counter
Архів Повернутись назад 09 Травня 2017
9 Травня
Політика Обама попереджав Трампа, що з Флінном працювати не слід Екс-президент США Барак Обама застерігав Дональда Трампа, щоб той не призначав Майкла Флінна радником з національної безпеки. За даними Reuters, застереження прозвучало ще до інавгурації Трампа. У Флінні сумнівалася і перехідна команда Трампа через можливі контакти з Москвою. Журналісти з'ясували, що розмова Обами з Трампом про Флінна сталася на зустрічі в овальному кабінеті 10 листопада 2016 року, через два дні після виборів. За словами джерела, побоювання Обами були пов'язані не зі звільненням Флінна з посади директора Агентства військової розвідки, а з розслідуванням імовірного втручання Росії у вибори в США. Нагадаємо, екс-радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку після того, як стало відомо про його контакти з послом Росії у США Сергієм Кисляком з питання антиросійських санкцій. Пізніше з'ясувалося, що Флінн не вніс у свою початкову декларацію від 11 лютого платежі, які він отримав в 2015 році від компаній з Росії.
Події У День пам'яті і примирення бойовики 50 разів обстріляли ЗСУ на Донбасі, один військовий загинув За минулу добу російсько-терористичні війська на Донбасі 50 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України. За повідомленням прес-центру штабу АТО в Facebook, один військовослужбовець загинув, дев'ять отримали поранення.На Донецькому напрямку бойовики обстрілювали Кам'янку, Невельське, Троїцьке, Луганське, Верхньоторецьке, Авдіївку, Зайцеве, Піски і Новгородське. Стріляли з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів, озброєння БМП і стрілецької зброї. На Приморському напрямку під вогонь терористів потрапили Гнутове, Павлопіль, Водяне, Широкине, Чермалик та Гранітне. Тут бойовики застосовували міномети калібру 120 мм і 82 мм, гранатомети, артилерійські системи калібру 122 мм, озброєння БМП, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. В районі Новотроїцького діяли ворожі снайпери. На Луганському напрямку бойовики обстрілювали Новозванівку, Кримське, Троїцьке, Жовте, Станицю Луганську, Валуйське і Донець. «В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров'ю військовослужбовців, командири приймали рішення на адекватне відкриття вогню у відповідь», - додали в штабі.
Політика Трамп і Макрон зустрінуться в Брюсселі на саміті лідерів НАТО Президент США Дональд Трамп і обраний президент Франції Еммануель Макрон по телефону домовилися про зустріч 25 травня на саміті НАТО в Брюсселі. У Білому домі підкреслили, що Трамп має намір працювати «в тісному контакті» з Макроном  у боротьбі зі спільними для США і Франції викликами. Трамп також сказав про «довгу і міцну історію співпраці між США і їхніми давніми союзниками - Францією», передає Reuters. Як відомо, Макрон під час телефонної розмови з Трампом заявив, що захищатиме Паризьку хартію з клімату. Нагадаємо, Еммануель Макрон переміг у другому турі президентських виборів у Франції, який пройшов у неділю, 7 травня. Макрон отримав 66,06% голосів виборців. За його суперницю Марін ле Пен віддали свої голоси 33,94% французів. Церемонія інавгурації і передача Макрону повноважень президента пройде у Франції 14 травня.
Політика У Санкт-Петербурзі через американський есмінець скасували морський парад У Санкт-Петербурзі не буде морського параду на 9 травня, відбудеться тільки огляд техніки, авіації і особового складу на Дворцовій площі. Як з'ясувала «Фонтанка», у Неві немає кораблів, а військове командування не подало заявки на прохід в ніч на 9 травня. «Участь кораблів у параді на Неві не планується, сили флоту виконують завдання за призначенням», - розповіло джерело в штабі Балтійського флоту. З'ясувалося, що кораблі Балтійського флоту покинули акваторію міста і попрямували спостерігати за американським есмінцем USS Carney, який наблизився до територіальних вод Росії. У параді мали брати участь 13 кораблів і допоміжних суден, зокрема великий десантний корабель «Мінськ», десантні катери «Денис Давидов» і «Лейтенант Римський-Корсаков», малі ракетні кораблі «Ливень», «Серпухов» і великий ракетний катер «Моршанськ».
