counter
Архів Повернутись назад 09 Квітня 2022
9 Квітня
оформление ленты  Оперативная сводка Генштаба ВСУ к утру 45-го дня войны Йде сорок п'ята доба героїчного протистояння Українського народу російському військовому вторгненню. Армія вбивць і мародерів сусідньої країни-бензоколонки продовжують ведення повномасштабної збройної агресії проти України. Згідно з інформацією, яку опублікував Генеральний штаб ЗСУ станом на 06.00 09.04.2022 ситуація із вторгненням російських окупаційних військ в Україну істотних змін не відбулася. Окупанти продовжують перегрупування своєї терористичної армії з метою підготування до наступу на сході України у спробі  встановити повний контроль над територіями Донецької та Луганської областей.   Волинське спрямування без змін у положенні та діях супротивника. Поліський напрямок без змін. Окупанти не проводили активних дій. Окремі підрозділи, які виведені з території України, продовжують перебувати на території республіки Білорусь. За наявною інформацією, з метою перегрупування військ, ворог здійснює переміщення підрозділів зі складу 35 загальновійськової армії Східного військового округу та 76-ї десантно-штурмової дивізії повітряно-десантних військ збройних сил російської федерації у Білгородській та Воронезькій області. Сіверський напрямок Ворог завершує проведення перегрупування сил та відновлення боєздатності підрозділів Центрального військового округу в Брянській та Курській областях, а також переміщення окремих підрозділів зі складу 41 загальновійськової армії та 90 танкової дивізії на територію Донецької та Луганської. областей. Слобожанський напрямок противник продовжує інтенсивні обстріли та часткове блокування міста Харкова. Посилює ведення радіоелектронної розвідки. На території Білгородської області окупанти розгорнули польові табори для підрозділів, що переміщені з інших операційних районів. Ізюмський напрямок супротивник вів наступ у напрямку населених пунктів Бражківка та Сулігівка, успіху не мав. Донецький напрямок ворог продовжує штурмові дії. Основні зусилля зосереджують на взятті під контроль населених пунктів Рубіжне, Нижнє, Попасна та Новобахмутівка та встановленні повного контролю над містом Маріуполь. Південнобузький напрямок супротивник посилив ведення розвідки. Проводив артилерійські обстріли населених пунктів Мар'янське, Нововоронцовка, Новогригорівка та Шевченкове. Продовжує завдавати ракетних ударів по населених пунктах Одеської області з території Кримського півострова. На території Донецької та Луганської областей захисниками та захисниками України за минулу добу відбито сім атак ворога, знищено дев'ять танків, сім одиниць броньованої та п'ять одиниць автомобільної техніки супротивника.< /p> Угрупуванням Повітряних Сил Збройних Сил України за попередню добу було вражено чотири повітряні цілі: два вертольоти, один БПЛА та одна крилата ракета. Інформація зараз уточнюється. Разом переможемо! Слава Україні!
