counter
Архів Повернутись назад 16 Лютого 2017
16 Лютого
За кордоном У бельгійського міністра вкрали велосипед на форумі щодо велодоріжок У міністра транспорту провінції Фландрія (Бельгія) Бена Вейтса, який говорив про інвестиції у велодоріжки на конференції, вкрали велосипед, на якому він приїхав на подію. Про це передає місцеве видання Metro, посилаючись на прес-секретаря міністра. За інформацією видання, на конференцію в м. Халле чиновник приїхав із Брюсселя. В цілому дорога зайняла 20 км, які він їхав на велосипеді. Після закінчення конференції міністр разом із журналістами пішов на велопарковку, де помітив, що у нього зник велосипед. Вейтс розраховує, що зйомки з камер відеоспостережень допоможуть поліції встановити підозрюваного. У Twitter він опублікував посилання на звіт, де поліція обіцяє посилити патрулювання і відеоспостереження на велопарковці. Під час прес-конференції міністр оголосив про план до 2019 року інвестувати у велодоріжки 300 млн євро.
Політика Клімкін назвав «сильним меседжем» заяву Білого дому щодо Криму Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав «сильним меседжем» заяву Білого дому про те, що Росія має повернути Україні анексований Крим. Цю заяву Клімкін зробив на конференції з питань безпеки в бібліотеці конгресу США, передає «Голос Америки». За словами Клімкіна, дипломати провели роботу над тим, «щоб отримати такий дуже сильний меседж». «Після того, як такий меседж пролунав у Раді безпеки (ООН) з боку представника Сполучених Штатів при ООН, зараз ми чуємо це дуже послідовно і вже не перший раз від нової адміністрації. І те, що я чую... вчора, сьогодні - це дуже важливо для того, щоб побудувати дуже практичну і дуже логічну картину того, як ми будемо працювати далі разом», - заявив голова МЗС України. Нагадаємо, раніше представник Білого Дому Шон Спайсер під час щоденного брифінгу заявив, що президент США Дональд Трамп чекає від Росії повернення Криму і деескалації ситуації в Україні. Ця заява викликала бурхливу негативну реакцію в Росії. Так, у МЗС РФ заявили, що не збираються повертати Україні Крим. Також висловлювалося порівняння, що повернення Криму на кшталт повернення Аляски Росії.
Суспільство На Донбасі за добу загинув український військовий, ще троє поранені У зоні АТО на Донбасі за минулу добу 15 лютого загинув український солдат, ще троє отримали поранення і один був травмований. Про це повідомили в  прес-центрі штабу АТО. Відзначається, що проросійські терористи провели 49 обстрілів позицій ЗСУ. Так, на Маріупольському напрямку бойовики вели вогонь з БМП і стрілецької зброї, а в районі Новотроїцького стріляв снайпер. На Донецькому напрямку бойовики відкривали вогонь з гранатометів, а також 120-мм і 82-мм мінометів. На Луганському напрямку - з гранатометів і мінометів, а біля Лобачевого вів вогонь снайпер. Нагадаємо, раніше в штабі АТО висловили сумніви, що терористи на Донбасі будуть дотримуватися домовленості про відведення важкого озброєння до 20 лютого. За словами спікера прес-центру штабу Леоніда Матюхіна, бойовики не будуть проводити відведення техніки. «Якщо будуть, то так, як минулого разу, вдень відводити, ввечері повертати назад. Хочеться вірити, але я й надалі залишаюся скептиком», - сказав він.
Економіка Набув чинності НС в енергетиці: можливі «віялові відключення» електроенергії З четверга, 16 лютого, в Україні набув чинності введений розпорядженням Кабміну надзвичайний стан на ринку електроенергії. НС діятиме щонайменше місяць - до 17 березня, передають «Українські новини». Введення надзвичайного стану означає, що енергосистема переходить в ручне управління, і цінові заявки в тепловій генерації не застосовуватимуться. Як сказано в розпорядженні уряду №103 від 15 лютого, кінцеві споживачі електроенергії можуть зіткнутися з тимчасовими відключеннями електроенергії - так званими «віяловими відключеннями». Повноваження центрального диспетчера НЕК «Укренерго» були розширені, він отримав право в ручному режимі регулювати вироблення електроенергії кожної конкретної ТЕС. Також буде знижено вимоги так званого мінімального гарячого резерву теплової генерації з 1 000 МВт до 500 МВт. НС передбачає перехід блоків атомних електростанцій на роботу в режимі тижневого маневрування (часткове розвантаження буде здійснюватися в п'ятницю і відновлення повної потужності в понеділок). Міненерго чекає, що завдяки цьому частка АЕС в сумарному виробництві збільшиться з 57% до 61%. У Кабміні повідомили, що метою введення надзвичайного стану є економія споживання антрацитового вугілля, поставка якого на ТЕС була припинена 13 лютого в результаті блокади залізничного сполучення через лінію розмежування на Донбасі. Міненерго вважає, що надзвичайний стан дозволить заощадити від 300 до 350 тис. тонн антрацитового вугілля (до введення надзвичайного стану добове споживання антрацитового вугілля на ТЕС становила близько 30 тис. тонн на добу).
Політика Франція попередила Росію, що не допустить втручання у вибори президента Франція не потерпить жодних зовнішніх втручань у проведення виборів президента країни. Про це йдеться в заяві французького уряду. Так, міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро заявив, що керівництво країни вживатиме «всіх необхідних заходів для забезпечення чесності демократичного протесту», а президент Франції Франсуа Олланд раніше розпорядився посилити заходи кібербезпеки, передає Deutsche Welle. «Ми не допустимо жодних втручань у наші вибори ні з боку Росії, ні від інших країн», - підкреслив Еро. Як відомо, раніше розвідка США повідомила про можливе втручання Москви у виборчий процес у Франції. Крім того, надійшли скарги одного з лідерів президентської кампанії Еммануеля Макрона на кібератаки з боку РФ. Також штаб Макрона звинуватив державні російські ЗМІ RT і Sputnik у наклепницькій кампанії проти проєвропейського кандидата. У Росії ці звинувачення поспішили спростувати. Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Москва «ніколи не мала і не має намірів втручатися у внутрішню політику інших країн».
