counter
Архів Повернутись назад 10 Травня 2017
10 Травня
Суспільство Хто переміг у першому півфіналі Євробачення У Києві закінчився перший півфінал пісенного конкурсу Євробачення 2017, що тривав 2,5 години. Всього пісні заспівали співаки з 18 країн, і під час конкурсу вісім з них були відсіяні. Так у фінал пройшли 10 представників країн, серед яких і Португалія, яка увійшла в трійку фаворитів букмекерських ставок. Отже пройшли: Молдова, Азербайджан, Греція, Швеція, Польща, Вірменія, Австралія, Кіпр, Бельгія. На розігріві співав український співак Монатік, а співачка Джамала співала двічі. Спочатку вона виконала свою переможну пісню "1944", а потім композицію "Заманили". Нагадаємо, наступний півфінал розпочнеться 11 травня о 22:00, а фінал - 13 травня о 22:00. Нагадаємо, 9 травня російська співачка Юлія Самойлова, яку не пустили на конкурс Євробачення до Києва, виступила на мітингу в Севастополі.
Політика Трамп звільнив директора ФБР за неефективне керівництво Президент США Дональд Трамп звільнив директора ФБР Джеймса Комі. Як заявили в Білому домі, президент прийняв рекомендацію генерального прокурора Джеффа Сешнса і заступника генерального прокурора Рода Розенштейна про звільнення директора Федерального бюро розслідувань, передає CNN. В адміністрації Трампа підкреслили, що Комі було повідомлено про відставку заздалегідь. Крім того, за словами прес-секретаря Білого дому Шона Спайсера, адміністрація президента США «негайно почне пошук нового директора ФБР». Причину свого рішення в листі екс-директору ФБР Трамп пояснив тим, що Комі більше не може ефективно керувати відомством, повідомляє Reuters. Комі був призначений директором бюро в 2013 році 44-м президентом Бараком Обамою. Термін його повноважень закінчувався в 2023.
Політика Мер Дніпра: припиняємо фінансувати «ветеранські» організації Мер Дніпра Борис Філатов після подій 9 травня прийняв рішення виділити міське фінансування союзу ветеранів АТО і припинити фінансувати «ветеранські» організацій. На своїй сторінці в Facebook Філатов повідомив, що винен у тому, що «довірився обіцянкам поліції», яка запевнила мера, що на 9 травня в місті все буде під контролем. «З сьогоднішнього дня я закриваю міське фінансування всіх «ветеранських» організацій. Хитрож...і бійці колчаківських фронтів 46 року народження виїжджають з міськвиконкому вперед ногами. Назавжди», - заявив Філатов. За його словами, питання про виділення грошей Союзу ветеранів АТО буде вирішуватися на наступній сесії міськради. «Весь останній рік я бив на сполох, розповідаючи про те, що в Дніпрі ненормальна ситуація в поліції. Якщо ви пам'ятаєте, я навіть публічно позбавив поліцію чергової субвенції з міського бюджету. На жаль, але в МВС мене ніхто не почув. Якщо ситуація не зміниться, то в місті буде створено аналог німецького фрайкора початку 20 століття. Я не хочу розвивати цю тему, але вже бачу, як ватяні дупи розриваються від жаху», - додав Філатов. Нагадаємо, 9 травня в Дніпрі сталося відразу кілька бійок і скандалів, зокрема біля пам'ятника Слави, інша - біля цирку. Були побиті АТОвці, яким дісталося від «тітушок», що супроводжували так званий «безсмертний полк».
Політика Нідерланди назвали дату дебатів щодо асоціації з Україною Сенат Нідерландів отримав останні документи, що дозволили продовжити розгляд рішення щодо ратифікації Угоди про асоціацію з Україною і призначив дату дебатів. Сенатом прийнято рішення провести дебати з українського питання у вівторок, 23 травня, передає «Європейська правда». Однак поки невідомо, чи пройде голосування того ж дня, чи буде перенесено на наступне пленарне засідання. У квітні виносилися на розгляд пропозиції визнати ратифікаційний закон «контраверсійним», що загальмувало б його схвалення; тоді в Сенаті не знайшлося голосів на підтримку ідеї відмови від ратифікації. Експерти відзначають, що в Сенаті Нідерландів є більшість голосів на підтримку асоціації з Україною. Схвалення ратифікації в Сенаті залишилося останнім законодавчим кроком, який розблокує офіційний запуск асоціації Україна - ЄС.
Події Криваве 9 травня: на Донбасі загинув український військовий 9 травня на Донбасі загинув один український військовий, поранення отримали ще двоє. Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО на своїй сторінці в Facebook. Відзначається, що бойовики 70 разів обстріляли позиції ЗСУ за минулу добу. Так, за даними штабу, на донецькому напрямку вогнем накривали позиції ЗСУ біля Верхньоторецького, Авдіївки, Троїцького, Новгородського, Кам'янки, Миронівського, Луганського та Зайцевого. Вогонь вівся з мінометів калібром 120 мм і 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем і кулеметів великих калібрів. На приморському напрямку з 120-мм мінометів і протитанкових гранатометів ворог накривав вогнем морських піхотинців поблизу Павлополя і Широкиного. Крім того, обстрілювали Водяне з озброєння танка, мінометів 82-мм калібру, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. З мінометів калібром 120 мм обстрілював захисників Лебединського та Новотроїцького, а по захисниках Мар'їнки бив з 82-мм мінометів, озброєння БМП, протитанкових гранатометів і стрілецької зброї. Дісталося також захисникам Чермалика, Гнутового, Старогнатівки, Гранітного, Богданівки і Павлополя. У районі останнього н.п. активізувалися ворожі снайпери. На луганському напрямку під обстріли терористів потрапили військові поблизу Новотошковки, Кримського, Новоолександрівки, Новозванівки, Валуйського і Станиці Луганської.
