counter
Архів Повернутись назад 08 Листопада 2017
8 Листопада
Суспільство У квартирі Міли Куніс оселилися росіяни, які не відчинили їй двері Популярна американська актриса з українським корінням Міла Куніс, яка в серпні відвідала рідні Чернівці, розповіла, що її не пустили в будинок, в якому вона виросла. Про це повідомляє ТСН. Куніс розповіла, вона постукала, але їй просто відповіли "ні", а  розповідь про те, як вона росла в цьому будинку, просто проігнорували. За словами актриси, це було дуже принизливо. Журналісти зв'язалися з новими власниками будинку. Виявилося, що половина двоповерхового будинку, в якому до семи років жила актриса, тепер належить російському політику, депутату невизнаної Держдуми Росії Валерію Скругу, а друга половина - матері депутата. Мати російського депутата пояснила по телефону, що коли Куніс з батьками і чоловіком стукали, то вдома нікого не було, крім помічниці по господарству. Жінці вони здалися підозрілими. Нагадаємо, 6 серпня маленьке українське місто Чернівці відвідали відразу дві світові знаменитості - подружня пара Міла Куніс і Ештон Кутчер.
Події 75-річного кримчанина вбили за український прапор на балконі Громадський діяч Роман Коваль заявив, що в окупованому Росією Севастополі (Крим) вбили 75-річного Сергія Каніковського за те, що той повісив на своєму балконі український прапор. Про це він повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "Мені зателефонував товариш з Севастополя... І я з запізненням дізнався трагічну новину: загинув Сергій Каніковський, член севастопольської "Просвіти" (до окупації міста Російською Федерацією), член Всеукраїнського політичного об'єднання "Державна самостійність України" в 1990-2000 роках", - розповів Коваль. Він зазначає, що причиною смерті була проукраїнська позиція Каніковського. "Причиною смерті стало те, що він вивісив на своєму балконі синьо-жовтий прапор. Окупанти цього йому не пробачили - Сергій "випадково" був скинутий зі свого балкона. Звичайно, російська поліція в смерті звинуватила самого Сергія", - заявив активіст. Як відомо, Росія окупувала Крим після незаконного референдуму в березні 2014 року.
Події оформление ленты  Зірку "Пліткарки" звинуватили в зґвалтуванні Актриса Крістіна Коен звинуватила зірку популярного серіалу "Пліткарка" Еда Вествіка в зґвалтуванні. Про інцидент, що трапився три роки тому, вона розповіла на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. За її словами, це сталося у нього вдома, куди вона прийшла зі своїм хлопцем. "Тоді я зустрічалася з продюсером, який дружив з Едом Вествіком. Цей самий продюсер і привів мене в будинок Еда, де я вперше познайомилася з ним. Якоїсь миті Ед сказав: "Ми всі повинні зайнятися сексом". Я захотіла піти, але мій бойфренд попросив мене залишитися, щоб Ед не почувався ніяково. І сам Ед наполіг на тому, щоб ми залишилися на вечерю", - розповіла дівчина. Актриса дуже втомилася і Вествік запропонував їй відпочити в сусідній кімнаті. "Я пішла в гостьову кімнату, де заснула. Прокинулася від того, що поруч був Ед, а його пальці увійшли всередину мене. Я сказала йому зупинитися, але він був сильним. Я боролася з ним щосили, але він струснув мене і сказав , що хоче мене тр*хнути. Я була налякана, паралізована, не могла говорити і рухатися. Він зґвалтував мене", - заявила дівчина. Вона мовчала всі ці роки, так як її хлопець звинуватив в усьому її і пригрозив, що якщо вона розповість, то Ветсвік зруйнує її кар'єру.
Політика У Конгресі США представили резолюцію про визнання Голодомору геноцидом українців Проект резолюції, яка приурочена до 85-ї річниці Голодомору-геноциду в Україні, представили в Конгресі США. Про це розповів посол України в США Валерій Чалий, передає видання Укрінформ. "Ми сьогодні, як Посольство України та дипломатична служба, просуваємо цю ідею в різних країнах світу, зокрема в Сполучених Штатах Америки, щоб в Конгресі було ухвалено резолюцію про визнання Голодомору-геноцидом українського народу. Перші кроки зроблені, сьогодні така резолюція була внесена конгресменами в Палаті представників ", - розповів він.За його словами, резолюцію розглядатимуть кілька місяців, а навесні може пройти голосування. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в парламенті Великої Британії закликали визнати Голодомор в часи СРСР геноцидом українського народу.
Спорт ФІФА оштрафувала Федерацію футболу України через фанатів ФІФА оштрафувала Федерацію футболу України на 39 тисяч франків (10 437 51 грн) за поведінку вболівальників на матчах проти збірних Косова і Хорватії. Про це йдеться в повідомленні на сайті ФІФА. Як повідомляється, 35 тисяч франків (936 700 грн.) штрафу наклали за поведінку фанатів під час домашнього матчу проти Хорватії. Штраф призначили за заборонені банери, використання лазерів, а вболівальники скандували заборонені гасла.Решта 4 тисяч франків штрафу - за заборонені кричалки під час гостьового матчу в Косові. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міжнародна федерація футбольних асоціацій (FIFA) оштрафувала Федерацію футболу України (ФФУ) на 48 тис. швейцарських франків (майже 42 тис. євро) за підсумками осінніх матчів кваліфікації Чемпіонату світу 2018 з Туреччиною та Ісландією.
Події оформление ленты  Окуєву розстріляли російськими патронами На місці вбивства добровольця Аміни Окуєвої в Глевасі Київської області знайшли патрони російського виробництва. Про це повідомляє видання "Обозреватель". Журналісти знайшли патрони під час власного розслідування і викликали поліцію. Правоохоронці вилучили три холостих патрони калібру 7,62 × 39 мм. Два відстріляні патрони були втоптані в бруд на місці, звідки, ймовірно, стріляв кілер. Третій (невідстріляний) лежав під деревом - на відстані менше метра. На перших двох видно маркування - 7,62х39 Wolf Blanc.Ці холості патрони є в продажу в Мережі. Країна-виробник - Росія. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на залізничному переїзді біля селища Глеваха Київської області розстріляли автомобіль бійця АТО Аміни Окуєвої. В результаті обстрілу вона загинула, а її чоловік Адам Осмаєв був поранений, його життю нічого не загрожує.
Політика У РосЗМІ заявили про можливий розрив України дипвідносин з РФ Верховна Рада на наступному тижні може ухвалити рішення про розрив дипвідносин з РФ. Відповідна поправка додатково буде внесена в проект закону «Про реінтеграцію Донбасу», який Рада має розглянути у другому читанні 16 листопада, пише російське видання "Коммерсантъ", посилаючись на свої джерела в українському парламенті. У публікації сказано, що «наступним етапом має стати відповідний указ президента України Петра Порошенка, після чого російські дипломатичні установи в Україні, а українські в Росії будуть закриті». Також джерела видання висловили переконання, що поправка знайде підтримку серед представників більшості фракцій. Повідомляється, що автором поправки в закон про реінтеграцію Донбасу буде депутат від БПП Іван Вінник, хоча вигідно це «Народному фронту».
Суспільство Євробачення-2018: представлені гасло і логотип конкурсу Організатори Євробачення-2018 показали офіційні логотип і гасло пісенного конкурсу, який пройде в Португалії в травні наступного року. Містом, яке прийме конкурс, буде Лісабон, передає 24 Телеканал. Участь в Євробаченні візьмуть 42 країни. У Лісабоні виступатимуть представники Австралії, Ісландії, Албанії, Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Болгарії, Великої Британії, Австрії, Німеччини, Чорногорії, Грузії, Угорщини, Греції, Бельгії, Франції, Іспанії, Ірландії, Данії, Кіпру, Латвії, Литви, Мальти , Нідерландів, Румунії, Польщі, Португалії, Росії, Італії, Сан-Марино, Сербії, Словенії, Норвегії, Фінляндії, Швеції, України, Ізраїлю, Хорватії, Швейцарії, Чехії, Молдови та Естонії. Офіційним гаслом пісенного конкурсу стало All Aboard! - «Все на борт!», Що символізує Лісабон як основний порт Португалії. Щодо  логотипу, то організатори вирішили не обмежуватися тільки одним основним, і представити 12 додаткових. Всі вони - на океанічну тематику. Півфінали конкурсу пройдуть 8 і 10 травня наступного року, а фінал - 12 травня.
Події На Донбасі згорів військовий склад терористів "ДНР" У вівторок, 7 листопада, в районі н.п. Опитне  в Донецькій області сталася пожежа на складі з боєприпасами, який належав терористам «ДНР». Відповідна інформація була опублікована на офіційній сторінці прес-служби штабу АТО в Facebook.  «В результаті порушення заходів безпеки при зберіганні і поводженні з боєприпасами сталася пожежа на складі боєприпасів незаконних збройних формувань бойовиків «ДНР» в районі н.п. Опитне  . Наслідками пожежі стали вибухи і розліт припасів. Під «обстріл» потрапив Київський район і північна частина окупованого Донецька. Були також відзначені численні ушкодження житлових будинків та інфраструктури міста», - сказано в повідомленні. У СЦКК відзначили, що проросійські окупанти продовжують створювати ситуацію для дискредитації ЗСУ, а також намагаються звинуватити українську армію в обстрілі мирного населення.
Події Paradise Papers: принц Чарльз вивів в офшори сотні тисяч фунтів Матеріали Paradise Papers вказують, що компанія королівського герцогства Корнуолл, що належить принцу Чарльзу, інвестувала в офшорні рахунки сотні тисяч фунтів. Про це інформує The Guardian. За даними видання, компанія герцогства Корнуолл вклала кошти в офшорні фонди і бізнес-структури на Бермудських островах, однією з яких керує друг принца Чарльза Х'ю ван Катсем. За інформацією видання, в підприємство ван Катсема, яке займається купівлею земельних ділянок для їх захисту від вирубки лісів, інвестували майже 100 тис. дол. Водночас компанія герцогства повідомляє, що принц Чарльз не брав участі в ухваленні рішень, які пов'язані з інвестиціями. Раніше повідомлялося, що майже 10 млн фунтів з приватних статків королеви Єлизавети II були інвестовані в офшорні рахунки - частина коштів надійшла в лізингову компанію BrightHouse, яку раніше звинувачували в збагаченні на бідних.
Події Вчителька скотчем заклеїла роти дітям у Кривому Розі На уроці хореографії в Кривому Розі вчителька скотчем заклеїла роти школярам 2-го класу. Батько однієї з учениць розповів про це в соцмережах і пішов зі скаргою до керівництва школи. Про це передає ТСН. Рот скотчем заклеїли відразу чотирьом школярам за те, що нібито не прислухалися до зауважень вчительки. Данило і його батько обурені покаранням, тим більше хлопчик стверджує, що не пустував, а тільки говорив з другом. Вчителька, яка використовувала скотч з виховною метою, зізналася в скоєному і написала заяву на звільнення. "Вона жалкує. Просила у батьків вибачення. Пояснює, ніби це був жарт. Хотілося привчити просто до дисципліни, але, на жаль, цей жарт був не дуже приємний. Діти відчули себе приниженими», - сказала директор школи № 113 Людмила Дегтярьова. Адміністрація шкодує також за втрату хореографа, якого шукали до цього два роки. До цього не було жодної претензії до педагога, більше того - вона займалася з дітьми безкоштовно.
Політика Україна ввела санкції проти 18 російських компаній Мінекономрозвитку і торгівлі України за запитом Служби безпеки ввело санкції щодо 18 російських компаній. Відповідні накази №1582 і 1583 Міністерство видало 30 жовтня, передає 24 телеканал. Санкції були введені щодо російських компаній «за проведення дій, які можуть зашкодити інтересам національної економічної безпеки України». Під обмежувальні заходи потрапили 18 російських компаній: «Лолі-пак експорт», «Торговий дім «Старфуд-південь», «Снек-груп», «Білгородський холодокомбінат», «Будсервіс», «Волма - маркетинг», «Мікас», «Южтранс», «Народний пластик», «Група компаній «Пенетрон-Росія», «Торговий дім «Пенетрон-Росія», «Пенетрон-експорт», «Волма-ВТР», «Торговий дім «Донспецстрой», «Торговий дім «Аромадон», «Завод гідроізоляційних матеріалів «Пенетрон», «МК-Метіз» та ПП Мірошникова Ірина Володимирівна. Згідно з інформацією, тимчасове зупинення зовнішньоекономічної діяльності на українській території для фігурантів зазначеного списку набере чинності через 40 днів - 9 грудня цього року.