Політика Малайзія передасть КНДР тіло вбитого Кім Чен Нама Малайзія передасть Північній Кореї тіло вбитого брата лідера країни Кім Чен Нама після закінчення слідчих дій і проведення необхідних процедур. За словами віце-прем'єра Малайзії Ахмада Західа Хаміді, після того як поліція і медики завершать слідчі дії, «ми зможемо передати тіло родичам через посольство», передає Reuters. Зараз поліція Малайзії вже затримала другу підозрювану у вбивстві Кім Чон Нама. У поліції заявили, що у другої підозрюваної у вбивстві брата лідера КНДР був знайдений паспорт Індонезії. Відзначається, що жінка була визначена поліцейськими завдяки записам камер відеоспостереження в аеропорту Куала-Лумпур. Нагадаємо, 14 лютого в Малайзії вбили брата лідера КНДР Кім Чен Ина - Кім Чен Нама. Він був атакований в аеропорту Куала-Лумпур невідомими жінками, озброєними отруєними голками. Після замаху жінкам вдалося сховатися. Раніше Кім Чен Нам у листі просив свого молодшого брата зберегти життя йому і членам його сім'ї.
Політика Миру в світі не буде, поки Україні не віддадуть Крим - Міноборони Польщі Без повернення Криму Україні світовий порядок відновити не вийде. Про це заявив міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич після зустрічі міністрів оборони країн - членів НАТО у Брюсселі. «Немає можливостей відновити світовий порядок без відновлення територіальної цілісності європейської країни, на яку напали. Жодна країна НАТО на це не може погодитися», - заявив Мацеревич, передає Укрінформ. Міністр також прокоментував заяву Білого дому про те, що президент США Дональд Трамп чекає передачі Росією Криму Україні, а також проведення деескалації конфлікту на Донбасі. Мацеревич зазначив, що ці слова з Білого дому підтверджують: всі підкоряються єдиним юридичним, політичним і моральним нормам. Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Росія повинна припинити порушувати міжнародне право і повернути Україні Крим. «Це (окупація Криму) явне, очевидне порушення міжнародного права. У зв'язку з цим ми очікуємо дотримання міжнародного права. Тільки воно є гарантом миру», - заявив Дуда, додавши, що він завжди закликає Росію до цього.
Політика Шуфрич заявив, що заплатив усі податки зі своїх 40 млн прибутку Народний депутат України з "Опоблоку" Нестор Шуфрич стверджує, що за звітний період задекларував понад 40 млн грн доходу, і не розуміє, які до нього претензії має фіскальна служба, повідомляє Інтерфакс-Україна. "Мною було задекларовано трохи більше 40 млн грн доходу, і нам незрозуміло, як із них можна нарахувати рівно 40 млн грн несплачених податків", - цитує депутата прес-служба його блоку. Також Шуфрич запевняє, що відповідав на всі запити податкової, і зараз дивується, чому в справі бере участь тепер ще й ГПУ. "Жодного разу ні я особисто, ні уповноважені мною аудитори і адвокати не спілкувалися з представниками Генеральної прокуратури і ніколи не запрошувалися для такого спілкування. Підкреслюю: жодного разу! На всі письмові запити уповноважених податкових органів ми дали вичерпні відповіді", - підкреслив Н.Шуфрич . Водночас Нестор Шуфрич запевняє, що в разі, якщо аудитори «щось неправильно порахували», то ця сума буде сплачена. Нагадаємо, 15 лютого Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що трьом нардепам загрожує три роки в'язниці за несплату податків.
Міноборони РФ чекає від Пентагону роз'яснень щодо діалогу «з позиції сили» Міноборони РФ чекає роз'яснень від Пентагону щодо заяв про вибудовування діалогу з позиції сили. Про це заявив голова військового відомства Росії Сергій Шойгу. Він зазначив, що Міноборони РФ готове до відновлення співпраці з Пентагоном, однак спроби вибудовувати діалог з позиції сили щодо Росії безперспективні, передає ТАСС. «Ми готові до відновлення співпраці з Пентагоном. Але спроби вибудовувати діалог з позиції сили щодо Росії безперспективні. Сьогодні в Баку на зустрічі начальника Генштабу ЗС РФ генерала армії Валерія Герасимова з американським колегою Джозефом Данфордом чекаємо роз'яснень позиції Пентагону», - сказав він. Нагадаємо, новий глава Пентагону Джеймс Меттіс раніше заявив, що США реалістичні в своїх очікуваннях і мають намір вести переговори з Росією «з позиції сили». Він зазначив, що США і їхні союзники намагаються взаємодіяти з РФ, проте одночасно «повинні оборонятися, якщо Росія вирішила діяти всупереч міжнародному праву».
Суспільство Жителям Авдіївки передадуть 200 тисяч євро від Папи Римського Ватикан передасть жителям Авдіївки 200 тисяч євро, які були зібрані в рамках акції «Папа для України». Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. Він розповів, що Авдіївку і Краматорськ відвідав архієпископ Клаудіо Гуджеротті. За словами Жебрівського, посол Ватикану приїхав на лінію фронту, щоб особисто висловити жителям Донбасу підтримку і солідарність, а також передати благословення від Папи Римського Франциска. «Я хочу, щоб ви знали, ми постійно пам'ятаємо про вас і молимося за вас», - передав слова Папи Франциска Клаудіо Гуджеротті. Нунцій повідомив, що жителям Авдіївки з фонду акції «Папа для України» виділять 200 тисяч євро. Акція була оголошена минулого року, метою було зібрати кошти для допомоги українцям, постраждалим від російської агресії. По всій Європі були зібрані 16 млн євро, Папа Франциск особисто дав 5 млн євро для підтримки українців.
Політика Москаль про блокаду вугілля: Не можна вночі стріляти, а вдень - торгувати! Губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль заявляє про необхідність вирішення питання про блокаду вугілля з Донбасу на іншому рівні, ніж це вирішується зараз. Москаль вважає, що від початку рішення дозволити подібну торгівлю було неправильним, оскільки не може бути сприйняте як нормальне явище тими, чиї родичі загинули або воюють на Донбасі. «Це у людей викликає ненормальні почуття. Так, знаходяться правильні доводи, але вони не можуть бути сприйняті нормально людьми, в чиїх населених пунктах вже був похорон, це неможливо», - заявив губернатор, передає hardnews. Також Геннадій Москаль заявляє, що в ситуації, що склалася,  від початку винні ті, хто замість шукати альтернативний шлях, дозволив торгувати з окупованими територіями. «Щоб не було блокування, не треба було давати привід. Привід дала держава. Є вугілля, яке треба возити, є шахти ДТЕК (Ріната Ахметова), зареєстровані в Сєверодонецьку, платять усі податки... ТЕЦ у Щасті працює на вугіллі, яке в Свердловську та Ровеньках.... Електростанція забезпечує електроенергією Луганську область. Мені говорили: ось, ви не розумієте. Так, я не розумію. Я розумію одне: або ми воюємо, або ми торгуємо. Одне з двох: ми повинні зробити вибір і на тому поставити крапку. Ми не зможемо вдено ​​торгувати, а вночі відкривати вогонь», - заявив Геннадій Москаль.
