counter
Архів Повернутись назад 17 Квітня 2016
17 Квітня
За кордоном Азербайджан і Вірменія заявили про порушення перемир'я у Нагірному Карабасі Сторони протистояння у Нагірному Карабасі обмінялися взаємними звинуваченнями у зриві режиму припинення вогню. Про це передає DW. Згідно із заявою міністерства оборони Азербайджану, збройні сили Вірменії за минулу добу 116 разів порушили перемир'я. За даними Баку, удари наносилися як з Вірменії, так і з підконтрольної їй території Нагірного Карабаху. При цьому, як відзначають в азербайджанському оборонному відомстві, їхні війська у відповідь нанесли 124 удари. Водночас аналогічні звинувачення прозвучали і з боку Міноборони Вірменії. Так, у прес-службі міністерства заявили, що Азербайджан «якраз відкривав безладний вогонь у напрямі вірменських постових». У відповідь на це вірменські війська, як заявили у відомстві, «вжили заходів у відповідь лише за крайньої потреби».
Суспільство ГУР: Бойовики терористичної ДНР влаштували між собою перестрілку Бойовики самопроголошеної ДНР влаштували бій за одну з баз відпочинку під окупованим Донецьком. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України. «Напередодні початку нового курортного сезону посилилася боротьба командирів окремих підрозділів російських окупаційних військ за контроль над базами відпочинку, розташованими на узбережжі Азовського моря. 15 квітня ц.р. відбулося бойове зіткнення підрозділу окремого розвідувального батальйону (Донецьк, командир батальйону підполковник ЗС РФ К. Канапляник) з підрозділами 9-ї ошмсп МП (командир полку полковник ЗС РФ Д. Бондарев) за контроль над базою відпочинку «Олександрія» в населеному пункті Безіменне», - розповіли в розвідці. Відзначається, що уникнути втрат під час невпорядкованої стрільби бойовикам вдалося завдяки особистому втручанню командувача 1-го армійського корпусу генерал-майора ЗС РФ В. Асапова.
Суспільство «Прокурор» Криму звинувачує Джемілєва у створенні терористичного батальйону «Прокуратура Криму» розпочала попереднє слідство за фактом створення формування «Аскер», яке базується в Херсонській області. Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на «прокурора Криму» Наталію Поклонську. За її словами, окреме процесуальне рішення буде ухвалено щодо лідера кримських татар, народного депутата України Мустафи Джемілєва, який раніше повідомив про формування кримськотатарського «батальйону смертників» з дислокацією в Херсонській області. «Щодо Джемілєва буде ухвалено процесуальне рішення, зараз проводиться досудове слідство, збирається доказова база, щоб прийняти рішення», - заявила російський прокурор Криму. Наталя Поклонська додала, що зібрані матеріали будуть залучені до вже порушеної кримінальної справи про формування добровольчого батальйону імені Номана Челебіджихана.  «Уже перевіряються інші факти створення і функціонування аналогічних формувань. Якщо будуть зібрані докази, то органами попереднього слідства буде ухвалено відповідні рішення», - сказала вона. Активісти громадського об'єднання «Аскер» 28 березня приступили до чергування на адмінкордоні з анексованим Росією Кримом. Громадські активісти спільно з українськими прикордонниками несуть службу на всіх трьох пунктах пропуску. Всі добровольці пройшли відбір і подальше навчання.
За кордоном ООН: в Афганістані від початку року загинуло 600 цивільних, поранених більше тисячі Організація Об'єднаних Націй повідомляє про 600 жертв серед цивільного населення під час війни в Афганістані в першому кварталі цього року, що на 13 відсотків менше порівняно з першими трьома місяцями 2015 року. Про це повідомляє Радіо Свобода. За останніми даними, опублікованими Місією ООН в Афганістані 17 квітня, кількість поранених серед цивільних зросла на 11 відсотків - до 1343 осіб за той же період. У доповіді наголошується, що активізація бойових дій у населених районах викликала збільшення на 29 відсотків дітей-жертв і на п'ять відсотків збільшення втрат серед жінок. За оцінками ООН, 60 відсотків втрат були викликані антиурядовими силами, але відзначається зростання жертв, викликаних силами безпеки шляхом використання вибухової зброї, такої як міномети і гранати. Ці дані опубліковані за декілька днів після того, як таліби оголосили про початок свого щорічного весняного наступу.