Політика Сенатори США закликали Трампа зустрітися з Порошенком, а потім вже з Путіним Група сенаторів США підписала відкритий лист президенту США Дональда Трампа, в якому повідомила про необхідність зустрічей з союзниками і партнерами, а потім з Росією, яка виступає агресором. Копію листа опублікував сенатор Роберт Портман, передає Укрінформ. «Разом з нашими найбільш прихильними союзниками в Європі ми, як і раніше, стурбовані військовою агресією Росії у східній Україні і окупацією Криму», - сказано в листі. Сенатори нагадали Трампу, що через дії Росії загинули близько 10 тисяч людей, ще понад 20 тисяч отримали поранення, 2 млн стали внутрішніми переселенцями. Це, на думку сенаторів, може мати далекосяжні наслідки для союзників і інтересів США в регіоні. «У зв'язку з цим ми настійно рекомендуємо Вам зустрітися з високопоставленими керівниками України, зокрема президентом Петром Порошенком, перед будь-якими офіційними зустрічами з керівництвом Росії, включно з президентом РФ Володимиром Путіним», - підкреслили сенатори. Лист підписали сенатори Роберт Менендес, Джон Маккейн, Роберт Кейсі-молодший, Джеймс Інхоф, Джин Шахін, Роберт Портман.
Суспільство Терорист Безлер: радники Захарченка намагалися підняти йому «імідж», придумавши «замах» Все українське телебачення не впорається краще з дискредитацією ватажка так званої «ДНР» Олександра Захарченка, ніж він сам. Таку думку висловив терорист Ігор Безлер. Коментуючи «замах» на Захарченка, Безлер підкреслив, що таким чином «феєричні ідіоти з оточення дегенерала всієї «ДНР» вирішили підняти йому «імідж» і відвернути «від марення, яке він верзе». Заяву терориста було опубліковано на сторінці його дружини Анжеліки Шутенко-Безлер у Facebook. «Дегенерал і його радники примудряються не тільки пробивати дно, але ще й примудряються постукати в цей момент знизу (...) Тепер теракт вигадали з двома вибухами, та який хитрий :-) «Чікенбургера» навіть поруч не було. Чи то українські ДРГ розучилися працювати, чи то мізків у радника дегенерала не вистачає, що й не дивно», - написав Безлер. «Який дегенерал бовдур, такі й радники - дебіли», - резюмував терорист. Нагадаємо, в понеділок, 8 травня, вранці на окупованій бойовиками «ДНР» території на дорозі до меморіального комплексу «Савур-Могила» перед приїздом Захарченка прогриміло два вибухи. Пізніше в «ДНР» заявили про 7 фугасів, закладених на дорозі.
Політика У Південній Кореї проходять дострокові вибори президента Десятки мільйонів південнокорейських виборців голосуватимуть у вівторок, 9 травня, на дострокових президентських виборах у країні. Як передає Yonhap News, голосування на виборах президента країни почалося о 6-й ранку. За пост президента борються 13 кандидатів, лідерами є Мун Чже Ін від Демократичної партії, а також представник «Народної партії» Ан Чхоль Су. Третє за популярністю місце обіймає Хон Чжун Пхе від партії «Вільна Корея». Згідно з опитуваннями, за Мун Чже Іна свої голоси віддадуть близько 42% виборців, а ось Ан Чхоль Су і Хон Джун Пхе можуть розраховувати на 18% голосів. Нагадаємо, в грудні 2016 року парламент Південної Кореї оголосив імпічмент президенту Пак Кин Хе через скандал навколо її подруги Чхве Сун Сіль. Подругу екс-президента звинуватили у втручанні в державні справи, вимаганні грошей у великих південнокорейських компаній з метою особистого збагачення. У березні конституційний суд підтвердив відставку Пак Кин Хе.
