counter
Архів Повернутись назад 08 Лютого 2018
8 Лютого
Суспільство Японська принцеса раптово відклала весілля з однокурсником Японська принцеса Мако вирішила відкласти весілля з колишнім однокурсником Кеєм Комуро. Про це пише Independent. Внучка імператора Акіхіто назвала своє рішення про заміжжя «поспішним». Церемонія одруження планувалася на листопад 2018 року, тепер же вона перенесена на 2020 рік. Це зроблено з метою, щоб пара могла «подумати про шлюб виважено» і «зробити гідні приготування». Після вступу в шлюб з Комуро, який не має аристократичного походження, принцеса Мако втратить свій титул. У 2017 році відбулися офіційні заручини принцеси Мако. Перед оголошенням про заручини імператор Акіхіто провів церемонію, в ході якої схвалив шлюб принцеси Мако і Комуро. Комуро- колишній однокурсник Мако. Він навчався разом з нею в Міжнародному християнському університеті, а зараз працює в юридичній фірмі в Токіо. Вперше про плани японської принцеси вийти заміж за однокурсника стало відомо у травні 2017 року.
Політика ЗМІ: Європа і РФ наближаються до тотальної війни У доповіді Мюнхенської конференції з безпеки сказано, що ймовірність війни між Європою і Росією зростає. Витяги з тексту документа наводить видання Express.co.uk. Хочемо зазначити, що Мюнхенська конференція з безпеки пройде з 16 по 18 лютого 2018 року. Майже 500 високопоставлених представників з Африки, Європи, Росії, Сполучених Штатів і Перської затоки обговорять проблему безпеки на щорічному заході. У доповіді, яка називається «До краю і назад?» сказано, що ризик ненавмисного збройного зіткнення між Заходом і Москвою збільшується через недотримання угод про контроль за озброєннями, зростанням напруги навколо військових навчань, а також розгортанням додаткових сил. Крім цього, в тексті сказано, що процес нормалізації відносин Європи та РФ ускладнює конфлікт на Донбасі.
Політика "Цей режим в агонії": Янукович відреагував на слідство Нинішня влада України нібито не забезпечила можливість колишньому президенту-втікачу Віктору Януковичу адекватно захиститися в суді у справах про розстріл на Майдані, а також державній зраді. Про це сказано в друкованому зверненні Віктора Януковича щодо початку заочного розслідування щодо нього. Звернення виклав в Facebook прес-секретар його сина Юрій Кірасир. Янукович повторив свої ж слова, які вимовляв неодноразово після втечі в РФ в 2014 році: про «державний переворот» в столиці і подальшу «братовбивчу війну на Донбасі», а також «бажанні звинуватити його в неіснуючих злочинах» і про те, що даний «режим в агонії». Крім цього, екс-президент втікач вважає, що «з кожним днем ​​в нашій країні і світі дізнаються більше фактів причетності нової влади до тяжких злочинів».
Події Літак повернувся в аеропорт через голого пасажира на Алясці Пасажирський літак авіакомпанії Alaska Airlines змушений був повернутися в аеропорт м. Анкоридж через голого пасажира, який зачинився в туалеті. Про це інформує телеканал KTVA. «На борту літака перебувала конкретна людина, яка забарикадувалася або закрилася в туалеті. Бортпровідники помітили, що людина була гола», - говорить представник аеропорту Дарсі Перрі. Представник авіакомпанії Тім Томпсон додав, що «пасажир не виконував інструкції бортпровідників». За його інформацією, пілоти не оголосили надзвичайну ситуацію, але вирішили повернутися в Анкоридж. Всього на момент інциденту в літаку перебувало 178 пасажирів. Після приземлення судна на борт зайшли співробітники ФБР і поліцейські, які вивели пасажира з літака. Влада поки не висувала проти нього звинувачень.
Політика Рада розгляне надання притулку безхатченкам Нардепи займуться сьогодні питаннями культури, нацбезпеки і соцполітики. Спікер Андрій Парубій відкрив ранкове засідання Верховної Ради України в четвер, 8 лютого, передає кореспондент АСН. Традиційно голова Ради розпочав свою діяльність з привітання народних депутатів з днями народження. Зокрема, день народження сьогодні відзначає нардеп "Народного фронту" Юрій Береза. Відзначимо, що сьогодні Верховна Рада розгляне питання соціальної політики, культури і кілька законопроектів про нацбезпеку. Згідно з порядком денним, нардепи почнуть свою роботу з блоку питань соціальної політики: захисту житлових прав дітей-сиріт та надання притулку безхатченкам. Потім на порядку денному - блок питань культури: проект постанови про святкуванні 25 лютого 2021 року 150-річчя від дня народження Лесі Українки. Пізніше за планом - призначення позачергових місцевих виборів. На вечірньому засіданні не менш важливі питання: у другому читанні Верховна Рада має намір розглянути законопроект про введення кримінальної відповідальності за сприяння у здійсненні самогубств. І проект закону про призначення дострокової пенсії за віком сім'ям загиблих в ході Революції гідності.
Політика Ляшко про Тимошенко в США: бігала по туалетах і "поснідала" за $100 тис. Олег Ляшко розповів у кулуарах Верховної Ради України, як Тимошенко заплатила $100 тис. за "сніданок" у США. Про це передає кореспондент АСН. "Вони, як зграї сардин, мігрують туди-сюди через Атлантичний океан. Толку тут від них мало! Треба не у Вашингтон на сніданки їздити, а до українців піти і подивитися, що вони їдять на сніданок, чим вони годують своїх дітей. Є у них щось, щоб діти не були голодні!? Чи ні? А вони по Вашингтону їздять!" - заявив він. Ляшко розповів, що, за його інформацією, за подібні сніданки у Вашингтоні українські політики платять гроші. "Слухайте, для них це важливо для понтів. Одна тут із косою бігала минулого року по туалетах. Шукала там Трампа, щоб із ним сфотографуватися. Вона переплутала двері: "М" і "Ж", зайшла в "М". І там фотографувалася! Знаєте, це важливо тим, у кого немає власної гідності! Їм важливо поїхати, попонтуватися, фотографуватися, заплатити $100 тис., щоб сфотографуватися біля туалету! А потім тут в Україні показувати: "гляньте, ми такі круті, сфотографувалися на фоні" М "і" Ж ", - зазначив він.
Наука і технології Минулий квартал став для Tesla найгіршим в історії Виробник електромобілів і сонячних панелей Tesla Inc. закінчив четвертий квартал і минулий рік загалом зі збитками, але головний виконавчий директор Ілон Маск дав оптимістичні прогнози на 2018 рік. Минулий квартал став для компанії Tesla найбільш збитковим в історії. Чистий збиток у жовтні-грудні 2017 року збільшився до 675 млн доларів, або 4,01 доларів в розрахунку на акцію, у порівнянні з 121 млн доларів, або 78 центів на акцію, за аналогічний період роком раніше. Виручка збільшилася до 3,288 млрд доларів проти 2,284 млрд доларів у четвертому кварталі 2016 року. Аналітики прогнозували в середньому скоригований збиток на рівні 3,11 доларів на акцію при виручці в 3,297 млрд доларів. За підсумками минулого року збиток американської компанії Tesla перевищив 1,4 млрд доларів, при цьому багато прогнозів Маска зазнали краху, передає MarketWatch.
Політика Ситник про НАБУ: Нам заважають працювати влада і правоохоронні органи Представники влади та правоохоронних органів перешкоджають в роботі Національного антикорупційного бюро України (НАБУ). Про це заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Багато хто не вірив, що цей звіт буду представляти саме я. Представники влади, представники правоохоронних органів зробили все, щоб знищити бюро, усунути керівництво бюро від своїх посад", - зазначив чиновник. За його словами, незважаючи на позицію влади і правоохоронних органів, НАБУ працює, користується підтримкою суспільства і міжнародних партнерів. При цьому Ситник додав, що досягти результатів у роботі НАБУ вдалося за підтримки Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), разом з якою вони працюють. Нагадаємо, директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник заявив, що електронне декларування доходів чиновників перебуває під загрозою через те, що Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) фактично не перевіряє декларації.
Кримінал Офіс "Вестей" конфіскований Нацагентством з управління незаконними активами 8 лютого Головна військова прокуратура Генеральної прокуратури і Нацполіція за постановою Печерського суду від 28 вересня 2017 року  всі приміщення на 31-му, 32-му і 33-му поверхах торгово-офісного комплексу «GULLIVER» в центрі Києва конфіскували і передали в управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА). Про це на своєму сайті повідомляє саме відомство. Зараз приміщення передано в управління компанії-управителю. У той же час "Вести" можуть укласти з цією компанією новий контракт. Також приміщення може бути передано в оренду й іншим особам. У АРМА заявили, що їхні неодноразові спроби з'ясувати, хто займає ці приміщення, стикалися з опором. Там нагадали, що діють виключно у правовому полі. Нагадаємо, конфіскація приміщень "Вестей" пов'язана з розслідуванням діяльності колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка, яке веде військова прокуратура. Раніше Анатолій Матіос заявив, що у слідства є докази того, що 96 млрд грн (близько 12 млрд доларів за курсом 8 грн/$) були виведені колишнім міністром доходів і зборів України Олександром Клименком в офшори, а також легалізовані шляхом купівлі нерухомості, земельних ділянок і бізнесу в Україні. Ще в середині минулого року Військова прокуратура попереджала, що фінансований Клименком офіс "Вестей" опишуть і конфіскують.
Політика За два роки НАБУ затримало більше трьохсот корупціонерів, але справи застрягли в судах - Ситник За два роки роботи Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) затримало більше трьохсот корупціонерів, але справи застрягли в судах. Про це заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "За два роки ми затримали на корупції більше трьохсот осіб. Щодо 173 з них справи вже передані до суду", - зазначив чиновник. За його словами, за останні півроку справу щодо голови Фіскальної служби Романа Насірова передано в суд. Причому, на думку голови НАБУ, кілька судових засідань довели лише необхідність створення Антикорупційного суду, оскільки сторона захисту робить усе можливе, щоб затягнути справу. При цьому Ситник додав, що за останній час направлено до суду справи щодо голови Рахункової палати і цілої низки керівників великих державних підприємств. Завершено розслідування щодо колишнього глави парламентського комітету з питань пально-енергетичного комплексу. Як зазначив чиновник, найбільше підозрюваних - серед топ-менеджерів держпідприємств, а найпоширеніша форма корупції в Україні - це розкрадання коштів держпідприємств. За ці гроші, за його словами, потім фінансуються політичні партії і фракції, які вносять законопроекти, спрямовані на ліквідацію НАБУ. Нагадаємо, директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник заявив, що електронне декларування доходів чиновників перебуває під загрозою через те, що Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) фактично не перевіряє декларації.
