counter
Архів Повернутись назад 08 Березня 2017
8 Березня
Суспільство МАУ в червні відкриє рейси Київ - Будапешт Українська авіакомпанія «МАУ», яка є найбільшою в Україні, в період літньої навігації цього року відкриє пряме повітряне сполучення між Будапештом і Києвом. За інформацією прес-служби авіакомпанії, квитки на рейси будуть доступні в касах, контактному центрі і на сайті авіакомпанії, а також в агентствах з продажу авіаційних квитків. З 15 червня цього року нові рейси авіакомпанії будуть виконуватися щодня на літаках Boeing 737-800 з двома класами обслуговування - економ і бізнес. Виліт зі столиці України о 13:35, приліт у Будапешт - о 14:30, назад виліт о 15:20, приліт до Києва - о 18:00 (вказано місцевий час. - Ред). За інформацією МАУ, розклад рейсів із Будапешта складено так, щоб в аеропорту «Бориспіль» можна було забезпечити стикування з рейсами МАУ в Алмати, Астану, Амман, Вільнюс, Бангкок, Єреван, Дубай, Ригу, Кутаїсі, Тбілісі, Стокгольм, Гельсінкі і Тегеран. Ціна авіаквитка економ-класу в одну сторону становить з Києва від 1355 грн, з Будапешта - від 50 євро.
Суспільство За добу на Донбасі бойовики здійснили 108 обстрілів, 7 бійців ЗСУ постраждали За добу вівторка, 7 березня, бойовики здійснили 108 обстрілів позицій ЗСУ, в результаті чого четверо військових були поранені, троє травмовані. Про це інформує прес-центр штабу АТО. «На Донецькому напрямку терористи з 122-міліметрової артилерії обстрілювали позиції ЗСУ в районі Зайцевого. З мінометів різних калібрів вони обстріляли - шахту Бутівка, Луганське, Північне, Зайцеве, Авдіївку, Верхньоторецьке, а з гранатометів і стрілецької зброї - Луганське, Троїцьке, Кам'янку і Піски. По Пісках також вогонь вели БМП бойовиків. По Новоселівці стріляв снайпер», - сказано в повідомленні. На Маріупольському напрямку російсько-окупаційні війська з артилерії обстрілювали Талаківку і Тарамчук. Танки стріляли по Широкиному, а з мінометів окупанти обстрілювали Красногорівку, Водяне, Павлопіль, Талаківку і Мар'їнку.
За кордоном У США заарештований українець за підозрою у вивезенні військового обладнання У США заарештували громадянина України Володимира Недовіза, який звинувачується в незаконному вивезенні військового обладнання. Про це сказано в повідомленні прес-служби прокуратури Східного округу Нью-Йорка. Українець представлявся громадянином Америки для придбання обладнання та приладів військового призначення, які в подальшому доставлялися на територію України без дозволу. Українець переправляв оптичні приціли для карабінів, а також тепловізори, експорт яких, за законами США, обмежений. За інформацією прокуратури Америки, Недовіз діяв зі спільниками, які працювали під вигаданими іменами і за допомогою фіктивних компаній. Однак не уточнюється, в який період громадянин України незаконно вивозив обладнання. Йому загрожує до 20 років в'язниці, а також штраф 1 млн доларів.
