counter
Архів Повернутись назад 18 Січня 2017
18 Січня
Суспільство У столиці приміська маршрутка подорожчала другий раз за місяць У столиці приміська маршрутка №820, яка курсує між Києвом і Вишневим, знову подорожчала. Раніше вартість проїзду між кінцевими пунктами становила 8 гривень (за Києвом - 5 грн). На початку грудня 2016 року вартість підняли на 1 грн - до дев'яти. А вже 15 січня 2017 року водії повідомили своїм пасажирам, що проїзд становить 12 гривень, і повісили відповідне оголошення. Про це пише Сегодня. «Майже за місяць проїзд у маршрутці №820, що курсує з Вишневого на Поділ, подорожчав у півтора разу. Несправедливо з боку перевізника підвищувати проїзд у грудні на гривню, а тепер без попередження піднімати проїзд з Києва до Вишневого ще на три гривні. Я розумію, що підприємцю треба заробити, а транспорт новішим з кожною поїздкою не стає, я не проти подорожчання, але не в півтора разу ж. Це сильно б'є по кишені», - каже мешканка Вишневого Олена. «Коли сильно холодно - вони ламаються. Я у вівторок запізнилася на роботу через це. На маршрутах маленькі автобуси, жовтих автобусів дуже мало. У ці маршрутки всі набиваються, як шпроти в банці, стати ніде, коли він до Києва доїжджає», - говорить він. Пасажири кажуть, що готові платити більше, але очікують поліпшення умов поїздки.
За кордоном Китай розробить найпотужніший суперкомп'ютер до кінця 2017 року Китай розробить зразок суперкомп'ютера нового покоління до кінця 2017 року, повідомила агентству «Сіньхуа» інженер Національного суперкомп'ютерного центру в Тяньцзіні Чжан Тін. За її словами, обчислювальна здатність суперкомп'ютера нового покоління, який буде створений і зданий в експлуатацію в 2020 році, в 200 разів перевищить потужність першого в країні суперкомп'ютера «Тяньхе-1» з продуктивністю квадрильйон обчислень на секунду. Крім того, значно збільшаться обчислювальна здатність кожного чіпа і швидкість внутрішнього телекодового зв'язку нового суперкомп'ютера. При цьому чіпи, операційна система і обчислювальне середовище будуть китайськими. До розробки суперкомп'ютера Національний суперкомп'ютерний центр в Тяньцзіні у співпраці з Університетом оборонної науки і техніки офіційно приступили в 2016 році.
Політика Повернути Донбас можна тільки шляхом здачі на час Криму - Савченко Народний депутат України Надія Савченко повідомила, що звільнення Донбасу мирним шляхом призведе до здачі Криму. Про це вона заявила в ефірі телеканалу «112 Україна». «Щодо того, що це буде зроблено мирним шляхом, щодо того, що РФ не витримає санкцій, - то це обов'язково буде здачею Криму. На певний період, як завжди, це відкладеться в довгий ящик», - сказала Савченко. Вона додала, що звільнити Донбас невійськових шляхом можна лише за столом переговорів. «Як би не кричали і не рвали на собі вишиванки деякі депутати, скільки б вони не кричали, що ми не здамо. Вони повинні відмовитися від Криму. Він залишається невизнаною захопленою територією. Крим є черговим Придністров'ям. Щоб не зробити Придністров'ям ще й Донбас - вони будуть робити це тим, що залишать захопленим Крим і заберуть Донбас. Іншого мирного шляху я не бачу», - сказала Савченко.
За кордоном На Трампа подали в суд через домагання Американка Саммер Зервос, яка раніше звинуватила Дональда Трампа в домаганнях, подала на нього в суд. Про це інформує Washington Post. У своєму позові вона стверджує, що Трамп зганьбив її, коли назвав її та інших жінок, які звинуватили його в домаганнях, брехухами. Зервос повідомила, що відкличе свій позов, якщо Дональд Трамп вибачиться і визнає домагання. Жінка не вимагає грошової компенсації. Її адвокат Глорія Олред заявила, що підзахисна пройшла перевірку на детекторі брехні. У 2006 році Зервос була учасницею реаліті-шоу The Apprentice («Кандидат»), ведучим якого був Дональд Трамп. За словами жінки, вона вирушила в готель в Лос-Анджелесі, щоб обговорити з Дональдом Трампом її можливе працевлаштування. У номері, за інформацією Зервос, Трам почав її агресивно чіпати і цілувати. Перед виборами в жовтні минулого року 11 жінок публічно звинуватили Трампа в домаганнях.
За кордоном Пауер: Вторгненням в Україну РФ підриває світовий порядок РФ здійснює агресивні і дестабілізуючі дії, які підривають встановлений міжнародний порядок. Про це повідомляє Саманта Пауер у своєму останньому великому виступі на посаді американського посла в ООН, інформує Reuters. Як приклад таких дій Кремля Пауер назвала вторгнення Російської Федерації в Україні, підтримку уряду Асада в громадянській війні в Сирії і спроби впливати на вибори в США й інших західних демократичних країнах. «Дії РФ не допомагають встановити новий світовий порядок, а й руйнують той, який є», - заявила Пауер. Представник Америки в ООН зазначила, що РФ неодноразово використовувала стратегію «заперечувати і брехати», щоб уникнути відповідальності за свої вчинки на міжнародній арені. Вона застерегла Дональда Трампа від пом'якшення санкцій щодо Кремля і закликала підтримувати НАТО.
За кордоном У Пентагоні заявили про обмеження сфер співробітництва з РФ Глава Пентагону Ештон Картер, залишаючи свій пост, заявив про зменшення сфер співробітництва з РФ. Про це він сказав в інтерв'ю Bloomberg. Він вважає, що Сполучені Штати повинні продовжувати шукати можливість для співпраці з Російською Федерацією, незважаючи на те, що таких варіантів стає все менше «через поведінку російського президента Володимира Путіна». «Я бачу галузі, де ми можемо співпрацювати, але їх стає все менше», - сказав Ештон Картер. «Це траєкторія, яку вибрала РФ, тому що точки дотику для спільної роботи зменшувалися за минулі десять років. І це дійсність, в якій ми перебуваємо зараз», - заявив він. Серед галузей, де співпраця між США і РФ, на думку Картера, все ще можлива, - обмеження ядерних програм Ірану і Північної Кореї. Він підкреслив, що співпраці в боротьбі з ІДІЛ у Сирії не вийшло.
Політика Колишній IT-директор "ПриватБанку" Дмитро Дубілет став радником мера Дніпра Екс-директор з інформаційних технологій націоналізованого "ПриватБанку" Дмитро Дубілет прийняв пропозицію стати радником мера Дніпра Бориса Філатова. «Вчора я зустрічався з Янікою Мерило і Борисом Філатовим, щоб узгодити розвиток iGov (інтернет-портал надання державних послуг громадянам. - Ред.) у Дніпрі і по Україні в цілому», - пише Дубілет у Facebook. За його даними, мер міста Дніпра позначив кілька ключових показників ефективності, а саме розширення числа громадян, які користуються державними послугами через Інтернет, мінімізація корупційних ризиків у земельній сфері, сфері реклами тощо. «Мер запропонував мені стати своїм радником, я погодився із задоволенням... Статуси і посади мене не дуже турбують, але вони реально допомагають впроваджувати iGov», - пише Дмитро Дубілет.
