counter
Архів Повернутись назад 08 Травня 2017
8 Травня
Політика оформление ленты  Ле Пен визнала свою поразку на виборах президента Франції і ... пішла на танці. Відео Суперниця Еммануеля Макрона по другому туру президентських виборів у Франції, Марін Ле Пен, через 15 хвилин після того, як стали відомі попередні результати виборів, згідно з якими Макрон став переможцем, визнала свою поразку, передає Daily Mail. Ле Пен заявила, що, на її думку, і перемога Трампа в США, і Brexit в Британії далі тільки зміцнять її особисто в подальшій боротьбі з глобалізацією і імміграцією. Вона заявила, що тепер переходив в опозицію до Маукрону. Нагадаємо, згідно з попередніми даними, Еммануель Макрон переміг на президентських виборах - 65,5% голосів виборців. Ле Пен, судячи з усього, не засмутилася через програш. Французький телеканал TF1 показав у прямому ефірі кандидата від "Нацфронту", яка танцювала  під музику зі своїми соратниками та прибічниками після звістки про поразку на президентських виборах.   Moi après deux verre de rosé pic.twitter.com/dQbAFy6f4A — # (@___YOM_6) 7 мая 2017 г.
Політика Офіційні підсумки виборів у Франції: переміг Еммануель Макрон Лідер партії «Вперед!» Еммануель Макрон переміг на виборах президента Франції. Про це свідчать дані Міністерства внутрішніх справ Франції. На сайті відомства були опубліковані попередні підсумки голосування після обробки 99,99% бюлетенів на всіх виборчих дільницях. За даними МВС Франції, за 39-річного Макрона проголосували 66,06% (20,7 млн) виборців, в той час, як за 48-річного кандидата від партії «Національний фронт» Марін Ле Пен свої голоси віддали 33,94% ( 10,6 млн осіб). Явка в другому турі виборів склала 74,62%. З цієї кількості 6,3% виборців опустили в урни порожні бюлетені. Крім того, 1,06 млн (2,24%) бюлетенів визнали недійсними. Нагадаємо, Марін Ле Пен, через 15 хвилин після того, як стали відомі попередні результати виборів, згідно з якими Макрон став переможцем, визнала свою поразку. Політик явно несильно засмутилася. Французький телеканал TF1 показав у прямому ефірі Ле Пен, яка танцювала під музику зі своїми соратниками та прибічниками.
Події оформление ленты  У житловому будинку на Дарниці в Києві стався вибух, поранений чоловік На вулиці Анни Ахматової в Дарницькому районі Києва ввечері в неділю, 7 травня, стався вибух у житловому будинку. В результаті вибуху осколкові поранення отримав чоловік, його терміново госпіталізували, передає LB.ua. У будинку працюють рятувальники, а також експерти-криміналісти та кінологи. Передбачається, що в квартирі спрацював саморобний вибуховий пристрій. Нагадаємо, 4 травня в селищі Близнюки в Харківській області у двір житлового будинку невідомі кинули дві гранати. В результаті двох вибухів осколками були пошкоджені вікна будинку, фасад будинку і паркан. Крім того, 2 травня на території навчального закладу на проспекті Леся Курбаса в Києві прогримів вибух. Правоохоронці провели огляд території, після чого вилучили залишки невстановленої вибухівки, які направили на експертні дослідження, щоб встановити, що саме вибухнуло. Осколками була пошкоджена стіна будівлі.
Суспільство В Афганістані вбито місцевого лідера терористів ІДІЛ В Афганістані було вбито главу терористів «Ісламської держави» Абдул Хасіб. Це сталося 27 квітня під час спільної операції афганських і спеціальних сил США у східній провінції Нангархар. Ліквідацію Абдул Хасіба підтвердив президент Афганістану Гані Ашраф і військові США. Хасіб був призначений лідером ІДІЛ у 2016 році після того, як його попередник Хафіз Саїд Хан помер у результаті удару дрона США, передає Reuters. Експерти вважають, що Абдул Хасіб замовив серію гучних терактів в Афганістані, зокрема атаки на госпіталь в Кабулі в березні 2017 року. Нагадаємо, 7 травня бойовики ІДІЛ вчинили напад на військову базу США в Іраку. Двоє бойовиків-смертників привели в дію вибухові жилети і загинули. Ще троє нападників були ліквідовані курдськими загонами пешмерга, контролюючими зону розташування військового об'єкта.
Суспільство оформление ленты  «Укроборонпром» модернізував танки Т-64 для участі в змаганнях НАТО Держкорпорація «Укроборонпром» модернізувала партію танків Т-64БВ, які братимуть участь у змаганнях The Strong Europe Tank Challenge. Як повідомили в прес-службі держкорпорації, змагання стартували в Німеччині 7 травня, закінчаться вони 12 травня. Крім України, в них братимуть участь п'ять країн НАТО: Австрія, Німеччина, Польща, Франція і США. «Для участі України ДП« Харківський бронетанковий завод », що входить до складу ДК« Укроборонпром », підготувало партію з основних бойових танків Т-64БВ, які отримали тепловізори, цифрові радіостанції і засоби супутникової навігації», - розповіли в пресс-службі корпорації. Відзначається також, що фахівці концерну розробили 12 видів модернізації основних бойових танків для українських захисників, які охоплюють найбільш ефективні варіанти підвищення бойових властивостей цих машин.
Суспільство оформление ленты  В Одесі активісти змусили демонтувати пам'ятний камінь маршалу Жукову В Одесі ввечері в неділю, 7 травня, активісти змусили владу міста демонтувати пам'ятний камінь маршалу Георгію Жукову. Камінь встановили 6 травня представники забороненої Комуністичної партії. Комуністи зібралися поставити пам'ятник на вулиці, яка до декомунізації носила ім'я Жукова, а тепер це - проспект Небесної сотні, передає «Радіо Свобода». «Тут буде встановлено пам'ятник маршалу Перемоги, герою Радянського Союзу Г.К. Жукову від вдячних ветеранів та жителів міста-героя Одеси за підтримки ГК КПУ», - написали на камені. Поліцейські охороняли камінь і намагалися сперечатися з активістами, проте пізніше викликали комунальників, які демонтували камінь і вивезли його. Нагадаємо, 28 квітня активісти залили червоною фарбою меморіальну дошку Жукову на стіні будівлі військкомату в Одесі.