Суспільство 9 травня в Запоріжжі відбулися зіткнення між ветеранами АТО і представниками «Полку перемоги» У Запоріжжі у вівторок, 9 травня, біля будівлі мерії відбулися зіткнення між представниками волонтерського руху та ветеранів війни на Донбасі з учасниками акції «Полк перемоги». Представники «Полку перемоги» збиралися влаштувати ходу центральним проспектом міста, передає «Радіо Свобода». У зіткненні з обох боків взяли участь близько 500 осіб. Волонтери та ветерани співали гімн України, а представники «Полку перемоги» - пісні радянської пропаганди. Пізніше бійці Нацгвардії оточили представників «Полку перемоги» в кільце, щоб розділити учасників двох мітингів. Відзначається, що проукраїнський активіст вирвав червоний прапор у представника «Полку перемоги», прапор поліція так і не знайшла. Зараз щонайменше один учасник протистояння був затриманий поліцією. Журналісти відзначають, що акція «Полк перемоги» за стилістикою нагадує російську акцію «Безсмертний полк». Росія сприяє організації подібних акцій в країнах колишнього СРСР.
Суспільство У Києві вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні У Києві хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні. Пам'ятні заходи проходять на площі Слави в Києві. Президент України Петро Порошенко, представники Кабінету міністрів, ветерани та духовенство поклали квіти до пам'ятника невідомому солдату, передає телеканал «112 Україна». 9 травня Україна відзначає 72-ту річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. З 2015 року Верховна Рада встановила 8 травня Днем пам'яті і примирення, а замість радянського свята «День Перемоги» був встановлений День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, який тепер відзначається 9 травня. Як зазначив раніше президент Петро Порошенко, Україна ніколи більше не святкуватиме День Перемоги 9 травня за російським сценарієм. Зараз меморіальні заходи до Дня Перемоги відрізняються від радянського зразка, упор робиться на вшануванні жертв Другої світової війни. Символом Дня пам'яті і примирення і Дня Перемоги став червоний мак, а гаслом - «1939-1945. Пам'ятаємо. Перемагаємо».
Політика Лавров полетів у США обговорювати з Тіллерсоном ситуацію в Україні та Сирії Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров із робочим візитом вилетів до Вашингтона, де в середу, 10 травня, пройдуть його переговори з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном. Під час переговорів передбачається «обмінятися думками з ключових міжнародних проблем і актуальних питань двосторонніх відносин», відзначили в МЗС РФ, передає ТАСС. Спочатку переговори хотіли провести в Фербенксі, штат Аляска, на полях засідання Арктичної ради, однак потім було прийнято рішення зустрітися у Вашингтоні. МЗС РФ повідомляє, що Сирія стане центральною темою дискусії Лаврова і Тіллерсона. Однак, як підкреслили в прес-службі Держдепартаменту США, крім ситуації в Сирії, «сторони повинні переглянути необхідність припинення насильства на сході України і врегулювання конфлікту за допомогою повної імплементації Мінських угод».
Суспільство Стало відомо, хто відкриє перший півфінал «Євробачення» замість Джамали Перший півфінал пісенного конкурсу «Євробачення-2017» у вівторок, 9 травня, замість минулорічної переможниці конкурсу Джамали відкриє український поп-співак Monatik. Таке рішення ухвалили організатори конкурсу. За традицією перший півфінал має відкривати минулорічний переможець - тобто співачка Джамала, проте цього року організатори відзначили, що «підготували для глядачів багато сюрпризів, одним з яких стане виступ самого перспективного мультиартиста Монатіка». Monatik виступить з композицією «Кружит», яку виконає на англійській мові. Раніше продюсер Джамали Денис Козловський написав на своїй сторінці в Facebook, що співачку не пустили на червону доріжку під час церемонії відкриття. Нагадаємо, відкриття конкурсу пройшло в Києві в неділю, 7 травня. Півфінали «Євробачення» заплановані на 9 і 11 травня, а фінал - на 13 травня.