Політика Окупанти з Росії вкотре обурюються, що Туреччина постачає Україні безпілотники Bayraktar TB2. У п'ятницю високопоставлений турецький чиновник на зустрічі із закордонними ЗМІ повідомив, що Росія висловила Туреччині невдоволення через постачання Україні безпілотників Bayraktar TB2. Влада Туреччини стверджує, що продаж був здійснений приватною турецькою компанією, а не урядом «Росіяни обурені і іноді скаржаться на продаж дронов. Раніше скаржилися і скаржаться зараз», – заявив чиновник, додавши, що «ми вже відповіли… що це приватні компанії, і ці закупівлі безпілотників були зроблені, зокрема, і до війни». Раніше президент Зеленський говорив про те, що українські війська починають здобувати гору, в тому числі і завдяки турецьким дронам. Ще до російського вторгнення Україна закупила 50 дронів Bayraktar TB2, а в березні – додаткову партію, але конкретна цифра не називалася. Крім того, до початку війни Туреччина навіть підписала з Україною угоду про спільне виробництво безпілотників, що викликало різко негативну реакцію Москви. (Голос Америки)    
На кожен танк окупанта Україна вже має до 10 протитанкових систем - Джейн Псакі Джейн Псакі, прес-секретар президента США, на одному з вечірніх брифінгів розповіла про кількість протитанкових озброєнь, що поставляються в Україну. За словами офіційного представника США на один танк окупантів, Україна може перебувати до 10 протитанкових систем наданих тільки Америкою, а якщо врахувати поставки союзників, то ця цифра зростає до приблизно 25 до одного танка терористів з російської армії. Число протитанкових систем для боротьби з бронетехнікою окупантів України складе приблизно 90 комплексів озброєнь на одну одиницю техніки окупанта. «Я хотіла б відзначити щодо типів систем та техніки, які ми надаємо – на кожен російський танк в Україні США нададуть або вже надали по 10 протитанкових систем. А якщо зважити на внесок з боку союзників, то це буде майже 90 протитанкових систем на один танк. Це означає, що один російський танк проти 10 протитанкових систем, щоб дати їм відсіч. На кожну російську бронетехніку в Україні США нададуть близько трьох протитанкових систем. Якщо врахувати внесок союзників, це приблизно 25 до 1. Українські лідери просять про різноманітну допомогу. Вони часто надають нам списки. Ми переглядаємо цей список та визначаємо, що ми можемо надати. Ми надаємо переважну більшість того, що вони вимагають. Якщо у нас немає до цього доступу — іноді це військова техніка російського виробництва, ми працюємо з нашими союзниками і партнерами, щоб з'ясувати, що вони можуть надати.» Раніше про це повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен в інтерв'ю NBC, текстова версія якого була опублікована 6 квітня на сайті Держдепу США.
Економіка Кредитний рейтинг країни-бензоколонки знизили до ймовірного "вибіркового дефолту" Вранці новини суботи 9 квітня багато ЗМІ розпочали з новини про те, що рейтингове агентство S&P знизило кредитний рейтинг росії, країни-бензоколонки, до рівня «SD/SD» (вибірковий дефолт). В агентстві вказують на ризики щодо боргових зобов'язань перед іноземними власниками облігацій."Ми знизили наші кредитні рейтинги емітента в іноземній валюті на запит щодо Росії з "CC/C" до "SD/SD" (вибірковий дефолт)", - сказано в повідомленні. Рівень SD означає можливість вибіркового дефолту за деякими борговими зобов'язаннями при продовженні своєчасних і повних виплат за іншими. Росія виконала зобов'язання в рублях за суверенними єврооблігаціями, але, як вказують в агентстві, там не очікують, що інвестори зможуть конвертувати ці рублеві платежі в долари, еквівалентні первинним сумам, або що уряд переведе ці платежі протягом 30 днів пільгового періоду. "Почасти тому, що, на нашу думку, санкції щодо Росії, ймовірно, будуть ще більш посилені найближчими тижнями", - йдеться у повідомленні S&P. Це ускладнюватиме технічні можливості Росії виконувати умови своїх зобов'язань перед іноземними власниками облігацій. 18 березня 2022 року агентство S&P понизило суверенний кредитний рейтинг Росії до категорії СС. Це означає, що дефолт ще не відбувся, але він більш ніж імовірний, пише Forbes.У березні рейтингові агентства Fitch та Moody's також заявили про ризик нездатності Росії виконувати свої боргові зобов'язання та знизили рейтинги країни на кілька пунктів.
