counter
Архів Повернутись назад 13 Грудня 2017
13 Грудня
Події оформление ленты  17-річний школяр спробував вбити себе після сексу з вчителькою 29-річну Джилл Ламонтань зі штату Мен (США) звинувачують в 14 випадках сексуального насильства. Під час роботи вчителькою, вона багато разів вступала в інтимний зв'язок з 17-річним школярем, після чого хлопець намагався накласти на себе руки, передає видання Daily Mail. Заміжня мати двох дітей Джилл Ламонтань потрапила в поле зору поліції після того, як один з її учнів спробував накласти на себе руки. Юнака врятували, але пізніше він зізнався, що у нього був роман з вчителькою з його школи. "Він сказав, що любить її, що це відбувалося багато разів, в класі, в її будинку, в машині. Вона говорила йому, що у неї два роки не було сексуальних відносин", - розповіла мати школяра. Жінку заарештували, але пізніше випустили під заставу. Їй загрожує термін до п'яти років позбавлення волі. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Манчестері (Великобританія) суд засудив до 15 років тюремного ув'язнення 36-річну Доун Девіс за неодноразове примушування до сексу з нею 11-річного хлопчика.
Політика Німеччина виділить 14 млн євро на водопостачання Донбасу Федеральний уряд Німеччини прийняв рішення надати 14,3 млн євро в розпорядження Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) з метою забезпечення доступу до питної води людям поруч з лінією розмежування на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні в відділі преси та роботи з громадськістю посольства Німеччини в Україні. Цей проект по забезпеченню водопостачання для жителів Донбасу на період 2018-2019 років. "З початку конфлікту Німеччина є для України найбільшим донором як в області гуманітарної допомоги, так і у співпраці заради розвитку. З виділенням додаткових 14,3 млн євро може бути забезпечений доступ до води для 2,5 млн осіб на сході України", - заявив постійний заступник посла Німеччини Вольфганг Біндзайль. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд Німеччини виділить 2,5 млн євро на оздоровлення жителів Донбасу.
Наука і технології Найбільша в світі фотоелектростанція запрацювала в Китаї У китайському місті Хуайнань в провінції Аньхой запрацювала найбільша в світі плавуча фотоелектростанція. Про це повідомляє видання Yicaiglobal.com. "Станція з встановленою потужністю 150 мегават - перший подібний проект компанії China Three Gorges Corp", - йдеться в повідомленні. Відзначається, що перевагами подібних електростанцій є те, що вони не займають багато місця, а морська вода діє як природний охолоджувач, який заодно сприяє збільшенню обсягів виробництва електроенергії. На повну потужність станція вийде в наступному році. Електроенергії, що виробляється, вистачить, щоб забезпечити 94 тисячі домогосподарств. Загальні інвестиції в будівництво становили $151 млн. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Старосамбірському районі Львівської області відкрилася вітрова електростанція. Це сталося в рамках "Міжнародного економічного форуму".
Суспільство Хлопець порнозірки розповів, як домогтися сімейного щастя Майк Адкінс, бойфренд відомої порноакторки Еллі Хейз вважає, що для того, щоб відносини були міцними потрібно дивитися на особисті якості партнера і не ревнувати. Про це повідомляє видання Mirror. "Я просто дивлюся на неї як на особистість. Так, у неї, безумовно, було більше партнерів, ніж у мене за все життя. Мене не турбує, що вона спить з іншими чоловіками. Якби це було не на роботі, то тоді була б інша розмова ", — розповів він. Адкінс зазначив, що спочатку не знав ким працює його дівчина, але дізнавшись правду, він не зніяковів. Еллі Хейз знялася в більш ніж 350 фільмах для дорослих. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 64-річний порноактор Рон Джеремі, який знявся більш ніж в 1900 фільмах для дорослих, поскаржився на те, що кращі дні жанру залишилися позаду, і індустрія фільмів для дорослих йде на спад.
Наука і технології Вчені знайшли головну причину недоумства Учені з Манчестерського університету, Університету Окленда, Південно-австралійського інституту досліджень і розробок і Гарвардського університету провели масштабне дослідження, і знайшли головну причину розвитку недоумства. На їхню думку, такі захворювання, як синдром Хантінгтона, розвиваються при високому вмісті в організмі сечовини. Крім того, високий вміст сечовини може провокувати розвиток інших нейродегенеративних захворювань, таких як хвороба Паркінсона. Мас-спектрометричний аналіз дозволив вченим з'ясувати, що для розвитку захворювань нормальний рівень сечовини в організмі людини повинен бути перевищений в чотири рази. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що американські вчені в ході тривалого експерименту встановили, що прихід старості у жінок визначено генетично і настає в той же час, що і у їх матерів.
Політика Тіллерсон: санкції проти РФ залишаться до відновлення цілісності України Америка не приймає російське вторгнення в Україну, що стало підставою для серйозного режиму санкцій і обов'язкового повернення до питання анексії Криму після врегулювання конфлікту на Донбасі. Про це повідомляє Державний секретар США Рекс Тіллерсон в ході зустрічі з дипломатами в Вашингтоні. За його словами, якщо в сирійській проблемі Москва і Вашингтон можуть співпрацювати, то «коли ви вторгаєтеся в іншу країну і захоплюєте її території — це не можна просто так залишати». «Це стало основою для застосування жорсткого режиму санкцій, який Євросоюз і США ввели проти РФ. Цей режим не буде змінений, поки вторгнення Росії в Україну не завершиться і територіальна цілісність іншої країни не буде відновлена​​», - заявив Тіллерсон. За його інформацією, США зараз в переговорах з Росією зосереджені на ситуації на Донбасі.
Події Охоронцеві Димінського пред'явлені звинувачення в приховуванні злочину З охоронця власника ФК «Карпати» Петра Димінського Андрія Борща були зняті звинувачення в скоєнні смертельної аварії, але пред'явлені звинувачення по ст. 396 «Приховування злочину» КК України. Про це повідомив член колегії МВС Антон Геращенко у себе в Facebook. «З охоронця Димінського Андрія Борща, який невдало намагався взяти на себе відповідальність за свого начальника, були зняті звинувачення в скоєнні смертельного ДТП. Йому були пред'явлені звинувачення по ст. 396 «Приховування злочину» КК України. Він знав хто скоїв злочин і свідомо приховував це від слідства і суду», - пише Геращенко. Раніше суд задовольнив клопотання ГПУ і дав дозвіл на затримання Петра Димінського, який був за кермом а/м Mercedes в момент ДТП, в якому загинула 31-річна Наталія Тріла.
Суспільство Близько 70% призовників не прийшли до військкоматів Майже 70% українських призовників не прийшли до військових комісаріатів. Про це інформує у себе в Facebook прес-служба сухопутних військ ЗСУ за підсумками осіннього призову на військову службу. Як зазначається, військові комісаріати виконали повністю державне завдання з осіннього призову строкової служби. У жовтні-листопаді в Збройні Сили було направлено 8 360 осіб, до Державної спецслужби транспорту 600 чоловік, в Національну гвардію — 3 500. «Процес комплектування об'єднань і частин призовниками проходив без збоїв, а також відповідно до визначених планів і графіків відправки. Але проблем з особами, які уникають строкової служби в армії, вистачає. Приблизно 70% неявки призовників. З них третина знаходяться в розшуку. Згідно із законодавством України, представники військових комісаріатів мають право вручити повістку де завгодно», - сказано в повідомленні.
Політика ЗМІ: Обмін полоненими може відбутися до 25 грудня Обмін полоненими між терористами «ЛДНР» і Україною повинен пройти до 25 грудня цього року. Про це передає російське видання «Известия», посилаючись на джерела в контактній групі в Мінську, а також в російських дипломатичних колах. За даними видання, фінальні списки полонених будуть затверджені 20 грудня. Саме в цей день відбудеться останнє в цьому році засідання контактної групи в Мінську. Йдеться про 74 українських полонених, а також про 306 зі списку бойовиків. Поки що залишається незрозумілою доля майже 30 ув'язнених, які, за словами Києва, не хочуть повертатися в Донецьк. «В цих людях, бажання яких залишитися в Україні сумніваються на Донбасі, Київ пропонує відправити незалежних експертів, щоб ті підтвердили їх наміри. Це розумний і правильний хід», - сказало одне з джерел видання. За інформацією співрозмовників, Київ дуже серйозно налаштований вирішити питання обміну полоненими до цієї дати.
Події Синоптики обіцяють сильні дощі та мокрий сніг Сьогодні, 13 грудня, в різних регіонах країни синоптики прогнозують різні погодні умови. На заході будуть лити дощі з мокрим снігом, а на сході і півдні буде тепло і без опадів. Про це інформує Укргідрометцентр. Сьогодні на Закарпатті, Івано-Франківщині та Львівщині очікуються сильні дощі та мокрий сніг. В інших областях також буде йти дощ, але помірний. На півночі України очікується мокрий сніг з дощем. Температура повітря вдень +3...+ 6 градусів. У центрі будуть опади у Вінницькій області. У Полтаві, Кропивницькому та Черкасах мінлива хмарність без опадів. Вдень температура +4...+7 градусів. На сході буде без опадів. Вдень температура +6...+ 0 градусів. На півдні України буде також сухо. Вдень повітря прогріється до +8...+12 градусів. У Києві в середу, 13 грудня, очікується дощ зі снігом. Температура вдень +2...+4 градуси.
