counter
Архів Повернутись назад 17 Січня 2018
17 Січня
Суспільство Норвегія заборонить вирощування норок і лисиць для хутряного одягу До 2025 року Норвегія збирається заборонити ферми з вирощування норок і лисиць для хутряної промисловості, в результаті чого вона стане першою скандинавської країною, яка зважилася на цей крок. Про це інформує The Local. Цей крок погоджений партнерами в новому тристоронньому уряді Норвегії в ході переговорів про умови їхньої співпраці минулого тижня. Хутряна промисловість повністю буде припинена згідно з домовленістю. Благодійна організація із захисту тварин Anima вітає рішення політиків. «Це перемога в боротьбі за припинення роботи в Європі хутряної індустрії», - повідомляє керівник кампанії Турбйорн Шіонінг. Міністр сільського господарства Норвегії Георг Йон Даль назвав рішення кроком назад. Як повідомляється, рішення про заборону хутряної промисловості ухвалено після довгої дискусії з цього питання.
Політика оформление ленты  Порошенко: Росія прагне знищити українську державу Росія намагається повернути Україну в свою «сферу впливу», і при цьому знищити українську державу як таку. Про це заявив Президент України Петро Порошенко на прийомі дипломатів в Києві, передає прес-служба глави держави в Facebook. За словами Президента, найбільш дієвим запобіжником проти відродження імперських амбіцій і апетитів Росії є демократична, успішна і незалежна Україна. «Все, що сьогодні робить Росія в Україні, має одну-єдину мету: повернути нас в свою так звану« сферу впливу », знищити українську державу як таку», - підкреслив він. Порошенко також зазначив, що віри Кремлю немає, під які б режими він себе не маскував – царський, комуністичний або псевдодемократичний. У всіх перерахованих формах завжди присутні агресія, брехня, маніпуляції, репресії і придушення свободи слова.
Суспільство оформление ленты  Лікар Білого дому розповів про «неймовірні гени» Трампа Лікар Білого дому Ронні Джексон повідомив суспільству про здоров'я президента США Дональда Трампа. Про це передає CNN. Говорячи на цю тему, лікар зазначив, що Трамп, незважаючи на звичку їсти фастфуд і нестачу тренувань, «знаходиться у відмінній формі», і «таким його створив Бог». Крім того, доктор уточнив, що «не сумнівається в когнітивних здібностях» Трампа. Джексон додав, що огляд проводився за особистим бажанням президента США, тривав він 4 години і самому лікарю допомагали 12 асистентів. Лікар також уточнив, що у Трампа «неймовірні гени». Так, після дослідження з'ясувалося, що у президента відмінні розумові здібності, немає ментальних відхилень, таких, як хвороба Альцгеймера. Серцево-судинна система дозволяє повноцінно виконувати обов'язки глави США протягом усього першого і ймовірного другого терміну, зате варто було б знизити рівень холестерину в крові і скинути зайву вагу – приблизно 5 кг. White House doctor says despite President Trump's fast food habit and lack of exercise, he's in "excellent" condition; "He has incredibly good genes, and it's just the way God made him" https://t.co/fpNP3Hpnco pic.twitter.com/VGoTFSgp7C — CNN (@CNN) 16 января 2018 г.
Політика Генсек ООН назвав Україну пріоритетом в 2018 році Україна і її проблема на Донбасі є одним із пріоритетів діяльності ООН в 2018 році. Про це заявив генсек ООН Антоніу Гутерріш в ході виступу перед членами організації, передає Укрінформ. За словами Гутерріша, потрібно «вийти з паралічу», який дає можливість конфліктам в Європі тривати і переходити в заморожене стан. «Спираючись на досвід двох світових воєн і з огляду на ресурси і потужності, доступні в Європі, немає виправдання існування конфліктів в регіоні», - заявив глава ООН. Генсек також зазначив, що слід боротися з ростом націоналізму і активізацією подібних ініціатив. Говорячи про ситуацію в Україні, він нагадав, що варто продовжувати роботу в «нормандському форматі», Мінській групі. «Я закликаю європейських лідерів продемонструвати, що континент може реалізувати свої ідеали спільного процвітання і мирного співіснування», - підкреслив генсек ООН.
Спорт Роналдіньо офіційно завершив кар'єру футболіста Екс-півзахисник «Барселони» і збірної Бразилії Роналдіньо офіційно заявив про завершення кар'єри футболіста. Рішення 37-річного гравця повідомив його брат і агент Роберто де Ассіш, передає football.ua. «Роналдіньо завершив кар'єру. Все кінець. Можливо, ми придумаємо щось велике після ЧС-2018, в серпні», - розповів Ассіш. Він зазначив, що брати збираються організувати матч зі збірною Бразилії, а також «події в Бразилії, Європі та Азії». Останній офіційний матч Роналдіньо відбувся у вересні 2015 року в складі Флуміненсе. У своїй кар'єрі він виступав за Керетаро, Атлетіко Мінейро, Фламенго, Мілан, Барселону, ПСЖ і Греміо. Футболіст двічі ставав чемпіоном Іспанії, виграв Лігу чемпіонів з «Барселоною» і чемпіонат Італії з «Міланом». У 2002 році він виграв чемпіонат світу зі збірною Бразилії, в 2005 році – Кубок конфедерацій, а в 1999-му – Кубок Америки.
Економіка За добу курс Bitcoin впав на 25% Курс першої кріптовалюти Bitcoin впав за добу більш ніж на 25%. Про це повідомляють дані порталу CoinMarketCap. Відзначається, що на даний момент Bitcoin коштує $10,5 тисячі, такою була його ціна ще 1 грудня 2017 року. Інші кріптовалюти з першої сотні також демонструють серйозне падіння, від 2,85 до 44,49%, за винятком Tether, що виросла на 2,88%. На думку експертів, зниження ціни Bitcoin можна пояснити останніми новинами з Китаю, де місцева влада має намір заблокувати доступ до місцевих та іноземних платформ для трейдингу. Нагадаємо, 12 січня відбувся новий хардфорк Bitcoin, в результаті якого з'явилася кріптовалюта World Bitcoin (WBTC). Загальна кількість World Bitcoin складе 2,121 млрд. З них 21 млн залишаться під контролем організації WBTC Foundation, яка буде використовувати їх для маркетингу, створення глобальної екосистеми та розробки нових функцій.
Події оформление ленты  Прикордонники України «проґавили» літак з нелегалами, їх ловили вже в Угорщині На невеликому літаку 11 нелегалів перетнули україно-угорський кордон. Про це повідомили в місцевому виданні «Голос Карпат». Відзначається, що прикордонники України не змогли затримати нелегалів, їх зустрічали вже правоохоронці Угорщини. Літак приземлилися на полі поблизу села Каллошем'єн. Як повідомили в головному управлінні поліції Саболч-Сатмар-Березької області, підозрілий літак помітив поліцейський, який проживає в цьому селі. У правоохоронця був вихідний, але він зателефонував колегам і ті швидко знайшли в полі занедбаний літак. Після цього почали шукати пасажирів, залучили службового собаку і термокамери. Незабаром виявили 3 афганців і 8 в'єтнамців, всіх затримали. Слідчі підозрюють, що пілотами могли бути українці – жителі Закарпаття.
Події Через снігопади в Україні без електрики залишилися 15 населених пунктів Через ускладнення погодних умов без електрики в 3 областях України залишилися 15 населених пунктів. Про це повідомили в пресс-службі ДСНС. Відзначається, що в Донецькій, Запорізькій та Одеській областях в ніч з 16 на 17 січня йшов сильний сніг, посилилися пориви вітру. В результаті спрацювали системи захисту ліній електропередач і сталося знеструмлення 9 населених пунктів в Донецькій області, 3 - у Запорізькій і ще 3 - в Одеській. На даний момент до відновлення електропостачання населених пунктів залучено бригади обленерго. Нагадаємо, раніше синоптики попередили, що протягом четверга, 18 січня, погода в Україні істотно погіршиться. Так, на території Чернігівської, Сумської, Черкаської, Полтавської, Кіровоградської, Одеської та Миколаївської областей очікуються сильні і дуже сильні снігопади, хуртовини. Сніговий покрив буде висотою до 40 см. В той же час в Києві випаде близько 20 см.
Події оформление ленты  На трасі в Чехії зіткнулися понад 40 автомобілів На швидкісній магістралі, що сполучає Прагу і Братиславу, зіткнулося понад 40 автомобілів. Про це повідомили в поліції Південно-Моравського краю Чехії, передає прес-служба відомства. Як повідомив представник поліції Петро Замечнік, більшість автомобілів, які потрапили в ДТП – це фури. В результаті аварії за попередніми даними постраждали 10 осіб. У зв'язку з масштабним ДТП рух на цьому відрізку в обох напрямках тимчасово заблоковано, водії користуються іншими місцевими автодорогами. Розтягувати автомобілі дорожнім робочим допомагають пожежники і рятувальники. Відзначається, що автомобілі витягують з кюветів, і мабуть, рятувальна операція триватиме до ночі. Причиною масових аварій називають сильний снігопад і перевищення водіями дозволеної швидкості руху при таких погодних умовах.
