counter
Архів Повернутись назад 17 Червня 2017
17 Червня
Події оформление ленты  В.о. директора Черкаського аеропорту погоріла на великому хабарі Національна поліція України разом зі співробітниками прокуратури Черкаської області затримали пыд час отримання хабара виконувача обов'язків директора КП "Аеропорт Черкаси" Черкаської обласної ради та його пособника - керівника одного з товариств. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області. "Досудовим розслідуванням установлено, що жінки в червні поточного року вимагали неправомірну вигоду в сумі 70 000 гривень та отримали першу частину "хабара" в сумі 50 000 гривень від директора одного з товариств міста за підготовку пакету документів та подальше підписання договору оренди приміщення та земельної ділянки, які знаходяться на балансі КП "Аеропорт Черкаси", - йдеться в повідомленні. Досудове розслідування триває, наразы вирішується питання про повідомлення особам про підозру і обрання запобіжного заходу. Повідомляється, що їх підозрюють у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України.
Події Зіткнення есмінця Fitzgerald з торговим судном. Визначено наслідки Увечері 16 червня за 103 кілометри від японського міста Йокосука сталося зіткнення есмінця Військово-морських сил США Fitzgerald з філіппінським контейнеровозом. Про це повідомили у ВМС США, передає Reuters. У результаті зіткнення зникли безвісти сім членів екіпажу есмінця. Крім того, ще щонайменше троє людей, серед них командир корабля Fitzgerald, отримали травми. Командира есмінця Військово-морських сил США Fitzgerald Брайса Бенсона було госпіталізовано до лікарні, його стан оцінюється медиками як стабільний. Через зіткнення есмінець отримав серйозні пошкодження, частина корабля підтоплена, проте затоплення йому не загрожує. На даний момент він рухається в бік порту японського міста Йокосука. Також повідомляється, що сім членів екіпажу корабля Fitzgerald зникли безвісти, наразі їх розшукують. Військово-морський флот США вже звернувся за допомогою до берегової охорони Японії.
Політика Трамп вдався до більш жорсткої політики щодо Куби Лідер США Дональд Трамп у п'ятницю, 16 червня, заявив, що скасовує односторонню угоду адміністрації колишнього президента Барака Обами щодо нормалізації відносин з Кубою, повідомляє CBS News. «Пом'якшення обмежень на поїздки і торгівлю з боку адміністрації колишнього президента Барака Обами не допомагають народу Куби, вони тільки збагачують кубинський режим. Я повністю скасовую односторонню угоду колишньої адміністрації з Кубою, - ця жахлива угода сіє насильство і нестабільність у регіоні. Влада США не вестиме переговори з Кубою до тих пір, поки її не задовольнять умови в країні, такі як вільні вибори і звільнення політв'язнів. Наше посольство на Кубі поки залишається відкритим у надії, що наші країни зможуть знайти кращий шлях», - сказав Дональд Трамп. На думку Дональда Трампа, Куба отримала занадто багато поступок, вводячи США в оману.
Події У Лондоні спалахнули масові акції протесту після пожежі У п'ятницю, 16 червня, жителі Лондона, не задоволені заходами, вжитими владою у відповідь на пожежу в багатоповерховому будинку 14 червня, вийшли на масові акції протесту, повідомляє «Радіо Свобода». Як пояснювали організатори акцій, люди не задоволені тим, як влада реагувала на пожежу, а також тим, що досі не відомі причини трагедії, що сталася. Один із протестів проходив під резиденцією прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей в урядовому кварталі Вестмінстер, де кілька тисяч демонстрантів пройшли маршем до резиденції, вимагаючи відставки прем'єр-міністра. Ще одна акція відбулася біля будівлі адміністрації району Кенсінгтон і Челсі, де розташований згорілий будинок. В цей час там виступала Тереза ​​Мей. Мітингувальники увірвалися в будівлю, вигукуючи: «Ми хочемо справедливості!», «Ганьба!» і «Вбивці!». За інформацією агентства AFP, під час штурму відбулися зіткнення між демонстрантами і охороною будівлі. Нагадаємо, в ніч на 14 червня сталася сильна пожежа в багатоповерховому будинку Лондона, вона тривала більше доби. Вогонь дуже швидко охопив усю будівлю, в якій перебувало декілька сотень людей. За останніми даними, в результаті трагедії загинуло щонайменше 30 людей, ще 65 людей вважаються зниклими безвісти.
