counter
Архів Повернутись назад 18 Червня 2016
18 Червня
Суспільство За добу силовиків обстріляли 30 разів За минулу добу бойовики 30 разів відкривали вогонь. Про це повідомив прес-центр АТО на сторінці в Facebook. З цього числа на Маріупольському напрямі було зафіксовано 22 обстріли, а на Донецькому - 8. «На Маріупольському напрямі бойовики більше 10 разів відкривали вогонь по українських позиціях біля Мар'їнки. Вони застосовували стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети і гранатомети різних систем. Під мінометний вогонь потрапили українські підрозділи недалеко від Павлополя, Богданівки і Талаківки. Також по укріпленнях у районі Старогнатівки, Водяного та Новотроїцького били з великокаліберних кулеметів, автоматичних гранатометів і БМП», - сказано в повідомленні. Біля Авдіївки і шахти Бутівка (на Донецькому напрямі) бойовики вели вогонь по позиціях з великокаліберних кулеметів і гранатометів, пізніше додавши і міномети. Також зі стрілецької зброї і гранатометів ворог обстріляв українські укріплення неподалік Троїцького і Луганського. «На Луганському напрямі доба пройшла відносно спокійно. В окремих випадках українські військові відкривали вогонь у відповідь», - сказано в повідомленні.
Частину сміття зі Львова відправлятимуть до Києва Київ готовий надати тимчасову допомогу зі сміттям у Львові. Таке рішення було прийнято після звернення мера Львова Андрія Садового до мера Києва Віталія Кличка, повідомила прес-служба КМДА. «Розуміючи, в якій складній ситуації опинився Львів і його мешканці, ми готові допомогти львів'янам. Переконаний, що ми повинні підтримувати один одного. У літню пору потужності сміттєспалювального заводу «Енергія» у Києві недозавантажені. Ми можемо прийняти частину сміття на спалювання, а також направити на сортувальні лінії. Сподіваюся, що проблема зі сміттям у Львові найближчим часом буде вирішена», - сказав Кличко. Садовий у листі до Кличка пообіцяв, що після створення нового Львівського полігону на нього буде прийнято аналогічний обсяг сміття. Нагадаємо, що 30 травня на звалищі біля Львова під час гасіння пожежі стався обвал сміття. Загинули троє рятувальників. Зараз тривають пошуки зниклого еколога.
Суспільство Кількість тих, хто отруївся, в Ізмаїлі вже 201 особа В Ізмаїлі продовжує збільшуватися кількість постраждалих із діагнозом «кишкова інфекція». Про це повідомив міський голова Ізмаїла Андрій Абрамченко, передає «112 Україна». Уже госпіталізовано 201 особу, міська влада розгортає госпіталь в одній зі шкіл міста. «Поки джерело зараження не виявлено. Вода дала хороший результат, вода чиста. Але ми збільшили вміст хлору. Напередодні на місто обрушилася місячна норма опадів, що спричинило за собою підняття підземних вод і затоплення туалетів жителів міста. Сьогодні закриті всі ресторани, бари, об'єкти торгівлі, ринки, взяті під охорону всі водойми, де міститься стояча вода», - розповів він. Також він повідомив, що комунальні підприємства проводять побудинковий обхід із дезінфекції туалетів. Нагадаємо, вчора ще кількість госпіталізованих була 68 осіб.
Суспільство Муженко: Через загострення на Донбасі є затримка звільнення п'ятої черги мобілізації Начальник Генерального штабу - Головнокомандувач ЗСУ генерал армії України Віктор Муженко повідомив про плани звільнення військовослужбовців п'ятої хвилі мобілізації. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ. «Генеральним штабом розроблено проект Указу Президента України про звільнення військовослужбовців п'ятої черги мобілізації в період червень-липень, причому більшість особового складу буде звільнено в липні місяці. Плануємо до кінця липня завершити звільнення військовослужбовців п'ятої черги. Мали певну затримку демобілізації, що було пов'язано зі збільшенням інтенсивності обстрілу і загостренням загальної ситуації на сході України, а також - з необхідністю підготувати в навчальних центрах військовослужбовців, які уклали контракти, до виконання завдань за призначенням. Відповідно, планується провести звільнення шостої черги мобілізованих військовослужбовців в період серпень-вересень. Все буде залежати від обстановки, яка буде на момент прийняття відповідних рішень», - сказав Муженко.
