counter
Архів Повернутись назад 17 Квітня 2017
17 Квітня
Політика Радник Трампа: Росія веде підривну діяльність у Європі Росія веде підривну діяльність в Європі. Про це заявив радник президента США з національної безпеки Герберт Макмастер в інтерв'ю телеканалу ABC. Макмастер підкреслив, що настав час для більш жорсткої дискусії з Росією. Чиновник також заявив, що Росія підтримує кривавий режим президента Сирії Башара Асада, який «увічнив громадянську війну», створив кризу в країні, яка стала «більш кривавою для Іраку, сусідніх країн і Європи», а також приніс страждання багатьом людям. «Підтримка Росією такого жахливого режиму (Асада), який є однією зі сторін конфлікту, повинна бути обговорена, як і підривні дії Росії в Європі. Вважаю, настав час провести жорсткі переговори з РФ», - заявив Макмастер. Разом з тим радник Трампа зазначив, що сподівається на поліпшення двосторонніх відносин із РФ.
Суспільство оформление ленты  В Ізраїлі помер рабин, якого жорстоко побили в Житомирі В Ізраїлі поховали 64-річного рабина Мордехая Дейча, якого восени 2016 року жорстоко побили в Житомирі. Рабин помер 15 квітня в лікарні «Шиба» в Тель ха-Шомер, передає сайт IzRus. У лікарню рабина помістили відразу після прибуття в Ізраїль з України, в останній місяць його стан значно погіршився. У Дейча залишилася вдова і 11 дітей. Мордехай Дейч був громадянином Ізраїлю і Франції. У жовтні 2016 року його приїжджав в Україну, де збирався організувати будівництво об'єкта на могилі рабі Шнеура-Залмана Бар-Баруха з Ляд, засновника руху Хабад у місті Гадячі. Рабина 7 жовтня 2016 року знайшли непритомним біля залізничного вокзалу в Житомирі. Він був терміново госпіталізований з черепно-мозковою травмою та ножовими пораненнями. Пізніше Дейча спецрейсом перевезли до Ізраїлю. Правоохоронці затримали чотирьох підозрюваних у розбійному нападі. Ними виявилися двоє чоловіків 21 і 40 років, а також дві неповнолітні дівчини віком 13 і 16 років. Попередньо, вони побили Дейча і відібрали дорогий смартфон і солідну суму грошей.
Політика Результати референдуму в Туреччині: підрахували вже 99% бюлетенів Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив своїм прихильникам про перемогу ще до оголошення офіційних результатів референдуму. Виступаючи перед турками в Стамбулі, Ердоган закликав поважати позитивний для нього результат референдуму про розширення повноважень глави держави. Він заявив, що це було «історичне рішення», передає «Радіо Свобода». За його словами, критики «нехай і не намагаються - все марно», оскільки прихильники змін отримали 25 млн голосів, а це на 1 млн 300 тис. більше, ніж голосів противників. Разом з тим підрахунок голосів на референдумі, що пройшов учора, 16 квітня, щодо внесення поправок до конституції Туреччини майже завершився - виграли прихильники законодавчих змін, які вводять президентську форму правління в країні. «Після підрахунку даних з 99,99% дільниць по території країни прихильники референдуму лідирують, маючи 51,35% підтримки .. Також залишилося підрахувати дані з кількох зарубіжних дільниць, які не впливають на підсумки голосування», - передало агентство «Анадолу». Загальна кількість голосів склало майже 49 млн - за зміни до конституції Туреччини проголосувало 51,36% (24 млн 935 тис. 426) виборців, проти - 48,64% (23 млн 616 тис. 345).
