counter
Архів Повернутись назад 10 Квітня 2016
10 Квітня
Суспільство У штабі АТО прокоментували вчорашній обстріл патруля ОБСЄ Обстріл патруля ОБСЄ в районі Зайцевого з боку бойовиків є реакцією на заклики української сторони щодо деескалації ситуації в Авдіївці. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО. 9 квітня представники СММ ОБСЄ в супроводі спостерігачів української сторони СЦКК здійснювали патрулювання вздовж лінії розмежування сторін в зоні АТО. Близько 13:00 у районі селища Зайцевого цей патруль потрапив під обстріл з боку бойовиків. «Цей підступний обстріл представників міжнародної спостережної місії є черговою спробою бойовиків залякати спостерігачів СММ ОБСЄ і змусити їх відмовитися від запропонованої українською стороною СЦКК практики «дзеркального патрулювання» в тих районах зони АТО, де фіксується найбільше загострення ситуації», - йдеться в повідомленні. При цьому в штабі АТО підкреслили, що саме вчора, 9 квітня, українській стороні Спільного центру надійшов лист від російської сторони СЦКК, в якому повідомляється, що так зване керівництво ОРДО гарантує дотримання режиму припинення вогню і організацію безперешкодного і безпечного доступу патрулів СММ ОБСЄ до місць візуального та акустичного спостереження в районі Зайцевого.
Суспільство СЦКК: Терористи намагаються залякати спостерігачів ОБСЄ Підтримувані Росією сепаратисти намагаються залякати спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Про це заявляє українська сторона Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК), передає Радіо Свобода.   «Підступний обстріл представників міжнародної спостережної місії є не чим іншим, як черговою спробою бойовиків залякати спостерігачів СММ ОБСЄ і змусити їх відмовитися від запропонованої українською стороною СЦКК практики «дзеркального патрулювання» в тих районах зони АТО, де відбувається загострення ситуації», - заявив прес-офіцер СЦКК Василь Лаба. Напередодні в СММ ОБСЄ повідомили про обстріл, під який 9 квітня потрапили спостерігачі під час відвідування Жованки. Сепаратисти поки не коментували цього інциденту. Вранці 10 квітня в штабі АТО заявили про загострення ситуації на Донбасі і збільшення кількості обстрілів позицій українських військових підтримуваними Росією сепаратистами. Сепаратисти із угруповань «ДНР» і «ЛНР», свою чергу, в обстрілі звинувачують українських військових. У січні Тристороння контактна група в Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню в зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак з того часу сторони конфлікту неодноразово звинувачували один одного у порушенні «режиму тиші».
Політика Соболєв: Усі відповіді щодо офшорів Порошенка дасть тільки слідча комісія ВР Остаточну відповідь щодо законності розміщення Президентом Петром Порошенком активів в офшорах може дати слідча комісія Верховної Ради. Про це заявив заступник голови парламентської фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв, передає ZN.UA. «Вичерпну відповідь на це запитання не може дати один окремий депутат чи одна окрема фракція. Такі висновки, як визначено в Конституції України, повинна зробити Спеціальна тимчасова слідча комісія, спеціальний прокурор і спеціальні слідчі. Закони про їх створення декілька разів голосувалися парламентами різних скликань, але, на жаль, не були підписані жодним президентом», - нагадав він.   «Потрібно негайно ухвалювати відповідний закон, на чому ми завжди наполягали. Це єдиний дієвий механізм встановлювати істину, незалежно від того, хто на цей момент займає посаду Президента України», - переконаний парламентарій. «Ми, як і обіцяли в своїй програмі, розробили масштабний законопроект про деофшоризацію, який раз і назавжди може покласти край спробам «оптимізувати» витрати і ризики. Законопроект готовий до реєстрації, але треба розуміти, що фракція «Батьківщина», яка налічує 19 осіб, не може гарантувати його ухвалення. Тому ми готові до консультацій з іншими фракціями щодо цього законопроекту. Ідеально було б його внести за підписом представників усіх фракцій Верховної Ради», - заявив Соболєв.