Суспільство Актор Де Ніро назвав «лайном» рішення Трампа скоротити фінансування мистецтва Актор Роберт Де Ніро розкритикував пропозицію адміністрації президента США Дональда Трампа скоротити фінансування мистецтва. «Я багато думав про ворожість нашого уряду до мистецтва. Бюджетна пропозиція про драконівські скорочення в сфері мистецтва... Хтось називає це «альтернативними фактами», але я називаю це лайном», - заявив Де Ніро, пише The Independent. Актор раніше вже порівнював перемогу Дональда Трампа на виборах президента США з почуттями після терактів 11 вересня 2001 року. Нагадаємо, раніше актор і екс-губернатор штату Каліфорнія Арнольд Шварценеггер в своєму мікроблозі Twitter висміяв президента США Дональда Трампа за низьку підтримку населення. «Дональд, опублікували рейтинги, ви зазнали краху. Нічого собі!» - сказав актор.
Політика Інавгурація нового президента Південної Кореї пройде за скороченою схемою Церемонія інавгурації нового президента Південної Кореї Мун Чже Іна пройде в першій половині 10 травня за скороченою схемою. Після цього новообраний президент оголосить про склад кабінету міністрів і зробить основні призначення в своїй адміністрації, передає ТАСС. Так, будуть названі імена прем'єр-міністра, голови Національної розвідувальної служби, Генштабу та охорони президента. Мун Чже Ін почав виконувати функції президента з того, що як головнокомандувач заслухав доповідь голови Комітету начальників штабів з ситуації з Північною Кореєю. Начальник КНШ Лі Сун Чжин доповів Мун Чже Іну по телефону, що військові зберігають боєздатність і готові в будь-який момент відреагувати на можливі провокаційні дії Північної Кореї. Нагадаємо, Мун Чже Ін підтримали 41,1% виборців. Вибори були достроковими після імпічменту Пак Кин Хе.
Суспільство Луценко: «Тітушок», які побили АТОвців у Дніпрі, притягнуть до кримінальної відповідальності У Дніпрі до кримінальної відповідальності будуть притягнуті «тітушки», які побили учасників АТО під час масових заходів 9 травня. Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко на своїй сторінці в Facebook. Луценко підкреслив, що вже ідентифіковані вісім нападників, всі вони затримані. «Вони будуть притягнуті до кримінальної відповідальності. Слідство працює, щоб встановити організатора і джерело фінансування «тітушок», - заявив генпрокурор. Він зазначив, що прокуратура розбирається, чи була співпраця Нацполіції з «тітушками». Нагадаємо, всього в Україні за 9 травня у відділення поліції були доставлені близько 70 осіб, більшість затриманих відпустили. 9 травня в Дніпрі сталося відразу кілька бійок і скандалів, зокрема біля пам'ятника Слави, інша - біля цирку. Були побиті АТОвці, яким дісталося від «тітушок», що супроводжували так званий «безсмертний полк». Було травмовано 14 осіб, а за підозрою в причетності до сутичок затримано 15 осіб.
Політика Маккейн: Звільнення Комі з поста директора ФБР «викличе запитання» Сенатор-республіканець Джон Маккейн заявив, що Конгрес повинен створити спеціальний комітет для розслідування втручання Росії у вибори в США в 2016 році після звільнення директора ФБР Джеймса Комі. Маккейн підкреслив, що рішення Трампа звільнити Комі «тільки підтверджує необхідність та актуальність такого комітету», пише The New York Times. Сенатор зазначив, що розчарований рішенням Трампа і назвав Комі «чесною людиною, що керувала ФБР у надзвичайних обставинах». Він також упевнений, що звільнення Комі «викличе запитання». У свою чергу прес-секретар Білого дому Шон Спайсер заявив, що Трамп не проти того, щоб було проведено розслідування щодо його зв'язків із Росією. «Він (Трамп. - Ред.) не має бізнесу в Росії. Він не має зв'язків із Росією і вітає це (розслідування)», - зазначив Спайсер, передає ВВС. Нагадаємо, президент США Дональд Трамп звільнив Джеймса Комі з поста директора ФБР.
Політика Новий президент Південної Кореї: програма і відносини з КНДР Президентом Південної Кореї став кандидат від опозиційної Демократичної партії Мун Чже Ін. У своїй передвиборчій програмі 64-річний Мун Чже Ін обіцяв м'якший політичний курс у відносинах з Північною Кореєю. Можливо, це пов'язано з тим, що батько Мун Чже Іна був біженцем із КНДР, евакуйованим із його рідного міста Хамхін у грудні 1950 року під час Корейської війни. Новий президент також виступив за реформи великих південнокорейських компаній, таких, як Samsung, а також за незалежність політики від США і розвиток соціальної ролі держави. Мун Чже Ін відразу після вступу на посаду 10 травня заявив, що готовий відвідати Північну Корею з метою нормалізації двосторонніх відносин. «Я готовий негайно вилетіти до Вашингтона, якщо це буде необхідно. Я піду в Пекін і Токіо, якщо будуть створені необхідні умови, я вирушу і в Пхеньян», - підкреслив він. Також 19-й лідер Південної Кореї пообіцяв стати «істинно народним президентом, який прислухається до думки всіх громадян».
Політика оформление ленты  Через побоїще в Дніпрі звільнено все обласне і міське керівництво МВС Через побоїще, яке сталося 9 травня в Дніпрі під час вшанування Дня перемоги міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звільнив головне керівництво МВС області і міста. Про це він повідомив на своїй сторінці в соцмережі. За його словами, після попереднього розгляду щодо інцидентів і провокацій у Дніпрі вже підписані накази про звільнення начальника управління поліції Дніпропетровської області, начальника міського управління поліції Дніпра, заступників щодо забезпечення громадської безпеки міста і області. "Призначено службове розслідування за фактом події для подальшого вивчення дій поліцейських. У Дніпро направлено комісію на чолі з головою ДВБ Нацполіції Ковалем. Створена спеціальна слідча група для розслідування дій цивільних осіб і їхніх координаторів у рамках порушених кримінальних проваджень", - написав Аваков. Міністр також пообіцяв публічно оприлюднити результати розслідувань і написав коротко "Вибачте". Нагадаємо, раніше мер Дніпра Філатов зажадав пересаджати всіх міських тітушок, що пообіцяв зробити генпрокурор Луценко. Нагадаємо, так звані "ТІТУШКИ" разом з поліцією жорстоко побили ветеранів АТО в Дніпре.
