до перевезення вантажів під митними печатками і пломбами на два вантажних автомобілі. За даним фактом прокуратура Луганської області порушила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. За вказане правопорушення митнику загрожує від 5 до 10 років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років, із конфіскацією майна.
За кордоном Північнокорейський дипломат утік з посольства в Лондоні до Південної Кореї Співробітник посольства Північної Кореї у Великобританії Тхе Йон Хо, про зникнення якого повідомили в липні, знайшовся у Південній Кореї, повідомляє DW із посиланням на міністерство об'єднання Республіки Корея. Згідно із заявою відомства, північнокорейський дипломат разом з родиною прибув до Сеула, йому надали статус біженця. За інформацією південнокорейської влади, дипломат утік через невдоволення чинним у КНДР режимом і заради майбутнього своєї дитини. 12 липня 2016 року північнокорейський генерал втік з КНДР до Китаю із понад 40 млн доларів. За інформацією ЗМІ, генерал утік разом з двома членами своєї родини, і зараз вони намагаються залишити Китай і виїхати до іншої країни. Можливою причиною втечі стали невдоволення режимом Кім Чен Ина та песимістичне ставлення до майбутнього КНДР.
Політика НАБУ перевіряє ДФС на предмет причетності до газових схем Онищенка Національне антикорупційне бюро проводить слідчі дії в Державній фіскальній службі у справі про «газові схеми» нардепа Олександра Онищенка. Про це в інтерв'ю «РБК-Україна» розповів директор НАБУ Артем Ситник. Зокрема, вже був допитаний голова ДФС Роман Насіров. «Там (у податковій. - Ред.) також проводиться комплекс слідчих та експертних дій. Голова ДФС Роман Насіров, наскільки я знаю, вже був допитаний як свідок. Адже це в податковій приймалося рішення, наприклад, про відстрочку сплати ренти. Зараз ми проводимо слідчі дії та економічні дослідження щодо цього», - розповів Ситник. Відзначимо, голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник розраховує, що Велика Британія екстрадує нардепа Олександра Онищенка, оскільки допомагала у створенні НАБУ, повідомляє видання. Раніше Солом'янський райсуд Києва задовольнив клопотання представників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою народному депутату Олександру Онищенку. Були заарештовані два депозитних субрахунки, відкриті на ім'я Онищенка, а також рахунки афілійованих з ним компаній Rexlord Systems і Ostexpert Limited в латвійських банках PrivatBank і Trasta komercbanka.
Події Доба в АТО: бойовики обстрілювали Мар'їнку, Піски, Новосілки, Широкине і Красногорівку За минулу добу російські окупаційні війська 96 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook. 45 обстрілів, зафіксовано на Донецькому напрямі, з них 10 із важкої артилерії. По Авдіївці бойовики шість разів відкривали артилерійський вогонь - випустили понад 130 снарядів калібру 122 мм по позиціях сил АТО, цей же калібр використовувався при обстрілі Пісків, Новоселівки другої, Першого Травня. По Луганському ворог випустив 40 снарядів. Крім того, не припиняються мінометні та гранатометні обстріли позицій українських захисників по всій лінії розмежування на цьому напрямі. У Новгородському і Зайцевому ворог застосував БМП, в Новоселівці другій - протитанковий ракетний комплекс. З 122-мм артилерії він обстрілював позиції ЗСУ в Мар'їнці. Установки калібру 152 мм бойовики використовували по укріпленнях в Сіонітному. На всій ділянці фронту Красногорівка - Широкине противник активно застосовував міномети, гранатомети і великокаліберні кулемети. У Широкиному російські окупанти задіяли БТР, а біля Красногорівки - БМП. У Мар'їнці також активізувався снайпер. На Луганському напрямі важку артилерію калібру 122 мм противник тричі - на початку і в кінці дня - застосував по Попасній. Під вогонь важкої артилерії також потрапила Новоолександрівка. Вогонь артилерії ворог посилював мінометними та гранатометними обстрілами. У Золотому, Станиці Луганській і Кримському відкривався гранатометний вогонь. У Станиці Луганській була задіяна ворожа бронетехніка. У Попасній і Новоолександрівці зафіксували активність снайперської пари.