За кордоном Два банки в РФ «послухали» Путіна і визнали «паспорти» «ЛДНР» Мінімум два банки РФ - «Сбербанк» і «Газпромбанк» - вчора, 7 березня, почали обслуговувати людей з «паспортами» терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР». Банки працюють на підставі указу російського президента, обслуговуючи клієнтів як громадян України, передає «РБК». «З моменту підписання указу президента Росії Володимира путина про визнання «паспортів» «ЛДНР» Сбербанку потрібен був час для організації прийому як документа, що посвідчує особу нових видів «паспортів», - повідомили в прес-службі банку. «На сьогоднішній день Сбербанк Росії готовий обслуговувати осіб, які звернулися з «паспортами» «ЛДНР» у всіх філіях банку. Жителям цих територій доступні продукти і послуги Сбербанку, які надаються іноземним особам/громадянам без громадянства». Таку ж заяву зробив Газпромбанк. Раніше ми повідомляли, що тільки в Сбербанку РФ були готові обслуговувати клієнтів з «паспортами ДНР». Нагадаємо, банки РФ відмовляються працювати з «паспортами Л/ДНР», незважаючи на указ Путіна
За кордоном Сенатор Маккейн заявив про зв'язок WikiLeaks з РФ Сенатор американського Конгресу Джон Маккейн повідомив, що організація WikiLeaks пов'язана з Російською Федерацією. Про це передає Washington Examiner. «Не можу це стверджувати, однак очевидно, що WikiLeaks мала зв'язки з РФ», - заявив сенатор. Він зазначив, що немає доказів таких зв'язків. Відповідаючи на запитання, чи мала Російська Федерація причетність до публікації WikiLeaks про методи кібершпіонажу, використовувані ЦРУ, Маккейн заявив: «Ні, звичайно, це був хтось, хто сидить у підвалі будинку в нижній білизні, курячи цигарки». Сенатор вважає, що треба зробити «ще багато» в галузі посилення кібербезпеки США, бо якщо хакери «змогли зламати ЦРУ», то вони можуть потрапити до кого завгодно. Маккейн висловив стурбованість, що кіберзлочинці показали здатність дістатися до важливих секретних документів.
Політика Сакварелідзе: «Плівки» Онищенка - дитячий лепет у порівнянні зі свідченнями, які може дати Насіров проти Порошенка Екс-заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе впевнений, що заарештований голова ДФС Роман Насіров може дати свідчення проти низки високопоставлених чиновників і політиків країни. Про це Сакварелідзе заявив виданню «ГОРДОН». «Ми хочемо довести справу Романа Насірова до кінця і не дозволимо цьому цирку розвалити її. Це не банальна справа про корупцію чиновника. Насіров - головний свідок майбутніх справ проти президента Петра Порошенка, "смотрящего" від БПП депутата Ігоря Кононенка, колишнього прем'єра Арсенія Яценюка, депутата Віталія Хомутинника, а також бізнесмена Ріната Ахметова. Роман Насіров для них є золотою рибкою, за яку вони тримаються зубами», - сказав Сакварелідзе. На його думку, Насіров - символ кланового «договорняка» в Україні. Сакварелідзе заявив, що звинувачення депутата-втікача з групи «Воля народу» Олександра Онищенка на адресу Порошенка не можна порівнювати зі свідченнями, які може дати Насіров. «У порівнянні з показаннями, які може дати Рома Насиров проти Петра Порошенка,« плівки »Олександра Онищенка здадуться дитячим лепетом», - сказав екс-заступник генпрокурора.
Політика Аргументи РФ, викладені вчора, будуються на хворобливій логіці - Зеркаль У Міжнародному суді ООН в Гаазі в середу, 8 березня, пройде третій день публічних слухань за позовом України до РФ. У середу свої аргументи українська сторона буде наводити вдруге. Про це пише голова делегації України, заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль у Facebook. «Аргументи РФ, які були викладені вчора, добре підготовлені, хоча і будуються на хворобливій логіці. Видима частина - факти. Ваша реакція на виступи Росії є красномовною - РФ і далі намагається триматися своєї картини світу, яку сприймають менше і менше людей», - пише Олена Зеркаль. Вона зазначила, що Україна має відповідь по кожній позиції. «Детальне наведення аргументів Україною щодо цих фактів відбуватиметься на наступних стадіях судового процесу», - додала вона.