Політика Дипломат із Польщі назвав Львів польським містом Польський віце-консул Марек Запур під час круглого столу в Рівному назвав Львів «польським містом» і сказав, що Української держави в 1918 році ще не існувало. Про це завідувач відділом Рівненського краєзнавчого музею Ігор Марчук пише у себе в Facebook. «Антиукраїнська провокаційна заява віце-консула Марека Запура в понеділок, 6 листопада, в Рівному. На базі Рівненського обласного краєзнавчого музею відбувся круглий стіл «Волинський експеримент Г. Юзевський: дорога до польсько-українського примирення в міжвоєнний період». На круглий стіл також прибув десант з Луцька на чолі з віце-консулом Запуром і професором Миколою Кучерепою. Вони представили перевидані українською мовою щоденники Юзевського. Вчені з України на круглому столі сказали, що захід є провокаційним і не потрібно відзначати дні народження окупаційного польського чиновника Генріха Юзевського, так як Польща захопила частину території УНР в 1919-1920 рр.
Події У Криму пройшли обшуки у кількох громадських активістів, силовики вкрали гроші В окупованому Росією Криму місцева «влада» в середу, 8 листопада, вранці проводить обшуки в активістів у декількох населених пунктах. Про це передає «Кримська солідарність» у Facebook. «У Бахчисараї знову проходить обшук. Цього разу під прицілом силовиків виявився цивільний активіст і громадський працівник Сейтумеров Сейтумер», - сказано в повідомленні. Він працює адміністратором в кафе Салачик', яким володіє Асанов Марлен (Сулейман), затриманий 11 жовтня. Сейтумерова відвезли до відділу поліції Бахчисарая. Зараз до нього намагається потрапити адвокат. На обшук у будинку Сейтумерова адвоката не пускали. Крім цього, в м.Старий Крим пройшов обшук у будинку активіста Алімдара (Руслан за паспортом) Белялова. Силовики вже поїхали, вилучені телефони. Активіста не вивозили. За словами Белялова, брали участь в обшуку не місцеві. Після обшуку він виявив пропажу 3000 доларів, а також 60 000 рублів. Ще один обшук у сел. Зарічне відбувся у будинку Кантімірова Ельдара. У нього вилучили ноутбук і телефони.
Спорт Хулігани, а не фанати: ФІФА оштрафувала Федерацію футболу України ФІФА оштрафувала Федерацію футболу України (ФФУ) на 39 тис. швейцарських франків (майже 1 млн грн) за поведінку вболівальників національної збірної під час заключних матчів кваліфікації ЧС-2018 проти Косова і Хорватії. Про це передає офіційний сайт ФІФА. На 35 тисяч франків було накладено штраф за розміщення дискримінаційних банерів і застосування лазерів на стадіоні НСК «Олімпійський» у столиці під час матчу проти хорватів. Ще 4 тис. франків ФФУ буде змушена  заплатити за фаєри фанатів у ході матчу проти косоварів на нейтральному полі в Шкодері (Албанія). Також ФІФА винесла ФФУ два попередження. Крім української федерації, організація також оштрафувала футбольні федерації Аргентини (40 тисяч франків), Чилі (20), Боснії і Герцеговини (47,5), Естонії (30), Єгипту (20), Перу (25), Греції (30), Сербії (160) і Польщі (20). Українська збірна посіла третє місце у відбірковій групі, пропустивши команди Ісландії і Хорватії вперед. Таким чином ми позбулися права поїхати на ЧС-2018 в РФ.
Політика Крига скресла: Трамп сказав, що у врегулюванні конфлікту з КНДР є рух У рішенні північнокорейської проблеми спостерігається «певний рух» уперед. Про це повідомляє президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп після зустрічі з президентом Південної Кореї Мун Чже Іншому в Сеулі, інформує Deutsche Welle. Трамп закликав керівництво Північної Кореї до участі в переговорах про ядерну програму, щоб досягти зі світовим співтовариством домовленості в цьому питанні. Водночас президент США зазначив, що Америка при необхідності готова використовувати повний спектр свого військового потенціалу. Дональд Трамп також заявив, що КНДР становить собою загрозу для всього світу. Він закликав Китай і Росію використовувати їх вплив на керівництво в Пхеньяні. Трамп сказав, що треба повністю виконати санкції ООН щодо КНДР.
Суспільство Майже 20 тис. медиків можуть звільнити до кінця року Майже 20 тис. медиків, що працюють у бригадах екстреної медичної допомоги, можуть звільнити до кінця року. Про це з трибуни Верховної Ради заявив народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Ігор Шурма, передає кореспондент АСН. Він пояснив, що наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі, який набрав чинності 1 листопада 2017 року, за рішенням Міністерства охорони здоров'я була скасована посада фельдшера з медицини невідкладних станів і замість неї введена посада парамедика. «Таким чином посади фельдшера з медицини невідкладних станів більше не існує і з 1 листопада має початися процес скорочення співробітників і звільнення їх. Це люди, які працюють у бригадах екстреної медичної допомоги», - зазначив народний депутат. За його словами, автоматично перевести всіх фельдшерів у парамедики не вийде, бо кваліфікаційні характеристики цих посад суттєво відрізняються. Більше того, Шурма додав, що в Україні сьогодні взагалі не існує спеціальності парамедик, як і підготовки таких фахівців. «Таких фахівців в Україні просто не існує. Наказ суперечить здоровому глузду. Його виконання неможливе і є таким, що призведе до скорочення медпрацівників і збільшення соціальної напруженості в суспільстві. За всім цим стоїть одне - не провести якісні зміни, які будуть іти на користь людям, а скоротити витрати на охорону здоров'я», - вважає політик. Депутат уточнив, що всього в Україні в бригадах екстреної допомоги працює 19 тис. лікарів. Саме їх стосується наказ Мінекономрозвитку. Тому парламентарій звернувся до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням особисто втрутитися в цю ситуацію.
Події оформление ленты  У селі Донецької області на 15 метрів провалилася земля У селі Стряпівка Бахмутського району Донецької області стався обвал землі глибиною 15 м. Про це повідомили в прес-службі ДСНС. Інцидент трапився 7 листопада, місцеві жителі звернулися до рятувальників о 15:15 і повідомили, що на відкритій місцевості стався обвал землі. Як з'ясували фахівці, стався обвал землі діаметром 3 м і глибиною 15 м. Представники ДСНС обгородили ділянку обвалу на площі 64 кв. м для безпеки місцевого населення. Зараз встановлюються обставини події. На 9 листопада заплановано засідання комісії ТЕБ та НС з розгляду питань щодо цієї події. Нагадаємо, дорога до популярного курорту Трускавець може піти під землю. Все через велику ями, яка утворилася поблизу траси над покинутою калійною шахтою. Асфальт тріскається і розповзається, а обрив вже розміром з три футбольних поля.
Події оформление ленты  Акули напали на групу журналістів Знімальна група проекту «Блакитна планета 2» опустилася  на морське дно, щоб зняти, які зміни відбуваються з тушею померлого кита. Однак в ході зйомок сталося непередбачуване - на журналістів напала група акул. Нарізка найдраматичніших моментів протистояння була опублікована на YouTube. Як зазначається, підводне судно опустилося на глибину 700 метрів і наблизилося до туші кита, проте техніка була помічена акулами, які пожирали померлого ссавця. Хижакам не сподобалося вторгнення гостей, вони оглянули об'єкт, а потім почали ломитися в скло субмарини. «Підводний човен міцний, але вони такі великі, тому мені страшнувато», - сказав один із членів команди. Раз по раз акули цілеспрямовано атакували підводний човен. Під час зіткнення зі склом всередині батискафа лунали місцями страшні і глухі звуки. В результаті хижаки відступили, але глядачі зізналися, що кадри справили незабутнє враження на них. «Я вважаю, що найбільше відкриття в тому, що акули дійсно ревуть. Це неймовірно. Я здригнувся навіть», «Чортова природа, ти страшна», - пишуть глядачі на YouTube. Ролик за кілька днів набрав сотні коментарів і понад мільйон переглядів.  
Політика оформление ленты  Мосійчук опублікував скандальне листування Савченко і звинуватив у роботі на Кремль Народний депутат Ігор Мосійчук на своїй сторінці в Facebook опублікував листування ще одного парламентарія - Героя України Надії Савченко з відомим журналістом Дмитром Гордоном і звинуватив Савченко в роботі на Кремль. Фото телефону Савченко зробив фотограф Богдан Бортаков. «Це не просто корупція, це політична корупція, що загрожує національній безпеці і обороні!!! НАБУ, СБУ, ГПУ ау? Це народний депутат Надія Савченко листується з відомим журналістом Дмитром Гордоном і сподівається на якісь пропозиції. У відповідь Гордон повідомляє, що особа, яка передає пропозиції Савченко, цього тижня передати їх не може, адже весь цей час задіяна в Мінському процесі», - пише Мосійчук. За його словами, побіжного погляду досить, щоб зрозуміти, що листування Савченко - Гордон стосується кума Путіна - Віктора Медведчука. «Як кажуть, Надя спалила не лише свій сарай і будинок, але і свого господаря!» - додав політик. Це листування встигли оцінити політологи. Зокрема, Олексій Голобуцький уточнив, що давно говорив про цей «кремлівський тандем». Користувачі соцмереж шоковані тим, що відбувається.
Політика Бурбак розповів, чи буде питання об'єднання «Народного фронту» і БПП розглянуто на з'їзді На найближчому з'їзді політичної партії «Народний фронт», який відбудеться 11 листопада, питання про об'єднання з іншими політичними силами розглядатися не буде. Про це в кулуарах парламенту 8 листопада заявив лідер фракції «Народний Фронт» у Верховній Раді Максим Бурбак, повідомляє кореспондент АСН. «Жодного питання про об'єднання з іншими політичними силами на порядку денному нашого з'їзду не стоїть. На з'їзді заслухають міністрів, які були делеговані від фракції «Народного фронту» в Кабмін, я відзвітую про роботу фракції і обговоримо наші внутрішньополітичні питання», - уточнив народний депутат. Нагадаємо, раніше голова Верховної Ради Андрій Парубій підтвердив, що "Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт" ведуть консультації про об'єднання політичних сил. У свою чергу, лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк заявив про необхідність нової об'єднаної політичної платформи.
Кримінал оформление ленты  З Молдови в Україну проклали майже кілометр трубопроводу для контрабанди спирту Українські та молдавські прикордонники виявили по обидва боки кордону майже кілометр трубопроводу. Про це повідомили в прес-службі Держприкордонслужби України. Поліетиленовий трубопровід довжиною 460 м виявили прикордонники відділу «Лядова» Могилів-Подільського загону поблизу н.п. Козлов Вінницької області. Трубу проклали за декілька метрів від берега Дністра і прикопали на глибину 30 см. В Молдові на цьому ж напрямку було виявлено ще 500 м трубопроводу, прокладеного з молдовського берега. Злочинці використовувати трубопровід не встигли, проте його проклали для контрабанди спирту. Трубопроводи з обох боків демонтували. За останні 5 років прикордонники «виловили» з Дністра понад 15 поліетиленових трубопроводів. Також виявили та вилучили понад 99 500 літрів спирту на суму близько 13 млн гривень.
Політика НАЗК перевірить лотерейний виграш Ляшка, але в 2018 році Національне агенство з питань запобігання корупції (НАЗК) перевірить лотерейний виграш в 571 тис. грн народного депутата і лідера «Радикальної партії» Олега Ляшка в 2018 році в ході перевірки декларацій за цей рік. Про це сказано у відповіді НАЗК, передає УП. Як зазначається, згідно зі ст. 48 Закону України «Про запобігання корупції», лотерейні виграші на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, повідомлення про які Олег Ляшко подав до Єдиного державного реєстру декларацій 24 жовтня, будуть перевірені в ході повної перевірки щорічних декларацій за цей рік. «Разом з тим, з огляду на обмеження, які встановлені ст. 23 Закону щодо отримання подарунків відповідно до ст. 251, 255 КУпАП та ст. 12-13 Закону Нацагентство проводить збір фактичних даних, на основі яких буде встановлено наявність або відсутність адмінпорушення, що пов'язано з корупцією», - сказано у відповіді НАЗК.