За кордоном Конгрес Бразилії розгляне імпічмент президента Русеф Нижня палата бразильського конгресу готується до вирішального голосування щодо імпічменту президента Русеф, яку звинувачують у махінаціях зі статтями бюджету задля політичної вигоди. Про це повідомляє BBC. У будівлі конгресу в Бразилії чергують сили безпеки, щоб перешкодити можливим сутичкам між ворожими групами мітингувальників. Русеф звинувачує своїх політичних опонентів у «державному перевороті». Вона переконує парламентаріїв не голосувати за імпічмент, проте, за попередніми даними, голосів за її відставку може бути достатньо. Якщо з 513 членів конгресу дві третини (342) проголосують «за», це означає, що за справу візьметься верхня палата - сенат. Якщо ж голосів у Конгресі буде більше половини, то це дозволить усунути пані Русеф з посади на півроку, протягом яких триватиме розслідування щодо її справи.
За кордоном Південна Корея допускає чергове ядерне випробування з боку КНДР Північна Корея може провести п'яте ядерне випробування в найближчому майбутньому. Про це передає Reuters, посилаючись на південнокорейські урядові джерела, які ґрунтуються на показниках активності навколо полігону. Така активність може вказувати, що Пхеньян готує ядерне випробування до конгресу правлячої Трудової партії КНДР, що відбудеться на початку травня. На з'їзді лідер КНДР Кім Чен Ин, швидше за все, похвалиться своїми досягненнями в побудові програми озброєння. Вірогідність проведення Північною Кореєю п'ятого ядерного випробування протягом декількох тижнів велика через невдалий запуск ракети в п'ятницю, 15 квітня. За словами південнокорейських чиновників і міжнародних експертів, цей інцидент був прикрим ударом для Кім Чен Ина. «У порівнянні з минулим місяцем в останні дні частота пересувань транспортних засобів, трудових ресурсів та обладнання збільшилася в два-три рази», - повідомило інформаційне агентство Yonhap, цитуючи декілька урядових джерел. Військові Південної Кореї заявили, що Пхеньян технічно готовий до додаткових ядерних випробувань. Все залежить від політичних рішень керівництва Північної Кореї.
Події Біля Львова зіткнулися дві іномарки, постраждала жінка з дитиною Біля Львова зіткнулися дві іномарки. В результаті ДТП постраждала жінка-водій однієї з машин та її 15-річна дочка. Про це повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції у Львівській області. «Автопригода сталася 16 квітня на автодорозі Київ - Чоп у селі Солонка біля АЗС WOG. За попередніми даними, 25-річний житель міста Дрогобича, перебуваючи за кермом автомобіля «Фольксваген Джет», не дотримуючись безпечної дистанції руху, вчинив зіткнення з автомобілем «Мітсубісі Кольт» під керуванням 39-річної жительки села Солонка Пустомитівського району», - йдеться в повідомленні. При цьому наголошується, що в результаті аварії постраждала жінка-водій та її дочка. «Жінка-водій отримала тілесні ушкодження та після надання медичної допомоги була відпущена додому. Її 15-річну доньку, яка перебувала в салоні автомобіля, з забоями госпіталізували в лікарню», - уточнюється в повідомленні. Правоохоронці розслідують обставини ДТП. Ведеться слідство.
