counter
Архів Повернутись назад 09 Червня 2016
9 Червня
Події Бойовики 43 рази обстріляли позиції сил АТО Бойовики 43 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України. Про це повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції. Так, на Донецькому напрямі по українських захисниках біля Авдіївки, Пісків, Опитного російські найманці били з усіх видів стрілецької зброї та мінометів різних калібрів, а близько 22:00, порушуючи Мінські домовленості, підключили до обстрілу артилерійські системи калібру 152 мм. «Позиції сил АТО в районі Луганського і Новгородського були обстріляні з гранатометів різних систем і стрілецької зброї, а поруч з Майорськом і Зайцевим також із важких мінометів», - йдеться в повідомленні. Крім того, з настанням темного часу доби на Маріупольському напрямі бойовики неодноразово вели вогонь по опорних пунктах ЗСУ в районі Новотроїцького з важких мінометів калібру і 122 мм САУ, а поблизу Павлополя і Мар'їнки з мінометів калібру 82 мм. Під вогнем з великокаліберних кулеметів опинилися українські військові на позиціях у районі Талаківки і Широкиного.
За кордоном В Ізраїлі заборонили 83 тисячам палестинців в'їзд через Рамадан В Ізраїлі влада заборонила в'їзд у країну для 83 тисяч палестинців. Про це повідомляє урядова служба при ізраїльському міністерстві оборони COGAT, передає ВВС. Дію дозволів було призупинено на час священного для мусульман місяця Рамадан. «Відповідно до рішення влади палестинцям із сектора Газа і Західного берега річки Йордан заборонено відвідувати родичів в Ізраїлі, релігійні церемонії в Єрусалимі і подорожувати транзитом через аеропорт Тель-Авіва. Як уточнює ізраїльське відомство, в'їзд і виїзд для палестинців буде дозволений тільки в гуманітарних або медичних цілях», - пише видання. Нагадаємо, що напередодні в Ізраїлі відбулася стрілянина в центрі Тель-Авіва. Її, імовірно, влаштували два палестинця. Четверо людей загинули, 18 були поранені.
Суспільство На Дніпропетровщині голову сільради затримали на хабарі в 22 тисячі гривень У Дніпропетровській області голову однієї з сільських рад затримали на хабарі. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції. Сума хабара - 22 тисячі гривень. «Згідно з повідомленням, зазначену суму чиновник вимагав від громадянина за виділення йому земельної ділянки. Половина з цих коштів призначалася депутатам сільради за їхнє «правильне» голосування під час сесії. Під час затримання голова сільради намагався чинити опір правоохоронцям. Побачивши працівників поліції, він намагався втекти. Однак оперативники УЗЕ заблокували автомобіль чиновника», - сказано в повідомленні. Зараз вирішується питання щодо повідомлення хабарнику про підозру і обрання йому запобіжного заходу. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК України.
Суспільство У Києві п'яний чоловік стріляв на дитячому майданчику У Києві п'яний чоловік стріляв на дитячому майданчику з травматичного пістолета. Про це повідомляє прес-служба патрульної поліції. Патрульні поліцейські затримали чоловіка. «Жителі вул. Волгоградської почули постріли на дитячому майданчику вдень ​​8 червня. Люди зателефонували на номер «102». На місці події патрульні поліцейські побачили чотирьох чоловіків і двох жінок. Один із присутніх розважався тим, що стріляв по пляшках з предмета, схожого на травматичний пістолет. Чоловік і його друзі мали ознаки сп'яніння», - сказано в повідомленні. Чоловік пручався поліцейським. Документів на зброю у 32-річного стрільця не було. Крім того, у нього в кишені знайшли ніж, а в шкарпетці - пакет з білим порошком. На громадянина склали адміністративні протоколи і доставили до Солом'янського відділка поліції.