Суспільство Росія бойкотує «Євробачення», але до Києва прислали 70 пропагандистів - Тимчук На пісенний конкурс «Євробачення-2017» в Україні акредитувалися не менше 70 журналістів з Російської Федерації. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат України, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук. «Серед 2000 журналістів, акредитованих на Євробачення, за даними групи ІС, числиться не менше 70 журналістів з РФ. Чи не завелика цифра для країни, яка не бере участі в конкурсі, і ЗМІ якої вже заявляли про бойкот?» - написав політик. За його словами, всім журналістам з РФ наші спецслужби і правоохоронці не мають можливості заборонити в'їзд. «Це означає, що ті представники мас-медіа Росії, які не відвідували Крим або поки не замазані в інших діяннях проти України, мають право на в'їзд. Скільки з них задіяні в спецоперації Кремля з організації провокацій на День Перемоги в Києві і  пропагандистського освітлення - велике питання. Ми думали, що провокацією з російською співачкою на Євробаченні-2017 Путін і заспокоїться. Схоже, це не так», - додав Тимчук. Нагадаємо, правоохоронці в Парижі затримали кореспондента російського пропагандистського телеканалу RT Шарлотту Дубенськи, яка висвітлювала протести в Парижі після президентських виборів.
Суспільство Розпусному архієпископу-танцюристу в УАПЦ дали нову посаду Архієпископу Мстиславу, який влаштував танці і розваги з дівчатами і алкоголем в кафе Тернополя, а потім бійку і візит заміжньої жінки до нього додому, УАПЦ дала нову посаду. Посаду Мстислав отримав через п'ять місяців після скандалу в тернопільському нічному клубі, передає ТСН. Тепер скандаліст Мстислав очолив Хмельницьку єпархію. «Рішенням Архієрейського Собору, предстоятелем Української автокефальної церкви Блаженнішим митрополитом Макарієм було прийнято рішення відновити владику Мстислава на посаді керуючого Хмельницькою єпархією з титулом архієпископ Хмельницький і Кам'янець-Подільський», - повідомила керівник Фонду пам'яті Блаженнішого митрополита Мефодія Наталія Шевчук. За словами глави УАПЦ, він дав Мстиславу останній шанс. У свою чергу в Тернопільській єпархії УАПЦ обурені таким рішенням. Наталя Шевчук зазначила, що духовенство не сприймає взагалі кандидатуру владики Мстислава.
Суспільство оформление ленты  У Тузловських лиманах з'явилися афаліни. Директор природного парку закликав бойкотувати дельфінарії Співробітники Національного Природного Парку «Тузловські лимани» повідомили про появу в їхніх водах дуже рідкісних дельфінів - афалін. Ті заплили в води лиманів цілими сім'ями, повідомив на своїй сторінці в Facebook керівник НПП «Тузловські лимани» Іван Русєв. За його словами, дельфінів було від 30 до 100 особин. Русєв закликав не відловлювати дельфінів для дельфінаріїв, оскільки вони вже давно перебувають на межі вимирання. "Волелюбні дельфіни - це невимовне явище. Ті, хто в Україні мріє нажитися за рахунок дельфінів, поміщаючи їх у в'язниці-дельфінарії - роблять великий і непростимий злочин. Закликаю всіх, хто мене читає, не відвідувати дельфінарії і не рекомендувати своїм дітям і онукам бувати в таких в'язницях. Задумайтесь: в 60-х роках ХХ століття в Чорному морі налічувалося кілька мільйонів дельфінів, а через лише 50 років їх чисельність оцінюють кількістю лише трохи більше десяти тисяч особин", - написав Русєв.
Події Перед кортежем ватажка "ДНР" Захарченка вибухнули дві бомби У понеділок, 8 травня, два вибухи прогриміли на дорозі в Шахтарському районі Донецької області, якою в напрямі Савур-могили повинен був летіти ватажок "ДНР" Олександр Захарченко. Однак внаслідок вибуху ніхто не постраждав, передає кореспондент Інтерфакс-Україна безпосередньо з місця вибуху. Біля Саур-Могили планувалося проведення заходу за участю Захарченка. Тепер дорога перекрита для транспорту. В "ДНР" вибухи назвали терактом. Водночас пропагандистське видання Life повідомило, що охорона ватажка "ДНР" знала, що на нього готується замах. Нагадаємо, Саур-Могила - курган у Шахтарському районі Донецької області, на якому після завершення Другої світової війни був зведений меморіальний комплекс. У серпні 2014 року поблизу комплексу розгорнулися криваві бої між бійцями української армії і проросійськими терористами. Сам комплекс був практично зруйнований.
Події оформление ленты  Прикордонники відібрали у молдаванина викрадений в Італії «Ягуар» У пункті пропуску «Кучурган» на кордоні з Молдовою українські прикордонники затримали викрадений в Італії Jaguar. Як повідомили в прес-центрі Держприкордонслужби України, автомобіль перебував у міжнародному розшуку. Його виявили співробітники Білгород-Дністровського загону. За кермом викраденого автомобіля перебував 19-річний громадянин Молдови. Пізніше з'ясувалося, що транспортний засіб було викрадено ще новим ц 2008 році на території Італії. Щодо цього факту прикордонники поінформували представників Нацполіції і Укрбюро Інтерполу в Києві. Нагадаємо, в останні два роки Україна переживає справжній бум автовикрадень. Щодня тільки в столиці викрадали в середньому по 6 автомобілів. Правда, за останні 5 місяців сумна статистика трохи пом'якшала, викрадень стало менше.