За кордоном WikiLeaks опублікував дані про кіберзлочинність ЦРУ На сайті WikiLeaks була опублікована перша частина документів ЦРУ США. Подія вважається найбільшим витоком внутрішньої інформації американського розвідувального управління. Публікація під назвою Vault 7 містить 8700 файлів і документів, в яких міститься інформація про ізольовану внутрішню мережу Центру з кіберрозвідки в штаб-квартирі ЦРУ в Ленглі. Йдеться про те, що на території Німеччини в американському консульстві у Франкфурті-на-Майні розташований засекречений хакерський центр ЦРУ. За інформацією WikiLeaks, співробітники центру працюють під дипломатичним прикриттям, а також мають можливість безперешкодно пересуватися по території ЄС. Американське консульство у Франкфурті-на-Майні є базою ЦРУ США для організації кібератак на країни Європи, Африки та Близького Сходу. У WikiLeaks стверджують, що ЦРУ може перехоплювати повідомлення месенджерів WhatsApp, Signal і Telegram до шифрування.
Події оформление ленты  У Сумській області на ходу загорівся трамвай У Конотопі Сумської області на ходу загорівся пасажирський трамвай. Про це передає прес-служба ДСНС в Сумській області. У вівторок, 7 березня, о 16:09 до рятувальників надійшло повідомлення, що в Конотопі на перетині вул. Свободи та Прорізної в трамваї сталося загоряння. «Як було встановлено, пожежа сталася під час руху трамвая КТМ-5 1983 р.в. Пасажири відразу були евакуйовані. Водій відключив електроживлення в 10 тисяч вольт і разом з кондуктором почав ліквідацію пожежі вогнегасником. Їм допомагали водії маршрутних таксі та інших автомобілів, які їхали повз. Спільними зусиллями поширення вогню було локалізовано», - йдеться в повідомленні ДСНС. Працівники Нацполіції України тимчасово перекрили рух транспорту на перехресті. О 16:22 пожежу було ліквідовано. Постраждалих в результаті пожежі немає.
Суспільство Через блокаду на Донбасі містоутворюючі підприємства Маріуполя можуть зупинитися - промисловці Президенту Петру Порошенку, прем'єру Володимиру Гройсману і депутатам відправлено лист працівників шести містоутворюючих підприємств Маріуполя, в якому міститься прохання зупинити блокаду залізничного сполучення в Луганській і Донецькій областях. Звернення до влади України було прийнято сьогодні під час мітингу, де працівники підприємств висловилися проти блокади Донбасу. Текст листа голови маріупольського відділення Українського союзу промисловців і підприємців Андрія Дьяконова цитує "Комментарии", передає телеканал 112 Україна. У листі сказано, що блокада Донбасу може послужити причиною зупинки шістьох містоутворюючих підприємств. Без роботи можуть залишитися 150 тис. працівників і членів їхніх сімей.
Суспільство оформление ленты  У Києві вибрали найшвидших гонщиць України «Велике жіноче ралі» відбулося на Хрещатику. 34 екіпажі допущені до старту. Їх розділили на три класи, враховуючи об'єм двигуна авто. Старт - на вулиці Прорізній. Попереду - 72 кілометри за заздалегідь прокладеним маршрутом. Людмила Радуцька в жіночому ралі бере участь другий рік. Вона - штурман. «Отримуємо багато адреналіну. Я вважаю, що в такий день треба не просто піти погуляти, а відсвяткувати з емоціями», - розповідає вона під шум мотора. Організатори заходу кажуть: для учасників важлива наявність навичок спортивного водіння автомобіля і орієнтування на дистанції. Ніяких обмежень для учасників не було. Єдине - штурманом можуть стати дівчата віком від 16 років, водієм - від 18-ти. Це київське ралі вже дев'ятнадцяте за рахунком. «Воно традиційно проходить на Хрещатику. Все як на чемпіонаті світу, - говорить Сергій Малик, президент Київського міського автомотоклубу. - Є легенда, корнети, безліч спортивних документів. Дівчата пройшли спеціальну реєстраційну комісію. Але при цьому ми хотіли, щоб участь у ралі була доступною, а також драйвовою і безпечною. Кожен екіпаж отримує завдання і виконує їх на дорогах загального користування. При цьому ніхто не має права порушувати правила дорожнього руху. І ми це контролюємо». Приблизно через три години всі екіпажі повернулися в точку старту. Потім починається підрахунок балів і визначення переможця. Успіх чекає на тих, хто вчасно пройде всі контрольні точки. Головний приз змагань - політ на повітряній кулі.
