counter
Архів Повернутись назад 12 Жовтня 2017
12 Жовтня
Події У рамках операції "Кордон-2017" на Закарпатті прикордонники затримали 12 нелегалів Працівники Чопського прикордонного загону в рамках операції «Кордон-2017» 11 жовтня вночі на кордоні затримали 12 нелегальних мігрантів з Ємену, В'єтнаму і Судану. Про це інформує прес-служба ДПСУ. «Так, минулої ночі співробітники прикордонного загону спільно з офіцерами оперативно-розшукового відділу затримали шістьох громадян Ємену і одного суданця біля держкордону. За інформацією затриманих, вони прибули на прикордоння з далеких країв, щоб у подальшому потрапити до країн Євросоюзу в пошуках роботи», - йдеться в повідомленні. В районі с. Полянська Гута спільна міжвідомча група прикордонників, працівників поліції, СБУ і оперативників Західного регіонального управління ДПСУ затримала п'ятьох громадян В'єтнаму, які намагалися потрапити на територію Словаччини. Затриманих мігрантів прикордонники доставили в пункт тимчасового утримання Чопського прикордонного загону.
Політика У ЄС розкритикували вимогу Угорщини щодо України Будь-які спроби Угорщини переглянути Угоду про Асоціацію України і Євросоюзу через закон про освіту є «брудною політичною грою» Будапешта. Про це повідомляє екс-міністр закордонних справ Швеції, співголова Європейської ради зовнішніх відносин Карл Більдт, передає Радіо Свобода. Колишній міністр зазначив, що перегляд домовленості між Брюсселем і Києвом зробити неможливо. "Ні, це неможливо. Угорщина взяла за звичку вести брудну політичну домашню гру, як вона вже робила це кілька років тому щодо Словаччини. Вони так само поводяться і щодо Румунії. Це брудна націоналістична політика, в яку грає Угорщина», - сказав шведський дипломат. Раніше ми повідомляли, що міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив про намір переглянути Угоду про Асоціацію Україна - ЄС.
Події оформление ленты  Батько прокурора Печерського району, можливо, влаштував смертельну ДТП під Києвом Біля Київського моря водій позашляховика виїхав на смугу зустрічного руху і зіткнувся з мінівеном. Водій останнього загинув, сказано в сюжеті ТСН. Загиблому було 52 роки, водій позашляховика зараз перебуває у лікарні. За попередніми даними, постраждалого звуть Андрій Авдєєнко. Він себе називає то адміралом ВМС, то академіком, а іноді навіть віщуном Хортицького полку. Свідки сказали, що після ДТП Авдєєнко поводився дуже емоційно, спочатку відмовлявся від експрес-тесту на алкоголь, але потім погодився. Результатів не оприлюднили ще. Потерпіла сторона сказала, що син Авдєєнко - керівник прокуратури Печерського району столиці і боїться, що справі не дадуть ходу. Авдєєнко в лікарні, йому зробили операцію, його дружина відмовилася від коментарів. Чоловік, який був пасажиром у мінівені, стверджує, що уникнути зіткнення було неможливо. «Ми рухалися по дамбі, назустріч вилетів автомобіль, просто на зустрічну смугу. Ми даємо вправо, правіше нікуди, там Дніпро, і він врізався в нас. Це частки секунди, я не знаю, з якою швидкістю він рухався, але це жах», - каже постраждалий Анатолій Слабоуз.
Суспільство Wizz Air прокоментувала скандал із журналістом Скрипіним Авіакомпанія Wizz Air прокоментувала інцидент з українським журналістом Романом Скрипіним, який стався на борту літака, що здійснював рейс з Гамбурга до Києва. Про це повідомляє видання УНІАН. Як повідомили в компанії, у Скрипіна стався конфлікт зі стюардесою, яка є громадянкою Чехії. "Він використовував нецензурну лексику і вдався до ще більш агресивної поведінки, зайнявши одне з місць підвищеної комфортності і відмовившись заплатити за нього належний додатковий збір", - повідомили в авіакомпанії. У прес-службі відзначили, що, за правилами безпеки, вони повідомили в правоохоронні органи про порушника на борту літака. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що журналіст Роман Скрипін влаштував скандал  на борту літака, що прямував рейсом "Гамбург - Київ" авіакомпанії Wizz Air.
Політика Україні дали доступ до електронної бази даних НАТО Україна отримала доступ до логістичної електронної бази даних НАТО згідно з Міжурядовою угодою з Організацією НАТО з підтримки і постачання про партнерство щодо підтримки спільного управління предметами поставок. Про це повідомляє сайт Місії України при НАТО. "За допомогою цієї бази можна буде здійснювати обмін інформацією між державами-членами щодо потреб Збройних сил в матеріально-технічних засобах та участі у відповідних тендерах НАТО; здійснювати оперативний обмін надлишковим майном між державами-учасниками; створювати спільні/багатонаціональні запаси матеріально-технічних засобів" , - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що для військовослужбовців ЗСУ за естонським зразком вводять новий пілотний проект для медичного забезпечення під назвою "Е-Здоров'я".