Суспільство оформление ленты  У Парижі мітинг проти подруги Путіна Марін Ле Пен завершився заворушеннями У Парижі переріс у безлади мітинг проти запланованого на понеділок, 17 квітня, мітингу прихильників проросійського кандидата в президенти Франції Марін Ле Пен. Мітингувальники заявили, що ультраправі погляди Ле Пен загрожують основним правам і свободам. Протестувальники вимагали скасувати запланований мітинг лідера «Національного фронту». На акцію прийшло близько 400 осіб, вони влаштували зіткнення з поліцією, передає Інтерфакс-Україна. Демонстранти наділи чорні маски. У поліцейських летіли камені і димові шашки, правоохоронці відповіли сльозогінним газом. La charge du #BlackBloc aux abords de la Philamornie #Aubervilliers pic.twitter.com/igE317ngnq — Tomas Statius (@TomasStatius) 16 апреля 2017 г. Ambiance dans le cortège des Hommes en noir #Aubervilliers pic.twitter.com/uvravuJW2t — Tomas Statius (@TomasStatius) 16 апреля 2017 г. Нагадаємо, 13 квітня в Парижі невідомі підпалили передвиборний штаб Марін Ле Пен. Пізніше відповідальність за підпал взяло на себе угруповання, яке називає себе «Боротьба з ксенофобією». Представник організації повідомив, що в будівлю кинули коктейлі Молотова.
Політика Віце-президент США: Закінчилась «епоха терпіння» щодо КНДР Ні США, ні Південна Корея більше не потерплять ракетних і ядерних випробувань КНДР. Про це заявив віце-президент США Майк Пенс, який перебуває з візитом у Південній Кореї. Пенс підтвердив можливість застосування будь-якого методу реагування, зокрема силового, на провокаційні дії з боку Північної Кореї, передає Reuters. Віце-президент США відвідує союзників Америки в ході Азіатського туру. Пенс під час візиту підкреслив, що в США закінчилася «епоха стратегічного терпіння» і тепер розглядаються «всі варіанти для досягнення поставлених цілей і забезпечення стабільності народу цієї країни». Нагадаємо, США розмістили ударну групу на чолі з авіаносцем «Карл Вінсон» поблизу КНДР, заявивши про завдання ракетного і повітряного удару по Північній Кореї в разі випробування ядерної зброї і балістичних технологій. Після цього в КНДР пройшов невдалий пуск ракет. Як заявив офіційний представник командування Тихоокеанського флоту США Девід Бенхем, запущена Північною Кореєю в ніч на неділю, 16 квітня, ракета не була міжконтинентальною і вибухнула відразу після старту.
Суспільство У «ДНР» зростає напруга: готується мітинг шахтарів у Донецьку В окупованому Донецьку на середу, 19 квітня, готується мітинг з вимогами підвищити рівень добробуту місцевого населення. Про це повідомили в прес-службі Головного управління розвідки Міноборони України. Колективи непрацюючих шахт і родичів гірників закликають взяти участь у заході о 10:00. За даними розвідки, планується, що мітинг пройде на площі Леніна. Від ватажка терористів «ДНР» Олександра Захарченка вимагатимуть терміново провести невідкладні заходи, спрямовані на підвищення рівня добробуту населення. «Мотивом цієї акції є важке економічне становище місцевого населення, скорочення і відправка в неоплачувану відпустку шахтарів і бездіяльність керівництва шахт з виплати заборгованості із заробітної плати», - додали в розвідці.
Суспільство Родичів глави Держдуми Росії віднесли до лику святих До лику святих були віднесені двоє родичів голови Держдуми РФ В'ячеслава Володіна - священик Яків Логінов і диякон Пилип Лєтов. Як з'ясували журналісти «Медузи», і Логінов, і Лєтов були репресовані в 1930-х і загинули в ГУЛАГу. Лєтов є прадідом нинішнього глави Держдуми по материнській лінії, а Логінов - далеким родичем. Синод РПЦ зарахував Лєтова до лику святих новомучеників і сповідників, а Логінов в 2011 році Логінов став святим Саратовської єпархії. У Росії з Володіним пов'язують жорстку боротьбу з опозицією після протестів 2011-2012 років. Нагадаємо, В'ячеслав Володін задекларував у 2016 році дохід у 62 мільйони 129 тисяч і 66,55 рубля. Йому належить земельна ділянка площею 8320 квадратних метрів, житловий будинок площею 989 квадратних метрів, два гостьових будинки, кілька нежитлових будівель, а також квартира площею 174,3 кв. м.