Політика Система єдиного «електронного квитка» запрацює протягом року по всій Україні Протягом року по всій Україні запрацює система єдиного «електронного квитка».  Про це в інтерв'ю журналістам 18 січня перед засіданням Уряду заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає кореспондент АСН.   «Закон, який вчора був прийнятий (про «електронний квиток». - АСН), я сподіваюся, буде найближчим часом підписаний Президентом та набере чинності. В пілотному варіанті вже найближчим часом цей закон буде запущений у декількох містах. Безумовно, це Львів, Дніпро та інші міста будуть цьому максимально допомагати», - заявив він.  Міністр прогнозує, що «протягом року цей проект буде загальноприйнятою практикою. Щоб за єдиним квитком можна було подорожувати по всій країні: автобусом, залізницею, в перспективі - літаком».  Нагадаємо, що вчора, 17 січня в парламенті було ухвалено законопроект №4121 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження автоматизованої  системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті» (електронний квиток).
Політика Гройсман упевнений, що нова команда МОЗ є некорумпованою Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман наголосив, що нарешті країна отримала команду Міністерства охорони здоров'я, яка є некорумпованою.  Про це він заявив під час засідання уряду, передає кореспондент АСН. «Правильна політика  сфері охорони здоров'я - некорумпована - дасть можливість вивести систему охорони здоров'я зі стану коми, в якому вона перебувала не один рік. Тому я вважаю,  що наше найголовніше завдання - подолати будь-які корупційні схеми в цій системі. І нова команда МОЗ на чолі з в.о. обов'язки міністра Уляною Супрун якраз і є абсолютно некорумпованою командою», - зазначив Гройсман.  Глава уряду наголосив, що командою МОЗ мають бути виконані пріоритетні завдання. «У нас є конкретних декілька завдань, які ми маємо вирішити», - сказав Гройсман, уточнивши, що це справедливі ціни на ліки, щоб з 1 квітня запрацював механізм відшкодування коштів для хронічно хворих, має бути добудовано Охматдит, забезпечено виплату підвищеної зарплати медичним працівникам, проведено ще більш успішні закупівлі ліків через міжнародні організації.
Політика Політолог назвав Савченко «політичним промоутером» Кремля Заяви народного депутата Надії Савченко, що звільнення Донбасу мирним шляхом можливе тільки при здачі Криму, збігаються з планом Росії, яка намагається за рахунок переведення фокусу уваги міжнародної спільноти на Донбас вирішити питання визнання анексії Криму. Таку думку в коментарі АСН висловив політолог Віталій Бала. «Тому створюється враження, що вона (Надія Савченко. - АСН) є одним з «політичних промоутерів» цього плану Кремля щодо легалізації в світі анексії Криму. Чи робить вона це свідомо - не знаю, але те, що він збігається з тим планом, який Кремль затіяв ще два роки тому, для мене це очевидно», - зазначив Бала. Політолог нагадав, що подібні заяви в інтерв'ю газеті The Wall Street Journal робив і український бізнесмен Віктор Пінчук. На думку Бали, такі заяви будуть використовуватися російською стороною на міжнародній арені. «І буде апеляція і до політика Савченко, і до бізнесмена Пінчука, щоб Захід потім тиснув на керівництво України і говорив, що давайте такий план втілювати в життя. Вони навмисно це роблять, щоб підняти інформаційну хвилю, щоб це обговорювалося і стало одним із аргументів. Інакше немає сенсу цього говорити. Тому це є одним з пунктів загального плану саме Кремля», - додав політолог. Як раніше повідомляла АСН, 17 січня в ефірі телеканалу «112 Україна» народний депутат України Надія Савченко заявила, що звільнення Донбасу мирним шляхом призведе до здачі Криму і, на її думку, іншого шляху в України немає.
Події В одному з готелів Києва п'яний чоловік погрожував людям зброєю В одному з готелів Дарницького району столиці п'яний 32-річний житель Запорізької області погрожував людям зброєю. Поліцейські затримали чоловіка і з'ясували, що наявний у нього пістолет не був зареєстрований. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ Нацполіції Києва. За інформацією відомства, близько 03:00 середи, 18 січня, від адміністратора готелю надійшло повідомлення, що молодий чоловік у готелі поводиться неадекватно: загрожує пістолетом і кричить. На місце прибула слідчо-оперативна група. Правоохоронці встановили, що чоловік перебував у стані алкогольного сп'яніння. Це житель Запорізької області, раніше судимий за злочини, пов'язані з незаконним обігом наркотиків. У нього було вилучено незареєстрований пістолет. За цим фактом розпочато кримінальну справу за ст. 263 ч. 1 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.
Політика Чубаров назвав позицію Савченко щодо Криму «цинічною і зрадницькою» Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров назвав неприпустимою пропозицію народного депутата України Надії Савченко «здати» Крим в обмін на звільнення від російської окупації Донбасу, передає телеканал «112 Україна». «Вчорашнє публічне висловлювання нашого колеги,народного депутата України Надії Савченко, що, мовляв, заради повернення Донбасу треба відмовитися від Криму, є не тільки вкрай неприйнятним, а й глибоко образливим, цинічним і зрадницьким до всіх громадян України і кримськотатарського народу, члени якого залишаються заручниками російських окупантів», - сказав він. Чубаров додав, що очікує від Савченко уточнення її позиції стосовно Криму, адже «люди вимагають пояснень, люди вимагають чіткої позиції держави». Нагадаємо, що народний депутат України Надія Савченко повідомила, що звільнення Донбасу мирним шляхом призведе до здачі Криму.
Політика Заява «Самопомочі» щодо Донбасу - «бред сивої кобили» - Гройсман Гройсман назвав заяву фракції «Самопоміч» щодо Донбасу «бредом сивої кобили».  Про це він заявив на засіданні Уряду 18 січня, передає кореспондент АСН.  «Я чув цю заяву. Можу назвати її бредом сивої кобили. Чесно. Ну як я можу назвати іншими словами те, що не відповідає дійсності... Ви ж законотворці, якщо вважаєте, що треба прийняти закон, сядьте, напишіть... Ми - український уряд. Ми любимо українців із заходу до сходу», - заявив він.  У свою чергу міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш назвав заяву у парламенті «маніпулятивною».  «Що уряд начебто прийняв страшний план заходів щодо основних засад державної внутрішньої політики до окремих районів Донецької та Луганської областей. Хочу сказати, що цей план був розроблений відповідно до закону та Конституції, які прийняла Верховна Рада», - сказав він.  Нагадаємо, сьогодні у парламенті від імені фракції «Самопоміч» віце-спікер Оксана Сироїд заявила, що «поки не буде покараний кожен, хто підтримував російську агресію, не може йтися про реінтеграцію Донбасу». 
За кордоном Лавров схвалив ідею озброїти спостерігачів ОБСЄ на Донбасі особистими пістолетами Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров схвалив озброєння спостерігачів ОБСЄ, які працюють на лінії зіткнення на Донбасі, стрілецькою зброєю, передає Інтерфакс-Україна. «Ми готові на те, щоб збільшити кількість моніторів на лінії зіткнення і на складах, зробити цю присутність цілодобовою і дати можливість спостерігачам носити особисту стрілецьку зброю», - заявив він. За його словами, особиста зброя у спостерігачів ОБСН «буде корисною і сприятиме заспокоєнню ситуації на лінії зіткнення і може допомогти припинити регулярне виведення важких озброєнь зі складів в порушення зобов'язань за мінськими домовленостями». При цьому голова МЗС РФ заявив, що вважає ідею збройної місії ОБСЄ на Донбасі такою, що «суперечить Мінським угодами». Раніше Сергій Лавров заявив, що на міністерському засіданні ОБСЄ в Гамбурзі в грудні 2016 року не обговорювалося питання про введення збройної поліцейської місії на Донбасі.
