counter
Архів Повернутись назад 16 Грудня 2018
16 Грудня
Культура У РПЦ вважають неканонічною нову церкву в Україні Об'єднавчий Собор, який пройшов у суботу, 15 грудня, у Києві, є "неканонічними зборами осіб". Про це заявив протоієрей Московського патріархату Микола Балашов. "Це було неканонічне зібрання осіб, які частково мають, а здебільшого – не мають законної архієрейської хіротонії, яке проходило під спільним керівництвом мирянина і глави країни, а також приїжджої людини, яка нічого не розуміє місцевою мовою. Це зібрання обрало неканонічного "архієрея" таким же неканонічним предстоятелем. Для РПЦ ця подія нічого не означає", - сказав Микола Балашов. Нагадаємо, у Києві 15 грудня на Об'єднавчому Соборі митрополит Єпіфаній був обраний головою об'єднаної церкви України. Томос про автокефалію в Константинополі йому вручить Вселенський патріарх 6 січня наступного року.
Політика Лукашенко провів секретну нараду через тиск Росії У Білорусі пройшла закрита нарада топ-чиновників під керівництвом лідера країни Олександра Лукашенка, присвячена питанням протидії Білорусі тиску з боку Російської Федерації. Про це, з посиланням на високопоставлених чиновників, повідомило білоруське видання «Наша Нива». «Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко провів велику нараду з топ-чиновниками, присвячену питанням дій держави в умовах тиску з боку Росії. На ній ішлося - до кінця стояти за незалежність. Всі підтримали цю пропозицію. Питання Росії стояло гостро. Серед доручень президента - пильніше стежити за інформаційним полем», - повідомило одне з джерел видання. Раніше стало відомо, що в Кремлі запропонували вдихнути нове життя в проект Союзної держави у складі РФ і Білорусі. Влада Росії запропонувала створити єдиний суд і митницю, а також перейти на єдину валюту. Реакція Олександра Лукашенка була дуже різкою, президент Білорусі сприйняв цю пропозицію як шантаж.
Події Помер скандальний екс-ректор Податкової академії Петро Мельник У лікарні "Феофанія" в неділю, 16 грудня, помер Петро Мельник-екс-ректор Податкової академії і депутат трьох скликань, що запам'ятався численними скандалами. Про це повідомив у соцмережі адвокат Мельника Ігор Черезов. Також про смерть 61-річного Петра Мельника повідомили друзі його сім'ї. Уточнивши, що він помер у лікарні «Феофанія» від двосторонньої пневмонії. Нагадаємо, Петра Мельника затримали влітку 2013 року на хабарі за вступ в Податкову академію. Під час обшуку його кабінету правоохоронці виявили 30 тисяч доларів. Пізніше Мельник ліг до лікарні, щоб не брати участь судових засіданнях. Перебуваючи під домашнім арештом в серпні він втік з країни, після чого був оголошений в міжнародний розшук. Навесні 2014 року він повернувся в Україну і був затриманий. У грудні 2017 року Бородянський райсуд Київської області визнав Петра Мельника невинним і виправдав його у зв'язку з недоведеністю складу злочину.
Суспільство Ветеран «Донбасу» обіцяє проломити Усику голову в «боях» за Лавру Абсолютному чемпіонові світу з боксу Олександру Усику необхідно пам'ятати, що захист московських ченців у Києво-Печерській лаврі, на який він зібрався, це не бій у рингу. Так прокоментував резонансну заяву боксера на своїй сторінці в Facebook учасник бойових дій на Донбасі, екс-боєць батальйону «Донбас» Олег Дуб. "Олександр Усик заявив, що Лавру захищатиме від нас? Він думає, що там все буде по боксерським правилами, суддя і перерви між раундами? Там можна і з проломленою головою залишитися, в ринг рушник для порятунку ніхто не викине. Ну куди тобі з народом змагатися, оболтус?» - написав Олег Дуб. Нагадаємо, раніше Олександр Усик висловився на підтримку Московського патріархату. Відповідаючи на питання ведучого телеканалу «112», що він буде робити, якщо радикали стануть захоплювати Лавру, боксер сказав: «Стану на бік ченців».
Події На кордоні з Молдовою застрелився український прикордонник Зниклий з місця служби в добовому наряді на кордоні з Молдовою сержант контрактник прикордонних військ знайдений мертвим. Про це повідомив  помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян. Як повідомляється, в ніч на 16 грудня на ділянці Подільського прикордонного загону в районі населеного пункту Слов'яносербка під час несення служби пропав з вогнепальною зброєю сержант, який служив за контрактом. Прикордонники спільно з поліцією організували пошук військового. В результаті пошуків військовий був знайдений мертвим в декількох кілометрах від місця несення служби, з вогнепальними пораненнями. За фактом смерті прикордонника відкрито кримінальне провадження. За попередніми даними, прикордонник скоїв суїцид через сімейні негаразди.