Суспільство У Миколаєві опалювальний сезон розпочнеться 13 жовтня Опалювальний сезон у Миколаєві почнеться вже завтра, 13 жовтня. Про це сказано в повідомленні прес-служби Миколаївської міськради. Повідомляється, що напередодні, 11 жовтня, виконком міської ради Миколаєва ухвалив рішення про початок опалювального сезону для об'єктів соціально-культурної сфери з 13 жовтня 2017 року. «Члени виконкому підтримали рішення одноголосно. Тепер згідно з ним керівникам ПрАT «Миколаївська ТЕЦ» і ОКП «Миколаївоблтеплоенерго», а також керівникам організацій та підприємств міста, що мають котельні, було дано дозвіл і доручено забезпечити пуск тепла з 13 жовтня на об'єкти соціально-культурної сфери (школи, дитячі садки, лікарні тощо) відповідно до звернень установ до підприємств у межах наданих лімітів», - сказано в повідомленні.
Кримінал оформление ленты  Вінничанин організував підпільну майстерню з переробки зброї Працівники Служби безпеки України припинили у Вінниці діяльність підпільної майстерні з переробки зброї. Про це повідомляє прес-служба відомства. "Зловмисник на замовлення, зокрема і для кримінальних кіл регіону, переробляв зброю на бойову і реставрував її. Під час обшуків за місцем проживання та в майстерні ділка оперативники спецслужби вилучили два автомати Калашникова, вісім гвинтівок Мосіна, кулемет MG 42, самозарядну гвинтівку Токарєва , п'ять пістолетів Люгер, ТТ і Макарова, саморобний пістолет-кулемет, п'ять гранат Ф 1 і понад дві тисячі патронів різного калібру", - йдеться в повідомленні. За фактом порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 263-1 Кримінального кодексу України. Розслідування триває. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в районі села Миколаївка Дніпропетровської області в четвер, 5 жовтня, патрульна поліція Павлограда разом з оперативниками СБУ затримала КамАЗ з боєприпасами.
Події СБУ попереджає про масштабну кібератаку на держструктури і приватні компанії СБУ попереджає про велику кібератаку на держструктури і приватні компанії. Про це повідомляється на сайті спецслужби. За інформацією СБУ, метою злочинців були визначені великі приватні і державні компанії. «Головна мета - порушити штатне функціонування інформаційних систем, що може дестабілізувати ситуацію в Україні. Фахівці СБУ отримали повідомлення, що атака може бути здійснена з використанням оновлень, зокрема загальнодоступного прикладного програмного забезпечення (ПО). Механізм реалізації кібератаки буде подібним до того, що сталася в червні цього року», - зазначили у спецслужбі. В СБУ порекомендували для попередження несанкціонованого блокування інформаційних систем:  оновити сигнатури антивірусного ПО на робочих станціях і серверах;  здійснити резервування даних, які обробляються на комп'ютері;  забезпечити постійне оновлення системного ПЗ, зокрема OS Windows всіх версій без винятку.
Кримінал Підліток зґвалтував сусідку і запропонував "відпрацювати" роботою по господарству У Флориді (США) 18-річний Тімоті Адам Волдінг у масці і з ножем напав на сусідку, прив'язав до ліжка і зґвалтував. Після злочину він запропонував їй як компенсацію допомогти по господарству. Про це повідомляє видання Daily Mail. Як повідомляється, постраждала, мати двох дітей, повідомила, що прокинулася посеред ночі і побачила над собою чоловіка в масці і з ножем. Нападник закрив їй рот, приставив ніж до шиї, зв'язав і зґвалтував. Однак після акту насильства хлопець заговорив із жертвою. Він розповів жінці, що вони знайомі і зняв маску. Волдінг звинуватив у всьому постраждалу. За його словами, їй треба було зачиняти двері, а він не хотів на неї нападати, але йому "довелося". Після цього хлопець спробував домовиться "про компенсацію за непорозуміння", запропонувавши допомогу по господарству або в саду. Потім він відпустив жертви, яка викликала поліцію. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Новомиргороді Кіровоградської області невідомий чоловік зґвалтував трирічну дівчинку в її будинку.
Політика Росія збільшує озброєння на суверенній території Грузії РФ збільшує озброєння на суверенній території Грузії. Про це повідомив президент Грузії Георгій Маргвелашвілі під час конференції з оборони і безпеки країни в Батумі, передає «Грузія Online». За словами Маргвелашвілі, після незалежності Грузія постала перед серйозними викликами, які виходили  від початку з боку Росії. «РФ на суверенній території Грузії збільшує озброєння і порушує права наших громадян, обмежуючи свободу їхнього пересування, обмежує такі гуманітарні можливості, як доступ до охорони здоров'я та освіти. Росія обмежує відносини між товариствами і робить це майже щодня, так як продовжує встановлювати обмеження, проводить нові розділові лінії на території Грузії, а також обмежує перехідні пункти, які існують між головною територією і окупованими регіонами країни», - сказав Маргвелашвілі.
Кримінал Після побиття нардепа на футболі відкрито справу за статтею "хуліганство" Правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження після конфлікту і бійки на стадіоні "Дніпро-Арена", коли фанати побили народного депутата України і екс-комбата добровольчого батальйону "Дніпро-1" Юрія Березу. Про це повідомила прес-служба поліції Дніпропетровської області. "11 жовтня близько 20:00 на стадіоні "Дніпро-Арена" під час футбольного матчу між командами "Дніпро" і "Дніпро-1" між уболівальниками виник конфлікт і бійка. (...) За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст . 296 Кримінального кодексу України (хуліганство)", - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ультрас футбольного клубу "Дніпро" побили Юрія Березу. Пізніше нардеп заявив, що на стадіони потрібно повернути працівників правоохоронних органів.