Події Бойовикам «ДНР» не подобається, що їх вербують у Сирію В окремих підрозділах 1-го АК «ДНР» співробітники так званого «МДБ ДНР» («військова контррозвідка») фіксують невдоволення серед терористів щодо вербування в Сирію. Про це повідомив в Facebook координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук. «В окремих підрозділах 1-го АК «ДНР» співробітники «МДБ ДНР» фіксують невдоволення, яке висловлюється в приватних бесідах серед бойовиків щодо їх вербування «на Сирію». Роздратування, зокрема, висловлюють переважно терористи з числа місцевого населення, яких вербують разом з російськими найманцями», - пише Тимчук. Він повідомив, на думку незадоволених, неприпустимо «відряджаються» в Сирію особовий склад і без того неукомплектованих підрозділів, коли «будь-якої миті можна очікувати масштабного наступу ЗСУ». Крім того, ще один предмет невдоволення терористів - поява журналістів і знімальних груп російських/проросійських ЗМІ, перед якими було поставлено завдання фіксувати «варварські обстріли» мирних жителів з боку ЗСУ. Тимчук вважає, що місцеві бойовики розуміють, що така активність пропагандистських ЗМІ може говорити про появу наказів командування окупантів на обстріли населених пунктів на території, яка контролюється бойовиками, що підтримують не всі терористи з числа місцевих жителів.
Суспільство Екс-меру Миколаєва призначили заставу в 160 тисяч гривень через махінації з інвестиціями Екс-меру Миколаєва Олександру Бердникову Центральний райсуд міста обрав запобіжний захід у вигляді застави в 160 тисяч гривень. Про це повідомили в прес-службі суду. Бердникова підозрюють у шахрайстві з корейськими інвестиціями. Мером Бердников був в 1994-1998 роках. У 2008 році, за даними слідства, колишній градоначальник шахрайським шляхом заволодів коштами, які інвестував громадянин Південної Кореї в сільськогосподарську галузь області на суму близько $2,5 млн. Прокуратура вимагала арешту Бердникова. Колишній мер же просив суд врахувати його вік, стан здоров'я, наявність двох неповнолітніх дітей і той факт, що він з'являвся за всіма викликами слідства і суду. Нагадаємо, в 2013 році Бердникова вже визнали винним. Тоді йому призначили покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади та конфіскацією 1/2 частини майна. Але в 2015 році постановою Вищого спеціалізованого суду вирок був скасований, а кримінальне провадження щодо екс-мера направлено на нове розслідування. 25 жовтня 2017 року Бердникову знову повідомили про підозру.
Події оформление ленты  У Каталонії триває страйк, заблоковані дороги і рух поїздів У великих містах Каталонії сьогодні, 8 листопада, відбувається великий страйк прихильників відділення автономії від Іспанії. Про це передає місцеве видання El Pais. У Барселоні протестувальники повністю перекрили рух по великим автомагістралях, в зв'язку з чим рух транспорту виявився повністю блокованим. У Жироні групи протестувальників прорвалися на залізничні станції і висунули вимогу заблокувати рух потягів. Після того, як співробітники залізниці не пішли на умови страйкарів, ті перекрили залізничні шляхи з плакатами «Захистіть демократію». Працівники поліції не вживають активних заходів з розгону активістів, але фіксуються випадки сутичок учасників страйку і правоохоронців. Організатором масових заворушень стала профспілка Intersindical-CSC.  Los estudiantes de la @UABBarcelona retiran momentáneamente un piquete en ap7 para dejar paso a una ambulancia pic.twitter.com/7wVHJcMvST — Jessica Mouzo (@CinzasNoPeto) November 8, 2017
Політика У законопроекті про деокупацію не сказано про розрив дипвідносин з РФ - нардеп У законопроекті про держполітику щодо забезпечення суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях немає норми про розрив дипломатичних відносин з країною-агресором. Про це заявив заступник глави фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв, передає Інтерфакс-Україна. «Немає цієї норми», - сказав Соболєв. Раніше російські ЗМІ повідомили про те, що в законопроект про деокупацію можуть внести пункт про розрив дипломатичних відносин з Росією. Нібито таку поправку вніс депутат з фракції БПП Іван Вінник. Нагадаємо, комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони готує законопроект №7163 до другого читання. Раніше нардеп Олексій Гончаренко повідомив, що цей законопроект стосується насамперед ситуації на Донбасі. «Рішення про дипломатичні відносини з Російською Федерацією - це окреме рішення, яке ми можемо ухвалювати. І потрібно десять разів його зважити, бо якщо ми розриваємо дипломатичні відносини з РФ, як це відіб'ється на Мінському процесі, на захисті українців, які перебувають на території РФ... Там багато українців, які потребують допомоги», - зазначив політик.
Політика Аваков запропонував заборонити оприлюднювати матеріали обшуків Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в ході засідання Кабміну запропонував заборонити оприлюднення матеріалів слідчих дій, щоб не було тиску на бізнесменів. Про це передає Укрінформ. «Треба заборонити правоохоронцям оприлюднити матеріали слідчих дій без дозволу слідчого за спеціальною жорсткою процедурою. За порушення цієї норми пропоную жорстку кримінальну відповідальність», - зазначив чиновник. За його словами, таким чином вдасться захистити бізнес від свавілля силовиків. Аваков додав, що обшук - це не тільки слідчі дії, а механізм дискредитації і тиску на бізнес. Тому обшуки повинні стати виключно інструментом розслідування, а не методом тиску. Нагадаємо, 31 жовтня детективи НАБУ затримали сина міністра Авакова - Олександра Авакова і екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря в зв'язку з обвинуваченням у закупівлі рюкзаків для МВС за завищеними цінами. У сина міністра пройшов обшук. У САП заявили, що частина рюкзаків для військових була пошита в установах виконання покарань за 60-130 грн. Однак продали їх по більш ніж 2 тис. грн за штуку.
Закон і Право Правоохоронців хочуть зобов'язати знімати обшуки на відео і вести аудіофіксацію Кабінет міністрів розробив законопроект щодо захисту бізнесу від неправомірних дій правоохоронців. Про це під час засідання уряду 8 листопада заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент АСН. Зокрема документ передбачає, що правоохоронні органи зобов'язані вести відео- та аудіофіксацію, починаючи з моменту подачі клопотання до суду для отримання дозволу на проведення обшуків чи інших дій, що вимагають судових рішень по відношенню до бізнесу і закінчуючи самими обшуками. «Сьогодні деякі судді за клопотанням різних правоохоронних органів пачками підписують, не читаючи, такі дозволи на обшуки і вилучення. Крім цього, прийшли на обшук на підприємство - повинні пояснити, чому ви сюди прийшли, повинна вестися відеофіксація обшуку, щоб нічого не підкинули а потім з підприємця не вимагали хабара», - сказав прем'єр. Також у законопроекті передбачено обов'язковий допуск адвокатів підприємця до обшуків або інших дій правоохоронців. Згідно з документом, буде створена незалежна комісія, до якої увійдуть, зокрема, і представники громадських організацій бізнесу. Вона буде розглядати правопорушення з боку правоохоронців, які доведені судами, і будемо рекомендувати керівникам правоохоронних органів реагувати відповідно до висновків цієї комісії. Прем'єр додав, що найближчим часом законопроект буде внесений до парламенту. Гройсман сподівається, що депутати приймуть його до кінця поточного року.
Кримінал оформление ленты  Затримано жителів Донецька та Сєверодонецька, які готували диверсію в Україні Спіймані два диверсанти, які готували за вказівкою кураторів з РФ теракти в Україні. Про це повідомили в прес-службі СБУ. Правоохоронці затримали жителя Донецька біля адміністративної будівлі органа влади при проведенні фотозйомки персоналу й охорони держустанови. В автомобілі диверсанта знайшли професійний фотоапарат, 3 мобільних телефони і документи. Також було вилучено пакет з вибуховим пристроєм з трьома тротиловими шашками. Оперативники з'ясували, що зловмисник після скоєння злочину планував виїхати в інший регіон України для підготовки наступного теракту. Також був затримав житель Сєверодонецька, який збирав інформацію про підрозділи сил АТО, режим охорони адмінбудівель і правоохоронні органи в місті. За вказівкою російського куратора диверсант вибрав об'єкт диверсії - територію біля місця дислокації підрозділу ЗСУ. Правоохоронці затримали терориста, коли він прямував до місця скоєння злочину. Під час обшуку у нього було вилучено саморобний вибуховий пристрій. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 258 Кримінального Кодексу України. Зараз зловмисникам оголошено про підозру і обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.
Кримінал оформление ленты  Шахрай за допомогою підробленого штампа консульства організував ввезення "євроблях" Харківська прокуратура №4 викрила схему нелегального консульського обліку автомобілів, за допомогою якого ввозилися на територію нашої країни старі авто з-за кордону. Як з'ясували слідчі, аферисти вносили в паспорти підроблені штампи консульських відділів України і Польщі, щоб авто можна було ввезти в Україну як «нерезиденту країни», минаючи митний збір. Схему організував 72-річний українець, клієнтів шукав в інтернеті, пропонуючи через інтернет-оголошення «постійний консульський облік в Польщі». Ціна питання - 1000 доларів. Підроблені штампи давали можливість не тільки ввозити автомобілі без розмитнення та реєстрації, а й вивозити їх за територію тільки раз на рік і безперешкодно повертатися назад. Шахрая затримали. Йому загрожує до 8 років в'язниці.
Політика Вінник пояснив ініціативу про розрив дипвідносин з РФ Визнання РФ країною-агресором передбачає розрив дипломатичних відносин з нею. Про це повідомив нардеп від БПП Іван Вінник у кулуарах Верховної Ради, пише Газета. «Якщо ми визнаємо Росію країною-агресором і окупантом, то виконавча гілка влади - Кабмін і МЗС - буде зобов'язана розірвати дипломатичні відносини. Це світова практика щодо міжнародних норм права. Під час обговорення фінального тексту закону на комітеті я буду пропонувати ухвалити рішення, щоб до прикінцевих положень проекту були включені формулювання про зобов'язання Кабміну привести відповідно до норм міжнародного права ситуацію взаємин між державами, одна з яких визнана окупантом. Це потрібно тлумачити як розрив дипломатичних відносин», - сказав Вінник. «Я буду пропонувати, щоб МЗС провело консультації з західними партнерами, що посольство іншої країни може стати посередником у частині комунікації та представлення інтересів нашої країни, українців в РФ», - додав він.
Економіка Литва почала розслідування ввезення "євроблях" на територію України В рамках співпраці між Україною і Литвою в митній сфері Литва почала розслідування схем ввезення в Україну так званих "євроблях" - авто з іноземною реєстрацією. Про це йдеться в повідомленні Державної фіскальної служби. Про посилення контактів структур двох країн домовилися на зустрічі у Вільнюсі 7 листопада в.о. голови ДФС Мирослав Продан і генеральний директор Митного департаменту при Міністерстві фінансів Литовської Республіки Арунас Адоменас. Українські і литовські митники домовилися обмінюватися досвідом у розкритті схем митних правопорушень, контрабанди, спільно протидіяти незаконному обігу підакцизних товарів. За запитом з боку України литовські податківці і митники почали розслідування щодо законності ввезення та використання на території нашої країни транспортних засобів, що мають реєстрацію Литовської Республіки. Станом на 1 листопада, на митній території України перебуває понад 59 тис. автомобілів з литовською реєстрацією, левова частка яких - 44,6 тис. - була переміщена на нашу територію в режимі тимчасового ввезення.
Події Українці створюють удвічі більше відходів, ніж громадяни Євросоюзу Щороку в Україні утворюється близько 10 тонн відходів у розрахунку на одного жителя країни, що вдвічі більше показника в країнах Євросоюзу. Про це під час засідання уряду повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, представляючи проект Національної стратегії поводження з відходами. «Щороку в країні утворюється майже 10 тонн відходів на людину проти 5 тонн, як це в країнах Європейського Союзу. Цей показник шокує... В Україні накопичено майже 36 млрд тонн відходів, це понад 50 тис. тонн на 1 км кв. нашої країни», - заявив він, зазначивши, що небезпечних відходів накопичилося понад 1,5 млрд тонн. За інформацією Семерака, утилізується лише 30% промислових відходів і 4% побутових. «В Україні зростають площі несанкціонованих звалищ. Величезний тиск на навколишнє середовище роблять об'єкти вугледобувної та хімічної промисловості, інфраструктури, металургії та сільського господарства. Зазначені сектори економіки повільно впроваджують технології поводження з відходами, а також повторного їх використання», - зазначив міністр.
