counter
Архів Повернутись назад 15 Жовтня 2020
15 Жовтня
Коронавірус В Україні стабільно третій день більше п'яти тисяч В Україні за минулу добу виявили 5062 нових випадки COVID-19. Найбільше заражень в Харківській, Донецькій областях та в Києві. Такі дані наводить карта Ради національної безпеки та оборони. Оновлено: міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу повідомив, що за минулу добу зробили 38 491 тестування на коронавірус. Зокремо, зробили 30 334 ПЛР-тестів та 8 157 ІФА-тестів. Найскладніша епідемологічна ситуація в Харківській області (+651), Києві (+445), Львівській області (+322), Тернопільській області (+222), Київській області (+227), Сумській області (+271), Донецькій області (+244). З початку пандемії в Україні виявили 281 239 випадків коронавірусу. Зокрема, з кожним місяцем ситуація з вірусом погіршується. У ВОЗ прогнозують, що добовий приріст може перетнути 9 тисяч нових випадків уже до кінця року. За минулу добу від COVID-19 одужала 951 людина (119 650 всього), а також 73 людини померли (5 302 всього). Нагадаємо, Кабінет міністрів України прийняв рішення про продовження карантину в Україні до кінця грудня. Також уряд рекомендує ввести шкільні канікули вже з сьогоднішнього дня.
Кримінал Zoom використовували в шахрайських цілях Аферисти знайшли новий спосіб обману. В Україні зафіксували нову шахрайську схему, за якою аферисти за допомогою сервісу інтернет конференц-зв’язку Zoom обманюють користувачів, крадуть гроші та дані. Довірливих громадян заманюють на сайти зловмисників під виглядом отримання грошових компенсацій “у зв’язку з COVID-19” або за підписку на сервіс. Далі аферисти здійснюють крадіжку даних користувачів і їхніх грошей з банківських карт. Розслідування було розпочато після того, як користувачі поскаржилися на листи від сервісу, які й привели їх на шахрайські сайти, в результаті чого вони позбулися грошей. Важливо зауважити, що листи були відправлені не з фейкового домену, а від офіційного сервісу. Так, шахраї користуються тим, що при реєстрації Zoom можна написати листи 10 друзям об’ємом у 64 знаки. Зловмисники вставляють таку фразу в дусі “Вам належить компенсація у зв’язку з COVID-19” і вказують посилання на шахрайський сайт. Фахівці рекомендують, аби уникнути неприємних інцидентів, не контактувати з невідомими користувачам і не переходити за сумнівними посиланнями. Повідомляється, що з початку 2020 року було зафіксовано появу близько 15,3 тисячі доменів, що містять назву Zoom – сплеск реєстрації припав саме на період дистанційної роботи в період карантину.
Політика Симоньян побічно підтвердила розуміння присутності Росії на Донбасі, запропонувавши Лаврову ввести війська "у відкриту" Одна з рупорів російської пропаганди, головний редактор Russia Today Маргарита Симоньян взяла велике інтерв'ю у міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова. У ньому вони згадали і окупацію українського Донбасу. Уривок скандального інтерв'ю Симоньян оприлюднила на своєму каналі в Telegram. Симоньян запропонувала ввести підрозділи ЗС Росії на територію України. При цьому вона використовувала слова "у відкриту", що побічно підтвердила, що до цього моменту факт агресії переховувався. "Це називається, якщо не слухаєте Лаврова, будете слухати (міністра оборони РФ) Шойгу ... Ввели війська на Донбас, навели порядок у відкриту. У чому проблема, якщо санкції будуть все одно?" - заявила Симоньян. Примітно, що вторгненням в Україну вона пропонувала покарати Захід за санкції, які будуть введені за отруєння опозиціонера Олексія Навального. Лавров ідею Симоньян не підтримав. "Ми все таки ввічливі люди, як ви знаєте!" - сказав Лавров. Ці слова викликали сміх у присутніх.