Політика Порошенко: якщо Росія нападе - продовжу воєнний стан Воєнний стан в Україні не буде продовжено після 26 грудня, якщо не буде повномасштабного вторгнення на територію нашої країни російських військ. Про це на прес-конференції в Києві 16 грудня заявив глава України Петро Порошенко. "Якщо не буде повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, за межі лінії зіткнення, воєнний стан не буде продовжений і закінчиться 26 грудня. Після чого почнеться підготовка до виборів президента України», – заявив Петро Порошенко. Також глава України сказав, що з моменту введення воєнного стану Росія відвела від кордонів з Україною менше 10% своїх військ, які раніше там були зосереджені. "Велика частина російських військ залишилася біля наших кордонів, відведено тільки менше 10%. У нас продовжує існувати загроза повномасштабного вторгнення ЗС РФ на територію України і ми повинні бути до цього готові», – підкреслив Петро Порошенко.
Політика Допоможу гідному. Порошенко сказав про свої плани на вибори Глава України Петро Порошенко готовий підтримати іншого гідного кандидата на виборах президента України в березні наступного року. Про це президент України заявив на прес-конференції в Києві 16 грудня. «Зараз у нас немає виборчої кампанії і я ще не прийняв рішення. Але якщо це рішення про балотування в президенти буде прийнято, і так станеться, що буде більш достойний кандидат, я буду йому допомагати», - заявив президент України. На питання журналістів, чому він уникає називати імена своїх потенційних конкурентів на виборах, Петро Порошенко сказав, що зараз у нього немає опонентів. «Я не називаю імена своїх потенційних конкурентів тільки тому, що у мене немає опонентів. Я президент України, а вони поки лідери фракцій або громадські діячі, які проводять свою виборчу кампанію. Я їх зараз не вважаю своїми опонентами», - пояснив президент України.
Політика Що чекає на Росію у разі повномасштабної війни з Україною Путін не ризикне почати повномасштабну війну проти України, бо розуміє сумні наслідки таких агресивних дій для себе і для всієї Росії. Про це йдеться в матеріалі Atlantic Council. Як пише автор статті, в 2014 році Володимир Путін помилився, порахував, що Україна незабаром розвалиться сама по собі. Тоді у президента РФ була реальна можливість завоювати половину України. Тепер це вже неможливо в силу багатьох обставин, і головне - це слабкість самої Російської Федерації. Володимир Путін може атакувати Україну з усіх фронтів, але Збройні сили України зараз вже можуть дати відсіч агресору. При цьому всі країни будуть не на боці Росії. Україна отримає військову допомогу, а РФ відріжуть від світової економіки. Також Путін може почати війну з Україною через бунти всередині Росії, щоб заспокоїти населення, проте в цьому випадку Росія швидко розпадеться на кілька частин, як це сталося з СРСР в 1991 році.
Політика Росія перекинула в окупований Крим нові бойові літаки і підводні човни Російська Федерація додатково передислокувала на територію анексованого Криму 100 бойових літаків і розмістила в акваторії Чорного моря шість підводних човнів з ракетними комплексами «Калібр». Також в Криму розміщені 16 ракетних комплексів «Бастіон» та «Бал», здатних вражати цілі в усій акваторії Чорного моря. Про це розповів заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький. «Зараз на території Криму додатково розгорнуто 100 літаків - це СУ-27 і СУ-30, здатних виконувати завдання у всьому Чорноморському регіоні. Також угруповання в Криму Росія посилила шістьма підводними човнами, озброєними ракетними комплексами «Калібр» з дальністю ураження до 1,5 тисячі кілометрів», - розповів Вадим Скібіцький. За його словами, узбережжя окупованого півострова охороняють 16 ракетних комплексів «Бастіон» та «Бал», які також можуть вражати цілі в усій акваторії Чорного моря.

Як зрозуміти, що вам брешуть: ворожіння на брехню
Як зрозуміти, що вам брешуть: ворожіння на брехню
Усім нам не подобається бути ошуканими Якщо у вас є підозри про те, що вам брешуть, ви можете перевірити це за....
Віщий сон: як його побачити?
Віщий сон: як його побачити?
Считается, что вещие сны – прерогатива избранных С этим утверждением можно поспорить
Що означає побачити себе уві сні
Що означає побачити себе уві сні
Кожен хоча б раз у житті бачив у своїх снах незрозумілі та загадкові події Ми вже не раз писали про те, до чог....
Як запам'ятовувати сни для тлумачень: 5 простих дій
Як запам'ятовувати сни для тлумачень: 5 простих дій
Запам'ятовувати сновидіння може кожен із нас, навіть якщо здається, що це неможливо Проста методика допоможе з....
Улюблені іграшки з дитинства розкажуть про ваш характер
Улюблені іграшки з дитинства розкажуть про ваш характер
Згадайте, яка у дитинстві у вас була найулюбленіша іграшка? Це важливо! Психологи стверджують, що ті чи інші з....
більше матеріалів




/-0,48413896560669-/ /-pc-/
Top