Суспільство На Україну насуваються потужні циклони: погода різко погіршиться З середи, 17 січня, Україна опиниться між антициклоном на сході і циклонами на заході. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила синоптик Наталка Діденко. За її словами, потужна зона з антициклоном на сході і величезні повітряні атлантичні масиви теплого і вологого повітря зіткнуться над Україною з циклонами і фронтами на заході. А в зоні розподілу теплого і холодного повітря завжди відбуваються активні метеорологічні процеси. У зв'язку з цим, в нашій країні пройдуть снігопади, в деяких регіонах з дощем, буде «стрибати» атмосферний тиск, різко змінюватися температура повітря. Ситуація на дорогах ускладниться максимально, ожеледиця і снігові замети гарантовані. Крім того, посилиться вітер аж до штормових показників. За прогнозами Укргідрометцентру, 18 січня сніг буде на всій території країни, крім півдня. Температура повітря на заході, сході, півночі і центрі від -3 до +1 градуса, на півдні – дощі, до +4 градусів. 19 січня сніг прогнозується в центрі, на півночі, сході. На півдні і заході – мокрий сніг з дощем. Температура від -4 до +4 градусів.
Суспільство Університет ім. Т.Шевченка відпустив студентів до весни Київський національний університет ім. Тараса Шевченка скасував заняття до весни. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив експерт з енергетики Андрій Герус. Герус зазначив, що причина такого рішення керівництва вузу – відсутність грошей для оплати за тепло і електроенергію. «Формально – це називається «дистанційне навчання». Але всі розуміють, що ні методики дистанційного навчання, ні кваліфікації для дистанційного навчання у нас немає. Ну, читайте книги, вирішуйте завдання. У студентів свої плани: трохи відпочити, трохи підзаробити», - написав Герус. Як відзначили журналісти «Громадського радіо», студенти підтвердили інформацію, оприлюднену Герусом. Вони відзначили, що вуз перейшов в режим дистанційного навчання, однак рекомендацій і настанов від вчителів студенти поки не отримали. Про те, що буде перехід на дистанційне навчання, студентам сказали ще в грудні. У такому режимі вони вчитимуться до 5 березня.
Кримінал Священика РПЦ за педофілію посадили на 14 років до в'язниці Приозерский міськсуд Ленобласті визнав священика РПЦ Гліба Грозовського винним у педофілії. Про це повідомляє РІА «Новости». Грозовського засудили до 14 років колонії. Він також буде виплачувати кожній з потерпілих по 400 тисяч рублів компенсації моральної шкоди. Піп вже заявив, що оскаржить вирок. Прокурори просили для попа 15 років колонії суворого режиму, захист наполягав на виправданні. Відзначимо, що всі матеріали цієї справи розглядалися в закритому режимі в зв'язку з можливим суспільним резонансом. Суд встановив, що Грозовський поглумився на трьома дівчатками в православних таборах на острові Коневець на Ладозькому озері і острові Кос в Греції. Один епізод стався в 2009 році, два інших – в 2013 році. Його відсторонили від служіння і деякий час священик переховувався в Ізраїлі. Восени 2014 року ізраїльська поліція затримала Грозовського, а два роки потому попа екстрадували в Росію.
Суспільство У Литві створили аналог «миротворця» – сайт Vatnikas У Литві ентузіасти запустили сайт Vatnikas, який закликав боротися з російською пропагандою. Про це пише місцеве видання Lietuvos zinios. У цій прибалтійській країні також проходить інформаційна війна з РФ. Сайт схожий на український проект «Миротворець», їх цілі співпадають. Як відзначили розробники сайту Vatnikas.lt, вони поставили собі за мету «регулярно, інтенсивно і жорстоко викривати ватників і боротися з їхньою пропагандою, поширюваною законними засобами». Нагадаємо, раніше дипломати країни-агресора направили ноту в Держдепартамент США з вимогою закрити український сайт «Миротворець», який знаходиться на американських серверах. «Миротворець» був створений навесні 2014 року, він визначає особи російських терористів, які воюють на Донбасі. Не оминає сайт стороною і подільників бойовиків.
Спорт До третього кола Australian Open вийшли 3 українські тенісистки До третього кола престижного турніру Australian Open вийшли відразу 3 українські тенісистки – Еліна Світоліна, Катерина Бондаренко і Марта Костюк. Про це повідомляється на сайті змагань. Перша ракетка України Еліна Світоліна перемогла чешку Катержіну Синякову – 4:6, 6:2, 6:1. В очних протистояннях це була вже друга перемога Світоліної. Далі її очікує гра з 15-річною українкою Мартою Костюк. Марта в свою чергу у другому колі вибила з боротьби Олівію Роговську з Австралії з рахунком 6:3, 7:5. Завдяки цій перемозі Костюк потрапила в топ-250 світового рейтингу. Крім того, українка Катерина Бондаренко обіграла росіянку Анастасію Павлюченкову з рахунком 6:2, 6:3. Надалі Бондаренко зіграє проти Магдалени Рибарикової зі Словаччини. Статистика особистих зустрічей 2-2, свій останній очний поєдинок дівчата провели ще в 2011 році.
Події Гройсман запізнився на Кабмін на півгодини і пригрозив звільненнями за нечищені дороги Засідання Кабінету міністрів України розпочалося із запізненням на 34 хвилини. Початок засідання було анонсовано на 11:00 17 січня. Однак прем'єр зайшов у зал засідань лише об 11:34, передає АСН. Володимир Гройсман розпочав свою промову з прогнозу погоди і попередження про те, що всі зусилля комунальників повинні бути спрямовані на уникнення надзвичайних ситуацій. При цьому було помітно, що промова прем'єра не готувалася заздалегідь. "У найближчі дні в Україні очікується погіршення погодних умов... Сніг зазвичай викликає утруднення на проїзд по дорогах і пересуванні в місті. Тому важливо, щоб місцева влада мобілізувала всі наявні ресурси. І хочу акцентувати, що з 1 січня у місцевих бюджетах грошей в 3-4 рази більше на місцеві дороги зокрема... у будь-якій країні, коли йде сніг, - є затор і проблеми. І у нас будуть проблеми, найголовніше - що якщо такі затори виникають, треба мобілізувати всі ресурси. Не спати і подбати про людей, які не з своєї волі там опинилися. Тому я вимагаю, щоб по всій країні всі голови адміністрацій під свою персональну відповідальність організували цю роботу", - заявив Гройсман. Також він нагадав, що на попередньому засіданні Кабміну вже звільнили чиновника за неприбраний сніг. І пригрозив у разі повторення ситуації звільняти всіх чиновників "без роздумів". Додамо, що зараз у Києві снігопад тимчасово припинився, однак рясні опади вночі і вранці стали причиною аварій і заторів. Зокрема досі частково заблоковано всі мости через Дніпро.
Політика Парубій повідомив, коли відбудеться голосування за законопроект щодо Донбасу Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що голосування за законопроект №7163 щодо реінтеграції Донбасу відбудеться в четвер, 18 січня. Про це він сказав в ході ранкового пленарного засідання парламенту, передає кореспондент АСН. «Нам залишилося розглянути 192 правки. Сподіваюся, що нам вдасться сьогодні гідно попрацювати, щоб завтра вийти на ухвалення рішення», - заявив Парубій. Нагадаємо, 15 січня Рада вийшла після новорічних канікул і розпочала розгляд поправок до законопроекту «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях». До нього подали понад 700 поправок. Документ повинен закріпити основи держполітики щодо окупованих територій. Росія нарешті визнається окупантом, а «влада» в так званих «ДНР» і «ЛНР» - окупаційними адміністраціями. Зникне і визначення «АТО».