Події За добу бойовики 24 рази порушили режим припинення вогню на Донбасі Упродовж минулої доби було зафіксовано 24 порушення режиму припинення вогню з боку терористичних військ. Про це інформує прес-центр штабу АТО в Facebook. «На Луганському напрямку напередодні ввечері бойовики з артилерії калібру 152-мм обстріляли підступи до Врубівки. З 82-мм мінометів вони вели вогонь по захисникам Попасної і Новоолександрівки», - сказано в повідомленні. Також обстрілювали оборонні укріплення між Талаківкою і Водяним, стріляли по захисникам Павлополя, Дослідного і Водяного. «Біля Авдіївки російські окупанти застосували міномети 82-го калібру. В районі шахти Бутівка вів стрілянину танк. Крім цього, неподалік Новотроїцького та Кам'янки окупанти порушували перемир'я зі стрілецької та гранатометної зброї », - відзначили в прес-центрі.
Політика У США назвали РФ і Китай загрозою світовій стабільності Радник з нацбезпеки американського президента Герберт Макмастер повідомив, що Китай і РФ прагнуть підірвати ситуацію стабільність і світопорядок на Землі. Про це інформує Bloomberg. «Росія і Китай підривають світовий порядок і стабільність. Ці країни ігнорують суверенні права сусідів і верховенство закону», - повідомляє Макмастер під час свого виступу на форумі, який присвячений британо-американським відносинам. Крім цього, він сказав, що «РФ вперше ініціювала війну нового покоління», в якій вона застосовує «підривну діяльність, пропаганду і дезінформацію із застосуванням кіберінструментів, які працюють в різних областях, намагаючись посіяти розбрат в наших державах, стравити їх один з одним, а також створити кризу довіри». За інформацією Макмастера, Китай займається «економічної агресією», щоб кинути виклик «глобальному економічному порядку», що витяг з убогості сотні мільйонів людей.
Політика КНДР планує розробляти ще більше ядерної зброї Лідер КНДР Кім Чен Ин закликав розробити більше ядерної зброї, нагородивши чиновників і вчених, які внесли вклад в розробку передової міжконтинентальної балістичної ракети Пхеньяна Hwasong-15. Про це інформує агентство Reuters. Hwasong-15, яка була випробувана 29 листопада 2017 року, сприймається аналітиками і урядовими чиновниками як такою, що може вразити всі материкові частини США. Але експерти вважають, що у КНДР досі є технічні недоліки, які їй потрібно усунути, перед тим, як повністю завершити завдання по розробці ядерної ракети. Кім Чен Ин сказав, що робітники і вчені продовжать виробництво «новітньої зброї і обладнання для «зміцнення ядерної сили Північної Кореї в кількості і якості», - передає центральне інформаційне агентство КНДР. За словами лідера країни, Північна Корея повинна виготовляти і розробляти більше різноманітної зброї.
Події У Кропивницькому жінка вбила доньку, яка не хотіла йти до школи Стали відомі подробиці жахливої ​​трагедії в Кропивницькому. Про це пише перший заступник голови Нацполіції України В'ячеслав Аброськін у себе в Facebook. «Чотири доби працівники поліції однієї з центральних областей розшукували 12-річну дівчинку, яка, за інформацією батьків, вранці пішла в школу і зникла. Напередодні в результаті пошукових заходів її знайшли мертвою за 5 км від будинку з численними травмами. Увечері на підставі зібраних доказів за підозрою у вбивстві було затримано матір дівчинки», - пише Аброськін. «Все виявилося просто і банально. Чоловік пішов на роботу,  дорогою молодшу дитину відвів у дитячий садок. Старша дочка перебувала разом з мамою. Дитина попросилася залишитися вдома і не йти в школу, а мати наполягала, щоб дівчинка пішла. У підсумку - в пориві люті жінка вбила дитину, а потім вивезла і залишила на пустирі. Це жахлива трагедія. Попереду ще низка експертиз, зокрема проведення психіатричної експертизи підозрюваної», - додав він.
Суспільство У дитинстві сексуальному насильству піддавалися 5% українців У дитинстві 5% українців піддавалися сексуальному насильству. Про це в Міністерстві охорони здоров'я під час засідання круглого столу на тему "Дослідження поширеності несприятливих подій дитинства в Україні" (НПД-2017 - Україна) заявила представник Київського міжнародного інституту соціології Вікторія Захожа, передає кореспондент АСН. "Протягом жовтня-листопада 2017 року Київським міжнародним інститутом соціології було проведено польові роботи. Дані збиралися шляхом анонімного анкетування через протестований і адаптований опитувальник "Несприятливі події дитинства" для встановлення зв'язку між несприятливими подіями в дитинстві і поведінкою, яка несе ризик здоров'ю", - заявила вона. За її словами, результати опитування показали, що поширеність несприятливих подій дитинства у досліджуваній групі досить висока.«28% - стикалися в дитинстві з емоційною байдужістю, 25% - фізичною байдужістю, 12% - фізичним насильством, 10% - емоційним насильством, 5% - сексуальним насильством як серед чоловіків, так і жінок", - розповіла вона. Дисфункції сім'ї, які найчастіше відбуваються, це розлучення батьків - 34%, проблеми з алкоголем в сім'ї - 19%, психічні захворювання, хвороби, депресії або спроби самогубства членів сім'ї - 15%, домашнє насильство до матері - 13%. "Крім того, 6% повідомили про кримінальну поведінку членів сім'ї, а 3% - про вживання наркотиків членом сім'ї", - додала вона. У свою чергу, національний координатор НПД-2017 Україна Олег Дудін додав, що такі результати підтверджують, що погана поведінка з дітьми та інші несприятливі події в дитинстві в Україні не є рідкісним явищем. І пов'язані зі збільшенням шансів ризикованої поведінки в дорослому житті. "Тому існує серйозна необхідність у визначенні та просуванні стратегій зниження поганої поведінки з дітьми та підвищення обізнаності населення про цю проблему", - закликав він. В опитуванні взяло участь 1517 респондентів: 46% - чоловіки, 54% - жінки.
Події Невідомі закидали "коктейлями Молотова" Lexus чиновника в Одесі В Одесі невідомі підпалили автомобіль Lexus чиновника міськради, кинувши в нього пляшку із запальною сумішшю. Про це повідомив представник Головного управління Національної поліції в Одеській області, передає видання УНІАН. Як зазначається, в поліцію повідомили про підпал ввечері. Двоє невідомих кинули "коктейль Молотова" в авто, яке належить начальнику управління земельних ресурсів Одеської міської ради Дмитру Коту. Правоохоронці зазначають, що машина була припаркована під будівлею управління на вулиці Артилерійській, 1. "Кинули пляшку із запальною сумішшю і підпалили автомобіль Lexus", - сказав поліцейський. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що після серії нічних підпалів в Одесі співробітники поліції порушили кримінальну справу і повідомили, що всього було знищено або пошкоджено 20 автомобілів.
Суспільство В Україні однаково часто знущалися в дитинстві над хлопчиками і дівчатками Представник Київського міжнародного інституту соціології Вікторія Захожа повідомила, що "булінгу" піддавалися в Україні однаково часто як хлопчики, так і дівчатка. Про це вона розповіла в Міністерстві охорони здоров'я під час засідання круглого столу на тему: "Дослідження поширеності несприятливих подій дитинства в Україні (НПД-2017 - Україна)", передає кореспондент АСН. "Розповідаючи про насильство в середовищі дітей і однолітків, близько 21% учасників опитування зазначили, що вони багато разів були свідками побиття, погроз за допомогою зброї і навіть вбивств у реальному житті. 11% - часто брали участь в фізичних бійках, а над 6% - часто знущалися в дитинстві", - заявила вона. Причому жертвами "булінгу" - знущання однолітків у дитинстві - однаково часто були як жінки, так і чоловіки - 6%. Загалом кількість несприятливих подій дитинства також приблизно однакова як у чоловіків, так і у жінок."Але вище для респондентів з сімей з низьким соціально-економічним статусом, який визначився за освітою батьків", - додала експерт. Результати опитування підтверджують, що ті, хто мав негативний досвід у дитинстві, надалі мають найвищий ризик негативних наслідків у дорослому віці. Наявність чотирьох або більше несприятливих подій у дитинстві тісно пов'язана зі збільшенням шансів спроби самогубства (22,0%), зловживання алкоголем (5,0%), вживання наркотиків (4,6%) раннього початку куріння (4,1), з шансами курити - 2,1, мати багато статевих партнерів - 2,2, раннього початку статевого життя - 1,9, низькою фізичний активністю - 1,8, вживання алкоголю - 1,4. Польові роботи були проведені протягом жовтня-листопада 2017 року Київським міжнародним інститутом соціології. Дані збиралися шляхом анонімного анкетування через протестований і адаптований опитувальник "Несприятливі події дитинства" для встановлення зв'язку між несприятливими подіями в дитинстві і поведінкою, яке несе ризик здоров'ю. В опитуванні взяло участь 1 517 респондентів: 46% - чоловіки, 54% - жінки.