Суспільство Аналітики НАБУ зацікавилися Гонтаревою і Трухановим Голова Нацбанку України Валерія Гонтарева і мер Одеси Геннадій Труханов потрапили під увагу аналітиків Національного антикорупційного бюро в зв'язку зі скандалом з «Панамагейт». Про це розповів директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, передає ZIK.ua. «Зараз в аналітичному підрозділі Антикорупційного бюро проводиться робота щодо цих фактыв. За результатами перевірки буде створено матеріал, який передадуть детективам для прийняття подальшого рішення. Можна сказати, що зараз ми збираємо інформацію. Однак у справах, пов'язаних із виведенням корупційних активів, фігурують офшорні компанії. На жаль, це та об'єктивна перешкода, яка не дає змоги закінчити розслідування в найшвидший термін, оскільки це пов'язано з міжнародними правовими дорученнями», - розповів Ситник. Крім Гонтаревої, антикорупційне бюро зацікавилось і мером Одеси Геннадієм Трухановим. Він начебто має російський паспорт і два десятки офшорних компаній. «Мер Одеси - суб'єкт, підслідний антикорупційному бюро. Нас зацікавила ця інформація. У його декларації зовсім не ті цифри, які мають офшорні компанії. Тому ми це теж перевіряємо», - запевнив директор НАБУ.
За кордоном Розвідка Німеччини повідомила про збільшення ймовірності терактів ІДІЛ Терористичне угрупування «Ісламська держава» планує здійснити теракти в Німеччині, і ситуація в сфері безпеки є дуже серйозною. Про це в інтерв'ю газеті Welt am Sonntag заявив голова Федерального відомства із захисту Конституції ФРН Ханс-Георг Маасен, повідомляє Reuters. «Угруповання (ІДІЛ. - Ред.) хоче здійснити атаки проти Німеччини і німецьких інтересів, але зараз у нас немає будь-яких відомостей про конкретні плани терористичних атак у Німеччині», - зазначив він. Маасен додав, що було декілька випадків залучення німців, які поверталися з Сирії, до планів щодо здійснення атак і небезпека від джихадистів із Німеччини залишається високою. За словами начальника німецької контррозвідки, у ФРН проживає 1100 ісламістів, яких вважають потенційно небезпечними в плані терористичних атак.  Раніше терористичне угрупування «Ісламська держава» опублікувало відеозапис, де загрожує почати нову хвилю терактів на зразок паризьких, тільки цього разу в Лондоні, Берліні та Римі.
Суспільство ЄС закликає терористів до зупинки ескалації військових дій на Донбасі Європейський союз закликає сторони конфлікту на Донбасі до припинення вогню, а також забезпечення безпеки спостерігачів місії ОБСЄ. Про це йдеться в заяві Зовнішньої дипломатичної служби ЄС. «Значне зростання порушень режиму припинення вогню в Донецькій області є безпрецедентним, оскільки сторони (конфлікту. - Ред.) підтвердили свою прихильність щодо припинення вогню 2015 року. Ми закликаємо всі сторони вжити заходів для деескалації ситуації і повністю виконати свої зобов'язання», - йдеться в повідомленні. Крім того, ЄС закликає гарантувати безпеку місії ОБСЄ на Донбасі. «Нещодавні інциденти, метою яких були спостерігачі ОБСЄ, неприйнятні. Ми закликаємо всі сторони утриматися від таких дій», - йдеться в повідомленні. Також у ЄС назвали забезпечення безпеки на Донбасі необхідною умовою для політичного врегулювання конфлікту.
Суспільство ГУР: З бюджету РФ на потреби терористів Донбасу виділили 800 мільйонів рублів Головне управління розвідки Міністерства оборони України заявляє, що військово-політичне керівництво РФ продовжує виділяти з бюджету значні кошти для продовження підривної діяльності на тимчасово окупованих територіях сходу України. Про це повідомляє прес-служба відомства. «Встановлено, що на початку квітня з бюджету РФ надійшло близько 800 млн російських рублів. З них 775 млн призначається для утримання тієї частини адміністративного апарату і силових структур т. зв. ДНР і ЛНР, де службу за контрактами з російською окупаційною владою проходять переважно місцеві жителі», - йдеться в повідомленні. За даними розвідки Міноборони, ще 25 млн рублів призначені «для домінування російської пропаганди». «На придбання телекомунікаційного обладнання для Донецького обласного радіотелевізійного передавального центру, станцій-ретрансляторів Тореза і Горлівки, а також для запуску проектів «цифрового мовлення» в н.п. Стаханов, Красний Луч і Чорнухине (на ці проекти передбачено 700 тисяч)», - доповіли в відомстві. Нагадаємо, раніше українська розвідка повідомляла про поранення чотирьох російських військових під Авдіївкою Донецької області.
