counter
Архів Повернутись назад 14 Листопада 2015
14 Листопада
Події оформление ленты  Теракти в Парижі: Пряма трансляція Увечері 13 листопада в Парижі сталася серія терактів. У місті пролунали вибухи, крім того, в одному з театрів захоплено заручників. Аналітична служба новин веде пряму трансляцію подій у столиці Франції: 11:15 Жертвами терактів в Парижі стали 128 осіб 09:02 У Парижі вбито вісім терористів 8:00 Внаслідок терактів постраждали понад 200 осіб, з них 80 перебувають у критичному стані, повідомляє AFP. 03:57  У французькій столиці скасували всі масові заходи 03:49 На завтра в Парижі скасовано всі масові заходи, будуть закриті всі держустанови, музеї, школи 3:34 Під час терактів у Парижі правоохоронці встановили, що троє терористів було вбито, ще двоє - були смертниками 3:25 Інформації про точну кількість жертв поки що немає. За інформацією The Guardian, загинули 158 осіб 03:16 Бойовиків, що захопили концертний зал в Парижі, вбито 03:09  «Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за теракти в Парижі 02:55 Кількість жертв терактів у Парижі досягла 140 2:42 ЗМІ повідомляють, що в Парижі загинули 140 осіб: 100 в концертному залі, 40 - в інших місцях 02:30 Через теракти вимкнули підсвічування Ейфелевої вежі 02:16 При штурмі концертного залу в Парижі вбито двоє терористів 02:03 Поліцейський спецназ взяв штурмом концертний зал «Батаклан», де озброєні бойовики захопили в заручники кілька десятків людей 1:35 Медуза, з посиланням на Le Figaro повідомляє, що штурм концертного залу, де знаходяться десятки заручників вже понад двох годин, вже триває 01:26  Поблизу концертного залу, захопленого терористами, чутно стрілянину. Можливий штурм 01:19 ВВС повідомляє, що не менш 15 людей загинули під час захоплення заручників у концертному залі 1:15 На вулицях Парижа з'явилася армія 01:10 Порошенко шокований терактами в Парижі 01:01 Франція закриває кордони, оголошено надзвичайний стан 00:49 ЗМІ повідомляють про 60 загиблих 00:39 AFP повідомляє про як мінімум 40 загиблих внаслідок терактів. Ще 100 заручників захоплено в одному з театрів. 00:30 У Парижі внаслідок стрілянини і декількох вибухів загинули як мінімум 26 осіб. Як пише Yahoo news, в Парижі сталися три вибухи поблизу стадіону Стад де Франс, де в той час грали збірні Франції та Німеччини, а в 11 окрузі Парижа в одному з ресторанів  відкрили стрілянину. Крім того, в концертному залі Батаклан, також розташованому в 11 окрузі, в заручники захопили декілька десятків людей.
Суспільство Яценюк і Гройсман висловили співчуття у зв'язку з терактами в Парижі Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк і голова Верховної Ради Володимир Гройсман висловили співчуття у зв'язку з терактами в Парижі. Відповідні повідомлення вони опублікували в соцмережах. «Жахливі повідомлення з Франції. Наше глибоке співчуття сім'ям загиблих і постраждалим. Україна підтримує Францію в цю важку хвилину, підтримує як щирий друг і як рішучий союзник проти тероризму», - написав у Facebook Яценюк. Володимир Гройсман назвав теракти атакою на весь цивілізований світ. «Це атака не тільки на Францію, це атака на весь цивілізований світ. Ми повинні зберігати єдність, тільки разом ми зможемо перемогти тероризм. Щирі співчуття рідним і близьким загиблих та всьому французькому народові. Разом з вами молимося, щоб всі заручники повернулися додому живими і здоровими», - написав Гройсман.
