counter
Архів Повернутись назад 13 Червня 2015
13 Червня
Економіка МВФ обіцяє Україні безпрецедентні умови кредитування Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард заявила, що МВФ буде кредитувати Україну навіть у разі оголошення нею неможливості обслуговування боргових зобов'язань. Про це йдеться в заяві Лагард фінансовому співтовариству, передає прес-служба МВФ. За її словами, погашення суверенного боргу має важливе значення для успіху програми. Однак, оскільки в Україні недостатньо ресурсів для їх погашення у встановлений термін, МВФ допускає, що, якщо Україна і кредитори не досягнуть угоди про реструктуризацію боргів, фонд зможе кредитувати Україну відповідно до політики кредитування простроченої заборгованості. «У разі, якщо врегулювання шляхом переговорів з приватними кредиторами не буде досягнуто, і країна вирішить, що вона не може обслуговувати свої боргові зобов'язання, фонд може кредитувати Україну відповідно з його політикою кредитування простроченої заборгованості», - зазначила Лагард. Нагадаємо, що раніше міністр фінансів України Наталія Яресько заявила, що наступний транш МВФ у розмірі $ 1,7 млрд Київ може отримати у липні. Також за її словами, реструктуризація не є необхідною умовою для траншу від МВФ. У свою чергу, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зазначив, що борги перед приватними кредиторами повинні бути реструктуризовані. Нагадаємо, що 8 червня Яценюк і Яресько поїхали в США вести переговори з МВФ і лідерами Конгресу  
оформление ленты  Блог: 
Політика Василь Горбаль Політики дедалі займатимуть опозиційні ніші Переформатування Кабміну залежатиме від швидкості реформ і від загальної економічної ситуації в країні. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив політик, банкір-фінансист Василь Горбаль. Експерт наголосив, що перезавантаження уряду не в останню чергу залежатиме і від ситуації в парламенті. «Ми бачимо, складається враження, що коаліції вже не існує. Але, напевно, питання більш комплексне і вимагає більш глибоких консультацій. З урахуванням проведення місцевих виборів, напевно, риторика буде гострішою. Так сталося, що нині в коаліції  ті політики, які були успішними в опозиції, а при владі  особливих успіхів не досягали. У політиків, які при владі чи в опозиції — зовсім різний досвід», — розповів Горбаль. Експерт зазначив, що багато політиків найпевніше займатимуть опозиційні ніші, що ближче будуть місцеві вибори. «Традиційно, літо мертвий сезон для української політики. Хоча у нас не час для відпочинку і канікул. Уряд повинен працювати попри все. Навіть сьогоднішнє НП (пожежа на нафтобазі під Києвом, — авт.) викликає багато думок і говорить про неготовність всіх структур. Залишається багато питань і до уряду зокрема», — зазначив Горбаль.
Суспільство У ДСНС заявили про загрозу вибуху на нафтобазі під Васильковом На нафтобазі під Васильковом в результаті пожежі існує загроза вибуху. Про це з місця подій повідомив глава Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін. Пожежа на нафтобазі у Васильківському районі Київської області відновилася після розгерметизації ємності, витоку палива й подальшого загоряння резервуара, розташованого поблизу, повідомляє сайт ДСНС України. «Розгерметизувалася ємність об'ємом 900 куб. м, через що стався витік палива, яке загорілося, а потім смолоскипом спалахнув розташований поруч резервуар об'ємом 900 куб. м», - йдеться в повідомленні. За інформацією ДСНС, зараз інтенсивно охолоджую лафетними стволами один резервуар з паливом і засипають піском місця розливу нафтопродуктів. У боротьбі з вогнем задіяні 24 співробітника особового складу та 4 автоцистерни. У суботу вранці прес-служба Держслужби з НС повідомила, що станом на 08.00 поливається територія нафтобази й охолоджуються резервуари. Також рятувальники планували в суботу засипати піском місця розливу нафтопродуктів.  