Суспільство оформление ленты  Російський письменник Лук'яненко потрапив у базу «Миротворця» як провокатор і пропагандист Російський письменник Сергій Лук'яненко потрапив у чорний список сайту «Миротворець». Запис у розділі «Чистилище» на сайті з'явився 9 травня. За даними «Миротворця», Лук'яненко незаконно відвідував тимчасово окупований Росією Крим. Крім того, на сайті письменника назвали українофобом, провокатором і пропагандистом так званої Новоросії. «Публічне виправдання анексії Криму Росією. Відвідування окупованої території АР Крим на початку травня 2017 року з порушенням українського законодавства», - заявили на сайті. Нагадаємо, американського актора Стівена Сігала внесли в чорний список сайту «Миротворець» за незаконний перетин держкордону України. У базу сайту недавно також внесли актора Дмитра Харатьяна.  
Події оформление ленты  В окупованому Севастополі влаштували бійки, щоб подивитися «парад» В окупованому Севастополі подивитися «парад» прийшло більше 60 тисяч осіб. В результаті перегляд завершився тиснявою, лайкою і матюками. В окремих епізодах доходило до бійки, передає сайт «Примечания». Пробитися в перший ряд біля дороги було важко, тому люди вилазили на ліхтарі і дерева. Конфлікт виник між звичайними глядачами і тими громадянами, у кого були запрошення. Так, одна з «VIP-персон» вдарила жінку, яка штовхнули її, кулаком по обличчю, після чого вибухнула лайкою. Інші зіткнення виникли на спуску біля пам'ятника Казарському, коли глядачі із запрошеннями почали масово дертися через поліцейський кордон. Тут народ топтав газони і кричав один на одного. В інших містах анексованого Криму жителі влаштовували тисняви ​​в чергах за дармовою «святковою» солдатською кашею.
Суспільство оформление ленты  У Москві сталася масова бійка на акції «Безсмертний полк» У Москві 9 травня на акції «Безсмертний полк» сталася масова бійка між вірменами і азербайджанцями, яку спровокував прапор невизнаного Нагірного Карабаху. Прапор розгорнули представники вірменської діаспори, передає haqqin.az. Вони почали викрикувати «Арцах» - так планують перейменувати «Нагірно-карабаську республіку». У свою чергу азербайджанці зажадали прибрати прапор. Це стало причиною бійки, в якій взяли участь по декілька десятків людей з кожного боку. Окремо наголошується, що першими в бійку полізли вірмени. Спочатку билися кулаками і кричали один на одного, пізніше в хід пішли флагштоки. Бійку розняли московські правоохоронці. Нагадаємо, конфлікт у Нагірному Карабаху почався в 1988 році. Це територія Азербайджану, на якій живуть переважно вірмени. У 1994 році сторони підписали перемир'я, яке поклало кінець активним бойовим діям. Однак періодично там триває стрілянина і гинуть військові з обох боків.
Суспільство оформление ленты  У Дніпрі випустили на свободу всіх «тітушок», які били АТОвців - Філатов У Дніпрі правоохоронці відпустили на свободу майже всіх «тітушок», які були затримані 9 травня за побиття бійців АТО. Як повідомив мер Дніпра Борис Філатов у коментарі до заяви в Facebook генпрокурора Юрія Луценка про те, що «тітушок» притягнуть до кримінальної відповідальності, всіх причетних вже випустили. «Юрію Віталійовичу, Вам брешуть. Всі затримані, крім одного, який побив депутата облради Влада Бородіна, вже відпущені. Станом на «зараз» в ізоляторі тимчасового утримання лише одна людина з тітушок», - заявив Філатов. У відповідь Луценко все-таки повідомив, що в райвідділі поліції перебуває 12 «тітушок» Нагадаємо, 9 травня в Дніпрі сталося відразу кілька бійок і скандалів, зокрема біля пам'ятника Слави, інша - біля цирку. Були побиті АТОвці, яким дісталося від «тітушок», що супроводжували так званий «безсмертний полк». Було травмовано 14 осіб, а за підозрою в причетності до сутичок затримано 15 осіб.
Суспільство оформление ленты  СБУ затримала в Донецькій області контрактника, який воював за терористів «ДНР» Співробітники СБУ затримали в Донецькій області військовослужбовця-контрактника одного з підрозділів Збройних сил України, який раніше воював на боці терористів так званої «ДНР», повідомили в прес-службі відомства. За даними СБУ, чоловік раніше служив в Афганістані. До бойовиків «ДНР» він пішов служити в липні 2014 року під впливом російської пропаганди. Затриманий контрактник як артилерист брав участь у боях біля Сніжного, Дмитрівки, Іловайська. «У серпні 2014 року був поранений. Після виходу з лікарні бойовик повернувся до свого угруповання. Пройшов навчання під керівництвом російських військових представників на прізвисько «Терек» і «Урал». Воював під Дебальцевим», - розповіли в СБУ. Нагадаємо, в центрі окупованого Донецька пройшла акція «Безсмертний полк», на якій попереду перед ветеранами пронесли портрети терористів «Гіві» і «Мотороли».
Події Екс-чиновників КМДА судитимуть за розтрату 870 тис. грн, виділених на навчання сиріт і дітей-інвалідів У Солом'янський райсуд столиці був направлений обвинувальний акт стосовно екс-головбуха департаменту соцполітики КМДА і екс-начальника управління бухгалтерського обліку і фінансів ГУ соціального захисту населення КМДА за фактом розтрати коштів бюджету Києва в особливо великих розмірах. Про це інформує прес-служба прокуратури столиці. «Як було встановлено, перебуваючи на зазначених посадах, злочинці, діючи за попередньою змовою в інтересах третіх осіб, внесли в офіційні документи завищені суми за оплату навчання студентів з числа інвалідів, дітей-інвалідів, дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей. На підставі підроблених документів у подальшому на рахунки одного з київських університетів з бюджету столиці було перераховано понад 870 тисяч гривень», - йдеться в повідомленні. Дії екс-чиновників КМДА кваліфіковані за ст. 366 ч. 2 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) та ст. 191 ч. 5 (розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) КК України.
