counter
Архів Повернутись назад 08 Травня 2022
8 Травня
Суспільство Російські фашисти намагаються організувати видимість параду на 9 травня на захоплених територіях Розуміючи, що на сакральну запоребриком дату 9 травня на територіях України, захоплених Росією, люди добровільно не вийдуть на вулиці, окупанти намагатимуться змусити їх це робити примусово. Для цього вони вилучають у місцевих жителів документи та повідомляють, що повертатимуть їх саме 9 травня, створивши таким чином масове скупчення місцевих жителів в одному місці. І цю картинку вони можуть отримати, адже паралельно з вилученням документів відбувається показове вбивство активістів на захоплених територіях. Про це повідомляє АСН-Україна з посиланням на заяву Запорізькій обласній військовій адміністрації. "Приміром, в Енергодарі відбирають у місцевих документи і обіцяють віддати саме 9 травня - сподіваючись, що велика кількість українців збереться в одному місці і створить необхідну картинку для російських телеканалів", - йдеться у повідомленні. В ОВА зазначають, що парад у місті окупанти називають не парадом, а акцією "Безсмертний полк". Щоб провести цей захід в Енергодарі, перекривають рух у частині міста та виїзди з дворів. У Кам'янці-Дніпровській українців змушують у понеділок прийти на роботу та взяти участь у параді.
Окупанти продовжують убивати мирних людей на захоплених територіях Продовжує надходити інформація про репресії російських фашистів на захоплених територіях. Як повідомили в Запорізьку ОВА, після дводенних тортур на окупованих територіях області російські загарбники застрелили громадського активіста Сергія Семенека. "Стало відомо, що окупанти вбили громадського активіста, патріота Сергія Семенека. Росіяни застрелили його пострілом у спину, а до того два дні катували, вимагаючи, щоб той видав місце зберігання зброї та місцевих побратимів", - йдеться у повідомленні. /p> Також, за інформацією ОВА, існує припущення, що знайденого мертвим міра окупованого Токмака Ігоря Котелевського могли вбити. За неофіційною інформацією, головною версією смерті є самогубство. З кінця лютого Токмак опинився під російською окупацією. У місті регулярно відбуваються мітинги на підтримку України, тому спецслужби окупантів продовжують чищення активістів на захоплених територіях. "Він відмовлявся співпрацювати з окупантами, постійно змінював своє місце проживання, тому дехто вважає, що його смерть була насильницькою, адже його могли здати окупантам колаборанти", - зазначили в адміністрації.
Суспільство Російські вбивці продовжують мародерство на захоплених територіях Вбивці та ґвалтівники російської армії продовжують мародерство на захоплених територіях. Так було пограбовано промислові активи Мелітополя. Нещодавно окупанти вивезли всю продукцію та обладнання із заводу "Біол" (виробник литого посуду з алюмінію та чавуну, відомий на ринку України, країн СНД та Європи понад 20 років). Днями місцеві зняли на відео склади з награбованим майном, які везуть по залізниці до Криму. Більшість вантажів складає листова оцинкована сталь у рулонах. Окупанти намагаються провести заходи з святкування 9 травня будь-якими засобами: в Енергодарі відбирають у місцевих документи і обіцяють віддати саме 9 травня - сподіваючись, що велика кількість українців збереться в одному місці і створить необхідну картинку для російських телеканалів.< /p> Сьогодні стало відомо, що окупанти убили громадського активіста, патріота Сергія Семенека. Росіяни застрелили його пострілом у спину, а до того два дні катували, вимагаючи, щоб той видав місце притулку зброї та місцевих побратимів. Так само стало відомо, що за загадкових обставин помер колишній мер Токмака Ігор Котелевський. Він відмовлявся співпрацювати з окупантами, постійно змінював своє місце проживання, тому дехто вважає, що його смерть була насильницькою, адже його могли здати окупантам колаборанти.