Суспільство Окупанти не тільки не вміють користуватися сучасними картами. Пошуковиками, схоже, теж не вміють На черговому пропагандистському так званому брифінгу представник військового відомства росії ігор конашенків, який має в ієрархії армії вбивць, ґвалтівників, терористів і мародерів звання генерал-майора, зробив спробу звинуватити СБУ в "провокації" на хімзаводі. В озвучуванні чергової фейкової інформації конашенков заявив, що на території ПЗ "Хімпром" міста Первомайський Харківської області (не плутати з містом Первомайськ) заміновано сховище хлору. Враховуючи, що окупаційне міністерство російської федерації відправляє своїх солдатів з картами місцевості, надрукованими в післявоєнний період середини минулого століття, не дивно, що навіть на найвищому рівні пропаганди не звернули увагу на одну "маленьку" деталь: хімзаводу на території колишнього ВО "Хімпром" немає вже майже 10 років. Скориставшись простими засобами пошуку в інтернеті, можна знайти безліч відео та фотографій того, як знищувався завод (для городян це було справжньою трагедією) і зараз на місці колишнього підприємства знаходяться одні руїни, в чому можна переконатися і за супутниковими знімками, звичайно, якщо ви в змозі впоратися із пошуковими запитами. Розвідники та аналітики окупантів, схоже, не вміють користуватися цими інструментами. Інформацію про відсутність сховищ хлору на території підприємства "Хімпром" у Первомайському для видання StopFake підтвердили у міськраді Первомайського. «Заводу вже немає понад 15 років, там просто купа щебеню на цьому місці. Ми не бачимо жодної загрози безпеці городян», — повідомив міський голова Микола Бакшеєв. Це вже не вперше, коли росія відкрито загрожує застосувати бойові отруйні речовини, готуючи для цього інформаційний простір закидами фейкової інформації про нібито підготовку таких дій Україною. Ми всі розуміємо, що фашистський склад розуму росіян з уроків Другої Світової Війни виніс лише один урок від головного ідеолога фашизму міністр пропаганди Йозефа Геббельса, вірного сподвижника та соратника Гітлера, приклад якого бере нинішній господар кремля владимир путін: «Чим жахливіше брехня, тим охочіше натовп вірить у неї».    
Події Пентагон: Росія випустила по вокзалу Краматорська балістичну ракету малої дальності - BBC Пентагон: Росія випустила по вокзалу Краматорська балістичну ракету малої дальності Міноборони США вважає, що Росія застосувала балістичну ракету малої дальності для удару по залізничній станції Краматорська. Пентагон вважає, що російські сили використали ракету SS-21 Scarab. SS-21 - це назва, яка використовується в класифікації НАТО для типу ракет, які в колишніх радянських республіках відомі як "Точка-У". Військові фахівці США продовжують аналізувати удар, щоб визначити, чи справді в обстрілі використовувалися касетні боєприпаси, як повідомляли очевидці. Російське міноборони сьогодні заявило, що "Точка-У" стоїть на озброєнні української армії, а Росія нібито ще 2019 року відмовилася від використання цих ракет. "Ми не віримо у заяву росіян, що вони непричетні до обстрілу", - заявив представник Пентагону. Як ми писали сьогодні, низка незалежних розслідувачів, у тому числі з Amnesty International, вже заявляли про те, що вони мають докази застосування "Точки" російськими військами під час вторгнення в Україну. Представник міноборони США також заявив, що бойова міць Росії в Україні продовжує знижуватися і перебуває десь між 80% та 85% від рівня до вторгнення. За оцінками США, напередодні вторгнення 24 лютого Росія сконцентрувала вздовж українського кордону близько 150 тис. військовослужбовців. Представник Пентагону зазначив також, що США мають дані, що Москва почала мобілізацію резервістів: для продовження війни Кремлю потрібно понад 60 тис. військових. Вокзал у Краматорську зазнав ракетного удару у п'ятницю вранці. За останніми даними, там було вбито щонайменше 50 людей, включаючи п'ятьох дітей. Сотні поранені. Люди зібралися на вокзалі, чекаючи евакуаційного поїзда. На вокзалі були тисячі мирних жителів. Президент США Джо Байден раніше прокоментував ракетний удар по Краматорську. "Обстріл української залізничної станції – ще одне жахливе звірство, вчинене Росією, яка вдарила по мирних жителів, які намагалися евакуюватися та дістатися безпечного місця", - написав Джо Байден у "Твіттері". Адміністрація Байдена також заявила, що підтримає розслідування обстрілу вокзалу в Краматорську, на якому в основному перебували жінки, діти та люди похилого віку.
