counter
Архів Повернутись назад 09 Листопада 2016
9 Листопада
За кордоном Росіянам до зими зробили подарунок: знизили температуру гарячої води У Росії за ініціативою Росспоживнагляду знизили температуру гарячої води в квартирах на 10 градусів - до 50 градусів. Про це повідомив ТАСС заступник міністра будівництва і ЖКГ Росії Андрій Чибіс. На переконання російського міністерства, цей захід повинен «стримувати зростання платежів при збереженні якості водопостачання». Крім того, заступник голови Мінбуду зазначив, що зниження температури не викличе появи бактерії у воді. «За даними експертів, вода при 50 градусах безпечна за дотримання певних умов: закрита система гарячого водопостачання, не рідше разу на квартал треба проводити профілактику через температурні шоки, підвищуючи температуру води до 70 градусів, якість води, що виходить і підігрівається, має відповідати вимогам», - пояснив Чибіс.
Суспільство В Україну завезли дві вакцини від грипу В Україну завезли дві вакцини для профілактики грипу, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я. «У новий епідсезон в Україну ввезені наступні вакцини для профілактики грипу: «Джіс Флю» - суспензія для ін'єкцій, виробник «Грін Крос Корпорейшен.», Корея, в кількості 500 уп. (всього 5 тис. доз); «Ваксігрип» - суспензія для ін'єкцій по 0,5 мл виробник «Санофі Пастер С.А.», Франція, в кількості 100 тис. уп.», - йдеться в повідомленні. Обидві вакцини мають висновок про відповідність препарата державним і міжнародним стандартам. Відвантаження вакцини «Ваксігрип» планується найближчими днями. У міністерстві відзначили, що вакцинація від грипу є рекомендованою і не входить в календар обов'язкових щеплень. Вакцину закуповують приватні структури і розподіляють по аптеках, враховуючи попит попередніх років.
За кордоном Дональд Трамп лідирує в ключових штатах Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп перемагає в 25 штатах, що потенційно дає йому 244 голосів виборців. Як пише Інтерфакс-Україна, такі дані дають CNN, NBC, The Wall Street Journal, The New York Times і сайт Politico. З останніх оновлень, Трамп впевнено перемагає в Юті, де у його 51,3% підтримки, а демократ Гілларі Клінтон йде на третьому місці з 20,4%, поступаючись навіть незалежному кандидату Девіду Евану Макмулліну за результатами обробки 41% дільниць. У штаті Флорида, за даними 98% дільниць, Трамп отримує 49,1% підтримки, а Клінтон - 47,7%. Екс-держсекретар США Гілларі Клінтон зуміла обійти Трампа в Неваді - 48% на 45,6% голосів за результатами з 83% дільниць. За даними Інтерфакс-Україна, Трамп перемагає в одному з визначальних штатів - Пенсільванії, який дає 20 голосів виборців. Дані з 99,2% дільниць в цьому штаті дають Трампу 48,9% підтримки, а Клінтон - 47,6%.
Події Бойовики 54 рази порушили режим тиші: на Луганському напрямку стріляли з САУ Минулого вівторка, 8 листопада, на Донбасі з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 54 випадки відкриття вогню по позиціях сил АТО. Як повідомили в прес-центрі штабу АТО, найбільше обстрілів було на Маріупольському напрямку - 32 збройні провокації. На Луганському напрямку зафіксовано 16 обстрілів. На Донецькому - шість. На Маріупольському напрямку окупанти використовували стрілецьку зброю, гранатомети, озброєння БМП, а також 82 і 120-мм міномети. Під обстріл потрапили Тарамчук, Красногорівка, Мар'їнка, Талаківка, Новотроїцьке, Березове, Лебединське, Широкине, Павлопіль і Степове. На Луганському напрямку вогонь вівся в напрямку Станиці-Луганській, Жовтого, Кримського та Новоолександрівки, в районі Балки Кошарної, а по Калиновому-Попасній ворог застосував 122-мм самохідні артилерійські установки. На Донецькому напрямку з великокаліберних кулеметів, гранатометів, озброєння БМП, 82 і 120-мм мінометів бойовики обстріляли Луганське, Авдіївку, Зайцеве і Новгородське.
Політика Американський посол запевняє, що Білий дім підтримає Україну навіть за Трампа Посол США в Україні Марі Йованович заявила, що результат президентських виборів в США не змінить ставлення Штатів до України. «У мене є чітка впевненість в тому, незалежно від того, хто буде наступним президентом, що і в перехідний період і при новій адміністрації, США залишаться потужним партнером України», - сказала посол, передає Інтерфакс-Україна. За її словами, команда демократа Гілларі Клінтон і команда республіканця Дональда Трампа демонструють підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. «Політика США щодо України незмінна вже 25 років, бо  існує консенсус на підтримку України», - підкреслила Йованович. Американський посол також висловила впевненість у тому, що санкції будуть збережені. «У нас ще немає результатів виборів. Однак всі знають, що існує потужний консенсус про те, що санкції в грудні будуть продовжені», - сказала вона, відповідаючи на запитання про те, чи будуть збережені санкції в разі перемоги Дональда Трампа.
Політика Україна готує «чорний список» російських шоуменів Державна прикордонна служба України закінчує формування «чорного списку» російських виконавців, які без згоди української сторони відвідували окупований Крим і Донбас. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат України, радник голови МВС Антон Геращенко. «Прикордонна служба України закінчує формування стоп-листа для російських шоуменів, які без згоди Української сторони відвідували окупований Крим і Донбас і виступали там з гастролями. Їм буде заборонено в'їзд до України на кілька років», - заявив він. У свою чергу в ДПСУ повідомили, що 8 листопада служба заборонила на три роки в'їзд в Україну двом російським акторам театру і кіно Миколі Добриніну і Людмилі Артем'євій. «Вчора пізно ввечері в залізничному пункті пропуску «Харків - пасажирський» під час паспортного контролю пасажирів, які слідували потягом до Москви, працівники Держприкордонслужби перевірили інформацію про можливе порушення громадянами РФ, Добриніним М. і Артем'євою Л. (російські актори театру і кіно) законодавства України в частині, що стосується перетину державного кордону України через нечинні пункти пропуску та перебування на тимчасово окупованих територіях. Прикордонники встановили, що такі факти дійсно мали місце», - заявили українські прикордонники. У зв'язку з цим на підставі ст. 204 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення порядку в'їзду/виїзду на/з тимчасово окуповані території України) і ст. 13 закону «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» щодо цих громадян РФ був складений протокол про адміністративне порушення за ст.204-2 КУпАП та заборонений їм в'їзд в Україну терміном на три роки.