Суспільство Україна в День пам'яті вшановує героїв Другої світової війни, які віддали життя за мир - Гройсман В Україні в понеділок, 8 травня, відзначають День пам'яті і примирення. Як зазначив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, Україна пам'ятає героїв Другої світової війни, які віддали свої життя заради миру і процвітання всіх країн. Прем'єр також зазначив, що в світі не існує таких цінностей, заради яких можна жертвувати людськими життями, тому розв'язуванню війни не може бути виправдань. «Друга світова війна забрала десятки мільйонів людських життів, знищила тисячі міст і населених пунктів, залишила глибокі травми у багатьох народів світу», - заявив Гройсман. Він також підкреслив, що мільйони українців були знищені, замучені, перевезені на чужину. «За перемогу над нацизмом ми заплатили величезну ціну, яку складно осмислити і неможливо уявити», - зазначив прем'єр. В Україні традиція вшанування жертв Другої світової війни була розпочата в 2015 році. 9 квітня 2015 року Верховна Рада України встановила 8 травня Днем пам'яті і примирення на честь всіх жертв Другої світової війни. Під час святкування Дня пам'яті біля меморіалів встановлюється почесна варта, а також покладаються вінки і квіти. З 2014 року символом Дня примирення і Дня Перемоги в Україні став міжнародний символ - червоний мак. У США і Європі День перемоги відзначають 8 травня, бо 7 травня був підписаний акт капітуляції Німеччини, а 8 травня він набрав чинності.
Економіка «Газпром» почав будувати газопровід «Турецький потік» в обхід України ВАТ «Газпром» у неділю, 7 травня, почало будівництво газопроводу «Турецький потік» в обхід України, повідомили в прес-службі компанії. «У Чорному морі почалося будівництво газопроводу «Турецький потік». Робота стартувала біля російського узбережжя. Роботи веде судно Audacia компанії Allseas - підрядника будівництва обох ниток морської ділянки газопроводу», - повідомили в «Газпромі». Попередньо, проект буде завершений до 2019 року. Раніше в компанії повідомили, що будівництво «Турецького потоку» обійдеться Росії в 310 млн євро. Кошти надаються компанії South Stream Transport BV в позику терміном на 3,5 року. Як відомо, проект був анонсований у грудні 2014 року, росіяни мають намір побудувати газопровід через Чорне море в європейську частину Туреччини і далі до кордону з Грецією. Довжина морської частини газопроводу повинна скласти близько 910 км, сухопутної частини на турецькій території - 180 км.
Суспільство В Одесі скасували хресну ходу на 9 травня У зв'язку з можливими провокаціями в Одесі скасували проведення хресної ходи 9 травня. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Місіонерського відділу Одеської єпархії Олег Мокряк. «На жаль, хресна хода по Поясу слави міста-героя Одеси, яка мала початися 9 травня від Алеї Слави, скасовується. Нас попередили про можливі провокації і просили хресну ходу не проводити», - написав Мокряк. За його словами, борг представників православної церкви згадувати тих, хто загинув у Другій світовій війні.«З благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела 9 травня у всіх храмах єпархії будуть відбуватися заупокійні богослужіння про загиблих воїнів», - додав Мокряк. Нагадаємо, в Одесі ввечері в неділю, 7 травня, активісти змусили владу міста демонтувати пам'ятний камінь маршалу Георгію Жукову.
Суспільство Турчинов: У Другій світовій війні загинуло понад 14 мільйонів українців Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов звернувся до українців з нагоди Дня пам'яті і примирення, повідомили в прес-службі РНБО. Він підкреслив, що в День пам'яті і примирення в Україні згадують десятки мільйонів людей, які стали жертвами Другої світової війни. «Ми пам'ятаємо і шануємо всіх героїв, які віддали своє життя, захищаючи Україну від фашизму і сталінізму! У горнилі цієї страшної війни згоріло понад 14 мільйонів українців. Вони загинули на фронтах, померли від голоду і хвороб, були вивезені з Батьківщини», - зазначив Турчинов. За його словами, через десятки років миру в Україні знову йде війна через агресію Росії. «Ця війна для нас стала Вітчизняною, бо ми захищаємо свою Батьківщину, свою Україну. Упевнений, ми з честю пройдемо наш шлях - шлях до перемоги! З нами Бог, з нами Україна, з нами буде Перемога!» - заявив Турчинов. Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Україна в День пам'яті вшановує героїв Другої світової війни, які віддали життя за мир.
Політика Порошенко запросив Макрона в Україну, але той з першим візитом поїде до Меркель Президент України Петро Порошенко направив лист Еммануелю Макрону, в якому привітав його з обранням президентом Франції, передає прес-служба глави держави. У листі наголошується, що вибір французького народу став яскравим свідченням перемоги програми «прогресивної Європи свободи над альтернативною Європою націоналізму». Порошенко запросив новообраного президента Франції відвідати з візитом Україну у зручний час.Разом з тим євродепутат і представник партії «Демократичний рух» Сільві Гулар в ефірі телеканалу CNews зазначила, що Німеччина буде першою країною, яку відвідає Еммануель Макрон з політичним візитом. У неділю, 7 травня, після оголошення результатів виборів, Макрон вже провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, яка пройшла «в дуже теплій атмосфері», як повідомили представники його руху.
Суспільство Ветеранам Другої світової війни в Астані до 9 травня видали по $1,5 тисячі Ветерани Другої світової війни в столиці Казахстану Астані отримали по 500 тисяч тенге (більше $1,5 тисячі) до 9 травня, повідомили в прес-службі адміністрації міста. «За даними акімату, на сьогодні e столиці проживає 121 ветеран Великої Вітчизняної війни. З них учасників війни - 99 осіб, інвалідів - 22. Всі вони отримали щорічну одноразову виплату в розмірі 500 тисяч тенге в переддень святкування Дня Перемоги», - відзначили в адміністрації. Відзначається, що всі особи, яких прирівняли за пільгами до учасників та інвалідів Другої світової війни, отримали по 20 тисяч тенге ($62). Тим, хто прирівняний за пільгами та гарантіями до учасників війни, вручили по 10 тисяч тенге ($31). Крім того, служба таксі Астани 7, 8 і 9 травня буде безкоштовно возити ветеранів до місць проведення заходів, приурочених до святкування 72-ї річниці Перемоги. 9 травня ветерани Великої Вітчизняної війни візьмуть участь у церемонії покладання квітів до монументу «Отан коргаушилар» («Захисники Вітчизни»). У наметовому містечку для ветеранів буде організовано концертну програму і накритий святковий стіл.