Політика "Не треба заздрити". У Тимошенко відповіли Ляшку на "дорогі сніданки" в США У "Батьківщині" відповіли Ляшку на звинувачення щодо покупки Тимошенко сніданку у Вашингтоні: "Не треба заздрити!". Про це в коментарі АСН заявив народний депутат фракції Олексій Рябчин у кулуарах Верховної Ради України. "По-перше, Ляшко - людина, у якої немає візи в США. Її забрали у нього за можливі корупційні речі з його спонсорами. У мене немає сумніву, що розвідка США дуже добре знає про всі його оборудки, які він робить. Тому, коли у нього забрали візу, це бачили всі наші канали та люди", - заявив він. Рябчин вважає, що політичні консультанти Ляшка припустилися стратегічної помилки, рекомендувавши йому критикувати візит Юлії Тимошенко до Вашингтона. "Краще б сидів і мовчав! А то виглядає так: він невиїзний... Тому, так, звичайно, дуже шкода, що візит збігся з сесійним тижнем. Але, коли один з опозиційних політиків  звинувачує ще одного опозиційного політика, він добре знає, що за відсутність голосів у парламенті несе відповідальність коаліція. Тому не потрібно заздрити, що хтось може поїхати, що з українським політиком прагнуть зустрітися і вести переговори, а з тобою не хочуть", - рекомендує нардеп чолі фракції РПЛ.
Суспільство Діти-сироти отримали преференції для отримання житла Діти-сироти отримали преференції для отримання житла. Рада прийняла в цілому Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа", за що проголосовали 255 парламентарів на ранковому засіданні парламенту, передає кореспондент АСН.  Законом, який подано в Раду Урядом, встановлено, що "діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які досягли 16 років, а також особи з їх числа беруться відповідними органами місцевого самоврядування на облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов, у тому числі за місцем обліку як внутрішньо переміщених осіб, а також забезпечуються позачергово житлом за місцем обліку як внутрішньо переміщених осіб", - зазначено в документі.  В пояснювальній записці вказано, що за оперативними даними, станом на 01.01.2016 кількість дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, що є внутрішньо переміщеними особами, становила понад 1,5 тис., 215 із яких протягом 2014–2015 років досягли 16-річного віку та мають право взяття на квартирний облік громадян, що потребують поліпшення житлових умов. Тому закон вносить зміни до Житлового кодексу Української РСР, а також до законів «Про охорону дитинства», «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», «Про житловий фонд соціального призначення», «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб».
Суспільство Постраждалі в Революції Гідності отримають привілеї з виходу на пенсію Постраждалі в Революції Гідності - отримають привілеї з виходу на пенсію. Рада ухвалила в цілому Закону про внесення змін до статті 115 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо призначення дострокової пенсії за віком членам сімей осіб, які загинули (померли) внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров'я, одержаних під час участі в Революції Гідності, за що на ранковому засіданні парламенту проголосували 248 нардепів, передає кореспондент АСН.  Голова профільного Комітету Людмила Денисова представила закон з трибуни. "Цей закон надає право на дострокове призначення пенсії за віком чоловікам і жінкам, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення та яким надано статус учасника бойових дій або інваліда війни, після досягнення ними 55 і 50 років відповідно", - сказала вона.  Право на достроковий вихід на пенсію поширюється також на дружин (чоловіків), якщо вони не взяли повторний шлюб і батьків загиблих з числа таких осіб.  В той же час, члени сімей загиблих (померлих) внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у Революції Гідності, право на дострокове пенсійне забезпечення за віком не мають.  Відтак, з метою дотримання соціальної справедливості та забезпечення рівних підходів у пенсійному забезпеченні членів сімей загиблих під час проведення антитерористичної операції та членів сімей загиблих під час участі у Революції Гідності пропонується цим категоріям пенсіонерів надати рівні права щодо дострокового пенсійного забезпечення за віком відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». Прийняття Закону надасть можливість підвищити рівень соціального захисту та матеріального забезпечення членів сімей осіб, які загинули (померли) внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних  під час участі у Революції Гідності.
Економіка Реву викликають "на килим" у БПП через пенсії військовим Міністра соціальної політики Андрія Реву викликають на засідання фракції БПП з доповіддю про законопроект щодо перегляду пенсій військовослужбовцям. Про це в інтерв'ю журналістам у кулуарах Верховної Ради України під час перерви в засіданні парламенту заявила представник президента в ВРУ Ірина Луценко, передає кореспондент АСН. "З трибуни Верховної Ради неодноразово звучить ця проблема, у нас є багато листів і звернень військовослужбовців про те, як вони хочуть бачити подальшу свою долю. Тому ми хочемо запросити міністра соціальної політики Андрія Реву з проектом закону до себе на фракцію. Провести ґрунтовну розмову. І в цьому ми б хотіли бачити прискорення", - заявила вона. Луценко нагадала, що в остаточних положеннях до пенсійної реформи були взяті зобов'язання щодо перегляду пенсій військовим пенсіонерам. Нагадаємо, вчора Рева був на засіданні Комітету парламенту з питань нацбезпеки і оборони. Після комітету він заявив журналістам, що законопроект щодо перегляду пенсій військовослужбовцям коригуватимуть. У той же час відмовився відповідати на питання, якою ж буде пенсія військових, зауваживши, що хотілося б, щоб вона була такою як у НАТО. Також Рева натякнув на можливість збільшення пенсійного віку військових.
Політика Ситник розповів, стільки грошей НАБУ вдалося повернути державі За час роботи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) державі відшкодовано 250 мільйонів гривень збитку. Про це заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Жоден правоохоронний орган, якщо ми беремо досвід інших країн, себе не окупає. Тим не менш, з моменту початку розслідувань детективів і прокурорів відшкодовано збитків на суму понад 250 млн грн - це пряме відшкодування в ході розслідувань, з них 117 млн ​​грн - в 2017 році. І це тільки початок, тому що кількість справ, які передані до суду і за якими заарештовано майно, заблоковано коштів, стає дедалі більше", - зазначив чиновник. За його словами, також за два роки розслідувань НАБУ вдалося запобігти розкраданням на суму близько 2 млрд грн, з яких близько 1,5 млрд грн - в сфері енергетики. Ще майже 680 млн грн, за інформацією чиновника, зараз перебуває в процесі конфіскації. При цьому Ситник додав, що ще 130 млн грн на користь держави було повернуто на основі позовів, поданих НАБУ. Нагадаємо, директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник заявив, що електронне декларування доходів чиновників знаходиться під загрозою через те, що Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) фактично не перевіряє декларації.
Події Терориста Гіві знищили українські спецслужби - Бутусов Один з основних окупантів на Донбасі Гіві був знищений українськими спецслужбами, пише Юрій Бутусов у Facebook. За його інформацією, командир батальйону терористів «Сомалі» Михайло Толстих, більше відомий як Гіві, був визначений свого часу, як номер один у списку, «призначених для утилізації». «Зараз можна сказати вже, що Гіві свого часу був визначений як №1 один у списку тварин, які призначені для утилізації», - написав журналіст. Він додав, що спецоперація планувалася і готувалася близько двох років, оскільки  дістатися до Гіві було дуже непросто. Якщо раніше йшлося, що у нього вцілили з вогнемета, то зараз можна припускати, що для ліквідації застосували міну. «Гіві був останнім розкрученим у російських ЗМІ найманцем на окупованих територіях, який був на службі», - зазначив Бутусов.
Політика Ситник розповів, де ховають гроші українські корупціонери Українські корупціонери воліють виводити кошти в Латвію, Кіпр, Австрію, Велику Британію і Швейцарію. Про це заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Латвія, Кіпр, Австрія, Велика Британія і Швейцарія - це ті топ-5 країн, де залишили свій слід українські корупціонери", - зазначив чиновник. За його словами, до компетентного органу цих держав НАБУ звертається найчастіше. При цьому Ситник додав, що налагоджується співпраця з міжнародними партнерами. Всього ж НАБУ за роки роботи зробило близько 300 запитів у 57 країн, 130 з них виконано. Зокрема, за інформацією очільника НАБУ, щодо розслідування корупції тільки на одному Гірничому комбінаті відомство направило 53 запити. "Можете уявити, які схеми вигадують наші корупціонери", - підкреслив Ситник. Нагадаємо, директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник заявив, що електронне декларування доходів чиновників перебуває під загрозою через те, що Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) фактично не перевіряє декларації.
Події Кінець війні на Донбасі: ватажок бойовиків дав невтішний прогноз для Кремля Екс-ватажок терористів «ДНР» Ігор Стрєлков (Гіркін) повідомив, що війну на Донбасі можна заморозити лише тимчасово. Про це він повідомив в інтерв'ю, де міркував про територіальну приналежність Донбасу і Криму. Колишній ватажок терористичної організації повідомив, що рішення не приймати захоплені терористами і російськими військами території Донбасу ухвалили в Москві. Він знайшов також пояснення захопленню півострова Крим. «Це було зроблено тому, що нашій державній еліті наступили на найболючіше, що у неї є - на їхні офшори, на власність за кордоном, на банківські рахунки, на власність у Лондоні, Женеві, Відні, на Лазурному березі, в Берні тощо», - каже терорист. За його словами, почавши анексію Криму, в Кремлі зробили «незворотний крок». «Москва перейшла той Рубікон, який було переходити не можна, якщо хотіла залишити ситуацію статичною і мати можливість відступу», - каже Гіркін. «Мабуть люди, які вирішували питання про «возз'єднання Криму» і розглядали можливість створення «Новоросії», я підкреслюю, розглядали, вони не розуміли, що це призведе до протистояння зі Штатами. Коли вони зрозуміли це - вони злякалися, зупинилися на місці і в нерішучості почали тупцяти», - каже Гіркін. За його даними, після цього у Кремлі спробували «зафіксувати статус-кво, заморозити війну і відкласти питання на потім, може, розсмокчеться само. Але три з гаком роки очевидно... війну заморозити можна тільки тимчасово», - сказав Стрєлков.
Політика Гайдук на суді розповів, як генерали ВМС зраджували Батьківщину і присягали Росії Українські високопоставлені військові чиновники масово зраджували Батьківщину і переходили на бік агресора - Росії, віддаючи незаконні накази про зняття охорони з ключових постів, про відбої приведення в бойову готовність військових кораблів тощо. Про це на допиті у справі про держзраду Віктора Януковича в Оболонському райсуді Києва заявив колишній командувач Військово-морських сил України Сергій Гайдук, передає АСН. Він повідомив, що в лютому в Крим стягувалися війська Південного військового округу РФ і що йому особисто також пропонували зрадити Україну і вступити в "армію Криму", але він відмовився. Також Гайдук повідомив, що його двічі намагалися заарештувати, а потім видворили на контрольовану Україною територію. Гайдук висловив думку, що події в Криму в 20-х числах лютого 2014 року були пов'язані з подіями на Майдані. Не вдавалося знайти відданого Батьківщині генерала на той момент, бо генерали масово зраджували присягу. Так 28 лютого начальником штабу ВМС ЗС України було призначено контр-адмірал Дмитра Шакуро. "В оперативних журналах є певна інформація, яка б зацікавила сторони цього процесу. 24 лютого була знята готовність номер один з корвета Тернопіль...", - каже Гайдук, додаючи, що готовність була знята саме за наказом начальника штабу Шакуро. 28 лютого взяти на себе керівництво українським флотом було запропоновано контр-адміралу Денису Березовському, але вже 2 березня він присягнув на вірність окупаційній владі АРК, згадує Гайдук. За його словами, Шакуро після зради проходив службу в Каспійської флотилії як заступник, а зараз у Севастополі працює на підприємстві колишнього міністра оборони Лебедєва. А ось зрадник Березовський 1 березня (тоді він ще нібито служив Україні) намагався вивести кораблі в море. Ним була дана команда на вихід кораблів у море. Потім сам Березовський і повернув кораблі в порти. А вже 2 березня 2014 року став командувачем створеного так званого флоту Автономної Республіки Крим. 20 квітня 2014 року Президент Російської Федерації Володимир Путін призначив Березовського заступником командувача Чорноморським флотом ВМФ Росії. Гайдук повністю впевнений, що захоплення адмінбудівель, військових частин, аеродрому було сплановано заздалегідь.