За кордоном «Світ валиться». Європа шокована перемогою Трампа на виборах президента США Світові уряди приголомшені перемогою республіканця Дональда Трампа на президентських виборах в США, пише Reuters. Міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Лайєн, союзник канцлера ФРН Ангели Меркель, назвала результати виборів «величезним шоком». Міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Ейро пообіцяв співпрацювати з Трампом, але заявив, що його особистість «викликає запитання». Голова МЗС Франції зізнався, що ще не знає, як діятиме Трамп щодо таких ключових викликів зовнішньої політики, як Паризька хартія з клімату, ядерна угода Заходу з Іраном і війна в Сирії. «Схоже, це буде рік подвійної катастрофи для Заходу», - сказав колишній міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, кажучи про перемогу Трампа і про референдум у Великій Британії про вихід з Європейського Союзу. «Пристебніть ремені безпеки», - сказав він. Водночас праві популісти вітали перемогу Трампа. «Їхній світ валиться. Наш відроджується», - сказав віце-президент французької партії «Національний фронт» Флоріан Філіппот. «Сьогодні Сполучені Штати, завтра - Франція!» - заявив засновник партії «Національний фронт» Жан-Марі Ле Пен.
За кордоном оформление ленты  Трамп подякував Клінтон за службу США і пообіцяв відродити американську мрію Кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп, який переміг на виборах у президент США,  подякував свою суперницю - демократа Гілларі Клінтон за службу країні. «Ми повинні подякувати Клінтон за її службу країні... Вона боролася дуже старанно», - заявив він, виступаючи в Нью-Йорку, передає Інтерфакс-Україна. Він також підтвердив, що Клінтон зателефонувала привітати його з перемогою на виборах. У своїй промові перед прихильниками в Нью-Йорку Трамп пообіцяв, що «відродить американську мрію». «У нас прекрасний план в галузі економіки, ми вдвічі збільшимо зростання і зробимо нашу економіку такою, що рівних їй у світі не буде... Ми відновимо нашу інфраструктуру і створимо мільйони робочих місць», - сказав він. Трамп пообіцяв своїм прихильникам, що буде старанно працювати і не підведе їх. «Щоб те, що сталося сьогодні, стало дійсно історичною подією, нам треба добре попрацювати. Я обіцяю вам, що не підведу вас», - сказав він. «Я люблю цю країну», - додав він в кінці своєї промови.
За кордоном Путін привітав Трампа з перемогою: сподівається на «перезавантаження» відносин Президент Російської Федерації Володимир Путін привітав республіканця Дональда Трампа з перемогою на виборах президента США. Про це повідомляє прес-служба Кремля. Зокрема, у вітальній телеграмі Путін висловив надію «на спільну роботу з виведення російсько-американських відносин з кризового стану, а також з рішення актуальних питань міжнародного порядку денного та пошуку ефективних відповідей на виклики глобальної безпеки». Президент РФ також висловив упевненість, що «вибудовування конструктивного діалогу між Москвою і Вашингтоном, яке ґрунтується на принципах рівноправності, взаємної поваги і реального врахування позицій один одного, відповідає інтересам народів наших країн і всього світового співтовариства». У свою чергу, як повідомляє ТАСС, Дональд Трамп пообіцяв налагоджувати добрі відносини з усіма державами. «Ми порозуміємося з усіма країнами, вірте мені», - заявив Трамп. Він також підкреслив, що американський народ «здатний впоратися з будь-яким викликом».
За кордоном МЗС РФ прокоментував розширення санкцій ЄС Розширення санкційного списку кримських «чиновників» через окупацію Росією Криму «не сприятиме відновленню нормального діалогу між законодавчими органами Росії і ЄС і не залишиться без наслідків». Про це йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ Росії. «Рестрикції проти депутатів Державної Думи не сприятимуть відновленню нормального діалогу між законодавчими органами Росії і ЄС, який так затребуваний на нинішньому непростому етапі російсько-ЄСівських відносин. Російська сторона вживатиме відповідних заходів у відповідь», - йдеться в повідомленні. На думку російських дипломатів, обмежувальні заходи ЄС - це «невиправдане колективне покарання населення цього регіону (анексованого Криму. - АСН) за вільне демократичне виявлення волі». Нагадаємо, що 8 листопада міністри фінансів Євросоюзу домовилися про введення нових санкцій проти шести депутатів нелегітимної Держдуми РФ.
Політика «Сильний, але непередбачуваний». Саакашвілі розповів про 20-річну дружбу з Трампом Екс-президент Грузії і голова Одеської облдержадміністрації, який подав у відставку,  Михаїл Саакашвілі прокоментував перемогу республіканця Дональда Трампа на виборах президента США, які відбулися 8 листопада. «Знайомий із ним понад 20 років, ми дружимо. Я це акуратно передбачав», - написав він на своїй сторінці в Facebook. Саакашвілі назвав Трампа «сильною особистістю з непередбачуваною політикою». «Ми повинні бути обережні й організовані більш ніж коли-небудь», - підкреслив він. Крім того, Саакашвілі опублікував відео з Трампом, зроблене ще за часів його президентства в Грузії.   Під час приїзду Трампа до Грузії в 2012 році Саакашвілі нагородив мільярдера Дональда Трампа Орденом Сяйва. «Сьогодні вся країна чекала вашого візиту. Не можу пригадати жоден візит президентів, який викликав би такий інтерес. Трамп в Грузії - це значить, що грузинський народ радіє, а світ дивиться на це », - заявив тоді Саакашвілі. Нагадаємо, що кандидат в президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп здобув перемогу на президентських виборах в США.
Політика Український посол у США озвучив позитивний момент у перемозі Трампа Український посол у США Валерій Чалий заявив, що Україна має хороші шанси на підтримку конгресу США при перемозі республіканця Дональда Трампа, повідомляє BBC Україна. За його словами, конгресмени і сенатори, які перемагають у своїх округах як від Демократичної партії, так і від Республіканської, «чітко висловлювалися на підтримку України». Тому Київ має хороші шанси на позитивне голосування в конгресі законів на підтримку України. «У разі приходу, наприклад, Трампа, ці процеси підуть швидше... Я оптимістично дивлюся на ситуацію, бо адміністрація, яка відходить від поточної роботи, дивиться на дещо інші пріоритети, а нові політики, які приходять, дивляться на перспективу», - сказав український посол. Нагадаємо, що кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп здобув перемогу на президентських виборах у США.