Суспільство Компанія Facebook оприлюднила заяву в зв'язку з «убивством онлайн» Соціальна мережа Facebook оприлюднила заяву, в якій жорстко засудила вбивство людини в місті Клівленд у США. У заяві вбивство, яке транслювалося в прямому ефірі в соцмережі, назвали «жахливим злочином». Крім того, наголошується, що компанія «наполегливо трудиться», щоб «зберегти безпечне середовище в Facebook», передає Associated Press. Також у Facebook заявили, що вбивство людини в прямому ефірі не транслювалося, вбивця завантажив відео. Відзначається, що Стівенс дійсно виходив в ефір цього дня, але не під час убивства. Нагадаємо, поліція Клівленда оголосила в розшук 37-річного Стіва Стівенса, якого підозрюють у вбивстві 74-річного Роберта Гудвіна. Стівенс в ефірі Facebook Live заявив, що вже «вбив багатьох людей». Разом з тим місцеві чиновники кажуть, що чоловік, який скоїв вбивство, працював у медичному агентстві.
Політика Ердоган після референдуму заговорив про смертну кару, Європарламент стурбований Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган має намір обговорити з прем'єр-міністром Біналі Йилдиримом питання повернення в країні смертної кари. Глава держави підкреслив, що якщо парламент надасть йому на підпис відповідний законопреокт, то він його схвалить, передає Daily Express. Ердоган також вважає, що «якщо немає підтримки» від опозиції в парламенті, то в країні треба провести ще один референдум з цього питання. У свою чергу голова Європейського парламенту Антоніо Таяні висловив стурбованість у зв'язку з пропозицією повернути в Туреччині страту. «Я дуже стурбований можливістю проведення референдуму з питання смертної кари в Туреччині», - написав глава ЄП в своєму мікроблозі Twitter. Нагадаємо, на референдумі 16 квітня в Туреччині перемогли прихильники зміни конституції і створення президентської республіки. Крім того, в березні генеральний секретар РЄ Турбйорн Ягланд заявив, що повернення смертної кари поставить питання про членство Анкари в складі організації. «Якщо смертна кара буде повернута, то це автоматично поставить питання про членство в РЄ. Наші правила дуже прості: смертна кара неприйнятна в країнах РЄ», - додав Ягланд.
Політика ЦВК Туреччини оголосила дійсними результати референдуму Результати референдуму, що розширює повноваження президента Реджепа Таїпа Ердогана, є дійсними. Про це заявив голова виборчої комісії Туреччини Саді Гювен. Разом з тим найчисленніша опозиційна Республіканська народна партія заявила про ймовірні порушення, зокрема про використання непроштампованих бюлетенів, передає «Радіо Свобода». Крім того, після референдуму в Туреччині мають намір продовжити режим надзвичайної ситуації, який триває вже майже 9 місяців, передає Інтерфакс-Україна. Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив про перемогу на референдумі і привітав з нею лідерів правлячої коаліції ще до оголошення офіційних підсумків. За результатами обробки 99,8% бюлетенів, 51,18% турків проголосували за перехід до президентської республіки. Після оголошення результатів референдуму тисячі турків вийшли на вулиці Стамбула на стихійну акцію протесту.
Наука і технології Вчені Британії взялися за розробку «розумних» бинтів, що стежать за загоєнням ран Дослідники з Університету в Суонсі у Великій Британії розробляють бинти, які будуть стежити за станом ран і передавати необхідні дані лікарям. Нові бинти будуть друкувати на 3D-принтері, їх обладнають мініатюрними сенсорами для моніторингу ран, передає ВВС. Перші дослідження пройдуть в найближчі 12 місяців. Вчені припускають, що бинти допоможуть лікарям стежити за процесом відновлення пацієнтів і призначати різне лікування в залежності від стану кожного хворого. У теорії це дозволить швидше знімати пов'язки, а пацієнти зможуть набагато рідше особисто відвідувати лікаря. Разом з тим реалізація планів дослідників може зажадати більше часу. Для початку в Суонсі необхідно завершити створення тестової мережі 5G, а експертам у галузі нанотехнологій потрібно закінчити роботу над сенсорами для майбутніх бинтів.