Суспільство оформление ленты  Королева Великої Британії у 91 рік сама керує Jaguar, коли їде на службу до церкви Королева Великої Британії Єлизавета II регулярно водить свій зелений Jaguar під час поїздок на церковні служби. Як пише Daily Mail, за кермом автомобіля королеву постійно фотографують британські папараці. Цього разу її помітили в той момент, коли Єлизавета II поверталася з богослужіння в Королівській каплиці Всіх Святих в Віндзорському парку. Єлизавета була в синьому ж капелюшку і костюмі під колір головного убору. Як відомо, британський монарх - єдина людина в країні, якій не потрібно водійське посвідчення, щоб сісти за кермо. Водити автомобіль королева навчилася під час Другої світової війни, коли служила механіком у Жіночому допоміжному територіальному корпусі. Нагадаємо, чоловік королеви Великої Британії Єлизавети II герцог Единбурзький Філіп з осені припинить участь у публічних заходах.
Суспільство Луческу: Поле «Зеніт-Арени» гірше, ніж у аутсайдерів чемпіонату України Поле на недавно побудованому стадіоні «Зеніт-Арена» гірше, ніж у аутсайдерів чемпіонату України. Про це заявив екс-тренер донецького «Шахтаря», а нині головний тренер російського «Зеніта» Мірча Луческу. Тренер під час прес-конференції після поразки в домашньому матчі 27-го туру прем'єр-ліги від «Терека» (0:1) заявив, що погане поле стадіону не давало можливості футболістам діяти в атаці, передає «Цензор». «Такого поганого поля, як сьогодні, ніколи не було ні в однієї команди в Україні, ні ранньою весною, ні пізньої осені за всі 13 років, що я там працював, навіть у аутсайдерів, у «Полтави», ні у кого», - сказав Луческу. Нагадаємо, на «Зеніт-Арені» будуть прийняті матчі Чемпіонату світу з футболу 2018 року. Стадіон будували 10 років, витратили близько $852,3 мільйона.
Суспільство В Україні пройшла хвилина мовчання пам'яті жертв Другої світової війни В Україні пройшла загальнонаціональна хвилина мовчання пам'яті жертв Другої світової війни. Сьогодні, 8 травня, в Україні відзначають День пам'яті і примирення, передає телеканал 112 Україна. Вперше традиція вшанування жертв Другої світової війни була розпочата в 2015 році. Таким чином наша країна приєдналася до загальноєвропейської традиції. В ході святкування Дня пам'яті і примирення в Києві та інших обласних центрах біля пам'ятників і меморіалів, які присвячені увічненню перемоги над нацизмом і вшанування пам'яті жертв Другої світової війни, встановлюється почесна варта, покладаються квіти і вінки. Символом Дня примирення і Дня перемоги в Україні з 2014 року став червоний мак. Це міжнародний символ пам'яті жертв цивільних і військових збройних конфліктів.
Події оформление ленты  СБУ затримала групу торговців зброєю, вивезеною з Донбасу Працівники СБУ затримали групу торговців, які в різних областях України продавали зброю і боєприпаси, вивезені з району проведення бойових дій. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією джерела, одного з учасників угруповання під час спроби продажу автомата Калашникова і патронів до нього затримали оперативники Одеського управління СБУ. «Під час обшуків за місцем проживання злочинців в Одесі, Чернівцях та Хмельницькому правоохоронці виявили величезний арсенал зброї та боєприпасів, які були вкрадені з військових арсеналів», - сказано в повідомленні. Уточнюється, що правоохоронці вилучили три гвинтівки Мосіна, автомат Калашникова, два гранатомети РПГ-18, гвинтівку з маркуванням «ММГ ВМ», пістолет-автомат «РАК», гвинтівку калібру 32 мм, пістолет «Форт-12 М» з глушником, два пістолети Макарова та «ТТ», пістолет-кулемет РМ-63 «Яак». Крім того, торговці зброєю зберігали 10 гранат до підствольного гранатомета «ВОГ-25», дві гранати «РГО», гранату РГД-5, кілька тротилових шашок, чотири сигнальні міни, а також близько 5000 набоїв різного калібру тощо.
Суспільство оформление ленты  У Дніпрі на колінах попрощалися з трьома загиблими бійцями 43-го мотопіхотного батальйону У Дніпре на колінах попрощалися з трьома загиблими бійцями 43-го окремого мотопіхотного батальйону, які загинули 1 травня на Донбасі. Попрощатися з військовими прийшли побратими і волонтери, передає ТСН. Бійців поховають в їх рідних містах. Нагадаємо, Анатолій Бижко, Сергій Смирнов і Юрій Мальков загинули 1 травня під селищем Луганське на Донбасі. Вони йшли рятувати пораненого товариша і потрапили у ворожу засідку. Один з них підірвав себе гранатою, щоб не здатися в полон терористам так званої «ЛНР». Після смерті українських воїнів бойовики не віддавали тіла наших хлопців протягом п'яти діб. Тільки цими вихідними тіла вдалося вивезти в Дніпро. Тіла українських бійців були повернуті в рамках гуманітарного проекту «Евакуація 200».  