Економіка Уряд вводить референтні ціни на ліки Уряд вводить референтні ціни на діючі речовини ліків, що вже з 1 січня 2017 року має знизити ціни на медпрепарати. Про це на засіданні Кабінету міністрів України 9 листопада заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН.  «Ми сьогодні розглянемо низку важливих питань. Хочу наголосити на двох важливих рішеннях. В першу чергу, встановлення чесних цін на ліки. Бо не може бути на десятки або сотні разів більше, ніж у сусідніх країнах», - заявив він. За його словами, сьогодні Міністерство охорони здоров'я презентує рішення щодо системи референтного ціноутворення на ліки, що має призвести до зниження цін на ліки в Україні. «Ми беремо п'ять країн Польща, Латвія, Словаччина, Угорщина і Чехія за діючою сировиною... І ціна препарати в Україні не може бути вищою, ніж середня ціна на ці ліки в цих країнах», - заявив він.  При цьому Гройсман підкреслив, що Кабмін йшов до цього рішення не один місяць. «Як тільки приймаються такі рішення, ми відчуваємо опір... Тому я звертаюся до представників фармацевтичного бізнесу, щоб це рішення було сприйняте», - сказав глава уряду. За його словами, референтні ціни будуть встановлені на діючі речовини ліків в першу чергу для лікування серцево-судинних захворювань, гіпертонії, діабету, астми.  «Будь-які спроби протистояти діям Уряду по встановленню справедливих цін на ліки для українських громадян будуть жорстко заперечуватись. Тому я впевнений, що з 1 січня ми побачимо зниження цін на ліки», - заявив він. 
За кордоном Російський ресурс зіткнувся з перевантаженням на тлі перемоги Трампа в США Російський новинний ресурс «Яндекс.Новости» зіткнувся з високим навантаженням і може працювати повільніше, ніж зазвичай, повідомив РБК представник «Яндекса». «Наші фахівці розбираються, в чому справа. «Яндекс.Новости» працюють під високим навантаженням, в зв'язку з цим час відповіді сервісу може бути трохи довшим за звичайний», - зазначив представник «Яндексу». При цьому причину перебоїв у компанії не уточнили. У повідомленні наголошується, що, швидше за все, перебої в роботі пов'язані з виборами президента США. Так теми виборів в США набрали 100 балів за шкалою пошукового інтересу. «Вибори в США за підсумками 8 листопада посіли перше місце за числом пошукових запитів у "Яндексі", набравши 100 зі 100 балів за шкалою пошукового інтересу, повідомляється в огляді, наданому інтернет-компанією», - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, що кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп здобув перемогу на президентських виборах у США.
Політика ПДВ на соціальні продукти харчування виробники намагаються знизити до 7% У Верховній Раді зареєстрований законопроект, яким пропонується зменшити податок на додану вартість з соціальних продуктів харчування до 7%. Про це в коментарі АСН повідомив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. «Наприклад, до соціальних продуктів харчування філе не відноситься, відноситься тільки тушка. Тепер виробники курятини намагаються знизити ПДВ з 27% до 7% за рахунок того, що нібито соціальна продукція. Зараз це вже тема спекуляцій для великих виробників і вони намагаються вичавити з цього все. Тобто не даєте нам прямі дотації, давайте знижуйте нам ПДВ», - уточнив він. На думку Дорошенка, у такий спосіб крупні виробники харчових продуктів намагаються спекулювати на ситуації, яка виникла через тимчасове скасування регулювання цін на соціальні продукти харчування. 
Економіка Уряд збільшив мінімальну вартість горілки до 70 грн Кабінет міністрів України збільшив мінімальну роздрібну ціну горілки до 69,78 грн. Про це на засіданні уряду заявив перший віце-прем'єр Степан Кубів, передає кореспондент АСН.  «На розгляд виноситься проект постанови №957 про внесення змін до постанови про встановлення розміру мінімальних цін на оптові та роздрібні ціни на окремі алкогольні напої, що розроблено Міністерством економічного розвитку... Мінімальна роздрібна ціна на пляшку горілки вмістом спирту 40% підвищиться до 69 грн. 78 копійок. Це рішення розглянуте на засіданні уряду та на робочих групах», - повідомив він.  Це рішення як «регуляторний акт» було схвалено урядом.  «Рішення приймалося виключно на основі економічного аналізу», - додала нардеп Ксенія Ляпіна.  При цьому міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пропонував збільшити мінімальну ціну на пляшку горілки до 70 грн.  Степан Кубів у відповідь повідомив, що під час обговорення лунали пропозиції збільшити ціну до 106 грн, але вона не була підтримана. 
Події У Києві жорстоко побито директора КП «Плесо» У Києві був жорстоко побитий директор КП «Плесо» Денис Пікалов, про що він написав у себе в Facebook. «У понеділок, 7 листопада, ввечері, о 18:30, на мене напали невідомі. Двоє злочинців чекали мене біля парадного і, коли я підійшов, почали бити металевими кийками. Били по колінах і кінцівках, намагаючись травмувати. Врятували мене сусіди, за що їм величезне спасибі. Все могло б бути набагато гірше, ніж травми коліна і гематоми», - пише потерпілий. За його даними, у нього немає підозрюваних. Натякнув лише на справу їхньої компанії щодо Жукового острова, де незаконно добувається пісок. «До таких інцидентів в Україні вже звикли. Тампонаж нелегальних врізок на Либідь... В ідеальному світі хочеться займатися позитивними справами. Працювати з волонтерами щодо водної стратегії столиці, спільно вирішувати екологічні питання, створювати сервіси відпочинку на київських пляжах», - додав він.
Економіка У Нацбанку розповіли, як вибори в США вплинуть на долар в Україні Ситуація, що склалася на зовнішніх ринках у зв'язку з результатами президентських виборів в США, може мати обмежений короткостроковий вплив на стан українського валютного ринку. Про це йдеться в заяві заступника голови Національного банку України Олега Чурія. «Турбулентність на світових фінансових ринках не матиме значного впливу на валютний ринок, з огляду на відсутність поки доступу України до ринку капіталу», - заявив він. У Нацбанку не очікують таку волатильність обмінного курсу, яка створила б істотні ризики для виходу інфляції за межі цільових показників (12% +/- 3 п.п. на 2016 рік і 8% +/- 2 п.п. 2017 рік ). При цьому Чурій підкреслив, що ситуація на валютному ринку України залишається стабільною. На думку НБУ, результати виборів у США будуть транслюватися на українську економіку через світові сировинні ринки. Найбільше відреагують ціни на нафту. «За нашими прогнозами, ціни на зернові, олія та метали, які є основним експортним товаром України, відреагують менш істотно і з часом відіграють падіння. А значить, в разі їх тимчасового просідання це не зможе нівелювати значні надходження від експорту нового врожаю для українського валютного ринку», - переконує регулятор.