Політика Всі функції РАГСів буде передано на місця протягом 2-3 років - Мін'юст Протягом 2-3 років всі функції РАГСІв «без винятку» передадуть на місця.  Про це на засіданні Уряду 18 січня заявив міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент АСН.  «Мін'юст продовжує передавати свої повноваження місцевим органам влади. Ми пропонуємо передати у проекті закону всі функції РАГСІв місцевим громадам та радам без винятку.. Буде перехідний період на декілька років, щоб вони отримали інституційну спроможність. Але я впевнений, що протягом 2-3 років відповідальні місцеві громади будуть у повному обсязі надавати ці послуги», - заявив він.  Уряд схвалив проект Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану» та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації та наближення до громадян адміністративних послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, який буде внесений до парламенту.  Петренко додав, що на місцевому рівні можна буде зареєструвати шлюб, отримати свідоцтво про народження у міській ратуші.  «Тому це важливий законопроект. Я звертаю на це увагу мерів та депутатів, щоб він був прийнятий та запрацював найближчим часом», - зазначив він.  У свою чергу, прем'єр-міністр Володимир Гройсман назвав міністра Петренка таким, що «зробив найбільше для децентралізації». 
Економіка «Нафтогаз» відмовився виплачувати «Газпрому» $5,3 млрд НАК «Нафтогаз України» відмовилася виплачувати російському газовому монополісту «Газпрому» $5,3 млрд за газ, який компанія не замовляла і не отримувала протягом 2016 року, повідомили в прес-службі української компанії. «Це втричі більше, ніж ми заплатили за весь імпорт (із Європи) в 2016 році. «Газпром» посилається на положення «бери або плати». Наша позиція залишається незмінною: арбітраж вирішить, чи повинно застосовуватися це положення», - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в Facebook. У компанії уточнили, що Україні весь імпортований із Європи в 2016 році газ обійшовся в $1,6 млрд. «Якби ми заплатили стільки, скільки хоче «Газпром», то ВВП України в 2016 році не виріс би на 1,5%, а впав би на 2,5%! Щодо девальвації гривні, дефіциту держбюджету може додумати самі», - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, що «Газпром» виставив НАК «Нафтогаз України» за 2016 рахунок в на суму $5,3 млрд за недобір газу за умовою take or pay («бери або плати»).
Політика Уряд відсторонив від посади голову Держекоінспекції Кабінет міністрів України на своєму засіданні в середу, 18 січня, відсторонив від посади голову Державної екологічної інспекції Андрія Заїку, повідомив міністр екології Остап Семерак. «Ігоря Яковлєва, який виграв конкурс на заміщення посади першого заступника голови Держекоінспекції Кабмін призначив на посаду і поклав на нього тимчасове виконання обов'язків голови», - заявив міністр на своїй сторінці в Facebook. Нагадаємо, що раніше голова Держекоінспекції Андрій Заїка звинуватив міністра екології Остапа Семерака в лобіюванні інтересів начальника житомирської Держекоінспекції Богдана Гнатюка, щодо якого розпочато службове розслідування. Також раніше в своєму інтерв'ю для АСН нині відсторонений від посади Андрій Заїка заявляв, що через недосконале законодавство в Україні практично неможливо покарати тих, хто шкодить природі, а його підлеглі в регіонах по півроку сидять на лікарняних, не виконуючи свої функції.
За кордоном оформление ленты  В Італії сталися ще два землетруси: в Римі евакуювали метро У центральній Італії в середу, 18 січня, сталося ще два сильні землетруси, передає РИА Новости. Фахівці Європейського сейсмологічного центру зафіксували підземні поштовхи о 10:25 магнітудою 5,7 і 5,6. Епіцентр містився більш ніж за 100 кілометрів на схід від Рима, при цьому поштовхи відчувалися в історичному центрі італійської столиці. Влада Риму з міркувань безпеки після землетрусу провела евакуацію з метро. Також повідомлялося про евакуацію будівлі італійського МЗС, декількох шкіл і офісної будівлі в центрі Риму, де розташовується банк BNL. Крім того, евакуйовані жителі заміських населених пунктів в зоні підземних поштовхів. Раніше повідомлялося, що в центральній Італії вранці в середу, 18 січня, стався землетрус магнітудою 5,4.   Feeling several aftershocks of #earthquake in Central Italy today; @LastQuake pins original quake at M5.7; last tremor was several seconds pic.twitter.com/taJJqQ8V6Z — Elise Harris (@eharris_it) 18 января 2017 г.
Політика ПАТ «Запоріжсталь» отримало в кредит від держбанку $1 млн для зменшення шкідливих викидівф ПАТ «Запоріжсталь» отримала в кредит від держбанку $1 млн на один рік для зменшення шкідливих викидів. Про це на брифінгу 18 січня заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, передає кореспондент АСН.  «У вересні 2016 року була підписана двостороння Угода про взаємодію і співпрацю між Міністерством екології та природних ресурсів та ПАТ АБ "Укргазбанк" у напрямі екологічного кредитування та оголошено підприємство, яке першим отримало кредит на встановлення очисного обладнання», - заявив він.  За його словами, вперше за 25 років Незалежності України стартувало пільгове кредитування державним банком підприємств-забруднювачів, яке сприятиме скороченню шкідливого впливу промислового виробництва на довкілля та дозволить взяти незворотній курс на збереження природного навколишнього середовища, здоров’я та життя українців. Підприємство, яке отримало перший ЕКО-кредит у рамках Угоди Мінекології та ПАТ АБ "Укргазбанк" - одне з найбільших металургійних підприємств Європи, комбінат ПАТ "Запоріжсталь", яке традиційно входило до "ТОП-100 забруднювачів" в Україні.  «В партнерстві з бізнесом ми зробимо усе, щоб зменшити шкідливі викиди у повітря», - сказав міністр.  У свою чергу, в правлінні АБ «Укргазбанку» повідомили, що об'єм кредиту - 1$ млн на один рік, і це лише частина кредиту.   При цьому голова правління АБ «Укргазбанк» Кирило Шевченко наголосив, що не може розкривати інформацію щодо ставок кредитування, але вони набагато вигідніші, ніж у комерційних банках. Він додав, що завдяки проекту на підприємстві буде демонтовано застаріле обладнання та монтаж новітньої автоматизованої системи газоочищення.  «Підписана угода для встановлення системи, яка підвищить ефективність очищення побічних продуктів горіння доменної печі підприємства. При цьому викиди пилу в атмосферу скоротяться, як мінімум, на 20%, що відповідатиме сучасним екологічним нормам», - сказав Шевченко.
Політика Чубаров закликав Порошенка скликати Конституційну комісію щодо статусу Криму Депутат з фракції БПП, лідер кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав президента Петра Порошенка терміново скликати Конституційну комісію і зайнятися статусом окупованого Криму. Про це передає прес-служба Блоку Петра Порошенка. За його словами, він отримав величезну кількість дзвінків із Криму, в яких люди «зажадали пояснень і чіткої позиції Петра Порошенка» в цьому питанні. «Я говорив по телефону з Савченко і сподіваюся, що вона уточнить свою позицію. Жодних поступок агресору», - заявив Чубаров. «Я закликаю Президента України Петра Порошенка терміново скликати Конституційну комісію і зайнятися статусом Криму, майбутнім українського півострова, його поверненням і контролем. Заради збереження країни і подальшого розвитку - жодної поступки українських земель», - сказав він. Раніше ми повідомляли, що Чубаров назвав позицію Савченко щодо Криму «цинічною і зрадницькою».
Економіка «Укренерго» повідомило про кібератаку на свої системи, після якої пів-Києва залишилось без світла Відключення електрики в Києві в грудні 2016 року було викликане кібератаками на комп'ютерні системи «Укренерго», повідомляє Reuters з посиланням на заяву компанії. У блекауті на півночі Києва 17-18 грудня «Укренерго» запідозрило кібератаки, після цього керівництво компанії ініціювало розслідування, щоб з'ясувати причину порушень у поставках електроенергії. Попередні результати розслідування показали, що система диспетчерського управління та збору даних, підключена до підстанції «Північ» потужністю 330 кВ, піддалася зовнішньому впливу. На цьому етапі розслідування фахівці намагаються простежити інші потенційно заражені комп'ютери і встановити джерело порушення, заявили в компанії. Нагадаємо, що 18 грудня 2016 року близько опівночі в окремих мікрорайонах Києва вимкнули подачу електроенергії. Зокрема, без світла залишились будинки на окремих вулицях Оболоні, Мінського масиву, Виноградаря, Борщагівки, Академмістечка, а також в Гостомелі, Бучі та Ірпені біля столиці.