Події ФІФА заблокувала для Криму придбання квитків на ЧС-2018 у РФ Міжнародна федерація футболу (ФІФА) блокувала жителям окупованого Криму онлайн-покупку квитків на ЧС з футболу 2018, який пройде в червні в РФ. Про це інформує сайт Громадське ТВ. При спробі замовити квитки на території окупованого півострова сайт ФІФА видає помилку. Неможливо провести операцію і при використанні vpn-серверів. Крім цього, півострів позбавлений можливості транслювати поєдинки Мундіалю-2018 в фан-зонах. За інформацією т.зв. «футбольних чиновників» анексованого Криму, це пов'язано з санкціями. Така ситуація була з придбанням квитків на Кубок конфедерацій ФІФА, який пройшов на території РФ. Цей факт підтвердила заступник міністра спорту Росії Наталя Паршикова. За її інформацією, для жителів Криму був організований продаж квитків через сайт Російського футбольного союзу.
Суспільство Прем'єр-міністр пообіцяв запуск "Охматдиту" в найближчі місяці Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що дитячу лікарню "Охматдит" повноцінно запустять протягом 2-3 місяців. Про це він заявив на засіданні Кабміну, передає кореспондент АСН. "Півтора року тому я дав обіцянку, що ми добудуємо лікарню "Охматдит". Як ми знаємо, вона будується вже багато років. Хоча могла бути добудована вже давно. І там вже могли лікуватися діти. Але хтось вирішив, що це може бути найбільшим символом неефективності і корупції. Але ми поставили крапку, зламали всі корупційні схеми", - заявив він. Але попри опір, за словами прем'єра, перша черга клініки добудована. Гройсман подякував віце-прем'єрові Володимиру Кістіону і в.о. міністру охорони здоров'я Уляні Супрун, а також представникам з Мінфіну. "Сьогодні ми ухвалимо рішення про введення в експлуатацію першої черги. Я закликаю керівництво МОЗ з новим керівником "Охматдиту" за два-три місяці повноцінно запустити його в роботу", - сказав він.
Економіка Кабмін замінив одного з членів наглядової ради "Нафтогазу" і збирається його демонополізувати Кабмін замінив голову "Укрсиббанку" Олександра Гриценка на Володимира Кудрицького у складі наглядової ради "Нафтогазу". Рішення ухвалено на засіданні Кабміну, передає кореспондент АСН. Нагадаємо, що 22 листопада Кабмін затвердив новий склад Наглядової ради для "Нафтогазу", до якої увійшли 6 нових членів - громадяни США, Франції, Канади та Великої Британії, а також голова "Укрсиббанку" Олександр Гриценко і Сергій Попик, радник прем'єр-міністра Гройсмана. Гриценко був замінений, оскільки він не надав згоду представляти інтереси країни у складі Наглядової ради. Також прем'єр Гройсман пообіцяв, що після цього рішення НАК Нафтогаз запрацює повноцінно: "Сьогодні ми ухвалимо рішення про формування повноцінного складу наглядової ради НАК Нафтогаз. Нам потрібно було "довнести" ще одного члена до наглядової ради. І ми це сьогодні зробимо. Після сьогоднішнього рішення НАК Нафтогаз України отримає незалежну і професійну наглядову раду", - заявив він. Важливо створити конкурентний ринок природного газу. Демонополізувати Нафтогаз. Зробити все, щоб в абсолютно середньостроковій перспективі ми змогли знизити ціни на газ всередині країни, заявив Гройсман.Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман назвав НАК «Нафтогаз України» монстром і закликав розділити функції компанії.
Суспільство Військові отримають збільшені пенсії з нового року Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що пенсії військовослужбовцям піднімуть з 1 січня 2018 року. Про це він заявив на засіданні Кабміну, передає кореспондент АСН. "Я обіцяв, що після того, як ми введемо нову солідарну пенсійну систему, наступним нашим кроком буде пропозиція про підвищення і осучаснення пенсій військовим пенсіонерам. Хочу підкреслити, що цю обіцянку виконано", - заявив він. За словами прем'єра, вже напрацьовані пропозиції щодо підвищення пенсій військовослужбовцям. "Сьогодні ці пропозиції ми передамо на розгляд РНБО, тому що це питання військовослужбовців. На рівні президента ми знайдемо остаточне рішення, щоб уже з 1 січня 2018 року українські військові отримали перераховані пенсії", - сказав він. Гройсман зазначив, що індексація пенсій буде здійснена автоматично. А бойові пенсії буду вище, ніж військові пенсії."В середньому, за моїми підрахунками, підвищення пенсії буде не менше 1,5 тис. грн. А бойові пенсії будуть ще вищі", - додав він.
Наука і технології Вчені пошукають сліди прибульців на астероїді-сигарі Проект, який займається пошуками розумних форм життя у космосі, проведе перевірку першого астероїда, який прилетів з міжзоряного простору на предмет позаземної технології. Про це повідомляє ВВС. Як повідомляється, він виник у планетній системі навколо іншої зірки. Це робить його першим таким тілом, який виявлений людством у доступному для огляду космосі. "Дослідники, що працюють над далекими космічними подорожами, раніше дійшли висновку, що форма сигари або голки є найбільш бажаною будовою міжзоряного космічного корабля, оскільки це дозволить мінімізувати тертя і пошкодження від міжзоряного газу і пилу", - заявив представник програми Юрія Мільнера Breakthrough Listen. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що астрономи НАСА продовжують спостерігати за незвичайним астероїдом, який залетів у Сонячну систему з глибокого космосу.
Кримінал Зайцева, яка вбила у ДТП шістьох людей, визнала свою провину і розкаялась Підозрювана у вбивстві під час ДТП у Харкові Олена Зайцева в суді заявила, що під час ДТП не була під впливом наркотичних препаратів, проте вона визнала свою провину і розкаялася, попросивши вибачення у потерпілих і сімей загиблих. Нагадаємо, сьогодні суд у Харкові розглядає продовження запобіжного заходу їй, повідомляє кореспондент АСН. "Я ніколи "нічого" не вживала. Для мене це небезпечно, бо через мою травму, якщо я хоч щось, якісь речовини прийму, для мене це може бути смертельним результатом. Я... визнаю свою провину і готова нести відповідальність, покарання, яке дасть мені суд. Але будь ласка вибачте мені. Це не було під впливом якихось препаратів. Будь-які речовини, які у мене знайшли, це тільки в моїй крові виявилися через знеболювальне, яке я іноді приймаю через свої проблеми. Будь ласка, вибачте мені, я готова понести своє покарання", - сказала Зайцева в суді тремтячим голосом і чмихаючи носом. При цьому суддя спитала у підозрюваної, чи означає її заяа той факт, що вона змінює свої початкові свідчення, за якими Зайцева відмовилася визнати провину - і та підтвердила. Також з цією погодилася адвокат Зайцевої. Підозрювана погодилась з клопотанням про продовження їй запобіжного заходу. Потрібно зауважити, що цього разу Олена Зайцева поводилася більш стримано в суді, вона не плакала і говорила більш виразно. Також і зовні Зайцева виглядає краще. Цього разу на суд вона прийшла без косметики. Нагадаємо, минулого тижня прокуратура заявила про те, що може почати справу ще й проти автошколи, яка навчала водінню Зайцеву. Крім цього, як  підозрювані вже притягнуті до відповідальності двоє інших водіїв, які почали рух на фатальному перехресті на жовте світло.
Закон і Право Харківське ДТП: на суд прийшли родичі жертв аварії На засідання до Київського районного суду Харкова, який переобирає запобіжний захід підозрюваній у смертельній ДТП Олені Зайцевій, прийшли родичі загиблих в аварії людей, передає кореспондент АСН. На засідання прийшли батько Діани і Оксани Берченко (Діана Берченко померла в лікарні в результаті отриманих у ДТП травм, Оксана Берченко отримала численні травми), батьки Олександра Євтєєва (чоловік Оксани Берченко, загинув у результаті ДТП). На початку суду Зайцева заявила, що визнає свою провину і просила пробачення. Однак прямо вона ні до кого не зверталася. Також зміну свідчень Зайцевої підтвердила її адвокат. Справу веде суддя Київського райсуду Харкова Світлана Муратова. Водночас, виступаючи перед судом, адвокат Зайцевої почала промову з фрази про те, що "страшно згадувати той день, коли водій Таурег практично протаранив Лексус її підзахисної". Як відомо, увечері 18 жовтня в центрі Харкова автомобіль Lexus, за кермом якого була 20-річна Олена Зайцева, проїхавши на заборонений сигнал світлофора, зіткнувся на перехресті з автомобілем Volkswagen, а потім вилетів на тротуар. Загинули 6 людей, ще 5 отримали важкі травми і були госпіталізовані.