Суспільство ЗМІ розповіли, як бойовики смітять грошима у дорогих ресторанах Донецька Коли звичайні жителі «ДНР» ледве зводять кінці з кінцями, «еліта республіки» в особі місцевих бойовиків смітить грошима направо і наліво. Улюблене місце - ресторан-пивоварня біля захопленої ДонОДА, повідомляє «Сегодня». Ціни там вразили б навіть столичних багатіїв. Наприклад - свиняча рулька з тушкованою капустою коштує близько 319 грн, салат «Цезар» з креветками обійдеться у 255 грн, сібас на грилі - 358 грн. Пляшка Аsti Martini - майже 1000 грн, а шампанське Dom Perignon - 4509 грн. За 50 грамів французького коньяку Frapin VS бойовики віддають 120 грн, а за 50 грамів коньяку Courvoisier VSOP - 148 грн. Зрозуміло, всі ці ціни в ресторані обчислюються в рублях. Незважаючи на величезні ціни, вечорами і на вихідних заклад кишить бойовиками, туди треба попередньо записуватися. Водночас заклади, куди бойовики не заходять, залишилися майже без клієнтів.
Політика На Донбасі безробітних шахтарів набирають у підрозділи бойовиків - ГРУ Працівників вугледобувної галузі, які залишилися без роботи через блокаду поставок вугілля залізницею, вербують поповнювати підрозділи бойовиків так званих «ДНР» і «ЛНР». Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України на своїй сторінці в Facebook. «Російське окупаційне командування, скориставшись режимом припинення вогню (з 9 лютого 2017 року), збільшує боєздатність з'єднань і частин ЗС РФ в Донецькій і Луганській областях шляхом збільшення їх чисельності за рахунок призову робітників підприємств вугледобувного комплексу, що залишилися без робочих місць внаслідок припинення діяльності», - сказано в повідомленні. За інформацією ГУР, більш масштабно кампанії з вербування місцевого населення для проходження військової служби розгорнуті в містах Довжанський, Ровеньки, Луганськ, Алчевськ і Кадиївка. Як сказано в повідомленні, за рахунок безробітних шахтарів вже істотно укомплектувалися підрозділи російських терористичних військ у Кадіївці і Брянці.
Суспільство оформление ленты  Вчені знайшли на Землі сьомий континент і назвали його Зеаландія Група австралійських і новозеландських геологів знайшла на планеті Земля ще один, сьомий континент, який розташований у південно-західній частині Тихого океану поблизу Австралії. Назвали його Зеаландія. Свої твердження вчені виклали у звіті, опублікованому на сайті  Геологічного товариства Америки.     Вчені з'ясували, що Нова Зеландія і Нова Каледонія - не ізольовані острівні ланцюги, а фрагмент частково зануреного під воду континенту, площа якого становить близько 4,9 мільйона кілометрів.   Раніше новий континент був частиною суперконтиненту Гондвана. Зараз він на 94% занурений під воду. «Це є результатом широко поширеного в Крейдяний період стоншування земної кори попереднього суперконтинентального розпаду і подальшої ізостатичної рівноваги», - йдеться в звіті. Вивченням Зеаландії геологи займалися останнє десятиліття.
Події оформление ленты  Полтавську область тероризують зграї вовків У деяких районах Полтавської області з'явилися великі зграї вовків, які наводять жах на місцевих жителів. Тварини заходять у населені пункти навіть вдень, нападаючи на собак та домашню худобу, повідомляють АСН місцеві жителі. Зокрема, ці фотографії відстріляних єгерями та мисливцями вовків до редакції надіслали жителі Новосанжарського району (с. Стовбина Долина).     Середні тварини важать від 50 кілограмів і більше, становлячи реальну загрозу для безпеки людей. Місцеві жителі заявляють, що бояться виходити на вулицю, бо взяти під контроль ситуацію і повністю ізолювати вовків від людей не вдається. Особливо бояться за своє життя люди, чия робота пов'язана з перебуванням на вулиці, наприклад листоноші. Їх начальство не забезпечило ні засобами захисту, ні транспортом. За словами людей, хижаки біжать із лісів Кобеляцького та інших суміжних районів, у яких вже кілька місяців поспіль проводиться масове знищення диких кабанів, серед яких продовжує ширитися свиняча чума. Мисливці та єгері організовують облави на кабанів, які і змушують хижаків втікати з лісів.
Політика У Росії заявили, що США діють на користь влади Києва Підтримуючи ЗСУ, США стають стороною в українському конфлікті. Про це заявив голова міжнародного комітету Ради Федерації РФ Костянтин Косачов. «Підтримуючи Збройні сили України «в нарощуванні потенціалу», США де-факто будуть ставати стороною у внутрішньоукраїнському конфлікті на користь войовничої влади Києва», - зазначив Косачов, передає РИА Новости. Нагадаємо, раніше офіційний представник Пентагону Кортні Хіллсон заявила, що Вашингтон налаштований сприяти Києву в нарощуванні військового потенціалу. Крім того, новий глава Пентагону Джеймс Меттіс заявив, що США реалістичні в своїх очікуваннях і мають намір вести переговори з Росією «з позиції сили». Також 15 лютого американський сенатор Джон Маккейн закликав президента США Дональда Трампа надати Україні летальну зброю. «Так, він (Обама. - Ред.) був занадто м'яким. Давайте разом візьмемо інший курс: надамо Україні оборонне озброєння і збережемо санкції проти Росії», - написав Маккейн у Twitter.
Події оформление ленты  Поліцейські в Житомирській області затримали банду, яка викрала людину У Житомирській області поліція затримала чотирьох чоловіків, які побили і викрали людину. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції в Житомирській області. У поліції розповіли, що в ході профілактичного відпрацювання щодо забезпечення безпеки дорожнього руху на автодорозі Житомир - Могилів-Подільський поліцейські зупинили за порушення правил дорожнього руху автомобіль Mersedes Benz. У салоні перебували п'ятеро чоловіків, один з яких був побитий. Правоохоронці відразу з'ясували, що побитий чоловік був викрадений в одному з сіл. Водій і троє пасажирів були затримані, а потерпілий доставлений у лікарню. На місце події прибула слідчо-оперативна група Житомирського відділення поліції. Правоохоронці з'ясували, що четверо молодиків близько 13:00 в с. Глибочиці завдали тілесних ушкоджень 24-річному місцевому жителю та силою заштовхали в автомобіль Mersedes Benz Е 220, погрожуючи розправою. Згодом медики діагностували у потерпілого закриту черепно-мозкову травму, забої голови і різані рани живота. Злочинцями виявилися жителі смт Новогуйвинське віком від 28 до 33 років. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України. Відповідно до законодавства, злочинцям загрожує до 5 років позбавлення волі. Поліцейські також вважають, що затримана група причетна ще до низки кримінальних діянь, вчинених на території області.