Суспільство Близько 1800 автомобілів знаходяться в пробках на кордоні з «ДНР» і «ЛНР» Значний пасажиро-транспортний потік спостерігається на контрольних пунктах в'їзду-виїзду на лінії розмежування в районі проведення антитерористичної операції. Як повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України, станом на ранок на КПВВ «Зайцеве» в очікуванні змоги покинути територію, непідконтрольну українському уряду, знаходиться близько 500 транспортних засобів, а також ще 300 - у зворотному напрямку. Аналогічна ситуація і на КПВВ «Георгіївка», де спостерігається скупчення 400 транспортних засобів в обох напрямках. Також на КПВВ «Новотроїцьке» у черзы стоять 300 автомобілів на в'їзд і 150 на виїзд. У «Гнутове» - 100 на в'їзд і 50 на виїзд відповідно.З агалом  за минулу добу через контрольні пункти послідувало така кількість осіб і транспортних засобів: КПВВ «Зайцеве» - 6700 осіб (на 1000 менше, ніж за попередню добу) і 1220 транспортних засобів; КПВВ «Георгіївка» - 3200 осіб і 1000 транспортних засобів; КПВВ «Новотроїцьке» - 6800 осіб і 2350 транспортних засобів; КПВВ «Гнутове» - 2640 осіб і 585 транспортних засобів; КПВВ «Станично-Луганське» - 2050 осіб. Державна прикордонна служба України закликає громадян, які перетинають лінію розмежування, до організованості, щоб не створювати скупчення автотранспорту.
Політика Турчинов: Париж моментально став епіцентром болю і страждання Для боротьби з тероризмом необхідно об'єднати зусилля всіх людей доброї волі. Про це йдеться в заяві секретаря РНБО Олександра Турчинова про терористичні атаки в Парижі. «Париж, світова столиця культури і мистецтва, вчора моментально перетворився на епіцентр болю і страждання... Тероризм не має офіційної прописки, приналежності до нації або до віри, тому що справжня віра вчить любові до ближнього і розумінню світу і людини в ньому як однієї з найвищих цінностей. Кров, біль, страждання і смерть - це візитна картка антихриста», - йдеться в заяві. За словами Турчинова, теракти в Парижі мали на меті налякати і деморалізувати весь світ, не тільки Францію. Теракти в Парижі: Пряма трансляція «Реалізувавши свій план, терористам вдалося на мить отримати бажане - світ був приголомшений. Усе ніби завмерли у скорботній хвилині мовчання. Але далі підуть дії. Дії єднання всіх людей доброї волі у спільній боротьбі проти спільної біди, загрожує людству, проти тероризму, агресії і невігластва, яке його породжує. І світло переможе! Інакше бути не може», - заявив секретар РНБО.
оформление ленты  Блог: 
Суспільство Василь Вовк Для тих, хто не пройде переатестацію, можливо знайдеться робота в якості вільнонайманих Міліціонери, які займалися оперативно-розшуковою діяльністю, навряд чи підуть із системи МВС після переатестації, оскільки у них є великий досвід і агентурні зв'язки. Також можливо, що вміння тих правоохоронців, які не пройдуть атестацію, як і раніше застосовуватимуть, тільки співробітники стануть вільнонайманими. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив екс-начальник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк. «Є програма задіяння цих осіб з метою забезпечення роботою. Наскільки вона спрацює - велике питання. Звичайно, великі сумніви, що всі 30% (тих, хто не пройде атестацію, - ред.) можна буде задіяти. Сумніваюся, що навіть половину вдасться задіяти. Але я вважаю, що в системі МВС знайдеться робота для частини цих людей, може вже не в якості міліціонерів, а як вільнонайманих. Серед них дуже багато фахівців вищої категорії, професіоналів і тих, хто взагалі далекий від якихось корупційних схем і незаконних дій», - розповів експерт. На думку Вовка, в самій атестації закладена корупційна складова. «Я думаю, спочатку попросять піти людей пенсійного, передпенсійного віку. Також скоротять деякі підрозділи, задіяні в таких сферах, як ДАІ, там практично людей не залишається», - зазначив екс-начальник Головного слідчого управління СБУ. Вовк впевнений, що піде дуже мало людей, які займалися саме оперативно-розшуковою діяльністю, оскільки замінити їх нікому. «Це передбачає наявність не стільки освіти, скільки досвіду, агентурних зв'язків. У таких співробітників вже напрацьовані особисті зв'язки, особисті контакти. Хтось піде сам, когось попросять, когось в чомусь запідозрять. Звичайний процес. Не думаю, що ці 30% відразу «вивалять» на вулицю і стануть безробітними і буде ризик того, що вони будуть задіяні в криміналі», - резюмував Вовк.