Політика Бойовики засудили до двох років в'язниці полоненого українського активіста Фомічова Полоненого у так званій «ДНР» співробітника громадської організації Центр UA Володимира Фомічова засудили до двох років в'язниці. Про це повідомляє в четвер Громадське ТБ. 23-річний Володимир Фомічов, співробітник київської організації Центр UA, яка розслідує злочини політиків, розробляє програми реформ і стежить у Верховній Раді за «кнопкодавами», був узятий у полон бойовиками так званої «ДНР» в Макіївці 4 січня 2016 року. Він просидів у в'язницях так званого «МДБ» більше семи місяців. А 16 серпня так званий суд «ДНР» оголосив вирок - два роки позбавлення волі. Його звинувачують у тому, що він нібито провіз із Києва до Макіївки дві гранати. Про те, що сталося з Фомічовим, в медіа публічно не говорили, бо його рідні просили не здіймати галас. Так часто буває з людьми, які вперше стикаються з подібною ситуацією: сподіваються, що вдасться вирішити проблему тихо. У випадку з Фомічовим не вийшло, відзначають у Громадському ТБ. Фомічову також приписали співпрацю з ВО «Свобода», з якою він, як стверджують його колеги, ніколи не був пов'язаний. Пізніше останній пункт звинувачення прибрали через відсутність доказів. Близькі описують Фомічова як «доброго, спокійного, сором'язливого хлопця», який не здатен на будь-які радикальні дії. Батьки планують подавати касаційну скаргу на дії так званого суду «ДНР», але шанси скасувати рішення судді незначні. Як правило, українських військових, заарештованих владою окупованих територій, вносять у списки на обмін, проте Фомічов не є військовим. Невідомо також, чи занесено його в обмінний список, відзначають у Громадському ТБ.
Економіка ProZorro вже заощадила бюджету понад 3 млрд грн, - Мінекономрозвитку Завдяки введенню електронної системи державних закупівель ProZorro розмір економії бюджетних коштів на держзакупівлі перевищив 3 млрд грн. Про це повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі України на своїй сторінці в Facebook. За даними Мінекономрозвитку, зараз до системи ProZorro приєдналося вже 8,18 тис. держзамовників, а кількість учасників тендерів перевищила 26 тис. У міністерстві також склали рейтинг найбільш економних областей України, в п'ятірку якого увійшли: - Київська (економія склала 1,98 млрд грн);- Одеська (239,11 млн грн);- Донецька (174 року 06 млн грн);- Дніпропетровська (141,40 млн грн);- Львівська (91,10 млн грн). За оцінками відомства, до кінця 2016 року розмір економії від використання ProZorro досягне 5 млрд грн. Нагадаємо, з 1 серпня використання системи ProZorro стало обов'язковим для всіх державних замовників в Україні - центральних і місцевих органів влади, державних та комунальних підприємств.