Політика В Естонії стартували найбільші військові навчання країн НАТО за участю 9 тисяч військових У понеділок, 8 травня, в Естонії стартували військові навчання «Весняний шторм» за участю близько 9 тисяч військовослужбовців країни і держав - союзників по НАТО. Навчання проводяться вже в 15 раз, але цього року пройдуть найбільші в порівнянні з попередніми маневрами, передає Інтерфакс-Україна. Головні маневри пройдуть на півночі Естонії. Як повідомив командувач Силами оборони генерал Ріхо Террас, від країн НАТО в Естонію прибули понад 2000 солдатів. Навчання триватимуть три тижні, буде оцінюватися здатність солдатів вести бойові дії, перевірятися рівень їхньої бойової підготовки, а також взаємодія піхоти з різними видами збройних сил. Більше за інших у «Весняному штормі» задіяні піхотні частини і підрозділи, але до навчань будуть залучені також військово-морські і військово-повітряні сили. У навчаннях бере участь важка бойова техніка Сил оборони Естонії, а також танки M1A2 Abrams, Challenger 2 і Leclerc, бойові машини піхоти Warrior, Bradley, VBCI союзників по НАТО.
Політика Путін «забув» привітати Порошенка і Маргвелашвілі з 9 травня Президент Росії Володимир Путін направив привітання з 9 травня лідерам низки країн, що входили до СРСР, «забувши» при цьому згадати президентів України і Грузії - Петра Порошенка та Георгія Маргвелашвілі, повідомили в прес-службі Кремля. Так, привітання Путіна в зв'язку з 72-ю річницею Перемоги у Другій світовій війні отримали лідери Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Казахстану, Киргизстану, Молдови, Таджикистану, Туркменістану, Узбекистану. Також привітали лідерів невизнаних Абхазії, Південної Осетії і громадяни Грузії та України. При цьому президент Росії знову згадав про «братню» дружбу і виручку, висловивши впевненість, що вони «залишаться надійним підґрунтям для розвитку союзницького партнерства». Нагадаємо, в Україні пройшла загальнонаціональна хвилина мовчання пам'яті жертв Другої світової війни. Сьогодні, 8 травня, в Україні відзначають День пам'яті і примирення. Вперше традиція вшанування жертв Другої світової війни була розпочата в 2015 році. Таким чином наша країна приєдналася до загальноєвропейської традиції.
Суспільство Стали відомі статки найбагатших терористів «ДНР» і «ЛНР» Після окупації частини Донбасу велика кількість людей втратила як бізнес, так і просте майно: квартири, машини, будинки, коштовності. Якщо десь вибуло, то десь прибуло. Організація «Власть денег», а також і Центр вивчення РФ склали список найбагатших ватажків терористів «ДНР» і «ЛНР». Про це передають "Новости Луганска" На першому місці ватажок бойовиків «ЛНР» Ігор Плотницький, $30 млн, друге місце займає одіозний Олександр Захарченко, його статки оцінюються в $22 млн, ну і третє місце - «Міністр доходів і зборів ДНР» Олександр Тимофєєв, $17 млн. Далі місця розподілилися наступним чином: 4-те місце «Колишній міністр енергетики та вугільної промисловості ЛНР» Дмитро Лямін ($15 млн), 5-те «Міністр вугілля і енергетики ДНР» Руслан Дубовський ($13,5 млн), 6-те місце - керівник «держпідприємства» «Ринки Донбасу» Кулішов Костянтин зі статком у $12 млн, ан 7-му місці глава «мінфіну ЛНР» Мануйлов Євген, $11 млн, 8-ме місце - глава «держбезпеки ЛНР» Леонід Пасічник ($10 млн), 9-те місце - колишній перший віце-прем'єр уряду «ЛНР» Валерій Потапов ($ 9 млн), ну і замикає 10-ку «Міністр охорони здоров'я ЛНР» Лариса Айрапетян зі статком $8 млн. Статки Дениса Пушиліна оцінюється в $7,5 млн.
Суспільство В Одесі демонтаж пам'ятного каменя маршалу Жукову супроводжувався конфліктами В Одесі на проспекті Небесної Сотні сталося кілька конфліктів під час демонтажу пам'ятного каменя маршалу Георгію Жукову. Як передає «Думская», спочатку активісти спробували самостійно його знести, проте натрапили на опір поліції, яка охороняла камінь, встановлений забороненою в Україні Комуністичною партією. До каменя також з'їхалися прихильники КПУ, в результаті чого між ними і активістами зав'язалася словесна перепалка. Конфлікт був вичерпаний тільки після того, як комунальники повантажили камінь на вантажівку і відвезли. «На тому ж проспекті Небесної Сотні є ще два об'єкти, табличка і бюст, які підлягають демонтажу на тих же підставах, що і знесений камінь, - це закон «Про декомунізацію» та відсутність дозвільних документів на установку. Також на Канатній/Пироговській, на будівлі обласного військкомату, є барельєф знову-таки Жукову, а всередині приміщення - ще один бюст. У самому фасаді ще кілька гербів СРСР у вигляді серпа і молота», - підкреслив екс-лідер одеського осередку «Правого сектора» Сергій Стерненко. Він уточнив, що всі ці бюсти і барельєфи мали бути видалені ще рік тому. Нагадаємо, в Одесі ввечері у неділю, 7 травня, активісти змусили владу міста демонтувати пам'ятний камінь маршалу Георгію Жукову.
Суспільство оформление ленты  СБУ біля анексованого Криму затримала дезертира Співробітники Головного Управління СБУ в Криму затримали дезертира на адміністративному кордоні з тимчасово анексованим півостровом, повідомили в прес-службі  відомства. За даними правоохоронців, затриманий був військовослужбовцем Збройних сил України, але в 2014 році перейшов на бік ворога. Після цього його оголосили у всеукраїнський розшук за скоєння кримінального злочину за ознаками ст. 408 Кримінального кодексу України. Дезертир нелегально в'їхав на територію України до родичів, затримали його на пункті пропуску «Чонгар», коли він намагався повернутися в Крим. Нагадаємо, в березні працівники правоохоронних органів Києва на Борщагівці затримали чоловіка, який дезертирував з лав Збройних сил України і перебував у розшуку. Чоловік спробував втекти, але був затриманий. Правоохоронцям він повідомив, що провів за ґратами за крадіжки і грабежі 10 років.