Події Жителі Донбасу страждають від свавілля «мавп із гранатами в руках» - Аброськін Жителі окупованих районів Донецької області страждають від свавілля ряджених «мавп із гранатами в руках», заявив голова обласного управління Національної поліції В'ячеслав Аброськін. На окупованій території злочинний світ переживає свій розквіт. «Супердержава ДНР» є територією свавілля, де закон встановлюють ті, хто має зброю. Більшість людей у ​​тимчасово окупованих бойовиками «ДНР» містах Донеччини страждає від цих ряджених «мавп із гранатами в руках», - заявив він на своїй сторінці в Facebook. Аброськін заявив, що 2016 року зареєстровано 479 кримінальних злочинів, скоєних на тимчасово окупованій території. І це тільки частина того, що вдалося дізнатися українській владі. Найбільшу кількість правопорушень скоєно в містах: Донецьк - 307, Горлівка - 60, Макіївка - 38, Дебальцеве - 28 і Єнакієве 17.
Політика В Україні створять мережу кардіоцентрів для стентування і лікування інфаркту - Супрун Міністерство охорони здоров'я України реалізовує програму зі створення всеукраїнської мережі кардіологічних  центрів для проведення стентування і лікування інфаркту. Як передає кореспондент АСН, про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун під час засідання уряду середу. За її словами, серцево-судинні захворювання, зокрема інфаркт міокарда, є основною причиною смертності в Україні і в світі.  «Їх профілактика і лікування є одним із пріоритетів уряду на 2017 рік», - наголосила Супрун. «З ініціативи прем'єр-міністра і уряду в бюджеті 2017 року закладено додатково 150 млн грн для закупівлі ангіографічного обладнання. Це допоможе нам створити цілу мережу кардіологічних центрів по всій Україні, щоб кожен українець, у якого стався інфаркт, міг потрапити в лікарню й отримувати допомогу і стент безкоштовно. Ця програма зараз завершується, тим лікарням, які будуть мати ангіографічні центри, нададуть дозволи, щоб вони вже могли розпочати закупівлю апаратури», - розповіла Супрун. Крім того, Супрун зазначила, що за кошти держбюджету 2015 року, коли стенти закуповувалися через українські фармкомпанії, було закуплено 7179 стентів. «За кошти бюджету 2016 року за участю міжнародних організацій вдасться нам закупити більше 10 тис. стентів. Чесне проведення тендера, яке забезпечує міжнародна організаціа, дозволить врятувати додатково понад 3 тис. життів українців», - сказала вона.
Суспільство Останки поета Олеся і його дружини перепоховають на території Лук'янівського некрополя в Києві Кабмін України схвалив розпорядження, згідно з яким останки українського поета і письменника Олександра Олеся та його дружини перепоховають на території Державного історико-меморіального Лук'янівського заповідника в столиці. «Виноситься питання про перепоховання українського письменника Олександра Олеся. Передбачено виділення коштів з резервного фонду бюджету на те, щоб забезпечити доставку останків Олеся в Україну і перепоховання його в Лук'янівському заповіднику в Києві», - повідомив віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко під час засідання уряду. Про це передає Інтерфакс-Україна. Зубко зазначив, що з резервного фонду держбюджету будуть виділені кошти, які покриють витрати МЗС і КМДА на перевезення останків Олеся та його дружини в Україну та їх перепоховання в столиці.
Суспільство Головлікар «Охматдиту» відмовився покидати лікарню після закінчення контракту - Супрун Головний лікар дитячої лікарні «Охматдит» Юрій Гладуш, у якого завершився контракт 17 січня, відмовився покидати посаду, повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає кореспондент АСН. «Головний лікар на роботі вже понад 13 років, його контракт завершився вчора... Хочу повідомити, що він відмовляється покидати лікарню», - розповіла очільниця МОЗ. За словами Супрун, два місяці тому Гладуша поінформували про відкритий конкурс на посаду головлікаря лікарні, і він, як і інші, може подаватися на конкурс. «Головний лікар Юрій­ Гладуш може подавати­ся на конкурс так сам­о, як і всі інші. Але ­сьогодні приступила д­о виконання обов'язкі­в (головного лікаря О­хматдиту) один­ з його начмедів», - сказала Супрун, додавши, що Гладуш працює на ч­верть ставки і МОЗ не­ дозволено його призначити виконуючим обов­'язки.
Події оформление ленты  На Сумщині СБУ затримала бойовика терористичного угруповання «Оплот» Працівники СБУ затримали бойовика угруповання «Оплот» в одному з сіл Сумської області. Про це інформує прес-центр відомства. Затриманим виявився раніше судимий житель Старобешівського району Донецької області. У 2014 році він перейшов на бік терористів. За словами затриманого, він не брав участі в бойових діях. «У складі НЗФ він перевозив вантажі бойовиків, зокрема боєприпаси, і ремонтував техніку», - сказано в повідомленні. За його словами, щоб не платити зарплату, його звинуватили в крадіжці зброї і утримували у в'язниці «МДБ ДНР». Після того, як його відпустили, затриманий тривалий час переховувався в РФ. Працівники СБУ затримали його в селі, куди він приїхав до родичів, теж переселенців з Донбасу. За цим фактом розпочато кримінальну справу за ст. 260 ч. 2 КК України.
Політика Мінсоцполітики відклало пенсійну реформу на березень Міністерство соціальної політики відклало пенсійну реформу на березень. Про це на засіданні Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення 18 січня заявила голова Людмила Денисова, передає кореспондент АСН.  «В листі пана міністра Реви (міністра соціальної політики. - АСН) вказано, що у березні поточного року уряд внесе у Верховну Раду новий проект закону щодо пенсійної реформи», - заявила вона.  За її словами, уряд вже вкотре відкликає свої законопроекти щодо реформування пенсійного забезпечення. На цей раз уряд попросив відкласти розгляд Проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування та єдиних принципів нарахування пенсій (р.№4608, Кабінет Міністрів України).   Але надалі затягувати цей процес - безвідповідально. Тому комітет рекомендував парламенту розглянути альтернативні законопроекти, внесені народними депутатами. А також прийняв рішення щодо проведення парламентських слухань. «Нам треба провести парламентські слухання щодо пенсійної реформи... Нам всім разом треба внести на розгляд парламенту проект постанови про проведення таких парламентських слухань 7 червня 2017 року», - зазначила вона. 
Політика Супрун розповіла, що її охороняють демобілізовані бійці АТО В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун під час брифінгу розповіла, що охорону Міністерства забезпечують демобілізовані бійці АТО, передає кореспондент АСН. За її словами, це міф, що члени нової команди відгородилися від спеціалістів новою охороною і фізично не пускають у Міністерство. «Як ми прийшли в Міністерство, там працювали охоронці, які довгий час вже були на роботі. Вони пропускали будь-кого в Міністерство, і ми бачили, що лоббісти, працівники фармкомпаній ходили вільно Міністерством, спілкувалися з працівниками.  Ми змінили цю систему. Зараз маємо демобілізованих бійців АТО, які шукали роботу. Ми їх взяли на роботу, їх є двоє, дуже гарні хлопці», - сказала вона. Супрун зазначила, що вони слідкують за порядком та тим, хто і коли заходить у Міністерство.