Політика Великобританія надасть Україні додаткову військову підтримку Великобританія заявила, що надасть ще 1,3 мільярда фунтів (1,60 мільярда доларів) у вигляді військової підтримки та допомоги Україні, взявши на себе зобов'язання напередодні запланованого на сьогодні відеодзвінка лідерів Великої сімки з Президентом України Володимиром Зеленським. Нове зобов'язання майже вдвічі перевищує попередні витрати за Україною, пише Reuters. Це найвищий рівень військових витрат Британії на конфлікт з моменту розпалу кампаній в Іраку та Афганістані. "Жорстокий напад путіна не тільки викликає незліченні руйнування в Україні, він також загрожує миру та безпеці у всій Європі", - йдеться у заяві британського прем'єра Бориса Джонсона. Минулого тижня він став першим західним лідером, який виступив перед українським парламентом від початку вторгнення. Так само раніше повідомлялося, що Великобританія надасть Україні транспортні безпілотники Malloy T150, здатні також нести бойові заряди.
Суспільство Головне до ранку 8 травня 2022 року. Про що пишуть ЗМІ Зеленський повідомив, що із заводу "Азовсталь" було евакуйовано понад 300 мирних жителів. Наразі влада спільно з міжнародними організаціями готує евакуацію поранених військових, заявив президент України. Продовжуються запеклі бої в Попасній Луганській області, а гірничий керівник терористичних підрозділів російських убивць і ґвалтівників рамзанкадиров поспішив розповісти, що його терористи вже окупували місто. Глава Луганської обладміністрації припускає, що при попаданні бомби до школи в селищі Білогорівка, швидше за все, загинули 60 людей. ВООЗ запустила процедуру розслідування причетності російських фашистів-вбивць до військових злочинів в Україні через удари по медичних установах.Глава МЗС України запропонував заснувати спеціальний трибунал "для злочинів проти України". Британія виділить ще 1,6 млрд. доларів на військову допомогу Україні. Новий пакет допомоги майже вдвічі перевищує попередні виплати. Директор ЦРУ Вільям Бернс заявив, що путін має намір продовжувати війну в Україні, оскільки не вірить, що може дозволити собі зазнати поразки. "Він у такому настрої, в якому він не вірить, що може дозволити собі програти, - сказав Бернс. - Я думаю, що зараз він переконаний, що подвоєння ставок все одно дозволить йому досягти прогресу".
Події оформление ленты  Під завалами школи після авіаудару могли загинути до 60 людей Вчора, 7 травня, російсько-фашистські війська скинули авіабомбу на школу в Білогорівці, в якій ховалося близько 90 осіб. Про це повідомив голова Лугаської ОВ Сергій Гайдай. "Останній тиждень Білогорівка - село поблизу Лисичанська - гаряча точка. Орки намагаються там зробити прорив, йдуть постійні бої. Сьогодні російські вбивці "воювали" з беззбройними мирними жителями. Рашисти скинули авіабомбу на школу, в якій ховалося майже все село. Усі, хто не встиг евакуюватися. Після попадання до клубу підвал школи був єдиним місцем порятунку, але росіяни забрали у людей і цей шанс. У школі було близько 90 людей. Близько 30 людей вже врятували з-під завалів". З-під завалів змогли дістати 30 людей, семеро з них поранені. Рятувальники гасили пожежу майже чотири години. "За попередньою інформацією загинуло 60 людей". - повідомив Гайдай
Суспільство оформление ленты  Ви кажете "ніколи знову"? Розкажіть про це Україні: Зеленський звернувся до миру у День пам'яті та примирення Президент Володимир Зеленський у День пам'яті та примирення звернувся до українців. Своє звернення глава держави записав із зруйнованої Бородянки, що на Київщині. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Офіс президента. "Цього року ми говоримо "ніколи знову" інакше. Ми чуємо "ніколи знову" інакше. Це звучить болісно, ​​жорстко. Без вигуку, а зі знаком питання. Ви говорите "ніколи знову"? Розкажіть про це Україні. 24 лютого слово ніколи стерли, розстріляли і розбомбили. Сотнями ракет о 4-й ранку, якими розбудили всю Україну. Ми почули моторошні вибухи. Президент зазначив, що після 77 років після закінчення Другої світової війни "зло відродилося". "На жаль, є ті, хто пережив всі ці злочини, втративши мільйони людей, які боролися за перемогу і здобули її, сьогодні осквернили пам'ять про їхні подвиги. Той, хто дозволив обстрілювати зі своєї землі міста України. Той, хто плюнув в обличчя своєму "Безсмертному полку", поставивши поряд з ним катів з Бучі та кинув виклик усьому людству, але забув про головне: будь-яке закінчується однаково - воно закінчується", - додав гарант. Зеленський закликав українців сьогодні вшанувати пам'ять усіх борців із нацизмом та жертв, які загинули під час Другої світової.