Культура Ще 5 жінок повідомили про сексуальні домагання режисера Поланськи Ще п'ять жінок розповіли про домагання режисера Романа Поланськи. Про це пише Daily Mail. Жертви просили не називати їхніх імен. Вони стверджують, що постраждали в той час, коли були дітьми - в кінці 1960 і в 1970 років. В редакції уточнили, що загальна кількість жінок, які виступили зі звинуваченнями проти Поланськи, досягла 10 осіб. Як відомо, в Парижі близько 40 жінок провели акцію проти ретроспективи Поланськи. Нагадаємо, в 1977 році режисера звинуватили у зґвалтуванні 13-річної Саманти Геймер, яку він нібито запросив зніматися для Vogue. Поланськи зізнався в сексуальному зв'язку і втік із США. Влада країни домагається його екстрадиції, але польський суд не видає Поланськи в США. 16 серпня 2017 року з обвинуваченнями виступила ще одна жінка. 5 жовтня німецька актриса Рената Ленгер звинуватила польського режисера Романа Поланськи у зґвалтуванні.
Події Чоловік розстріляв опонента через паркувальне місце в Одесі В Одесі конфлікт між двома водіями через місця на парковці закінчився стріляниною. У лікарню був госпіталізований один постраждалий. Про це передає  відділ комунікації ГУ НП в Одеській області. За інформацією правоохоронців, двоє чоловіків посварилися через місця на парковці на вул. Академіка Вільямса. Один з них, 35-річний житель Одеси, дістав пістолет і кілька разів вистрілив у груди опонентові. «На вимоги очевидців зупинити порушення порядку зловмисник не реагував. Чоловік переслідував потерпілого, зробивши в його бік ще кілька пострілів», - сказали у відділі комунікації обласної поліції. Постраждалого водія доставили в лікарню з кульовим пораненням грудної клітки. Стрілок вже затриманий, розпочато кримінальне провадження за фактом хуліганства. Чоловікові загрожує до семи років позбавлення волі.
Кримінал Двоє шахраїв на Дніпропетровщині виготовляли фальшиві картки на пальне Двох молодиків у Дніпропетровській області підозрюють у шахрайському заволодінні грошима громадян у сумі близько 1,5 млн гривень. Про це повідомили в прокуратурі області. За інформацією слідства, з початку 2017 року 25-річний молодий чоловік разом з 27-річним приятелем організували незаконну діяльність і заволодівали грошима інших людей. Свою діяльність хлопці розгорнули на території декількох областей України. Молоді люди виготовляли макети і реалізовували споживачам фальшиві паливні картки, за якими неможливо придбати паливно-мастильні матеріали на АЗС. Один з потерпілих звернувся в поліцію і повідомив, що купив картку у молодих людей, заплативши більше 428 тисяч гривень. 6 листопада 2017 року при продажу карток і отриманні за них грошей в 1 млн грн правоохоронці викрили та затримали зловмисників. Їм повідомлено про підозру у вчиненні замаху на вказаний злочин (ст.15 ч.3 ст.190 КК України). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
Суспільство Померла єдина дочка Людмили Гурченко На 59-му році життя померла єдина дочка актриси Людмили Гурченко - Марія Корольова. Про це повідомляє «Лента.ру». Наразі причини смерті невідомі. Дочка Гурченко пішла з життя за кілька днів до дня народження своєї матері: 12 листопада актрисі виповнилося б 82 роки, вона померла в 2011 році. За попередніми даними, Корольова померла в під'їзді свого будинку. Тіло матері виявила її дочка Олена, яка викликала «швидку допомогу». Батько Корольової - сценарист Борис Андронікашвілі. Корольова працювала медсестрою в онкологічній лікарні, брала участь у численних телепередачах і давала інтерв'ю, в яких розповідала про свою матір. Її син помер у віці 16 років від передозування наркотиків. У 1993 році між Корольовою і Гурченко почався конфлікт після того, як мати актриси заповіла свою квартиру внучці, а не дочці. Після смерті Гурченко в 2011 році тяганина тривала між Марією і її вітчимом Сергієм Сеніним.
Суспільство оформление ленты  Вагітна Кейт Міддлтон відвідала гала-вечерю в Лондоні Вагітна третьою дитиною герцогиня Кетрін місяць не виходила у світ через токсикоз. Однак 7 листопада вона побувала на гала-вечері центру Анни Фрейд у Лондоні, передає elle.ru. Центр займається питаннями психічного здоров'я дітей, а Кейт є патроном центру і відвідує практично всі заходи фонду. Для цього виходу герцогиня вибрала чорну мереживну сукню Diane von Furstenberg. Вона вже одягала її, минулого разу її бачили в ній на Royal Variety Performance 2014 року, коли Кейт Міддлтон чекала принцесу Шарлотту. Цього разу вбрання підкреслило кругленький живіт герцогині. Відзначимо, що схожу сукню одягала і кохана принца Гаррі, 36-річна Меган Маркл. Нагадаємо, у вересні Кенсінгтонський палац підтвердив, що Кейт і Вільям готуються стати батьками втретє. Третя дитина пари має з'явитися на світ у квітні 2018 року.
Економіка "Живими" грошима за субсидії з 2018 року платитимуть постачальникам послуг, а не людям Новація з оплати субсидій "живими" грошима з 2018 року стосується лише постачальників цих послуг. Тотального переходу на оплату отримувачів субсидій грошима не буде, уточнює кореспондент АСН. Сьогодні на засіданні Кабінету міністрів було ухвалено рішення з 1 січня 2018 року перейти на механізм оплати субсидій "живими" грошима за фактично спожиті послуги. При цьому багато ЗМІ повідомили, що "живі" гроші виплачуватимуть на руки саме отримувачам субсидій. Так дійсно можна було зрозуміти, прослухавши промову міністра фінансів: "Сьогодні ми ухвалюємо рішення про перехід на нову систему оплати субсидій "живими" коштами за фактично спожиті послуги, а не на підставі розрахованих субсидій за соціальними нормами... Це усуне всі можливі зловживання при розрахунку за субсидіями", - заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк. Однак далі міністр соціальної політики Андрій Рева уточнив, що громадянам призначення субсидій буде здійснюватися як і раніше - за соціальними нормами. "Постанову, яку ми сьогодні ухвалюємо, має на меті відрегулювати механізм розрахунків між підприємствами, які надають житлово-комунальні послуги та бюджетом. В цьому випадку з цією постановою ці розрахунки йшли в негрошовій, кліринговій формі, фактично заліковими схемами, що викликало багато запитань. По друге, нараховані суми щодо пільг та субсидій мали бути перераховані на рахунки підприємств, а в кінці сезону ми робили відповідні перерахунки сум невикористаних субсидій", - уточнив міністр. За його словами, з 2018 року щомісяця в розрахунках відповідні фінансові органи будуть отримувати документацію від постачальників і відшкодовувати їм за фактом наданих послуг. "Це не стосується сум призначення субсидій, і сам цей механізм ми не чіпаємо. Йдеться про монетизацію розрахунків бюджету з підприємствами, які надають житлово-комунальні послуги", - уточнив Рева.
Події Поліція затримала 17 українців у Польщі У Польщі в Опольському воєводстві були затримані 17 громадян України за порушення умов перебування в країні, а також нелегальне працевлаштування. Про це інформує «Польське радіо». Відзначається, що затримання було здійснено під час спільної акції інспекторів польської Державної інспекції праці та прикордонників, які в одному з логістичних центрів перевіряли дотримання правил законності працевлаштування. За інформацією Польщі, перебування в державі затриманих суперечить цілям, які вони декларували під час подачі заяв на візу в консульствах Польщі в Україні. Комендант Прикордонної служби в м. Ополе видав 16 українцям рішення про обов'язок повернення. Ще одного українця затримали в ході «незаконного виконання роботи», у нього не було дозвільних документів. Чоловіка зобов'язали виплатити штраф, після чого залишити територію Польщі.
Кримінал оформление ленты  У піцерії Вишгорода кухар приторговував канабісом У Вишгороді 7 листопада був затриманий кухар місцевої піцерії, який продавав канабіс. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Київської області. У прокуратурі зазначили, що 41-річний чоловік проходив стажування в одному з кафе Вишгорода, де додатково заробляв собі на життя, продаючи канабіс. В ході оперативної закупівлі у кухаря правоохоронці купили близько 20 грам речовини. Відразу після збуту чоловік був затриманий. Під час обшуку за місцем неофіційною роботи зловмисника поліція вилучила ще близько 15 грам канабісу. Наразі затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 (незаконний збут наркотичних засобів) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна.
Закон і Право Кабмін збільшив допомогу сім'ям загиблих і тим, хто отримав інвалідність в АТО Кабінет міністрів збільшив одноразову матеріальну допомогу сім'ям загиблих під час проведення антитерористичної операції з 500 до 750 прожиткових мінімумів для працездатних громадян. Відповідне рішення було ухвалено 8 листопада на засіданні уряду, передає кореспондент АСН. Таким чином, сім'ї загиблих учасників АТО тепер отримуватимуть не 842 тис. грн, а 1,2 млн грн. Крім цього, був змінений підхід до розрахунку цієї допомоги. Якщо раніше при розрахунку брався розмір прожиткового мінімуму на дату загибелі військового, то тепер на 1 січня календарного року, в якому людина загинула. Такий же підхід буде застосовуватися при розрахунку допомоги тим, хто отримав інвалідність в ході АТО. Цій категорії військових своїм рішенням уряд також збільшив розмір одноразової допомоги: тим, хто отримав інвалідність в ході АТО з встановленням I групи, - з 250 до 400 прожиткових мінімумів для працездатних осіб; тим, хто отримав інвалідність в ході АТО з встановленням II групи, - з 200 до 300 прожиткових мінімумів; тим, хто отримав інвалідність в ході АТО з встановленням III групи, - з 150 до 250 прожиткових мінімумів.Якщо протягом двох років після встановлення інвалідності буде встановлена ​​більш висока група, то в такому випадку виплачується різниця одноразової допомоги. Якщо людина, яка отримала інвалідність в ході проведення АТО померла, не отримавши одноразової допомоги, то її виплата здійснюється органом соціального захисту населення рівними частинами іншим членам сім'ї або входить до складу спадщини.
Події Водій фури помер за кермом від серцевого нападу у Львові У Львові помер 51-річний водій, який керував вантажним автомобілем DAF, в результаті чого транспортний засіб став некерованим і влаштував ДТП. Про це заявили в департаменті з питань цивільного захисту населення Львівської ОДА в Facebook. Як зазначається, 7 листопада о 19:50 на вул. Грінченка вантажівка DAF, за кермом якої перебував чоловік 1966 р.н., наїхав на а/м Subaru, під керуванням водія, 1989 р.н. В результаті аварії помер водій вантажного авто. Можлива причина смерті - серцевий напад. Тіло чоловіка було доставлено в морг лікарні швидкої допомоги», - відзначили в Адміністрації. Користувачі спільноти «Варта1» в Facebook повідомляють, що водій помер просто під час руху. «Далекобійник помер за кермом фури на ходу. В останній момент, швидше за все, встиг натиснути на гальма і вдарив "Субару". У "Субару" фізично ніхто не постраждав», - сказано в повідомленні. Зараз за цим фактом проводиться дослідча перевірка.
