counter
Архів Повернутись назад 18 Квітня 2016
18 Квітня
Суспільство Тандит: Бойовики деморалізовані і біжать із бандформувань Україна має достатньо сил для збереження своєї територіальної цілісності. Про це заявив радник голови Служби безпеки України (СБУ) Юрій Тандит, пише 112. За його словами, бойовики деморалізовані через затримки грошових виплат за участь у військових діях. «Сьогодні, вчора і позавчора досить активно велися обстріли, причому стріляють із забороненої зброї. Бойовики активізуються через те, що природа почала дихати на повні груди, багато зелені, і вони бояться, що українська армія перейде в наступ. У цих бандформуваннях деморалізована ситуація, їм не платять зарплату за квітень, березень, військові звідти втікають», - заявив він. «Якщо ми зараз відкрито почнемо наступати, ми можемо втратити багато наших хлопців, як би ми не були добре озброєні. Динаміка розвитку подій говорить про те, що цього року будуть активно відбуватися події, які нам допоможуть повернути території, все до цього йде», - підкреслив радник голови СБУ.
Суспільство На Закарпатті авто зіткнулося з асфальтовим катком, є постраждала У Мужієвому Закарпатської області легковик зіткнувся з асфальтовим катком. Про це повідомили в прес-службі ГУНП в області. Інцидент стався з авто «Пежо». В результаті аварії 16-річну дівчину госпіталізували в реанімацію. «У Берегівську поліцію надійшло повідомлення про те, що в с. Мужієвому автомобіль «Пежо», за кермом якого перебувала 24-річна жителька с. Запсонь, вдарився на швидкості в асфальтовий каток, припаркований на узбіччі. Очевидно, жінка за кермом іномарки пізно помітила перешкоду на дорозі і не змогла уникнути наїзду. В результаті ДТП в реанімацію потрапила 16-річна пасажирка «Пежо», жителька с. Мужієвого», - сказано в повідомленні. У постраждалої травми голови і живота. Як повідомляється, водій відбулася переломами кісток передпліччя.
За кордоном Бойовики ІДІЛ ввели податок на «незнання Корану», супутникові тарілки і емігрантів Доходи терористичної організації «Ісламська держава» знизилися на третину, тому терористам довелося ввести нові податки і збори. Про це повідомляє дослідницька група IHS, передає The Guardian. За даними аналітиків, щомісячний дохід ІДІЛ тепер становить $56 млн (проти $80 млн в 2015 році). Кількість нафти, що видобувається на території, підконтрольній терористам, знизилася з 33 тисяч до 21 тисячі барелів на день. IHS вважає, що зниження обсягу видобутку нафти - тимчасове, оскільки ІДІЛ здатна швидко відновити інфраструктуру. «У середини 2015 року загальний щомісячний дохід ІДІЛ склав $80 мільйонів. У березні 2016 року щомісячний дохід впав до $56 мільйонів», - розповів старший аналітик IHS Людовіко Карліно. Через скорочення бази оподаткування доходи терористів також знизилися, проте бойовики ввели нові збори, щоб компенсувати втрати. Серед іншого, вони стали обкладати податом водіїв вантажівок, громадян, встановлюють супутникові тарілки, а також тих, хто хоче виїхати з міста. Крім того, на території, підконтрольній ІД, введено штрафи для тих, хто не може правильно відповісти на питання про Коран.
За кордоном Саманта Пауер пояснила, чому США не надаватимуть нам летальну зброю США не мають наміру відправляти в Україну летальну зброю. Така допомога може привести до того, що постраждає набагато більше людей, ніж раніше. Про це в ефірі «Голосу Америки» заявила постійний представник США в ООН Саманта Пауер. «Допомога летальною зброєю... Ми зробили висновок: військове рішення було б катастрофою для всіх. Так, це підхід, який використовує президент Путін для досягнення амбітних цілей в Україні. Але подвоєння ставок і спроби надання більше зброї, ніж Путін заподіє більше болю українцям. Постраждає значно більше людей, ніж раніше в результаті конфлікту. Але я розумію розпач людей. Ми надали багато нелетальної допомоги, близько 3 млрд доларів у позиках та інших формах», - розповіла Пауер. Також вона зазначила, що США багато інвестують у сферу правосуддя і «антикорупційні зусилля».
Політика Нижня палата парламенту Бразилії почала процедуру імпічменту проти президента Ділми Русеф Підрахунок голосів поки триває, проте в партії визнали, що противникам президента вдасться набрати необхідні дві третини голосів. Для імпічменту потрібно 342 голоси, зараз за відставку президента подано вже 330, передає ВВС. Після голосування нижньої палати парламенту питання про імпічмент має надійти на розгляд сенату. Якщо сенатори відмовляться від підтримки Русеф, президента відсторонять від влади на 180 днів на момент розгляду в сенаті. Противники Русеф стверджують, що вона приховала реальний бюджетний дефіцит країни напередодні президентських виборів 2014 року, коли Русеф була переобрана на другий термін. Крім того, її звинувачують у причетності до корупційних схем, які використовуються для виведення грошей із найбільшої нафтової компанії Бразилії Petrobras. Сама Русеф звинувачує своїх політичних супротивників у змові з метою державного перевороту.