Події СБУ викликала на допит росіян і українців у справі про катастрофу малайзійського "Боїнга" - ЗМІ П'ятеро громадян Росії, зокрема Сергій Дубинський, були викликані СБУ для вручення підозри і допиту як підозрюваних у рамках розслідування кримінальної справи. У газеті «Урядовий кур'єр» сьогодні були дві повістки. Одна - про виклик чотирьох українців для вручення письмового повідомлення про підозру, а також допит як підозрюваних у кримінальній справі №22017000000000158. Друга стосується виклику п'ятьох росіян в СБУ з тією ж метою. Серед перерахованих громадян Росії значиться Сергій Дубинський, 1964 року народження, який, за інформацією міжнародної групи слідчих Bellingcat, міг контролювати перевезення ЗРК «Бук», з якої в 2014 році на Донбасі був збитий пасажирський «Боїнг-777» Малайзійських авіаліній, що виконував рейс МН17. У повістці вказано лише номер кримінальної справи, передає Інтерфакс-Україна.
Події Українські лікарі прибули в Росію для обстеження Гриба в СІЗО Українські лікарі прибули в РФ для обстеження співвітчизника Павла Гриба, який утримується в краснодарському СІЗО і не отримує необхідної медичної допомоги. Про це сказано на сторінці МОЗ України в Facebook. МОЗ визначило експертів, які з 12 по 15 жовтня повинні провести медогляд Гриба. Зараз МОЗ перебуває в постійному контакті з лікарями і буде повідомляти про ситуацію. Нагадаємо, Київ, керуючись рішенням ЄСПЛ, відправив українських лікарів у Росію для обстеження Павла Гриба в Краснодарському СІЗО. Генеральне консульство України направило РФ чергове звернення з вимогою про допуск до затриманого визначених МОЗ України лікарів в період з 12 по 15 жовтня 2017 року. «З огляду на позицію ЄСПЛ Київ, не чекаючи рішення Росії щодо допуску українських лікарів до затриманого Гриба, керуючись відповідним рішенням Європейського суду, сьогодні відправив українських лікарів у РФ», - зазначається у коментарі МЗС.
Суспільство У Києві з'явилася вулиця на честь загиблого героя АТО Київська міська рада перейменувала вулицю Ежена Потьє в Шевченківському районі на вулицю Антона Цедіка, героя АТО, який загинув під час Іловайського котла. Таке рішення ухвалили на засіданні Київради в четвер, 12 жовтня, передає "Укрінформ". Також перейменували провулок Краснодонський на провулок Кучмин Яр у Солом'янському районі міста."Йдеться про повернення історичної назви. За результатами громадських обговорень 89 учасників підтримали цей проект рішення", - повідомив заступник голови КМДА Олексій Резніков. Крім того, були перейменовані такі вулиці та провулки в столиці:  вул. Красноводська - на вул. Хотинську в Подільському районі;  вул. Миколи Лебедєва - на вул. Юрія Поправки в Дніпровському районі;  провулок Горького - на провулок Бориса Шахліна в Голосіївському районі;  вул. Ярослава Галана - на вул. Августина Волошина в Солом'янському районі;  вул. Тимофія Шамрила - на вул. Парково-Сирецьку в Шевченківському районі;  площа Інтернаціональна перейменована на площу Валерія Марченка;  вул. Дніпродзержинська - на вул. Кам'янську в Дарницькому районі;  вул. Лебедєва-Кумача - на вул. Миколи Голего в Солом'янському районі;  вул. Соціалістична - на вул. Левка Мацієвича в Солом'янському районі. Довідка: Антон Цедік загинув 29 серпня 2014-го при виході з оточення з-під Іловайська батальйону "Донбас"  "зеленим коридором" між селами Многопілля і Червоносільське. Їхав у кузові автомобіля КрАЗ, коли російські десантники відкрили вогонь по колоні. Разом з ним загинули ще два бійці. За особисту мужність і героїзм, проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (27.11.2014, посмертно).
Політика Україна втратила на закупівлі ліків 20 млн грн Держава втратила в 2017 році на закупівлю ліків мінімум 20 млн грн. Про це на прес-конференції заявила президент Фонду допомоги онкохворим дітям Валентина Маркевич, передає кореспондент АСН. "Міністерство охорони здоров'я - це союз авантюристів, які сидять і думають, як знищити нашу націю. Адже не секрет, що на складах у нас є прострочені лікарські засоби для онкохворих дітей. Приблизно тільки за цей рік держава втратила 20 млн грн на закупівлі неякісних препаратів", - заявила вона. За її словами, базовий законопроект про медичну реформу "ухвалювати не можна". "До другого читання під тиском громадськості хоча б внесли в перелік безкоштовної допомоги пологи. Але в цілому ми будемо мати зниження фінансування медицини. Оскільки від ВВП в бюджеті закладаються 2,3%, а не 2,6%, які є сьогодні. Це говорить про те, що рівень державної відповідальності і фінансування буде знижений. А все інше ляже на плечі громадян", - попередила вона. Маркевич впевнена, що "нам пропонують не реформу, а брехню. Це коли хворий помирає, а йому на лоб кладуть мокру ганчірку. Ось на що схожа ця реформа", - вважає вона.