Політика Угорщина почала блокувати відносини України і НАТО - віце-прем'єр Будапешт підтвердив свої погрози щодо блокування ініціатив України в НАТО, проте Україна розраховує розв'язати проблему за підтримки інших членів. Про це повідомила в ході візиту в штаб-квартиру НАТО віце-прем'єр з питань євроатлантичної та європейської інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає Європейська Правда. «Україна дуже стурбована ультимативною поведінкою Угорщини, яка виявилася незадоволена мовною статтею закону про освіту. Всі спроби вести діалог розбиваються об неготовність до діалогу з боку Угорщини», - сказала вона. За словами Климпуш-Цинцадзе, Будапешт, користуючись тим, що в НАТО працює принцип консенсусу, «блокує ефективний розвиток речей, які заздалегідь були заплановані між НАТО і Україною». Вона зізнається, що терміновий візит до штаб-квартиру НАТО міністра освіти і науки Лілії Гриневич був викликаний цією проблемою. Віце-прем'єр зазначає, що Україна має підтримку з боку секретаріату Альянсу.
Кримінал НАБУ розслідує, куди поділися $156,8 млн компанії Онищенка з рахунків «Ощадбанку» НАБУ почало розслідування щодо працівників «Ощадбанку» за фактом зникнення $156,8 млн, що належать компанії Quickpace Limited, пов'язаній з нардепом-втікачем Олександром Онищенком. Про це повідомили в прес-центрі Національного антикорупційного бюро. Детективи встановлюють, куди поділися близько $156,8 млн і 218 100 гривень. Ці гроші були заарештовані на рахунках «Ощадбанку» в рамках розслідування так званої «газової справи». Про те, що грошей немає на рахунках, з'ясувалося в жовтні. У банку заявили, що кошти нібито перерахували до державного бюджету на підставі вироку Краматорського суду Донецької області. З цього приводу співробітників банку допитали. «Під час допиту чиновники не надали ніяких відомостей на підтвердження перерахування зазначених сум на рахунок держбюджету, посилаючись на заборону розголошувати ці відомості. Таким чином, поки невідомо, куди і за яких обставин зазначені кошти були перераховані», - відзначили в НАБУ. Відкрито кримінальне провадження за фактом вчинення банкірами незаконних дій з майном, на яке накладено арешт.
Політика У Путіна прокоментували можливий розрив дипвідносин України та РФ Питання про розрив дипломатичних відносин Києва і Москви в Кремлі вважають суверенною справою України. Про це сьогодні, 8 листопада, повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє РИА Новости. На його думку, «якщо Київ таки піде на цей крок, то постраждають інтереси росіян і українців». «В Україні в останні роки приймалося чимало рішень, які мали негативні наслідки для розв'язання конфлікту на південному сході країни. Напевно, якщо це рішення буде ухвалено цього разу, то це додатково ускладнить ситуацію», - зазначив Пєсков. Його також запитали, хто в разі прийняття Києвом рішення про розрив дипломатичних відносин міг би стати міжнародним посередником між Україною і РФ. «Гіпотетичні міркування навряд чи доречні», - додав він.
Суспільство Адвокат розповів про причини смерті дочки Гурченко Єдина дочка актриси Людмили Гурченко Марія Корольова раптово померла через збій у роботі серця. Про це повідомив адвокат Шота Горгадзе, передає РИА «Новости». «Серце. Наскільки я знаю, смерть була раптовою», - заявив юрист. Він уточнив, що тепер займається тим, щоб «дочка була похована поряд зі своєю легендарною матір'ю». Горгадзе також додав, що поки не знає дати похорону. Крім того, за його словами, є проблема в тому, щоб поховати Марію Корольову поруч з Людмилою Гурченко, так як отримати місце на Ваганьковському кладовищі складно. За даними ЗМІ, Марія Корольова знепритомніла у під'їзді будинку. Її тіло через годину знайшла дочка, яка покликала на допомогу сусідів і викликала медиків. Лікарі «швидкої допомоги», які прибули на місце, констатували смерть жінки.
Політика Віце-консул Польщі пояснив, чому назвав Львів польським Віце-консул Польщі Марек Запур прокоментував заяву щодо польського Львова в ході круглого столу в Рівному. Раніше ми повідомляли, що польський дипломат не погодився з українськими істориками, що Польща захопила частину території УНР в 1919-1920 рр, зазначивши, що в період 1919- 1920 рр. Української держави не існувало. «Львів - це польське місто. В сучасності можна стверджувати, що Україна таким шляхом окупувала Донбас і Крим», - цитує слова Марека Запура Ігор Марчук. Але в коментарі виданню «Волинь24» Запур повідомив, що вважає повідомлення про його нібито скандальну заяву тенденційним. Мовляв, деякі учасники в ході круглого столу «повідомили, що в роки Речі Посполитої поляки окупували Львів». «Я не погодився з цим. Сказав, що не можна говорити про окупацію, так як окупація - це коли одна країна захоплює частину іншої. Я сказав, що в 1918 році Львів був польським містом. Так як відомо, що більшість населення Львова були тоді поляки. Просто це тенденційно і не відповідає суті. Я вважаю, що ця новина спеціально написана так, щоб вона стала провокаційною і підривала польсько-українські відносини», - зазначив Марек Запур.
Кримінал оформление ленты  Звільнили викрадену жительку Боярки, яку тиждень тримали в підвалі - Аброськін Поліцейські затримали викрадачів 62-річної жінки-лікаря з Боярки, яку тиждень тримали в полоні. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook  перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін. Він розповів, що жінку викрали разом з її автомобілем. Пізніше він був знайдений у Києві. «Вісім днів викрадачі тримали нещасну жінку в полоні, знущалися над нею і чекали, щоб родичі заплатили викуп у розмірі 100 тисяч доларів. Сім з цих страшних днів літня жінка провела в підвалі гаража», - написав Аброськін. Жінку звільнили в ході спецоперації, зараз усіх викрадачів затримано. Нагадаємо, в Одесі затримали жінку, яка вкрала дитину з дитячого майданчика. До правоохоронців звернулися батьки, які розповіли, що хлопчик 9 років вийшов погуляти і зник.
Політика Переговори про мир на Донбасі зайшли у глухий кут - ОБСЄ Переговори щодо врегулювання ситуації на Донбасі зайшли у глухий кут. Про це заявив генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер на Варшавському форумі з безпеки, передає Укрінформ. «Ми в повній безвиході в переговорному процесі щодо врегулювання ситуації на Донбасі», - сказав він. За словами Гремінгера, без політичного сигналу з боку нормандської четвірки в учасників переговорів обмежене поле для маневру. Гремінгер додав, що останнім часом активно обговорюється введення миротворців ООН на Донбас. Однак це відволікає від основного питання - виконання мінських домовленостей. Він уточнив, що в регіоні немає поліпшення: перемир'я не дотримується, навпаки, бойові дії тільки посилюються. «Багато важкого озброєння на лінії зіткнення. Тому є великий ризик широкомасштабного відновлення бойових дій», - сказав Гремінгер.
Закон і Право Замість путівок чорнобильцям тепер даватимуть грошову компенсацію З 1 січня 2018 року громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, зможуть отримати замість путівки грошову компенсацію в розмірі 35% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Відповідне рішення ухвалив уряд 8 листопада на засіданні, передає кореспондент АСН. Відзначається, що ухвалення цього рішення забезпечить виконання закону "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи". Середня вартість путівки для виплати компенсації щорічно встановлюється Міністерством соціальної політики. При розрахунку компенсації братиметься прожитковий мінімум для непрацездатних осіб на 1 січня відповідного року. Згідно з проектом державного бюджету на 2018 рік, прожитковий мінімум для непрацездатних осіб пропонується з 1 січня встановити в розмірі 1 373 грн. Виходячи з цього, наступного року чорнобильці замість путівки зможуть отримати 480 грн.
Суспільство Названо нову дату професійного Дня десантника України З 2017 року свій професійний день українські десантники відзначатимуть 21 листопада, а не 2 серпня, як було в СРСР. Про це повідомив науковий консультант робочої групи з брендування десантно-штурмових військ Василь Павлов, передає прес-служба Міноборони. Павлов повідомив, що 2 серпня - це дата першого стрибка парашутистів у Московському військовому окрузі. Тобто це сталося в Радянському Союзі. «Це був легендарний чоловік, десантник №1 - Леонід Мінов. Це була людина, яка привезла ідею повітряно-десантних військ у Радянський Союз. Українського десанту ця дата не стосується», - підкреслив консультант. За його словами, ухвалено рішення пов'язати свято новостворених десантно-штурмових військ з їхнім небесним покровителем - Святим Михайлом, генералом небесного воїнства. «Це той святий, який у Судний день поведе війська світла на бій з військами темряви в битві під Армагеддоном», - розповів Павлов. Нагадаємо, 5 листопада командування 79-ї десантно-штурмової бригади повідомило, що в поточному місяці Високомобільні десантні війська Збройних сил України (ВДВ ЗСУ) змінюють назву на Десантно-штурмові війська.
Суспільство Уряд визначився, як до 2030 року боротиметься з відходами Кабінет міністрів схвалив Національну стратегію управління відходами до 2030 року. Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 8 листопада, повідомляє кореспондент АСН. «Яких показників цілком реалістично досягти до кінця 2030 року. Наприклад це введення роздільного збору відходів придатних до переробки щонайменше в 5 тисячах населених пунктів. І це буде функція місцевого самоврядування. Створення 250 центрів збору відходів споживання», - заявив під час презентації стратегії міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак. Крім цього, згідно зі стратегією, в країні буде створено 800 нових потужностей з переробки вторинної сировини, що дозволить збільшити обсяг відходів, спрямованих на переробку до 20%. Для утилізації промислових відходів будуть створені спеціальні фонди. Керувати ними будуть обладміністрації, а фінансувати підприємства-забруднювачі. Для інших типів утилізації передбачено будівництво 20 стаціонарних пунктів з підготовки відходів до термічної утилізації. «Стратегія передбачає зменшення кількості місць зберігання твердих побутових відходів. Передбачається зменшення загального обсягу захоронення побутових відходів з 90% до 30%. А також мінімізація загального обсягу відходів, які захороняються, з 55% до 35%», - зазначив міністр. Він додав, що стратегія передбачає поділ відходів на сім груп, серед яких тверді побутові, промислові, небезпечні, будівельні, відходи сільського господарства, медичні та електронні - відпрацьовані батарейки та акумулятори. У поводженні з побутовими відходами пропонується ввести роздільний збір. За рахунок органів місцевого самоврядування будуть створюватися регіональні сміттєперевантажувальні, сортувальні станції, сміттєпереробні заводи і полігони. Органи місцевого самоврядування також зобов'язані створити систему пунктів повторного використання деяких товарів, наприклад, меблів, побутової техніки, одягу тощо. Пріоритетом у сфері поводження з сільськогосподарськими відходами має стати переробка відходів в енергію, корми та інші ресурси. Щодо будівельних відходів пріоритетним є створення ринку повторного використання вживаних будівельних матеріалів.
Суспільство оформление ленты  Країна, похована під сміттям. 36 мільярдів тонн відходів накопичилося в Україні Щорічно в Україні утворюється близько 10 тонн відходів на одного жителя нашої країни, проти 5 тонн, які припадають на кожного європейця. Про це 8 листопада під час засідання Кабінету міністрів заявив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, повідомляє кореспондент АСН. Він уточнив, що всього в країні накопичено близько 36 млрд тонн відходів. «Це більше 50 тисяч тонн на 1 кілометр квадратний нашої держави. І це тільки офіційні дані. За фактом я думаю, що ситуація ще гірше», - сказав міністр. Він додав, що серед усього обсягу відходів більше 1,5 млрд тонн - це небезпечні відходи. Семерак зазначив, що відсоток утилізації та знешкодження відходів в Україні практично нульовий. З його слів, утилізуються 30% промислового і тільки 4% побутового сміття. Нагадаємо, сьогодні уряд затвердив стратегію боротьби з відходами в країні. У ній визначається, що з 2030 року Україна буде переробляти вже 70% відходів, а не 10%, як це відбувається зараз.
Суспільство Окупантам Донбасу хочеться, щоб в Україні їх називали "ласкавим словом" Окупанти Донбасу хочуть, щоб Україна називала їх «ДНР» і «ЛНР», а не ОРДЛО. Про це заявив такий собі в.о. «Міністра закордонних справ» у так званій «ЛНР» Владислав Дейнего, передають сепаратистські сайти. За словами Дейнего, терористи навіть планують прописати свою назву в «договорі» з владою України. «Україна нас називає так, як їм подобається, як їм намалювали... європейські їхні партнери. Бог з ним. Давайте поки в міжнародних документах будемо погоджуватися з тим найменуванням, яке для нас придумали європейці», - сказав представник бойовиків. Терористи мріють, що їх визнають і після цього «будуть називати так, як ми собі задекларували». Нагадаємо, раніше ватажок терористів «ДНР» Олександр Захарченко вкотре відзначився своєю безграмотністю і дурістю. Він сказав, що окупована територія Донбасу йде «в православне російське право».