Політика Путін привітав Макрона з перемогою і згадав про тероризм Президент Росії Володимир Путін направив вітальну телеграму лідеру руху «Вперед!» Еммануелю Макрону в зв'язку з перемогою останнього на виборах президента Франції, повідомили в прес-службі Кремля. «Громадяни Франції довірили Вам очолити країну в непростий для Європи і для всього світового співтовариства період. Наростання загрози тероризму і войовничого екстремізму супроводжується ескалацією локальних конфліктів і дестабілізацією цілих регіонів», - написав Путін Макрону. Він також зазначив, що в таких умовах особливо важливо подолати взаємну недовіру і об'єднати зусилля для забезпечення міжнародної стабільності і безпеки. На закінчення Путін побажав французькому колезі міцного здоров'я, благополуччя та успіхів. Нагадаємо, за остаточними результатами Макрон набрав 66,10% на президентських виборах. Його суперниця Марін Ле Пен домоглася рекордного для «Національного фронту» результату - 33,90% голосів. У свою чергу чинний президент Франції Франсуа Олланд заявив, що передасть Макрону президентські повноваження 14 травня. Раніше президент України Петро Порошенко направив лист Еммануелю Макрону, в якому привітав його з обранням президентом Франції. Порошенко запросив новообраного президента Франції відвідати з візитом Україну у зручний час.
Суспільство У Москві на акції «Безсмертний полк» нестимуть портрети вбитих на Донбасі терористів У Москві на акції «Безсмертний полк» 9 травня нести портрети російських бойовиків, яких ліквідували на Донбасі. Як повідомили УНІАН в організації «Союз добровольців Донбасу», хода «Безсмертного полку» 9 травня стартує о 14:00 на пероні Білоруського вокзалу. Вже готові банери із зображеннями загиблих на Донбасі російських бойовиків і написами «Завжди в строю», і «Добровольці Росії». Акція «Безсмертний полк» пройде вже в десятий раз. Росіяни нестимуть фотографії своїх родичів, які брали участь у Другій світовій війні. Марші за межами Росії організуються переважно за сприяння співвітчизників і російських закордонних представництв. Як зазначив український журналіст Роман Цимбалюк, перемога наших дідів сучасною Росією використовується для обґрунтування своєї політики сьогодні. «І мета далеко не мир у всьому світі. Тут давно поставили знак рівності між ветеранами і російськими бойовиками, що стріляють в українців сьогодні. Зрадили росіяни заповіту про одну перемогу на всіх, тепер вона у кожної країни своя», - підкреслив Цимбалюк.
Події В Естонії суд засудив 30-річного росіянина до 5 років в'язниці за шпигунство В Естонії Харьюський повітовий суд в порядку погоджувального провадження засудив до 5 років позбавлення волі 30-річного громадянина Росії Артема Зінченка за незаконну співпрацю з російською військовою розвідкою. Про це пише Інтерфакс-Україна, посилаючись на прес-службу державної прокуратури Естонії. Зінченка завербувало ГРУ в 2009 році і з 2013 року до моменту затримання він активно брав участь в оперативно-тактичній роботі, яка була спрямована проти безпеки Естонії. У його завдання переважно входив збір даних про об'єкти держбезпеки і життєво важливі об'єкти в Естонії, а також про пересування військової техніки Сил оборони країни і союзників на території Естонії. Також йому доручалося добувати зразки військової техніки, наприклад, засобів зв'язку. Зібрані зразки і відомості Зінченко передавав працівникам ГРУ за допомогою засобів зв'язку і під час особистих зустрічей у Петербурзі.
Суспільство оформление ленты  Захарченко розповів, як ватажки «ДНР» зустрічалися з інопланетянами в 2014 році Ватажок терористів так званої «ДНР» Олександр Захарченко розповів про те, як «керівництво» недореспубліки зустрічалося в 2014 році з інопланетянами. «У 2014 році ми зустрілися з інопланетянами. Вони передали нам свої технології. Цими технологіями ми працюємо по укропах», - відповів Захарченко на запитання російського кореспондента про застосування «невідомої зброї» терористами під Горлівкою. #Захарченко и инопланетяне, или Когда прабабушки недостаточно pic.twitter.com/COOjJxzSBf — Necro Mancer (@666_mancer) 8 мая 2017 г. Нагадаємо, в понеділок, 8 травня, на дорозі, якою мав проїхати ватажок «ДНР» Олександр Захарченко, стався вибух. Бойовики кваліфікували цей «замах» як теракт. Пізніше з'ясувалося, що на дорозі було закладено відразу 7 фугасів, однак спрацював тільки один.
Політика оформление ленты  Військові РФ таємно перетинають кордон України, щоб заливати українську землю кров'ю, - Порошенко За 25 років Росія так і не змогла стати миролюбною, як і роками до цього вона вдається до військової агресії. Про це заявив український президент Петро Порошенко під час відкриття фотовиставки «Четверте покоління» в Національному музеї історії України, передає кореспондент АСН. «На жаль, у Європі знову війна. За 25 років сучасна РФ не встигла і не змогла стати миролюбною. Згадаймо Придністров'я (Молдова), Абхазію (Грузія), Осетію, Сирію, Крим і Донбас. Уявіть, це за 25 років існування Росії! А перед цим у 1979 році був Афганістан, була Прага і Чехословаччина в 1968 році, були Угорщина та Будапешт у 1956 році. Сьогодні зі знятими погонами, із зафарбованими фарбою бортовими номерами БТРів і танків військові РФ таємно перетинають кордон України, щоб без імен і без документів, без мундира випалювати і заливати землю України кров'ю», - додав Порошенко. Він підкреслив, що зараз бути військовим України почесно, а бути військовим Росії - значить «виконувати накази країни, яка не цінує життя своїх воїнів».  