Політика Transparency International та РПР заявили, що у розслідуванні корупції часів режиму Януковича немає якісних змін У спільній заяві, яку отримала у своє розпорядження АСН, Transparency International  Україна та Антикорупційна група Реанімаційного пакету реформ заявили, що якісних змін у розслідуванні  щодо справ проти екс-президента Януковича та його поплічників не відбувається. «Генеральна прокуратура України ще в березні 2014 року відкрила перші кримінальні провадження проти екс-президента-втікача Віктора Януковича та представників корупційного режиму – його поплічників в уряді та бізнесі. Більшість із них перерахована в санкційному списку Європейського Союзу: це В.Ю. Захарченко, В.П. Пшонка, О.Л. Лукаш, А.П. Клюєв, В.І. Ратушняк, О.В. Янукович, А.В. Пшонка, С.П. Клюєв, М.Я. Азаров, С.В. Курченко, Д.В. Табачник, С.Г. Арбузов, Ю.В. Іванющенко, О.В. Клименко, Е.А. Ставицький. На сьогодні жодного обвинувального вироку щодо фігурантів цих справ немає», - йдеться у заяві. Як заявили в організації, за наявною у них інформацією, щодо самого Віктора Януковича кримінальні провадження стосуються заволодіння земель та маєтків у Межигір’ї та Сухолуччі, зловживань у справі «Укртелекому», отримання неправомірної вигоди під виглядом авторської винагороди за публікацію книжок. Також розслідується низка проваджень проти поплічників екс-президента, згаданих вище. «І хоча ці справи, вочевидь, не охоплюють усіх масштабних корупційних зловживань, які мали місце за часів правління Януковича, навіть вони до цього часу не направлені до суду з обвинувальними актами. Ключовим фактором у цих провадженнях є не лише відповідальність винних, а й повернення державі вкрадених активів. Деякі з них сьогодні заарештовані в Україні, країнах Європейського Союзу, інших країнах світу. Утім, активи не можуть перебувати під арештом без вироку нескінченно довго. Існує висока вірогідність їхньої втрати. Україна вже залишилася без активів братів Клюєвих в Австрії, а також коштів на банківському рахунку Злочевського у Великій Британії. Потрібно докласти зусиль, щоб не випустити з рук інші активи», - закликали активісти. Transparency International Україна й Антикорупційна група Реанімаційного пакету реформ наголосили: для повернення вкраденого потрібні якісні судові вироки з конкретними доказами винуватості осіб. Часу домогтися таких вироків у ГПУ фактично не залишилося. Успішні розслідування корупційних злочинів високопосадовців часів Януковича з подальшою конфіскацією за вироком суду здобутих ними злочинним шляхом активів мають надважливе значення. «Саме тому антикорупційні організації звертаються до Генерального прокурора України Юрія Луценка з пропозицією відзвітуватися перед суспільством про розслідування всіх корупційних злочинів Януковича та його поплічників. Генпрокурор повинен поінформувати, чому кримінальні провадження досі не направлені до суду для розгляду по суті. Окрім того, Луценко мусить озвучити чіткі часові орієнтири, коли це буде зроблено. Нагадуємо, що 100 днів на посаді Генпрокурора вже минуло, а якісних змін досі не відбулося», - закликають в організації.
Політика Луценко передає розслідування проваджень, порушених НАБУ і ГПУ в результаті конфлікту, до СБУ Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що, за пропозицією директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника, передає розслідування усіх проваджень, порушених НАБУ і ГПУ в результаті конфлікту, до Служби безпеки України, передає кореспондент АСН. Про це  він заявив на спільному брифінгу з Ситником сьогодні у Києві. «Для того, щоб слідство щодо цього резонансного інциденту було об'єктивним, за пропозицією директора Національного антикорупційного бюро пана Ситника, я, як генпрокурор, використовуючи дані мені законом повноваження, передаю розслідування усіх проваджень, порушених НАБУ і ГПУ за результатами цього інциденту, до органу, який буде проводити неупереджене і об'єктивне розслідування, - Служби безпеки України», - підкреслив генпрокурор.  
Політика «Маски-шоу» між силовиками мають бути припинені, – Луценко Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що «маски-шоу» між силовими структурами мають бути припинені. Про це Луценко заявив на брифінгу в Києві, передає кореспондент АСН. За словами генпрокурора, застосування груп спецпризначенців силовими структурами, які їх мають, одне до одної допустиме лише в разі такої необхідності та в разі наявності відповідного судового рішення. «Ми прийняли рішення, яке буде уточнювати наш алгоритм дій застосування спецназу... ми всі домовилися, що в разі необхідності застосування спецназу, в разі наявності рішення суду керівник, який його застосовує, повідомляє керівника іншого правоохоронного органу, куди цей спецназ може зайти, щонайменше за п'ять хвилин до початку дії спецназу», - сказав він. За його словами, таким чином «маски-шоу» між силовиками мають бути припинені.