Події оформление ленты  У «Борисполі» затримали росіянку, яку розшукують за статтею про тероризм В аеропорту «Бориспіль» у Києві прикордонники затримали росіянку, яку розшукує Інтерпол, повідомили в прес-службі Держприкордонслужби України. Громадянку РФ затримали під час оформлення пасажирів рейсу «Амман - Київ». «30-річна громадянка Російської Федерації розшукується в рамках проведення заходів з пошуку злочинців по лінії Інтерполу за статтею 205.5 частина 2 «Організація діяльності терористичної організації і участь у діяльності такої організації» КК Російської Федерації і прибула в Україну з Йорданії з чотирма неповнолітніми дітьми з метою отримання статусу біженця», - відзначили прикордонники. Росіянку разом із дітьми передали працівникам Національної поліції. Нагадаємо, раніше в «Борисполі» затримали розшукуваного Інтерполом росіянина.
Суспільство ФСБ відзвітувала, що перекрила канал поставок у Росію зброї з України і ЄС У Федеральній службі безпеки Росії заявили, що перекрили канал постачання зброї в Росію з України і країн Еврсоюзу, повідомили в прес-службі відомства. Відзначається, що за підозрою в контрабанді зброї були затримані 54 члени угруповання 24 регіонах Росії. У ФСБ склали цілий список привезеної зброї. Зокрема, в РФ везли раритетні кулемети «Максим», «МГ-43», «РПД», автомати Калашникова, кулемети-пістолети «ППШ Томпсона», пістолети і револьвери. Крім того, в арсеналі була навіть авіаційна гармата. Також вилучили понад 180 основних частин до вогнепальної зброї, понад 16 тисяч боєприпасів різного калібру, 15 ручних осколкових гранат, понад 21 кг вибухових речовин. У групи підозрюваних також знайшли наркотичні речовини рослинного походження, підроблені бланки дозволів на придбання вогнепальної зброї. Крім того, повідомляється, що припинено діяльність 3 майстерень з виготовлення боєприпасів і модернізації вогнепальної зброї.
Суспільство У стані стресу люди більше співпереживають іншим - дослідження Вчені Віденського університету з'ясували, що стрес спонукає людей співпереживати чужому горю. Співробітники університету провели дослідження, в якому брали участь 80 добровольців, пише VistaNews. Відповідно до зроблених висновків, стрес пробуджує емпатію, проте в такому стані людям складніше тверезо оцінювати навколишню дійсність. Учасники дослідження виконували певні завдання в умовах стресу, а вчені стежили за активністю їхнього мозку за допомогою МРТ. Так, в стані стресу мозкова активність, пов'язана з емпатією, у учасників виявилася вищою. Разом з тим дослідники Північно-Західного університету провели схожі експерименти і з'ясували, що люди швидко забувають те, що вони відчували в момент труднощів. Людина впевнена: раз їй вдалося впоратися з цією проблемою, то й інший зможе.
Суспільство У Росії порушили справу через «викрадення» росіян українськими спецслужбами Слідчий комітет порушив кримінальну справу нібито за фактами викрадень російських громадян українськими силовиками. Про це заявила офіційний представник СК РФ Світлана Петренко, повідомили у відомстві. У СК РФ заявили, що в ході розслідування кримінальної справи про викрадення громадян Росії співробітниками українських силових структур отримали «додаткові відомості про викрадення громадян Росії учасниками злочинного угруповання в період з 2014 року по 2015 рік», передає «Газета.ру». Метою викрадень називається подальше «необґрунтоване притягнення російських громадян до кримінальної відповідальності». Цю справу розслідують за 3 статтями КК РФ: 210 (організація і участь в злочинному співтоваристві), 126 (викрадення людини) та 127.1 (торгівля людьми).
Суспільство оформление ленты  Рівно три роки тому в Горлівці вбили депутата міськради за український прапор Три роки тому 17 квітня в Горлівці був убитий депутат міськради Володимир Рибак, який, незважаючи на проросійський мітинг, спробував увійти до будівлі, щоб зняти прапор бойовиків так званої «ДНР» і повернути на місце прапор України. Як нагадав блогер Денис Казанський на своїй сторінці в Facebook, Рибак не побоявся розлюченого натовпу, його вчинок був відчайдушним і сміливим, але сили сторін були надто нерівні. «Група сепаратистів не дала Рибаку пройти в будівлю. Кілька бойовиків у масках під схвальні вигуки присутніх жінок відтіснили беззбройного депутата від входу, штовхали і били його, а потім скрутили і посадили в машину. Це останнє відео, на якому Володимир Рибак ще живий. Бойовики відвезли його до Слов'янська, де деякий час катували. Потім убили і викинули тіло в річку», - нагадав блогер. Казанський наполягає, що саме 17 квітня слід вважати справжнім Днем українського прапора.