Події оформление ленты  Поліція заблокувала штаб ОУН у Києві У Києві вранці у вівторок, 9 травня, на вулиці Мазепи, 6, поліція заблокувала штаб «Організації українських націоналістів». Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила представник ОУН Тетяна Кавепещенко. За її словами, група співробітників правоохоронних органів в спецспорядженні увійшла в під'їзд будинку, де розташований офіс ОУН. «Дві години з вулиці було видно, як «беркут» намагається виламати двері штабу ОУН, але вони у нас міцні. Тепер долбодятли ламають двері медичного центру, з заднього двору, щоб дістатися до нашої озвучки, бо через кілька хвилин відправляється вата, а у нас повстанські пісні», - повідомила Кавепещенко. Націоналісти вивісили з вікна прапор України, підписавши його «Воля або смерть». Крім того, у ряди правоохоронців полетів фаєр. Вулицю Мазепи перекрили. Офіс ОУН розташований недалеко від метро «Арсенальна», де вже збираються представники «Безсмертного полку», які підуть покладати квіти до Вічного вогню та Могили Невідомого солдата. Як зазначив на своїй сторінці в Facebook журналіст Денис Казанський, «Безсмертний полк» готується пройти по вул. Мазепи. «Людей візуально не дуже багато. Близько тисячі. Я думав, більше буде. На вигляд поки все пристойно. Маки, українські прапори. Ворожої символіки немає. Якогось мужика з колорадським плакатом упакували, інших не бачив», - зазначив Казанський.
Суспільство оформление ленты  У Харкові біля Меморіалу Слави сталася бійка У Харкові біля Меморіалу Слави сталася бійка між проукраїнськими активістами та представниками російського «Безсмертного полку». Активісти «полку» прийшли на алею, де їм перегородили шлях проукраїнські активісти. Спочатку виникла словесна перепалка, яка переросла в бійку, передає місцевий сайт 057.ua. Поліції міста вдалося швидко зупинити зіткнення. Патріоти підкреслили, що акція «Безсмертного полку» проводилася з метою провокації. Конфлікт біля меморіалу слави. Поліція швидко зреагувала та припинила його pic.twitter.com/lofZtbek5m — IT Sector Харків (@itsector) 9 мая 2017 г. Журналісти відзначили, що на акцію деякі харків'яни прийшли в формі і з прапорами Радянського союзу, проте поліція не пустила їх на Меморіал. Деякі принесли дітей у радянських пілотках. Те, що відбувається, на відео фіксували група IT Sector Харків‏. В колоні є фото загиблих бійців АТО, а також загиблих під час теракту 22 лютого біля Палацу Спорту pic.twitter.com/pfMU8pphxe — IT Sector Харків (@itsector) 9 мая 2017 г. Ряжені в костюмах з символікою СРСР pic.twitter.com/nrqUhPz4pi — IT Sector Харків (@itsector) 9 мая 2017 г.
Суспільство Погода не дала російській авіації брати участь у параді в Москві У Москві авіація на змогла взяти участь у параді на Червоній площі через несприятливі погодні умови. У Міноборони Росії заявили, що в Московському регіоні прийнято рішення про скасування участі авіації в параді. Літаки і вертольоти повернуться на аеродроми базування, передає ТАСС. У параді мали взяти участь 72 екіпажі. Зокрема, очікувалися стратегічні і дальні бомбардувальники Ту-160, Ту-95МС і Ту-22М3, а також винищувачі, включно з новітніми Су-35С, бомбардувальниками і штурмовиками, навчально-бойовими літаками Як-130, військово-транспортними машинами і літаками-заправниками. Також мали брати участь вертольоти Мі-26 і Мі-8АМТШ, Мі-28Н, Ка-52 і Мі-35М. Нагадаємо, напередодні Дня Перемоги у низці районів Москви почався сильний снігопад, температура повітря опустилася до + 6°C. Безпосередньо День Перемоги стане найхолоднішим у Москві в новітній історії Росії за останні дев'ять років. Вранці повітря прогріється до + 2°С, причому низька температура буде супроводжуватися снігом.