Суспільство Путін заборонив у Росії масові акції на час Кубка конфедерацій-2017 і ЧС-2018 На території Росії будуть посилені заходи безпеки на час проведення Чемпіонату світу з футболу FIFA 2018 року і Кубка конфедерацій FIFA 2017 року. Так, Кубок конфедерації буде проведено з 1 червня по 12 липня 2017 року, а ЧС-2018 - з 25 травня по 25 липня 2018 року. В указі президента РФ Володимира Путіна відзначається, що в цей час мітинги у регіонах, де будуть матчі, можна проводити тільки з дозволу ФСБ. Посилені заходи безпеки торкнуться також роботи транспортної інфраструктури та продажу алкогольної продукції. Особливі заходи безпеки впровадять к Москві, Санкт-Петербурзі, Краснодарському краї і Татарстані, а також у Калінінградській, Нижегородській, Ростовській, Волгоградській, Самарській, Свердловській областях і Мордовії. Відзначається, що Міністерство транспорту встановить на час змагань зони обмеження польотів і визначить заборонені для плавання райони акваторії. Під час чемпіонатів ті, хто приїжджає в Росію, мають стати на облік протягом трьох днів, а не 90, як це було раніше.
Суспільство В.о. заступника голови поліції Дніпропетровщини з громадської безпеки буде Володимир Богоніс Виконувачем обов'язків заступника голови Нацполіції в Дніпропетровській області з громадської безпеки буде призначений голова патрульної поліції Дніпра Володимир Богоніс. Про це повідомляє голова НП Сергій Князєв, передає прес-служба МВС, повідомляє телеканал 112 Україна. «Від сьогодні в.о. заступника керівника поліції в Дніпропетровській області з громадської безпеки, згідно з моїм наказом, був призначений керівник патрульної поліції Дніпра Володимир Богоніс. Наказ набирає чинності з 10:00», - заявив Князєв. «Вранці я підписав наказ про звільнення з посад: начальника міського управління поліції Дніпра полковника Бідило, начальника управління поліції Дніпропетровської області генерала Репешка, заступників щодо забезпечення громадської безпеки», - заявив міністр. Нагадаємо, раніше голова МВС України Арсен Аваков після зіткнень у Дніпрі звільнив начальників обласної та міської поліції.
Суспільство Бойовики переміщують військову техніку з парадів на передову - розвідка Військова техніка російського «військторгу» була бойовиками так званих «ДНР» і «ЛНР» відправлена ​​на передову. Про це заявили в прес-службі Головного управління розвідки Міноборони на сторінці в Facebook. «За розпорядженням російського окупаційного командування заборонена Мінськими домовленостями військова техніка російського «військторгу», яка була задіяна під час параду (9 травня) на окремих територіях Донецької та Луганської областей, спрямована на передові позиції з'єднань і частин 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ЗС РФ», - підкреслили в розвідці. Відзначається, що бойовики будуть і далі продовжувати обстрілювати мирне населення і підрозділи ЗСУ.У розвідці також розповіли про зростання невдоволення місцевого населення керівниками «органів влади» сепаратистів. Нагадаємо, 9 травня на Донбасі загинув один український військовий, поранення отримали ще двоє. За даними штабу АТО, бойовики 70 разів обстріляли позиції ЗСУ за минулу добу.
Події оформление ленты  Післясвяткові розбірки: у Миколаєві «Свобода» і «Нацкорпус» розгромили офіс «афганців»   У середу, 10 травня, в Миколаєві представники ВО «Свобода» і партії «Національний корпус» розгромили офіс Миколаївської обласної спілки воїнів-інтернаціоналістів та запасу. Як повідомляє місцевий сайт «Преступности.НЕТ», розгромлений офіс розташований на вулиці Нікольській, 44.На місце події прибули правоохоронці на чолі з заступником начальника ГУНП в Миколаївській області Олександром Селіверстовим. Також приїхали лікарі «швидкої допомоги». Попередньо, голові обласної організації воїнів-інтернаціоналістів Юрію Солов'ю розбили голову. У будівлю нікого не пропускають. Відзначається, що частина опонентів «афганців» вирушили в управління СБУ в Миколаївській області, щоб написати заяву про використання тими забороненої символіки 9 травня.
Суспільство В Україні 2016 року в аваріях загинуло близько 5 тис. осіб У 2016 році в результаті ДТП загинули 4722 людини, а постраждали майже 55 тис. осіб. Такі дані станції екстреної медичної допомогою 10 травня під час круглого столу оприлюднила начальник управління екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров'я Тетяна Тимошенко, передає кореспондент АСН. «В Україні ДТП на дорогах є основною причиною смертності у віці від 15 до 29 років. Разом з тим ДТП займають перше місце з числа причин смертності у чоловіків віком від 15 до 44 років і п'яте місце серед жінок цього ж віку», - зазначила вона. Водночас, за словами заступника директора медичного департаменту Міністерства охорони здоров'я Олени Малігон, у 2016 році в порівнянні з 2015-м кількість ДТП зросла на 11,6%, а травмованих у результаті аварій - на 1,5%. «Більше 43% загиблих у ДТП в 2016 році - це пішоходи і велосипедисти. Велике занепокоєння викликає і те, що за останні 6 років на дорогах України загинуло 1,4 тисячі дітей віком до 18 років», - зазначила Малігон. Всього за останні 6 років в Україні зареєстровано близько 170 тис. ДТП, у яких загинуло близько 26,5 тис. осіб, а травмовані 209 тис. осіб.