Події В АТО збільшилась кількість обстрілів, поранений боєць ЗСУ За минулу добу в зоні проведення АТО на Донбасі збільшилася кількість обстрілів з боку терористів, в результаті чого один боєць Збройних сил України отримав поранення. Про це повідомив спікер Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник під час брифінгу. "За минулу добу в результаті бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, але один військовослужбовець отримав поранення і був оперативно евакуйований до лікувального закладу", - повідомив полковник. Він зазначив, що за минулу добу бойовики терористичних організацій "Л-ДНР" 41 раз відкривали вогонь по позиціях українських військових. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що станом на ранок четверга, 12 жовтня, українські позиції на Донбасі продовжують перебувати під обстрілами терористів.
Політика ПАРЄ ухвалила жорстке рішення щодо закону про освіту У ПАРЄ закликали Україну при виконанні нового закону про освіту враховувати «всі без винятку» рекомендації Венеціанської комісії щодо цього документа, а також внести відповідні зміни в закон. Про це йдеться в рішенні Асамблеї, яке було ухвалено сьогодні, 12 жовтня, на термінових дебатах у Страсбурзі, передає Європравда. Ухвалення документа з поправками було схвалено 82 депутатами, 11 висловилися проти, ще 17 утрималися. Рішення ПАРЄ «досить жорстко» засуджує, що Рада ухвалила закон про освіту з правками в ст. 7 (про мову освіти) без консультацій з представниками нацменшин. Всупереч позиції доповідача - естонця Андреаса Херкеля - в Асамблеї констатували, що зараз, до прийняття рішення Венеціанської комісії, є нібито низка юридичних питань до закону. Раніше ми повідомляли, що українських дипломатів намагалися підкупити в ПАРЄ. Нагадаємо, що Асамблея також зробила перший крок до скасування антиросійських санкцій.
Події оформление ленты  П'яну голу туристку з РФ вбило дорожнім знаком під час стриптизу в авто (18+) Російська туристка загинула в Домініканській Республіці після того, як гола на швидкості вилізла з вікна авто і вдарилася об дорожній знак. Про це передає «НТВ». Трагедія сталася у вівторок, 10 жовтня, в Пунта-Кані. На відеозаписі видно, як дівчина в трусах і з оголеним торсом висовується з вікна автомобіля, що рухається на великій швидкості, сміється і жартує. Через деякий час вона вдарилася головою об дорожній знак. На цьому відео перервалося. За інформацією ЗМІ, після удару дівчину госпіталізували в лікарню Санта-Домінго, але лікарі не змогли врятувати її. Загиблу звуть Наталя Бородіна, їй було 37 років. При жінці не було жодних документів, крім паспорта. У Домінікану вона приїхала як турист. У машині, швидше за все, вона була зі своїм другом - українцем. Увага: відео та фото 18+
Наука і технології оформление ленты  Експерт з iOS попереджає про небезпеку фішингової атаки на iPhone Користувачі Apple попереджають про потенційну лазівку для фішингової атаки на iPhone, яка може бути використана для крадіжки даних з кредитної картки і особистої інформації всього за кілька секунд. Фішинг-шахрайство виглядає як звичайне спливаюче вікно, яке регулярно підказує користувачам iPhone при введенні їхнього пароля Apple ID при виконанні таких функцій, як завантаження додатків або оновлення операційної системи. Шахраї можуть імітувати таке ж вікно, яке майже неможливо відрізнити від справжнього, розповідає Daily Telegraph. Дослідник коду Apple iOS Фелікс Краузе продемонстрував, наскільки просто створити фальшиву форму входу в систему Apple ID і вкрасти особисті дані людей. У своєму блозі цього тижня він показав, як «легко отримати пароль користувача Apple ID, просто запитавши його у нього». Наприклад, чи зможете ви вгадати, яке вікно для введення пароля справжнє, а яке - фішингове? Неможливо знайти різницю, проте справжнє - зліва. «Мета мого блогу - закрити лазівку, яка існує вже багато років і ще не була розглянута серйозно розробниками», - написав Краузе. Фішинг-атаки в мобільних додатках менш поширені, ніж у пошті, але це робить їх ще більш небезпечними, оскільки користувачі iPhone звикли до спливання вікна «Введіть свій Apple ID». Як захиститися За словами пана Краузе, якщо у вас з'явилося спливаюче вікно, яке, на вашу думку, може бути сумнівним, натисніть кнопку «Додому» і подивіться, чи закривається додаток. «Якщо додаток закривається, а разом з ним і діалогове вікно, то це була фішинг-атака», - писав він. Однак, якщо діалогове вікно і додаток все ще видно, то це законний системний запит від Apple. Як альтернатива: якщо ви хочете убезпечити себе ще більше - можете закрити спливаюче вікно і перейти в «Налаштування», а там ввести свій пароль ID вручну.