Суспільство Прокуратура оскаржить рішення суду про закриття «квартирної справи» Лещенка Прокуратура має намір оскаржити постанову Печерського райсуду Києва про закриття «квартирної справи» народного депутата Сергія Лещенка. У прес-службі Генеральної прокуратури України повідомили, що готують матеріали для апеляційного оскарження рішення суду, вважаючи його незаконним. У ГПУ вважають, що суд необґрунтовано відхилив клопотання прокурора, який брав участь у розгляді справи судом, матеріали справи були вивчені, а також допущено порушення процесу, що дає підстави звертатися до Апеляційного суду Києва з апеляційною скаргою. Як відомо, Печерський райсуд виніс постанову про закриття адміністративної справи за протоколом Національного агентства з питань запобігання корупції з боку Сергія Лещенка за вчинення правопорушення, пов'язаного з корупцією, передбаченого ч. 1 ст. 172-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Суд закрив справу у зв'язку з відсутністю складу правопорушення. Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції встановило, що при купівлі квартири в 192 кв. м і вартістю 7 млн ​​550 тис. грн у новому будинку в історичному центрі Києва нардеп Лещенко отримав подарунок у вигляді знижки на вартість квартири. Таким чином, він отримав подарунок, вартість якого в 1307,43 разу перевищила мінімальну зарплату (загальна сума знижки склала 1 млн 801 тис. 648 грн). 6 грудня НАЗК направило до суду протокол про адмінправопорушення депутата Лещенка при покупці квартири в Києві.
Політика Парламент і Кабмін три роки поспіль порушують закон, вносячи і відразу запускаючи в дію зміни до Податкового кодексу Народні депутати вже три роки поспіль грубо порушують закон, вносячи зміни до Податкового кодексу під кінець року. Про це в інтерв'ю АСН заявив Президент Асоціації платників податків України Григол Катамадзе. «В останні роки відбувається пряме порушення українського законодавства самим же законодавцем. Ось, наприклад, Податковий кодекс або Закон про державний бюджет. Там чітко прописано - не можна змінювати Податковий кодекс пізніше ніж за 6 місяців до початку нового фінансового року», - сказав він. Катамадзе уточнив, що з 2014-го по 2016 рік включно український парламент приймав зміни до Податкового Кодексу наприкінці грудня, що суперечить закону. «Ви знаєте, вимагати у громадян виконувати закон, коли законодавець сам його порушує, - це нелогічно», - вважає він.
Події У Києві у нардепа з автомобіля вкрали сумку з особистими речами У Києві з автомобіля Mercedes-Benz, який належить 47-річному народному депутату України, злодій викрав спортивну сумку з особистими речами і ноутбуком. Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Києва. У поліції повідомили, що крадіжка сталася ввечері 15 лютого. «Вчора до чергової частини Голосіївського управління поліції звернувся 47-річний народний депутат України з повідомленням: з салону його автомобіля Mercedes-Benz невідомий вкрав спортивну сумку з особистими речами і ноутбуком», - зазначили правоохоронці. Попередньо було встановлено, що зловмисник приїхав на вулицю Матикіна, після чого шляхом сканування сигналізації вкрав з автомобіля сумку. Зараз правоохоронці аналізують відео з камер спостереження з прилеглої до місця злочину території. Відкрито кримінальне провадження за ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.
Політика оформление ленты  Порошенко: Майже кожен четвертий загиблий на війні в Афганістані - українець Українці майже 10 років були змушені брати участь у чужих війнах, майже кожен четвертий загиблий на війні в Афганістані - українець. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час урочистих зборів, присвячених Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав. «Майже 10 років українці були змушені брати участь у чужій війні, де навіть натяку не було на наш інтерес. Серед воїнів, які пройшли вогняне горнило Афганістану, більш ніж 160 тисяч наших земляків», - заявив Порошенко, передає прес-служба глави держави. Президент підкреслив, що майже кожен четвертий серед загиблих є українцем. За його словами, загинули понад 3300 осіб, близько 8000 українців повернулися додому з важкими пораненнями або інвалідами. «Але мужність, сміливість, вірність присязі наших воїнів-афганців і зараз служать прикладом для нинішніх поколінь захисників України. Рішучість ветеранів-афганців зіграла далеко не останню роль в Революції Гідності, в тому, що Майдан вистояв. Їхній бойовий досвід став дуже цінним для перших кроків оновлених Збройних Сил», - додав Порошенко. Нагадаємо, 15 лютого відзначається 28-ма річниця з дня виведення військ СРСР з Афганістану.
Суспільство З Google звільнилися співробітники через мегазарплати З підрозділу Google, який займався розробкою технологій автономного водіння, звільнилося багато ключових фахівців через те, що компанія платила їм занадто багато грошей, але водночас проект, який вони розробляли, так і не запрацював. Про це повідомляє видання Bloomberg. Високі зарплати були обумовлені особливою схемою компенсації для співробітників. А саме: система, що запрацювала в 2010 році, була заснована на компенсації при досягненні певних показників. Як наслідок, у деяких співробітників компанії, які прийшли в проект зі створення безпілотного автомобіля на початковій стадії, в 2015 році розмір компенсаційного пакета досяг декількох мільйонів доларів. Вийшло, що ці величезні суми не стимулювали співробітників до прогресу, повідомили джерела в компанії. Одним з перших з проекту пішов його керівник Кріс Урмсон, який зараз займається розробкою власного безпілотного автомобіля Aurora. Ще один цінний співробітник Google, інженер Брайан Сейлскі створив стартап Argo AI, що займається розробкою системи «віртуальний водій» для безпілотних автомобілів.
Події оформление ленты  В Одесі бізнесмена вбили і спалили разом із його «Лексусом» В Одесі, на Дачі Ковалевського був спалений автомобіль Lexus GS, в салоні якого містилося тіло бізнесмена з ознаками насильницької смерті. Злочин стався в середу, 15 лютого, передає Укрінформ. Як повідомила керівник відділу комунікацій Одеського главку поліції Олена Войтенко, працівники Київського відділу поліції Одеси розслідують причини і обставини вбивства бізнесмена.«Слідчо-оперативна група поліції, яка прибула на місце події слідом за рятувальниками, які гасили підпалену іномарку Lexus, виявила обгорілий труп 29-річного жителя Одеси. Встановлено, що загиблий займався комерційною діяльністю, хоча офіційно не був працевлаштований», - розповіла Войтенко. За її словами, слідство ведеться за двома версіями: пограбування і кримінальні "розбірки", пов'язані з діяльністю загиблого. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Раніше журналіст Рада Меєр на своїй сторінці в Facebook повідомила, що загиблий займався валютними операціями. «Як мені стало відомо, чоловіка вбили, а потім посадили в його авто і підпалили», - додала вона.