Суспільство На Хрещатику з'являться наземні пішохідні переходи На центральну вулицю української столиці повернуть наземні пішохідні переходи.Об це повідомляє телеканал «112 Україна». Також відомо, що наземні пішохідні переходи з'являться на вулиці Хрещатик та на найближчих вулицях від Бессарабської площі до вулиці Інститутської. Крім того, «зебра» з'явиться на Європейській площі і на примиканні вулиці Михайлівської до Майдану Незалежності. Таку пропозицію розробили експерти ради з урбаністики Києва на основі транспортної моделі міста, а впровадити ці рекомендації планують вже 2016 року. «Ще дві «зебри» планують встановити на вулицях Богдана Хмельницького та Прорізної. Крім того, 20 подібних «зебр» з'явиться і на проспекті Перемоги. Перетинати вони будуть не сам проспект, а прилеглі вулиці - Політехнічну, Янгеля та Зоологічну», - повідомляє телеканал.
Події У Станиці Луганській через обстріл пішохідного переходу поранено чотирьох військових Бойовики обстріляли пішохідний перехід у Станиці Луганській, в результаті чого було поранено чотирьох українських військових. Про це повідомляє прес-служба Луганської військово-цивільної адміністрації на своїй сторінці в Facebook. Раніше повідомлялося про одного пораненого прикордонника в результаті цього обстрілу. «Вчора, 17 квітня, незаконні збройні формування з 21:00 і практично до ранку обстрілювали з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї район пішохідного переходу в смт Станиця Луганська. В результаті чого поранено чотирьох військовослужбовців і одного прикордонника. Також був перебитий газопровід низького тиску на вул. Барабашова неподалік суду», - сказано в повідомленні. Також бойовики обстріляли село Новозванівка Попаснянського району з автоматичних гранатометів.
Суспільство У Криму затримали двох послідовників кримськотатарського руху «Хізб ут-Тахрір» На території анексованого півострова тривають арешти представників кримськотатарського народу, які входять в антиокупаційні рухи. Зокрема, так званий «прокурор» Криму Наталія Поклонська повідомила про черговий арешт двох представників руху «Хізб ут-Тахрір», який в РФ вважають екстремістським, передає ТАСС. «За фактом участі в діяльності організації, яка, за законодавством РФ, визнана терористичною, порушено кримінальну справу за ознаками частини 2 статті 205.5 (Кримінального кодексу РФ. - Ред.) щодо двох жителів Ялти. В рамках розслідування кримінальної справи цих осіб затримано. Проводяться слідчо-оперативні заходи для збору доказової бази щодо зазначених людей», - сказала Поклонська. «Прокурор» уточнила, що осередок «Хізб ут-Тахрір» існував у Криму довгі роки. «Це місцевий центр, який існував і був дозволений ще з часів України», - зазначила «прокурор Криму» Поклонська. Нагадаємо, в лютому в різних районах Криму були проведені масові обшуки з подальшим затриманням кримських татар. Пізніше десять із чотирнадцяти затриманих кримчан відпустили.
Суспільство Розенко: Відновлення виплат пенсій на окупованих територіях буде тільки після виконання Мінських угод Соціальні виплати на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей відновлять тільки після повного виконання Мінських угод. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, передає прес -служба КМУ. «Відновлення соціальних виплат, в тому числі і пенсій, на окупованій території можливе тільки після повного виконання Мінських угод і відновлення територіальної цілісності України. Зараз виплата соціальних допомог та пенсій здійснюватиметься тільки тим переселенцям, які мають відповідний статус і постійно проживають на території, підконтрольній українській владі. Наведення ладу в соціальних виплатах і боротьба з витоком бюджетних і пенсійних коштів на окуповані території, яку раніше почало Мінсоцполітики разом з СБУ, продовжиться», - сказано в повідомленні. Він зазначив, що реальним переселенцям пенсійні та соціальні виплати здійснюватимуться вчасно і в повному обсязі. «На сьогодні людина може отримувати соціальну допомогу від України, українську пенсію, тільки якщо постійно живе на території, підконтрольній українській владі», - сказав Розенко.
Суспільство На газодобувне держпідприємство поставляли неякісну сировину На Полтавщині викрито схему поставок неякісної технологічної речовини барит газодобувній компанії, при використанні якої могла статися катастрофа. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, у грудні минулого року одна з комерційних структур, незважаючи на некондиційність продукції і невідповідність зазначеним у паспорті виробника показникам, поставила на державне газодобувне підприємство дві тисячі тонн баритового обважнювача на суму понад 10 мільйонів гривень. Загалом планувалося поставити чотири тисячі тонн бариту на 20 мільйонів гривень. Під час обшуків вилучено документацію та відібрані зразки баритового утяжелителя для проведення експертизи. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.
Події У Чернівцях на хабарі затримано начальника відділення поліції У Чернівцях працівники Управління внутрішньої безпеки Нацполіції в Чернівецькій області, працівники УСБУ та прокуратури затримали начальника поліцейського управління поліції. Про це повідомляє ГУ Національної поліції в Чернівецькій області. «Керівник погрожував звільнити поліцейського зі служби в поліції за вчинення ним дисциплінарного проступку, якщо той не принесе названу суму грошей. Однак працівник поліції звернувся до підрозділу внутрішньої безпеки. У визначений  день хабарник сказав підлеглому приїхати до нього за місцем проживання. Слідчий привіз керівникові 500 доларів США та 500 євро. Чиновника-хабарника було затримано біля будинку під час отримання ним неправомірної вигоди», - йдеться в повідомленні. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна і позбавленням права обіймати певні посади строком до трьох років. Триває слідство.