Політика Порошенко пообіцяв "відрубати руки" тим, хто крав у армії Президент України Петро Порошенко заявив, що "руки відрубає" тим, хто розграбував бюджет Міністерства оборони. Про це він заявив під час огляду гуртожитку Збройних сил у Києві. За його словами, він нікому не дозволить красти в армії. "Тим, ​​хто буде красти в армії, - відрубаю руки. Це позиція президента. Армія - це предмет моєї персональної турботи, армія є одним з наших очевидних досягнень за три роки, - це було зроблено моїми зусиллями, зусиллями міністра оборони, зусиллями міністерства оборони, керівництва Нацштабу, волонтерів та волонтерського десанту, коли він був висаджений у найбільш важкі часи в 2014 році для того, щоб не допустити корупцію", - заявив український президент. Нагадаємо, 11 жовтня детективи НАБУ і САП провели низку обшуків, в результаті яких за підозрою у причетності до злочину затримали чиновників Міноборони. Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявили про розкриття схеми щодо розтрати державних коштів на 149 000 000 гривен при закупівлі пального для Міноборони України. Пізніше повідомлялося, що НАБУ повідомило про підозру в розтраті державних коштів при закупівлі пального ще двом чиновникам Міноборони України. Всього у злочині підозрюють шістьох чиновників оборонного відомства. Читайте також: Що відомо ро затриманих за підозрою в корупції чиновників Міністерства оборони
Політика Гройсман припустив, що президент Чехії, який запропонував "продати Крим", психічно хворий Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що запропонувати Україні продати Крим могла тільки психічно хвора людина. Нагадаємо, йдеться про президента Чехії Мілоша Земана і його скандальний виступ на сесії ПАРЄ. "Деякі керівники держав дозволяють собі нешанобливе ставлення до України. Ми велика 45-мільйонна нація і нікому не дозволено ставитися до нас з неповагою... Нещодавня заява президента Чехії, здорова людина ніколи цього не заявить, глибоко психічно хвора - можливо", - заявив Гройсман в ефірі "112 Україна" під час поїздки в Черкаську область, повідомляє Інтерфакс-Україна. Нагадаємо, Земан під час свого виступу в ПАРЄ запропонував розв'язати питання з окупованим Кримом за допомогою виплат Україні. При цьому він заявив, що вважає анексію Криму незаконною, але впевнений, що повернути його Україні не вдасться і варто вже вважати це питання розв'язаним .
Події У лобовій ДТП на Львівщині загинуло двоє людей На Львіщині в Самбірському районі в результаті ДТП загинуло двоє людей. Як передає Відділ комунікації поліції області, ще двоє постраждалих в аварії з тілесними ушкодженнями були доставлені в районну лікарню. «В Миргородський відділ поліції вчора, 11 жовтня, надійшло повідомлення про ДТП, яка сталася о 20:20 на трасі «Самбір - Дрогобич» між с. Кульчиці та с. Ралівка. Працівники поліції встановили, що водій а/м Volkswagen, 24-річний житель одного з сіл Самбірського району, не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну  смугу і зіткнувся з вантажівкою Mercedes, якою керував 45-річний житель Дрогобича», - сказано в повідомленні. В результаті аварії водій і 22-річний пасажир Volkswawgen загинули на місці від отриманих травм. Ще двоє пасажирів легковика госпіталізовані в Самбірську лікарню.
Події На Полтавщині на хабарі затримали трьох працівників поліції У Полтавській області на хабарі було затримано працівників сектора одного з відділів Національної поліції. Про це сказано в повідомленні обласної прокуратури. За інформацією слідства, з серпня 2017 року в одне з господарських товариств Лубенського району Полтавщини почали приїжджати працівники поліції і перешкоджати роботі, блокуючи техніку, зупиняючи вирубку дерев тощо. Пізніше керівник відділу поліції, а також його заступник вимагали від директора оброблену деревину на суму 40 тис. грн для подальшої так званої «співпраці». «Виконавши вимогу частково, керівник товариства незабаром отримала ще одну - перерахувати 20 тис. грн на банківський рахунок. Але і цього співробітникам поліції здалося мало, тому заступник начальника і начальник сектора відділу поліції висунули чергову вимогу - передати деревину твердої породи в еквіваленті 12 тис. грн», - сказано в повідомленні. Після передачі деревини майже на 4 тис. грн поліцейських затримали. Вирішується питання про обрання стосовно хабарників запобіжного заходу.
Закон і Право Кандидати в приватні виконавці подали до суду на Мін'юст через провальні іспити Кандидати в приватні виконавці, які не склали останні три іспити чергового відбору, подають позови до суду. Першим до Одеського окружного адміністративного суду звернувся голова Агентства з питань виконання рішень Володимир Боєр, який складав іспит 25 вересня. Про це він заявив у коментарі АСН. У своїй позовній заяві Боєр вимагає скасування рішення кваліфікаційної комісії Мін'юсту про відмову у видачі посвідчення приватного виконавця. Юрист висловив підозру, що всім, хто не пройшов іспит, випали одні і ті ж запитання, у яких правильні варіанти відповіді система сприймала як неправильні. «Той порядок (порядок складання кваліфікаційного іспиту на отримання права здійснювати діяльність приватного виконавця. - АСН), який до нас застосували, ще не набрав чинності (на момент складання іспиту. - АСН). Також у позові я посилаюся на ті факти, що всім випали однакові запитання. Це я жодним чином підтвердити не можу, так влаштована система - ніхто цього підтвердити не може. Але я сподіваюся, що суд задовольнить моє клопотання і витребує протоколи, з яких буде видно, які запитання кому дісталися», - зазначив Боєр. За словами юриста, перевірити свої підозри не є можливим, бо за підсумками іспиту не видаються роздруківки з відповідями. Він додав, що, крім нього, є ще низка кандидатів у приватні виконавці, які не склали іспити і збираються оскаржити їх результати в суді. Відзначимо, що з 47 кандидатів, які взяли участь в останніх трьох іспитах, пройшла випробування тільки одна людина. "Є ще кандидати, які теж подають до суду. Хтось уже подав, хтось тільки готує позовну заяву. Але більшість людей просто зневірилися і не хочуть більше мати відносин з міністерством", - сказав Боєр.