Суспільство Кримські музеї програють апеляцію щодо «скіфського золота» - Джапарова Рішення за апеляційною скаргою кримських музеїв на рішення окружного суду Амстердама про передачу «скіфського золота» Україні буде винесено на користь Києва. Таку впевненість висловила перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова. «16 січня 2017 року наші голландські адвокати отримали повідомлення, що кримські музеї збираються подати апеляцію. Ми думали, що голландські радники порадять музеям «не розтягувати задоволення» від поразки, оскільки шансів на цю перемогу дуже мало. До 16 травня 2017 року у кримських музеїв є час на подачу апеляції. Потім Україна матиме в розпорядженні шість тижнів на оголошення своєї позиції», - заявила Джапарова під час прес-конференції, передає Інтерфакс-Україна. Вона зазначила, що поки важко прогнозувати дату засідання апеляційного суду, але «очікується, що це відбудеться в другій половині цього року».
Політика Уряд не веде переговори з МВФ щодо підвищення пенсійного віку Уряд не веде переговори з Міжнародним валютним фондом щодо підвищення пенсійного віку.  Про це на засіданні Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення 18 січня заявив заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін, передає кореспондент АСН.  «Я хочу зазначити лише про ту інформацію, яке у мене є. Наразі Меморандум  (з МВФ. - АСН) не підписаний. І та позиція щодо підвищення пенсійного віку, яка з'явилася у ЗМІ, міністром не підтримувалася до цього часу», - заявив він.  Він наголосив, що в переговорах з МВФ українська сторона відстоювала альтернативні шляхи вирішення питання дефіциту Пенсійного фонду. «Сьогодні наші фахівці показують розрахунки, що підвищення пенсійного віку в Україні не вирішить питання дефіциту ПФ... Я ще раз хочу сказати, що питання підвищення пенсійного віку не буде підтримано ні міністром, ні прем'єром у Меморандумі МВФ», - додав він.  У свою чергу голова комітету Людмила Денисова наголосила, що «у суспільстві тривають дискусії: чи підписаний меморандум з МВФ? Я, як народний депутат, можу заявити, я не бачила цей меморандум, чи підписаний він чи ні». 
Політика Супрун розповіла, яке «диво» підготувала для українців В Україні з'являться нові програми по закупівлі ліків, а фінансування чинних буде збільшено.  Як передає кореспондент АСН, про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун під час брифінгу. Вона нагадала, що фінансування закупівлі ліків у 2017 році збільшено на 2 млрд грн. «Замість 3,9 млрд грн в 2016 році, на 2017 рік буде 5,9 млрд грн», - сказала вона «І на всі програми буде підвищення фінансування на ліки, і є додаткові нові програми, які ніколи не були в наших закупівлях», - додала Супрун.  Крім того, вона повідомила, що зараз завершилася закупівля 2015 року. «Зараз в Україні є 98% всіх ліків... На 2016 рік ми завершили цілий процес, і вже всі тендери є оплачені... Що відбувається на 2017 рік? Ми вже розпочали цей процес, вперше за п'ять років ми будемо закуповувати ліки і матимемо доставку цих ліків у тому самому році, коли ми їх замовили. Це буде диво в Україні», - розповіла також Супрун.
За кордоном Американські ЗМІ висловили протест Трампу Співробітники американських ЗМІ у відкритому листі до обраного президента США Дональда Трампа звинуватили його у свідомому ускладненні відносин з пресою і пообіцяли бойкотувати публічні події за участю американського президента і його команди, повідомляє Укрінформ. «Ви заборонили новинним організаціям висвітлювати інформацію про вас. Ви використовували Twitter, щоб насміхатися і загрожувати окремим журналістам, і закликали своїх прихильників вчинити так само. Ви виступали за більш вільні закони про наклеп та погрожували численними позовами. Ви уникали преси, якщо була така можливість, і порушили норми формування прес-пулу і регулярних прес-конференцій. Ви висміяли інвалідність журналіста, який написав те, що вам не подобається», - йдеться в листі, оприлюдненому на сайті журналу Columbia Journalism Review. Американські журналісти пообіцяли публікувати матеріали незалежно від доступу до адміністрації Трампа, можуть відмовитися від висвітлення публічних подій або від участі у зустрічах «офф-рекорд», і самі будуть визначати, скільки ефірного часу давати представникам Трампа. «Ми будемо прагнути висловити свою точку зору, навіть якщо ви будете намагатися закрити нас. Ми не зобов'язані переробляти наш радіоефір або колонки під людей, які постійно спотворюють правду», - наголошується в листі. «Насолоджуйтесь своєю інавгурацією», - написали в кінці журналісти.
Суспільство Найближчої доби в Україні збережеться помірний мороз, місцями туман і ожеледиця Найближчої доби, 19 січня, в Україні погоду, як і раніше, формуватиме холодне повітря і поле підвищеного атмосферного тиску. Про це передає Укргідрометцентр. Значні опади не прогнозуються, тільки в Криму невеликий мокрий сніг. У західних областях місцями можливий туман. На дорогах України місцями ожеледиця. Вітер північно-східний з переходом на західний, 3-8 м/с; в південній частині північно-східний, 7-12 м/с, можливі пориви до 15-18 м/с. Температура в південній частині України вночі 5-10 градусів морозу, вдень 1-6 градусів морозу; на решті території країни вночі 10-15 градусів морозу, в західних областях місцями 16-18 градусів, вдень 3-8 градусів морозу. У Києві завтра, 19 січня, без істотних опадів. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер північно-східний з переходом на західний, 3-8 м/с. Температура вночі 10-12 градусів морозу, вдень 4-6 градусів морозу.
Суспільство Міністр екології проти "подорожей" львівського сміття. У місцевої влади достатньо коштів на утилізацію Міністр екології Остап Семерак закликав місцеву владу, зокрема і владу Львова, використовувати для вирішення «сміттєвої проблеми» кошти з місцевих бюджетів. Про це Семерак заявив на засіданні Кабінету міністрів, відповідаючи на запитання журналіста АСН. «Я хотів би закликати львівську міську владу реально використовувати ресурси, які в результаті децентралізації містяться на рахунках органу місцевого самоврядування, підкреслюю, місцевого самоврядування. Ці кошти можна використовувати для швидкого вирішення проблеми. Не треба подорожувати в кожну або по сусідніх областях і розвозити сміття на поховання», - заявив Семерак. Міністр закликав громадськість, ЗМІ та центральні органи влади поцікавитись у місцевої влади, за що вона збирає з жителів гроші, якщо нормально сміття в містах і селах не вивозиться і не утилізується? Які у неї плани з переробки сміття? Він також визнав, що в міністерстві дуже схвильовані рівнем непідготовленості місцевої влади, яка зобов'язана виконувати належним чином свою роботу. «Ми не будемо толерантними. У нас є плани щодо посилення відповідальності та санкцій стосовно тих, хто відповідає за утилізацію і впорядкування територій», - попередив Семерак. Остап Семерак ще раз нагадав, що функції збору, вивезення та утилізації сміття покладені на органи місцевого самоврядування. «Це комунальна послуга, за яку вони збирають гроші. Функція Мінприроди в цьому питанні - силами Держекоінспекції - контролювати дотримання природоохоронного законодавства. Що стосується Львова, хочу нагадати, що до того, як на Грибовицькому сміттєзвалищі сталася трагедія, екоінспекція три роки судилася з Львівським комунальним підприємством за право потрапити туди і провести таку перевірку. Це не прийнятно!» - заявив міністр. Нагадаємо, 17 січня мер Львова Андрій Садовий заявив, що в місті знову склалася критична ситуація з вивезенням сміття.