За кордоном Азербайджан очікує якнайшвидшого початку переговорів щодо Нагірного Карабаху Помічник президента Азербайджану з суспільно-політичних питань Алі Гасанов заявив, що незабаром активізуються переговори щодо врегулювання карабаського конфлікту. Про це він сказав в інтерв'ю азербайджанському телеканалу «Хазар». За його словами, політичне керівництво Єревана не хоче миритися з поразкою і втратою позицій, а тому і продовжує обстріли. «Проте, побоюючись чергового успішного наступу азербайджанської армії, вони дали згоду на припинення вогню. Ця ініціатива надійшла від президента Росії Володимира Путіна. Він звернувся до президентів обох країн, і зараз готується переговорний процес. Можливо, найближчими днями почнеться інтенсивний етап переговорів», - сказав він. Як повідомлялося раніше, Баку загрожує Вірменії «нищівним» ударом за Карабах. Причиною цього стала загибель 14 квітня на лінії зіткнення військ військовослужбовця Збройних сил Азербайджану.
Події У Харкові сталася пожежа на ринку «Барабашово» Учора, 17 квітня, близько 23:00 сталася пожежа на території торгового центру «Барабашово». Про це повідомляє прес-центр ГУ ДСНС в Харківській області. «У двоповерховому торговельному павільйоні горіло майно господарського вжитку. На момент прибуття перших рятувальних підрозділів вогонь поширився на площу 24 кв. м. Керівник гасіння прийняв рішення про підвищення номера складності пожежі», - йдеться в повідомленні. У її ліквідації брали участь вісім відділень рятувальників на автоцистернах та два автомобілі спецпризначення, всього близько 60 осіб. Через сильне задимлення рятувальникам довелося працювати в апаратах зі стисненим повітрям. Пожежу локалізували о 23:36, а повністю ліквідували о 01:20. Постраждалих немає, причина та збитки встановлюються. Правоохоронці проводять перевірку за фактом загоряння.
Суспільство оформление ленты  Збитий російський безпілотник упав на мінне поле Працівники військової контррозвідки Служби безпеки України вивчають інформацію з носіїв російського безпілотника, збитого підрозділами поблизу Новоселівки Донецької області. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, безпілотний апарат ZALA 421-04M російського виробництва впав на мінне поле, тому його доставка фахівцям зайняла певний час. Апарат цього типу, зокрема, призначений для спостережень при складних метеоумовах і скидання невеликих вантажів. «Терористичні угруповання регулярно використовують безпілотники в цьому районі, порушуючи Мінські домовленості. Працівники спецслужби неодноразово фіксували після польотів БПЛА зростання інтенсивності обстрілу українських військових поблизу села Гранітного», - йдеться в повідомленні. Зараз із безпілотником уже працюють технічні фахівці СБ України, які перевірять зміст відео- і фотофайлів, що були на флеш-носіях апарата.
Політика Каська знову викликали на допит у ГПУ, але вже як свідка Екс-заступника Генпрокурора Віталія Каська знову викликали на допит у ГПУ. Про це він сам повідомив на совій сторінці в Facebook. За словами Каська, цього разу його викликали на допит як свідка. «Сьогодні йду на черговий допит у прокуратуру, але вже з іншого кримінального провадження. Що це за провадження і яке я маю відношення до нього - загадка. Підозрюю, що ГПУ придумує їх на ходу, щоб не випускати мене з поля зору. Також поки неясно, чи переросте статус свідка в чергову сфабриковану підозра. Отже 15:00, вул. Борисоглібська, 18», - написав у соцмережі Касько. Нагадаємо, 14 квітня Печерський райсуд Києва обрав для Каська запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Прокуратура ж вимагала, щоб Касько перебував під вартою або був випущений під заставу в сумі 1,8 мільйона гривень. 11 квітня ГПУ повідомила, що Каськові було оголошено підозру в махінаціях зі службовим житлом.
Суспільство Землетруси в Японії призвели до повної зупинки роботи автопромисловості Землетруси в японській префектурі Кумамото вже призвели до повної зупинки роботи автомобілебудування на період з 18 по 23 квітня 2016 року у всій Країні вранішнього сонця. Про це повідомляє інформаційне агенство Nikkei. За даними видання, саме пригода призвела до того, що деякі автомобільні заводи Японії не мають можливості випускати машини. Через брак компонентів і деталей у результаті серйозних землетрусів у Японії місцеві автовиробники припиняють виробництво транспортних засобів з 18 по 23 квітня 2016 року. Відновлення складання автомобілів відбудеться, коли на заводи відновлять поставки комплектуючих. Зараз тимчасово припинять випуск автомобілів більше десяти підприємств японського автогіганта Toyota Motor. Він вже зупиняв виробництво у березні поточного року через вибухи на сталеливарних заводах Японії. Компанія Honda Motor поки продовжує випуск автомобілів, але зупинила збирання мотоциклів у Кумамото. Нагадаємо, в результаті серії землетрусів, що сталися в японській префектурі Кумамото на острові Кюсю, з четверга кількість загиблих збільшилася до 41 людини.