Суспільство У Києві затримали двох осіб за банер з георгіївськими стрічками У Києві поліція затримала двох осіб, які спробували розгорнути банер з георгіївськими стрічками. Про це повідомив начальник Нацполіції в Києві Андрій Крищенко. «Ситуація досить спокійна... контрольована... Кілька хвилин тому були затримані дві людини, які намагалися розгорнути банер з георгіївськими стрічками. Їх доставили в райуправління, де буде дано правову оцінку їхнім діям», - сказав він, передає Інтерфакс-Україна. Крім того, Крищенко зазначив, що вранці противник акції «Безсмертний полк» кинув у правоохоронців димову шашку. Також у деяких літніх людей поліцейські забирали георгіївські стрічки і проводили роз'яснювальну роботу. Крищенко підкреслив, що в марші «Безсмертний полк» братимуть участь близько 1,5 тис. осіб. Нагадаємо, раніше правоохоронці в Києві заблокували офіс ОУН, який розташований на вулиці Мазепи. Саме цією вулицею збираються йти маршем представники «Безсмертного полку».
Політика Порошенко пояснив українцям підступність акції «Безсмертний полк» Президент України Петро Порошенко закликав громадян не піддаватися на провокаційні акції на кшталт «Безсмертного полку». Під час складання присяги військовими Президентського полку глава держави заявив, що «Безсмертний полк» - зразок витонченої політичної спекуляції на почуттях людей, передає прес-служба Президента. «Хотілося б, щоб це почули ті українці, які повірили в щирість її організаторів. Адже в Москві придумали її насправді не для того, щоб вшанувати пам'ять захисників. А для того, щоб російській експансії в сусідні країни допомагали не тільки живі», - підкреслив Порошенко. Він нагадав, що в Москві на подібній акції мали намір нести портрети терористів, які були ліквідовані на Донбасі. Порошенко також додав, що Друга світова війна закінчилася 72 роки назад, а Кремль «все ще рветься командувати Україною наче чотирма українськими фронтами сорокових років минулого століття».
Події оформление ленты  Поліція в Дніпрі побила близько 20 ветеранів АТО У Дніпрі на Алеї Слави у вівторок, 9 травня, поліція продавлювала шлях колоні соціалістів, в результаті штовханини розбили голову ветерану АТО, ще не менше 20 людей побили. Як повідомив місцевий сайт «Інформатор», ветерани вимагали у соціалістів опустити прапори з партійною символікою. Ті відмовилися, в результаті чого зав'язалася бійка. Як розповів на своїй сторінці в Facebook активіст Максим Мірошниченко, поліція спробувала розчистити шлях колоні соціалістів. «У штовханині розбили голову АТОшнику. Соціалісти прапори таки спустили», - додав він. У свою чергу Тім Желдак на сторінці в Facebook зазначив, що ветеранів АТО побили кийками. Двоє в критичному стані евакуйовані «швидкою допомогою». «Бої на 9 травня в Дніпрі: ветерани АТО вимагали прибрати «червоне ганчір'я». Поліція відповіла в стилі Інститутської - газом і кийками. 11 постраждалих, 1 важкий», - додав Желдак.
Суспільство оформление ленты  Мати покинула 4-річного сина в хостелі в Києві Мати на три дні залишила свого 4-річного сина Максима в хостелі в Києві. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції столиці на своїй сторінці в Facebook. Правоохоронці з'ясували, що в хостелі на бульварі Кольцова 35-річна жінка залишила 4-річну дитину. Вони разом жили в хостелі не один місяць, проте 4 травня пізно ввечері мама пішла і більше не повернулася. Відзначається, що за хлопчиком з того часу і до приїзду правоохоронців доглядала комендант хостелу. Вона розповіла, що жінка часто йшла на всю ніч, але вранці поверталася. Однак того дня вона не прийшла за сином. «Хлопчик перебував у занедбаному стані. На ньому був брудний одяг, обличчя, волосся і руки теж були брудними. Ми переодягли його у чистий одяг і привели в порядок», - розповіла патрульна. Максима привезли в міську лікарню, його маму шукають.