Суспільство У Південній Кореї начальник примушував поліцейських дивитися порно на роботі У Південній Кореї офіцера поліції звинуватили в тому, що він змушував дивитися своїх підлеглих порнофільми на роботі. Про це інформує The Korea Times. У центрі захисту прав військових повідомили, що працівник поліції на прізвище Кім, який працює в одній з дільниць провінції Кенсан-Пукто, примушував майже сто співробітників дивитися фільми для дорослих при виконанні службових виїздів на автобусі, а також під час відпочинку на службі. За інформацією правозахисників, це тривало з червня по вересень минулого року. Про такі дії стало відомо після скарг кількох підлеглих офіцера. Що було мотивом таких дій, невідомо. Не повідомляється також, чи взяли його під варту. Правозахисники звинуватили чоловіка в домаганнях щодо працівників. Вони розраховують, що інцидент змусить постраждалих від таких правопорушень заговорити про проблему, а також приєднатися до руху «Мене теж».
Політика Десятки депутатів пропустили роботу задля сніданку з Трампом Понад 50 депутатів були відсутні на пленарному засіданні парламенту через те, що відбули на Національний молитовний сніданок із американським президентом у Вашингтон. Про це повідомляє кореспондент АСН, посилаючись на слова Сергія Березенка в кулуарах парламенту. «Я знаю, що в Раді немає більше п'ятдесяти депутатів і велика кількість з коаліції якраз», - сказав Березенко. Депутат зазначив, що у Вашингтон поїхав, зокрема, голова фракції БПП Артур Герасимов. У «Народному фронті» заявили, що на молитовний сніданок до Трампа вирушили три члени цієї фракції. «У нас поїхало три депутати», - зазначає голова фракції Максим Бурбак. Крім цього, анонсувалося, що в 2018 році цей захід повинні відвідати Юлія Тимошенко, Григорій Немиря, Сергій Власенко - представники «Батьківщини»; Павло Унгурян та Антон Геращенко - представники «Народного фронту»; члени БПП Артур Герасимов, Андрій Павленко, Максим Єфімов, а також інші депутати України.
Кримінал Гайдук на суді щодо державної зради Януковича: Захоплення Криму прискорила зрада Березовського Інтенсивність просування російських військових углиб півострова, а також - захоплення ними військових частин у Криму прискорилася після зради Дениса Березовського. Про це під час допиту в Оболонському районному суді Києва, який розслідує справу про зраду Януковича, заявив екс-командувач ВМС України Сергій Гайдук, повідомляє АСН. Гайдук повідомив що в дні, коли генерали один за одним переходили на бік Росії, начальником штабу ВМС ЗС України Дмитром Шакуро був відданий наказ контр-адміралу Денису Березовському знищити всі документи бойового застосування - карти, бойові розпорядження. Той виконав наказ і, на думку Гайдука, це було або поспішне рішення або навмисний саботаж. "Це був перший дзвіночок, який свідчив про зраду... За тією інформацією, яка у мене є, Березовському Військово-морські сили запропонував очолити Тенюх. Адмірал Тенюх знав і мене, і Березовського. Питання кадрових призначень Тенюх брав на себе. Він запропонував Березовському цю посаду. він розглядався як молодий і перспективний. Але, на мою думку, ним керували, бо була хаотичність в ухваленні рішень", - розповідає Гайдук. За словами Гайдука, до зради Березовського схиляли Єлісєєв і Шакуро. Нагадаємо, Денис Березовський 1 березня 2014 був призначений Кабміном командувачем Військово-морських сил України. Однак вже 2 березня того ж року перейшов на бік Росії. У той же день Сергій Аксьонов призначив його на посаду «командувача військово-морських сил Криму». 20 квітня 2014 указом Путіна зрадник Березовський був призначений на посаду заступника командувача Чорноморського флоту Росії.
Кримінал Холодницький розповів, як просуваються справи головних корупціонерів Справу щодо скандального судді Чауса буде передано до суду протягом місяця після його екстрадиції в Україну, а розслідування стосовно народного депутата Борислава Розенблата завершиться в березні. Про це заявив заступник генерального прокурора - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Щодо Чауса всі необхідні для екстрадиції документи подані нашим молдовським колегам. Зараз залежить тільки від молдовської сторони, коли цей підозрюваний буде екстрадований в Україну", - зазначив чиновник. За його словами, скандальний суддя Микола Чаус оскаржує кожне процесуальне рішення в молдовських судах, проте очікується, що він все ж буде доставлений в Україну. У такому випадку вже протягом місяця його справу буде передано суд. При цьому Холодницький додав, що щодо справи Олексія Бурана очікується вирок вже до кінця березня. Причому, як пояснив чиновник, згідно з "законом Савченко", який ще поширюється на цю справу, місяці, проведені скандальним суддею в СІЗО, будуть зараховані як 3,5 року відбутого покарання. З приводу справи Розенблата - Полякова, як зазначив голова САП, процесуальні дії закінчуються - остаточно справу буде завершено вже в лютому-березні. Нагадаємо, у вівторок, 6 лютого, Заводський райсуд Миколаєва відпустив із СІЗО під цілодобовий домашній арешт суддю Малиновського суду Одеси Олексія Бурана, який стріляв по детективах НАБУ.
Політика САП починає процедуру заочного засудження Онищенка Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) починає процедуру заочного засудження народного депутата - втікача Олександра Онищенка. Про це заявив заступник генерального прокурора - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Ми справу завершили, будемо зараз починати заочне засудження - процес заочного слухання цього провадження", - зазначив чиновник. За його словами, також було арештовано майно Онищенка - зокрема його літак, проте реалізувати арешт не є можливим, оскільки майно перебуває за межами країни. При цьому Холодницький додав, що рекомендує екс-депутату повернутися в Україну, оскільки той пообіцяв не тікати з країни. Нагадаємо, згідно з інформацією ЗМІ, колишній обвинувач екс-прем'єра Павла Лазаренка Марта Борщ, яка відмовилася від посади аудитора НАБУ, стала адвокатом депутата-втікача Олександра Онищенка.
Події оформление ленты  "Нацкорпус" побив "комуніста-антимайданівця" в Києві Активісти Національного корпусу в Києві жорстоко побили комуніста Олександра Кононовича, який роздавав листівки, у яких містилися заклики «чинити опір нацистській окупації». Про це заявив один з лідерів столичного осередку Нацкорпусу Азов Сергій Філімонов у себе в Facebook. «Знайомтеся, це Кононович Саша: антимайданівець, лідер комсомольців, сепаратист і погана людина. Заборонена компартія створила в столиці організацію «антифашистський комітет України». Сашу призначили главою. Сьогодні вони на рублі вирішили надрукувати агітацію, де закликають боротися з «нацизмом» і зображують на ній такого собі Папура Вадима, сепаратиста, який загинув в Одесі 2 травня. Я пропоную вам ознайомитися з постами діяча і подивитися, як молодь з Національного корпусу реагує на подібні речі», - пише він. Також Філімонов опублікував відео інциденту. На кадрах видно, як кілька людей повалили Кононовича і ще одного чоловіка на асфальт. Кононовича кілька раз штовхнули ногою і наказали зупинити діяльність проти України.
Економіка Військовослужбовці отримають грошову компенсацію за винаймання житла Військовослужбовці отримають грошову компенсацію за піднайом (винаймання) житлового приміщення. Рада ухвалила Закон України "Про внесення зміни до статті 12 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей", за що проголосували 230 нардепів, передає кореспондент АСН. Голова профільного комітету з питань нацбезпеки і оборони Сергій Пашинський представив урядовий закон, зазначивши, що він нагальний і простий за своїм змістом. За його словами, закон усуває несправедливість, яка існує в частині надання військовослужбовцям права на отримання грошової компенсації за піднайом (винаймання) жилого приміщення. "Згідно з чинною редакцією статті 12 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", така компенсація передбачена тільки для військовослужбовців офіцерського складу та курсантів вищих військових навчальних закладів. Водночас у зв'язку з недостатньою кількістю спеціально пристосованих казарм і сімейних гуртожитків, у яких повинні розміщуватися військовослужбовці рядового, сержантського і старшинського складу військової служби за контрактом, значна кількість цієї категорії військовослужбовців змушена розв'язувати житлове питання за рахунок власних коштів і можливостей", - підкреслив він. А введення відповідної компенсації як гарантії соціального захисту сприятиме комплектуванню військових частин і підрозділів Збройних Сил України зазначеною категорією військовослужбовців, особливо в місцях розгортання нових військових частин. "Закон вводить виплату компенсації за піднайом (винаймання) житлового приміщення для військовослужбовців рядового, сержантського і старшинського складу військової служби за контрактом (у разі відсутності можливості їх розміщення у спеціально пристосованих казармах або в сімейних гуртожитках)", - відзначається в пояснювальній записці. Реалізація закону потребуватиме додаткових витрат. За попередніми розрахунками, орієнтовна потреба в коштах, необхідних для реалізації законопроекту, становить 786 млн. 690 тис. грн. на рік. Фінансування передбачених законом витрат буде здійснюватися за рахунок коштів, що передбачаються в Державному бюджеті України на відповідний рік для утримання органів виконавчої влади (відомств).
Культура 150-річчя з дня народження Лесі Українки святкуватимуть на державному рівні Рада проголосувала за Постанову "Про відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки", за що на ранковому засіданні проголосували 248 нардепів, передає кореспондент АСН. Голова Комітету з питань культури та духовності Микола Княжицький представив текст постанови, нагадавши, що Леся Українка є однієї із центральних постатей в історії національної культури. Метою Постанови є забезпечення належних організаційно-правових умов для відзначення 150-річного ювілею Лесі Українки на державному рівні та створення умов для популяризації творчої спадщини видатної письменниці та громадського діяча. Крім цього, пропонується рекомендувати Кабінету Міністрів України:"у місячний термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення на державному рівні 150-річчя з дня народження Лесі Українки. У місячний термін з дня утворення організаційного комітету розробити та затвердити план заходів щодо відзначення на державному рівні 150-річчя з дня народження Лесі Українки, передбачивши у проектах законів про державний бюджет України на 2019-2021 роки фінансове та матеріально-технічне забезпечення цих заходів", - зазначено в постанові. У плані заходів щодо відзначення на державному рівні 150-річчя з дня народження Лесі Українки Кабінету Міністрів України рекомендовано передбачити низку різноманітних заходів, серед яких: - здійснення підготовки та видання, використовуючи науково-кадровий потенціал Інституту літератури імені Т. Г. Шевченка НАН України та Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, повного зібрання творів Лесі Українки у 16-ти томах; - персональної енциклопедії “Леся Українка”; наукової біографії Лесі Українки; словника мови творів Лесі Українки; репринтного видання з науковими коментарями прижиттєвих поетичних збірок ліро-епічних та драматичних поем Лесі Українки; електронного видання основних періодичних видань, у яких друкувалися твори Лесі Українки; щорічних збірників наукових праць, матеріалів і документів “Леся Українка і сучасність” та “Леся Українка: доля, культура, епоха”; - створення повного бібліографічного словника Лесі Українки, електронного варіанту архіву родини Драгоманових-Косачів: Олени Пчілки (Ольги Косач), Михайла Драгоманова, Ольги Косач-Кривинюк, Оксани Косач-Шимановської, Юрія Косача; - забезпечення функціонування Науково-дослідного інституту Лесі Українки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки;розробку і запровадження екскурсійних маршрутів, пов’язаних з життям та творчістю Лесі Українки; - створення науково-популярного фільму про життя та творчість Лесі Українки; - забезпечення трансляції радіовистав та показ фільмів за творами Лесі Українки; - здійснення реконструкції та розширення площ літературно-меморіального музею Лесі Українки у місті Новограді-Волинському Житомирської області;створення національного музею Лесі Українки. Постановою також передбачено низці міністерств, Національній академії наук України та інших органам та установам здійснити необхідні заходи з відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки.