Політика «Батьківщина» хоче звернутися в КСУ щодо голосування за прем'єра Фракція «Батьківщина» має намір звернутися до Конституційного суду України щодо голосування за прем'єра і уряд. Про це під час погоджувальної ради Верховної Ради заявила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко, передає «112 Україна». «Наша фракція звертається до Конституційного суду стосовно неконституційності голосування як щодо прем'єра, так і щодо уряду. Прошу ті фракції, які розуміють, що сталося, долучитися до нас. Наша фракції покладає надії на зміну керівництва парламенту, бо ми очікуємо, що буде закріплено саме парламентсько-президентську форму правління. І парламент займе свою ключову роль у формуванні політики і стратегії нашої держави. Ми просимо нового голову ВР, нового першого віце-спікера негайно переглянути відносини між гілками влади. Парламент не може бути обслуговуючим персоналом для АП», - сказала Тимошенко. Нагадаємо, що нового прем'єра і склад оновленого Кабміну було затверджено 14 квітня.
Події Поліція Києва затримала грабіжника на території залізничного вокзалу Поліцейські Києва затримали чоловіка, який вчинив напад на території Центрального залізничного вокзалу. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в Києві. «У поліцію столичного залізничного вокзалу звернувся 30-річний одесит. Чоловік повідомив: коли він перебував на території вокзалу, до нього підійшов незнайомець і, погрожуючи ножем, почав вимагати у нього мобільний телефон», - йдеться в повідомленні. На ситуацію, яка відбувалася між відвідувачами вокзалу, оперативно зреагували працівники поліції і припинили порушення правопорядку. 42-річний зловмисник - уродженець однієї з сусідніх держав, в минулому неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння грабежів. Слідчим відділом Солом'янського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Підозрюваного взято під варту. Слідство триває.
За кордоном Сирійська опозиція оголосила відновлення бойових дій через зрив перемир'я Найбільше суперечок було навколо міста Алеппо, що розділене на дві частини - між повстанцями і урядовими військами Сирії. Сьогодні повстанці влаштували нові заворушення, пише Reuters. Відзначається, що повстанські групи провокують ескалацію конфлікту, що в свою чергу порушує домовленості про припинення вогню. Так, групи повстанців складаються з членів Вільної сирійської армії, а також учасників потужного ісламістського об'єднання «Ахрар Аль-Шам». Вони заявляють, що готові відповісти на атаки урядових військ, які відкривають вогонь по мирних жителях. Видання зазначає, що домовленості про припинення вогню були занадто напруженими, особливо це стосувалося одного з найбільших сирійських міст Алеппо, де і спалахнули сутички. Сторони конфлікту постійно звинувачували один одного в ескалації конфлікту. Однією з основних причин провалу збереження миру стали повітряні удари на півночі Хомса. Повстанці заявляють, що президент Сирії Башар аль-Асад не намагатиметься досягти компромісу на переговорах у Женеві. Повстанці повідомили, що готують відповідь на порушення перемир'я армією Асада, яка, за словами представника сирійської опозиції, намагається захопити сирійські землі, прикриваючись перемир'ям.
Події У будівлі Миколаївської мерії шукають бомбу Миколаївські правоохоронці евакуювали працівників міськвиконкому та інших організацій, які розташовані в його приміщенні. Територію оточено - шукають вибухівку. Цю інформацію підтвердив міський голова Миколаєва Олександр Сенкевич, передає Укрінформ. «Так, надійшло повідомлення про закладену вибухівку в приміщенні міськвиконкому. Зараз на місці працюють відповідні служби. Всіх евакуювали. Зловмисники пригрозили, що будуть мінувати міськвиконком до того часу, поки депутатів Верховної Ради не буде переобрано», - сказав Сенкевич. Він також зазначив, що, швидше за все, це фейк, але паралельно вдалося відпрацювати план евакуації працівників міськвиконкому. Варто зазначити, що 31 березня і 15 квітня «мінували» миколаївський пивзавод «Янтар» - вимагали 200 тисяч гривень. Обидва рази нічого підозрілого не знайшли. Як, власне, не знайшли і того, хто відправляє анонімні електронні листи з погрозами.
Економіка Україна вимагає від Росії негайно скасувати обмеження на транзит товарів Під час засідання СОТ Україна зажадала від Росії негайно скасувати всі заходи, що обмежують міжнародні транзитні перевезення, і встановити недискримінаційний режим транзиту через російську територію. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі. Як повідомляється, введені Росією з 1 січня 2016 року невиправдані і дискримінаційні умови транзиту товарів із території України на територію Казахстану мають прямий негативний ефект на торгівлю: збільшення вартості транспортування товарів за новими маршрутами в середньому склало 30%. Крім того, протягом останніх тижнів також були остаточно документально підтверджені проблеми з транзитом через територію Росії українських товарів в треті країни (не Казахстан). «На сьогодні українські товари, які є об'єктом СФО і ТБТ і на які Росія наклала обмеження з імпорту (що часто є об'єктивно невиправданими і безпідставними), перебувають у зоні ризику заборони простого транзиту через територію Росії в треті країни. Першими постраждали молочна і кондитерська продукція», - йдеться в повідомленні. Заяву України було підтримано делегаціями ЄС, США, Канади Японії, Австралії, Швейцарії, Туреччини, Кореї, які наголосили на необхідності негайного усунення Росією чинних обмежень та забезпечення дотримання правил СОТ. Делегація Росії не надала аргументованих пояснень своїм діям.