Кримінал Поліція в Одесі затримала п'яних медиків швидкої допомоги Поліцейські в Одесі затримали бригаду медиків швидкої допомоги, які поводилися неадекватно і слабо реагували на прохання допомогти людині. Про це повідомив радник начальника Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк на своїй сторінці в Facebook. В ході перевірки з'ясувалося, що медики перебували в нетверезому стані. Форостяк уточнив, що інцидент стався 16 січня о 21:30. Правоохоронцям повідомили, що біля залізничного вокзалу перебуває людина в неадекватному стані - напівроздягнена і з розладами мови. Патрульні, які прибули на місце події, з'ясували, що чоловікові зле, він роздягнений, бо «спекотно». Поліцейські викликали швидку допомогу. Поки один правоохоронець зустрічав медиків, інші робили потерпілому реанімацію, штучне дихання і масаж серця. Лікарі ж не зрушили з місця і тільки через 20 хвилин після повторного звернення поліцейського прийшли на місце події і встановили смерть громадянина. «Під час спілкування поліцейські звернули увагу на неадекватну поведінку бригади швидкої допомоги і запах алкоголю, бригада застосовувала нецензурну лайку, намагалася палити в громадському місці і кареті "швидкої", зрештою поліцейські дійшли висновку, що медики просто п'яні, крім того, не реагували на зауваження правоохоронців, відмовлялися виконувати законні вимоги поліцейських, штовхалися і ображали їх», - додав Форостяк. Патрульні викликали оперативників, які затримали медиків. Лікар і фельдшер намагалися чинити опір, тому до них застосували наручники. Примусове обстеження показало, що лікар і фельдшер перебували у стані алкогольного сп'яніння (у фельдшера 2.22 проміле); водій був тверезим.
Кримінал Повернулися після обміну бойовиків у «ДНР» показово судять У так званій «ДНР» бойовиків, які повернулися після обміну полоненими, переслідують, арештовують і показово судять. Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО з посиланням на дані розвідки. Відзначається, що співробітники так званого «МДБ ДНР» інкримінують колишнім бойовикам співпрацю з українськими спецслужбами. Так, 28 грудня 2017 року був затриманий громадянин Сіренко С. 1984 року народження, який був переданий російським терористам в межах процедури обміну полоненими. Крім того, 6 січня в «ДНР» затримали членів «Союзу військовополонених і політв'язнів Донбасу» Максима Гармаша і Сергія Бабича. Нагадаємо, раніше уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська повідомила, що 18 січня українська сторона і представники бойовиків планують обмінятися новими списками для обміну полоненими.
Події Від переохолодження на Львівщині загинули 4 людини За добу від переохолодження у Львівській області загинули 4 людини. Про це повідомили в Департаменті з питань цивільного захисту населення Львівської ОДА. Так, тіла замерзлого 26-річного та 61-річного чоловіків було знайдено в селах Опака і Рихтичі Дрогобицького району. Крім того, в Дрогобичі на вулиці Василя Великого було виявлено тіло невстановленої жінки. Також у селі Угерсько Самбірського району на вулиці в районі парку виявлено тіло місцевого жителя, 1974 року народження. Нагадаємо, з середи, 17 січня, Україна опиниться між антициклоном на сході і циклонами на заході. У нашій країні пройдуть снігопади, в деяких регіонах з дощем, буде «стрибати» атмосферний тиск, різко змінюватися температура повітря. Ситуація на дорогах ускладниться максимально, ожеледиця і снігові замети гарантовані. Крім того, посилиться вітер, аж до штормових показників.
Політика В ОБСЄ погодилися сприяти відновленню зв'язку в "ДНР" В ОБСЄ заявили про готовність надати сприяння у проведенні ремонтно-відновлювальних робіт на пошкодженій лінії стільникового оператора Vodafon на Донбасі. Про це повідомляють ЗМІ псевдореспубліки. Водночас там уточнили, що місія буде на час ремонту стільникового обладнання дзеркально патрулювати по обидва боки, але за умови надання сторонами гарантій безпеки. При цьому співробітники ОБСЄ нібито повідомили, що після аварії почали використовувати альтернативні засоби зв'язку, які працюють на територіях ОРДЛО. Також у "ДНР" нагадали, що після того, як припинив працювати український мобільний оператор Vodafonе, місцеві жителі масово переходять на стартові пакети місцевого оператора. Так 50 тисяч громадян купили картки оператора «Фенікс», який працює на Донбасі. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що, на думку заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгія Туки, бойовики в "ДНР" захопили обладнання оператора Vodafone, а оператор "Фенікс" є поза законом.
Політика ЗСУ готуються до отримання та застосування американських Javelin - Муженко Збройні сили України розробили заходи для отримання на озброєння американських протитанкових ракетних комплексів Javelin. Про це повідомив голова Генштабу генерал армії Віктор Муженко, передає Укрінформ. «Позиція одна: йдеться про Javelin. Є відповідна процедура їх отримання. Вона не така швидка, як нам би хотілося. Для цього ще потрібна робота відповідних експертів у питаннях готовності України приймати таку зброю», - розповів начальник Генштабу ЗСУ. За словами Муженка, триває підготовка до застосування і експлуатації такої зброї. Нагадаємо, США поставлять в Україну 35 пускових установок ПТРК Javelin і 210 ракет до них. 16 січня посол США в Україні Марі Йованович повідомила, що американський уряд безкоштовно надасть Україні зброю, зокрема протитанковий комплекси Javelin.
Події оформление ленты  Сипатиме і заливатиме п'ять діб. Синоптики розповіли невтішний прогноз погоди на тиждень Через вплив активного циклону в Україні в середу по всій країні продовжаться досить рясні снігопади одночасно з відчутним потеплінням. Така погода протримається в Україні 3-5 днів, в залежності від області. Особливо складною буде погода буде в столиці, де опади триватимуть щодня протягом наступних щонайменше п'яти днів. При цьому пік негоди очікується з ночі 17 січня до середини дня 18 січня. У четвер, 18 січня синоптики Укргідрометцентру прогнозують ще більше погіршення погодних умов. Потепління істотно ускладнить пересування на дорогах і прибирання снігу. У центральних і південних областях України опади будуть особливо сильними. Синоптики також прогнозують перехід снігу в дощ. На території Київської, Чернігівської, Сумської, Черкаської, Полтавської, Кіровоградської, Одеської та Миколаївської областей очікуються сильні і дуже сильні снігопади, хуртовини, виникнення снігового покриву висотою до 40 см, в Києві - близько 20 см. Також у Дніпропетровській, Запорізькій і Херсонській областях очікується сильний дощ, який перейде в сніг. До 19 січня в центрі країни кількість опадів зменшиться, однак на території східних областей вони стануть більш рясними.  А ось вже 20 січня на сході країни опади різко припиняться. Погода буде сонячною. Водночас на заході України і в центрі триватимуть досить сильні снігопади. Також температура повітря опуститься на 1-2 градуси нижче. А ось 21 січня західні і центральні області накриє дощ і мокрий сніг, знову стане тепліше. В цей час східні і південні області країни будуть насолоджуватися сонячною погодою практично без опадів.
Економіка Україна цього року відновить імпорт російського газу - «Нафтогаз» Ціна російського газу стала привабливою, а тому в 2018 році Україна відновить імпорт мінімальних обсягів російського газу. Про це на прес-конференції повідомив глава НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, передає УНІАН. «З цього року нам треба буде вибирати мінімальні обсяги... Ми в «Нафтогазі» не вважаємо це негативним аспектом. Зобов'язання «Газпрому» продавати нам 5 млрд куб. м за ціною нижчою за європейську є позитивним аспектом з точки зору як «Нафтогазу», так і споживача», - сказав Коболєв. Нагадаємо, Україна відмовилася закуповувати російський газ у листопаді 2015 року. У 2017 році імпорт газу в нашу країну збільшився на 26,8%, до 14,1 млрд кубометрів. Газ Україна імпортує тільки з країн Євросоюзу. 22 грудня «Нафтогаз» отримав остаточне рішення Стокгольмського арбітражу, який задовольнив усі вимоги української сторони: знизив ціну на газ, що купувався у «Газпрому» в другому кварталі 2014 року, на 27,4% - до $ 352 за тис. куб. м; відхилив вимоги російської сторони за принципом «бери або плати» на суму $56 млрд і знизив обсяг газу, який «Нафтогаз» в 2018-2019 роках буде зобов'язаний купувати у «Газпрому», до 5 млрд куб. м на рік.
Політика Раді залишилося розглянути понад 100 поправок до законопроекту про реінтеграцію Донбасу Після перерви народні депутати у Верховній Раді продовжили розглядати поправки до законопроекту про реінтеграцію Донбасу, передає кореспондент АСН. Депутатам залишилося розглянути понад 100 поправок. Після перерви робота продовжилася з поправки №551. Всього в ході підготовки законопроекту до другого читання було внесено 673 поправки. Раніше спікер ВР Андрій Парубій заявляв, що орієнтовно депутати вийдуть на голосування в цілому за документ близько 11:00 18 січня. У свою чергу нардеп Дмитро Тимчук вважає, що окреме ухвалення кожної поправки погіршить законопроект про деокупацію Донбасу. «Фракції не ухвалили пропозицію комітету голосувати блоками. І зараз усі поправки голосуються скопом. При цьому ухвалення поправок йде важко. Вже скільки їх уже було розглянуто - і жодну з них не було ухвалено! І далі, боюся, буде така ж картина. Моя думка: це погіршить законопроект», - підкреслив політик.