Кримінал У Росії заарештували гендиректора ІСД Мкртчана Затриманого гендиректора корпорації «Індустріальний Союз Донбасу» Олега Мкртчана взяли під варту. Таке рішення виніс Басманний суд Москви, передає «Коммерсант». У постанові суду зазначається, що Мкртчану обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту на термін до 5 квітня 2018 року. Бізнесмена звинувачують у великому шахрайстві (ч. 4 ст. 159 КК РФ). За попередніми даними, йдеться  про розкрадання грошей, виданих ІСД російським «Зовнішекономбанком» на розвиток. Зокрема, в 2009 році корпорація отримала кілька мільярдів доларів. Частину грошей вивели в офшори і викрали. Нагадаємо, в 2017 році ІСД втратила контроль над підприємствами окупованої російськими терористами частини Донбасу. Серед близьких друзів Мкртчана значився сенатор РФ Сулейман Керімов, який зараз перебуває під заставою у Франції за підозрою в махінаціях із нерухомістю.
Події оформление ленты  На Закарпатті в результаті прориву дамби затопило п'ять сіл У результаті прориву дамби в Закарпатській області виявилися підтопленими п'ять сіл. Про це повідомив "голос Карпат" з посиланням на Берегівське Міжрайонне управління водного господарства. Згідно з інформацією відомства, прорив дамби стався на р. Боржава у Виноградівському районі, в результаті чого сталося підтоплення сільськогосподарських угідь сіл Боржавське і В. Комяти. Після інтенсивних опадів у ніч з 3 на 4 лютого на річках Боржава та Іршавка відбулося стрімке підняття рівня води, що призвело до підтоплення в селах Вільхівка, Каменьське і Заріччя сільськогосподарських угідь і дворових господарств місцевих жителів.  Місцева влада провела огляд і визначила, які господарства постраждали в результаті прориву дамби. Також ухвалено рішення про термінове відновлення пошкодженої частини дамби. Нагадаємо, рівень води в річці Сена досяг свого піку в Парижі у ніч на 29 січня, піднявшись до позначки 5,84 метра. Сім станцій метро у центрі Парижа закриті через підтоплення.
Політика Порошенко зустрінеться з Лавровим у Німеччині У Мюнхені відбудеться зустріч Президента України Петра Порошенка і міністра закордонних справ країни-агресора Сергія Лаврова на полях конференції з безпеки. Про це повідомив глава щорічної конференції Вольфганг Ішингер, передає Reuters. Відзначається, що до зустрічі готуються представники «нормандського формату» - України, Німеччини, Франції та РФ. Як повідомив Ішингер, зустріч пройде наступного тижня, 16-18 лютого. У міжнародній конференції з безпеки братимуть участь понад 20 глав держав і урядів, близько 40 міністрів оборони і глав МЗС. Зокрема, від США буде присутній глава Міноборони Джеймс Меттіс, міністр МВС Кірстен Нільсен і радник президента Трампа з національної безпеки генерал Герберт Реймонд Макмастер. Прибуде також прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, Велику Британію представить прем'єр-міністр Тереза ​​Мей. Нагадаємо, Мінські домовленості були підписані в лютому 2015 року. Однак припинення вогню не сталося.
Економіка "Приват" виявився найбільш збитковим банком в Україні Згідно з рейтингом Національного банку України, найбільш збитковим у країні є націоналізований "ПриватБанк". У нього в 2017 році були найбільші збитки - 22,97 млрд гривень. Слідом за ним по збитковості йдуть "Промінвестбанк" - 7,67 млрд гривень і "ВТБ" - 4,1 млрд гривень, повідомляє на своєму сайті НБУ. П'ятірку невдах на ринку замикають "Укрсоцбанк" - 3,1 млрд гривень збитку і "Форвард" - 639 млн гривень збитку. Також 563 млн гривень збитку, за підсумками минулого року, отримав БТА Банк, 446 млн гривень - "Кредит Дніпро", 347 млн ​​гривень - банк Кліринговий дім, 110 млн гривень "Правекс-Банк" і 84 млн гривень "Місто Банк". У той же час  найбільше за інші банки отримали прибутку "Райффайзен Банк Аваль" - 4,47 млрд гривень, "УкрСиббанк" - 1,47 млрд гривень і "Креді Агріколь Банк" - 1,1 млрд гривень, повідомляє НБУ. Нагадаємо, раніше АСН повідомляла, що Національний банк України різко підняв облікову ставку відразу на 1,5% - до 16%. Водночас у раді НБУ до такого кроку поставилися критично. Як заявив голова ради Нацбанку Богдан Данилишин, такий захід не сприятиме ефективному стримуванню інфляції і може створити умови для гальмування темпів зростання ВВП.
Кримінал Українських прикордонників обстріляли з території РФ - штаб З території Росії в четвер, 8 лютого, стався обстріл зі стрілецької зброї в напрямі прикордонників України. Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО на своїй сторінці в Facebook. Обстріл стався близько 12:30 в районі населеного пункту Ушаковка (країна-агресор). Застосовувалася стрілецька зброя в напрямі підрозділів, що забезпечують охорону кордону України. Ніхто не постраждав, вогонь у відповідь не відкривався. «Наголошуємо, що цей обстріл з прилеглої території грубо порушує режим державного кордону і наражає на небезпеку життя військовослужбовців», - підкреслили в штабі. Нагадаємо, раніше екс-ватажок терористів «ДНР» Ігор Стрєлков (Гіркін) повідомив, що війну на Донбасі можна заморозити лише тимчасово. За його словами, рішення не брати приймати терористами і російськими військами території Донбасу ухвалили в Москві.
Політика Смолія призначать одразу після того, як Гонтарева повернеться в Україну Якова Смолія призначать на посаду голови НБУ після 26 лютого, коли Гонтарева повернеться в Україну. Про це в інтерв'ю журналістам у кулуарах Верховної Ради України під час перерви в засіданні парламенту заявила представник президента в ВРУ Ірина Луценко, передає кореспондент АСН. "18 січня президент вніс подання на звільнення голови НБУ Валерії Гонтаревої. І Яків Смолій був призначений в.о. голови. Яків Смолій вже був представлений мною на Комітеті з питань банківської діяльності. Отримав максимальну підтримку від депутатського корпусу", - заявила вона. Вона нагадала, що Радикальна партія вже провела співбесіду з ним. "На 26-те число така зустріч запланована у нас (Прим.: фракція БПП). Думаю, що також буде вести роботу "Народний фронт". На підході "Самопоміч". Ми домовилися, що я ходитиму з ним і представлятиму", - підкреслила вона. Але для призначення Смолія необхідне голосування за відставку Гонтаревої, при цьому, за словами Луценко, вона погодилася прийти в Раду і відзвітувати про свою роботу. "Але, з огляду на те, що вона зараз у міжнародній поїздці, вона не в Україні, немає сенсу починати з призначення, не звільнивши голову НБУ. Тому вона планує бути в Україні з 26 лютого, думаю, що ми побачимо її в залі. І відбудеться це кадрове призначення", - пообіцяла Луценко.
Політика Київрада перейменувала назву станції метро "Петрівка" і всієї синьої гілки Київська міська рада ухвалила  рішення про перейменування станції метро "Петрівка", тепер вона стане "Почайною". Про це, з посиланням на прес-службу Київради, повідомляє АСН. "На пленарному засіданні Київської міськради сьогодні депутатами було підтримано перейменування станції і лінії Київського метрополітену. Станцію метро "Петрівка" перейменували на "Почайну". Згідно з назвою річки Почайна, яка є однією з найдавніших у Києві", - значиться в тексті повідомлення. Крім того, свою нову назву отримала і синя лінія столичної підземки  ("Куренівсько-Червоноармійська") - вона стала "Оболонсько-Теремківською". У Київраді відзначили, що попередня назва містила тільки початковий проект лінії і через місцевість Куренівку вона зараз просто не проходить. Не відповідає надземній топоніміці і друга частина назви ("Червоноармійська"), оскільки станція "Червоноармійська" була перейменована в "Палац Україна" ще в 1993 році. За перейменування віддали свої голоси відразу сімдесят депутатів. Нагадаємо, трохи раніше в тунелі метро Києва поліція затримала «екскурсантів».
Наука і технології Сонце починає поступово згасати У середині XXI століття почнеться критичний мінімум активності Сонця і на Землю буде надходити менше тепла. Такого висновку дійшли вчені з Каліфорнійського університету в Сан-Дієго, передає Lenta.Ru.. З'ясувалося, що нагрів планети сповільниться. Разом з тим це не вплине на глобальне потепління. Вчені провели дослідження даних, отриманих за 20 років орбітальним космічним телескопом International Ultraviolet Explorer. Зменшення активності навчилися передбачати за частотою формування сонячних плям. Дослідники відзначили, що ймовірність великого сонячного мінімуму в найближчому майбутньому досить висока. Однак глобальне похолодання на Землі буде не сильним через викид парникових газів. Вчені вважають, що є ймовірність повторення мінімуму Маундера, який стався в період 1645-1715 років і характеризувався малою кількістю сонячних плям. Таким чином, може настати малий льодовиковий період, при якому глобальна температура знизилася на 1-2 градуси Цельсія.
Політика оформление ленты  У Раді з'явилося 300 депутатів-невидимок Спікер Верховної Ради Андрій Парубій відкрив вечірнє засідання парламенту. У сесійній залі зареєструвалися 353 народних депутатів, передає кореспондент АСН. Спікер поставив на голосування пропозицію розглядати постанову про проведення парламентських слухань про захист культурної спадщини за скороченою процедурою. Однак ця пропозиція не набрала необхідної кількості голосів. І нардепи «пішли за повною процедурою» розгляду питання. На вечірньому засіданні нардепи також розглянуть законопроект про посилення кримінальної відповідальності за доведення до самогубства. Нагадаємо, в ході ранкового засідання Ради нардепи кілька разів не змогли проголосувати за призначення виборів на місцевому рівні. Також глава Ради пропонував розглянути в другому читанні законопроект про захист культурної спадщини. Спікер неодноразово ставив питання на голосування, але в залі ближче до обіду залишилося менше третини депутатського корпусу. Через що спікер був змушений закрити засідання.