Суспільство оформление ленты  За час війни загинуло 176 дітей - Генпрокуратура України За час війни з Росією в Україні загинуло 176 дітей із 500 постраждалих дітей, наводить нові дані Генпрокуратура України. Найбільше дітей постраждали у Донецькій, Київській та Харківській областях. В офісі генпрокурора України наголосили, що триває робота щодо встановлення всіх даних щодо постраждалих дітей у місцях ведення активних бойових дій та на тимчасово окупованих ворогом територіях. "За отриманими даними найбільше постраждало дітей у Донецькій – 102, Київській – 91, Харківській – 76, Чернігівській – 50, Миколаївській – 40, Луганській – 35, Запорізькій – 22, Херсонській – 29, столиці – 16, Сумській – 16, Житомирській – 15 областях”, – йдеться у повідомленні. Через бомбардування та обстріли на території України пошкоджено 928 навчальних закладів, 84 з них зруйновані повністю. Найважча ситуація у Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській, Житомирській, Чернігівській областях та місті Київ.Цинізм убивць з російської армії полягає в тому, що внаслідок ракетного обстрілу вокзалу в Краматорську в п'ятницю загинуло 5 дітей, 16 отримали поранення. На ракеті, яка вбила і поранила дітей, було написано "За дітей". Українцям необхідно пам'ятати про те, що цифри підтримки сучасного російського фюрера на росії, що озвучуються, швидше за все правдиві. Численні опитування дослідницьких організацій практично в один голос стверджують, що більшість росіян підтримують вбивства українців та знищення України.
Суспільство Головне із звернення Володимира Зеленського на 45 день війни  Украинская армия уже нанесла русской такой ущерб, которого она не видела десятки лет, хотя воюет постоянно. История навсегда запомнит нашу смелость. Мы защищаемся против величайшей тирании в мире, поэтому все остальные люди на земле тоже должны быть смелыми. Должны делать все, чтобы заставить россию искать мир. Требуются санкции против всех российских банков, нефтяное эмбарго против россии. Следует лишить российскую машину военных преступлений любой возможности действовать. Нужно оказать Украине жизненно необходимую помощь. Мы просили помощь оружием, финансовую помощь и для украинских вынужденных переселенцев — 10 млн человек, которых россия лишила дома. Демократический мир силен, чтобы помочь. Украинская смелость заслуживает уважения. Убеждайте своих политиков!

Емоційна «детоксикація»: шлях до внутрішньої гармонії за 5 простих кроків
Емоційна «детоксикація»: шлях до внутрішньої гармонії за 5 простих кроків
Через час кожній людині потрібно звільнення від негативних емоцій, які, на жаль, накопичуються в нашій свідомо....
Мотивуючі цитати для Стрільців
Мотивуючі цитати для Стрільців
Стрільці — одні з найуспішніших людей Це стосується як амурної сфери, так і роботи, бізнесу, захоплень
Просіть поради тільки у них: Наймудріші Знаки Зодіаку
Просіть поради тільки у них: Наймудріші Знаки Зодіаку
Люди, народжені під цими Знаками Зодіаку, наділені природною мудрістю і глибоким розумінням законів життя Пред....
Гороскоп Павла Глоби на тиждень з 6 по 12 травня 2024 року
Гороскоп Павла Глоби на тиждень з 6 по 12 травня 2024 року
Павло Глоба — один із найкращих астрологів сучасності Його особливість — величезний досвід та бага....
Гороскоп неординарных личностей, рожденных на стыке Знаков Зодиака
Гороскоп неординарных личностей, рожденных на стыке Знаков Зодиака
Напевно, ви помічали, що люди, які народилися на стику перебування Сонця в двох різних знаках Зодіаку, дуже не....
більше матеріалів




/-0,29215598106384-/ /-pc-/
Top