Події У Києві з 18 січня обмежать в'їзд великогабаритного транспорту Цієї ночі, з 17 на 18 січня, з 00:00 буде обмежено в'їзд у столицю великовантажного і великогабаритного транспорту на всіх дорогах. Про це йдеться на сайті Київської міської держадміністрації. Точна дата кінця обмеження невідома - зазначено, що воно триватиме на період снігопаду. Сьогодні, 17 січня в'їзд великовантажного і великогабаритного транспорту в напрямку з Бориспільської траси до Києва дозволений. Обмеження в'їзду в місто дозволить уникнути блокування руху на дорогах і перешкоджання роботі снігоприбиральної техніки. Столична влада в черговий раз звернулися до киян з проханням не користуватися власними авто під час інтенсивних снігопадів і віддавати перевагу громадському транспорту. Пішоходам рекомендується рухатися по тротуарах з обережністю, переходити дорогу лише у встановлених для цього місцях і бути обачними. Втім зауважимо, вранці 17 січня уникнути пробок все ж не вдалося. У Києві спостерігалося істотне утруднення в русі транспорту.
Кримінал оформление ленты  Знову "мажорне" ДТП у Харкові: син мільйонера на смерть збив хлопця на переході У вівторок, 16 січня, в Харкові сталася ДТП, в результаті якої загинув 17-річний хлопець. Про це пише місцеве видання АТН. Відзначається, що аварія трапилася о 15:15 на Салтівському шосе, 127. Автомобіль Toyota Camry збив молодого чоловіка, який переходив дорогу, тіло якого пролетіло ще десяток метрів, підкинуте ударом. Потерпілий від отриманих травм помер на місці, а винуватець ДТП з місця аварії поїхав на великій швидкості. Пізніше в Нацполіції Харківської області заявили, що ввели в дію план «Пeрeхват» і виявили розшукуваний автомобіль на Салтівському шоссe. Після цього правоохоронці затримали водія - 18-річного харків'янина. Чоловік затриманий в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Як зазначив на своїй сторінці в Facebook відомий волонтер Роман Доник, ДТП скоїв мажор Тигран Єнгібарян, який водійське посвічдення отримав через 3 тижні після 18-річчя. «До цього їздив два роки на автомобілях незрозуміло як. Батько мільйонер. Єнгібарян А.А. - керівник великої компанії. Можна прийняти ще поправку в закон і обмежити швидкість 40 км по місту. Або навіть 30. Ні, ну, а чого? А можна просто розслідувати такі справи так, як треба, і саджати винних за ґрати», - підкреслив він.
Суспільство Спалах кору в Україні: помер ще один хворий В Україні від кору померла ще одна людина. Про це повідомили в прес-службі МОЗ України на своїй сторінці в Facebook. «Стало відомо про ще одну смерть від кору: померла доросла людина. Таким чином, у новому році від кору в Україні померло вже двоє людей», - зазначили у відомстві. У МОЗ нагадали, що інкубаційний період кору без прояву симптомів становить 6-21 день. Далі починається період захворювання з такими симптомами, як висока температура, головний біль, нежить, сухий кашель, збільшення лімфовузлів, запалення слизової оболонки очей, пронос і блювота. Кір може призвести до серйозних ускладнень: пневмонії, вушної інфекції, запалення мозку - енцефаліту. Нагадаємо, раніше з'ясувалося, що комітет з питань охорони здоров'я Верховної Ради України визнав роботу штабу у боротьбі з розповсюдженням кору неефективною.
Економіка оформление ленты  Кабмін затвердив план розвитку цифрової економіки Уряд на засіданні в середу 17 січня затвердив Концепцію та План дій розвитку цифрової економіки в Україні до 2020 року. При цьому чиновники сподіваються, що реалізація плану дасть можливість вже через три роки ВВП країни додатково збільшити на 5%, передає АСН. План передбачає розвиток індустрії 4.0 (так звана четверта промислова революція. - АСН), смарт-фабрик, цифрових робочих місць, STEM-освіти і цифрових освітніх послуг, цифрових інфраструктур для Інтернету-речей, блокчейну, eHealth і е-безпеки тощо. "Весь світ зараз переходить на формування цифрової економіки. Це означає, що в усі сфери нашого життя проникають нові технології, які ми повинні реалізовувати. І тут є кілька можливостей. Зокрема - розвиток інфраструктури та розширення різних послуг і сучасної продукції для посилення конкурентності нашої продукції", - заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Він привів за приклад аграрну галузь: "Ми сьогодні можемо використовуючи інноваційні технології, абсолютно нешкідливі, ми можемо значно збільшити врожаї і якість сільгосппродукції, забезпечити її переробку. Забезпечити більш якісний моніторинг та захист нашої продукції", - заявив прем'єр.
Суспільство оформление ленты  Військові пенсіонери вийшли на мітинги по всій Україні. Під Радою декілька сотень вимагають перерахунку Під будівлею Верховної Ради в Києві в черговий раз зібрався чисельний мітинг військових пенсіонерів, які вимагають перерахунку пенсій. Подібні акції проходять і в інших містах України, однак уряд продовжує ігнорувати вимогу мітингувальників, стверджують вони. Про це повідомив кореспондент АСН з місця події. Під будівлею Верховної Ради, в Маріїнському парку, зібралися сотні колишніх військовослужбовців і представників інших силових відомств, які вкотре звернулися до влади з вимогою провести індексацію пенсій. Серед протестувальників - представники різних ветеранських організацій, пенсіонери з різних населених пунктів, переважно з Київської області. Подібні мітинги проходять і в інших містах країни - практично у всіх областях, повідомляють організатори акції. Так, зокрема, за словами представника однієї з місцевих організацій, на центральну вулицю Полтави зранку 17 січня вийшли близько 450 ветеранів, які на годину перекрили рух нею.  В цей же час у будівлі парламенту пройшов круглий стіл за участю делегатів тих же організацій - всього понад 30, на якому були присутні багато народних депутатів з різних фракцій. Представники Мінсоцполітики та уряду на заходи не з'явилися. Зазначимо, що це вже далеко не перша акція ветеранів з вимогою перерахувати пенсії - тільки за останній рік пройшло більше 13 пікетів і різних масових заходів. Нагадаємо, 27 грудня 2017 року на засіданні Кабінету міністрів, практично таємно, без обговорення, було ухвалено рішення перенести підвищення пенсій військовим на рік. Тобто ухвалити постанову не в 2018 році, а в 2019-му.
Суспільство Через негоду ДСНС перейшла на посилений режим роботи Працівники ДСНС перейшли на посилений режим несення служби через негоду і снігопади. Про це на засіданні Кабміну заявив очільник ДСНС Микола Чечоткін, передає кореспондент АСН. За словами Чечоткіна, для безпечного проїзду на дорогах залучено 1300 одиниць техніки і 1800 працівників «Укравтодору». «Сили ДСНС, а це близько 2000 техніки і 7000 людей переведені на посилений режим несення служби», - сказав очільник ДСНС. Він зазначив, що на проблемних ділянках у Києві працюють тягачі для надання допомоги і буксирування транспорту. Крім того, частково обмежений в'їзд вантажівок у місто у напрямі з Харкова і Чернігова. Раніше в Укргідрометцентрі повідомили, що погодні умови будуть ускладнюватися, пік інтенсивності опадів припаде на другу половину ночі і ранок 18 січня.
Економіка Гройсман: "Не дай Боже хтось заборонить селянам здавати молоко" Ніхто не має права забороняти селянам продавати молоко зі своїх підсобних господарств на молокопереробні заводи. Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає АСН. Звертаючись до виконувача обов'язків міністра аграрної промисловості Максима Мартинюка, прем'єр висловив невдоволення щодо інформації про те, що селянам з початку 2018 року збиралися заборонити здавати коров'яче молоко на заводи. "На зустрічі з людьми в Маріуполі я говорив про заборону продажу молока від людей виробникам. Я хочу попередити - не дай Бог хтось комусь щось заборонить. Люди нехай вирощують худобу, продають спокійно молоко і щоб ніхто в Україні не заважав їм це робити. Жодних заборон не може бути. Тому, будь ласка, я просив би взяти це питання на контроль і допомогти людям у цей важкий момент". Нагадаємо, раніше АСН розповідала про те, що з 2018 року уряд планував заборонити селянам здавати молоко на заводи - оскільки воно нібито не відповідає гігієнічним нормам і є другосортним. На полицях магазинів з початку року молока другого сорту бути взагалі не повинно. У Мінагропроді селянам порадили об'єднуватися в кооперативи, оскільки з підсобних господарств заводам хотіли заборонити приймати молоко. Однак після нового року стало відомо, що Мінагропрод відстрочив набрання цим рішенням чинності на півроку. За даними українських експертів - 75% виробленого молока в Україні - з підсобних сільських господарств.