Суспільство У Львові активісти захопили трибуну сесійної зали міськради і зірвали сесію У Львові учасники протесту захопили трибуну сесійної зали міської ради сьогодні, 9 червня, і зірвали сесію. Про це повідомляє місцеве видання Zaxid.net. Секретар Львівської міськради Анатолій Забарило оголосив про закриття засідання сесії. Активісти, які прийшли під Ратушу, вимагали впустити їх на сесію, але в.о. начальника управління «Секретаріат ради» Юрій Лукашевській вийшов до людей і порадив присутнім дивитися трансляцію сесії онлайн. Протестувальники хотіли бути присутніми на засіданні, щоб пояснити депутатам, щоб ті проголосували за відставку Садового. Вхід у Ратушу охороняли близько сотні працівників «Муніципальної варти» та Національної поліції. Всередині було близько сотні спецназівців зі щитами і в шоломах. Кільком десяткам активістів УНА-УНСО, ГО «Сокіл» та інших правих організацій вдалося потрапити до сесійної зали. Активісти зайшли в залу, захопили трибуну. Сталася бійка.
За кордоном оформление ленты  У Міноборони РФ офіційно підтвердили загибель пілота Су-27, що зазнав аварії (відео) У Міноборони Росії офіційно підтвердили крах винищувача Су-27 під Москвою і підтвердили загибель пілота «Русских Витязей». Про це повідомляє прес-служба Міноборони Росії. Як повідомляється, літак ПКС Росії зазнав аварії при поверненні на базовий аеродром у Підмосков'ї. «Політ виконувався без боєкомплекту, на землі руйнувань немає», - сказано в повідомленні. Нагадаємо, що раніше ЗМІ РФ повідомили про те, що в Підмосков'ї розбився МіГ-29. У мережі з'явилося відео з місця катастрофи.   Нагадаємо, що це не перша втрата знаменитої пілотажної групи. Так, в 1995 році при поверненні з авіасалону в Малайзії при заході на дозаправку на в'єтнамському аеродромі Камрань через незадовільну організацію польотів у складних метеоумовах, зіткнулися з горою три винищувачі «Русских Витязей». Ця трагедія призвела до загибелі чотирьох льотчиків пілотажної групи. При виконанні генеральної репетиції до авіасалону МАКС-2009 16 серпня 2009 року в районі аеродрому «Раменське» зіткнулися два літаки Су-27 зі складу авіагрупи. Загинув один із трьох пілотів - командир пілотажної групи «Русских Витязей» Ігор Валентинович Ткаченко.
Політика Парубій вважає, що реформу децентралізації доведеться запускати спочатку Спікер Верховної Ради Андрій Парубій припускає, що реформу децентралізації доведеться запускати спочатку. Про це він повідомив під час парламенту, передає «112 Україна». «Децентралізація - це одна з наймасштабніших реформ, яких сьогодні потребує Україна. Вважаю, що пункт, який стосується окремого способу самоврядування Донецької та Луганської областей, не є обов'язком для децентралізації, але він викликає найбільше дискусій. Якби цей пункт був вилучений, я переконаний, ми могли б у залі знайти 300 голосів під реформу децентралізації, так само, як знайшли голоси під реформу судоустрою. Я провів відповідні консультації з юристами, але, на жаль, вони стверджують, що ми не можемо між першим і другим читанням вносити будь-які поправки в текст. Єдине, що ми можемо зробити, - це повернутися до самого початку. Тобто має бути постанова про вилучення пункту і повторне направлення в КСУ. Простого рішення немає, а повернення до початку - це відповідальне рішення. Це важка для організації ідея, але можлива», - розповів спікер. Нагадаємо, що раніше спікер говорив про те, що в законопроекті про децентралізацію міститься пункт про особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей, але він не може бути задіяний через невиконання РФ Мінських домовленостей.
Економіка Порошенко підписав закон, що дозволяє спрямувати на відновлення Донбасу три мільярди гривень Президент Петро Порошенко підписав закон, який дозволить спрямувати додатково понад три мільярди гривень на відновлення Донбасу. Про це повідомляє прес-служба глави держави. Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення зміни до підпункту 4 пункту 24 розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України». «Ми зробили все можливе для того, щоб знайти більше 3 млрд гривень, які зараз будуть спрямовані до місцевих бюджетів Донецької та Луганської областей і будуть використані для якнайшвидшого фінансування відновлення постраждалого Донбасу», - зазначив Порошенко під час телемосту з містом Краматорськом, де зібралося керівництво Донецької та Луганської областей. За словами Президента, в першу чергу кошти будуть спрямовані на ремонт і реконструкцію 21 опорної школи, на будівництво і відновлення 23 амбулаторій і 29 дитячих садків. Загальна вартість проектів з ремонту та реконструкції об'єктів соціальної сфери складе понад мільярд гривень. Значну увагу буде приділено об'єктам водопостачання та водовідведення - фінансування передбачено для 113 таких об'єктів. У Луганській області планують привести в робочий стан 60 кілометрів доріг, здійснити проектування, ремонт і відновлення шести зруйнованих мостів. Також передбачено кошти на відновлення роботи обласного українського музично-драматичного театру.