Політика Максакова вибачилась перед українцями і татарами за Крим Вдова російського депутата Дениса Вороненкова, екс-депутат невизнаної Держдуми Росії Марія Максакова вибачилася перед українцями і кримськими татарами за те, що її голос був у списку тих, хто проголосував за анексію Криму Росією. Свої вибачення вона принесла в ефірі телеканалу ATR. За словами Максаковою, вона була проти анексії, але хтось проголосував її електронною карткою. Однак вона не відкликала свій голос. "Мені не вистачило мужності проголосувати "проти", як це зробив Ілля Пономарьов, але я виїхала. Моя провина лише в тому, що, приїхавши і побачивши свій "голос", відданий "за", не відкликала його", - заявила вона. Вона визнала, що це було неправильно. "Можливо, я дійсно зробила недостатньо. Прошу вибачення за те, що тоді у мене не вистачило сміливості", - сказала екс-депутат. Нагадаємо, раніше Максакова заявила, що президент РФ Володимир Путін не був зацікавлений у вбивстві колишнього депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова.
Закон і Право Скандал у Мін'юсті. Кандидати в приватні виконавці озвучили величезну "таксу" за складання іспиту Для того, щоб успішно скласти іспит на отримання права здійснювати діяльність приватного виконавця і отримати посвідчення, кандидату потрібно заплатити від 40 до 50 тис. доларів. Про це в коментарі АСН заявив голова Агентства з питань виконання рішень Володимир Боєр, який серед абсолютної більшості інших учасників не склав іспит 25 вересня. Таким чином він відповів на запитання, навіщо комісії "валити" всіх претендентів. «Прямо ніхто не говорить. У кулуарах ходять розмови про те, що треба заплатити, щоб скласти іспит. Називали різні суми. Спочатку говорили про 50 тисяч доларів, але я знаю, що нібито потім називали 40 тисяч. Кому саме, хто і скільки дає, ми між собою можемо лише припускати, але обґрунтованих підстав звинувачувати когось немає», - зазначив він. Боєр передбачає, що провальні результати трьох останніх іспитів чергового відбіркового етапу були організовані навмисно. На його думку, автоматизована система була кимось свідомо налаштована так, що в низці питань правильна відповідь була відзначена як неправильний. Більше того, юрист стверджує, що всім кандидатам провальних іспитів випали одні і ті ж запитання. «Це зроблено абсолютно навмисно, не тому, що є якісь претензії до людей. Бо було припущення, що вони зібрали в одну групу всіх неугодних. А насправді ми потрапили в такий маховик. Це так влаштовано виключно для того, щоб показати всім наступним кандидатам, просто так ніхто не пройде, і для того щоб стимулювати корупцію», - вважає Боєр. Нагадаємо, кваліфікаційні іспити на отримання права здійснювати діяльність приватного виконавця, які відбулися 25 вересня, 2 і 9 жовтня, з 47 кандидатів склала тільки одна людина. На випробування, які відбулися в понеділок, 9 жовтня, з'явилося тільки 14 претендентів із 23 зареєстрованих. Ніхто з них іспит не склав.
Суспільство В Україні замовчують приховану епідемію туберкульозу і СНІДу Заступник голови відділу з соціально-економічних питань Київської міської профспілки медичний працівників Віталій Левицький повідомив, що в Україні існує прихована епідемія туберкульозу і СНІДу. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент АСН. "Стан у медичній галузі України - критичний. За 26 років незалежності у нас змінився 21 міністр охорони здоров'я. Постійно 2-3 останніх роки ми спостерігаємо недофінансування галузі з бюджету. ВООЗ рекомендує Україні виділяти з бюджету не менше 7-9% від ВВП щорічно. А у нас виділяють не більш 3-5%, і то на папері", - заявив він.Також, за його словами, в Україні давно "потрібно констатувати приховану епідемію туберкульозу і СНІДу, але цю проблему замочують і не хочуть бачити". Левицький нагадав, що населення України скорочується з кожним роком. "За останні 4 місяці 2017 року населення України скоротилося на 85 тис. осіб. Грубо кажучи, місто Алчевськ забирається з карти України кожні чотири місяці", - зазначив він. За оцінками експерта, запропонована медична реформа не розв'яже проблем, що існують. "Тим більше що 7 тис. українських лікарів щорічно залишають Україну, їдучи до Польщі, Ізраїлю та інших країн, де зарплати набагато вищі", - повідомив він.
Здоров`я Експерт заявив, що медреформа - це геноцид українців Голова Вільної профспілки медиків Олег Пасенко заявив, що законопроект про медичну реформу - це геноцид українців. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент АСН. "Охарактеризувати базовий законопроект про медичну реформу можна одним словом - це геноцид народу України. Мета цієї псевдореформи - сконцентрувати кошти медицини в одних руках - в Національній службі охорони здоров'я. На наступний рік це буде 100 млрд грн, які вони збираються витратити на свій розсуд" , - заявив він. За його оцінками, в законопроекті не прописані чіткі механізми того, як "гроші ходитимуть за пацієнтом". "Це порожні гасла і профанація. В результаті такої реформи більшість комунальних лікарень просто збанкрутують і будуть змушені закритися. На практиці це призведе до того, що люди будуть ще далі від лікарів. Хворих зможуть тільки транспортувати до лікарні з гострою серцевою недостатністю. А далі що? Люди просто вмиратимуть", - прогнозує він.