Політика оформление ленты  Кернес знову вилаявся на сесії міськради В ході 16-ї сесії Харківської міської ради VII скликання мер міста Геннадій Кернес не став стримувати емоцій і в мікрофон висловився матом. Про це повідомляє місцеве видання 057. Нецензурна репліка вирвалася у градоначальника під час виступу одного з депутатів від опозиції. Депутат вийшов до мікрофона і почав критикувати роботу Кернеса. «Дуже прикро за міськраду, яка стала засобом маніпуляцій волі однієї людини. Хочемо ставимо на голосування, хочемо не ставимо», - обурився політик. В один з моментів Кернес, зітхнувши, сказав: «Ой, бля**». Нагадаємо, раніше народних депутатів, які прийшли на судове засідання за касаційною скаргою прикордонника Сергія Колмогорова, активісти зустріли нецензурною лайкою. Своїми словами активісти дали зрозуміти нардепам, як до них ставляться в народі.
Наука і технології оформление ленты  В Україні пройшли перші випробування нового бойового безпілотника В Україні пройшли перші льотні випробування БПЛА оперативно-тактичного рівня «Горлиця» виробництва ДП «Антонов». Про це повідомили в прес-службі РНБО. Як зазначив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, який брав участь у випробуваннях, Україна починала протистояти російській агресії в 2014 році, коли «на фронті взагалі не було безпілотних літальних апаратів». «А зараз ми маємо велику кількість вироблених на українських підприємствах безпілотних комплексів тактичного рівня», - сказав він. Турчинов зазначив, що РНБО ставить завдання перед українським ОПК нарощувати потужність БПЛА. «Цей БПЛА здатний безперервно триматися в польоті сім 7 годин, працювати на висоті 5 тис. метрів, дальність його польоту - понад тисячу кілометрів», - сказав голова РНБО. Крім того, він повідомив, що за технічними характеристиками БПЛА здатний виконувати різні функції, зокрема вести розвідку, забезпечувати координацію вогню, а також вогневе ураження противника, використовуючи ракети «повітря-земля».
Здоров`я Як жити вічно. Вчені відкрили несподіваний «еліксир молодості» Переливання крові молодих людей літнім людям сприяє призупиненню процесів старіння. У цьому впевнений біомедичний геронтолог, експерт зі старіння з Великої Британії, доктор Обрі де Грей, повідомляє Dailymail. З його слів, у майбутньому люди не будуть вмирати від старості або поганого здоров'я, а тільки в результаті нещасних випадків. Грей є головним науковим співробітником і співзасновником дослідного фонду SENS, який розташований у Каліфорнії. Його компанія займається дослідженням факторів, які можуть продовжити життя людини. Зокрема її співробітники зосередилися на властивості людської крові. Вони вважають, що плазма крові молодих людей може допомогти змінити наслідки старіння більш старшого покоління. Ще в 2014 році нейробіолог Тоні Вісом-Корай зі Стенфордського університету провів дослідження, яке показало, що переливання крові від молодих мишей нівелювали неврологічні порушення у старих гризунів. Через рік після досліджень в Стенфорді біотехнологічна компанія Alkahest, яка також розташована у Каліфорнії, провела своє випробування. Вчені вводили плазму крові 18-річних людей старим мишам. Вони виявили, що людська кров омолоджує як тіло, так і мозок тварин. Дослідники припускали, що подібна техніка може одного разу використовуватися і для людей. Вже в 2017 році в Стенфордському університеті провели ще одне дослідження. Цього разу вчені перелили 18 людям з хворобою Альцгеймера плазму крові людей ​​віком від 18 до 30 років. Хворі, які брали участь у дослідженні, змогли виконувати основні повсякденні завдання, наприклад, самостійно їсти, оплачувати рахунки і не забувати про вживання ліків. Таким чином це дослідження показало, що такі переливання крові можуть не тільки зупинити вікові процеси, але й допомогти людям з неврологічними захворюваннями. «Ми не знаємо, як скоро ми переможемо старіння. Але я думаю, що ми зможемо підтримувати людей молодими, незалежно від того, як довго вони живуть. Тим більше що плазмові переливання зараз стають дуже популярними», - зазначив доктор Грей. Однак на цьому пошук «еліксиру молодості» не припиняється. У світі вже існує безліч стартапів, мета яких - досягти того, що ми знаємо тільки з науково-фантастичних фільмів - вічної молодості.
Кримінал Прокуратура розслідує побиття журналістів, які зустрічали Медведчука з Росії Прокуратура почала кримінальне провадження за фактом перешкоджання роботі журналістів в аеропорту «Київ». Про це повідомили в прес-службі прокуратури столиці. Органи столичної прокуратури внесли відомості про інцидент до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) КК України. Досудове розслідування буде проводити поліція Солом'янського відділу. Нагадаємо, журналісти програми «Схеми» показали відео, як охоронці олігарха і кума Путіна Віктора Медведчука побили їх при спробі зняти на відео приліт Медведчука з Росії. Напад стався в аеропорту «Київ». Відзначається, що охоронці били журналістів ліктями, штовхали, робили підніжки, а у оператора двічі вибили камеру з рук.
Політика Порошенко запропонував скликати комітет через параною в Польщі Президент України Петро Порошенко, щоб знизити рівень напруженості між двома країнами, запропонував скликати засідання консультаційного комітету при президентах двох країн. Про це повідомив прес-секретар Порошенка. За його словами, різкі випади польської влади на адресу України досить тривожні і не залишаться без реагування. Нагадаємо, даний комітет - дорадчий орган, функція якого - прискорювати реалізацію домовленостей двох президентів. Нагадаємо, 7 листопада президент Польщі закликав українського колегу Порошенка і прем'єра Гройсмана не призначати на керівні посади людей з антипольськими поглядами. У свою чергу, в МЗС України заявили, що в Україні немає політиків з антипольськими поглядами. "Такі люди руйнують співробітництво між нашими країнами. Їм не місце у великій політиці, в політиці, яка має міжнародне значення ... Є такі люди, - а все ж, ми знаємо, що вони існують - це дуже нехороший знак з українського боку по відношенню до нас ", - заявив Анджей Дуда, в той же час не назвавши їх імена. У свою чергу, в МЗС України заявили, що в Україні немає політиків з антипольськими поглядами. 
Політика Нардеп БПП вигороджує підозрюваного у фінансуванні тероризму - журналіст Є факти, що народний депутат від фракції БПП Олег Недава намагається витягнути з СІЗО Сергія Білогородського, який співпрацює з окупаційними адміністраціями Криму і Донбасу. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook журналіст і відомий блогер Денис Казанський. Як відомо, Білогородського звинувачують у фінансуванні тероризму та вже більше року судять у Павлограді. Білогородський є депутатом Донецької міськради. За словами Казанського, свої дії Недава пояснює тим, що Білогородський «не винен» і насправді його посадили не за сепаратизм, а через конфлікт з партнером, який відбирає його бізнес. «Дійсно, у Білогородського вже близько 10 років триває конфлікт з його партнером Владиславом Дрегером. Але тільки це не скасовує того факту, що Білогородський має бізнес на окупованій території, платить податки окупаційним адміністраціям в Донбасі і Криму, а також є партнером регіонала Бобкова, який підтримує «ДНР», - підкреслив Казанський. Журналіст з'ясував, що після окупації Донецька Білогородський перереєстрував свою компанію «Союз заводів важкого машинобудування» (СЗВМ) у Ростові, щоб мати можливість поставляти свою продукцію з так званої «ДНР» у Росію і на експорт. Російський сайт його компанії пропонує продукцію його донецького заводу, який розташований в «ДНР», у 2014 році. Крім того, в 2015 році Білогородський за допомогою своєї російської компанії зареєстрував також агрофірму «Нива Агро» в окупованому Криму. «Олег Недава приїжджав на суд разом з Романом Абрамовським, який є партнером Сергія Білогородського (до 2016 року був співзасновником його компаній). До речі, сьогодні фірма «Ріола-Модуль», яка пов'язана з Абрамовським, виграє тендери на сотні мільйонів гривень у Донецькій області. Кажуть, що не без допомоги Недави. Так що тут, схоже, коло остаточно замкнулося», - резюмував Казанський.
Суспільство Третя стать офіційно з'явилась у Німеччині Федеральний конституційний суд Німеччини ухвалив внести третю стать в офіційні документи, зокрема в свідоцтва про народження. Про це повідомляє Deutsche Welle. Після рішення суду парламент країни повинен розробити відповідні поправки в законодавство. «Чинні норми, що регулюють порядок реєстрації актів громадянського стану, порушують заборону на дискримінацію, поки виключено внесення іншої статі, крім «чоловічої» або «жіночої», - відзначили в суді. Поправки про третю стать розроблять до кінця 2018 року. Третім варіантом статі може стати «інтерсекс», «інший» або інше «позитивне визначення статі», постановив суд. Нагадаємо, в суді розглядалася постанова влади, яка відмовилася поміняти запис про статеву приналежність особи, оскільки законом у ФРН з 1 листопада 2013 року дозволено реєструвати стать дитини як «жіноча», «чоловіча» або залишити пропуск у позначці про статеву приналежність.
Суспільство оформление ленты  У Китаї знайшли поховання давньої династії, похованої разом із табуном коней Недалеко від міста Сіньчжен у центральному Китаї археологи виявили поховання, якому 2400 років. У величезній гробниці знайшли останки понад 100 коней і чотири колісниці, повідомляє Dailymail. У стародавньому похованні виявлено також кілька бронзових артефактів. Експерти кажуть, що вони розкривають подробиці про технології та методи виробництва, що використовуються в той час, а також про соціальний статус сім'ї і похорони цього періоду. Вважається, що три зі знайдених колісниць були призначені для повсякденного використання. Одна ж із них відрізнялася від інших, була більша та екстравагантно прикрашена. Швидше за все вона призначалася для церемоніальних подій. Колісниця обладнана козирком, який захищав від дощу і сонця, і була прикрашена бронзовими і кістковими артефактами. Що стосується коней, то передбачається, що вони були вбиті до того, як їх завантажили в гробницю.  У китайському державному інформаційному агентстві «Сіньхуа» заявили, що швидше за все в гробниці поховано одну з древніх королівських родин чженської держави, що в період з 770 по 221 роки до нашої ери періодично очолювала регіон. Відзначається, що це найбільша гробниця з тих трьох, які були нещодавно розкопані.Подібні поховання знаходили й раніше. У 2011 році археологи виявили майже 3000-річеі останки коней і дерев'яних колісниць у гробниці династії Чжоу в Лояні, провінція Хенань. У цьому похованні також містилися елементи з бронзи і кераміки ранньої династії Чжоу.
Суспільство Чиновникам міськради Львова видадуть службові велосипеди Міськрада Львова має намір забезпечити своїх працівників службовими велосипедами і облаштувати кімнати для переодягання після поїздок. Про це повідомив директор комунального підприємства «Ратуша-сервіс» Ігор Кривко, передає ZAXID.NET. Кривко заявив, що вже розроблена концепція забезпечення міських чиновників службовими велосипедами під робочою назвою «Rovery.За!» Тепер всі департаменти просять уточнити число охочих використовувати службові велосипеди. Чиновник зазначив, що одним велосипедом співробітники можуть користуватися по черзі, за принципом велопрокату, або ж кожен велосипед закріплять як службовий за конкретним працівником. Крім того, у внутрішньому дворику ратуші, де розташована міськрада, планують облаштувати криту велопарковку, а в міськраді облаштувати кімнати з індивідуальними шафами, де працівники зможуть переодягнутися після поїздок на велосипедах. Запустити велопроект для працівників мерії планують у квітні 2018 року.