Суспільство Росіянин відсидить 16 років за те, що воював у Сирії не за Росію Північно-Кавказький суд засудив жителя Дагестану Абдурахмана Усманова до 16 років колонії суворого режиму за участь у бойових діях у Сирії не на боці Росії. Як повідомили в прокуратурі Дагестану, Усманов у 2014 році в Сирії пройшов навчання терористичній діяльності, а також брав участь у діяльності терористичної організації і незаконному збройному формуванні, пишуть «Ведомости». Таким чином, прокуратура визнала, що Усманов воював проти інтересів Росії. Залишається з'ясувати, які у Росії інтереси в Сирії. Нагадаємо, Міноборони Росії перекинуло в Сирію понад 20 гаубиць для допомоги урядовим військам. Як відомо, 7 квітня США завдали ракетного удару по сирійській урядовій авіабазі «Шайрат». Було випущено 59 крилатих ракет «Томагавк». На думку керівництва США, саме з цієї бази вилітали літаки, які провели хімічну атаку по мирних жителях.
Політика Реформа Кабміну, анонсована Гройсманом, не призведе до позитивних результатів - Новак Реформа Кабміну, анонсована Гройсманом, не призведе до позитивних результатів. Про це на прес-конференції 10 травня заявив економіст Андрій Новак, передає кореспондент АСН. «Ніяких позитивних наслідків від реформи міністерств, про яку заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, очікувати не варто», - заявив він. З його слів, ключова проблема України - це дублювання функцій виконавчої гілки влади, коли є дві вертикалі - Кабміну, який контролює міністерства і відомства, і вертикаль президента. Главі держави особисто підпорядковується голови обласних адміністрацій, яких він призначає. «Поки буде це дублювання вертикалі президента і Кабміну, ефективної роботи чекати не варто... Треба чітко визначитися: Кабмін або президент - у нас контролюють виконавчу гілку влади. Тому все, що пропонує зараз Кабмін щодо реформування окремих міністерств, - це гра в імітацію реформування виконавчої гілки влади. Це призведе виключно до зміни назв і вивісок, а суть від цього не зміниться», - упевнений він. На прикладі конфлікту Міністерства інфраструктури та «Укравтодору» Новак пояснив, що «поки буде поділ функцій, міністерство буде кивати на «Укравтодор», звинувачуючи його в нецільовому використанні мільярдів. А «Укравтодор» - не зможе пояснити: чому дороги залишаються в такому стані, коли на це витрачається така кількість грошей. Тому реформа має бути комплексною, а не поверхневою, як це пропонують», - додав він. Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про перезавантаження роботи міністерств, коли вже восени буде залучена тисяча нових чиновників.
Суспільство МОЗ хоче, щоб поліцейські, рятувальники і бортпровідники надавали домедичну допомогу Міністерство охорони здоров'я видало наказ, яким затвердило курс під назвою «Перший на місці події» з надання першої домедичної допомоги поліцейськими, рятувальниками провідниками тощо. Про це 10 травня під час круглого столу заявила начальник управління екстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ Тетяна Тимошенко, передає кореспондент АСН. «Наприклад, людей працездатного віку ми не можемо врятувати, бо не можемо зупинити кровотечу правильно. Тому я вважаю, що такий практичний курс дасть можливість врятувати набагато більше людей», - зазначила вона. Тимошенко додала, що курс, який становить 48 годин, насамперед розрахований на працівників Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, фармацевтів, провідників пасажирських вагонів, бортпровідників. «Я сподіваюся, що Міністерство внутрішніх справ введе цей курс домедичної допомоги для всіх поліцейських, які можуть виявитися на місці події», - зазначила вона.
Події На Волині виявили 4 фури з львівським сміттям, які намагалися вивантажити відходи в лісі У Волинській області близько 3:00 середи лісова охорона Берестечківського лісництва виявила чотири фури, які намагалися вивантажити в лісі сміття зі Львова. Про це йдеться на сайті Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства. На вантажівках були номерні знаки з київською реєстрацією, попереду їхав легковий автомобіль з волинською реєстрацією. Лісова охорона викликала працівників поліції, але водії фур помітили машину і не стали так ризикувати. Лісовій охороні разом з поліцією довелося затримати їх на дорозі. Поліцейські вимагають необхідних пояснень. Цей факт внесений до єдиного реєстру досудових розслідувань. У виданні додали, що позавчора вночі в Пісківській сільській раді  лісовою охороною було помічено три фури вже розвантаженого сміття. Сміття-мандрівник: Відходи Садового дісталися до Чорнобиля
Політика Перезавантаження Кабміну може призвести до втрати контролю за чиновниками - політолог Перезавантаження Кабміну призведе до втрати контролю за чиновниками. Про це на прес-конференції 10 травня заявив політолог, представник "Відкритого аудиту" Олексій Якубін, передає кореспондент АСН. «Суть ідеї перезавантаження Кабміну насправді лежить не в тому, щоб створити додаткові соціальні блага і зручності для людей, а ключовий аспект все-таки перебуває у перерозподілі матеріальних ресурсів. Ідея Гройсмана лежить у бажанні зменшити витрати на апарат чиновників. А з іншого боку, щоб отримати більше фінансування від європейських донорів», - заявив він. Він нагадав, що реформа виконавчої гілки влади в Україні «скопійована з досвіду Грузії». «Це призведе в результаті до того, що неполітична частина, що залежить від зовнішнього фінансування, повинна буде представляти основну частину Кабміну. Це призведе якоюсь мірою до втрати внутрішньої суверенності. Адже ці чиновники будуть орієнтовані на соціальне замовлення міжнародних донорів... А де ж тоді контроль громадян України? В результаті ми втратимо навіть той відносний контроль за апаратом чиновників, який є сьогодні», - прогнозує він. Якубін вважає, що реформа виконавчої гілки влади України - також в інтересах великих транснаціональних компаній, зацікавлених у земельній реформі та інших ресурсах України. Відзначимо, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про перезавантаження роботи міністерств, коли вже восени буде залучена тисяча нових чиновників.