Кримінал Аграрії відбилися від рейдерів на Дніпропетровщині У Дніпропетровській області вдалося зупинити рейдерське захоплення агрокомпанії з французькими інвестиціями. Про це на засіданні Кабміну заявив міністр юстиції України Павло Петренко, передає кореспондент АСН. "Буквально на минулому засіданні ми брали низку рішень, пов'язаних з правами власності на землю і роботою наших антирейдерских штабів. І вже є перші позитивні результати з Дніпропетровської області", - заявив він. З його слів, вдалося повернути право оренди на земельні ділянки для агрокомпанії з французькими інвестиціями. "Це компанія - лідер. Це 105 га землі. Завдяки консолідованій роботі МВС, Мін'юсту та місцевої влади ми фактично повернули право оренди цієї компанії. Я прошу керівництво МВС взяти на контроль розслідування справи щодо тих осіб, які намагалися займатися рейдерством. Але насправді механізм автоматичного контролю права власності працює!" - сказав він.
Політика Час платити: Кабмін вимагає погасити борги із зарплати на Миколаївському суднобудівному заводі Кабмін доручив "Укроборонпрому" до 25 грудня погасити заборгованість по зарплатах на Миколаївському суднобудівному заводі. Про це на засіданні уряду заявив віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон, передає кореспондент АСН. «Сьогодні Кабмін дає доручення концерну "Укроборонпром" погасити заборгованість із заробітної плати працівникам Миколаївського суднобудівного заводу», - заявив прем'єр. Гройсман нагадав, що це відповідальність керівництва концерну. "І вони повинні виконати це завдання. Тим більше, це доручення уряду. За невиконання доручення уряду будуть відповідні наслідки", - попередив прем'єр. Голова Кабміну зазначив, що уряд проведе засідання 27 грудня, де і буде заслухано звіт про виконання доручення про погашення заборгованості до 25 грудня.
Закон і Право В Україні вперше дали довічний термін терористові "ДНР" За пособництво терористам і участь у незаконних збройних угрупованнях на непідконтрольній Києву території Донбасу були засуджені двоє громадян України, один з яких отримав довічний термін, другий - 11 років ув'язнення. Про це заявив спікер Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко під час брифінгу, передає кореспондент АСН. "Прокуратура Чернівецької області підтримала державне обвинувачення щодо жителя м. Донецька, звинуваченого за статтею "участь у терористичній організації". У суді доведено, що він був членом "ДНР" і в складі незаконного збройного угруповання брав активну участь у бойових діях проти військовослужбовців ЗСУ" , - повідомив він. За його словами, обвинуваченням доведено, що засуджений брав участь у боях під Савур-Могилою, поблизу Донецького аеропорту, Горлівки, Ясинуватої, Авдіївки та інших населених пунктів. Рішенням суду, обвинуваченого визнали винним і засудили на 11 років позбавлення волі. При цьому Лисенко додав, що суд також підтримав прокуратуру Дніпропетровської області, яка довела участь ще одного жителя Донецька, який, після звільнення з місць позбавлення волі, добровільно вступив до лав "ДНР". Під час диверсійно-розвідувальної роботи на підконтрольній Києву території Донецької області він убив подружню пару, щоб заволодіти їхнім автомобілем, але був затриманий на блокпосту українськими силовиками, попередньо зробивши постріли у прикордонників. Також, за інформацією спікера, в Донецькій області була затримана і засуджена інформатор "ДНР", яка за вироком суду отримала 4 роки і 5 місяців в'язниці. Нагадаємо, раніше представник ГУР МО України повідомив, що на окуповану територію Донбасу прибули ще близько 120 кадрових російських офіцерів.
Економіка оформление ленты  Антимонопольний комітет вкотре розгляне зростання цін на бензин Антимонопольний комітет займеться зростанням цін на бензин. Про це в інтерв'ю журналістам після засідання Кабміну заявив міністр енергетики Ігор Насалик, передає кореспондент АСН. "Курс валюти і вартість нафтопродуктів - це ті два чинники, які впливають на вартість світлих нафтопродуктів вже Україні. Ми створили спільно з Антимонопольним комітетом комісію, яка з'ясовуватиме це питання", - заявив він. За словами Насалика, АМК вивчатиме питання, зокрема змови компаній з реалізації світлих нафтопродуктів в Україні. Нагадаємо, раніше експерти прогнозували подальше зростання ціни на бензин. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що на зростанні ціни пального найбільше наживається держава. 40% у вартості пального - це податки, які отримує держава від реалізації кожного літра бензину. І десь 10% - це маржа, яку кладуть до кишень трейдери.
Події Жінка, яка вбила свою 12-річну дочку в Кропивницькому, стоїть на обліку в психлікарні Жителька Кропивницького, яка підозрюється у вбивстві своєї 12-річної дочки, перебуває на обліку в психіатричній лікарні. Про це інформує видання УНН. У поліції зазначили, що підозрювана деякий час перебуває на обліку в психіатричній лікарні через синдром потьмарення свідомості. Правоохоронці також розповіли, що тіло 12-річної дівчинки було виявлено біля насосної станції. Її смерть, швидше за все, настала через сильний удар по голові. Раніше ми повідомляли, що мати вбила доньку кухонною сокирою. Дівчинка зникла у п'ятницю, 8 грудня. Встановлено, що батько пішов на роботу і дорогою відвів молодшу дитину в дитячий садок. Старша дочка залишилася з мамою і попросилася побути вдома. Мати наполягала, щоб та пішла до школи. У нападі люті жінка вбила дівчинку і вивезла тіло на пустир.
Події П'яного водія зі зброєю і наркотиками затримано у Вінницькій області У Вінницькій області працівники поліції вилучили наркотики і зброю з машини порушника ПДР. Про це інформує прес-служба Нацполіції по області. «Співробітники Літинського відділення спільно з патрульними на посту «Березівка​​» зупинили водія а/м Daewoo Lanos, який перебував у стані алкогольного сп'яніння. Під час огляду в машині порушника працівники поліції виявили пістолет, набої до нього, а також речовину, схожу на амфетамін (наркотики. - Ред.)», - сказано в повідомленні. За інформацією голови Літинської поліції Олександра Конєва, під час несення служби на посту «Березівка» на трасі «Стрий - Кіровоград - Знам'янка» працівники поліції зупинили за порушення правил дорожнього руху а/м Daewoo Lanos. Під час спілкування з 31-річним водієм, поліцейські помітили у чоловіка ознаки сп'яніння. При огляді авто поліцейські виявили пістолет невідомої марки, дві димові шашки, а також більше десятка набоїв. У машині було знайдено і поліетиленовий пакет з порошкоподібною речовиною, попередньо, амфетаміном.
Кримінал Рекордну партію незаконно видобутого бурштину силовики знайшли під час обшуку Спікер Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко заявив, що під час проведення операцій в Рівненській області представники правоохоронних органів вилучили рекордну партію незаконно добутого бурштину вагою понад півтори тонни. Про це він заявив під час брифінгу, передає кореспондент АСН. "За останній тиждень проведено дві операції з виявлення незаконного видобутку бурштину та вилучено рекордні за останні роки партії обробленого і необробленого бурштину, вагою понад 1600 кг", - зазначив чиновник. З його слів, вартість бурштину - більше 16 млн грн. Також під час операцій було вилучено спеціальне обладнання для видобутку. При цьому Лисенко додав, що слідство очікує рішення суду щодо арешту майна, а також фігурантів незаконних операцій. Нагадаємо, згідно з повідомленням Держприкордонслужби, прикордонники Одеського загону спільно з працівниками фіскальної служби не допустили вивезення бурштину з України до Туреччини. Так, під час оформлення пасажирів авіарейсу "Одеса - Стамбул" прикордонно-митна оглядова група виявила в особистих речах громадянина Китаю три підозрілих пакети, в яких виявилося 77 каменів бурштину загальною вагою понад 6 кілограмів.
Політика Посол США в Росії: Всі знають, що Крим - це Україна Посол США в Росії Джон Гантсман заявив, що нормалізація відносин між США і Росією неможлива без відновлення територіальної цілісності України. Про це він написав на сторінці посольства в соціальній мережі Twitter. "На це запитання може відповісти будь-яка людина, знайома з міжнародним правом. Крим - це Україна. Для поліпшення російсько-американських відносин відновлення територіальної цілісності України абсолютно необхідно", - повідомив він. Посол США Джон Хантсман отвечает на один из самых частых ваших вопросов: «Чей Крым?»«Для улучшения российско-американских отношений восстановление территориальной целостности Украины совершенно необходимо.» @CKAHEP pic.twitter.com/GzbNakpvSk — Посольство США в РФ (@USEmbRu) 13 грудня 2017 р. Нагадаємо, раніше державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив, що Америка не приймає російське вторгнення в Україну, що стало підставою для серйозного режиму санкцій і обов'язкового повернення до питання анексії Криму після врегулювання конфлікту на Донбасі.