За кордоном Геращенко: Україна відправила лист Штайнмайеру з проханням сприяти звільненню заручників Українська сторона в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи в Мінську направила лист головуючому в ОБСЄ міністру закордонних справ Німеччини Франку-Вальтеру Штайнмайеру. Про це написала на своїй сторінці в Facebook перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко. У листі озвучено прохання посприяти у звільненні українських заручників. «Від української сторони гуманітарної підгрупи ТКГ направила лист головуючому в ОБСЄ міністру закордонних справ Німеччини Ф.-В.Штайнмайеру, в якому виражається наше глибоке занепокоєння ситуацією із заручниками. Апелюємо в ОБСЄ і до головуючого з проханням сприяти у звільненні заручників. Ситуація із заручниками тільки погіршується. По-перше, бойовики протягом року так і не надали нам точної інформації про місця знаходження українців. По-друге, їх відверто катують. Я ніколи не погоджуся з тим, щоб бойовики намагаються перетворити мінську групу на безцільну балаканину, ми наполягаємо, щоб був результат - звільнення заручників», - написала Геращенко. Вона зазначила, що ОБСЄ повинна докласти всіх зусиль, щоб Росія вплинула на бойовиків і ті, нарешті, «перестали шантажувати долями тяжкохворих людей та звільнили їх».
Суспільство Порошенко: Силовики запобігли 300 терактам Силові структури України запобігли майже 300 терактам. Про це на нагородженны військових, які брали участь у боях під Семенівкою Донецької області, заявив Президент Петро Порошенко, передає РБК-Україна. «У нас виникали інші виклики, коли противник намагався дестабілізувати ситуацію зсередини. І про інтенсивність цих зусиль свідчить той факт, що вже майже 300 терористичних актів було попереджено силовими структурами України - СБУ, Національною поліцією і Національною гвардією. Незважаючи на важ0кі часи з точки зору економіки, тому що значна частина української економіки все ще перебуває під окупацією, значна частина заводів і виробництв знищена або вивезена в Росію, - ми на сьогодні виконуємо завдання з передачі 5% ВВП на сектор оборони і безпеки» , - розповів Порошенко. 0
Суспільство У Горлівці жителі намагалися влаштувати самосуд над бойовиками У Горлівці, яка тимчасово перебуває під контролем «ДНР», місцеві жителі зробили спробу самосуду над бойовиками. Про це під час брифінгу повідомив речник Адміністрації Президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко. Самосуд місцеві влаштували через обстріли позицій Збройних сил України. «Розвідка доповідає - місцеві жителі Калинівського району у тимчасово окупованій Горлівці зробили спробу самосуду над бойовиками, які навмисно обстрілювали сили АТО, щоб спровокувати вогонь у відповідь. Важкі травми отримали бойовики Олександр Дробко, Руслан Утаноа і Андрій Кононюк», - розповів він. Нагадаємо, що за добу серед українських військових немає загиблих, але п'ятеро солдат отримали поранення. За добу бойовики 30 разів обстрілювали позиції українських військових.
Події У Тернопільській області в ДТП загинули дві людини, вісім отримали травми У Тернопільській області в аварію потрапили два легкових автомобілі. В результаті ДТП двоє людей загинуло, вісім - травмовано. Про це повідомляє прес-служба Управління безпеки дорожнього руху ДПД Національної поліції України. «Аварія сталася вчора поблизу села Дарахів Теребовлянського району на автодорозі «Галич - Підгайці - Сатанів». За попередніми даними, водій автомобіля «Рено Кенго» не надав перевагу в русі водію автомобіля «Мерсед-Бенс Віто», який рухався по головній дорозі «Івано-Франківськ - Бучач - Тернопіль» в напрямі м. Бучача. В результаті зіткнення водій і пасажир автомобіля «Рено» загинули на місці події. Один пасажир автомобіля «Рено», а також водій та шестеро пасажирів автомобіля «Мерседес» з травмами різного ступеня тяжкості доставлені в лікарню», - сказано в повідомленні. Слідство триває.