Політика Тролінг Трампа українськими політиками може позначитись на стосунках України і США Негативні висловлювання деяких українських політиків щодо Дональда Трампа можуть вплинути не лише на особисті відносини політиків, але й на стосунки між країнами. Таку думку в коментарі АСН озвучив політтехнолог Андрій Золотарьов. «Я казав, що треба пригальмовувати деяких наших політиків на кшталт Яценюка, Авакова, які кинулися тролити Трампа, мінусувати його, казати, що це агент Путіна. Це була суцільна дурниця з точки зору державних інтересів України. Трамп така людина, яка чутлива до цього, до таких речей. І, як я гадаю, пан Манафорт (Пол Манафорт – політтехнолог Дональда Трампа та Віктора Януковича. - АСН), який не втратив звязки з Трампом, він нагадає про ці обставини, бо він дуже добре знає українське політичне середовище і він нагадає пану Трампу, хто і що про нього казав», - наголосив політтехнолог. Нагадаємо, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков приписував Дональду Трампу звязки з російським президентом Володимиром Путіним і назвав його «небезпечним маргіоналом». 
Економіка Збитки держпідприємств за 2015 рік - майже 64 млрд грн при їхній вартості в понад 1,5 трлн За 2015 рік збитки державних підприємств становили майже 64 млрд грн. Про це на засіданні Кабінету міністрів України 9 листопада заявила перша заступниця міністра економіки Юлія Ковалів, передає кореспондент АСН.  «Сьогодні у нас налічується понад 3,5 тис. державних підприємств. Якщо подивиться на їх структуру, тільки 46 найбільших державних підприємств складають 94% всіх активів, у 2015 році вони принесли 92% чистого збитку. Їх загальна вартість - понад 1,5 трлн грн. Всі решта підприємств з 3,5 тис. складають 6% від всіх активів», - заявила вона.  Тому Міністерство економічного розвитку пропонує нову систему корпоратизації. «Ми хочемо, щоб послуги «Укрзалізниці» та послуги «Укрпошти» були кращі для громадян. Тому рівень менеджменту має бути кращим... Майже 64 млрд грн збитків від цих підприємств, які отримала держава, це наслідок корупції, з якою необхідно боротися... Тому реформа державних підприємств повинна мати фактичні наслідки», - заявила вона. Відтепер усі державні підприємства будуть проходити щорічний аудит, будуть обрані на прозорих та відкритих конкурсах нові наглядові ради 46 основних підприємств держави. «Незалежна наглядова рада буде обирати незалежного аудитора... Керівник підприємства чи виконавчий колегіальний орган управління також обираються відкрито на конкурсі... Також міністр Кабінету міністрів, віце-прем'єр-міністр з питань енергетики, а також міністр юстиції будуть введені до складу номінаційного комітету підприємств... Склад наглядових рад буде від 5-10 людей, щоб вони працювали ефективно, не були номінальним органом, а дійсно працювали», - сказала вона. 
Політика З перемогою Трампа підтримка України з боку США значно зменшиться Новообраний президент США Дональд Трамп зосередить свою увагу на внутрішніх проблемах, тому підтримка України буде значно меншою, ніж тепер, прогнозує політтехнолог Андрій Золотарьов. Про це він сказав в коментарі АСН.   «Трамп ізоляціоніст, вся його передвиборча кампанія – Америка для американців. І під час своє кампанії він робив акцент на вирішенні внутрішніх проблем Сполучених штатів. І саме ця обставина  свідчить, що Україна опиниться в становищі периферійного питання для США. Якщо говорити про зовнішню політику, Близький Схід - це головне, а Україна залишиться периферійним питанням, тож зростають шанси, що вибори на Донбасі все-таки пройдуть», - вважає Золотарьов. Водночас, на думку політтехнолога, у Трампа не буде відкритої ні проукраїнської, ні проросійської політики, оскільки в американській політичній системі закладені дуже потужні запобіжники для тих, хто відступає від проголошених цілей.
Політика Уряд візьметься за компанії, які є причиною корупції Уряд прийме рішення щодо продажу об'єктів та нових принципів управління стратегічними об'єктами.  Про це на засіданні Кабінету міністрів України 9 листопада заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН.  "Сьогодні ми приймемо пакет рішень щодо управління державними компаніями. Державні компаніі, яких більше 3,5 тис., завжди традиційно є джерелом збитків для державного бюджету та шаленої корупції. Думаю, це ніхто не буде заперечувати", - заявив він.  "Тому нам треба прийняти два рішення. Все те, що не є стратегічно важливим, треба продати на публічних аукціонах. Нехай приходять ефективні власники... Це має бути публічно і за ринковими цінами... Ті підприємства, які є стратегічно важливими, мають працювати, але за стандартами сучасних стратегічних підприємств", - заявив він.  Гройсман впевнений, що "мають бути незалежні наглядові ради, не чиновники, а фахівці, які будуть наглядати за тим, щоб підприємства працювали. Тому сьогодні ми приймемо рішення щодо корпоратизації підприємств, визначення номінаційного комітету менеджменту і інших рішень пакету Міністерства розвитку економіки, який був напрацьований". 
Політика Перемога Трампа свідчить, що світ - на зламі епох - політолог Перемога Дональда Трампа на президентських виборах в США — це свідчення того, що світ — на зламі епох, замість союзів і партнерств ключову роль гратимуть великі та регіональні сильні держави. Таку думку висловив політолог Вадим Карасьов під час прес-конференції сьогодні в Києві, передає кореспондент АСН. «Перемога Трампа — це уособлення і свідчення того, що світ перебуває на етапі зламу, на етапі зміни епох і потребує змін»,- сказав експерт. За його словами, зміни будуть не лише в США, а й у всьому світі. «Судячи з того, що Трамп проголошував — відновимо велич Америки — але тим не менш говорив, що треба вирішувати проблеми сьогоднішньої Америки за рахунок, зокрема, і певного нового ізоляціонізму. Це означає, що Америка зосередиться на вирішенні своїх внутрішніх проблем більше, аніж питаннях в Іраку, на Близькому Сході тощо. Тобто настає нова хвиля неізоляціоністської політики США. Це не значить, що вона не буде проводити активну зовнішню політику, але буде зосереджуватися саме на вирішенні своїх внутрішніх питань», - вважає Карасьов. По-друге, на його думку, перемога Трампа свідчить про кінець «американоцентричного світу, який встановився після поразки Союзу в Холодній війні, розпаду СРСР». «Вони залишаються лідером, але не гегемоном», - уточнив він. «Тому Захід сьогодні відступає, Захід слабшає. Відповідно, будуть слабшати і буде менше роль союзів, міжнародно-фінансових інституцій...Думаю, що роль МВФ буде менше, НАТО роль буде менша, це треба розуміти, роль союзницьких зусиль, зобов'язань буде менше. Подивіться, як веде себе сьогодні Туреччина. Вона ніби член НАТО, але починає проводити самостійну політику, незалежну політику»,- пояснив політолог. За його словами, замість союзів, різного роду партнерств у світі ключову роль гратимуть великі та регіональні сильні держави, «в яких є сильні армії, сильна зовнішня політика, причому за авторитарним ухилом». «Таким чином в світову політику повертається військовий фактор, силова геополітика»,- додав він. За його словами, світ змінився, і перемога Трампа в цьому плані є символічною.  