Політика The New York Times опублікувала розгромний висновок про Гройсмана Авторитетне американське видання The New York Times, яке раніше опублікувало розгромний матеріал про Президента Порошенка, оприлюднило розгромну статтю про новообраного прем'єра Гройсмана. Про це йдеться в редакційному матеріалі видання під назвою «Гройсман стає новим прьмер-міністром України». У статті The New York Times наголошується, що відхід Арсенія Яценюка, як улюбленця західних союзників України, повинен покласти край внутрішній боротьбі в парламенті між прихильниками екс-прем'єра і Порошенка, яка практично паралізувала уряд і відклала отримання $1,7 мільярда вкрай необхідного країні траншу кредиту Міжнародного валютного фонду. «Гройсман повторив стривожені висловлювання західних прихильників України в четвер, коли назвав «корупцію, неефективне управління і популізм» не меншими погрозами для країни, ніж «ворог на сході України», маючи на увазі підтримуваних Росією сепаратистів, що зіграли велику роль у дестабілізації економіки і політики України. Можна тільки сподіватися, що Гройсман говорить щиро і за підтримки Порошенка почне серйозний наступ на затишні зв'язки між правителями і олігархами та культурою корупції», - пише видання. «Але не варто сподіватися на це занадто. Гройсман - це людина Порошенка, який залежить від парламентської коаліції, створеної силами Президента і Яценюка, яка була слабо скріплена їхнім бажанням уникнути національних виборів (дострокових виборів Ради). Порошенко вважає за краще управляти через лояльних людей і приховані угоди, бо він заплямував себе розкриттям так званих «панамських документів», згідно з якими він відкрив офшорний рахунок у 2014 році. Багато з міністрів в новому уряді - це пережитки минулого, і Генеральна прокуратура - ключ до будь-якої боротьби з корупцією - як очікується, перейде під управління іншого союзника Порошенка», - зазначили в статті NYT. При цьому підкреслюється, що це не означає, що немає ніякої надії, а навпаки - варто очікувати жорстких першочергових рішень. «Яценюк залишає після себе деякі цікаві законодавчі досягнення. І Українці, як продемонстрували готовність до інтеграції із Західною Європою, так і виступають проти корупції, залишаються активною силою через громадські організації. Один з їхніх лідерів - Михайло Саакашвілі, колишній президент Грузії, якого Порошенко призначив на пост губернатора Одеси, і який розвивається як самостійний учасник кампанії по боротьбі з корупцією. Так починається нова глава в каламутній пострадянській історії України. Гройсман знає, що має бути зроблено, і Порошенко більше не може звинуватити суперника в кабінеті прем'єр-міністра в провалі. Вони знають, що західна підтримка і допомога висять на волосинці. кращий варіант для них - робити те, що уряд повинен був робити з самого початку », - вважають в американському виданні.
Суспільство Міноборони України замовило радіостанції на суму в 106 мільйонів за секретними цінами Міноборони України уклало угоди з ТОВ «Доля і Ко» про закупівлю радіообладнання на 105,52 мільйона гривень. При цьому марка, кількість і ціни обладнання не уточнюються, повідомляє видання «Наші Гроші» з посиланням на дані «Вісника державних закупівель». Згідно з повідомленням, до кінця травня поставлять два найменування радіостанцій транкінгового зв'язку з алгоритмом шифрування AES 256 і чотири найменування - з алгоритмом ARC-4. В обґрунтуванні переговорної процедури вказано, що Збройні Сили України укомплектовані засобами транкового зв'язку на 45-50%. Власниками фірми ТОВ «Доля і Ко» є Лариса і Андрій Татаринцеви, компанія регулярно отримує військові підряди на постачання засобів зв'язку. Раніше у неї закуповували рації виробництва «Моторола» (США).
За кордоном Голова МВС Бельгії: Багато мусульман танцювали після терактів Міністр внутрішніх справ Бельгії Жан Жамбон заявив, що «значна частина» бельгійських мусульман «танцювала», коли відбулися терористичні атаки. Про це повідомляє AFP. Жамбон прямо не вказав на джихадистські атаки в брюссельському аеропорту і метро, ​​коли загинули 32 людини. «Значна частина мусульманської громади танцювала, коли відбувалися напади», - сказав він. Жамбон також підкреслив, що політика інтеграції іноземців у Бельгії провалилася. Він також заявив, що жителі комуни Моленбек всіляко заважали поліції під час спецоперації із затримання організатора паризьких терактів Салаха Абдесалама. «Вони кидали каміння і пляшки в поліцейських і пресу при затриманні Салаха Абдеслама. Це реальна проблема. Терористів ми можемо ізолювати від суспільства. Але вони лише нарив, під яким ракова пухлина, яку набагато важче лікувати. Ми можемо зробити це, але не відразу», - сказав він.
Економіка Іран збільшить експорт нафти до двох мільйонів барелів на добу Найближчими днями експорт іранської нафти зросте до двох мільйонів барелів на добу. Про це заявив заступник міністра нафти Ісламської республіки Рокнеддін Джаваді, передає Al Jazeera. Він повідомив, що обсяг видобутку нафти в Ірані досяг 3,5 мільйона барелів на добу. «Очікується, що рівень виробництва нафти ще більше зросте в світлі підписаних нових контрактів», - сказав заступник міністра, якого цитують у неділю іранські ЗМІ. За словами Джаваді, близько 30-35% іранської нафти експортується на європейський ринок. Як повідомлялося, Іран вирішив не брати участі в угоді про заморожування видобутку нафти, яка обговорюється на зустрічі 17 квітня в Досі, оскільки збирається наростити обсяг свого виробництва в період досанкціонного рівня. Представник міністерства нафти Ірану заявив, що Тегеран вітає будь-які зусилля зі стабілізації цін на ринку «чорного золота» і сам сприятиме цьому, однак зберігає намір досягти досанкціонного рівня видобутку нафти в чотири мільйони барелів на добу.
