counter
Архів Повернутись назад 08 Серпня 2015
8 Серпня
Суспільство За добу силовиків обстріляли 101 раз Бойовики активізувалися в районі Донецька і на Артемівському напрямку, вони вели в ніч на 8 серпня обстріли із 120-міліметрових мінометів і 122-мм артилерії, а також гранатометів, танків і стрілецької зброї. Про це повідомляє прес-центр АТО.«За минулу добу бойовики 101 раз порушили режим припинення вогню, при цьому 12 разів застосовували артилерію, 38 - міномети, 62 - гранатомети і стрілецьку зброю і п'ять разів вели обстріли з танків. З 18:00 і до півночі найбільш активні обстріли велися біля Донецька. Двічі під вогонь 120-міліметрових мінометів потрапили українські позиції у Красногорівці. Опорні пункти сил АТО в районі Авдіївки бойовики обстрілювали із 120-мм мінометів, танків і 122-мм артилерії», - йдеться в повідомленні.Бойовики активно вели вогонь по силовикам біля Мар'їнки зі стрілецького озброєння, гранатометів і БМП. Також військових обстріляли і під Троїцьким. На Луганщині та в районі Маріуполя фіксувалися одиничні збройні провокації із застосуванням стрілецької зброї.
Суспільство У зоні АТО прикордонник погорів на хабарі У Донецькій області на одному з контрольних постів затримали прикордонника-хабарника. Про це повідомили в прес-службі ДПСУ.Затримали прикордонника співробітники внутрішньої безпеки Держприкордонслужби спільно з представниками УСБУ в Донецькій області та військовою прокуратурою Донецького гарнізону.«Прикордонника затримали під час реалізації оперативних заходів у рамках кримінального провадження за вимагання та отримання неправомірної вигоди, що носило систематичний характер. Правоохоронцями було задокументовано багато епізодів одержання неправомірної вигоди у розмірі 8000 гривень», - сказано в повідомленні.При затриманні у військового знайшли 2500 гривень, оброблених люмінесцентною речовиною. Його сліди були і на одязі, і на руках злочинця. Цей хабар прикордонник отримав за сприяння у пропуску через КП вантажівки з продуктами харчування.
Суспільство Мінкульт опублікував «чорний список» діячів, небезпечних для нацбезпеки Міністерство культури України опублікувало список діячів культури, які створюють загрозу національній безпеці України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.У списку 14 персон.«Перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці, складає Міністерство культури України на підставі звернень Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення», - йдеться в повідомленні.СБУ 7 серпня надала Мінкульту список із таких діячів:1. Кучеренко Володимир Олександрович2. Холмогоров Єгор Станіславович3. Хазін Михайло Леонідович4. Газманов Олег Михайлович5. Кобзон Йосип Давидович6. Перфілова Валерія Юріївна7. Пригожин Йосип Ігорович8. Безруков Сергій Віталійович9. Боярський Михайло Сергійович10. Расторгуєв Микола В'ячеславович11. Охлобистін Іван Іванович12. Пореченков Михайло Євгенович13. Лепс Григорій Вікторович14. Депардьє Жерар
Події У Щасті обстріляли блокпост, є поранені Бойовики обстріляли блокпост військових у Щасті, внаслідок чого поранено двоє силовиків. Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.Поранення отримали військові 92-ї бригади ЗСУ із Сумської та Харківської областей.«Обстріли в Луганській області вчора були практично по всіх населених пунктах на лінії розмежування. Так, з 21:00 до 24:00 Станицю Луганську обстрілювали з 82-мм мінометів, автоматичних гранатометів і стрілецької зброї. За попередньою інформацією, є потрапляння в будинки. По населених пунктах Троїцьке, Попасна та Новотошківське працювала 122-мм артилерія. Інформація про руйнування інфраструктури і постраждалих поки не надходила», - йдеться в повідомленні.Як повідомляється, у Новтошковському снаряди лягали близько від місця розташування логістичного центру. Це свідення спроби зриву мінських домовленостей.«Терористи розуміють, що це їм не вигідно, оскільки люди будуть приходити, купувати товари за низькими цінами та отримувати всю необхідну їм допомогу. Вони просто бояться, що міфи російської пропаганди почнуть руйнуватися так само швидко, як і з'явилися», - вважає голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.
Події Із серверів ДФС продавали інформацію Служба безпеки припинила продаж інформації зловмисником із серверів Державної фіскальної служби. Про це повідомили в прес-службі СБУ.Шахрай продавав дані з обмеженим доступом про експортно-імпортні операції підприємств, що здійснюють зовнішньоекономічну діяльність.«Зловмисник незаконно збирав дані в Єдиній автоматизованій інформаційній системі Державної фіскальної служби України. Під час обшуку в нього вилучено комп'ютерне обладнання, яке використовувалося для збуту інформації, знайдена електронне листування з потенційними покупцями, вилучені банківські платіжні картки, на які перераховували кошти за отримання даних з обмеженим доступом», - йдеться в повідомленні.Відкрито кримінальне провадження за ст. 361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом) КК України. Триває слідство.