Політика New York Times опублікував ще одну статтю про корупцію в Україні З усіх країн, яких торкнулася публікація «панамських документів», в Україні вони викликали чи не найбільший резонанас, адже в той час, як українські солдати опинилися в оточенні в Іловайську, Президент шукав способи уникнути оподаткування своєї бізнес-імперії. Про це йдеться в статті американського видання New York Times під назвою «Захід допускає корупцію в Україні», яку написав Олівер Буллоу. «Публікація «панамських документів» в Україні привернула більше уваги, ніж де б то не було. У серпні 2014 року українських солдатів оточили і обстрілювали в Іловайську, а Президент Петро Порошенко, кондитерський магнат, відкривав корпоративний бізнес на Британських Віргінських остовах. Поки українські молоді чоловіки вмирали, захищаючи Україну, їхній Головнокомандувач шукав шляхи, як уникнути українських податків для своєї бізнес-імперії», - пише журналіст авторитетного американського видання. Разом з тим Буллоу зосереджує свою увагу не тільки на Порошенкові, але й на тому, що для українських бізнесменів виведення коштів в офшори для «відмивання» та уникнення оподаткування є звичайною практикою. Таким чином, вважає журналіст, допускаючи існування офшорних зон, Захід сам створює можливості для корупції. «Звинувачення полягає не в нескрупульозних українцях самих по собі: не було б стільки корупції, якби не було таких офшорних центрів, як Панама. Якщо ти крадеш гроші, то повинен їх десь відмити, інакше це безглуздо», - йдеться в матеріалі NYT.
Суспільство Суд вимагає від поліції почати розслідування проти мера Кривого Рогу У Кривому Розі суд зобов'язав працівників слідчого відділу Дзержинського райвідділу поліції відкрити кримінальне провадження про зловживання владою мером Юрієм Вілкулом. Про це повідомляє екс-кандидат на посаду мера Кривого Рогу Інна Іванченко на своїй сторінці в Facebook. «Відповідне рішення ухвалила слідчий суддя Вікторович Дзержинського районного суду Кривого Рогу за заявою кандидата в мери міста. Кримінальне провадження стосується факту виконання Вілкулом обов'язків міського голови в період виборчого процесу, в той час як у законі «Про позачергові вибори Криворізького міського голови» зазначено, що вибори призначені у зв'язку з неможливістю виконання Криворізьким міським головою своїх повноважень», - написала Іванченко. Заявники вважають, що, продовжуючи виконувати обов'язки мера, він зловживав владою, що підпадає під статтю 364 Кримінального кодексу. Раніше в поліції не побачили достатніх підстав для відкриття кримінального провадження за цим фактом. У зв'язку з цим відповідну заяву було подано до суду, який визнав за необхідне зобов'язати поліцію внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
Події У Мелітополі автомобіль військових збив людей на переході, є жертви Сьогодні, 10 квітня, в Мелітополі (Запорізька область) в районі Ризького ринку автомобіль військових УАЗ-452, намагаючись обігнати автомобіль Держслужби охорони, збив двох жінок на пішохідному переході. Про це повідомляє місцевий портал «Наше Місто». За словами очевидців, автомобіль військових УАЗ-452, намагаючись обігнати автомобіль Держслужби охорони, проігнорував червоне світло світлофора і збив людей, які переходили дорогу. Одна з жінок загинула на місці, другу доставили в лікарню. Крім того, постраждав припаркований неподалік автомобіль Renault. У свою чергу військові кажуть, що в авто відмовили гальма. «Судячи з усього, мала місце відмова гальм. Всі автомобілі зупинилися на червоне світло, а водій УАЗу 1983 р.н. поїхав, але, щоб уникнути зіткнення з пішоходами, взяв управо, намагаючись скинути швидкість», - прокоментував ситуацію начальник сектору ДПП Мелітопольського відділу поліції Микола Гордієнко.