Політика Європейський суд зобов'язав РФ виплатити компенсацію екс-політв'язню українцю Європейський суд з прав людини зобов'язав країну-агресора виплатити компенсацію колишньому політв'язню українцеві Геннадію Афанасьєву. Про це сам Афанасьєв повідомив на своїй сторінці в Facebook. Суд задовольнив дві скарги, подані захистом українця. Тепер влада РФ повинна виплатити Афанасьєву дві тисячі євро. Колишній політв'язень зазначив, що 767 днів перебував у катівнях в РФ. «Присуджені жалюгідні 2000 євро за пережиті мною знущання свідчать лише про те, що суд пішов на поводу у російського уряду. Зазначу, ЄСПЛ сам порушив конвенцію. Він повинен був запропонувати Україні висловитися по суті моїх скарг, бо я є громадянином України. Цього не сталося», - додав Афанасьєв. Однак, на його думку, навіть таке рішення є «міцним козирем і аргументом у руках на майбутнє проти всіх тих, хто намагається виправдати російську агресію».
Кримінал Захід не хотів війни за Крим, а Лебедєв і Пшонка вимагали розігнати Майдан силами армії - Замана Західні партнери України не хотіли, щоб почалася війна за Крим. Про це на суді у справі про державну зраду Віктора Януковича заявив колишній начальник Генерального штабу і головнокомандувач Збройних сил України Володимир Замана, передає АСН. Нагадаємо, Замана служив начальником Генштабу з лютого 2012-го по 18 лютого 2014-го. На початку допиту Володимир Замана повідомив, що був звільнений зі своєї посади за те, що під час Майдану не підкорився наказу Віктора Януковича перекинути війська. За словами свідка, тодішній міністр оборони Павло Лебедєв, екс-голова СБУ Олександр Якименко та екс-генпрокурор України Віктор Пшонка тиснули на нього, переконуючи, що, згідно із законом, можна ввести війська до Києва "для наведення конституційного порядку". "Йшлося про залучення Збройних сил до посилення об'єктів, наведення конституційного порядку в Києві", - сказав свідок. Також на думку Замани, українська армія цілком була здатна дати відсіч агресору, проте політичне рішення для цього не було ухвалене". Він визнав, що у нашої армії були певні проблеми із забезпеченням і підготовкою, але в цілому вона була боєздатна. "Загальна чисельність 163 тисячі, близько 100 тисяч були боєздатні", - сказав він. Також, за словами Замани, за півтора місяці можна було мобілізувати 220 тисяч осіб. Загалом у Криму перебувало близько 12 тисяч українських військових всіх родів військ. Замана повідомив, що брав участь 28 лютого 2014 року в засіданні РНБО. Він заявив, що, швидше за все, засідання було формальним, що рішення воювати за Крим Україна ухвалювати  і не збиралася. "Виступав Тенюх. Він сказав, що ЗСУ не готові відбити агресію... У мене була розмова з Турчиновим, сказав йому, що там наші люди, що їм потрібно було дати посил, що ми їх не кинемо. А від Турчинова почув, що західні друзі не хочуть військових кроків", - повідомив Замана.
Події 120 українських моряків затримані в Греції за нелегальне перевезення мігрантів У Греції затримано 120 українських моряків. Причина - звинувачення у нелегальному перевезенні мігрантів. Про це, з посиланням на директора Департаменту консульської служби МЗС Сергія Погорельцева, повідомляє АСН. "На сьогодні за перевезення нелегальних мігрантів засудженими є 42 громадянина України. Загалом 120 осіб, включно з тими, кого я згадав, або засуджені, або перебувають під слідством, тобто затримані, але ще не засуджені", - повідомив Погорельцев. За словами директора Департаменту консульської служби МЗС, подібна динаміка є досить негативною, оскільки число тих громадян України, які залучені в схему перевезення нелегальних мігрантів, постійно збільшується, а значить, проблема набуває системного характеру. У цьому контексті Сергій Погорельцев акцентував увагу на тому, що законодавство Греції за факти перевезення нелегальних мігрантів застосовує вкрай суворі санкції. Якщо говорити про наших громадян, всі вони отримали терміни ув'язнення від восьми до двадцяти п'яти років. Погорельцев зазначив, що, мабуть, існують схеми, за якими наших громадян вдається залучати до подібного роду протиправної діяльності. Представник української сторони також спростував усі звинувачення на адресу МЗС в тому, що затримані на території Греції моряки не отримують належної правової або консульської допомоги. Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Греція планує підняти економіку "з колін" вирощуванням марихуани.
Економіка Борг населення за "комуналку" перевищив 32 мільярди гривень. Але монополісти не зупиняться Заборгованість населення з оплати комунальних послуг перевищила 32 мільярди гривень, однак монополістам і цього мало. Таку думку висловив директор Інституту міста Олександр Сергієнко на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "За 2017 рік борг населення за житлово-комунальні послуги + електрика досяг історичного максимуму - 32,2 млрд грн", - зазначив експерт. За його словами, ще в 2015 році заборгованість населення за послуги ЖКГ становила 8,8 млрд грн, однак внаслідок непродуманої тарифної політики за один лише 2016 рік цей показник зріс утричі. При цьому Сергієнко додав, що це аномальне зростання заборгованості, що сягає вже критичних позначок. "Висновок очевидний: населення просто не здатне платити за такими тарифами", - підкреслив експерт. Він також уточнив, що 3/4 заборгованості пов'язано саме з вартістю газу, який став просто недоступний для населення. Причому, на його переконання, економічного обґрунтування для таких тарифів немає, тому рішення про підвищення вартості послуг ЖКГ було політичним і було зроблено на догоду газовим монополістам. Тоді як навіть експерти МВФ пропонували поетапне підвищення вартості газу для населення. Нагадаємо, як раніше писала АСН, тарифна політика української влади завела сферу житлово-комунального господарства у глухий кут, оскільки кожне підвищення вартості послуг призводить лише до зростання боргів у цій галузі.
Політика оформление ленты  Жіноча помста: Меланія Трамп підписалася на Twitter Барака Обами Перша леді США Меланія Трамп тонко мститься своєму чоловікові Дональду, який часто користується соцмережею Twitter. Нещодавно стало відомо, що Меланія підписалася в соцмережі на профіль екс-президента США Барака Обами. Відзначимо, що у першої леді всього п'ять підписок, дві з яких - офіційні сторінки її чоловіка. Тому на цьому тлі віртуальна дружба з Обамою особливо сильно виділяється. Невідомо, коли саме Меланія Трамп підписалася на Twitter Обами. Разом з тим останнім часом навколо президенського подружжя Трампів відбувається чимало скандалів. Останній скандал стався в січні 2018-го, коли видання In Touch опублікувало інтерв'ю актриси фільмів для дорослих Стормі Деніелс. Стормі розповіла, що зустрічалася з Дональдом у період з 2006 по 2010 рік, в той час як він був одружений з Меланією. У 2016 році, напередодні президентських виборів, адвокати Дональда заплатили Стормі $130 тисяч за мовчання про їхній зв'язок.
Політика А Сорос проти: американський мільярдер фінансує повернення Британії в ЄС Мільярдера Джорджа Сороса називають одним із головних донорів кампанії, яка бореться за те, щоб Велика Британія провела новий референдум про членство в ЄС. Один з фондів Сороса передав понад півмільйон доларів на потреби організації Best for Britain, яка стверджує, що теперішній курс уряду на вихід з Євросоюзу, так само як і припинення участі Британії у митному союзі і спільному європейському ринку, щонайменше  не відповідає тому, чого насправді хочуть жителі країни. Раніше Сорос вже висловлював думку, що Британія, покинувши межі Євросоюзу, в майбутньому може спробувати знову подати заявку на членство. Про фінансові вливання у підтримку опонентів Brexit з боку мільярдера першими повідомили британські ЗМІ, які звинуватили підприємця у спробах «підриву» курсу уряду Терезы Мей. У свою чергу голова Best for Britain, лорд Маллок-Браун, назвав Сороса в числі спонсорів, однак при цьому зауважив, що інші жертвували більше. Нагадаємо, влітку 2016 року 51,9 відсотка учасників британського референдуму висловилися за вихід з ЄС, а 48,1 відсотка віддали свої голоси за право залишитися.
Політика Ще одне подорожчання "комуналки" остаточно доб'є українців - експерт Чергове підвищення комунальних платежів стане згубним для населення. Таку думку висловив директор Інституту міста Олександр Сергієнко на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "Наступне підвищення тарифів буде згубним. Планується зростання ціни газу як товару на 62%. Зрозуміло, що це призведе лише до зростання боргів населення і зниження платоспроможності і просто до збіднення населення - люди будуть менше їсти, менше пити, гірше одягатися і не їздити на відпочинок", - зазначив експерт. За його словами, уряд не може відмовити в черговому підвищенні ні газовим олігархам, ні експертам МВФ, оскільки потребує політичної підтримки і лояльності, а також кредитів міжнародних фінансових інституцій. Таким чином, на його думку, обіцяного підвищення тарифів з 1 квітня не уникнути. При цьому Сергієнко додав, що доказом катастрофи, що насувається, стають відключення цілих міст від централізованого теплопостачання - як Сміла та Славутич. Нагадаємо, як раніше писала АСН, тарифна політика української влади завела сферу житлово-комунального господарства у глухий кут, оскільки кожне підвищення вартості послуг призводить лише до зростання боргів у цій галузі.
Політика Ляшко: Марта Борщ відмовилася від конкурсу за крісло аудитора НАБУ через підкуп Онищенка Марта Борщ відмовилася від конкурсу за крісло аудитора НАБУ через підкуп Онищенка. Про це в кулуарах Верховної Ради України в інтерв'ю журналістам в ході вечірнього засідання заявив голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко, передає кореспондент АСН. "Антикорупційний комітет рекомендував призначити аудитора НАБУ, але сьогодні одна з кандидатів відмовилася. Нібито у неї помінялися плани! Але нам причини відомі! Марта Борщ стала адвокатом у корупціонера і грабіжника українських громадян - Онищенка! За моєю інформацією, Онищенко заплатив їй кілька мільйонів доларів, які вкрав тут", - заявив він. Ляшко зазначив, що це ще раз підтверджує правильність позиції РПЛ, яка виступає проти запрошення іноземців на різного роду посади в Україні: "Для них гроші не пахнуть!.. Не все те золото, що блищить! Тому ми наполягаємо, щоб на посаду аудитора НАБУ був обраний українець. Професор і криміналіст, українець і патріот, ця людина - Володимир Василенко", - підкреслив він. Також Ляшко стурбований заявою директора НАБУ про тиск на цей орган: "Не потрібно шукати пророків за кордоном! А треба довіряти нашим людям!", - сказав він. При цьому голова РП упевнений, що влада не зацікавлена ​​у призначенні незалежного аудитора НАБУ.