Суспільство Коли і як закінчиться війна в Україні: Маломуж назвав два сценарії Війна в Україні може завершитися згідно з двома сценаріями. Один з них - затяжна війна. Про це в інтерв'ю виданню Сегодня розповів голова Служби зовнішньої розвідки України в 2005-2010 роках Микола Маломуж. "Сьогодні два реальних сценарії. Перший - те, що ми зараз нарощуємо всі сили, особливо за рахунок нового озброєння, і проводимо спеціальні операції, потужно тиснемо противника до рубежів і вони самі вийдуть за ці рубежі. І тому для збереження режиму Путін може вийти на переговорний процес на допустимих для України умовах", - сказав він. Маломуж уточнив, що при такому сценарії Крим і "ЛДНР" залишатимуться винесеними за дужки певний час. За його словами, українське політичне керівництво може піти на такий сценарій, щоби припинити війну, а потім вирішувати це питання зі світовою спільнотою, попередньо зміцнивши нашу оборонну безпеку, економіку і послабивши російську. Другий сценарій - затяжна війна. "Другий етап або інша позиція - це коли ми не погоджуємося на умови Путіна, які він нам диктує, вони будуть неприйнятними. А Путін, відповідно, вирішить, що в цей момент він програє, і стратегічно – перед суспільством Росії не може показати нічого, і програє політично, економічно, оборонно на перспективу перед Заходом. Тому буде орієнтуватися на затяжну війну", - пояснив ексглава Служби зовнішньої розвідки України. Він зазначив, що, нарощуючи сили, вже до жовтня-листопада в України буде дуже потужна перевага, особливо в технологіях. "Тому в цій ситуації другий сценарій, затяжний, важкий, але все ж за всіма сценаріями Україна виграє", - сказав він. Маломуж вважає, що зараз Путін піде на легший сценарій, щоби зберегти режим, спробувати взяти Росію під повний контроль і не допустити внутрішньої дестабілізації. Коли закінчиться війна в Україні Радник глави Офісу президента Олексій Арестович заявив, що війна в Україні переходить у рутинну фазу. Це складний період, який триватиме не менше двох місяців. За його словами, в цей період будуть якісь дрібні сенсації або зовсім нічого не станеться. Сторони "перемелюватимуть" одна одну. Тим часом у Путіна продовжили терміни "спецоперації". За даними української розвідки, Росія планує закінчити війну в Україні не раніше вересня 2022 року. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг попередив, що в найближчі тижні Україні потрібно бути готовою до жорсткішого наступу російських військ. Україні загрожують ще більші руйнування важливої інфраструктури та житлових районів. За його словами, необхідно бути готовими до тривалої війни в Україні, яка може тривати місяці або навіть роки". Папа Римський Франциск розповів про розмову з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, під час якої останній нібито розповів про плани Кремля завершити війну проти України до 9 травня цього року. Така розмова нібито відбулася під час особистої зустрічі. Інші новини:
Суспільство Чому в СРСР відзначали день перемоги над нацизмом 9 травня, а не 8, як решта світу Сьогодні практично у всьому світі згадують героїв боротьби з нацистською Німеччиною та загиблих у найкривавішому конфлікті у сучасній історії. Європа та Сполучені Штати Америки відзначають День пам'яті жертв Другої світової війни 1939-1945 років 8 травня. Саме цього дня 77 років тому о 23:01 за середньоєвропейським часом у Берліні було ратифіковано Акт про беззастережну капітуляцію німецьких військ, що означало остаточну перемогу Антигітлерівської коаліції над німецькими збройними силами. У Європі пам'ятний день має офіційну назву "Victory in Europe Day". Щорічно 8 травня о 23:01 у багатьох містах відбувається акція "Перша хвилина світу". На відміну від європейських країн, у СРСР перемогу над нацистами традиційно відзначали 9 травня. Саме цього дня 1945 року акт про капітуляцію Німеччини було доставлено Сталіну. До 60-х роковин закінчення Другої світової війни Генасамблея ООН ухвалила Резолюцію із закликом до світової громадськості відзначати Дні пам'яті всіх жертв Другої світової війни протягом 8-9 травня. Символом Дня пам'яті жертв війни є червоний мак. Квітка символізує кривавий слід від пострілу. Зазвичай аплікацію квітки прикріплюють до одягу з лівого боку біля грудей.