Політика оформление ленты  Офіс Президента підтвердив справжність ранкового списку з п'яти питань Офіс Президента підтвердив справжність ранкового списку з п'яти питань, які будуть задані українцям наступної неділі. Тут крім анонсованих особисто Зеленським - про довічне ув'язнення за корупцію та вільної економічної зони на Донбасі - ще три задоволеного цікавих питання. - про скорочення кількості нардепів до 300- про легалізацію канабісу- про підтримку права України на використання гарантій Будапештського меморандуму 1. Довічне за корупцію Можна скільки завгодно посилювати покарання, але перш варто гарантувати чесність судів і неупередженість правоохоронної системи. Є сотні прикладів, коли справа про корупцію доходить до суду і там розсипається. Без верховенства права всіх зусиль суспільства по боротьбі з корупцією не приносять користі. 2. Вільна економічна зона Донбасу Створити СЕЗ можна і потрібно. Особливо це важливо не тільки для Донбасу, а й для всіх вугільних територій в процесі їх трансформації. Ще один важливий фактор - без припинення війни інвестор на Донбас не піде. Потрібно скасовувати економічну блокаду, повертати єдині і зрозумілі правила ведення бізнесу для всіх. 3. Скорочення кількості депутатів до 300 Як на мене, справа навіть не в кількості, а в якості. Плюси такого рішення - економія бюджетних коштів, мінуси - багато громади фактично позбавлятися своїх представників в Раді. Доступ до депутата ускладниться. До речі, у 2000 році на Всеукраїнському референдумі українці вже відповіли на це питання. Тоді ідею скорочення з 450 до 300 народних депутатів підтримало 91,1% громадян. Більш того, в лютому ми проголосували в першому читанні за законопроект № 1017 про внесення змін до статті 76 і 77 Конституції України щодо зменшення конституційного складу парламенту до 300 осіб. До цього - в грудні - Конституційний суд схвалив законопроект про скорочення кількості нардепів. Але повторюю - основна проблема не в кількості, а якості! 4. Легалізація канабісу Найбільш спірний з п'ятірки питань. З одного боку, клінічні дослідження говорять, що медичний канабіс дійсно здатний ефективно лікувати безліч станів хворих на епілепсію, онкологією і т.д. З іншого боку, є ризик, що недобросовісні ділки скористаються відкрилися «вікном можливостей» в своїх корисливих цілях. У будь-якому випадку, буде цікаво, як відреагують на питання українці. 5. Будапештський меморандум Його підписали в 1994 році, коли Україна відмовилася від ядерного озброєння в обмін на декларації про гарантії безпеки з боку США, Великобританії і Росії. До сих пір, ні Штати, ні Британія офіційно не є учасниками будь-якого з форматів врегулювання конфлікту на Донбасі. Мабуть, реанімуючи розмови про меморандум, офіс президента посилає партнерам сигнал про те, що не погано було б згадати про взяті на себе зобов'язання. джерело
Суспільство Любові всі віки покірні: командувач ВСУ одружився на обраниці молодшої його на 24 роки Як повідомив Telegram-каналі "Силовий", генерал-полковник Руслан Хомчак і новий керівник Чернігівської ОДА зв'язала себе узами шлюбу. Нагадаємо, що генералу 53 роки, а його обраниці - 29 років. Точна дата одруження, а так само надає інформацію, не повідомляється. Видання РБК-Україна зібрала трохи інформації про молодят.Головнокомандувачу ЗСУ Руслану Хомчак 53 роки. Він родом зі Львова. Закінчив Московське вище військове командне училище імені Верховної ради РРФСР в 1988 році. Від січня 1993 року служить у ВСУ. Був начальником штабу, а з 2014 по 2015 рік обіймав посаду командувача сектором "Б". З 2016 став начальником штабу-першим заступником командувача Сухопутних військ. У травні 2019 був призначений начальником Генерального штабу ЗСУ. Анна Коваленко народилася під Києвом, в 1991 році. Зараз їй 29 років. Вона закінчила Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого за фахом журналіст. За професією працювала з 2008 по 2013 рік. Була активною учасницею євромайдан і в 2014 році стала радником міністра оборони. Балотувалася в народні депутати в Чернігівській області. У вересні було призначено заступником керівника Офісу Президента України, а також з квітня 2020 року - заступником Міністра розвитку громад і територій України. У 2019 стала народним депутатом за списком партії "Слуга народу".
Спорт Фанати висміяли Суркіса за його спробу приписати перемогу збірної Луческу Першу в історії перемогу України над Іспанією в 4 турі Ліги націй президент київського "Динамо" Ігор Суркіс "приписав" наставнику "біло-синіх" Мірчі Луческу. Про це пише tribuna.com. За його словами, футболісти Ілля Забарний, Віталій Миколенко, Олександр Караваєв і Георгій Бущан істотно додали за останні кілька місяців. "Ще два місяці тому могли ми уявити, що Забарний буде основним футболістом збірної України? Що Миколенко буде грати не зліва, а в центрі захисту? Що Караваєв вийде не справа, а зліва і чудово проведе матч на цьому фланзі? Кому потрібно сказати спасибі ? - Луческу ", - заявила президент" Динамо ". Суркіс додав, що тепер гравці "Динамо" можуть не боятися "Ювентус" і "Барселону", оскільки вони перемогли Іспанію. Заява Суркіса піддалася різкій критиці з боку футбольних уболівальників. "Улюблені пісні Ігорка. Давно, напевно з часів Реброва, не чути було цієї суміші з бравади і пихи про видатний внесок гравців в успіхи збірної", - йдеться в коментарях під заявою Суркіса, опублікованому на сторінках українських інтернет-ЗМІ. "У мене просто медалей не вистачає! Бушану три відразу! Гравцям всім! Луческу три! І Суркісу! Він же Луческу знайшов! Теж три", - іронізують вболівальники. "Пішло-поїхало. Суркіс дочекався свого зоряного часу: Динамо всіх врятувало, Динамо перемогло Іспанію, порвемо Барселону і Ювентус! Нічого не змінюється", - коментують українці. Фанати також поцікавилися у Суркіса, чому він тоді не приписував Луческу поразку української збірної в матчі з Францією, який завершився з рахунком 7-1. Вболівальники нагадали призедент "Динамо", що далеко не всі зазначені ним футболісти національної збірної є вихованцями столичного ФК. "Виходить, що Караваєва зарахував як 9 вихованця в основі. Та й Сидорчук не є вихованцем" Динамо ". А Шапаренко взяли з Маріуполя в 17 років ", - коментують вболівальники. Нагадаємо, національна збірна з футболу вперше в історії здобула перемогу над збірною Іспанії в рамках турніру УЄФА Ліги Націй 13 жовтня. "Тренерському штабу на чолі з Андрієм Шевченком вдалося пустити матч за потрібним сценарієм і добитися результату", - констатували футбольні оглядачі. Вони відзначили, що Шевченко трохи здивував стартовим складом. Також Україна на поєдинок з Іспанією вийшла з двома чистими опорниками. "Багато в чому це рішення внесло головні відмінності від поєдинку виїзного проти Іспанії. ... У грі проти іспанців з'явилося те, чого так не вистачало в попередніх матчах - стрункість думки і дисципліна. Кожен футболіст на 100% знав, що від нього вимагає дана конкретна ситуація. Українські гравці діяли як злагоджений механізм. Ми бачили, що постійно працювала підстраховка і була взаємозамінність ", - йдеться в футбольних оглядах матчу.
