counter
Архів Повернутись назад 13 Березня 2021
13 Березня
Коронавірус Чотири країни призупинили використання вакцини AstraZeneca Слідом за Данією, яка в четвер призупинила вакцинацію від COVID препаратом компанії AstraZeneca, уряду ще трьох європейських держав прийняли рішення призупинити використання цього препарату для вакцинації населення від коронавируса. Влада Італії, Норвегії та Ісландії повідомили, що припиняють застосування цієї вакцини з міркувань обережності. Про це повідомляють Норвезька інститут охорони здоров'я та Італійське агентство з ліків. "Через повідомлення про смертельний випадок в Данії внаслідок утворення тромбу після введення вакцини AstraZeneca Норвегія прийняла рішення призупинити вакцинацію цим препаратом", - йдеться в повідомленні інституту. Директор з інфекційного контролю відомства Норвегії Гейр Бухольм заявив, що уряд буде чекати інформації, чи є зв'язок "між вакциною і цим випадком утворення тромбів". При цьому в італійському агентстві повідомили про те, що на всій території країни вводиться заборона на використання партії препарату AstraZeneca. У відомстві уточнили, що причинно-наслідковий зв'язок між введенням вакцини та тим, що сталося в Данії поки не встановлена. Регулятор продовжує проводити перевірку.
Коронавірус У Хорватії помер пацієнт після вакцинації. Відразу після заяви ВООЗ про відсутність смертей У п'ятницю 12 березня під багатьох ЗМІ з'явилася інформація з заявою ВООЗ про відсутність смертей після застосування вакцин від коронавируса. Дана заява була засновано на статистиці після застосування більш 268 млн щеплень від коронавируса, яких було зроблено в світі за станом на 9 березня. Це повідомлення було зроблено Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) після опублікування офіційних заяв Данією, Ісландією, Італією та Норвегією про припинення використання вакцини британсько-шведської компанії AstraZeneca і Оксфордського університету після появи даних про освіту тромбів у привившихся. І буквально відразу, після того, як з'явилася в ЗМІ ця інформація, мережею почали поширюватися дані про смерть жінки, яка отримала щеплення від коронавируса вакциною AstraZeneca. Даний випадок зафіксований в Хорватії. Це перший летальний результат, який може бути пов'язаний з наслідками застосування проти-Коронавірусние препарату. Згідно з інформацією Хорватського агентства лікарських засобів і медичних товарів, надійшло одну заяву про смерть в результаті легеневої емболії (тромб в легеневої артерії) 91-річної громадянки Хорватії. Вона була раніше щеплена препаратом AstraZeneca. В агентстві, зокрема, відзначили, що на основі наявної медичної документації неможливо встановити причинно-наслідковий зв'язок щодо даного смертельного випадку. Через це організація запросила всю необхідну додаткову інформацію для встановлення причин смерті.
Суспільство Синоптики "змагаються" в прогнозі потепління на тлі випав вчора снігу в Україні Зараз в Україні в багатьох областях мокрий сніг та дощі. Тим часом синоптики розповіли, коли ж прийде довгоочікуване тепло, передає новинний портал Сегодня. Відзначається, що народний синоптик Леонід Горбань вже зазначив, що весна в березні буде схожа на теплу зиму, а вже в травні прийде тепло, яке може нагадати літо. Народний синоптик розповів, що в кінці другої третього березня настануть холоди, ми вже в принципі можемо спостерігати. Лише в останні 10 днів першого місяця весни прийде справжнє тепло, і погода стане весняної. Правда, це триватиме недовго: вже в квітні температура знову опуститься, а холодні дні будуть чергуватися з теплими. 20 градусів тепла і більше прийдуть тільки в кінці квітня, вважає експерт. Травень, зазначив Леонід Горбань, здається жарким. Після 6-8 числа, коли будуть дощі, температура може трохи знизиться, проте це буде недовго. Уже в 20-х числах місяця температура досягне позначки більше 30 градусів. В кінці місяця в Україні вже буде температура від 22 до 27 градусів тепла. На початок червня в Україні вже прийде спека і грозові зливи. Варто відзначити, що поки в Україні погодні умови залишають бажати кращого. Раніше синоптики радили водіям пересісти з особистих транспортних засобів або зовсім не залишати будинки, якщо є така можливість. У ряді областей опади - мокрий сніг, дощ і сніг. З цієї причини, якщо ви раптом вирішили прогулятися на свіжому повітрі, то не забувайте одягатися по погоді, щоб не застудитися - від шапок зараз точно не час відмовлятися.