Суспільство оформление ленты  На Донеччину заборонили ввозити зброю Глава Національної поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін підписав розпорядження, яким заборонив ввезення на територію області зброї, навіть при наявності дозволу на володіння нею. Про це повідомили в прес-службі обласної поліції. Відзначається, що в області почастішали випадки перевезення вогнепальної зброї через блокпости. Власники часто піддавали оточуючих небезпеці, не дотримуючись правил поводження зі зброєю. Аброськін підкреслив, що полювання в Донецькій області заборонено, тому неясно, навіщо громадяни провозять озброєння через блокпости. «Мною було прийнято рішення при виявленні у людей на блокпостах вогнепальної зброї просити їх на час здавати зброю в відділення поліції. У разі, якщо людина буде відмовлятися, заборонити подальший в'їзд», - зазначив голова поліції. Він вважає, що в зоні АТО не можна дозволяти таку розкіш, щоб люди розгулювали по вулицях зі зброєю. Аброськін закликав українців не провозити зброю або як мінімум здавати її у відділення поліції на зберігання.
Суспільство оформление ленты  В Ужгороді молоді люди зірвали проведення акції на підтримку прав жінок В Ужгороді невідомі молодики зірвали проведення акції на підтримку прав жінок і ратифікації Стамбульської конвенції про припинення насильства щодо жінок. Активісти повідомили, що група молодиків напала на учасників мітингу, відібрала у них плакати.За словами журналістки Ярини Денисюк, особливо відзначився голова націоналістичного руху «Карпатська Січ» Тарас Деяк. «Покричали, вкрали плакати і зникли. Особливо відзначилася «Карпатська Січ» і особисто Тарас Деяк. Браво. Ось вам фото і відео цих героїв. П.С. Поліцію викликали заздалегідь, так і не встигли доїхати», - написала Денисюк. На своїй сторінці в Facebook активістка повідомила, що акцію все ж вдалося провести, нові плакати малювали просто на асфальті. Нагадаємо, Стамбульська конвенція була відкрита для підписання три роки тому, документ зобов'язує уряди, які його ратифікували, вжити конкретних заходів для боротьби з усіма формами насильства щодо жінок: від переслідування і сексуальних домагань до домашнього насильства, примусових шлюбів і нівечення жіночих статевих органів. Україна підписала Стамбульську Конвенцію в 2011 році, проте до цих пір не ратифікувала її.
Події оформление ленты  У Мукачеві запобігли нападу на інкасаторів Правоохоронці в Мукачеві запобігли розбійному нападу на підприємців, які надають послуги інкасаторів. Про це повідомили в прес-службі Національної поліції Закарпатській області. Працівники кримінальної поліції в центрі міста затримали групу озброєних злочинців, які готували напад. У затриманих вилучили пістолет ТТ, біту, кастет, маски, рукавички та марихуану. У поліцію надійшла інформація, що група чоловіків віком 23-42 роки готує злочин. Найстарший зловмисник раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів, відбував покарання. До справи він привернув і свого 23-річного пасинка. До затримання озброєних бандитів було залучено бійців спецпідрозділу закарпатської поліції КОРД. Злочинців затримали увечері 7 березня в центрі міста, на вулиці Миру. Відзначається, що бандити проникли в автомобіль ВАЗ-21140 інкасатора фірми і викрали з нього грошові кошти в сумі 20 тисяч гривень, але були затримані «на гарячому». За цим фактом поліція почала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 (крадіжка, вчинена за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 263 КК (незаконне поводження зі зброєю). Всі троє учасників злочинної групи затримані в порядку ст. 208 КПК і поміщені в ізолятор тимчасового тримання Мукачівської поліції.