Наука і технології Відомий хакер оприлюднив секретну інформацію NASA Відомий хакер Гері Маккіннон повідомив ЗМІ, що виявив секретну інформацію американського аерокосмічного агентства NASA. Ці факти агентство приховує від громадськості, а вся програма NASA є тільки ширмою для проекту, де за допомогою новітніх технологій можна досягти найвіддаленіших планет. За словами хакера, вчені NASA мають у своєму розпорядженні величезні можливості для освоєння позаземного простору. Космічне агентство вже давно володіє побудованими за інопланетними технологіями літальними апаратами, за допомогою яких можна дістатися у найвіддаленіші точки Всесвіту. Вчені агентства змогли змінити космічні технології, використовуючи метод антигравітації, що дає космічним апаратам нові джерела енергії в космосі. У NASA поки що не прокоментували дану інформацію.
Суспільство Російська співачка розповіла, як жахливо жити в Москві Колишня солістка популярної в 90-і групи «Міраж» 52-річна Наталя Ветлицька, яка проживає в Іспанії, опублікувала на своїй сторінці у Facebook пост, у якому розповіла про обстановку в Москві. Артистка переказала те, що почула від своїх друзів. «У Москві зараз ціни шалені, якість продуктів жахлива, центр міста перекопано, і місто розділене на дві частини, нікуди неможливо доїхати, Собянін спотворив місто до невпізнання, а російського населення майже не залишилося. Всі за всіма стежать і на всіх доносять. Атмосфера жахлива, окупована територія. Тобі не сподобається», - переказала Наталя Ветлицька розповідь друзів. Солідарність із думкою Наталії Ветлицькою висловила і російська співачка Аліка Смєхова, яка, за її словами, в Москві виживає. «Так і живемо, вірніше, виживаємо», - написала Смєхова.
Події ООН: Води можуть бути позбавлені 750 тисяч дітей Донбасу Близько 750 тисяч дітей Донбасу можуть залишитися без питної води в результаті бойових дій поблизу важливих об'єктів цивільної інфраструктури. Ця ситуація загрожує спалахом інфекційних захворювань, заявила представник Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Афшан Хан. «Через ескалацію на цьому тижні бойових дій на Донбасі було пошкоджено дві станції з очищення води Південнодонбаського водопроводу. В результаті близько 400 тисяч осіб, в тому числі 104 тисячі дітей, по обидва боки лінії зіткнення четверо діб були позбавлені доступу до чистої питної води. На сході України близько трьох мільйонів чоловік залежать від водоочисних систем, навколо яких зараз ідуть бої. В результаті пошкоджень водоочисних систем без питної води залишиться величезна кількість людей, це загрожує спалахом інфекційних захворювань, в першу чергу, серед дітей», - сказано в повідомленні. У ЮНІСЕФ закликають сторони конфлікту на Донбасі забезпечити безпеку об'єктів цивільної інфраструктури і максимально сприяти відновленню пошкоджених систем водопостачання.
Політика оформление ленты  СБУ затримала адміністратора сепаратистської групи в соцмережі ВКонтакте Співробітники СБУ затримали жителя Павлограда Дніпропетровської області, який адміністрував сепаратистські спільноти в соцмережі «ВКонтакте», повідомляє прес-служба СБУ. «Уже встановлено, що в 2016 році чоловіка завербували представники російських спецслужб, які запропонували йому адмініструвати антиукраїнське співтовариство в інтернеті. Зловмисник, що є прихильником так званого «русского мира», дав свою згоду на злочинні дії. За вказівкою кураторів із РФ він розміщував статті, фото і відеоматеріали із закликами до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу в Україні. Серед останніх завдань російських кураторів було активне поширення новин про блокування російських інтернет-ресурсів та інструкції щодо оминання заборони через використання VPN-сервісів», - сказано в повідомленні. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 109 КК України, слідчі дії тривають.
Суспільство оформление ленты  Туди віза потрібна? Соцмережі обурила величезна стіна навколо маєтка чиновника в Конча-Заспі У соцмережах користувачі обурюються з приводу величезного паркану, побудованого навколо шикарного маєтка чиновника в Конча-Заспі під Києвом. Фотографію цієї стіни опублікував у Facebook блогер Сергій Наумович. «Це фото не з російсько-українського кордону, це з кожним роком у наших топ-чиновників все вище і вище паркани в Конча-Заспі під Києвом. Незабаром зверху над такою огорожею серед колючого дроту будуть вішати червоні ліхтарі для того, щоб літаки мали шанс зреагувати на величезну перешкоду», - написав блогер. Користувачі з обуренням поставилися до такої будівлі, яка обмежує доступ людей до берега річки. «Цікаво, а туди віза потрібна?», «Я там був і прозрів від забору», «Між Ізраїлем і Палестиною паркан такої ж висоти», «Потріщали у ФБ, пар випустили? А тепер швидко взяли подачку від господаря забору і проголосували за нього», - пишуть користувачі соцмережі в коментарях під фото.