Культура Коли в цьому році Масляна і звичаї свята Зовсім недавно ми відсвяткували Новий рік, а вже починаємо готуватися до чергового торжества - Масляного тижня. Веселі гуляння триватимуть цілий тиждень, тому важливо заздалегідь дізнатися, коли в цьому році настане Масниця. Масляна - старовинне свято, під час якого прощаються із зимовими холодами. Урочиста зустріч довгоочікуваної весни супроводжується масовими гуляннями і дотриманням традицій святкових днів. У Масляної немає точної дати, і тому вона залежить від Пасхи. Коли буде МаслянаМасляна в цьому році буде святкуватися 10 березня. Ще сім днів відводиться на святкування Масляного тижня. Розпочнеться він з 4 березня. Щодня будуть відзначатися святкові дні, кожен з яких багатий на традиції. Під час народного гуляння будуть пекти млинці, ходити в гості і веселитися. Масляний тиждень завершується  неділею, коли кожен може попросити вибачення за свої проступки і припинити будь-які конфлікти. Традиційною і яскравою грою, що завершує Масляну, буде спалення опудала. Його асоціюють із зимою і, спалюючи, прощаються з холодами, закликаючи весну вступити в свої права. Під час Масляного тижня Церква не забороняє веселитися, адже після цього свята настає час утримання і молитов. Перед Великим постом народ гуляє і ласує випічкою, ходить у гості і бере участь у конкурсах, які влаштовуються на площах. Традиції Масляного тижня дотримуються споконвіку, щоб залучити в життя щастя і благополуччя, і в цьому році в багатьох містах пройдуть масляні гуляння.
Дозвілля Народні прикмети та повір'я на Масляну Мороз на Масляну - до теплого літа і гарному врожаю. Якщо перед Масницею вдарили морози - літо буде холодним і дощовим. Якщо неділя перед масляного тижнем видався похмурим і дощовим - навесні буде великий врожай грибів. Якщо в останній день Сирного тижні погана погода, значить всю весну буде ясно і тепло. Багато бурульок на дахах на Масляну - майбутній рік буде врожайним і успішним для нових починань. Чим більше млинців на столі, тим більше буде сонячних днів в році. Якщо млинці на Масляну виходять пишними і добре дбають, то рік буде благополучним. Якщо млинці виходять дуже тонкими, товстими або безформними - це прогнозує проблеми і невдачі. Якщо млинець пристав до сковорідки, то в найближчий рік дівчині заміжжя не бачити. Якщо дівчина зустріла напідпитку чоловіка - скоро вона і судженого свого зустріне. Якщо перший спечений дівчиною млинець виходив рівним і золотим, легко перевертався на сковорідці, то це до щасливого і швидкого заміжжя. Якщо на Масляну прийшли несподівані гості, то вони принесуть в ваш дім щастя і удачу.
Суспільство Лівий політик в Німеччині закликає купувати російський препарат, не дивлячись на відсутність схвалення ВООЗ Прем'премьер-міністр німецької федеральної землі Тюрінгія Бодо Рамелов закликав уряд до закупівель російської вакцини від коронавируса "V Супутник". Він вважає, що це допоможе швидше зняти карантинні обмеження. Про це повідомляє Spiegel. "Для мене вакцина" Супутник "- прекрасна можливість швидше повернутися до нормального життя. Я звертаюся до федерального уряду з проханням дати зрозуміти ЄС, що слід замовити певну кількість вакцини у виробника" Супутник ", - сказав Рамелов. Нагадаємо, Європейський медичний регулятор почав попередню оцінку російської вакцини від COVID. Вона триватиме до тих пір, поки не будуть отримані всі докази про безпеку "Супутника V". Крім того, Європейська комісія заявила, що не веде переговори про покупку російської вакцини для країн ЄС.
