counter
Архів Повернутись назад 18 Липня 2022
18 Липня
Зведення з фронту від Генштабу ЗСУ на ранок 145-го дня війни (18 липня 2022 року) Оперативна інформація щодо стану з фронту від Генерального Штабу Збройних Сил України на 06.00 18.07.2022 з російського вторгнення Слава Україні! Почалася сто сорок п'ята доба героїчного протистояння Української нації російському військовому вторгненню. Волинське та Поліське напрямки без змін. Сіверський напрямок ворог періодично проводить повітряну розвідку та артилерійські обстріли позицій наших військ у прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей. Харківський напрямок Ворог намагається не допустити просування наших військ у бік державного кордону. Здійснював обстріли в районах міста Харкова та населених пунктів Дергачі, Печеніги, Прудянка, Російські Тишки, Розплідник, Коробочкіне. Завдав авіаційних ударів біля Верхнього Салтова та Рубіжного. Слов'янський напрям Супротивник обстріляв з артилерії райони населених пунктів Новомиколаївка, Дібрівне, Костянтинівка, Богородичне, Мазанівка, Курулька, Чепіль, Вернопілля, Нова Дмитрівка та інші. Наніс авіаудару неподалік Богородичного. Донецький напрямок Підрозділи противника здійснили обстріл цивільної та військової інфраструктури в районах населених пунктів Донецьке, Сіверське, Верхньокам'янське, Григорівка, Івано-Даріївка, Спірне та інших. Ворог намагається вести штурмові дії неподалік Григорівки, бої продовжуються. Штурмові дії в районах населених пунктів Верхньокам'яне, Спірне та Серебрянка наші захисники успішно відбили. Бахмутський напрямок обстріли зафіксовані поблизу Берестового, Курдюмівки, Веселої Долини, Соледара, Бахмута, Вершини, Майського та території Вуглегірської ТЕС. Ворог вів штурмові дії в районах Новолуганського, Семигір'я та Вуглегірської ТЕС, успіху не мав, відійшов. Наніс ракетно-авіаційні удари неподалік Берестового. Авдіївський, Курахівський, Новопавлівський та Запорізький напрями Окупанти обстрілювали позиції наших військ з мінометів, ствольної та реактивної артилерії зокрема в районах населених пунктів Кам'янка, Авдіївка, Красногорівка, Новомихайлівка, Кам'янське, Малі Щербаки. Нанесли авіаудари неподалік Новоданилівки та Новоандріївки. Усі спроби ворожих штурмів у районах населених пунктів Кам'янка, Новомихайлівка та Вугледар українські воїни звели нанівець. Загарбники із втратами відійшли. Противник задіяв засоби радіоелектронної боротьби для придушення каналів супутникового зв'язку. Південнобузький напрямок продовжуються взаємні обстріли із застосуванням стовбурової та реактивної артилерії по лінії зіткнення. Ворог завдав авіаудару у Потьомкіного. Для виявлення змін у становищі наших військ та корекції вогню вів повітряну розвідку БПЛА. Корабельне угруповання противника продовжує блокувати цивільне судноплавство у північно-західній частині Чорного моря. Віримо у Збройні Сили України! Разом переможемо!
Події Нічні вибухи в Миколаєві та Нікополі Двічі за ніч сигнали повітряної тривоги будили мешканців Миколаєва. Перший сигнал тривоги пролунав на початку четвертої ранку. Армія російських убивць, ґвалтівників і мародерів здійснила нічний масовий обстріл міста.Близько 10 вибухів пролунало у Миколаєві, повідомив мер міста Олександр Сенкевич. "Знову масований обстріл Миколаєва. У місті лунають потужні вибухи. Вже було чути близько 10. Повітряна тривога триває. Не ігноруйте правила безпеки!" – написав мер. Обстріл припинився за півгодини після оголошення тривоги, але - не надовго. О 5-13 знову оголосили повітряну тривогу. На щастя для Миколаєва цього разу інформації про вибухи у місті не надійшло – о 5-50 мер міста повідомив про відбій тривоги. Так само о першій ночі був відстріляний український Нікополь на Дніпропетровщині. Про це повідомив голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко. "Місто Нікополь обстріляне. Зберігайте спокій, не виходьте з будинків", - повідомив він о першій ночі - звичайний час, коли російські фашисти обстрілюють мирні міста і цивільних.