Суспільство оформление ленты  Порошенко дав старт будівництву Меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні і став його першим спонсором Сьогодні в Києві під час пам'ятних заходів, присвячених загиблим під час Революції Гідності майданівцям, Петро Порошенко ініціював створення спеціального Фонду для фінансування будівництва Меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні. Президент зазначив, що Меморіальний комплекс має бути розташований тільки на алеї Героїв Небесної Сотні в Києві. «Увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні і події Революції Гідності - це питання державної ваги. Вважаю, що найближчим часом має бути створено Фонд, який би підтримав здійснення кожного етапу нашого спільного, воістину всенародного проекту Меморіалу», - сказав Президент. Порошенко виступає не тільки ініціатором, але й першим спонсором цього фонду, сподівається, що його приклад наслідуватимуть і інші. На думку мера Києва Віталія Кличка, цей Меморіал має стати символом боротьби українського народу за свою свободу, за свою гідність. «Пам'ять наших героїв буде відзначено й увічнено. Щоб такі страшні події більше ніколи не повторилися в нашій державі», - сказав Кличко.
Політика Сьогодні в РНБО розглянуть питання про нейтралізацію загрози в енергетиці - Порошенко Сьогодні на засіданні Ради національної безпеки і оборони буде розглянуто питання про невідкладні заходи щодо нейтралізації загрози в енергетичній безпеці України. Про це Президент України Петро Порошенко заявив, виступаючи на урочистому зібранні, присвяченому Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав. "Сьогодні на засіданні Ради нацбезпеки і оборони буде розглянуто питання про невідкладні заходи щодо нейтралізації загрози в енергетичній безпеці України", - сказав він. Також, за словами Порошенка, будуть ухвалені додаткові рішення щодо диверсифікації джерел енергетичного вугілля."Не забуваючи при цьому, що і те вугілля, яке видобувають на окупованих територіях, воно теж наше - українське, воно має займати свою частку в енергетичному балансі країни", - заявив Президент. Нагадаємо, вчора прем'єр-міністр Володимир Гройсман звернувся до Ради національної безпеки України з проханням вивчити вплив блокади Донбасу на життя країни і розв'язати це питання.
Події Під Києвом грабіжники до смерті закатували бізнесмена, вимагаючи гроші У ніч з 14 на 15 лютого в селі Старі Петрівці, що під Києвом, грабіжники увірвалися в приватний будинок, зв'язали господаря і катували його, вимагаючи віддати гроші. Від отриманих каліцтв чоловік помер. Про це повідомляє видання "Обозреватель" з посиланням на власні джерела. Тікаючи, зловмисники забрали з собою сейф, в якому, за даними видання, містились ювелірні прикраси і долари. Закривавлене тіло чоловіка виявив 11-річний син, який і викликав поліцію. На голові і тілі чоловіка було виявлено чимало саден і синців. Відомо, що загиблий займався бізнесом. За даними видання, за цим фактом слідчим відділом Вишгородського відділу поліції ГУНП в Київській області зареєстровано кримінальне провадження. Злочинцям загрожує позбавлення волі до 15 років.
Політика Путін боїться, що Україна силою розв'яже ситуацію на Донбасі Влада України робить ставку на силове розв'язання ситуації на Донбасі. Про це під час виступу на засіданні колегії ФСБ заявив президент РФ Володимир Путін. «Ми бачимо і серйозне загострення ситуації на південному сході України останнім часом. Мета цього загострення очевидна - зірвати Мінські угоди. Сьогоднішня влада в Україні явно не готова до мирного вирішення цієї складної проблеми і робить ставку на силове розв'язання», - повідомив Путін, передає прес-служба Кремля. Він також зазначив, що українська влада нібито «відкрито говорить і про організацію диверсійно-терористичної, підривної роботи, зокрема і в Росії». «Нас це не може не турбувати», - підсумував лідер Кремля. За його словами, такий розвиток подій вимагає від спецслужб РФ «особливої ​​уваги і концентрації сил, передовсім - у боротьбі з тероризмом». «Слід і далі активно виявляти і блокувати діяльність терористичних груп, ліквідувати їх фінансову базу, припиняти діяльність емісарів з-за кордону, їх підривну діяльність в інтернеті, враховувати при цьому, звичайно, і російський, і міжнародний досвід у цій сфері», - додав Путін. Нагадаємо, раніше Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі (Україна - ОБСЄ - Росія) домовилася про відведення забороненого Мінськими угодами озброєння до 20 лютого.
Політика Порошенко пояснив, чому не вважає поставки вугілля торгівлею з окупантами Президент України Петро Порошенко пояснив, чому Україна зберігає вкрай обмежені і лімітовані економічні відносини з тимчасово окупованими територіями Донбасу. Про це він заявив, виступаючи на урочистих зборах, присвячених Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав. «Ми втілюємо стратегію відновлення територіальної цілісності країни, повернення Донбасу в Україну, і повернення України на Донбас. І саме виходячи з цієї стратегії, і тільки тому, ми зберігаємо вкрай обмежені і дуже лімітовані економічні відносини. Підкреслюю: це - не торгівля з окупантами, це співпраця з підприємствами, які, перебуваючи на окупованій території, все ж змогли залишитися в правовому полі України», - сказав Президент. Він також зазначив, що «дестабілізуючим фактором в останні дні, на жаль, стало і перекриття залізничних шляхів сполучення з тимчасово окупованими територіями і спроби повної їх економічної блокади». При цьому він підкреслив, що розуміє емоції українців, які щиро підтримують цю акцію з блокування.
Політика В одного з потерпілих на Майдані вистрілили, коли той допомагав пораненому Потерпілий у справі «5 екс-беркутівців» Василь Михалко з Дрогобича отримав кулю, коли нахилився над іншим пораненим, щоб надати йому допомогу. Про це він розповів на засіданні Святошинського райсуду Києва, в якому розглядається справа щодо вбивств учасників подій на Майдані взимку 2014 року, передає кореспондент АСН. «20 лютого 2014 року вранці я піднімався вулицею Інститутською вгору, оскільки побачив поранених, які вже лежали на землі. Над одним з них я нахилився і цієї миті отримав вогнепальне поранення. Куля пройшла навиліт зліва тулуба - направо. Потім разом з іншим пораненим я почав відповзати вниз до Майдану. Там нас підібрали медики Червоного Хреста і надали першу допомогу», - розповів потерпілий. Михалко каже, що стріляли в майданівців з-за снігової барикади, однак момент пострілу він не бачив. Крім того, потерпілий заперечує версію адвокатів обвинувачених «екс-беркутівців», що по активістах стріляли невстановлені особи з готелю "Україна".
