counter
Архів Повернутись назад 09 Січня 2017
9 Січня
Події Бойовики 51 раз порушили режим тиші, троє українських бійців поранені - штаб АТО   За минулу неділю, 8 січня, російсько-окупаційні війська 51 раз обстріляли позиції Збройних Сил України, троє українських бійців отримали поранення, повідомили в прес-центрі штабу АТО. На Маріупольському напрямку бойовики з 122-мм артилерії обстрілювали Широкине. З 120 і 82-мм мінометів вони вели вогонь по Мар'їнці, Гнутовому, Троїцькому, Водяному, Талаківці і Широкиному. З гранатометів і стрілецької зброї бойовики обстріляли Павлопіль, Красногорівку, Гнутове, Широкине. По Мар'їнці вогонь вела БМП противника, а по Талаківці - танк. На Луганському напрямку окупанти з мінометів різних калібрів обстріляли Троїцьке, а з гранатометів і стрілецької зброї - Новозванівку, Лопаскіне і Станицю Луганську. У районі Троїцького працював снайпер. На Донецькому напрямку - з 122 мм артилерії - Луганське. З 82-мм мінометів - по Авдіївці, Майорську і Луганському. А з гранатометів і стрілецької зброї - по Луганському, Зайцевому і Авдіївці. По Луганському вогонь вела БМП противника.
За кордоном оформление ленты  Бойовик «ДНР» влаштував стрілянину в Москві: є жертви У неділю, 8 січня, бойовик «ДНР» в Москві застрелив чоловіка, при затриманні відкрив вогонь по поліцейських, а потім наклав на себе руки. У прес-службі Слідчого комітету Москви повідомили, що 26-річний чоловік вбив людину з вогнепальної зброї, після чого зник з місця події. «Працівники поліції вжили заходів для затримання можливого підозрюваного, який чинив їм опір і здіснив постріли по наряду позавідомчої охорони. Після чого підозрюваний покінчив життя самогубством. В результаті два співробітники отримали поранення. Зараз вони доставлені до медичного закладу, де їм надається необхідна медична допомога», - йдеться в повідомленні СК РФ по Москві. За інформацією російського телеканалу РЕН ТВ, злочинець був бойовиком терористичної організації «ДНР». Відзначається, що він провів на Донбасі п'ять місяців, воював на боці терористів, а потім був інструктором.
Події Снігопад в Україні: у чотирьох областях обмежено рух транспорту На території України станом на ранок понеділка, 9 січня, автомобільних заторів у результаті ускладнення погодних умов немає, повідомили в ДСНС. «Залишається обмеження руху автотранспорту на автодорогах в 4 областях (Вінницькій, Івано-Франківській, Одеській і Черкаській)», - йдеться в повідомленні служби. Протягом минулої доби для забезпечення проїзду і розчищення автодоріг на території України залучено 2 557 од. техніки та 3 533 особи, з яких від Укравтодору залучені 2 327 од. техніки та 2 999 осіб, від ДСНС 230 од. техніки та 534 особи. Підрозділами ДСНС з 4 січня звільнили зі снігових заметів 1 470 автомобілів (за добу - 354 автомобіля), в яких перебували  3 862 людини (за добу - 984 особи). Відзначається, що громадян, які отримали обмороження під час заторів, не зафіксовано.
За кордоном оформление ленты  Відома голлівудська актриса засудила висловлювання Трампа В ході нагородження премією «Золотий глобус» американська актриса Меріл Стріп звинуватила обраного президента США Дональда Трампа в приниженні людей. Про це інформує The New York Times. Під час своєї промови-подяки напередодні, 8 січня, актриса не назвала імені 45-го президента США, але чітко натякнула кілька разів на Трампа. «У минулі роки був один виступ, який вразив мене до глибини душі. Не тому, що він був хорошим, в ньому не було нічого хорошого. Але він виявився дуже ефективним. Виступ розсмішив аудиторію, на яку був розрахований. Я говорю про момент, коли людина, яка претендує на шановний пост в Америці (Дональд Трамп. - Ред.), пародіювала журналіста-інваліда», - заявила Стріп. Актриса нагадала про інцидент 2015 року, коли Дональд Трамп в ході одного зі своїх виступів різко почав махати руками. Тоді це прийняли за невдалу пародію на журналіста NYT з інвалідністю. Інцидент був розкритикований.
За кордоном Башар Асад заявив про готовність до переговорів з опозицією «без обмежень» Президент Сирії Башар Асад повідомив, що Дамаск готовий без обмежень обговорювати будь-які питання в ході переговорів з врегулювання конфлікту в країні, які повинні пройти в Астані. Щодо його власної позиції, то вона, за словами Асада, пов'язана з конституцією Сирії, передає ВВС Україна. «Звичайно, ми готові, і ми оголосили, що наша делегація готова їхати на конференцію, коли буде призначено дату її проведення. Ми готові обговорити питання, обмежень немає», - сказав Башар Асад в інтерв'ю французьким журналістам, текст якого опублікувало сирійське інформагентство САНА. За інформацією турецької влади, мирна конференція з «сирійського питання», в підготовці якої беруть участь Російська Федерація і Туреччина, повинна пройти в Астані 23 січня.