За кордоном До чотирьох кораблів НАТО стежили за російським фрегатом під час переходу в Чорне море До чотирьох кораблів НАТО супроводжували новий фрегат Чорноморського флоту (ЧФ) «Адмірал Григорович» під час міжфлотського переходу. Про це заявив командир 30-ї дивізії надводних кораблів ЧФ капітан 1-го рангу Олег Криворог, пише ТАСС. «За весь період міжфлотського переходу фрегат постійно супроводжувався кораблями НАТО - від двох до чотирьох кораблів. При форсуванні чорноморських проток чотири бойових кораблі Туреччини супроводжували наш фрегат. Це означає, що наші партнери розуміють значення нових кораблів, які надходять до складу ЧФ. Вони за характеристиками порівнянні з ракетними крейсерами минулого покоління, а за деякими параметрами перевершують їх», - сказав Криворог. Цю інформацію журналістам підтвердив командувач ЧФ адмірал Олександр Вітко. «Природно, є інтерес до нового корабля. Записуються його характеристики, знімається гідроакустичний портрет. Вони роблять свою роботу, ми - свою. Корабель дуже хороший, до нього прикута увага наших партнерів», - сказав Вітко.
Суспільство Чоловіки, які жорстоко побили бійця АТО, можуть сісти на 10 років Двом молодим людям, які жорстоко побили бійця АТО в одному з київських кафе, оголошено про підозру. Про це повідомляє прес-служба київської міської прокуратури. Як повідомляється, в ніч на 3 червня в кафе увірвалася група молодиків, які почали бити відвідувачів кафе, серед яких виявився 32-річний боєць АТО. «Дебошири накинулися на нього, повалили на підлогу і почали бити ногами, бочками з-під пива та іншими важкими предметами. Як наслідок, боєць отримав важкі удари головного мозку і переломи кісток черепа», - йдеться в повідомленні. Нападникам інкримінується вчинення кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 296, ч. 2 ст. 121 КК України. Зараз вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Їм загрожує покарання до 10 років позбавлення волі.
Суспільство Рятувальники планують вже сьогодні загасити звалище біля Львова Президент Петро Порошенко провів нараду щодо ситуації на території звалища під Львовом. Як повідомляє прес-служба глави держави, у зустрічі взяли участь голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, заступник міністра екології та природних ресурсів Віктор Вакараш та голова Державної екологічної інспекції Андрій Заїка. За словами голови ДСНС, в гасінні пожежі, крім наземних бригад, було задіяно авіацію. Внаслідок їхніх дій вдалося зменшити площу горіння з 5000 квадратних метрів до 900. «Якщо всі заходи будуть і надалі використовуватися, то ми плануємо сьогодні завершити гасіння пожежі», - сказав Чечоткін. Президент доручив продовжувати гасіння пожежі, вживати всіх заходів для ліквідації її наслідків. Він запевнив у повній підтримці з боку держави. «Я даю доручення продовжувати гасіння. Жодні фінансові або інші перешкоди не повинні вас зупиняти - будь-які проблеми з пальним, додатковим фінансуванням мною будуть вирішені, але пожежу має бути ліквідовано», - сказав Петро Порошенко. Він також доручив після завершення гасіння пожежі негайно поінформувати жителів міста, а також доповісти йому особисто. Крім того, глава держави доручив виділити допомогу сім'ям загиблих службовців ДСНС.