Суспільство Названі найпопулярніші теми в світі за 2017 рік Американська компанія Google опублікувала список найпопулярніших тем на планеті за цей рік. На першому місці рейтингу акторів опинився Меган Маркл - зірка серіалу «Форс-мажори», а також наречена британського принца Гаррі. Другий рядок популярності займає Кевін Спейсі, який був викритий у сексуальних домаганнях. На третьому - Галь Гадот, яка зіграла головну роль у фільмі «Чудо-жінка». Комік Луї Сі Кей, черговий учасник секс-скандалу в Голлівуді, займає четверте місце. Топ-5 замикає Білл Скарсгард, який здобув широку популярність завдяки своїй ролі у фільмі жахів «Воно». А ось лідером музичного рейтингу стала Аріана Гранде, в ході манчестерського концерту якої був здійснений теракт. Друге місце - група Linkin Park, яка втратила вокаліста Честера Беннінгтона. Далі йде Леді Гага, Мерайя Кері та Ед Ширан.
Суспільство Міносвіти готує оновлену редакцію закону про освіту Міносвіти готує на новий навчальний рік оновлену редакцію закону про загальну середню освіту. Про це в інтерв'ю журналістам заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, "Ми сподіваємося, що зможемо внести законопроект навесні до Верховної Ради. Адже законопроект потрібно провести через Раду. Моя мета - ухвалити закон, щоб вже у новий навчальний рік зайти з новим законом про загальну середню освіту", - заявила вона. За її словами, законопроект про загальну середню освіту уточнить моделі освіти. Зокрема, це стосуватиметься мовних груп. "Перехідний період зараз визначено до 2020 року. Ми не виключаємо, що для тих меншин, де потрібно підготувати велику кількість учителів, перекваліфікувати їх, потрібен більш тривалий термін. Зокрема, це рекомендує Венеціанська комісія. Цей термін може бути продовжений на два роки, до 2022 року, в залежності від інтересів кожної національної меншини ", - зазначила вона. Вона також нагадала, що самі дебати з Венеціанською комісією були непростими. "Про висновки комісії знає представник Угорщини. Були нелегкі дебати. Але тим не менше комісія дійшла саме такого висновку. І ми вважаємо, що їхня правильна імплементація на користь нашим дітям. Наша мета, щоб, незважаючи на національну приналежність, забезпечити якісну освіту", - сказала вона. Гриневич розповіла, що зустрічалася з громадами Берегового, Ужгорода, Чернівців та інших міст. "Нам ще потрібно знайти модель викладання української мови для нацменшин, які не належать до словенської групі. Потрібна перекваліфікація вчителів. Підготовка нових підручників. Все це займе час і потрібен перехідний період", - зазначила міністр.
Економіка Україна створить газовий хаб в обхід Росії Україна веде переговори про створення газового хабу на своїй території в обхід Росії. Про це в інтерв'ю журналістам після засідання Кабміну заявив міністр енергетики Ігор Насалик, передає кореспондент АСН. "Сьогодні прем'єр-міністр на засіданні уряду сказав одну дуже важливу річ, що ми все одно перейдемо до збільшення видобутку власного газу. І міністерство зараз веде таку роботу. Даю першим інсайдерську інформацію. Ми формуємо і робимо все, щоб на території України був створений український хаб", - заявив він. За словами міністра, у створенні такого хабу зацікавлена ​​"одна з країн-експортерів", і це не Росія. Насалик не став уточнювати, що це за країна, оскільки нас "дивляться не тільки наші європейські партнери, а й східні товариші". Але це "один із серйозних газових експортерів, який може дати Україні необхідний обсяг газу, щоб розвинути газовий хаб на нашій території. У цьому немає ніяких проблем. Без Росії. І він буде створений". Міністр прогнозує, що в цьому напрямі Україна рухатиметься навіть швидше, ніж до 2020 року, як сказав прем'єр. І створення такого хабу стане підставою для зниження ціни на газ на внутрішньому ринку.Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон заявляв, що наша країна збільшить внутрішній видобуток природного газу до рівнів, які перевищать її внутрішнє споживання. Також, за його словами, Україна має намір закріпити у стратегії розвитку газового сектора країни створення міжнародного східно-європейського газового хабу шляхом відкриття вітчизняного газового ринку та його інтеграції в європейський ринок.
Кримінал Намагався врятувати: у Миколаївській області чоловік зламав дружині сім ребер і добив струмом У місті Первомайську Миколаївської області чоловік намагався надати першу допомогу цивільній дружині, але добив її. Про це йдеться в документі Єдиного реєстру судових рішень. Як повідомляється, жінка вчинила спробу суїциду: наковталася таблеток і поранила себе ножем. Вона зробила це через борг у ломбарді. Жінка знепритомніла. Чоловік відправив сина викликати медиків, а сам вирішив самостійно привести жінку до тями. Він не мав досвіду надання першої допомоги, тому під час непрямого масажу серця чоловік зламай їй сім ребер. Потім він узяв електричний провід і хотів здійснити дефібриляцію. Чоловік кілька разів прикладав кінці оголеного шнура до тіла жінки, через що та отримала серію ударів струмом. Експертиза довела, що удари струмом стали причиною смерті жінки. Міський районний суд Первомайська засудив чоловіка до трьох років в'язниці з одним роком випробувального терміну, але вирок поки не набрав чинності.
Політика Уряд затвердив план реформи середньої освіти до 2029 року Кабмін затвердив до 2029 року план реформи загальної середньої освіти "Нова українська школа". Про це на засіданні уряду повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич, передає кореспондент АСН. "Пропонується розпорядження щодо затвердження плану на 2017-2029 роки щодо впровадження Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти "Нова українська школа", - заявила вона. Цей план, з її слів, чітко визначає і передбачає всі необхідні заходи для реалізації нового закону. "Це впровадження низки заходів, а саме ухвалення нових державних стандартів, друк нових сучасних підручників, введення концептуальних основ нової системи підготовки та професійного зростання для вчителів, створення нової структури школи", - сказала вона.
Події 145-кілограмова німкеня застрягла у ванні на два тижні і померла 145-кілограмова мешканка міста Беккум у Німеччині впала в ванну, не змогла з неї вилізти і померла через два тижні. Про це повідомляє видання Daily Mirror. Як повідомляється, чоловік жінки почув шум у ванній, а після того, як зайшов, побачив, що в кімнаті розбита полиця, а кругом валяються уламки. Він запропонував свою допомогу, але дружина відмовилася і він образився. Чоловік приніс жінці телефон, щоб вона дзвонила в екстрені служби сама. Але приносив їй у ванну їжу, цукерки, каву, газети та ліки. А жінка продовжувала лежати у воді і гралася на планшеті. Через два тижні чоловік викликав рятувальників, які з'ясували, що жінка мертва вже два дні. За попередньою інформацією, вона померла від запалення легенів. Чоловіка заарештували за те, що він кинув дружину в безпорадному стані. Свою провину він не визнає.
Закон і Право Прокуратура повернула державі землю на 43 мільйони гривень Спікер Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко заявив, що органи прокуратури допомогли повернути в державну власність і власність територіальних громад земельні ділянки загальною вартістю 43 мільйони гривень. Про це він сказав під час брифінгу, передає кореспондент АСН. "Органами прокуратури, зокрема, в державну власність і власність територіальних громад в цілому було повернуто майже 1050 гектарів землі, вартістю понад 43 мільйонів гривень", - зазначив чиновник.За його словами, зокрема, в Миколаївській області в державну власність було повернуто особливо цінні землі лісового господарства у межах прибережної захисної смуги Чорного моря. У Дніпропетровській області, за інформацією речника ГПУ, за сприяння прокуратури було повернуто земельну ділянку рекреаційного призначення площею понад 3 га. При цьому Лисенко додав, що також землі були повернуті в Хмельницькій і Житомирській областях. Ще 1200 га землі будуть повернуті Рівненській школі-інтернату за сприяння прокуратури. Нагадаємо, міністр юстиції Павло Петренко заявив, що агрокомпанії "Лідер" (Дніпропетровська обл.) повернуто право оренди 105 га землі.
Закон і Право Кривава ДТП у Харкові: Зайцева залишилася під арештом Київський районний суд міста Харкова ухвалив рішення продовжити арешт підозрюваній у смертельній ДТП Олені Зайцевій на два місяці - до 10 лютого. Це рішення в залі суду оприлюднила суддя, передає кореспондент АСН. Суд ухвалив залишити Зайцеву під вартою до 10 лютого 2018 року, але без можливості внесення застави. Відзначається, що термін попереднього розслідування продовжили до 14 лютого. Раніше повідомлялося, що на початку суду Зайцева заявила, що визнає свою провину і просила пробачення. Як відомо, увечері 18 жовтня в центрі Харкова автомобіль Lexus, за кермом якого була 20-річна Олена Зайцева, проїхавши на заборонений сигнал світлофора, зіткнувся на перехресті з автомобілем Volkswagen, а потім вилетів на тротуар. Загинули 6 людей, ще 5 отримали важкі травми і були госпіталізовані.