Події Депутата райради судитимуть за смертельну ДТП у Києві У Києві судитимуть депутата Макарівської районної ради, який влаштував смертельну ДТП на Кільцевій дорозі в столиці, в результаті чого одна людина загинула, ще одна отримала травми. Про це передає прес-служба прокуратури міста. Підозрюваному депутату, який перебуває під вартою в СІЗО столиці, оголосили про завершення досудового розслідування, а також ознайомили з матеріалами кримінальної справи. Доступ до матеріалів відкритий для його адвокатів, після ознайомлення з якими обвинувальний акт буде спрямований до суду. Аварія сталася в ніч на 29 липня 2016 року на Окружній дорозі в столиці. П'яний депутат на Toyota Land Cruiser, втікаючи від поліції, виїхав на смугу зустрічного руху і зіткнувся з автомобілем «Волга». Одна людина загинула, друга отримала важкі травми.
Політика Зміни в світовій геополітиці можуть спровокувати дострокові вибори в Україні - експерт Зміни в світовій геополітиці можуть спровокувати і зміни всередині України, наприклад, дострокові парламентські вибори десь в кінці лютого - початку березня. Таку думку висловив політолог Вадим Карасьов під час прес-конференції сьогодні в Києві, передає кореспондент АСН. За його словами, перемога Трампа - це уособлення і свідчення того, що світ змінюється, «і, відповідно, ці зміни в той чи інший спосіб будуть торкатися і України, її поточної ситуації». «І не виключаю, що можуть бути суттєві корекції зовнішньо-політичної лінії внутрішньої політики України», - додав політолог. «Для нас які уроки? По-перше, потрібно бути дуже обережними і дорослішими, коли ми аналізуємо чи прогнозуємо той чи інший процес, особливо в таких країнах, як США. Тому що деякі наші політики топові дуже підставилися, коли вони в своїх фейсбуках, твіттерах писали, що Трамп клоун і ніколи не виграє президентську кампанію», - сказав він. По-друге, як наголосив експерт, Україні не потрібно розраховувати тільки на зовнішню допомогу і на те, що зовні вирішать проблеми, які Україна має вирішити сама. «Без того, що в нас буде парасолька Байдена - Обами, цього вже не буде. По-третє, потрібно бути дорослішими... Потрібно реально бути незалежними. Розраховувати на власні зусилля. Немає армії сильної, немає економіки сильної, значить потрібно бути гнучкими, іти на компроміси. Не на капітуляцію, а на компроміси. Не розраховувати на те, що за нашими спинами домовляться на нашу користь. А якщо не на нашу користь? Це означає новий етап і треба буде мінятися всередині... А можливо, будуть зміни в політичному ландшафті. Не виключаю, що зміни світові, в світовій геополітиці спровокують і зміни всередині країні — наприклад, дострокові парламентські вибори десь в кінці лютого — початку березня», - зазначив політолог. «Перемога Трампа — це шанс для України пройти очищення від ілюзій і ставитися до сучасного світу і сучасних проблем як всередині, так і зовні без цього політтехнологічного пафосу, театральщини», - резюмував він.
Політика Антикорупційний комітет почав збір підписів нардепів за відставку Луценка Антикорупційний комітет Верховної Ради України почав збір підписів нардепів за відставку генерального прокурора Юрія Луценка. Про це на засіданні Комітету ВРУ з питань боротьби з корупцією заявив його голова Єгор Соболєв, передає кореспондент АСН.  «Юрій Луценко розвалює останній механізм в ГПУ для розслідування справ Майдану. Тому правильно і чесно буде нам ініціювати його відставку за навмисний саботаж в розслідуванні найрезонансніших справ у нашій сучасній історії! Я підготую листа до народних депутатів, так само як було і з тією ж мотивацією, щоб ми домоглися відставки чинного генпрокурора, вже третього генерального прокурора», - заявив Соболєв.  Він наголосив, що «вже третій генеральний прокурор України нічого не робить для того, щоб розслідувати справи Майдану», тому немає «ніякого сенсу, щоб він залишався на цій посаді».  Голова антикорупційного комітету впевнений, що «ми не маємо зупинятися до тих пір, поки не прийде нормальний генпрокурор», який буде розслідувати справи Майдану. 
Політика Ліки в Україні іноді дорожчі на 100%, ніж у Східній Європі - МОЗ Про це на засіданні Кабінету міністрів України 9 листопада заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає кореспондент АСН.  "Ми запроваджуємо нову політику забезпечення ліками... Саме референтні ціни стосуються фінансування, а реімбурсації застосування. На сьогодні більше 90% усіх ліків закуповуються з кишені самих громадян, вони самі оплачують ці ліки зі своїх кишень... Як ми можемо допомогти, щоб знизити ціни на ліки? До сьогодні референтування цін на ліки не використовувалося... Зараз ми говоримо про запровадження референтного ціноутворення", - заявила вона.  Зараз, за її словами, у списку ВООЗ трохи більше 200 назв основних ліків. Тоді як в Україні цей показник більше 1 тис. Тому в планах МОЗ - скоротити список до норм ВОЗ:  "Ми також звужуємо перелік ліків, до кінця року цей список буде підготовлений. Також буде встановлена мінімальна оптова ціна на ліки, яка не може бути вищою для державних закупівель", - повідомила вона.  В.о. міністра охорони здоров'я  підкреслила, що зараз "в Україні ми платимо за ліки на 5%-10% і навіть на 100% більше, ніж в наших сусідніх країнах. Наприклад, у наших друзів у Польщі... Тому ми реферуємо ціни до наших сусідів... наші сусіди у Східній Європи... Ми запроваджуємо референтні ціни для непатетнованих міжнародних назв".  Вона нагадала, що 60% українців страждають від серцево-судинних хвороб. Лише у 2015 році 22 млн українців звернулися за лікарською допомогою внаслідок таких захворювань. Тому реімбурсація таких захворювань є першим пріоритетом. Так само на 100% буде забезпечена реімбурсація цукрового діабету другого типу. Третій пріоритет - реімбурсація хвороб бронхіальної астми та бронхіту. 