Суспільство Порошенко дав доручення Міністерству охорони здоров'я за 10 днів нормативно врегулювати імпорт ліків Президент Петро Порошенко дав доручення в.о. міністра охорони здоров'я Віктору Шафранському внести на розгляд Кабміну нормативні документи, які врегулюють питання імпорту ліків. Про це Порошенко заявив на нагородження учасників бою поблизу Семенівки Донецької області в червні 2014 року, передає РБК-Україна. Документи повинні бути внесені в десятиденний термін. «Цього тижня я підписав закон, над яким і я, як президент, і волонтери, і представники благодійних організацій, і наші чиновники, і наші депутатами билися більше року. Полягає цей закон у тому, що ми ліквідували корупційні бар'єри, коли для того, щоб завести якісні іноземні препарати, треба було давати хабарі величезні і чекати довгі місяці», - сказав він. Порошенко зазначив, що поставив завдання виконуючому обов'язки міністра охорони здоров'я в десятиденний термін внести на розгляд уряду відповідні нормативні документи. Вони дозволять завозити іноземні медпрепарати в Україну. «Нарешті в українських лікарнях і аптеках з'явиться конкуренція, коли українські виробники повинні будуть знижувати ціни і при відповідному рівні якості зможуть постачати ліки на український ринок. Аптечки українського виробництва після підписання цього закону будуть мати можливість комплектуватися якісними, точніше, оптимальними за співвідношеннм ціна - якість препаратами», - сказав глава держави.
Суспільство Поліція почала розслідувати масове отруєння в Ізмаїлі Поліція почала розслідування масового отруєння в Ізмаїлі. Про це повідомляє місцевий сайт «Вечірній Ізмаїл». Відомості за фактом масового отруєння внесені до Єдиного реєстру досудових розслідування за частиною 1 статті 325 (порушення санітарних правил і норм, встановлених з метою запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) КК України. «Поліцейські об'їжджають усі розважальні заклади міста, місця стихійної торгівлі, ринки, пояснюючи громадянам, що торгівля овочами, фруктами, молочною продукцією та іншим товаром, який швидко псується, заборонена. Профілактика проводитиметься до особливого розпорядження, бо кількість хворих продовжує зростати», - сказав начальник Ізмаїльського відділення поліції Олександр Суржик. Він зазначив, що весь особовий склад відділення поліції в Ізмаїлі було піднято по тривозі, працюють мобільні групи, патрулі та піші наряди. Нагадаємо, що в Ізмаїлі з діагнозом «кишкова інфекція» госпіталізовано вже 201 особу.
Суспільство Шкіряк: Ворожа ДРГ намагалася прорватися на українські позиції під Павлополем Російські диверсанти намагалися прорватися на українські позиції під Павлополем. Про це написав на своїй сторінці в Facebook радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк. Нашим військовим вдалося відбити наступ. «16 червня з 22:00 вечора до 3:30 17 червня тут відбулося важке бойове зіткнення українських військових з ворожою ДРГ. Терористи почали атаку з масованого обстрілу позицій сил АТО з 82-х і 120-х міліметрових мінометів, після чого відбулася спроба прориву. Метою була спроба вибити українських бійців і зайняти наші стратегічні позиції під Павлополем. Російських диверсантів було до 40 осіб. Діяли досить професійно і підійшли на відстань кидка гранати. Однак наші воїни дали гідну, жорстку відсіч і відбили атаку російських військових. Провокація провалилася», - сказав Шкіряк. Він повідомив, що серед українських військових втрат немає. У бойовиків - за попередніми даними, до 5 загиблих і близько 10 поранених.
Суспільство Порошенко вручив нагороди 15 бійцям Президент Петро Порошенко вручив нагороди 15 військовим за участь у боях під Семенівкою і звільнення Слов'янська. Про це повідомили в прес-службі АП. «За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Петро Порошенко вручив п'ятьом службовцям Нацгвардії ордена «За мужність» III ступеня, десятьом військовим НГУ - медалі «За військову службу Україні», - сказано в повідомленні. Порошенко, вручаючи нагороди, зазначив, що цінність перемоги під Семенівкою в тому, що вона була першою. «Ви довели і українському народу, і ворогові, що носите звання гвардійців заслужено. Ви подарували громадянам України впевненість у тому, що зможете захистити нашу землю від терористичної навали разом зі Збройними Силами та іншими силовими підрозділами», - сказав глава держави.
