counter
Архів Повернутись назад 13 Серпня 2017
13 Серпня
Суспільство У Кам'янському на Дніпропетровщині збирають підписи про знесення пам'ятника Брежнєву Влада Каменського в Дніпропетровській області планує знести або перенести в музей пам'ятник першому секретареві ЦК КПРС Леоніду Брежнєву. Ця петиція зареєстрована на сайті територіальної громади Кам'янського 7 серпня. Станом на 12 серпня петицію підтримало лише п'ять осіб із 250 необхідних. «Бюст першому секретареві ЦК КПРС Леоніду Брежнєву асоціюється з символами тоталітарного режиму Радянського Союзу. Цей пам'ятник не був внесений до Всеукраїнського реєстру нерухомих пам'яток історії, через це він підпадає під закон про декомунізацію», - сказано в петиції. Автор цієї петиції повідомив, що влада Кам'янського хоче зробити сквер з пам'ятником Леоніду Брежнєву територією музею «Міфи і реалії радянської епохи», щоб не зносити бюст секретарю ЦК КПРС, і запропонував перенести пам'ятник в музей.
Суспільство У Росії розкрили правду про «кримнашистів» Відомий російський політолог Андрій Окара на своїй сторінці в Facebook написав, що більшість «кримнашистів» свого часу переїхали до Криму з Росії, так як у той час на українському півострові умови проживання були набагато кращі, ніж у РФ. «Йдеться про жителів Криму, яким старше 50 років. Починаєш з'ясовувати, звідки вони приїхали в Крим, і виявляється, що вони народилися в Куйбишеві, Саратові або Магнітогорську. Ще за часів СРСР всі ці люди приїжджали до українського Криму, їм дуже подобалося на півострові, в результаті вони залишалися там. Також зустрічаються і варіанти «військові»: в Криму велика кількість військових пенсіонерів. Це я до чого? Зовсім не до того, що це нагадує історію Косово. Це я до того, що переможець конкурсу на кращу пісню про Керченський міст приїхав у Крим 30 років тому з Іваново», - написав Андрій Окара.
Спорт Футбольна громадськість Маріуполя написала лист президенту Футбольна громадськість Маріуполя написала лист до керівництва України в зв'язку з відмовою київського «Динамо їхати на гру з «Маріуполем». Відкритий лист адресований главі України, українському прем'єру, керівництву ФФУ, СБУ і МВС, повідомляє footboom.com. «Наше місто свідомо позбавляють футболу. Хоча в політичній площині те, що Маріуполь - це Україна, не викликає дискусій. Однак провокації почалися там, де ніхто не чекав. Протягом місяця київське "Динамо" відмовлявся їхати на гру з "Маріуполем". Хоча ФК "Маріуполь" вже провів два домашні матчі в чемпіонаті України, й у інших команд не було жодних побоювань. Зараз у мережі поширюється лист батьків ДЮСШ "Динамо", в якому вони просять керівництво України перенести на нейтральне поле матч проти одноліток з Маріуполя. За юнаками повинні грати команди U-19, а потім дублери. 26 серпня в Маріуполі повинна відбудуться гра основних складів. Ми впевнені, що цей лист - це провокація для зриву головного матчу "Маріуполь" - "Динамо"», - сказано в листі. Футбольна громадськість Маріуполя попросила керівництво України, президента ФФУ і правоохоронні органи якнайшвидше оголосити свою позицію в цьому питанні.
Події СММ ОБСЄ: Бойовики «ЛНР» готуються збивати літаки ракетами Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували поблизу Луганська шість зенітно-ракетних комплексів «Стріла-10», що є порушенням договору про відвід від лінії зіткнення важкого озброєння. Про це сказано в звіті СММ ОБСЄ за 12 серпня. «У непідконтрольних уряду України районах Луганської області спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували шість зенітно-ракетних комплексів 9К35 "Стріла-10" (120 мм), які рухалися в південно-західному напрямку на південно-східній околиці Луганська, що є порушенням Мінських домовленостей. Також спостерігачі місії зафіксували в Луганську бойові бронемашини та зенітну установку», - сказано в повідомленні. Також у звіті наголошується, що 10 серпня в непідконтрольних районах Луганської області спостерігачі ОБСЄ зафіксували зенітну установку ЗУ-23, яка була встановлена ​​на вантажівку військового типу серед дев'яти інших військових тентованих вантажiвок, які рухалися на південно-східній околиці Луганська.
Події оформление ленты  За добу в зоні АТО бойовики 17 разів порушили режим припинення вогню За минулу добу в зоні АТО на Донбасі бойовики 17 разів обстріляли позиції ЗСУ. Провокаційні обстріли бойовиками позицій сил АТО не припиняються, повідомляє прес-служба штабу АТО. На Донецькому напрямку ворог обстрілював з гранатометів опорні пункти сил АТО в Опитному, по шахті «Бутівка» бойовики стріляли з БМП. На Маріупольському напрямку увечері 12 серпня бойовики з гранатометів і кулеметів обстрілювали позиції ЗСУ біля Водяного. В результаті цього обстрілу один український військовий загинув, ще один отримав поранення, українські військові відкрили жорсткий вогонь у відповідь. Вночі терористи з 120-мм міномета накрили Новотроїцьке. На Луганському напрямку за минулу добу зафіксовано найбільшу кількість обстрілів з боку бойовиків. Увечері з кулеметів бойовики двічі обстрілювали позиції сил АТО біля Кримського. З 82-мм мінометів стріляли по позиціях ЗСУ поблизу Новотошківського, Новоалександрівки, Троїцького і Катеринівки.