Суспільство Істерія через викрадення дітей почалася в Одесі В Одесі поширюється серед батьків паніка, що в місті діє якась банда злочинців, що викрадають дітей. Про це заявив на своїй сторінці в Facebook радник голови одеської поліції Руслан Форостяк. За його словами, неправдиві чутки поширюють у ЗМІ, соціальних мережах, батьківських чатах у школах і навіть дійшли до департаменту освіти міськради. «Шановні, не займайтеся дурницями, не поширюйте ці панічні чутки. Правоохоронці категорично заперечують будь-які факти не тільки банди, а також будь-яких таких спроб або намірів від кого завгодно», - написав Форостяк. Він уточнив, що за 2017 рік в Одесі був тільки один випадок викрадення дитини, причому викрадачку затримали майже одразу. «Навіть у масштабах країни за цей рік зареєстровано кілька поодиноких випадків викрадення дітей сторонніми особами», - додав Форостяк.
Культура Мераю Кері звинуватили в сексуальних домаганнях Відому американську співачку Мераю Кері звинуватили в сексуальних домаганнях. Про це пише TMZ. Позов подав голова компанії, що займалася безпекою співачки. За даними преси, Кері співпрацювала з компанією з червня 2015 року по травень 2017 року. Власник охоронної фірми Майкл Анеллі розповів, що Кері поводилася непристойно, постійно ображала його самого і його колегу, називала їх нацистами, скінхедами і членами ку-клукс-клану. Анеллі також додав, що в Кабо-Сан-Лукасі в Мексиці виконавиця покликала його в свій номер, вийшла до нього в прозорій сорочці і наполягала, щоб він залишився. Чоловік описав подію як «сексуальні дії напоказ» і включив у позов. Оточення Кері спробувало зв'язатися з Анеллі і оплатити «певні рахунки», але екс-охоронця не влаштувала сума. Інформації про домагання у представників співачки немає.
Політика Нардепа Шуфрича допитали в ГПУ у справі екс-заступника голови АП Януковича Народний депутат від фракції «Опозиційний блок» Нестор Шуфрич був допитаний у Генпрокуратурі. Про це повідомили в прес-службі політика на своїй сторінці в Facebook. «З огляду на певний резонанс, який викликало повідомлення про необхідність допитати мене як свідка, мій адвокат домовився зі слідчим, я прибув у Генпрокуратуру сьогодні о 13:50, дав свідчення і залишив приміщення ГПУ о 14:30», - відзначили в прес-службі . Шуфрич зазначив, що стосовно предмета допиту слідчий зобов'язав його «утриматися від коментарів». Однак в повістці на допит Шуфрича значився номер провадження - 42014100000000209. Цей номер відповідає розслідуванню в справі екс-першого заступника голови АП часів Януковича Андрія Портнова. Нагадаємо, Портнова підозрюють у тому, що після призначення на посаду заступника голови АП він з метою збереження права бути членом Вищої ради юстиції за квотою вищих навчальних юридичних закладів вирішив не звільнятися з займаних ним викладацьких посад у вишах.
Суспільство Провалено створення Держбюро розслідувань, нікуди подіти 7 тисяч проваджень - Луценко З політичних причин так і не вдалося створити Державне бюро розслідувань. Тому після 20 листопада 7 тисяч проваджень не буде куди передати. Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко, передає Інтерфакс-Україна. «Політики не хочуть створювати органи, які повинні боротися з корупцією... До 20.11 завершується період самостійного розслідування», - сказав Луценко на комітеті правоохоронної діяльності в Києві. Генпрокурор підкреслив, що в НАБУ готуються передати близько 15 тисяч справ, а всього в прокуратурі зараз близько 37 тис. справ, близько 7 тис. - підслідність Держбюро розслідувань, що так і не було створене. Луценко додав, що терміново створити Держбюро неможливо. У зв'язку з цим, як зазначив генпрокурор, треба поміняти і механізм створення Держбюро розслідувань. «Якщо до Нового року цей механізм не запрацює... не буде створено до Нового року, то необхідні законодавчі зміни для надання повноважень розслідування іншим органам», - сказав Луценко.
Політика Барна про 2000 поправок до закону про реінтеграцію Донбасу: Це «депутатський тероризм» Фракція БПП не ухвалювала рішення про поправки до закону про реінтеграцію Донбасу щодо розриву дипломатичних відносин з РФ. Про це заявив народний депутат Олег Барна, передає прес-служба БПП. «Поки фракція БПП щодо цієї поправки не ухвалювала рішення», - зазначив парламентарій. Крім того, Барна назвав «депутатським тероризмом» внесення в законопроект про реінтеграцію Донбасу більше 2000 поправок. «Це свідоме завалювання законопроекту. Це типовий приклад деструктивної діяльності парламенту. Вони хочуть перевиборів. Блокування трибуни їм не вдається, тоді вони вносять нескінченну кількість поправок до законопроекту», - підкреслив депутат. Нагадаємо, раніше однопартієць Барни Іван Вінник запропонував внести поправку в законопроект про реінтеграцію Донбасу щодо розриву дипломатичних відносин з РФ. Однак голова профільного комітету Ради Сергій Пашинський заявив, що поправку внести вже не можна, оскільки час реєстрації минув.
Політика Суд заарештував майно сина Авакова і екс-заступника голови МВС Чеботаря - прокуратура Суд постановив заарештувати майно фігурантів «справи рюкзаків» - сина міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова Олександра і екс-заступника голови МВС Сергія Чеботаря. Про це повідомили в Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі, передає Інтерфакс-Україна. Засідання суду щодо третього підозрюваного - бізнесмена Володимира Литвина перенесено. Водночас адвокат Авакова Андрій Федур розповів, що поки не отримав рішення суду про арешт квартири свого підзахисного і майна інших фігурантів справи. «Сторону захисту на судове засідання не запрошували, судове рішення ми ще не отримували, тому нічого сказати не можемо. Нібито Солом'янський суд такі рішення ухвалив, але ми їх ще в очі не бачили», - підкреслив Федур. Нагадаємо, 31 жовтня детективи НАБУ затримали Олександра Авакова і Сергія Чеботаря в зв'язку з обвинуваченням у закупівлі рюкзаків для МВС за завищеними цінами. Частина рюкзаків для військових була пошита в установах виконання покарань за 60-130 грн. Однак продали їх по більш ніж 2 тис. грн за штуку. Напередодні, 7 листопада, на Олександра Авакова наділи електронний браслет.
Дозвілля оформление ленты  Британка за півгодини спокусила 5 чоловіків. Дізнайтеся її секрет Яскраві блузи і сукні чи все ж стримані класичні кольори. Що варто одягнути жінці, щоб привернути увагу якомога більшої кількості чоловіків. 30-річна британка Гейлі Куїнн провела з цього приводу експеримент, результати якого приголомшили. Щоб перевірити теорію про те, що колір привертає більше уваги, жінка протягом 30 хвилин ходила вулицями Східного Лондона в яскраво червоному пальто і в яскраво-помаранчевому взутті на високих підборах. «Я придумала ідею соціального експерименту після того, як почула безліч історій про те, як червоний колір робить вас більш привабливими. Є багато наукових доказів, які говорять, що ті, хто носить одяг червоного кольору, здаються більш доступними і що це наводить на думку про сексуальний потяг і порушення», - підмітила дівчина. І це виявилося правдою. Всього за півгодини до Гейлі підійшло п'ятеро чоловіків, кожен з яких хотів не тільки познайомиться з дівчиною, але і продовжити надалі з нею спілкування. Зі слів дівчини, в попередні дні, коли вона носила інше вбрання, до неї не підійшов жоден чоловік. «Як і багато жінок, я майже ніколи не знайомилася з чоловіками на вулиці, і я думаю, що в Англії існує стереотип про те, що британські чоловіки просто не підходять до жінок. Цьому сприяє і те, що стандартний лондонський дрес-код зазвичай чорний або сірий», - зазначила Гейлі. Зі слів дівчини, своїм експериментом вона хотіла надихнути жінок, які переконали себе в тому, що до них ніколи не підійде чоловік. Адже на думку Гейлі немає нічого поганого в тому, щоб підійти самій до чоловіка. «Я вважаю образливим, коли жінки думають, що знайти підходящого хлопця можна тільки завдяки долі, талану або гарній зовнішності. Є так багато елементів тяжіння, крім фізичної краси. Рух, розмовні навички та особистий стиль грають величезну роль у цьому плані», - вважає дівчина.
Події оформление ленты  Москва в вогні: горіла будівля Служби зовнішньої розвідки і речовий ринок У будівлі Служби зовнішньої розвідки на південному заході Москви сталася пожежа. Про це повідомило РІА «Новини». На даний момент загоряння вже загасили, в результаті пожежі ніхто не постраждав. Як розповіло джерело в екстрених службах, причиною пожежі в колекторі будівлі Служби зовнішньої розвідки Росії могло стати коротке замикання. Відзначається, що вогонь поширився на 10 погонних метрів. Займання супроводжувалося щільним задимленням, рятувальникам довелося розкривають залізні двері для визначення джерела загоряння. Крім того, на півночі Москви ввечері загорівся речовий ринок «Картрейд» на площі близько 450 кв. м. Були евакуйовані 150 чоловік. Відзначається, що пожежа сталася на вулиці Дубнинська, 12. Вогнище спалаху, за попередніми даними, знаходився в котельні. Локалізувати пожежу вдалося о 18:39.
Кримінал оформление ленты  Вперше в історії країни з в'язниці вийшов довічно засуджений серійний вбивця У Вінницькій області вперше за всю історію незалежної України з колонії випустили довічно ув'язненого серійного вбивцю без президентського помилування. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив колишній голова Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький. «Вчора це сталося. У Вінницькій області від відбування покарання був звільнений перший довічно ув'язнений. Виявилося, що його хвороба перешкоджає подальшому відбуванню покарання у вигляді довічного позбавлення волі. На ньому було кілька трупів. Три з них - праівники міліції. Р. С. Тепер у цій країні продається все», - написав він. Як з'ясували ЗМІ, йдеться про ватажка злочинного угруповання 44-річного Олександра Каверзіна, якого суд засудив до довічного ув'язнення в 2002 році за вбивство семи людей. Суд відпустив його на свободу за станом здоров'я, а конкретніше - через втрату зору. Раніше, в 2012 році йому вдалося виграти позов у Європейському суді з прав людини і відсудити в України 40 тисяч євро.
Політика оформление ленты  Ощадбанк і ГПУ спростовують звинувачення НАБУ в зникненні грошей Онищенка Державний Ощадбанк спростовує звинувачення Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) щодо зникнення близько $156,8 млн і 218,1 тис. грн, що належать компанії Quickpace Limited, яка пов'язана з народним депутатом Олександром Онищенком, і були заарештовані на рахунках банку в рамках так званої  "газової справи". Про це повідомляється в прес-релізі банку. "Згідно з Кримінальним кодексом, спецконфіскація застосовується за рішенням суду шляхом повернення всіх активів у власність держави. Що і було зроблено Ощадбанком в чіткій і безумовній відповідності до вимог законодавства! Кошти перебувають на рахунках Держказначейства", - йдеться в повідомленні. Також на сторінці ГПУ в соцмережі опубліковані скан-копії листа від ПАТ «Ощадбанк» щодо зарахування коштів, що належать злочинній організації В.Януковича в Державну казначейську службу України, лист Державної казначейської служби України з надходження коштів належать злочинної організації Януковича і лист Державної казначейської служби України щодо зарахування до державного бюджету коштів Кампанії Quickpace Limited.
Суспільство Міносвіти назвало розміри нових стипендій Міністерство освіти і науки України назвало розміри нових академічних і соціальних стипендій після анонсованого підвищення на 18%. Про це йдеться на сайті міністерства. Як повідомляється, академічна стипендія для учнів професійно-технічних навчальних закладів (ПТНЗ) становитиме 490 грн; - для студентів вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації, які навчаються на молодшого спеціаліста або бакалавра: стандартна - 980 грн, підвищена - 1250 грн; - для студентів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівня акредитації, наукових установ, учнів на бакалавра, спеціаліста або магістра: стандартна - 1300 грн, підвищена - 1660 грн. А соціальні стипендії складуть:- для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також тих, хто залишився без батьків в період навчання у віці 18-23 років, в ПТНЗ - 1180 грн, у вузах - 2360 грн; - для інших осіб, які мають відповідні пільги, в ПТНЗ - 450 грн, у вишах ІІІ рівня акредитації - 890 грн, у вузах ІІІ-ІV рівня акредитації, наукових установах - 1180 грн. Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Кабінет міністрів прийняв рішення підвищити стипендії на 18%. Збільшені виплати українські студенти отримають вже в листопаді.