Суспільство Екс-депутат Держдуми РФ зібралася співати в Національній опері України Екс-депутат Держдуми Росії, оперна співачка Марія Максакова планує продовжувати виступи на Заході і, можливо, працюватиме в Національній опері України ім. Шевченко. Як повідомила Максакова «Громадському ТБ», остаточного рішення з питання її працевлаштування в оперному театрі ще немає. «Не будемо забігати вперед, але я ще 15 років тому мала в перший раз заспівати там. Тоді не склалося», - сказала вона. Екс-депутат стверджує, що не збирається більше займатися політикою. Раніше чоловік Максакової, екс-депутат Держдуми Вороненков заявив про отримання громадянства України в грудні 2016 року. Також він повідомив, що дав свідчення Генеральній прокуратурі України проти колишнього українського президента Віктора Януковича. Слідчий комітет Росії оголосив Вороненкова у федеральний розшук. Максакову звільнили з Російської академії музики ім. Гнесіних за те, що вона разом із чоловіком поїхала в Україну.
Суспільство Супрун просить депутатів дати хоч 1,5 мільярда підтримки, щоб лікарі не бігли за кордон В.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун не хоче, щоб українські лікарі масово виїжджали за кордон. Про це вона заявила під час засідання круглого столу 16 лютого, передає кореспондент АСН. "Нам потрібно мінімум додатково 1,5 млрд грн для медичної галузі цього року, за нашими підрахунками. А для того, щоб усі лікарі отримували підвищену і гідну зарплату, потрібно мінімум 7 млрд грн. Це дуже багато. Це нереально сьогодні для нашої країни", - заявила вона. Супрун закликала депутатів профільного комітету підготувати спільно з Міністерством охорони здоров'я зміни в бюджет, щоб забезпечити хоча б 1,5 млрд грн для підтримки лікарів та медичної галузі. "Ми не хочемо, щоб наші працівники виїжджали за кордон, ми хочемо, щоб наші медичні працівники комфортно почувалися, щоб вони працювали у нас", - закликала вона. Нагадаємо, раніше АСН повідомляла, що через розруху і недофінансування медичної сфери українські медики почали масово виїжджати за кордон, а за добу в країні вмирає близько 2000 українців.
Суспільство В Україну йде весна: від суботи по всій території буде плюсова температура З 18 лютого в Україну прийде потепління і практично по всій території України буде переважати плюсова температура. Такий прогноз на своїй сторінці в Facebook опублікувала синоптик Наталія Діденко. Вона зазначає, що найближчої доби сильні морози до 15-20 градусів ще охоплять Луганщину, Харківщину і Донеччину. В інших областях Лівобережної України теж буде холодно, -6-13 градусів, а на Правому березі - 0-6 градусів морозу. У Києві найближчої ночі -3-5, вдень потеплішає до 0-2 градусів вище нуля. «Про якісь істотні опади завтра не йдеться, лише в Чернігівській, Сумській та Харківській областях можливий невеликий сніг», - написала Діденко. Загалом в Україні очікується вдень в п'ятницю, 17 лютого, від 2 градусів  морозу до 2 градусів тепла. Однак вже з суботи, за прогнозами синоптика, в Україні значно потеплішає. «Звичайно, про плюс 15-20 градусів ще дуже рано говорити. Але вже з суботи ніжне потепління охопить практично всі наші області», - написала Діденко
У Мінфіні заявляють, що дали МОЗ на закупівлю медпрепаратів 6 мільярдів гривень Українські лікарі забезпечені всім. Про це під час засідання круглого столу 16 лютого заявив заступник міністра фінансів України Євгеній Капінус, передає кореспондент АСН. "Уряд попри війну пішов на безпрецедентний крок, збільшивши мінімальну зарплату до 3200 грн... Що стосується фінансування для медичного напряму, то це збільшення у 2017 році передбачено на 38%", - заявив він. За його словами, забезпечено фінансування до 6 млрд грн - на закупівлю медичних препаратів. Окремо виділено фінансування в розмірі 1 млрд 128 млн на Академію медичних наук. Нагадаємо, в Міністерстві охорони здоров'я заявили про необхідність виділення додатково з держбюджету мінімум 1,5 млрд грн на медицину, в той час як реальні додаткові потреби - 7 млрд грн. Нагадаємо, раніше АСН повідомляла, что закупівля препаратів міжнародними постредніков неефективна, оскільки препарати в нашу країну прибувають невчасно, в той час як усі вони оплачуються наперед.
Суспільство На річницю Майдану в Києві підвищать рівень терористичної загрози У період проведення в Києві масових заходів 18-22 лютого буде підвищений рівень терористичної загрози. Про це на брифінгу повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк. «У період, коли відбуваються масові заходи за участю великої кількості людей, безумовно, зростає рівень терористичної загрози. Зокрема, ми говоримо про те, що під час запланованих заходів 18-22 лютого рівень терористичної загрози буде підвищено», - розповів радник міністра МВС, передає телеканал «112 Україна». За його словами, Нацполіція, СБУ, Нацгвардія і ГПУ цими днями будуть діяти спільно, вже відпрацьовані всі необхідні заходи для уникнення будь-яких провокацій. Нагадаємо, раніше керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук заявляв, що СБУ допускає реалізацію насильницького сценарію на 8 з 18 заходів до річниці Майдану. «Ми бачимо, що РФ намагається використовувати цей привід для провокування сутичок насильства і масових заворушень. За нашими даними, тільки в Києві з 18 по 22 лютого планується приблизно 18 масових заходів різними організаторами. У підготовці восьми з цих заходів ми фіксуємо певні ознаки можливого використання насильницьких сценаріїв. При цьому з цих восьми заходів три організовуються з території РФ», - зазначив Ткачук.