Політика За реформою Кабміну стоїть бажання розпилу грошей Євросоюзу За реформою Кабміну стоїть банальне бажання розпилу грошей ЄС. Про це на прес-конференції 10 травня заявив політолог Руслан Бортник, передає кореспондент АСН. «В Україні - 300 тис. чиновників тільки центральних органів влади. Тому заявлена ​​тисяча нових чиновників, обіцяна прем'єром Гройсманом, яка має прийти на роботу в держапарат вже восени, просто непомітно розчиниться у цьому океані чиновницького апарату», - заявив він. Які реальні причини заявленої реформи? Передовсім, на думку Бортника, це банальний матеріальний інтерес. «Адже напередодні виступу прем'єра Гройсмана прозвучали заяви про те, що ЄС вже акумулював 104 млн євро на реформу органів виконавчої влади... Тому реальний інтерес - матеріальний», - упевнений він. Ще одна причина - це банальний піар. «Питання про відставку уряду - нікуди не зникло. Так, голосів за відставку Кабміну Гройсмана - немає. Але це питання буде підніматися в парламенті, адже як такого звіту в парламенті не було представлено. У цій ситуації якщо не знаєш що робити, то проводь хоча б видимість реформ, що й робить Гройсман», - додав він.
Суспільство Франція вимагає покарати бойовиків, винних у сексуальних домаганнях до спостерігача ОБСЄ Міністерство закордонних справ Франції зажадало встановити та притягнути до відповідальності всіх винних у сексуальних домаганнях до спостерігача ОБСЄ на Донбасі. У заяві посольства зазначається, що патруль ОБСЄ 5 травня поблизу села Петрівське в Донецькій області піддався погрозам з боку озброєних людей, а одна з членів місії стала жертвою сексуальних домагань, передає Інтерфакс-Україна. «Франція рішуче засуджує будь-які перешкоди роботі місії ОБСЄ, зокрема навмисні і систематичні залякування її спостерігачів з боку сепаратистів», - заявили в посольстві. Нагадаємо, 5 травня СММ ОБСЄ повідомила про домагання з метою задоволення своїх сексуальних потреб з боку озброєного чоловіка в ОРДО щодо члена патруля Місії жіночої статі. Села Петрівське і Роздольне Старобешівського району Донецької області перебувають під контролем бойовиків так званої «ДНР».
Суспільство Нацрада попередила «Новий канал» і «СТБ» через брутальні висловлювання в ефірі Нацрада з питань телебачення і радіомовлення попередила телеканали «Новий канал» і «СТБ» через брутальні висловлювання в ефірі вдень. Про це інформує прес-служба Нацради з ТБ. «За результатами моніторингу в період з 24 по 26 квітня цього року, в ефірі ЗАТ «ММЦ-СТБ» і ТОВ «Новий канал» було зафіксовано вживання брутальних висловів і слів в анонсах деяких передач. Регулятор попросив мовників уважніше ставитися до дотримання вимог законодавства щодо суспільної моралі та захисту неповнолітніх», - сказано в повідомленні регулятора. Брутальні висловлювання на телеканалі «СТБ» зафіксовані в анонсах передач «МастерШеф. Діти», а також у спецпроекті «Сусіди». На «Новому каналі» це торкнулося анонсів передач «Серця трьох» і «Від пацанки до панянки».
Суспільство Поліція 9 травня симпатизувала проросійським силам - експерти Поліція 9 травня симпатизувала проросійським силам. Про це на прес-конференції 10 травня заявив політичний і економічний експерт Всеволод Степанюк, передає кореспондент АСН. «У Києві 9 травня можна відзначити хорошу роботу поліції. Можливо, це пов'язано з проведенням Євробачення. І дії поліції не допустили кривавих подій і кровопролиття на свято», - заявив він.Водночас в інших містах, за його словами, «влада показала себе не як європейська, а як північнокорейська, африканська або латиноамериканська диктатури, які не дозволили провести свято, як це було в європейських столицях», - вважає він. У свою чергу, Сергій Білашко - директор Агентства соціальних комунікацій - вважає, що влада не зацікавлена ​​сьогодні в будь-яких масових акціях, що йдуть «знизу». «Тому влада робить усе, щоб деморалізувати і дискредитувати будь-які акції людей... Я згоден з тим, що поліція спрацювала злагоджено. У багатьох випадках сама поліція явно симпатизувала проросійським учасникам акцій», - вважає він.
Суспільство В Україні буде створена нова авіакомпанія - міністр В Україні буде створено нову авіакомпанію. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян. «Я сподіваюся, що цього року у нас буде створена ще одна авіакомпанія, яка буде гідним конкурентом МАУ. І ми будемо мати те, що колись уже у нас було, а саме конкуренцію між двома національними авіаперевізниками - МАУ і «Аеросвітом», - сказав міністр в інтерв'ю РБК-Україна. Омелян не уточнив, про яку саме компанію йдеться. За його словами, переговори ще тривають. Крім того, він підкреслив, що в Україні поки законодавством не дозволено, щоб іноземна компанія, на кшталт ірландської Ryanair, виконувала польоти всередині країни. Це можливо тільки в разі, якщо Ryanair матиме якусь свою українську дочірню компанію. Раніше повідомлялося, що ірландська авіакомпанія Ryanair розглядає можливість запуску рейсів до Одеси і Дніпра.
Суспільство оформление ленты  У соцмережах впізнали «тітушок», які побили АТОвців у Дніпре 9 травня Журналіст і волонтер Родіон Шовкошитний на своїй сторінці в Facebook назвав прізвища 6 «тітушок», які в Дніпріпобили АТОвців 9 травня. «Упізнано вже 6 дніпровський джоболдів, які під захистом міліції і разом з ними побили атовців на 9 травня», - написав волонтер. Він надав перелік імен: Ваня Джоболда, Руслан Дудаєв, Володимир Шевченко, Антон Маковецький, Орхан Аскерадзе і Влад Бондарук. «Джоболда був першим. Його впізнав Кузьма Тутов. Потім знайшли Дудаєва. Цей дуже-дуже розумник запилив селфач того ж дня, після побиття АТОвців, де затегав ще двох своїх друзяк - Шевченка і Маковецького. Обох впізнали на відео по їхньому одягу. Маковецький репостнув фотку собі, теж дуже-дуже великий розумник», - підкреслив волонтер. Шовкошитний розповів, що Джоболда, Дудаєв і Бондарук вже видалили свої акаунти в соцмережі. Нагадаємо, 9 травня у Дніпрі сталося відразу кілька бійок і скандалів, зокрема біля пам'ятника Слави, інша - біля цирку. Були побиті АТОвці, яким дісталося від «тітушок», що супроводжували так званий «безсмертний полк». Було травмовано 14 осіб. Через побоїще, яке сталося 9 травня в Дніпрі, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звільнив головне керівництво МВС області і міста.