Події Заарештовано ще одного силовика, який озброював тітушок Одному зі співробітників МВС, який підозрюється у вивезенні зброї зі складів силового відомства торік у лютому й роздаванні її тітушкам на Майдані, як запобіжний захід обрали утримання під вартою. Про це йдеться на сайті Генпрокуратури. «За клопотанням Генеральної прокуратури 12 червня 2015 обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою громадянину, який підозрюється в тому, що в лютому 2014 спільно з так званими тітушками й службовими особами МВС України заволодів зброєю і бойовими припасами та вивіз їх зі складів МВС (всього 156 автоматів АКС 74 У 5,45 мм, 47 520 шт. патронів)», - наголошується в повідомленні. Також, за інформацією ГПУ, повідомлені про підозру три співробітники міліції, які, перевищуючи свої повноваження, сприяли незаконній видачі зазначеної зброї й боєприпасів зі складів міністерства. Цим особам Печерським районним судом м. Києва обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту і особистого зобов'язання для одного з підозрюваних. У ГПУ нагадали, що зазначені результати були отримані управлінням спеціальних розслідувань відомства спільно з департаментом карного розшуку МВС під час розслідування фактів системного залучення у січні-лютому 2014 року цивільних осіб – тітушок – до скоєння злочинів щодо протестувальників. «Загалом за цими епізодами нині повідомлені про підозру у вчиненні вбивств, замахів на вбивство, перешкоджанні проведенню мітингів і зборів, позбавленні волі й катуваннях, зберіганні зброї 16 осіб, 5 з них заарештовані, решта перебувають у розшуку», - уточнили в Генпрокуратурі. Розслідування обставин незаконної видачі вогнепальної зброї тітушкам зі складів МВС України триває.
Політика Гройсман озвучив основні принципи децентралізації Голова Верховної Ради Володимир Гройсман назвав 4 принципові позиції, які мають бути відображені в Конституції в частині децентралізації. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook. За його словами, базовою одиницею місцевого самоврядування з найбільшим обсягом повноважень повинна бути громада (село, селище, місто). Також «повинні бути зафіксовані принципи субсидіарності, повсюдності й фінансової самодостатності місцевого самоврядування». Крім того, серед цих принципів - трирівнева система місцевого самоврядування з чітким розмежуванням повноважень і виконавчими органами на кожному рівні. Гройсман додав, що передачу повноважень органам місцевого самоврядування повинно бути збалансовано системою контролю з боку виборців і держави. «Є всі підстави сподіватися, що конституційна комісія погодить текст змін і передасть Президентові для внесення до парламенту вже наступного тижня», - йдеться в повідомленні. Голова ВР наголосив, що якщо Верховна Рада ухвалить ці зміни, то «точку неповернення в процесі перетворення України з пострадянської на європейську країну буде пройдено».
Події В Авдіївці затримано інформатора терористів Контррозвідкою Служби безпеки України затримано жителя Авдіївки Донецької області, який збирав і передавав бойовикам відомості про місця дислокації бійців Нацгвардії, Збройних сил і правоохоронців. Про це повідомляє прес-центр СБУ. «Місцевого жителя, який співпрацював із терористами «ДНР», затримали співробітники контррозвідки СБУ в Авдіївці. 28-річний чоловік був завербований бойовиком так званої розвідки «ДНР» на прізвисько Сміт. Зловмисник, якому дали позивний Білий, збирав відомості про місця дислокації бійців Нацгвардії, ЗСУ і правоохоронців», — йдеться в повідомленні. Зазначається також, що інформатор передавав терористам і їхнім російським кураторам відомості про пересування військової техніки й озброєння українських військових у зоні проведення АТО.  