Суспільство Нардеп Пашинський хоче ввести кримінальну відповідальність за наклеп Депутат від фракції «Народний фронт» Сергій Пашинський хоче ввести кримінальну відповідальність за поширення неправдивої інформаціі.Об це він заявив у понеділок під час погоджувальної ради. «Я буду ініціювати введення відповідальності за брехню, як це було раніше. Бо ми цю норму - боялися диктатури - зняли і зараз розкрили шлюзи. Але шлюзи не води, якою поливають, а шлюзи, вибачте мене, не хочу говорити в ефірі чого. І ці шлюзи треба закрити, інакше ми країну втратимо», - заявив він. За словами Пашинського, в Україні «немає свободи слова, у нас є свобода брехні». «Нам брешуть у цьому залі, нам брешуть у цих ток-шоу і ніхто не відповідає», - сказав він. Нагадаємо, що 2012 року тодішній народний депутат від Партії регіонів Віталій Журавський ініціював законопроект про посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини, зокрема за наклеп пропонувалося карати ув'язненням до трьох років та великими штрафами.
За кордоном Влада Греції звільняє від біженців порт Пірея Грецька поліція почала операцію зі звільнення терміналів порту Пірея від біженців. За повідомленнями грецького телеканалу Skai, у порт спрямовано автобуси, на яких планується вивезти 500 із близько 3700 мігрантів у розташований неподалік державний приймальний центр. Про це повідомляє DW. Як заявляє влада Греції, дикий табір у Піреї повинен припинити своє існування до кінця нинішнього тижня: починається туристичний сезон, а порт є найважливішим транспортним вузлом для іноземців, які відвідують країну. Одночасно з Піреєм сили правопорядку звільнили від мігрантів залізничні колії у розташованому на кордоні з Македонією селі Ідомені. При цьому, як повідомляє місцеве телебачення, обійшлося без насильства. Біженці займали колії близько місяця, фактично заблокувавши найважливіше для грецької економіки вантажне і пасажирське сполучення з Македонією. Тисячі мігрантів, які перебувають в Ідомені, намагалися таким чином примусити грецьку і македонську владу відкрити кордон, щоб продовжити свій шлях у центральну Європу.
Події У Знам'янці поліція виявила у розважальному закладі наркотики Правоохоронці прибули до закладу на виклик про дрібне хуліганство. Як з'ясувалося, злочинець зберігав нарковмісні рослини. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в Кіровоградській області. «На лінію «102» надійшло повідомлення про вчинення хуліганських дій у приміщенні кафе одного з сіл району. Виїхавши на місце пригоди, працівники поліції встановили особу порушника. Ним виявився 26-річний житель районного центру. Під час спілкування і перевірки документів правоохоронці встановили факт зберігання чоловіком нарковмісних речовин», - йдеться в повідомленні. За висновком експерта, речовиною виявилися коноплі у кількості майже 80 грамів. Як пояснив затриманий, зілля він знайшов у паперовому згортку та зберігав для свого подальшого «лікування». За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. Особі загрожує покарання у вигляді штрафу, виправних робіт, арешту, обмеження або позбавлення волі строком до трьох років.
Політика Верховний Суд України заслухає справу про порушення конституційних норм щодо арешту Мосійчука ВСУ 10 травня заслухає справу про конституційність норм регламенту під час голосування Верховної Ради щодо притягнення народного депутата Ігоря Мосійчука до кримінальної відповідальності, затримання і арешту. Про це повідомив сам політик на своїй сторінці в Facebook. «Пленум Верховного Суду України не підтримав суддів адміністративної палати ВСУ у їхньому бажанні звернутися в Конституційний суд з питанням про конституційність норм регламенту, які грубо були порушені під час голосування Верховної Ради щодо мого притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешту. Це означає, що судді ВСУ самі повинні розглянути це питання і не будуть перенаправляти його в Конституційний суд, тим самим затягуючи процес. Справу буде заслухано вже 10 травня», - написав він. Нагадаємо, 17 вересня 2015 року Верховна Рада України дозволила заарештувати Мосійчука після того, як Генеральний прокурор України Віктор Шокін показав на пленарному засіданні відео, на якому Мосійчук розв'язує низку питань, що стосуються криміналу. Сам Мосійчук заявив, що відео змонтовано і сфабриковано.