Культура оформление ленты  Помер геніальний і скандальний режисер Джон Евілдсен, який зняв «Роккі» і «Карате-кід» В американському місті Лос-Анджелес на 82-му році життя помер знаменитий режисер Джон Евілдсен, передає Associated Press. Його син повідомив, що батько помер від раку підшлункової залози. На вершину слави його звела знята в 1976 році картина «Роккі», яка забезпечила ще й всесвітню славу Сильвестру Сталлоне, який зіграв у фільмі боксера. "Роккі" отримав премію Американської кіноакадемії «Оскар» за кращий фільм, режисуру і монтаж. Пізніше Евілдсен зняв один із фільмів-продовжень - «Роккі-5», що вийшов на екрани в 1990 році. Фільм «Карате-кід», що оповідає про навчання молодого бійця-каратиста, Евілдсен випустив на екрани в 1984 році, закріпивши свій успіх як режисера, що знімає відмінні емоційні бойовики. Так що в 1986 році режисер зняв фільм «Карате-кід 2», а у 1989-му - третій фільм. Про Евілдсена жартома говорили, що він знімає фільми про невдах, яких спочатку ставить життя на коліна, а потім вони намагаються піднятися. Евілдсен був також і відомим скандалістом. Наприклад, його звільнили з картин «Серпіко» і «Лихоманка суботнього вечора». Все через розбіжності з продюсерами. У підсумку так і не ясно, кому мають завдячувати - першому або другому режисерові - Аль Пачіно, який знявся в «Серпіко», і Джон Траволта, який став ідолом 70-х після «Лихоманки суботнього вечора».
Події оформление ленты  Розбитий після зіткнення есмінець США "Фіцджеральд" відбуксирували на базу Йокосука Американський есмінець "Фіцджеральд" відбуксирували назад на військово-морську базу Йокосука за допомогою буксирів. Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що він зіткнувся з філіппінським торговим контейнерним кораблем ACX Crystal біля узбережжя японського острова Йокосука, пише Нью-Йорк Таймс. Нагадаємо, внаслідок трагедії семеро матросів з американського корабля пропали безвісти, кілька членів екіпажу отримали поранення, в тому числі офіцер Брайс Бенсон, який командував ракетним есмінцем. Його відвезли з корабля вертольотом на прилеглу військово-морську базу Сполучених Штатів. Ще двоє моряків отримали рвані рани. Сам американський есмінець отримав значних збитків - величезну вм'ятину в корпусі, в той час як філіппінський контейнеровоз - лише подряпини. Нещодавно "Фіцджеральд" брав участь у військових навчаннях із двома американськими авіаносцями і кораблями японських морських сил.
Політика Путін пророкує загибель багатьом жителям Донбасу Закриття російсько-українського держкордону в районі окупованих територій Донбасу до політичного врегулювання ситуації призведе до загибелі великої кількості мирних жителів. Про це в інтерв'ю американському режисерові Оліверу Стоуну заявив російський президент Володимир Путін. «Зараз керівництво України наполягає на тому, щоб ділянку кордону в районі невизнаних республік було закрито. Так, Мінські угоди передбачають закриття кордону з РФ українськими прикордонниками, однак тільки після того, як будуть прийняті ключові політичні рішення. Найважливіше - забезпечити політичне врегулювання. До того, поки люди в цих невизнаних республіках не будуть у безпеці, закриття кордону буде означати тільки одне - ці люди будуть оточені і знищені», - стверджує Путін.