Суспільство Напередодні 9 травня в Москві пішов «різдвяний» сніг Напередодні Дня Перемоги в ряді районів Москви почався сильний снігопад, температура повітря опустилася до + 6 ° C. Синоптики повідомили, що травень 2017 року в Москві залишається найхолоднішим за останні роки. Напередодні Дня Перемоги і на саме свято температура буде не вищою 8 градусів тепла, крім того, йтиме то дощ, то сніг, передає «Газета.ру». Відзначається, що найближчими днями в Москві і області буде хмарно, сильні дощі, місцями з мокрим снігом. «Максимальна температура в місті +3...+5°С, по області +2...+7°С, на півдні області +7...+12°С. Вітер північно-східний, 7-12 м/с, поривчастий. Атмосферний тиск до вечора знизиться до 732 мм ртутного стовпа», - повідомили метеорологи. Безпосередньо День Перемоги стане найхолоднішим у Москві в новітній історії Росії за останні дев'ять років. Вранці буде + 2°С, причому низька температура буде супроводжуватися снігом. Так холодно було тільки в 2008 році. Нагадаємо, в Москві під час акції «Безсмертний полк» 9 травня мають намір нести портрети російських бойовиків, яких ліквідували на Донбасі. Погода в Москві, як на Різдво: pic.twitter.com/NSwaoc8v6m - pani Walewska (@pani_walewska) 8 травня 2017 р
Події Бойовики з мінометів обстріляли житлові будинки Попасної У Луганській області терористи з мінометів обстріляли житлові будинки в Попасній. Про це інформує прес-секретар Нацполіції Луганської області Тетяна Погукай у себе у Facebook. Сказано, що під обстріл з мінометів потрапили три вулиці Попасної. На місці працюють співробітники ГУ Національної поліції в області та місцевого відділу поліції. «Протягом доби неділі, 7 травня, терористи з мінометів обстрілювали Попасну і прилеглі території. В результаті інциденту пошкоджено вікна в будинку по вулиці Грушевського. На вулиці Першотравнева через розрив міни було пошкоджено вікна будинку, господарську будівлю, лінію електропередач і автомобіль. Пошкоджено також вікна в будівлі технічної контори ст.Попасна Донецької залізниці на вулиці Ватутіна», - сказали в поліції.
Суспільство В ОБСЄ вимагають від бойовиків розібратися з випадком сексуальних домагань до спостерігача Голова СММ ОБСЄ Ертурул Апакан засуджує випадок сексуального домагання по відношенню до спостерігача місії з боку збройного терориста «ЛНР», який відбувся 5 травня. Про це передає прес-служба СММ. «Разом з усіма країнами-учасницями ОБСЄ, СММ засуджує будь-які форми насильства щодо жінок. Останній інцидент, під час якого чоловік з автоматом залякував цивільну жінку - члена патруля СММ ОБСЄ, використовуючи коментарі сексуального характеру, вимагає термінової і однозначної відповіді від т.зв. "ДНР". Це повинно включати ідентифікацію особи, а також застосування відповідних заходів, щоб подібні випадки не повторювалися», - зазначив Апакан. За його словами, країни-учасниці ОБСЄ доручили неозброєним жінкам і чоловікам СММ виконувати важку роботу.
Суспільство В окупованому Криму силовики побили і відвезли в невідомому напрямку сина голови Судакського меджлісу В ході обшуку в будинку голови Судакського регіонального меджлісу Ільвера Аметова російські силовики в окупованому Криму побили його сина і відвезли в невідомому напрямку. Про це з посиланням на Аметова інформує видання «Крим.Реаліі». «У мене вдома етнографічний музей і дуже багато зброї, починаючи з доби середньовіччя і до сьогодні. У музеї вони провели обшук, перевернули все. Старшого сина побили, одягли наручники і відвезли в невідомому напрямку, сказали, що ввечері зателефонують», - заявив Аметов. У понеділок, 8 травня, вранці голова ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв у себе у Facebook написав, що у глави Судакського районного меджлісу Аметова проводять обшук. «Очевидно, що це нова хвиля репресій проти членів Меджлісу», - пише Смедляєв.
Суспільство У Києві найближчим часом почнеться гроза зі шквалами, яка триватиме до кінця доби У Києві в найближчу годину розпочнуться сильні грози і шквали 15-20 м/с, які триватимуть до кінця доби понеділка, 8 травня. Про це інформує КМДА з посиланням на Укргідрометцентр. «Управління з питань надзвичайних ситуацій Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища нагадало головні правила поведінки при сильному вітрі: щільно закрити вікна будинків, з балконів і лоджій прибрати предмети, які можуть випасти назовні; якщо ви опинилися на вулиці, то триматися подалі від ліній електропередачі, дерев і рекламних щитів; у разі сильного вітру треба сховатися в найближчому приміщенні; уникати перебування біля великих дерев, особливо тополь, не паркувати автомобілі поруч з ними», - сказано в повідомленні.
Суспільство 9 травня. Як відрізнити справжнього ветерана Напередодні 9 травня видання Хвиля опублікувало матеріал, у якому автори намагалися встановити реальну кількість ветеранів в Україні. Згідно з даними Міністерства соціальної політики України, кількість ветеранів війни в країні (за станом на 01.04.2017) складає 1 230 778 (один мільйон двісті тридцять тисяч сімсот сімдесят вісім чоловік). Ще 2381 осіба підпадають під категорію «жертви нацистських переслідувань». У той же час, за даними Пенсійного фонду, таких в Україні 811 826. Різниця в цифрах у 0,81 млн. осіб двох відомств через те, що немає можливості виділити з-поміж усіх ветеранів саме Другої світової, оскільки при видачі ветеранського посвідчення не передбачено зазначення конкретного конфлікту. При цьому автори статті вказують, як відрізнити справжнього ветерана. До 1985 року орденом Великої Вітчизняної Війни 2 ступеня нагороджувалися тільки учасники боїв (після цієї дати - всі, хто носив форму, в тому числі і був у тилу). Якщо орденів на грудях ветерана 2 і більше - значить це учасник війни (до 1985 нагорода давалася за подвиги на фронті). Крім орденів, у ветерана повинна бути медаль «За перемогу над Німеччиною» (давалася всім), або «За перемогу над Японією» (учасникам Японського походу 1945). "Якщо перед вами людина з такими медалями, орденами - подякуйте йому, вклоніться", - пишуть автори статті.