Політика оформление ленты  Луценко готовий організувати Януковичу очну ставку з керівництвом держави, якщо він прибуде в Україну Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що готовий організувати  екс-президенту Віктору Януковичу очну ставку з керівництвом держави в разі його прибуття до Києва. Про це Луценко сказав на  брифінгу сьогодні у Києві, передає кореспондент АСН. «Стосовно бажання Януковича дати свідчення і пройти так звану очну ставку, я це глибоко підтримую і з задоволенням особисто зорганізую йому це на території столиці України. Як тільки Янукович набереться сміливості відповісти за все скоєне перед українським народом, він матиме і очну ставку, і справедливий суд, і навіть справедливий вирок», - зазначив Луценко. Луценко наголосив, що «Янукович  має зібрати свою совість, свої, зрештою, інші позитивні, ймовірно, характеристики, і прибути на територію України». Фото - vidia.org  
Політика Ситник наполягає на законності всіх слідчих дій НАБУ Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник заявив, що  негласні слідчі дії в провадженнях, які підслідні Національному антикорупційному бюро, проводилися в межах чинного законодавства. Про це Ситник заявив під час брифінгу сьогодні у Києві, передає кореспондент АСН. «Моя позиція незмінна - негласні слідчі дії в провадженнях, які підслідні Національному антикорупційному бюро, проводилися в межах чинного законодавства і під прикриттям силового підрозділу Національного антикорупційного бюро», - сказав він. Ситник наголосив, що «для того, аби цей інцидент, який мав місце 12 серпня 2016 року, був об'єктивно розслідуваний», він запропонував генеральному прокурору Юрію Луценкові ті провадження, які зареєстровані працівниками Генеральної прокуратури і Національного антикорупційного бюро, передати незацікавленому слідчому підрозділу - Головному слідчому управлінню Служби безпеки України. Директор НАБУ наголосив, що для прозорості розслідування наполягає на включенні до групи процесуальних керівників представника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) та міжнародних експертів.  «Ми не боїмся цього розслідування, ми, навпаки, будемо максимально сприяти цьому розслідуванню, надавати всі необхідні документи, щоб оцінку діям працівників НАБУ і ГПУ було надано якомога скоріше», - заявив Ситник.
Суспільство оформление ленты  Бойовики «ДНР» розгорнули новий госпіталь на 500 місць на базі лікарні в Ясинуватій Бойовики «ДНР» прийняли рішення розгорнути на базі Ясинуватської лікарні військовий госпіталь у зв'язку зі значним збільшенням кількості поранених бойовиків, які потребують екстреної госпіталізації. Про це повідомляє народний депутат, координатор руху «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook. «У зв'язку із загостренням протистояння на Авдіївському напрямі (зона відповідальності «11-го омсп 1-го АК МО ДНР») і значним збільшенням кількості поранених бойовиків, які потребують екстреної госпіталізації, керівництвом «ДНР» прийнято рішення про розгортання на базі Ясинуватської центральної районної лікарні (м. Ясинувата, вул. 8 Березня, 1) військового госпіталю загальною місткістю 500 пацієнтів», - йдеться в повідомленні. За його словами, головний лікар і більшість медичного персоналу прибули з Донецька і зараховані на «військову службу» в «1-й АК ДНР» з отриманням грошового забезпечення. Також Тимчук зазначив, що в Донецьку і ряді інших населених пунктів Донецької області, контрольованих «ДНР», бойовики масово перевіряють бомбосховища, а також проводять роботи з переобладнання на сховища підвалів житлових будинків.
Економіка оформление ленты  НАЗК просить Кабмін виділити гроші на придбання серверів під е-декларування Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) попросить у Кабінету міністрів виділити додаткове фінансування з бюджету на придбання серверів під електронне декларування. Про це сьогодні на спільному засіданні комітетів Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції і з питань інформатизації та зв'язку заявила голова НАЗК Наталія Корчак, пише РБК-Україна. «Сьогодні ми також прийняли рішення про те, щоб звернутися до КМУ про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету для забезпечення функціонування Єдиного державного реєстру осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування», - заявила Корчак. Як повідомлялося, Національне агентство із запобігання корупції заявляє про повноцінний старт електронного декларування доходів чиновників з 1 вересня.