Економіка Міненерго стверджує, що не підвищуватиме ціни на газ для населення Міністерство енергетики та вугільної промисловості не має наміру підвищувати ціни на газ для населення. Про це на засіданні Кабміну заявив міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик, передає кореспондент АСН. Як зазначив прем'єр Володимир Гройсман, у ЗМІ активно обговорюють, що Міненерго збирається підвищити ціни на газ. Прем'єр запитав у міністра, чи відповідає дійсності ця інформація. У свою чергу Насалик відповів, що «це - абсолютна дурість. Цей законопроект, який буде розглядатися... він не має жодного стосунку до підвищення ціни на газ. Ми не ініціюємо підвищення ціни на газ». Нагадаємо, Міністерство енергетики та вугільної промисловості пропонує продовжити до квітня 2021 року спеціальні зобов'язання для НАК «Нафтогаз України» з продажу газу для потреб населення і змінити формулу розрахунку вартості газу. Разом з тим раніше журналісти «Ліги» повідомили, що газ для населення у грудні 2017 року подорожчав на 8,6% в порівнянні з попереднім місяцем. Як свідчать дані НКРЕКП, максимальна ціна газу для споживачів у грудні становила - 12,5 тис. грн за 1 тис. кубометрів, це на 8,6% дорожче, ніж місяцем раніше.
Економіка Мінсоцполітики потайки намагається закріпити диспропорцію в пенсіях військових - конгрес профспілок Міністерство соціальної політики потайки готує законопроект, який закріпить диспропорцію в пенсіях військовослужбовців. Про це повідомив в.о. президента Всеукраїнського конгресу профспілок Григорій Кабанченко під час круглого столу, передав кореспондент АСН. "Міністерство соціальної політики намагається скасувати всі завоювання, які ми досягли протягом 25 років - вони намагаються внести законопроект, який не дав би можливості не те що ліквідувати диспропорцію і дискримінацію, а закріпити її назавжди - це так званий закон про осучаснення пенсій, який потайки готується вже кілька місяців. Його ще ніхто не бачив, але 5 або 6 варіантів його вже є", - зазначив експерт. За його словами, ветерани провели переговори з Кабінетом міністрів 7 разів, провели більше 13 пікетів, масових заходів і домоглися угоди, за якою з 1 січня 2018 року мали бути перераховані пенсії військовослужбовцям і представникам ще 14 силових структур. Однак цього не було зроблено, тому 39 ветеранських та інших організацій звернулися до всіх народних депутатів з письмовими зверненнями щодо невиконання законодавства. Активіст нагадав, що відстоювати право на гідні виплати військовослужбовцям і представникам інших силових структур їм доводиться з 1999 року, "коли влада придумала спосіб недотримання закону про пенсійне забезпечення". При цьому Кабанченко додав, що, крім самих ветеранів, індексації очікують понад 50 тисяч вдів і членів сімей загиблих військовослужбовців. Їм, за словами керівника конгресу, сьогодні доводиться жити на мінімальну пенсію. Нагадаємо, 27 грудня 2017 року на засіданні Кабінету міністрів, практично таємно, без обговорення, було ухвалено рішення перенести підвищення пенсій військовим на рік. Тобто ухвалити постанову не в 2018 році, а в 2019-му.
Суспільство Vodafone домовився з бойовиками і СЦКК про відновлення зв'язку в Донецькій області Мобільний оператор Vodafone Ukraine з обох боків погоджує проведення ремонту кабелю, щоб відновити мобільний зв'язок в ОРДО. Про це повідомив начальник відділу зі зв'язків з громадськістю компанії Вікторія Рубан, передає LIGA.net. Рубан уточнила, що узгодження йде зі Спільним центром з контролю і координації режиму припинення вогню, а також бойовиками так званої «ДНР». «Важливо, щоб режим тиші дотримувався з обох боків. Піддавати ризику життя своїх фахівців ми не можемо», - додала вона. У компанії не змогли назвати терміни відновлення кабелю. Нагадаємо, з 11 січня мешканці окупованої території залишилися без зв'язку Vodafone. Мережу «Київстар» була «віджато» російськими терористами ще в 2014 році, на її базі був створений оператор «Фенікс».
Економіка Гройсман пообіцяв дешеві кредити фермерам і садівникам вже за місяць У 2018 році в Україні будуть реалізовані масштабні державні програми з підтримки тваринництва і виробництва молока. Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман. За його словами, уряд буде видавати під не більше ніж 3% річних кредити на 3-5 років на будівництво нових молочних і тваринницьких ферм. "Я хочу, щоб у всіх аграрних регіонах України будували нові ферми, заводили нове поголів'я, тим більше, що ми будемо підтримувати. У цьому році ми почнемо масштабне виробництво і м'яса, і молока. Що нам це дасть? Ми бачили в 2017 році, що через зростання цін у ЄС і в світі, через зменшення поголів'я в Україні ми отримали серйозне зростання цін на молоко і м'ясо". Гройсман також зауважив, що в 2018 році уряд вперше буде підтримувати фермерство і садівництво. Він закликав усіх охочих саджати сади  готуватися до праці. "Ми будемо компенсувати, досить серйозно, на рівні 70-80% вартість посадкового матеріалу. Тобто все те, що потрібно для саджанців, - держава через публічні механізми компенсуватиме", - заявив прем'єр. За словами Гройсмана, відповідні рішення будуть ухвалені урядом в наступні місяць-півтора.
Кримінал У Львові розікрали газу на 1,4 млрд гривень - НАБУ У Львові були затримані 4 посадові особи декількох підприємств, яких підозрюють у заволодінні понад 300 млн куб. м газу НАК «Нафтогаз України» на суму понад 1,4 млрд грн. Про це повідомили в прес-службі НАБУ. Напередодні, 16 січня, детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали у Львові 4 посадових осіб ТОВ «Енергія-Новий Розділ», ТОВ «Енергія-Новояворівськ» і ТОВ «Енергія». Їм повідомили про підозру в скоєнні злочину, кваліфікованого за ч.5 ст.191, ч.3 ст.28, ч.2 ст.366, ч.3 ст.209 КК. Були проведені обшуки в офісних та житлових приміщеннях зазначених комерційних підприємств в порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України. Зараз вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Нагадаємо, раніше очільник НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявив, що ціна російського газу стала привабливою, а тому в 2018 році Україна відновить імпорт мінімальних обсягів російського газу.
Спорт Скандал у РФ: легкоатлети «масово захворіли» перед несподіваним допінг-контролем В Іркутську перед турніром з легкої атлетики 13-14 січня відбувся «масовий вихід» російських спортсменів, які раптово «захворіли», дізнавшись про проведення допінг-контролю. Про це пише видання «Чемпионат». Турнір відвідали працівники Російського антидопінгового агентства (РУСАДА). Відзначається, що більшість спортсменів захворіли і не з'явилися на старт, тим самим «уникнувши несподіваної процедури - попісяти в пробірку». У списку тих, хто не прийшов, опинилася і легкоатлетка Наталія Аристархова, яка в кінці грудня 2017 року на вузівському чемпіонаті Красноярського краю пробігла 3000 метрів за «фантастичні як на сьогодні» 9 хвилин і 6 секунд. Всього до старту не прийшли 36 атлетів: 11 дорослих, 4 юніори до 23 років, 14 юніорів до 20 років і 7 дівчат до 18 років. Деякі з тих, хто прийшов, не використали всі кваліфікаційні спроби або зовсім не фінішували. Нагадаємо, 5 грудня МОК відсторонив росіян від участі в зимових Олімпійських іграх у Південній Кореї за порушення антидопінгових правил, а також дискваліфікував Олімпійський комітет РФ.