Суспільство Холодницький: Прокуратура наполягає на заставі в 1,6 млрд грн для фігуранта справи щодо «Укргазвидобування» Антикорупційна прокуратура наполягатиме на заставі в 1,6 млрд грн для фігуранта справи щодо «Укргазвидобування». Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький. «Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржуватиме в апеляційному порядку рішення слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва про обрання запобіжного заходу - утримання під вартою з альтернативою внесення 1,5 млн грн застави для одного з ключових організаторів злочинної схеми з розкрадання українського газу», - написав він. Прокуратура наполягатиме на заставі в 1,6 млрд грн. Нагадаємо що для Валерія Пісного - фігуранта справи - Солом'янський райсуд призначив заставу в розмірі 1,5 млн грн.
Суспільство В Ізмаїлі відкриті водойми охороняють прикордонники В Ізмаїлі Одеської області прикордонники взяли під охорону відкриті водойми після того, як у місті стався спалах кишкової інфекції. Про це повідомляє прес-служба ДПСУ. «Зокрема, прикордонники приступили до охорони відкритих водойм міста і ведуть роз'яснювальну роботу з місцевим населенням щодо заборони купання. Зараз охоронцями кордону оточені водойми, а саме канал навпроти Морвокзалу, так зване «Криве озеро» біля старого пляжу, і «Лебедине озеро», - сказано в повідомленні. Нагадаємо, в Ізмаїлі масове отруєння, в лікарні міста звернулося вже близько 250 осіб із симптомами кишкової інфекції. Причина отруєння поки невідома. У місти проводяться заходи щодо дезінфекції, закрито ринки та заклади громадського харчування, заборонено торгівлю молочними продуктами, фруктами, овочами і продуктами, що швидко псуються. Поліція почала розслідування.
Суспільство Поліція затримала злочинців, причетних до створення порносайту Працівники Департаменту кіберполіції Національної поліції України спільно зі співробітниками слідчого управління Главку Нацполіції в Київській області викрили людей, які створили в інтернерте сайти, через які поширювалася порнографія. Про це повідомляє прес-служба ГУНП в Київській області. Крім того, на сайтах здійснювалося звідництво і пропонувалися платні сексуальні послуги. «Кіберполіцейські провели спеціальну операцію під умовною назвою «Малібу», завдання якої було виявити і притягнути до кримінальної відповідальності осіб, причетних до створення та адміністрування ресурсів, через які здійснюється розповсюдження порнографії, проводиться реклама платних інтимних послуг, забезпечується звідництво з особами, які за грошові кошти надають послуги сексуального характеру. Під час проведення оперативних і слідчих дій встановлено 12 найбільш топових інтернет-ресурсів цієї спрямованості, які пропонували користувачам мережі Інтернет доступ до порнографічних матеріалів і оголошень про надання сексуальних послуг, із зазначенням вартості послуг, контактної інформації, фізичних даних і фотозображень осіб, які займаються проституцією» , - сказано в повідомленні. За послуги звідництва та реклами протиправної діяльності повій злочинці щомісяця отримували понад 200 тисяч гривень прибутку. «Зараз керівника злочинної групи затримано. Працівники поліції проводять подальші заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до зазначеної протиправної діяльності. Досудове слідство триває», - сказано в повідомленні.