Суспільство ГУР: Бойовики продовжують залишати лави терористичних формувань Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє, що російські військові продовжують залишати незаконні військові формування. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства. З огляду на небезпеку участі в активних бойових діях і поступове розуміння невідворотності покарання за вчинення військових злочинів на тимчасово окупованих територіях Донбасу відзначаються факти масового звільнення військовослужбовців у підрозділах 1-ї (Комсомольське) і 5-ї (Макіївка) окремих мотострілкових бригад 1-го Армійського корпусу Збройних сил РФ. «З метою прискорення процесу розгляду рапортів на звільнення і повернення в Росію російські військовослужбовці вдаються до демонстративного зловживання спиртними напоями, в тому числі під час несення служби зі зброєю», - повідомляє розвідка. Так, наприклад, 9 квітня комендатура Макіївки затримала чотирьох військовослужбовців так званої «5-ї омсбр», які самовільно залишили пости бойового чергування зі зброєю, розпивали спиртні напої, грубо порушували громадський порядок і при затриманні вимагали надати їм можливість повернутися додому живими.
Суспільство Прикордонники запобігли спробі передачі 300 тисяч гривень з окупованого Донбасу Працівники Державної прикордонної служби України попередили спробу передачі грошей з території, підконтрольної терористам. Про це повідомляє прес-служба відомства. «На контрольному пункті в'їзду-виїзду «Мар'їнка» прикордонники спільно з працівниками фіскальної служби виявили майже 300 тисяч гривень, які водій транспортного засобу намагався перевезти з неконтрольованої території. Під час перевірки мікроавтобуса «Опель» оглядова група знайшла заховані кошти під килимком переднього пасажирського сидіння», - йдеться в повідомленні. Також прикордонники дізналися, що власником є ​​житель міста Стаханова Луганської області. Конфіскат передали представникам зведеної мобільної групи для прийняття правового рішення.
Суспільство У Донецькій області виявили велику партію наркотиків на суму в півмільйона гривень Працівники 9-го управління Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України в Донецькій області спільно з працівниками Дружківського відділення поліції провели обшук за місцем проживання 37-річного місцевого жителя. Про це повідомляє прес-слуюба ГУ Національної поліції в Донецькій області. Поліцейські виявили та вилучили близько 400 мл концентрату опію, з якого виходить чотири тисячі доз готового наркотику. За цінами «чорного ринку» вартість вилученого наркозілля становить понад 400 тисяч гривень. Також на місці знайдено посуд і хімічні інгредієнти, які можуть використовуватися для виготовлення психотропної речовини. Вилучене направлено в НДЕКЦ. Цей факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування.
Суспільство Скандальний працівник СБУ не може пояснити своєї поїздки в РФ Затриманий в РФ підполковник СБУ Іванченко не може пояснити, навіщо покинув Україну і виїхав в Росію. Про це заявив голова СБУ Василь Грицак, передає liga.net. «Напевно, буде неправильно зараз озвучити, що він говорить. Він пояснює свою поведінку. Але чіткої відповіді у нього немає. Це перше. Друге - ми зараз перевіряємо, як це сталося насправді, причинно-наслідкові умови. Виїзд його (в Росію) не було санкціоновано. Те, що цю людину буде звільнено, - це найменше, що буде зроблено», - сказав голова СБУ. Відповідаючи на запитання про передачу затриманого російською стороною, голова СБУ повідомив, що Росія передала працівника СБУ без будь-яких умов. «У Росії заявили, що він просився працювати з ними. Ми це обов'язково перевіримо», - сказав Грицак. Підполковник СБУ Іванченко, за версією СБУ, давно перебував у полі зору служби внутрішньої безпеки. У травні минулого року йому було скасовано допуск до державної таємниці за службові порушення. Він просив дозволу виїхати в РФ відвідати хвору родичку, але не отримав його. Після цього вирушив в РФ несанкціоновано, що є грубим порушенням, зазначили у відомстві. Після перетину кордону Іванченка було затримано представниками російської спецслужби.
Політика Березюк: «Самопоміч» співпрацюватиме з новим прем'єром Фракція політичної партії «Самопоміч» готова до роботи з новим прем'єр-міністром після відставки Арсенія Яценюка. Про це повідомив голова фракції Олег Березюк, передає 24.ua. «Те, що відбулося сьогодні, мало відбутися 16 лютого, коли природним еволюційним способом Українська інституційне держава розв'язувала свою кризу розвитку. Протягом двох місяців держава була в турбулентності боротьби двох-трьох осіб за те, щоб залишитися біля корита влади», - сказав політик. За його словами, завтра або післязавтра Рада повинна створити «коаліцію, яка фактично керуватиме державою, і взяти з новим прем'єром відповідальність за її розвиток». «Самопоміч» в опозиції до цієї фактичної коаліції, але є незалежною парламентською фракцією, проукраїнською, продержавною, яка буде конструктивно співпрацювати з новим урядом і з новим прем'єром», - заявив Березюк.