За кордоном У МВФ стурбовані кризою середнього класу в розвинених країнах Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард заявила, що в деяких розвинених країнах спостерігається криза середнього класу через недостатню довіру громадян і розчарованість політикою, передає Інтерфакс-Україна. «При низьких темпах економічного підйому,  нерівності, а також підвищенні прозорості, я думаю, ми маємо інгредієнти того, що можна вважати кризою середнього класу в розвинених економіках», - заявила вона. На думку Лагард, нинішній момент є слушним для введення політичних заходів, які допоможуть підтримати середній клас, таких як проведення бюджетних і структурних реформ. «Однак ці заходи мають бути детальними, такими, що відповідають потребам регіонів, сфокусованими на те, що отримають люди від їх реалізації. Це, можливо, зажадає більш активного розподілу матеріального добробуту, ніж зараз», - заявила директор МВФ.
Політика Кравчук: Донбас не може мати в Конституції окремий статус Україні потрібно прийняти Конституцію як єдине ціле, як національно визначений документ. Документ, який підтримує народ, заявив в інтерв'ю телеканалу 112 Україна перший президент Леонід Кравчук. За його словами, треба прийняти нову Конституцію. Якщо Верховна Рада не може - то прийняти народом. «Донбас не може мати в Конституції окремий статус. Я не знаю, хто дозволив, щоб нам, нації, міжнародна організація диктувала, яку конституцію нам приймати. Це - помилка, непорозуміння. Тепер це буде проблемою для нас. Нам завжди будуть нагадувати про проведення виборів на Донбасі», - вважає Кравчук. Крім того, він упевнений, якщо взяти всі пункти, які є в Мінських угодах, то їх можна виконати, крім Конституції. «Ми говоримо, що не можна це робити на Донбасі сьогодні, поки там іде війна, поки там не відновлена ​​влада України, поки ми не маємо кордонів, які забезпечували б суверенітет, цілісність нашої країни», - підсумував він.
Політика Виконання Мінських угод може стати умовою для отримання четвертого траншу від МВФ - експерт Реалізація «Мінських угод» може стати основною умовою нової адміністрації США для надання Україні четвертого траншу в рамках співпраці з Міжнародним валютним фондом. Таку думку під час прес-конференції 18 січня висловив експерт з економічних питань Олександр Охріменко, повідомляє кореспондент АСН. Він зазначив, що нового президента США Дональда Трампа не цікавить розмір пенсій в Україні або курс валют у країні. Для нього важливо домогтися успіхів у зовнішній політиці, які не були досягнуті його попередником. «Якщо вирішити питання з «Мінськими угодами», це подарунок буде Порошенка Трампу. Трамп отримає геополітичний виграш, оскільки він зможе заявити, що Обама не зміг вирішити дуже болюче питання, пов'язане з війною на Сході України, а ось Дональд Трамп зміг вирішити це питання. Ось це Трампа цікавить», - зазначив експерт. Водночас експерт вважає, що отримання грошей від МВФ відбудеться не скоро, оскільки реалізація Мінських угод  - це справа не одного місяця.
Події У Миколаєві бойовика «ЛНР», який приїхав у «відпустку», посадили на 8,5 року Жовтневий районний суд Миколаївської області засудив до 8,5 року позбавлення волі жителя Миколаєва - колишнього бойовика терористичної організації «ЛНР», повідомили в прес-центрі Служби безпеки України. За даними слідства, миколаївець приєднався до бойовиків т.зв. «ЛНР» в 2014 році. Спочатку він перебував у складі «управління гуманітарних операцій», що спеціалізувалося на диверсіях проти мирного населення під виглядом українських підрозділів. Потім бойовик перейшов у «батальйон спеціального призначення «Вимпел», в якому брав активну участь у бойових діях проти українських військових. Бойовика затримали в листопаді 2015 року, коли він прибув у рідне місто у «відпустку». У нього під час обшуку виявили посвідчення терористичного угрупування, 200-грамову тротилову шашку з двома детонаторами та інструкцію по роботі з вибуховими речовинами.
Події У Києві кілька рибалок на крижині відірвались від берега У Києві водолази врятували на льоду чотирьох рибалок, ще майже 50 допомогли вибратися на берег. Про це інформує прес-служба ДСНС. О 12:45 до рятувальників столиці надійшло повідомлення, що на Дніпрі в районі Південного моста від берега відірвалася крижина, на якій перебувають близько 50 рибалок. На місце було направлено водолазно-рятувальне відділення ГУ ДСНС України в Києві. На місці з'ясувалося, що навпроти дачних ділянок масиву Осокорки на відстані близько 300 метрів від берега  на крижині перебувають четверо рибалок, а біля берегової лінії - близько 50 рибалок. «За допомогою двох надувних човнів рятувальники зняли чотирьох рибалок, а також надали допомогу близько 50 особам з виведення їх на берег. Постраждалих немає, від медичної допомоги рибалки відмовились», - заявили в ДСНС.
Суспільство В СБУ озвучили, які закони порушила Савченко при публікації списків заручників Начальник штабу Антитерористичного центру Служби безпеки України Геннадій Кузнєцов заявив, що народний депутат Надія Савченко публікацією списків полонених порушила низку положень закону «Про боротьбу з тероризмом» та інших нормативних актів, передає Інтерфакс-Україна. За його словами, ст. 16 закону про боротьбу з тероризмом визначає умови проведення переговорів з терористами, а також покладає ці обов'язки на осіб, спеціально уповноважених на це керівництвом оперативного штабу. «Надія Вікторівна (Савченко) на це оперативним штабом управління АТО не уповноважувалась», - сказав він. Крім того, Савченко не була також уповноважена на інформування, відповідно до ст. 17 закону. При цьому він зазначив, що дані про персональний склад представників оперативного штабу, які беруть участь в АТО, а також про осіб, які сприяють проведенню АТО, можуть бути оприлюднені лише за їхньою згодою. Крім того, Кузнєцов відзначив, що дані про планування, організацію антитерористичних заходів - розрахунки сил і засобів, персональні дані осіб, залучених до АТО, - мають гриф «Таємно».
Політика Черговий транш МВФ Україна зможе отримати не раніше кінця 2017 року - експерт Питання про надання Україні четвертого траншу від Міжнародного валютного фонду буде вирішуватися не раніше кінця 2017 року, оскільки залежатиме від нової адміністрації Президента США. У цьому переконаний експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський, повідомляє кореспондент АСН. «Коли буде добра воля нової адміністрації США, поки вона приступить до роботи, поки не ввійде в курс справ, тим більше що Україна, на жаль, не на першому місці і не перша проблема для американської адміністрації. Поки до нас дійдуть руки у Трампа і він дасть вказівку своїм представникам в Міжнародному валютному фонді, то я думаю, що в кращому випадку це питання буде вирішуватися на кінець цього року. І то тільки після зустрічі вищого керівництва України з новим американським керівництвом», - вважає він. Нагадаємо, 17 січня, перебуваючи з візитом на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна вже в найближчі тижні отримає черговий транш від Міжнародного валютного фонду.
Суспільство У Львові критична ситуація з вивезенням твердих побутових відходів - Садовий У Львові склалася критична ситуація з вивезенням твердих побутових відходів і з'явилися передумови для виникнення надзвичайної екологічної ситуації. Про це повідомляє мер міста Андрій Садовий, передає Інтерфакс-Україна. «Сьогодні вранці відбулося засідання комісії з надзвичайних ситуацій Львова, і ми офіційно повідомили державним органам, що в місті склалася критична ситуація з вивезенням твердих побутових відходів, а також з'явилися передумови для виникнення надзвичайної екологічної ситуації у Львові», - заявив Садовий. За його словами, зараз усі компанії, які займаються вивезенням сміття, відчувають проблеми з вивезенням відходів, а двом компаніям нікуди вивозити сміття. «На жаль, в результаті різних обставин, зокрема й адмінресурсу, нам одну за іншою закрили можливості для вивезення твердих побутових відходів. На сьогодні всі перевізники заявили, що відчувають серйозні проблеми з вивезенням сміття або їм взагалі нікуди його вивозити», - підкреслив мер Львова. Нагадаємо, сьогодні на засіданні Кабміну міністр екології Остап Семерак заявив, що у місцевої влади достатньо грошей в їхніх бюджетах для вирішення проблеми з утилізацією сміття. А також висловився проти того, щоб сміття зі Львова возили по всій Україні. Він сказав, що місто вісім місяців «перебуваэ в сміттєвій блокаді». «Ми більше півроку самі справлялися з ліквідацією результатів підпалу Грибовицького полігону. Сьогодні ми розраховуємо, що країна все-таки надасть необхідну допомогу», - додав Садовий.