Суспільство Facebook "нацькував" штучний інтелект на тероризм. Але фахівці вказують на недоліки Facebook задіє штучний інтелект для боротьби з тероризмом. Компанію вже не раз критикували за недостатній внесок у спільну справу, пише Нью-Йорк Таймс. Минулого місяця Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей закликала інтернет-компанії, включаючи Facebook, сприяти контролю і ретельно відстежувати неприпустимі матеріали. «Ми не можемо дати цій ідеології можливість розвиватися. Але це саме те, що надає інтернет - можливості для розвитку різних ідеологій», - заявила вона. У відповідь на скарги Facebook оголосив, що буде використовувати штучний інтелект для усунення неналежного вмісту. Технології будуть використовуватися для пошуку екстремістських публікацій у мережі. Штучний інтелект буде використовуватися в роботі модераторів, які розглядають кожну конкретну публікацію. У команді Facebook зараз задіяно 150 фахівців, що працюють на 30 мовах. Без людського аналізу тут все одно не обійтися, адже саме людина може зрозуміти опубліковане в контексті. Початкова мета моніторингу - визначення вмісту, який явно порушує правила користування соціальною мережею, наприклад, фото - зображення страт. Цей контроль буде працювати вже на етапі завантаження відео на сайт.У блозі, опублікованому в четвер, розробники описали, що система сама навчить себе визначати ключові фрази, які до цього вже були помічені у використанні відомими терористичними організаціями. Та ж система навчиться визначати користувачів соціальних мереж, які асоціюються з одними і тими ж групами або сторінками, які просувають екстремістські матеріали. Або користувачів, які повертаються знову і знову з несправжніми сторінками для просування подібної ідеології. Головним завданням зараз є визначення того, що кваліфікується, як тероризм. Адже це поняття набагато ширше, і може вживатися не лише щодо Ісламської держави. Дж.М. Бергер, співробітник Міжнародного центру протидії тероризму, каже: «Проблема, як завжди, у визначенні - що таке екстремізм? Вони говорять тільки про Аль-Каїду й ІДІЛ або ж вони підуть далі, щоб нейтралізувати пости білих націоналістів і неонацистів?» Моніка Бікерт, глава управління міжнародною політикою Facebook, відповіла, що поки технології будуть вузько спрямованими, але вона сподівається, що в майбутньому вони зможуть подолати будь-які порушення користувальницької угоди. Водночас деякі фахівці вказують, що немає гарантій, що нова програма Facebook буде ефективною, оскільки вона може отримати надмірні повноваження. "Вони хочуть перешкоджати людям вступати до терористичних організацій або ж перешкоджати їм писати про тероризм у Facebook?», - запитує один із таких фахівців.
Політика Савченко нервово відреагувала на скасування Порошенком її закону Народний депутат України Надія Савченко вважає, що схвалення Президентом України Петром Порошенком закону про скасування «закону Савченко» є порушенням Конституції, спрямованим на порушення прав людини. «Президент України Петро Порошенко в черговий раз порушив Конституцію. У 22-й статті Конституції України сказано про те, що закони, які приймаються, не можуть діяти на звуження прав людини. Президент повинен був запропонувати внести зміни в початковий закон для того, щоб збалансувати його норми. Ми розробляли зміни, які зробили б «закон Савченко» збалансованим», - заявила нардеп в ефірі «112 Україна». Також Надія Савченко підкреслила, що буде обговорювати з уповноваженим українського парламенту з прав людини і депутатами ВР можливість скасування цього рішення Президента України.
Події оформление ленты  Замах на конгресмена США. У стрілка знайшли «розстрільний» список У речах чоловіка, який відкрив вогонь по конгресменах США на бейсбольному полі у Вірджинії, співробітники поліції виявили список потенційних жертв. Список було знайдено у фургоні, який належав злочинцеві, повідомляє Fox News із посиланням на ФБР. У «розстрільний» список записані члени Республіканської партії США Джим Джордан, Скот Дежерле, Мо Брукс, Трент Франкс, Джефф Дункан і Морган Гріффіт. Нагадаємо, 14 червня 66-річний житель штату Іллінойс відкрив стрілянину конгресменах США, що грали в бейсбол, неподалік від парковки в місті Олександрія. В результаті стрілянини отримали вогнепальні поранення п'ять чоловік, у тому числі конгресмен Стів Скаліс. Він перебуває в лікарні в критичному стані після операції. Після того, як у місті Олександрія було обстріляно групу конгресменів, член Палати представників Конгресу Клаудія Тенні повідомила про отримання анонімного листа електронною поштою із погрозою. У листі невідомий написав: «Мінус один, залишилося 216». Саме 217 республіканців проголосували за скасування закону Obamacare, який дозволяв 25 мільйонам не застрахованих американців отримувати медичне обслуговування.
Економіка Хімзаводи Фірташа відновлюють роботу після тримісячного простою Три з чотирьох хімзаводів Ostchem, що входять до об'єднання підприємств азотної хімії Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа, - Черкаський «Азот», «Рівнеазот» та Сєвєродонецьке об'єднання «Азот» - відновлюють виробництво добрив після більше ніж тримісячного простою. Про це сказано в повідомленні прес-служби Group DF. «Після більш ніж тримісячного вимушеного простою три з чотирьох хімічних заводів Ostchem - Черкаський "Азот", "Рівнеазот" і Сєвєродонецьке об'єднання "Азот" відновлюють виробництво добрив. Черкаський "Азот" уже проводить пускові операції з відновлення виробництва, на повну потужність роботу заводу виведуть до 20 червня. На "Рівнеазоті" і Сєвєродонецькому об'єднанні "Азот" починають підготовку до запуску виробництва», - йдеться в повідомленні.