За кордоном У МЗС рекомендували поки що не їздити в Париж У зв'язку із вчиненням 13 листопада 2015 року терористичних актів у Парижі і його околицях громадянам України рекомендується утриматися від поїздок до Парижа і регіон Іль-де-Франс. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ. Як повідомляється, керівництвом Французької Республіки введено надзвичайний стан на всій території континентальної Франції та острові Корсика. «Режим надзвичайного стану передбачає введення повного прикордонного та митного контролю на всіх кордонах Франції; заборона на переміщення осіб і транспортних засобів в певних місцях; встановлення захисних зон або зон безпеки, перебування в яких регламентовано або повністю заборонено; закриття розважальних, культурно-просвітницьких та інших закладів масового скупчення людей, а також заборону проведення масових зібрань», - йдеться в повідомленні.У МЗС також рекомендували у випадку, якщо громадяни опинилися в місці, де здійснений терористичний акт, не панікувати, оцінити найбільш безпечні шляхи і покинути приміщення, уникати натовпу, шукати захисту у правоохоронців і сил безпеки, укриття в безпечних приміщеннях, а також прагнути невідкладно повідомити про себе поліцію або Посольство. У МЗС зазначили, що найбільш вразливим видом транспорту є метро, ​​рекомендується не пересуватися поодинці.
Суспільство Українські правоохоронці працюватимуть у посиленому режимі Правоохоронні структури переходять на посилений режим роботи на період найближчих двох тижнів у зв'язку з терактами в Парижі. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у своїй офіційній заяві. «Відповідно до рішень, ухвалених на координаційній нараді під головуванням Президента України ключові об'єкти інфраструктури (аеропорти, вокзали, автостанції, метрополітени, траси і мости державного значення, об'єкти військово-промислового комплексу тощо), дипломатичні установи, місця масового скупчення людей переводяться на посилений режим охорони», - йдеться в заяві. У посиленому режимі працюватиме весь особовий склад органів внутрішніх справ, а саме Національна поліція, Національна гвардія, Державна служба з надзвичайних ситуацій, Державна прикордонна служба.
Події З Київського залізничного вокзалу евакуювали майже 1800 чоловік Вчора ввечері у Києві через повідомлення про мінування з будівлі залізничного вокзалу було евакуйовано майже 1800 чоловік. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції України в місті Києві. За інформацією правоохоронців, було евакуйовано 1700 пасажирів і 80 чоловік персоналу. В результаті обстеження території вокзалу вибухонебезпечних предметів знайдено не було. Наразі проводяться заходи щодо встановлення людини, яка повідомила про замінування з таксофона, розташованого на території Печерського району Києва. За фактом події почато кримінальне провадження за ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - до шести років позбавлення волі.
оформление ленты  Блог: 
Суспільство Сергій Рудик Потрібно міняти систему, а не людей При реформуванні правоохоронних органів, потрібно міняти систему, а не людей. Таку думку «Аналітичній служби новин» (АСН) висловив народний депутат Сергій Рудик.«Я не прихильник набирати людей з вулиці. Звичайно, люди з досвідом мають не тільки професійний, але і корупційний досвід, але людину, яка не має досвіду боротьби зі злочинністю, ніколи не стикалася з правоохоронною системою, не можна швидко і ефективно всьому навчити. У зв'язку з цим може з'явитися багато проблем», - сказав він. За його словами, переатестація дасть змогу виявити професіоналів, які працювали в старій системі і саме вони допомагатимуть новим співробітникам поліції. Разом з тим, парламентарій вважає, що переатестація частково є шляхом і до безробіття. «Тому потрібно міняти систему, а не людей. Якщо змінити систему, то 80% будуть законослухняними і професійно виконувати свої обов'язки. І не потрібно буде залучати тоді іноземних фахівців, у нас і своїх достатньо. А так у нас виходить, що керівники всі залишаються при своїх посадах, а звільняють лише середню й нижчу ланки», - резюмував він.