Суспільство Росіянка Самойлова, яка не потрапила на «Євробачення», співатиме в окупованому Севастополі Російська співачка Юлія Самойлова, якій заборонили в'їзд в Україну на «Євробачення» через незаконне відвідування тимчасово окупованого Криму, виступить 9 травня в Севастополі. Як повідомили в так званому уряді окупованого міста, виступати Самойлова буде на площі Нахімова о 21:00. Вона збирається співати «Молитву», пісні «Соловьи», «Да здравствует мир», I willalways love you, «Новый день», «Стена», Flame is burning Кульмінацією стане «День Победы». Після її виступу окупанти зібралися провести салют. Нагадаємо, Служба безпеки України заборонила Самойловій в'їзд в країну на три роки за незаконне відвідування окупованого Криму в 2015 році і участь там у концерті. Росії запропонували транслювати виступ Самойлової з Москви або замінити виконавця. Однак у РФ всі пропозиції відкинули.
Суспільство оформление ленты  Синоптики розповіли, коли в Україну повернеться тепло Тепло повернеться в Україну не раніше 12 травня. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила синоптик Наталія Діденко. За її словами, в найближчу ніч у західних областях і на крайній півночі України місцями можливі заморозки 0-3 градуси. Вночі 10 травня температура повітря в рамках 1-6 градусів тепла, на півдні та сході України до +8 градусів. Вдень +9 ... +15 градусів, у південній частині та в Приазов'ї +14 ... +18 градусів. Синоптик зазначила, що дощі пройдуть у Луганській і Донецькій областях, а також невеликі опади можливі у районі Дніпра, Запоріжжі та Полтаві. На решті території переважно сухо, лише в Карпатах можливий невеликий мокрий сніг. У Києві 10 травня хмарно з проясненнями. Вночі повітря прогріється до +2 ... +5 градусів, по півночі Київської області місцями на ґрунті можливі заморозки, вдень завтра +10 ... +13 градусів.
Суспільство «Зеніт» розірве контракт із Луческу, який назвав поле клубу гіршим, ніж в аутсайдерів України Після закінчення поточного сезону футбольний клуб «Зеніт» має намір розірвати контракт з головним тренером Мірчею Луческу. У петербурзькому клубі заявили, що тренеру не вдалося вивести футболістів до гарних показників у єврокубках, передає «Спорт-Експрес». Нібито останньою краплею для керівництва клубу стала поразка в 27-му турі російської футбольної Прем'єр-ліги від «Терека» з рахунком 0:1. 71-річний румунський фахівець доведе сезон на чолі пітерців до кінця чемпіонату, але потім угоду з ним буде розірвано. Нагадаємо, Мірча Луческу 12 років був головним тренером «Шахтаря». Влітку 2016 року він очолив «Зеніт». Напередодні, 8 травня, Луческу заявив, що поле на недавно побудованому за величезні гроші стадіоні «Зеніт-Арена» гірше, ніж в аутсайдерів чемпіонату України.