Політика Порошенко попросив не втягувати історію у відносини з Польщею Президент України Петро Порошенко заявив, що українсько-польські відносини не повинні підпадати під вплив історичних подій, майбутнє потрібно будувати без взаємної ворожнечі і ненависті. Про це український президент заявив під час брифінгу з президентом Польщі Анджеєм Дудою, передає кореспондент АСН. "Ми дійшли спільної думки, що історія не повинна впливати на стратегічний характер українсько-польських відносин. Потрібно шанувати пам'ять невинних жертв, але твердо треба рухатися вперед, бо історію ми вже не змінимо, але ми повинні і можемо змінити сьогодення і створити кращі умови для майбутнього, щоб ніколи і ніхто не міг вселити ні в серця українців, ні в серця поляків ні ненависті, ні ворожнечі", - заявив він. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що новий прем'єр Польщі Матеуш Моравецький в перший же день затвердження на посаді голови кабінету міністрів заявив, що відносини з Україною треба будувати на історичній правді, згадавши Волинь.
Економіка Україна успішно нарощує експорт з Польщею, Чехією та ФРН Після набрання чинності угоди про ЗВТ з Євросоюзом Україна успішно нарощує експорт в Польщу, Чехію та Німеччину, тоді як українську продукцію не хочуть бачити у себе на ринку Франція і Нідерланди. Про це повідомив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко на прес-конференції, передає кореспондент АСН. "Найбільше ми інтегрувалися з Польщею, Чехією, Угорщиною - не сперечаюся, посварилися, - з Німеччиною інтегрувалися, але з Францією, зі Скандинавією - не спрацьовує", - зазначив експерт. За його словами, експорт України в Німеччину за 10 місяців поточного року в порівнянні з аналогічним періодом 2013 року зріс на 20%, що є гарним результатом після тривалого і глибокого падіння в 2014-2016 роках. Так, Україна продає у ФРН навіть продукцію машинобудування (+ 70% зростання за останній рік), товари легпрому, меблі. У Польщі ж, за словами економіста, купують навіть українську руду і металопрокат. При цьому Охріменко додав, що через жорстку конкуренцію на європейський ринок не може вийти величезна кількість української продукції. Так, зокрема, українські виробники кондитерських виробів використовують квоту в 2000 т лише на 2-2,5%. Нагадаємо, згідно з інформацією представництва ЄС, експорт української продукції до Європи за три квартали поточного року виріс на 29%.
Наука і технології Привабливість людини знижується курінням - дослідження Дослідники з Брістольського університету (Велика Британія) дійшли висновку, що нікотин згубно впливає на зовнішній вигляд людини. Про це повідомляє видання Daily Mail. Вчені провели дослідження і порівняли 23 пар курців і некурців близнюків, оцінюючи їхню зовнішність під час показу 500 випадковим людям. В результаті майже 70% респондентів, яким дали фото, відзначили, що чоловіки і жінки, які не курять, виглядають краще за тих, хто має цю згубну звичку. На думку дослідників, вся справа в нікотині. Він звужує кровоносні судини, а також запускає синтез ферменту, що руйнує колаген, - білок, який відповідає за еластичність і щільність шкіри. Таким чином шкіра курця старіє набагато швидше. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вчені з Університету Північної Кароліни з'ясували, що електронні пристрої для куріння не менш шкідливі, ніж їхні традиційні аналоги.
Політика Допомоги від ЄС не буде, поки в Україні не з'явиться антикорупційний суд - експерт Поки в Україні не буде створено спеціалізований антикорупційний суд, фінансова допомога від Євросоюзу буде неможлива. Таку думку висловив директор Інституту політичного аналізу і міжнародних досліджень Сергій Толстов на прес-конференції, передає кореспондент АСН. "Навіть у Брюсселі розуміють, що провести земельну реформу буде досить складно, тому наступною, абсолютно жорсткою, вимогою буде створення антикорупційного суду, без якого подальша фінансова допомога видається абсолютно неможливою", - зазначив експерт. За його словами, в умовах відсутності реальних кандидатів на заміну нинішньої української влади ЄС не буде повністю відштовхувати й ігнорувати президента Петра Порошенка і прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, а буде вдаватися до "комбінованого тиску" на них. "Вони вважають, що застосування батога і морквини - це єдиний спосіб (змусити українську владу проводити реформи. - Ред.)", - підкреслив політолог. При цьому Толстов додав, що представництво ЄС вчора, 12 грудня, спростувало зроблене раніше повідомлення про списання обіцяних 600 млн євро допомоги Україні і пообіцяло гроші в разі виконання українською владою мінімального переліку вимог до кінця грудня. За словами директора інституту, на сьогодні автоматична перевірка декларацій і зняття мораторію на вивезення лісу-кругляка залишаються нездійсненними для України вимогами з боку ЄС.Нагадаємо, згідно з інформацією представництва ЄС, експорт української продукції до Європи за три квартали поточного року виріс на 29%.
Події оформление ленты  Дружина відомого регбіста вбила їхніх дітей і спробувала накласти на себе руки Дружина знаменитого в Італії гравця в регбі Андреа Бенатті Антонелла Барбьєрі задушила дворічну дочку подушкою, а потім зарізала п'ятирічного сина Зевса. Про це повідомляє видання The Sun. Після вбивства дочки, вона посадила старшого сина в машину і різала його по дорозі кухонним ножем. Потім вона спробувала накласти на себе руки. Машину 39-річної жінки знайшли перехожі, які і викликали медиків. Відзначається, що Антонелла страждає від психологічних проблем. Її доставили в лікарню в місті Реджо-Емілія. Зараз жінка перебуває у важкому стані. Коли лікарі приїхали, Антонелла відмовилася від медичної допомоги і сказала: "Я зробила щось погане, я хочу померти". Нагадаємо, раніше заступник голови Нацполіції України В'ячеслав Аброськін повідомив, що зниклу дівчинку, яку шукали 5 днів, вбила матір за те, що вона не хотіла йти до школи.
Політика Польща підтримає розміщення реальної місії миротворців на Донбасі Польща підтримуватиме розміщення реальної миротворчої місії ООН на території Донбасу. Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда на прес-конференції в Харкові, передав кореспондент АСН. "Ми прихильники того, щоб ця місія не обмежувалася виключно захистом представників ОБСЄ, а була справжньою мирною місією на всій цій території і стежила за реалізацією "мінських домовленостей", - зазначив глава держави.За його словами, Польща стане однією з тих держав, які підтримають місію саме в такому форматі. При цьому він додав, що припинення бойових дій сприятиме поверненню додому людей зі Сходу. Також це є і в інтересах Польщі, яка межує з Українською державою. Нагадаємо, в середу, 13 грудня, президент Польщі Анджей Дуда приїхав з візитом в Україну. Раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко заявив, що українсько-польські відносини не повинні підпадати під вплив історичних подій, майбутнє треба будувати без взаємної ворожнечі і ненависті.
Політика оформление ленты  Добкін - "уфолог року", Садовий - "самонеміч", Ляшко - "джекпот". Студенти Могилянки роздали політикам номінації Українські політики, які відзначилися у 2017 році неабиякими вчинками і заявами, отримали сьогодні статуетки «Золотий Буратіно», спеціально підготовлені для них студентством. Молоді люди в мантіях і масках зустрілися на червоній доріжці біля входу в Київський цирк, щоб нагородити номінантів. «Сьогодні ми вирішили потішити публіку України і провести таку напівгумористичну, жартівливу, позитивну, креативну акцію «Золотий Буратіно» - 2017, - говорить один з організаторів акції, директор агентства Communication group Володимир Манько. - Новини політичні у нас, ви знаєте, досить сухі. То судові розгляди є зараз топ-новинами, то інші сцени з Верховної Ради, які вочевидь не приносять позитиву громадянам». Журі конкурсу - студенти Києво-Могилянської академії, НТУ «Київський політехнічний інститут» та Національного університету ім. Шевченко склали рейтинги і визначили тринадцять осіб для своїх номінацій. «Наприклад, Юлія Тимошенко - «Бабця - гектар року , продовжує Володимир. - Чому так? Тому що вона втручається, блокує земельну реформу, каже, що землю продавати не можна. Хоча в її оточенні є багато land-лордів, яких стає все більше і більше, і вони якимось дивом отримують у приватну власність сільськогосподарські землі». Серед інших володарів антипремії: Віктор Янукович - номінація «Бомж року», Володимир Омелян, який обіцяв лоукост, - «Гальмо року», Наталя Корчак - «Наташка - золота ручка», Дмитро Добкін, який входить у контакт з інопланетянами в сесійній залі, - «Уфолог року» , Ілля Кива і Сергій Каплін, які не можуть поділити між собою соціалістичну партію, - «Відморозки року», Андрій Садовий - «Самонеміч року», Михайло Саакашвілі - «Карлсон року», Олег Ляшко - «Джекпот року». Номінація «Лижник року» залишилася поки вакантною, оскільки  ця премія вручається мерам міст, у яких погано взимку прибирається сніг.