Події Канал зв'язку «ДНР» і «ЛНР» ліквідували Служба безпеки України спільно з фахівцями ДП «Український державний центр радіочастот» припинила існування неконтрольованого каналу міжнародного зв'язку, повідомляє прес-служба СБУ.«Зловмисники отримували з Інтернету міжнародний телефонний трафік за допомогою спеціалізованого телекомунікаційного обладнання, після чого він прямував до мережі українських операторів мобільного зв'язку. Міжнародний телефонний трафік надходив з-за кордону (у тому числі з Росії) через Інтернет за допомогою IP-телефонії в обхід міжнародних центрів комутації. Телефонні номери, на які здійснювалася маршрутизація трафіку, використовувалися терористами «ДНР» і «ЛНР» для спілкування з російськими кураторами», - йдеться в повідомленні СБУ.Незаконне телекомунікаційне обладнання вилучено під час обшуку в місті Бобровиця Чернігівської області. Людину, яка контролювала його роботу, затримали.Відкрито кримінальне провадження за ст. 361 КК України (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку).
Суспільство На Волині затримали контрабандний одяг на 14 мільйонів гривень У Волинській області прикордонники затримали вантажівку з контрабандним одягом на мільйони гривень. Про це повідомляє прес-служба ДПСУ. Вантажівку зупинили на автомобільному пункті пропуску «Ягодин» Волинської області.«Працівники Держприкордонслужби ініціювали проведення поглибленого огляду, а потім і переосвідчення автомобіля. За результатами додаткових перевірок були виявлені суттєві порушення законодавства України. Зокрема наявний вантаж не відповідав даним, зазначеним у товарно-супровідних документах, адже кількість товару було перебільшено більш, ніж на 47 000 одиниць. Серед виявленого вантажу був одяг, взуття та інші промислові товари», - йдеться в повідомленні.Згідно з документами, машина перевозила одяг торгової марки Oodji. Проте переміщення товару через кордон здійснювалося з порушенням законодавства. Товар вилучили, а його сума оцінки становить 13,7 мільйона гривень.
оформление ленты  Блог: 
Політика Андрій Блінов Один із способів боротьби з контрабандою - створення умов для альтернативної зайнятості Повністю побороти контрабанду - завдання не з легких, але багато чого буде залежати і від нещодавно призначених глав областей, які зможуть за бажання вплинути на масштаби контрабанди. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив експерт з економічних питань Андрій Блінов.«Економічні механізми перемогти контрабанду - скасувати податки або мита. Але це неможливо: жодна країна цього не зробить. Справа в тому, що питання боротьби з контрабандою пов'язане із загальною вертикаллю влади. Це в принципі стосується і влади, і суспільства. Контрабанда неможлива у випадку масового застосування касових апаратів, використання чеків. Тобто значна частка базарів в Україні повинна буде припинити своє існування», - розповів економіст.Він зазначив, що населення має бути готовим голосувати за закриття каналів контрабанди.«Тому дійсно дуже багато буде залежати від людського фактора. Від того, наскільки голови ОДА особисто вимагатимуть від підлеглих і впливатимуть на те, щоб, принаймні, масштаби контрабанди не були масовими. Але одне з питань - це питання альтернативної зайнятості. Грубо кажучи, замінити контрабанду можна тільки шляхом створення нових робочих місць. Якщо місцевому населенню не пропонується яка-небудь гідна альтернатива, то вони знаходять альтернативу, яка виходить за рамки кримінального кодексу. Не так багато у місцевого населення залишається вибору, окрім як займатися контрабандою», - розповів експерт.
Суспільство Екс-міліціонерів у Хмельницькій області засудили за торгівлю наркотиками Вироки Кам'янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області набули чинності стосовно двох колишніх міліціонерів, причетних до збуту наркотичних і психотропних речовин. Про це повідомляє прес-служба СБУ.«У березня 2014 року Служба безпеки України спільно з прокуратурою затримала інспектора патрульної служби Кам'янець-Подільського міськвідділу міліції і міліціонера спеціального батальйону судової міліції «Грифон »обласної міліції «на гарячому» під час збуту наркотичних речовин», - йдеться в повідомленні.Суд засудив міліціонерів за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України та засудив міліціонера з «Грифону» на 6 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна, а інспектора - до 4 років позбавлення волі, звільнивши його від відбування покарання з випробувальним терміном 2 роки.
Суспільство В Одесі СБУ затримала двох «детективів» Служба безпеки України затримала двох жителів Одеси, які при наданні детективних послуг незаконно використовували спеціальні технічні засоби для отримання інформації. Про це повідомляє прес-служба СБУ.За інформацією правоохоронців, в результаті проведеної спецоперації працівники СБУ затримали засновника агентства - громадянина Росії, який до переїзду в Одесу працював у російській спецслужбі, а також детектива агентства - колишнього працівника органів внутрішніх справ України. Як повідомляється, у своїй «детективній діяльності» зловмисники використовували технічні спецзасоби, зокрема вірусне програмне забезпечення.«Під час обшуків у них вилучено мініатюрні фото- і відеокамери, GPS трекер, передавач відео і аудіо сигналу з мініатюрною камерою, комп'ютерна техніка, мобільні пристрої та електронні носії інформації, документи прикриття», - йдеться в повідомленні.Наразі слідство досліджує можливу причетність затриманих до діяльності іноземних спецслужб. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 359 (незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів) Кримінального кодексу України.