За кордоном оформление ленты  У Польщі рівень смогу перевищив норму в чотири рази. Проїзд та парковки стали безкоштовними У багатьох великих містах Польщі рівень смогу перевищив норму в чотири рази, через що дітям, вагітним і людям похилого віку не радять залишати домівки і виходити на вулицю. Також людям радять уникати фізичного навантаження. Про це повідомляє польський телеканал TVN24. За даними журналістів телеканалу, значний смог спостерігається у Варшаві, Кракові, Вроцлаві, Познані, Торуні, Бидгощі та багатьох інших містах. Щоб розвантажити дороги і знизити рівень смогу, влада багатьох міст зробила безкоштовним проїзд у громадському транспорті, а також - парковки. Але не тільки автомобілі є виною забруднення середовища в Польщі, а й той факт, що через сильні морози люди почали більше опалювати приміщення, використовуючи при цьому дрова і вугілля. Морози ж, змінивши атмосферний тиск, стали причиною того, що дим не піднімається вгору, а стелиться по землі. Польські синоптики обіцяють, що ситуація зміниться в найближчі дні, коли підніметься вітер.
За кордоном Папа Римський Франциск зробив заяву щодо ситуації на Донбасі Папа Римський Франциск під час своєї традиційної на початку року зустрічі з дипломатичним корпусом, акредитованим при Святому Престолі, побажав якомога швидше вирішити важку гуманітарну ситуацію на Донбасі. Про це передає «Радіо Ватикану». «Висловлюю побажання, щоб в Україні рішуче налаштувалися знаходити власні шляхи розв'язання для повного здійснення зобов'язань, які були взяті на себе сторонами, і, перш за все, щоб була відповідь на гуманітарну ситуацію, яка поки залишається важкою», - сказав він. В ході аудієнції в контексті 100-річчя закінчення Першої світової війни понтифік поділився думками про мир і безпеку, підкресливши, що «в атмосфері загальних побоювань за сьогодення і невпевненості у майбутньому, в яку ми занурені», він вважає важливим звернутися зі словом надії, яке вказує перспективу подальшого шляху».
Суспільство оформление ленты  Столичний вокзал освітили різдвяні щедрівки від капели бандуристів На центральному київському залізничному вокзалі зазвучали колядки та щедрівки. Святковий флешмоб влаштували артисти Національної заслуженої капели бандуристів України ім. Г.Майбороди в супроводі бандури. Музиканти впевнені: колективне виконання колядок і щедрівок у публічних місцях є давнім способом культурної консолідації суспільства. Киянин Георгій Якович почув оголошення про концерт по радіо і вирішив приїхати послухати колядки на вокзал разом із дружиною. «Музиканти створили дуже гарну атмосферу. Мені дуже сподобалось», - говорить він. Самі музиканти раді, що в холі вокзалу зібралося багато людей. «Якщо комусь сподобається, як ми граємо, нехай приходить на наші концерти, - каже соліст капели Володимир Дорожинський. - На жаль, по телевізору нас мало». Для більшості музикантів участь у подібних акціях - перший досвід, але не останній. Вже через кілька днів вони тим же складом гратимуть в аеропорту «Київ».
Суспільство Лукашенко вводить безвізовий режим із країнами Євросоюзу і США Олександр Лукашенко, президент Білорусі, підписав указ про встановлення безвізового порядку в'їзду і виїзду іноземних громадян. «Документом встановлюється безвізовий порядок в'їзду в Республіку Білорусь на термін не більше п'яти днів при в'їзді через пункт пропуску через держкордон Національний аеропорт Мінськ для громадян 80 країн. Указ поширюється на 39 країн Європи, включно з ЄС, а також Бразилією, США, Індонезією, Японією та іншими країнами», - передає прес-служба Лукашенка. Нові правила охоплюють таку категорію, як негромадяни Латвії та особи без громадянства Естонії. «Документ був спрямований на активізацію подорожей підприємців, туристів, приватних осіб, що мають загальногромадянські паспорти, і не поширюється на іноземців, які вчинили офіційні поїздки», - сказано в заяві.