Суспільство Головне за 17 липня: подвиг «Запорізького месника», аварія українського АН-12 у Греції, успіх Байдена на Близькому Сході Коротко про події вчорашнього дня: - На фронті ворог продовжує обстріли та артудари за Слов'янським, Бахмутським, Харківським напрямками, повідомляє Генштаб. - На Херсонщині підрозділи російських військ масово змінюють пункти дислокації, ховаючись за мирним населенням, розповіли в ОК "Південь". - Під Слов'янськом знищено групу солдатів 18-ї кулеметно-артилерійської дивізії вс рф, На концерт кобзона їм допомогли вирушити воїни 81-ї десантно-штурмової бригади та підрозділи Нацгвардії "Омега. – Неспокійна ніч була у тимчасово окупованих Алчевську, Торезі, Харцизьку, Шахтарську, Кіровському, Іловайську, Торезі та Калінінському районі Донецька – там спостерігали «бавовни» на ворожих складах боєприпасів. - 19-річний "Запорізький месник" збив із «Голи» черговий СУ-25 окупантів. На рахунку героя вже 6 літаків та 1 крилата ракета рашистів, повідомили в Нацгвардії. - У Греції розбився український транспортний літак АН-12, який перевозив небезпечний вантаж маршрутом Сербія-Йорданія-Бангладеш. Весь екіпаж загинув. – Рашисти обстріляли Харків, Миколаїв, Запоріжжя. У Дніпрі лише через 38 години загасили пожежу на місці ракетного удару по «Південмашу». - Візит Джо Байдена до Саудівської Аравії увінчався оглушливим успіхом антиросійської коаліції. Саудівська Аравія погодилася збільшити видобуток нафти на 30% - з 10 мільйонів барелів до 13 мільйонів барелів на день. Це істотно змінить суми постачання нафти Росії та знизить загальні ціни на світовому нафтовому ринку - у тому числі й у тих країнах, які запровадили санкції проти Росії.
оформление ленты  Рашити не мають нових територіальних досягнень та затягують війну в Україні Як повідомили в Інституті вивчення війни (ISW) російська армія вбивць, ґвалтівників і мародерів за останні дні не зробила жодних територіальних досягнень, а її командування затягує війну в Україні. Вбивці зі збройних сил росії продовжують повернення з оперативної паузи та провели обмежені наземні атаки на Донеччині 17 липня. Інститут вивчення війни (ISW) продовжує прогнозувати, що кінець оперативної паузи характеризуватиметься коливанням та ступінчастим відновленням наземних наступальних дій. Також наголошується, що російська окупаційна влада, ймовірно, використовує загрозу партизанській діяльності, щоб виправдати жорсткіший громадський контроль на окупованих територіях. На північ від Харкова та вздовж Південної осі противник зосередився на обороні. Сили Росії намагаються відновити наступ на Слов'янськ, обстрілюють н.п. на Ізюмсько-Слов'янському напрямку. Ворог веде атаки навколо Сіверська, Бахмута та Донецька. Обстрілює цивільну та військову інфраструктуру по всьому Донбасу.