Політика Надію Савченко відзначено нагородою FREEDOM AWARDS Українську льотчицю Надію Савченко відзначили нагородою Freedom Awards. Цю нагороду традиційно вручають людям і організаціям, які відстоюють свободу у світі. Про це у своєму Twitter повідомив посол України в Польщі Андрій Дещиця. Церемонія відбулася у Варшаві, в межах триденного Форуму «Глобал». За Надію нагороду отримала її сестра Віра. На церемонії також відзначили Донецький національний університет, який через окупацію змушений був переїхати з Донбасу. Посмертно нагородили і вбитого російського опозиціонера Бориса Нємцова. Нагороду отримала донька політика Жанна. У попередні роки Freedom Awards отримали колишній держсекретар США Гілларі Клінтон, екс-президент Польщі Олександр Квасневський і пакистанська правозахисниця Малала Юсуфзай. Зазначимо, Надія Савченко за гратами у РФ перебуває майже рік. Там проти неї сфабрикували справу про причетність до загибелі російських журналістів.    
За кордоном Клімкін пообіцяв, що роботу генконсульства в Ростові швидко відновлять Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що українська сторона вживе заходів для якнайшвидшого повернення до роботи генерального консульства в Ростові-на-Дону, на яке вночі напали невідомі. «Прикметно: напали після святкування Дня Росії. Ми зробимо все, щоб якомога швидше відновити роботу консульства в інтересах наших громадян», - написав він у Твіттері. Як повідомив представник генконсульства в ефірі Російської служби новин, у дипустанові в Ростові-на-Дону тимчасово припинена робота з громадянами. «Консульству завдано дуже серйозних збитків, що ставить під питання можливість нашої роботи з відвідувачами. Ми прикордонне консульство, і у нас величезний потік громадян України, особливо з територій, де ведуться військові дії», - сказав він, додавши, що тепер вони поставлені перед загрозою того, що не зможуть "якийсь час відновити роботу і допомогти тим громадянам України, які перебувають на території РФ». Нагадаємо, що минулої ночі група невідомих (близько 50 осіб) закидала камінням і яйцями будівлю генконсульства України в Ростові-на-Дону.  
За кордоном Напади на консульства України в Росії – свідома провокація, – МЗС Міністерство закордонних справ висловило Російській Федерації протест внаслідок нападу на дипломатичні установи в Москві і Ростові-на-Дону. Про це йдеться в заяві МЗС, опублікованій на офіційному сайті відомства. «МЗС України висловлює рішучий протест з приводу зухвалих нападів на дипломатичні установи України в Москві і Ростові-на-Дону, вчинені 12 червня 2015 року», – йдеться в заяві. Повідомляється, що МЗС розцінює такі дії як свідому провокацію проти України, її дипломатичних представників і грубе порушення Росією положень Віденської Конвенції 1963 року про консульські відносини. «Вимагаємо від російської влади негайного всебічного розслідування, суворого покарання винних, а також компенсації заподіяної матеріальної шкоди», – наголосили у відомстві. «Убезпечення дипломатичних і консульських установ України в Російській Федерації та їх персоналу є прямим обов'язком російської влади», – додали в МЗС. Нагадаємо, сьогодні вночі в Ростові-на-Дону невідомі закидали будівлю українського Генконсульства цеглою й сміттям.  
Суспільство На Луганщині під обстрілами загинув військовий, ще одного поранено, - Москаль У Станиці Луганській Луганської області через обстріл загинув військовий, ще одного поранено. Про це повідомив голова Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль. «12 червня після 16:00 Станицю Луганську обстріляли з автоматичних гранатометів. Вогонь вели по позиціях наших військових з Червоного Яру, з правого берега Сіверського Дінця (село на окупованій стороні навпроти Станиці). На жаль, не обійшлося без втрат», - повідомив Москаль. За його словами, в результаті обстрілу смертельне поранення отримав 43-річний боєць, який загинув на місці. Ще одного військового (29 років) поранено і доставлено до лікарні. «Рани неважкі, загрози життю немає. Обидва бійці - військовослужбовці 128-ї бригади», - уточнив Москаль. «Протягом ночі бойові дії у Станиці тривали, тут періодично спалахували перестрілки з автоматів, кулеметів і гранатометів. Важку зброю не застосовували, даних про потерпілих чи руйнування немає», - додав він.