Події На Волині поліцейські відібрали у копачів бурштину лопати У Волинській області правоохоронці припинили спробу незаконного видобутку бурштину 500 копачами. Про це повідомляє прес-служба обласного управління Національної поліції. За інформацією правоохоронців, близько 500 чоловік намагалися вчинити спробу незаконного видобутку бурштину. Внаслідок проведення спецоперації правоохоронці затримали 27 копачів та вилучили знаряддя злочину - лопати. Всі копачі - жителі Рівненської та Житомирської областей. Наразі ситуація контролюється силовиками. На місці незаконного видобутку бурштину охорону громадського порядку забезпечують близько тисячі міліціонерів і спецназівців. Також допомогу надають працівники ДСНС, лісової охорони та представники добровольчих батальйонів. Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.
Економіка У 2016 році Україна очікує від США понад сім мільярдів допомоги на оборону Проект оборонного бюджету США на наступний рік, який нині проходить відповідні процедури, передбачає 300 мільйонів доларів на посилення обороноздатності України. Про це йшлося під час зустрічі Президента з міністром фінансів США Джейкобом Лью, заявив Порошенко під час робочого візиту у Львівську область, повідомляє прес-служба глави держави. «Понад сім мільярдів гривень - це значна сума. Особливо якщо оцінювати її мірками наших власних витрат на оборонний комплекс, які наступного року становитимуть близько ста мільярдів гривень», - зазначив Президент. Президент зазначив, що ця допомога носить оборонний характер і повинна запобігти спробам терористів здійснювати терористичні атаки як проти українських військ, так і проти цивільних.
За кордоном Заява: Україна та Словенія готові відповісти терористам Україна і Словенія готові приєднатися до глобальної антитерористичної відсічі. Про це йдеться в спільній заяві Президента Петра Порошенка та президента Словенії Борута Пахора, присвяченому терактам у Парижі. Президенти зазначили, що ООН повинна зіграти вирішальну роль у цих зусиллях. «У цьому контексті ми приєднуємося до справедливого заклику про прийняття Конвенції ООН щодо запобігання та боротьби з тероризмом і встановлення Міжнародного дня пам'яті жертв терористичних актів. Час працює проти нас. Будь-які зволікання або неефективні кампанії можуть багато нам коштувати. Ніхто не може відчувати себе в безпеці перед тероризмом», - йдеться в заяві. Президенти також закликали лідерів Великої двадцятки узгодити всеосяжний план заходів щодо реагування на цей виклик.
Суспільство Запорізький підприємець розкрадав держкошти У Запоріжжі співробітники податкової міліції викрили підприємця, який привласнив державні гроші. У рамках розслідування кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) було проведено сім обшуків у приміщеннях, що належать одному з міністерств, за місцями розташування держпідприємства, приватної компанії і за місцем проживання її директора. У результаті обшуків було виявлено та вилучено фінансово-господарські документи, системний блок і модулі обробки інформації. Також в рамках кримінального провадження був проведений огляд території Запорізької митниці ДФС, де вилучено плати фактурною вартістю 729 тисяч гривень, які імпортовані від компанії - нерезидента з ознаками фіктивності, з яких надалі виготовлені вищевказані модулі обробки інформації.

Гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овни можуть відчувати потребу в пригодах та нових враженнях Будьте ....
Гороскоп від Павла Глоби на 15 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 15 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
15 травня 2024 року обіцяє бути днем, коли можуть виникнути різні труднощі, тому важливо зосередитися на справ....
Любовний гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія може бути спрямована на вирішення спільних завдань із ....
Побутова езотерика: 9 предметів, які не можна зберігати на кухні
Побутова езотерика: 9 предметів, які не можна зберігати на кухні
Кухня вважається сакральним місцем, в якому важливо підтримувати порядок та затишок За старих часів до цієї ча....
Жартівливий гороскоп: яка ти мультяшка за Знаком Зодіаку
Жартівливий гороскоп: яка ти мультяшка за Знаком Зодіаку
Астрологи нерідко порівнюють Знаки Зодіаку чи то з побутовою технікою, чи то з літературними персонажами, чи т....
більше матеріалів




/-1,106990814209-/ /-pc-/
Top