Економіка Депутат дав невтішний прогноз щодо перерахунку пенсій військовим Перерахунку пенсій військовослужбовцям раніше 2019 року не буде, оскільки на позитивні зміни в своєму матеріальному становищі ветерани зможуть сподіватися тільки перед виборами президента. Про це повідомив народний депутат України Віктор Чумак (фракція БПП) під час круглого столу, передав кореспондент АСН. "Повірте мені, наступного року вас засіють усім, чим тільки можна засіяти. Коли Петро Олексійович піде на вибори, вам дадуть все, але не сьогодні", - зазначив політик, звертаючись до ветеранів військової служби. За його словами, олігархічна владна верхівка в Україні  хоче турбуватися про життя простих людей, проте активно використовує соціальне законодавство як метод впливу у виборчому процесі. При цьому Чумак додав, що сьогодні ідею індексації пенсій військовослужбовцям з 1 січня 2018 року підтримують практично всі фракції парламенту, вони ж підтримають відповідну постанову КМУ. Водночас, на думку депутата, уряд під різними приводами не буде її виконувати. Для того, щоб змусити уряд виконувати свої зобов'язання в частині перерахунку пенсій, треба буде до постанови ввести відповідальність Мінсоцполітики за саботування рішення Верховної Ради - аж до відставки очільника відомства Андрія Реви. У свою чергу, екс-міністр соцполітики, народний депутат України (фракція "Опозиційний блок") Наталія Королевська заявила, що спеціальної постанови, а тим більше закону, для проведення осучаснення пенсій ветеранам не потрібно - на це потрібна лише політична воля. Нагадаємо, 27 грудня 2017 року на засіданні Кабінету міністрів, практично таємно, без обговорення, було ухвалено рішення перенести підвищення пенсій військовим на рік. Тобто ухвалити постанову не в 2018 році, а в 2019-му.
Політика Чи здоровий Путін: у Кремлі розповіли про його здоров'я На сьогодні президент РФ Володимир Путін абсолютно здоровий. Про це повідомляє прес-секретар глави держави Дмитро Пєсков, повідомляє РИА Новости. Таким чином він прокоментував доповідь про стан здоров'я американського президента Дональда Трампа. Перед цим журналісти поцікавилися у Пєскова, чи не планують у Кремлі опублікувати дані про стан здоров'я глави держави. На це прес-секретар Путіна відповів, що в законодавстві РФ такі формати не передбачені. «Мені невідомо, що такі формати готуються. У нашому законодавстві обов'язкове оприлюднення інформації про стан здоров'я глави держави не передбачено», - повідомляє він. При цьому Дмитро Пєсков запевнив усіх, що Путін цілком здоровий. «У свою чергу я можу запевнити вас, що президент здоровий, може дати багатьом фору», - резюмував Пєсков.
Події У вагоні метро у Києві пасажирам на голову полилася вода Сьогодні, 17 січня, жителі столиці, які їхали в метро по Святошинсько-Броварській лінії, промокли, коли їм на голову несподівано полилася вода з даху. Про це інформує "Сегодня". Один з пасажирів повідомив, що вода зі стелі вагона капала на два ряди місць для пасажирів, заливаючи частину проходу і сидіння. На мокрі сидіння ніхто не сідав, люди обурювалися і стовпилися в частині вагона, де було сухо. «Вагон метро - дірявий, немов решето. Їхав від станції метро «Театральна» до станції «Політехнічний інститут» - на голову і одяг капає вода з брудом. Це не смертельно, звичайно, але мало комфортно», - говорить один із пасажирів. У метрополітені радять у разі таких неполадок скористатися переговорним пристроєм, щоб повідомити машиністу про проблему. Коли поїзд приїде на кінцеву станцію, машиніст перевірить стан вагона, усуне неполадку.
Політика Британія підтвердила: Насіров має паспорт цієї країни У Британії підтвердили, що у відстороненого голови ДФС Романа Насірова є паспорт громадянина цієї країни. Про це повідомляє очільник мінфіну Олександр Данилюк на засіданні Кабміну, передає Корреспондент. «Це порушення закону про державну службу. На урядовій нараді було рішення, що я ініціюю формальне подання на звільнення... Сьогодні я його зроблю з підтвердженням подвійного громадянства, це порушення закону про держслужбу », - повідомив він. У свою чергу прем'єр-міністр Володимир Гройсман обіцяє терміново винести на розгляд уряду питання звільнення Романа Насірова, як тільки він отримає подання. «Як я говорив на урядовій нараді, процедура - виконуй процедуру, внось. Як тільки мені це подання буде внесено, я внесу його в уряд. Тут запитань немає», - звернувся прем'єр-міністр до Данилюка.
Кримінал Луценко: Суди винесли 30 вироків у справі про розкрадання 1,5 млрд дол. Януковича Більше 30 членів організованого злочинного угруповання, які допомагали відмити і приховати вкрадені режимом Віктора Януковича в України мільярди, засуджені й отримали реальні терміни. Про це під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко. Нагадаємо, першим, згідно з порядком денним засідання комітету, розглядається питання про стан конфіскації грошових коштів і матеріальних активів В.Януковича і його оточення. "Є 30 вироків українських судів, за якими засуджено 30 осіб - учасників злочинної схеми розкрадання і "відмивання" грошей на загальну суму в 1,5 мільярда доларів. Від керівників маленьких підприємств, з яких починався шлях "промивання" грошей, до першого заступника міністра економіки. Всі вони засуджені і визнані членами ОЗУ на чолі з Януковичем, які завдали збитків державі в 1,5 млрд дол.", - заявив Луценко. За його словами, вищезгаданими рішеннями судів встановлено понад 500 суб'єктів господарювання української та іноземної юрисдикції, які брали участь у розкраданні грошей. За словами генпрокурора, гроші відмивалися в країнах Азії, на Кіпрі, в Латвії, а потім заводилися в українські банки. "Далі в цих банках, під тиском ОЗУ їм оформлялися облігації внутрішньої державної позики. Вони потім приносили по 9% доходів у валюті і вже абсолютно чистими повинні були повертатися до членів ОЗУ Януковича. Такою є загальна схема розкрадання грошей", - сказав Луценко.
Суспільство оформление ленты  Мавпа вкрала телефон в української зірки Playboy У відомої української виконавиці Даші Астаф'євої, яка зараз проводить канікули на Балі, одна з місцевих мавп вкрала гаджет. Про інцидент вона написала у себе в соціальній мережі Instagram. Крім цього, Астаф'єва опублікувала фотографію «злодюжки», щоб інші люди не стали жертвами моторної мавпи. «Запам'ятайте цю мавпу. Рівно через три хвилини після цього фото вона вихопить мій телефон і втече. Мавпа залізе на дерево і наші марні спроби повернути телефон назад зроблять наш день. Здається, таке відбувається дуже рідко, але після того, як тварина відгризла чохол, відірвала захисний екран, телефон став не таким вже й цікавим. Мій герой @zdarov_jekan (брат співачки) зателефонував мені - і смартфон повернувся з триметрової висоти на землю», - пише фотомодель журналу Playboy. 
Економіка Кабінет міністрів збільшив розмір щомісячної допомоги переселенцям Кабінет міністрів на своєму засіданні в середу 17 січня змінив порядок нарахування щомісячної допомоги переселенцям. Йдеться про допомогу, яка виплачується на покриття витрат на проживання та оплату комунальних послуг, передає АСН. За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, буде підвищено розмір допомоги пенсіонерам та сім'ям з дітьми. При цьому велику допомогу отримають багатодітні сім'ї. "Це вже другий документ, який передбачає збільшення таких виплат у межах бюджетних асигнувань. На кожну дитину - з більш ніж 800 до 1000 грн на місяць. Крім того, для всіх сімей передбачено збільшення грошової допомоги з 2400 до 3000 грн на місяць, і 5000 грн - для багатодітних сімей", - заявив міністр. Раніше АСН розповідала, як у Кременчуці на зупинці громадського транспорту було виявлено в стані коми 14-річну дівчинку. Пізніше з'ясувалося, що дівчинка п'яна. Її батьки - переселенці.
Політика Деокупація Донбасу: законопроект повернули в комітет Завтра, 18 січня, депутати продовжать розгляд поправок до проекту закону про деокупацію Донбасу. Сьогодні в комітеті з нацбезпеки і оборони розглянути спірні питання не змогли. Про це повідомляє голова Ради Андрій Парубій передає кореспондент АСН. «Є пару спірних моментів в цьому законі. Я вважаю, до завтра, зокрема в ході засідання комітету, їх можна обговорити. Ми бачимо вже, які з поправок були відхилені, у яких є потенціал, а які підтримки в залі не мають. Я розраховую на злагоджену роботу комітету. При необхідності я приєднаюся до роботи. Пане Іване Віннику, як представника комітету я прошу вас провести роботу до завтра, щоб ми змогли вийти на узгоджене рішення. Щоб ви перед голосуванням змогли зачитати моменти, за якими є консенсус», - зазначив Парубій. Він також закликав народних депутатів прийти на засідання парламенту завтра, 18 січня.