Суспільство оформление ленты  Турчинов: Турецькі партнери готові інвестувати в українські оборонні підприємства Секретар РНБО України Олександр Турчинов у Стамбулі в ході відвідування міжнародної виставки оборонної промисловості IDEF 2017 повідомив, що українські технології та зброю користуються попитом на світових ринках. «Число підписаних контрактів і меморандумів про співпрацю говорить про те, що українська зброя і технології користуються попитом на світових ринках», - сказав Турчинов, передає прес-служба РНБО України. Він додав, що були підписані спільні проекти з виробництва боєприпасів, меморандуми про співпрацю у виробництві авіоніки, нових літаків і навігації. Турчинов додав, що експозиція України, де представлені бронетехніка, авіація, стрілецька зброя, ракетна галузь та артилерія, є найбільш великою з часів Незалежності України.
Наука і технології оформление ленты  Чим наше ДП «Луч» здивувало відвідувачів виставки озброєнь у Туреччині Державне підприємство "ГККБ" Луч "представило на 13-й Міжнародній виставці військової техніки IDEF-2017, яка проходить у Туреччині, нову розробку - переносний реактивний гранатомет, дальність стрільби якого складає від 70 м до майже 2 км, а дальність прямого пострілу досягає 600 м. Як сказано на сайті Державного концерну «Укроборонпром», до складу якого входить підприємство, новинка призначена для ураження легкоброньованої і неброньованої техніки, зокрема пускові установки, літаки на стоянці, авто та інше, а також споруд польового типу. Застосовувати гранатомет можна і проти живої сили противника як на відкритому просторі так і в укриттях, проти споруд з каменю, цегли або бетону. Гранатомет оснащений новим оптико-електронним прицілом, який спрощує роботу стрілка і забезпечує високу точність влучення при максимальній дальності стрільби. Крім гранатомета, українська сторона також представила на виставці натурний зразок безпілотного радіокерованого міні-БТР «Фантом». Це броньований роботизований тактичний комплекс, який здатний розганятися до 38 км/год і стріляти на відстань до 2 км.  Серед експонатів української розробки також бронетранспортери БТР-3Е1 і "Дозор-Б", бойова машина "Оплот", танкові двигуни і агрегати, ракетне й артилерійське озброєння, вогнепальна зброя тощо. Международная виставка оборонної промисловості IDEF входить у десятку найбільших світових виставок озброєнь. Цього року у виставці беруть участь близько 300 оборонних підприємств із 50 країн.
Політика Правозахисники зажадали провести публічний конкурс з обрання нового омбудсмена Правозахисники вимагають провести публічний конкурс з обрання нового омбудсмена. Про це на прес-конференції 10 травня заявила голова правління Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук, передає кореспондент АСН. «28 квітня закінчився термін перебування на посаді уповноваженого з прав людини Верховної Ради - Валерії Лутковської», - заявила вона. Згідно із законом, парламент має визначити людину, яка наступні п'ять років захищатиме права і свободи громадян по всій Україні. «Але ми досі не знаємо ні про потенційних кандидатів, ні про список, який обговорюється. Очевидно, що весь процес проходить закрито і кулуарно... Тому вже сьогодні вкрай важливо вберегти сам інститут уповноваженого з прав людини від політичного впливу», - підкреслила вона. У свою чергу, Олександр Павличенко, заступник директора Харківської правозахисної групи, запропонував провести відкритий публічний і прозорий конкурс для обрання нового уповноваженого. Він зазначив, що на пост уповноваженого з прав людини, згідно з українським законодавством, може претендувати тільки кандидат, не молодший 40 років. «Це, на жаль, відсікає велику кількість гідних кандидатів», - підкреслив він. При цьому Зорян Кісь, менеджер з адвокації та партнерства, Freedom House в Україні, нагадав, що інститут уповноваженого з прав людини - один з ключових у становленні демократії в Україні. «Тому процедура призначення уповноваженого з прав людини має відбуватися публічно і прозоро із залученням громадянського суспільства України», - додав він. З цим погодився Олександр Павличенко, заступник директора Харківської правозахисної групи, який закликав покласти край практиці, коли пост омбудсмена стає розмінною монетою політичних торгів. «На наш погляд, відкрита процедура обрання уповноваженого з прав людини стане запорукою обрання гідного кандидата, а не того, хто є результатом політичних домовленостей».
Суспільство Поліція наполягатиме на посиленні контролю за здоров'ям водіїв В Україні стан здоров'я 90% водіїв неможливо контролювати, бо медогляд вони проходять тільки при отриманні або заміні посвідчення водія. Про це заявив заступник начальника управління безпеки дорожнього руху департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Василь Брянцев, повідомляє кореспондент АСН. «Є багато громадян, які отримали посвідчення водія ще у 18 років, а їм уже далеко за 40, але вони їздять ще за тими довідками, які були видані 30-40 років тому», - зазначив він. Тому Брянцев вважає, що Міністерство охорони здоров'я повинно створити базу даних стану здоров'я водіїв. Разом з тим він зазначив, що в Україні занадто спрощена система дозволу управління транспортними засобами і відсутній механізм відбору кандидатів у водії. «У нас у суспільстві так склалося, що будь-яка людина, отримавши медичну довідку, може керувати транспортним засобом. Тобто я вважаю себе досить здоровим, отримую довідку, йду і вчуся їздити. А довідку можна отримати ви самі знаєте як (за хабар. - АСН)», - зазначив він. Більше того, за його словами, у правоохоронців практично немає можливості позбавити людину права керувати автомобілем, навіть якщо для цього зібрано достатньо фактів. Через це деяких алкоголіків чи наркоманів поліція зупиняє в неадекватному стані по 5-6 разів на рік, каже чиновник. «Навіть якщо ми знаємо, що людина не в змозі керувати автомобілем, це стосується часто алкоголіків і наркоманів, ми цю людину не можемо позбавити права керування. Це робиться через суд, а суд у нас гуманний, тому дуже важко позбавити таку людину права на керування», - пояснив Брянцев. Тому, за його словами, за прикладом європейських країн, в Україні потрібно підготувати нормативний акт, який би дозволив відсівати людей, які не можуть бути водіями.