Політика У Шотландії допускають референдум про незалежність у разі виходу Британії з ЄС Шотландія має мати право провести референдум про незалежність, якщо Велика Британія вийде з Європейського союзу. Про це заявила лідер Шотландської національної партії Нікола Старджен у неділю, 17 квітня, передає Reuters. «Є суттєві і матеріальні зміни обставин, що існували 2014 року, такі як вихід Шотландії з ЄС проти нашої волі», - заявила Старджен. Reuters повідомляє, що 55% шотландців проголосували проти незалежності на референдумі 2014 року, партія Старджен здобула беззаперечну перемогу на британських виборах, отримавши практично всі місця Шотландії (56 з 59) у Вестмінстерському палаці. Очікується, що партія поверне собі владу після виборів у Шотландії у травні. Шотландські націоналісти повідомили прем'єр-міністру Девіду Камерону, що він не може відмовити Шотландії у ще одному голосуванні про незалежність з огляду на той факт, що шотландці проголосували за продовження членства в ЄС, а більшість усіх британців - проти. Згідно з опитуваннями громадської думки, шотландці більше схильні до того, щоб залишитися в Європейському союзі, ніж інші британці. Голоси про членство Великої Британії у ЄС розділилися.
Події Бойовики 19 разів обстріляли позиції ЗСУ Незаконні терористичні формування здійснили 19 обстрілів по позиціях сил антитерористичної операції. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-центр штабу АТО. «Ранок на Луганщині почався з вогневого удару по захисниках Кримського у напрямы н.п. Фрунзе. Саме тут ворог здійснив прицільний вогневий удар із мінометів калібру 82 мм. Після відкриття нашими бійцями вогню з АГС - обстріли припинилися», - йдеться в повідомленні. На інших ділянках фронту бойовики використовували для обстрілів протитанкові ракетні комплекси, кулемети, гранатомети і стрілецьку зброю. Зокрема, в Луганському, Авдіївці, Широкиному, Старогнатівці, Ленінському, шахті Бутівка, а також Мар'їнці. «Також цими вихідними групи цивільно-військового співробітництва силами ремонтних бригад відновили водопостачання в районі Зайцевого. А вже завтра роботи з газо- і електропостачання плануються на інших напрямах», - уточнюється в повідомленні.
Суспільство Поліція Київської області перевіряє факт підробки печатки Коцюбинської сільської ради Поліція Київської області продовжує перевірку за фактом підробки печатки і захоплення селищної ради в смт Коцюбинське Київської області. Про це повідомляє прес-служба відомства. Зокрема, згідно з повідомленням, сьогодні в селищі відбудуться збори місцевої громади щодо підробки печатки і захоплення селищної ради. Зауважимо, за цими фактами були порушені кримінальні првадження. На думку заявників, їх допустили працівники Ірпінського відділу поліції. Зараз Головне управління Нацполіції столичної області проводить перевірку. Після чого, зазначають у поліції, буде надано об'єктивну і правову оцінку діям цих правоохоронців. Нагадаємо, 11 квітня в будівлі Коцюбинської селищної ради правоохоронці проводили слідчі дії. При цьому під будівлею селищної ради проходило два мітинги: один виступав за чинну владу, другий - проти.
Події У Ефіопії стався масштабний збройний напад: загинули 140 осіб, сотні поранених В результаті збройного нападу на південному заході Ефіопії в районі міста Гамбела (50 км від кордону з Південним Суданом) загинули близько 140 осіб, повідомляє BBC. Згідно з повідомленням, нападники були членами племені мурле (народність Судану загальною чисельністю близько 230 тис. осіб, переважно розселена на території Південного Судану і прикордонних з ним районів Ефіопії). При цьому наголошується, що були викрадені не менше 39 дітей, після чого за нападниками була погоня. «В результаті переслідування багатьох було вбито», - відзначає влада Ефіопії. Як повідомляється, подібні напади на прикордонні з Південним Суданом райони Ефіопії, де сильно розвинене тваринництво, відбуваються часто. До цього випадку також були атаки з боку народності мурле, однак тоді вони крали худобу. Влада Ефіопії підкреслює, що такого масштабного нападу не було.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-0,90308284759521-/ /-pc-/
Top