Суспільство Чому «мінімалка» в 3200 грн не збільшила зарплати лікарів. Депутати переглянуть «розрядну сітку» Збільшення «мінімалки» не призвело до зростання зарплати лікарів. Про це під час засідання круглого столу заявила заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я, народний депутат фракції "Самопоміч" Ірина Сисоєнко. "Збільшення мінімальної зарплати до 3200 грн на практиці не призвело до збільшення добробуту наших лікарів. Тому що середній розряд не збільшився, він залишився на рівні 1600 грн", - зазначила вона. У свою чергу, представник Міністерства охорони здоров'я України Анжела Іванчук уточнила: "Сестринський персонал зі стажем 20 років отримує - 3200 грн, тоді як лікар, який тільки переступив поріг лікарні після навчання, теж отримує мінімум 3200 грн".В ході обговорення депутати висловили думку про необхідність законодавчого перегляду розрядної сітки з метою забезпечення справедливої ​​оплати праці медпрацівників. "Ми беремо на депутатський контроль фінансування медичних установ, зокрема Академії медичних наук", - пообіцяла Сисоєнко. Нагадаємо, раніше АСН повідомляла, що через розруху у вітчизняній галузі медицини українські медики масово їдуть за кордон.
За кордоном Столтенберг: НАТО розширить присутність у Чорному морі НАТО планує розширювати військово-морську присутність у Чорному морі. Про це повідомив голова Альянсу Єнс Столтенберг за підсумками засідання його країн-членів. Для посилення оборони держав Північноатлантичного Альянсу та країн-партнерів у морському і повітряному просторі Чорноморського регіону вісім країн НАТО нададуть бригадний персонал. Ще п'ять держав нададуть сухопутні і військово-повітряні сили для патрулювання і навчань. За словами Єнса Столтенберга, йдеться про елементи оборони - сухопутної, водної і повітряної. «Наші дії перебувають у рамках міжнародних зобов'язань Альянсу. Кілька наших країн-союзників мають вихід до Чорного моря - Туреччина, Румунія і Болгарія. У нас там партнери - Грузія та Україна. Тим часом збільшення присутності НАТО в цьому регіоні буде оборонним, збалансованим і ніяк не пов'язаним з провокаціями конфлікту або ескалацією напруженості», - підкреслив він.
Суспільство В Іспанії 64-річна жінка народила двійнят На півночі Іспанії в місті Бургос 64-річна жінка народила здорових хлопчика і дівчинку. Породіллі, імені якої лікарі не називають, зробили кесарів розтин. Про це повідомляє ВВС. Лікарі повідомляють що і з дітьми, і з матір'ю все добре. Як сказано в повідомленні з посиланням на іспанські ЗМІ, щоб завагітніти, жінка пройшла курс репродуктивного лікування. Водночас відзначається, що дівчинкою, яку жінка народила п'ять років тому, опікувалися соціальні служби Іспанії, оскільки дитину виховували в ізоляції від однолітків, вона була погано і неохайно вдягнена. Чи буде соціальна служба вимагати передати під її опіку і новонароджених, поки невідомо. Це вже не перший випадок, коли жінки народжують дітей у похилому віці. Наприклад, у квітні 2016 року 70-річна індійка народила первістка, а в серпні 2016 року вперше стала матір'ю 63-річна жінка з Австралії.
Суспільство Шкіряк: В Україні мають бути заблоковані «ВКонтакте» і «Одноклассники» Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк закликав заблокувати на території України соціальні мережі «Одноклассники» і «ВКонтакте». Шкіряк наголосив, що обидві ці соцмережі є підконтрольними російським спецслужбам, передає телеканал «112 Україна». «2017-й має стати роком захисту інформаційного простору України від російської пропаганди. Особисто я переконаний, що одним з перших рішень має стати блокування російських соціальних мереж «ВКонтакте» і «Одноклассники», які сьогодні повністю підконтрольні і керуються російськими спецслужбами», - заявив Шкіряк. Радник міністра висловив надію, що Міністерство освіти і науки України через своїх викладачів, психологів та вчителів буде пояснювати шкоду для наших учнів бути користувачем цих двох соцмереж. Крім того, за словами Шкіряка, з боку Росії можливі кіберпровокаціі в річницю розстрілу Майдану 18-20 лютого. «Протягом останніх кількох днів у соціальних мережах «ВКонтакте» і «Одноклассники» з'являються заклики до третього Майдану. Людей закликають прийти на Майдан, вдумайтеся в це, вшанувати героїв Небесної сотні зі зброєю», - сказав Шкіряк. Ці провокації, на думку Шкіряка, покликані розв'язати відкрите збройне протистояння в Україні.
Події В Одесі затримано небезпечного кримінального авторитета В Одесі працівники поліції затримали 26-річного чоловіка, лідера етнічного угруповання, який був у розшуку за скоєння злочинів, пов'язаних із наркотиками і зброєю. Про це інформує Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції. Затриманий був ставлеником «злодія в законі» на прізвисько «Гулі», який зараз відбуває покарання у в'язниці. Затриманого той призначив «смотрящим» над етнічним ОЗУ в Одеській області. «У листопаді минулого року лідера ОЗГ затримали працівники карного розшуку міської поліції і КОРД. Під час обшуку у нього було вилучено зброю та наркотики, за що було розпочато кримінальну справу. Суд обрав фігуранту запобіжний захід, не пов'язаний із триманням під вартою. Тому він почав переховуватися від слідства і намагався сховатися, щоб уникнути покарання», - повідомили в поліції, додавши, що злочинець був затриманий повторно, а при затриманні чинив опір і погрожував поліцейським.
Політика Тіллерсон на зустрічі з Лавровим закликав Москву дотримуватися Мінських угод Держсекретар США Рекс Тіллерсон під час зустрічі з головою МЗС РФ Сергієм Лавровим закликав Москву дотримуватися Мінських домовленостей. Тіллерсон також висловив готовність працювати з Росією в тих випадках, коли це буде вигідно США, передає «Інтерфакс-Україна». «Прагнучи нового взаєморозуміння, ми очікуємо, що Росія дотримуватиметься своїх зобов'язань в рамках Мінських угод і працюватиме з метою деескалації насильства в Україні», - підкреслив держсекретар США. У свою чергу Лавров назвав зустріч із Тіллерсоном продуктивною, передає ТАСС. «Обговорювали ситуацію в Афганістані, ситуацію в Україні. За всіма цими напрямками наші американські партнери зацікавлені приєднатися до зусиль, які робляться для подолання цих конфліктів», - сказав голова МЗС РФ. За його словами, в ході розмови були порушені питання двосторонніх відносин РФ і США. Він повідомив, що зустріч Путіна і Трампа відбудеться, коли лідери двох країн вважатимуть це за можливе. Окремо Лавров додав, що питання санкцій на зустрічі не обговорювалося.