Суспільство оформление ленты  Дженніфер Лоуренс влаштувала дебош у літаку Голлівудська актриса Дженніфер Лоуренс захопила інтерком літака і запропонувала пасажирам проскандувати кричалку улюбленої команди актриси «Філадельфія Іглз». Про це пише The Sun. Інцидент стався на борту літака, на якому актриса летіла на «Суперкубок-2018». Зірка взяла в руки інтерком, призначений для членів екіпажу, і, повідомивши, що це «Дженніфер Лоуренс, а не пілот», закликала пасажирів разом із нею прокричати кричалку. Ентузіазм 27-річної Лоуренс не викликав адекватної відповіді у пасажирів. Майже ніхто не розділив її любов до цієї американської футбольної команди. Нагадаємо, Лоуренс славиться екстравагантними витівками. Так, у вересні 2017 року Лоуренс повідомила, як вплуталася у п'яну бійку в одному з барів Будапешта, під час якої облила свого опонента пивом.
Політика Це вам не Польща: Україна й Австрія створять комісію з вивчення історії Україна спільно з Австрією вивчатиме історію. Для цього буде створена спеціальна спільна комісія. Про це повідомив Петро Порошенко в ході спільної прес-конференції з президентом Австрії Александером ван дер Белленом у Відні, пише АСН. "Я підтримую створення спільної комісії зі спільного вивчення історії. Історія, яка є сьогодні між Австрією і Україною, нас об'єднує", - сказав Порошенко. Він також заявив, що у президента Австрії є в Україні родинне коріння. За словами глави держави, на Полтавщині виріс прадід Александера ван дер Беллена. Нагадаємо, сьогодні, 8 лютого, президент Петро Порошенко перебуває з офіційним візитом у Відні. Крім спілкування з президентом Ван дер Белленом, програма візиту передбачає зустріч Порошенка з новим Федеральним канцлером Себастьяном Курцом. В ході зустрічей будуть порушені питання подальшого поглиблення інвестиційного і торговельно-економічного співробітництва між державами. Не оминуть також ситуацію на Донбасі і зміцнення санкцій політики Європейського Союзу з метою підтримки зусиль міжнародної спільноти щодо відновлення цілісності територій і суверенітету України.
Економіка До літа кожна четверта родина в Україні не зможе оплачувати комуналку До наступного опалювального сезону кількість охочих отримати субсидію перевищить 11 мільйонів сімей. Таку думку висловив директор Інституту міста Олександр Сергієнко на прес-конференції в Києві, передав кореспондент АСН. "Кількість звернень за субсидіями катастрофічно зростає. Якщо уряд піде на чергове підвищення вартості газу, то тарифи зростуть ще більше, і кількість субсидіантів досягне, за моїми оцінками, 11-12 млн домогосподарств - 4 з 5 сімей в Україні прийдуть з простягнутою рукою до держави", - зазначив експерт. За його словами, всього 9,6 млн, або 2/3 домогосподарств в Україні звернулися за субсидією до держави. Таким чином, з держбюджету в минулому році було витрачено 68 млрд грн, які насправді були отримані не людьми, а потрапили в кишеню "газових олігархів". При цьому Сергієнко додав, що в таких умовах ні про яку модернізацію житла та енергозбереження не йдеться - у населення на неї не залишається коштів, а монополісти в цьому просто не зацікавлені. Нагадаємо, як раніше писала АСН, тарифна політика української влади завела сферу житлово-комунального господарства у глухий кут, оскільки кожне підвищення вартості послуг призводить лише до зростання боргів у цій галузі.
Політика Насіров: Я зацікавлений у якнайшвидшому розгляді справи Звільнений минулого тижня з посади голови Державної фіскальної служби Роман Насіров заявив, що в першу чергу сам особисто зацікавлений у якнайшвидшому розгляді справи в суді. Про це він повідомив журналістам перед початком судового засідання в Шевченківському суді Києва. "Керівник Національного антикорупційного бюро в черговий раз заявив про затягування розгляду справи в суді. Ще раз заявляю: я в першу чергу зацікавлений у тому, щоб суд якомога швидше розглянув справу", - зазначив Насіров. Насіров нагадав, що саме сторона обвинувачення кілька разів продовжувала терміни слідства. "Це не ми накопичили 240 томів так званої справи. І це точно не ми написали 780 сторінок абсурдного обвинувального акта", - підкреслив він. Роман Насіров нагадав, що зачитування обвинувального акта є вимогою закону. У свою чергу адвокат Насірова Любомир Дроздовський заявив, що у справі проти Романа Насірова відбувається незаконне порушення його конституційних прав і що це вимагає невідкладної реакції з боку суду. За словами Дроздовського, суд не забезпечує розгляд кримінального провадження протягом розумного строку, хоча частина 1 ст. 318 КПК України це чітко визначає. Протягом двох попередніх судових засідань прокурори зачитали всього лише 57 сторінок з 774 сторінок обвинувального акта. Адвокат підкреслив, що в такому темпі повністю обвинувальний акт оголосять тільки у вересні або жовтні цього року. Також Дроздовський повідомив, що продовження дії обов'язків, покладених на Романа Насірова, після припинення запобіжного заходу у вигляді застави є незаконним.
Події У Києві бізнес-центр "Гуллівер" оточила поліція Невідомі з рушницями і в масках ходять по бізнес центру "Гуллівер". АРМА (Агентство по розшуку і менеджменту активів) вже заявило про погрози з боку невідомих озброєних осіб, пише АСН. "Невстановленими особами в масках і з холодною зброєю і палицями висуваються погрози на адресу представників компанії, якій сьогодні були передані в управління 3 поверхи бізнес-центру "Гуллівер", - значиться в повідомленні відомства. У АРМА відзначили, що єдиним законним власником цих приміщень виступає компанія-управитель. Підставою для такого рішення є договір про управління майном. Також ідеться про те, що правоохоронні органи поінформовані про ситуацію, що склалася. Поліція вже оточила БЦ "Гуллівер" Будівлю оточили щільним кільцем силовики, які шикуються по три людини в колони. Ліфти в будівлі відключені. Раніше у ЗМІ з'явилася інформація про те, що 8 лютого офіси медіахолдингу "Вести", розташовані в ТРЦ "Гуллівер" у Києві, були заарештовані АРМА.
Політика Ляшко звинуватив главу представництва ЄС в Україні в спробі дати хабар в 600 млн євро Голова «Радикальної партії» Олег Ляшко звинуватив главу представництва ЄС в Україні Х'юга Мінгареллі у спробі дати хабар у 600 млн євро за скасування мораторію на вивезення лісу-кругляка. Про це парламентарій заявив у кулуарах Верховної Ради, передає кореспондент АСН. «5 лютого в Києві, посол ЄС Х'юг, боюся помилитися, після пані Цинцадзе (Ляшко назвав її «Цицадзе». - Ред.), я вже думаю. Так ось, цей Х'юг Манргеллі. Х'юг Мінгареллі, вибачте. Зробив заяву, яка суперечить економічному розвитку і безпеці України. Він дослівно сказав, що закон «купуй українське, плати - українцям», - проти реформ», - заявив політик. Ляшко запевнив, що для «грантожерів» завжди була вигідна бідна Україна. Саме тому, на його думку, посол ЄС виступає проти ухвалення закону, який забезпечить економічне зростання. «Найбільше національним інтересам України шкодить нинішня політика і посла Мінгареллі», - сказав він. Також політик розповів, що посол ЄС Мінгареллі лобіював скасування мораторію на вивезення лісу-кругляка. «Вони нам за це пропонували хабар у 600 млн євро», - підкреслив він. Ляшко закликав очільника МЗС Павла Клімкіна в терміновому порядку провести переговори з послом ЄС.
Суспільство За доведення до самогубства тепер «світить» кримінальне покарання Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо встановлення кримінальної відповідальності за сприяння здійсненню самогубства)». Документ на вечірньому засіданні парламенту підтримали 229 нардепів, передає кореспондент АСН. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, на 2012 рік в Україні було скоєно близько 10 тисяч актів суїциду. Середній показник для нашої країни - 22 суїциди на 100 тисяч осіб. Україна входить у десятку країн з найвищим рівнем самогубств. Експерти відзначають, що співвідношення самогубств до доведення до самогубства становить 1 до 20. «Разом з тим, з 2010 року по 2015-й в Україні винесено тільки чотири вироки за доведення до самогубства, тобто менше одного вироку на рік. Зазвичай, правоохоронці припиняють провадження у справах про самогубство, не знайшовши слідів насильства на тілі загиблих. Версію доведення до самогубства належним чином не розслідують і/або взагалі ігнорують», - сказано в пояснювальній записці до документа. Як зазначив нардеп Юрій Левченко, т.зв. групи смерті, наприклад, «Синій кит», які доводили дітей до самогубства, поки важко притягнути до кримінальної відповідальності. У законі згадується, що з появою і розвитком інтернету виникли нові способи вчинення не тільки крадіжки або шахрайства, а й доведення до самогубства. Ухвалення закону сприятиме встановленню належної нормативної регламентації кримінальної відповідальності за доведення особи до самогубства.
Події У Мукачеві від кору померла не щеплена по релігійній причині дитина У Мукачівській обласній дитячій лікарні померла 4-річна дівчинка з села Лази. Батьки дитини свого часу відмовилися її прищеплювати з релігійних міркувань. Про це повідомила заступник начальника департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОДА Тетяна Міцьо, передає УНН. «Є підтверджений факт смерті дитини після ускладнень від кору. У дитини була пневмонія, проблеми з серцево-судинною системою і інші ускладнення. Дитина не була щеплена, тому що батьки категорично відмовилися (від щеплення - Ред.) з релігійних міркувань», - сказала Мицьо. Дитина у важкому стані потрапила до лікарні 2 тижні тому. Спочатку її привезли в Тячівську райлікарні, там вона пробула добу і її терміново перевезли в реанімацію Обласної дитячої лікарні в Мукачеві. У реанімації дитина пробула 12 днів і померла в лікарні. Лікарі повідомили, що у дівчинки була важка пневмонія з дихальною недостатністю. Зараз в лікарні госпіталізовані 40 хворих на кір, з них 12 дорослих. Щодня до медиків звертаються 3-4 хворих на кір і динаміка захворювання на кір в районі ще не пішла на спад. Раніше в Івано-Франківську померла 25-річна жінка через ускладнення від кору.
Політика Луценко: Грузія як і раніше хоче видачі Саакашвілі, але у нього є варіанти Екстрадиція Міхеїла Саакашвілі відбудеться тільки після того, як буде пройдено кілька довгих процедур. Про це генпрокурор України Юрій Луценко повідомив в інтерв'ю ТСН. "Не так давно у мене була зустріч з одним з керівників грузинської прокуратури. Вони ще раз підтвердили бажання отримати Саакашвілі по екстрадиції", - сказав голова ГПУ. Для того, щоб процедура екстрадиції була здійснена законним шляхом, необхідно буде пройти не одну, а кілька серйозних судових процедур, причиною тому служить підпис під відповідним міжнародним зобов'язанням перед Грузією, який свого часу поставила Україну. Разом з тим Луценко зазначив, що йому особисто рішення про екстрадицію Саакашвілі в Грузії далося дійсно важко, втім у Саакашвілі поки є інші варіанти. Один з них - добровільне повернення на територію будь-якої з обраних ним країн. Як варіант - Нідерланди, де живе його сім'я. Нагадаємо, в перших числах лютого представники Київського апеляційного адміністративного суду відхилили апеляцію Саакашвілі. Політик оскаржив в суді відмову Державної міграційної служби в Київській області оформляти йому документи для отримання статусу біженця та особи, яка потребує додаткового захисту. Проти Саакашвілі в Україні відкрито кримінальну справу. Зокрема, його підозрюють в тому, що він отримав певну суму грошей від Сергія Курченка (соратника Віктора Януковича), на фінансування протестних акцій.