Події Олень відправив на той світ мисливця в передмісті Парижа 62-річний мисливець помер у під час полювання в передмісті Парижа. Інцидент трапився через те, що олень забодал чоловіка на смерть, повідомляє Telegraph. Нещасний випадок стався близько 10 ранку в національному парку Компьень, приблизно в 53 милях на північний схід від Парижа. Загиблого звали Регис Левассер, через кілька днів була запланована його весілля. Мисливець помер від внутрішньої кровотечі до прибуття екстрених служб. Олень пронизав його гіллястими рогами кілька разів. Поліція сказала, що цей тип смерті був «незвичайним». «Зазвичай тварина бігло б, але на цей раз олень був більш рішучим. Роги оленя схожі на ножі, ви нічого не можете зробити. Ця трагічна випадковість нагадує нам, що грати з диким тваринам не можна. Існує ризик для полювання », - заявив зал Гай Харлі, президент федерації місцевих мисливців. Полювання на оленів і оленів з собаками все ще практикується у Франції, на відміну від Великобританії, де такі речі заборонені. Її критикують політики та захисники тварин, як «практику з середньовіччя, яка продовжує агонію тваринного".
Кримінал За відмову - смерть: американець звернув шию дівчині, яка не прийняла його пропозицію Житель штату Пенсільванія (США) звернув шию своїй дівчині після того, як вона відмовилася вийти за нього заміж. Про це повідомляє видання New York Post. 34-річному Крістоферу Такеру пред'явлено звинувачення за підозрою у вбивстві 19-річної Тари М. Серін. За даними видання, чоловік зробив коханій пропозицію у себе вдома. Однак молода жінка відмовила йому, заявивши, що весь цей час спала з іншими чоловіками. Розлючений чоловік сильно схопив її за шию і вбив. Після цього він видавив вже мертвою жінці очі, загорнув її в килим і пішов. Коли його зловила поліція, Такер заявив, що дівчина сама дозволила йому вбити себе. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що громадянка США Аріана Остін вийшла заміж за ефіопського принца Джоела Меконнина, якого випадково зустріла в нічному клубі 12 років тому.
Політика Європейський суд визнав санкції проти "Юри Єнакіївського" недійсними Європейський суд загальної юрисдикції вирішив скасувати санкцій відносно екс-народного депутата України Юрія Іванющенка (відомого на прізвисько Юра Єнакієвський). Таке рішення від 8 листопада опубліковано на сайті суду .. Суд вирішив, що інформація, яка відноситься до різних кримінальних справ, зазначена в листах, на які посилалася Рада ЄС, щоб залишити Іванющенка в списку санкцій не може бути прийнята. "Рада зробила явну помилку, вважаючи, що розгляд, відкритий проти заявника... є причиною для збереження його імені в списку, що він був об'єктом кримінального судочинства, що порушене владою України щодо дій, які можуть бути охарактеризовані як незаконне привласнення державних коштів і що , отже, ці розгляди дозволяли класифікувати заявника як такого, який задовольняє відповідні критерії", - йдеться в рішенні. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кримінальне провадження щодо екс-народного депутат "Партії регіонів", олігарха Юрія Іванющенка (відомого на прізвисько Юра Єнакієвський) направлено на новий судовий розгляд.
Кримінал оформление ленты  "У неї є машина, квартира в центрі і дача". Викрадачі жінки-лікаря розповіли, як вистежували жертву Поліція показала відео з викрадачами жінки-лікаря, які вимагали за життя своєї заручниці 100 тис. Грн. Судячи з оприлюднених фото, викрадачів було четверо - двоє чоловіків і дві жінки. Викрадену жінку утримували більше тижня на території Києва. Вона спала на голому матраці на підлозі, змушена була ходити в туалет у відро, зізналася сама полонянка поліції. Нещасна повідомила, що її сильно побили, швидше за все - до струсу мозку. Також над жінкою знущалися і погрожували. Одна з викрадачок повідомила, що жінка дала їм телефони своїх родичів і вони вимагали гроші через зятя потерпілої. Попередньо вони стежили за своєю жертвою - який спосіб життя вона веде, де працює і на якій машині їздить. У той же час злочинці не знали, як звуть жінку.
Політика 8 листопада виповнюється рік з дня перемоги Трампа на виборах в США 8 листопада 2017 року минає рівно рік з того дня, як у виборах США переміг Дональд Трамп. Бізнесмен-мільярдер став офіційним кандидатом від Республіканської партії 19 липня 2016 року, здобувши перемогу над 16 іншими кандидатами. Його суперниця, колишній державний секретар і сенатор Хілларі Клінтон вийшла 26 липня 2016 року. Чинний, на той момент, президент США Барак Обама не мав права бути обраним на третій термін - через обмеження термінів повноважень відповідно до Двадцять другий поправкою до Конституції США. Через рік більшість людей, які просували президента в Білий дім, подали у відставку або були звільнені їм самим. Може бути, слава і успіх допомогли Трампу пробитися в Білий дім, але чи спрацюють вони підняти економіку США на нові висоти, пише американська преса.
Політика НАТО створює свої кібервойска Міністри оборони країн-учасниць НАТО створять новий центр по операціях в кіберпросторі для ефективної боротьби з кіберзагрозами. Про це заявив генсек Північноатлантичного альянсу Йенс Столтенберг під час прес-конференції. "Сьогодні міністри (оборони країн НАТО - ред.) Домовилися про створення нового центру за операціями в кіберпросторі", - заявив Столтенберг. За його словами, центр посилить захист в кіберпросторі та інтегрує кібербезпека в планування НАТО "." Ми повинні бути настільки ж ефективними в кіберпространестве, наскільки ми ефективні на суші, в повітрі і в морі ", - додав генсек. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з'єднані Штати Америки і Україна збираються зміцнювати двостороннє співробітництво в сфері кібербезпеки і розглядають його як важливий компонент стратегічного партнерства.
Політика У Міністерстві окупований територій пояснили, чому не можна рвати відносини з Росією Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчак заявив, що українські консули не зможуть допомагати українським політв'язням, якщо Україна розірве дипломатичні відносини з Росією. Про це повідомляє телеканал Zik. За словами Гримчака, в Україні вже немає посла Росії і навпаки. "Питання: розрив дипломатичних відносин полегшить нам будь-яку нашу діяльність або зашкодить? У нас на сьогодні є заручник, захоплений у Білорусі хлопець, Гриб, до якого іноді пускають, а іноді не пускають українських консулів. Після того, як це (розрив дипвідносин. - Ред.) відбудеться, наших консулів там не буде взагалі", - заявив він. Нагадаємо, раніше нардеп від БПП Іван Вінник вніс поправку в "закон про реінтеграцію Донбасу" про визнання РФ країною-агресором, що передбачає розрив дипломатичних відносин із нею.
Суспільство Папа Римський попросив відмовитися від телефонів в церкві Папа Римський Франциск попросить віруючих і священиків перестати користуватися телефонами в церкві. Про це повідомляє видання ВВС Україна. За його словами, його засмучує, коли багато людей тримають телефони. Однак він сам є відомим користувачем соцмереж та часто погоджується зробити Селфі з віруючими, а також має мільйони фоловерів в соціальній мережі Twitter. Під час виступу на площі Святого Петра в Римі, Франциск заявив, що меса - це час для молитви, а не для шоу. "У певний момент священик, який проводить церемонію, каже" піднесіть ваші серця ", він не говорить," піднесіть ваші телефони, щоб зробити фото "- це дуже потворна річ", - розповів він. "Так сумно, коли я проводжу месу тут або всередині базиліки і бачу, як тримають багато телефонів і не тільки віруючі, але і священики і єпископи! Ну будь ласка", - звернувся до віруючих понтифік. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Папа Римський Франциск зізнався, що засинає іноді під час молитви.
Політика Окупанти затримали сімох дружин кримських політв'язнів Проросійські окупанти затримали сімох кримських політв'язнів на адміністративному кордоні з окупованих Росією Кримом. Про це повідомила координатор громадської ініціативи "Крим.SOS" Таміла Ташева на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "На адміністративній лінії, на КПВВ "Чаплинка" в Армянську затримані жінки, які їхали з Херсона. Причина утримування невідома. Тривалий час черговий знаходження на пункті заперечував", - повідомила Ташева. Також вона назвала імена затриманих: Ліана Білялова, Фера Абдуллаєва, Гузалія Салідінова, Аліме Абдуллаєва, Фатма Ісмаїлова, Мер'єм Куку і Заріна Джеппарова. Варто відзначити, що всі затримані є дружинами заарештованих фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір". Нагадаємо, раніше член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв заявив, що а окупованому Криму 57 осіб вважаються політв'язнями.
Наука і технології Apple звинуватили в крадіжці нової технології Ізраїльський стартап Corephotonics збирається судитися з компанією Apple. Вони звинувачують американську компанію в крадіжці технології подвійної камери. Про це повідомляє видання Macrumors. Позов подали в суд міста Сан-Хосе (штат Каліфорнія). Компанію Apple звинуватили в порушенні відразу чотирьох патентів, що належать ізраїльському стартапу. Зокрема, мова йде про конструкцію телеоб'єктива, метод оптичного масштабування і алгоритм інтелектуального злиття зображень, які були розроблені фахівцями Corephotonics. Представники стартапу стверджують, що їхнє керівництво зверталося в Apple з пропозицією ліцензувати технологію подвійної камери і укласти партнерську угоду, але американці відмовилися від співпраці. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в документах нового резонансного журналістського розслідування Paradise Papers "Документи райських островів" фігурує американська компанія Apple.
Події Кривава ДТП в Харкові: другого водія заарештував суд Київський районний суд Харкова ухвалив рішення заарештувати водія Volkswagen Touareg, другого обвинуваченого у кривавій ДТП в Харкові, Геннадія Дронова на 42 діб без права внесення застави. Про це повідомили в ефірі телеканалу "112 Україна". "Суддя задовольнила клопотання прокуратури в повному обсязі, вибравши максимальну міру запобіжного заходу, а саме утримання під вартою на строк 42 діб без можливості внесення застави. Засідання тривало більше 10 годин, 4 з них суддя була в дорадчій кімнаті", - розповів кореспондент. Як повідомляється, позиція прокуратури ґрунтувалася на тому, що Дронов може впливати на свідків, зокрема на його знайому, яка перебувала з ним в автомобілі в момент аварії, може втекти або може затягувати розгляд справи, посилаючись на погіршення самопочуття. Відзначається, що Дронов заперечує свою провину. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що другий фігурант смертельної ДТП в Харків Геннадій Дронов стверджує, що в момент аварії він їхав на зелене світло, а його підозрюють у тому, що на жовте, і за це збираються судити. Як відомо, увечері 18 жовтня в центрі Харкова автомобіль Lexus, за кермом якого була 20-річна Олена Зайцева, проїхавши на заборонений сигнал світлофора, зіткнувся на перехресті з автомобілем Volkswagen, а потім вилетів на тротуар. Загинули 6 людей, ще 5 отримали важкі травми і були госпіталізовані.

Як зрозуміти, що вам брешуть: ворожіння на брехню
Як зрозуміти, що вам брешуть: ворожіння на брехню
Усім нам не подобається бути ошуканими Якщо у вас є підозри про те, що вам брешуть, ви можете перевірити це за....
Віщий сон: як його побачити?
Віщий сон: як його побачити?
Считается, что вещие сны – прерогатива избранных С этим утверждением можно поспорить
Що означає побачити себе уві сні
Що означає побачити себе уві сні
Кожен хоча б раз у житті бачив у своїх снах незрозумілі та загадкові події Ми вже не раз писали про те, до чог....
Як запам'ятовувати сни для тлумачень: 5 простих дій
Як запам'ятовувати сни для тлумачень: 5 простих дій
Запам'ятовувати сновидіння може кожен із нас, навіть якщо здається, що це неможливо Проста методика допоможе з....
Улюблені іграшки з дитинства розкажуть про ваш характер
Улюблені іграшки з дитинства розкажуть про ваш характер
Згадайте, яка у дитинстві у вас була найулюбленіша іграшка? Це важливо! Психологи стверджують, що ті чи інші з....
більше матеріалів




/-2,6736710071564-/ /-pc-/
Top