Суспільство оформление ленты  Facebook знову запроваджує обмеження на висловлювання проти російських окупантів? Починаючи з березня місяця користувачі соціальних мереж Facebook і Instagram отримали можливість відкрито висловлювати своє ставлення до російських вбивць, ґвалтівників і мародерів, що прийшли з війною в Україну, руйнують цілі міста, стирають у землі села, вбивають і ґвалтують мирних жителів і мародерствують на захопленій починаючи з останнього "солдата" і закінчуючи всім своїм запоребриком. Зокрема, було сказано, що не будуть видалятися пости з негативними висловлюваннями проти російських окупантів, якщо в них буде згадано війну, розв'язану росією проти України, а їхні автори не блокуватимуться. Виняток становлять лише російські військовополонені та мирні жителі. Їх не можна згадувати в таких повідомленнях. За інформацією Reuters, послаблення для користувачів Facebook та Instagram введено тимчасово, але немає інформації, коли саме їх буде скасовано. Представники Meta підтвердили агентству, що такі зміни справді мають місце. «В результаті російського вторгнення в Україну ми тимчасово зробили поправку на форми політичного вираження, які зазвичай порушують наші правила, такі як агресивні висловлювання, такі як смерть російським окупантам». Ми, як і раніше, не допустимо закликів, що заслуговують на довіру, до насильства проти російських громадян», – йдеться у заяві представника Meta». Останнім часом користувачі соціальної мережі почали звертати увагу, що модерація повідомлень повернулася і багатьом надійшло попередження про порушення у тих текстах, де російські вбивці названі російськими вбивцями
Суспільство оформление ленты  Ганьба росії у самому центрі Нью-Йорка Відсьогодні найвідоміша площа Нью-Йорка Таймс Сквер, що на Мангеттені, засвітилась закликом до всіх небайдужих бойкотувати 9 травня. В цю дату російські окупанти святкуватимуть свій День перемоги у зруйнованому Маріуполі, над свіжими могилами невинних людей, паплюжачи пам’ять мільйонів українців, що загинули у Другій Світовій війні. Росіяни не мають права святкувати перемогу над нацизмом, адже самі діють відповідно до найжорстокіших нацистських сценаріїв!Світовий Конґрес Українців (СКУ) просить усю світову спільноту, від звичайних користувачів соцмереж до представників міжнародних організацій, впливових інфлюенсерів та медіа, підтримати кампанію, поширюючи інформацію про російські звірства в «День ганьби» росії у своїх соціальних мережах із закликом: НІ ПЕРЕМОЗІ ГНОБИТЕЛІВ #RussianShameDay

Сон у ніч з 22 на 23 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 22 на 23 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
23 квітня о 19:32 розпочнеться 16-й місячний день Фаза Місяця – зростаюча
Гороскоп від Анжели Перл на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 23 квітня 2024 року, представлений Анжелою Перл, обіцяє успішний початок дня, наповненого продукти....
Гороскоп від Павла Глоби на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба 23 квітня 2024 року наголошує, що важливо прислухатися до інтуїції Вона може вказати напрямок і до....
Гороскоп на 23 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 23 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба розповіла, що 23 квітня буде сприятливим днем для деяких знаків зодіаку щодо любовних стосунків О....
Гороскоп на 23 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 23 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
більше матеріалів




/-0,4501621723175-/ /-pc-/
Top