Суспільство Жебрівський: Вода в Авдіївці з'явиться через кілька годин Донецька фільтрувальна станція була підключена до електропостачання. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. Він зазначив, що через кілька годин вода надійде в міські резервуари і заповнить мережі міста Авдіївки. За словами Жебрівського, вранці працівники станції в супроводі вибухотехніків і представників СЦКК і ОБСЄ зайшли на фільтрувальну станцію, де провели всі необхідні роботи з підключення та запустили станцію в роботу. «Ремонтникам КП «Вода Донбасу» поки не дали можливості оглянути пошкоджені ділянки водогону до Авдіївки. На деяких ділянках водогону внаслідок обстрілів є пошкодження труби», - додав голова ОВЦА. Нагадаємо, сьогодні вранці було повністю відновлено централізоване електропостачання Авдіївки. «Теплопостачання в Авдіївці здійснюється централізовано за рахунок теплоенергоцентралі міського коксохімічного заводу», - повідомили в ДСНС.
Політика Обама розлютився через звинувачення Трампа у прослуховуванні Екс-президент США Барак Обама був розлючений, дізнавшись про звинувачення чинного глави країни Дональда Трампа про організацію незаконного прослуховування в будівлі Trump Tower під час президентських виборів 2016 року. Як повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на два джерела, близькі до Обами, той вирішив не відповідати на звинувачення Трампа, однак сприйняв їх як образу. Американські журналісти підкреслюють, що після інавгурації Трамп і Обама жодного разу не розмовляли. При цьому Трамп намагався зателефонувати Обамі, щоб подякувати за лист, який залишає колишній президент новому в Овальному кабінеті, але Обама в той момент подорожував. Експерти відзначають, що в американській історії ще не було випадку, щоб чинний президент США звинувачував свого попередника в скоєнні кримінального злочину. Нагадаємо, 4 березня Трамп написав у своєму мікроблозі Twitter, що нібито Обама організував прослуховування телефонів в Trump Tower під час минулорічної виборчої кампанії. 5 березня директор ФБР Джеймс Комі звернувся до Мін'юсту з проханням спростувати або пояснити заяви президента про прослуховування. У свою чергу прес-секретар Обами Кевін Льюїс заявив, що «ні президент Обама, ні хтось зі співробітників в Білому домі ніколи не організовував стеження за американськими громадянами».
Суспільство оформление ленты  Військові ЗСУ в Луганській області перетворили Леніна на Шевченка У польовому таборі Луганської області військові Збройних сил України підтримали декомунізацію і переробили пам'ятник Леніну на монумент Тарасу Шевченку. Про це повідомили в прес-службі Луганської обласної військово-цивільної адміністрації. Відзначається, що бійці творчо підійшли до питання перетворення вождя комуністів на видатного українського поета. За допомогою цементу і фарб вони змінили обличчя пам'ятника. В руках у Шевченка замість «статуту партії» червоних диктаторів виявився безсмертний «Кобзар». Новий культурний об'єкт швидко став головною визначною пам'яткою й улюбленим місцем для фотографування серед бійців АТО.   Нагадаємо, в жовтні 2016 року в місті Новгород-Сіверський на Чернігівщині демонтували останній пам'ятник Володимиру Леніну в Україні.