Суспільство Керівників «Турбоатома» підозрюють у розтраті 2,5 мільярда гривень За сім років службові особи «Турбоатома» розтратили майно підприємства на 2,67 млрд гривень. Про це стало відомо з ухвали Печерського суду Києва від 31 березня 2016 року, розміщеної в Єдиному реєстрі судових рішень. Як випливає з судових матеріалів, Головне слідче управління Генпрокуратури веде розслідування за фактом привласнення та розтрати топ-менеджментом «Турбоатома» майна в особливо великих розмірах, а також щодо ухилення посадовцями компанії «Інкла-Київ» від сплати податків (ч. 5 ст. 191 , ч. 3 ст. 212 КК України). З'ясувалося, що в 2008-2014 рр. посадові особи «Турбоатома» «при потуранні посадових осіб вищих органів державної влади» за допомогою урядових рішень (ухвалених навесні 2010 року) позбавили Фонд держмайна контрольних функцій з управління підприємством, а також заволоділи майном та грошовими коштами «Турбоатома» на 2,666 млрд гривень. Додатково встановлено, що керівництво підприємства в цей період не спрямовувало дохід від діяльності товариства на його модернізацію. Замість цього гроші розміщувалися в комерційних банках. Ці фінустанови, зазначено в матеріалах слідства, зараз визнані неплатоспроможними, позбавлені банківської ліцензії, в них введено тимчасову адміністрацію. Нагадаємо, що ВАТ «Турбоатом», стратегічне підприємство, яке спеціалізується на випуску турбін для АЕС і ГЕС, засноване згідно з наказом Фонду державного майна України в 1996 році шляхом перетворення ДП «Науково-виробниче об'єднання «Турбоатом» на ВАТ «Турбоатом». Фонду держмайна належить 75,2241 відсотка акцій ВАТ «Турбоатом».
Політика Депутат БПП прокоментував відставку Яценюка Народний депутат Верховної Ради від фракції «Блок Петра Порошенка» Сергій Лещенко висловив своє невдоволення, що Президент України Петро Порошенко дозволив колишньому прем'єр-міністру Арсенію Яценюку піти у відставку «з високо піднятою головою», а також висловив упевненість в тому, що екс-прем'єр вже зараз почав роботу з відновлення свого рейтингу. Про це Лещенко написав на своїй сторінці в Facebook. «Замість ганебного зняття з посади за неуспішність в результаті змови 16 лютого Президент дозволив Яценюку піти з гордо піднятою головою. Ці два місяці були чорними для Петра Порошенка. Траєкторії настроїв у суспільстві і політиці повністю помінялися. Яценюк йде, залишаючи Порошенка один на один із усіма проблемами в економіці, звинуваченнями у використанні прокуратури для зведення рахунків і зародження авторитарних замашок», - зазначає депутат. На думку Лещенка, серед завдань на майбутнє сам Яценюк назвав новий виборчий закон, і «це перший крок, який працюватиме на відновлення рейтингу Яценюка».
За кордоном Генсека ООН буде обрано за новими правилами Вперше за 70-річну історію ООН кандидати на пост генерального секретаря організації представлятимуть свою кандидатуру перед світовими урядами на слуханнях, які почнуться наступного тижня. Про це повідомляє AFP. «Чотири чоловіки і чотири жінки, які проводять кампанію з метою стати найвпливовішим дипломатом у світі, кожен окремо протягом двох годин будуть розповідати Генасамблеї про своє бачення і відповідати на запитання від країн - членів (ООН. - Ред.) і громадянського суспільства» , - йдеться в повідомленні. Безпрецедентні слухання стали частиною політики прозорості щодо вибору наступника Пан Гі Муна, який визначиться 1 січня 2017 року. «Ми колективно вирішили відкрити обличчя перегонів», - заявив посол Франції при ООН Франсуа Делатра, представляючи новий процес відбору. Протягом десятиліть вибір наступного генсека організації здійснювали п'ять постійних членів Ради Безпеки ООН - Британія, Франція, Китай, Росія і США - переважно за «закритими дверима». Втім, Генасамблея у вересні проголосувала за скасування частини секретності, яка присутня у процесі вибору кандидатури, зобов'язавши кандидатів подати офіційну заявку на посаду, представити резюме і з'явитися на слуханнях. Повідомляється, що серед заявлених кандидатів на пост генсека є голова ЮНЕСКО болгарка Ірина Бокова, колишній прем'єр Нової Зеландії Хелен Кларк, а також колишній верховний комісар у справах біженців Антоніу Гутерреш із Португалії.