Політика Українці зможуть легально доносити в НАЗК на чиновників В Україні, згідно з антикорупційним законодавством, вводиться поняття інституту викривачів. Про це на брифінгу  9 листопада заявив член Національного антикорупційного бюро України Руслан Радецький, передає кореспондент АСН. За його словами, так званими викривачами можуть бути ЗМІ, журналісти, фізичні та юридичні особи. Їм надано законом право звертатися до НАЗК із заявою про невідповідності у е-деклараціях українських чиновників. Член НАЗК наголосив, що агентство перевірятиме цю заяву, і якщо невідповідність матиме місце, то тоді складатиметься протокол про адмінправопорушення (якщо різниця між задекларованим і реальним майном становитиме менше 345 тис. грн) і направлятимуть його до суду. Штраф при цьому варіюється від 1700 грн за невчасне подання декларації до 50 тис. грн за неповноту декларації. Якщо ж різниця невідповідності становитиме понад 345 тис. грн, то тоді НАЗК передаватиме матеріали перевірки до НАБУ, яке вже провадитиме кримінальне розслідування і в суді доводитиме, що декларант порушив норми Кримінального кодексу, заявив член НАЗК. Водночас Радецький не знає, коли запрацює ця схема, оскільки нині є лише проект порядку проведення перевірки, який має бути затверджено колегіально на засіданні НАЗК і Мін’юстом.
За кордоном Трамп - прапороносець туги і страхів мільйонів американців - голова Європарламенту Виборці Америки сказали своє слово, а перемога Дональда Трампа однозначна і має поважатися. Про це в середу, 9 листопада, повідомив голова Європарламенту Мартін Шульц. «Я вітаю його і Республіканську партію США з перемогою», - сказано в заяві Шульца, що була поширена Брюсселем, пише Інтерфас-Україна. «Пан Трамп зумів стати прапороносцем туги і страхів мільйонів громадян США. Такі проблеми мають бути вирішені політикою і пропозиціями, що заслуговують на довіру», - сказав голова Європарламенту. Він вважає, що перед Трампом стоїть «важке завдання об'єднання розділеної держави». Обраному президенту Америки потрібно буде відповісти на більшість запитань, які стосуються зовнішньої обстановки: від Сирії до Іраку, від України до Лівії.
За кордоном Дональд Трамп не буде великим другом Володимира Путіна - Чумак Трамп не буде великим другом Путіну.  Про це в інтерв'ю журналістам заявив позафракційний народний депутат та член Комітету з питань боротьби з корупцією Віктор Чумак, передає кореспондент АСН.  "В США були різні президенти, з різними харизмами, але та завжди залишався Сенат та Конгрес, Комітет Об'єднаних штабів, розвідка і таке інше. Тому ми побачимо, що буде з приходом Трампа. Зрозуміло, що легше не буде", - заявив він.  Чумак вважає, зараз той час, коли українська дипломатія повинна зробити усе, щоб "зустрічатися з ключовими особами в Адміністрації Трампа з метою налагодження відносин з США. Люди навколо Трампа - абсолютно адекватні та вони будуть опиратися на головне - національні інтереси Америки, а не України. Якщо наші інтереси знайдуть збіг, то це буде добре. Якщо такого збігу не буде, то нам треба буде робити усе, щоб такий збіг в інтересах з'явився. От і все. Це важка і кропітка робота дипломатів України".  Він ще раз підкреслив, що не Трамп одноособово буде отримувати політику США:  "А і керівник Держдепу, керівник Республіканської партії та всі інші. Ситуація така, що Трамп і Путін не будуть величезними друзями, але нам треба буде ще раз у цьому переконати нове керівництво США". 
Економіка НБУ має на меті знизити обсяг готівки в обігу Національний банк України має на меті знизити обсяг готівки в обігу з 14,3% ВВП в 2015 році до 9,5% ВВП в 2020 році. Про це у відеозверненні до учасників «Cashless Ukraine Summit 2016» заявила глава НБУ Валерія Гонтарева, передає кореспондент АСН. За її словами, за минулий рік більше половини доходів, а саме 58%, населення отримало в безготівковій формі, і лише 18% витрат проводилися по безналу. «Це свідчить, що більшість населення, навіть отримуючи доходи на платіжну карту, звикли знімати їх готівкою в банкоматах. Тому наша амбітна мета - знизити обсяг готівки в обігу з 14,3% ВВП в 2015 році до 9,5% ВВП в 2020 році», - сказала Гонтарева. Вона також зазначила, що до сих пір в Україні не було єдиної державної програми по впровадженню безготівкових розрахунків, а розвиток cashless відбувався завдяки зусиллям міжнародних платіжних систем і банків. Першочерговими напрямами для впровадження цієї мети, за словами голови НБУ, є повсякденні операції: оплата транспорту, комунальних послуг, а також переведення всіх державних виплат, насамперед пенсій і стипендій, в безготівкову форму.
Політика оформление ленты  Порошенко привітав Трампа з перемогою та запросив до України Президент України Петро Порошенко привітав Дональда Трампа з перемогою на президентських виборах у США, які відбулися 8 листопада, та запросив його відвідати Україну. Про це повідомляється на сайті глави Української держави. «Це символ справжньої демократії, коли ніхто до останньої миті не знає результати виборів. І це є ознакою справжньої демократії, яку завжди сповідували і пропагували наші надійні та стратегічні американські партнери та друзі», - зазначив Порошенко під час зустрічі з послом США в Україні Марі Йованович. Порошенко наголосив, що сподівається на продовження підтримки США в двох важливих сферах – «у боротьбі українців проти російської агресії, за свободу і незалежність, відновлення суверенітету і територіальної цілісності, а також у сприянні у реалізації масштабних реформ в різних сферах, починаючи від боротьби з корупцією, реформи енергетичного сектору та забезпечення верховенства права, імплементації змін до Конституції в частині правосуддя, реформування системи державних закупівель, оборони та безпеки тощо». Президент також розраховує, що найближчим часом буде відновлена робота комісії стратегічного партнерства. Окрім того, Петро Порошенко наголосив, що разом з перемогою на найвищу посаду в державі Дональд Трамп перебирає на себе і відповідальність за глобальне лідерство США у демократичному світі.
Суспільство оформление ленты  СБУ затримала шахрая, який за $2 млн обіцяв «закрити» справу Онищенка Працівники Служби безпеки України затримали шахрая, який за два мільйони доларів «обіцяв» посприяти закриттю кримінальної справи проти народного депутата Олександра Онищенка. Як повідомляє прес-центр СБУ, зловмисник нібито мав вплив на керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Правоохоронці затримали шахрая в момент отримання частини «винагороди» в один мільйон доларів. Затриманому повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Нагадаємо, Олександр Онищенко підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ВАТ «Укргазвидобування», в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. Верховна Рада в липні 2016 року позбавила Олександра Онищенка депутатської недоторканності, а також проголосувала за його затримання і арешт.