За кордоном У Росії трирічна дитина померла після обрізання на дому У Красноярську слідчі почали кримінальне провадження за фактом смерті 3-річної дитини після того, як їй вдома зробили операцію з обрізання крайньої плоті. Про це сказано на сайті Слідчого комітету. За інформацією слідства, 6 січня знайомий хірург матері дитини в домашніх умовах провів операцію з обрізання крайньої плоті, перед цим зробивши дитині знеболюючий укол. Після операції стан малюка погіршився. Жінка самостійно намагалася надати йому допомогу, використовуючи ліки з аптечки, але її син помер. «За результатами дослідчої перевірки було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 109 ч. 1 (спричинення смерті через необережність) КК РФ», - сказано в повідомленні. Під час перевірки оперативники допитали 28-річного хірурга.
Події У Харкові четверо п'яних молодиків стріляли по перехожих з вікна квартири У Харкові працівники поліції затримали чотирьох молодиків, які з вікна квартири стріляли по перехожих. Про це повідомляє Укрінформ, посилаючись на начальника прес-центру патрульної поліції міста Ярославу Борисову. «В ході денного патрулювання працівники поліції отримали повідомлення, що з 8-го поверху житлового будинку на вулиці Золочівській невідомі стріляють по перехожих із пневматичної зброї. Прибувши на місце, патрульні встановили номер квартири, з вікон якої велася стрілянина, і подзвонили в двері, але ніхто не відкрив. За деякий час поліцейські все-таки умовили відкрити двері. Під час переговорів четверо молодиків  віком від 20 до 25 років з вікна викинули гвинтівку», - сказала вона. Молоді люди перебували в стані алкогольного сп'яніння. Молодиків затримали. Вирішується питання про кваліфікацію події.
Суспільство Терористи протягом дня 27 разів обстріляли сили АТО, також застосовували «Град» Терористи незаконних збройних формувань протягом дня, станом на 18:00, зробили 27 обстрілів позицій військових ЗСУ на Донбасі. Про це інформує прес-центр АТО в Facebook. На маріупольському напрямі бойовики з 82-мм мінометів обстріляли Водяне, а з гранатометів і стрілецької зброї - Мар'їнку, Чермалик, Широкину і Павлопіль. По Широкиному стріляли з БМП. На донецькому напрямку - з мінометів різних калібрів терористи обстріляли Зайцеве, Луганське та Авдіївку. З гранатометів і великокаліберних кулеметів вели вогонь по Авдіївці і Опитному. На луганському напрямку - в районі населеного пункту Сизе терористи застосували БМ-21 "Град". З мінометів вівся вогонь по Троїцькому, а з гранатометів і протитанкових ракетних комплексів - по Новозванівці. По Троїцькому також вів вогонь снайпер.
За кордоном У Британії виступили з ініціативою відсторонити РФ від участі в Олімпіаді-2018 Росія повинна бути відсторонена від участі в Олімпійських іграх 2018 року після опублікування доповіді про застосування допінгу в РФ. Цю думку озвучив голова Британського антидопінгового агентства (UKAD) Девід Кенворті. Про це передає «Громадське», посилаючись на BBC. «Так, я вважаю, що російські спортсмени мають бути відсторонені від Олімпіади в 2018 році. Їх повинні були усунути ще влітку 2016 року від Олімпіади. Вважаю, що Паралімпійський комітет вчинив правильно, відсторонивши Російську Федерацію. Міжнародний олімпійський комітет (МОК) все зіпсував», - заявив він. За його даними, РФ допустила кричущі порушення з допінгом, що негативно позначається на іміджі всього спорту. «У цьому питанні багато політики, що є проблемою. Це важливо, тому що є ризик втратити довіру вболівальників», - вважає він.
За кордоном У 2022 році жителі Землі зможуть побачити народження на небі нової зірки Астрономи повідомили про одну з найгучніших подій у науковому світі. За їхньою інформацією, у 2022 році з Землі неозброєним оком буде видно унікальне явище - народження нової зірки. За прогнозами астрономів, вибух наднової зірки затьмарить світлом сяйво більшості зірок у нашій галактиці, пише Times. Це станеться в результаті зіткнення двох інших зірок. За інформацією американського астронома Ларрі Молнара, нове небесне тіло з'явилося в результаті зіткнення зірок ще в третьому столітті н.е., але світло від спалаху добиралося до нашої планети близько 1800 років. За його словами, передбачити такі космічні катастрофи досить важко - на дослідження пішло кілька років (вивчати зоряну пару астрономи почали в 2013 році). Нова зірка з'явиться на деякий час в сузір'ї Лебедя. У цій системі зірки розташовані дуже близько один до одного, через що мають загальну атмосферу, а швидкість їхього обертання постійно збільшується.

Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Якщо ви хочете змінити своє життя до кращого, так швидше, час братися за техніку симорон Симоронський ритуал д....
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Не секрет, що всі речі в будинку мають енергетику — негативною чи позитивною Вчення фен-шуй підкаже, які карти....
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Одним із найсильніших талісманів фен-шуй є дзвіночок Цей домашній оберіг не лише привабить успіх у справах, а ....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
більше матеріалів




/-0,92020106315613-/ /-pc-/
Top