Події оформление ленты  Їхав тверезим... і раптом! З'явилося відео затримання заступника голови Нацагентства з питань запобігання корупції Заступник голови Національного агентства з питань запобігання корупції Руслан Радецький, якого патрульні затримали за керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння, всіляко уникав вимоги поліцейських пройти тест на драгері. Шестихвилинне відео з нагрудної камери одного з патрульних опублікувало видання «Обозреватель». На ньому видно, що заступник голови НАЗК тягне час і знаходить різні причини для того, щоб не проходити огляд на стан алкогольного сп'яніння. Один із патрульних зазначив, що вже годину вмовляють затриманого пройти тест.   На зауваження патрульних, що йому притаманні всі ознаки п'яної людини, Радецький обурювався, мовляв, правоохоронці не лікарі і не логопеди, щоб це констатувати. Крім того, заступник голови НАЗК постійно повторював, що їхав із роботи тверезим. Нарешті патрульні склали протокол про відмову затриманого проходити тест на стан алкогольного сп'яніння. Розгляд справи Радецького відбудеться в Печерському районному суді столиці. Нагадаємо, 7 лютого у Києві патрульні затримали заступника голови Національного агентства з питань запобігання корупції Руслана Радецького за керування автомобілем у нетверезому стані.
Політика Зубко: Інструкції з енергоспоживання в умовах надзвичайних заходів передані на місця Інструкції з енергоспоживання в умовах прийнятих урядом тимчасових надзвичайних заходів на ринку електроенергетики вже передані на місця. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко під час позачергового засідання держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки, передає кореспондент АСН. «Сьогодні нам треба вжити тих координаційних заходів, які  зменшать навантаження тих негативних наслідків, які ми маємо сьогодні», - сказав Зубко. За його словами, насамперед треба скоординувати роботу всіх центральних органів виконавчої влади, регіональних, а також служб та всіх систем енергозабезпечення, теплозабезпечення, водозабезпечення на місцях. «Передовсім це ті антикризові кроки, які вже розроблені, вони вступають за алгоритмом, але я хотів би зазначити, що саме такі кроки повинні унеможливити практично безперебійне постачання електроенергії як до соціальних об'єктів, населення, а також зменшити навантаження на промислові підприємства. В рамках цих кроків ми повинні забезпечити безперебійну роботу енергосистеми України… Глави адміністрацій, ДСНС, обленерго повинні зробити ті кроки, які ми вже проходили 14 та 15 році. Відпрацювати режими роботи з промисловими підприємствами, щоб саме в пікові навантаження з 8 до 22 годин зменшити споживання, можливо, до 10%», - заявив Зубко. Міністр також повідомив, що інструкції з погодинним графіком навантаження і споживання уже направлено у регіони.
Політика Енергокомпанії, які порушать граничний рівень енергоспоживання, будуть штрафувати – Зубко Енергетичні компанії, які будуть порушувати граничний рівень енергоспоживання, будуть штрафувати. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко під час позачергового засідання держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки, передає кореспондент АСН. «Вимоги до споживачів і граничного обсягу споживання, крім населення, які доведені, вони повинні бути дотримані, щоб уникнути відключень, які можуть відбуватися на тій чи іншій території», - сказав він. За словами Зубка, там, де буде дотримано граничний рівень енергоспоживання, відключень не буде. «Енергоринок» і «Укренерго» сьогодні мають можливість введення штрафних санкцій до тих обленерго, які не будуть витримувати щодобовий режим споживання. Я думаю, що на сьогоднішній день у нас є всі можливості утримувати ситуацію, зробити таким чином, щоб пройти цей термін так, щоб ми уникли відключення від енергоспоживання», - заявив Зубко. Нагадаємо, інструкції з енергоспоживання в умовах прийнятих урядом тимчасових надзвичайних заходів на ринку електроенергетики вже передані на місця.
Суспільство Аваков: При повномасштабній війні України та РФ Євросоюз чекає хвиля біженців У разі повномасштабної війни України та Росії Євросоюз може отримати на своєму кордоні велику область з озброєними до зубів російськими бойовиками і надзвичайну кількість біженців. Таку думку в інтерв'ю німецькому виданню Welt висловив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. Аваков зазначив, якщо західний світ здасть Україну, конфлікт не зникне. Він нагадав, що війна йде не в Азії, а на відстані двох годин польоту до Берліна. За його словами, в Євросоюзі багато політиків перебувають в ілюзіях і повною мірою не усвідомлюють можливих наслідків. «Збройні сили України налічують 250 тисяч осіб. До цього додаються ще 130 тис. в поліції, Національній гвардії та прикордонної охорони. Неможливо домовитися про долю України за нашою спиною. Якщо Путін буде далі загострювати свою агресію і приймати спроби вирішити питання військовим шляхом, наслідки будуть катастрофічними», - підкреслив міністр. Голова МВС підкреслив, що повномасштабна війна буде катастрофою для України, яка може втратити державність і незалежність. Однак, на його думку, катастрофічними будуть наслідки і для Росії, режим Путіна може не витримати десятки тисяч власних жертв. «Якщо дійде до такої війни на знищення проти України, ЄС може отримати на своєму кордоні велику область з озброєними до зубів російським маріонетковим режимом - і надзвичайну кількість біженців. Наслідки цієї трагедії будуть для Європи набагато більшими, ніж сирійські. У своїй основі це цивілізаційне питання. Європа не може стояти в цьому конфлікті на боці Росії», - додав Аваков.
За кордоном Безпекова ситуація на Донбасі покращилася - СММ ОБСЄ Безпекова ситуація на Донбасі покращилася, на минулому тижні кількість порушень режиму припинення вогню зменшилася на 75%. Про сказав перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг під час брифінгу, передає кореспондент АСН. "На минулому тижні кількість порушень режиму припинення вогню зменшилася на 75%, якщо порівняти з позаминулим тижнем", - сказав він. За його словами, до прикладу, представники СММ ОБСЄ вчора зафіксували приблизно 200 порушень режиму припинення вогню.  "Порівнявши це з тисячами, які ми фіксували щодня у період загострення в районі Авдіївки та Ясинуватої, стає очевидно, що у нас спостерігається більш-менш стабільний період деескалації", - сказав він.  Хуг додав, що на перший погляд безпекова ситуація в Донецькій і Луганській областях покращилася, після раптового загострення в районі Авдіївки та Ясинуватої.

Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Якщо ви хочете змінити своє життя до кращого, так швидше, час братися за техніку симорон Симоронський ритуал д....
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Не секрет, що всі речі в будинку мають енергетику — негативною чи позитивною Вчення фен-шуй підкаже, які карти....
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Одним із найсильніших талісманів фен-шуй є дзвіночок Цей домашній оберіг не лише привабить успіх у справах, а ....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
більше матеріалів




/-1,3528110980988-/ /-pc-/
Top