Суспільство У Курській області пожежа та чути вибухи. Губернатор цього разу про "бавовну" не розповідав У Курській області чути вибухи та постріли, повідомляють очевидці. Крім того, спалахнула будівля в Глушківському районі поблизу кордону з Україною. Губернатор регіону Роман Старовойт у своєму телеграм-каналі закликав мешканців зберігати спокій: "Наші військові розпочали виконання бойових завдань у рамках СВО ["спеціальною військовою операцією" російська влада називає бойові дії на території України] на кордоні Глушківського району із Сумською областю. Саме тому тут чути постріли. Водночас у телеграм-каналі адміністрації Курської області з'явилося повідомлення, що сильна пожежа у передмісті Курська "не пов'язана із ситуацією на кордоні". Причини займання на підприємстві в селищі Ворошнево Курського району встановлюються, заявила місцева влада. За їхніми даними, "горіла пилорама". З початку війни про різні інциденти на стратегічних об'єктах - вибухи, пожежі та обвалення мостів - регулярно повідомляють керівники прикордонних з Україною російських регіонів. Українська влада, як правило, не підтверджує свою причетність до подій на російській території, але й не спростовує. Наприклад, наприкінці квітня радник керівника офісу президента України Михайло Подоляк назвав те, що відбувається, "абсолютно природним, природним процесом". "Причини руйнування військової інфраструктури прикордонних областей можуть бути зовсім різними. Аж до... божественного втручання у справи грішників", - писав він. Наприкінці червня британська газета Times опублікувала інтерв'ю з анонімними українськими спецназівцями, які підтвердили бойові операції на території Росії.
Суспільство На Москві вже цього тижня залунає сигнал повітряної тривоги Как сообщают пропагандистские СМИ Запоребрика со ссылкой на правительство столицы фашистской россии, на текущей неделе состоится плановая, по утверждению МЧС страны-террориста, проверка системы оповещения. 20 июля с 10:40 до 12:00 в разных районах города будет звучать сигнал сирены и заработает громкоговоритель с информационным сообщением "Внимание всем!". Сигнал будет длиться не больше минуты Об этом сообщается в Telegram-канале комплекса городского хозяйства. В мэрии столицы фашистской россии пояснили, что в этот день с 10:40 до 12:00 сигнал прозвучит последовательно во всех районах города. Жителей и гостей Москвы предупредили, что система оповещения воздушной тревоги будет работать не более одной минуты. В украинских пабликах комментируя данную новость часто можно встретить наши соотечественники пишут примерно так:  "Это пока учебная тревога, "дорогие москвичи". Пока".  
Юмор Кадиров обурився нахабства кремля і зажадав ППО себе в гори Після сьогоднішнього ранкового попередження уряду столиці фашистської Росії про проведення тестування системи оповіщення сигналів повітряної тривоги в мережі почали активно обговорювати пост у телеграм-каналі головного тік-токера усієї Запоребрика Рамзана Кадирова. У своєму повідомленні він зазначив, що не заважало б Росії надати чеченській республіці систему ППО, а ще краще – розмістити базу ППО. Складається враження, що обіцяний тик-токер комплекс ППО перекинули на захист Москви і той образився, що у нього на каналі не буде прем'єри нового "розпакування" Варто зазначити, що і перевірка систем оповіщення на москві та вимоги кадирова дивним чином збіглися з знищенням складів боєприпасів і командних пунктів далеко за лінією фронту в тилу окупаційної російсько-фашистської армії.

Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
20 квітня 2024 року є слушним моментом для встановлення порядку як на роботі, так і в особистому житті Цей пер....
Обряд на швидкі гроші
Обряд на швидкі гроші
Гроші потрібні всім і завжди, але якщо хочеться отримати їх швидко, ознайомтеся із простим обрядом на швидкі г....
Эффективные шепотки на любовь
Эффективные шепотки на любовь
Пошепки — це прості та швидкі змови, але при цьому дуже дієві, якщо скористатися ними правильно Дізнайтеся най....
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Щоб досягти фінансового благополуччя, простої роботи та економії недостатньо — необхідно добре постаратися та ....
Приметы про постельное белье
Приметы про постельное белье
Ми проводимо в ліжку значну частину свого життя, тому існує так багато прикмет про постільну білизну Про те, щ....
більше матеріалів




/-0,26450300216675-/ /-pc-/
Top