Політика Клімкін: Росія веде гібридну війну проти ЄС Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що РФ веде гібридну війну проти ЄС. Про це він повідомив під час зустрічі з бізнесменами під егідою ACC і ЄBA, передає кореспондент «Аналітичної служби новин» (АСН). «Росія веде гібридну війну і проти ЄС», - підкреслив він. «Ми всі працюємо. І головний пріоритет МЗС - це як відбити російську агресію», - акцентував Клімкін. Він підкреслив, що об'єднання сил усього цивілізованого світу тут важливо. «Звичайно, нам вдасться у майбутньому подолати збройний конфлікт на Донбасі. Але давайте будемо відвертими. Ми не чекаємо перезавантаження в будь-якому вигляді українсько-російських відносин... Російська агресія триватиме, в тому числі і в економічному вимірі», - заявив голова МЗС України. Він підкреслив, що зараз важливо активізувати імплементацію Угоди про асоціацію та ЗВТ з ЄС.
Політика Завтра Рада може дати згоду на арешт чергового судді-хабарника Завтра першим питанням у ВР України в блоці судової реформи стоїть надання згоди на арешт судді Сєверодонецького міського суду Луганської області Руслана Юхимука. Про це під час засідання погоджувальної ради повідомив голова Комітету з питань правової політики, народний депутат від БПП Руслан Князевич. «Завтра день соціальної політики в парламенті має плавно перерости в день правосуддя. З 16 до 18 години планується розглянути 15 надзвичайних рішень, із них - п'ять президентських законів, визначених Президентом як невідкладні. Перед цим ми повинні звільнити кримських суддів, їх 200, і нам потрібні результативні голосування. Також ми вимагаємо, щоб завтра першим питанням у блоці судової реформи було питання про надання згоди на арешт судді Сєверодонецького міського суду Луганської області Юхимука Руслана Степановича. До цього питання (постанова №4338 і 4339. - Ред.) два тижні не доходять руки. Цей суддя перебуває в розшуку», - зазначив Князевич. Нагадаємо, що в грудні 2015 року суддю Сєверодонецького міського суду Луганської області Руслана Юхимука було затримано на хабарі в $4 тисячі. Цей суддя вимагав таку суму в ув'язненого за дострокове звільнення з місць відбування покарання. За цю суму суддя обіцяв своєму «клієнтові» перешкодити прокуратурі повернути його за ґрати.
Суспільство Аваков назвав число загиблих бійців МВС і Нацгвардії в зоні АТО За два роки проведення антитерористичної операції на Донбасі в підрозділах Міністерства внутрішніх справ і Національної гвардії загинули 308 осіб. Про це повідомив голова МВС України Арсен Аваков в Facebook. «Я приведу сьогодні офіційну статистику щодо поранених і загиблих - уперше... Чому офіційну? Бо були втрати і ті, які не потрапили в наш облік - хлопці гинули в бою, не встигнувши належним чином оформитися в підрозділах. Приїжджали на фронт, залишаючи формальності на потім», - написав він. За даними міністра внутрішніх справ, всього загинуло 308 осіб. «У тому числі з добробатів - 205 (108 - нацгвардійці з «Донбасу», «Азова», батальйону імені Кульчицького, 97 - із батальйонів МВС). Отримали поранення 1228 осіб. У тому числі зі складу добробатів - 701. Пропав безвісти - 41 боєць. У полоні (за нашою інформацією) - 10», - додав міністр.
Політика З Ради відкликали законопроект, який дозволяв Луценку очолити ГПУ З Верховної Ради України відкликали законопроект №4379, який дає можливість лідеру фракції «Блок Петра Порошенка» Юрію Луценку очолити Генеральну прокуратуру. Це випливає зі статусу документа на сайті парламенту. Проект закону №4379 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Генеральної прокуратури України та Державного бюро розслідувань» відкликано ще 14 квітня, коли автор проекту - Степан Кубів - був призначений першим віце-прем'єром, міністром економічного розвитку і торгівлі в уряді Володимира Гройсмана. Зазначимо, згідно з ч. 2 ст. 105 закону про регламент Верховної Ради України, законопроект відкликається, якщо до його ухвалення в першому читанні повноваження нардепа-ініціатора його внесення достроково припинені. Згідно з цим законопроектом, генеральним прокурором може бути призначений громадянин України, який має вищу освіту і стаж роботи в галузі права або досвід роботи в законодавчому та правоохоронному органі не менше п'яти років. Для порівняння, чинне законодавство передбачає, що кандидат на посаду генпрокурора повинен мати вищу юридичну освіту і стаж роботи в галузі права не менше 10 років. Нагадаємо, раніше Луценко заявив про готовність очолити Генпрокуратуру.
Економіка Нацбанк Швейцарії надав Україні кредит на $200 мільйонів Національний банк України підписав двосторонню кредитну угоду з Швейцарським національним банком. Угода реалізує домовленості Президента України Петра Порошенка і Президента Швейцарської Конфедерації Йоганна Шнайдер-Амманна про збільшення гуманітарної та фінансової допомоги Швейцарії для України. Про це повідомляє прес-служба головного банківського регулятора України. «Метою кредитного договору між центральними банками України і Швейцарії є додаток до фінансування Міжнародного валютного фонду за Механізмом розширеного фінансування, що сприятиме стабілізації фінансової системи України», - йдеться в повідомленні. Угода передбачає надання Україні кредиту на суму $200 мільйонів. Ці кошти можуть залучатися у декілька траншів і будуть спрямовані на поповнення міжнародних резервів країни. «Укладення договору є фінансовою допомогою Україні з боку міжнародного співтовариства, незаперечним свідченням довіри і підтримки реформ, що проводяться в нашій країні», - зазначила голова Національного банку України Валерія Гонтарева. Згідно з повідомленням НБУ, ця угода набрала чинності 6 квітня 2016 року.