Економіка Сьогодні інвестори своїми грошима голосують за наше європейське майбутнє, – Президент В рамках робочого візиту до Львівської області Президент Петро Порошенко взяв участь у церемонії закладення у місті Броди капсули в місці будівництва заводу компанії Nexans з виготовлення бортових електромереж, повідомляє прес-служба глави держави. «Всі нас переконували, що, поки йде війна, жоден інвестор в Україну не прийде. Ми своєю наполегливою працею, створенням інвестиційного клімату, забезпеченням кардинальних змін і реформ у країні і рішучими діями, зокрема й голови обласної державної адміністрації, переконуємо, що саме зараз і саме в Україну треба інвестувати», - сказав Петро Порошенко на будівельному майданчику.Глава держави навів приклади успішного інвестування в Україну за останній час, зокрема нагадав про нещодавнє відкриття заводу японської компанії Fujikura. За словами Президента, цей приклад приходу іноземного інвестора не лише став успішним, а й слугував залученню нових інвестицій в нашу країну, зокрема й до Львівської області. «Німецькі і французькі власники своєю гривнею голосують за нашу з вами незалежність, якій за кілька днів виповниться 25 років, за створення нових робочих місць, за сплату податків і за наше європейське майбутнє», - зауважив Президент.До відома: Заводи концерну Nexans розташовані у понад 30 країнах світу на п'яти континентах. В Україні це вже третій завод. Підприємство буде введено в експлуатацію в червні 2017 року і створить 2 тис. робочих місць. Продукцією підприємства користуються всесвітньовідомі компанії, зокрема концерн BMW. Сегодня инвесторы своими деньгами голосуют за наше европейское будущее, - ПрезидентВ рамках рабочего визита во Львовскую область Президент Петр Порошенко принял участие в церемонии закладки в городе Броды капсулы в месте строительства завода компании Nexans по изготовлению бортовых электросетей, сообщает пресс-служба главы государства.«Все нас убеждали, что, пока идет война, ни один инвестор в Украину не придет. Мы своим упорным трудом, созданием инвестиционного климата, обеспечением кардинальных изменений и реформ в стране и решительными действиями, в том числе председателя областной государственной администрации, убеждаем, что именно сейчас и именно в Украину надо инвестировать», - сказал Петр Порошенко на строительной площадке.Глава государства привел примеры успешного инвестирования в Украину за последнее время, в частности напомнил о недавнем открытии завода японской компании Fujikura. По словам Президента, этот пример прихода иностранного инвестора не только стал успешным, но и способствовал привлечению новых инвестиций в нашу страну, в том числе и в Львовской области.«Немецкие и французские владельцы своей гривной голосуют за нашу с вами независимость, которой через несколько дней исполнится 25 лет, за создание новых рабочих мест, за уплату налогов и за наше европейское будущее», - отметил Президент.Для справки: Заводы концерна Nexans расположены более чем в 30 странах мира на пяти континентах. В Украине это уже третий завод. Предприятие будет введено в эксплуатацию в июне 2017 года и создаст 2 тыс. рабочих мест. Продукцией предприятия пользуются всемирно известные компании, в частности концерн BMW.  
Політика оформление ленты  Росія розгорнула комплекси радіотехнічної розвідки на кордоні з Україною Росія розгорнула на кордоні з Україною розвідувально-сигналізаційні комплекси, повідомили в Держприкордонслужбі України. Згідно з повідомленням відомства, прикордонники під час моніторингу східного кордону за допомогою літака «Даймонд» виявили на території РФ поблизу кордону з Україною мобільні пости радіотехнічної розвідки. «Розгорнуто їх навпроти ділянок прикордонних підрозділів у Харківській області на відстані до 2,5 км від кордону. Всього зафіксовано три такі системи», - заявили в Держприкордонслужбі. За наявною інформацією, мобільні пости радіотехнічної розвідки, пеленгування та радіотехнічної боротьби з'явилися в момент, коли Росія почала провокаційні заходи на території тимчасово окупованого Криму на початку серпня. Раніше повідомлялося, що 7 серпня, російська сторона без пояснення причин закрила всі три прикордонні пункти на адмінкордоні з Кримом. Через три дні, 10 серпня, ФСБ Росії звинуватила українських військових у спробі здійснити теракти в окупованому Криму. При затриманні «диверсійної групи» нібито загинули двоє російських військових.