Суспільство Бойовики здійснили 28 обстрілів по позиціях АТО Протягом сьогоднішнього дня бандитські формування за підтримки військових РФ 28 разів відкривали вогонь по захисниках України уздовж всієї лінії розмежування. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО. «Після опівночі вогневих ударів із мінометів, які заборонені Мінськими домовленостями, зазнали бійці Збройних Сил України в районі Троїцького. Також уночі бойовики декілька разів обстріляли з кулеметів великого калібру, гранатометів і стрілецької зброї наші райони оборони поблизу Опиного, Мар'їнки, Широкиного, Луганського та Троїцького. До ранку поблизу Станиці Луганської ворог чотири рази використовував стрілецьку зброю, а в напрямі Мар'їнки українською армією було викрито позиції снайперів», - наголошується в повідомленні штабу. Спроби противника вибити сили АТО з займаних позицій вкотре виявилися марними. Українська армія контролює ситуацію і готова до різних змін обстановки. Нагадаємо, вчора бойовики 35 разів відкривали вогонь по позиціях сил антитерористичної операції.
Політика Яценюк закликав ВР сформувати новий уряд Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, який заявив про свою відставку, закликав парламент якомога швидше сформувати новий склад Кабінету міністрів. Про це він сказав у своєму щотижневому відеозверненні. «Керівництво урядом - це тягар... це інструмент, а не привілеї. Не можна допустити одного - дестабілізації виконавчої влади під час війни. Така перспектива неминуча, якщо після відставки не буде негайно обрано новий уряд України», - підкреслив Яценюк. На його думку, розв'язання ситуації, що склалася у верхівці влади, нарешті стало досяжним. «У парламенті відновлюється коаліційна більшість, нова угода ґрунтується на цілях і принципах нашого уряду. Парламентська фракція БПП висунула на посаду голови уряду Володимира Гройсмана, зробивши все для стабільності і спадкоємності курсу. Заявляю про рішення передати обов'язки та відповідальність керівника уряду України», - запевнив прем'єр.
Політика Геращенко: БПП і НФ домовилися зберегти міністрів Авакова і Петренка «Блок Петра Порошенка» і «Народний фронт» досягли домовленості про те, що голови МВС і Мін'юсту Арсен Аваков і Павло Петренко залишаться на своїх посадах в Кабінеті Міністрів. Про це заявив в ефірі «112 Україна» депутат від «Народного фронту» Антон Геращенко. «За тими домовленостями, які проговорювалися з «Блоком Петра Порошенка», і Арсен Аваков, і Павло Петренко, як міністри, які почали цілу низку важливих для країни реформ, залишаться на своїх постах. Для цього буде проведено голосування за новий склад Кабінету Міністрів, який повинен буде запропонувати Володимир Гройсман», - заявив Геращенко. Зазначимо, що прем'єр-міністр України пішов у відставку з посади голови уряду. Також екс-керівник Кабміну й надалі братиме участь у політичному житті країни.

Шкідливі ранкові звички, від яких вам потрібно терміново відмовитися
Шкідливі ранкові звички, від яких вам потрібно терміново відмовитися
Ранок — це найважливіша частина дня Від того, як ви проведете ранок, залежатиме те, як ви проведете весь день
10 магічних таємниць, які зберігає ваша кішка
10 магічних таємниць, які зберігає ваша кішка
Кішки здавна вважаються загадковими та магічними тваринами Знаючи про їхні здібності, ви по-новому поглянете н....
Сон у ніч з 27 на 28 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 27 на 28 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
28 квітня о 1:03 розпочнеться 20-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Вербна неділя у 2024 році: що можна і що не можна робити 28 квітня
Вербна неділя у 2024 році: що можна і що не можна робити 28 квітня
Велике свято віруючі святкують за тиждень до початку Великодня У Вербну неділю існують не лише традиції, а й з....
Гороскоп на 28 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви будете сповнені енергії та рішучості Це чудовий час для початку ....
більше матеріалів




/-0,85665512084961-/ /-pc-/
Top