Суспільство Міністр у справах самотності з'явився у Британії. Навіщо він потрібен Міністр у справах самотності з'явився у Великій Британії. Його призначила прем'єр-міністр Тереза Мей і таким чином уряд спробує вирішити величезну проблему, що стосується не менше ніж дев'яти мільйонів людей в цій країні. Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей сьогодні оголосила про те, що таким чином ще й буде віддано пошану проекту убитого в 2016 році британського законодавця Джо Кокса. Обов'язки міністра самотності поклали на міністра спорту і громадянського суспільства Трейсі Крауч. «Я хочу протистояти цьому виклику для нашого суспільства. Всім нам пора вжити заходів для розв'язання проблеми самотності, від якої страждають люди похилого віку, які втратили близьких, яким немає до кого звернутися по допомогу», - заявила Мей. Водночас думки британців щодо такої ініціативи розділилися. Оскільки багато хто вважає цю ініціативу поверхневою. Вони заявляють, що насправді уряд мав боротися з бідністю, оскільки люди страждають від самотності тільки в тому випадку, якщо вони вкрай бідні. Багаті ж, наприклад старі, можуть найняти собі доглядальниць і забезпечити себе всім необхідним.
Політика Президент Європейської комісії офіційно закликав Британію повернутися в ЄС Президент Європейської комісії закликав Британію знову приєднатися до Європейського союзу, цього разу - використовуючи маловідому договірну статтю «№49», повідомляє Іndependent. Виступаючи в Європейському парламенті в Страсбурзі, Жан-Клод Юнкер сказав, що «вихід Великої Британії з ЄС - це катастрофа», і запропонував країні залишитися в союзі. Юнкер вперше публічно озвучив можливість того, що навіть вийшовши з союзу Британія все ще може змінити своє рішення і повернутися в блок, посилаючись на іншу статтю союзного договору. Глава ЄС каже, що Brexit все ще може бути скасований: «Попри те, що англійці пішли відповідно до статті 50, все ще існує стаття 49, яка дозволяє повернутися до членства, і я хотів би цього. Я хотів би, щоб ми тепер ставилися один до одного з повагою і не відмовлялися один від одного», - сказав він депутатам Європарламенту. Юнкер у вівторок схвалив заяву президента Європейської ради Дональда Туска про те, що Британія все ще може «передумати», щоб повноцінно повернутися в союз. "Ми з паном Туском ще раз звернулися до британського уряду вчора і сказали, що якщо британський народ, британський парламент, британський уряд, захоче повернутися в союз, ми будемо готові обговорити це. Ми не відштовхуємо британців, ми хочемо, щоб вони залишилися», - пояснив він. Нагадаємо, в березні 2017 року прем'єр Британії Тереза ​​Мей офіційно почала дворічний юридичний процес виходу країни з ЄС, який повинен завершитися в березні 2019 року.
Події оформление ленты  Смертельна ДТП під Бердянськом: зіткнулися автобус і "Нива" Під Бердянськом у Запорізькій області в середу, 17 січня, вранці пасажирський автобус, який слідував за маршрутом Маріуполь-Харків, зіткнувся з автомобілем «Нива», в результаті чого двоє людей загинули. Про це інформує прес-служба ДСНС у Запорізькій області. Як зазначається, рятувальникам Бердянського району стало відомо про аварію о 8:40. «Пасажирський автобус «Маріуполь - Харків»зіткнувся з а/м «Нива». В результаті аварії двоє пасажирів легкового автомобіля загинули на місці ДТП, водій був доставлений у лікарню. Через аварію стався витік бензину, в результаті чого машина загорілася. Разом з ліквідацією загоряння рятувальники за допомогою гідроінструмента деблокували тіла загиблих», - сказано в повідомленні. Раніше ми повідомляли, що українець на вантажівці з нелегалами влаштував перегони з поліцією в Словенії.
Суспільство Профільний комітет Ради проголосував за створення Міністерства ветеранів України Комітет Верховної Ради України (ВРУ) у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції і людей з інвалідністю проголосував за створення Міністерства ветеранів. Про це повідомив голова Комітету ВРУ у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції і людей з інвалідністю Олександр Третьяков під час розширеного засідання, повідомляє кореспондент АСН. "Рішення ухвалено одноголосно", - заявив нардеп. За його словами, комітет внесе проект відповідної постанови для голосування у Верховній Раді за створення нового міністерства. Голосуванню передувала тривала дискусія, оскільки багато депутатів і громадські організації виступають проти створення чергового міністерства. Однак більшість учасників засідання підтримали думку Третьякова про те, що розпорошеність відповідальності за справи ветеранів по 20 різних відомствах лише ускладнює можливості учасників АТО або інших конфліктів домогтися належної підтримки або захисту від держави. Крім того, парламентарії незадоволені роботою Мінсоцполітики в сфері захисту ветеранів. Так, екс-міністр соцполітики, народний депутат України (фракція "Опозиційний блок") Наталія Королевська заявила, що відомство просто "завалило" роботу у справах ветеранів. Нагадаємо, 15 січня відбувся конкурс на посаду глави Держслужби у справах ветеранів війни та учасників АТО, на якому переміг Валентин Манько, репутація якого викликає дуже великі сумніви у самих ветеранів. Коли про результати конкурсу стало відомо самим ветеранам, вибухнув скандал. В результаті міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зробив заяву про те, що виступає проти призначення цього кандидата.
Події оформление ленты  Поліцейський на Porsche протаранив резиденцію президента Казахстану В Астані (столиця Казахстану) п'яний офіцер поліції на а/м Porsche Cayenne протаранив паркан резиденції президента Нурсултана Назарбаєва. Про це інформує газета «Время» в Facebook, публікуючи фотографії з місця інциденту. «У середу, 17 січня, о 3:20 ночі за місцевим часом інспектор спеціалізованого окремого батальйону дільничного пункту ДВД Астани, старший лейтенант Іманбеков, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, на автомобілі Porsche Cayenne протаранив опору забору резиденції «Ак орда» з боку вул. Достик», - сказано в повідомленні. Як наголошується, в момент ДТП в салоні був також власник авто і безпосередній начальник Іманбекова - командир взводу спецбатальйону капітан Джумахметов. «Після аварії Джумахметов зник з місця ДТП. Управлінням власної безпеки ДВД Астани вже розпочато службове розслідування за цим фактом», - зазначили у відомстві.
Економіка Військовим пенсіонерам піднімуть виплати, але депутати не згодні з сумою Мінсоцполітики має намір "осучаснити" пенсії військовослужбовцям до 3900 гривень, хоча справедлива індексація довела б щомісячні виплати до удвічі більших. Таку думку висловила екс-міністр соцполітики, народний депутат України (фракція "Опозиційний блок") Наталія Королевська в ході круглого столу, повідомляє АСН. "З урахуванням інфляції в 2018 році пенсія військовослужбовців має бути не менше 8400 грн. Це той справедливий розрахунок, який сьогодні заслужили військові і пенсіонери силових відомств. У Міністерстві соціальної політики вони хочуть порахувати якусь, тільки їм відому інфляцію, і в результаті вийти на рівень 3900 грн", - зазначила політик. За її словами, з урахуванням зростаючої інфляції таке підвищення не розв'яже проблем військових пенсіонерів, оскільки не забезпечить їм гідне матеріальне становище, тому є несправедливим. При цьому Королевська додала, що різні ветеранські організації не повинні допустити при перерахунку зниження стандартів нижче рівня 2013 року, коли пенсія військовослужбовців становила в середньому 2300 грн або 300 доларів США. Крім того, вона назвала злочином таємне рішення уряду відкласти на рік індексацію виплат військовим пенсіонерам, після того, як він офіційно пообіцяв провести осучаснення. Нагадаємо, 27 грудня 2017 року на засіданні Кабінету міністрів, практично таємно, без обговорення, було ухвалено рішення перенести підвищення пенсій військовим на рік. Тобто ухвалити постанову не в 2018 році, а в 2019-му.
Політика Рада заборонить розглядати військові злочини в судах Донецької та Луганської областей Районні суди треба позбавити справ, пов'язаних зі злочинами в зоні проведення антитерористичної операції. Таку думку висловив голова "Української асоціації інвалідів АТО" Сергій Тріскач під час розширеного засідання профільного комітету парламенту, передав кореспондент АСН. "У нас сьогодні є такий прецедент, що ми маємо військову прокуратуру, ми маємо військову поліцію, але не маємо військових судів. Це не логічно. Відповідно, багато суддів громадянського спрямування розглядають військові справи", - зазначив експерт. За його словами, сьогодні цивільні суди перевантажені, і якщо військовий перебуває під слідством, він очікує суду роками, що неприпустимо в умовах бойових дій на території країни. При цьому він додав, що також треба обмежити суди Донецької й Луганської областей від розгляду справ щодо воїнів АТО, щоб захистити суддів від тиску за допомогою їхніх же родичів, які можуть перебувати на окупованій території. В ході обговорення на комітеті депутати дійшли висновку про необхідність рекомендувати ухвалення проекту закону №7296 щодо особливостей територіальної підсудності кримінальних правопорушень, вчинених у районах проведення антитерористичної операції, за основу. Нагадаємо, 6 листопада Вищий спецсуд з розгляду кримінальних і цивільних справ відправив на перегляд справу прикордонника Сергія Колмогорова, засудженого до 13 років ув'язнення за вбивство людини на блокпосту в 2014 році. Колмогорова звільнили з-під варти.