Економіка Держпродспоживслужба вилучила з продажу російський «Боярышник» Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів своїм рішенням вилучила косметичний лосьйон «Боярышник» з продажу в магазинах торговельної мережі «Везунчик» в мю Каховка та м. Херсон. «Лосьйон косметичний "Боярышник" на момент проведення моніторингових заходів не відповідав вимогам п.16 Правил про наявність відповідного маркування відповідно до законодавства про мови, а саме: маркування, передбачене ст. 15 Закону України «Про захист прав споживачів» та п.16 Правил на упаковці споживчої тари, викладене російською мовою», - заявили в Держпродслужбі. Крім того, в точках реалізації не були створені відповідні умови для зберігання та реалізації парфумерно-косметичних виробів. На цей час у Держпродслужбу в Херсонській області жодної скарги на якість лосьйону «Боярышник» або негативний вплив на його вживання не надійшло. Нагадаємо, що в Херсонській області в Новій Каховці виявили в продажу російський косметичний лосьйон «Боярышник», після вживання косметичного засобу з аналогічною назвою в Іркутську загинули майже 80 осіб, ще 120 осіб постраждали.
Політика Супрун пішла з засідання комітету ВР з питань охорони здоров'я В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун покинула засідання комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я через відсутність кворуму, повідомляє кореспондент АСН. На засідання профільного комітету прийшло лише 5 депутатів-членів, тоді як для кворуму потрібна присутність мінімум 7 членів комітету. Перед тим як покинути приміщення, де засідав комітет, в.о. міністра охорони здоров'я подякувала громадським та міжнародним організаціям, які прийшли на засідання комітету підтримати її. А ось запитання журналістів проігнорувала. "Ми думали, що йдемо на засідання комітету, а не на прес-конференцію, і буде кворум, і ми відповімо цілому комітету, а не частині, щоб не повторювати. Тому далі нічого коментувати. Тут йде прес-конференція комітету", - сказала Супрун .
Події У Львові з психлікарні втекла росіянка, яка облила кислотою працівницю РАГСу Зі Львівської психіатричної лікарні в середу, 18 січня, втекла росіянка Олена Яковлева, яка у вересні 2016 року влаштувала дебош у Личаківському РАГСі і облила кислотою одну з його працівниць, повідомляє ZAXID.NET. Згідно з постановою Личаківського суду від 21 грудня, жінку направили в психіатричну лікарню на проходження судово-психологічної експертизи. Поліція міста розшукує зловмисницю. За даними поліції, 30-річна громадянка РФ неодноразово хуліганила у Львові. Зокрема, вона залишила в пологовому будинку свою дитину відразу після народження. Однак через деякий час повернулася в пологовий будинок і вимагала повернути їй дитину, яку на той час вже влаштували в дитячий будинок. У вересні жінка прийшла до РАГСу з вимогою надати їй свідоцтво про народження дитини. У відповідь на відмову Яковлева побила вікна в приміщенні РАГСу, а також облила кислотою одну з працівниць закладу. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.296 КК України (хуліганство).
Події оформление ленты  Трагедія в Княжичах: Поліція оприлюднила результати службової перевірки Керівник поліції Києва Андрій Крищенко й очільник Шевченківського райуправління поліції Києва Герман Приступа попереджені про неповну посадову відповідність за фактом службового розслідування перестрілки в Княжичах Київської області, повідомили в Міністерстві внутрішніх справ України. За результатами службового розслідування, стосовно дев'яти поліцейських застосовані дисциплінарні стягнення, сім офіцерів, які перебували на керівних і оперативних посадах, звільнені з лав Нацполіції. «Зокрема, знято з посади керівника карного розшуку м.Києва, який безпосередньо відповідав за підготовку і проведення операції. Також звільнені керівники оперативної служби столичного Главку поліції, які не забезпечили належної комунікації та обмін інформацією між підрозділами. Крім того, не оцінивши обстановку, яка склалася на місці події, зазначені посадові особи доповіли керівництву недостовірну інформацію», - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, під час спецоперації із затримання банди грабіжників у ніч на 4 грудня в селищі Княжичі Київської області сталася перестрілка між співробітниками державної охорони і групою захоплення Національної поліції. В результаті загинули п'ятеро правоохоронців.
За кордоном У Польщі планують збільшити армію до 150 тисяч до 2019 року Міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич заявив, що загальна чисельність польської армії до 2019 року має збільшитися до 150 тис. військовослужбовців, передає Укрінформ. «Після формування минулого року трьох перших бригад (територіальної оборони. - Ред.) на цей рік заплановано формування трьох чергових - двох у Мазовецькому воєводстві і однієї в Вармінсько-Мазурському (північний схід РП). Загалом це призведе до зростання польської армії мінімум до 125-130 тис. військовослужбовців. Як відомо, до 2019 року ми хочемо, щоб чисельність польської армії перевищила 150 тис. військовослужбовців», - заявив польський міністр. Мацеревич зазначив, що в 2017 році буде закуплено 16 вертольотів - по вісім для морських сил і сил спецоперацій. Крім того, обговорюється питання про закупівлю нових багатоцільових винищувачів F-16 і про постачання для Морських сил трьох підводних човнів. Пріоритетами оборонного відомства на 2017 рік міністр назвав реалізацію проекту протиповітряної оборони середнього радіуса дії «Вісла», а також кіберзахист, на який буде витрачено близько 250 млн доларів.
Політика Політолог про заяви Савченко: «Можливо, хтось в українській владі теж допускає такий розвиток» Останні заяви Савченко мають на меті змусити владу України дотримуватися Мінських угод, в яких не прописано вирішення питання анексії Криму. Про це в коментарі АСН заявив політолог Вадим Карасьов. «Ці заяви відповідають її основному прагненню – підштовхнути українську владу до реалізації Мінських угод, до того, щоб протягом 2017 року були реалізовані Мінські угоди і таким чином питання вирішення конфлікту на Донбасі політико-дипломатичними засобами стало головним. А питання Криму, поки що, за дужки, і воно має як мінімум бути відкладеним», - зазначив політолог. Також, на його думку, в Україні формується неформальна партія, яка намагається розвести питання Донбасу та Криму. «Українська влада відмежовується офіційно від такої позиції, але це не значить, що в українських елітах є певний консенсус щодо несприйняття такої постановки питання. Просто не всі про це говорять і багато хто про це мовчить. Можливо хтось в українській владі теж допускає такий розвиток подій, але в силу внутрішньо-політичних резонів, або з точки зору підготовки якогось іншого сценарію деокупації територій, вважають, поки що завчасно говорити про окремий донбаський сценарій», - висловив припущення Карасьов. Також політолог припускає, що у разі, коли мова йде дійсно не про те, щоб віддати назавжди півострів Росії, а лише про відкладення вирішення цього питання на певний час, тоді такий варіант варто розглядати. «Тобто потрібно більше раціональності і менше емоційності при реакції на такі заяви, але і тим, хто робить такі заяви теж потрібно менше емоційності і більше раціональності, розуміючи, що такі заяви в нинішньому українському суспільстві можуть бути сприйняті неоднозначно, як мінімум», - зауважує політолог.