Політика Трамп не несе ризиків та загрози для України - нардеп Новий президент США Дональд Трамп не несе ризиків та загрози для України. Про це в інтерв'ю журналістам заявив позафракційний народний депутат, член Комітету з питань боротьби з корупцією Андрій Дерев’янко, передає кореспондент АСН. «Чого очікувати Україні від Трампа? Я думаю, що нічого поганого Україні очікувати не треба. Бо передвиборча риторика найвищої посадової особи США зміниться, вона вже не буде такою, як була. Будь-який президент Америки підкріплює та стоїть на цінностях Америки. Це демократія, це територіальна цілісність суб'єктів міжнародного законодавства. Тому ризиків для України очікувати  не треба»,  - сказав він. Нардеп прогнозує, що Дональд Трамп не буде проводити антиукраїнську політику. «Нам треба налагодити відносини з керівництвом США, бо вони є гарантами нашої безпеки та цілісності відповідно до Будапештського меморандуму. Думаю, що США і надалі будуть докладати максимум зусиль, щоб відновити наші кордони, не давати позитивних сигналів агресору»,  - заявив Дерев’янко. 
Суспільство Геращенко заявила про швидке відновлення моста поблизу Станиці Луганської Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що Організація з безпеки і співробітництва в Європі та Міжнародний комітет Червоного Хреста мають намір приєднатися до проекту з відновлення моста поблизу Станиці Луганської в Луганській області. Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook  за підсумками переговорів гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи в Мінську. «Українська сторона підтримує ініціативи ОБСЄ та МКЧХ, які найближчим часом приєднаються до проекту відновлення моста поблизу Станиці Луганської. Це дуже важливо для цивільного населення. І ми будемо сприяти якнайшвидшій реконструкції моста», - заявила вона. Крім того, за її словами, Україна наполягає на відкритті КПВВ «Золоте», що розвантажить роботу інших пунктів.
Політика В Раді пропонують розширити коло осіб, які будуть зобов'язані подавати е-декларації Народні депутати України пропонують розширити коло осіб, які будуть зобов'язані подавати електронні декларації до Єдиного реєстру. Про це на засіданні робочої групи в Комітеті з питань боротьби з корупцією заявив член Комітету та позафракційний нардеп Андрій Дерев'янко, передає кореспондент АСН.  «Жодної дискусії щодо додаткової відповідальності громадських організацій, це питання взагалі знімається з порядку денного. Мова йде про нашу пропозицію розширити коло фізичних осіб, які мають подавати електронні декларації», - сказав член Комітету по боротьбі з корупцією та автор законопроекту.  Під час обговорення законопроекту голова правління «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін виступив проти прийняття закону. «Ми категорично проти будь-яких змін Закону про боротьбу з корупцією... Базовий принцип полягає в тому, що однаковий принцип декларування не може бути для службових осіб і тих, хто ними не є... Одна історія - це державні службовці та всі інші. Тому наша організація виступає критично та проти того, щоб однакові принципи декларування були застосовані для державних службовців і тих, хто є в громадських радах у відповідних органах», - заявив він. Нагадаємо, що проектом Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення сфери фінансового контролю та врегулювання окремих питань застосування антикорупційних механізмів» пропонується розширити коло фізичних осіб, які також мають подати свої декларації.  Зокрема, в цю групу входять голови та члени Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, члени Національного агентства з питань запобігання корупції, Рахункової палати, представники Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.
Політика Як президент США Трамп може запустити нову хвилю глобальної економічної кризи Політика новообраного президента США Дональда Трампа може спровокувати в світі обмеження міжнародної торгівлі і деглобалізацію. Про це в інтерв'ю АСН повідомив фінансовий експерт Ерік Найман. «Трамп може запустити по світу хвилю протекціонізму і деглобалізації. Це почне руйнувати торговельні зв'язки і виставляти торгові бар'єри між країнами. А погіршення умов зовнішньої торгівлі це завжди погано, ми розуміє що це і закриття заводів і безробіття, тобто такий собі розпад радянського союзу, тільки на глобальному рівні», - пояснив експерт. У той же час Найман не виключає що після виграшу Трампа на президентських виборах, выдносини з американськими фінансовими донорами погіршиться. «Україны по-перше чисто політично потрібно буде переналагоджувати зв'язки з адміністрацією республіканців і вже Гонтарева заявила про маленьку ймовірності отримання траншу МВФ у цьому році. Я думаю що буде під питанням і інше співробітництво США та України. Тобто Україна ризикує втратити такого важливого геополітичного друга», - додав фінансист.
Політика У МЗС України розповіли про очікування від Трампа У Міністерстві закордонних справ України оцінили перемогу мільярдера-республіканця Дональда Трампа на виборах президента США. Як розповів заступник голови МЗС Вадим Пристайко, подальші призначення в Адміністрації нового президента США, включно з посадою державного секретаря, секретаря з безпеки і національного радника з питань безпеки, є важливим індикатором двосторонніх відносин. «Треба зрозуміти, яким чином це (обрання Трампа. - АСН) вплине (на двосторонні відносини. - АСН). Але ми сподіваємося на багато стабілізуючих факторів, які є не тільки в американському суспільстві, а й взагалі в істеблішменті. І заяви, які робилися, я думаю, вони робилися заради (передвиборної) кампанії. Дуже важливий індикатор, хто буде обраний державним секретарем, секретарем з безпеки, національним радником з питань безпеки. Ці речі будуть важливі як індикатор», - цитує УНІАН заяву представника МЗС.
Суспільство Після перемоги Трампа Україні доведеться шукати компроміс з РФ - політолог Після перемоги Дональда Трампа на президентських виборах в США Україні доведеться або домовлятися по Донбасу в “нормандському форматі”, або шукати компроміс з Росією сам-на-сам. Таку думку висловив політолог Вадим Карасьов під час прес-конференції сьогодні в Києві. “Період, коли можна було маніпулювати частково нашими старшими партнерами,що ми тут захищаємо західний світ, боронимо кордони західних цінностей, він закінчився”, - сказав він. За його словами, перемога Трампа — це шанс України для того, щоб очиститися від ілюзій, провести корекцію зовнішньої та внутрішньої політики, ставати мудрішими та сильнішими. Що стосується стосунків США з Росією після перемоги Трампа, то, на думку, Карасьова, це буде конкуренція. “Якщо Трамп говорить про те, що ми маємо зосередитися на США, наші внутрішні проблеми треба вирішувати. Якщо він говорить, що надмірна глобалізація не вигідна США. Якщо він говорить про те, що не наші проблеми там, наприклад, в Східній Європі, на Донбасі, на Ближньому Сході частково... Значить, йому потрібна як в торгівлі — він же бізнесмен — угода, домовлятися — це твоє, це твоє. Взагалі нинішній світ багато в чому характеризується поверненням політики “макіавелівського” типу- політики, коли будуть все вирішувати, можливо, невелика група сильних лідерів сильних держав причому з авторитарним нахилом”, - сказав політолог. “Санкції знімуть — треба розуміти. Крим залишиться осторонь. По Донбасу — мабуть, в “нормандському форматі” потрібно вирішувати або, як я казав, прийдеться нам двосторонню угоду робити з Росією - не на умовах капітуляції, а на умовах компромісу. Можливо, це найкращий варіант, коли ми з Росією сам-на-сам вирішимо це питання”, - резюмував політолог.