Суспільство оформление ленты  Порошенко вручив державні нагороди льотчикам, які рятували військових в АТО Президент України Петро Порошенко вручив нагороди військовим льотчикам за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені під час виконання бойових завдань у зоні проведення антитерористичної операції (АТО), повідомляється на офіційному сайті Президента. Серед нагороджених орденом Богдана Хмельницького III ступеня військовий льотчик, підполковник В'ячеслав Печенюк, який за час АТО виконав більше 110 бойових вильотів, евакуював із зони бойових дій близько 170 поранених військовослужбовців. Орденом «За мужність» III ступеня нагороджено командира вертолітної ескадрильї, майора Сергія Шингура. За час АТО Шингур виконав більше 120 бойових вильотів, евакуював близько 150 поранених військовослужбовців. Орденом Данила Галицького нагороджено старшого льотчика, майора Дениса Соболєва. Медаллю «За військову службу Україні» нагороджений льотчик-оператор, лейтенант Олександр Нечипоренко.
Політика У разі ескалації конфлікту на Донбасі буде введено військовий стан, - Президент Президент України Петро Порошенко заявив, що в разі загострення ситуації буде введено військовий стан і оголошено чергову хвилю мобілізації, повідомляється на офіційному сайті Президента. «Сьогодні ми маємо різке загострення ситуації як у Криму, так і на Сході. Причому на Сході ситуація кардинально змінилася... Якщо буде продовжуватися загострення, буде моїм указом і мобілізацію оголошено, і введено військовий стан», - сказав глава держави. Президент підкреслив, що обстріли на Донбасі здійснюють артилерійські розрахунки військ Російської Федерації, які «цілеспрямовано приїжджають, щоб вбивати українців». Раніше повідомлялося, що 17 серпня російські окупаційні війська 96 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України. 45 обстрілів зафіксовано на Донецькому напрямі, з них 10 із важкої артилерії
Політика Холодницький доручив підготувати всі кримінальні справи щодо інциденту між ГПУ і НАБУ Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький доручив прокурорам - процесуальним керівникам і детективам Національного антикорупційного бюро (НАБУ) підготувати всі кримінальні справи за фактом інциденту, який стався між працівниками Генпрокуратури і НАБУ в п'ятницю, 12 серпня. За його словами, документи будуть направлені в Генпрокуратуру з метою вирішення питання про доручення проведення досудового слідства іншому органу досудового розслідування - головному слідчому управлінню Служби безпеки України. «Сподіваюся, що досудове слідство буде проведено в розумні терміни, а діям всіх учасників інциденту буде надана належна правова оцінка», - написав Холодницький у своєму Facebook. Для забезпечення неупередженості слідства з ініціативи Холодницького до складу групи прокурорів - процесуальних керівників запропоновано включити прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Раніше повідомлялося, що 12 серпня між працівниками НАБУ і ГПУ сталася сутичка, в результаті якої працівники Генпрокуратури незаконно затримали двох працівників НАБУ, а троє прокурорів отримали легкі тілесні ушкодження.