Коронавірус оформление ленты  Полтава і Харків в червоній зоні Глава Харківської ОДА Олексій Кучер повідомив, що в червону зону карантину в Україні внесли Харків. За словами голови Полтавської ОДА Олега Сінегубова, Полтава теж потрапила в червону зону. Таке рішення прийняли на засіданні Держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Частина Харківської області теж потрапила в червону зону: Богодухів, Лозовський, Богодухівський та Первомайський райони «Все серйозно», - написав Кучер. Попередньо, обмеження будуть діяти з понеділка, 19 жовтня. За словами Сінегубова, з понеділка в Полтаві заборонять відвідування навчальних закладів, культурних закладів, кінотеатрів, розважальних закладів та установ соцзахисту. За пропозицією ОДА, будуть дозволені регулярні і нерегулярні перевезення, робота кафе, ресторанів, ТРЦ, закладів торговельного та побутового обслуговування.     Полтава потрапила до «червоної» зони карантину. Зараз в обласному центрі хворіють майже 2 тисячі людей – це набагато... Опубліковано Олегом Синєгубовим Четвер, 15 жовтня 2020 р. Віднесення до «червоної» зони означатиме заборону на: роботу громадського транспорту; відвідування закладів освіти; відвідування закладів сфери культури, кінотеатрів; діяльність ТРЦ, кафе та ресторанів; відвідування закладів торговельного і побутового обслуговування населення. Також у цій зоні діятимуть обмеження, визначені для «помаранчевого», «жовтого» та «зеленого» рівнів небезпеки.  
Суспільство Головний санітарний лікар України повідомив про можливе введення жорсткого карантину. Це питання обговорюється В уряді України обговорюється введення жорсткого локдауну. Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко назвав умови, за яких можливе введення жорсткого карантину. "Обговорюється. Ми будемо подавати клопотання до Кабінету міністрів України про введення жорсткого карантину, якщо епідситуація буде вимагати цієї крайньої міри", - сказав Ляшко в інтерв'ю для видання "НВ". Він додав, що ситуація в Україні багато в чому буде залежати від росту захворюваності не тільки на коронавірус, але й інших сезонних захворювань. "Все буде залежати від агресивності грипу та інших грипоподібних захворювань взимку. Зазвичай кінець жовтня – початок-середина листопада – це сезонна хвиля зростання захворюваності такими хворобами. Якщо накладка, поєднання спалаху коронавірусу та епідемії грипу, то динаміка захворюваності COVID-19 піде набагато швидше, оскільки циркуляція інфекції збільшиться", - пояснив головний санітарний лікар. Він назвав спосіб, яким можна буде знизити кількість хворих і убезпечити від поєднання відразу декількох інфекцій. "Якщо пригнітити коронавірус, повинен початися спад. Не може бути весь час тільки зростання. Ми хочемо вакцинувати велику кількість людей в Україні від грипу, для того, щоб запобігти формування суперінфекції, тобто міксу, поєднання декількох інфекцій. У нас був такий випадок у Чернівцях, коли грип наклався на коронавірусну хворобу. Це призводить до стрімкого розвитку хвороби з летальним результатом", - зазначив Ляшко.

Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли вам варто виявити більше терпіння та витримки ....
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на високому рівні, що зробить вас....
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 22:19 розпочнеться 18-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба 25 квітня 2024 року радить виявляти обережність, контролювати свої емоції та дії, оскільки необдум....
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Четвер, 25 квітня 2024 року, був оголошений відомим астрологом Анжелою Перл днем чудес та вигідних пропозицій ....
більше матеріалів




/-0,26435303688049-/ /-pc-/
Top