Події оформление ленты  На Рівненщині копачі бурштину побили трьох поліцейських Рано-вранці 17 червня в Рівненській області сталося зіткнення між учасниками незаконного видобутку бурштину та співробітниками правоохоронних органів, в результаті якого постраждало троє поліцейських, також пошкоджено два службові автомобілі поліції. Про це повідомили в прес-службі поліції Рівненської області. «В суботу, 17 червня, близько четвертої години ранку співробітники поліції виявили факт незаконного видобутку бурштину та вилучили у старателів дві мотопомпи. Щоб перешкодити документування злочину, більше сотні невідомих спиляли дерева, якими перекрили рух 10 поліцейським, під час зіткнення постраждали троє правоохоронців. Постраждалих з численними травмами у вигляді забоїв, саден і травм голови госпіталізовано. Щоб припинити правопорушення, поліцейські зробили попереджувальні постріли в повітря, після чого з вогнепальними пораненнями ніг дробом у Рокитнівську лікарню звернулися 28-річний житель Старого Села і 22-річний житель села Вежиця. За їх словами, поранення вони отримали під час конфлікту з поліцією», - повідомили в поліції. Досудові розслідування відкриті за фактом опору співробітникам поліції, за фактом погроз і насильства по відношенню до правоохоронців і за навмисне пошкодження майна правоохоронців, а також за порушення правил охорони або використання надр.
Події оформление ленты  Помер легендарний український боксер Помер відомий український боксер, заслужений тренер України, рефері, президент Запорізької обласної федерації боксу Юрій Беладзе. Свого часу талановитий спортсмен судив бій за участю Мухаммеда Алі. Про смерть знаменитого спортсмена повідомив на своїй сторінці в соцмережі представник Федерації боксу в Запоріжжі Володимир Сосуновський. Він заявив, що смерть Беладзе - величезна втрата, особливо - для місцевої молоді, яку спортсмен мріяв забрати з вулиць і привести в спорт. «Втрата справжньої людини, кумира, зразкового сім'янина і громадянина своєї країни. Незбагненна втрата! Ми всі сумуємо втраті Юрія Юхановича, звертаючись до сім'ї, родичів і близьких - знаємо, вам, звичайно, ще важче! Щиро співчуваємо, і будемо пам'ятати його все життя!», - написав він. Також відомо, що прощальна панахида по Юрію Беладзе почнеться у вівторок 20 червня о 10-30 в Запоріжжі в боксерському залі "Бойові рукавички".
Політика План Маршалла для України: $ 4-5 млрд щорічно і 3% з бюджету ЄС План Маршалла для України затверджений Сеймом Литви і буде представлений на саміті Східного партнерства у листопаді, розповів колишній прем'єр Литви і нинішній депутат Сейму Андрюс Кубілюс. «Також План Маршалла був підтриманий у Конгресі Європейської народної партії, позитивно оцінений план у Конгресі і Держдепі США. Зараз планується ще кілька зустрічей у Берліні, Брюсселі та Лондоні. Ми представимо План Маршалла для України на саміті Східного партнерства у листопаді», - сказав Кубілюс. «Крім 30 мільярдів євро (близько 3% бюджету ЄС), економіка України, щоб вибратися з боргової ями і вийти на економічне зростання, потребує 4-5 мільярдів доларів щорічних вливань. Міжнародна фінансова корпорація, ЄБРР, Світовий банк і Європейський інвестиційний банк можуть вкладати по 1 мільярду доларів на рік, щоб у сумі вийшло 4 млрд», - повідомив Андрюс Кубілюс. План Маршалла - це програма допомоги Європі, зруйнованій після Другої світової війни, яку висунув у 1947 році Держсекретар США Джордж Маршалл. Метою реалізації плану було відновлення зруйнованої війною європейської економіки, усунення торговельних кордонів і модернізація промисловості. У здійсненні цього плану брали участь 17 країн Європи.

Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваше почуття авантюризму та прагнення нових вражень можуть призвест....
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року передбачає можливість вирішити безліч проблем і упорядкувати с....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 20 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
На думку астролога Тамари Глоби, важливо уникати прийняття ключових рішень у першій половині 20 квітня 2024 ро....
більше матеріалів




/-0,68694686889648-/ /-pc-/
Top