counter
Архів Повернутись назад 15 Листопада 2015
15 Листопада
Суспільство Тернопільські підприємці не заплатили майже 20 мільйонів гривень податків У Тернопільській області співробітники податкової міліції викрили схему ухилення від сплати податків. Як повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби, зловмисники без наміру здійснення підприємницької діяльності придбали компанію. «Надалі вони надавали завідомо неправдиві документи бухгалтерського та податкового обліку щодо постачання товарів, виконання робіт, надання послуг підприємствам реального сектора економіки», - йдеться в повідомленні. Такі дії дозволили їм ухилитися від сплати податків майже на 20 мільйонів гривень. Відомості про скоєння кримінального злочину за ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Наразі встановлюється повне коло осіб, причетних до незаконної схеми.
Політика В Ужгороді двічі порушували «день тиші» перед другим туром виборів У «день тиші», напередодні проведення другого туру місцевих виборів - 2015, в Ужгороді Закарпатської області поліція зареєструвала два порушення виборчого законодавства. Про це повідомляє місцевий сайт mukachevo.net. Порушення - агітація і підкуп. «У першому випадку в Ужгороді «день тиші» порушували із закликами не голосувати за одного з кандидатів. Так, в обласному центрі Закарпаття було зафіксовано колону автомобілів, які курсували містом. Учасники цієї колони закликали оточуючих не продавати голоси і не голосувати за одного з кандидатів на крісло мера Ужгорода, озвучуючи прізвище кандидата. У другому випадку з'явилася інформація і відповідний відеозапис про підкуп простих громадян з боку одного з кандидатів», - пише видання. Факти внесено до Журналу єдиного обліку. Триває перевірка інформації.
Політика У Вінниці в «день тиші» під міськрадою стояли намети «Свободи» і «Батьківщини» У Вінниці напередодні виборів, у так званий день тиші, спостерігачі зафіксували намети з символікою партій. Про це повідомляє прес-служба Громадянської мережі ОПОРА. «Біля Вінницької міської ради напередодні проведення другого туру виборів міського голови було виявлено намети з написами «Свобода», «Анатолій Гриценко. Громадянська позиція», «ВО «Батьківщина», «Партія пенсіонерів», «Народний контроль». Спостерігач ОПОРИ о 16 годині 35 хвилин викликав до Вінницької міської ради представників правоохоронних органів, на місці подав заяву та пояснення про факт цих подій (заяву представника ОПОРИ внесли до Журналу єдиного обліку за №918)», - сказано в повідомленні. Після цього на місце пригоди приїхали люди, які представилися представниками партій і зазначили, що «у факті перебування наметів із символікою і назвами партій не бачать нічого протизаконного». Нагадаємо, що 15 листопада в Україні відбувається другий тур виборів мера у 29 містах.
Суспільство У Чернігові відкрито низку кримінальних проваджень за фактом підкупу виборців Правоохоронці Чернігова відкрили кримінальні провадження за підкуп виборців. Про це повідомляє прес-служба ГУНП Чернігівської області. Зазначається, що напередодні силовики перевірили повідомлення про підкуп виборців представниками одного з благодійних фондів. За двома фактами порушено кримінальні провадження. Починаючи з ранку 14 листопада до чергової частини Чернігівського відділу поліції почали надходити повідомлення про підкуп виборців представниками благодійного фонду «Поліський оберіг». Перше повідомлення надійшло близько 10:00. Станом на 14 годину було зареєстровано вже вісім таких звернень. За адресами, на які вказали заявники, виїжджали слідчо-оперативні групи Чернігівського відділу поліції. Було опитано представників фонду та громадян. Усі факти внесено до Журналу єдиного обліку заяв та повідомлень про скоєні кримінальні правопорушення та інші пригоди. За двома фактами відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 2 с. 160 (підкуп виборця) Кримінального кодексу України. Максимальна санкція цієї статті - позбавлення волі на строк до трьох років із позбавленням права обіймати певні посади на такий самий термін.