За кордоном Поліція РФ не затримала жодного з погромників консульства в Ростові-на-Дону Нікого з осіб, які брали участь в інциденті біля українського консульства в Ростові-на-Дону, де вночі невідомі закидали камінням і овочами будівлю Генерального консульства України, не заарештовано російською поліцією. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив консул України в Ростові-на-Дону Олександр Ковтун. «Більшість вікон у будівлі консульства вибито, пошкоджена офісна техніка. Очевидно, кілька днів ми фізично не зможемо приймати людей у консульстві», - розповів він. Крім того, за даними Олександра Ковтуна, жодного зі співробітників дипломатичного представництва України в Ростові-на-Дону також не допитали російські правоохоронці. Ковтун підкреслив, що «нині будівля консульства охороняється в посиленому режимі».  
Суспільство Зниклу в Запоріжжі 8-річну дівчинку знайшли мертвою У Запоріжжі знайшли тіло 8-річної дівчинки, яка перебувала в розшуку. Тіло дівчинки в Хортицькому районі міста виявили представники Самооборони. «Тіло дитини буде відправлено на судово-медичну експертизу для встановлення точної причини смерті», - повідомил прес-секретар МВС у Запорізькій області Олександр Солошенко. Представник Самооборони Антон Алексєєнко також додав, що дівчинку знайшли без одягу. Порушено кримінальну справу за статтею «умисне вбивство малолітньої дитини». Мешканці Запоріжжя активно відреагували на інформацію про зловмисника, який імовірно позавчора викрав восьмирічну Настю Бобкову. У соціальних мережах поширюються заклики до запорожців об'єднуватися в групи, поширювати фоторобот вірогідного викрадача й проводити активні пошукові дії, а всю інформацію негайно повідомляти за телефоном 102. Городян також закликають знайти маніяка до того, як це зробить міліція. ГУМВС України в Запорізькій області звертається з проханням до всіх водіїв, які 11 червня з 15.00 до 17.00 рухалися вулицею Запорізького козацтва, переглянути записи відеореєстраторів. Можливо, вони допоможуть у пошуках. Контактні телефони: (061) 278-09-56, 095-13-83-598 або 102. Анонімність правоохоронці гарантують.  
Події СБУ знешкодила мережу нарколабораторій Служба безпеки України викрила й знешкодила розгалужену мережу підпільних лабораторій, яка виготовляла й збувала на Київщині амфетамін. Про це йдеться у повідомленні прес-центру СБУ. «У результаті спецоперації в одному з боксів гаражного кооперативу в Подільському районі столиці співробітники СБУ виявили лабораторію з виготовлення психотропів. Організатором збуту готового амфетаміну виявився 26-річний киянин. З двома спільниками зловмисник замовляв сировину для наркотиків через Інтернет», - повідомили у відомстві. За оцінкою правоохоронців, вартість виявленого наркотику і сировини для його виготовлення за ціною чорного ринку складає майже 1,2 млн грн.. Крім обладнання для виробництва наркотиків, у підпільній лабораторії співробітники СБУ виявили схованку, в якій знайдено шість бойових гранат Ф-1 із запалом. Також в автомобілі зловмисників виявлено пістолет ПМ з затертим номерним знаком, кілька магазинів з набоями та два пакети готового амфетаміну. Ще дві підпільні нарколабораторії знешкодили в Київській області. Одну з них організував в орендованій квартирі у Вишгороді 30-річний житель Київщини. Цей зловмисник також незаконно зберігав пістолет ПМ і 16 бойових набоїв калібру 9 мм. Іншу лабораторію з виготовлення психотропних речовин, яку облаштував 37-річний житель Рівненщини, правоохоронці виявили в селі Пирнове Вишгородського району. За повідомленням прес-центру СБУ, за наявного обладнання і хімікатів зловмисники могли б виготовляти до десяти кілограмів амфетаміну на місяць. Стосовно затриманих відкрито кримінальне провадження.  