Суспільство На Закарпатті чоловік покусав чотирьох міліціонерів У Закарпатській області при затриманні зловмисник покусав чотирьох міліціонерів. Про це повідомляє прес-служба обласної міліції.За інформацією правоохоронців, в селі Страбичово правоохоронці виявили підозрюваного в крадіжках і запросили його в райвідділ для проведення слідчих дій. Однак той став поводитися агресивно, чинив опір і намагався втекти, а коли його наздогнали, несподівано накинувся на міліціонерів і покусав їх.Як повідомляється, четверо правоохоронців отримали укуси передпліччя, кисті руки, а один - грудей і живота.«На місці події зібралися близько двох десятків жителів табору і почали чинити опір правоохоронцям. Вони кидали каміння в міліцейський автомобіль ВАЗ-2107 і намагалися його перекинути. Щоб припинити хуліганські дії, один із міліціонерів дістав табельну зброю і вистрілив у повітря», - йдеться в повідомленні прес-служби.У міліції зазначили, що підозрюваного затримали і доставили у райвідділ міліції. Далі його повезли на експертизу в обласний наркодиспансер в Ужгород. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 342 ч. 2 (Опір представникові правоохоронного органу) і ст. 345 ч. 2 Кримінального кодексу України (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).
Події Міністр оборони вимагає провести переатестацію викладачів військових вузів До 1 вересня весь викладацький склад військових вузів пройде переатестацію. Про це заявив міністр оборони Степан Полторак, повідомляє прес-служба Міністерства.Відомо, що Полторак вимагає від керівників військових навчальних закладів упродовж цього місяця провести переатестацію викладацького складу.«Я прошу вас очиститися від тих, які є непрофесійними і не поділяють наше прагнення до перемоги», - сказав Полторак.Міністр оборони також наголосив на необхідності зміни підходів до підготовки офіцерів.«Потрібно переглянути навчальні плани, щоб більше приділяти уваги практичним заняттям, бойовій підготовці. Ми повинні вчити наших офіцерів приймати рішення в реальних умовах, максимально наближених до бойових», - зазначив Степан Полторак.
Суспільство У Запоріжжі викрито схему фінансування бойовиків У Запоріжжі СБУ викрила та припинила механізм фінансового забезпечення терористичних груп «ДНР». Про це повідомляє прес-служба СБУ.Відомо, що вибух 25 березня в приміщенні адміністративного будинку Запорізької ОДА був профінансований саме за цією схемою і здійснений її організаторами.«Незаконний механізм переказу грошей з тимчасово окупованої території у Запоріжжі організувала місцева мешканка, яка нині перебуває у лавах «ДНР» і має позивний «5,45». Разом зі своїми спільниками вона систематично здійснювала перекази грошових коштів, які потім використовувалися для фінансового забезпечення скоєння терактів на території регіону», - йдеться в повідомленні СБУ.Встановлено, що зазначені операції здійснювалися однією з харківських комерційних структур через обмінний пункт валют у Запоріжжі. СБУ було задокументовано факт отримання в цьому обміннику членом злочинного угруповання 40000 гривень, які потім він повинен був передати терористам.«Під час проведення обшуку вилучено документацію щодо подвійного обліку здійснених фінансових операцій, банківські картки, які використовувалися для перерахування грошей, більше мільйона гривень, 62,5 тисячі доларів США, 16500 євро», - повідомили в СБУУ прес-службі також зазначили, що спочатку 2015 року за такою схемою з непідконтрольнох території проведення АТО на територію України були передані гроші в розмірі не менше 4,5 мільйонів гривень. Відкрито кримінальне провадження за ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овни можуть відчувати потребу в пригодах та нових враженнях Будьте ....
Гороскоп від Павла Глоби на 15 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 15 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
15 травня 2024 року обіцяє бути днем, коли можуть виникнути різні труднощі, тому важливо зосередитися на справ....
Любовний гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія може бути спрямована на вирішення спільних завдань із ....
Побутова езотерика: 9 предметів, які не можна зберігати на кухні
Побутова езотерика: 9 предметів, які не можна зберігати на кухні
Кухня вважається сакральним місцем, в якому важливо підтримувати порядок та затишок За старих часів до цієї ча....
Жартівливий гороскоп: яка ти мультяшка за Знаком Зодіаку
Жартівливий гороскоп: яка ти мультяшка за Знаком Зодіаку
Астрологи нерідко порівнюють Знаки Зодіаку чи то з побутовою технікою, чи то з літературними персонажами, чи т....
більше матеріалів




/-0,54141497612-/ /-pc-/
Top