За кордоном Президент Європарламенту докладає всіх зусиль, щоб Україна отримала безвізовий режим Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Європейського Парламенту Мартіном Шульцом для узгодження позицій в контексті підготовки до політичних консультацій високого рівня Україна-ЄС 27 червня в Брюсселі і обговорення перспектив запровадження безвізового режиму. Про це повідомляє прес-служба глави держави. Як повідомляється, сторони обговорили прогрес, досягнутий Україною на шляху реформ. «Мартін Шульц підтвердив, що Україна належним чином виконала всі необхідні критерії для введення Євросоюзом безвізового режиму для українських громадян. У зв'язку з цим він запевнив, що докладає всіх зусиль для прийняття Європейським парламентом позитивного рішення вже найближчим часом», - йдеться в повідомленні. Співрозмовники також обговорили ситуацію на Донбасі та наголосили на важливості подальшої координації зусиль з метою продовження санкційного тиску на Росію, що має тривати поки Україна не відновить свій суверенітет на Донбасі і в Криму.
оформление ленты  Блог: 
Політика Віктор Чумак Генпрокуратуру не можна реформувати, її треба будувати з нуля Призначення, які зробив Генпрокурор Юрій Луценко, свідчать про те, що чекати змін у прокуратурі не варто. Він лише переставляє фігури, а треба повністю чистити ГПУ. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив народний депутат Віктор Чумак. «На сьогодні я був досить обережний у висловлюваннях щодо того, як працює Генпрокуратура. Мені поки не подобаються призначення, які робить Генпрокурор. Мені не подобається те, що Севрук пішов до Академії прокуратури, мені не подобається, що Говда готується на посаду прокурора Києва. Я просто-напросто впевнений, що не можна реформувати прокуратуру. Треба будувати нову, бо ця працюватиме по-старому. Якщо Юрій Віталійович не хоче говорити, то тоді будемо говорити ми, що вона буде працювати по-старому, якщо там не змінюються кадри. Якщо ми будемо будувати нову прокуратуру, то треба повністю вичищати її. І насамперед ті кадри, які себе вже скомпрометували», - розповів нардеп. Чумак зазначив, що якщо Луценко не розуміє, що в прокуратурі треба будувати все з нуля, то це погано. «Якщо він просто переставлятиме фігурки на цій шахівниці, нічого не зміниться, будуть ті ж люди те ж саме робити. Я не хочу робити припущень, чи буде Адміністрація Президента тиснути на ГПУ. Я бачу те, що робить Генпрокурор, і його дії показують мені, що очікувати змін у прокуратурі немає сенсу», - підсумував Чумак.
Політика Із законопроекту про децентралізацію можуть вилучити пункт про особливий статус Донбасу Народні депутати можуть вилучити з проекту закону про децентралізацію норму про особливий статус Донбасу. Про це заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій, повідомляє прес-служба парламенту. За його словами, це означатиме повернення до першого читання і повторне відправлення законопроекту до Конституційного суду. Парубій наголосив, що пункт про особливості самоврядування окремих районів Донецької та Луганської областей «не є обов'язковим для реформи децентралізації». «Власне, саме він викликає найбільше дискусій. Якби цей пункт було вилучено, переконаний, ми б у залі змогли знайти 300 голосів під реформу децентралізації», - зазначив Парубій. Він нагадав, що Верховна Рада ухвалила зміни до Конституції в частині децентралізації в першому читанні, і, згідно з українським законодавством, не можна коригувати зміни до Конституції між першим і другим читанням: «має бути постанова про вилучення пункту і повторне відправлення до Конституційного суду».
Суспільство Прикордонник продавав вивезені з району АТО боєприпаси Затримано військовослужбовця Харківського прикордонного загону, який вивозив і продавав боєприпаси з району проведення антитерористичної операції. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, працівники спецслужби затримали прикордонника на території Куп'янського району при спробі збуту гранати РГД-5. «Також правоохоронці задокументували низку фактів незаконного продажу і зберігання зловмисником ручних осколкових гранат і патронів до автомата Калашникова калібру 7,62 мм», - йдеться в повідомленні. Зараз відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про перекваліфікацію дій зловмисника за ст. 410 (викрадення, привласнення військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин) КК України.

Любовний гороскоп на 3 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 3 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчути себе більш енергійним та пристрасним, що допоможе....
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
більше матеріалів




/-1,0932791233063-/ /-pc-/
Top