Суспільство Полторак: Реформи в Міноборони повинні завершитися до 2020 року Реформи в Міністерстві оборони України повинні завершитися до 2020 року. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр оборони України Степан Полторак. За його словами, в Міністерстві оборони України розроблено відповідний план дій з реформування відомства, який буде представлено на липневому саміті у Варшаві. «При реформуванні ми чітко орієнтовані на дотримання фундаментальних принципів і підходів НАТО. Після етапу стабілізації ситуації в Збройних Силах України необхідні реформи в Міноборони вже почалися. При цьому процес реформування розпочато зверху, з апарату Міністерства оборони України. Паралельно відповідні заходи реформування здійснюватимуться в Генеральному штабі Збройних Сил України. Обсяг роботи попереду у нас значний, але повинні її завершити до 2020 року», - сказав міністр. Зазначимо, що секретар РНБО України Олександр Турчинов повідомив, що Україна представить нову концепцію реформування ЗСУ під час варшавського саміту НАТО. Для Києва дуже важливо, щоб на саміті НАТО значну увагу було приділено російській агресії в Україні.
Економіка МЗС: Україна збирається спростити візовий режим для бізнесу і туристів Україна має намір максимально спростити візові процедури для бізнесу і туристів. Про це, як передає кореспондент «Аналітичної служби новин» (АСН), під час зустрічі з бізнесменами - представниками Американської торговельної палати та Європейської бізнес-асоціації заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін. «У бізнесмена, який їде в Україну, не має голова боліти про те, як отримати візу. Вся його увага має бути сконцентрована, щоб зробити інвестицію в країну», - акцентував він. За його словами, зараз вивчається можливість спрощення отримання українських віз, зокрема, можливість їх отримання в аеропортах та портах.  Міністр підкреслив, що нині в МЗС  йде робота щодо спрощенням візового режиму з багатьма країнами, запровадження електронних віз.   Також, як відзначив Клімкін, громадяни багатьох країн, у яких є багаторазова шенгенська віза, ймовірно, зможуть в'їжджати в нашу країну без окремої візи України.
Події Трасу Київ - Чоп перекрили через електроопору, що впала Електрична опора сьогодні вранці впала на міжнародній трасі Київ - Чоп поблизу Антополя, що в Рівненській області. Про це повідомляє Укрінформ. «Їхав уранці у відрядження. Раптом переді мною автомобіль різко зупинився, я взяв лівіше і пролетів під опорою, яка падала і зачепила дах автомобіля і лобове скло. Машину аж підкинуло», - розповів директор рівненської фірми «Нива Експерт» Ярослав Васюк, автомобіль якого постраждав при падінні електроопори. За словами Васюка, він одразу ж викликав поліцію, представників Служби автомобільних доріг і служби, на утриманні якої перебувають дорожні електромережі. «Шляховики одразу ж сказали, що не вони за це відповідають, а турецька компанія, яка монтувала цю опору. До речі, я на опорі побачив зварювальний шов - він на місці, а опора переламалася вище. Напевно, прискорено остудили метал, який і дав мікротріщину. Але хтось це все приймав в експлуатацію ще чотири роки тому, коли трасу прокладали», - додав Васюк.
Суспільство оформление ленты  Мін'юст отримав вимогу Савченко про початок процедури її повернення в Україну Українська льотчиця, народний депутат Надія Савченко вимагає почати процедуру повернення її в Україну за Конвенцією про видачу засуджених від 1983 року. Про це на своїй сторінці в Facebook написав міністр юстиції Павло Петренко. «Міністерство юстиції України отримало звернення від Надії, в якому вона просить почати процедуру її повернення в Україну. Я неодноразово наполягав, що Надію Савченко було незаконно викрадено з території України і піддано не суду, а судилищу, яке Надія не визнає, а тому навіть заборонила адвокатам звертатися з апеляцією на цей ганебний вирок. Я зроблю все можливе за міжнародними конвенціями для повернення Надії додому», - підкреслив голова Міністерства юстиції. Петренко також зазначив, що завтра він зустрінеться з сестрою Савченко - Вірою. Згідно з повідомленням прес-служби Мін'юсту, 19 квітня 2016 року під головуванням міністра Петренка відбудеться міжвідомча нарада високого рівня щодо повернення в Україну Надії Савченко.
Події На Дніпропетровщині ліквідовано підпільний горілчаний цех Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) Нацполіції в Дніпропетровській області припинили діяльність підпільного горілчаного цеху, який організував 43-річний житель Первомайська. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в області. «Працівники УЗЕ встановили, що місцевий житель не тільки налагодив виробництво горілчаної продукції, а також займався її збутом. Реалізовувався фальсифікат у власних магазинах зловмисника, а також інших торговельних об'єктах області», - йдеться в повідомленні. Під час проведення санкціонованих обшуків поліцейські вилучили продукцію на загальну суму понад 250 тисяч гривень. Зокрема, вилучено майже 7000 пляшок готового до збуту сурогату з підробленими марками акцизного податку України, 120 літрів рідини з вираженим запахом етилового спирту. За виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку або голографічних захисних елементів передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Зараз працівники Управління захисту економіки і слідства Національної поліції в Дніпропетровській області вживають заходів щодо встановлення джерел спирту і кола осіб, причетних до злочинної діяльності.