Суспільство оформление ленты  Трансгендер народив дитину "без статеві" У США трансгендер Кейсі Салліван став першою людиною, яка народила дитину поки була жінкою, а потім зважилася на пологи ще раз, але вже змінивши стать на чоловічу. Про це повідомляє видання The Mirror. Салліван чотири роки тому почав приймати чоловічі гормони і видалив собі груди. Але потім вирішив відмовитися від гормональної терапії заради свого партнера Стівена, щоб народити другу дитину. Новонародженому дали ім'я Фенікс, при народженні він важив 3,8 кілограма. Відзначається, що пара буде ростити його "гендерно нейтральним", поки дитина сама не визначиться зі статтю. "Я не люблю, коли мене запитують, якої моя дитина статі. Вона сама це вирішить. А питання, які у неї геніталії, здається мені жахливим", - заявив Салліван. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в штаті Орегон (США) трансгендер народив від свого партнера здорову дитину..
Суспільство Даремно скандалили: нацменшини і далі вивчають українську як іноземну Представники національних меншин в українських школах продовжать вивчати державну мову як іноземну, тоді як вивчення основних предметів збережеться їхньою рідною мовою. Таку думку висловила письменниця, педагог і громадський діяч Лариса Ніцой на прес-конференції, передає кореспондент АСН. "У старших класах вони залишать дисципліни мовами нацменшин. Тому що в Міносвіти вже розробили навчальні плани для старшої школи, і в цих навчальних планах прописані дисципліни мовами нацменшин у старших класах", - зазначила експерт. За її словами, Міносвіти розробило різні моделі для представників різних нацменшин: так, носії кримськотатарської мови вивчатимуть українську тільки як іноземну, тоді як викладання інших предметів буде проводиться для них рідною мовою. Представники слов'янської групи народів, за інформацією Ніцой, вивчатимуть деякі предмети українською, починаючи з 5 класу, однак їх частка в старшій школі не збільшиться. Для представників угорської та румунської мови зробили модель введення предметів українською мовою, починаючи зі старшої школи. "Вони (Міносвіти. - Ред.) консервують ситуацію, коли 72% представників нацменшин не знають української мови", - підсумувала експерт. Нагадаємо, згідно з інформацією представництва ЄС, експорт української продукції до Європи за три квартали поточного року виріс на 29%.
Економіка Українців обдурили: ніякої зони вільної торгівлі немає Економічний експерт Всеволод Степанюк заявив, що між Україною і Євросоюзом насправді немає зони вільної торгівлі (ЗВТ), а діє сповнений обмежень з боку Брюсселя режим торгових відносин. Таку думку він висловив на прес-конференції, передає кореспондент АСН. "Ми повинні будемо мати повну зону вільної торгівлі з ЄС тільки через 10 років після вступу в силу угоди, тобто в 2027 році", - зазначив експерт. За його словами, згідно з домовленостями, наразі ЗВТ з ЄС застосовується в "тестовому" режимі, проте багато представників навіть великого бізнесу в Україні прийшли до думки, що з цією зоною населення ошукали. При цьому Степанюк пояснив, що в міжнародній практиці зону вільної торгівлі оголошують після взаємного визнання стандартів обома сторонами. "Не буває так, що ви наші стандарти визнаєте, а ми ваші - ні. Це не зона вільної торгівлі", - підкреслив економіст. Нагадаємо, згідно з інформацією представництва ЄС, експорт української продукції до Європи за три квартали поточного року виріс на 29%.
Кримінал У Слідкомі РФ розкрили подробиці смерті екс-учасниці «Дому-2» На тілі екс-учасниці популярного російського телепроекту «Дом-2» Марії Політової не виявлено ознак насильницької смерті. Про це повідомили в Головному слідчому управлінні Слідкома по Московській області, передає ТАСС. За словами представника Слідкома Євгенії Кірюшіної, правоохоронці вважають, що Політова перед смертю випила антидепресанти, запивши їх алкоголем. Крім того, тіло було сильно обморожене. На даний момент експерти встановлюють причину смерті, не виключається версія самогубства. Нагадаємо, Політова намагалася накласти на себе руки не менше шести разів. Дівчина пропала 4 грудня, з нею не було зв'язку, телефон залишився вдома. Друзі звернулися в поліцію і намагалися самостійно її знайти, допомагали їм представники добровольчого загону «Ліза Алерт». Політова брала участь в «Домі-2» на початковому етапі проекту. Вперше вона з'явилася на екрані в 2006 році, а потім в 2007 і 2010 роках.
Суспільство В українському законі про освіту не враховані інтереси України — активіст В українському законі про освіту були враховані інтереси всіх країн, представники яких проживають в Україні, крім власної. Таку думку на прес-конференції висловила письменниця, педагог і громадський діяч Лариса Ніцой, передав кореспондент АСН. «Міністерство освіти вирішило обрати іншу тактику — задовольнити всі сусідні країни, крім власного народу. Нам не дали провести діалог з нацменшинами, і завадило в цьому Міністерство освіти, яке обрало стратегію освіти двома і більше мовами і консервували ситуацію в Україні», - зазначила експерт. За словами Ніцой, громадськість вимагала від міністерства прийняти такий закон про освіту, який би посилив позиції української мови в цій сфері, забезпечивши при цьому національним меншинам розвиток і вивчення рідної мови. Так, в розвинених країнах вже існує кілька моделей вивчення мови нацменшин в навчальних закладах паралельно з державною мовою. Причому реалізація цих моделей вивчення, як підкреслила експерт, не викликає критики ні з боку Венеціанської комісії, ні з боку інших країн. Зокрема, згідно з цим моделям, навчання мовам нацменшин в загальноосвітніх школах може проводиться за графіком: 3 уроки на тиждень або ж до 4 класу — з поступовим збільшенням частки предметів державною мовою. Письменниця підкреслила, що для держави дуже важливо розвивати і підтримувати вивчення мов нацменшин, які збагачують і прикрашають єдину державну мову. Нагадаємо, міністр освіти і науки Лілія Гриневич заявила, що рекомендації Венеціанської комісії до нового закону про освіту не зобов'язують Україну вносити зміни в «мовну статтю» документа, яким незадоволена частина сусідніх країн. 5 вересня 2017 року Верховна Рада прийняла реформу освіти. За новим законом, представники нацменшин зможуть отримувати освіту рідною мовою поряд з державною в дошкільних закладах і початковій школі, представники корінних народів — в дошкільних установах і середній школі.
Політика Канада дозволила продавати Україні зброю Кабмін Канади 13 грудня офіційно включив Україну в список країн, яким дозволено експортувати зброю. Про це сказано в повідомленні, розміщеному в офіційному журналі уряду Канади Canada Gazette. «Автоматичний контрольний список країн з вогнепальної зброї доповнений Україною», - сказано в інформації. Де-факто, уряд зняв ембарго на продаж Україні канадської зброї. Рішення вступило в силу відразу після публікації. Зараз в Автоматичний контрольний список Канади включені 39 країн, серед яких Ботсвана, Росія, Саудівська Аравія і Колумбія, але не було України. Наша держава стала 40 в списку. Дану інформацію прокоментував міністр закордонних справ України Павло Клімкін. «Тепер ніщо не заважає отримувати зброю з Канади. Дякую прем'єр-міністру Джастіну Трюдо, дорогій Христі Фріланд та міністру оборони Харджіту Саджан за дружню і солідарну позицію щодо України!» - написав Клімкін в своєму Twitter.
Кримінал Сім'я загиблого в ДТП в Харкові вимагає розслідувати справу, як умисне вбивство У Харкові сім'я загиблого 18 жовтня в кривавому ДТП Олександра Євтєєва просить розслідувати аварію, як умисне вбивство. Про це члени сім'ї заявили в суді щодо обрання запобіжного заходу Олені Зайцевої, передає місцеве видання NewsRoom. На думку сім'ї Євтєєвої, 20-річна водій автомобіля Lexus – головна винуватиця того, що сталося, і зараз прагне пом'якшити свою вину. «Всі батьки вважають, що це було не ДТП, а умисне вбивство. Якщо Зайцева знала, що приймає препарати і робить це протягом 10 років, так навіщо ж вона сідала за кермо? Значить, вона знала, що може цим вбити людей», - заявила Світлана Євтєєва. Нагадаємо, 18 жовтня в центрі Харкова на вулиці Сумській зіткнувся «Лексус», яким керувала Зайцева і «Фольксваген Туарег», за кермом якого був 49-річний Геннадій Дронов. Після зіткнення «Лексус» вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів. Шестеро людей загинули, п'ятеро отримали поранення.