Суспільство оформление ленты  Лебединський українцям: Як ви можете співати пісні повії Лепса Відомий російський співак Олексій Лебединський «Професор Лебединський», який проживає в США, вважає, що у проблеми гастролей скандальних українських артистів у Росії є і друга сторона медалі. Лебединський розповів про українців у Києві, які продовжують слухати російських співаків, які підтримують агресію Росії проти України. Про це співак розказав в інтерв'ю «Апострофу». «Ми їхали центром Києва і проїжджали повз караоке, де люди співали пісні Лепса. Вони співають Лепса, який виступає на присвяченому анексії Криму на святі. Що думають ті українці, які співають його пісні? Як ви можете співати пісні цієї повії, яка стоїть поруч з людиною, яка послала російських військових стріляти у ваших хлопців? Як ви, українці, співаєте Лепса, який у чистому вигляді вам ворог, який від...тує у людини, яка напала на вас? Однак співають же!» - обурився Лебединський.
Спорт Аброськін прокоментував скандал навколо футбольних матчів у Маріуполі Заступник голови Національної поліції Донецької області України В'ячеслав Аброськін висловився на користь проведення матчів з футболу всеукраїнського рівня в Маріуполі. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook. «Як громадянин України та співробітник поліції, а також людина, яка три важких військових роки пропрацювала в зоні АТО, я можу сказати, що великий футбол на Донбасі вкрай необхідний. Це демонстрація всім, що ми - єдина країна, і наші жителі нічим не відрізняються від громадян мирних областей України. Це доказ бандитам «ЛДНР», що на відміну від них ми вільно живемо і дихаємо на повні груди, а не існуємо серед мороку, страху і безвиході. Однак тільки керівництво АТО, СБУ і правоохоронці можуть оцінити всі ризики і дати рекомендації щодо проведення або непроведення матчів у Маріуполі», - написав В'ячеслав Аброськін. За його словами, у відповідях на листи Федерації футболу України і футбольного клубу «Маріуполь» станом на травень-червень він давав гарантії щодо забезпечення безпеки на стадіоні в Маріуполі під час проведення футбольних матчів.
Культура Поліція: Порушень на «Марші рівності» в Одесі не зафіксовано Порушень правопорядку під час проведення сьогодні в Одесі «Маршу рівності» не зафіксовано. Про це повідомили в прес-службі поліції в Одеській області. «У неділю, 13 серпня, співробітники правоохоронних органів в Одесі забезпечили порядок під час «Маршу рівності». Поліцейські супроводжували учасників маршу, які пройшлися ходою від Воронцовського палацу до пам'ятника Дюку. Зараз захід завершено, порушень правопорядку не зафіксовано», - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, сьогодні в Одесі пройшов «Марш рівності», на який зібралося всього близько сотні учасників. Поліція не дозволила учасникам акції закінчити свій маршрут через погрози з боку противників «Маршу рівності». «У зв'язку з проведенням інших заходів за маршрутом «Маршу рівності», а також щоб уникнути конфліктів і забезпечення безпеки людей, правоохоронці були змушені змінити напрямок руху учасників акції», - повідомили в поліції.
Події У Маріуполі затримано інформатора бойовиків «ДНР» Працівники правоохоронних органів у Маріуполі затримали 43-річного жителя Волноваського району, який півтора року був інформатором бойовиків ОРДО. Житель села Веселе був затриманий при спробі перетнути стоп-контроль і доставлений у відділення поліції. Про це в неділю, 13 серпня, повідомили в прес-службі управління поліції Донецької області. «Раніше чоловік дзвонив своєму товаришеві - бойовику з кличкою «Отаман» і розповідав, що повз його будинок в конкретний час проїхала військова колона ЗСУ. Також чоловік інформував бойовиків про кількісний склад військової техніки та особового складу, напрямок руху колон і ймовірне місце дислокації підрозділів ЗСУ. Пізніше чоловік припинив контакти з бойовиками «ДНР». Але так як він не прийшов в поліцію добровільно, зараз вирішується питання про відкриття кримінального провадження», - повідомили в поліції. Також у Національній поліції Донецької області відзначили, що з початку 2017 року в Донецькій області було виявлено 177 бойовиків, з яких 152 затримано, а ще 25 оголошені в розшук.
Суспільство У серці України розгорнуть найбільший прапор вільної Ічкерії 13 серпня у Києві на майдані Незалежності пройшла акція «Ічкерія жива!», кульмінацією якої стала поява на Майдані найбільшого в світі прапора Ічкерії, повідомляє «Громадське радіо». Акцію провели представники батальйону імені Джохара Дудаєва, воїни та ветерани АТО, представники «Грузинського легіону» і кримськотатарського народу, а також громадські діячі. «Ми вдячні українській владі і народу України за таку честь - розгорнути найбільший прапор Ічкерії в центрі Києва. Під цим прапором боролися і вмирали вільні люди Ічкерії!» - заявила учасниця АТО Аміна Окуєва. Також на акції виступив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, який сказав, що ця акція організована як на честь героїв, які віддали свої життя за незалежність Ічкерії, так і на честь українців, які зараз очолили боротьбу проти кремлівського агресора.

Як зберегти життєву енергію та сили
Як зберегти життєву енергію та сили
Апатія, депресія та роздратування — все це є першою ознакою витоку життєвої сили Захистити себе від цього, а т....
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 23:45 розпочнеться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливе хвилювання та енергію у стосунках Це п....
більше матеріалів




/-0,48684310913086-/ /-pc-/
Top