Суспільство Рік без ДАІ: на 16 тис. ДТП більше, ніж у 2015 році, Дніпропетровщина – в лідерах аварійності В Україні у 2016 році порівняно з 2015 роком збільшилась кількість дорожньо-транспортних пригод, натомість кількість жертв внаслідок ДТП зменшилась. Згідно зі статистикою аварійності за 12 місяців 2016 року, яку оприлюднило Управління безпеки дорожнього руху Національної поліції України, всього за минулий рік в країні трапилося 154 556 аварій, що на 11,6% більше, ніж у 2015 році. В середньому за добу по всій країні ставалося 11 аварій, в яких гинуло 9 людей і зазнавало травм 88. Загалом у 2016 році в ДТП загинуло 3187 осіб, це на 20,4% менше, ніж у минулому році. Травми внаслідок аварій отримали 32079 людей, що на 1,5% менше, ніж у минулому році. Також у 2016 році в Україні сталося на 28% менше, ніж у 2015 році аварій за участю дітей – 4345, в яких загинуло 172 дитини, а 3823 – зазнали травм. Найбільше ДТП з тяжкими наслідками сталося в Львівській – 31 аварія та Дніпропетровській області – 26 аварій. Найбільш розповсюдженою причиною скоєння ДТП у 2016 році, як і в 2015-му, було перевищення безпечної швидкості. З цієї причини сталося 4667 ДТП, в яких загинула 821 людина і 6228 зазнали травм. Другою найбільш розповсюдженою причиною скоєння ДТП було порушення правил маневрування – 2524 аварій, і керування транспортним засобом у нетверезому стані – 1892 ДТП. Серед найпоширеніших видів аварій у минулому році – зіткнення, їх сталося на майже 11% більше, ніж в 2015 році - 10 003. В таких аваріях загинуло 933 людини. Водночас найсмертоноснішими залишаються ДТП в результаті наїзду на пішохода. З 8605 випадків - 1163 закінчилися смертю людини, і в результаті наїзду на перешкоду - загинуло 478 осіб. Згідно зі статистикою Нацполіції, найбільше дорожніх аварій з вини пішоходів минулого року сталося у Дніпропетровській області – 320. В них загинуло 34 людини і 301 отримала травми. На другому місці за цим критерієм Івано-Франківська область – 89 аварій і 22 загиблих. Дніпропетровська область також займає першу позицію за кількістю ДТП, які сталися з вини дітей – 71 аварія, в яких загинуло 13 дітей і травмувалося 389. Усього у минулому році з вини дітей сталося 398 аварій. Найменш обачно їздять водії також у Дніпропетровській області. Там за перевищення безпечної швидкості руху за рік було покарано 607 водіїв, це на 25,5% більше, ніж в минулому 2015 році у цій же області. Слідом іде Львівська область – 390 покарань і Одеська – 332. Всього за перевищення безпечної швидкості руху було оштрафовано 4666 осіб. Сумне лідерство Дніпропетровська область тримає і в порушенні правил перевезення пасажирів – 20 випадків. На другому місці Черкаська область – 4 випадки порушення. Також у Дніпропетровській області минулого року найчастіше з усіх інших областей порушували правила переїзду пішохідних переходів - 226 пригод, в яких загинуло 23 людини, травмувалося - 226. На другому місці за цим видом порушення перебуває Київ – 97 пригод. Також у Дніпропетровській області водії частіше за інших в Україні скоювали ДТП через виїзд на зустрічну смугу руху – 105 аварій та через неправильний переїзд перехрестя, що призвело до 239 аварій. Для порівняння: в Одеській області зафіксовано 152 аварії на перехресті, а в Києві - 129. З вини водіїв автобусів загалом минулого року в Україні сталося 358 пригод, в яких загинуло 37 осіб, 729 зазнали травм. В рази більше, ніж у інших регіонах подібних аварій трапилося все в тій же Дніпропетровській області – 106, це на 26 ДТП більше, ніж у цій же області 2015 року. Для порівняння: на другому місці за кількістю аварій Запорізька область – 29. А от за кількістю аварій, що сталася через незадовільний стан доріг, лідирує Рівненська область – 41 ДТП, там же - і найбільша кількість загиблих з цієї причини – 11 людей. Найбільша ж кількість затриманих за керування транспортним засобом у нетверезому стані в Одеській області – 133 випадки і в Дніпропетровській – 118 випадків. Найменше п’яниць за кермом у Кіровоградській області – 18 та у Чернівецькій – 17. Також Одеська область займає першість за кількістю аварій, які ставалися через несправності технічних засобів, – 499 ДТП. В Донецькій області з цих же причин зафіксовано 145 аварій, а в Києві – 61. Найбільш аварійними дорогами державного значення минулого року в Україні були: Київ - Чоп (М-06) – 611 аварій, в яких загинуло 168 людей і 761 травмувалась і Київ - Одеса (М-05) – 264 ДТП, що призвели до загибелі 108 осіб і травмування 344. Також суттєво аварійною можна назвати трасу Київ - Харків - Довжанський (М-03) - 235 аварій, в яких загинуло 56 осіб і 608 травмовано. 
За кордоном В Лондон прибув перший в історії товарний потяг із Китаю У Лондон в середу, 18 січня, прибув перший товарний потяг із Китаю, повідомляє  Русская служба Би-би-си. Товарний потяг вирушив 1 січня зі східної провінції Чжецзян. Подорож через всю Євразію - Казахстан, Росію, Білорусь, Польщу, Німеччину, Бельгію і Францію - зайняла рівно 18 днів. За цей час поїзд подолав майже 12 тисяч кілометрів - більше 660 км на добу. Поїзд доставив до Великої Британії 34 контейнера товарів - переважно одяг та інші товари широкого вжитку, вироблених у Китаї. Очікується, що поїзди за цим маршрутом будуть відправлятися щотижня. При цьому доставка вантажу поїздом здійснюється швидше, ніж морем (на 30 днів менше), і в п'ять разів дешевше, ніж відправка одного літака. Британія стала 18-ю європейською країною, з якою КНР встановив пряме залізничне сполучення в рамках багатомільярдного державного проекту «Новий шовковий шлях».
За кордоном Чотири міста з найдорожчим житлом розташовані в Азії Доступність житла для широких мас у чотирьох азіатських містах мінімальна: жителям із середніми доходами в Гонконзі, Пекіні, Мумбаї і Шанхаї потрібно збирати понад 30 років на квартиру площею 90 м2. Про це сказано в дослідженні аналітичної компанії Oxford Economics. П'яте місце в рейтингу найдорожчого житла посів Лондон. У ТОП-10 пішли Токіо, Сінгапур, Париж, Сеул і Нью-Йорк. «Ми очікуємо, що в подальшому темп підвищення цін на нерухомість по всій Азії буде стриманішим, а де-не-де ціни можуть і впасти», - пишуть в огляді економісти Тяньцзе Хе і Луїс Куйс. Крім зростання пропозиції і спроб деяких держави охолодити перегріті ринки, на ціни тисне зміна процентних ставок, що впливає на ціну і доступність іпотечних кредитів. Населення Сеула і Токіо може скоротитися в найближчі вісім років, що може послабити попит на нерухомість.

Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Існує безліч ритуалів для залучення грошей, які використовувалися ще в давнину Багато людей стверджують, що г....
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Кожне сказане слово — це прямий сигнал мозку для початку дії Енергетичні прив'язки слів діють на біополі людин....
Як зберегти життєву енергію та сили
Як зберегти життєву енергію та сили
Апатія, депресія та роздратування — все це є першою ознакою витоку життєвої сили Захистити себе від цього, а т....
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
більше матеріалів




/-2,1909410953522-/ /-pc-/
Top