Економіка Рубль упав після слів Порошенка про "вторгнення" Росії Рубль в четвер різко впав на заяві Порошенка про те, що Київ не виключає «повномасштабного російського вторгнення», цитує слова деяких російських аналітиків РБК. Але, за їхніми словами, це лише внутрішньоденний рух. Курси долара і євро на Московській біржі різко зросли незадовго до 15:00 мск. За кілька хвилин долар виріс приблизно на 40 коп., досягнувши на максимумі позначки 64,195 руб., що на 37 коп. вище за рівень закриття торгів в середу. Одночасно з цим курс євро підскочив приблизно на 50 коп., досягнувши позначки 72,6375 руб. Старший економіст Danske Bank Володимир Миклашевський пов'язав стрибок курсів валют зі словами президента України Петра Порошенка про те, що Київ не виключає військового вторгнення з боку Росії. «Російський рубль і євробонди впали, коли Порошенко заявив, що Україна не виключає повномасштабної війни з Росією», - написав Миклашевський в Twitter. «Рубль досить сильно ослаб після заяви Петра Порошенко про можливість збройного конфлікту з Росією», - погоджується трейдер «Ренесанс Капіталу» Левон Атанасян. «Після цієї заяви протягом 30-40 хвилин спостерігалася покупка валюти, але потім паніка вщухла», - пише РБК. За словами Атанасяна, рубль, який зараз виглядає слабким на тлі вартості нафти у $ 50, вже до вечора може відіграти втрати, повернувшись до рівня відкриття ринку. «Це може статися, якщо не буде нових різких політичних заяв. В іншому випадку рубль може продовжити падіння», - вважає трейдер. Трейдер ФК «Открытие» Арам Казарян підтвердив, що після заяв Порошенко частина інвесторів скоротила свої позиції в російських бондах, однак про повний вихід з російських активів мова не йде. «Гравці не сприйматимуть ці новини так серйозно, щоб повністю виходити з російських активів. Вважаю, що до сьогоднішнього вечора - завтрашнього дня вплив цієї заяви нівелюється, а реальна реакція ринку буде, якщо почнеться військова ескалація», - зазначив Казарян.
За кордоном Екс-начальнику ДАІ Києва оголосили підозру у незаконному перешкоджанні мирним мітингам у 2013-2014 роках Генпрокуратура повідомила про підозру колишньому начальнику управління Державтоінспекції Києва Анатолію Курінному. Про це повідомила прес-служба відомства. «Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні від 24.02.2014, за фактом організації вищими службовими особами Міністерства внутрішніх справ України, зокрема ДДАІ МВС України, за попередньою змовою з вищими службовими особами органів прокуратури, судової влади, інших органів державної влади та невстановленими особами масових зловживань службовим становищем, перевищення влади працівниками правоохоронного органу та постановлення суддею завідомо неправосудних рішень з метою незаконного переслідування працівниками ДАІ учасників руху «Автомайдан» під час масових акцій протесту у листопаді 2013 року – лютому 2014 року», - говориться у повідомленні. Курінного підозрюють у внесенні до офіційного документу завідомо неправдивих відомостей, незаконному перешкоджанню організації та проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій. У зв'язку з цим екс-чиновнику необхідно невідкладно з'явитися для проведення процесуальних дій в якості підозрюваного в Департамент спецрозслідування Генпрокуратури.

Щасливі імена: які з них приносять успіх
Щасливі імена: які з них приносять успіх
Астрологи та екстрасенси стверджують, що від імені людини певною мірою залежить її доля Тому в деяких випадках....
Рисуем счастье: эффективная техника позитивного мышления и визуализации
Рисуем счастье: эффективная техника позитивного мышления и визуализации
Існує безліч технік розвитку позитивного мислення Малювання — чудовий спосіб навчитися візуалізувати те, чого ....
Що ніколи не можна говорити про себе: 5 руйнівних фраз
Що ніколи не можна говорити про себе: 5 руйнівних фраз
Будь-які сказані нами слова мають особливу енергетику Деякі фрази є руйнівними
Фелінотерапія або як кішки лікують людей
Фелінотерапія або як кішки лікують людей
Напевно багато хто помічав, що біль і втома йдуть при спілкуванні з коханою кішкою, але чи правда, що вихован....
Гороскопи на 30 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл
Гороскопи на 30 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл
30 квітня обіцяє принести почуття оновлення та відродження для всіх знаків зодіаку Цей день буде сприятливим ч....
більше матеріалів




/-0,62329602241516-/ /-pc-/
Top