Суспільство На Дніпропетровщині потонули двоє дорослих і дитина У Дніпропетровській області на воді за добу, 17 червня, загинули двоє дорослих і 13-річна дівчинка. Про це повідомляє прес-служба ДСНС. «Вчора вдень рятувальники отримали повідомлення, що в с. Зоряне Межівського району на вул. Перемоги під час відпочинку зі своїм батьком пішла купатися в місцевий ставок і не повернулася дівчинка 2003 року народження. Тіло загиблої дитини вилучили з води місцеві жителі. Інший нещасний випадок близько 18:05 стався в с. Кудашеве Криворізького району. В результаті нехтування правилами поведінки на воді в Карачунівському водосховищі під час риболовлі потонув громадянин 1940 року народження», - сказано в повідомленні. Його тіло вилучили з води на відстані 20 метрів від берега. Крім того, ввечері цього ж дня рятувальники отримали повідомлення про ще одину людину, яка потонула. «У Новокодацькому районі на вул. Нарвській чоловік зі своїм сином шести років вийшов на воду на гумовому човні. Через деякий час люди на березі побачили, що на відстані близько 100 м від берега в човні залишилася одна дитина. Відпочиваючі човен з дитиною доставили до берега. Після того як хлопчика розпитали, виявилося, що батько, громадянин 1975 року народження, пірнув з човна і не випірнув», - сказано в повідомленні. Рятувальники обстежили 1,5 тис. кв. м акваторії Дніпра, але тіло не знайшли.
Суспільство На Житомирщині поліцейського затримано на хабарі На Житомирщині затримали поліцейського при отриманні хабара. Про це повідомили в прес-службі військової прокуратури Центрального регіону України. Сума хабара - 10 тисяч гривень. «Військовою прокуратурою Житомирського гарнізону спільно з співробітниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в Житомирській області та Управління внутрішньої безпеки в Житомирській області Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України затриманий при одержанні неправомірної вигоди в розмірі 10 тисяч гривень старший оперуповноважений карного розшуку Новоград-Волинського відділу поліції Головного управління Нацполіції в Житомирській області», - сказано в повідомленні. Гроші капітан поліції вимагав та отримав від громадянина за ненадання рапорту про кримінальне правопорушення за фактом вчинення ним крадіжки. «Спочатку він отримав першу частину суми в розмірі 3 тисяч гривень і наступного дня, коли отримав решту коштів (6 тисяч гривень),  був затриманий правоохоронцями. Вирішується питання про повідомленні зазначеній особі про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди) та обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою», - сказано в повідомленні.
Суспільство З України намагалися вивезти в РФ старовинні ікони та ордени Прикордонники Сумського загону спільно з працівниками митниці затримали українця, який намагався вивезти в Росію предмети, які, можливо, становлять історичну і культурну цінність. Про це повідомили в прес-службі ДПСУ. «Вчора в пункті пропуску для автомобільного сполучення «Велика Писарівка» прикордонники Сумського загону спільно з працівниками митниці в ході реалізації інформації, заздалегідь отриманої від співробітників УСБУ в Сумській області, запобігли спробі незаконного переміщення через кордон предметів, які, можливо, становлять історичну і культурну цінність. Під час спільного огляду особистих речей 20-річного громадянина України, який прямував до Росії в пішому порядку, правоохоронці в сумці серед інших речей виявили дев'ять старовинних ікон і 11 бойових і ювілейних нагород СРСР, серед яких: два ордени Вітчизняної війни, медалі «За бойові заслуги», «За доблесну працю у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.», «За Перемогу над Німеччиною у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.» тощо», - сказано в повідомленні. Предмети вилучили.

Гороскоп на 28 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви будете сповнені енергії та рішучості Це чудовий час для початку ....
Любовний гороскоп на 28 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 28 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчути особливу енергію у своїх відносинах Це чудовий де....
Найправдивіше ворожіння на майбутнє
Найправдивіше ворожіння на майбутнє
Щоб дізнатися, що чекає на вас у найближчому і далекому майбутньому, можна погадати Пропонуємо вам скористатис....
Як домашні тварини прогнозують погоду: прикмети
Як домашні тварини прогнозують погоду: прикмети
Дивно, але домашні вихованці — найкращі синоптики Саме за їхньою поведінкою можна дізнатися точний прогноз пог....
Ваш шлях до успіху за Знаком Зодіаку
Ваш шлях до успіху за Знаком Зодіаку
успіх гороскоп & mdash; Ваш особистий посібник із щасливого життя Зірки визначили найкоротший спосіб бага....
більше матеріалів




/-0,68371987342834-/ /-pc-/
Top