Суспільство оформление ленты  В Англії 12-річна школярка побила рекорд Ейнштейна і Хокінга за рівнем IQ У Великобританії 12-річна школярка з графства Чешир Раджгаурі Павар, родом з Індії, набрала 162 бали на тесті коефіцієнта інтелекту (IQ). Дитина показала результат вищий, ніж у відомих теоретиків і вчених Альберта Ейнштейна або Стівена Хокінга. Про це інформує британська газета The Independent. За інформацією видання, результат Раджгаурі став максимально можливим для людини у віці до 18 років. IQ-тестування проходило в Манчестері у квітні місяці. Відмітка IQ-тесту на коефіцієнт інтелекту для «геніїв» була встановлена ​​на 140 пунктах. При цьому IQ відомих фізиків і теоретиків Стівена Хокінга і Альберта Ейнштейна оцінюється у 160 балів. Після цього результату, дівчинка виявилася серед 1% людей, які складають тести з максимальною оцінкою. Газета The Times of India зазначає, що після оголошення результатів 12-річній дівчинці запропонували членство в британському Товаристві Менса - клубі для людей ыз високим коефіцієнтом інтелекту.
Суспільство оформление ленты  "Четверте покоління". Відкрилася виставка, присвячена захисникам Батьківщини У День пам'яті і примирення, який відзначають в Україні 8 травня, Президент України Петро Порошенко подякував усім борців за перемогу і згадав про роль українців у боротьбі з нацистською Німеччиною.«Беззаперечним є подвиг українського народу і наш великий внесок в перемогу антигітлерівської коаліції в Другій світовій війні, - сказав Президент. - Я висловлюю повагу і шану всім борцям проти нацизму». Порошенко відкрив фотовиставку «Четверте покоління» на території Музею історії України у Другій світовій війні. «Четверте покоління» - діти незалежної України, ті, кому зараз 20 - 30 років. Це - молодий цвіт нації. Це - люди, які пам'ятають про своїх мужніх предків і стали на захист України від російської агресії. Це - генерація наших сучасних героїв, які щодня пишуть сторінки історії, пишуть своєю кров'ю, потом. Саме «четверте покоління», яке зараз прийняло в руки зброю, щоб врятувати свою країну, спонукає нас знову і знову перегортати сторінки - щоб вивчити і запам'ятати уроки минулого і вшанувати справжніх героїв», - сказав Порошенко. «Я ніколи не думав, що вдягну погони. Думав, що взагалі від цього далекий, не вчився у військовому вузі. Пішов добровольцем. Коли сказали, що потрібні люди під час третьої хвилі мобілізації, я прийшов, подав документи на контракт, мене призвали на Яворівський полігон, потім перевівся на південь України в 406 окрему артилерійську бригаду. А ось мій дід для декого був дезертиром. Його призвали до Червоної армії, а він зістрибнув з вагона на станції Тернопіль і втік у ліс до партизанів Української повстанської армії, - каже боєць ЗСУ Богдан Мирка.
Події оформление ленты  У Кривому Розі чоловік кидався з шаблею на поліцейських У неділю, 7 травня, в Долгінцевському районі Кривого Рогу чоловік шаблею погрожував співробітникам поліції. Правоохоронці знешкодили чоловіка, передає «Перший Міський». Інцидент стався близько 22:00 біля будинку по вул. Симонова. Співробітники поліції помітили чоловіка з шаблею в руках. Побачивши правоохоронців, він зник в одному з під'їздів багатоповерхового житлового будинку. Через пару хвилин чоловік вибіг на вулицю і почав нецензурно лаятися на адресу поліцейських, а також погрожував їм фізичною розправою. На зауваження правоохоронців чоловік не реагував. Після тривалих переговорів зловмисник все-таки поклав холодну зброю на землю. Вгамувати дебошира вдалося тільки завдяки додатковому екіпажу поліції. На затриманого наділи наручники і доставили до Довгинцівського відділення поліції. Шаблю було вилучено.
Суспільство Джамалі заборонили виходити на червону доріжку Євробачення в Києві Переможниці пісенного конкурсу «Євробачення 2016» українській співачці Джамалі заборонили виходити на червону доріжку конкурсу в Києві. Про це заявив прес-аташе Джамали Денис Козловський у себе у Facebook. «Джамалі заборонили йти на червону доріжку. Дивно, що переможцю 2016 року, який привіз в Україну Євробачення, забороняють там з'являтися. В результаті не сфотографувався там тільки ледачий. У Стокгольмі Манс Зелмерлев зустрічав усі делегації на червоній доріжці. «Такий регламент нашого конкурсу», - сказав режисер червоної доріжки в Україні. Ми поважаємо правила, тому послухалися і не пішли», - пише Козловський. Крім цього, за його даними, Джамалі запропонували полетіти на церемонію відкриття на вертольоті без дозволів на польоти. «У ніч перед відкриттям конкурсу зателефонувало одне з агентств, яке, швидше за все, освоює бюджет пісенного конкурсу, і нам запропонували полетіти на церемонію відкриття на вертольоті. На питання «Навіщо нам летіти на вертольоті?» прозвучала відповідь, що так треба для іміджу України. Як цей політ міг прикрасити імідж країни, незрозуміло, оскільки з'ясувалося, що дозволи на польоти над Києвом не видавалися, і жодна з відповідальних служб не в курсі цього», - додав він.

Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Ще в давнину люди знали, що каміння має цілющі властивості На жаль, у сучасному світі багато хто скептично ста....
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Поліпшити свій добробут і стати щасливою людиною можна за допомогою каменів-талісманів Давно доведено, що енер....
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
У сучасне століття підвищених енерговитрат відновлювати енергетичний баланс важливо кожній людині Нескладний к....
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття втоми чи розчарування через несподіван....
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) На сьогоднішній день ваші пристрасність та романтичні настрої будуть на піку....
більше матеріалів




/-1,6126759052277-/ /-pc-/
Top