Кримінал В Одесі молода мати задушила чотиримісячну доньку В Одесі 28-річна молода мати позбавила життя свою чотиримісячну доньку, задушивши її подушкою. Про це повідомляє місцева поліція. Як повідомляється, до правоохоронців звернувся батько загиблої дівчинки. За його словами, його дружина задушила дитину. Поліцейські, які прибулі на місце,  виявили тіло немовляти і матір, яку відразу ж затримали. За її словами, після пологів вона постійно відчувала моральне виснаження, їй здавалося, що вона здійснювала поганий догляд за дочкою. У підсумку післяпологова депресія довела жінку до того, що вона вирішила вбити дитину. У поліції зазначають, що за день до цього молода мати вчинила спробу суїциду. Вона прийняла багато снодійних пігулок, але вони не подіяли. За фактом розпочато досудове розслідування за статтею "Умисне вбивство".
Політика США відмовились від членства в ЮНЕСКО Сполучені Штати Америки вирішили покинути заклад ООН з питань освіти, науки і культури ЮНЕСКО. Про це йдеться в заяві Держдепартаменту США. У заяві повідомляється, що США збираються припинити своє членство в ЮНЕСКО і заснувати наглядову місію при організації. "12 жовтня 2017 року Держдепартамент повідомив генерального директора ЮНЕСКО Ірину Бокову про рішення Сполучених Штатів вийти з організації і про намір заснувати постійну наглядову місію при ЮНЕСКО", - йдеться в повідомленні. Відзначається, що вихід з організації відбудеться 31 грудня 2018 року. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час 41-ї сесії Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, яка відбулася в Кракові, Україні було надано рекомендації щодо збереження об'єкту всесвітньої спадщини в Києві: Собору Святої Софії та Києво-Печерської Лаври.
Політика оформление ленты  ПАРЄ не ухвалила б скандальну резолюцію щодо України, якби депутат Ляшка не проспав Депутатом, який проспав голосування в ПАРЄ, що засуджує закон "Про освіту" в Україні, виявився нардеп Віктор Вовк від Радикальної партії Олега Ляшка. Про це повідомив на своїй сторінці в соцмережі політолог Тарас Березовець. "Вовк вирішив сьогодні як слід виспатись. Ну, з ким не буває. Втомилася людина про Батьківщину думати. Особливо на чужині, там воно подвійно важче. І як результат комітет ПАРЄ з питань освіти, науки і медіа вісьмома голосами проти семи ухвалив низку поправок, вкрай шкідливих для України. Бо одного голосу не вистачило", - написав Березовець. Нагадаємо, під час голосування за резолюцію на комітеті ПАРЄ з питань освіти, науки і медіа вісім його членів проти семи проголосували за ухвалення скандальних поправок до резолюції про освітній закон в Україні. Для того, щоб заблокувати ці поправки, не вистачило лише одного голосу.
Політика оформление ленты  "Як у Марини". Порошенко розхвалив перед солдатами переваги сімейного життя Президент України Петро Порошенко продегустував солдатські страви, які приготували з сухого пайка. Особливо він оцінив борщ і гречану кашу. Про це він повідомив під час огляду гуртожитків Збройних сил України у Києві. "Попри те, що це сухпайок, це смак справжнього борщу. З сухого пайка! Уявляєте? На сьогоднішній день жодна армія світу не застосовує першу страву в сухому пайку. Ми перші", - повідомив президент. Він скуштував борщ і журналісти запитали, чи смачніше готують борщ у нього вдома. "У мене? Марино (дружина президента. - Ред.), ти чуєш? Ти краще готуєш. Насправді я дуже люблю, як Марина готує", - відповів глава держави. Також він оцінив другі страви. "Каша ячна, каша перлова, квасоля. Я більше люблю гречку. Справжня гречка! Фантастично! Ви пробуєте те, що вам до душі!" - зазначив Порошенко. За його словами, у їжі дуже гідна якість. "Смачно. Я вважаю, що це абсолютно нове покоління харчового забезпечення", - резюмував Порошенко.
Економіка ЄІБ дав на оновлення громадського транспорту України 200 млн євро З 2018 року міста, що беруть участь у проекті «Міський громадський транспорт», почнуть освоювати гроші, виділені Європейським інвестиційним банком на модернізацію транспорту для перевезення пасажирів. Про це 12 жовтня під час конференції "Сприяння покращенню економії автомобільного пального в Україні" заявив директор департаменту стратегічного розвитку дорожнього ринку і автомобільних перевезень Міністерства інфраструктури Віктор Сасін, передає кореспондент АСН. «Передбачається освоєння близько 200 млн євро. Я думаю, що з наступного року ми почнемо першу вибірку коштів, які будуть спрямовані на модернізацію міського транспорту, як електричного, так і автомобільного, а також метрополітену», - зазначив він. Чиновник нагадав, що до проекту вже приєдналися 11 великих міст, серед яких Івано-Франківськ, Біла Церква, Київ, Луцьк, Львів, Кременчук, Одеса, Суми, Тернопіль, Харків і Чернігів. Залучені під державні гарантії кошти будуть витрачені на придбання автобусів, тролейбусів, трамваїв, вагонів метро, ​​будівництво та реконструкцію тролейбусних і трамвайних ліній, депо.