Події У Миколаєві молоді люди намагалися підірвати гранату Правоохоронці Миколаєва знешкодили двох молодих людей, які загрожували підірвати гранату. Злочинці були затримані за статтею 208 КПК України. Про це передає відділ комунікації поліції по області. У середу, 9 листопада, оперативники Управління карного розшуку спільно з працывниками Інгульського відділу поліції Миколаївської області в ході проведення профілактичних заходів на ринку «Колос» помітили двох підозрілих чоловіків. Один з них дістав вогнепальну зброю, а другий - гранату, коли правоохоронці підійшли до підозрілих осіб. Завдяки оперативним діям жоден з громадян, які були на ринку, не постраждав. Поліцейський вихопив з рук злочинця гранату і зафіксував її скотчем. Він протримав так вибухонебезпечний пристрій до приїзду вибухотехніків. Інші забрали у другого зловмисника револьвер. Це молоді люди 18 і 19 років. Вони дають свідчення.
Політика Яценюк сподівається на продовження США санкційного тиску проти Москви Колишній прем'єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк побажав новообраному президенту США Дональда Трампа успіхів і сподівається на продовження розвитку стратегічного партнерства між країнами, пише Інтерфакс-Україна. «В Америці закінчилися драматичні виборчі перегони. Але більш драматичними і складними є внутрішні і зовнішні виклики перед Дональдом Трампом як новообраним 45-м президентом США. Бажаю йому успіху в цій місії», - пише Яценюк у Faceebook. Україна розраховує, що нова адміністрація США «продовжить розвиток стратегічного партнерства двох країн, буде зберігати відданість фундаментальним принципам міжнародних відносин, а також протистоятиме агресії Росії, не визнає анексії півострова Крим і продовжить курс санкцій тиску проти Москви».
Політика Україна в списку важливих справ Трампа стоїть на сотому місці - політтехнолог Українці не повинні турбуватися з приводу перемоги Трампа на президентських виборах в США, оскільки серйозних змін у відносинах України і США не відбудеться. Так вважає політтехнолог Сергій Гайдай. Про це він сказав в коментарі АСН. «Що стосується так званої допомоги Україні, то вона і при Гілларі не була б такою, про яку мріють українські політики - нас не завалять грошима і нам не пришлють озброєння. За Трампа цього теж не буде, бо найважливішим фактором такої допомоги є самі дії влади Української держави, яка поводиться в цій частині не дуже ефективно. Тому ми для них в списку важливих справ стоїмо на сотому місці, і це не залежить від того, хто у них президент», - додав Гайдай. Експерт вважає, що загострити ситуацію може підтримка більшістю українських політиків на виборах в США конкурента Трампа Гілларі Клінтон. «Є серйозні неприємності для нашого політикуму, бо надто багато було дифірамбів Гілларі і занадто багато критики Трампа. Тепер не так легко Порошенкові або комусь із наших високих чиновників, скажімо так, буде домогтися аудієнції з Трампом, бо, по-перше, ми йому нецікаві, а по-друге, ще й були проти нього», - уточнив Гайдай.
Політика МОЗ почало активно працювати над референтними цінами на ліки Про це на брифінгу заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає кореспондент АСН.  "Є спротив фармкомпаній в Україні (щодо запровадження референтних цін на ліки з 1 січня 2017 року. - АСН). Але в кожній країні є  програми, завдяки чому фармацевтична виробництво далі розвивається. Тому в таких країнах, як Німеччина та США, нема проблем ні з тим, щоб ліки були доступні, а фармацевтичні компанії заробляли... Тому ми будемо працювати далі в Україні... Тому до 1 січня МОЗ разом з Мінфіном та Мінекономіки буде працювати над встановленням референтних цін на ліки в Україні", - заявила вона.  Вона наголосила, що з 1 січня 2017 року будуть знижені надбавки на ліки в аптекарських мережах на групи ліків з серцево-судинних захворювань, цукрового діабету та астми:  "Чим дорожчі будуть ліки, тим менше буде надбавка. Щоб вона не була більше 20%". 
Економіка Уряд схвалив пакет рішень щодо реформи державного управління Уряд схвалив пакет рішень щодо реформи управління державними підприємствами. Про це на засіданні Кабінету міністрів України 9 листопада заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН.  «64 млрд збитків державних підприємств - це дуже серйозний  виклик для держави! І це лише за 2015 рік. Зараз ситуація почала вирівнюватися... Тому кожне успішне державне підприємство буде працювати та приносити гроші у державний бюджет», - заявив прем'єр.  У свою чергу міністр юстиції Павло Петренко нагадав, що незалежне керівництво, обране на відкритих публічних конкурсах, на «Укрпошті» та «Укрзалізниці», вже довело правильність цього процесу. «Ми повинні продовжити реформу державного управління», - сказав міністр.  Він наголосив, що Мін'юст підготує пропозиції, які унеможливлять зрив відкритих конкурсів «технічними кандидатами» щодо формування номінаційних комітетів та наглядових рад державних підприємств.  Нагадаємо, як повідомила заступниця міністра економіки Юлія Ковалів, відтепер усі державні підприємства будуть проходити щорічний аудит, будуть обрані на прозорих та відкритих конкурсах нові наглядові ради 46 основних підприємств держави.
Політика Кабмін вирішив "дати" надбавку працівникам органів соціального захисту Кабінет міністрів України прийняв рішення щодо надбавок до зарплат працівників органів соціального захисту.  Про це на засіданні Кабінету міністрів України 9 листопада заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН.  "Працівники органів соцзахисту, які займаються оформленням субсидій на оплату житлово-комунальних послуг отримають надбавку, яка становитиме 50% окладу. Ми прийняли рішення одноголосно про 50% премії працівникам соціального захисту, щоб компенсувати їм навантаження в роботі", - повідомив глава уряду. Напередодні віце-прем'єр-міністр Павло Розенко на селекторній нараді заявляв:  "Сподіваюся, ми завтра на засіданні уряду ухвалимо рішення про надбавки працівникам соцзахисту, які виконують важливу місію з оформлення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг населенням». 

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-1,8191730976105-/ /-pc-/
Top