Політика У ЄБРР підтримали подальше обмеження на фінансування проектів у РФ У ЄБРР підтримали обмеження проектів банку в РФ. Про це у себе в Facebook написав глава Мінфіну Олександр Данилюк. Він пояснив, що в ході засідання Ради керуючих ЄБРР представники Російської Федерації спробували досягти скасування обмежень на фінансування проектів в РФ, які були введені в 2014 році. «Основна аргументація керуючого була в тому, що обмеження завдають шкоди розвитку приватного сектора російської економіки і нібито негативно впливають на результати роботи Банку. У виступі я зазначив, що ситуація, коли один акціонер ЄБРР здійснює військову агресію проти іншого акціонера, це грубе порушення норм міжнародного права, що є неприпустимим. Крім цього, військова та економічна агресія РФ проти України завдає шкоди не тільки нашій країні, але і РФ, включно з приватним сектором, про який так «хвилюється» представник Росії. Я підкреслив, що треба продовжити обмежувальні заходи Банку проти РФ», - заявив Данилюк. Більшість акціонерів підтримали продовження санкція за проектами ЄБРР у РФ.
Події оформление ленты  У Києві кондиціонер врятував життя жінці, яка намагалася вистрибнути з 11-го поверху У Києві жінка спробувала викинутися з 11-го поверху багатоповерхового житлового будинку, але вижила завдяки кондиціонеру. Про це інформує відділ комунікації поліції столиці у себе в Facebook. «32-річна уродженка Луганської області спробувала накласти на себе руки, кинувшись з 11-го поверху багатоповерхівки, але зачепилася за блок кондиціонера. Звідти постраждалу зняли працівники карного розшуку Оболонського управління Нацполіції», - йдеться в повідомленні. Про це в поліцію повідомив перехожий, який помітив, що на 11-му поверсі будинку на кондиціонері сидить жінка. На місці правоохоронці виламали двері і потрапили в квартиру. В ході огляду поліцейські встановили, що жінка вже намагалася вчинити суїцид: на люстрі висів шарф, а під нею стояв стілець. Вона була у стані сп'яніння і не реагувала на вмовляння правоохоронців. В результаті один з оперативників схопив жінку і затягнув на балкон.
Суспільство У Харкові з 1 червня підвищується квартплата Виконавчий комітет Харківської міськради в середу, 10 травня, на засіданні схвалив збільшення тарифів на вартість з утримання будинків і прибудинкових територій з 1 червня 2017 року. «У пропонованому до розгляду проекті рішення були скориговані три статті витрат: обслуговування ліфтів, електроенергія для освітлення місць загального користування та заробітна плата. Рівень нових тарифів становить від 29,06 грн до 34 грн 7 коп за квадратний метр житлової площі», - повідомляє заступник мера Харкова Михайло Фатєєв, який представляв проект підвищення тарифів членам виконкому. На початку лютого 2017 року КП «Жилкомсервіс» повідомило про необхідність підняти тарифи на послуги з утримання будинків і прибудинкових територій, посилаючись на підняття мінімальної заробітної плати, електроенергії, а також інших складових тарифу.
Суспільство Контррозвідника СБУ Хараберюша підірвала жінка-диверсант Журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на джерела, припустив, що полковника СБУ могли вбити в помсту за диверсії проти бойовиків. Розслідування з'ясувало, що автомобіль заступника начальника відділу контррозвідки Управління СБУ Донецької області полковника Олександра Хараберюша підірвали в кінці березня 2017 року радіокерованою магнітною міною, яку вночі встановила жінка-диверсант. Про це Бутусов написав у себе в Facebook, посилаючись на джерела. «Жінка діяла не одна: хтось спостерігав і контролював ситуацію, давав їй команди, говорив, що робити. Вона була звичайним виконавцем. Виявивши авто Хараберюша, жінка встановила міну під водійське сидіння - для цього не потрібна спеціальна підготовка, один рух... Обставини замаху випадково були зафіксовані на відеокамеру спостереження», - пише він. Сім'я Хараберюша виїхала з Донецька в 2014 році. Житла в Маріуполі у них не було: тому сім'я полковника орендувала квартиру в дев'ятиповерховому житловому будинку - без охорони. Бутусов вважає, що Хараберюша вбили в помсту «за диверсії в Донецьку і Луганську». «20 грудня минулого року в Донецьку вибухнув автомобіль Євгена Косяка - співробітника «МДБ ДНР». Косяк був важко поранений, йому відірвало ноги. У нього була історія відносин з Хараберюшем. Косяк був заступником начальника слідчого відділу Управління СБУ Донецької області, офіцером, який був у курсі багатьох операцій СБУ на Донбасі. Хараберюш запідозрив Косяка у зливі інформації терористам і встановив за зрадником спостереження. 10 серпня 2015 року Косяка схопили на гарячому. У вересні минулого року спецслужби РФ обміняли Косяка на групу українських заручників», - додав він.

Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли вам варто виявити більше терпіння та витримки ....
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на високому рівні, що зробить вас....
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 22:19 розпочнеться 18-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба 25 квітня 2024 року радить виявляти обережність, контролювати свої емоції та дії, оскільки необдум....
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Четвер, 25 квітня 2024 року, був оголошений відомим астрологом Анжелою Перл днем чудес та вигідних пропозицій ....
більше матеріалів




/-1,6123750209808-/ /-pc-/
Top