ЗСУ тричі відкривали вогоньу відповідь під Станицею Луганською Кількість сьогоднішніх обстрілів по позиціях українських воїнів залишається на рівні вчорашнього дня і становить 18 разів. Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook прес-центр штабу АТО. «У напрямі захисників Авдіївки, Красногорівки, Невельського, Славного, Тарамчука і Новгородського наносилися вогневі удари з мінометів калібру 120 і 82 мм, а в районах Новотроїцького та Березового сили АТО піддалися обстрілу зі ствольної артилерії калібру 122 мм», - йдеться в повідомленні. У штабі АТО зазначають, що вздовж лінії розмежування незаконні збройні формування вели вогонь із гранатометів різних систем, кулеметів, стрілецької зброї. «У Станиці Луганській, крім оборонних укріплень Збройних Сил України, російські найманці неодноразово обстрілювали з гранатометів інфраструктуру контрольно-пропускного пункту в'їзду-виїзду. З метою збереження життя і здоров'я підлеглих, цивільного населення, яке опинилося в небезпеці, у цьому районі командири підрозділів сил АТО змушені були тричі віддавати наказ на відкриття вогню у відповідь зі стрілецької зброї», - йдеться в повідомленні.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Олександр Охріменко Анексія півострова майже не позначилася на стані української економіки Окупація Криму Росією майже не позначилася на стані української економіки, анексія півострова має тільки політичні наслідки. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко. «Втрати дуже маленькі. Якщо дивитися на сільське господарство - там втрати становлять копійки. Ми втратили на ВВП після окупації Криму всього 0,4%. Крім того, щодо коштів, які давав туризм у Криму, у нас немає жодної статистики. Півострів відвідувало 2-4 мільйони відпочиваючих, але у нас ніхто не вів підрахунок, скільки було дійсно туристів у Криму і скільки вони залишали грошей. Останнім часом говорили і про те, що потік туристів зменшився, бо багато хто вибирає Туреччину і Єгипет. Втім, навіть якщо ми щось втратили від відсутності кримського туризму, то люди стали більше їздити в Одеську, Миколаївську, Херсонську області. Тепер їдуть навіть у села, які раніше ніхто не відвідував», - розповів економіст.
оформление ленты  Блог: 
Політика Володимир Цибулько Поки нинішній управлінський клас веде Росію до краху, це влаштовує багатьох світових гравців Про повернення Криму можна буде говорити в разі, якщо в Росії буде змінено модель державності. До цього вона повинна пройти шлях «вигнанця» з міжнародної спільноти, а клас управлінців повинен привести її до краху. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив експерт Аналітичного центру «Політика» Володимир Цибулько. «Крим можна повернути тільки в разі не просто зміни влади в Росії, але і зміни моделі самої держави. Поки нинішній управлінський клас веде Росію до краху - це влаштовує багатьох світових гравців. Внаслідок системних помилок в управлінні країною РФ не тільки випадає з Великої вісімки, в перспективі випаде з Великої двадцятки. Є багато зацікавлених світових гравців, щоб варіння Росії на повільному вогні тривало. Поки виглядає так, що Крим є інструментом для цього», - розповів політолог. Цибулько переконаний, що з анексією Криму Росією і ситуацією на Донбасі Україна втратила відчуття ідентичності. На його думку, за роки незалежності Україна склалася як цілісний господарський і психоемоційний комплекс. «Можна сказати, що в українців було відчуття цілісності кордонів країни. Це як віддати частину тіла. З анексією Криму сталася ампутація одного з органів. Можливо, цей орган не найважливіший, це не серце, але відчуття цілісності втрачено і фантомні болі будуть супроводжувати всюди і економіку, і політику до тих пір, поки Крим не повернеться. Плюс треба врахувати, що на адаптацію після повернення доведеться витратити декілька десятків років як мінімум. Навіть якщо повернення відбудеться швидко. Навіть Німеччина після об'єднання ще не вилікувала таку ж травму», - підсумував експерт.

Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Сильні обереги здатні подарувати захист від будь-якого негативного впливу Щоб у ваше життя не увірвався негати....
Як не переживати за дрібницями: поради та секрети для відмінного настрою
Як не переживати за дрібницями: поради та секрети для відмінного настрою
Купити або знайти спокій не можна Його можна лише самостійно створити всередині себе
Місячний день сьогодні 2 травня 2024 року
Місячний день сьогодні 2 травня 2024 року
Вплив місячної енергетики може допомогти з планами, так і зпутати всі карти, Не помилитися з напрямком діяльно....
Магічне призначення тварин
Магічне призначення тварин
З давніх-давен багатьом тваринам приписувалися різні магічні властивості А для жерців і чаклунів звір був одни....
Гороскоп на 2 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 2 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваша енергія та амбіції будуть на піку Вам мож....
більше матеріалів




/-1,570454120636-/ /-pc-/
Top