Економіка Порошенко хоче запросити австрійців для управління українською ГТС Австрійські компанії будуть запрошені для участі в конкурсі з управління українською газотранспортною системою (ГТС). Про це заявив президент України Петро Порошенко на спільній прес-конференції з федеральним канцлером Австрії Себастіаном Курцом, передав кореспондент АСН. "В енергетичній співпраці з Австрією ми будемо щасливі запросити, в тому числі, і австрійські компанії для участі в конкурсі з менеджменту української газотранспортної системи", - заявив глава держави. За його словами, це буде прибутковий і ефективний економічний проект. При цьому він додав, що "Північний потік-2" є здебільшого політичним проектом, який не має економічного сенсу. Нагадаємо, раніше Міненерговугілля України розповсюдило інформацію серед посольств США і Євросоюзу про підготовку конкурсу на участь в управлінні українською ГТС. Пізніше термін подачі заявок продовжили з 1 лютого до 1 березня.
Суспільство Нардепи посилили закон про створення доступу до будівель для осіб з інвалідністю Верховна Рада ухвалила за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення вимог законів України, спрямованих на створення безперешкодного доступу осіб з інвалідністю до будівель і споруд». За це рішення проголосував 241 парламентарій, передає кореспондент АСН. Голова профільного комітету Олександр Третьяков, виступаючи з трибуни, повідомив, що законом пропонується посилити вимоги щодо забезпечення доступності для осіб з інвалідністю територій населених пунктів, житлових, громадських будівель і споруд, і виконання відповідних норм у будівельній, містобудівній та архітектурній діяльності. Законопроектом, зокрема, пропонується встановити вимоги щодо відповідності житлових приміщень, займаних особами з інвалідністю, під'їздів, сходових майданчиків стандартам і правилам за доступністю. Проектом також пропонується посилити адміністративну відповідальність за порушення законодавства під час планування і забудови територій щодо доступності для маломобільних груп населення.
Політика Австрія підтримує введення миротворців ООН на Донбас Австрія повністю підтримує ті пропозиції України, які стосуються розміщення миротворчої місії ООН на території окупованого Донбасу. Про це в ході спільної прес-конференції з федеральним президентом Австрії Александером ван дер Белленом сьогодні у Відні повідомив Петро Порошенко, пише АСН. "Ми задоволені динамікою наших відносин як економічних, так і політичних, оскільки існує повне розуміння і повна координація між Австрією і Україною в міжнародних організаціях", - повідомив він. Президент України подякував Австрії за підтримку України в рамках співпраці з Європейським Союзом: "Окремо хотів підкреслити важливість, і ми це обговорювали під час наших зустрічей, підтримки політики санкцій відносно РФ до повної імплементації Мінських угод". Глава держави сказав, що велика частина розмови з президентом Австрії була присвячена ситуації, яка склалася на Донбасі, де донині триває російська агресія проти України. "Спасибі за підтримку місії миротворців за мандатом Ради безпеки ООН, українських пропозицій, з боку Австрії. Для нас це дуже важливо", - заявив президент України.
Політика оформление ленты  На молитовному сніданку в США Тимошенко сіла перед Трампом Лідер парламентської фракції «Батьківщина», нардеп Юлія Тимошенко на молитовному сніданку у Вашингтоні сиділа прямо навпроти трибуни, з якої виступав президента США Дональд Трамп. Про це свідчить відеозапис події. 66-й Національний Молитовний сніданок пройшов в готелі Вашингтон Хілтон. На нього Тимошенко прибула зі своєю фірмовою зачіскою – «косою». Трамп зі сцени закликав зробити США прикладом вільної країни для всього світу, а також цитував Христа. Трамп вітав на сніданку конгресмена Стіва Сакліза, який був поранений під час нападу чоловіка з рушницею під час бейсбольної практики команди конгресу. «Пан Сакліз, ми такі раді, що ви з нами сьогодні. Ваша присутність нагадує нам слова Ісуса в Книзі Матвія: «З Богом все можливо», - заявив Трамп. Раніше глава фракції БПП Артур Герасимов повідомив, що Тимошенко і ще близько 50 українських нардепів побували на сніданку у Трампа.
Культура Розкрився гомосексуальний зв'язок Марлона Брандо з відомим коміком Знаменитий голлівудський актор Марлон Брандо був у гомосексуальному зв'язку з коміком Річардом Прайором. Про це повідомила вдова коміка Дженніфер Прайор, передає TMZ. Жінка розповіла, що її чоловік у 1970 роках вживав кокаїн, саме цим вона пояснює його гомосексуальні зв'язки. «Це були сімдесяті! Наркотики були ще якісними. З достатньою кількістю кокаїну в організмі ви б трахнули батарею і прислали б їй квіти наступного ранку», - підкреслила вона. Нагадаємо, найвідомішими фільмами за участю Марлона Брандо були «Трамвай «Бажання», «Останнє танго в Парижі», «Юлій Цезар» і «В порту». Премію «Оскар» актор отримав за картину «Хрещений батько», де він зіграв Віто Корлеоне. Брандо помер у 2004 році у віці 80 років. Річард Прайор був одним із найзнаменитіших американських коміків. Він помер у 2005-му після третього серцевого нападу.
Події У Луцькому університеті активно майнили кріптовалюту У Луцькому національному технічному університеті провели обшуки та вилучили обладнання для майнінгу кріптовалюти. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Волинської області. Обшуки проходили в рамках справи про незаконне втручання в роботу комп'ютерів. Були вилучили комп'ютери, флешки, відеокарти, які за інформацією правоохоронців, використовувалися для майнінгу. Правоохоронці перевіряють причетність одного із співробітників університету до майнінгу. За його місцем проживання також провели обшуки та вилучили техніку. Нагадаємо, журнал Forbes опублікував перший в історії рейтинг кріптовалютних мільярдерів і мільйонерів. У рейтинг увійшли багатії, які заробили свої статки на торгівлі цифровою валютою. У списку всього 19 осіб, розмір капіталів яких становить від $350 млн до $8 млрд.
Політика оформление ленты  Навальний показав, як віце-прем'єр РФ катався на яхті з повіями Російський опозиціонер Олексій Навальний опублікував розслідування про те, як заступник прем'єра РФ Сергій Приходько в Норвегії катався на яхті з олігархом Олегом Дерипаскою і жінками з екскорт-сервісу. Відео розслідування опубліковано в Youtube. Навальний відзначає, що приводом для початку розслідування став візит «недоречно одягнених» дівчат в латексних трусах в московський штаб його прихильників у вересні 2017 року. Всі дані були отримані з постів в Instagram, а також книзі «Щоденник зі зваблення мільярдера, або клон для олігарха» співробітниці ескорт-агентства, що пише під псевдонімом Настя Рибка. Ця дівчина також була на яхті. Співробітники Фонду боротьби з корупцією зацікавилися сторінкою Рибки в соцмережі і виявили там фото Дерипаски і Приходька на яхті. Зіставляючи описи з книги і фотографії, викладені в Instagram Рибки, спеціалісти, які це розслідують прийшли до висновку, що Приходько і Дерипаска ходили на яхті біля берегів Норвегії в серпні 2016 року. Приходька в РФ вважають «сірим кардиналом» - він все життя працював на держслужбі, був радником екс-президента Росії Бориса Єльцина, глави РФ Володимира Путіна, а тепер очолює Апарат уряду і є заступником Дмитра Медведєва. Приходька вважають фахівцем з міжнародних відносин. Навальний додав, що Дерипаска катав на своїй яхті чиновника найвищого рангу, оплатив його розваги і навіть переліт до Норвегії, що можна вважати хабарем Приходьку.
Суспільство Міграція в ЄС: Україна стрімко втрачає населення Масова втеча українців на роботу в країни Європейського Союзу привела до демографічної кризи. В останні роки в країнах Центральної та Східної Європи з'явилася тенденція запрошувати громадян України на роботу. На сьогоднішній день українці вважаються найбільшою нацменшиною Чеської Республіки, а в перспективі можуть стати домінуючою меншістю і всього східноєвропейського регіону – такі результати показало дослідження неурядового аналітичного центру Сполучених Штатів. Як говориться в дослідженні, першопричиною цього є факт того, що населення країн Східної Європи також стрімко скорочується: "Країни Центральної та Східної Європи страждають від шторму демографічного спаду, який, в свою чергу, може звести нанівець як політичний, так і економічний прогрес, досягнутий за останні десятиліття ". Друга причина, згідно з дослідженням – українські працівники вигідніші для європейців, ніж африканці чи азіати, чия міграція в ЄС відбувається вже дуже давно. За цим криється і політична причина: "Електорати цих країн безліч разів демонстрували протест неєвропейської імміграції та мультикультурності". Результати дослідження також підкреслюють, що українці, в свою чергу, також зацікавлені в еміграції, адже мають найнижчий рівень зарплат в Європі і збройний конфлікт на території країни. Згідно з прогнозами ООН, до 2050 року населення України скоротиться з 44,22 млн до 36,42 млн осіб. Нагадаємо, Україна була і залишається однією з «найстаріших» країн світу. Через сім років частка населення у віці 65 років і старше досягне чверті від загальної кількості.
Кримінал оформление ленты  Затримано чиновників міграційної служби, які торгували біометричними паспортами У Києві та Черкаській області затримали 8 посадових осіб Державної міграційної служби, яких підозрюють в корупційній схемі видачі біометричних паспортів, а також в торгівлі наркотиками. Про це повідомили в прес-службі Міністерства внутрішніх справ. Відзначається, що затримані були в змові з директорами приватних фірм, завдяки яким відмивали гроші на прискоренні видачі закордонних паспортів. Українцям пропонували зробити біометричний паспорт в найкоротший термін без реєстрації в черзі. Схеми видачі паспортів відпрацьовувалися за завищеними цінами. Так, виготовлення документа позачергово за 22 робочих дня «коштувало» замовнику 3 тисячі гривень, а за 1-2 робочих дні – 11 тисяч гривень. Своїми діями чиновники не тільки наживалися, а й створювали черги серед бажаючих отримати паспорт. «Як результат – бюджет держави недоотримав сотні тисяч гривень», - підкреслили в МВС. Ці посадові особи неабияк примножили свої статки. Так, начальник одного з відділів ДМС в Києві, працюючи на посаді менше року, дозволив собі придбати автомобіль преміум-класу.
Суспільство оформление ленты  Таємниця волосся Трампа: з'явилося відео з «голим скальпом» президента США Журналісти The Guardian опублікували відео, на якому волосся Дональда Трампа розвіваються від сильного вітру при посадці в літак, і на кадрах видно майже голий скальп президента США. Це підігріло нову хвилю розмов про те, що ж з волоссям Трампа – це перука, волосся пересаджене або все-таки була операція на лисині. Редакція запросила керівника клініки по відновленню волосся доктора Алана Баумана прокоментувати побачене. Доктор зазначив, що Трамп схоже проходив процедури по трансплантації волосся в передній частині голови. Також лікар припускає, що Трамп застосовує препарати для стимулювання росту волосся або проходить процедури з так званим лазерним шоломом, який легко може ховатися під бейсбольним кашкетом, яку часто носить президент США. Бауман впевнений, що шевелюра у президента власна і Трамп не носить перуку. Раніше Трамп, щоб переконати людей, що у нього справжнє волосся, давав його посмикати.