Коронавірус Німеччина продовжує вакцинацію препаратом AstraZeneca На відміну від Данії, Італії, Норвегії та Ісландії, Німеччина та інші країни ЄС не припиняють вакцинацію вакциною AstraZeneca. Поки немає доказів того, що смерть в Данії пов'язана з вакциною AstraZeneca. Про це повідомив Інститут Пауля Ерліха (PEI) в четвер увечері в Лангене. Після початкового огляду Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) «дотримується позитивної оцінки схваленої вакцини AstraZeneca», - йдеться в повідомленні. Данія вирішила поки нікого не вакцинувати вакциною від британо-шведської компанії. В якості причини були вказані повідомлення про сильні тромбах. Повідомлялося також про можливу смерть. Однак на даний момент неможливо визначити, чи існує зв'язок між вакцинацією і тромбами, йдеться в повідомленні. За заявою влади, спочатку зупинка триватиме 14 днів.До 10-березня EMA повідомило про 30 випадків «тромбоемболічних подій» майже у п'ять мільйонів осіб, вакцинованих вакциною Astrazeneca в ЄС. Це не більше ніж статистичне збіг серед населення навіть без вакцинації. EMA з посиланням на свій комітет з безпеки заявило, що «переваги вакцини як і раніше переважують ризики, і вакцину можна продовжувати вводити, поки тривають дослідження тромбоемболічних подій».
Наука і технології Інвестор Tesla подав до суду на Ілона Маска через «безладних» твітів Інвестор Tesla подав до суду штату Делавер позов проти Ілона Маска і ради директорів компанії, заявивши, що «безладні» твіти засновника компанії піддають її мільярдним ризиків. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на позов. На думку позивача, подальші «неконтрольовані твіти Маска» можуть «надати серйозні наслідки на фінансове становище компанії». Вони «витісняють ті самі голоси в компанії, які повинна протистояти» генеральному директору і «захищати» інвесторів, говориться в позові. Він також звинувачує рада директорів Tesla в нездатності «приборкати» поведінку Маска в інтернеті, не дивлячись на те, що CEO компанії неодноразово порушував угоду з Комісією з цінних паперів і бірж США. У серпні 2018 року Ілон Маск написав твіт про плани перетворити компанію з публічною в приватну. Комісія з цінних паперів звинуватила його шахрайстві. Бізнесмена зобов'язали виплатити штраф у розмірі 20 мільйонів доларів і заборонили протягом трьох років обіймати посаду голови ради директорів Tesla. Крім того, він зобов'язаний узгоджувати свій твіт з юристом. У травні минулого року Маск написав в твіттері, що акції Tesla занадто дорогі, після чого ринкова вартість компанії впала на 15 мільярдів доларів.

Гороскопи на 19 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
Гороскопи на 19 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
19 квітня обіцяє бути днем, наповненим енергією та можливостями для всіх знаків зодіаку Можливо, ви відчуватим....
10 незвичайних фактів про Знак Зодіаку Риби
10 незвичайних фактів про Знак Зодіаку Риби
Риби самі по собі є вельми незвичайними людьми, тому з цим Знаком Зодіаку пов'язано безліч цікавих фактів, про....
Як швидко відкрити заблоковані чакри: вправи, практики, медитації
Як швидко відкрити заблоковані чакри: вправи, практики, медитації
Чакри регулюють все, що відбувається з нашою душею та тілом Щоб відкрити їх максимально швидким способом, важл....
Змови для затятих гравців, щоб угамувати азарт і не програвати гроші
Змови для затятих гравців, щоб угамувати азарт і не програвати гроші
Затяті ігромани здатні спустити цілий стан і в запалі азарту не зупинитися вчасно Уникнути недоречних витрат і....
5 типів відносин, які здатні зруйнувати ваше життя
5 типів відносин, які здатні зруйнувати ваше життя
Токсичні стосунки приносять більше проблем і розчарувань, ніж щастя та радості Найчастіше їх порівнюють зі сти....
більше матеріалів




/-0,19372797012329-/ /-pc-/
Top