Події У Києві глава ДВК прийшла на дільницю п'яною, тепер може сісти на сім років У Дніпровському районі Києва глава дільничної виборчої комісії прийшла на дільницю п'яною і спровокувала конфлікт із членами комісії. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції в Києві. За інформацією правоохоронців, інцидент стався між членами комісії та головою ДВК. Жінка прийшла на дільницю у стані сп'яніння (при перевірці наявності алкоголю в крові встановлено 1,7 проміле) і всіляко перешкоджала роботі комісії. Врешті-решт члени ДВК проголосували за усунення її від виконання обов'язків і переобрали голову. О 9:10 дільниця почала роботу. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу України. Правопорушнику загрожує від трьох до семи років ув'язнення.
Суспільство Затримано бойовика «Російської православної армії» У Кременчуцькому районі Полтавської області затримано місцевого жителя, бойовика «Російської православної армії» - одного з незаконних збройних формувань «ДНР». Як повідомляє прес-служба СБУ, затриманий на початку 2014 року приєднався до терористів. У складі незаконного збройного формування він брав участь у бойових сутичках із силами антитерористичної операції. «Терорист також чергував на блокпостах сепаратистів у Горлівці та Донецьку, переміщував з Росії на тимчасово контрольовану бойовиками територію бойову техніку й озброєння», - йдеться в повідомленні. До Полтавської області бойовик приїхав «відпочити» від терористичної діяльності і в результаті спецоперації його затримали співробітниками СБУ. Зловмиснику оголошено підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.
Суспільство У Краматорську почалися порушення на виборах У Краматорську Донецької області невідомий за списком контролює виборців, які прийшли на голосування з другого туру місцевих виборів. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в Донецькій області. «До Краматорського відділу поліції від громадян надійшла інформація про те, що на виборчій дільниці, розташованій у школі №26, перебуває підозрілий чоловік, який за списком «контролює» виборців, які прийшли на голосування», - йдеться в повідомленні. Встановлено, що чоловік є працівником місцевого заводу. Він фіксував прибуття на дільницю співробітників цього ж підприємства. Факт внесено до Журналу єдиного обліку Краматорського відділу поліції. «Наразі здійснюється перевірка інформації. З'ясовуємо всі обставини такої діяльності, визначається, чи має вона відношення до втручання у виборчий процес, за результатами буде прийнято правове рішення», - повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.
Політика У Бердянську можуть визнати вибори недійсними У Бердянську було зафіксовано понад 200 порушень у «день тиші». Про це повідомили міжнародні спостерігачі, пише портал «Місто». Напередодні другого туру виборів до Бердянська приїхали міжнародні спостерігачі: Імантс Лепінш і Гуна Розе, які представляють неурядову організацію «Міжнародне бюро розслідувань». Спостерігачі заявили, що в «день тиші», 14 листопада, ними було зафіксовано численні факти порушення у сфері розміщення зовнішньої реклами, що агітує за одного з кандидатів на пост мера - Володимира Чепурного. «Ми почали рахувати такі факти, але дуже швидко збилися з рахунку, і лише фіксували їх на фотокамеру. Таких порушень понад 200. Ми їздили містом з 11 години ранку і бачили, що реклама одного з кандидатів висить усюди, по всіх районах і вулицях», - заявив Імант Лепінш. Спостерігачі зазначили, що, незважаючи на великий досвід моніторингу виборчих кампаній в Італії, Нідерландах, Західній Африці та Україні, вони вперше стикаються з такими масштабними порушеннями. «Якщо переможе цей кандидат, який розмістив у «день тиші» рекламу по всьому місту, то результати виборів у Бердянську має бути скасовано. Ми сфотографували банери, на яких вказано прізвище кандидата і назву партії «Наш край», - зауважила Гуна Розе. Спостерігачі «Міжнародного бюро розслідувань» наголосили, що вибори в Бердянську далекі від європейських критеріїв.
оформление ленты  Блог: 
Суспільство Вадим Карасьов Багато міліціонерів - роботяги і трудівники Близько половини нинішнього складу правоохоронних органів не пройде переатестацію. І питання тут у компетентності працівників. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов. Карасьов упевнений, що більша частина співробітників МВС залишиться тому, що потрібні люди з досвідом, ті, хто зможе «підтягнути» новачків і поділитися знаннями і навичками оперативних працівників. «За тих, хто не пройде переатестацію, можна не хвилюватися. Вони підуть до інших правоохоронних органів - люди все-таки з досвідом. Як-не-як вони кваліфіковані оперативні службовці. У крайньому випадку підуть до охоронних служб. Тож працюватимуть», - вважає політолог. При цьому він зазначив, що не варто перейматися через можливе зростання рівня злочинності. «На вулицях вони не займатимуться криміналом. Є ймовірність, що мала їх частина піде в тіньовий бізнес, але, знову ж таки, більшість піде на нормальну службу. Хоч би як ми їх критикували, багато міліціонерів - роботяги і трудівники», - запевнив він.