Суспільство оформление ленты  Поліція затримала в Києві 24 націоналістів, на них завели справу за «хуліганство» У Києві у вівторок, 9 травня, були затримані 24 особи. Про це повідомив глава поліції столиці Андрій Крищенко. Він підкреслив, що проводяться слідчі дії в офісі Організації Українських Націоналістів у Києві. «24 людини були затримані. Порушено кримінальне провадження за ст. 296 ч. 2 (хуліганство) і 342 (опір представникові влади). В офісі ОУН були проведені невідкладні слідчі дії. 24 осіб доставлено в Печерське відділення поліції», - розповів Крищенко, передає «Громадське ТБ». Спецпідрозділу поліції вдалося проникнути в двоповерхову будівлю з вивіскою на вході «Фундація імені Олега Ольжича» на вулиці Мазепи, 6а. Націоналісти зранку вивісили на другому поверсі банер: «Воля або смерть». Вони також увімкнули патріотичні пісні в той момент, коли вулицею крокувала копія російського «Безсмертного полку». В результаті в офісі ОУН розбили скло. Крім того, в поліції повідомили, що заблоковані в офісі активісти кидають із вікон у правоохоронців яйця, кульки з фарбою, димову шашку, картоплю і палиці.
Події оформление ленты  В Одесі відбулися сутички патріотів і «куликовців», затримано більше 20 осіб В Одесі під час заходів 9 травня правоохоронці затримали понад 20 осіб. Про це повідомив начальник поліції Одеської області Дмитро Головін. «Більше 20 затриманих, на деяких відкрили провадження за адміністративні правопорушення, зокрема за хуліганство», - сказав він, передає «Громадське ТБ». За інформацією УНІАН, на Алеї Слави в місті відбулися кілька зіткнень між українськими активістами і учасниками акції «Безсмертний полк». Зокрема, так звані «куликовці» принесли прапор із зображенням палаючого 2 травня 2014 року Будинку профспілок. Патріоти вирвали полотнище, у конфлікт втрутилась поліція і почалася бійка. Українські патріоти звертали увагу поліції на велику кількість забороненої символіки - георгіївські стрічки, радянські прапори. Вказані стрічки активісти знімали з букетів. Крім того, учасники акції «Безсмертний полк» напали на журналістів, намагалися вибити у них з рук відеокамеру. Біля монумента Невідомому матросу увімкнули радянські пісні, зокрема «День победы». Патріоти намагалися скандувати: «Бандера, Шухевич - герої України!».
Політика Росія відреагувала на страту свого військового ісламістами У Міноборони Росії відреагували на інформацію про те, що терористи «Ісламської держави» стратили російського розвідника ФСБ. Про це повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на голову комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Віктора Озерова. Міноборони ще перевіряє, чи є опубліковане відео страти справжнім. Як повідомляється, страченим може виявитися полковник на ім'я Євген Петренко. «Звичайно, міністерство оборони не залишає без уваги будь-які повідомлення, які стосуються наших військовослужбовців, тим більше такого характеру. Буде проведена перевірка і результати її стануть відомі», - сказав Озеров. «Якщо це трапилося, то мало не здасться нікому», - додав він. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики ІДІЛ показали ролик, на якому обезголовлюють офіцера РФ.
Суспільство оформление ленты  Як комуністи і атовці Вічний вогонь ділили У День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в Парк Вічної Слави в Києві прийшли Президент Петро Порошенко і чиновники, представники правих і лівих сил. Після того, як Порошенко поклав квіти, а митрополит Онуфрій відслужив службу, головною алеєю парку потягнулися люди з чорно-білими фотографіями своїх близьких. «Безсмертний полк» - так називалася акція прихильників соціалістів і комуністів. Біля самої стели люди з портретами зустрілися з активістами націоналістичних організацій. Останні раз у раз повторювали, що кожен має право на честь загиблих покласти квіти, але світити радянською символікою вони не дозволять. Між проросійськими активістами та представниками патріотичних організацій відбувалися бійки. Хтось виривав портрети з рук і зривав стрічки, хтось відповідав красномовними жестами. За тим, що відбувається, спостерігали сотні поліцейських. Вони намагалися розділити колони, які прямували до Парку Слави, а при необхідності затримували учасників акцій з обох боків.