Суспільство У Запоріжжі затримано підозрюваного у вбивстві 8-річної Насті Бобкової У Запоріжжі правоохоронці затримали підозрюваного у вбивстві 8-річної дівчинки, тіло якої знайшли у Хортицькому районі міста. Про це повідомив прес-секретар ГУ МВС Запорізької області Олександр Солошенко. За його словами, нині підозрюваного везуть у райвідділок для допиту. Прес-секретар наголосив, що саме за допомогою небайдужих мешканців вдалося встановити його місцезнаходження. «Нам зателефонували й повідомили номерний знак його автівки. Завдяки цьому вдалося затримати підозрюваного», - зазначив він. Також Солошенко від імені правоохоронців подякував усім волонтерам та мешканцям міста, які приєдналися та допомогли із пошуками дівчинки. Нагадаємо, у Запоріжжі 11 червня жінка звернулася до міліції із заявою про зникнення своєї доньки. Мати повідомила правоохоронцям, що її 8-річна дитина пішла гуляти у парк поблизу дому й не повернулася. А в суботу, 13 червня, зниклу дівчинку знайшли мертвою.    
Суспільство Спостерігається найвища активність бойовиків за останній місяць, - прес-центр АТО Останніми кількома днями спостерігається найвища за місяць активність проросійських незаконних збройних формувань. Про це йдеться у повідомленні прес-центру АТО. Відзначається, що за сьогодні в зоні проведення АТО бойовики російсько-терористичних бандформувань 65 разів обстрілювали позиції українських військ. Найбільш складною ситуація залишається поблизу Донецька. З самого ранку бойовики продовжили обстрілювати Піски, Водяне, Мар'їнку, Красногорівку і Дослідне. "Для здійснення своїх злочинів бандити використовували практично все наявне у них озброєння, в тому числі заборонені 120-міліметрові міномети і 122-міліметрові гаубиці. П'ять разів з танків, озброєння бойових машин та артилерійських систем калібру 122 мм бандити били по квартирах селища Дослідне. Завдали шкоди і житловим кварталам Водяного", - йдеться в повідомленні. Після нетривалого затишшя знову сьогодні було спекотно і в районі Маріуполя. "8 разів позиції наших воїнів біля Широкиного були обстріляні бойовиками з мінометів і гаубиць калібру понад 100 мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї. На Луганщині противник вів вогонь з мінометів калібру 120 мм по Щастю, Кримському, Болотній. У свою чергу підрозділи сил АТО активно нарощують свої бойові можливості для відбиття ймовірних спроб прориву лінії оборони і захоплення української території", - наголошується в повідомленні.    
Суспільство Жебрівський запропонував оголосити часткову амністію для прибічників "ДНР/ЛНР" Таку думку висловив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський в інтерв'ю Українській службі BBC. "Ми повинні готувати амністію для людей, руки яких не в крові. Ми повинні повернути їх у правове поле України. Потрібно буде ініціювати такі амністії щомісяця - будемо робити це регулярно", - заявив губернатор Донеччини. Як аналогію глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації навів приклад вояків Української повстанської армії, коли СРСР оголосив для них амністію після припинення збройного опору. Крім цього, Павло Жебрівський також виключив можливість свого спілкування з так званим керівництвом "республік" і заявив, що вони повинні постати перед "українським або Гаазьким" судом.  

Гороскопи на 16 травня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
Гороскопи на 16 травня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
Завтра, 16 травня, зірки обіцяють вам день, наповнений можливостями та новими відкриттями Будьте готові до нес....
Гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овни можуть відчувати потребу в пригодах та нових враженнях Будьте ....
Гороскоп від Павла Глоби на 15 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 15 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
15 травня 2024 року обіцяє бути днем, коли можуть виникнути різні труднощі, тому важливо зосередитися на справ....
Любовний гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія може бути спрямована на вирішення спільних завдань із ....
Гороскоп від Анжели Перл на 16 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 16 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
За попередженням Анжели Перл, 16 травня 2024 року всі знаки зодіаку мають бути готовими до викликів, які може ....
більше матеріалів




/-0,53774380683899-/ /-pc-/
Top