Економіка Агросектор приносить майже 40% валюти до бюджету Агропромисловий сектор є експортною галуззю №1 в Україні і забезпечує шосту частину валового внутрішнього продукту. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України. За словами міністра агарної політики та продовольства Олексія Павленка, за 2015 рік аграрному сектору вдалося забезпечити обсяг експорту на рівні десяти з половиною мільярдів доларів. А це становить 37% валютних надходжень від експорту всіх товарів. «Агросектор залишається найбільш динамічною та перспективною галуззю української економіки. Сільське господарство - експортна галузь №1 в Україні, яка забезпечує 14% загального обсягу ВВП», - сказав Олексій Павленко. Також міністр нагадав, що тиждень тому експерти Vox Ukraine включили Міністерство аграрної політики до трійки лідерів з ефективності проведення реформ.
Суспільство У Донецькій області під час виборів уже зафіксовано 12 порушень У Донецькій області зафіксовано 12 порушень виборчого законодавства. Про це в ефірі одного з телеканалів повідомив прес-офіцер НУ Національної поліції в Донецькій області Дмитро Єрошенко. «Загалом на даний момент зафіксовано вже 12 повідомлень про порушення виборчого законодавства у Краматорську. Всі вони по місту і зараз перевіряються», - сказав він. Зокрема, за словами Єрошенка, на одній з дільниць було зафіксовано підвезення виборців. «Наразі здійснюється перевірка», - додав він. При цьому Єрошенко зазначив, що громадський порядок у Краматорську забезпечують близько 400 співробітників поліції. «Посилено контроль на блокпостах, залізничних та автовокзалах, тривають ретельні перевірки як у населених пунктах, так і на автошляхах регіону», - резюмував він.
Суспільство оформление ленты  Києву показали сто чудотворних ікон Богородиці У трапезній Києво-Печерської лаври співає дитячий хор і відбувається молебень. Там 15 листопада відкрилася виставка ікон «Україна – дім Пресвятої Богородиці». На ній зібрані репродукції сотні чудотворних образів з усіх регіонів України. Є тут, наприклад, копія 900-річної кам'яної візантійської ікони Божої Матері. Вона, як передбачається, належала князю Володимиру Мономаху. Поруч - загублені образи: Ігорівська ікона Божої Матері і «Розчулення». «Немає жодного будинку, де немає ікони Божої Матері. Але всі ікони навряд чи хтось бачив в одному місці, - каже глава інформаційно-просвітницького відділу Київської єпархії УПЦ єпископ Васильківський Микола. - Тут же зібрані всі чудотворні ікони Пресвятої Богородиці, перед якими молиться і які зберігає для нашого народу Українська Православна Церква». Поряд з образами кілька коробочок для пожертвувань. «Мета нашої акції - збір коштів для дітей, що постраждали на сході України, дітей з важкими захворюваннями і для дітей-сиріт», - сказав він.

Гороскоп на 16 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 16 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам варто зосередитися на своїх цілях та амбіціях Будьте наполегл....
Сон у ніч з 15 на 16 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 15 на 16 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
16 травня о 12:11 розпочнеться дев'ятий місячний день Фаза Місяця – зростаюча
Любовний гороскоп на 16 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 16 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчути себе особливо владними та енергійними у стосунках....
Гороскоп від Павла Глоби на 16 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 16 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 16 травня 2024 року прокладе шлях до продуктивного вівторка, наповненого змістом т....
Гороскоп на 16 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 16 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
6 травня 2024 року варто уважно підходити до справ та не відкладати їх на потім Тамара Глоба зазначає, що ранк....
більше матеріалів




/-1,6067550182343-/ /-pc-/
Top