Події Стала відома доля п'яних лікарів, які не врятували чоловіка в Одесі Лікарів «швидкої допомоги», які були затримані в Одесі співробітниками патрульної поліції, звільнили. Про це сказано в сюжеті ТСН. Раніше ми повідомляли, що правоохоронці затримали бригаду швидкої допомоги, яка приїхала на виклик в стані алкогольного сп'яніння і не встигла врятувати чоловіка. Обидва лікарі були п'яні, нецензурно лаялися і штовхали поліцейських. Їх затримали і одягли наручники. Як стало відомо пізніше, обох лікарів вже звільнили з роботи. Водій «швидкої» був тверезий. На даний момент вирішується питання про притягнення лікарів до кримінальної відповідальності за ненадання допомоги потерпілому. «Це обурливий випадок. Сьогодні було проведено службове розслідування. Лікар і фельдшер були звільнені за статтею за перебування в нетверезому стані на робочому місці», - заявив начальник департаменту охорони здоров'я Одеської ОДА В'ячеслав Полясний.
Суспільство оформление ленты  Чи є життя при -62? Приголомшливі фото з полюса холоду Температура в найхолоднішому селищі світу - Оймяконе досягла майже рекордних мінімумів -62. Мороз був такої сили, що зламався місцевий цифровий термометр, який встановили в 2017 році для туристів. Оймякон - село в російській Якутії. Назва походить від назви місцевої річки - Оймякон, яка буквально перекладається як «не замерзла вода, ділянка де риба проводить зиму». Дійсно місцева річка - Куйдусун, частково не замерзає, так як в ній є теплі джерела. Місцеві жителі навіть влаштовують екстремальні купання. В особливо холодні періоди камені річки прикрашають дивовижні крижані "хризантеми". Найхолодніша температура, що коли-небудь реєструвалася в місці проживання людей була також зареєстрована на Оймяконе в 1933 році. Тоді градусники показали -68. Дивно, але навіть в таких неймовірних умовах люди можуть не просто виживати, а жити майже так як скрізь. Головне - правильна адаптація. Місцеві жителі кажуть, що перетворитися на сніговика або Снігуроньку - наростити крижані бурульки на віях або бороді можна буквально за 10 хвилин перебування на холоді.
Суспільство оформление ленты  Вразила всіх вбранням: вагітна герцогиня Кембриджська прийшла в лікарню Вагітна 36-річна герцогиня Кембриджська порадувала своїх шанувальників черговим демократичним і яскравим образом. Про це інформує журнал ЕLLE. Кейт Міддлтон одягла яскраве помаранчеве пальто марки Boden, вартість якого складає всього 300 доларів, а також чорні туфлі-човники на підборах. У руках у неї був невеликий клатч, образ гармонійно був доповнений перловими сережками, а також ідеальною укладкою. Герцогиня Кембриджська приїхала на Ормонд-стріт в дитячу лікарню. Біля входу їй вручили подарунки - плюшеві іграшки для принцеси Шарлотти і принца Джорджа. Після чого Кетрін провели екскурсію новим центром госпіталю. Вона також поспілкувалася з маленькими пацієнтами, лікування яких завдяки новим палатам стане набагато комфортнішим, а також лікарями.  
Суспільство оформление ленты  На трасах під Києвом відкрилися пункти обігріву для водіїв На період ускладнення погодних умов у Київській області на трасах міжнародного значення було обмежено в'їзд великогабаритних та великовагових транспортних засобів. Обмеження триватиме на період снігопаду. У зв'язку з цим на дорозі були відкриті пункти обігріву для водіїв, повідомляє прес-служба НП по області. Сьогодні, 17 січня, на трасі «Київ - Одеса» поліцейські області за допомогою квадрокоптера відстежували наявність пробок і знаходили автотранспорт, який потрапив у сніговий замет. Надалі експерти координували спецтехніку на місця, яка допомагала усунути негаразди. Пункти обігріву були відкриті на таких трасах: «Київ - Одеса» - 78 км і 143 км, «Київ - Житомир» - 62 км, «Київ - Харків» - 126 км, а також місто Переяслав-Хмельницький - в'їзд з боку Черкас. Головне управління ДСНС по столиці звертається до мешканців та водіїв столиці, а також до гостей з проханням не виїжджати за межі Києва, щоб не опинитися в сніжному полоні.
Політика "Він повернеться": Адвокат Януковича розповів про його плани У середу, 17 січня, адвокат Віталій Сердюк повідомив, що його підзахисний - колишній президент України Віктор Янукович збирається повернутися в країну. З цією заявою він виступив сьогодні перед журналістами в ході перерви в Оболонському райсуді, де розглядалася справа про державну зраду Януковича. Про це інформує агентство Укрінформ. «Безумовно, він (Віктор Янукович - Ред.) Збирається повернутися в Україну. Перебування на території РФ є тимчасовим вимушеним заходом для нього», - каже Сердюк. За його інформацією, біглий Янукович отримав документи про надання тимчасового притулку на території Російської Федерації "у зв'язку з тим, що в Україні його переслідують з політичних мотивів". Адвокат зазначив також, що допити Віктора Януковича не ведуться, тому що цього не бажають українські правоохоронці. «Жоден слідчий по жодній справі не хоче провести його допит», - додав він.
Політика У США хочуть застосовувати ядерну зброю у відповідь на кібератаки Керівництво Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки пропонує розширити список ситуацій, при яких глава держави може застосувати ядерну зброю. Про це сказано в статті журналіста The New York Post, посилаючись на звіт Пентагону. Як зазначається, раніше президенти Америки могли скористатися «ядерною кнопкою» тільки при дуже обмежених обставин, наприклад, у разі застосування біологічної зброї противником. Відповідно до нового документа, який носить назву Nuclear Posture Review («Огляд ядерної позиції») Пентагон пропонує дозволити застосування ядерної зброї, якщо ворог влаштовує руйнівні кібератаки на комунікаційний зв'язок або енергосистеми США. Повідомляється, що документ був направлений на узгодження в Білий дім. Фінальна публікація звіту повинна бути в найближчий час.
Наука і технології У Японії оленів відлякуватимуть собачим гавкотом від залізниць Для зниження смертності оленів у Японії протестували поїзд з динаміком, який видає звуки собачого гавкоту для відлякування тварин. Про це повідомляє видання Asahi Shimbun. Ідею подали в Інституті досліджень залізничних технологій. Масовий запуск системи запланований на кінець 2018 року. Передбачається, що за допомогою запису собачого гавкоту вийде зберегти оленів і уникнути пошкодження потягів. На думку вчених, 3-секундний звук фиркання оленів приваблює їхню увагу, а 20-секундний звук гавкоту собак відлякує тварин від поїздів. За даними перших нічних тестів, кількість оленів навколо експериментального поїзда зменшилася вдвічі. Зіткнення з оленями - серйозна проблема японських залізничників. Тварини приходять до колій через нестачу заліза і злизують частки металу, оскільки залізо - важлива частина їхнього раціону. Раніше влада намагалася боротися з проблемою, розкидаючи на коліях фекалії левів, але цей запах швидко вивітрюється.За рік у Японії гине понад 600 оленів. Мало того, це призводить до затримок у розкладі поїздів.

Як зрозуміти, що вам брешуть: ворожіння на брехню
Як зрозуміти, що вам брешуть: ворожіння на брехню
Усім нам не подобається бути ошуканими Якщо у вас є підозри про те, що вам брешуть, ви можете перевірити це за....
Віщий сон: як його побачити?
Віщий сон: як його побачити?
Считается, что вещие сны – прерогатива избранных С этим утверждением можно поспорить
Що означає побачити себе уві сні
Що означає побачити себе уві сні
Кожен хоча б раз у житті бачив у своїх снах незрозумілі та загадкові події Ми вже не раз писали про те, до чог....
Як запам'ятовувати сни для тлумачень: 5 простих дій
Як запам'ятовувати сни для тлумачень: 5 простих дій
Запам'ятовувати сновидіння може кожен із нас, навіть якщо здається, що це неможливо Проста методика допоможе з....
Улюблені іграшки з дитинства розкажуть про ваш характер
Улюблені іграшки з дитинства розкажуть про ваш характер
Згадайте, яка у дитинстві у вас була найулюбленіша іграшка? Це важливо! Психологи стверджують, що ті чи інші з....
більше матеріалів




/-1,5166368484497-/ /-pc-/
Top