Події На шахті «Центральна» в Торецьку стався викид вугілля, загинув шахтар На шахті «Центральна» в Торецькому Донецької області в середу, 8 березня, стався викид вугілля, в результаті чого загинув один гірник. Цю інформацію підтвердив на своїй сторінці в Facebook голова Незалежної профспілки шахтарів України Михайло Волинець. «На жаль, цього чудового весняного дня знову сталася трагедія на шахті... Тепер уже в Донецькій області на шахті «Центральна». О 14:00 стався викид вугілля. Загинув робітник очисного забою», - повідомив Волинець. За його словами, зараз гірничорятувальна служба робить усе, щоб дістати тіло гірника. Крім того, на місце аварії виїхали розрахунки воєнізованої гірничорятувальної частини. Точної інформації про кількість шахтарів, заблокованих у шахті, зараз немає. Нагадаємо, на шахті «Степова» ВАТ «Львіввугілля» у четвер, 2 березня, о 12:46 стався вибух, в результаті якого обрушилася гірська порода. У той момент на шахті працювало 172 гірники, на аварійній ділянці 34 людини. Загинули 8 гірників.
Суспільство Снайпери «ДНР» обстріляли українських волонтерів, є поранені У Донецькій області снайпери терористів «ДНР» обстріляли екіпаж українських волонтерів, поранення отримали волонтер Юлія Толмачова та її водій. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-офіцер 72-ї бригади Олена Мокренчук. За її словами, обстріл стався біля Зайцевого. Мокренчук додала, що по волонтерах стріляли з великого калібру розривними кулями. «Зараз медики проводять водієві операцію і готують борт у госпіталь», - написала Мокренчук. У свою чергу волонтер Богдан Ковальов повідомив, що снайпери поранили двох волонтерів: Юлію Толмачову і Сергія Адомяка. Також поранення отримав боєць, який їхав із ними. Ковальов уточнив, що стан волонтерів не є надто важким. Нагадаємо, за минулу добу в зоні АТО четверо українських військових отримали поранення, ще троє - травмовані.
Суспільство оформление ленты  У Москві і Пітері з застосуванням сили затримано феміністок У Москві і Санкт-Петербурзі були затримані феміністки, які проводили акції з закликами прибрати чоловіків із влади. Так, у Москві двоє дівчат біля стін Кремля з боку Олександрівського саду розтягнули банер з написом: «200 років чоловіки при владі. Геть!» Вони також запалили фаєри, передає «Ньюз.ру».Крім того, на кутовій Арсенальній вежі Кремля учасники акції повісили банер «Національна ідея - фемінізм». В результаті були затримані чотири активістки фотограф Аркман Арден і журналістки «Новой газеты». Всіх їх доставили у відділення поліції, проте пізніше відпустили без складання протоколів. У деяких взяли відбитки пальців. Водночас у центрі Санкт-Петербурга поліцейські затримали і доставили у відділення поліції вісьмох учасниць феміністської акції - ходи по Невському проспекту. Відзначається, що при затриманні до феміністок застосовувалася сила. Журналісти повідомили, що дівчата виконували пісню «Стіни впадуть» групи «Аркадій Коц». Це переклад іспанської пісні L'estaca, що стала гімном франкістського опору. При затриманні учасниці акції продовжували співати і скандували поліції: «Хоч би раз вчинили по совісті». Разом з тим у центрі Пітера на акцію прийшли близько 50 жінок у фіолетових хустках. Вони поставили стенд для фотографування з отвором для голови, на якому була зображена дівчина-ніндзя, що мечем відрубує голови «представникам церкви і держави».
Суспільство На дружину актора Караченцова завели справу за керування авто у стані алкогольного сп'яніння Відносно дружини актора Миколи Караченцова - Людмили Поргіної заведено адміністративну справу за водіння в нетверезому стані. Про це повідомило джерело в Державтоінспекції Підмосков'я. Джерело зазначило, що за даними експертизи, в крові у Поргіної був алкоголь в момент недавнього ДТП, передає РИА Новости. Співрозмовник журналістів повідомив, що максимальне покарання за адміністративною статтею обмежується двома роками позбавлення водійських прав. Він уточнив, що матеріали справи будуть передані до суду. Нагадаємо, в лютому автомобіль, в якому перебував Караченцов, зіткнувся з «Газеллю» у Щолковському районі Московської області. Актор потрапив до лікарні, де у нього діагностували струс мозку. За збігом обставин аварія з Караченцовим сталася того ж дня, що і 12 років тому. У ніч на 28 лютого 2005 року автомобіль, яким керував актор, врізався в стовп на Мічурінському проспекті. У цьому ДТП Караченцов отримав важку черепно-мозкову травму.