Суспільство оформление ленты  Спецназ у Донецькій області навчився звільняти заручників у поїзді У Маріуполі Донецької області відбулися тактичні навчання роти спеціального призначення Нацполіції. Спецназ відпрацював звільнення заручників у поїзді, повідомили в прес-службі Нацполіції в Донецькій області. Правоохоронці повідомили, що, за легендою, всередині вагона група молодих людей утримувала частину пасажирів. Кожен із них міг бути мішенню в разі, якщо вимоги зловмисників не будуть виконані. Спецназ розбився на кілька штурмових груп і зайняв позиції для атаки. Звільнення відбувалося за двома напрямками: одна група потрапила всередину через двері, одночасно друга - розбила два вікна вагона. Нагадаємо, 9 квітня в Маріуполі поліцейський КОРД 8 квітня провів навчання, в рамках яких бійці спецназу штурмували нібито захоплений будинок порту.
Політика ОБСЄ назвала референдум у Туреччині таким, що не відповідає стандартам У місії спостерігачів Бюро з демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки і співпраці в Європі заявили, що референдум у Туреччині не відповідав стандартам Ради Європи. За словами міжнародних спостерігачів, з технічної точки зору референдум був організований добре, але виборці не отримали об'єктивну інформацію про основні положення реформ. «В цілому референдум не відповідав стандартам Ради Європи. Правова основа не відповідала вимогам проведення справжнього і демократичного процесу», - підкреслили спостерігачі, передає ТАСС. Як зазначив голова делегації ПАРЄ Цезар Флорін Преда, у день референдуму серйозних проблем зафіксовано не було. Разом з тим на референдумі були відсутні спостерігачі від громадянського суспільства. Нагадаємо, в неділю, 16 квітня, в Туреччині пройшов референдум щодо зміни до конституції країни. Турки голосували пакетом за 18 запропонованих поправок, які зачіпають 72 статті конституції. Конституційні зміни передбачають введення в Туреччині президентської форми правління замість парламентської. Президент отримає право призначати віце-президента, міністрів, частину членів Колегії суддів і прокурорів.
Суспільство Рятувальники попередили, що вночі в Україні заморозки і сніг Вночі в понеділок, 17 квітня, в більшості регіонів України очікуються заморозки на поверхні ґрунту та місцями в повітрі 0-5 °, повідомили в прес-службі Державної служба з надзвичайних ситуацій. Заморозки будуть у західних, північних, Київській і Вінницькій областях, проте опадів тут не очікується. Температура досягне +11°. У східних регіонах пройдуть дощі. Найбільш тепла погода залишиться в Луганській і Харківській областях, там температура повітря прогріється до +14°. Також тепло буде на півдні країни, до +18°, але тут можливі опади. На заході України синоптики обіцяють мінливу хмарність, температура повітря підніметься до +10°. 18-22 квітня холодне повітря принесе з собою арктичне повітря: вночі заморозки в повітрі 0-5°, на поверхні грунту 3-8 ° тепла, температура вдень 2-9 °. У південних, східних та більшості центральних областей дощ з мокрим снігом, пориви вітру 15-22 м/с.
Політика У Росії обурені вимогами Заходу «поводитися добре» в Україні Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров на прес-конференції у Москві заявив про «непартнерський підхід» країн Заходу щодо РФ в українському і сирійському питанні. «Вже не дуже й хочеться коментувати всі ті голослівні звинувачення, які на нашу адресу висуваються - спочатку це була Україна, потім у цьому контексті стала згадуватися Сирія, зараз хтось із американських діячів чи офіційна особа в Лондоні стали говорити, що з Росією можна співпрацювати, але нехай вона поводиться добре в Україні», - заявив Лавров, передає УНІАН. Тепер, за словами російського міністра, Росія «комусь щось винна» і на Корейському півострові. Лавров підкреслив, що існуючий хаос «створений не нами». У МЗС РФ заявили, що ІДІЛ, «Аль-Каїда», «Джебхат-ан-Нусра» з'явилися в результаті авантюр, до яких залучалися «наші західні партнери, перш за все численні адміністрації США». Відзначимо також, що раніше прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Москва залишається прихильною позиції про те, що виконання Мінських домовленостей не має альтернатив у врегулюванні війни на Донбасі. «Поки ні про які нові ініціативи нам невідомо, принаймні вони не готуються, і єдиною ініціативою тут може бути - це ще раз закликати українську сторону до виконання мінських домовленостей», - сказав він.