Події Невідомі кидають димові шашки і вибивають двері «Гуллівера» в Києві На 31, 32 і 33 поверхах БЦ «Гуллівер» в Києві відбувається конфлікт між представниками керуючої компанії і невідомими особами. Про це повідомило Національне агентство з питань управління активами на своїй сторінці в Facebook. Відзначається, що конфлікт стався навколо заарештованих трьох поверхів центру. Невідомі чоловіки називають себе представниками власника приміщень або представниками компанії-балансоутримувача будівлі бізнес-центру. За даними Нацагентства, представників компанії-управителя витіснили з приміщень на одному з поверхів будівлі. Невідомі застосовують димові шашки, вже спрацювала пожежна сигналізація. Кувалдами руйнуються вхідні двері, конфлікт загострюється. У Нацагентстві розцінили це як злісне порушення постанови суду, за що передбачено кримінальну відповідальність. Нагадаємо, 8 лютого працівники Головної військової прокуратури і Нацполіціі прибули в бізнес-центр «Гулівер» для виконання рішення суду про передачу приміщень 31, 32 і 33 поверхів в управління АРМА. Ця нерухомість належить ТОВ «Юнісон груп» і була заарештована у справі проти екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка. Три поверхи були їм передані в управління постановою Печерського райсуду від 29 вересня 2017 року. Оскільки агентство самостійно не управляє заарештованими активами, 17 листопада АРМА уклало відповідний договір з ТОВ «Коллієрз Інтернешнл».
Суспільство оформление ленты  Жителі Авдіївки виявилися заручниками «Донецькоблгаза» – Жебрівський Жителі Авдіївки і семи селищ Ясинуватського району Донецької області стали заручниками монополіста – ВАТ «Донецькоблгаз». Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив глава Донецької ОВГА Павло Жебрівський. За його словами, облгаз саботує подачу газу людям по вже готовому газопроводу. Жебрівський зазначив, що звернувся до генерального прокурора Юрія Луценка, керівника СБУ Василя Грицака з проханням дати правову оцінку діям керівництва і власників облгазу. «На мою думку як юриста і колишнього слідчого, це – сприяння терористичним організаціям в формі саботажу. Сподіваюся, що діям керівництва і власників ВАТ «Донецькоблгаз» офіційна правова оцінка буде дана найближчим часом», - підкреслив Жебрівський. Нагадаємо, українська сторона Спільного центру з контролю і координації припинення вогню (СЦКК) раніше заявляла, що через аварійний стан насосної станції водопостачання на більшу територію Донбасу може бути припинено. 26 січня в результаті обстрілу терористами насосної станції була пошкоджена система охолодження одного з трансформаторів, які призначені для електроживлення насосної станції. Це призвело до критичного 50% -го зниження надійності об'єкта.
Спорт Лінарес закликав Ломаченка домовитися про бій Чемпіон WBA в легкій вазі Хорхе Лінарес закликав чемпіона світу у другій напівлегкій вазі за версією WBC Василя Ломаченка домовитися про бій. Свою пропозицію Лінарес виклав на сторінці у Instagram. Ломаченко раніше заявляв, що наступний бій має намір провести в легкій вазі. У зв'язку з цим Лінарес опублікував фотографію в Instagram, на якій сидить з телефонною трубкою в очікуванні дзвінка українця. «Ти де, Ломаченко? Я все ще чекаю на твій дзвінок», - підписав фото боксер. Однак промоутер Лінареса Ерік Гомес заперечує, що команда Ломаченка веде переговори з Лінаресом про поєдинок. Разом з тим раніше промоутер Ломаченка Боб Арум заявив, що ведуться переговори з командою Лінареса про бій, і навіть назвав приблизну дату проведення поєдинку – в травні 2018 року. Раніше чемпіон WBA в легкій вазі заявив про те, що може провести поєдинок проти українського чемпіона світу у другій напівлегкій вазі за версією WBO. Після цього український боксер викликав венесуельського бійця на очний поєдинок в легкій вазі. Потім Лінарес обіграв ім'я Василя, назвавши того дурним (Silly). Пізніше Ломаченко заявив, що з нетерпінням чекає цього бою і пообіцяв, що суперник «більше не буде королем», вказавши на його прізвисько.
Події Інцидент з українським винищувачем: у літака відмовило шасі Вночі в середу, 7 лютого, під час заходу на посадку в українського винищувача Су-27УБ не вийшла основна стійка шасі. Однак пілоти змогли посадити літак. Про це повідомили в прес-службі Повітряного командування «Центр» Повітряних Сил ЗСУ. Відзначається, що посадка відбувалася в складних метеорологічних умовах. «Завдяки вмілим, грамотним і професійним діям, пілоти зуміли посадити літак, ніж зберегли авіаційну техніку і свої життя», - розповіли в командуванні. В даний час проводиться розслідування інциденту. Ним займається комісія командування Повітряних Сил, повітряного командування «Центр», представників Військової служби правопорядку та Військової прокуратури ЗСУ. Нагадаємо, раніше в компанії «Укрспецекспорт» спростували інформацію, що з'явилася в ЗМІ про те, що Хорватія вимагає від України провести ремонт 4 винищувачів. «На сьогоднішній день ніякої офіційної претензії або рекламації Міністерства оборони Республіки Хорватія у ДК «Укрспецекспорт» немає. І ми змушені констатувати той факт, що поява неправдивої інформації обумовлена тільки недобросовісною конкуренцією з боку Росії», - підкреслили в «Укрспецекспорті».
Суспільство Письменниця відсудила «Капітошку» біля ресторану в Рівному У Рівненському міськсуді розглядали справу про захист права інтелектуальної власності проти місцевого ресторану. Дитяча письменниця Наталія Гузєєва виграла позов і відсудила назву «Капітошка», яку в ресторані привласнили салату, передає видання «Крапка». В меню ресторану був салат для дітей, який назвали «Капітошка». Однак Гузєєва, володіючи авторськими правами на назву Капітошка, не отримувала запит на отримання дозволу про використання її інтелектуальної власності. Як зазначив представник інтересів письменниці в суді Юрій Трачук, Гузєєва ретельно стежить за тим, щоб продукція, що іменується героями її мультика, була якісною і корисною. За словами Трачука, спочатку письменниця попросила ресторан «прибрати похибки» в рецепті, так як якість салату викликала сумніви. Однак в ресторані проігнорували звернення. У суді ж власник почав заперечувати, що в меню взагалі існувала така назва. Однак суд розцінив аргументацію позивача вичерпною і призначив 37 тисяч гривень штрафу, які бізнесмен повинен заплатити автору. Гузєєва є автором мультфільму «Як Петрик П'яточкін слоників рахував», «Повертайся, Капітошка» та інших.
Культура оформление ленты  Складено список найкращих сцен сексу в фільмах Видання People  склало рейтинг фільмів, у яких показані знакові сцени сексу. Ці сцени журналісти порахували зразковими. Так таким, що залишили слід в історії кіно, порахували сексуальні сцени з «Титаніка», «Привида», «Красотки», «Дівич-вечора у Вегасі», «Валентинки», «Чорного лебедя», «Зниклої» і «Балу монстрів». Крім того, у списку значаться любовні епізоди між Емілією Кларк і Кітом Герінгтоном у серіалі «Гра престолів», а також сцени з Крістен Стюарт і Робертом Паттінсоном у картині «Сутінки. Сага: Світанок». Нагадаємо, знаменита голлівудська актриса Наталі Портман розповіла, як її у підлітковому віці знівечило «середовище сексуального тероризму». Портман взяла участь у багатотисячному марші жінок, де з трибуни розповіла про пережите в 13 років, коли її прославила стрічка «Леон-кілер».
Суспільство У Києві пронумерують всі стовпи Депутати Київради прийняли рішення, згідно з яким будуть пронумеровані всі опори зовнішнього освітлення та електромереж в Києві. Про це повідомили в прес-службі Київради. Таким чином вирішили поліпшити географічну орієнтацію в столиці. «Схожий історичний досвід є у іншого європейського міста з насиченим історичними подіями життям – Праги. У столиці Чехії існує система нумерації вуличних ліхтарів, яка допомагає працівникам служб, поліцейським, таксистам точно і швидко ідентифікувати потрібну локацію», - зазначив депутат Київради Олександр Пабат. На думку депутата, в разі надзвичайної події диспетчеру екстреної служби варто тільки повідомити номер найближчої опори. «Поліція, швидка допомога, пожежники – всі користуються цією нумерацією», - зазначив Пабат. Рішення передбачає створення подібної системи і в Києві.
Спорт Усик вперше потрапив в десятку кращих боксерів світу за версією World Boxing News Чемпіон світу за версіями WBO і WBC в першій важкій вазі Олександр Усик (14-0, 11 КО) вперше потрапив в топ-10 рейтингу найкращих боксерів світу незалежно від вагової категорії. Рейтинг публікує авторитетне видання World Boxing News. У десятці кращих відразу 2 українця. Так, друге місце займає чемпіон світу у другій напівлегкій вазі Василь Ломаченко, а замикає десятку Олександр Усик, який вийшов недавно в фінал Всесвітньої боксерської суперсерії і об'єднав чемпіонські титули за версіями WBO і WBC. Гучна перемога над латишем Мариес Брієдісом дозволила Усику зробити стрибок на 5 позицій і дебютувати в топ-10 рейтингу World Boxing News. Усик залишив позаду двох лідерів суперважкої ваги - Джошуа і Деонтея Уайлдера. Суперник Усика по фіналу WBSS Мурат Гассієв розташувався на 18-му рядку рейтингу. Він також зробив стрибок на 21 позицію.

Найзагадковіші та найпотаємніші Знаки Зодіаку
Найзагадковіші та найпотаємніші Знаки Зодіаку
Загадкові та потайливі люди завжди викликають інтерес у оточуючих Астрологи виділяють п'ять Знаків Зодіаку, як....
Ворожіння на майбутнє: три незвичайні способи дізнатися про долю
Ворожіння на майбутнє: три незвичайні способи дізнатися про долю
Існує безліч способів ворожіння, завдяки яким ви можете дізнатися про своє майбутнє Однак багато хто з них зас....
Що таке свідомий сон і як у нього потрапити
Що таке свідомий сон і як у нього потрапити
Свідоме сновидіння — це стан між фазами сну та неспання Вхід у цей стан є ключем до реалізації бажаного та упр....
Найефективніший ранковий ритуал для підвищення настрою та працездатності
Найефективніший ранковий ритуал для підвищення настрою та працездатності
Ранок — найважливіший час дня, адже день найчастіше минає так, як ми його починаємо Саме тому намагайтеся щодн....
Як отримати відповідь на запитання уві сні з підсвідомості
Як отримати відповідь на запитання уві сні з підсвідомості
Сни — це відображення реальності і відмінний спосіб отримання відповідей на питання, що цікавлять і хвилюють З....
більше матеріалів




/-2,3801670074463-/ /-pc-/
Top