Суспільство В Одеській області знищений меморіал жертвам Голокосту В Одеській області на новому Єврейському кладовищі в Саврані був знищений меморіал жертвам Голокосту. Про це повідомив голова громадської організації «Український єврейський комітет» Едуард Долинський. За його словами, директор Одеського музею Голокосту Павло Козленко повідомив, що меморіал був розбитий кілька днів тому. Його повністю зруйнували, «до найменшої цеглинки», передає Інтерфакс-Україна. Як зазначило джерело в місцевій поліції, ніхто не паплюжив пам'ятник, його руйнування сталося «від старості і природних причин». Нагадаємо, в лютому в Бабиному Яру в Києві встановили пам'ятник видатному діячеві ОУН, поетесі Олені Телізі. На монументі викарбовано напис: «Пам'ятник Олені Телізі та її соратникам, які загинули за незалежність України».
Суспільство оформление ленты  Прикордонники затримали чотирьох браконьєрів В Одеській області були затримані четверо громадян України, які незаконно ловили рибу і вели полювання на каналі, який з'єднує озеро Картал і річку Дунай. Про це повідомили в прес-службі Державної прикордонної служби України. У одного браконьєра, який виявився жителем села Орловка Ренійського району, забрали майже 100 риб різних порід і 15 впольованих ондатр. Чоловік ловив рибу сітками, хоча це заборонено. Крім того, на узбережжі Джарилгацької затоки біля села Приморське Херсонської області затримали місцевого жителя, який незаконно ловив рибу за допомогою заборонених знарядь лову. У браконьєра вилучили понад 70 атерин, близько 400 бичків і креветки. Сума збитку становить понад 20 тис. Гривень. У Запорізькій області, на узбережжі Утлюкського лиману, прикордонники виявили двох громадян України, які за допомогою трьох сіток загальною довжиною 150 метрів піймали 20 рибин пеленгаса і камбали. Браконьєри завдали збитків на суму близько 14 тис. гривень. p>
Економіка Польща хоче подвоїти поставки газу в Україну Польська нафтогазова компанія PGNiG має намір у 2017 році продати Україні вдвічі більше газу, ніж минулого року. Про це повідомив віце-голова компанії Мацей Возняк. За його словами, тільки за період з серпня по грудень 2016 року на український ринок надійшло майже 400 млн кубометрів газу з Польщі. Возняк зазначив, що для його компанії Україна є цікавим ринком, передає «Польське радіо». Він також повідомив, що в планах у компанії домовитися і подвоїти торішній результат, збільшивши поставки газу в Україну до 800 млн кубометрів. «Межею наших можливостей є пропускна здатність маршруту в Германовичах і можливість отримати доступ в рамках аукціону. Нагадую, цей шлях дає можливість експорту газу на рівні півтора мільярда кубометрів», - сказав Возняк. У минулому році компанія PGNiG підписала угоду про постачання газу з українською компанією Енергетичні ресурси України.

Гороскоп на 25 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 25 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Тамари Глоби на 25 квітня 2024 року попереджає про можливі значні зміни у житті цього дня Рекомен....
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронські обряди — це простий і позитивний спосіб залучити до життя позитивні зміни За допомогою невигадливи....
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Техніка виконання бажань - це не чаклунство і не магія На жаль, ні в кого з нас немає чарівної палички, ні джи....
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
У кожному місяці є дні, сприятливі для будь-яких фінансових операцій Астрологи називають їх грошовими
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
У повсякденному житті нас часто чатують на клопоти та неприємності Використання оберегів та захисних талісмані....
більше матеріалів




/-1,1915340423584-/ /-pc-/
Top