Суспільство оформление ленты  «Інфарктнік» Насіров обраний президентом Федерації дзюдо України Відстороненого голову Державної фіскальної служби Романа Насірова обрали президентом Федерації дзюдо України, повідомили в прес-службі відомства. Рішення прийняли в ході звітно-виборної конференції Федерації дзюдо України, в роботі якої взяли участь делегати з 23 регіонів. Кандидатуру Насірова підтримали 22 делегати. Нагадаємо, 3 березня Насірову вручили повідомлення про підозру, після чого перевезли в реанімацію кардіології. Лікарі лікарні «Феофанія» діагностували у нього інфаркт міокарда. 4 березня Насірова вивезли у «швидкій допомозі» з лікарні «Феофанія» і перевезли в Інститут кардіології для обстеження. Там не підтвердили діагноз «інфаркт». 10 квітня в Державному управлінні справами заявили, що в Університетському кардіологічному центрі Фрайбурга підтвердили висновки лікарні «Феофанія» щодо діагнозу Насірова. Однак вже 12 квітня лікарі центру Фрайбурга з Німеччини повідомили, що не оглядали Насірова. «Центр серця при Університетській клініці Фрайбурга (ФРН) ніколи не ставив діагноз про стан здоров'я Насірова. Пацієнта ніколи особисто не оглядав ні один лікар Центру серця», - сказали в клініці.
Події оформление ленты  Жахлива ДТП в Житомирській області: тіла загиблих рятувальники вирізали з автомобілів У Житомирській області на 240 км траси Київ - Ковель зіткнулись автомобілі Suzuki і ВАЗ-2109, повідомили в  прес-службі  ДСНС. В результаті аварії загинули двоє водіїв і троє пасажирів, ще двоє пасажирів отримали травми. Рятувальники повідомили, що ДТП сталася поблизу села Кам'янка Олевського району. У ДСНС інформація надійшла о 16:15. Як відзначили в ДСНС, рятувальникам довелося застосовувати гідравлічні ножиці, щоб розрізати бічні стійки автомобілів, далі знімали дах, щоб дістати постраждалих із Suzuki. Тих, хто вижив в аварії, терміново госпіталізували в реанімаційне відділення Олевської центральної районної лікарні. Таким же чином, за допомогою ножиць витягнули тіла п'ятьох загиблих з ВАЗа і Suzuki. Зараз з'ясовуються всі обставини аварії.

Гороскопи на 19 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
Гороскопи на 19 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
19 квітня обіцяє бути днем, наповненим енергією та можливостями для всіх знаків зодіаку Можливо, ви відчуватим....
10 незвичайних фактів про Знак Зодіаку Риби
10 незвичайних фактів про Знак Зодіаку Риби
Риби самі по собі є вельми незвичайними людьми, тому з цим Знаком Зодіаку пов'язано безліч цікавих фактів, про....
Як швидко відкрити заблоковані чакри: вправи, практики, медитації
Як швидко відкрити заблоковані чакри: вправи, практики, медитації
Чакри регулюють все, що відбувається з нашою душею та тілом Щоб відкрити їх максимально швидким способом, важл....
Змови для затятих гравців, щоб угамувати азарт і не програвати гроші
Змови для затятих гравців, щоб угамувати азарт і не програвати гроші
Затяті ігромани здатні спустити цілий стан і в запалі азарту не зупинитися вчасно Уникнути недоречних витрат і....
5 типів відносин, які здатні зруйнувати ваше життя
5 типів відносин, які здатні зруйнувати ваше життя
Токсичні стосунки приносять більше проблем і розчарувань, ніж щастя та радості Найчастіше їх порівнюють зі сти....
більше матеріалів




/-0,73723196983337-/ /-pc-/
Top