Події оформление ленты  У Запоріжжі на акції «Безсмертний полк» пронесли портрети зірок «Ігри престолів» У Запоріжжі на акції «Безсмертний полк» активісти пронесли портрети зірок культового серіалу «Ігри престолів». Про це повідомив журналіст Юрій Гудименко на своїй сторінці в соцмережі Facebook. «У Запоріжжі з тріском пройшла ватяна акція «Безсмертний полк». З тріском не тільки тому, що їх блокували і іноді били. Просто в колону «Безсмертного полку» вклинилися і очолили її хороші люди з акції «Безсмертний Вовк», що проходила паралельно. «Безсмертний Вовк» прийшов з портретами ветеранів битв на Чорноводній і Стіні, учасників бойових дій з Білими Ходоками. Ватники, ясний пень, сенсу не вловили й охоче фотографувалися з лейтенантом Джоном Сноу та майором Ходором», - написав він. За його словами, головна ідея полягала в тому, щоб змішати прокремлівську акцію «Безсмертного полку» з абсурдом, і вона була не тільки виконана, але й перевиконана. Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що в Запоріжжі біля будівлі мерії відбулися зіткнення між представниками волонтерського руху та ветеранів війни на Донбасі з учасниками акції «Полк перемоги».
Події У житомирській школі сталася бійка з різаниною, є постраждалий У житомирській області в селі Вишевичі на території школи між двома молодиками виникла бійка, один з них потрапив до лікарні з ножовим пораненням. Про це повідомляє прес-служба місцевої поліції. «Близько 21:00 у відділення поліції надійшло повідомлення про госпіталізацію жителя с. Вишевичі з ножовим пораненням. Для перевірки інформації і встановлення всіх обставин події поліцейські виїхали в зазначений населений пункт. Там з'ясувалося, що близько 20:30 на території місцевої школи група молоді «святкувала». Раптово між двома хлопцями виник конфлікт, під час якого один із них завдав ножового поранення опонентові», - йдеться в повідомленні. За фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) ККУ, яким передбачена відповідальність у вигляді ув'язнення строком від 5 до 8 років. Поліція вже затримала 25-річного молодого чоловіка, який завдав ножового поранення. Він визнав свою провину.
Політика Російському опозиціонеру Навальному прооперували око в Барселоні Російському опозиціонеру Олексію Навальному в Барселоні (Іспанія) зробили операцію на правому оці, який постраждав коли політика облили зеленкою. Про це він повідомив на своїй сторінці в Instagram.   Сразу отвечаю на очевидный вопрос: нет, мое лечение не заключалось в том, что меня били в правый глаз. Доктор в Барселоне (город этот оказался одним из центров европейской офтальмологии) сказал, что глаз мой починить попробует и вчера сделал операцию. Вот сейчас сняли с меня адскую повязку, но видон все равно специфический. Ну зато можно без всяких пиратских аксессуаров обходиться. Зрение, мне сказали, к сожалению, будет восстанавливаться несколько месяцев. Пока правым глазом вижу только первую строчку (где те самые Ш и Б). На просьбу установить мне рентгеновское или инфракрасное зрение в больнице ответили категорическим отказом. Очередное проявление русофобии. #глаз #правыйглаз #дваглаза #барселона #боярышник Допис, поширений navalny4 (@navalny4) Тра 9, 2017 о 5:07 PDT «Лікар у Барселоні сказав, що око моє полагодити спробує, і вчора зробив операцію», - написав він. Навальний зазначив, що, за словами лікарів, його зір буде відновлюватися кілька місяців. «Поки правим оком бачу тільки перший рядок (де ті самі Ш і Б). На прохання встановити мені рентгенівський або інфрачервоний зір у лікарні відповіли категоричною відмовою», - додав він. Нагадаємо, 27 квітня невідомий облив Навального зеленкою.

Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
29 березня на багатьох чекає насичений, але неоднозначний день згідно з прогнозом астролога Тамари Глоби Ділов....
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
За допомогою любовного привороту можна довго прив'язати чоловіка до себе, закохати його в себе і навіть поверн....
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Енергетичний зв'язок із чоловіком після розставання не зникає безвісти Жінка продовжує підживлювати свою енерг....
більше матеріалів




/-0,75749611854553-/ /-pc-/
Top