Кримінал оформление ленты  У центрі Києва викрали чоловіка і намагалися продати його квартиру У Києві міліція затримала групу шахраїв при спробі незаконно продати трикімнатну квартиру на вулиці Саксаганського. Про це повідомили в прес-службі столичної поліції. До правоохоронців звернувся 20-річний киянин, який розповів про зникнення його 49-річного батька — власника квартири. Син зазначив, що батько вів асоціальний спосіб життя, часто випивав. У будинку, крім батька, були прописані його колишня дружина і неповнолітній син, але жінка з дитиною жили в іншому місті. Хлопець також розповів, що батько рідко залишав квартиру. Слідчі почали кримінальне провадження за ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Пізніше з'ясувалося, що чоловік не зник, а його таємно забрав племінник з товаришами. Правоохоронці зацікавилися квартирою і скоро стало відомо, що 4 зловмисника побували у нотаріуса і підписали договір купівлі 3-кімнатної квартири на вулиці Саксаганського за $45 тисяч. Були вилучені гроші і підроблені документи: довідка про зареєстрованих в квартирі осіб, фальшивий паспорт власника квартири — свій чоловік втратив, а звертатися за новим в міграційну службу зловмисники не могли, оскільки людина офіційно перебувала в розшуку. Організатором продажу квартири виступив 27-річний уродженець Одеської області. Крім 36-річного племінника — одесита, активно брали участь в угоді його 45-річний земляк і 32-річний уродженець Житомирської області. Зловмисникам загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Кримінал оформление ленты  Директор школи на Закарпатті до крові побила маленького учня У школі села Верхня Грабівниця Воловецького району Закарпатської області директор знущалася над учнем 3 класу. Про це на своїй сторінці в Facebook розповів юрист Сергій Гартінгер. За його словами, ще у вересні директор школи Наталя Сегеда сильно вдарила по обличчю маленького Ярослава Пастушенко. У хлопчика від удару з носа пішла кров. Після цього Сегеда налякала дитину, що якщо він буде про інцидент розповідати, вона посадить в тюрму всю його сім'ю. Тому вдома хлопчик збрехав рідним, що просто випадково розбив ніс. Однак виникла психологічна травма і хлопчика почали мучити кошмари, в яких часто міліція забирала рідних до в'язниці. Ситуація налякала бабусю хлопчика, яка випитала у дитини, що сталося насправді. Факт побиття почали підтверджувати батьки тих дітей, які все бачили. І вчителі в неофіційних розмовах про все розповіли. Гартінгер зазначив, що Ярослав виявився не першою заляканою дитиною. З'ясувалося, що одних дітей Сегеда змушувала прибирати, виносити сміття, інших випадково ножем порізала. Як тільки правда розкрилася, Мукачівська прокуратура ініціювала внесення відомостей до Єдиного реєстру за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.137 КК України — неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей.
Культура Bon Jovi і Dire Straits увійдуть до Зали слави рок-н-ролу До Зали слави рок-н-ролу увійдуть Ніна Симон і рок-група з Нью-Джерсі Bon Jovi. Про це повідомляє The Rolling Stone. Ці музиканти увійдуть в «клуб» в 2018 році. Всього в «клуб» увійдуть дві американські і дві британські групи, а також дві співачки з США. Офіційна церемонія стане 33-ю за рахунком і пройде 14 квітня 2018 року в Клівленді (штат Огайо). Згідно зі встановленими правилами, музиканти можуть претендувати на входження до Зали слави тільки через 25 років з дня виходу їх першої платівки. Шість лауреатів були обрані з 19 номінантів. Переможцями стали американські групи Bon Jovi і The Cars, британські Dire Straits і The Moody Blues, утворена ще у 1964 році і залишається однією з найстаріших діючих рок-груп в світі. Також до Зали слави посмертно увійде американська співачка Ніна Сімон, яка виконувала джаз, соул, поп-музику, госпел і блюз. Вона пішла з життя в 2003 році. Американській госпел-співачці, відомій як Сестра Розетта Тарп, присуджена нагорода «За ранній вплив». Вона померла в 1973 році і увійде до Зали слави також посмертно. До Зали слави рок-н-ролу включають музикантів, співаків, продюсерів та інших представників шоу-бізнесу, які найбільше вплинули на музичну індустрію.
Суспільство У Москві заарештовано хуліганів, що зірвали показ фільму про війну на Донбасі У Москві суд заарештував на 7 діб учасників руху SERB Ігоря Бекетова і Юрія Горошка, які зірвали показ фільму «Політ кулі» на фестивалі «Артдокфест». Про це передає «Дождь». Обох чоловіків визнали винними в непокорі працівникам поліції. В ході засідання Бекетов і Горошко визнали, що навмисне зірвали показ фільму, тому що, на їхню думку, він «носив екстремістський характер». Нагадаємо, 10 грудня в Москві зірвали показ фільму «Політ кулі», присвячений війні на Донбасі. Під час показу в кінотеатр «Жовтень» увірвалася група осіб з вимогою припинити сеанс. Згодом з'ясувалося, що до зриву причетні учасники об'єднання SERB. Фільм «Політ кулі» знятий без єдиного склеювання і повідомляє про події в 2014 році в селищі Щастя в Донбасі. Автор фільму — Беата бубенец.
Економіка Названі продукти, які більше за інші подорожчають до Нового року До Нового року більше за інші подорожчають тепличні овочі. Про це повідомила заступник директора компанії «ПроАгро Груп» Марія Колесник, передає «Обозреватель». За словами експерта, сильно подорожчають до свят м'ясо, птиця і окремі види риби. Колесник зазначила, що немає причин для зростання цін на кондитерські вироби. При цьому ціни на алкоголь можуть знизитися через знижки в торговельних мережах. «Алкоголь - це не та продукція, яка дорожчає напередодні свят, попри те, що збільшується його споживання. Тому може виявитися, що ті, хто купили спиртне заздалегідь, заплатили більше, ніж ті, хто купили його напередодні свят», - пояснила експерт. Разом з тим, тепличні овочі, швидше за все, виростуть в ціні на 10-20%, ціни на перці і баклажани можуть злетіти в 2 рази. Подорожчають також шампіньйони.
Культура оформление ленты  Білик зізналася, що в дитинстві зазнала русифікації Народна артистка України Ірина Білик зізналася, що в дитинстві зазнала русифікації. Про це співачка повідомила в ході конференції, передає «Главком». Говорячи про те, чому вона співає російською мовою, Білик сказала: «Чому українці не можуть зрозуміти, що коли люди мого покоління були маленькі, україномовні садки закривали, а російськомовні були в пріоритеті? Прізвища наші переводили з української на російську ... Моїм батькам у паспортах написали не так прізвища, які були у дідуся і бабусі. І я довго носила прізвище за російським зразком «Бєлік», до 19 років». Білик зазначила, що в 2018 році у неї буде гастрольний тур по Україні. Вона підкреслила, що в 1989 році, коли вона потрапила в «Червону руту» в Чернівцях, її запитали, як її прізвище пишеться по-українськи. «Я без вагань сказала: «Білик», адже у мене дідусь з бабусею - Білики. Після цього я почала шукати документи своїх родичів - виявилося, що всі мої родичі - Білики, і тоді я зрозуміла, що татові і мамі просто переробили прізвища в паспортному столі. Тому я вирішила повернути собі справжнє прізвище нашої сім'ї », - розповіла виконавиця. Вона підкреслила, що не варто звинувачувати людей, який з дитинства вчили тільки російську і говорили на ній. Білик уточнила, що спілкування виходить ефективніше, коли користуєшся мовою, вкладеною в голову з дитинства.
Політика оформление ленты  Прокуратура забирає 5 млрд гривень ОЗУ Януковича — Луценко У 2018 році прокуратура конфіскує 5 млрд гривень у оточення екс-президента втікача Віктора Януковича. Про це в ефірі ZIK повідомив генпрокурор Юрій Луценко. «У наступному році продовжимо спецконфіскацію засобів організованого злочинного угруповання Януковича. Ми сподіваємося конфіскувати не менше 5 млрд», - сказав Луценко. Він нагадав, що в червні Верховна Рада розподілила 22 млрд гривень бюджету як профіцит і розписала їх по відповідним міністерствам. «Тільки 5 млрд відповідні міністерства освоїли. Це саботаж. У наступному році в руках уряду і держави знову буде 5 млрд. І я буду вимагати, щоб уряд взяв на себе відповідальність, щоб ці кошти дійшли до людей уже в наступному році», - заявив генпрокурор. Нагадаємо, в 2017 році перша частина з конфіскованих $200 млн Януковича надійшла до держбюджету. Раніше в Мін'юсті повідомили, що Янукович вивів з України $30 млрд.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно ....
більше матеріалів




/-2,1991658210754-/ /-pc-/
Top