Суспільство Синоптик попередила українців про погодні катаклізми в п'ятницю 13-го Синоптик Наталія Діденко розповіла прогноз погоди на п'ятницю, 13 жовтня. За її словами, цього дня на територію України прийде атмосферний фронт. "Завтра, крім дощів, очікується ще і поривчастий вітер", - повідомила вона і запропонувала українцям надягати дощовики замість вовняних пальто. Загалом, 13 жовтня - в Україні волога погода, у другій половині дня на заході і в південній частині - прояснення. Увечері в п'ятницю в Харкові, Луганську, Донецьку, Дніпрі, Запоріжжя - помірні дощі. Також очікується поривчастий вітер, який 14 жовтня переросте в сильний. У Києві завтра буде хмарно, часом дощ, температура складе +13 градусів. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко дав завдання підготувати й організувати роботу регіональних штабів, які будуть боротися з наслідками різкого погіршення погодних умов.
Суспільство оформление ленты  Рибалки контролюватимуть, чи забруднюють автомийки столичні річки Київські автомийки безкарно забруднюють Дніпро фосфатами. Про це заявили столичні активісти і продемонстрували сьогодні журналістам на прикладі однієї з них, що функціонує на вулиці Борщагівській, грубі порушення, з якими мийники машин ведуть свою діяльність. Фосфати, що містяться у миючих засобах, потрапляючи в людський організм, викликають ракові захворювання. Медики стверджують, що понад 37% всіх захворювань безпосередньо пов'язані з неякісною питною водою. «Ми перебуває поруч із автомийкою, яка не має жодних очисних споруд, - обурюється голова Асоціації рибалок України Олександр Чистяков. - Вони врізалися просто в зливник, і це все йде в річку Либідь. За словами Чистякова, більшість мийок врізаються або в зливники, або скидають свою воду в каналізацію. «Зараз у кожному районі у нас є ініціативна група з 20-40 осіб, які будуть моніторити весь район і після цього виходитимуть на перевірки, залучаючи державні структури. Якщо вони не в змозі цим зайнятися, громадськість візьме це під свій контроль. Інакше в наші будинки ніколи в житті не прийде здорова, чиста, корисна вода», - каже Олександр. Заперечує всі звинувачення директор автомийки Роман Зозуля. Він показує своє обладнання і пропонує взяти пробу води зі зливника для аналізу. «Ми нікуди не підключені, - говорить він. - У мене стоїть очисна система, стоять фільтри, які очищають хімію. Збирається одна яма, потім друга, у міру заповнення яких викликається асенізатор, який проводить відкачування». Чиновники ж стверджують, що без фахової перевірки, висновки зробити неможливо. «Має бути перевірка з фахівцями, не тільки з громадськими, з констатацією факту, що дійсно тут має місце порушення, - пояснює заступник генерального директора КП «Плесо» Олександра Борисова. - Поки у нас тут більше емоцій». Представник Державної екологічної інспекції в свою чергу запевнив, що служба в межах своєї компетентності вживатиме відповідних заходів, проведе перевірку і дасть відповідь. А масові перевірки інспектори не проводять. Вони реагують тільки на  скарги та запити, що надходять до них.
Суспільство В Україні завдяки поліції в 10 разів більше електромобілів, ніж у Польщі В Україні кількість електромобілів більш ніж у 10 разів перевищує кількість електромобілів у сусідній Польщі. Про це 12 жовтня під час конференції "Сприяння покращенню економії автомобільного пального в Україні" заявив засновник Tesla Club Ukraine Назар Шимоне-Давіда, повідомляє кореспондент АСН. Він додав, що з усіх зареєстрованих в 2016 році в країні автомобілів 2% склали електромобілі. «Це дуже велика цифра, особливо враховуючи, що офіційні продажі електромобілів тільки починаються в Україні .. Офіційні дистриб'ютори тільки зараз починають заходити в країну», - зазначив засновник Tesla Club Ukraine. З його слів, більшість з тих автомобілів, які зараз є в країні, - це колишні вживанні авто, які були завезені з США. В Україні перші 18 електромобілів були зареєстровані в 2012 році. У 2014 році було вже 62 первинні реєстрації електротранспорту, а в 2016 - 1154. Варто відзначити, що в 2016 році в рамках позабюджетної програми, в рахунок оплати квоти за Кіотським протоколом, Нацполіція України отримала 651 гібридний автомобіль.

Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні вам слід проявити помірність у своїх діях та рішеннях Намагайтеся н....
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на найвищому рівні, що зробить ва....
Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба закликає 19 квітня приділити увагу здоров'ю та провести профілактичні процедури, які зміцнюють орг....
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Анжела Перл повідомила, що 19 квітня 2024 року надається можливість дізнатися про цінну інформацію, яка може с....
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Згідно з гороскопом Тамарою Глобою на 19 квітня 2024 року, важливо проявити серйозність і уникати витрати часу....
більше матеріалів




/-1,5645408630371-/ /-pc-/
Top